Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9429547/75 Témák: 18646 Tagok: 111912 Legújabb tag: ilkaesco Online: (78/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 9 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Pulitenyésztés (üzenet: 212, Hungária Puli Klub)
 
 212. Szép-Apáti  |   Válasz erre2009-01-31 09:44:00 [1.] 
Eu.JW FÉNYBOJTÁROS FINIS
Utódai:

CH Olajfa-Pusztai Diótól
Szép-Apáti Kacér Kisasszony
6 hónaposan

A sokat kritizált tenyészthető
Eu.JW Szép-Apáti Csuportól
Szép-Apáti Guriga
10 hónaposan

Képgaléria:

Szép-Apáti kennel Honlap:
 211. Szép-Apáti  |   Válasz erre2009-01-26 09:59:15 [2.] 
Kedves Zsuzsa!

Köszönöm az érdeklődő soraidat .Ha hiszed ha nem te vagy az első akiben felmerült a gondolat hogy bármi módon de megpróbálja megérteni a céljaimat illetve az elképzeléseimet.
Külön köszönöm az emberséges hangvételt is.
Voltak akik mindenféle kritikával illettek kritikán aluli formában.
Ilyen emberek mindig voltak és lesznek is.

Ez nem Amerika csak azt akarjuk elhinni.

Itt nem jó ha valaki igyekszik. Nem jó mert a HOZZÁÉRTŐK nem értékelik sőt!
A különféle nyilatkozatokban fennkölt módon hirdetett „egy új fiatal generáció kinevelkedésében minden segítséget megadunk „ eszmékkel én nem találkoztam sajnos!
De találkoztam olyanokkal, akik szakmai hírnevüket arra használják, hogy kitűnő minőségű kanokról úgy nyilatkozzanak, hogy az anyai vonala nem megbízható vagy túl szép hogy a papíron szereplő szülőpártól származzon. Ezzel elbizonytalanítva az érdeklődőket.

Hallottam alpári hangvételű veszekedésről. Gyanúsítgatásokról egy levéllel kapcsolatban.
………….!
Itt efféle dolgok történnek!
Gondolod, hogy van értelme engedélyt kérni?

Mindenesetre az eset hatalmas figyelemfelkeltő hatása tagadhatatlan.
Mostanra végre többen elgondolkodtak a javító párosítások szükségességén.
Valamint talán kezdik belátni hogy nem nagyon lehet már késlekedni.

A nagyon szigorú DP rendeletek már különböző fajtákat ( bordeuxi dog ) sodortak már nagy veszélybe. Nem gondolom hogy előzetes adatgyűjtés nélkül a Dp eredményeknek ekkora szelekciós szempontként alkalmazhatók lennének.
Emellett mindenképpen fontos az egészségesebb állomány kialakítása de nem minden áron és főleg nem azonnal.

Az ősszel hosszasan elbeszélgettem Budapesten a diszpláziában szaktekintélynek számító állatorvossal. Elmagyarázta hogy születésekor minden kutya mentes. Az hogy maga a DP kialakul, az attól függ, hogy a hajlamot örökölte-e vagy nem. A kialakulásának mértékét lehet befolyásolni különböző tartási technológiákkal.
Így szerintem elég vékony a határ az örökölt és a szerzett diszplázia között.

Figyelni kellene a különböző rendelőkben készült röntgenfelvételek minőségére is.
Tudomásom szerint a felvételek nagy hányadát vissza kellene küldeni értékelhetetlen minősítéssel. Mivel ezt nem lehet értékelik őket.
Ezzel felmerül a kérdés. A kiállított eredmény egy jó minőségű képen mennyivel változna.

Az biztos hogy a fehér puliban a diszpláziára való hajlam örökítése nagyon erősen le van rögzítve.

Megpróbálok állattenyésztő fejjel gondolkodni.
Javítani kell ezt pedig nem lehet másként.


Jó lenne, ha a különböző kiállítások egyben baráti találkozók lennének.
Összegyűlnénk egy közös kutya simogatásra.
Együtt örülnénk a mi kutyánknak, a pulinak.Képgaléria:

Szép-Apáti kennel Honlap:
[előzmény: (210) Shanty, 2009-01-11 18:33:49]
 210. Shanty  |   Válasz erre2009-01-11 18:33:49 [3.] 
Kedves Zoli,

Nem ismerlek, es nem ismerem a kutyaidat sem, tehat teljesen ismeretlenul szolok hozza a temahoz.

Allatok tenyesztesevel foglalkozom es ezen belul pulijaim is vannak.
En ugy erzem, ha valaki tenyeszt, az oriasi felelosseggel jar. Nem csak a fajta fele, de a kozonseg fele is, akikhez a tenyesztett kutyak kerulni fognak. Ezert van szukseg arra, hogy CSAK a legjobb minosegu kutyak legyenek tovabb tenyesztve. Fizikai, egeszsegi es szellemi, magatartasi szempontbol is.

Sajnos ezt szabalyozni kell, amit feltetelezem a Klub a tenyszszemleken keresztul visz vegbe.

Teljesen megertem a vervonalak beszukuleset, es azt, hogy te ugy erzed, hogy a kutyad vervonala - irasodbol nem derul ki milyen formaban - szukseges lehet. De miert nem kered meg a szukseges engedelyt?

Feltetelezem, hogy a tenyeszszemleket hozzaerto egyenek folytatjak, es elfogadhato ervek mellett engedelyezni fogjak neked is a szoban forgo parositast.

A diszplaziaval kapcsolatban csak annyit szolnek, hogy egy kistestu kutyanal mint a puli, a HD-A es HD-B eredmenyek szuksegesek. Ennel gyengebb csipoju kutyat ne akarjunk tovabb tenyeszteni. (Persze itt az is fontos, hogy a kutyanak mikor lett diszplaziaja, hiszen a kesobbi evekben jelentkezo diszplazia nem feltetlen genetikai eredetu.) Viszont a "javito szinparositas" az pontosan az, ami. JAVITO.

Tovabba azt irod:
"Abban az esetben, ha párosítás annyira szerencsés hogy egy generációs időt megspórolva a fekete egyedek mellett fehérek is születnek, a színnek mint elsődleges szelekciós szempontnak kell szerepelni, tehát kizárólag csak a fehér egyedek kerülhessenek be a tenyésztésbe, mivel ez a kérelmező célja!"
Ezzel teljesen egyet ertek.

Zsuzsa
[válaszok erre: #211] [előzmény: (207) Szép-Apáti, 2008-11-01 20:01:44]
 209. Tincses Kincsem Puli  |   Válasz erre2008-12-20 15:32:07 [4.] 
]

Tincses-Kincsem Kennel

Képeim
 208. Nyertes  |   Válasz erre2008-11-01 20:43:49 [5.] 
Mindegy mi, csak a Szép-Apáti kennelre legyen szabva.
[előzmény: (207) Szép-Apáti, 2008-11-01 20:01:44]
 207. Szép-Apáti  |   Válasz erre2008-11-01 20:01:44 [6.] Gondolataim a puliról
Gondolataimat egy barátom szavaival kezdeném miszerint a jó pulinak nincsen színe. Jó magam is vallom ezt a nézetet, ám bizton állíthatom hogy ez még nem a jelen, de talán ez a jövő! Rengeteg munkával, áldozattal és elhivatottsággal el lehet érni a kívánt célt még az előtt, hogy a romló tendencia visszafordíthatatlan károkat okozna.

Az utóbbi időben rengeteg kritikát kaptam a nálam vegyes párosításból született utódok miatt. Ezt a fokozott figyelmet a téma iránt látva és kihasználva döntöttem úgy megpróbálom leírni az elképzeléseimet a témáról .Teszem mindezt azért, mert bízom abban, hogy néhányan elgondolkoznak ezekről a dolgokról és talán másképp látják majd a tevékenységemet.

Nem ismeretlen dolog a pulisok számára a fehér állomány kétségbeejtő helyzete. Látom, látjuk azt a tényt, hogy az állomány genetikailag nagyon beszűkült! Nagyrészt szoros rokontenyésztésről beszélünk, ami maga után von negatív hatásokat, így például a csípőizületi diszpláziára való hajlamot is felerősíti! Megoldásként kizárólag a génállomány frissítésével tudunk eredményeket elérni!
Az, ami a fehér pulin segíthet, azonban hatalmas veszélybe sodorhatja a fekete pulit. Nagy tehát a felelősség rajtunk A megoldást meg kell találni rá. Egyet kell tehát értenem azokkal, akik féltik a fekete pulit a fehértől! Magam is tapasztaltam már a génösszetételében színpárosítást is tartalmazó vonalak káros hatását.

Az eltelt évek alatt megpróbáltam megkeresni az elmúlt idők engedélyezett fekete-fehér párosításokból született utódokat (habár vannak nálam lényegesen nagyobb lexikai tudással rendelkező pulisok is) Ezek a színöröklődés szabályszerűségét figyelembe véve többségében a fehér színre heterozigóta fekete egyedek. Ezek az egyedek a fekete génállományba kerültek be.Tapasztalataim szerint ezt a munkát az első generáció után (tisztelet a kivételnek) nem folytatták a tenyésztők! Azt hogy ennek az okát a tenyésztőknél idő-, lehetőség-, vagy csupán a kitartás és az igazi elhivatottság hiánya idézte elő nem tisztem megítélni. Úgy gondolom, igazi előbbrejutás e területen nem született .
Tudjuk tehát, hogy kell illetve az egyetlen megoldás a színpárosítás, de hogyan? Véleményem szerint mindenképpen az érvényben lévő tenyésztési és tenyészszemle szabályzat módosításával!
A színpárosításokat továbbra is engedélyezni kellene, ám úgy hogy akár 6-8 éves tenyész szemlézett kutyákat ne kelljen újra együtt bemutatni engedélyeztetésre. Már a kötelező tenyészszemle minősítéskor el kellene dönteni a tenyésztési tanácsnak hogy az adott egyed alkalmas-e a színpárosításra. Nem tartom elfogadhatónak sem szakmailag megalapozottnak azt, hogy a fehér szín tenyésztésénél elfogadjuk a HD-D eredményt, a javító színpárosításnál viszont nem! Az alábbi tenyésztési feltételekkel a felmerülő kockázati tényező kiküszöbölhető.
Ha a tenyésztő fekete- fehér párosítást szeretne engedélyeztetni, akkor az a célja, hogy a fehér génállományt frissítse. Ezzel együtt igen is vállaljon kötelezettséget is:
A színkeresztezésből született a fehér színre heterozigóta fekete egyedek után kizárólag fehér egyedek kerülhessenek csak regisztrálásra mivel ez a kérelmező célja!!

Abban az esetben, ha párosítás annyira szerencsés hogy egy generációs időt megspórolva a fekete egyedek mellett fehérek is születnek, a színnek mint elsődleges szelekciós szempontnak kell szerepelni, tehát kizárólag csak a fehér egyedek kerülhessenek be a tenyésztésbe, mivel ez a kérelmező célja!Itt sok kérdés merül fel, többek közt a született utódok értékesítése. Itt a saját példámat tudnám említeni. A tavaszi alomból született hat fekete utódból ötöt költségáron adtam gazdához, mivel az értékesítés a korlátozott tenyésztési feltételekkel elég nehézkes.

Ám ha a tenyésztő tenni akar, akkor tegyen is!!

Gondolni kell itt az előfordulható szürke színű egyedekre is, ami néha csak az egyedfejlődés későbbi szakaszában mutatkozik.

Meggyőződésem, hogy vannak tenni akaró pulisok, akik a jelenlegi bürokratikus és véleményem szerint a cél eléréséhez alkalmatlan szabályok módosításával ismét látnának továbblépési lehetőséget és kivennék a részüket a munkából. Ezt a munkát akár szervezetten is lehetne végezni, amivel valószínűleg közösségformáló hatása mellett, gyorsabb eredményt is el lehetne érni, és az oszd meg módszer is a múlté lehetne!

Ez nem kis adminisztrációs munkát jelent, de meggyőződésem hogy megéri és a magam részéről időt, munkát nem sajnálnék!

Nem mehetünk el azonban, az érvényben lévő tenyésztési szabályzat diszplázia kötelezettsége mellett sem!
Nem tudom kijelenteni azt, hogy a pulinál a diszplázia tünetmentes. Elvétve ugyan, de hallottam klinikai tüneteket mutató puliról is .Véleményem szerint ezeknél többségben a rossz tartási körülmények, illetve a túlsúly az, ami a tüneteket előidézte, ám nem az a fontos hogy mi idézte elő, de jelen van!!
Nem gondolom, hogy a jelenlegi szabályozást el kellene törölni annál inkább sem, mivel sokan sokat tettünk azért, hogy meggyőződjünk az állományunk egészségi állapotáról.
Azt azonban nem tartom elfogadhatónak, hogy az életkoruk miatt jelöletlenül maradt kutyákról, akik fokozott kockázatot jelentenek még sok évig nem esik szó! Hatása leginkább a kezdő pulisoknál jelentkezik, akik miután megismerik a kutyájuk egészségi állapotát, valamint az érvényben lévő tenyésztési szabályzatot csalódásuk után örökre elfordulnak a fajtától.
Fontosnak tartanám a tájékoztatást a jelöletlen puliknál előfordulható fokozott kockázati tényezőről!
Ehhez az kellene hogy a csípőizületi diszpláziára ne úgy gondoljunk, mint a pestisre!

Nem gondolom azt, hogy van olyan genetikai összetételű állomány jelenleg ami megengedné azt hogy a DP-eredmény miatt bármelyik pulit is nélkülözhetnénk!


Megoldásként tartom számon, az elfogadhatónál rosszabb csípőeredményű kutyák tenyésztését külön szabályozással! A klinikai tüneteket nem mutató diszpláziás egyedeket csak mentes, vagy átmeneti egyeddel lehetne párosítani. Természetesen pontos regisztráció és a tenyészszemle alkalmával végrehajtott utódszelekcióval, aminek elsődleges célja a legalább HD-B eredmény. Az ennél rosszabb eredmény - ezen természetesen írásos kérelem után született egyedeknél - a nem tenyészthető minősítést vonná maga után.

Ám, ha tenyésztő meggyőződése, hogy az adott egyed genetikailag fontos a puli állománynak és képes ekkora kockázatot és az ezzel együtt rengeteg munkát, időt, és pénzt áldozni a cél érdekében, miért ne tehetné!T

udom, hogy ez sok munka, amit amúgy is teszünk. Ám miért ne tegyük úgy hogy a jövőben ne kelljen szemethúnyni bizonyos hibák, hiányosságok felett a kiállításokon, tenyészszemléken csak azért mert az a puli fehér!!
2008-11-01


Farkas Zoltán
Szép-Apáti kennelKépgaléria:

Szép-Apáti kennel Honlap:
[válaszok erre: #208 #210]
 206. Nyertes  |   Válasz erre2008-10-29 22:14:15 [7.] 
Áthozat az Eladó Pulik topicból. Ez nem oda való.

Itt tessék társalogni róla.

193. igazmondojanos Elküldve: Ma, 22:05:03 [1.]

Néhány szó ,egy olyan tenyésztőről, akinek a „szabályok” szentek és sérthetetlenek. Mármint csak akkor mikor az érdekei úgy kívánják! A Szépapáti kennelben ismét engedély nélküli párosítás történt véletlenül! Már az idén másodszor…. Hogy is van ez? Ármány vagy véletlen? Ha a fekete – fehér párosítás nem véletlen, akkor nincs miről beszélnünk. Ha viszont a második véletlen, akkor el kell gondolkodni azon a tényen, hogy az itt születet kölykök vajon milyen szülőtől is származnak…..

[előzmény: (191) Szép-Apáti, 2008-10-29 13:13:43
 205. nyihike  |   Válasz erre2008-09-27 15:38:47 [8.] 
A Pörgelóci Puli Kennel újabb Championja,Interchampion várományosa.
KACÉR BÓBITÁS STRÁZSA
(Ch Hamzabégi Cimborám Bagó-Ch.Zugligeti
Délibáb)

Tenyésztő:Dr.Erdélyi Géza
Tulajdonos:Kassai László
Felvezetés,Kozmetika:
Kárpáti Dorottyavebszájt
pikcsörsz
Blog
 204. nyihike  |   Válasz erre2008-09-27 14:38:13 [9.] 
FIGYELEM FELHÍVÁS!!!!!

EZÚTON TÁJÉKOZTATJUK TAGJAINKAT ÉS A KEDVES ÉRDEKŐDÖKET,HOGY A 2008.09.28.-RA,HORTOBÁGYRA MEGHIRDETETT HPK TENYÉSZSZEMLE ELMARAD.

AZ ÉV UTOLSÓ TENYÉSZSZEMLÉJÉT A KLUB 2008.10.18.-ÁN RENDEZI A MEOE BUDAPEST,TÉTÉNYI ÚTI KÖZPONTI SZÉKHÁZÁBAN.

TERVEZETT BIRÓ:GÉCZI IMRE

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK,MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK.

Hungária Puli Klub
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:
0620-946-39-68
0629-326-954
puli@puli.hu


vebszájt
pikcsörsz
Blog
 203. Szép-Apáti  |   Válasz erre2008-09-16 21:52:30 [10.] 

Képgaléria:

Szép-Apáti kennel Honlap:
 202. nyihike  |   Válasz erre2008-09-07 14:57:41 [11.] 
Fedeztetésre ajánlom!
Érdeklődni lehet:
06703305302

vebszájt
pikcsörsz
Blog
 201. nyihike  |   Válasz erre2007-06-18 14:58:27 [12.] 
Én nagyon örülök ennek a levélnek

vebszájt
pikcsörsz
Blog
[előzmény: (200) Nyertes, 2007-06-18 13:02:03]
 200. Nyertes  |   Válasz erre2007-06-18 13:02:03 [13.] 
Kedves magyar Pulitenyésztők,nemrég a Német Puli Klub, vezetőségével és néhány tenyésztőjével, meglátogatta a Magyar Puli Klub jól szervezett Kutyakiállítását. Az ott látott kutyák nagy benyomást tettek ránk. Gratulálunk a kitünő tenyészállományukhoz!Néhány nappal később megismerkedtünk néhány tenyésztővel és kutyáikkal. Mindenhol szívélyesen fogadtak és hasznos információval láttak el bennünket. Ezennel is hálás köszönetet mondunk érte!Elsődleges törekvésünk olyan magyar puli tenyészkutyákat találni, melyek vérvonala Németországban még nem ismert. Ezen feltevésnek megfelelően lépünk kapcsolatba a magyar tenyésztőkkel.Örülnénk, ha a Magyar Puli Klub és Tenyésztői a g.haendschke@puli.de
emailcímen tájékoztatnának bennünket aktuális, ill. közeljövőben várható almaikról. Nyugodtan írhatnak nekünk magyarul is.Még egyszer köszönjük a barátságos fogadtatást és további sikeres munkát kívánunk!Német Puli KlubGerda Händschke

(Tenyésztésvezető)

Deutscher Puli Klub e.V.

Am Kochengraben 39

D-64686 Lautertal

Tel. 06254-950517

Fax 06254-950515

g.haendschke@puli.de

www.puli.de[válaszok erre: #201]
 199. Nyertes  |   Válasz erre2007-04-23 11:10:08 [14.] 
Hamarosan írásban is megjelenik, a klub honlapján is, és a kiadványban is, ami a tervek szerint a klubkiállításra készen lesz.
[előzmény: (198) Haromszeki-Gobe, 2007-04-23 09:56:41]
 198. Haromszeki-Gobe  |   Válasz erre2007-04-23 09:56:41 [15.] 
Köszönöm a képeket, biztos tanulságos volt.

H-Góbé


Kattints ide a képért
hgobe@puli.ro
www.puli.ro
[válaszok erre: #199] [előzmény: (197) nyihike, 2007-04-22 23:45:37]
 197. nyihike  |   Válasz erre2007-04-22 23:45:37 [16.] 
Az idei,tavaszi Budapesten rendezett Főtenyészszemle hangulatképei.vebszájt
pikcsörsz
Blog
[válaszok erre: #198]
 196. Nyertes  |   Válasz erre2007-01-09 18:14:34 [17.] 
Bocs én tudtam rosszul nem érvényes csak márciusig újíthatod meg.

Alapszabály

4.4.1 Éves tagdíj és egyszeri belépési díj összegét a Közgyűlés határozza meg.

Az éves tagdíj egy teljes naptári évre szól és minden év január 1.-én esedékes, illetve belépéskor fizetendő és az adott év XII. 31. napjáig érvényes. A tag bármi nemű jogait és a klub szolgáltatásait, rendezvényeit, csak érvényes tagsági viszonnyal gyakorolhatja, illetve veheti igénybe.

4.3.5 A tagok sorából való törlése. A tagok sorából való törlésre az elnök a vezetőség jogosult. Erre akkor kerül sor, ha a tag az éves tagdíj befizetését írásban történő felszólítás ellenére nem rendezi március 31. –ig, vagy írásban nem kéri annak meghatározott ideig történő halasztását. A törlés határozatáról az elnök, írásban ajánlott levélben értesíti a tagot.

[előzmény: (195) Herfe, 2007-01-09 18:08:32]
 195. Herfe  |   Válasz erre2007-01-09 18:08:32 [18.] 
Nme vagyok rajta tul,mert nem tudtam,hogy az előző éves tagság fedezetet ad Márciusig.

"Ha másokat követsz,csak második lehetsz!"
[válaszok erre: #196] [előzmény: (194) Nyertes, 2007-01-09 18:00:43]
 194. Nyertes  |   Válasz erre2007-01-09 18:00:43 [19.] 
Azt hittem ezen már túl vagy.

A tavalyi tagsági érvényes március 31.ig.
De lehet igazolni a befizetett csekkszelvénnyel, vagy az átutalást igazoló bizonylattal.

De kérhetsz külön igazolást is a klubelnöktől, hogy van érvényes tagságid.

Most új szabály van a MEOE-ban, ki kell tölteni egy adatlapot is, most kapják meg a klubelnökök, ezért késik kicsit a csekk postázása. Ezt is postázni kell, és kitöltve visszaküldeni.

De ez a befizetésedet nem befolyásolja,


[válaszok erre: #195] [előzmény: (193) Herfe, 2007-01-09 17:16:07]
 193. Herfe  |   Válasz erre2007-01-09 17:16:07 [20.] 
A tagsági 6000 ft?

És ha elküldöm mikor kapok igazolást,hogy nevezhessek a kiállításra,mert uyge az érvényes MEOE tagsági kell a nevezéshez

"Ha másokat követsz,csak második lehetsz!"
[válaszok erre: #194] [előzmény: (192) Nyertes, 2007-01-09 17:12:54]
 192. Nyertes  |   Válasz erre2007-01-09 17:12:54 [21.] 
Szabadon választott.
[válaszok erre: #193] [előzmény: (191) Herfe, 2007-01-09 17:05:48]
 191. Herfe  |   Válasz erre2007-01-09 17:05:48 [22.] 
A 2007-es tagsági díjat utaljam a klub számlájára,vagy kapok csekket?
/6000 Ft/

"Ha másokat követsz,csak második lehetsz!"
[válaszok erre: #192] [előzmény: (190) Herfe, 2007-01-09 15:52:37]
 190. Herfe  |   Válasz erre2007-01-09 15:52:37 [23.] 
Ha találkozunk megkérdezem-köszi

"Ha másokat követsz,csak második lehetsz!"
[válaszok erre: #191] [előzmény: (189) Nyertes, 2007-01-09 15:42:26]
 189. Nyertes  |   Válasz erre2007-01-09 15:42:26 [24.] 
Ezt még senki nem tudja. Mintahogy azt sem jár e a magyar fajtáknak az 50% kedvezmény.
Ez állítólag csak a 2007 jan. 01. után történt fedeztetésekre érvényes.

De talán kérdezd meg a tenyésztésvezetőt, ha találkoztok.
[válaszok erre: #190] [előzmény: (188) Herfe, 2007-01-09 13:26:55]
 188. Herfe  |   Válasz erre2007-01-09 13:26:55 [25.] 
Fedeztetési jeggyel kapcsolatban lenne kérdésem...ill alombejelentő jeggyel kapcs.

Tenyészetenként kell egy-egy tömb,vagy tenyészkanonként egy-egy töm?
Ill Szkánként 1-1 tömb,vagy elég ha 1 tömböm van?

"Ha másokat követsz,csak második lehetsz!"
[válaszok erre: #189]
 Pulitenyésztés (üzenet: 212, Hungária Puli Klub)
 
    / 9 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.010650873184204 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail