Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Új üzenetek :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9300245/201 Témák: 17706 Tagok: 109418 Legújabb tag: Otteveny65 Online: (116/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 11 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 267 üzenet
 44144. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-31 19:27:35 [26.] 
Szöllösi Era napja:

Csütörtök

Ma Szilvi segédkezett nekem. Köszönöm, szükségvolt rá.

Két gazdi jelölt is volt ma.
Az egyik Petrához jött már saját kutyussal, ami úgy néz ki, hogy nagyon jól sikerült. A hétvégén még megnézzük Sacival is. A kutyus választ majd párt magának.

A másik befutó Henna vagy Anyuci, de Henna jobban tetszett nekik. Kertesbe menne egy 4 éves kan németjuhász mellé. Szombaton ők is kijönnek a kutyussal összenézni őket. Nagyon szimpatikusak voltak.

Àgi elvitte Milkyt ivartalanítani, szegénykém kicsit bágyadt volt utána, a faházban lett elszállásolva.
A kölykök eszelősek, már a mobilkennelbe is alig lehet berakni őket. Mire beteszek hármat, egy kiugrik. A frász kerülgetett nehogy valamelyik megsérüljön. Egyedül nehéz őket kordában tartani.

Voltak Szöszi gazdijelöltje is és jó nagyot sétáltak, Szöszi nagyon szereti őket. Már kimondottan bújik hozzájuk.

Az etetés probléma mentes volt ma. Nagyon jó kedvű volt mindenki és az idő is kegyes volt hozzánk.

Akik sétáltak: Szili, Henna, Hella, Dolfi, Lőrinc, Táncos és Szöszi.

Ja, és Dolfi belsőépítész lett, olyan szépen kipárnázta magának a kennel alját.Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44143. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-30 15:33:36 [27.] 
Barbi napja:

Streda.

Ma reggel mikor kinéztem az ablakon hálát adtam,hogy milyen szerencsém van.
Bár a szokásos barátaimnak egyéb elfoglaltságuk volt ,más barátaim siettek a segítségemre.
Csilla, Viktória és Erzsi! ❤❤❤
Mondhatom,flottul ment minden.
Erzsi sok kutyust megsétiztetett,plusz még egy önkéntes lány is volt,aki Hellát és Kántort vitte ki.
A forgatócsoport is jött Lölőkéhez, jó sokáig foglalkoztak vele,csak az eső zavarta haza őket,ami igazan nagyon hiányzott...😕
Mi Csillával próbálkoztunk némi párosításokat eszközölni,mert sem Szilárdnak sem Boglyának nem tesz jót a magány. (Igazából senki kutya fiának nem tesz jót,ezert kell próbálkozni folyton)
Szilárd Hennával tálalta meg az összhangot,teljesen kicserélődött, nem buslakodik már.
Szerettük volna figyelni őket,így nem Henna helyére hanem Dolfi kenneljebe cuccoltak,es forditva.
Dolfi mintha így egy kicsit kevesebbet gurgulázna.... Mintha...🙃
Boglya mindenkinek neki ugrott,abszolút nincs kutyákkal azocializalva,egyedül Lajka ❤ viselte el a kis furiat,így összebútoroztak,és rohamos javulás állt be nála. Anyucival már úgysem olyan nagy már a szerelem.
Bogi már az összes hazat szétrágta,tettünk be két újabbat nekik.
Hoztam 2 gázpalackot,de a zsámoly nem működik. Úgyhogy a gáztűzhelyen főztem a rizst.
A kicsik brutálisak,vissza tettem a szobakennelt,mert nem volt bent,elképzelni nem tudom,hogy anélkül hogy lehet rendesen kitakaritani náluk.
Kiszedtem pár undorító takarót, rongyot is tőlük.
Kántor az előzetes hírek ellenére jól evett és a kakija is szép volt.🙂
Bori féle sharpik dönölűek!🤩
Minden résztvevőnek nagyon köszönöm🥰😍😘
Puszipacsi🐾


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44142. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-30 15:32:14 [28.] 
Era napja:

Kedd

Ma Szilvi jött segíteni 👌
Sajna, sok jót nem tudok mondani a mai napról.
Egész nap hóban és jeges esőben voltunk. Senkinek semmi hangulata nem volt. Akik sétáltak, hamar megjöttek, akik a kifutóban voltak, szinte rögtön a kapuban ültek. Csak a kicsik voltak élénkek. Mindenki rendben volt és mindent megevett.
Akik sétáltak: Hella, Szili, Henna, Milki, Boglya, Dolfi.Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44140. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-27 16:50:29 [29.] 
Vasárnapi Hírek!

Erika és Laci levezényelték ma is a sok látogatót, sétáltatót :) .

Főbb hírek:

- Madre megkezdte próbaidejét 😍, Laci lement velük a cicateszt primán sikerült, szóval ma már a meleg lakásban alszik mamácskánk. 2 hét múlva egy utazás miatt visszajön 3 napra, de addig otthon vannak vele, megpróbáljuk az ivartalanítását akkorra időzíteni. Megbeszélem ezt még velük.

-Bozontot is meglátogatták Erikáék a nap után, minden rendben a kismackóval.

-Bori ideiglenesen pár napra bevitte a shar pei keverék mamát és fiát, Saci-Lacit, akik a művészbejáró mellé kerültek, ahol Madre volt. Nem szabad semmi rongyot betenni mert mindent rágnak, szétszednek. Kifutóba kiengedhetőek, sétát hagyjuk.

-Szöszi gazdijelöltek is voltak, még jövőhét csütörtökön kimennek hozzá, aztán vasárnap költözhet.

-A kifutóba egy új kutyaházba volt valami szivacs, amit részben kiszedtek és szétkaptak a kifutóba a kutyák,volt mit takarítani :D Bogink pedig megint lebontotta az egyik ház elejét.

-50 órás diákok átpakolták a hűtőket és így került elő még kölyök táp illetve rizs. Az álló fagyasztót kihúzták, mert üres lett, szóval kezd fogyni a főznivaló is.

-Irodában és konyhában is tett egy kis rendet Erika, már elég nagy volt a káosz.

További szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44139. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-27 16:49:42 [30.] 
Bognár Virág napja:

Szombat☁️

Szőllősy Eràval ma ketten nyomtuk, de simán ment minden.
Volt egy pár látogató, meg 50 órás diák is, igy sokan sétáltak. Dolfi szokás szerint duplázott. 🤣
Mèg Kàntor is sétált, minden rendben volt.
A párok a kifutóban tombolhattak, elég sokáig volt kint mindenki.
Nasi duzzogva ül a raklapon, mindenkinek háttal. Nem lát ki rendesen, nincs lapos háza. Nyugodt, de nem érzi ott jól magát.
Csilla és Kriszta elvitte a babákat oltásra, meg fotózásra így könnyű volt náluk is takarítani. 😁
Petra és Pumukli összeköltözött, csak étetésnél kell bent maradni.
Mindenki jól van, gyógyszereket megkapta, akinek kellett.
Erika Kunné holnapra főztem rizst is, husit is.
Madret nagyon szeretné a család, akik Kajánékat szokták sétáltatni, de kell egy cicateszt! XVI-ba menne kertes házba, kanapé kutyának. Elvitték sètàlni, de végig ölben kellett cipelni, mert állandóan felkönyörögte magát. 😁
Holnap jönnek hozzá megint.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44138. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-24 21:21:37 [31.] 
Andi és Mariann napja:

Péntek...

Szilivel kezdtük a mai napot, megkapta a gyógyszerét és utána kiengedtük az udvarra futkározni. A sétánál ő volt az utolsó, így remélhetőleg jól kiürült a hólyagja, bár ma már én is találtam egy kis pisit a forgácsban. Remélem, az antibiotikum kúra meghozza a hatását és gyorsan kigyógyul a hólyaggyulladásból.

Telek Andi és Pál Laci rögtön megkezdték kutyáink sétáltatását, amibe egy rövid időre becsatlakozott Gál Niki is, aki új sípolós csirkét hozott Dolfikánknak ajándékba.

Don örökbe fogadójától, Anettől kaptunk egy szigetelt kutyaházat és szőnyeget is. Andi fel is szabdalta rögtön a szőnyeget és lecserélte azon kutyáinknál a trepnik beborítását, ahol már nagyon elhasznált volt.

Nasinál előbbre hoztuk a dobogót a rácshoz, mert így jobban kilát, mint régi helyén a házról. Napközben többnyire úriasszony módjára üldögél rajta, kivéve a kiengedéseknél és onnan figyeli a menhely életét.

Pumuklit menhelyünk két régi gondozója, Karcsi és Andi vitte el orvoshoz, hogy megkapja a második oltását. Visszaérkezéskor Karcsi új mozgásérzékelő lámpát szerelt fel a faházra, mert a régi nem működött rendesen.

Lőrincéknél figyelni kell, mert Lőrinc megeszi Táncos kajáját, amiből kisebb villongás is kerekedhet. Táncos egyébként szívesebben eszik, ha áll mellette valaki. 😜

Rufit és Stellát is jobb külön etetni, mert Rufi nagyon félti a a tálját.

Kántor hasmenése egy kicsit javult, tegnap és ma is kapott Bolust etetéskor. Kántor továbbra is étvágytalan, a diétás kajából a húst kieszegeti, de főleg kézből fogadja el. A kedve viszont jó, nagyon ember centrikus kutya.

Madre kinézte magának Telek Andit 🥰, bármerre ment bánatos boci szemekkel követte minden mozdulatát. Olyan szomorúan ücsörgött a kennelben, hogy mi sem tudtuk megállni, hogy ne ragadjunk le időről időre mellette egy kis dédelgetésre. Remélem, ezzel a "vigyél haza és simogassál" pofikával, ő is hamar gazdira talál majd.

Lénáék dobozát feltöltöttük szenzi táppal, de mind nem fért bele, így ott hagytuk a tetején a maradékot.

Köszi Mindenkinek a segítséget! 😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44137. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-24 21:19:37 [32.] 
Szerda - Tarcsa Nap!

Rövid, gyors beszámoló a mai napról: a tarcsai különítmény, azaz Szévi, Andika, Dóri + én alkottuk a mai csapatot. A lányoknak köszönhetően rengetegen sétáltak. Nasi, Madre, Hella, Szili, Henna, Milky, Táncos, Boglya, Csoki és Mangó is hosszú kört tettek. Szöszi gazdijelöltek ma ismét voltak, legalább 1 órán keresztül sétáltak. Vasárnap újra jönnek! Lölönek volt a legaktívabb napja, ugyanis ma folytatódott az Eb Tv felvétele és a stáb két órán keresztül Narniában forgatott Lőrinckével. Hullára fáradt. :-) Úgy néz ki Táncosnak kérője akadt, de még semmi sem biztos, jönnek még hozzá látogatóba. Egy srác hozott négy nagy zsák forgácsot, betettük a szalmásba. Andika főzött tésztát, amit a tegnap megfőzött husis cuccal együtt tett a száraztápra. Senkitől sem érkezett panasz a menüre. :-) Talán Kántor az egyedüli kivétel. Nem igazán akar enni, a tegnapi kajája is szinte érintetlen volt a kennelben. Andika kézből etette hússal, abból azért valamennyit megevett. Barbival megbeszéltek alapján megérkezett Pumukli (Pumi). 7 év körüli ivaros kan kutya, meg van szeppenve, de kedves, barátságos. Chipje a nevünkön, állatorvos ellenőrizte, hogy a korábbi években már voltak oltásai, de most még csak egy veszettsége van. Pénteken jönnek a megtalálói és leviszik a minibe kombi oltásra. Nasi kennelébe került, Nasi pedig átköltözött a Dolfi melletti üres kennelbe. Jó kis pörgős napunk volt ma, jó csapattal, jó hangulatban. Mondjuk nekem csak az fáj, hogy miután ma több alkalommal sem láttam meg, amit kerestem és úgy amúgy majdnem kiszúrta a szememet, rájöttem: baj van, ráléptem az útra, ez már visszafordíthatatlan.... Szévásodok... :-D Köszönet minden mai résztvevőnek!!!!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44136. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-24 21:18:58 [33.] 
Era napja:

Kedd

Mit is mondjak? A mai nap dermesztően hideg volt.
Szilvi segédkezett nekem így ma volt séta. A kis madarak nagyon éhesek szinte mindent kiettek. Kérek mindenkit, ebben a hidegben még jobban figyeljen rájuk. Napi kezdés. A hűtő. Az összes hús kiolvadt, a konyha közepéig állt a vér. Jó kis takarító napom volt. Mindent ami volt, megfőztem, úgyhogy holnap azt legalább nem kell. Kicsik jól vannak, egyre durvábban esznek. Hát, Kántor nem úgy, még mindig pisi a széklet. Az étvágya jó és nagyon játékos.
Akik ma sétáltak: Hella, Szili, Hanna, Milki, Boglya, Dolfi, Nasi.

Ui: Szerintem a junior táp, ami most van túl nagy a kicsiknek.

Szép estét mindenkinek, sziasztok!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44135. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-24 21:13:29 [34.] 
Hétfőőőőő

kiszolgáló személyzet: Marika, Pál Laci, Edina és jómagam a vége felé.

Talán én is azzal kezde ném, hovgy enyhült az idő, csak a dér olvadt és csöpögött a fáról, na de minden nem lehet szuper.
A kicsik a kőházban egy siserhad, szépen, gyönyörűen fejlődnek, ,köszönhető a gondozók lelkiismeretes munkája következtében. Kellett volna egy kicsit szellőztetni, mert amikor Edina a második kör kajáját berakta, hááááát nem parfüm illat csapott meg, Enyhe volt az idő nem fáztak volna meg. Ez csak a végén jutott eszembe. Nagyon jó étvágyuk van 1 perc alatt felfalták kajájukat.
Zárás előtt jött GácsÁgi és vitte Petrát dokihoz, előtte jó nagyot sétáltak. Köszi Ági
Sétált Lacival Dolfi, Hella, Milky, Henna és Boglyas
Edinával Nasi ellátogatott Narniába
(ez volt a kis puskámon irva, hát én is igy irtam, de fogalmam sincs, hogy hol is van Narnia,??????
Kántor a tegnapi kajájához hozá sem nyúlt, ment a hasa. Kedves jó volt, Délután evett husit pici szárazzal. Kapott Sárga port és 2 db Boluist.
Aki nm sétált, jó sokáig maradhattak a kifutóban egy játékra.

Jó éjt!

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44134. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-24 21:13:03 [35.] 
Vasárnapi Erika és Laci Napja!

A szokásos vasárnapi látogatókon, sétáltatáson kívül a mai nap rutin dolgai is rendben mentek. Laci megjavította Dolfi kennelének ajtaját, így visszamehetett a helyére a gurgulázó toporgó óriásunk :) .

Kutyusok jól vannak. Régi sétáltatóink közül van egy érdeklődő Madrera, de még beszélünk velünk, nincs befoglalva. Szöszi Gazdijelöltek is voltak választottjuknál, szerdán is mennek, aztán költözhetne is próbaidőre.

A mai nap meglepetése és fő híre, hogy kettő óra előtt megjelentek egy pöttöm jegesmacival a menhelyen, aki az utcán csapódott egy hölgyhöz, ezért hívtak minket és hozták chipolvasásra a kicsit a menhelyre, ami persze nem volt benne és koszos-büdi is volt a kölyök. Mivel a menhelyen semmi alkalmas hely ahova be tudták volna tenni, Erikáék elvitték a Minivetbe és hazavitték idibe. Mikidoki szerint 8-10 hetes komondorra hajazó vagy az kisfiú.Bozont lett, fel is fogom tenni Gazdikeresőnek, ha bárkit érdekel doki szerinti tipp alapján közepes-nagytestűre várható. Fotók, videók róla


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44133. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-24 21:12:23 [36.] 
Virág napja:

Szombat⛅
Azt hittem 8-tól 10-ig magányos leszek, de nagy örömömre egyszer csak betoppant Réka Szedlák és Zsuzsanna Szokolai.😍
Később jött Erzsi Bartfai, Csilla, Viki is, így már minden ment, mint a karikacsapás.
Era meghozta a "talált" kutyaházat és levitte dokihoz Mikit, Szilit és az új nj-t. A Kántor nevet kapta.😁 Nagyon cuki, pórázon sètàlni nem tud, de nem agresszív.
Szilinek ultrahangra kell mennie, addig semmi biztosat nem tudnak mondani.
Egyébként feladta az elveit és elvégezte a dolgát a kenelben éjszaka.
Táncos és Lőrinc összeköltözött, Hennának majd keresünk másik párt, de az ivartalanítás még úgyis előtte van.
Voltak 50 órás diákok és sétáltatók is, igy mindenki sétált, volt, aki kétszer is. Pl Nasi!😁😍
Először Réka vitte el, majd egy fiatal pár, akik véglegesíteni jöttek Mirzàt.
Kicsit kèrette magát Nasi, de a jutifalatok reményében hajlandó volt sètàlni. 😂
Dolfi egész nap toporog, sípol, dünnyög, csak valaki adjon egy falat kaját. 😂
Ezért többször elküldtem sètàlni, hátha fogy is egy kicsit.😁🤔
Jó nap volt, köszi mindenkinek. 😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44131. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-17 19:47:48 [37.] 
Marianna és Andi napja:

Péntek... reggeli kezdés -5 fokkal ❄️

Egy szösszenet beszámolóm elejére, ami nap végén történt meg velem. Miközben hazafelé tartottam a metrón, erősen éreztem magamon a kutyaszagot, amit azért nem értettem, mert levettem a menhelyes ruhát hazainduláskor. Itthon jöttem csak rá, hogy amikor a kölykök között próbáltam a "kiválasztott" chipjét ellenőrizni, a rosszcsontok természetesen a fejemen is ugráltak közben. Hiába öltöztem át kint, a hajamból áradt a kaka, forgács és még ki tudja minek a szaga méghozzá elég rendesen. Lehet, hogy ezért nézett olyan sandán rám a mellettem ülő hölgy?

No, de kezdjük is el a mai napot! Méghozzá jó hírrel, a kölykök közül egy másik barna színű is elkelt ma, mégpedig Mátka a legkisebb. Így hamarosan ő is megkezdheti a próbaidejét a gazdiknál, már alig várják. 😊

Az első kiszabadulónk Szili volt, mert most már biztos, hogy kennel tiszta, hisz bent egyáltalán nem piszkít. Körbe is pisilte az egész udvart örömében. Valószínű, hogy lakásban élhetett, amíg nem került ki az utcára. Igaz, neki mindig akad sétáltatója, de így nem kell tartogatni addig is, amíg nem kerül rá a sor.

Andi és Pál Laci egymásután vitték ki a kutyákat sétálni, így sétált Dolfi, Nasi, Madre, Hella, Milky, Boglya, Max, Sissy, Stella.

Dél körül Gergő is befutott, aki elvitte először Szilit, majd természetesen imádott Rufiáját sétálni.

Léna ma elfogadta az ebédet, igaz egy kicsit megbolondítottuk a száraz táp - rizs menüjét, a valaki által hozott malachússal. 😜

Sissy széklete ugyan nem tökéletes, de már legalább nem folyik. Este új kutya érkezik a menhelyre, ezért ma visszaköltözött Max mellé a régi helyére. Most viszont Lőrinckénél találtam nagy plecsniket és mivel Henna most külön van tőle, így egyértelmű volt a dolog.

Petra a faházban elkezdte belülről bontani a rácsra felszerelt dróthálót. Ő még nem jöhet ki sétálni, ezért Andi beült hozzá dédelgetni, ami nagyon tetszett neki. Nem is volt morgás egyáltalán. 😍

Andi közben megreparálta valamennyire a dróthálót is, hogy nehogy felsértse magát vele. A vizét beljebb tettem az ajtótól, mert csontra befagyott. A rések és megvetemedett ajtó miatt nagyon hideg van a faházban.

A többieknél is jeges volt a víz, de kézzel betörhető, kivéve Lénáéknál, ahol szintén ez volt a helyzet. Náluk nem lehet szalmázni, így kibélelni sem tudjuk a gumikereket, hogy védje a vödröt.

Andinak még sikerült kölyöktápot bányászni a felnőtt tápok közül, ami megint fogytán volt. Így most feltöltötte az edényüket, viszont mivel most már mindent átnézett, több juniorunk nincs kint. A mostani táp nagyobb szemű, de jól beáztatva, biztos ez is elfogy náluk, pláne, hogy jó minőségű.

Gergő segítségével a Dolfis kennelsort kívülről megerősítettük, mert a molinó egy nagy részen felhasadt és vehemensebb kutyáink mögé bújva veszekedtek a többiekkel. Szükség megoldásként palalapokkal takartuk be lyukakat. Andi ki is kötözte és kövekkel megtámasztottuk, remélhetőleg kitartanak egy ideig.

Köszönet minden mai résztvevőnek a segítségért!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44130. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-17 19:45:32 [38.] 
Szöllösi Era napja:

Csütörtök

A mai nap egyedül, magányos volt. Egy sétánk volt Szöszihez jött ki az idősebb pár akik nagyon szeretnék őt. Jó nagyot mentek. Szombaton megint jönnek. Volt érdeklődő most is, körülnézett szombaton ő is jön a gyerekével, de Henna nagyon tetszett neki. Bár még kicsi a gyerek nem hiszem, hogy ő lenne a megfelelő. Csilláék elvitték Anyucit fotózni, biztos jók lesznek. Madre tünemény a falka egy nagy zabagép. Sisinek elég normális volt a széklete. Szili kicsit bánatos volt ma és Léna valamiért nem evett. A Pacsirta 13-ból megint meglógott azt hiszem Shéna, de nem biztos hogy ez volt a neve. Mindegy behozták, beraktam a kőházba, de 3 után mikor mentem, jött érte a gazdi.
Hát ennyi, mindenki jól van.

Szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44129. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-17 19:41:57 [39.] 
Halász Barbi napja:

Szerda

Miercoles.

A mai nap szuperül telt,újra együtt voltam rég nem látott barátaimmal,sőt még plusz egy fő jó barát is csatlakozott.
A nap a forgatás jegyében telt,de gördülékenyen ment minden ettől függetlenül,senki nem szenvedett hiányt.
Általában Krisztina és Csilla segítették a kamerásokat, ma én takiztam és főztem, Éva jó pár kutyát sétizetetett.
Mindenki jól van, csak Szilveszter bánatosabb egy kicsit valahogy.
Sissit kivettük Marxtól, most van hely, így jobban figyelhetjük a nagy dolgát.
Lőrinceket is szétültettük,mert most már nem hagyja hidegen Henna, heves udvarlásba kezdett.
Kicsikhez visszatettem a mobilkennelt a ház tetejére. Csak így lehet rendesen kitakarítani náluk.
Betettem nekik egy csomó játékot, labdákat, kötelet és 1 db plüsst.
Lehet reggelre kifordítják a ruhájából...

De már nagyok, muszáj nekik ingereket betenni, örült húzás vonásba is kezdtek a friss forgácsban.
Madret Krisztiék elvittek oltásra.
Szuper cuki!
A faházas kislany (Mi a neve?😳) nagyon rendes gyerek, szép tiszta, rendezett ágy, megfelelő wc használat.👍 Jó étvágy.
Ahogy mindenki másnál is, a tálak ki lettek fényezve.
Nem csoda, farhát, zúza, rizs kombó volt a menü.
Jó volt veletek csajok,mindenkinek köszönöm a részvételt! ❤🥰😘
Puszipacsi! 🐾

ui:
A focilabdák elég nagy hányadát tovább ajándékoztuk a Noés kutyáknak.
Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44128. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-14 18:09:20 [40.] 
Szöllösi Era napja:

Kedd

Sziasztok.

Túl sok infót nem tudok ma írni mert teljesen monoton volt a mai nap. Mariannal ketten voltunk és eszelős hideg volt. Látogató nem volt, így akik sétáltak őket Mariann vitte. Madre kezd már kint beilleszkedni, egyre jobban érzi kint magát. Kölykök jól vannak, nagyon aranyosak.
Akik sétáltak Hella, Szili, Milky, Bogi, Boglya, Dolfi, Nasi.

Kalács köszöni szépen jól van beköltözött a fejemhez az ágyba, a páromat kitúrta a nappaliba. Kezd rosszalkodni, már mindent kibelez és szétrág. Viszont éjszaka már őriz, ugat és morog.

Hát ennyi. Sziasztok!
Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44127. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-14 18:05:45 [41.] 
Hétfőőőő!

Nagyon szépen haladtgam ma reggel, gondoltam meglepem a lán yokat, de mint mindig, most is közbejött egy kellemetlen dolog. Úgy éreztem, hogy egy óriási herpes jön a szá mra, majd vélatlenül belenéztem a tükörbe és azt látom, hovgy a szám 2xsére dagadva (botox feltöltés nem volt) de az arcom is torzan megdagadva. Nem fájt a fogam, de azért ijedten telefonálgattam fogorvosért, majd panoráma rtg-ért. Eljutottam fogorvoshoz, aki közölte a rtg alapján, hogy rfendben vannak a fogaim, nem indokolt a pufi fej, akkor biztos allergiás vagyok vmire, de mire? Ugyanazt ettem ma is mint eeddig mindenkor és semmi gond. Kaptam egy alleregia tblt- majd fel is irtak receptre. Csökkent uigyan a pufiság, nem feszit annysira, de még nem teljesen 100-as.
Bocsi a kis kitérésért, de most a menhelyről.
Marika, Pál Laci és én később csatlakoztam.
Ujfalussy Kriszti volt látogatóban.
Madré kenneléhez Edina rakott lábzsákot, és csak nála használatos eszközöket, mert még nincs oltva azaz karantéban van.
Sétált Hella, Milky, Nasi, Bogi Szili és Dolfi
Madre a ház fölött szétszedte a molinot.
sokat sirdogál, sajnálom, hogy szétválasztottátok a babáktól.
Szili teljesen szobatiszta, gyönyörűen sétál. Imádja ha simizik. El sem hiszem, hogy senki nem keresi!
Rövid beszámolómat zárom. Jó éjszakát!


"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik" Ghandi

Csömöri Állatvédők


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44126. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-14 18:04:57 [42.] 
Erika & Laci napja:

Vasárnap ☀️❄️

Szokásos módon ma is Erika és Laci gondozósága alatt telt a nap. Vasárnapi látogató családjaink, diákjaink, sétáltatóink se hagyták cserben a kutyusokat, ezért ma is nagy sétáltatás volt a menhelyen :) .

Szöszivel szemező SzÉvi szomszédok is voltak ma kint, de konkrét döntést még nem hoztak, majd Évánk beszél velük.

Egyszercsak megjelent disznós Gyuri ma, persze ő nem jött be a menhelyre, a hajléktalanját küldte be.. a kutyáját kereste, akit egyébként Rózsáék már közben feltettek fb-re, mint talált kutya, csak később derült ki, hogy kié.. sajnos a nevére van chipezve ez a kedves kistestű kan és tuti ott tartja fent a dzsuvába.. Erika kiment megmondta neki hogy nincs nálunk kutyája, amiből lett egy nem kedves szóváltás, akkora paraszt ez az ember. Egyébként vagy 4 kutyát keres megint..muszáj tovább ügyködni ellene, ez nem állapot.

Ezen az incidensen kívül minden rendben ment, kutyusok jól vannak. Madre ma nyugodtan a ház tetejéről szemlélődött.

Tegnap a rendelőben annyira mondták a magukét a kicsik, hogy Barbi gondolt egyet és a kocsi kulccsal magára vonta a figyelmüket, majd betette a rácsra :D nos azt hiszem ők már indultak volna haza, ezért magukhoz is vették a kulcsot 😁 ezt videóztam le, amit most ide teszek :) .

További szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44125. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-14 18:03:34 [43.] 
Bognár Virág napja:

Szombat🌞
Szuper csapattal és nagyon kellemes időben pikk-pakk végeztünk. 😁
Réka Szedlák, Zsuzsanna Szokolai, Erika Szöllösi😍😘
Sok sétáltató és 50 órás diák is volt, ezért mindenki kétszer sétált. Léna és Maci majdnem 1 órát lehetett a kifutóban, mivel mindenki mást kivittek.
Kaptunk 4 doboz szalámit, tápot, forgácsot.
Barbi Halász is kihozta a zsákokat, amiket a taroló mellé raktunk, mert nehéz őket mozgatni.
Csilla Völgyi és Barbi levitték a babákat és Madret oltásra. Madret már külön raktuk, eljött az ideje a leválásnak. Kicsit bánatos, de érdeklődve nézelődik, csóvál, imádja, ha simogatják.
Reggel Eràval párosítani akartuk Stellát és Szilit. Nem igazán működött, leginkább Szili miatt, aki nem értékelte Stella bohóckodását.
Aztán eszünkbe jutott Rufi!😁 Ezek egyből szerelmbe estek, úgyhogy mentek ki a külső kenelbe, ahol egész nap imádták egymást. 😍
Kint is hagytuk őket, annyira boldogok!
Szuper nap volt!😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44123. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-10 20:51:30 [44.] 
Mariann napja:

Péntek...

Pál Lacival kezdtük a mai napot. Amíg Laci elindult "egyke" kutyáinkat sétáltatni, addig én a Madrééknál kezdtem el a takarítást.

Természetesen kajával közelítetek rögtön, mert amíg a kicsik habzsolnak, addig én szépen körbe söpröm őket. A felmosást hanyagoltam ebben a hidegben, mert nehezen szárad fel a kő. Ahogy kiszórom nekik a friss forgácsot, evés után szépen sorolnak is a nagy dolgukat elvégezni benne. 😊

Madre először a kölykeivel falatozik és csak utána ugrik fel házra a sajátjához. Nagyon érdekes dolgot tapasztaltam ma náluk a déli etetésnél. 😮 Madre jó anyukaként a finomabb falatokból le-lehoz a kölykeinek kóstolót, konkrétan a csirkehúsiból, mert ő azt is kapott ma. A kicsik már nem támadják meg az anyjukat a szopizás miatt, legfeljebb odabújnak hozzá egy kicsit, Madre pedig nyalogatja őket 😍

Ma új kutya érkezett a menhelyre, Petra egy sharpei keverék leányzó. Őt még a Szurkolók, Kapin Ricsiék mentették kölykeivel együtt rossz körülmények közül. A faházban lett elszállásolva, mivel tegnap történt meg az ivartalanítása. Kedves, bújós, barátságos kutyus, biztos ő is mindenki kedvence lesz.

Csilla jelezte, hogy ma a "focisták" is meglátogatnak minket és új labdákat hoznak kutyáinknak. Klassz focikat kaptunk, de sajnos nem tudtak maradni, így végül Lajkánknak beígért passzolgatás elmaradt. Lajka végül kénytelen volt velem beérni, már amennyire Anyuci hagyott minket.

A nyugodt, békés anyakutyánkból egy vérmes amazon lett és minden labda elrúgásánál kaffogva vetette magát Lajka hátsófele után. Próbáltam neki is labdát dobni, de az nem igazán kötötte le, így míg a labdát rugdostam focibajnokunknak, addig a kezemmel Anyucit simogattam, amitől újra angyalka lett belőle. 😁

Szilit átköltöztettem Hella és Stella közti kennelbe, mert Anyuciékkal nem igazán működött a szomszédság, viszont a két csaj között teljesen megnyugodott. 😊

Laci távozása után, tovább folytattam a dolgomat.

A konzervek sajnos totál megfagytak, ezért inkább főztem a kutyáknak. Így mindenkinek jutott némi hús a száraz táp és rizs mellé, nem beszélve a finom meleg húsléről, aminek remélem örültek a kutyák ebben a hidegben.

Mezei Dóri 1000 köszönet, hogy kijöttél hozzám segíteni, miután meghallottad, hogy magam vagyok. Addigra már csak Boglya és Lőrincék voltak hátra, a többiek teli pocakkal pihentek a kennelekben.

Dóri elvitte Boglyát sétálni és segített Lőrinckét és Hennát "kioperálni" az udvarra, hogy náluk is ki tudjak takarítani. Két kis vadmalacunkat a takarítás után Dórival még sétálni is elvittük a rétre. Visszaérkezésünk után már ők is sokkal nyugodtabbak voltak, jó étvággyal ettek, aztán szépen elvonultak a házukba.

Dóri segített elpakolni a focilabdákat, de a legnagyobb dobozt kénytelenek voltunk kinn hagyni az udvaron, mert azt már ketten sem bírtuk felemelni.

Köszönöm Dórinak és Lacinak a segítséget! 😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44122. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-09 18:42:00 [45.] 
Szöllösi Era napja:

CSÜTÖRTÖK

Kutyáink mai gondozója Erika volt, segédjei pedig Szilvi és én. Dél körül bekukkantott Gergő is egy villanásnyira és elvitte sétálni Szilárdot, majd természetesen kedvencét Rufit is.

Sétáltak még: Dolfi, Nasi, Hella, Stella, Milky, Boglya, Henna és Lőrincke. A többiek pedig a kifutóban szaladgáltak.

A reggel érdekesen indult, mert a csap befagyott, mégpedig felül. Era miután lecsekkolta, hogy áram is van, sőt az aknában is van víz, neki kezdett a probléma megoldásának. Először jeget tört víz híján, majd azt melegítette fel egy lábosban és utána óvatosan törölközőn keresztül locsolni kezdtük a kritikus részt. Nagy örömünkre először vékony sugárban, aztán teljesen megindult a víz a csapból. (Barbi később mondta, hogy van valahol egy hajszárító erre a célra, de mi valószínűleg rossz helyen kerestük). 😁

Végre van forgácsunk, egyelőre 4 nagy zsákkal, illetve Barbi ismerőse is hozott még két kisebb zsákot. Ő felajánlotta, hogy máskor is tud majd hozni valamennyit, csak szóljunk időben neki.

Szerencsére a beígért ónos eső elmaradt, így a hideg ellenére kellemesen alakult a a mai nap.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44121. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-09 18:40:24 [46.] 
Barbi napja:

Szerda

Mikor reggel jött a döbbenet, hogy egyedül leszek, nem túl jókedvűen vágtam neki a feladatnak. Ráadásul tél van ugye, hideg és ez nem a kedvenc évszakom.
De mivel 3 hete nem láttam a kutyákat, hamar felderültem. Ráadásul jó társaságban voltam magammal és velük.😁
Dolfinál egyből láttam hogy fura fekete darabos kakákkal van tele a kennel.
Hamar kiderült a turpisság,mikor a csont üres madáretetőket mentem feltölteni.
A legutóbb vásárolt zsák mag, kiszakítva, szétszórva hevert a nagy faház teraszán.
Dolfi legalább 2 kilót megehetett belőle...remélem nem lesz valami bélgyulladása.
A madaraknak vettem ám, nem a kutyáknak!😎
Sok kutya van egymaga, párosítottam volna, de egyedül nem akartam magamnak bonyodalmat. Mikor épp ezen morfondíroztam, megérkezett Orsi és kedves férje!
Kijöttek hozzám segíteni! Jaj, de őrültem nekik.
Orsikám, köszönöm Nektek!❤❤❤
Henna ugyan tüzel, de összeengedtem Lőrinccel, nagyokat játszanak és egymásnak dőlve nézelődnek a kennelben. Most mondja Erika, hogy már voltak együtt. Mivel Lőrincet egyáltalán nem mozgatja Henna nőiessége (és ő meg már nem igazi férfi), maradhatnak nyugodtan így.

János és Emma pár kört sétáltattak. Név szerint Csokiékat, Milkyt és Boglyát, aki szerelem!🥰❤
Szöszi Mikivel úgy összeillik, mint a borsó meg a héja.❤ Néha bevadulnak, de van hogy egész lassan csókolóznak a pokrócon a napfényben.🤩
Hella nagyon jól néz ki, egész ki van kerekedve, főleg a kinti-formájához képest. Soha többet nem mehet a kinti kennelbe.
Legutoljára Lénáék voltak a kifutóban.

Etetésre újra magam maradtam, de gördülékenyen ment minden. Mindenki örült a fincsi meleg kajának. Főztem rizst holnapra is.
Jó volt újra a kutyákkal, kellemesen átfagytam, csak holnapra engedek ki.😎
Még 1x köszönet a részvételért Orsi család! 😘
Puszipacsi🐾


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44119. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-06 09:04:47 [47.] 
Kunné Erika napja:

asárnap Erika és Laci napja

Ma sokan érdeklődtek és sétáltattak a menhelyen. Kutyusaink jól vannak, Madre gyerekek majd szét csattannak akkora pocakjuk van anyjuk a magaslesről figyeli őket.
Szilveszteri Szilvit hazavitte a családja. Mint kiderült a kutyus a telkük szomszédságában egy idős nénié volt, aki négy hónapja meghalt, azóta ők gondozták kint a kutyát és engedték át a saját telekre. Most eldöntötték hogy végleg magukhoz veszik, haza viszik, ott fog velük élni. Adtunk nekik chipet, ők oltatják most és chipezik a mi nevünkre, próbaidős szerződést is írtunk. Ha minden rendben van szokásos módon örökbefogadási szerződést kötünk velük.
Rutin dolgok lezajlottak, Erika kimosta a hűtőt. Ági ment még Dolfi fülét kezelni és Lalihoz is. Lali és Ricsi is szépen tölti a próbaidejét, Ági kontaktban van a Gazdikkal. Viszont Jeny néni beteg, kivizsgálás alatt van, így ő visszacuccolt Borihoz.

További szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44118. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-06 09:03:10 [48.] 
Bognár Virág napja:

Szombat⛅
Ezer köszönet Nagy Krisztinanak, aki 8-kor kijött velem a menhelyre.😘
Szili annyira fázott a kenelben, hogy Kriszta elvitte sètàlni egy kicsit, utána beköltözött Dolphi mellé, ahol melegebb van. A látogatok még kétszer vitték sètàlni, annyira cuki.😍
Megérkezett Erzsi Bartfai is, így már meg tudtunk birkózni a látogatókkal. 😁😘
Mindenki sétált, csak Nasi nem hajlandó még most sem.🤔
Gergő is tiszteletét tette, így Rufi is sétálhatott.😁
Stella helyet cserélt Anyuciekkal, Miki pedig beköltözött Szöszihez. 😁
Szöszinek mindegy, hogy Joci, Ricsi, vagy Miki, csak pasi legyen.😂
Jeny gazdik voltak reggel megírni az örökbefogadásit. Minden rendben, imádják.
Szilvit nem vitték el a gazdák. 🤔
Kaptunk kölyök tápot és konzervet, egy pár Nógrádból hozott nekik adományt. 👍
Beugrott Szaff Dóri is, és ha már ott járt megsétáltatta Dolphit és Lőrincet. 😁😘
Dolphit mindenki vinni akarja, kicsi, nagy, felnőtt, gyerek.😍
Annyira cuki, ahogy toporog, sípol egész nap.😁
Most mindenki benti kenelben van, a külsők üresek.
Stella és Szili lehet a következő páros, nagyon szimpatizáltak, de nem volt időm próbálni.
Erzsi és Kriszta még egyszer köszi!😘
Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44117. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-06 09:02:15 [49.] 
Andi és Mariann napja:

Péntek...

A mai napot is Andi, Pál Laci és Patrícia társaságában kezdtem.

Igyekeztünk a reggeli teendőinkkel, mert a szomszédos lovardából nemsokára megérkeztek a gyerkőcök Vass Kata és Balogh Anna vezetésével kutyasétáltatásra. 😍

Természetesen a gyerekek sok-sok finomságot hoztak a bundásainknak, majd a tőlük megszokott fegyelmezettséggel elindultak a kutyákkal sétálni. A gyerekeket Laci és Andi is elkísérte segítségként. Sőt becsatlakozott hozzájuk Zsófi Juhász is, ő Lőrinckénket vitte ki, hogy közben nevelgesse kis ugribugrinkat.

A hirtelen megüresedett kenneleknek köszönhetően gyorsan haladtam a takarítással, amiben nagy segítségemre volt Simon Emese, egyik diákönkéntesünk. A benn maradt kutyusokat pedig egyenként két másik diáklány Johanna és Sarah vitte el sétálni.

Így elmondhatom, hogy a tegnapi naphoz hasonlóan ismét sok kutyánk csavaroghatott a menhelyen kívül.

Drazsé kutyánk ma Szöllösi Erika közreműködésével megkezdte próbaidejét a gazdiknál, drukkoljunk neki. 🤞

Madre egyik kölykére is volt egy érdeklődő család, igaz csak a rácson keresztül mutattam meg őket. Amennyiben a barna színűek között van fiú, akkor lakásba szeretnék örökbe fogadni a kölyköt.

Madrééktól kiköltöztettem a takarító szerszámokat, mert már felborogatják őket. A kőház mellett lévő felállított trepnire tettem mindent, hogy azért mégse a földön legyenek a biztonság kedvéért.

Szilveszteri Szilvi és Szilárd nagyon kedves kutyák, Szilvi kicsit félve sétál, de ő hétvégén visszakerül a gazdikhoz, akik remélem jobban fognak vigyázni rá. Sok látogató szívét elrabolta tegnap és mai is, többen beültek hozzá simogatni, amiért nagyon hálás volt.

Szilárd is végtelenül kedves, simogatható kutya, bár először hátrál, ha bemegyek a kennelbe. A pórázt simán rá lehet kapcsolni és Simon Éva, illetve a mai sétáltatói is azt mondták, hogy semmi gond nem volt vele, sőt nagyon fegyelmezett. Remélem, őt is keresi a gazdája valahol és hamarosan ő is hazaköltözhet.

Andi és Patrícia átnézték a száraz tápokat és kiválogattak a kölyköknek, illetve idős kutyáinknak is a nekik megfelelő kaját. A konyhában lévő nagy tároló edényeket, így teljesen fel tudtuk tölteni a részükre.

Köszi minden mai közreműködőnek a segítséget és a sétáltatást! 🥰


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44116. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-06 08:59:13 [50.] 
Szöllösi Era napja:

CSÜTÖRTÖK 😊

A mai napot Erika Szöllösi vezényletével csináltuk végig.

Ahogy Eránk mondaná:

jó kis pörgős, de szuper napunk volt. Sok-sok látogatóval, akik most sem érkeztek üres kézzel, konzervet és száraz tápot kaptunk adományként.

Nekik és önkénteseinknek köszönhetően majdnem minden kutyánk sétált és voltak duplázóink is így: Szöszi, Dolfi, Boglyas Bogi és Miki.

A kőházban valószínűleg Madre leamortizálta az ajtóra felszerelt plexilapot, jó nagy darabok törtek le belőle az aljáról. Az éles szélek miatt így le kellett szerelni, de mivel a kölykök így könnyen kiférnek a rács résein megoldást kellett találni. Az ötlet Bea Váraljai fejéből pattant ki és mivel a drótháló tekercset sehol sem találta, végül egy szőnyegpadló darabot erősített fel a rácsra kívülről ideiglenesen. Az infralámpát kivontuk a forgalomból, mert a kicsik megrágták a kábelt, így már nem is működik.

Bea még rendet rakott a konyha és iroda közti részen és felsöpörte a belső udvart is.

Ma az etetés is gyorsan ment, mert besegített Bea, Gergő, Lili és Szilvi is.

Era nevében: köszi Mindenkinek a segítséget! 😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 Találatok száma: 267
    / 11 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.019769906997681 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail