Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9368355/2 Témák: 17975 Tagok: 110512 Legújabb tag: nagybalfasz_b Online: (96/2
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Mi van a színeváltozás után ? (üzenet: 4, Vallás, filozófia)
 
 4. zarándok  |   Válasz erre2005-08-29 11:00:45 [1.] 
Helyesebben :

Mi van a színeváltozás után ?

…, és vannak embertársaink akik élnek ezzel a lehetőséggel.
 3. zarándok  |   Válasz erre2005-08-29 10:50:38 [2.] 
Mi van a Színeváltozás után

Nem a halál után !!!
Nagyon ritka kivételektől eltekintve szinte mindenki úgy tudja, hogy a halál az életbe már bele van "programozva", hogy a halál az élethez tartozik, egy természetes elkerülhetetlen folyamat. Ez nem így van, a halál csak az ember tudatába van programozva, sehol máshol. Ez a tudat teszi a halált elkerülhetetlenné; ezt a programot részben pedig a tapasztalat hozta létre, ugyanis, körülöttünk minden változik, az élőlények létrejönnek élnek egy ideig és elpusztulnak, úgy az ember is. Nagyon nehéz hinni az örök élet lehetőségében mikor, egyik embertársunkat a másik után látjuk eltemetni.

Az ember tehát úgy tudja, hogy egykor mindenki meghal, pedig van a halálnak egy könyörületesebb emberhez méltó változata, és vannak embertársaink akik élnek ezzel a lehetõséggel.

A halál, ahogy mi azt ismerjük egy kíméletlen embertelen esemény, ami sok nagyszerű dolognak egy rút módon véget vet.

A halálnak ez a változata annyiban hasonlít a halálra, hogy az ember teljes személyiségéből megsemmisül az, ami nem igazán hozzá tartozik, ami nem a Mindenhatótól származik.

Míg a halál bizonyos dolgok hiányában, vagy következtében bekövetkezik, és véget vet sok nagyszerű dolognak, a halálnak ez a változata csak azt semmisíti meg, ami nem tartózik az egyén számára 'elrendelt' tökéletes isteni ötlethez. Ez a változat a színeváltozás.

A Szentírásban találunk néhány nagyon rövid leírást Názáreti Jézus színeváltozásáról: (Mt.17,1-9; Mk.9,2-13; Lk.9,28-36). Jézus felszólította három tanítványát, hogy legyenek tanúi színeváltozásának. A jelenség tulajdonképpen egy változásnak a csúcspontja volt, amit Jézus maga indított el és vitt végbe önmagában. Tanítványai azonban nem értették meg mi történt, és úgy látszik a keresztények a mai napig sem értik.

A színeváltozás az embert annyira, tökéletesíti, hogy a természet urává válik, hogy hatalmat kap még a halál fölött is. Jézus az említett esemény alkalmával megkapta a biztonságot, hogy bármi is történhet vele, Ő tovább fog élni, (Lk.9,28-36) úgy képes volt a megalázást, a szenvedést és a gyötrelmes halált vállalni testvéreiért, tanítványaiért, értünk.

Nekünk is egy ilyen változáson kell átmennünk, amit magunknak kell elindítani, és saját magunkban végbevinni, hogy a színeváltozásban elérjük az örök életet. Ezt nem teheti meg helyettünk senki.

pelgrim
 2. zarándok  |   Válasz erre2005-08-22 14:47:17 [3.] 
helyesebben :

Mi van a másvilágon ? Mi van a halál után ? Mi lehet odaát ?
Ezek a kérdések szinte mindenkit foglalkoztatnak, vannak akik életük nagy részét ennek a kérdésnek szentelik, anélkül, hogy egy kielégítő választ kapnának. Mindenki örökké szeretne élni boldogan, egy tökéletes testben, mégis csak kevesen vannak akik a halál helyett inkább az örök élet titkát kutatják. Az örök élet titkát pedig a válasz rejtegeti a következő kérdésre:

Mi van a Színeváltozás után ?

Légy csendben és vedd tudomásul . . . ! Engedd meg, hogy az Eredeti Ihlet sugallja a választ lelkedbe erre a kérdésre, hamisítatlanul általad leírva. Ne hagyd, hogy bármilyen világnézet vagy vallás, vagy amit másoktól hallottál vagy tanultál bármilyen módon befolyásoljon, de saját véleményednek vagy meggyőződésednek se engedd meg, hogy befurakodjon, ha nem egyezik meg azzal amit az Ihlet neked sugall.

zarándok

 1. zarándok  |   Válasz erre2005-08-22 10:47:07 [4.] 
Mi van a másvilágon ? Mi van a halál után ? Mi lehet odaát ?
Ezek a kérdések szinte mindenkit foglalkoztatnak, vannak akik életük nagy részét ennek a kérdésnek szentelik, anélkül, hogy egy kielégítő választ kapnának. Mindenki örökké szeretne élni boldogan, egy tökéletes testben, mégis csak kevesen vannak akik a halál helyett inkább az örök élet titkát kutatják. Az örök élet titkát pedig a válasz rejtegeti a következő kérdésre:

[size=6][size=7][b]Mi van a Színeváltozás után ?[/b][/size][/size] (Nem a halál után !)

Légy csendben és vedd tudomásul . . . ! Engedd meg, hogy az Eredeti Ihlet írja a választ lelkedbe erre a kérdésre, hamisítatlanul általad leírva. Ne hagyd hogy bármilyen világnézet vagy vallás, vagy amit másoktól hallottál vagy tanultál bármilyen módon befolyásoljon, de saját véleményednek vagy meggyőződésednek se engedd meg, hogy befurakodjon, ha nem egyezik meg azzal amit az Ihlet neked sugall.

zarándok
(TÉMANYITÓ)
 Mi van a színeváltozás után ? (üzenet: 4, Vallás, filozófia)
 
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.0051279067993164 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail