Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9456641/2 Témák: 18961 Tagok: 112668 Legújabb tag: sztl Online: (54/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 5 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 104 üzenet

Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
15922. Elküldve: 2011-02-23 18:00:44 [51.]

Szerda
reggel izgatott ébredés, mi lesz, hogy lesz, de valahogyan belül azért mégis nyugalom.
Jön Ria és Karesz, Almási doki mindent részletesen elmondott, odaadta a megfelelő gyógyszereket, szóval remélhetőleg flottul megy majd a dolog.
Kifelé menet még gyorsan beugrottam Lidl-be, hogy vegyek egy nagy csomag virslit.
Az volt Karesz javaslata, hogy mindent tegyek úgy, mint szoktuk, amikor bemegyek mindenkit, üdvözlök, hogy semmi gyanús ne legyen, ráadásnak, mindenki kapot egy darab virslit. Gyorsan betöltöttem az érdekelteknek az előirt dózist, aztán szépen leosztottam az adagokat. Ria tanácsára végül is nem vittem ki Oszkárt –az eredeti tervem az volt, hogy a kellemeset összekötöm a hasznossal, és elviszem egy hatalmas nagy sétára-, hogy ne legyen indokolatlan feszkó a kennelek körül. Fél 11-kor már elhagytam a fedélzetet.
11 körül már mindhárman a kertészet előtt vártunk, hogy leteljen a 45 perc. Mire visszamentünk, mindkét kutya, teljesen nyugodtan feküdt a kennelben, hála Istennek, még a házukba sem mentek be. Szép nyugodtan kipakoltuk KiaRózsa mai menüsorát, és lélekben készülődtünk a nagy hadműveletre. Közben az érdekeltek is feltápászkodtak és próbáltak odébb menni, de kellőképpen szédelegtek. Előkészttettük az eszközöket, gondoltuk kicsit még várunk, de aztán egy gyors telefonos segítség a doktor úrral, aki azt javasolta, ne várjunk tovább. Sajnos bementek közben a házba, ráadásul a szokott módón, egymás hegyén, hátán feküdtek. Karesz bement a befogóval, mi kívülről, mindenféle finom falatokkal próbáltuk a fiút kicsalogatni a házból. Végül a kislány megelégelte az egészet és szépen kitántorgott a kennelből. Másfél kör után, Liziék kennelje előtt sikerül befogni a hurokba, gyorsan Riával rátettük a szájfogót és kivittük a kocsiba. Ott kicsit még küzdött, mi is variáltunk, hogy legyen, de végül beraktunk egy rácsot az ülés mögé, ha esetleg…
Almási doki már várt, Eszter is szépen beöltözött a zöld szerkóba, kislány kapott még egy bódító injekciót, aztán mi leléptünk. Ria közben végzett az etetéssel –Csöves is megette az adagját, majd visszafeküdt- úgyhogy elkezdtük kiengedni a kifutóba a kutyákat. Ment minden a szokott módon.
Másfélóra múlva mentem vissza a rendelőbe, a kislány még teljesen zokni volt. Megint mindent elmondott doktor úr, merre-meddig, mire figyeljünk. Sajnos a kőházban rettenetes hideg volt, Karesz ugyan beüzemelte a hősugárzót, kicsit be is melegedett a helyiség, de miután Almási doktor fontosnak tartotta, a kihűlés elkerülése miatt, hogy legyen melegben, ráadásul a szokottnál jobban vérzett, ezért úgy döntöttem hazahozom. Hazafelé, még visszamentünk, mert mindhármunkat nyugtalanított a vérzés, de doktor úr megnyugtatott minket, hogy nincs baj. Átkötötte a sebet és adott egy véralvadásgátlót. Szóval Dajkából, most dajkált lett.



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #15923 #15924 #15926 #15930]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
15764. Elküldve: 2011-02-19 19:37:33 [52.]

Szombaton,
11-re adtunk egymásnak randevút Karesszal. Előtte még egy fél órás gyorstalpaló tanfolyamon vettem részt Almási doktornál. Ha Carol Hathaway nővér szerepét még nem is tudom átvenni a Vészhelyzetben, de kicsit okosodtam, hogyan is legyen az a bizonyos keddi altatásos dolog.
A nap egyik fénypontja, hogy Eszter is kilátogatott a menhelyre, egy darabig néződött, merre meddig, de sokáig nem bírta a tétlenséget és vasvillát ragadott. A még megmaradt szalmabálák között vágott rendet, az első sor raklapot letakarította, hátrább rakta a még magmaradt szalmát, de persze rengeteg vizes, rothadt, penészes, kakás szalmát kigerebenezte.
A fiúk, szerintem nem is tudom hányszor fordultak a talicskával, míg kivitték az a rengeteg használhatatlan szalmát. Ráadásul a retúr sem volt egyszerű, mert a fejembe vettem, hogy hozzanak friss, zsíros csömöri földet helyette a kennelekbe, részint, hogy egy kicsit frissüljön a talaj, részint, hogy a lyukakat betömjük. Egészen illatosak lettek az otthonok.
Persze közben, mint ahogyan Gergő mondta, játszották a kis játékaikat Karesszel, szétütöttek egy-két használhatatlan házat, kimélyítették a vízelvezető csatornát, rendet raktak a kisházban.
Aki megtippeli, hogy Liziék kenneljéből, hány teniszlabda került ki, jutalmat kap.
Eszter felrakta a képeket a kőházba -amiket Szilvi hozott valamikor-, hogy a gyógyulása ilyeténképpen is támogatva legyen azoknak a kutyáknak, akik ott töltik a rehabilitáció napjait.
Mire drága Ria megérkezett a rengeteg gőzölgő fazekaival -persze, ez sokkal előbb volt, mint ahol tartok a történésekben-, benne az a sok finomság, csirkelábak, husi, illatozó leves, már Dél Királynője visszafoglalta a kapitányi hidat, hogy belássa, és szemmel tartsa az ő kis háremét, ahogyan T. Rózsa találóan megfogalmazta.
Miközben mi tettünk vettünk, Ria-Szilvi-Balázs(őrült jó, új frizurával)-, mindenkit kivittek egy hatalmas sétára. Utolsó körre az öt kicsi maradt, akik teljes nagytakarítás és
földfrissítés után foglalták el, a bal 2-es kennelt.
Végül, Ria, mintha vétlen lenne, nyitva hagyta Csövesék ajtaját, hogy lássuk, mi történik…
De itt most vége van a mesémnek, aki kíváncsi a folytatásra, várja meg Ria hazatér –még elmentek Balázzsal megetetni egy kutyát valahová- és elbeszéli hogy mi történt.
De annyit mondok, minden rendben volt.



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #15765 #15769]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
15753. Elküldve: 2011-02-18 17:43:29 [53.]

Csütörtökön
szemerkélő hóesés, a régen nem érzett metsző hideg. A belső részen itt-ott felfagyott részek, ezért viszonylag lassú és óvatos közlekedés. Múlthéten kapott nagylelkű adománynak köszönhetően (gyros-os fiatalember) isteni finom csontok, kis lángon főtt csirkecomb, a már megsütött, nyárson maradt pihe-puha falatokkal, főtt rizs. Hatalmas sikere volt a finom falatoknak, gyakorlatilag nem kellett mosogatni. Apropó, nem csak a száraztáp fogyott ki, hanem a mosószer is. Mentoromnak köszönhtően -Bori- megtanultam a leckét, igy minden rendben ment. Akit kellett (Szandra-Bobek-Kalóz) pórázom vezettem ki, Pedrót és Incit a kifutóban várta a kaja, így velük sem volt gond. Drága barátnőm, Léna őrült nagy balhéba bonyolódott
kifelé és befelé is őslakos szomszédasszonyaival, Fankával és Dorkával. Teljesen ismeretlen arcát –vicsorgó fogsor- mutatta meg. Eltekintve a lakcímváltozások miatti kavarodásból, viszonylag könnyen betereltem őket a kennelekbe. Rami nem mutatott hajlandóságot, hogy elfoglalja a bal kettes kennelt, kicsit őgyelgett a kennelek előtt, de aztán Lénának többszöri nekifutásra sikerült fény gyújtani fejébe, hogy mi a kotta.

Pénteken
fél 10-re mentem édes KisRózsáért. Mikor megérkeztünk a menhely elé, egy enyhe nyári záporhoz hasonlatos, ólmos esőzés miatt negyed órára a kocsiban maradtunk. Hála Rózsa igazán szórakoztató történeteinek, hamar eltelt ez a kis idő és a kutyák is rájöttek, hogy miért nem megyünk azonnal a dolgunkra, így a kezdeti lelkesítő örömugatás, néhány perc múlva alábbhagyott. Ma sem volt okuk panaszra, fiatal fiúk által hozott hűtőből tegnap kimentettem valamit, ami leginkább báránycombhoz hasonlított. Kislángon, majdnem öt órán keresztül éppen, hogy forrásban tartva főztem, gyakorlatilag leomlott a hús a csontról, köret ma is főt rizs volt. Rózsa szelektálta a fogyasztásra alkalmas és szilánkosan törő csontokat, amit
-természetesen az előbbieket-, kennelbe érkezéskor jutalomfalatként megkapták.
Nagyon kellemes tempóban tettük a dolgunkat, nem volt semmi izgalom. Néhány fakultatív feladatot is elvégeztünk. Közben kisütött a nap is, szinte már tavaszi volt az idő, már a vödrökben sem fagyott meg a víz. Az egyetlen kellemetlenség a sár, de remélhetőleg hamarosan az is csak egy rossz emléke lesz.
Holnap is remélem szép időnk lesz, kedves jóbarátok, aki tud, jöjjön…



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #15754 #15755 #15759]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
15572. Elküldve: 2011-02-10 19:38:35 [54.]


Minden rendben volt.

Kisfoxi szerű kutyát elvitték,
infók nálam, ide nem akarom beírni, jobb az óvatosság.

Cyráno megkapta a 2x1 szem Augmentint.



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
15439. Elküldve: 2011-02-04 20:04:49 [55.]

Sziasztok,
Semmi extra, minden rendben ment.
KisRózsa lekezelte a sebes kutyákat, kicsit bent is maradt Pötyi-Jankó és Csoki-Mangó kennelben. A „kicsik” kenneljéről az egyik első palát leszedtem, mert egyáltalán nem sokat látnak a világból. Valakinek, aki sokat ül gép előtt, rá kéne feküdni a gazdi keresésre, mert sokáig nem tartható ez az állapot. Holnap kiviszek egy gépet, reményeim szerint, Balázs segítségével lesz időm készteni néhány fényképet. Ma legalább fél órát voltak kint, nagy a mozgás és szeretet igényük, KisRózsa az utóbbin sokat segített.
Kezd olvadni, ami egyfelől jó hír, a hátrány, hogy jön a sáros időszak.



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #15442 #15443 #15451]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
15212. Elküldve: 2011-01-27 08:12:16 [56.]

Gépcsere miatt egy darabig, reményeim szerint csak néhány napig, nem lesz internet-hozzáférésem.
Ha valami engem is érintő ügylet van, telefonon elérhető vagyok.
Most megyek ki, holnap szünnap, szombaton, a gyerekekkel együtt megyek, kint találkozunk.

Ria, majd beszéljünk, mikor van kapunyitás.

Igazad van Rózsa, Philipp biztosan ért németül is, nem csak szép kiállású, hanem okos is.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
15209. Elküldve: 2011-01-26 20:47:15 [57.]

Hívják Philippnek...
Mindenképpen nagyon jó hír, hogy türelmesek, az a legfontosabb.
Nagyszerű az is, hogy szakembert segítségét kérték.



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (15207) Rózsa2, 2011-01-26 19:37:45]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
15206. Elküldve: 2011-01-26 18:47:15 [58.]

Ha segítség…
Ricsi-Tücsire is az egyetlen „panasz”, hogy ha találkoznak az utcán más kutyával - ahogyan a német befogatók is írják-, dominánsan viselkedik. Szeptembertől van papámmal, ez az egyetlen, ami visszatérő probléma. Ők is kérdezték mi lehet a magyarázat. Nekik azt mondtam, a menhelyen, kennelen belül és kívül is farkastörvények uralkodnak. Ha gazdához kerülnek, vannak, akik rögtön beállnak a gazda „mögé”, vannak, akiknek idő kell, míg „megnyugszanak”, hogy már van saját gazdájuk, aki megvédi őket. Nem veszi el előle senki a szeretet, táplálékot, nyugvóhelyet stb. Csak szeressék feltétel nélkül és viselkedjenek úgy, mint addig, akkor a kutya, felveszi a szokásokat és megtanulja-megszokja az új életmenetet.
Ha gondolod, papám felesége német tanárnő, anyanyelvi szinten beszél németül, szerintem szívesen megosztja a fiatal párral a tapasztalatait, ha megkérjük rá.

ps.: az utolsó napokban nagyon intenzíven ásott a kennelben is...


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #15207] [előzmény: (15204) Rózsa2, 2011-01-26 12:27:39]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
15193. Elküldve: 2011-01-25 12:46:36 [59.]

Hipp-hipp hurrá!
Hajrá Csiri!



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (15190) Rózsa2, 2011-01-25 10:47:39]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
15185. Elküldve: 2011-01-25 05:04:33 [60.]

Most olvastam a „helyzetjelentésedet”, tökéletes.
Ott helyben kapott két szurit, ezért elég holnap-ma kezdeni az antibiotikum kúrát.
Remélem, mihamarabb meggyógyul, nagyon kellemetlen lehet az a borzalmas nyáladzás.

Nekem is az a gyanúm, hogy VicaTarával hergelik egymást, a hátsó sarokban van egy kis rés, ott megy állandóan a civakodás. Talán jót tenne a srácoknak, ha kicsit megkevernénk a párokat. Biankára is ráférne a szabadulás, most, hogy a legjobb fej szabadult a kennelből…

Nem hirdetek most sehol, majd a facebookon szeretnék, ha csinálok fényképeket.

Vasárnap szétnéztünk és kérdezősködtünk az Újvidék téren (állítólag) látott kutyákról. Semmi.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (15179) Rózsa2, 2011-01-24 19:41:53]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
15105. Elküldve: 2011-01-22 14:38:50 [61.]

Ria mesélt nekem az Újvidék tér környékén látott kutyákról. Holnap átmegyünk a játszótérre, érdeklődöm és nézelődöm...


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (15103) kluhus, 2011-01-22 11:48:38]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
15072. Elküldve: 2011-01-20 16:24:25 [62.]

Bár nem vagyok "érintett", de
lobbizok néhány barátomnál, hogy az adójuk 1%-át ide tolják, ha ahhoz kell adóigazolási papír vagy micsoda, akkor nekem szükségem van 3-5 db-ra.
Andiéktól ma megtudtam, hogy ők január végéig tudnak kijárni hetente min. 4x. (!!!). Nem tudom, mi van Borival, de magam részéről (nem "érintett" csak "etető" )
a csütörtök-péntek reggelt folytatni tudom.
Szabadkoznom nincs miért, de a kimaradás oka részben egy váratlan betegeskedés volt, egyszer kimenet összetörtem az autóm, az utolsó két héten pedig Lénát gardíroztam.



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #15073 #15075 #15076 #15082]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
15028. Elküldve: 2011-01-18 16:26:40 [63.]

Igen, csütörtökön megyek ki Kareszékkel, hazafelé bedobolom a postaládádba.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (15027) kluhus, 2011-01-18 14:10:53]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
14996. Elküldve: 2011-01-16 12:35:11 [64.]

Még kímélnie kellene, egy két hétig. A raklapok SEMMIKÉPEN nem kerülhetnek vissza. Ha "csak " ás, az naki nem olyan nagy gond, mert oldalra nem mozdul ki a lába. Viszont, ha a raklapon két léc közé beszorul, az újabb szakadáshoz vezet.



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #14998] [előzmény: (14989) Möszi, 2011-01-15 21:04:07]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
14846. Elküldve: 2011-01-11 09:52:33 [65.]

Köszönöm.
Ha nem gond, nem írok többet, csak ha valami extra történik.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #14847] [előzmény: (14845) kluhus, 2011-01-11 09:48:42]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
14844. Elküldve: 2011-01-11 09:43:48 [66.]

Nem írtam gondoltam, hogy bárki gyengeelméjű. Talán elkerülte a figyelmedet, de Léna már szombat hajnal óta, az fent van nálam. Kecskét és káposztát nem értem. Nekem nincs bajom, csak leírtam mi van, hiba volt. Léna kint nem hiszem, hogy rehabilitálódni tud.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #14845 #14848] [előzmény: (14842) Szabó Éva, 2011-01-11 09:33:38]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
14836. Elküldve: 2011-01-11 09:01:56 [67.]

Azt hiszem elég világosan fogalmaztam, sajnálom, ha mégsem jutott el, amit mondani szerettem volna.
Léna két hét póráznyugalomra van „ítélve”, azt ugye Éva, nem gondolod komolyan, hogy a házacskájában pihengetve, nézné Ramirezt, hogy ássa fel a fél kennelt….
Csillus, egy szóval nem írtam, hogy tartása teher, pusztán, leírtam mi van. Az lehet, hogy lelkileg jobban érezné magát, régi haverjával együtt (bár szerintem itt sincs rosszul), de ha megerőlteti a lábát, a szalag újra elszakadhat.
Dóri, Almási doki biztosan ki tudja szedni a varratokat, végül is Bori is , ha ezen múlna.
Juhász Tamás műtötte a kutyát, azt gondolom nem korrekt, ha félidőben lecseréljük, a számlában az utókezelés, gondolom, benne van, így ez sem lehet oka a váltásnak.
(Csak szigorúan személyes vélemény, Tamásban jobban bízom.)
Nyalogatja a sebét, de mint írtam, azért mert viszket, nem akarja sem kirágni, sem semmi rosszat csinálni, ha szólok, abbahagyja. Ha úgy látnám, hogy szükséges, tennék rá kalapot.
Ria, Léna nem „hülye” , sőt nagyon okos, fura észjárása van az kétségtelen. Tegnap Andival beszéltem, mondtam is neki, hogy arra gondolok, Léna nem kötődik egy emberhez. Persze ez hülyeség, mert legalább három hónapot kellene valahol eltöltenie, hogy ez kiderüljön. Nem ismerem a husky-.t, de utána olvastam kicsit.
„. A szibériai husky közepes termetű, gyors és elegáns mozgású, minden szélsőségtől mentes munkakutya. Eredeti funkciója szánhúzó, könnyű terhet közepes sebességgel nagy távolságokra képes elhúzni. Barátságos, kedves, intelligens, tipikusan társaságkedvelő, nehezen viseli az egyedüllétet, nem házőrző típus. Idegenekkel szemben nem túl gyanakvó.”
Ez mind találó, Lénában valószínűleg túlteng husky vér…
Holnap lesz egy hete, hogy elhoztam, eddig (remélem) nincs baj, a lába szépen gyógyul, ha most visszamegy és történik valami, semmi értelme nem volt az egésznek.
Szóval szerintem inkább maradjon…

A „bunker” kutyákkal kapcsolatban annyit, csak a ti beírásaitokra hagyatkozva, úgy csapódott le, hogy ők ott, tonképpen jól vannak. Évi eteti minden nap, törődik velük, szemmel tartja őket. Tehát kb. az van, mint a menhelyen. Szabadon élnek, nekem úgy jött le viszonylag békében, valamennyire biztonságos helyen. (nincs forgalom, szociopata gyerekek stb.)
Arra gondoltam én is, amit Rózsa irt, hogy a szuka kutyát, mindenképpen ivartalanítani kell,
mert sok kicsi sokra megy . Arra egy percig nem képzeltem, hogy elhanyagoljátok a benti kutyákat! Ha sikerül is befogni őket, akik szabadon élnek már ki tudja mióta, nem valószínű, hogy találunk nekik gazdát. Ha jól tudom, a menhely teljesen tele van. A „kicsik”, már nagyok, lassan szeparálni kellene majd őket egymástól. Hogyan?



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #14838 #14842]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
14825. Elküldve: 2011-01-10 19:06:46 [68.]

Tegnap elmentem 20 percre, elkezdte bontani a bejárati ajtót…
Ha itthon dekkolok minden ok., ma nem is mentem sehova. A lépcsőházban felmostam, egyszer neki esett az ajtónak, de kintről rászóltam. Nem tudom mi lesz, ha elmegyek.
Jelzi, ha le kell mennünk, mert kakálnia kell, teljesen szobatiszta, pórázon szépen jön, ha lassítok, lassít, ha gyorsitok ő is. Gyerekkel, macskával jó a kapcsolata. Nem eszik sokat, teljesen takarékra tette magát. Lába rendben van (remélem), terhel rá rendesen, nem sántít. Sokkal nyalogatja, gondolom, forr össze a seb és feszíti.
Borinak jobbulást!
Gondolom nem számít a véleményem, de ahogy olvasom a történéseket, ezek a "bunker" kutyák, egész jól elvannak. Az ország összes menhelye sem tudja megmenteni az összes kóbor kutyát. Nem inkább a meglévő kutyáinkkal kellene foglalkozni. Intenzívebben keresni nekik gazdát és velük foglalkozni?


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #14826 #14828 #14829 #14830] [előzmény: (14806) kluhus, 2011-01-10 12:47:53]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
14805. Elküldve: 2011-01-10 12:45:53 [69.]

Ami nálam van táp, Lénának nem kell, egyikből sem eszik egy falatot sem. Vigyétek el!!!
Sajtos tésztát eszik, húslevesben főt pulykahússal, de a levest már nem.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #14806]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
14751. Elküldve: 2011-01-08 16:57:07 [70.]

Sziasztok.
Léna hajnalban elkezdte lebontani a lenti lakást, először az ajtókeretet szedte le, aztán a falat kezdte el bontani. (5:30)  Ez önmagában nem gond, inkább az, hogy elég nagy meló volt, amit nincs benne a kezelési javaslatban.  Ezek után, még rohant kb. 25 métert a kertben, amikor kiengedtem rommá döntött fészkéből. Mivel féltem, hogy az egész ház felébred és máglyára dobnak mindkettőnket, elvittem kicsit autókázni, reggel fél 8-ig bírtam. Akkor konzultáltam Riával és arra jutottunk, hogy van még egy dobása, felhozom a gardróbszobába. Letekertem a radiátort és kicsit tehermentesítettem a szobát, Léna beköltözött. Térde nem dagadt meg és a sebe sem váladékozott, de tűzforró volt (még most is az). Beszéltem a klinikával, azt mondták, ha nem lila és nem váladékozik a seb, akkor talán nincs gond.
Mindenesetre adtam neki egy Rimadilt. Mindkét lábát egyformán terheli, azóta már voltunk lent a kertben, pisilt, kakilt, szaglászott. Most várjuk a szombatiakat, jönnek családlátogatásra.
Remélem nem lesznek újabb meglepetések.



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #14752]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
14725. Elküldve: 2011-01-07 08:21:47 [71.]

Sziasztok,
Lénával minden rendben, csak a akkor ébredhetett fel amikor hallotta, hogy zörög a kulcs a zárban, mert egy darabig hallgatóztam, tök csend volt. A szoba közepén egy jó nagy kupac kaka várt, a zacskós száraz tápot, mint valami egér, több helyen kirágta. Sebe szépen gyógyulni látszik, délután átkötöm.

A német juhász Tamáséknál , élőben: kicsit duzzadt a seb az összegyúlt savótól. Bár most már nem véres a kutya és láthatólag rendben vannak a sebei, mégis döbbenetes látvány. A legborzalmasabb, hogy nyilván ismerte azt aki fejbe verte, mert gyakorlatilag el sem hajolt az ütés elől. Szerencse, hogy a szeme nem sérült és hogy néhány miniméterrel kisebb a seb a koponyáján mert különben...


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #14726 #14743]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
14709. Elküldve: 2011-01-06 16:44:24 [72.]

Sziasztok, Lénát délben elhoztam a kórházból, ahol mindenki csak dicsérő szavakkal szólt róla. Szigorú póráznyugalom két hétig, 3-6 naponta sebkezelés. Varratszedés 10-12 nap múlva. Teljes rehabilitáció 2-3 hónap. Egyelőre minden rendben, (pórázon) jártunk egyet a kertben, kapott vacsorát. Később még megyünk egy kört.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #14710 #14711 #14713 #14716]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
14655. Elküldve: 2011-01-04 16:19:04 [73.]

Sziasztok,
Léna baba most ébredezik a műtéti altatásból. Minden rendben volt, szépen aludt, jól ébred és a műtét során nem volt semmi komplikáció.
Holnap reggel megint telefonálok, hogy telt az éjszaka, majd írom mi volt.
Előreláthatólag csütörtökig marad, akkor hozom ide. Andi-Karesz-Ria annyi kutyatápot rakott a kocsimba, hogy több hétre is elég lenne…



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #14656 #14658 #14665]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
36961. Elküldve: 2011-01-03 21:02:06 [74.]

Üzenőfalra feltöltött fényképek
Kedves Mindenki!

Tegnap este (dec. 29-án) 7 körül a 16. kerületben, a Sashalom és... a Homokdomb utca környékén sétáltatás közben megijedt és elszaladt Lulu nevű kiskutyám. Mi a 14. kerületben lakunk, Lulu egyáltalán nem ismeri azt a környéket!

LULU: FEHÉR, kb 4-5 kg, Bichon bolognese, 2,5 éves, kislány kutya.
Különös ismertető jele, a szem körüli pigmenthiány.
Nyaka bal oldalán chip van.
Nem volt rajta nyakörv! (kibújt belőle)
Kép mellékelve!
Aki megtalálta vagy információval tud szolgálni felőle, nagyon szépen kérem, jelezze itt!
Köszönöm!
:'((( Nagyon hiányzik, kint pedig olyan hideg van!! :(((
Kérlek szépen titeket, hogy aki teheti OSSZA MEG ezt a hírt!Bővebben
Készítette: Daisy Lumos


Téma: Talált, elveszett kedvencek hirdetése Fórum: Kutya
[válaszok erre: #36962]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kekszibaba


Tagság: 2010-09-21 09:24:51
Tagszám: #88726
Hozzászólások: 104
36284. Elküldve: 2011-01-01 20:45:31 [75.]

"Kutyabarátok Klubja
Adrienn Gárgyás: Ma este a 3. kerületi Pók utcai lakótelepen elszaladt t...őlünk Blanche (Blans), az egy éves labrador retriever jellegű félénk, nagyon kedves szukakutyus. Nem tudjuk merre rohanhatott el, sajnos a sok zaj bármerre kergethette. Ha valaki látta, esetleg befogadta, kérem hívjon engem a 20 230 8044-es számon vagy a gazdiját a 20 9324029-es számon. Nyakában kék kötött sál volt, chip, tetkó nincs benne."


Téma: Talált, elveszett kedvencek hirdetése Fórum: Kutya
[válaszok erre: #36292]
Haladó
Kekszibaba adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 104
    / 5 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.024871110916138 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail