Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9415410/71 Témák: 18445 Tagok: 111600 Legújabb tag: seolinks786 Online: (88/3
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 15 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Egészséges életmód (üzenet: 353, Egészség)
 
 373. Topi-50  |   Válasz erre2022-05-04 11:41:01 [1.] 
„ERŐS CSONTOKRA és ÍZÜLETEKRE! Csak egy teáskanál naponta!”

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 372. ozon23  |   Válasz erre2022-04-22 18:21:42 [2.] 
Idézet:Szinopszis:

A vérnyomás táblázat, amely azt mutatja, hogy a felnőttek és a gyermekek életkoruk átlagosan magas, alacsony vagy egészséges vérnyomás-tartományt mutat -, egyéb hasznos szívvel kapcsolatos információkat tartalmaz.

Vérnyomás diagram: Alacsony, normál, magas szintű szerint
A szisztolés nyomás a vérnyomás leolvasása, amikor a szíve veri – az első vagy a felső szám.

A diasztolés nyomás a vérnyomás mérése, amikor a szíve ellazul – a második vagy az alsó szám.

Vérnyomás ellenőrzés

A magas vérnyomás gyakran nem okoz olyan betegség jeleit, amelyeket láthat vagy érezhet. Ezért fontos, hogy egyeztessen időpontot orvosával vérnyomásának ellenőrzésére. Ajánlott, hogy az egészségügyi azakember évente legalább egyszer ellenőrizze vérnyomását. Ha magas vérnyomást (vagy más kapcsolódó állapotot) diagnosztizáltak, orvosa javasolhatja, hogy gyakrabban ellenőrizze.

Mit utal a vérnyomás?

A vérnyomás arra az erőre utal, amelyet a vér kering az erek falán, és amely az egyik legfontosabb életjellemző. A keringő vér nyomása csökken, amikor a vér az artériákon, az arteriolákon, a kapillárisokon és az ereken keresztül mozog. A kifejezés vérnyomás általában arra utal, hogy a vért, azaz a nyomás a nagyobb artériákba, vérerekbe továbbítja.

A vérnyomást mindig két számban adják meg:

Szisztolés nyomás (amikor a szívverés)
Diasztolés nyomás (amikor a szív ellazul)
Amikor a méréseket leírják, mindkettőt az egyik fölé vagy feljebb írják, a másikban a szisztolés az első szám, például 120/75.

A vérnyomás NEM azonos a pulzusával (pulzus) vagy a maximális pulzusával.

****************************************************************************************************************
A szisztolés és diasztolés vérnyomásérték???


 371. ozon23  |   Válasz erre2022-03-12 23:08:09 [3.] 
Almaecet hatásai valóban tesz valamit a testedért

Idézet:Az almaecet valóban tesz valamit a testedért vagy a beledért, vagy csak valami olyasmi, amit bolt árult nekünk? Ha jó, hogyan kell kiegészíteni vele?

Almaecet hatásai

Az almaecetet évtizedek óta holisztikus gyógymódként emlegetik, és olyan népszerű, mint valaha a wellness világában. A támogatók azt állítják, hogy az éléskamrának mindenféle pozitív előnye van: néhányat említve a gyulladás csökkentése, az öregedés lassítása és a fogyás elősegítése. És elméletileg az almaecet bizonyos tulajdonságai arra utalnak, hogy ezeknek az állításoknak némi igazság lehet. Például, almaecet tartalmaz B-komplex vitaminok, amelyek nem rendelkeznek gyulladáscsökkentő hatása a szervezetben. De ezeknek a vitaminoknak a gyulladáscsökkentő tulajdonságait az ecet fogyasztás összefüggésében nem vizsgálták. Ez a probléma a legtöbb állítással, amelyet az emberek az almaecet-vel kapcsolatban állítanak – egyszerűen nem bizonyítottak, így, vagy úgy.

Almaecet hatásai valóban tesz valamit a testedért


 370. ozon23  |   Válasz erre2022-03-12 22:59:03 [4.] 
Cukor rabja valójában nem lehet?

Idézet:Ha mélyen benne van a cserkész leány sütikben, és az impulzuskontrollja nem indult be, akkor elgondolkodhat azon, hogy mással van-e dolga, mint sóvárgással – valami inkább függőséggel. Talán hallotta azt a tényt, hogy a cukor ugyanazokat az öröm központokat aktiválja az agyában, mint a kokain és a heroin. De bár érthető, hogy a cukor körüli kontrolltól mentesnek érezzük magunkat. Egyszerűen nincs meg az, ami ahhoz szükséges, hogy az addikciós kutatók szabványai, vagy a mentális zavarok diagnosztikai és statisztikai kézikönyve ( DSM-5 ). Amely magában foglalja az orvosilag is, függőséget okozzon, függőség elfogadott meghatározása.

Cukor rabja valójában nem lehet?


 369. ozon23  |   Válasz erre2022-03-12 22:54:36 [5.] 
Diéta kultúrát ez a dietetikus akarja földig égetni

Idézet:Negyvenöt millió amerikai fogyókúrázik évente , és bár rövid távú sikert tapasztalhatnak, az emberek 90 százaléka visszanyeri az elvesztett súlyt. Ez azért van, mert a fogyókúra, legalábbis úgy, ahogyan eddig tettük, nem működik. Azt hittük, hogy a diéta kudarcot vallanak, mert hiányzik az akaraterő, vagy a fegyelem. De az esélyek halmozottak az étrendi korlátozásokkal fogyni próbáló személyekkel szemben. A legújabb kutatások kimutatták, hogy testünknek van egy meghatározott súlytartománya. Amelyet nagyrészt a genetika határoz meg, és egy 2013-as tanulmány megállapította, hogy ha természetes súlya alá süllyed, agya megváltoztatja az anyagcserét és az energiatermelést, hogy visszatérjen a normális szinthez és megakadályozza a további súlyt veszteség.

Diéta kultúrát ez a dietetikus akarja földig égetni 368. Topi-50  |   Válasz erre2022-03-09 22:02:28 [6.] 
Az ujjak maszirozásának hatásai

Nem biztos, hogy a legkülönfélébb módszerekre, tisztítókúrákra és egyéb alternatívákra van szükséged ahhoz, hogy megtisztítsd bizonyos szerveidet, vagy hogy egészségesebbé varázsold a tested!
Ujjaid ugyanis mind-mind kapcsolódnak valamelyik szervedhez, csak tudni kell, hogy mikor melyiket aktiváljuk!
A hüvelykujj
A tüdőhöz és a szívhez csatlakozik. Ha nehéz légzést vagy heves szívverést érzékelünk, egy percen át dörzsöljük a hüvelykujjunkat és elmúlnak a tünetek.
A mutatóujj
A gyomorhoz és a vastagbéllel áll kapcsolatban. Ha meg szeretnél szabadulni a székrekedéstől, a hasi fájdalomtól, nem kell mást tenned, mint 1 percig masszírozni ezt az ujjaid és hamarosan jobban érzed majd magad.
A középső ujj
A vékonybéllel, a szívvel, az erekkel és a légutakkal köthető össze. Amikor szédülést, hányingert, vagy álmatlanságot tapasztalsz, masszírozd 1 percig a középső ujjad és elmúlnak a rosszullétek.
Gyűrűsujj
Különleges kapcsolatban áll a hangulatunkkal. 1 percen át történő masszírozása képes megakadályozni a depressziót és jobb közérzetet biztosítani.
Kisujj
A veséhez, a fejfájáshoz és a nyaki fájdalomhoz köthető 1 percig masszírozzuk és enyhülnek a kellemetlen tünetek.


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 367. ozon23  |   Válasz erre2022-03-08 20:13:13 [7.] 
Kávé hatása az egészségére?

Idézet:Ez körülbelül három csésze kávé fogyasztóként az Egyesült Államokban, ahol a felnőttek 83 százaléka nem tudja elképzelni az életet nélküle. Hozzáadva ehhez a teához, koffeinmentes üdítőkhöz és ezekhez a hírhedt energiaitalokhoz , nem fog meglepődni, ha azt olvassa, hogy 90% -unk fogyaszt koffeint valamilyen formában minden nap. Kávé hatása, ez rossz dolog? Nem teljesen.

Kávé hatása és a kutatások
A legújabb kutatások kimutatták, hogy különösen a kávé segíthet megelőzni az olyan betegségeket, mint a stroke és bizonyos rákos megbetegedések. Csökkentheti a Parkinson-kór és a demencia kockázatát, valamint fokozhatja koncentrációnkat és memóriánkat. Részben azért, mert a kávébab mag, emlékeztet rá a Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH), és mint minden mag, védő vegyületekkel vannak tele.

“A kávé elképesztően hatékony biológiailag aktív vegyületek gyűjteménye” – mondta Walter Willett, a Harvard Közegészségügyi Iskolájának orvosa az Országos Egészségügyi Intézet hírlevelének.
Kávé hatása az egészségére?
 366. ozon23  |   Válasz erre2022-03-08 20:10:16 [8.] 
Kávé koffeintartalma és kávé kalória

Idézet:A kávé népszerű ital, és valószínűleg a leggyakoribb koffeinforrás. A kávé koffeintartalma jelentősen változhat számos tényezőtől függően, beleértve a típust, a főzési módszert és a márkát.

Szerint a Étrendi irányelvek az amerikaiak számára 2015–2020, az Egyesült Államokban a felnőttek több mint 95 százaléka koffeint tartalmazó ételeket és italokat fogyaszt. Átlagosan az amerikai felnőttek között fogyasztanak 110 és 260 milligramm (mg) koffein / nap.

A Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) becslés szerint egy tipikus 236 ml csésze kávé körülbelül 80–100 mg koffeint tartalmaz.

Ebben a cikkben néhány különböző típusú és típusú kávé koffeintartalmát vizsgáljuk. Kitérünk azokra a tényezőkre is, amelyek befolyásolják a kávé koffeintartalmát, más koffein forrásokat, az ajánlott napi koffeinbevitelt és annak mellékhatásait.
Kávé koffeintartalma és kávé kalória
 365. ozon23  |   Válasz erre2022-03-08 18:48:24 [9.] 
Koffeinmentes kávé ivás Hogyan?

Idézet:Független tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy a kávé, koffeinnel, vagy koffeinmentes kávé, számos egyedülálló egészségügyi előnnyel jár. Beleértve a megnövekedett életminőséget és a többszörös rákos megbetegedések és krónikus betegségek kockázatának csökkentését.Koffeinmentes kávé ivás Hogyan?
 364. ozon23  |   Válasz erre2022-03-08 17:53:44 [10.] 
Cikória kávé jó neked? Cikória jótékony hatásai

Idézet:Lent a New Orleans-i francia negyedben, miután a késő esti koncertek és partik a Bourbon Streeten lecsendesültek, biztosan megtalálja a helyieket és a turistákat, akik kikapcsolódnak a Café du Monde-ban a város híres jubileumi utáni ételeivel: beignet és cikória kávé.

A kombó nem más, mint elragadó. A cukorba szórt sült tészta édes, pelyhes érzései jól keverednek a sötét meleg, diós (majdnem fás) akcentussal. Míg a beignet már egy ideje népszerű amerikai öröm, a cikória kávé csak az elmúlt években ragadt meg igazán. A Big Easy azonban a 19. század vége óta átfogja a cikóriát – íze és egészségügyi előnyei miatt.
Cikória kávé jó neked? Cikória jótékony hatásai
 363. ozon23  |   Válasz erre2022-03-08 17:48:31 [11.] 
Zöld kávé – Mennyire hatékony?

Idézet:A “zöld kávé” bab a Coffea gyümölcs kávék magja (bab), amelyet még nem pörköltek meg. A pörkölési folyamat csökkenti az úgynevezett klorogénsav mennyiségét. Ezért a zöld kávébab magas klorogénsav tartalommal rendelkezik, mint a szokásos, pörkölt kávébab. Úgy gondolják, hogy a zöld kávéban található klorogénsav egészségügyi előnyökkel jár.

A zöld kávé akkor vált népszerűvé a fogyás után, amikor 2012-ben a Dr. Oz show-ban megemlítették. A Dr. Oz show a “Zöld kávébab, amely gyorsan zsírt éget” néven emlegette, és azt állítja, hogy nincs szükség testmozgásra vagy diétára.

Az emberek elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás és egyéb állapotok miatt szednek zöld kávét, de nincsenek megfelelő tudományos bizonyítékok e felhasználások többségének alátámasztására.
Zöld kávé – Mennyire hatékony?
 362. ozon23  |   Válasz erre2022-03-07 20:00:42 [12.] 
Kávé ivás? Mi történik a testeddel?

Idézet:Ez nem meglepő, hogy a 64 százaléka az amerikai felnőttek számolnak iszik legalább egy csésze kávé ivás naponta. 11 százaléka egy óriási, négy vagy annál több kávé ivás! Mi több, átlagos akár három csésze kávét iszik naponta. Annyi ember kavargatja a kávét, ezért úgy döntöttünk, hogy belevetjük magunkat a dolgok árnyaltabb és meglepőbb listájába, amelyeket a kávé tehet az emberi test számára.Kávé ivás? Mi történik a testeddel?
 361. ozon23  |   Válasz erre2022-03-07 19:46:06 [13.] 
Maláta kávé a fagylalt és az édesség trenddé válik

Idézet:Ha valaki megkérte, hogy meséljen nekik a malátáról, leírhatja a sör összetevőjeként. Vagy megemlítette a malátás turmixokat, vagy a csokoládéval borított malátás tej golyókat. Most Caribou a malátát vette át, és a legújabb kávé ízű trenddé változtatta. Ebben a hónapban a minneapolisi székhelyű Caribou háromféle moka ital opcióként kezdte meg a malátát. A vásárlók kipróbálhatják a maláta kávé, amelyben a csokoládé chipshez eszpresszót és maláta tejet adnak, és párolt tejjel kombinálják. Van még egy malátás mokka kávé, amely csokoládéforgáccsal kevert malátát, kávét és jeget tartalmaz. A maláta elkészített kávéban kapható, melegen, vagy hidegen.

Maláta kávé története
A maláta egy régi iskola íze, amely úgy tűnik, hogy 1883-ban nyúlik vissza, amikor William Horlick megkapta az első amerikai szabadalmat egy malátás italporhoz, amelyet forró vízzel kevertek ital előállítására.

Horlick porja gyorsan megfogott, mind az Egyesült Államokban, mind az egész brit birodalomban. Könnyű volt szállítani, és az allergiások számára a tejtermékek alternatívájaként is reklámozták. A gyermekeknek szóló, éjjeli takaróként is népszerűsített Ovaltine 1904-ben jutott el a piacra.

A Walgreens azt állítja , hogy az egyik chicagói üzletben szódabikarbónát találhatott 1922-ben, hogy maláta port adjon a fagylalthoz, létrehozva az úgynevezett “malátás tejet”.

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy a malátás turmixok fagylaltozó-menüvé váljanak, és hogy a maláta az édességek, mint például a maltesers és whoppers, kiemelt ízévé váljon.Maláta kávé a fagylalt és az édesség trenddé válik
 360. ozon23  |   Válasz erre2022-03-07 18:10:46 [14.] 
Eszpresszó kávé és a kávé között Mi a különbség

Idézet:Mi különbözteti meg a kávét és az eszpresszó kávé? A bab? Az őrlés? A főzési módszer? Jobban megnézzük.

Vajon egy más néven ismert rózsa olyan édes illatú lenne? Az eszpresszó kávé akkor is eszpresszó lenne, ha nem így hívnánk? És különben miben különbözik az eszpresszó a kávétól? Ez az utolsó egy egyszerű kérdés, amelyet láttunk eléggé feltenni ahhoz, hogy meggyőzzön minket a válaszadástól. Szóval, itt van.Eszpresszó kávé és a kávé között Mi a különbség
 359. ozon23  |   Válasz erre2022-03-07 18:07:10 [15.] 
Koffein leszokás a fejfájásmentes módszerrel

Idézet:Egy dietetikus tippeket oszt meg a koffein megvonásának elkerülése érdekében, amikor megkönnyíti szokását. Kávé, tea, szóda, energiaitalok … a koffein különféle formákban fordul elő, de mindegyikben van egy közös jellemző: hihetetlenül nehéz leszokni róla.

Ha az ébredés legjobb része az összes koffein a csészében, akkor ideje lenne visszalépni – de hogyan? Beth Czerwony, MS, RD, CSOWM, LD bejegyzett dietetikus arról beszél, hogy biztonságosan csökkentheti a koffein-fogyasztást.Koffein leszokás a fejfájásmentes módszerrel
 358. ozon23  |   Válasz erre2022-03-07 17:12:33 [16.] 
Kávé allergia tünetei

Idézet:Gyakran rosszul érzi magát kávéfogyasztás után? Lehet, hogy allergiásnak gondolod, de valószínű, hogy valami másról van szó. Az amerikaiaknak csak körülbelül 4 százalékának van ételallergiája. A legtöbb ember valószínűleg tapasztalja az úgynevezett ételérzékenységet, ami hasonló tüneteket okozhat. Itt van, amit tudnia kell, ha gyanítja, hogy kávé allergia tünetei, vagy érzékeny lehet a kávéra.

Kávé allergia tünetei – Tünetek
A kávéra adott allergiás reakció tünetei súlyosak lehetnek. Ez befolyásolhatja testének egy vagy több rendszerét, például a keringési rendszert, az emésztőrendszert vagy a légzőrendszert. A reakció valószínűleg két órán belül bekövetkezik a kávé fogyasztást követően, és idővel súlyosbodhat is.
Kávé allergia tünetei
 357. Topi-50  |   Válasz erre2022-02-16 08:31:17 [17.] 
Hosszabb élet

A világ legidősebb emberei elmondták, szerintük hogyan kell

élni ahhoz, hogy aktív és hosszú legyen az életünk. Okoztak meglepetést is a
kisöregek! És ami igazán elgondolkodtató, hogy mindezt a tapasztalatok mellett a
kutatások is alátámasztják!

1. Lazíts egy csésze teával
A tea tele van antioxidánsokkal, amelyek segítenek meggátolni a szívbetegséget, a rákot és a korai öregedést is. Egy izraeli tanulmány kimutatta, hogy akik mérsékelten, de rendszeresen
isznak teát, lényegesen tovább élnek, mint azok, akik nem, vagy csak alkalomszerűen isszák.

2. Egyensúlyozás minden reggel

Talán elsőre egy kicsit furcsán hangzik, de ha reggel öltözködés közben az egyik, majd a másik
lábadon egyensúlyozol, az erősíti a hát, kismedencei és a gyomor környéki izmokat, mindent, ami támasztja a gerincet." Ennek az egyszerű napi rutinnak hosszú távú előnyei vannak, segít abban, hogy az öregedés során is aktívak maradjunk" - mondta Tom Salzman gyógytornász.

3. Napi három dió
A dió az egyik legegészségesebb csonthéjas, mert olyan anyagokat tartalmaz, ami
segíti a szervezetet a betegségek elleni küzdelemben, és öregedés gátló antioxidánsokat is tartalmaz. Napi három dió elég ahhoz, hogy minden előnyét teljeskörűen kihasználhassa a szervezeted.

4. Kevesebb fényvédő, de ne égj le
Számos, az Egyesült Királyságban végzett kutatás bebizonyította, hogy minden második ember D-vitamin hiánnyal küzd. Ez a tápanyag a fény által, a bőrünkön keresztül jut a szervezetünkbe. Ha nem éri a bőrünket elég fény, az növeli a kockázatát a szívbetegségeknek, a csontritkulásnak és
a ráknak. Ha napi 15-20 percet eltöltünk a napon mindenféle fényvédő nélkül, az csak a
D-vitamin szintet növeli, a bőrrák kialakulásának kockázatát nem.

5. Hat barát, akire mindig támaszkodhatsz
Egy friss ausztrál kutatás szerint a szoros barátságok és családi kötelékek segítenek abban, hogy megélje az ember a száz éves kort. A barátok nyújtotta lelki támasz segít kezelni a
stresszt, a szeretet érzése serkenti a dopamin és az oxitocin termelést, ami közérzetjavító, serkenti az agy működését, és lassítja az öregedést. Más kutatások arra is rámutattak, hogy a hat az optimális számú barát.

6. Hagyd abba az evést 80 százaléknál
Japánban az egyik legalacsonyabb az elhízás, és a legmagasabb a 100 éven felüli emberek aránya. Hogy mi a titkuk? Abbahagyják az evést, amikor úgy érzik, hogy kb. 80 százalékban
jóllaktak. A felesleges ételt a tányéron hagyja.Amerikai kutatók is megállapították, hogy
az állatok is kétszer olyan hosszú ideig élhetnek, ha csökkentik a táplálékbevitelt.

7. Feküdj le egy órával korábban
Az alváshiány is nagy kockázatot jelent az egészségünkre, depressziót és szívbetegséget
eredményezhet. A Harvard egyik kutatása szerint, legalább hét órát kell aludni éjszaka ahhoz, hogy jól regenerálódjanak a sejtjeink. Aki kialussza magát éjjel, annál csökken a szívroham és az agyvérzés kockázata.

8. Rendszeresen használj fogselymet
Az ínybetegségek a legelterjedtebbek a világon. Mivel nem tűnik olyan nagyon komoly betegségnek, sokan nem fordítanak rá kellő figyelmet. Pedig elősegíti a szívbetegségek
kialakulását, a cukorbetegséget és egyes rákos megbetegedéseket is.

9. Legyél a részletek embere
Az egyik legjobb előrejelzője a hosszú élettartamnak, ha lelkiismeretes az ember - állítja dr. Howard Friedman, amerikai pszichológus. Eredményei szerint azok az emberek, akik óvatosak a
pénzügyekkel, megfontoltak, figyelnek a részletekre, tovább élnek.Úgy látja, hogy a lelkiismeretes emberek több szerotonint termelnek az agyukban, ami jó
érzést kelt, ezáltal kevesebbet esznek és jobbat is alszanak.

10. Tarts kisállatot
Akiknek van házi kedvencük, azok kevésbé stresszesek, kevésbé depressziósak és tovább élnek a kutatások szerint. A kisállatoknak nyugtató hatása is van, csökkentik a szívroham kockázatát.

11. Ne tedd a gyümölcsöt a hűtőbe
Azt hihetnénk, hogy ha betesszük a hűtőbe a gyümölcsöt, akkor tovább megőrzi frissességét. A vizsgálatok szerint viszont a hűtött gyümölcsben és zöldségekben kevesebb a vitamin és a tápanyag, mint a szobahőmérsékleten tároltakban. Például, ha a paradicsomot és a paprikát nem a hűtőben, hanem szobahőmérsékleten tárolod, akkor kétszer annyi béta-karotin
és akár hússzor több likopin marad bennük. Ez jó hír, mivel ha ebből a két antioxidánsból
többet viszel be a szervezetedbe, egészségesebb lesz a szíved, és
alacsonyabb lesz a rák kialakulásának kockázata.

12. Segíts másoknak
Mások segítése nem csak jó érzést okoz, de nagy egészségügyi jutalom is jár érte.
Egy átfogó amerikai kutatás szerint jelentősen tovább élnek azok, akik rendszeresen segítenek másoknak, vagy önkéntes munkát végeznek. Kevésbé hajlamosak depresszióra, és jobb az általános egészségügyi állapotuk is.

13. Énekelj a zuhany alatt
A Harvard és a Yale egyetemek közös tanulmánya kimutatta, hogy akik rendszeresen énekelnek, jobb egészségügyi állapotban vannak, mint akik rendszeresen vitaminokat szednek. A
vizsgálatok szerint a kórusok tagjainak a várható élettartama is magasabb, mivel az éneklés
csökkenti a stresszt, egészségesebb lesz a szívük és kevésbé lesznek depressziósak.

14. Ne panaszkodj
Az optimista emberek 12 évvel tovább élnek, mint a pesszimisták az amerikai Mayo Klinika kutatásai szerint. A pesszimisták hajlamosabbak a vírusos megbetegedésekre.

15. Igyál sok almalevet
Az almalé segít
megőrizni az agy fiatalságát, és csökken az Alzheimer-kór kialakulásának veszélye. A kutatók azt találták, hogy aki naponta két pohár almalevet megiszik, nehezebben öregszik az agya.

16. A derekad mérd, ne a súlyodat
A tudósok felfedezték, hogy a derékbőség jobban előrejelzi a szívbetegségeket, mint akár a súly, vagy a BMI testtömegindex. Ennek az az oka, hogy derék tájékon lehet mérni leginkább, hogy a
létfontosságú szervekre mennyi zsír rakodott. A férfiaknál 94, a nőknél 80 centi alatti derékbőség az ideális

17. Nevess naponta legalább 20-szor
A nevetés erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, és serkenti egy olyan
hormon termelését, ami a rákos sejtek ellen küzd. Egy kis érdekesség: míg a felnőttek naponta átlagosan csak 5-15 alkalommal nevetnek egy nap, addig a gyerekek összességében órákat töltenek ezzel, egy nap akár több mint száz alkalommal nevetnek.

18. Szokj le a dohányzásról
Körülbelül 10 évvel rövidíti meg az életet a dohányzás egy átfogó finn tanulmány szerint. Emellett csökkenti az életminőséget is idős korban a dohányzás.

19. Higgy!
Több, mint ezer tanulmányt publikáltak már a hit és a hosszú élet kapcsolatáról.
Mindegy, hogy miben hisz az ember, jobban kezeli a stresszt, az érzelmi problémákat, és ez védelmet nyújt a szívnek, a légzőszerveknek, és nehezebben alakulnak ki emésztési problémák.


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 356. Topi-50  |   Válasz erre2021-07-23 18:55:24 [18.] 
Miért ne igyál palackozott vizet

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 355. Topi-50  |   Válasz erre2021-07-22 21:33:00 [19.] 
A nagy reset helyett nagy kiugrási lehetőség! - Jakab István monológja

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 354. Topi-50  |   Válasz erre2021-07-21 23:20:37 [20.] 
MVSZ sajtótájékoztató

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 353. Topi-50  |   Válasz erre2021-07-19 08:02:13 [21.] 
A kényszerítésnek nem vagyunk hívei, viszont az egészségügyi dolgozóknak kötelező az oltás

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 352. Topi-50  |   Válasz erre2021-07-18 20:21:25 [22.] 
Másfél milliárd forintot kaszált a baloldali holdudvar a fővárosi Covid-teszteken.

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 351. Topi-50  |   Válasz erre2021-07-18 09:12:38 [23.] 


Elhallgatott tények és információk, a járványról

Betelt a pohár

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 350. Topi-50  |   Válasz erre2021-07-17 22:50:21 [24.] 
JERUZSÁLEM 1099. - Kubínyi Tamás

Betiltott életmentő szer CLO2 - 15 perc után.

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 349. Topi-50  |   Válasz erre2021-07-16 20:56:04 [25.] 
Fox News: A Covid korai kezelésének és gyógymódjának eltitkolása emberek millióit érintette

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 Egészséges életmód (üzenet: 353, Egészség)
 
    / 15 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.011767148971558 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail