Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455107/17 Témák: 18952 Tagok: 112615 Legújabb tag: AndreLor Online: (71/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 625 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 15620 üzenet

Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43950. Elküldve: 2018-12-31 12:14:45 [26.]

Szombat.
Ma megint a költözések napja volt!😁
Hella összebútorozott Morissal, Cerkáék helyén. Cerkáék mentek Hella helyére, ott sokkal nyugodtabbak. Lehet, hogy tetszik nekik, hogy első sorból nézik a mozit.😁
Zara és Zeusz mentek a sarokba, mert mindenkit kiidegeltek (saját magukat is) az állandó hisztivel. Előre került Lajka és Rocky, de kaptak egy nőcit is. Jessy (pufi, barna) ment a fiúkhoz bulizni. Most ez a legvidámabb barakk.😂
Taku és Betty ment Morris helyére, hozzájuk költözött Cipi. Sokkal nyugodtabb velük.
Cipièk helyére ment Sweety, aki meg van őrülve!😲 Senkivel nem jön ki, de jövő het végén jönnek érte. Megy gazdihoz! Ma is kint volt a gazdi jelölt, egy kicsit megszeretgette.😍
Széna került Tankuèk helyére. Annyira szomorú! 😢 Sos kell egy jó hely neki. Nem eszik, csak sírdogál. Pedig kibuliztam neki egy sétát Nagy Mariannal. 😘
Pollyt elvittèk, kaptunk egy nagy zsák tápot.
Sétáltatni csak Plexi bácsi volt, meg egy anyuka két gyerekkel. Elvitték Zaràt es Zeuszt, utána Gyömbit. Egy fiatal pár is jött kisbabával, de ők csak nézelődtek.
Mariannak hála sokan sétáltak. 😘
A házba költözött két kis túlsúlyos kutya. Erikáék hozták őket. Cukik, kis malackák!😁
Most egy kenel üres, de oda Max jön. Meg a faház.
Plexi unalmában eszi a házat, adjatok neki rágó csontot. De Viki mindenkinek adott játékot, amit karacsonyra hoztak. Rufieknak nem kell pokróc, mert csak széttépik.
Csilla fényképezett, ki hol lakik most.😁
Jó kis nap volt! Köszi Csilla, Viki, Andi, Patrícia, Mariann! 😘😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43951] [előzmény: (43949) Szabó Éva, 2018-12-30 08:41:24]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43949. Elküldve: 2018-12-30 08:41:24 [27.]

Tavaszias péntek... gyerekekkel felturbózva 😃

Eljött az év utolsó péntekje és vele a lovastábor gyerekei is megérkeztek hozzánk látogatóba.❤️
Most sem jöttek üres kézzel, kaptunk száraz tápot, jutalomfalatokat, sőt az egyik kislány egy gyönyörű piros pórázt is hozott, a hozzávaló nyakörvvel. Természetesen ő ezzel a pórázzal vitte sétálni kiválasztottját, Karakot.
A gyerekek olyan sokan voltak, hogy szinte az összes kutyánk sétálni mehetett a kicsit esős, de tavaszias időben. Természetesen megint elvarázsoltak bennünket azzal, hogy milyen felelősségteljesen viselkedtek, betartva a szabályokat sétáltatás közben. A táborosok Andrea Telek és László Pal felügyelete alatt indultak a sétára.

Visszaérkezésük után, mivel még nem volt minden kennel kitakarítva, rögtön ajánlkoztak, hogy segítenek ebben is. Pillanatok alatt a Grimm testvérek "A suszter manói" című meséjében éreztem magam, ahogy seprűkkel, lapátokkal, vödrökkel felszerelkezve serényen neki láttak a takarításnak. Egy kennelben volt, hogy nyolc gyerek is tevékenykedett, ki söprögetett, ki a forgácsot szedte, ki pedig a frisset szórta, a másik szaladt a vizes vödröt kicserélni, szóval boszorkányos gyorsasággal raktak rendet. 💕👍 Vidámságukkal feldobták a napunkat és komoly segítségnek is számítottak, köszönjük szépen!

A délelőtt folyamán még meglátogatott minket Erika Kunné a férjével, Lacival és Bognár Virág is. Erikáék Mexet voltak ellátni és visszafelé beugrattak hozzánk, így aztán nekik és Viktória Tóthnak köszönhetően azok a kutyáink is kijutottak sétálni, amiket a gyerekeknek nem adhattunk oda.
Ezért most inkább azt fogom felsorolni, hogy végül kik nem voltak sétálni: Maja, Szösz, Piszke és Báró, illetve Rami, mert fájós lába miatt őt hamarabb kellet visszahozni a sétából. Persze, azért az udvaron ők is kiszaladgáltak magukat.
Maját pedig reggel meglátogatták gazdijelöltjei és jót játszottak vele a kifutóban.

Virág Cipzárt vette pártfogásába és vitte el saját kutyáival ismerkedni, mert gondolkodik azon, hogy idibe viszi szocializálódni. Cipzár jól kijött a kutyussokkal, de Virággal nem akart annyira barátkozni, holnap újra próbálkoznak.

A táboros gyerekek után nemsokkal a "focista" csapatból hárman érkeztek még hozzánk: Lili Nagy és édesanyja, valamint Ákos az edző, akinek Gyömbér már régen elrabolta a szívét. Így aztán Rufi, Gyömbi, Sweety és Széna duplázott sétálásból. 😉

Ildi Pregitzer húsos nénije ismét küldött egy kis muníciót, így azt gyorsan megfőztük és a hűtőben talált marhacsontokat is. Finom levest sikerült rittyenteni a rizs és a száraz táp mellé ebédre, amit jóízűen lefetyeltek a kutyáink. A marhacsontot természetesen nem adtuk oda, holnap tovább főzve, jó kis levet lehet belőle készíteni esetleg és talán a rajta lévő húst is le lehet majd már akkor fejteni róla.

A nagy pörgés miatt nem volt lehetőségünk Morris és Hella további összepróbálására. Nem tudtuk volna reggeltől megfigyelni őket, hogy hogyan viselkednek egymással, így maradt mindenki a saját helyén.

Alíz lábán a seb sajnos gennyes, ezért Andi kipezsegtette és alaposan Betadinnal is leápolta. Figyelni kell rá és egyelőre minden nap kezelni.

Polly nagyon jó viselkedett a faházban, ellentétben Sweety-vel, mert ő viszont alaposan leamortizálta az ajtó fakeretét, amit Laci megpróbált helyrehozni valamennyire, de további javításra szorul majd.

Zara megkapta utolsó gyógyszeradagját, Hella, Karak és Rami pedig fájós lábukra a gyógybogyót.

... és akkor most jöjjön az, hogy megköszönjük a mai alkalmi segítőinknek, valamint csapatunk állandó tagjainak Viktória Tóthnak, László Palnak, Nikolett Gálnak kitartó munkáját. Ildi Pregitzernek pedig azt, hogy bár most nem lehet velünk, a távolból is gondoskodik rólunk. ❤️

Andival ezúton kívánunk Mindenkinek egészséges Boldog Új Esztendőt! 🍾🥂

No, és persze a jelenleg menhelyen lévő, illetve a jövőben hozzánk kerülő kutyuskáinknak pedig azt, hogy mindegyik találja meg az álomgazdiját és ezzel a saját otthonát. 🐕🐩🐹🐶😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43950] [előzmény: (43948) T.Éva, 2018-12-24 18:53:19]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43947. Elküldve: 2018-12-23 22:26:51 [28.]

Vasárnap Erika & Laci Pótkarácsonyi nap :)

Ma ismét sokan látogattak ki a menhelyre és rengeteg adományt kaptunk újra, meg persze az összes sétálós kutyus többször is sétált. Jó is, hogy otthagytuk a karácsonyfánkat :) 🎄 14:45 körül zárták a menhelyet Erikáék.

Karak rajongó család is ismét volt nála, még anyuka a gyerekek felelősségéről akar meggyőződni a többszöri találkozó alatt, mielőtt végleg döntenének, hogy szeretnék őt.
Alíz lába tegnap megsérült új helyén, de teljesen jól van :) .
Lajka és Rocky helyet cserélt az egyedül maradt Morissal.

Volt ma egy bejelentés egy francia buldogot találtak Szilasligeten és egy kocsmában tartották, Erika telefonálgatott, hátha valaki el tud menni chipet olvasni, de csak Kapinricsi ígérte meg, akinek viszont órák múltával se sikerült odaérnie, se visszaszólnia..így végül még a menhely után elmentek. chip alapján egy fals címre is sikerült elmenniük, majd hazavitték a kutyát és nyomozgatás után végül 18 óra körül ért oda érte a gazdája.

Köszönjük Erika a mai pótnap levezénylését, jó pihenést Nektek.

Mai Cerit hozok végszóra, nagyon jól érzi magát szerintünk :D . Voltunk ma sétálni és a lakásban is egyre magabiztosabb. Az emberi közelséget többféleképpen fogadja, de nagyon bizakodóak vagyunk, már lehet vele közeli pillanatokat teremteni és még csak 1 napja van itt <3.



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43946) Szabó Éva, 2018-12-23 22:17:31]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43946. Elküldve: 2018-12-23 22:17:31 [29.]

Szombat.
Azt hiszem ilyen lehet az armageddon. 😁😁
7-re mentem, hogy 10-re minden kutya tisztàba legyen téve. 10 után elvesztettem a fonalat! Ezért kérem, hogy mindenki irja le, amit látott!😂😚
Reggel hoztak egy új kutyát, amit a közelben talaltak. Öregecske fekete kan. De nagyon édes! A házba került, mert Rocky ment Lajka mellé. Gombóc gazdihoz, Aliz Joci mellé költözött, Cerkát meg elvitte Csilla. Ági most vitte el a pockot tőlünk.😟😔
Sweetyre van jelentkező, Tóth Éva tartja velük a kapcsolatot. Ha jól hallottam Karaknak is van gazdijelöltje. Àgi kint volt a lánnyal, meg a kutyájával Piszke nézőben.
Ja, és csak hozták és hozták a sok adomànyt!😍
Minden tele van! Andival hoztunk hordókat a lovardából, amibe a szaraztapokat raktuk. De a raklapnyi konzerv a teraszon maradt.
A hűtőben hagytunk friss húst, holnapra, de főzni ma nem volt időnk.
Fényképet nem csináltam, akinek van, az töltse fel. Köszi! Boldog karácsonyt mindenkinek!😘😙😚


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43947] [előzmény: (43945) Szabó Éva, 2018-12-21 21:02:39]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43945. Elküldve: 2018-12-21 21:02:39 [30.]

Halló, péntek 😊

Mi azért ma szerencsésebbek voltunk egy kicsit Andrea Telekkel a többieknél, akik a héten keményen megküzdöttek, minden kutyakaki és pisi felszedéséért a kennelekben.
Enyhült az idő, így csak a kinti és a szélső kennelekben, Zeuszéknál és Szöszéknél volt szükség a nagy lapátra, a többi helyen már elég volt a szokásos kézi készülékek használata.

A kolbásztöltésből visszatért hozzánk László Pal, hogy ismét erősítse csapatunkat. Állandó segítőnk Viktória Tóth mellé meglepetés vendégeink is érkeztek: Zsófi Juhász és Kundra Mónika személyében.

Így kiegészülve szerencsére ismét sok kutyusunk tudott sétálni ❤️ : Hella, Karak, Plexi, Széna, Taku, Betti, Cakkos, Bessy, Gyömbér, Rufusz, Vadócka, Rami, Léna, Csoki, Mangó, Zsebi, Kacor, Kaján.

Zsófi Sweetyt is elvitte sétálni, hámot adtunk rá a biztonság kedvéért. Először nem értette, hogy hova akarják vinni, tétován nézegetett visszafelé mikor kiléptek a kapun, de aztán belejött a dologba. Zsófi szólt, hogy vigyázni kell a pórázzal, mert séta közben rágni próbálja.

Andika és Erika Kunné reggel hazaszállította eredeti gazdájához a sérült Brúnót, a sebét már ott kezelték le, hogy a gazdi is lássa.

A faház sajnos nem maradt sokáig üresen, mert visszaérkezett hozzánk Uzsi mama egyik kölyke, Uzo, jelenlegi nevén Rocky. Gazdája nem tudta tovább tartani megváltozott életkörülményei miatt, ezért került vissza a menhelyre.
Rocky azóta gyönyörű, nagy kutyává fejlődött, szépen sétál pórázon, szeret labdázni, a nevére figyel, ha szóltunk rögtön odajött hozzánk.
Hogy ne zárjuk rögtön a faházba, Viki jó nagy sétára vitte először, de aztán a délelőtt nagy részét így is sírdogálva töltötte, nem igazán értette, hogy mi történt vele és miért nem mehet ki a többiekhez játszani.
Szöszünk egyébként Rocky szívét is elrabolta, így Jocinak vetélytársa akadt, már nem egyedül küzd szíve hölgye kegyeiért. 😍

A többiek szokás szerint a kifutóban vezették le feszültséget.

Segítőink délig maradtak velünk, de számunkra már ez is nagyon sokat számított, köszönjük szépen.❤️❤️❤️

A reggeli kiengedésen kívül, etetés előtt még egyszer kiengedtük a kinti kenneleseket, Maját, Sweetyt, Rockyt, mert nekik kevesebb hely van a mozgásra.
No, persze Jocit is, hogy udvarolni tudjon Szösznek. 🥰
Rockyt aztán kinn is hagytunk egészen hazaindulásig, hagy élvezze a szabadságot addig is.

A Lehel piaci csirkés Hölgytől megint kaptunk adományként kb. 15 kg húsos cs.mellcsontot, így ma azt főztük meg ebédre. A kényes gyomrúak csak húsit kaptak, amit lefejtettünk nekik a csontról. Ezenkívül még kaptunk két zsák száraz tápot azoktól, akik a jelenleg Borinál lévő kutyust megtalálták, illetve a Rockyt behozó Úrtól pedig konzerveket.

Hellának, Karaknak és Raminak elkezdtük Milgamma kúrát, mert öregjeinknek szemmel láthatóan nehezére esik a mozgás, fáj a lábuk. Hella egész nap fekszik a dobogóján, Karak és Rami pedig erősen sántít. A gyógyszert elől hagytuk a tűzhelyen, Zara gyógyszere mellett, kérlek adjátok be nekik majd.
Hellának seb van szája oldalán, olyan mintha lehorzsolta volna. Különösebb ellátást nem igényelt.

Zeuszék vödre repedt és a még megmaradt egy-két fémvödör elég rozsdás, jó lenne, ha Jézuska hozna helyettük másikat, bár tudom, hogy már elküldtük neki listát. 😉

A rizst megfőztük holnapra, betettük a hűtőbe. Andika összeszerelte fenyőfát, sajnos az egyik lába törött, így egyelőre neki támasztotta a szekrénynek az irodában. Kikészítette a kerek asztalt is a terítéshez.

Móni és Zsófi úgy látom, már feltette a ma készült fotókat, de azért még csatolok én is, amit alkalmi fotósunk Viki készített.

Pót-maminknak, Ildi Pregitzernek mi is sok szeretettel gratulálunk Bercel születése alkalmából és jó egészséget kívánunk az egész családnak! 🍾🥂

Andi és a magam nevében köszönjük állandó és alkalmi segítőinknek a részvételt és ezúton kívánunk Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt! 🎄❄️☃️


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43946] [előzmény: (43944) rbedina, 2018-12-20 22:19:52]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43941. Elküldve: 2018-12-16 08:01:17 [31.]

Szombat - Bognár Virág magyar hangja: én 🙂

Ma "dolgozós" szombat volt, így Csilla Völgyi és Bozsik Viktória helyett, akiknek ma a munkahelyükön kellett helytállni, Andrea Telekkel és Gerhát Patríciaval álltunk be Virágnak segíteni.

Ahogy a hétvégi látogatási időre vonatkozó kiírásban is láthattátok, Virág ma csak 13 óráig ért rá egy fontos programja miatt, ezért a nap elég pörgősen telt és emiatt kért meg, hogy kivételesen írjam én a beszámolót helyette.

A fentiek miatt már negyed kilenckor kezdtünk a menhelyen. Mondanom sem kell, hogy ma még szebb volt minden, hisz leesett a várva várt hó. ☃️
Na, jó tudom, hogy ez nem mindenkinek olyan nagy öröm, de itt kinn ez gyönyörűséges. Az idő is enyhült, így a vödrökben ma könnyebb volt a vizet cserélni, csak Jocinál volt befagyva, úgy látszik ott van a leghidegebb. Persze Joci sem maradt sokáig ivóvíz nélkül, mert a reggeli kiengedés után rögtön kapott langyosat csereként.

A kölykök ismét nagyot rohangásztak, ahogy kiszabadultak a helyükről és gondosan begyűjtötték a hóból kibányászott, tegnap kinn felejtett labdákat.

Maja is élvezte a kifutót, bár ez terület többnyire Joci kennelje körüli részre korlátozódott, de azért időnként sikerült elcsalni egy kis futkosásra.

A kintiek után Takuék következtek Fürtiékkel kiegészítve, majd szépen sorban a többiek azok kivételével, akik sétálni indultak a havas tájban.
Ma Plexi, Széna, Gyömbér, Rufusz, Vadóc, Csoki, Mangó, Piszke, Báró élvezhette a hóban gázolás örömét. Karak is sétált Patriciával, de sántikálása miatt neki most nem okozott annyira örömöt, így hamar vissza is jöttek.

Hella is nagyon csendes volt ma, csak feküdt a háza előtt a dobogón és nézelődött, amikor felkelt szintén nehézkesen mozgott. Úgy látszik, öregjeink ízületeinek nem kedvez ez a nedves időjárás.

Cakkos is sántikál egy kicsit, de neki valószínű, hogy a túlzott ugrálás miatt fáj a lába. Néha akkorát ugrik vízszintesen felfele, hogy csak nézünk. Lehet, hogy kengurunak 🦘 vagy szöcskének 🦗 képzeli magát titokban?

Sétáltatók, valószínű a munkanap miatt nem nagyon voltak. Csak Karakhoz érkeztek meg hűséges virtuális örökbe fogadói❤️: egy kislány és apukája, illetve egy tőlünk örökbe fogadott kutyusunk gazdái hoztak adományt, amit a füzetbe Virág felvezetett.
Nikolett Gál is meglátogatott minket egy röpke pillanatra, természetesen nem érkezett üres kézzel, egy zsák táppal lepte meg védenceinket.

Ma egyébként Patríciával sétáltatás közben megrendeztük a "Hogyan essünk a hóban hasra, fenékre, térdre?" olimpiáját, amiben a hóréteg alatt megbújó jég segített nekünk. Részemről jókat kacarásztam magamon, főleg amikor Plexi elképedt pofiját láttam, mintha azon töprengene, hogy vajon miért közlekedek négykézláb mögötte? Ugyanezt a megrökönyödést láttam tükröződni Báró képén is, amikor a póráz megrántása után hátranézett. 🤣 🤣🤣
A nem hivatalos versenyt végül Patrícia nyerte meg, Virág és Andi nem szállt be, nekik sikerült végig megőrizni a méltóságukat✌️. Valószínűleg ezt a jobb minőségű, jégálló lábbelijüknek köszönhették.

A hűtőben maradt még egy kevés a mai kajából, illetve Virág egy zacskóban berakta az adományozók által hozott lefagyasztott dolgokat, hátha holnap Erika Kunné hasznosítani tudod majd az etetésnél. A pulton pedig a szintén ma kapott tésztát és rizst hagyta.

Zara időben megkapta a gyógyszereit.

Etetés, gyors mosogatás és pakolás után elindultunk hazafelé, kutyáink pedig már csendben sziesztáztak házikóikban.

Szép estét Mindenkinek! 🌙


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43940) rbedina, 2018-12-13 21:23:02]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43936. Elküldve: 2018-12-10 13:24:42 [32.]



Éva
Kezdőlap
Létrehozás
Ismerősnek jelölések
Üzenetek
1
Értesítések
Fiókbeállítások
Hivatkozások
Továbbiak...
Felfedezés
Továbbiak...
Történetek
Archívum · Beállítások
Fényképet vagy videót oszthatsz meg, de akár írhatsz is valamit.

18 órája

10 órája

4 órája

4 órája

5 órája

20 órája

23 órája

kb. egy órája

16 órája
Tovább
2 eseménymeghívás
Hirdetés
Hirdetés létrehozása

DECEMBER 23-ig AJÁNDÉK TANKÖNYV!
behappynyelviskola.hu
SZERETNÉNK MEGAJÁNDÉKOZNI TÉGED KARÁCSONY ALKALMÁBÓL! Angol tanfolyam rugalmas időbeosztá...


Dedoles
dedoles.hu
⚫⚫⚫BLACK FRIDAY⚫⚫⚫ Elindítottuk a visszaszámlálást a Black Friday-ig! Használja ki a 75% -...
Magyar · English (US) · Deutsch · Español · Português (Brasil)
Adatvédelem · Feltételek · Hirdetőknek · AdChoices · Sütik ·
Egyebek
Facebook © 2018

Bejegyzés létrehozása


Mi jár a fejedben, Éva?
Videóparti
Fénykép/videó
Ismerősök megjelölése
Hírfolyam
Barbi Halász hozzászólt ehhez.

‎Ancsin Lili Natali‎ – 16.kerületi kutyások
4 órája ·
Kedves Tagok ! Érdeklődni szeretnek ,hogy van-e köztetek olyan aki szeretne támogatni mentett kutyusokat (táppal és takarokkal esetleg pledekkel) ? Karácsony előtt minden évben kiválasztok egy olyan alapítványt,menhelyet vagy civil állatvédőt aki rászorul az adomanyra és nagyon megérdemli . Most szeretnek egy olyan hölgynek segíteni akinél 37 kutyus van ebből 14 kölyök kutya,és ez a szám folyamatosan növekszik 😞 szóval idén nekik szeretném szebbé tenni a karácsonyt . A gyűjtő pont a 16.keruletbe lenne ,de szívesen el is megyek bárhova amennyiben szeretne támogatni valaki őket . Előre is koszonom nektek (a kepen a csapat egy része látható 🙂 )
A képen a következők lehetnek: kutya
A képen a következők lehetnek: kutya és belső tér
A képen a következők lehetnek: belső tér
77
20 hozzászólás
5 megosztás
Tetszik
Hozzászólás
Megosztás
Hozzászólások
Nagy Peti
Nagy Peti Én egy zsák táppal szívesen segítenék.
2
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 4 órája
Ancsin Lili Natali
Ancsin Lili Natali Nagy Peti nagyon kedves vagy koszonom akkor írok neked privát üzenetet ,hogy megbeszéljük a részleteket 🙂
1
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 4 órája
Gerőczy-Szemes Barbara
Gerőczy-Szemes Barbara Szívesen segítünk. Szemes-Killi Krisztián 😊
3
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 4 órája
Ancsin Lili Natali
Ancsin Lili Natali Gerőczy-Szemes Barbara koszonom Barbara 🙂 írok nektek is privatba 🙂
1
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 4 órája
Némethné Görgényi Andrea Viktória
Némethné Görgényi Andrea Viktória Két zsák tápot mi is szívesen adnánk.
2
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 3 órája
Ancsin Lili Natali
Ancsin Lili Natali Némethné Görgényi Andrea Viktória koszonom 🙂 írok neked 🙂
2
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 3 órája
Klaudia Hegedűs
Klaudia Hegedűs Szeretnék segíteni Lilikém! Írok privit!❤️
2
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 3 órája
Ancsin Lili Natali
Ancsin Lili Natali Klaudia Hegedűs koszonom szépen Klaum❤️
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 3 órája
Reinitz Ferenc
Reinitz Ferenc Csatlakozom 😊 kölyök vagy felnőtt táp kellene?
2
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 3 órája
Ancsin Lili Natali
Ancsin Lili Natali Reinitz Ferenc bárminek nagyon örülnek ,de felnőtt táp az ami nagyon fogy náluk . Vannak babák akik meg cumiznak 😞
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 3 órája
Lilla Kovács
Lilla Kovács Szia, en is szeretnem tamogatni, jo par zsak tappal es takaroval. Hova lehet vinni/mikor? Kerlek irj uzenetet , koszonom!
2
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 2 órája
Ancsin Lili Natali
Ancsin Lili Natali Lilla Kovács nagyon szépen koszonom írok neked privatba 🙂
1
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 2 órája
Varga Tímea
Varga Tímea Szia címet írj kérlek hova lehet vinni a tápokat !😃
1
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 2 órája
Ancsin Lili Natali
Ancsin Lili Natali Varga Tímea írok neked 🙂 koszonom
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 2 órája
Tímea Varga
Tímea Varga Szia! Nekem van egy pár leselejtezett rattan párnám, nem tudom, hogy azt fel tudják-e használni valahova!? Mert ha igen, akkor nagyon szívesen odaadnám, én csak rakosgatom egyik helyről a másikra!
1
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 2 órája
Ancsin Lili Natali
Ancsin Lili Natali válaszolt

·
1 válasz
2 órája
Anita Kristály
Anita Kristály Szia, lepedőket, párnákat szívesen adnék, hol lesz a gyűjtőpont?
1
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 1 órája
Ancsin Lili Natali
Ancsin Lili Natali válaszolt

·
1 válasz
1 órája
Barbi Halász
Barbi Halász Megkerdezhetem hogy ki a holgy es hol van helyileg?
1
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 1 órája
Ancsin Lili Natali
Ancsin Lili Natali Barbi Halász természetesen 🙂 Balázs Andrea a hölgy és Monokon van helyileg 🙂
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 1 órája
Éva Szabó
Válasz írása...

Éva Szabó
Hozzászólás írása...


Mercedes-Benz Magyarország
HiHrdHetHésH ·
Legyen részese valami igazán újnak! Akár 450 km-es hatótávolság, 5.1 másodperc alatti gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra, és egy páratlan vezetési élmény várja Önt az új EQC kormánya mögött!

Lejátszás
-0:27
További megjelenítési beállítások
Nézőablak megnyitásaVáltás teljes képernyőre Némítás feloldása
Videó folytatása
Regisztráció
mercedes-benz.hu
MERCEDES-BENZ.HU
Regisztráljon a hírekért!
Regisztráció
586586
33 hozzászólás
72 megosztás
Tetszik
Hozzászólás
Megosztás

Etelka Hájasné megosztott egy bejegyzést.
14 órája ·
Nem található automatikus leírás.
Tetszik LájkTetszik
Október 13. ·
22
11 hozzászólás
Tetszik
Hozzászólás
Megosztás
Hozzászólások
További 5 hozzászólás
Ildy Wagner
Ildy Wagner 15
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 4 órája
Julianna Tanács
Julianna Tanács 60
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 3 órája
István Dobsa
István Dobsa 60
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 1 órája
István Kőszegi
István Kőszegi 15
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 54 perce
István Dobsa
István Dobsa válaszolt

·
1 válasz
49 perce
Éva Szabó
Hozzászólás írása...


Mária Szeliné Berta megosztott egy fényképet ebben a csoportban: Állatbarátok közössége.
1 órája ·
A képen a következők lehetnek: kutya, túra/szabadtéri és természet
Anikó Papp
December 5., 0:12
Mezőcsát (BAZ megye) - GAZDIKERESŐ
Több alkalommal (szinte minden évben) próbáltam már a fotón látható kutyusnak gazdát keresni - sajnos ez ideig sikertelenül. ...
Továbbiak
1010
2 hozzászólás
30 megosztás
Tetszik
Hozzászólás
Megosztás
Hozzászólások
Ildikó Rajki-Orbán
Ildikó Rajki-Orbán
😔♥️🆘
Elrejtés
Tetszik
· Válasz · 41 perce
Alexa Szabó
Alexa Szabó osztva!!!
Elrejtés
Nem található automatikus leírás.
Tetszik
· Válasz · 33 perce
Éva Szabó
Hozzászólás írása...

Népszerű a Facebookon
Tetszik

Mr. B. Jaammal
Február 4. ·
Ja, ék van alatta ?! 😂😂😂hát ezek kész xd

Lejátszás
-0:45
További megjelenítési beállítások
Nézőablak megnyitásaKattints a nagyításhoz
Némítás
1,7 E1,7 E
238 hozzászólás
1,2 E megosztás
328 E megtekintés
Tetszik
Hozzászólás
Megosztás

Katalin Mayering megosztott egy bejegyzést ebben a csoportban: Látott, utcán lévő kutyák, más állatok.
40 perce ·
A képen a következők lehetnek: fű, kutya, égbolt, túra/szabadtéri és természet
A képen a következők lehetnek: fű, égbolt, túra/szabadtéri és természet
‎Anett Farkas‎ – SZATYMAZI KUTYÁSOK
December 7., 12:35
Vilmaszállás, Csányi üvegházaknál vannak. A sárga vizsla méretű, kinézetű, a másik ázsia méret. Most ott vannak, nem tudtam közwlebb hívni őket. Gazdi!

1 megosztás
Tetszik
Hozzászólás
Megosztás
Hozzászólások
Éva Szabó
Hozzászólás írása...


Shoppolo.hu
HiHrdHetHésH ·
⚡VILLÁMAKCIÓ⚡
❗Easy Sweep Zajtalan Takarító most -79% KEDVEZMÉNNYEL! ❗
ITT találod ➡➡ https://bit.ly/2Bguiuh

✅ Nincs többé fárasztó sepregetés, porszívózás! ...
Továbbiak

Lejátszás
-1:14
További megjelenítési beállítások
Nézőablak megnyitásaVáltás teljes képernyőre Némítás feloldása
Videó folytatása
További információ
shoppolo.hu
SHOPPOLO.HU
Easy Sweep Zajtalan Takarító
További információ
1,5 E1,5 E
64 hozzászólás
315 megosztás
243 E megtekintés
Tetszik
Hozzászólás
Megosztás

‎Csilla Völgyi‎ – Önkéntesek Kutyamenhely - Csömöri Állatvédő Civil Szervezet
16 órája ·
Vasárnapi Erika&Laci családi nap :D

Ma a legnagyobb esemény az volt, hogy a menhelyet ellepték a családok sok gyerekkel :) , így a tegnapi nappal ellentétben látogatókkal sétáltak jó sokat a kutyusok. Többen hoztak adományt is. Maját megsétáltatta a bácsi aki behozta.
Volt egy család kislánnyal már nem előszór, kedvencük Karak, akit ezennel virtuálisan örökbe fogadtak és jönnek hozzá, de a kislány annyira szereti, hogy az is lehet még hogy befogadnák, és ez még idén kiderül 😍.

Hella is harcol Piszkével, ezt mondjuk tegnap is láttuk, és neki a lába miatt ez egyáltalán nem jó, hogy ott ugrál. Ő az aki most összepróbálható Jocival, remélem ezt mielőbb megtudjátok tenni és akkor úgyis kikerül, de ha nem akkor érdemes áttenni onnan.

Léna nyakán van egy zsírcsomó szerűség, ma vette észre Erika, azt figyeljük hogy nő-e vagy ilyesmi, mert azért nincs jó helyen. Cerka ma jól érezte magát, kapott diétás menüt, reméljük minden rendben lesz így vele, semmiképpen ne kapjon zsíros és csontos kaját ez a lényeg! Zara gyógyszere már csak holnapra van kiadagolva, de még szednie kell, ami ki van váltva azt mind. Varratait szerdán kiszedi Barbi.

Az egyik vízforraló feladta a harcot. Kaja egy kicsi maradt, nem volt idő újat főzni a sok látogató mellett.

Ma kikerült Boritól (ideiglenesben voltak nála) a máltai szeretetszolgálattól behozott kutyusok, ketten a kőházban vannak, a 7-8 hónapos Besszi (neki kellene akkor másik név) és Lori ,a kicsi másik kettő 3 hónapos tesója Leila és Lola a faházban vannak. A kettő tesó bántja a harmadikat, ezért nem lehetnek együtt. A belsőben a sok egykével kell majd valami párosításokat próbálni összehozni, mert így most nincs üres kennel/ház.

Ennyi volt az esti mese, ami a valóság


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43935) Szabó Éva, 2018-12-08 10:34:29]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43935. Elküldve: 2018-12-08 10:34:29 [33.]

Örömteli péntek, avagy Dolfikánk gazdihoz költözött ❤️❤️❤️

Hát, igen a nap fénypontja mindenképp az volt, hogy Dolfi ma végre beköltözhetett új gazdáihoz. Nyár óta jártak rendszeresen hozzá látogatni, de végül csak most tudták fogadni a saját kertes házukba költözés után.
Mostanra elkészült Dolfi új, méretre igazított házikója, de van fűtött garázs is, ahová majd a nagy hidegben bemehet. Természetesen elkísértük az autóig a mi "kis" Maflicsekünket, jól meglapogatva még utoljára és sok jót kívánva neki az új életre.🤞
Dolfi búcsúzóul még felkapott egy teniszlabdát az udvarról, amit magával vitt új lakóhelyére. Az autóba olyan könnyen ugrott be, mintha tudta volna, hogy itt az idő, végre eljött a várva várt nap. Dolfikát Ildi Pregitzer és Bea Váraljai szállította a Gazdikhoz, akik már nagyon vártak rá, de a fotós beszámolót már biztos mindenki olvasta róla. 🙂

Itt mondanám el, hogy a csap körül nem azért van nagy locs-pocs, mert odaöntöttük ki a vizet vödrökből, hanem azért, mert a nagy búcsúzkodásban elfelejtkeztem az odakészített vödörről, amibe épp vizet engedtem,😔 mikor Dolfi elindult. Bocsi! Felszórtam fűrészporral, hogy ne fagyjon le, de azért holnap nézzetek körül, nehogy elcsússzon valaki.

A mai napot Andrea Telekkel és László Pallal kezdtük, majd Lacit Viktória Tóth váltotta, mert Lacinak korán kellett hazamennie. Sajnos, Nikolett Gál ma sem tudott velünk lenni, hiányzik kis csapatunkból.

Laci és Vikinek köszönhetően ma is több kutyuskánk sétált: Karak, Plexi, Széna, Piszke, Báró, Gyömbér, Rufi, Vadibon, Gombóc, Lajka, Alíz, Cipzár és Fürtike.

Cipzár és Fürtike nagyon összenőttek, együtt alszanak és sétálni is alig akartak egymás nélkül, így aztán Andi és Viki szétváltak terápiás céllal, hogy külön-külön is foglalkozzanak velük. Fürtiéknél visszaraktuk a lelógó pokrócot a kutyaházra, hogy jobban védve legyenek a hidegtől, illetve Fürti kapott egy dobogót is, mert többnyire a kennelrácsnál üldögélve, ugatva figyeli a történéseket. Így most nem a hideg kövön ücsörög a popójával, hanem ezen, de Cipzár is örült neki.

Dolfi távozása után Hella nagyon hallgatag lett, olyan volt, mint amikor megérkezett először a menhelyre és csendesen feküdt a kövön nézegetve.
Így jött aztán az az ötlet - miután Zeusz és Zara egyfolytában Piszkéékkel hadakoztak, Zara az ól tetején, Zeusz meg a deszka résénél két lábon állva és a folyamatos ugatás és hörgés közben, időnként saját magukat felhergelve egymásnak is estek, hogy megcseréljük őket Hellával.
Hellának tetszett az új hely, természetesen mindent végig szaglászott, majd a nap maradék részét, heverészve, csendben töltötte el.
Zeuszék meglepődtek egy kicsit a cserén, főleg Zara, mert nem értette, hová tűnt Piszke a másik oldalról, így egy ideig csend volt, bár időnként átugatott Kajánékhoz, hátha...

A hűvös, nyálkás idő megviseli öreg kutyáinkat, ma reggel Karak is sántikálva indult Lacival a sétára és később is látszott, hogy fájdogál a lába. Így van ezzel Rami és Hella is.

A faházban lévő fekete kutyus egy tünemény, alig lehetett levakarni magunkról, egyfolytában simogatni kellett, amíg kinn volt az udvaron. Kapott egy nyakörvet, bár simán behívható, nem kell körbe-körbe kergetni, hogy visszamenjen a helyére. Főleg, ha egy kis jutalomfalattal is megtámogatja az ember.

Nem így Szösz és Mösz, mert ma ők voltak a vicces kutyák a csapatban.😜
Mösz először úgy döntött, hogy nem akar bejönni az udvarról, majd miután Laci beterelgette, akkor meg a kennelsoron rohant végig ugatva, természetesen hős fegyverhordozója, Szösz kíséretében. Bár Szösz pofiján látszott, hogy nem egészen érti, hogy most miért csinálják ezt, de loholt Mösz után hűségesen. Rendesen leizzadtunk mire végül sikerült beterelgetni őket kennelbe, mert még a finom falatok sem voltak hatással Möszre, hiába csalogattam.

Látogatók nem voltak, végül Barbi által beígért "kutyanézők" sem érkeztek meg, legalábbis amíg mi kint voltunk.

Zara megkapta a gyógyszerét reggel és a hazaindulás előtt. Fürtikének és így Cipzárnak is kétszer adtunk enni, bár Cipzár részét is inkább Fürti ette meg.
Fürtike és Lajka köhög, egyelőre más kutyusoknál nem vettük észre. Lajkát inkább hámmal vigyétek sétálni, hogy a nyakörv húzása miatt ne köhögjön jobban.

Andi és Viki a menhelyes autó téli gumijait a rongyos alsó polcára tette, mert csak ott találtak neki helyet. Amennyiben itt nem jó, akkor át lehet majd rakni másik helyre, ha valakinek van jobb ötlete.

Bognár Virág a hűtőben maradt rizs, a mai adományként kapott húsos mellcsontból főzött maradék, valamint húslé külön lábasban. Ezenkívül kivettünk még a mélyhűtőből holnapra főznivalót olvadni.

Kajálás után amíg mi pakoltunk kutyáink, Zeusz és Zara kivételével csendben sziesztáztak. Induláskor mégis úgy gondolták, hogy illik elköszönni tőlünk és hangos vonyítással búcsúztak, amíg mi bezártuk magunk után a kaput. 🐕

Köszi Viki a fotókat! ❤️


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43936] [előzmény: (43934) rbedina, 2018-12-06 23:15:43]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43916. Elküldve: 2018-11-02 20:09:46 [34.]

Péntek...

Látom Niki már megelőzött a fotókkal, ami mutatja, hogy ma megint jó hangulatban telt a nap. 😀

Köszönhető ez mai népes segítő csapatunknak: László Pal, Viktória Tóth, Vivien Csintalan, Hanna Phineas, Kundra Mónika, Nikolett Gál és Gerhát Patrícia személyében. Természetesen Ildi Pregitzer hiányoztál. ❤️

No, persze ne felejtkezzünk el az MM lovassuli gyerekeiről sem, akik az őszi szünetre való tekintettel ma ismét Anna vezetésével meglátogattak minket. Jól megpakolva, adománnyal érkeztek és természetesen utána kutyáinkkal felszerelkezve nagy sétára indultak.
Részemről én újra és újra elámulok azon, hogy ezek a gyerekek milyen fegyelmezetten vonulnak ki a kutyusokkal a menhelyről és a távolságot betartva várakoznak, míg az egész csapat nem áll indulásra készen. Úgy gondolom, hogy sok felnőtt példát vehetne róluk. 😜
Búcsúzóul aláírták a frissen felrakott molinót a kifutó felől, hogy ezzel is tanúsítsák, itt jártak. 🐴

Nekik köszönhetően szinte minden kutyánk sétált, természetesen nehéz bombázóink később (Maja, Piszke, Báró, Vadóc) a megszokott tapasztalt sétáltatókkal. Ma, nagy örömünkre Laci bácsi is meglátogatott minket és elvitte kedvenc kutyusát, Plexit egy közös csámborgásra. A délelőtt folyamán mások is jöttek még kutyázni, így volt olyan szerencsés kutyusunk, amelyik kétszer is sétált: Gyömbér, Lajka és Gombóc.

A "lovas" csapaton kívül még két család hozott adományt, rizst, konzervet, száraz tápot, szalámit, a füzetbe mindent felvezettünk.

Laci ma sem unatkozott :), a szokásos javítások mellett, trepnit készített méretre Zeuszék házai alá, hogy nekik is legyen.

Hanna és Vivi boszorkányos gyorsasággal estek neki a kennelek takarításának, majd pihenésként elvitték Lénát és Ramit sétálni és ezután a kiskutyákkal foglalkoztak.

Patrícia Maja faházát vette kezelésbe, ami nem volt könnyű eset, mert Maja továbbra is nagyon nyáladzik.

Móni és Viki a sétáltatás mellett (Piszke és Báró), szintén takarítottak, így Andival azon kaptuk magunkat, hogy szinte alig maradt nekünk munka. 😮

Ahogy Edina kérte, reggel megnéztük a nagy mélyhűtőt, hogy áll benne a hús. Mivel találtunk még mindig benne olyat, ami nem fagyott meg, gyorsan megfőztük, hogy ne romoljon meg.
A hűtő nagyobbra lett állítva, de holnap jó lenne visszavenni, mert akkor nagyon lefagy benne a muníció

Edina Radnainé Béki által főzött finomságot félre tettük a holnapi csapatnak, mert inkább a ma kivett és megfőzött a húst osztottuk ki, biztos, ami biztos alapon. Ezen kívül egy fazékban főtt rizs is van a hűtőben.

Szösz szeme szépen gyógyul, mai gyógyszerét megkapta, amit a gáztűzhelyen hagytunk, hogy ne felejtsétek el beadni.
A kapu alatti részt torlaszolni kell, mert Mösz próbálkozik a kibújni, jobb a biztonság.

Etetés közben megérkezett Topi muci is látogatóba a Gazdikkal + plusz egy fiókos kis szekrény az irodába, amit ők adományoztak a menhelynek. ❤️
Topi szemmel láthatóan jól érzi magát gazdisan, de nekünk is nagyon örült, alaposan végigszaglászva minket. Viki készített fotót, amit becsatolok, hogy ti is örüljetek.

Andrea Telek, kutyáink és a magam nevében köszönöm minden mai résztvevőnek a segítséget, szép álmokat Mindenkinek! 🐾🌛


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43915) rbedina, 2018-11-01 21:58:08]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43911. Elküldve: 2018-10-28 19:22:07 [35.]

Szombati takarító nap

Igen, fantasztikus nap volt! 9:30 kor nyitottuk és 17:30 kor zártuk a kaput.

Szuper, hogy ilyen sokan eljöttetek és még pár külsős is érkezett, aminek köszönhetően a menhelyen rég nem látott rend és tisztaság van. A délelőtti pár óra résztvevőnek külön köszönet, hogy nem futamodtak meg a rossz időjárás miatt sem, ami szerencsére a nap folyamán elmúlt.
Röviden: a kenneleket kitakarítottuk, házakat beszalmáztuk és ahol kellett cseréltük. Szép új házak bekerültek, lyukakba föld került. Molinók mindenhova felkerütek. A konyha is ki lett takarítva, de az irodára nem került sor – így átpakolásra sem. A belső kifutóban szépen össze lett gereblyézve, seperve. Külső részen is teljes átalakulások vannak. Két ház között rend lett és a hátulja befedve így ott nem tudnak átmenni a kutyusok a zárt részre, ahol szintén nagy rend van, a kaputól balra lévő kennelsornál is molinó került fel. A házakat átpakoltuk, letakartuk, amik kint maradtak. A kőház vaskapuja megújult és a nagy faház mindkét oldalánál és mögötte is tiszta és üres, visszazárt, hogy ne tudjanak oda se bemenni a kutyusok, de a szalmatároló felőli részen nyitható fakaput varázsoltak oda a lányok. Konténer természetesen megtelt és még mellé is jutott illetve a használhatatlan faanyag még el lesz hozva, de a felesleges vasárut ma értékesítettük. A külső kifutóban is össze lett gereblyézve az avar.
Nem nevesítek munka szerint, mert senkit nem szeretnék kihagyni ki mit csinált és persze nem is láthattam sok dolgot, de egy biztos a barkácsolók barkácsoltak, a kennelezők takarítottak a kertész hajlamúak kertészkedtek, az erősek cipekedtek és többek sétáltattak, főztek, mosogattak és így tovább. Igazi csapatmunkában szépült meg ma a menhely. Mégegyszer köszönjük!

Pár szó a nap egyéb fontos kutyás dolgairól:
Szöszi ma, kis fondorlattal és erőszakkal, egy hordozóban eljutott dr.Mikihez, aki be tudta altatni és megvizsgálni, de sajnos nem sokkal jutottunk közelebb a megoldáshoz konkrétan mi lehet a baja, már nem csak a szeme csúnya, hanem az arca is bedagadt, foga miatt is lehet, ezért kapott 3 napos antibiotikumot és reméljük gyógyul. Ha nem akkor majd tovább gondoljuk mi legyen, de Möszike átköltözött mellőle a szomszéd csajhoz Bettihez és ez maradjon is így. Szeretnénk ha beszokna a hordozóba ezért van a háza befordítva illetve Erika Kunné holnap a trepnit a fekhellyel is vegyétek ki tőle! be kell szoktatni a hordozóba, ha még vinni kell dokihoz ez a megoldás.

Gombóc összeköltözött Lajkával, nagyon cukin nagyot játszottak rögtön a kifutóban, de kajálásnál menjetek be hozzájuk, mert félő különben Gombi lefogy.

Maja nagyon nem jó a benti kennelben, ezért kiköltözött a faházba, de biztosan célszerű az ajtót rázárni ott ha van másik kutya kint, mert ott sokkal nyugisabb, jó lenne ha maradhatna. Taku emiatt beköltözött a helyére.

Dolphi és Maja összepróbálása kisebb viadalba csapott át, de szerencsére az ijedség nagyobb volt a látvány miatt, mint a végeredmény, mert egyrészt Maján szájkosár volt, másrészt a nagy mackó csupán védekezett így nem okozott kárt. Sajnos úgy tűnik jó lenne Majának S.O.S. egy fajtakedvelő gazdi/család, az emberekkel tényleg végtelenül kedves, de kutya ne legyen a közelben és ne is akarják olyan helyre vinni, max. hozzáértő trénerrel megpróbálni megoldani ezt a problémát. Látogatóknak tilos kiadni, kifutóba nyugodtan mehetnek hozzá, közülünk bárki viheti aki elbírja és ha másik kutya jön, akkor félreállni elfordulni, mert ha megindul megtartani nehéz.

Hosszúra sikerült az írásom, ahogy a mai nap is, Mindenkinek jó pihenést!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43910) Szabó Éva, 2018-10-28 19:19:28]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43910. Elküldve: 2018-10-28 19:19:28 [36.]

Vasárnap Erika&Laci Nap

A mai napon beindultak a látogatók, lehet kíváncsiak voltak a szép menhelyünkre ;) vagy a tavaszias idő csalogatott megont sok embert ki hozzánk, de egy biztos, akit lehet sétáltatni mindenki kint volt, de volt több olyan kutyus is, aki 2x-3x kirándult újabb és újabb jelöltekkel :) .

Áfonya Gazdi sulijából érkezett nagy adomány :) de nem akarta a köszönőt, így nem lett lefotózva. Barbiék elvitték a raklapokat, így már az sincs a kifutóban. Bonbon gazdik tegnap jelentkeztek be és ma voltak is kint megírni az örökbefogadási szerződést, úgy tűnik helyre állt a rend és a kis szőrmók is végleges otthonra talált. Gazdijelöltek voltak a két maradék kisfeketére, de nem határozták el magukat, ezért változatlanul Fürti és Frodó és SzaffDórinál az 5 kisM keresi a gazdiját. Rizs van holnapra főzve, de husi csak kivéve olvadni.

Szöszi ma jól evett <3 2x adott neki keveset Erika és azt mind megette, kedve jobb és mintha lejjebb ment volna a duzzanat, szeme is szebb valamivel. Nagy drukk, hogy holnapra még jobb legyen!

Van egy új kutyusunk, akit Akitának hívnak. Erikáéknál volt vendégségben eddig, de ma kikerült a menhelyre, miután tisztázódott, hogy Gazdit keresünk neki. A gazdája elvesztette a lakhatását, aztán a józanságát és a kutya többet volt az utcán mint nem. Sajnos egy goromba alkoholista lett a gazda, így Akitának, aki egy oltott, chipes, okos 1-1,5év közötti fiúcska keresünk egy új családot. Ő is egy mindenkivel kijövő kutyus, össze is költözött szőrmók barátunkkal Takuval. Mivel szobatiszta ő is és Taku is szegény, mert tegnap mire kiengedtük (én nem tudtam ezt róla) percekig csak állt és pisilt, ezért őket vegyétek előre kérlek.

Akita a fotókon :) .
További szép estét mindenkinek!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43911] [előzmény: (43909) rbedina, 2018-10-25 18:16:22]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43904. Elküldve: 2018-10-21 20:55:31 [37.]

Vasárnapi Erika&Laci nap

Ma nyugis nap volt a menhelyen, biztos a nem túl jónak látszó, de gondozói szempontból nem vészes időjárás miatt. Egy család érkezett 11 körül, aztán még páran végszóra, így kivételesen van aki etetés után még kiment egy rövidke sétára, de így összességében egészen sokan jártak ma is kapun kívül.

Adomány sok-sok konzervet kivitték Erikáék, amit a napokban hozott kicsiGolda gazdi. Egy fogast is vittek ki, amit fel is szerelt Laci az irodába.
Finom ebéd holnapra is megfőzve, rizs és husi :) .

A nap hírei!
Frida gazdihoz költözött, miután átesett a kozmetikán, egy nagyon kedves családhoz, akik már többször eljöttek hozzá. Közben az is kiderült hogy Gazdimami a bekecs suliban tanárnő, így ő volt az egyik szervező-résztvevő amikor Barbiék ott voltak :) Persze Frida beszaladt a házba is ;) de van szigetelt kutyaháza és fűtött garázsban is helye. A kisfiúval biztosan nagy játszópajtások lesznek, sajnos vele most nem készült fotó de majd pótoljuk :) .

Másik úgy tűnik révbe érő kutyusunk Bessy, akit Mezei Dóra Szaff kíséretében ma elvittek egy próbanapra, de előtte már ha jól tudom ki is jöttek a saját kutyával összepróbálni egyrészt, másrészt kisgazdáját Rékát már igen jól ismeri és többen mi is, vele jár a kutyasuliba. Ha ma minden rendben megy, akkor holnap visszahozzák, mert kedden pár napra elutaznak és utána kezdheti meg hivatalos próbaidejét :) .

Fotókat amit a lányoknak sikerült hirtelen csinálni ma a két gazdijelöltesünkről teszek be :) .


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43903) Szabó Éva, 2018-10-21 08:35:27]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43903. Elküldve: 2018-10-21 08:35:27 [38.]

Szombat!!! A hosszú hétvége első napja egy várhatóan szintén hosszú beszámolóval. :-)
Rengetegen voltunk ma a menhelyen, olyannyira, hogy nem kis kihívás felsorolni a történéseket. Remélem nem hagyok ki senkit és semmit. Ígérem igyekezni fogok. ;-)
Reggel, amikor kiérkeztem Edina, László, Andrea, Patrícia, Eszter, Márton és Lili már indultak a kutyasuliba. Bessy, Ricsi, Kaján, Cakkos és Oreó voltak a szerencsés iskolások. Utóbbi már a gazdijelöltekkel okosodott, visszaérkezésük után agyba főbe dicsérték, hogy mennyire ügyes kutya. :-D Barbi jött a menhelyessel, elvitte Napsit a gazdijelöltekhez macska próbára. Sajnos nem jött össze a dolog, tanulság: Napsibébi csak macskamentes helyre költözhet. Van is egy újabb reménysugár, de erről majd később.
Megérkezett GácsÁgi két úriemberrel és egy platós teherautóval. Maci kutya kenneljének építéséhez szükséges vasanyagot, valamint egy kutyaházat vittek magukkal. Jött Mezei Dóra Szaff is, aki a befogadott Trudi gyerekeknek vitt haza egy kis szalmát.
A mai nap "sztahanovistái", név szerint Juliska és Virág elképesztő módon nyomták a munkát egész nap. Takarítottak, sétáltattak, főztek, mosogattak stb., szégyenszemre én alig vettem ki a részem a munkából, leginkább az érkező sétáltatókkal, látogatókkal beszélgettem. Hihetetlenek vagytok, hatalmas csók nektek a mai napért! ♥
Még reggel hazacuccolt Blacky, jöttek érte a gazdái. Virág lányának és barátainak, valamint az érkező családoknak köszönhetően rengetegen sétáltak. Gombóc, Frida és Oreo kétszer is. Krisztina és Anna Jocit és Perdit vitte ki egy nagy körre.
Sok adományt is kaptunk - csatoltam a fotót - Edina mindent felvezetett a nyilvántartásba.
Edina egyébként észnél volt helyettem is, mert én úgy ahogy kell teljesen elfelejtettem Gyömbérnek beadni a gyógyszereit, de Edina - visszatérve a suliból - szépen csendben, halkan, mosolyogva megjegyezte nekem, hogy akkor ő most pótolta. :-)
Krisztina ezermesterkedett az irodában és összeállította a polcot, majd Lacival körbejárva beütemeztek jó néhány elvégzendő feladatot.
A faházban lakó Mösziklónt Andi és Patrícia levitte a Minivetbe a fenekén éktelenkedő duzzanat miatt. Ildikó doktornő megnézte és abban maradtak, hogy az ivartalanítással egy időben fogja eltávolítani az amúgy jóindulatú daganatot. Kapott chipet és valami injekciót is (ezt Andi jobban tudja). Az oltásijába Andiék a Sir Pukkancs ??? :-D nevet íratták. Jájjj! :-)
Visszatérve Napsira: Eszter (aki mint tudjuk híresen nagy Napsugárszerelmes) családja látogatott ki a menhelyre a 11 éves kan kutyusukkal, hogy összepróbálják Napsival. Jók voltak együtt, nem volt velük probléma, most a gondolkodás fázisa következik. Nagyon drukkolok Eszter!
Amikor éppen elkezdtük az etetést érkezett egy család, apuka két gyerekkel és még gyorsan kivitték Fridát egy rövid sétára. A gyerekek a Bekecsbe járnak suliba és a szerdai előadás hatására beszélték rá aput a látogatásra.
Mai meglepetés látogatónk Kivi volt a gazdájával. Idén márciusban gazdisodott, jó néhányan emlékeztek rá. Kicsit meg volt szeppenve, hogy ő most mit is keres újra itt a menhelyen, de távozásukkor azért megnyugodott. :-) Mutatok képet róla is.
Remélem semmit sem felejtettem el, ha igen légyszi egészítsetek ki!
Nagy köszönet az összes, mai napi segítőnek! Szuperek voltatok! ♥♥


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43904] [előzmény: (43902) rbedina, 2018-10-18 22:28:47]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43897. Elküldve: 2018-10-14 20:53:13 [39.]

Vasárnap Erika&Laci Nap 🌞

Ma 11 óráig azt hitték Erikáék, hogy az egy napos hétvégének köszönhetően elmarad a szokásos emberáradat, nem jöttek sokan, de akkor beindult :D Sokan jöttek sétáltatni, ezért ma is meg lettek mozgatva kutyusaink.
Sok-sok adománnyal érkeztek ma hozzánk, kaptunk több tálca nagy és kicsi konzervet(patét) és száraztápot is. Régi támogatónk Gábor is kijött kajcsival, de Arnold gazdiktól is kaptunk, meg másoktól persze akit nem tudunk megnevezni :)

Arnold jött a Gazdikkal, nagyszerűen érzi magát, imádják és ő is főleg a kislány gazdijait, akikről le sem veszi a szemét <3 Amikor suliba mennek, már nem, de amikor csak úgy athoc valahova akkor még sír utánuk. Bár kinti kutya, eszében sincs szökni és néha bemegy körülnézni a házba, de aztán elfoglalja kertbéli uradalmát. Az ikerházban lakik a mama, így duplára nőtt a birodalma mert vele is jól kijön. Krisztiék is voltak többedmagukkal sétáltatni és hoztak száraztáp adományt is. Kaptunk valami drága gyógyszert is ezt mondtam Erikának konzultálja meg a hozzáértőkkel, talán öreg kutyának lehet adni, ha jól emlékszem.

Piszi alvázmosás megvolt mai is, gyógyszereket mindenki megkapta. Finom kajcsi készült mára is és maradt rizs, meg egy kis husi, de a tegnap Dóri által hozott husi befagyott nagyon, ezért Erika kihúzta hűtőt és nyitva hagyta így holnapra főzhető lesz.
Szösziék sokat voltak kint, de szépen bementek a helyükre utána, Többiekkel is minden rendben volt.

Gazdik és gazdijelöltek is voltak a mai napon :)
Frida gazdijelöltjeinél apukának is nagyon tetszik a kisasszony és jövőhét végén is eljönnek hozzá, beszéltek a kozmetikáról és arról is, hogy utána bent kell lennie a kutyának, apuka nem ellenkezett ;) . Szóval ő még foglalt és hétvégén kiderül költözik-e.
Blackyhez is visszajöttek és szeretnék ha jövőhét vasárnap megkezdené a próbaidejét új otthonában Dunakeszin :) azt hiszem ők is megfontolták a dolgot rendesen, mert harmadszorra voltak nála, én elsőre találkoztam velük, nagyon szimpatikus család.
Ezen kívül új gazdijelöltek is érkeztek, családi ház, két generáció, család legjobb barátja állatorvos – ők Napsugárt szeretnék örökbe fogadni :) Bp.XVIII.kerületébe. Egy kérdéses dolog van, hogy a 2 szintén befogadott cicához hogyan fog állni, mert Erika felhívta Gubancgazdit és ő azt mondta náluk nem bántotta, de kergette a macskát. Viszont a mostani gazdijelöltek azt mondták ennek ellenére meg szeretnék próbálni, majd türelemmel próbálják összeszoktatni őket.
Végül egy kiránduló pár, akik csak meghallották, hogy van ott egy kutyamenhely és bejöttek körülnézni, majd sétáltatni – és Oreo akadt a pórázuk végére, érdeklődött az örökbefogadás menetéről, mert annyira beleszerettek Oreóba, hogy fontólóra vették ezt a dolgot :D ők még jelentkeznek – szóval Oreo nincs lefoglalva addig, de ezt a sztorit be kellett írnom :D .

ÚJ KUTYA, akit már többen bejelentettek Möszi2, tegnap Erikánál landolt, ma meg a menhelyen, fel is tettem már az oldalra délelőtt. El van hízva, chip nincs benne, Erikáéknál minden állattal jól elvolt és a menhelyen se hisztizett. Morris bekerült vissza a helyére és ő pedig a faházban van. Neve TAKU, aki elhelyezte az elmúlt napokban (a saját kutya támadta azért nem maradhatott ott) az ő kislánya nevezte el mivel Talált Kutya = Taku :D egyébként próbálnak idit keresni neki, azt is beszéltük, hogy lehet kellene szólni azoknak akik Möszit szerették volna, de ugye a 14 napot ki kell várni.

Ez volt a mai híradó :) Szép estét Mindenkinek!



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43896) Szabó Éva, 2018-10-14 18:02:44]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43896. Elküldve: 2018-10-14 18:02:44 [40.]

Szombat 10.13.🌞
Köszönöm a mai napot Andreanak, Mariannanak, Virágnak és Patrícianak hogy ilyen gördülékennyé tettétek 😊 szuper csapat voltunk 😘 szuper napot zártunk 😎🐾

Edina, Eszter, Patrícia, Réka, Lili, Marci és a Szőkehajú lány (bocsesz nem emlékszem a névére.. 😁 ) jóvoltából suliban járt: Bessy, Napsi, Gombóc, Ricsi és Zeusz 😘

Hiába a mai Munkanapnak 😜 Nikiék kilátogattak és kivitték Szaszát, illetve voltak további sétáltatóink is nekik köszönhetően sétált: Lajka, Zara, Csoki Mangó, Karak, Blacky Frida, Léna Rami

Gyömbérünket elvitte Andi és Mariann dokihoz mert ,nagyon car állapotban volt a jobb fülcimpája (ami korábban megsérült és mára már nagyon begyulladt), amit kitakarítottak, illetve kapott is egy csomó gyógyszert 💊, amit kiírtak a csajok a kréta „táblára” de le is fotóztam, biztos ami biztos alapon. Volt gyógyszer ami nem volt a szekrényben ezért kiváltották.

Ramika is kapott gyógyszert💊, melynek szedését szintén kiírtunk, illetve fotóztam is 📷 egyébként szerintem Raminak kicsit nagy a pópja kaphatna egy kicsivel kevesebb ebédet.

Andi hozott (kaptuk felajánlásként) catacol nevű gyógyszert úgy emlékszem hályogos szemű kutyáknak van, ugye Andrea??? képe alul

A kicsik elevenek és imádnivalóak mikor kiengedtük őket azt hittem gatya nélkül jövök haza, mert az egyik úgy rángatta a lábam szárán a nadrágot… megörökítettem😂🤣

Szösz hétről hétre oldódik❤️, azt hitte juti van a kezembe, odajött hozzám és meg is tudtam picit simogatni a pofiját 😍

Cerinek láttam a bal szemöldökén valami picike sérülést de nem zavarta így én sem foglalkoztam vele. szerintem megstukkolt valamit..

Karak farkincáján összefilcesedett gigaszőrtől Andika jó részt megszabadította, így most már nagyon csóvál, később panaszkodott is amiért nem foglalkoztunk vele tovább, de Patrícia végül kisimogatott még belőle egy negyed zacskónyi szőrt úgyhogy mondhatjuk SPA napja volt 💇‍♂️🛀😍

🍽️Az ebédet megfőzték a lányok elég íncsiklandó lett a látványa de az üres tányérok igazoltak mindent.:) Maradt egy kevés belőle, Erika azt a hűtőbe betettük a felső részbe holnapra, illetve ott mellette találsz egy kis zacsiban csontot is amit ma hozta egy hölgy (maradt az ebédből), csak letettem a pultra és persze kiment a fejemből… öregszem 🤣🤣😂😂😂, továbbá a hűtő alsó részére egy zacskóban találod a holnapi menühöz az alkatrészt épp olvad 🙃

Mezei Dóra Szaff-nak óriási hála és köszönet😍😍😍❤️💖 délután hozott az auchanból egy jó pár tálca farhátat, bedugtuk az álló fagyasztót és betettük oda hogy majd hétfőn azt kaphassanak a kuttyok.

Remek nap volt remek kutyákkal és Mindenki remekelt. Csend volt amikor eljöttünk.😊🙂😎

🤙👣🐾🍁


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43897] [előzmény: (43895) Szabó Éva, 2018-10-13 10:35:15]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43895. Elküldve: 2018-10-13 10:35:15 [41.]

Péntek (röviden)
László Pal Marianna Nagy És Andrea Telek-kel telt a nap ill. végig velünk volt Viki, aki a gondozói állásra jelentkezett és nagyon-nagyon szimpatikus, jó fej, ráadásul kutyakiképző.
Hozzáértését tanúsíthatom - mivel a lányok mást úgyse nagyon engednek csinálni nekem ( <3 ) - vízhólyagosra sétáltattam kezem-lábam Vikivel és rengeteget beszélgettünk.
Kivittük Jocit, Perdit, Kacor-Kaján-Zsebit, Vadit, Ricsit, Gyömbért, Piszkét, Bárót. Szinte mindenki a patakig sétált. Kint volt még Szasza, Oreo, Az öreg németjuhász, Plexi, Morris, Cakkos és Dolphi (ő ismét a gazdijelöltjeivel, annyira jó látni, hogy milyen kapcsolat alakult már ki köztük).
Gyömbér egyik füle rettenetesen néz ki, orvoshoz akartuk vinni, de már nem fért bele, így Andi megígérte ma elviszi, örök hálám! <3
Én a 16. kerületi nénitől szombaton elhozott húst megfőzve vittem ki + 3 kg rizst is itthonról készen, amihez Mariann hozta a szokásos 5kg-t. Plusz vittem a Cipógazdiktól kapott prémium konzerveket, főként a gyerekeknek. Volt még valamennyi hús azt megfőztük, így tegnapra és mára elég kaja van. De utána semmi sajnos. Se hús, se konzerv, csak táp és rizs.
Voltak a g.jelöltek, akik Oreo/Szasza/Frida triót nézegették már állítólag, ill. a kutyagolón is voltak. Szerintem egyik kutyus se megy hozzájuk. A nő akar kutyát, a pasi szerintem egyértelműen nem, a kislány meg kábé ijedten ugrál el előlük. Fridára a hapsi reakciója: "Zuglóban nem lehet egy ilyen kutyával megjelenni, mindenki minket nézne..." Nokomment. Oreo egyáltalán nem nekik való, ezt hamar belátták maguktól is, Szasza még tetszene, de: "séta közben folyton csak szimatolt, rájuk se nézett." Ja és, hogy nem is szobatiszták? :D És feketét, ne az nem tetszik. Frida is csak azért, mert ha meg lenne nyírva akkor még hasonlítana kutyára, de Bleki pl. nem szép... Szerintem egy rózsaszín plüssunicornis, ami minden igényüket kielégítené. 😂 Mondtam nekik, hogy a Trudigyerekek között van egy zsemle, de nem is hiszem, hogy bevállalnának egy ennyire kölyköt, és nem is baj.
Laci szuperül megcsinálta a feketék kennelajtóját, erről fotót tett már fel Andi.
Krisztina Ujfalusi Cipó bácsi örökbepapírját a fiókba tettem.
Szerintem a lényeget leírtam, de ha vmi kimaradt csajok írjátok be plíz. :)




Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43896] [előzmény: (43894) rbedina, 2018-10-11 19:52:19]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
834. Elküldve: 2018-10-11 19:49:31 [42.]

Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!

[előzmény: (833) Szabó Éva, 2018-09-03 20:17:47]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43890. Elküldve: 2018-10-07 22:06:14 [43.]

Vasárnapi helyzetjelentés :)

A mai nap is eseménydús volt a menhelyen, hiszen Joci és Perdita Bea val és Anna val privát csatangolón járt, miközben Andrea szervezésében a veszélyessé vált fákat kivágták, de természetesen eközben a menhelyi munkálatok sem állhattak le.
Ma is sok látogató, sétáltató volt, azzal a nehezítéssel, hogy a munkálatok miatt a művészbejárót nem lehetett használni, így minden ki-bejárást elől kellett megoldani. Ennek ellenére majd minden kutyus sétált. Krisztina és Krisztina erősítette önkéntesként a csapatot. Nagy Krisztina hozott az irodába cuccokat – köszönjük!

Feketebandához visszajött a tegnapi család, akik rózsaszínt nézték ki, de ma már inkább pirosra szavaztak illetve végülis arra, hogy még jönnek és választanak a „maradékból” :D .
Blacky gazdijelöltjei ma nagy sétára vitték őt családostul, de még nem jutottak végső elhatározásra, legalábbis nem mondták Erikáéknak, ezért gondolom vagy telefonálnak vagy írnák vagy jönnek még :D
Volt egy idősebb házaspár, akik kinti kutyust szeretnének a sajátjuk mellé, volt aki tetszett nekik, de kijönnek majd a sajáttal és meg kell nézni kivel jönne ki.

Rácsos köveket több helyen feltöltötték földdel Erika ék, hogy egyszerűbb legyen takarítani. Fekete gyerekeknél 2 vödör hypós vízzel kellett összetakarítani, mivel ugye tegnap féreghajtót kaptak, de legalább nem volt semmi a székletben. A kennel kifolyót kitakarította Laci.
Ennyi a mai esti mese :) jó éjszakát!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43889) Szabó Éva, 2018-10-07 22:05:15]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43889. Elküldve: 2018-10-07 22:05:15 [44.]

Késő esti menhelyi hírek „röviden” :D

Ma két sztahanov „kollegina” Edina és Krisztina, hajnali kezdéssel, mire kiértem Dóra val 8:30ra megcsinálták a gondozói feladatokat, gyakorlatilag egy kennel takarítás maradt. Én mondtam, hogy nem normálisak, de persze nem bántam, hogy ezek a feladatok nem vártak meg ;) Ezután Edina elment a kutyasuliba, és Rékával, Patrival és Dórival, Bessy, Ricsi, Vadóc csatlakozott hozzá. Kriszti pedig hazafele vette az irányt egy kis jól megérdemelt pihenésre, de szerintem később rájöhetett, hogy ennek a napnak már lőttek, mert még visszaugrott fotózni kicsit :D

Eszter is kint volt már reggel 8-tól és még pár órát tartotta velem a frontot, meg persze Napsugárral ;)
Márton és Lili is csatlakoztak, akik rögtön belevetették magukat a sétáltatásba, de nem hagyták ki a benti kutyázást sem :) a végén még haza is fuvaroztak, amit itt is köszönök nekik!

Rengeteg látogató volt, sokszor azt gondoltam 3 helyen kéne minimum egyszerre lennem, de azt hiszem mindenkivel mindent megfelelően megbeszéltem, aztán suli után Edina is visszaérkezett erősítésnek.

Éva is befutott adományozókkal, akik 25000 Ft – ot gyűjtöttek nekünk és át is adták. Készült hivatalos átadási fotó, az megy majd az oldalra :D

Érdeklődők vannak Blackyre, Fridára, rózsaszín feketére :) ezen kívül 2-3 család is már nem először jött ki, akiknek szintén örökbefogadás a szándéka, csak még ismerkednek. Lila feketéhez jöttek a gazdijelöltek, jövőhét pénteken mehet Kistarcsára, még egyeztetünk.
Sima sétáltató is volt több új család és már rutinos segítők is.
Gondozójelöltünk is van kettő hétvégére, akik elvileg jövőhét szombaton ismét jönnek és kipróbálják a munka javát is, mert ma csak a beszélgetésre (meg egy kis kutyázásra) futotta.

Fekete sereg kapott ma féreghajtót. Öreg loncsos szinte csak alszik a házban nagyon keveset jön ki és borzasztóan híg a széklete, mondtam Erikának lehet hogy fel kellene forgáccsal szórni nála jobban, ma már későn jött a gondolat, mert a lyukacsos betonból lehetetlen takarítani amit csinál :( Napsi köhögött sétánál.
A többiek jól vannak. Zara és Zeusz itt elől borzalmasak, megállás nélkül ugatnak, lehet hogy hétköznap jobb, de ilyen eseménydús napon vagy a látogatóknak vagy a kifutóban lévő kutyáknak ugattak. Möszi és Szöszi nagyon örültek nekem és utáltak amiért nem engedtem ki őket, de szintén a jövés-menés miatt nem akartam próbálkozni ezzel ma.

Teltházasok lettünk ismét, mert Csöpinéni még ugyan Ági jóvoltából lábadozóban idiben van, de a kisfaházat fenn kell tartani neki, a belső egyetlen üres kennelbe pedig visszaköltözött Gombóc. Sajnos az egy év alatt nem sikerült, tréner segítségével sem leszoktatni arról, hogy ha magára hagyják a lakásban ne romboljon. Persze tudom van 100féle megoldás és ötlet, de ez a család amit tudott, amit ők maguk meg tudtak tenni megtették, az utolsó dolog az pár napja történt, amikor arra értek haza, hogy az ajtó melletti falat téglára lebontotta a kutya kaptam fotót is :( . Úgy gondolják ez Gombócnak sem jó, mert kizárt, hogy jól érezze magát így náluk. Sírva búcsúztak és hoztak játékot, pórázt, fekhelyet, maradék kaját, kefét, vitamint – az éppen lejárt oltását is beadatták ma neki. Megbeszéltük, amíg nem lesz gazdis nem jönnek a menhelyre, de önkéntesünk Krisztina aki testvére a gazdinak és foglalkozott szintén Gombóccal persze jöhet hozzánk, hozzá, ezt meg is beszéltem már vele.

Nem mondom, hogy nem felejtettem el semmit, mert rengeteg infó és történés volt ma, de szerintem holnap sem lesz másképpen, amikor Andi intézi a fakivágásokat és mindeközben Erikáék a menhelyi dolgokat, meg persze Bea és Anna csatangol Perdivel és Jocival :) .

Jó éjszakát vagy jó reggelt ;)

Ui: A fotón Gombóc utolsó "munkája" :(


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43890] [előzmény: (43888) Szabó Éva, 2018-10-07 21:57:12]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43888. Elküldve: 2018-10-07 21:57:12 [45.]

PÉNTEK
Mielőtt a vasárnapi beszámoló is beelőz, gyorsan néhány szó a péntekről ;)

Marianna -val és Andrea -val háman voltunk csak, László Pal a szerelem városában múlatja az időt. neki Bon voyage! ;) Niki meg nem tudott jönni. Hiányoztatok!
Mariann ismét 15 kg farháttal lepte meg kutyusainkat, <3 amiből hagytunk szombatra is a rizshez plusz főztünk még hozzá.
Sétáltatóink nem voltak, de kivittük, akit tudtunk: Sétált Vadi, Cakkos, Dolphi (ő gazdijelöltjeivel!) Frida, Oreo, Rúfia, Morris.
és Cipóbácsi! Frida hámmal tökjól sétál, abban az értelemben, hogy kevésébe fárad és használja mind a négy lábát ha kicsit hátra van húzva!
Cióbácsi sétált a legnagyobbat. ;) Ő meg se állt Wekerléig, ahova próbaidőre vittem, illetve azt hiszem el merem kiabálni gazdihoz. <3 By ILdogs ;) Neki való idősebb házaspár kanapéjára, kertes házba, szomszédban pajtásokkal; sok sétával, finom főtt falatokkal kényeztető kedves emberekhez - írok erről majd részletesebben is külön posztban.
Mariannt és Andit magára hagytam amíg elvittem Cipót, hiszen a gazdijelöltek annyira szerették volna, akkor meg miért ne aludjon már aznap este melegben, ágyikóban. Köszi lányok, hogy elengedtetek! ;)
Cipó gazdijelöltjeitől egy csomó adományt is kaptunk, szuper prémium konzerveket, jutifalatokat, labdákat. Mindent beírtam az adománylapra.
A banditagyerekeknél Mariann ötlete alapján kis tereprendezés zajlott, elkerülendő, hogy a kutyaházakat telekakálják a kölkök, majd a szabad ég alatt aludjanak összebújva a a műanyag fekhelyben. Az egyik házat befelé fordították a lányok, a másikba meg pont befért a fekhely. ahova evés után be is kuckóztak! Így talán nem fogják telekakálni, hiszen eddig is abban aludtak. :)
Piszke-Báró kenneljét a lányok atomjaira szedték, mindent kifertőtlenítettek, az elválasztó falat visszatették, mert megint lejött, felesleges házat kihozták. Így ezt a kennelt az őszi nagytakarításkor már nyugodtan ki lehet hagyni!
Piszke megkapta a szokásos generált elől hátul. A fültisztító (képen) elfogyott.
Kutyáink nagyon éhesek voltak, mintha éreznék a tél közeledtét, hogy nem árt néhány plusz kilót felszedni még a finnyásabbak is fényesre nyalták a tányért. Figyeljetek, mert sokan soványak sajnos. Pl. Napsi is megint. Kell rájuk plusz a egyébként is, pláne a télre. Szerencsére van miből. A 16.kerületi húsos nénivel is rendeztem a "viszonyt" előkerítettük az eltűnt ládákat, Mariann kimosta, elvittem neki. Kaptunk is megint húst, amit tegnap hoztam el, majd pénteken kiviszem, és azt mondta lesz megint állandó utánpótlás a szuper csirkenyesiből. De egy másik hölgy is hozott kb 8 kg nyakat, farhátat (adományos lapon). Ill. amikor du. ötkor épp zártunk szintén érkezett egy házaspár puttonyos autóval (le is fagytunk hogy ugye, nem kutyát hoztak...) akik aznap reggeli frissen vágott háztájit hoztak egy jó nagy zacsival (mélyhűtőben, ez nincs még az adományos lapon).
A kapocskiszedőt én hoztam el, kiszedtem Mimóza kapcsait, tegnap már anélkül mehettünk a gazdirandira, ami nagyon jól sikerült! Mimi szerintem gazdijelöltes. ;) Erről az ILdogs-on bővebben, akit érdekel. ;)


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43889] [előzmény: (43886) Szabó Éva, 2018-10-04 07:45:25]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43886. Elküldve: 2018-10-04 07:45:25 [46.]

Köszönjük Csilla, de van egy tuti bejáratott forrásunk. icon50.gif icon70.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43888] [előzmény: (43882) SZUCSI, 2018-09-30 12:35:53]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43881. Elküldve: 2018-09-29 21:38:40 [47.]

Dzsámböri

Ma koràn mentünk a Dream-teammel, persze az èn kèrèsemre.
Terveztünk màra sok mindent, de akkora volt a bonyodalom, hogy már nem maradt semmi időnk semmire. Nem ìgèrtem mára beszàmolót, mert folyamatos rohanàsban vagyok. Most is utazom A-ból B-be ès a metrópótlón teszek egy gyatra kìsèrletet.
Sokan jöttek sétàltatni, nèzelődni, èrdeklődni. A legtöbben nem jöttek üres kèzzel. Kaptunk kölyök tàpokat, konzervet, pàstètomot, tàlkàt stb.
Vadi ès Piszke voltak ma suliban Andiékkal, aki ma mint èlelmezèsügyi vezető megmentette a kajàs projectet. Nèlküle nem jöhetett volna lètre, hogy ma is finom főtt tèsztàt meg husit kaphassanak a kutyagyerekek.
A benti kennelekből ma Báró, a hàrmak ès Lajkàèk kivètelèvel mindenki sètàlt. Voltak èrdeklődők Gyömbèrre, de ott vmi káosz van az adásban, mert àllìtólag van már vki ès ők csak a másodikak... Le vok maradva.., de Ricsi is tetszett nekik. Majd kiderül. Jött Dolfi gazdijelöltje is. Bonbon gazdijai is kivették a rèszüket a sètából rendesen. Vki állìtólag 2 hete azt mondta, h Lènàèkat nem lehet sètáltatni, mert olyan öregek, hogy összeesnek ès meghalnak. Na ezen nem tudtam, h sîrjak vagy nevessek-e inkàbb. Ettől megállt 2 mp-re a kezemben a seprű, de vàllaltam a kockázatot ès kiengedtem őket is.;)
Csilla próbàlta Szöszi ès Möszit teràpiàzni, Cipó bàcsit ajnàrozta majd Vikivel hősiesen kitakarítottàk az ördögfiókàkat, amièrt nagy respect nekik. A szalmás hàzikót is csak wc-nek használták, úgyhogy most rongyot kaptak bele. Iszonyat mi volt ott. Is. Mert amúgy minden kennel kegyetlenül össze volt fosva.. Egyszerűen nem tudtam ma elèg gyors lenni, akkora volt a pörgès ès annyira csumpi volt majdnem minden kennel... Mondtàk a csajok, h a fèreghajtó meg az oltások...
Az egyik kis fiókàt a lila nyakörveset kivàlasztottàk ma. Juppijêè! Nèztèk többen is őket, de ő lett ma konkrètizàlva.
Viki leszedte az àrnyèkolókat. Nagy meló volt. Plusz mèg ő is kiment sètàra is meg tàblácskàkat rendezett.
Pati megpróbàlta Fridàcska bundàjàt kikefélni, hogy kicsit csinosabb legyen stb. Mindenki folyamatosan pörgött meg sem álltunk. Oreóékat összeengedtük mèg Cerkàèkkal a kifutóban. Gondolom erről meg Szöszmöszékről is lesznek fotók meg videó, amik többet elmondanak, mint amit èn tudok. Ja ők is kaptak a kőhàzba egy new házikót szalmával, amit boldogan be is foglaltak.
Mèg 3 utàn a bejáróban is futott egy család befelé, akik Britney miatt jöttek volna..., de majd holnap talàn ismèt jönnek 1 körül. Ha Nelly elköltözik, akkor arra gondoltunk, hogy a kèt kis öreget Cipó bàcsit meg Tacsi anyót össze lehetne tenni, h ő se szomorkodjon ott magàban.
Gyertek holnap kutyagolni meg ölelgetni.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43880) Szabó Éva, 2018-09-29 21:37:02]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43880. Elküldve: 2018-09-29 21:37:02 [48.]

Péntek

Azt hiszem maradok annál a verziónál, hogy a szombati csapat kap péntek este privát üzit a lényegről, a beszámolót meg a 2. kávé mellett kényelmesen megírom szombaton... ;)
Tegnap nem volt suli/ovi, így vittem a gyerekeket anyuhoz és útközben felvettem László Pal Pállacit.

Marianna Nagy és Andrea Telek már szorgoskodtak, mire kiértünk. <3 <3 Andival először kicseréltük az üres gázpalackot, mert ha nem tettük volna, akkor nem biztos, hogy tudunk főzni magunknak meg a holnapiaknak, hiszen a másik is szinte üres volt. Nem kell mindig ezt megvárni, amikor épp van lehetőség (és menhelyes autó, ami nálunk nincs) lehet vinni az üreset cserélni.... Köszi 😘

Nekiálltunk főzni: Mariann 18 kg farhátat hozott kutyáinknak, amit nagyon köszönünk!! <3 <3 + Előre megfőzött otthon 5 kg rizst. Jó sok el is fogyott, annyi éhes száj van a menhelyen. Ami maradt azt betettük a hűtőbe, és főztünk még mára Erának is.

Zsófi Juhász a barátnőjével Nikolettával egész délelőtt sétáltatott: Plexi/Bessy, Joci/Perdi, Piszke/Báró, Zeusz/Zara, Ricsi/Gyömbér mind a patakig kirándulhatott. Köszöjük Lányok! <3 Mariann Morisst és Fridát, Laci Dolphit és Cakkost, Andi Rúfit én pedig Vadit vittem ki egy körre. Cakkos nem akar menni... továbbra se. :(

Frida-tünemény kisasszony sebe szép, nem is piszkálja, így egész nap nem volt rajta a búra, de éjszakára visszatettük biztos, ami biztos.
Andika kezelte Piszke, Cipó bácsi és Dolphi fülét, légyszi erre figyeljetek. Cipóét is takarítani kell.

Az égedelem kölykök kennelje nem nézett ki jól. Andi és Mariann kreatív módon bevitték a nagy szállítóboxot, beterelték a kölyköket és úgy takarítottak ki. (Ha gondoljátok csináljátok Ti is így. Boxot elől hagytuk a faház teraszán.) A lányok fertőtlenítettek és a félig roncs kutyaház helyett betettek egy "Liza Csömöri -féle" vadi újat, beszalmázva. Kétszer ettek a kicsik és láthatóan elégedettek voltak. :)

Mivel a hajnalok már nagyon hűvösek elkezdtük a téli felkészülést. Minden kennelt szokás szerint plusz most a kutyaházakat belülről is kifertőtlenítettük majd beszalmáztuk.
Léna/Ramihoz nem tettünk szalmát és az lenne a jó, ha Ti se tennétek. Ők plédet kaptak. Hátha igaz az elgondolás, hogy Léna a szalmától allergiás, hisz egész nyáron nem vakarózott! A plédeket ahol volt kiszedtük, átnéztük, ami kuka volt az kidobtuk, de a legtöbb még jó, azok most szerteszét ki vannak terítve szellőzni (fedél alatt). Andi ma vagy Mariann holnap összeszedi és elteszi őket.
Máshonnan is szedtem össze plédeket... nagy kartondobozból, több jó büdös nedveset amitől nem lehetett bemenni a tároló verandájára pölö. Ilyeneket ne hagyjunk szerteszét inkább. Ami kuka azt bezacskózni és a faház és Cipiék kennelje közötti tárolóba gyűjteni legyetek szívesek, ahogy a mosásra már nem alkalmas törölközőket is. Olyan utálatos ezeket állandóan összeszedni mindenhonnan. Rengeteg szemetet hoztam el megint. Kommunálisat és szelektívet is. Gondolom nem csak én utálom ezt megtenni, és biztos nem is csak én teszem meg, de aki tud vigyen. Minél többet! :D Szelektív hulladékot sokat össze lehet szedni és azt mennyiségi korlátozás nélkül mindenhonnan elviszik. ;)

Dél körül jött Nikolett Gál és segített befejezni a takarítást, etetésnél állt őrt, meg mosogatott egy csomót! Köszönjük <3

Egy hölgy hozott egy zsák tápot a kölyköknek. Andrea Telek nem tudom végül beírtad-e az adományos lapra? Ha nem, légyszi írd, vagy holnap írjuk. :)
Vettünk egy tekercs ponthegesztett hálót, ami jóval erősebb mint a csirkeháló, pláne jobb a vakondhálónál. A kistarcsai vasasnál most már állandó kedvezményünk van, ha kell valami... ;) Pállacival elkezdtük a szükséges helyekre feltenni a védelmet. Nem gyors meló, főleg ha egy romlottderekú meg egy 7hónapos terhes normálisan akarja megcsinálni :D :D De haladunk a projekttel. Jociék ajtaja elé így már nem szükséges odapakolni. A többit is csináljuk majd.

Mielőtt távoztunk volna 4kor, ki akartam venni húst Erikának vasárnapra, mert megkért. Sajna a nagy ládában már kevés értelmes dolgot találni, benéztem az állóba. AZ nem volt üres... csak büdös. A benne lévő kábé 2 főzésre elegendő szuper Sparos már szürke darálthús, nyesi, szárny, nagy része már csak arra volt jó, hogy elássuk :( Valaki véletlenül kihúzta a hűtőt? Az ajtaját nyitva hagytuk, de ki már nem takarítottuk... csak káromkodtunk. :( Bocsi.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43881] [előzmény: (43879) rbedina, 2018-09-27 19:29:44]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43876. Elküldve: 2018-09-24 10:35:59 [49.]

Vasárnapi híradó
Ma Erika és Laci napja hosszúra sikerült, mert a délelőtti kutyázás után az irodával is foglalatoskodtak.
Sok látogató, sétáltató volt és kaptunk bőven adományt kölyöktáp formájában :) .

Arnold meglátogatta régi társait, köszöni szépen jól van, gazdik imádják és alátappancsolta az örökbefogadási szerződését is :)

Sajnos rossz hír is jutott mára, Rúfusz visszaköltözött hozzánk :( Nagy sírás közepette adták vissza, mivel a közvetlen gazdiknak semmi gondja nem volt vele, de egy telken laknak a cukorbeteg nagybácsival, akit, bár próbált óvatosan barátkozni a kutyával, támadott Rufi, és elvileg meg is kapta. Sajnos a lakhatásukon nem tudnak változtatni és a nagybácsi matt nagyon aggódnak ezért fájó szívvel mondtak le Rúfuszról és annyira kivannak most, hogy nem került szóba másik kutya, pedig Zeusz és Napsi is tetszett nekik elsőre :( .

Kutyák tekintetében TELT HÁZ VAN, a kistacsi költözött a rongyosba, hogy Rufi bemehessen. Ugyan van pár egyke kutya, de ne felejtsük el a 8 kölyköt, akik sajnos nem a decukigyorsanörökbeadjuk kategória és 1-2 hónap után lehet szétrakni őket, mert sokan vannak :(

Erikáék dolgoztak az irodán és a tálalóban is lefedték a mosogató mögötti részt, így már nem tud beesni oda semmi. Az iroda gyakorlatilag költözésre kész :) a linóleumot még rögzíteni fogják pár helyen és kívülről kell lekezelni/festeni.

Remélem mindent leírtam, jó éjt Mindenkinek!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43875) Szabó Éva, 2018-09-22 22:03:14]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43875. Elküldve: 2018-09-22 22:03:14 [50.]

09.22 Szombat
Az időjárásról nem írok inkább semmit :D Krisztivel-vel álltuk ma a sarat, vagy inkább a szelet, esőt. Szerintem ő intézte az időjárást, hogy letesztelje a menhelyes kabátot ;) Hiszen most, hogy hazaértünk süt a nap :D
Vadóc és Piszke sulizott ma Andival és Pattival. Majd még mivel nem áztak bőrig, sétálni is voltak Fridával, Apókával és nem tudom kivel.
Indult a szokásos menet Dolfival. Majd befutott Erika és Laci a 8 csöppséggel. A faházba kerültek, onnan Csöpit a tacsit beköltöztettük Napsi volt kennelébe, jól bevackolta magát a kosarába és onnan figyelt egész nap.
8 egyforma, 4 lány, 4 fiú fekete kisördög. Féregtelenítőt kaptak! Jó ízűen kétszer is befaltak mindent (rizs, táp, májkrém kombo).
Csilla szerintem kellene kérni kölyök tápot és konzervet. Nem találtunk, pedig átpakoltuk a hűtőládákat.
Erika - Laci megcsinálta a csapot, így nem kellett vele egész nap szenvedni! Nagyon köszönjük!
Jöttek Effihez a gazdijelöltek, amit Éva beharangozott. Hatalmasat sétáltak az idő ellenére a gyerekekkel, Oreot és a kis feketét is elvitték. Zuglóba kerülne lakásba. Még nem döntöttek, de 80% már igen ;) és jönnének hozzá jövő vasárnap is a kutyagolóra. Adományt is hoztak, Kriszta beírta. Oreo szeme nagyon piros volt, kérlek figyeljétek.
Majd érkezett egy fiatalember, aki menhelyről (nem tőlünk - Vác) örökbefogadott kutyáját szerette volna beadni, mert problémás lett a viselkedése. Kriszti profin eligazította, visszairányította arra a menhelyre, ahonnan örökbe fogadták.
Kutyáink se élvezték a kifutót ma sokáig, minél hamarabb vissza szerettek volna menni a helyükre. Kivéve a Cerka csapat, akik a szokásos tempóban rótták a köröket.
Kriszta barátnője hatalmas virsli partit rendezett sok-sok simogatással egybe kötve! :)
Dolfi egész nap mondta a magáét, hiába adtunk neki bármit. De legalább nem köhög! Bárónak és Piszkének is hangosan járt a szája egész nap, csak ebéd utána hallgattak el.
Lajka Napsi eszméletlen milyen hangokat adnak ki, amikor játszanak :D
Möszi nagyon cukker, imádja ha simogatom, Szöszi végre megnyalta a kezemet 😍 Mindent megettek, szépen a forgácsba végzik a dolgukat, sebük szép.
Szasza egy tündér, Kriszti kényeztette és pedig Ricsivel mentem egy kis kört.
A főzött rizst és husit nagyon köszönjük, szuper volt! Főztünk még kolbászt meg darált husit, abból még maradt, betettük a hűtőbe.
Ahol nagyon áztak a kennelek, ott hátulról palával takartuk be őket, illetve az új kis ház hátuljának is nekitámasztottunk Andival hullámpalákat, mert nagyon verte az eső és nagyon vizes lett. Belül nagyon szuperül kezd kinézni, majdnem kész az osb borítás is. Ott melegedtünk bent néha! :)

Egy kicsit hosszú lett, de nem baj, akit érdekel az elolvassa ;)
Fotókkal jövünk külön. :)


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43876] [előzmény: (43874) Szabó Éva, 2018-09-21 20:46:25]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 15620
    / 625 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.036934852600098 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail