Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9454896/0 Témák: 18948 Tagok: 112603 Legújabb tag: Kikpol Online: (43/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 625 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 15620 üzenet

Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
44030. Elküldve: 2019-04-19 13:22:38 [1.]

Csütörtök. :)

Úgy szép az élet, ha zajlik! Akkor ma szép volt az élet a menhelyen! :D

Reggel, kilátogattak a lovastáboros gyerekek, és a problémamentes kutyákat pórázvégre kapták, és indult a kutyagolás. Nagyon ügyesek voltak, köszönjük szépen a sétát, és a sok adományt is! <3 (adományok beírva)
Mivel ma gyönyörű idő volt, és ráadásul a sulisoknak tavaszi szünet, megtelt a menhely élettel. :)
Edina igyekezett kilogisztikázni a mai napot, ami igazán vidáman, hatalmas nevetésekkel hangosan telt. Akik ma boldog-szorgos csapatunkat alkották :Edina, Eszter, Liza, Anna, Zsófi, László, Dóra, Maja, Era2, és jómagam. :)
Szinte minden kutyánk sétált!
Egy Úr rengeted ételt hozott adományba, a foodbox dobozkákban. Ezt kapták a kutyik ebédre, nagyon jóízűen ették is, konzerv kutyakajával keverve. Rengeteget kotortunk bele két fazékba, holnap azt kellene adni megint, mert romlandó. Mindet egyenként ki kellet csomagolnunk, még jó, hogy ennyien voltunk, különben Edina holnap reggelig bontogathatott volna. :D
Xéna ma nem érezte jól magát! Csendben feküdt a házában, sajnos a kennelben véres székletet, hányást is találtunk. Zsófi, Lacival elvitte őt az orvoshoz. Külön köszönet nekik, mert a dokinál rengetegen voltak, minimum két órát várakoztak! <3 Kapott infúziót. Holnap vissza kell vinni, kontrollra! Diétáznia kell rizs, főtt csirkehús, vagy Royal canin táp. javasolt. Gyógyszert nem kap, de probiotikum
kúra kellene. Piszke sem brillírozott, nála is hányást takarítottam össze. Pálma, Paula nagyon szépen viselik a lámpaburákat, csak úgy tudnak együtt feküdni az ágyakban, ha a fejük két irányba áll, máshogy nem férnek most el, és ez igen vicces látvány. :)

Nagyon jól sikerült ez a nap, és szerintem nem csak a magam nevében nyilatkozhatok! Ugye? :D
Mindenkinek nagy-nagy köszönet, a jó csapatmunkáért, a sok sétáért és remek hangulatért! <3

Edina hálás, hogy ennyi gyereke lett hirtelen, meg mi akik nem vagyunk már annyira gyerekek, mi is szépen viselkedünk, szorgosan tüsténkedünk! :D

Szép estét, vidám húsvétot mindenkinek!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (44029) zizegő, 2019-04-16 20:28:08]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
44019. Elküldve: 2019-03-31 21:22:02 [2.]

szombat 🌸🌸
kivételesen én írok helyette ;)

Kezdem a jó hírekkel 😊😊
👉Páfrány Gaby barátai jóvoltából gazdis így már csak Moha ewok baby keresi az igazit, illetve
👉Eddie gazdijelöltes a 18. kerületbe várják lakásba hogy elvigyük, 2 cica lesz a társasága és egy 12 év körüli fiú, anyuka szinte mindig otthon van ezért bármikor lehet vinni csak előtte telefonáljunk :D

Kutyasulizott ma: Joci, Rúfusz, Hella, Ricsi, Vadóc, Piszke és Kaján, Edina, Anna, Liza, Andi, Patrícia, Marci, jóvoltából. 😊 🐾❤

Nagyon sok sétáltató volt ma :D , Csokiék szerintem 3x vagy 4 szer is sétáltak :D Rami és Léna nem nagyon akar sétálgatni, sajnos a saroknál vissza kellett fordulni velük.
Viszont sétált Zara, Cakkos 2x (mert Día Laura is elvitte egy körre :) ), Báró, Karak, Lajka 2x, Ricsi, Eddie 2x. Paulát és Pálmát Ujfalusi Kriszti és barátai megpróbálték kivinni de vissza fordultak velük a saroknál, még szokniuk és tanulniuk kell a párázón való sétálást.

Gyógyszereket megkapta akinek kellett, az ebéd konzerv, vicces csirkelábak :D, száraz táp és rizs volt, úgy láttam elfogyott :D

FoxiMaxiéknál egyedül kihívás a takarítás már én már nagyon várom h elteljen a karantén idejük. 😁😁😁 de über cukik💕

Nagy Krisztina ma nagy fába vágta a fejszéjét 😊és elkezdte a faágaktól és levelektől mentesíteni a művészbejáró felöli részt, nagyon szépen kitakarított, köszönjük ❤😘 előtte utána képeket csatolom róla 🖼

A táblákat megcsináltam, átírogattam adandó alkalommal bárki más is frissítheti a kutyák nevét ;) (táblafilc a fiókban, a szivacsos felével meg le lehet törölni a kiírást. ;))

Morci velem elég morci volt, nem nagyon tetszett neki mikor kiírtam a táblára a nevét, morgott egyfolytában… majd rájön h semmi értelme :D
Zafír egy tünemény, nekem olyan mint Ceruza fehérben, kell hozzá türelem de szerintem hamar elnyerjük a bizalmát.❤

Virág és Zsuzsi ma korén kezdtek viszont, Virágnak ma egy kicsivel hamarabb el kellett mennie, köszönöm a segítséget Andrea😘 , Patrícia, Sári ❤😊


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (44018) Szabó Éva, 2019-03-31 21:20:38]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
44018. Elküldve: 2019-03-31 21:20:38 [3.]

Vasárnap Erika és Laci Nap!

Megjött a szép idő, egyre több a látogató, ez jellemezte a mai napot is, így a séta nem maradt el a kutyusoknak.
Gábor és Csenge ma is segített és a kislány jó sokat bent volt játszott FoxiMaxival is. Laci Max-szel tett nagy sétát lemozgatásképpen. Maja bácsi pedig pártfogoltjával kelt útra.

Gazdijelölt új nem volt, viszont Eddie elcuccolt új otthonába, kapott azért bilétás nyakörvet, és Sweety/Bogyó gazdi is kiugrott egy örökbefogadásra, mert nem jutottunk el hozzá. Az ő szerződéséről még hiányzik a chipszám és az ivartalanítás dátuma, ezt megírja, mert otthon felejtette az oltási könyvet.

Maradt holnapra rizs és vett ki Erika csirkelábat, azt lehet főzni.

FONTOS közérdekű infó, hogy jövőhét vasárnap 14 órától lesznek Erikáék kint! Éva 14- 17 óra között jöjjenek a látogatók majd.

Bejelentkezett pár fotóval Páfrány/Müzli , aki ahogy mondja a gazdi szerelem volt első látásra és ez azóta is tart a család összes tagjával :) . Ezekkel a fotókkal búcsúztassuk a hetet :)

További szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #44019] [előzmény: (44017) zizegő, 2019-03-29 21:04:16]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
44010. Elküldve: 2019-03-10 20:24:33 [4.]

Kutyagolós Hétvégi beszámoló :)

Tegnap Virág ma Erika és Laci voltak megszokott gondozóink.

Szombaton a fő műsor a kutyagoló volt , ezért nem is lett külön beszámoló, ami kimaradt annyi, hogy voltak gazdijelöltek akik 14-re jöttek és várhatóan pénteken délelőtt jönnek újra, Ricsi, a P magas fekete, Nasi és Joci - szóval a hasonló kutyusok tetszettek nekik és ha elhatározásra jutnak addig, akkor kivinnék majd sétálni akivel szeretnének megismerkedni. Fiatal pár, Kerepesről, kertes házban, kinti kutyát szeretnének. Bettit már beírtátok, hogy miután végig kutyagolt gazdijelöltjeivel, szeretnék is ha a héten megkezdené próbaidejét.

Mai napon ment egy előre bejelentkezett csoport és még mások is sétáltatni, így megvolt a kutyagoló levezetése is :) .
A tegnap talált (oldalra kitettem) kiskutyát ma behozták és kézben bevitte Erika a faházba, eközben észrevételezte, hogy rendesen tüzel szegény. Szóval, hogy még bonyolultabb legyen a helyzet egy újabb karanténos tüzelő szukánk van. Jelenleg tartsunk stoppot az oltatlan kutyákkal, mert a külső nagy kennel és mindkét ház karanténos kutyákkal van tele. Megkérdeztem a két terrierre jelentkező hölgyet és nem vállalja a kutyákat csak úgy ha örökbe is fogadhatja őket, mert nem szeretne beléjük szeretni majd visszaadni a gazdájának, mert előkerül. Hát jó lenne nekik egy idi, tegnap az útig kivitte őket Viki és Virág kézben, hogy legalább sétáljanak, de kiderült egyáltalán nem tudnak, nem haladtak velük csak forogtak a pórázon, nem mentek, ennek a fajtának hetekig bezárva biztos nagyon rossz..
Voltak ma is gazdijelöltek és egy Csömöri pár kiválasztotta Nílát :) jönnek még a héten hozzá, utána lehet majd vinni, de mindenképpen szeretnék, füzetben vannak az adatok.
Szabina (Minivetes) hozta el hozzánk barátnőjét kutyus nézőbe, többen is szóba jöhetnek, ezért holnap kijön a saját kutyussal is összepróbálni a kiválasztottakat.
Úgy tűnik továbbra is jönnek a gazdik szerencsére, mert a várólistánkon is van még kutya és bent összesen egy kennel üres, ahova bekerülnek szerdán Zuzmóék.

További szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (44009) zizegő, 2019-03-08 18:59:20]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
44008. Elküldve: 2019-03-07 20:05:32 [5.]

Csütörtöki beszámoló:
Mire kiérkeztem a menhelyre, Eszter addigra két kutyust is megsétáltatott, Karakot és Plexit. Pont váltottuk egymást. Bori hozott egy kutyaházat, ami még a menhelyes kocsi csomagterében van. Én kivittem Jocit és Vadócot. A szél is néha feltámadt, nem tudtam megítélni, egyszer melegem volt, egyszer fáztam 🤨 Dona is szerencsére volt kint és megsétáltatta Nílát és Ricsit mert én két kutyasétáltatástól úgy elfáradtam, hogy többre nem jutott erőm 🤪 Mexék kennelében vércseppek voltak és egy véres széklet. Nem árulták el, hogy melyikük produkálta, majd érdemes lenne odafigyelni, hogy lesz-e még ilyen eset náluk az elkövetkező napokban ?
A három szemétdombi díva éppen tüzel. Étvágyuk nem olyan nagy, úgy látszik, nem nagyon éheztek, amíg a szabad ég alatt éltek, bár lehet, hogy csak a tüzelés miatt esznek kevesebbet. Palya Jancsiék hoztak két jack russel fiúcskát, akik nincsenek becsippelve. A kőházban lettek elszállásolva. Edina behordta a sok forgácsot, ami jó nehéz volt, így nagyon elfáradt a nap végére. Sajnos én most félárbócon működöm, így nem tudok annyi mindenben segíteni, mint régebben.
Délután elmentünk Nináért, olyan jól van, hogy ki is adták nekünk, pedig kedden azt mondták, hogy még 4-5 napig biztosan bent fogják tartani. Nagyon eleven, sikerült kikészítenie idegileg a személyzetet is a kis rosszaságnak, szerintem már alig várták, hogy elvigyük 😆 Hazafele jövet Edinát felszentelte a kocsiban egy kis szentelt vízzel, az alsóneműje is elázott. Ezzel köszönte meg neki a sok segítséget, ami által ilyen gyorsan felépült 😅


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (44007) Szabó Éva, 2019-03-07 14:19:58]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
44007. Elküldve: 2019-03-07 14:19:58 [6.]

Ejszakai szreda telorol. Rovid.
Vegre a szokasos dream teammel nyomathattuk. Felemelo volt,az idojarasrol nem beszelve.
Nilat egybeengedtuk Ricsivel,megvolt az osszhang,a kennelben Ricsi morozus lett. Kulonkoltoztek.
Szevi jovoltabol megint sokan setiztek,+ setaltatok is voltak.
Liza Csömöri hozott adomanyt,Bea meghozta Lenikenket a mutetbol. Jol van.❤
Foztem mellcsontot,rizst mindenki maximalis megelegedettsegere.
Harom gracia is jol van,az etvagyuk is hatalmas,viszont csikoska megprobalja mindenki kajajat megszerezni,es ehhez nem fel hasznalni testi erejet. Oda kell figyelni!
Nagyseggudarazsderek Szoszikemhez tobbszor is benyomultam.Egyszeruen imadom!❤💕💖💓💗❣
Olyan kozel a cel,de felek a joviszonyt elrontani.🙄
Krisztinaval a nap vegen meg elszaladtunk forgacsert,plusz gazpalackot is hoztam.
Koszonom barataim a reszvetelt!😚

Puszipacsi!🤘


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #44008] [előzmény: (44006) zizegő, 2019-03-05 23:18:23]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
44005. Elküldve: 2019-03-05 20:47:56 [7.]

Kedd a szokásos széllel 🤣

A mai napot kettesben Judittal (Juliska Veszelka) kezdtük és folytattuk is, mert Krisztina Forró ma nem tudott jönni.

A nap folyamán két érdeklődő volt kölykökre, 8-10 hónapos, középtermetű kutyákat kerestek. Az egyik egy idősebb úr volt, aki kacsatojást is hozott ajándékba a kutyáknak, azért kölyköt keres, mert van egy cicájuk és szeretnék, ha össze tudnák szoktatni őket. Nemrég pusztult el a 12 éves kutyájuk, Kistarcsán élnek, kertes házban.
A másik érdeklődő keverék, középtermetű, fiú kutyát szeretne. Először Betti méretűre gondolt, de aztán mikor Zarát mutattam neki, hátha beleszeret, azt mondta, hogy ilyen méretű kutyus is jó megfelelne. Ő Rákosszentmihályra vinné, szintén kertes házba, nincs se macskájuk, se másik kutyájuk.

Ajánlottam a most bekerült kutyákat is, de bizonytalanságot láttam rajtuk, ezért megadtam az elérhetőséginket, hogy figyeljék a fészbuk oldalunkat, illetve a honlapunkat, hátha találnak majd maguknak megfelelőt.

Más látogatónk nem volt ma, így Judit ingajáratban sétáltatta "egyke" kutyáinkat, hogy a többiek minél több időt tudjanak a kifutóban tölteni. Azt hiszem Juditnak ma nemcsak a lába, hanem a karja is erősödött 😜, mert elvitte tekeregni Maját, Jocit, Nasit, Karakot, Ricsit, Rufit, Vadócot, Csokit, Mangót és a kis Nílát is. Jocit a séta előtt jó nagyot labdázott a kifutóban, ahová pórázzal vittük ki és így nem volt senkivel affér.

Nílát ki kellett vennünk Plexitől, mert Plexi a többiek kifutóba való kiengedésénél többször is elég agresszíven ment rá, főleg a nyakára. Níla fülét-farkát behúzva vinnyogott, így betettük az üres kis kennelbe. Mivel folyamatosan reszketett és a rácsra tapadt, Judit elvitte sétálni, mert kíváncsiak voltunk, hogy kint hogy viselkedik.
Szépen sétált pórázon és vidáman trappolt egész úton, így úgy gondoltuk, hogy egyelőre a menhelyi hangzavar miatt van ennyire betojva. Nagyon ragaszkodik az emberhez, alig lehet kijönni tőle a kennelből. Etetésnél nem ette meg a kajáját, csak riadtan kapkodta a fejét ide-oda. Rájöttünk, hogy a csapkodó molinóktól retteg, mivel a kenneljavítás után csak le lettek engedve, de nincsenek egymáshoz és a rácshoz rögzítve. A viharos szél miatt, hiába szorítottuk le a palákkal, újra és újra kiszabadultak. Így Judittal úgy döntöttük, hogy éjszakára beköltöztetjük a faházba, mert ott védettebb helyen van, reméljük, hogy ott majd elfogyasztja az ételét is.

Ricsi akrobatikus tornamutatványokat végez a kenneljében, akkorákat ugrik, hogy majdnem eléri a tetejét. Nasi volt ilyen örökbe fogadása előtt, most viszont elég nyugodtan viselkedik, csak néha-néha áll le acsarkodni az udvaron futkosókkal a rácson keresztül.

Cakkos sokkal nyugodtabb lett, amióta a sarki kennelben van, nem kereng, mint régen, nyugodtan szemlélődik a kutyaház tetején fekve. Zara viszont egész nap nyomja, igaz látni nem lehet, csak hallani, a kennel hátsó részéből ugat folyamatosan.

Az új hármas csapat a karanténban nagyon barátságos, egymást taposva tolonganak a simogatásért. A kajánál nem volt morgás, a két fekete folyamatosan cserélgette a tányért, a barna nem közösködött velük. A nagyobbik feketében a nyakánál találtam még egy hatalmas kullancsot, a többiben nem éreztem, de úgy látszik jobb lesz többször átkurkászni őket a biztonság kedvéért. A kedvük jó volt, sőt csapatban ugatták azt a kutyát, amelyik a kenneljükhöz szaladt veszekedni, pl. Maját. Majának úgy látszik tök mindegy, hogy ki van a ebben a kennelben, kiengedésnél első útja odavezet kaffogni. A kennelajtó sarkánál a védőháló elengedett, így az ott lévő lyukon a barna kutyus rendszeresen kidugta a orrát, ezért jobbnak láttuk, ha náluk is tovább használjuk a torlaszt, a baleset elkerülése végett.

Hála Kun Lacinak, aki megszerelte a csapot, hogy a slagot fröcskölés nélkül is tudjuk használni, ma elkezdtük a kennelek fertőtlenítését.

Caki megkapta a gyógyszerét, mindenki a vitaminadagját, Piszke pedig Gács Ági ❤️ által elkészített diétás kajcsiját.

Egérpiszkot és egértetemet ma nem találtunk sehol, így talán hatásosnak tűnik az irtás.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (44003) zizegő, 2019-03-01 20:16:26]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43991. Elküldve: 2019-02-13 19:41:03 [8.]

Szerda...
Éva Szabó-val nagyon szépen köszönjük a mai segítséget! Kérésünkre @Ágnes Paksy és Bea Váraljai is a segítségünkre sietett. Hálás köszönet nekik! ♥ Reggel még a munkások érkezése előtt kiengedtem a "problémás" kenneleket. Így Jociék, Rufiék és Mexék is hosszan kifutóztak. Ágika jóvoltából Karak, Széna, Plexi, Díva, Léna&Rami és Csoki&Mangó sétáltak. Bea Vadit, Piszkét, Mayát és a kifutós rohangálás után duplázva Rufit vitte ki egy szép nagy körre. Egy szimpatikus fiatal pár Kistarcsáról Gyömbér nézőbe érkezett. Kivitték sétálni és szerelmesek lettek. Kendőzetlenül elmeséltem nekik Gyömbér előéletét és bár kicsit félnek a szökéstől (előző mentett kutyáik közül az egyikkel nagyon sok szökős probléma volt), de úgy döntöttek, hogy mindenképpen szeretnék megadni Gyömbérnek az esélyt. Van egy szintén 4 éves, hasonló méretű mentett, kan kutyájuk. A srác otthon dolgozik, akkor a kutyák bent vannak, ha elmegy otthonról, akkor a kan kutyájuk (szeparációs szorongása van) szobakennelben "vészeli" át az időszakot. Edina Radnainé Béki! Holnap 10 óra körül érkeznek a menhelyre a saját kutyával. Kiviszik őket egy közös sétára és ha minden oké, akkor a kifutóban egy összeengedésre készülnek. Legalábbis ezt beszéltem meg velük. :-)
A munkások kicsit később érkeztek a megbeszéltnél (és a reggelit+az ebédet is beleszámítva :-) ) meg is csúsztak a munka elvégzésével. Örök hálám Beának, aki vállalta, hogy zárja velük a menhelyet, ami az infók alapján 3/4-kor történt meg. Nagyfaház teteje kész és az iroda bádogozása is pipa! A végső képek Beától várhatók, én csak a munka korábbi fázisait örökítettem meg. Karak megkapta az Augmentin szuszpenziót, Edinának még maradt holnapra egy kicsi a bekevertből. Ahogy a Mariann által megfőzött rizsből is van maradék, a zsámolyon hagytuk fazékban. Piszi séta közbeni hanyatt fetrengése közepette Bea sérüléseket vett észre a nyakán, amit Szévivel szépen lebetanidoztak. Szévinek kívánok aktív pihenést az estére, éjszakára, mert (remélem nem sértődik meg) a kis beteg gerincét iszonyúan megviselte a mai napi meló. Tudom Szévi nem vigasz, de én is alig mozgok. Bízom benne, hogy minden fontosat leírtam, ha nem, remélem csajok kiegészítitek!

Barbi Halász Neked pedig innen is egy hatalmas ölelés és sok-sok erőt kívánok!!! ♥


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43990) zizegő, 2019-02-12 20:55:16]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43988. Elküldve: 2019-02-10 22:08:58 [9.]

Vasárnap :)

Ma szokásos módon ismét Erika & Laci volt kint a menhelyen.
Vasárnapi látogató dömping megvolt ma is.

MTK-sok videóztak, poszt készült, meg is osztom majd az oldalon :) Gábor és Csenge lánya erősítette ma is a csapatot, ők már rutinos segítők. Többen sétáltattak és sajnos történt egy kis gond is. Plexy bácsitól séta közben meglógott Plexy és Laci, aki Max-szel sétált éppen egyszercsak szemben találta vele magát, de meg tudta fogni és a két fiúval visszamenni a menhelyre - gratula neki ehhez a teljesítményhez, amit folyamatos sétával tudott megoldani mert ha megállt akkor azért a két fiú próbált volna kakaskodni. Pontosan nem tudni mi történt, mert Plexy bácsi vissza se ment a menhelyre, biztos nagyon megviselte a dolog, hogy kedvence lelépett tőle, pórázostul.
Rockynál voltak ma is, kivitték sétálni, de semmi konkrétat nem mondta, elvitték még Lénáékat egy nagyon rövidre sikeredett sétára és elmentek.

Taku és Szöszi jól megvannak. Karaknak az augmentin mellé lehet kéne valamit adni, ha ilyen sokáig kapja, nem?
Kaptunk mai is szalámit és rizst.
A menü is rizs+szalámi+száraztáp volt ma.
Kérés, hogy ha valamelyik kennelnél be van téve a tartóba hám az ne kerüljön el onnan, mert ma sem volt meg Max-é, de mi ezzel anno mindig Cerkáéknál is küzdöttünk. Sok hám van a menhelyen. ha találunk és beállítunk egy kutyára valót, azt hagyjuk ott neki, mert így sokkal gyorsabb sétára kiadni és ez főleg hétvégén nagyon fontos.
Egy fotó a szökevényről.

További szép estét Mindenkinek!




Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43987) Szabó Éva, 2019-02-10 08:21:03]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43987. Elküldve: 2019-02-10 08:21:03 [10.]

Szombat😍
Aki kitalálja, hogy hányra mentem, annak veszek egy csokit!😁😁😁
Takut es Szöszit kiengedtem a futtatóba, vissza már Szöszhöz mentek. Taku úgy néz ki, mint Mösz!😂
Nem lesz semmi gond, Szösz örül neki, csak Taku ágyàt kellett kivennem, mert rágta Szösz.
Ennek Taku nem örült!🤔
Később befutott Mezei Dóra Szaff, aki rögtön elvitte Karakot sètàlni. Eljutottak egészen az útig!😁😂 Dóri próbálta rábeszélni apókát, hogy még egy kicsit, de az öreg nem engedett. Pedig úgy tűnik használ a gyógyszer, szebb a szeme, jobban megy, az étvágya is jó. Kètszer adtunk neki enni.
Jött Dzseni is, ő elvitte Csokit, Mangót, Takut és Dívát sètàlni. 😍😘
10 után beindultak a látogatók, Andika is megjött szerencsére.
Zeusz és Díva úgy néz ki révbe ér!🤞
Kaptunk rizst, szalámit és egy csomó cuki nyakörvet, pórázt. Nagyon csúcs! Egy nő maga készíti, szépek és erősek. Még Minni Egeres is van!😁
Jött egy apuka a kislányával, aki Rockyt szeretné. Holnap is jönnek ismerkedni, mert ma 1 óra után jöttek, már kajaltattunk, így nem akartam kiadni, ideges, türelmetlen lett volna.
XVI. Ker, kertes ház. 🤞🤞🤞🤞
Ebéd után Dórit, Andikàt elengedtem haza, én még elpakoltam. Itthon vettem észre, hogy nincs meg a lakáskulcsom. 😣
Visszamentem, de nem tálaltam meg. Ha találtok egy kulcscsomot, az az enyém.
Minden adományt a konyhában hagytunk holnapra.
Taku kennelje üres. Egyenlőre!🤔


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43988] [előzmény: (43986) zizegő, 2019-02-08 21:34:02]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43982. Elküldve: 2019-02-03 21:15:28 [11.]

Vasárnapi dagonyás események :D

Nehéz pár mondatban leírni a mai napot amit karöltve Bozsik Viktória val csináltunk végig illetve Nagy Krisztina beugrósként kb 2 órára volt még a segítségünkre. Villámlátogatáson volt még Kriszti - Csokit fotóztuk, hamarosan meglátjátok miért ;) .

Reggeli helyett rögtön Hella kergetéssel kezdett Viki. Morrist vettük ki mellőle sétálni és persze Hella kitört, a belsőbe futkosott, mire a látogató akinek kifejezetten megmondtam, hogy csak a kapun ne menjen ki, kiment és persze Hella a nyomában ki is slisszolt. Na ezért is mondom mindig, hogy kocsi nélkül nem lehet kint lenni, ugye. Gyorsan bent intézkedtem, már Lajkáék a kifutóban voltak, visszatettem őket, nagykapuról levettem a riglit, közben Viki futott Hella után, akit végül majdnem a bekötőnél tudott pórázvégre kapni. Közben én egy segítővel - Gáborral, akik Karakhoz szoktak a kislánnyal járni, elindultam, hogy kocsival utána megyünk, de jött a hír, hogy a szökevény elkapva. Ma még több alkalommal kellett rászólni a látogatókra, hogy álljanak meg – várjanak míg szólunk, ne menjenek be a kennelbe stb. Mintha nem magyarul beszélnénk vagy lenne kiírva. Maja bácsi is volt kedvencénél, de ő se igazán érti, a várjon és türelem, mert van kint kutya stb. dolgokat.

Sok látogató volt ma az idő ellenére, meg is lepődtünk és így sok kutyus sétált is. Kint a kifutóban nem volt nagy a játékkedv érthetően. Több gazdijelölt is jött, de mind később tervez kutyust magához venni.
Jött a mirelites cuccos hölgy, aki gyűjtögeti a heti kaját, Viki nagyon udvariasan és megmagyarázva miért elutasította a jövőre nézve.
Egyszercsak megjelent egy férfi két óriási komondorral, elé mentem a művész bejáróhoz, kimentem , megszólalt hoztam… mondom csak nem a kutyákat? – tényleg olyan volt :D , de adományt hozott, száraztápot és a felesége által sütött házi kutyakekszet, azt odatettem a tálalóra. Csömörön laknak a kutyusokkal.

Érkezett egy új kutyusunk, akit már betettem ide, Chilli, übercuki, tuti mindenki kedvence lesz ;) a kifutóban lehetne a pórázhoz szoktatni már szerintem, de a nyakörvet nézzétek meg, mivel még nem volt rajta sose, nem raktuk szorosan rá, hagy szokja. Posztjába is beleírtam, hogy van egy bontott junior táp a tálalóban neki.

Borihoz került oltatlan kutyus tegnapra váratlanul leelett (éljenek a gyepmesteri telepek) két kölyke van, egyik nem eszik, őt ma elvállalta Orsi, hogy eteti az életben maradásért és ha kell egy hét múlva átveszi Kriszti. Nagyon köszönjük lányok!!!

Rutin dolgok rendben mentek, kutyusok jól vannak, Karak megkapta 2x a gyógyszerét, Viki elvezette a vízet kicsit a művészbejárónál. Kriszta hozott egy jégtőrő szerszámot. Péntekről maradt rizst, száraztápot és konzervet kaptak a kutyusok. Holnapra nem főztünk.
Azt hiszem minden eszembe jutott, nem unatkoztunk ma sem ;) További szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43981) Szabó Éva, 2019-02-02 21:14:34]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43981. Elküldve: 2019-02-02 21:14:34 [12.]

Szombat😍
Reggel csúszkáltunk, délután tocsogtunk.😁
7-re már kint voltam, Dívát átköltöztettem a kenelbe, a házakat kitakaritottam, hogy Krisztiék tudják csinálni a fertőtlenítést. Most mind a két ház patyolat, meg az autó is. Köszönjük Krisztina Ujfalusi!😘
Ami bent volt rongy, azt kidobtunk!
Megjött Andrea Telek és Patrícia Gerhát is, de mindenek előtt Vadit kellett sétáltatni!😁
Jött Andi ismerőse, Dzseni, aki elvitte sètàlni Dívát, Takut, Bettit, Csokit, Mangót. Millió puszi Neki!
Jött Széna bácsi is, a lányával, legalább egy órát sétáltak az öreg lánnyal. A pokrócát lecseréltem, mert már megint arra kakilt.
Díva ma háromszor sétált. A gyerekek, akik szülővel jöttek, mind őt akarták. De egy kislánynak Aliz tetszett, addig Joci kint szaladgált.
Taku fordult mèg egyet, mert egy csöpp kislány jött, Neki pont jó volt.
Sajnos megint szóltak, hogy hasmenése van, úgyhogy nyomassuk a Bolust.
Plexinek fáj a lába! Ugyanaz, mint a múltkor. Nem is nagyon teszi le, de ebben a sáros időben ne menjen sètàlni, lehet, hogy felázott a sebe.
Andika levitte Karakot a dokihoz.☹
Sajnos nem jó az eredmény. Úgy néz ki, hogy autoimmun betegsége van. Három hét múlva kell visszavinni, addig gyógyszer.
A budi hasznalhatatlan! Hatalmas tó van körülötte. Próbáltunk árkot ásni, de folyamatosan arra folyik a viz. És az most van bőven!
Szóval Csilla Völgyi holnap készüljetek a dagonyára!😁
Rizs maradt egy nagy fazékkal, tápot, konzervet bekészítettünk.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43982] [előzmény: (43980) zizegő, 2019-02-01 21:16:46]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43979. Elküldve: 2019-02-01 13:02:38 [13.]

Csütörtök...

Gyönyörű időben kezdtük mai a napot, kutyáink között.
Szuper kis csapatot alkottunk (szerintem :D)
Edina Radnainé Béki, Krisztina Forró, Bea Váraljai, László Pal, és jómagam.
Míg Bea, Laci rótta a köröket a kutyákkal, Kriszti felváltva mosogatott, takarított. Edina konyhás néni, takarítószemélyzet, kutyasimogató volt egy személyben. :)
Nagyon sok kutya sétált, ebben a tavaszias időben, így gyorsan haladt a munka. Akik nem sétáltak, azokkal igyekeztem a kifutóban játszani, labdázni, szeretgetni Őket (végre kikutyázatam magam) :D Max-től én is kaptam egy lila foltocskát a kézfejemre, rettenetes vehemens kutya. Csupa szeretetből, játékból, de nagyon durva...

Léna hónaljában, mellső lába tövében növekedett a daganat :(

Gondolkodtam, mit kellene még leírnom, de semmi említésre méltó nem jut eszembe.
Rizs megfőzve a tálalóban.

Sajnálhatjátok, hogy nem láttátok a jégakrobata mutatványomat, közvetlenül indulás előtt! :D Sikerült egy álltó helyemben megcsúszni, és hihetetlen mókás módon, majdnem, de azért mégsem, elsodorni habtestemmel szegény kismamát, miközben azt vázoltam neki, hogy a szülőszoba a kéjgáz használatakor klassz goaparti színhelyévé alakul. :D :D
Persze minden segítőnek puszi, köszönet, Edinánk nevében is! 😍❤

Puszi, pacsi, szép álmokat minden két, és négylábúnak! <3

(ha valami fontos kimaradt, kérlek írjátok kommentbe, ennyire futotta most az agyi képességeimből :) )


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43978) K.Barbi, 2019-01-30 20:28:08]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43973. Elküldve: 2019-01-24 20:55:14 [14.]

Kedves Mindenki !

Ma én, egy vicces, bozontos, cuki, puli lány mondom el a menhelyi kutya híreket :) Széna a becses nevem, bár a téli frizurám miatt egy Boglyára hasonlítok jobban.

Tavasszal majd kapok egy csini fizimiskát, valami kutya frizura specialistától és akkor majd végre, minden gazdijelöltnek megakad rajtam a szeme :) Ez tuti így lesz, én tudom és kész <3

László Pal 11-ig volt nagyon nagy segítségünkre :) Megsétáltatta Karak urat, Plexyt, Vadit <3 Köszi Laci :) 😘

Plexy ma duplázott, mert jött hozzá Plexy bácsi is :)
aki még megörvendeztette Szénát is, vagyis jó magamat egy sétával :) :) 😍

Szöszi és Plexy násza, sajnos tiszavirág életűre sikeredett, mert reggelre drága Plexynk teljesen uralta a kennelt és nem engedte ki Szöszit a házból. Esetleg ha dundi asszonyság próbálkozott, őrjöngés, acsarkodás lett a vége, mind két fél részéről. Szét lettek ültetve.

HKCS másik egész napos segítője Bea Váraljai volt. Takarított, mosogatott, labdázott, etetett, szeretgetett, rendet
rakott, kicsit rongyost rendezett stb :) 🥰😍😜

Piszkécske ma reggelre megint nudistát játszott és levette pink csini ruciját. De gyors fenék tisztítást követően, vissza lett öltöztetve 😊

Jó pár kennel Wc használata kivetni valót hagy maga után, néhol annyi és akkora plecsnik voltak mintha átment volna a kennelen egy szarvasmarha csorda :) pl. Cakkos - Bessy kennel 🤢

Sokan játszottak, labdáztak a kifutóban Beával <3

Léna - Rami házaspár szokásukhoz híven, megint textil vásárt rendeztek és mindent szőnyeget, pokrócot, kicincáltak a házakból és elhelyezgették a kennel minden pontján. 😜

Bessy és Cakkos egész nap megállás nélkül csak mondta és mondta a magáét ....és mindig társult hozzájuk valaki vagy valakik 😝
Gondozóink örültek volna egy pár füldugónak, szerintem még most is cseng a fülük 🤪

Talán nem felejtettem ki semmit, de nem is ígérhetek semmit ez ügyben :)😇

Mindenkinek jó pihenést és szép estét, Bea és HKCS ma tuti jól fognak aludni :)


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43974] [előzmény: (43972) Szabó Éva, 2019-01-23 20:14:22]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43972. Elküldve: 2019-01-23 20:14:22 [15.]

Rendhagyó Szerda :)

A rendhagyó beszámolók sorát folytatva ma én írok Barbi helyett kérésére, ebből ki is derült, hogy meglepetésvendégként egészítettem ki mai Krisztina val alkotott csapatukat ;)
Kutyusainkat szép hóesésben leptük meg reggel, de ez hamar elállt, így pár delikvenssel sétára keltem, a többiekkel pedig a kifutóban játszottunk.
Ismertek minket külön-külön is szeretünk párokat alkotni, naná, hogy együtt nem hagyhattuk ki és a két nemrég szinglivé vált Plexy és Szöszi lettek kenneltársak :) Szöszi rezidenciájára költöztek.
Krisztivel fotóztuk Cakkost és Zarát, a képeket már láthatjátok itt és én persze alkottam pár videót, amiket majd megosztok.
Villámlátogatáson volt nálunk ma Andi és Bea is.
Annánál járt ma Gazdijelölt a kicsikre, holnapra kiderül, de Huncut lehet a befutó.
Minden rutin dolog és gyógyszerezés rendben megvolt. Barbi főzött mindenféle földi jót holnapra.
Látogató a mai napon nem zavarta hófödte menhelyünket.

További szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43973] [előzmény: (43971) zizegő, 2019-01-22 18:38:02]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43970. Elküldve: 2019-01-21 12:43:24 [16.]

Szombat😍
Szerencsére éjjel megfagyott a sár!😁
Mozgalmas nap volt, de a szuper csapat mindent megoldott. Csilla Völgyi, Andrea Telek, Gerhard Patrícia, Bálint Kriszta, Anna Bálint és Viktória Bozsik segítségével úrrá lettünk a káoszon. Először Bessyhez jöttek saját kutyával a gazdi jelöltek. Azután hoztak 60 kg adományt. Viki és Andi átpakolták a raktárat, a konzerveket is elraktuk a szekrény elől, van ecet is, hypo is.
Azután jött egy fiatal pár, akik kutyát szeretnének. Mivel kezdő kutyások egy nyugis kutyát ajanlott nekik Csilla, Müzlit. És bejött! Ők is gazdi jelöltek.
Egy idősebb pár Dívába szeretett bele, ők is jelöltek! Szóval sikeres nap volt!🤗
Jött sétáltatni Plexi bácsi, mivel a védence éppen úton volt, elvitte Szénát. Mire visszajöttek megérkezett Plexi, így elvitte őt is.
Jött Maja bácsi is! Olyan boldog volt Maja.😘
Egy kedves család két kisgyerekkel, sétáltatta Csokièkat és Takuèkat. Sajnos Takunak megint hasmenése van. Adni kell neki Bolust és lehetőleg csak rizst szalámival. Széna is azt szereti!
Karakra figyeljetek, kicsit rozoga lett.😯
A kicsik cukik, de Hérának kell egy kis nyugi. Mivel ma fagyott, elvittük egy kis sétára, amíg rendbe raktuk a kicsiket. Nagyon élvezte!😍
Kaptunk friss húst is, hűtőbe raktuk holnapra. 😗😗😗


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43969) zizegő, 2019-01-18 20:26:16]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43967. Elküldve: 2019-01-16 21:41:02 [17.]


„Vizuális történetmesélő” · 1 órája
Szerda!
Üdvözlet mindenkinek a csodálatos, cuppogós csömöri sártengerből! ;-)
Ma a szokásos csapattal - Barbi, Szévi és én - teljesítettük a napot. Reggel a Bekecs utcai suliban kezdtem (maradt még egy kis adomány száraztáp, amit elhoztam a többi tengernyi kaja mellé) és aztán szinte egyszerre értünk ki Barbival a menhelyre. A kis foltos, tündéri Díva lányt engedtük ki először. Vagyis próbáltuk, mert annyira beszari, hogy alig-alig merte átlépni a küszöböt, annyira kis félénk egyelőre. Ahogy hozzáértünk egy kis simire azonnal hanyatt dobta magát, nem zavarta, hogy mindezt a tíz centis sárban teszi. Bevallom én egyből szerelmes lettem, el tudnám képzelni itthon a kanapémon. Persze sár nélkül. :-) A H kölykökkel folytattuk, akiknél nem meglepő módon brutális, szagos állapotok uralkodtak. Na jó, ezt a korábbi törpéknél már megszokhattuk... Barbi előkereste a bent lévő mobil kennelhez való rácsot, amit fel is tett, így mivel a kölköket bezártuk kényelmesebben és hatékonyabban ment a takarítás. Mivel sétáltatónk nem volt Szévivel vittük ki kutyáinkat egy kis sétára. Addig Barbi ezerrel takarított és főzött. Mai sétálóink: Karak, Széna, Vadóc, Betti és Taku, Csoki és Mangó, Léna és Rami voltak. A többiek a kifutóban rohangáltak és csúszkáltak a sárban. Mondjuk őket - ellentétben velünk - nem igazán zavarták a korántsem kellemes körülmények. Barbinak délben el kellett mennie, így Szévivel ketten intéztük a még megmaradt kennelek takarítását és az etetést. 1 körül jött két srác, akik a nagy faház tetejét nézték meg, a beázások miatt intézik a házra az új tetőt. Már majdnem végeztünk a kajáltatással, amikor elment az áram és ezáltal a víz is. Éppen fogalmaztam magamban, hogy Edinának vajon milyen magyarázattal szolgálok holnapra, hogy miért is hagytuk ott az összes főzőedényt, cuccot mosatlanul, amikor szerencsére újra lett víz. Így el tudtunk mosogatni és mindent el is pakoltunk. Edina! Barbi főzött neked rizst holnapra, a zsámolyon találod, illetve a pulton is hagytunk egy kis maradékot a fazékban. Miki dokit ma hívtam a holnapi tervezett oltás miatt, de nem vett fel és vissza sem hívott, így a holnapi menhelyi oltás elmarad!
Kb. ennyit a mai történésekről, mindenkinek szép estét kívánok!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43966) rbedina, 2019-01-15 19:39:20]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43964. Elküldve: 2019-01-14 10:44:52 [18.]

Vasárnapi Erika&Laci nap :)

Ma is a szokásos látogató-sétáltató nap volt, így a kutyusok jót mozoghattak. Karak imádó kislány is volt nála :) .

Kicsikre bár mondták ma nem ment érdeklődő. Ha bárki érdeklődik kb. 3 hét múlva tudjuk gazdihoz vinni őket, addig 2 oltás esedékes, ha valaki kiválasztja és lefoglalja őket akkor megtámogathatja ezeket a költségeket addig is. Erika is mondta, hogy a kis kék Huncutot eléggé kiközösítik a többiek, figyeljünk rá illetve a mamira is etetésnél, mert elmorogja a kölyköket, egyen külön és legyünk bent.

Jessy Gazdijelöltjeinél is voltak Erikáék, szuper kis helyre mehet ahol inkább benti, de kinti-benti kutya lesz ezért egy helyen most megmagasítják a kerítést (már ma is csinálták) és ha készen van vihetik Jessyt próbaidőre :) .

Léna hónaljában sajnos a kezdeti mogyoró nagyságú zsírcsomó most már barack nagyságú. ezért figyeljük, de alkalomadtán orvos is láthatná.

Takuéknál ma is hasmenés volt, megkapták a Bolust, többi gyógyszeres kutyus is amit kell.
Erika feldobta, hogy a sovány, mint például Cakkos vagy rozzantabb, mint pl Hella kutyáknak lehetne nyers tojást adni a kajájukra, ezért ha adományozna valaki lehet kérni most tojást. Volt már ilyen kúra korábban is, ha használ érdemes csinálni.

Ennyi a mai hírek :) további szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43963) Szabó Éva, 2019-01-12 20:31:19]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43963. Elküldve: 2019-01-12 20:31:19 [19.]

Szombat😍
Mire kiértünk Soós Zsuzsival, Nagy Krisztina màr a kapuban várt. Pár perc múlva befutott Andrea Telek is. Meg voltam mentve!😁
Azutan megerkezett Anna, Kriszta és András, akkor a nap is kisütött. Hát még amikor Lili és Norbi is megjött!😂😘
Kezdtünk a kicsikkel, csuda édesek. A mama szemén latszik a csodálkozás, nem hiszi el, hogy törődnek velük, enni és szeretet kapnak. Tündéri, kedves kutya.😍
Szinte mindenki sétált, volt, aki kétszer is. Jött a kislány Apukával Karakhoz, de elvitték Müzlit is.
Jött Széna bácsi az ő kedvencéhez, hozott tápot is.
Egy hatalmas zsák tápot hozott egy kedves család, akik sétáltatni szeretnének hétvégén.
Jöttek Jessy 'kérői ' is, velük Andika beszélt.
Azután megjött a szülinapi csapat. Csoportokra osztottuk őket és elvitték sètàlni Ramit, Lènàt, Csokit, Mangót, Takut, Bettit. Mivel a két öreg inkább sietett vissza, nehogy lemaradjanak az ebedről, az a csapat elvitte Müzlit egy körre. Utana még Szösszel is kiment az udvarra. Igy hamar karcsú lesz!😁
A csoportokat kísérte Anna, Andràs ès Kriszta. Nem volt gond, nagyon rendesek voltak, mi kaptunk sütit , a kutyáknak hoztak tápot és még adományt is, amit betettünk a dobozba.
Kaptunk egy zsák pokrócot, amire most nagy szükség van a kicsik miatt.
Takunak hasmenése van, adtunk neki Bolust. Lègyszi, figyeljétek.
Mielőtt eljöttünk a mama is kapott második adag kaját, mert nagyon sovány. 😢
Szóval nagyon jó nap volt!
Mindenkinek köszönöm, aki ma ott volt velem!😘
Cipikèt elhoztam. Róla egy másik posztban.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43964] [előzmény: (43962) zizegő, 2019-01-11 21:27:56]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43957. Elküldve: 2019-01-07 07:40:58 [20.]

Vasárnapi behavazott Erika & Laci Nap ❄️❄️❄️

Sokan voltak ma is a menhelyen sétáltatni, így azt hiszem ezen a hétvégén is a havazás/havas idő ellenére vagy épp azért rendesen meg lettek mozgatva a kutyusok :) .

Szasza Gazdik is kilátogattak és megíródott a végleges örökbefogadási szerződés velük, a kisasszony jól van, az ivartalanításon is átesett már és reméljük végleg beilleszkedett új családjába. Ők is azok közé a Gazdik közé tartoznak, akik pár nap után feladhatták volna, mint oly sokan a nehézségek miatt, de kitartottak és nagyon szeretik ezt a hóhányót <3

Szuszi pedig megkezdte ma próbaidejét új családjánál Csömörön, szülők és egy kerekesszékes lány Gazdi társaságában, Barbi ismeri őket. Ivartalanítást itt is intézni kell még! Örülök, hogy hamar lett gazdija a kis gombócnak, mert nem is fiatal és nem is igen élvezte a kintlétet.. társa Müzli sokkal felszabadultabb, Ha van hely meglehet próbálni Jessyvel, én is láttam megy a kennelben néha a box Rockyval és Lajkával, de kint viszont óriásiakat játszanak hárman, talán Müzli is jó játszópajtása lehet Jessynek.

Plexy nem megy be kalapban a házakba, ezért mivel nagyon hideg van Erikáék felfordították a házat és szalmázták úgy, hogy legalább arra be tudjon vackolni, lefotózták, beteszem ide. Sajnos a tegnapi paplant amit berakott Virág szétcincálta. Lehet, hogy nem kéne rá az a kalap, annyira hideget mondanak most a napokban, sajnálom, hogy nem tud normálisan a házába bemenni.

Széna ma is remegett, olyan mintha fázna, de ilyen szőrrel ez kicsit nonszensz, ezért szóltam G.Áginak nézzen rá ha tud. Enni evett, de nem érdemes neki száraztápot adni, mert azt nem eszi meg, elég a húsféle, konzerv vagy szalámi és rizs.

Piszkéhez kiszaladt Andi is és G.Ági is volt kint a gazdijelölttel. Ma jobban volt már, de a Bolust még adjuk neki a héten. A Gazdijelölt saját kistestű kutyusával és a cicájukkal (még azt is elhozták) elsőre nem volt semmi gond, ezért most már lehet reménykedni, hogy lassan mehet próbaidőre is, de még van pár dolog amit el kell intézniük előtte. Óriás drukk!
Gyógyszereket többiek is megkapták akinek kell.

Szöszinek ma is jókedve volt, Erika szerint nyitottabb volt, mint Möszi mellett, a kijövetelkor a látogatók miatt kissé a kennelre lapult :D de a vissza simán beszaladt a helyére :) .

Plexi spéci házának fotója mellé a tegnap Maja gazdijelöltekről készült fotókat küldöm szeretettel Nektek és két havas fotót :) Majának is óriási drukk, hogy a család a próbaidő mellett döntsön, mert nagyon szimpatikusak, de igen megfontoltak is, ezért még jönnek hozzá.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43956) Szabó Éva, 2019-01-05 20:34:56]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43956. Elküldve: 2019-01-05 20:34:56 [21.]

Szombat🌨
Hó és még több hó!
Esett egész nap, de szerencsére azért voltak sétáltatók. Plexi bácsi, Széna bàcsi, a Karakos kislány apukával, egy fiatal pár és Kriszta, Anna, meg a barátja. Szinte mindenki sétált, aki kiadható. Volt, aki kétszer is. Zara és Zeusz, meg Betty, Taku páros. Cipit Andi vitte el, de leginkább ölben cipelte.😁
Sweety elment gazdihoz, Xena beköltözött a helyére. Csak ennyi költözés volt.😁
Majához is jöttek látogatóba, a három gyerek is jött apukával.
A lényeg! Piszkének csak azt a tápot adjátok, amire Andi ráírta a nevét. Fekete trutyi folyik belőle, nagyon sovány. Nem tűnik betegnek, de Andi ráadott ruhát, mert semmi zsír nincs rajta. 🤔
Plexi nagyobb gallért kapott, mert széttörte ami rajta volt. Attól félek igy már tényleg nem fér a házba. Mivel egyedül voltam már, csak egy raklapot raktam be a kennelbe, rajta egy vastag takaró.
Szénát esőben, vagy havazásban sokáig ne engedjétek sètàlni, mert a bundája megszívja magát ès nagyon fázik. A lábára ráragadt a sok hó, meleg vizzel lemostam, meg atdorzsoltem a hátàt, de ezt nem engedi mindenkinek. Morog, kapkod. Enni alig eszik, mindig tele van a tanyerja másnap. Most tettünk pokrócot a hàzába , kosarába, így jobban érezte magát.
Szöszi csöndben volt, de nem tűnt bànatosnak.
Kirohant az udvarra, ott ugrált. Patrícia szelídítette, majdnem sikerrel.😘
Szép volt minden a havazás miatt. Köszi Csilla Völgyi, Viktória Bozsik, Andrea Telek, Patrícia Gerhát, Dorka Érsek és Patrícia!😘😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43957] [előzmény: (43955) Szabó Éva, 2019-01-04 21:05:38]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43955. Elküldve: 2019-01-04 21:05:38 [22.]

Péntek, ami fagyosan indult, de azért a napsütés enyhített rajta ⛄️❄️☀️

Bár a kezünk odatapadt reggel a lapáthoz, seprűhöz és a vödrökbe is belefagyott a víz, de legalább ma nem fújt orkánszerűen a szél.

A reggelt szokásos létszámmal Andrea Telekkel és László Pallal kezdtük, majd a későbbiekben csatlakozott hozzánk Viktória Tóth és Zsófi Juhász a barátnőjével.
Rajtuk kívül még két hasznos segítségünk érkezett, ugyanis meglátogatott minket Bella nagy és kisgazdája, Mariann Kozma és kislánya. Nem érkeztek üres kézzel, mert 20 kg rizst, több rúd kenőmájast és szalámit hoztak a kutyáknak.❤️ A rizst betettük a szokott helyére, a kenőmájas és szalámi pedig a hűtőbe került konyhába. A kenőmájas hasznos lesz a gyógyszerek beadásánál. Mariannék nemcsak kutyát sétáltattak, hanem a takarításban is segédkeztek, így gyorsabban haladtam, míg Andiék Plexivel az orvosnál jártak.

Január elsején ugyan már Virág jelezte, hogy Plexi lába sérült és mivel azóta sem javult az állapota, reggel Andi elvitte az orvoshoz. Vele ment Zsófi és barátnője is, mivel ők magukkal hozták jelenleg Zsófinál vendégeskedő talált kutyát, hogy chip kerüljön bele, a menhely nevére regisztrálva.

Plexi kapott injekciót és kitisztították a sebét. Ezenkívül holnaptól 5 napig antibiotikumot kell neki adni tablettában. A lábát (jobb mellső) naponta kétszer Betadinnal le kell kezelni és gallért is kellett ráadni, hogy ne piszkálja a sebet. Talán jobb lenne most nem sétáltatni, hogy ne terhelje a lábát. A gyógyszerelés ki van írva a táblára, a gyógyszerek kikészítve a gáztűzhelyen.
Andi kiváltotta Xéna gyógyszerét is, a Bolus adstringensből napi két szemet kell szednie majd.

Úgy látszik ma "dokis" napunk volt, mert a délelőtt folyamán Bori Jennyt vitte el oltásra és vissza is szállítmányozta. Az oltási könyvet betettük a helyére.

Az üres gázpalackot Andika kicserélte a telire, azért nem akart működni, mert kifogyott már teljesen. 😜
A hús főzését befejeztük, de eltettük holnapra, mert ma a szokásos csirkemenüt kapták a kutyák a piacos Nénim jóvoltából. A levet a leöntöttük és a húst betettük a hűtőbe.

A mai segítőinknek köszönhetően több kutyánk is sétált: Joci, Alíz, Rocky, Lajka, Piszke, Báró, Karak, Széna, Sweety, Gyömbér, Rufi, Vadóc, Zeusz, Zara, Csoki, Mangó.

Xéna és Max végül Vikivel indult sétára, persze külön-külön, mert Lacival bizalmatlanok voltak, úgy látszik a női hívogatás jobban tetszett nekik. 🙂
Laci nem sértődött meg ezen, inkább kapta magát és megerősítette a kennelrácsot Helláék és Sweety között, mert az ugrálás miatt már mozgott és visszarakta a letépett molinót is.

A többiek a kifutóban szaladgáltak, a kinti kennelesek közül Maját, Szuszit és Müzlit kétszer engedtük ki, Jociékat és Xénát, mivel ők sétálni is voltak, ma csak egyszer.

Xéna egyébként ismerősként üdvözölt minket és nagyokat ugrándozott körülöttünk. Bár jobb lett volna, ha nem itt a menhelyen kell viszontlátnunk, azért jó volt újra megölelgetni, dédelgetni őt. Remélem, hamar megnöveszti a téli bundáját, mert eddig fűtött helyhez volt szokva, nem kinti tartáshoz.

Rocky és Jenny kapcsolata nem felhőtlen, többször is megpróbálták eldönteni a nap folyamán, hogy ki a főnök a kennelben. Érdekes módon a két kan, Lajka és Rocky jókat játszanak egymással. Igaz, Lajka már többször is bebizonyította, hogy jó kenneltárs. Nagyon drukkolok neki, hogy végre már ő is gazdira találjon. ❤️

Az előrejelzés szerint az elkövetkezendő napokban röpködni fognak a mínuszok,😟 így szalmáztunk az ólakban, hogy jól be tudjanak kuckózni a hideg elől a kutyák.

Karak, Hella, Rami és Xéna megkapta a gyógyszereit, Plexinek csak holnap kell kezdeni.

A madáretetőket feltöltöttük, jó lenne, ha madárkáink etetése folyamatos lenne, ha már ideszoktattuk őket. 🐦

Gyors mosogatás, ami valóban gyors volt, hisz a víz pillanatok alatt lehűlt, valamint rendrakás után a kutyák szokásos búcsúvonyítása mellett indultunk haza. 🐕

Köszönjük Vikinek, Zsófinak és Barátnőjének, Kozma Mariannak és kislányának, valamint Lacinak a mai segítséget!😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43956] [előzmény: (43954) Szabó Éva, 2019-01-04 12:41:09]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43954. Elküldve: 2019-01-04 12:41:09 [23.]

Csütörtök!

Szép, jó estét mindenkinek!
Bár kifújta az agyamat a szél, megpróbálok valami használható beszámolót irkálni. :P

Reggel, mire kiértünk Edinával a menhelyre, Laci, már kint serénykedett. Kiengedte Maját, és megbirkózott a vízzel ami valahogy tegnap nem lett elzárva.:( Arra kér mindenkit, hogy erre nagyon figyeljen oda, mert nem kis teljesítmény volt vizet fakasztania!

Iszonyatosan fújt a jeges szél, mégis elég sok kutya sétált, ebben a kutya-hidegben. :) László Pal, Maja Turi-Kováts, Lili Herman, Márton Gáspár, Maja gazdijelöltje, Bea Váraljai, és egy kedves fiatal pár, jóvoltából! Köszönet érte! <3
Sétált : Karak, Plexi, Széna,Sweety, Gyömbér, Rúfusz, Vadi, Rami, Léna, Csoki, Mangó, Cipiék hármas csapata, Cakkos, Besszi, Maja.
Akik nem sétáltak, azok is sokat futkostak, játszottak a kifutóban. Bea, és Edina megszeretgette Xénát, akinek ez szemmel láthatóan jólesett.
Ma Jocikával sikerült egy jót labdáznunk,olyan gyönyörűen visszahozza, odaadja, leül mielőtt eldobjuk. :) Aliz is becsatlakozott a játékba kis idő után, nagyon cuki, ahogy örül a labdának, és a törődésnek. :)

Plexi lába nem javul, délutánra, nagyon sántított, alig bír rálépni. Holnap figyeljétek, kérem szépen.

Szegény Piszke popsija nagyon csúnya kakis volt, még a két hátsó lában is csorgott a trutyi. Edina szépen megpucolta, ha azt a tápot kapja, ami neki speciálisan kell, akkor kevésbé fog fosni, a tápos zacskóra ráírtuk Piszi nevét, és úgy tettük a tálalóba.

Feltettük a csontokat (husit) főzni, de a szél folyton elfújta a zsámoly alatt a lángot, szóval holnap nézzétek meg, hogy kellőképpen átfőtt-e. Ma rizs, táp, konzerv volt a menü, amit jó étvággyal ettek a kutyik. A sok egérkakiból ítélve, a kis rágcsálók is degeszre ették magukat, igyekeztem az egérürüléket összetakarítani, de szerintem holnapra is otthagyják nektek, elégedettségük, jóllakottságuk bizonyítékait.:D

Ha valamit kihagytam, kérlek egészítsétek ki! :)
Jó melegen öltözzetek fel holnap Lányok-fiúk, mert állítólag még ennél is xarabb idő várható!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43955] [előzmény: (43953) Szabó Éva, 2019-01-02 20:10:08]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43953. Elküldve: 2019-01-02 20:10:08 [24.]

Szerda!!!
Reggel Barbi gázpalack cserével kezdett. Holnapra főzött Edinának (vagyis a kutyáknak :-) ) rizst és a zsámolyra lábasban kikészített főznivalót. Mayát meglátogatták a gazdijelöltek, ki is vitték egy hosszú sétára. Nagyon szeretnék őt magukhoz venni, de előbb még trénerrel szeretnének egyeztetni, mit lehet kezdeni Maya "kutyafóbiájával". Nekik nincsen másik kutyájuk, de biztosra akarnak menni, hogy sétáltatás közben nem lesz probléma. Szévi Vadit, Sweety-t, Lénát, Ramit sétáltatta én Karakkal, Szénával, Plexy-vel, Csokival és Mangóval mentem ki. Plexy még egy kicsit sántít, de séta közben ez szinte egyáltalán nem látszott rajta. Egy anyuka a kislányával Möszit vitte sétálni. Kiugrott Bea is, ő Max-et kapta pórázvégre. Azt mondja nagyon kemény dió, ráadásul fél az embertől, a hirtelen mozdulatoktól stb. Őt egyelőre még ne adjuk ki sétáltatóknak! Amikor Barbi és Szévi elkezdték az etetést nekem indulnom kellett Edinához, mert Ráckevére mentünk Xénáért. Xéna visszaköltözött a menhelyre, de inkább úgy mondanám, hogy hazajött. Mindig is nehezen bírta az autózást, ez sajnos most sem volt másképpen, de kb. 15 perc utazás után Edina annyira megnyugtatta, hogy probléma nélkül, szépen végigautózta az utat. Ahogy lekanyarodtunk a menhely felé a hátsó ülésen felállt és elkezdett csóválni. Megismerte hova jön és mégis (vagy azért) ez volt a reakciója. ♥ A kőházba került. Egy pár napig jó lenne ha még egyedül maradhatna, mert azért természetesen megviselte őt a változás, legyen egy pici nyugalma.
Ennyi volt a mai beszámolóm, mindenkinek szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43954] [előzmény: (43952) T.Éva, 2018-12-31 16:23:23]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43951. Elküldve: 2018-12-31 12:15:20 [25.]

Vasárnap :)

Mai nap fő híre, hogy Max bekerült a menhelyre. Gyakorlatilag ugyanabba a kennelbe ahol anno is volt. Aki nem ismerné a története röviden: pár hetesen került gazdáihoz Csömörön, aki k egy ideje már egy üres telken tartották, ahol építkezni akartak. Mivel idejük kevésbé volt a kutya elkezdett szökni és a szomszédok egyre többet jelentették be és fel őket emiatt. Persze ennek az lett a vége, hogy önkormányzati felügyelettel behozták hozzánk, mi ivartalaníttattuk (kifizették) és kötelezve lettek kennel építésére, akkor még mindig úgy volt, hogy elkezdenek ott építkezni, hazavitték. Több önkéntesünk is figyelemmel kísérte a kutya sorsát és mint szervezetnek is bejelentették újra, hogy megint utcán van és nincs rendesen ellátva. Mára kiderült, hogy nem fognak oda költözni és Edina próbált megoldásképpen ideiglenes elhelyezést javasolni, mert ekkor (ez pár hete volt) még mindig nem akartak lemondani a kutyáról. Ideiglenes is jelentkezett innen köreinkből és bár mindent megtett, jelenleg az eddigi elhanyagolásnak köszönhetően Max alkalmatlan erre a szerepre, mert rongál. Ennek hatására már végre a tulajdonos lemondott róla és így bevettük a menhelyre ismét, aktív Gazdikereső, de fontos egyelőre a szökésbiztos hely és sok szabadidő a vele való foglalkozás miatt. Remélem hamar javul a természete. A fotón ő van :)

Sokan voltak, minden kutyus meg lett sétáltatva a szokásos kivételekkel.
Hoztak főzni való húst, a nagy fagyóból ki lett véve ami használhatatlan, innentől kérek mindenkit csak jó főznivalót fogadjunk el, ha nagyon kellemetlen személyesen visszautasítani (van olyan hogy beállítanak egy szatyor összegyűjtött maradékkal jóindulattal) olyat amit nem szeretnénk, ne rakjuk a hűtőbe, hanem dobjuk ki. Most hoztak friss főznivalót, ha kell kiírom amint látjátok az utolsó adagokat és biztosan kapunk utánpótlást. Pórázt, nyakörvet tápot is kaptunk.
Ágyneműt továbbadtunk egy szatyorral, egy lánynak aki jár ki sétáltatni és a XVII. kerületben állatorvosi rendelőben dolgozik, oda vitte műtött kutyáknak.

Karaknál ma is voltak gazdijelöltjei :) Új kutyusok is kezdenek oldódni szokni a helyet. ma már nem voltak megszeppenve :)

Remélem minél kevesebb durrogást hallunk holnap..


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43950) Szabó Éva, 2018-12-31 12:14:45]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 15620
    / 625 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.032562017440796 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail