Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455334/50 Témák: 18953 Tagok: 112628 Legújabb tag: Esha121 Online: (97/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 79 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 1975 üzenet

Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
249. Elküldve: 2002-05-19 12:52:01 [1951.]

EPISODE II - A klónok támadása:

Mérhetetlenül szomorú vagyok. George Lucas, aki egy azóta mitosszá vált trilógiával ajándékozta meg az álmodozó emberiséget, ismét előhúzta a palackból az ő jól ismert univerzumát, hogy mintegy kipróbálja: helyt tud-e állni fantáziájával a mai világ fiataljai előtt is. Húsz évvel a klasszikusok után elkészült a Baljós árnyak, aminek nézésekor sokakban felmerült a burkolt bevételorientáltság okozta minőségromlás gondolata, bár ez a rajongók javát nem zavarta: egy megvallottan gyerekközpontú, szerethetően infantilis mű született, amely minden balgasága ellenére egy kedves, ártatlanka kisfiú hőssé magasztosulásának története, amely kiválóan illik az amerikai valósitsd-meg-önmagad mentalitás, és a Disney-filmek végtelen sorába, ráadásul úgy-ahogy hozta a Star Wars univerzum hangulatát és látványvilágát: messze nem volt tökéletes mű, de a profi rendezés és történetvezetés elhalkította a kritikus hangokat.
Amit Lucas a folytatásban ígért, az nem volt más, mint egy igen komplex belső vívódás és egyszemélyes dráma elmesélése, amelynek nyomán Anakin Skywalker a Sötét Oldal fojtogató uralma alá kerül. A Birodalom visszavág egyszerű eszközökkel, karizmatikus szinészi alakításokkal, és mérsékelt effekt-zuhataggal felépített drámaisága azonban itt kudarcot vallott.
A hézagos történet viszonylag rövid 130 percben próbált egy komoly politikai sakkjátszmát, egy letaglózó kémtörténetet, egy shakespeare-i szenvedő szerelmet, és egy totális háborút el-mondani, ráadásul mindezt a vezérvonal, Anakin személyiségtorzulásának sötét drámaiságán keresztül - mindez túl nehéz feladatnak bizonyult.
Anakin személye nem az őt alakító Christensen miatt válik hiteltelenné: görcsösen "térbeliesített", mégis egysíkúan megírt karaktere darabokra törik a szájába adott párbeszédek hallgatása közben, és a nagyon tehetséges, tiszteletteljesen félelmetes, feltörekvő, de még igazán szeretni tudó fiatalember ellentmondásos figurája helyett egy nyafogó kiskamasz köszön vissza a vászonról, aki duzzogva kezd vitatkozni, ha apuka azt mondja neki, hogy "fiam, vidd ki a szemetet". Jellemét még szánandóbbá teszik a forgatókönyv hegynyi méretű közhelyei, és a rosszul felépített dramaturgia: a kamera izgatottan pásztáz olyan hiteltelen jeleneteket, mint pl. Anakin és édesanyja utolsó találkozása, de duzzogva néz félre az ezt követő kíméletlen és gyilkos bosszú alatt, mintha azt hinné, hogy a nézőben pusztán a bosszú tudata képes felszitani a drámaiságot.
Amidala, aki a Baljós árnyakban a kérlelhetetlen határozottságot, tisztaságot és nyíltszívűséget képviselte a Galaxis kaotikus világában, itt egyszerű "feminizált csalétek" szerepet játszik, amibe a végén némi harcos amazon felhangok is vegyülnek, és a népéért meghalni kész igaz királynő helyett egy érdektelenül szimpla Lara Croft kacsingat le a vászonról.
A film legnagyobb baja mégsem ez, mert valljuk be, az előző részek sem a karakterek bonyolultsága miatt váltak közkedveltté. A legnagyobb baj, hogy a filmre béklyóként nehezedik rá Lucasnak a látványba pumpált kérlelhetetlen maximalizmusa, és ez oly mértékben szembenáll a történet kidolgozatlanságával, hogy elnyomja, szétzilálja, emészthetetlenné teszi az egészet: Lucas fennhangon vallja, hogy a jövő a CGI-é, és ez meg is látszik a filmen: a szereplők arcán, mimikáján mindvégig érezhető, hogy épp nem egy szikrázó naplementébe, hanem egy méregzöld háttérvászonra bámulnak, a csodálatosan zöld mező vízesés-komplexummal a háttérben már inkább giccses, mint gyönyörű, és Lucas még egy fél körtét sem enged élőben elfogyasztani, csak mert szerinte az ILM még ezt is jobban vissza tudja adni. Pedig nem. Egyszerűen túl sok volt az effektekből, öncélúvá, magamutogatóvá váltak, és olyan helyeken jöttek elő az ILM és a rendező végtelen fantáziáját demonstrálandó, ahol a kevesebb több lehetett volna (lásd: három totál különböző fajú szörny a három fogoly részére - mintha mindegyik leadhatta volna a rendelést, hogy milyen lény által szeretne széttépetni...)
A Baljós árnyak (de méginkább a Jedi visszatér) végső párbajának lélegzetelállító, grandiózus hatása helyett Yoda mester a jellemétől amúgy tökéletesen idegen szerepben mutatkozik be: a nikkelbolha-effektus sajnos inkább megmosolyogtató, mintsem drámai, főleg, hogy teljesen értelmetlen számomra, mért kell a legnagyobb jediknek a fénykardpárbaj formájában fizikailag megtestesült módon harcolniuk, mikor egy laza, elegáns csuklómozdulattal kettétörhetnék bárki gerincét... Persze a párbaj, és a klónháború első csatája letagadhatatlanul látványos volt, csak éppen minden hiányzott mögűle, amitől élővé, átélhetővé válhatott volna.

A film katasztrófája ez volt: véglegesen feláldozta a tartalmat a látvány és a bevétel oltárán, könnyen fogyaszthatóvá, műviessé, élettelenné vált, minden drámaiságát elvesztve csupán néhány jó színész rosszul sikerült felolvasóestjévé silányult.
Próbálom elhinni, hogy innen még van visszaút, de a Star wars-ba vetett minden gyermeki rajongásom mellett és ellenére szomorúan kell kijelentenem: számomra 2002. május 18-án az "új" Star wars univerzum hangos robajjal menthetetlenül összeomlott, és csak egyetlen dolog vígasztal: hogy ezáltal az eredeti trilógia csillaga csak még magasabban, még erősebben, még fényesebben ragyog.

A klónok támadása:
objektíven nézve: 10/5, személyes benyomás alapján 10/3



Téma: filmek, amiket most láttunk Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
243. Elküldve: 2002-05-18 22:54:43 [1952.]

Kicsit lehiggadva, és e közösséghez tartozásom önös érdekeitől vezérelve a következő megbékélési nyilatkozatot teszem közzé:

Tisztelettel köszönöm, hogy részese lehettem egy minden szempontból emlékezetes filmművészeti alkotás megtekintésének: láthattam, ahogy Anakin élete legjobb alakítását nyújtja, mint alkotói válságban szenvedő kardélrehányó kisiparos, átélhettem, ahogy Yoda Aladár erő-művész és nyugalmazott pingpong olimpiai bajnok mindig halált megvető bátorsággal használja a fordított szórendet, végig izgulhattam a 3-PO fejetlenségéből származó inkompatibilitási problémákat, megismerhettem Owen bácsit és Beru nénit, akik tartós egzisztenciájukban ugyanazt a kék nyálat isszák, mint hetven év múlva is, és végre megláthattam Boba Fett-et, akit ugyan ezer esztendőnyi emésztés után hangosan fog visszaböfögni Sarlacc katlanja, de akiről már itt bebizonyosodik, hogy egy interkontinentális szkanderversenyen pislogva lenyomná Jake Lloydot.
Örülök, hogy Jar Jar megkomolyodott képviselőként a kronológiailag még tolerálható mértéken belüli önkifejezési lehetőségekkel büszkélkedett (erre mondják: politically correct :-), és a legnagyobb elismeréssel köszönöm meg George Lucas forgatókönyvét, ami eredeti ötletek egy kézen megszámolható tömkelegén túl egyedül a Blade runner, a Gladiátor, az AI, a Mátrix és a Starship troopers képi világából merít, a művészi átértelmezés legmagasabb fokát, a copy+paste elvét maximálisan szem előtt tartva.

Ne legyenek illúzióink: a Birodalom emelkedik, mi süllyedünk, és ha megérjük, Lucas egyszer majd minket is visszaböfög, de csak miután gondosan üveggolyónyi méretűre szopogatta az agyunkat, és a pénztárcánk tartalmát olyan mérékben update-elte, hogy onnan még a havibérlet is sírva könyörgi magát vissza a jegypénztárba. Éljen a bliccelés és a köztársaság!

Attack of the clones 10/3

(Komolyabb értékeléshez még pihennem kell, de jön az is…)



Téma: filmek, amiket most láttunk Fórum: Mozi
[válaszok erre: #244]
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
11. Elküldve: 2002-05-17 21:45:45 [1953.]

Nagyon köszi. Maradok :-)))


Téma: Jubileum Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
3. Elküldve: 2002-05-16 19:58:41 [1954.]

Csatlakozom Marlához. Még az IE-t is meg lehet szokni valahogy :-)
Nem tudom, megy-e már Netscape-en is, de miattam ne vesződj vele tovább, átlényegültem a microsoft-csapatba icon41.gif
THX.


Téma: Jubileum Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
217. Elküldve: 2002-05-16 19:56:19 [1955.]

Wow! James "GOD" Cameronon kivül újabb filmek, amikben tökéletesen egyetértünk:

Batman 10/10
Batman returns 10/2
Batman forever 10/7
Batman & Robin 10/6


Téma: filmek, amiket most láttunk Fórum: Mozi
[előzmény: (210) suttercane, 2002-05-16 18:42:51]
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
36. Elküldve: 2002-05-16 19:52:28 [1956.]

"...Láthatjuk majd Szása pálfordulását, amint megismerkedik egy-két alapművel..." - ehhe. :-) Ez iszonyatosan kemény melónak igérkezik, hallod icon35.gif

Meg kell mondjam, talán azért sem szeretem a horrort annyira, mert túlságosan kikészíti a mimóza lelkemet. Ennek ellenére olyan filmekről vannak gyerekkori emlékfoszlányaim, mint a démonok 1-2, a lifeforce, vagy az összes új "living dead" műalkotás. Bazz, milyen aberrált gyerekkorom volt :-)

Egy Thing-et, egy Shining-ot, és még néhány alapművet igencsak be kéne vállalnom egy közös szakmai továbbképzés formájában... TANÍTSATOK! icon23.gif


Téma: Horror Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
48. Elküldve: 2002-05-16 19:43:19 [1957.]

Én csak úgy tudok zenét hallgatni, ha az érzékeimet semmi más nem köti le vele egyidőben, vagyis: hifi előtt, kényelmes fotelben hátradőlve, nagy hangerőn stb. Fülhallgatóval elalvás előtt is szoktam hallgatózni, de ez mostanság elég ritka. Háttérzenének a rádión kivül semmit nem vagyok hajlandó betenni, annál egy jó zene többet érdemel.

Szal meg kell mondjam, igy napi egy óra a maximum. Most e fórumon vagy én nem vagyok normális egyedül, vagy csak én vagyok az :-))) icon50.gif


Téma: Filmzene Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
186. Elküldve: 2002-05-14 09:17:58 [1958.]

Nemnem. Az tizenkét évesen volt, közvetlen a matchbox- és a rubik-mánia után, de még az első csajozás előtt. icon28.gif

Amúgy mi is arra jjutottunk, hogy USS Nimitz rulez... de bölcs voltam már akkor is :-)))


Téma: filmek, amiket most láttunk Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
180. Elküldve: 2002-05-13 23:28:17 [1959.]

Azt kell mondjam, mindkettőtöknek igaza van. A különbség annyi, hogy a SW a maga korában volt korszakalkotó, és manapság lefelé szárnyal (EPII, bízunk benned!!), addig a LOTR a mai kor meghatározó filmes teljesítménye, és ez nem a SW rovására megy, hiszen Lucasnak is megvan a lehetősége a bizonyításra.

A LOTR ma arat, ehhez kétség sem fér. És ha Lucas nem siet a DVD kiadással, a LOTR learatja az ő babérjait is :-)))

(Amúgy szörnyű, hogy ilyen ezerszer kibeszélt, rohadt sok veszekedést és viszályt okozó kérdésen kell marakodni, mint SW vs LOTR. Utoljára tízévesen vitáztunk hasonlón a haverjaimmal, hogy vajon a USS Nimitz szédszedte volna-e a japán flottát, ha ott marad 45-ben, bazz :-))))


Téma: filmek, amiket most láttunk Fórum: Mozi
[válaszok erre: #181 #182 #185]
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
258. Elküldve: 2002-05-13 23:13:29 [1960.]

Szása kiáll a nép elé és patetikusan szól:

"Sok barom, hagyjátok abba bazz, mert rátok uszítom Lenin apánkat (vagy apánkot:-)! Sok kis ovodás kisz-titkár, marakodik itten a rothadó nyugat opiumában icon48.gif fetrengve. Csába, eddig kibirtuk egymást, ki a f---t érdekel az a pár hozzászólás, amig ilyen jó csapatban lehet fórumozgatni?
Think about it and shut up, boys! (and marla, of coz :-)"

És Szása levonul az emelvényről, miközben kikerülgeti a felé szálló paradicsomokat... :-)


Téma: csevegő topik Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
43. Elküldve: 2002-05-13 16:43:19 [1961.]

Jonesy:
minden nap 7:00-7:30, 14:00-14:30, és 16:30-17:00...
Most is azt nézem :-)

Powerpuff girls 10/10


Téma: Nagyon várt filmek!!! Fórum: Mozi
[válaszok erre: #45]
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
15. Elküldve: 2002-05-11 10:10:11 [1962.]

És ki az a Zorro?


Téma: SCI-FI: melyik a legjobb tíz? Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
29. Elküldve: 2002-05-11 10:08:54 [1963.]

Jaj, excuse me. Dum-dum zenéket akartam írni :-)))
Szerintem igen ütős az a zene a végén, az albumon ráadásul a film összes zenei témájából vett montázzsal kevereve van előadva kábé kilenc percben. Imádom :-)
Kamen jól eltalálta a rock-osíthatóság arányát a klaszikus zenében.


Téma: Filmzene Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
27. Elküldve: 2002-05-10 17:23:56 [1964.]

Kedves Zalus ezt a beszólást kurva gyorsan elfelejti, visszafekszik az ágyba, meleg teát kortyolgat a gyógyszerére, és tuctuc-zenékkel vigasztalódik. icon27.gif

Mr Holland's opus 10/9


Téma: Filmzene Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
132. Elküldve: 2002-05-07 22:39:54 [1965.]

Max: poén volt, de látom ráharaptál.

Ha már láttál néhány jó filmet, azért illene megnézni, ki rendezte azokat. Innentől pedig azt írni, nem ismered Finchert, ha nem is ciki (mert mért lenne az), de azért nem fennhangon hangoztatandó :-))))

Amúgy:
Alien3, Seven, The game, Fight Club, Panic room, rengeteg videoklip irható a számlájára... mostantól képben vagy, oks?
Peace! icon32.gif


Téma: filmek, amiket most láttunk Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
121. Elküldve: 2002-05-07 18:26:43 [1966.]

Max, azért elég nagy bátorság kell egy filmes fórumon ahhoz, hogy beírd: te nem ismered Fincher filmjeit...
Ennél már csak az durvább, hogy én Kubrick-ot nem ismerem... icon28.gif


Téma: filmek, amiket most láttunk Fórum: Mozi
[válaszok erre: #122]
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
114. Elküldve: 2002-05-06 22:16:43 [1967.]

Mi ez itt emberek? Balhé lesz! icon24.gif icon29.gif

Panic room 10/10


Téma: filmek, amiket most láttunk Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
107. Elküldve: 2002-05-06 20:26:59 [1968.]

Magyarázd el egy műveletlen orosznak, hogy ez milyen filmet takar, pliiiz! icon52.gif


Téma: filmek, amiket most láttunk Fórum: Mozi
[válaszok erre: #110] [előzmény: (101) zalus, 2002-05-06 07:01:47]
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
24. Elküldve: 2002-05-06 17:48:49 [1969.]

Hehe... tegnap óta megvan az új wallpaper-em... icon28.gif


Téma: Nagyon várt filmek!!! Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
93. Elküldve: 2002-05-05 16:08:37 [1970.]

Amúgy az a "pinák" szoba ugye elírás volt? Annak nagyon tetszett icon28.gif


Téma: filmek, amiket most láttunk Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
92. Elküldve: 2002-05-05 16:05:56 [1971.]

Ebben igaza van sutternek, viszont nem tudjuk, mi volt abban a palackban, szal lehetett bármi.

A vezetékes gáz pedig nem propán-bután, hanem mindenféle keverék (metán, etán stb.), ami viszont könnyebb a levegőnél, szal ilyen alapon a Fight club is kamu ezerrel.


Téma: filmek, amiket most láttunk Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
90. Elküldve: 2002-05-05 15:49:55 [1972.]

Panic room:

Furcsa, de mostanság mindenki elvárja, hogy egy "jó" filmben legalább hat nem várt fordulat, kicsavart befejezés, miegymás legyen, akár a történet és a karakterek mélységének rovására is. Úgy tűnik, ma már túl magas az ingerküszöb ahhoz, hogy egy normálisan "hétköznapi" történetnek pusztán a profi elmesélése izgalmat gerjesszen.
Semmilyen kétségem nem volt Fincher új filmjével kapcsolatban, hisz tudtam, látványban, feszültségkeltésben, mesélésben hozni fogja a formáját, és bizony el kell ismernem, nagyon bejött az az újfajta fekete humor, ami a film komorsága, klausztrofóbiája ellenére tökéletesen beleillett a
történetbe: pont a megfelelő pillanatokan oldotta fel kissé a feszültséget, hogy aztán a következő snittben újra sokkolhasson, és szerencsére nem esett át abba a kínos szóvicces erőlködésbe, amit pl. Schwarzi szokik művelni mostanság :-)
A hangulat zseniális, nyomasztó, néhol hátborzongató, és bizony a "ki van kint"-"ki van bent" csiki-csukija nekem (aki egy trailert sem láttam, és egy kritikát sem olvastam előtte) elég meglepő fordulatokkal szolgált.
Ami számomra a rendezőguru előző filmjeihez képest egyértelműen pozitív változás, hogy Fincher végre ráérzett a jól adagolt humor hatására, amitől a film a "született FEKETE lovagok" szemében ugyan vesztett értékéből, viszont cserébe sokkal emberibb, sokkal őszintébb, sokkal átélhetőbb, és bevallom: sokkal félelmetesebb lett. 10/10


Megszólít az éjszaka:

Ebben a filmben számomra a legnagyobb csalódás, hogy teljesen elvesztette az arányokat: fogalmam sincs, hogy thriller, természetfölötti horror, vagy egyszerű katasztrófafilm szeretett volna lenni, és emiatt a misztikus, kicsit x-aktás klisékkel megszórt történet pont azokat a szálakat nem bontotta ki, amikre egy x-aktakukac lenne kiváncsi (ki is az az Indred Cold, és hadd nézzük már meg szemtől szemben...), miközben azt hitte, hogy Gere ráncosan komor arckifejezése elegendő a feszültség ébrentartásához. A film vége felé az öncélú, a történettől idegen vágóképek kezdenek idegesítővé válni, amit tovább ront az igen jól előadott, de - valljuk be - gátlástalanul kisstílű befejezés: a film során végigvitt természetfeletti tartalom megnyilvánulása egyszerűen nincs arányban a "csattanóval". Ekkora hűhó után én mininmum egy Csernobil-t vártam volna...
Összességében igen közepes film, ami túl sok dolgot próbált egyszerre kézben tartani, de ettől nem bonyolult, csupán összegabalyodott lett... 10/6



Téma: filmek, amiket most láttunk Fórum: Mozi
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
134. Elküldve: 2002-05-02 19:56:29 [1973.]

hát, 4.76-tal (vagy akörül :-) nem jelennek meg az üzenezttek, amikor rázúzok egy topicra.

De beletörődtem, úgyhogy mostantól leszek én is. Azért csinálhatnál egy IE-t kalapáló Smiley-t is icon37.gif


Téma: Netboard mozi vol 1. Fórum: Mozi
[válaszok erre: #135]
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
132. Elküldve: 2002-05-02 19:41:15 [1974.]

Nah, Sutter épp most cseszett le, hogy kezdek SFX-re hasonlítani... icon9.gif

Úgyhogy nekiestem az Internet Explorernek, és itt vagyok. (Jones, azért vigyázó szemedet a Netscape-re is vesd néha :-)

A moziról szólva, nekem mindkét verzió fekszik, bár nem vagyok az az alkat, aki négy filmet tudna zsinórban produkálni, szóval, v1.1 talán jobb lenne, és a nagy Kubrick-evening-et legközelebb...
Bár ahogy döntötök, én benne leszek... nyakig :-)


Téma: Netboard mozi vol 1. Fórum: Mozi
[válaszok erre: #133]
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szása



Tagság: 2002-03-28 00:00:00
Tagszám: #14
Hozzászólások: 1975
6. Elküldve: 2002-04-09 18:13:07 [1975.]

Hát nagy nehezen, de átértem én is, bazz...
JoneS: nem jön be az oldal Netscape 4.76-tal, nézzétek meg lécci, mert IE-t eléggé utálom :-))

Újonnan van egy Amanda score a birtokomban Basil Poledouris-tól, erősen limited edition (örök hála Vörösötös-nek), azt kell mondjam, fasza.


Téma: Filmzene Fórum: Mozi
[válaszok erre: #7]
Kiváló dolgozó
Szása adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 1975
    / 79 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.02305006980896 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail