Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9453900/25 Témák: 18941 Tagok: 112568 Legújabb tag: ZsoJe2 Online: (83/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 217 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 5406 üzenet

Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2040. Elküldve: 2022-04-15 10:21:44 [1701.]

roman-kollegium-Z.jpg


Egy lovacskás törölköző miatt intézkedtek a román rendőrök, orosz háborúpárti „Z” szimbólumnak nézték


Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
350. Elküldve: 2022-04-15 07:55:47 [1702.]


Yj-sgRAVP8s.jpg


Téma: információ áramlás Fórum: Gazdaság
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2039. Elküldve: 2022-04-14 21:02:17 [1703.]

WGyUBHvjV3Q.jpg



Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
213. Elküldve: 2022-04-14 20:58:33 [1704.]

mig-31over-syria.jpg


Oroszország figyelmeztette Ukrajnát, hogy légicsapást mérhet a kijevi döntéshozókra


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
349. Elküldve: 2022-04-13 21:15:44 [1705.]

A NATO-szankciók és a közelgő globális dízelüzemanyag-katasztrófa

A jelenleg zajló globális inflációs válság közepette a NATO államfői és a mainstream média azt a mantrát ismételgetik, hogy a magas energiaárak Putyin február vége óta tartó ukrajnai akcióinak közvetlen következményei. A valóság az, hogy a nyugati szankciók a felelősek. Ezek a szankciók, beleértve a kulcsfontosságú orosz bankok SWIFT bankközi hozzáférésének megszakítását és a valaha kiszabott legsúlyosabb szankciókat, aligha vannak hatással az ukrajnai katonai akciókra.

Sokan figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy ezek egyre nagyobb hatást gyakorolnak a Nyugat gazdaságára, különösen az EU-ra és az USA-ra. A dízel üzemanyag globális kínálatának közelebbi vizsgálata riasztó. De a nyugati szankciótervezők az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumánál és az EU-nál teljesen jól tudják, mit csinálnak. És ez rosszat vetít a világgazdaságra nézve.

Míg a legtöbben ritkán gondolunk a dízel üzemanyagra másként, mint szennyezőként, valójában az egész világgazdaság számára nélkülözhetetlen, olyan módon, ahogyan kevés energiaforrás az. Az Európai Kőolaj-finomítók Szövetségéhez tartozó Fuels Europe főigazgatója a közelmúltban kijelentette: „… egyértelmű kapcsolat van a dízel és a GDP között, mert szinte minden, ami egy gyárba bemegy és ki megy, dízelt használ .”

Oroszország ukrajnai katonai fellépésének első hetének végén, az orosz gázolajexportot érintő szankciók nélkül, az európai gázolaj ára már harmincéves csúcson volt. Semmi köze nem volt a háborúhoz. Ennek köze volt a 2020 márciusa óta tartó drákói globális covid-zárlatokhoz, valamint a Wall Street és a globális pénzügyi cégek egyidejűleg az olaj- és gázipari társaságokba, az úgynevezett Green Agenda-ba vagy ESG-be történő befektetések megszüntetéséhez. Szinte az orosz csapatok ukrajnai akciójának első napján a világ két legnagyobb olajvállalata, a BP és a Shell (mindketten brit) leállította a dízel üzemanyag németországi szállítását, mert féltek az ellátás hiányától. Oroszország az ukrajnai háború előtt az EU összes gázolajának 60-70%-át szállította .

2020-ban Oroszország volt a világ második legnagyobb dízelüzemanyag-exportőre az USA mögött, naponta több mint 1 millió hordót szállítva. A legtöbb, mintegy 70%-a az EU-ba és Törökországba került. Franciaország volt a legnagyobb importőr, ezt követi Németország és az Egyesült Királyság. Franciaországban az összes közúti jármű – személygépkocsik, teherautók – mintegy 76%-a dízelt használ. Az EU dízelszükséglete jóval magasabb, mint az Egyesült Államokban, mivel a legtöbb személygépkocsi gazdaságosabb és hatékonyabb dízel üzemanyagot használ. Április első hetében Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke büszkén jelentette be az orosz energia elleni új szankciókat, amelyek a szén betiltásával kezdődnek. Az EU az orosz szén legnagyobb importőre. Az olaj és a gáz azt mondta, hogy egy későbbi időpontban követni fogják. Ez az ostoba lépés csupán megemeli az energiaköltségeket, amelyek amúgy is rekord-magasan vannak az EU nagy részén, mivel sokkal magasabbra kényszeríti az olaj- és gázárakat.

Az ukrajnai válság kezdetén a globális gázolajkészletek már 2008 óta a legalacsonyabbak voltak, mivel a koronavírus-zárlatok komoly károkat okoztak az olaj- és gáztermelés kereslet-kínálati helyzetében. Most a dízel esetében példátlan válság előtt állunk. A következmények megdöbbentőek lesznek a világgazdaságra nézve.
A dízel mozgatja a világkereskedelmet

A dízelmotorok a legnagyobb hatásfokkal rendelkeznek a hagyományos motorokhoz képest. Rudolf Diesel által 1897-ben kidolgozott kompresszió elvén alapulnak. Nagyobb hatékonyságuk és gallononkénti nagyobb futásteljesítményük miatt a dízel szinte az összes tehergépkocsi motort üzemanyaggal látja el. A traktoroktól a betakarítógépekig minden mezőgazdasági berendezést megtölt. Az EU-ban széles körben használják, közel 50%-ban autó-üzemanyagként, mivel sokkal üzemanyag-hatékonyabb, mint a benzinmotorok. A legtöbb nehéz bányászati ​​gépben használják, mint például a Caterpillar földmunkagépekben. Építőipari berendezésekben használják. Dízelmotorok váltották fel a gőzgépeket a világ összes nem villamosított vasútvonalán, különösen a tehervonatokon. A dízelt bizonyos elektromos energiatermelésben és a legtöbb nehéz katonai járműben használják.

A dízel üzemanyag globális hiánya – átmeneti vagy hosszabb távú – ezért katasztrofális esemény. A konténerkikötőkből az áruk belföldre nem szállíthatók. Dízel üzemanyag nélkül a teherautók nem tudnak élelmiszert szállítani a szupermarketbe, vagy bármi mást. A teljes ellátási lánc lefagyott. És nincs lehetőség a benzin helyettesítésére a dízelmotorban anélkül, hogy tönkretenné a motort.

Az ipar és a közlekedés 2020 márciusában kezdődött, rosszul átgondolt globális covid-leállásáig a dízel üzemanyag kereslete és kínálata kiegyensúlyozott volt. A hirtelen bezárások azonban összeomlasztották a gázolaj iránti keresletet a kamionszállítás, az autók, az építőipar, sőt a mezőgazdaság területén is. A veszteséges finomítókat bezárták. A kapacitás csökkent. Most, amikor a világ termelése visszatér a COVID előtti normális szintre, a dízeltartalékok világszerte veszélyesen alacsonyak, különösen az EU-ban, amely a világ legnagyobb dízelfogyasztója, de az Egyesült Államokban is.
Jegyrendszer?

Az idei év elején a világ gázolajkészletei már veszélyesen alacsonyak voltak, és ez az egekbe sodorta az árakat. 2022 februárjában az ukrán háború hatása előtt a dízelolaj és a kapcsolódó készletek az Egyesült Államokban 21%-kal maradtak el a koronavírus előtti szezonális átlagtól. Az EU-ban a készletek 8%-kal, azaz 35 millió hordóval maradtak el a Covid előtti átlagtól. Szingapúrban az ázsiai központi részvények 32%-kal voltak a normál alatt. A három régió dízelkészletei együttvéve riasztóan alacsonyak voltak, mintegy 110 millió hordóval a tavalyi év azonos pontja alatt .

2021 januárja és 2022 januárja között az EU gázolajárai csaknem megduplázódtak, még az ukrajnai szankciók előtt. Ennek több oka is volt, de az elsődleges a kőolaj árának emelkedése, valamint a globális covid-leállások miatti ellátási zavarok és az azt követő világkereskedelmi áramlások újraindulása volt. A problémát tovább fokozza, hogy a kínai központi kormány március elején betiltotta a dízel üzemanyag exportját, hogy „biztosítsa az energiabiztonságot” az Oroszországgal szembeni nyugati szankciók közepette. Ha ehhez még hozzávesszük a Biden-kormányzat közelmúltbeli tilalmát az összes orosz olaj és gáz importjára, amely 2021-ben a becslések szerint az összes orosz nehézolajexport 20%-át jelentette. Ugyanakkor az EU a maga ideológiai bölcsességében véglegesíti az orosz szén behozatalának tilalmát, amelyet állítólag az orosz kőolaj, gázolaj és gáz tilalma követ.

Április 4-én a gázolaj literenkénti átlagára 2,10 euró volt Németországban. 2021. december 27-én 1,50 euró volt, ami hetek alatt 40%-os emelkedést jelent. A február 24. utáni ukrajnai hadjáratot követően Oroszországgal szembeni példátlan amerikai és uniós szankciókat követően egyre több nyugati olajtársaság és olajkereskedő utasítja el az orosz nyersolaj vagy gázolaj kezelését, mert tart a megtorlástól. Ez minden bizonnyal eszkalálódik mindaddig, amíg az ukrajnai harcok folytatódnak.

A rotterdami székhelyű Vitol, a világ legnagyobb független energiakereskedelmi vállalatának vezérigazgatója március 27-én arra figyelmeztetett, hogy a következő hónapokban világszerte egyre valószínűbb a gázolaj-adagolás. Megjegyezte: „Európa gázolajának körülbelül felét Oroszországból, gázolajának körülbelül felét pedig a Közel-Keletről importálja. Ez a rendszerszintű gázolajhiány ott van .”

Április 7-én David McWilliams, egy vezető ír közgazdász, korábban az ír nemzeti banknál riasztó hangot adott. „Nemcsak az olaj, hanem a gázolaj is drágul, és fennáll annak a veszélye, hogy Nyugat-Európában a következő két-három hétben, vagy talán még azelőtt elfogy a dízel… Jelentős mennyiségű gázolajat importálunk, két egyesült királyságbeli finomítóból származik, ahol először dolgozzák fel. Azoknak a finomítóknak jelenleg nincs nyersanyaga. Tehát alapvetően napi szinten, óráról órára működtetjük a gazdaságot.” Hozzátette: „Nemcsak olajválságunk van, hanem energiaválságunk is van, amilyenre 50 éve nem volt példa.” Szerinte az oka annak, hogy ilyen alacsonyak a dízelkészletek, mert az EU-országok sokkal olcsóbban találták az olajat és a gázolajat Oroszországba kiszervezni a hatalmas kínálattal .

Az USA-ban sem jobb a helyzet. Politikai okokból a dízelüzemanyag-válság valódi állapotát a hírek szerint a Biden-kormányzat és az EU lekicsinyli. Az infláció már 40 éves csúcson van az Egyesült Államokban. A kibontakozó globális dízelüzemanyag-válság a jelentős fordulattól eltekintve drámai hatással lesz a teherautó- és autószállítás, a mezőgazdaság, a bányászat és hasonlók minden formájára. Ez katasztrófát jelent a már amúgy is kudarcos világgazdaság számára. Ám az olyan kormányok, mint a német „Ampel” (közlekedési lámpa) koalíció, őrült nulla szén-dioxid-kibocsátási programjukkal és az olaj-, szén- és gázolaj-, illetve a Biden-összebeszélés fokozatos megszüntetésére irányuló terveikkel, a robbanásszerű energiaárakat a szénhidrogének elhagyása mellett tekintik. mint az olaj a megbízhatatlan, költséges szél- és napenergia számára. Az igazi ipari összekapcsolt világgazdaság nem olyan, mint egy legojáték. Nagyon összetett és finoman hangolt. Ezt a finomhangolást szisztematikusan megsemmisítik, és minden bizonyíték arra utal, hogy szándékos. Üdvözöljük a Davos Great Reset eugenika programjában.

Forrás


Téma: információ áramlás Fórum: Gazdaság
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
212. Elküldve: 2022-04-13 20:24:27 [1706.]


ukr%C3%A1n%20h%C3%A1borus%20propaganda-01.png


Így készül az ukrán háborús propaganda, amit a nyugati média készpénznek vesz.

Tovább >>




Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
211. Elküldve: 2022-04-13 19:40:51 [1707.]

349423_szerk_tank.png

Biden végre elmondta, hogy miért volt szüksége az USA-nak erre a háborúra


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
210. Elküldve: 2022-04-13 08:39:09 [1708.]

Az amerikai katonai elemző megírta a Twitteren, hogy nem az oroszok gyilkoltak Bucsában - letiltották


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2038. Elküldve: 2022-04-13 07:47:55 [1709.]

ellenzék


Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
52. Elküldve: 2022-04-11 20:53:06 [1710.]

Mongólia nagykövete énekli ezt a magyar népdalt. Nagyon szépen !


Téma: Zenede Fórum: Kultúra
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2037. Elküldve: 2022-04-11 20:28:20 [1711.]


fqGI6CKL7qw.jpg


Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
209. Elküldve: 2022-04-11 07:20:34 [1712.]


jlowMtZi6TA.jpg



Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
208. Elküldve: 2022-04-10 22:32:43 [1713.]

Még a mainstream propagandából is kb. ezt lehet leszűrni, ha eszünket használjuk. Márpedig azt nagyon kéne.

Tényleg hányni kell ettől a világtól




Ezt egy sokáig Ukrajnában élt, jól informált, az ukrajnai helyzetet ismerő ember küldte.




Zelenszkij annyira akarja a békét és a háború befejezését, hogy ma délben olyan bombát dobtak a 8 éve szenvedő, épp, hogy pincéből előbújó donbasszi lakosságra, amely bomba be is van tiltva, millió vasszeg repül ki belőle óriási területen brutális sérülést okoz a védtelen embereken. Rengeteg a sérült, a halott gyerek. A 2. bombát az oroszok a levegőben sikeresen megsemmisítették. Az ukránok azonnal kiabáltak, hogy az orosz saját lakosságát bombázza Iszkander rakétával. Az oroszok közölték a bomba fotóját és a rendeletet, hogy mikor vonták ki ezt a bomba fajtát, ilyen már csak az ukránoknak van. Nemrég szabadította fel a Donbasszi területeket, pár napja utaltak minden ukrán nyugdíjasnak egyszeri, 2,5 hónapnak megfelelő nyugdíj kiegészítést,(10.000 rubel= 50-70.000Ft, a havi fizetés kb. 20-25.000 Ft.) eljuttatott több tonna humanitárius segélyt és utána szétbombázza ilyen brutalitással a saját népét??? Az ukránok szerint ezt el kell hinni, elvégre az EU lakossága már úgyis sík hülye. A mainstream média épp azt mutatja, hogy von der Leyen megérkezik Bucsaba és holtra váltan ájuldozik a sok fekete hullazsák láttán, kik vannak a zsákban és hogy, hogy 10 napja halottak állítólag és miért nincsenek még eltemetve 20 fokban??? Persze ezt is kenjük az oroszokra, akkor még több katonai fegyvert, rakétát kaphatunk... Nem számít az sem, hogy több videón megjelent, hogy amikor a nyugatnak filmezik a bucsai halottakat, az autón lévő kamera veszi a "halottakat" és a filmesek nem veszik észre, hogy az autó visszapillantó tükörre veszi, ahogy a hullazsákból felnyúl egy kéz, tovább felül a "hulla" a végén feláll. Azovisták eljátszották a halottakat, csak a filmezést kell még gyakorolni.
Az ember gyomra már tényleg felfordul. Itt tartunk ma???
Ha az oroszok nem vigyáznának a civil lakosságra, mondván, hogy azok az övéik, akkor ma Kijev és sok nagyváros úgy lenne földdel egyenlővé téve, mint Szíria, Irak, stb. vagy, mint Drezda a II. VH. ban. Az oroszok csak katonai létesítményeket bombáznak.
Ma Odesszában sem sérült meg civil, az oroszok szerint.
Ma este az összes mainstream-e n nézzük Von der Leyen megrendezett sápítozását. Hol volt 8 évig a T. Asszonyság, amikor több 10.000 orosz embert öltek meg vendégfogadói, akkor bezzeg félrefordították a fejüket. Hánynom kell ettől a farizeusi világtól.



Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
207. Elküldve: 2022-04-10 22:01:12 [1714.]

koolaj-rubel.jpg


Embargós olajat vásárol az USA Oroszországtól? – Lettország lett az “olajmosoda” központja?


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
206. Elküldve: 2022-04-10 19:56:49 [1715.]

Ukrán katonák orosz hadifoglyokat gyilkoltak le. Szerintük nem is voltak emberek


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
348. Elküldve: 2022-04-10 19:44:29 [1716.]

Idegen anyag szennyezés gyanúja miatt hívtak vissza egy kilós búzalisztet


Téma: információ áramlás Fórum: Gazdaság
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
205. Elküldve: 2022-04-10 13:31:53 [1717.]



Bucsánál, De Máshol Is Elkövetett Vérengzések Mítoszai

Nem tudom hol találnák még több orosz forrásokat, mert nem elégszem meg az ilyen európai egyoldalú tudósításokkal amit inkább befolyásoló agymosásnak neveznék. Sajnos mind ezt nekünk kell valahogy felkeresni, vagy hogyan tudnánk hozzájutni másik a alternatív írásokról és még sok-sok igazabb videókhoz is.

Emlékezzünk arra is vissza, hogy az ENSZ még az ukrajnai orosz hadművelet megkezdése előtt rögzítette az "Azov" bűncselekményeit a Donbászban. A szenzációs videó után ismertté vált orosz hadsereg kínzásában az Azov tagjai is részt vettek.

Ez a háború nem Ukrajna és Oroszország háborúja, hanem Amerika és csatlósainak segítségével oroszellenes hadjárata az Oroszország ellen és teszik ezt a becsapott ukrán népeken keresztül. Most már mindjobban kiderül kik vannak az ukráni népirtásos vegyi-mérgeket előállító laboratóriumok működtetései mögött!!! Az amcsik és most már kiderült, hogy a németek is. Ezért serkenti Európa köztük a németek is USA-val karöltve az orosz-fóbiát, mert kéz kezet mos...

Szerencsére mind több bizonyíték már az oroszok kezébe került. Bízom a felelősök hamarosan megfognak ezért lakolni. Úgy legyen!


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
204. Elküldve: 2022-04-10 10:20:46 [1718.]

A saját népüket gyilkolták az ukránok. Így húzták be a halottakat a videó helyszínére.)


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
51. Elküldve: 2022-04-10 10:05:20 [1719.]

Hacki Tamás, whistling virtuoso, Hungarian Dance No. 5 (Johannes Brahms)


Téma: Zenede Fórum: Kultúra
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
203. Elküldve: 2022-04-10 09:18:58 [1720.]

Biolaborok Ukrajnában


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
50. Elküldve: 2022-04-09 21:42:23 [1721.]

Hacki Tamás


Téma: Zenede Fórum: Kultúra
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
347. Elküldve: 2022-04-09 20:37:31 [1722.]

biden-duhos.jpg



Most már hivatalos! Az orosz jegybank bejelenti, hogy a rubelt aranyhoz kötik! 5000 rubel grammonként

Az orosz központi bank hivatalosan bejelentette, hogy az orosz rubel 2022. március 28-tól aranyhoz lesz kötve, Az árfolyam 5000 rubel grammonként aranyrúd.
Egy unciában 28 gramm van. 28 gramm 5 000 rubelért grammonként 140 000 rubel.
Eddig tudsz követni?
A rubel átváltási árfolyama amerikai dollárra 100 rubel, 90 font, minden egyes amerikai dollárért.
Ha a rubelt 5000 rubel/gramm áron kötik aranyhoz, és unciánként 28 gramm van, ami azt jelenti, hogy egy uncia arany 140 000 rubelbe kerülne, akkor az amerikai dollárra való átváltás azt jelenti, hogy az arany unciánként 1400 dollárba kerül, ha a rubelt használjuk, ahelyett, hogy a dollárt használva unciánként 1928 dollárba kerülne.
Oroszország éppen most törölte el az amerikai dollár mintegy 30 százalékát (30%) világszerte, amikor aranyrudakról van szó.
Az emberek szerte a világon szó szerint a rubelre dobják a pénzüket, és eldobják a dollárokat és az eurókat, hogy ezt megtegyék.
Amit Oroszország most tett, az egy atombomba felrobbantásának pénzügyi megfelelõje.
Csak hogy tudd, az utolsó fickó ezen a bolygón, aki megpróbált egy valutát arannyal támogatni, a líbiai Muammar Quadaffi volt.
A NATO belépett Líbiába, halálra bombázta, amíg a líbiai nép ki nem vitte Quadaffit az utcára, véresre verte, és golyót nem ültetett a fejébe.


Most, 22:39-kor EDT, gyanítom, hogy a bankárok szerte a világon telefonon beszélgetnek maguk és az államfõk között, és utasítják õket, hogy amit Oroszország tett, az teljesen tönkreteszi mind az amerikai dollárt, mind az eurót, és ezek a békabankárok az államfõknek, hogy a 3. világháborút azonnal el kell kezdeni.
Hadd magyarázzam el, hogy miért.
Ma az orosz központi bank az aranyhoz rögzítette a rubelt.
Múlt héten Oroszország azt mondta, hogy csak olajat és gázt fog eladni... Rubelben!


Ez azt jelenti, hogy az orosz olajat és gázt aranyban rögzítik a rubelhez, mint az aranyhoz.
HATÁS: Európának (amelynek szüksége van az orosz gázra és olajra) mostantól Putyintól kell rubelt vásárolnia aranyból, vagy magáért az olajért és gázért arannyal kell fizetnie.


Jelenleg a rubel-dollár FOREX árfolyam 100:1 körül van.
DE... mivel 5000 rubel most már egy gramm arannyal egyenértékû, és az olajat közvetlenül aranyba árazzák, hatalmas árzavart fogunk látni a FOREX-piacokon, ami azt illeti, hogy mennyi aranyat lehet még venni egy dollárért.
A külföldi országok, amelyek tartalékként tartják a mi dollár-adósságjegyeinket, azonnal látni fogják, hogy sokkal kevesebb hasznát veszik, és elkezdik letölteni õket valami stabilabb dolog javára; valami olyanra, ami megtartja az értékét.
Alapvetõen minden aranyban lehorgonyzott valuta belefér a számlára. ami azt jelenti, hogy az ilyen országok - mint Japán - a lehetõ leghamarabb elkezdik kirakni a dolláradósságukat - nem fognak a hajóval együtt elsüllyedni! Olyan stabilabb értékekre fognak áttérni, mint... A rubel.
Ez DE-flációs hatással lesz a rubelre, ami idõvel egyre értékesebbé teszi azt.
Ez azt is jelenti, hogy Putyin bármikor újra megtalálhatja a rubelt, amikor csak akarja, 500-on, vagy 50-en, vagy 10-en. Csak egyre drágább lesz számára.
A közvetlen eredmény az lesz, hogy az összes külföldi ország, amelyik dömpingeli a dollártartalékait, az összes felesleges dollárt haza fogja küldeni, ami egy rosszabb hiperinflációt indít el, mint ami már most is van az USA-ban.
Hölgyeim és uraim, kérem kattintson az alábbi linkre, és iratkozzon fel youtube csatornánkra, hogy részt vehessen az Afrikát érintõ afrikai / globális politikáról szóló heti vitánkba


Téma: információ áramlás Fórum: Gazdaság
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
202. Elküldve: 2022-04-09 20:20:14 [1723.]

Ukrán katonák akcióban


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
201. Elküldve: 2022-04-09 17:12:37 [1724.]

azoverod22040901.jpg

Kiket rejt Mariupol Azov-erődje?


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
200. Elküldve: 2022-04-09 14:47:09 [1725.]

eu_ukr_hands1.jpg

Ruszofóbia – Ukrán atombomba, biológiai fegyver és náci fajgyűlölet


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 5406
    / 217 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.026569843292236 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail