Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9295386/37 Témák: 17699 Tagok: 109373 Legújabb tag: DukeZilla Online: (118/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Ritka betegségek, tünetek (üzenet: 48, Elveszett-Talált-Gazdikereső állatok)
 
 50. Erika1973  |   Válasz erre2007-10-27 01:34:09 [1.] 
Sziasztok,

Leírok egy ritka "nem tudjuk milyen" betegséget. A kutyink egyik napról a másikra lebénult, olyan lett mint a rongybaba. A fejét sem tudta felemelni, csak a szemével nézelődött. Először berekedt,elment a hangja, aztán a hátsó lába bénult le és utána 1 nap alatt az egész kutya. Minden létező lelete negatív volt és rendesen evett ivott, /mármint etettük, itattuk/fájdalomérzete volt, ahogy a doki megnézte, csak nem tudott mozogni. Nem tudták megmondani mi a baja, de 3 hét alatt teljesen rendbejött, /a doki azt mondta 6 hónap/ebből 2 hét volt szinte teljes bénaság. Ha valaki így jár a kutyijával nehogy elaltatassa mert teljesen meggyógyul és aránylaf gyorsan, ha valaki teljes odaadással ápolja, csak ki kell venni 3 hét szabit. Később mint kiderült az utcánkban van egy spániel annak is volt ilyen baja és ő is teljesen rendbejött.
Hát ennyi, kösz a figyelmet és kitartás.
Ha esetleg valaki tudja mi ez a betegség, örömmel venném.
 49. buksi4  |   Válasz erre2007-07-07 21:40:15 [2.] 
Ez is érdekes lehet:

lavori


Tagság: 2004-10-11 23:50:01
Tagszám: #13151
Hozzászólások: 1004
8574. Elküldve: Ma, 09:45:28 [15.]

--------------------------------------------------------------------------------
A Dirofilariosis nevű betegségnek két formája van, de mindkettőt más dirofilária faj okozza.
A bőrtüneteket a Dirofilaria repens, a szívférgességet a Dirofilaria immitis okozza. A két betegségnek egymástól eltérő a kórfejlődése és a tünetei is. Nem szabad a kettőt összekeverni egymással!

[válaszok erre: #8577]

És egy cikk hozzá:http://parazitologia.bpallatorvos.hu/

1% 18680504-1-13.
www.koborka.hu
V.Éva
 48. m a x  |   Válasz erre2007-05-02 21:28:59 [3.] 
Bűzmirigy... Nem árt ezt észben tartani!

Idézet:
lavori
Elküldve: 2007-04-25 09:28:30 [47.]

--------------------------------------------------------------------
A probléma sokkal bonyolultabb annál, mint azt elsőre gondolná az ember!
Ott kell kezdeni, hogy az igazán szerencsés kutyatulajdonos a kutyája egész életében azt se tudja, hogy a kutyának van ilyen szervecskéje. Az ugyanis olyan észrevétlenül működik, hogy fel sem tűnik.
A bűzmirigyeknek nagyon rövid és vékony kivezuető csövük van, amin keresztül a váladék a távozó bélsár felületére kerül. A mirigyet a végbélben érkező tartalom masszírozza ki belülről, így ürül. Ehhez azonban kellően kemény kaki kell, mert ha nincs meg a nyomóerő, akkor a kivezető csőbe hamar belealvad a tartalom. Ez pedig egy amolyan dugóként eltömi a kijáratot. A mirigy közben telik, ezt a kutya is érzi, ezért elkezdi a fenekét odanyomni a földhöz. Ezzel önkiszolgáló módon legtöbbször sikerül megoldania a gondot, mert a külső nyomóerő segítségével sikerül a dugót kinyomni a csőből.
A baj akkor kezdődik, amikor a gazdi ebben a stádiumban azonnal elrohan kinyomatni a mirigyet. A gyakori nyomkodás azonban oda vezet, hogy szinte teljesen megszűnik a normális, spontán ürülés, és nem véletlen, hogy az ilyen kutyával aztán nagyon gyakran kell menni.

Ebből az ördögi körből aztán nagyon nehéz kikerülni. Ilyenkor van az, amit neked is mondott a dokid, hogy vagy állandó nyomkodás, vagy esetleg műtét.
Én nem vagyok műtét párti, szeretem, a a dolgokat a természetesebbhez közeli módszerekkel oldjuk meg. Legelőször is rendbe kellene tenni a kutyád végtermékét, és arra kell törekedni, hogy mindig folyamataosan kemény legyen, hogy meg legyen a kellő masszírozó erő. Másrészt ne rohanj el azonnal kinyomatni a mirigyet, ha azt látod, hogy a kutya önmaga próbálja megoldani a dologt. Várjál ezzel pár napot, majdnem biztos, hogy sikerül az neki, és megoldódik a gond. Arra kell törekedni, hogy minél hosszabb időszakok teljenek el két nyomkodás között, majd akár ne is kelljen már kinyomni.
Idézet:
knusa
Elküldve: 2007-04-25 09:39:22 [46.]

------------------------------------------------------------
Én sajnos azt vettem észre, hogy az ilyen jellegű problémákat nagyon gyakran a kozmetikusok idézik elő...

alapvetően úgy gondolják, hogy egy kutya kozmetikájához hozzátartozik a bűzmirigy kinyomása... így egy rendszeresen kozmetikába hordott kutya előbb utóbb bűzmirigyproblémával küzd...

sok-sok olyan fiatal kutyával taklálkoztam, akinek a gazdija arról számolt be, hogy a kutyust most fürdették, nyírták, és ki is nyomták a bűzmirigyét... ja, nem volt vele probléma, de mindig ki szokták... 47. Wendelin  |   Válasz erre2007-01-23 18:33:19 [4.] 
Feljegyzés a doktornő kérésére: az utóbbi jó félévben a Diósd-Nagytétény-Törökbálint háromszögben sajnos korábbiakhoz képest növekedő tendenciában fordul elő az állatok között a különböző daganatos megbetegedés.Kérjük, hogy aki tud ilyen esetről, jelezze vagy a 20 368 4341 tel.számon a doktornőnek, vagy nekem a 20 252 7806-on.
 44. Wendelin  |   Válasz erre2006-10-23 13:08:06 [5.] 
Akkor ide is, amit a Lelences fórumra beírtam. Az utóbbi tapasztalataink azt mutatják, hogy az 50% igenis reális esély, sőt, kis szerencsével még több is, a következő feltételek teljesülése esetén: 1. idóben felismerik a tüneteket 2. a kutyus időben orvoshoz kerül 3. nincs nagyon leromlott állapotban 4. azonnal megműtik, így ismétlővé sem válhat.
A BJuli által említett 5 kutya közül 3 biztosan életben van (közülük egy Snuki, Párducaka kutyája, őt a FELICAVETnél műtötték) egyről sajnos nem tudunk bővebbet, egy meghalt (Maci, a pireneusi keverék).
[válaszok erre: #45] [előzmény: (41) m a x, 2006-10-20 14:23:37]
 43. T.Anna  |   Válasz erre2006-10-23 07:25:31 [6.] 
Szia, az hogy a kullancs megfertőzi-e az állatot vagysem, nem függ össze azzal, hogy a csípés helye bedagad-e vagy sem.
A babézia javarészt gyógyítható, nemcsak az egyetemen, de feltétele, hogy időben észrevegyék, diagnosztizálják.

www.lelenc.hu - Elveszett-Talált állatok
[előzmény: (42) hootch, 2006-10-22 22:17:40]
 42. hootch  |   Válasz erre2006-10-22 22:17:40 [7.] 
Sziasztok!
Pont 2 éve történt hogy az én bordeauxi-dogomat megcsíte egy kullancs...kiszedtük és azt hittük nem lesz baja mert nem dagadt be a helye. Pár nap múlva a kutyus nem mozgot, lógatta a fejét és vért pisilt. Kiderült : babézia: 1 hét infúzio, szurik, de csak nem javult a helyzet. bevittük az egyetemre , levették a vért és másnap visszavittük. a Diagnózis: babézia negatiív, de már nem működött a veséje és a mája.....azt mondták altatni kell....de az ebecske még járt így hát nem engedtük...bekerült az intenzívre...Napokig hányt de nem tudták megállítani a folyamatot, infuziot kapott folyamatosan, de nem változott az állapota. Minden nap azt mondták altatni kell...nem engedtük mert papírforma szerint rég kómába kéne lennie, de ő minden nap tudott még sétálni. Aztán abbamaradt a hányás, de nem javult...a leletei egyre rosszabb volt, azt mondták menthetetlen. De még mindig lábon volt (már nem tudott a helyéről lemászni de utolsó erejéből kergette az ottani cicákat). Nem tudtam azt mondani hogy egy 3,5 éves még lábon lévő "gyerekemet" altassuk el. A doki nem tágított hogy nem éli túl. Egyszercsak elfogadta a vizet... De közben kezdett a nyelve vége elhalni a sok toxikus anyagtól...azt mondták nem jelent semmit hogy iszik, mert nem működik így sem semmije .de nem hagytuk hogy elaltassák...szinte menni sem tudott, meg sem ismert minket a látogatáson, de harcolt A hétvégén szülinapi buli volt otthon, kacsacomb volt a vacsi. mindenki dugdosta a másik elől a saját kajáját hogy másnap bevihessük neki hátha elfogadja (azt mondták ha eszik akkor túlélheti de nem sok esély volt rá hogy kell neki a kaja). a vasárnapi látogatásra indultam az eldugott kacsacombbal, amikor még 2 családtag megjelent az eldugott finomságot sutyiba a zacskóba csempésszék. Bementük hozzá (én már kint sirattam szegényt), fel sem nézett...de amikor elővettük a kaját...elkezdett szimatolni és kérte az ennivalót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A hétfői vérvizsgálat során kiderült hogy a hétvégén beindult a veséje és a mája!!!!!!Kedden hazahozhattuk, és itthon folytatódott a kezelés. közben a nyelve vége leesett, így csak kézből evett és cumisüvegből ivott. DE A VESÉJE ÉS A MÁJA 100% MŰKÖDIK AZÓTA IS!!!!!NEM KELL GYÓGYSZERT SZEDNIE ÉS KÍMÉLŐ KAJÁT KAPNIA.

Szak azért írtam le a történetemet, hogyha valaki ilyen cipőben jár viggye a Szent István Egyetemre, ha valahol akkor ott meg tudják gyógyítani. És ha anyagilag megengedheti magának akkor ne altattassa el amíg hisz a kutyájában! Nekünk nem volt esélyünk visszakapni őt, de mégis itt szuszog azóta is az előszobában...remélem még sokáig!!!

"A kutya az egyetlen lény a világon, aki jobban szeret téged saját magánál."

http://gallery.site.hu/u/hootch___/
[válaszok erre: #43] [előzmény: (36) gnadzon, 2006-09-04 20:45:22]
 41. m a x  |   Válasz erre2006-10-20 14:23:37 [8.] 
Egy gyakorló állatorvostól:

Idézet:
drDani ma 13:08 | Válasz | #491

GYCS: a BJuli által leírtakat csak kiegészíteni szeretném. Sajnos az 50% túlélési esély erős túlzás. Beavatkozás nélkül gyakorlatilag nulla, kezeléssel (konzervatív és/vagy műtét) is kevesebb mint fele marad meg. A lefolyást sztem jól leírtad, amire nagyon nézni kell, az a puffadás. dobszerűen feszes lesz a has, és a hasűri túlnyomás a rekeszt is előrenyomja, így ha más nincs is, szerencsétlen jószág megfullad.azt gondolom, életmentés céllal mindenkinél lehetne egy vastagabb tű (18G pl jó), némi szesz akad a háztartásokban, az oldalán fekvő állaton kikopogtatva azt a részt, ahol dobos a hangja, akár még bele is szabad bökni egy tűt, eresszünk le valami gázt a gyomrából. Főleg, ha messze az állatorvos. A GYCS kialakulásának valóban a nagyobb testűeknél van komolyabb esélye, közülük is inkább a lazább típusoknál. (dog, masztino, stb)a gyomor felfüggesztő szalagjain képes a telt gyomor megtekeredni, aztán a bejárat és kijárat elzáródása miatt a bennrekedt tartalom villámgyorsan erjedni kezd, termeli a gázt ezerrel, az meg még jobban ráfeszít, esélye nincs a rendeződésre. Én a beérkezőknél először meg szoktam szúrni a hasát, leengedem a gázt, máris kicsit megkönnyebbül, jobban kap levegőt. Aztán vénakanül neki, infusio, kis altatás, és a nyelőcsőszondát megpróbálom betolni a gyomrába. ha a gázleengedéssel enyhült annyit a nyomás, hogy ez sikerül, akkor javul a kép, mert innen vastag csővel azért sokmindent ki lehet mosni. ha ez is OK, és nem fúvódik újra pl. reggelig (ált. este jönnek ) akkor az op. el is maradhat. Sajnos ezek az állatok azonban gyakran ismétlők lesznek. Már ha az eset utáni 5 napon belül nem pusztulnak el. U.i. a gyomor fala olyan mértékben tud károsodni az elzáródás ideje alatt, hogy ez reális veszély.
Naszóval senkit nem szeretnék ilyen szituban viszontlátni :))

[válaszok erre: #42 #44] [előzmény: (40) BJuli, 2006-10-18 20:59:53]
 40. BJuli  |   Válasz erre2006-10-18 20:59:53 [9.] 
Tapasztalatok gyomorcsavarodással kapcsolatban:
Az Elveszett kutyák topic-ban Wendelin és B.Juli által 4146 sz. alatt jelzett gyomorcsavarodás témában leírom a betegség lefolyásának menetét (ami - úgy tűnik - ma már nem ritka betegség):

Az én 12-éves németjuhász kutyusom volt az egyik az 5 közül . Ő hál'Istennek túlélte, és itt fekszik mellettem teljesen meggyógyulva.
Leírnám a tüneteket, hogy aki észreveszi ezeket, azonnal tudjon lépni:
- evés 13.30 h-kor
- nem fiatal kutyus lévén - délutáni ejtőzés volt
- 17.30 h-kor kezdődött hányingerrel - akkor még azt hittük, elrontotta a hasát.........
- kis kihagyással, de időnként öklendezett, sose jött belőle semmi - itt már arra gondoltunk, csontot nyelt, amit csak a kertből áshatott ki (régi eldugottat), mert már jó ideje nem kap csontot
- 18.30 h-tól kis szünetekkel fehér habos hányás
- levertség, nagyon rózsaszín nyelv, püffedő has
- 19 h-kor lefeküdt és semmire nem reagált
- állatorvosnak telefon (vasárnap este!), aki hál'Istennek otthon volt, és a tünetek jelzése után azonnal jött
- 19.30 h-kor irány a rendelőintézet, ahol az orvosok - telefoni segítségkérésre megvárták őt rendelési idő lejárta után
- 20 h-ra a rendelőben voltunk, az orvos már beöltözve várta a kutyát, nem volt kétséges, mi a baj
- azonnal altatták, és műtötték
- a műtét 1,5 órán át tartott, a két orvos a verítéktől átázott műtőruhában jött ki

Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segített, egyébként a kutyám már nem élne.

A doktor urat természetesen műtét után kérdeztem, mit rontottam el, de nincs rá magyarázat, nincs konkrét indoka.
Egy biztos, nagyon figyeljünk a kutyánkra. Nagytestű kutyusoknál fordulhat elő, és bármi (egy rossz mozdulat, egy rossz irányváltás, egy keritésre felugrás, vagy bármi más) kiválthatja.

Ami viszont nagyon elgondolkodtató, és Wendelin is ezért tette közzé, hogy egyre gyakoribb. Ennek csak egyik magyarázata lehet az, hogy korábban is voltak - az időben történő műtét nélkül halálos kimenetelű esetek -, de nem állapították meg az okát, most viszont jobban figyelnek a gazdák, és többet kerülnek kutyusok időben műtőasztalra.
Az igazi okot viszont senki se tudja. Azért lenne jó felderíteni, hogy ezt a halálos, szörnyű betegséget legalább meg lehetne előzni, mert a bekövetkezte után összesen 3 órája van maximum a kutyusnak az életmentő műtétig!
párducka

allatok.info
[válaszok erre: #41]
 39. t-macska  |   Válasz erre2006-09-04 21:53:38 [10.] 
A lovak is. nekik a szemükön látszik elősször mert ott bénul meg elősször valamelyik kicsi izom, talán az amelyik a harmadik szemhéjat mozgatja, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
Nem csak a lovarda a veszélyforrás, bár ott fokozotabb, hanem bármelyik talaj, merthogy ez a baktérium talajlakó. A talajjal szennyeződő sebekre fokozottan ügyelni kell.

PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐK KÖZHASZNÚ EGYESÜLET
IDÉN MÁR SEGÍTHETSZ ADÓD 1%-VAL IS, ADÓSZÁMUNK: 18001044-1-13
[előzmény: (38) Kardosszilvi, 2006-09-04 21:48:33]
 38. Kardosszilvi  |   Válasz erre2006-09-04 21:48:33 [11.] 
És a lovak is megbetegszenek tőle? Vagyis minden lovarda potenciális veszélyforrás?

Zöld Zebra Egyesület

1% az állatokért - 18716669-1-13
[válaszok erre: #39] [előzmény: (37) t-macska, 2006-09-04 21:24:46]
 37. t-macska  |   Válasz erre2006-09-04 21:24:46 [12.] 
A tetanusz mindenhol előforduló baktérium. A lófélék valamiért érzékenyebbek rá mint a többi gerinces ezért ahol lovakat tartanak szinte biztos, hogy fertőzött a talaj. Pl egyik faluban volt egy ház aki annak az udvarán megsérült (gyerek, állat) az tetanuszos lett. Már éppen átokra gyanakodtak amikor kiderült, hogy az volt valaha a patkolókovács műhelye.
A sebfelületen kerül be és a zárt -esetleg már begyógyult seb- alatt termeli a toxint ami a merevgörcsöt okozza.


PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐK KÖZHASZNÚ EGYESÜLET
IDÉN MÁR SEGÍTHETSZ ADÓD 1%-VAL IS, ADÓSZÁMUNK: 18001044-1-13
[válaszok erre: #38] [előzmény: (35) Kardosszilvi, 2006-09-04 14:04:41]
 36. gnadzon  |   Válasz erre2006-09-04 20:45:22 [13.] 
Már sokan írtak a babesiáról, de kérek mindenkit, hogy olvassátok el a mi szomorú esetünket is!

Ami Csodálatos Rizi-nk először elkedvetlenedett. Kifejezetten olyan volt, mintha depressziós lenne. Aztán fáradékony lett és nem volt jó étvágya. Azonnal orvoshoz vittük, ahol a babesia vizsgálat negatív volt. Sajnos Rizinél az első orvos nem volt elég alapos és csak egy általános babezia (én sem tudom hogy írják) vizsgálatot végzett ami negatív lett, de sajnos a kutya a vérátömlesztés, infúziók dacára sem lett jobban. Sikerült találnunk egy szuper orvost aki rögtön rájött mi lehet a baj, mindenféle szteroidot infúziót stb. kapott de sajnos már olyan gyönge volt és vérszegény, hogy nem tudott tovább küzdeni

Kiderült, hogy a babesiának van egy akkut, „rejtőzködő” formája is, amit már csak alaposabb vizsgálat során lehet megállapítani. Ha időben diagnosztizálják a Ríz nem halt volna meg a kezeink között szombat este …


. Ha tudok segíteni még valamiben írj! rfruzsina@freemail.hu doki száma: dr. Nándorfi Zoltán 425-4404, Pharama Kilinika
[válaszok erre: #42]
 35. Kardosszilvi  |   Válasz erre2006-09-04 14:04:41 [14.] 
Hogy történt, lehet tudni? Vagy csak annyit, hogy fogváltásnál előfordul fertőzés? Mit lehet tenni ellene?

Zöld Zebra Egyesület

1% az állatokért - 18716669-1-13
[válaszok erre: #37] [előzmény: (34) szorpi, 2006-09-04 11:03:33]
 34. szorpi  |   Válasz erre2006-09-04 11:03:33 [15.] 
Asszem érdemes a tetanuszt mint betegséget is idehozni. Őszintén én csak most nemrég láttam először ilyet. Vérmérgezés. Egy szerencsétlen pár hónapos kutyus kapta meg fogváltásnál történt valami.Az egész kutya egy merevgörcs, ha felállitanánk eldőlne , nem tud mozogni,nyálzik és mindezt ép tudattal. Megsimogattam, csóvált is, megrázó volt nagyon amikor mindennek ellenére meghalt, pedig volt már egy kis javulás nála

Minimenhely
Box.E.R
BulldogSos
[válaszok erre: #35]
 33. buksi4  |   Válasz erre2006-09-04 09:02:50 [16.] 
Ezzel a röntgenképpel egyértelműen diagnosztizálható a Botallo szalag által okozott nyelőcső elzáródás.
Ez egy nagyon ritka fejlődési rendellenesség, ami szerencsére műtéttel gyógyítható.
Tünetek: a kutya minden darabos eledelt visszahány, egyéb tünet nincs, nem lázas, nem étvágytalan.
A nyelőcső szabad szakaszában felgyűlik az étel és tágulatot okoz.
Idővel az állapot rosszabbodik, mivel gyakorlatilag éhezik és a sok hányás is megviseli a szervezetét, a tágulatban pangó étel fertőzést okozhat.
Diagnózis után teljesen folyékony ételt állva etetve javítható az állapota, de igazi megoldást csak a műtét eredményezhet, amikor az elzáródást okozó érköteget elvágják és elkötik, valamint jó esetben a kialakult tágulatot is megszüntetik.
Fokozatosan sűrűbb és darabosabb ételt ehet és akár teljes életet élhet.
Előfordulhat később is hányás, ezért nyelőcsőmozgást segítő gyógyszert kell szednie és problémát okozhat még az, hogy nem tanult meg a kutya rendesen rágni.
A műtét is rejt kockázatot, mivel keringésben résztvevő érköteget kell élvágni és ez nagyon veszélyes valamint a kutya egyik oldali bordáit kiemelve végzik, ami később is fájdalmas. Fokozott a fertőzésveszély és légmell kialakulásától is kell tartani ez első 24 órában.

1% 18680504-1-13.
www.koborka.hu
V.Éva
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2006-09-04 13:58:29]
 32. szorpi  |   Válasz erre2006-03-24 09:48:38 [17.] 
Pontosan uyanezt láttam akórházban, egy kölyök kiskutyánál , a szemem előtt jött rá a görcs ami alig tartott 10 másodpercig és azonnal elvesztette az eszméletét újra kellett éleszteni.Borzasztó volt.A gazdi azzal hozta be hogy férget hányt.

Minimenhely
Box.E.R
BulldogSos
[előzmény: (30) m a x, 2006-03-12 22:43:39]
 31. m a x  |   Válasz erre2006-03-23 23:35:19 [18.] 


Egy 10 hetes kölyök röntgenje, akinek "összecsúsztak" a belei.

A műtét képei
Nem kötelező megnézni, de utána ne engem szídjon aki nem bírta!

Óvatosan széthúzták az összecsúszott bélszakaszt, de egy 10 centis darab már menthetetlenül tönkrement, azt kimetszették.
 30. m a x  |   Válasz erre2006-03-12 22:43:39 [19.] 
A Szentendrei topicból hozom, érdemes megjegyezni!Reggel bementünk hozzájuk játszani, és Bodzára pont a kezeim között jött rá egy roham. Tisztára, mint az epilepszia (tudom, mert Abi az), rángatózott, vergődött, stb...gyorsan felkaptuk, és bevittük a kezelőházba, próbáltuk lábra állítani, de dülöngélt, mint egy kis alkesz.
Kb. 5 percig tartott, de mivel kb. 10 percenként rájött, Edit és Dóri elvitték dokihoz. Kiderült, hogy a benne lévő férgek termelnek valami idegmérget valószínűleg. Ha ez van, 24 órán belül el kell múlnia. Drukkoljatok neki!
[válaszok erre: #32]
 29. t-macska  |   Válasz erre2006-02-20 09:13:54 [20.] 
Az elhízást látom, egyéb tünete?

PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐK KÖZHASZNÚ EGYESÜLET
IDÉN MÁR SEGÍTHETSZ ADÓD 1%-VAL IS, ADÓSZÁMUNK: 18001044-1-13
[előzmény: (27) m a x, 2006-02-20 07:57:19]
 28. Kito  |   Válasz erre2006-02-20 08:56:27 [21.] 
Kicsoda? Állatorvos, vagy a gazda saját szakállára? Akármelyik, csókoltatom a sötét agya rejtekét. Egy újabb, mérhetetlen butaságból tönkretett kutya.

[előzmény: (27) m a x, 2006-02-20 07:57:19]
 27. m a x  |   Válasz erre2006-02-20 07:57:19 [22.] 


Őt ivartalanítás helyett hormonokkal kezelték, hogy ne legyenek kiskutyák...
[válaszok erre: #28 #29]
 26. Sz Monika  |   Válasz erre2006-02-02 21:22:30 [23.] 
Bemasolva:

2478. zsuzsazsuzs | Válasz erre Ma, 17:11:27 [8.]
Este felhívtam a megtalálót. Volt vele dokinál, készül teljes vérkép, vlszg van vele egyéb probléma is. De már jó a kedve, ugrándozik. A srác nagyon lelkiismeretesen igyekszik rendbe hozni a kuttyot, csak megtartani nem tudja. Reménykedik, hogy keresik, mert márkás bolha- és rendes nyakörve is van, és úgy látja jól tartották, kajája volt bőven. Csak ez az eü. állapot aggasztó. Ha hasznos tanácsokat, segítséget tud nyújtani neki bárki, hívja a megadott számot, bár elvileg van netje, asszem ide még nem talált!
20/965-8369

 25. Badtina  |   Válasz erre2006-02-02 20:51:12 [24.] 
Murci, 2 hónappal az ödéma megjelenése után..egyik szemén még mindig rajta van, azzal nem lát.
Ez mondjuk őt nem nagyon zavarja..


Albumom
AMSTAFF-RESCUE
[előzmény: (16) Badtina, 2006-01-02 12:27:03]
 24. m a x  |   Válasz erre2006-02-02 19:48:37 [25.] 
Tudom, hogy nem mindenki engedheti meg magának, de a tapasztalatunk az, hogy talált kutyánál a későbbi meglepetések elkerülése végett nem árt pár labort megejteni...
Egyre gyakrabban találkozunk pl. cukorbeteg kutyákkal, akik napok alatt elpusztulhatnak megfelelő kezelés nélkül. A talált vak kutyák nagy százaléka cukros.
Sovány, régóta utcán lévő, vagy kövér kutyáknál lehet számítani rossz májértékekre. Ez is könnyen tragédiához vezethet, pedig a kezelése nem kerül sokba, napi 30 Ft a gyógyszer.
 Ritka betegségek, tünetek (üzenet: 48, Elveszett-Talált-Gazdikereső állatok)
 
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.011385917663574 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail