Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455092/2 Témák: 18952 Tagok: 112615 Legújabb tag: AndreLor Online: (34/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 44 üzenet

BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
30983. Elküldve: 2014-09-26 07:15:00 [1.]

Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!

[válaszok erre: #30984] [előzmény: (30982) vancontra, 2014-09-21 22:14:02]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4309. Elküldve: 2013-10-24 13:52:18 [2.]

Kedves Ilona!
Úgy gondolom Te őszintén örültél valaki sikerének. Leírtál ide valamit, amit nem tudtam eldönteni, hogy kemény odamondásnak szántál, vagy csak nem gondoltad, hogy valaki más számára bántó lehet. Maradjunk annyiban, hogy én a másodikat feltételezem. Lehet hogy nálad az hogy „nem rúg labdába” azt jelenti, hogy nem nyer, de én annak a focistának a teljesítményével tartottam egyenlőnek, aki egy 90 perces focimeccsen egyetlen egyszer sem ér a labdához. Innen ered ugyanis ez a mondás. Mindegy …lehet, hogy én reagáltam túl. Részemről nincs harag.
Gyula



Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4308. Elküldve: 2013-10-24 13:49:34 [3.]

Kedves Kata!

Látod Kata ugyanolyan önérzetes vagy mint én. Te sem hagyod szó nélkül, ha úgy érzed, hogy valamire reagálnod kell, tőlem mégis ezt várnád el. Mi beszéltünk erről személyesen és Te azt tanácsoltad, hogy ne foglalkozzak vele. De te sem tudtál nem foglalkozni vele. Nem kellene megpróbálnod úgy beállítani a helyzetet, mintha én egy veszekedős és irigy ember lennék. Te ismersz az itt fórumozók közül a legjobban, tudod, hogy nem ilyen vagyok. Aki olvasta a fórumot tudja, hogy nem én kezdtem. Biztos vagyok benne, ha az én ismerősöm írta volna azt, hogy az én kutyám mellett labdába sem rúghat más, akkor te is megvédted volna az éves munkádat. Hidd el, irigy sem vagyok arra, hogy a kutyád Európa győztes lett. Nagyon örültem neki hogy, a sok tekintetben valóban előttünk járó nyugat Európaiak között magyar kutya tudott nyerni. Ezzel tisztában kell lenned, mert nem hiszem, hogy rajtam kívül gratulált volna Neked valaki háromszorosan, telefonon, e-mailben, és még ezen a fórumon is. Hidd el ezt tiszta szívből tettem.
Azért megérthetnéd, hogy válaszolnom kellett az Ilona megjegyzésére, mert nem hagyhattam szó nélkül, mint ahogy Te egy napig sem bírtad ki, hogy szó nélkül hagyd, amikor a Te kutyádról volt szó. Hogyha megnézed láthatod, hogy az Ilona 14-én írt és én csak 23-án válaszoltam. Kilenc napig próbáltam lenyelni a hozzám intézett beszólást. Csakis és kizárólag azért nyeltem a mérgemet 9 napig, mert Téged nem szerettelek volna megbántani. Amikor azonban már harmadik éjszaka pattant ki a szemem éjjel 2 órakor, és kattogott az agyam reggelig emiatt, akkor a következőt gondoltam: „Gyula! Nem lehetsz ilyen béna, hogy nem mersz erre válaszolni, ha ez téged ennyire bánt!”
Ezért hát kiadtam a feszültséget magamból, és írtam, de látom Te ugyanígy reagáltál. Sajnálatos módon a kutyádat ebből nem lehetett kihagyni, hiszen őt hozták fel.
Kata! Egyet kellett volna értenem azzal, hogy a kutyám eredménye említésre sem méltó?
Hogyha végigolvasod figyelmesen amit írtam, akkor láthatod, hogy én nem állítottam hogy az én kutyám a legeredményesebb. Én két dolgot kértem. Várjuk meg az év végét és a hivatalos döntést. Gondolom, ti sem akarjátok, hogy más kutyások azon röhögjenek, hogy a Svájci Juhászosoknál a klubkiállítás ideje még ki sincs tűzve, de címek már ki vannak osztva.
Utólag végiggondolva belátom, hogy igazad volt. Hagynom kellett volna ezt a hülyeséget a p….ba. És igaza volt a Reninek is, aki szintén azt mondta, hogy ne írjak semmit. A tanulság: ezentúl gyakrabban kell hallgatnom a nőkre.:) Elismerem, hogy azzal együtt, hogy amit korábban írtam minden igaz volt, abban volt olyan is, ami miatt jogosan bántódtál meg. És a korábbi beírásom logikáját követve, ha ezen a fórumon bántottalak meg, akkor ezen a fórumon is kérek Tőled ezennel bocsánatot.
Kb. két éve ismerjük egymást Te is tettél már fel a netre olyat, ami velem szemben nem volt teljesen korrekt. Nem tudsz róla, de úszítgattak is miatta, hogy ne hagyjam szó nélkül. Hagytam. Segítettünk is egymásnak az elmúlt időszakban, de ezeket a dolgokat én nem fogom ide leírni. Majd elmondom, ha érdekel.
Amit a kutyámról, a törzskönyvről, meg az eredményekről írtál, arra azért tudnék válaszolni, de nem teszem, mert nem szeretném szítani a tüzet. A MEOE elnökénél egyébként mi is lettünk BOB, szlovák vagy cseh kutyával szemben.
Azt sem szeretném, ha a fórumot olvasóban az a kép alakulna ki rólam, hogy a külföldön élő magyarokat nem tekintem magyaroknak. Rólam, akinek a nevelő apja Erdélyi-magyar, az anyja és a párja pedig Szlovákiai-magyar.:) Magyar érzelmű ember vagyok ezért is neveztem el a fiamat Hunornak. Én csak arra utaltam, hogy olyan távolságból Ő nem tudja, hogy ki milyen kiállításon járt, és milyen eredményeket szerzett, amit Ilona el is ismert.
A mondandóm lényege az, hogy úgy érzem olyan szituációba kerültem, amiből nem lehetett jól kijönni. Hogyha nem álltam volna ki magamért, akkor nem tudtam volna a tükörbe nézni, így meg ez lett. Tudnod kell, hogy Téged, aki a legtöbbet segített nekem a tanácsaival Svájci Juhász ügyben, és akit én a fajta mozgató rugójának tartok itt Magyarországon, egyáltalán nem akartalak megbántani. Ne haragudj! Amit írtam az nem ellened szólt, hanem értem.
Akár elfogadod a bocsánatkérésemet, akár nem részemről ezt a témát lezártnak tekintem.
Üdvözlettel: Gyula



Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4296. Elküldve: 2013-10-23 12:50:40 [4.]

Kedves Ilona!
Nekem semmi bajom nincs veled, de Te már másodszor szólsz be nekem ezen a fórumon. Nem tudom eldönteni, hogy ezek a részedről szándékos támadások-e, vagy csak ártalmatlan, nem teljesen átgondolt kis beírások. Remélem, hogy meg tudjuk ezt majd egyszer személyesen beszélni, mert én nem szeretnék haragban lenni senkivel, veled sem, félreértések miatt.
Sokat gondolkodtam, hogy a 4290-es számú beírásodra válaszoljak-e, vagy sem. Ugyanis elég kellemetlen helyzetbe hoztál azzal, hogy ha nem válaszolok, akkor az azt jelenti, hogy egyetértek veled, ha meg válaszolok, akkor esetleg megbántok olyan embert, akit egyáltalán nem szeretnék.
A szituáció ugyanis a következő:
Te az év háromnegyedénél kikiáltottad az 2013-év legeredményesebb Svájci Fehér Juhászkutyáját.
Először arra gondoltam, hogy lenyelem ezt a békát a békesség érdekében, de aztán hosszas vajúdás után arra a döntésre jutottam, hogy ha Te kiírhattad ezt ide, akkor én is leírhatom véleményemet, és ha Te ezen a fórumon írtál, akkor nekem ezen a fórumon kell erre a témára válaszolnom.
Nos… szerintem Neked nem tiszted azt eldönteni és EZEN A FÓRUMON KÖZZÉTENNI több ezer kilométerről, hogy Magyarországon melyik Svájci Fehér Juhászkutya volt a legeredményesebb 2013-ban. Ugyanis tudomásom szerint Téged erre nem kért meg, és nem is hatalmazott fel senki. Beszéltem az említett kutya gazdájával, aki azt mondta, hogy ő sem kérte ezt tőled.
Én még gondolatban sem foglalkoztam ezzel a témával eddig, mert eszembe sem jutott ez az összehasonlítósdi. Nem is azzal lenne elsősorban a problémám, ha a Te általad említett kutya nyerné ezt az összehasonlítást, mert az egy nagyon szép szuka. Nekem is nagyon tetszik, soha nem mondtam mást. Többször nyert velünk szemben tavaly, és én is gratuláltam a gazdájának az Európa Győztes címhez.
Nálam a nekem címzett 4290-es számú, degradáló hozzászólásod verte ki a biztosítékot a nyelvőltögető szmájlival.
Ugyanis hogyha Te beleírtad volna a hozzászólásodba azt a szót, hogy „szerintem” akkor az azt jelentette volna, hogy a véleményedet írtad le. Ebben a formában viszont tényt közöltél.
Szerintem először is meg kell várni az év végét. (Nem mintha terveznék még valamilyen kiállításra menni idén, hanem az évnek erre mifelénk december 31-én van vége.) Nem hiszem, hogy kettőnk között akkora időeltolódás lenne, hogy nálatok már vége van a 2013-as évnek. Majd ki kell jelölni, hogy kik fogják ezt eldönteni. És ha azoknak a személyeknek a véleményét az érintettek elfogadják, akkor meg kell nézni az összes olyan kutya eredményeit, akik kiállításra jártak 2013-ban. Attól ugyanis, hogy Te láttál egy magyar kutyát egy kiállításon, és az neked nagyon tetszik, még nem vagy tisztában az összes kutya elért eredményeivel. Én más kutyájáról nem akarok írni, de az enyémről azért igen.
Grácia v. d. Adlershügelische Wache „LUNA” a HUNGARIAN AVALANCHE Kennelből csak a 2013-as évben elért eredményei a következők:
15 CAC (CACH, CAJC szervezetektől függően)
2 R.CACIB
5 CACIB
1 BOS
8 HFGY-BOB
Szlovák Junior Champion Championáriátus
amiért három győzelmet kellett megszerezni Szlováliában cseh, szlovák, és német kutyákkal szemben
Hungária Champion Championáriátus
aminek a megszerzéséért szintén német kutyával szemben kellett győzni minden alkalommal
Hungária Grand Champion Championáriátus
amihez 4 győzelem kell champion osztályban
Elképzelhető, hogy ezekkel az eredményekkel sem az én kutyám a legeredményesebb 2013-ban, de a megfogalmazásod, hogy:„itt mar nem rúg senki labdába az europagyőztes mellett” elég sértőre sikerült.
Nem kell ugyanis senkinek a nevét, vagy a kutyájának a nevét leírni ahhoz, hogy megbántsd, hiszen egyértelmű, hogy ezt nekem is magamra kellett vennem. Gondolj csak bele, Te mit éreznél, ha én azt írnám ide, hogy Svájcban egy jó kutya sincs. Rosszul esne, pedig sem a nevedet sem a kutyáidét nem írtam le. Mi 17 kiállításon voltunk eddig 2013-ban. 17-szer fizettem nevezési díjat, mindig felkészítettem a kutyát és átlagban minden 3. hévégén utaztunk valahova kiállításra, sokszor szállást fizettünk, összeszedtük ezt sok eredményt és rosszul esik az, hogy gyakorlatilag említésre méltónak sem tartod az egész évi munkánkat. Legalább várjuk meg amíg ez az összehasonlítás megtörténik, ha már kitaláltátok.
A két kutya eredményét egyébként nagyon nehéz összehasonlítani. Nem egyforma számú és súlyú kiállításokon jártunk. Ez egy kicsit olyan, mintha almát akarnánk összehasonlítani körtével. Az sem lenne igazságos, ha mindent db-ra vennénk és az sem az, ha az én kutyám 17 kiállításon szerzett és előbb felsorolt eredményeit és champion címeit egy mozdulattal le lehetne söpörni az asztalról az Európa kiállítás miatt. Bár tisztában vagyok vele, hogy Te majd megmagyarázod, hogy az hogy a favoritod európagyőztes lett a szukák között 500 pontot ér, az hogy az enyém meg Fajtagyőztes a Fehován az meg 1 pontot.
Az összehasonlításnak van még egy kézenfekvő módja. Meg kell nézni azokat a kiállításokat, ahol mindkét kutya szerepelt, és kiállítási körülmények között küllembírók által meg lettek méretve egymással szemben.
Segítek 5 volt ilyen:
FEHOVA 02. 14. a fovoritod CACIB-os lett.
FEHOVA 02. 15. az én kutyám CACIB-os és Fajtagyőztes lett.
FEHOVA 02. 17. az én kutyám CACIB-os lett.
Komárom 10. 19. konuráltunk a R.CACIB címért, az én kutyám nyert.
Komárom 10. 20. konuráltunk a R.CACIB címért, de itt egy harmadik kutya nyert.
Vagyis négy megmérettetésből háromszor az én kutyámat hozták ki szebbnek. Mindezt olyan hátrányból sikerült elérni, hogy az én kutyám minden esetben csak növendék osztályban indult, míg a favoritod az első hármon nyílt, az utolsó kettőn pedig champion osztályban. Mindezek után Te azt állítod, hogy Labdába sem rúghatunk vele szembe. Gondolhatod Te persze másképpen, de szerintem qrvára sikerült nekünk belerúgni abba a bizonyos „labdába”.
Egy gondolat:
Mivel ennek a fórumnak Svájci Fehér Juhászkutya Fórum a neve szerintem a sok egyéb dolog mellett be kellene töltenie azt a funkciót, hogy a Svájci Fehér Juhászosok számára fontos információkat is közzé kellene itt tenni. Arra gondolok, hogy valaki igazán ideírhatta volna, hogy emberek lesz Svájban egy Európa Kiállítás, ha már ez akkora szenzáció. Nem állítom, hogy elmentem volna, mert nem biztos, hogy megengedhettem volna magamnak egy ilyen kirándulást, de legalább tudtam volna róla. A Fehovárol ment a fórumozás, a Világkiállításról ment a fórumozás. Erről miért nem?
Vagy csak azután értékelődött fel a számodra ennek kiállításnak jelentősége, miután az a kutya nyerte meg amelyik neked tetszik? Előtte nem bírt akkora hírértékkel, hogy felkerüljön a fórumra?
Hogyha ebben a témában valamilyen vita lesz a Svájci Juhászosok között, akkor ne felejtsük el, nem én kezdtem a témát, én csak nem hagytam magam. Te generáltad a 4290-es hozzászólásoddal.

Sporttársi üdvözlettel:
Paska Gyula
Hungarian Avalanche Kennel



Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[válaszok erre: #4297 #4298] [előzmény: (4290) vom wolfsmond, 2013-10-15 06:47:45]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4289. Elküldve: 2013-10-14 08:26:14 [5.]

Gratulálok Zsuzsinak!
Amennyire én tudom övé a legképzettebb Svájci Fehér Juhászkutya Magyarországon.
Ezért a legközelebbi Klubkiállításon mindenképpen érdemelne egy díjat.

Gyula


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[válaszok erre: #4290] [előzmény: (4288) D. Timi, 2013-10-13 14:02:45]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4273. Elküldve: 2013-09-14 11:23:15 [6.]

Rég jártam erre...

Gratulálok innen is Katának a szép eredményekhez.

Meg a múltkori TV-s szerepléshez is! icon50.gif


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
5822. Elküldve: 2013-09-08 14:13:34 [7.]

Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!

Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4223. Elküldve: 2013-07-16 16:37:48 [8.]

Most nem készültek képek.


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[előzmény: (4222) vom wolfsmond, 2013-07-15 20:38:38]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4221. Elküldve: 2013-07-13 19:09:11 [9.]

Ma Szombathelyen a CACIB-on Luna fajtagyőztes lett.

Hungarian Avalanche Kennel


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[válaszok erre: #4222] [előzmény: (4220) D. Timi, 2013-07-10 20:28:47]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4219. Elküldve: 2013-07-10 18:16:36 [10.]


A nyílt kan:
AREZZO BOHEMIA STAR MORAVEC Csehországból.

Nem rossz, de volt egy klasszis. Van róla fényképem. Az összevetésnél nagyon közel futott a Luna mögött, az meg folyamatosan vissza akart emiatt fordulni. A kis felvezetőm meg nem tudta jól lekezeni ezt a dolgot. Nem baj. Rendes kis csaj volt a gazdája. Ő is csodálkozott, hogy nyert. Gratuláltam neki, beszélgettünk is és kész. Legalább nem jött el hiába Csehországból. Vigye csak a hírt, hogy Magyarországon nem lejtős a pálya, és itt gratulálni szokás a győztesnek. Talán többen mernek majd eljönni ezután a Csehek. Számomra a HFGY-nek nem volt tétje. A 4 CAC közül egyszer a HFGY-t is meg kell nyerni a Grand Championhoz. Mi háromszor nyertük meg.


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[válaszok erre: #4220] [előzmény: (4218) D. Timi, 2013-07-10 17:12:51]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4217. Elküldve: 2013-07-10 09:35:27 [11.]

Szombaton Velencén "Luna" CAC címet kapot. Mivel ez győztes oszályban már a 4. CAC "Luna" Hungária Grand Champion címre jogosult.

Hungarian Avalanche Kennel


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[válaszok erre: #4218]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
25903. Elküldve: 2013-06-26 20:03:02 [12.]

Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!

[előzmény: (25897) Baxi, 2013-06-26 12:10:18]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4206. Elküldve: 2013-06-26 20:00:00 [13.]

Íme egy kis olvasnivaló:
Egy másik kutyás fórumon írta valaki. Érdekes......

"http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK13105.pdf
Azaz tegnaptól a kutya Magyarországon hivatalosan is gazdasági haszonállat, melynek tenyésztése csak gazdasági célú köztenyésztés keretében történhet. Nem csak a fajtatiszta eb , hanem úgy általában az eb.
3.§ 7.Gazdasági cél: a mezőgazdaság, az élelmiszer-termelés, a prémtermelés, a sport- és szabadidős tevékenység céljára történő állat-, illetve állati eredetű termék-előállítás, -forgalmazás.
42. § Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában a tenyészállat, illetve szaporítóanyag kiviteléhez a tenyésztési hatóság által kiadott vagy hitelesített származási igazolás, szaporítóanyag esetében minőségigazolás is szükséges.
„44. § (1) A tenyésztési hatóság eljárása során minden olyan helyen – ide értve az engedéllyel vagy tenyésztő
szervezeti elismeréssel nem rendelkező személyek vagy szervezetek tevékenységének helyét is – ellenőrzést
végezhet, ahol a törvény hatálya alá tartozó állatfajt tenyésztenek, tartanak, forgalmaznak, állati szaporítóanyagot
előállítanak, tárolnak, forgalmaznak és felhasználnak, tenyésztési nyilvántartást vezetnek, illetve egyéb
állattenyésztési tevékenységet végeznek.
(2) A tenyésztési hatóság az ellenőrzés során az állatokkal kapcsolatos nyilvántartásokba betekinthet, az állatok
adatait, valamint a 18. § (6) bekezdés a) és b) pontjában foglalt adatokat bekérheti, megismerheti.”
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. Törvény 1. § szerint „A törvény célja az élelmiszerlánc szereplőire vonatkozó követelmények megfogalmazásával és egységes hatósági felügyeletének megteremtésével:
b) az élelmiszerláncban a lehetséges kockázati tényezők számának csökkentése érdekében - figyelemmel a lakosság egészséges és biztonságos élelmiszerrel való ellátására - a helyi, illetve regionális kistermelői élelmiszer-előállítás és értékesítés elősegítése;
Melléklet a 2008. évi XLVI. Törvényhez Fogalommeghatározások:
22. élelmiszerlánc-esemény: az élelmiszerláncban bekövetkező olyan e törvény hatálya alá tartozó esemény, mely az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv hatósági intézkedését teszi szükségessé;
Nálunk az ebtenyésztés minden mozzanatát a továbbiakban a Nemzeti Élelmiszerlánc- Biztonsági Hatóság ellenőrzi felügyeli.
Tehát Magyarország megteremtette a jogi környezetet, kutyák élelmiszer és prémtermelés célú tenyésztésére.
Európai Parlament és Tanács 1523/2007/EK rendelete tiltja a macska- és kutyaprém, valamint az ilyen prémet tartalmazó termékek forgalomba hozatalát, a Közösségbe történő behozatalát, illetve onnan történő kivitelét.
A magyar jogi szabályozás szerint viszont kutyát csak gazdasági haszonállatként enged tenyészteni , a NÉBIH felügyelete alatt. A tenyészállat, illetve szaporítóanyag kiviteléhez a tenyésztési hatóság által kiadott vagy hitelesített származási igazolás, szaporítóanyag esetében minőségigazolás is szükséges, azaz a kutyák úgy hagyhatják el az országot, ha törzskönyvüket a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hatóság hitelesíti.
Innentől fogva szabad a vásár, mehetnek ki Magyarországról a kutyák élőállatként és fejezhetik be a létüket, bármely olyan ország vágóhídján ahol a kutya élelmiszerként, vagy prémállatként hasznosulhat.
Az Ügyben az Európa Tanácshoz fordultam, mert jogi álláspontom szerint ezzel a jogi szabályozással Magyarország kiskaput nyitott kutyák élelmiszer és prémtermelés célú tenyésztésére.
Egyszerű kis joghézagocska."

Eddig az idézet.

Remélem azért a Svájci Fehér Juhászkutyából nem lesz szalonna..


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4188. Elküldve: 2013-06-12 15:27:32 [14.]

PONTOSAN icon2.gif


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[előzmény: (4186) Sonnyv, 2013-06-12 14:02:46]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4187. Elküldve: 2013-06-12 15:24:03 [15.]

Igen a szűrési eredményeknek sokkal jobban örülök.


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[előzmény: (4184) D. Timi, 2013-06-12 11:35:31]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4183. Elküldve: 2013-06-11 13:04:03 [16.]

"Luna" a Hungarian Avalanche Kennelből Június 9-én Herenden HFGY lett.
Ma pedig megérkeztek a szűrési eredmények tanúsítványai a MKOE-től:
ED/0
HD/A


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[válaszok erre: #4184 #4185 #4186]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
25582. Elküldve: 2013-06-06 08:13:31 [17.]

Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!

[előzmény: (25579) wennington, 2013-06-05 18:08:51]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
25578. Elküldve: 2013-06-05 17:47:58 [18.]

Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!

[válaszok erre: #25579]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4159. Elküldve: 2013-05-16 08:44:39 [19.]

Lunám növenkék osztályban Res. CAC lett.


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[válaszok erre: #4160] [előzmény: (4158) D. Timi, 2013-05-15 19:11:32]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4131. Elküldve: 2013-04-22 08:07:42 [20.]

Én is gratulálok az alomhoz!


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[válaszok erre: #4133] [előzmény: (4130) vom wolfsmond, 2013-04-21 18:48:00]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4108. Elküldve: 2013-04-18 20:28:41 [21.]

Közben megtaláltam a hírt a neten..... Én is teszek egy felajánlást:
Ingyen beszikszalagozom a száját, ha kiderül ki volt az.


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[válaszok erre: #4109] [előzmény: (4106) Ellifáncsi, 2013-04-18 17:30:19]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4103. Elküldve: 2013-04-18 11:49:29 [22.]

Miről van szó?


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[válaszok erre: #4106] [előzmény: (4101) M. Kata, 2013-04-18 11:15:46]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4098. Elküldve: 2013-04-18 06:18:39 [23.]

27%.....magyarul egy 8-as alomból 2 kölyköt ingyen az államnak adunk. Pontosabban még gazdát is mi keresünk neki. Hogyha január eleje felé lesznek a kölykök 8 hetesek, akkor meg szinte semmit nem is számolhatunk el.


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[válaszok erre: #4099 #4102] [előzmény: (4091) Olimpia, 2013-04-16 14:17:40]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4090. Elküldve: 2013-04-16 06:21:42 [24.]

Gratulálok. Mi a következő kiállítás?


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[válaszok erre: #4093] [előzmény: (4083) Yorkicsim, 2013-04-14 07:12:02]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


BerryAli


Tagság: 2012-10-01 18:19:21
Tagszám: #111608
Hozzászólások: 44
4082. Elküldve: 2013-04-13 10:36:17 [25.]

Hogyha így szól a törvény, hogy kizárólag az adóévben és csak az alommal kapcsolatos költségeket lehet elszámolni, akkor rossz a törvény. Valami fő kutyásnak kezdeményeznie kellene, hogy módosítsanak ezen a baromságon. Biztos, hogy van sok más tevékenység is, amiben egy-két évig csak befektet, az ember mire hasznot is hoz. Nem hiszem, hogy pl. aki erdőt telepít az nem számolhaja el a telepítés költségeit, amikor évtizedek múlva kivágja a fákat. Hogyha ilyen szemetek lesznek a kutyásokkal, akkor azok is így fognak viszonyulni a dolgokhoz. Beszéltem pl. olyannak aki kijelentte, ő Szlovákiában fog törzskönyveztetni, és olyanról is hallottam, aki Szerbiában. Sokat árt ez a magyar kutyázásnak, mert a tk. nélküli kutya is sokkal több lesz.


Téma: Svájci Fehér Juhászkutya fórum Fórum: Svájci fehér juhászkutyások baráti fórum
[előzmény: (4080) M. Kata, 2013-04-12 14:43:40]
Zöldfülű
BerryAli adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 44
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.02363395690918 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail