Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9456703/3 Témák: 18961 Tagok: 112669 Legújabb tag: blzsolt Online: (40/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 20 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 485 üzenet

Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
4732. Elküldve: 2008-01-20 18:48:40 [26.]

Most kaptam, hátha tetszik valakinek. icon20.gif icon20.gif icon20.gif

Négyen beszélgetnek arról, mi a leggyorsabb dolog a világon?
- Szerintem a pislogás a leggyorsabb a világon! - mondja az első. -
Olyan gyors, hogy észre se veszed, ha pislogsz.
- Nem rossz ötlet, de szerintem a gondolat sokkal gyorsabb - mondja a második.
Szerintem nincs igazatok - mondja a harmadik - a fény mindennél gyorsabb.
- Á, nem tudtok ti semmit! - cáfol a negyedik. - A leggyorsabb dolog a világon a hasmenés.
- Na, ne hülyéskedj már! - nevet a másik három. - Hogy lehetne már
gyorsabb a hasmenés ezeknél...
- Na, figyeljetek csak! A múltkor szüreten voltam, megittam egy csomó
mustot. Hazamentem, lefeküdtem, és éjszaka arra ébredtem, hogy csikar
a hasam. Aztán, mielőtt pislogtam, vagy felkapcsoltam volna a lámpát,
előbb befostam, mint gondoltam volna.

Szerintem, ez még a hasmenésnél is gyorsabb.


Téma: Általános Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #4733]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
665. Elküldve: 2007-12-25 11:34:09 [27.]

Ez nagyon szakszerű, de nem biztos, hogy jól értem.

Én úgy értem, hogy nem a műtét a megoldás, jól értem?


Téma: Egészségügy, kozmetika Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #666] [előzmény: (664) sherry79, 2007-12-24 09:51:48]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3674. Elküldve: 2007-12-25 11:31:17 [28.]

Nagyon kedves R.Erika!

Nem akartam vitatkozni, csak leírtam a véleményem, de kedves válaszod arra inspirált, hogy még egyszer nekiálljak leírni a véleményem.

Biztos igazad van abban, hogy: „Ahhoz, hogy miért nem fogadom el a felkínált "lehetőségeket" meg semmi közöd, …”, de ha nincs közöm hozzá, akkor miért írod le nyilvánosan a vélt vagy valós sérelmeidet.
Az objektivításodról annyit, hogy elfelejtetted, leírni, hogy nem hagytak magadra a problémáddal, hanem felkínáltak neked megoldásokat és ezt elfelejtetted leírni.

Arról, hogy „Én senkitől nem várom el ingyen a műtétet, sem az utána való tartást.”, annyit, hogy felfoghatnád ezt úgy is, hogy garanciális javítás, de hát nem akarásnak nyögés a vége. Neked úgy látszik az a fontos, hogy panaszkodj, nem az, hogy a kutyád jól legyen.

Nem az a megoldás, ha indulatos leveleket írogatsz, és nem veszed a fáradtságot, hogy elmenj és megpróbálj a másik féllel együtt a megoldást megtalálni. Az meg általában szintén nem szokta elősegíteni a nézeteltérések megoldását, ha ország világ előtt szidod a másik felet.
Vásároltál egy kutyát kedvencnek (nem kiállítási célból), el tudom képzelni, hogy a Léna ezért nem fektetett hangsúlyt arra, hogy a kutya mind két heréje a helyén legyen. Ez egyébként egy éves koráig rendeződhetett volna természetes módon is (ha jól tudom). A herék meglétét különben elég egyszerű ellenőrizni, tehát te is megtehetted volna, ha a tenyésztő tényleg nem hívta volna erre fel a figyelmed. Nekem az első dolgom az, hogy elviszem az állatorvoshoz a kiskutyát, és kikérem a véleményét a folytatásról, (oltások, …), ha te is megtetted volna legalább Ő felhívhatta volna a figyelmed erre a fogyatékosságra. (Szándékosan írtam, fogyatékosságot és nem betegséget.) Egy egy napja nálam lévő kiskutyához még nem kötődöm, tehát racionálisan el tudom dönteni, hogy vállalom-e vagy sem.
Utána kérdeztem, a le nem vándorolt here eltávolítása rutin műtét, és mindenhol kevesebbe kerül, mint amennyit írsz.
Az, hogy 15 éve jársz ugyanahhoz az állatorvoshoz, nem jelenti, azt hogy Ő a legjobb, hanem azt, hogy hűséges vagy akár a téves döntésedhez is. Ha nekem komoly problémám lenne a kutyámmal biztos, hogy elvinném és megmutatnám másnak is, már csak azért is, hogy magamat megnyugtassam. Egyébként, hogy az általad oly nagyra tartott állatorvosnak nincs igaza, a burzitisz kezelésével kapcsolatban alátámasztja sherry79 kimerítő leírása is. Igaza van a Lénának, hogy már két hete feleslegesen és félre kezeli a kutyádat. Csodálkozom, hogy ennek ellenére nem rohansz oda ahol megkaptad a helyes kezelés módját, és nem próbálsz minél előbb segíteni a kutyádon, de ez a te dolgod. Miután jól kipanaszkodtad magad, ország-világ előtt a kutya már rá ér. Nem?
Azt elismered, hogy két megoldást is felkínáltak, de neked egyik sem felel meg, te csak pénzt szeretnél visszakapni. Kérdésem az lenne, hogy szerinted mit csináljak? Én vettem a Lénától egy hobby kutyát, igaz Ő azt mondta, hogy szerinte nagyon ígéretes, és érdemes lenn kipróbálni kiállításokon is. Megpróbáltuk és a végén Fiatal Európa Győztes lett. Ugyan annyiért vettem a kutyát, mint te, most menjek vissza és fizessek érte még, mert ugye az nem kétséges, hogy így már többet ér? Te megtennéd? Én nem teszem, és a Léna ezt nem is várja.
Veled ellentétben én beszélgettem a Lénával. Ő azt mondja, hogy nála egy kiskutya ennyibe kerül, akár Világ Győztes lesz belőle akár hobby kutya. Ő arra vállal garanciát, hogy a maga részéről a lehető legtöbbet megteszi a kiskutyákért, amíg azok az új gazdihoz nem kerülnek. Erről csak annyit, hogy amikor a Beni oltási könyvét megmutattam az állatorvosunknak azt mondta az egyik oltásra, hogy „Mi ezt a szert nem használjuk, mert bár nagyon jó, de nagyon drága”.

Azt hiszem, nem jó helyen szidod a Lénát, mert itt sokan vagyunk, akik ismerik és tudjuk milyen. Ez látszik a hozzászólásokból is. Nem kevés neves tenyésztő fordul, hozzá, ha valami gondja, problémája van. Nem tudok olyan esetről amikor nem segített volna.



Téma: Kölykök Fórum: Brit pásztorkutyák
[előzmény: (3668) R.Erika, 2007-12-23 22:56:49]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
659. Elküldve: 2007-12-23 16:24:44 [29.]

Azt írod, hogy elrákosodhat, én meg azt mondom, hogy a helyén lévő here is elrákosodhat, tehát kasztráljuk az összes kutyát. Továbbá, a szukák női ivarszervei is elrákosodhatnak, tehát az összes szukát is ivartalanítsuk. Ennek meg van az az előnye, hogy húsz éven belül megoldódik minden a kutyákra visszavezethető probléma. Ezenkívül a fejemre eshet egy tégla, tehát minden épületet, ami nekem fej magasság felett van, le kell rombolni. Rendeletileg be kell tiltani a villámlást, erős szelet…….., mert baj lehet belőle. Legjobb, ha mindenki keres egy védett helyet és nem mozdul, nehogy baj legyen belőle.
A problémát akkor kell megoldani, ha van. Most beszéltem az állatorvossal ahova járunk, ha baj van, meg az oltásokért, Ő azt mondta, amit a Léna, én mind a kettőnek hiszek.
Bővebben a másik topikban.



Téma: Egészségügy, kozmetika Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #660] [előzmény: (658) Dalma91, 2007-12-23 15:22:34]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3662. Elküldve: 2007-12-23 16:14:14 [30.]

Nézegetem a hozzászólásaitokat. Háááát …

Több kérdés is felmerül bennem:
- Kedves tenyésztők, ugyan milyen garanciát tudtok vállalni a kutyáitokra. Melyikőtök mer nekem eladni egy kutyát, amelyik GARANTÁLTAN egész életében egészséges lesz, és ha nem vajon mit tesztek?
Egy nyolc-tizenkét hetes állatnál mit tudtok garantálni azon kívül, hogy ti a magatok részérő mindent megtettetek?
Az, hogy mi lesz belőle, nagyban függ a gazdától, aki nem biztos, hogy ért hozzá és ez alól az sem mentség, hogy nem az első kutyája. Melyikőtök nem találkozott még olyannal, aki fontosabbnak tartja, hogy egy ágyban aludjon a kutyájával, mint azt, hogy normálisan etesse. Itt a fórumon is látok kutyást aki fél napokat ücsörög a gépe előtt a kutyája meg láthatóan mozgáshiányos.
- A szerződésekről: írhattok ti akármilyen szerződést, ha a másik fél nem akarja betartani, ti a fejetek tetejére is állhattok, akkor sem lesztek rendes emberek.
Olvastam R.Erika panaszait, már nyáron is kételkedtem azok objektivitásában, de most utána jártam és olvastam a panaszaira adott választ is a másik topicon.
Érdeklődnék tőle, hogy miért nem írta le, hogy felkínáltak neki megoldásokat, amik szerintem teljesen korrektek. Ha valahol akármilyen neves boltban vásárol valamit és egy hét múlva visszamegy, hogy nem tetszik és drágának találja vajon ki álnak le vele alkudozni, hogy jó de akkor mégis mennyit hajlandó fizetni? Mit akar? Nem az a fő baja, hogy fél áron már tetszene a dolog, mert ugyan a kutyának csak egy heréje, de ez semmilyen hátránnyal nem jár, ha nem akarja kiállításra vinni. Persze mondják, hogy elrákosodhat. Meg az autó is elütheti, meg a hozzá nem értő csak a pénzre hajtó állatorvos is megműtheti olyan bajjal, amivel nem szabad. Ráadásul volt egy kedves colie kan barátunk, hererákkal kezdődtek a bajai és bizony lenn volt mind a két heréje, szegényt két évig próbálták megmenteni, több műtét árán sem sikerült. Az a piszok rosszindulatú tenyésztő. (Nem tudom miért piszok meg rosszindulatú, de olyan jó szidni.) Ja és meggondolatlan is. A teljes kasztrálás marhaság a heréknek nem csak a párosításnál van szerepük, hanem pl.: hormonokat termelnek, ezt megteszi a rejtett here is. Ezekre a hormonokra pedig szükség van. Lásd az elhízott herélteket.

Végezetül ti itt írogattok mindenféléket és ezzel adjátok a lovat egy olyan alá akinek a lelki társai már nektek is okoztak kellemetlen, rossz perceket órákat – emlékszem mikor valami hasonló jó ember a Yoyo-t boldogította pár hónapja. Kíváncsi lennék arra, hogy ilyenkor miért nem ugrik ez be nektek. Egyébként is tudjátok, mert ti is többen hozzáfordultok, ha bajotok van – a saját szememmel is láttam -, hogy itt nem egy lelketlen hozzá nem értő, az üzletet kereső szaporítóról van szó. Az, hogy nem alaptalan, amit a másik topicban leírt, - hogy visszaveszi a kutyát – szintén a saját szememmel láttam, sőt ott is voltam, amikor valakitől, aki csak egyszerűen úgy döntött, hogy neki mégsem collie hanem más fajta kell, nem engedte, hogy a kutyát hirdessék, hanem elment és visszavásárolta teljes áron a kutyát. Az hogy R.Erika csak dumál és nem a baj megoldása érdekli, mert akkor nem ide írogatna, hanem csak a Magyar Nemzeti Betegségben szenved - szeret panaszkodni - (rosszabb esetben csak pénzt szeretne), mély meggyőződések, ha valaki arra nem képes, hogy elvigye a kutyát és megmutassa annak, aki vele és az orvosával ellentétben ért hozzá, nekem elég.
Már csak egy dolog érdekelne, igaz nem nagyon, hogy mennyit ér a félheréjűség? 30 vagy 50 százalék? Mért éppen ennyi és nem 80, vagy akár 95? Esetleg a legjobb az lenne, hogy a tenyésztő fizessen minél többet?



Téma: Kölykök Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #3663 #3665 #3668]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
4395. Elküldve: 2007-12-06 14:26:43 [31.]

Úgy tudom, hogy szombaton 11.00-kor Fóton ringdresszura lessz.

Aki tud jöjjön!


Téma: Általános Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #4396]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
467. Elküldve: 2007-09-26 11:54:07 [32.]

Remélem jobban van már a kutyus, figyelj rá nagyon.
Mi a Scottiet babézia miatt vesztettük el.


Téma: Egészségügy, kozmetika Fórum: Brit pásztorkutyák
[előzmény: (461) Stella Blue, 2007-09-25 22:03:55]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
4072. Elküldve: 2007-09-23 23:23:10 [33.]

Hát, ha el tudod juttatni, hozzám a winchestert, és nem használod addig, lehet, hogy tudok segíteni.
Ha nem, akkor van egy program R-Studionak hívják (van NTFS és FAT verziója is) ezzel próbálkozz, de ha használod a winchestert, akkor nagyon valószinű, hogy elvesztesz mindent.


Téma: Általános Fórum: Brit pásztorkutyák
[előzmény: (4070) Stella Blue, 2007-09-23 11:58:23]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
452. Elküldve: 2007-09-23 23:17:03 [34.]

Már többször leírtam, most is csak azt tudom mondani, hogy én három táprol hallottam, hogy minden szempontból jó: Eukanuba, Bosch, Royal Canin.


Téma: Egészségügy, kozmetika Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #453] [előzmény: (448) Stella Blue, 2007-09-23 12:36:31]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3774. Elküldve: 2007-08-28 12:39:06 [35.]

Igazad van.

Nem akartalak megsérteni (megbántani), ezért próbáltam finoman fogalmazni. Nem sikerült.
Most helyesbítek, azt kellett volna írni, hogy „szerintem nincs igazad”.

Vannak kivételes helyzetek, de ezt nem hiszem, hogy előre mindent meg lehet határozni.
Valószínű, ha leszakad az ég, senki nem fogja az embereket a kutyáikkal a helyükön tartani.

Azt, hogy mennyi idő alatt hányszor voltunk kiállításon, azért írtam le, mert sokan úgy gondolják, hogy a kutyák nem élvezik a kiállítást. Írhattam volna azt is, hogy kutyája válogatja, vannak kifejezetten show kutyák akik határozottan szeretik magukat mutogatni. Emlékszem, egy hosszúra nyúlt kiállítás után még összeálltunk fényképezkedni, Irén a kör körül sétálgatott a Benivel. Látszott, hogy a kutya már unja az egészet, lógott füle farka, de amikor bejöttek a körbe szinte kivirult, kihúzta magát, és szinte táncolt.

Persze, hogy nem kapod meg a belépőkből rád eső részt, ezt senki sem mondta. Azt mondtam, hogy egy kiállítás költségei nem jönnek össze a belépőkből és a nevezési díjakból, ezt tartom is.



Téma: Kiállítások Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #3775] [előzmény: (3772) László Krisztina, 2007-08-28 08:42:03]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
2924. Elküldve: 2007-08-27 22:49:11 [36.]

Együtt érzek veled.


Téma: Collie, rough Fórum: Brit pásztorkutyák
[előzmény: (2910) LuckyLuke, 2007-08-17 08:19:22]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3771. Elküldve: 2007-08-27 22:40:11 [37.]

Igazad van, nem kellemes. Főleg a kutyának nem, ezt ugyan lehet enyhíteni azzal, hogy az ember kicsit sétálgat, foglalkozik vele, de akkor sem ez a jó a kutyának. Most azonban szemlesütve, szégyenkezve vallom be, hogy és nem is azért állítottam ki a kutyámat, mert Ő ezt kérte volna, hanem azért, mert büszke vagyok rá és örültem, hogy sokan láthatják, és meg is nézik. Mi négy hónap alatt hat kiállításon voltunk, nem mondom, hogy nem fáradtunk el – Főleg amikor Tullnban voltunk hajnali háromkor indultunk és úgy emlékszem éjfélre járt mire haza értünk. -, de ez semmilyen törést nem okozott sem a kutyának, sem nekünk.


Téma: Kiállítások Fórum: Brit pásztorkutyák
[előzmény: (3769) Stella Blue, 2007-08-27 22:05:45]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3768. Elküldve: 2007-08-27 21:57:55 [38.]

Úgy gondolom, tévedsz.
A nevében is benne van, hogy kiállítás. Szerintem ez első sorban azt jelenti, hogy kiállítjuk a kutyákat. Képzeld el a Kortárs Művészek Kiállítását zárt kapuk mögött, mert az a sok oktondi kíváncsiskodó csak zavarja a hozzá értő művészeket és kritikusokat.
Szerintem te nem a részvételért fizetsz, hanem a bírálatért. Volt szerencsém belátni a tavalyi klubkiállítás kulisszái mögé, azt hiszem, hogy nem árulok el titkot, hogy a nevezési díjak a belépőkkel együtt sem fedezték a kiállítás költségeit.

Én egyet értek azzal, hogy egy kiállításról ne lehessen idő előtt elvinni a „kiállítási tárgyakat”, hiszen az mégsem tisztességes ez azzal szemben, aki kifizette a belépőt és nem csak egy fajtát akar megnézni. Velem már előfordult és gondolom mással is, hogy két kedvenc fajtámat egyszerre bírálták egymástól távoli ringekben, mire átértem a másik ringhez, már csak a fajta győztest láthattam. Nem mondom, hogy nem szidtam azokat és közeli rokonaikat a szervezőkkel és hozzátartozóikkal együtt, akik a bírálat után hipp-hopp eltüntek és akik ezt engedték.

Megértem azt is, hogy valaki, aki úgy érzi, hogy nem megfelelő bírálatot kapott, legszívesebben azonnal elhúzna, de azokkal szemben, akik kifizetik a – valószínűleg nem 20,- Ft-os belépőt – úgy tisztességes, hogy a kiállítók engedik megnézni büszkeségeiket.

Kíváncsi lennék a többiek véleményére is.



Téma: Kiállítások Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #3769 #3772 #3780] [előzmény: (3761) László Krisztina, 2007-08-27 15:27:27]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3986. Elküldve: 2007-08-23 13:39:04 [39.]

Hát eddig jó, de már alég sokszor hittem, hogy...
Én most kivárok, de ha kimész én neked szurkolok.


Téma: Általános Fórum: Brit pásztorkutyák
[előzmény: (3984) sherry79, 2007-08-23 09:27:33]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3667. Elküldve: 2007-08-19 20:24:00 [40.]

Én már két éve nem járok kiállításra, a tagdíjat mégis befizetem.
Szerintem nem csak pénz kérdés a klubtagság. Jó, hogy a kedvenc fajtáinknak, van egy gazdája. Pénz nékül viszont semmi sem működik.
E mellett, ha nem egy hanem két kiállításra viszed el a kutyát, már gyakorlatilag a pénzednél vagy.


Téma: Kiállítások Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #3669] [előzmény: (3664) Lili05, 2007-08-19 19:14:53]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3544. Elküldve: 2007-08-08 14:01:17 [41.]

Szerencsére jól van, és nő. Most megoldotta a gondomat, mert elsőre a tejfog mögött jött ki az egyik szemfoga, de amikor eldöntöttem, hogy kihúzatom, azonnal elhagyta, úgyhogy megúszta.
Sajnos nálunk nem tudok semmilyen helyet a közelben ahol lehetne fürödni, pedig nyáron a Lénával, meg más kölykökkel Gödön nagyon jól érezték magukat a Dunában.


Téma: Kiállítások Fórum: Brit pásztorkutyák
[előzmény: (3543) DRAGON GOLD, 2007-08-08 13:44:38]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3542. Elküldve: 2007-08-08 13:33:10 [42.]

Én jobban örülök annak, ha a megszokott emberek, akik életben tartották a fórumot akkor is mikor mások elhagyták, jönnek, mintha amiatt lenne nagy a látogatottság, mert ' Néé máá ezek is hogy tépik egymást'.

Mónival egeyetértek.


Téma: Kiállítások Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #3543 #3554] [előzmény: (3540) László Krisztina, 2007-08-08 12:44:37]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3535. Elküldve: 2007-08-08 10:57:24 [43.]

Bocs tényleg átsiklottam a Yoyó hozzászólásán, most már pótoltam, az előzőekben leírtam a véleményem, nem tudok semmit hozzátenni.


Téma: Kiállítások Fórum: Brit pásztorkutyák
[előzmény: (3528) Mystic, 2007-08-08 08:23:17]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3533. Elküldve: 2007-08-08 10:48:09 [44.]

Nem érzem úgy, hogy ítélkeztem volna.
Leírtam, hogy nem tudom, hogy pontosan miről van szó, még most sem tudom melyik kiállítás, melyik kutyájáról szól a történet. Igaz, ha nagyon érdekelne, utána tudnék nézni.
Minden esetre, - és ez a véleményem nem az ítéletem - ha a versenyszabályzatban benne van (és benne van) egy ilyen passzus, akkor a tulajdonos akár szoptat a kutyája akár nem (bármilyen okból), hogy ne érhesse szó a ház elejét, jobban tenné, ha nem indítaná a kutyáját.
A bíró szakértelmét sem vitattam, de pont, mert ért hozzá, neki is gyanús lehetett volna a dolog és jobb megoldás hiányában (és gondolom neki nem létezett jobb megoldás) más kutya hiányában nem adom ki a címet.
Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem ítélni akarok, hanem a véleményem hangsúlyozom.

Szerintem mindenkinek (különösen nekünk amatőröknek) jobb lenne, ha elő tudna fordulni, hogy ne azt kelljen egy nevezéskor figyelni, hogy ki fog bírálni, mert, ha az enyém is a jobb kutya, akkor is esélytelen, mert nem a kutya és annak pillanatnyi állapota (hiszen ezt kéne bírálni) számít.



Téma: Kiállítások Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #3537] [előzmény: (3532) KKriszta, 2007-08-08 09:39:01]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3526. Elküldve: 2007-08-07 22:18:15 [45.]

Neked könnyű, mert olyanok a kutyáid, hogy bárhol megállják a helyüket.

Én sem hiszem, hogy ilyen kicsi kölyköket szabad akár csak egy napra is elválasztani az anyjuktól.
Nem véletlen, hogy akár milyen jó a magyar collie állomány én talán, ha öt tenyészetből lennék hajlandó választani. Nem mondom, hogy máshol esetleg nem gondozzák a kölyköket, de én ezeket ismerem, és tudom, hogy ezekben sem ilyen sem más a kiskutyákat hátrányosan érintő dolgot nem tesznek.



Téma: Kiállítások Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #3527] [előzmény: (3523) DRAGON GOLD, 2007-08-07 16:29:29]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3519. Elküldve: 2007-08-07 15:07:13 [46.]

A Papp Judit tényleg collies, bár most már úgy tudom inkább auszis, Ő ért a colliehoz, de elhiszem, hogy adott esetben nem lehet ránézésre megállapítani és a lányok alá nem nyúlnak a bírók. Minden esetre a gazdája kellett, hogy tudja.

Nem akarok moralizálni.

Sajnos még nem volt nálunk kölyök, de most már legalább a lehetőség lesz rá, csak azt a ki kell várni, hogy a pici megnőjön. Úgy néz ki, hogy most már sikerült a fogait lecserélni, úgyhogy az alom még messze van. Nem tudom, hogy nálatok, hogy van, de ez az egy lányka nekem eddig több gongot okozott, mint a három kan összesen. Valami eszméletlen rosszcsont. A fiúknak fél éves korukig azt sem tudtam, hogy van hangjuk, ez már három hónaposan ugatott. Kiröhög, ha megpróbálom nevelni, amíg rajta van a szemem kénytelen kelletlen csinálja, de ahogy elfordulok folytatja ami neki tetszik. Jellemző történet:
Nálunk is tilos papucsot, cipőt lopni és megrágni. A múltkor ülünk a szobámban és látjuk ahogy átvonul az előszobán szájában ott fityeg a feleségem szandálja. Mikor szólok ' Missy ' , a papucs kipottyan a szájából és ugyan abban a tempóban megy tovább három lépést, majd visszanéz ártatlan kék szemekkel, hogy ugyan milyen cipő.
Hát lehet, hogy nálunk is elő fog fordulni, hogy a kutya okosabb a gazdájánál.



Téma: Kiállítások Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #3522] [előzmény: (3517) Yoyó, 2007-08-07 14:04:15]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3515. Elküldve: 2007-08-07 13:07:54 [47.]

Egyet értek a tyúkanyókkal! icon20.gif icon20.gif icon20.gif

Kár megörvendeztetni azokat, akik a nézeteltéréseinknek örülnek. icon39.gif

Amit a Léna ír az inkább érdekelne. Bár nem ismerem az esetet, úgyhogy csak gondolataim vannak, hogy történhet meg az, hogy egy bíró nem veszi észre azt, hogy egy kutya szoptat? Azt nem tételezem fel, hogy a bírók nem ismerik a kiállítási szabályokat, de úgy tudom, hogy minden bíró egyben tenyésztő is, úgyhogy azt nehéz elképzelni, hogy nem ismerné, fel, hogy egy kutya szoptat. Igaz annyian bírálnak colliet, és olyan kevesen értenek igazán hozzá. Bár akármilyen fajtához is ért, azért a szoptatás elég egyértelműen érzékelhető minden fajtánál. Vagy az is lehet, hogy csak két hétig engedték szoptatni, hogy utána szabályosan versenyezhessen? Érdekesek egyes gazdák is.

Ha valaki, aki többet tud elmondaná, hogy mi is történt, talán tudnék még egy két gondolatot hozzá fűzni.



Téma: Kiállítások Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #3516 #3517] [előzmény: (3512) Balázsovits Elena, 2007-08-06 22:40:46]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
3870. Elküldve: 2007-07-13 16:10:30 [48.]

Ma hallottam! Borzasztóóóóóóóóó,

Jó hétvégét MINDENKINEK!!!


Mindig jobbat várunk.... ez olyan mint a halak;

Elöl megy A KARDHAL,
A REMÉNY HAL meg utoljára.


Téma: Általános Fórum: Brit pásztorkutyák
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
391. Elküldve: 2007-06-28 01:12:39 [49.]

Én nem látok semmit.


Téma: A blue-merle szín Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #394] [előzmény: (390) Balaena, 2007-06-27 22:56:03]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Scottie


Tagság: 2005-06-06 09:11:36
Tagszám: #19472
Hozzászólások: 485
206. Elküldve: 2007-06-23 13:40:09 [50.]

Akkor jól gondoltam, kiváncsi lennék, hogy egy roti, vagy egy csau, hogy szerepel terelésben.

Az tény, hogy ha a tenyésztő csak a küllemmel foglalkozik nem használ a fajtának.
Most láttam egy négy honapos németjuhász kölyköt először azt hittem, hogy béna, de kiderült, hogy csak " SZÉP ".


Téma: A collie karaktere/ milyen legyen... Fórum: Brit pásztorkutyák
[válaszok erre: #208 #211] [előzmény: (204) Deedo, 2007-06-22 19:52:05]
Törzstag
Scottie adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 485
    / 20 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.026311874389648 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail