Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9373075/5 Témák: 18004 Tagok: 110603 Legújabb tag: Mertek Online: (104/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 3 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Magánlevelek (üzenet: 57, Ónémetjuhász fórum)
 
 57. harcsy  |   Válasz erre2010-04-07 12:03:59 [1.] 
[előzmény: (55) aranylonci, 2010-04-07 06:36:44]
 56. Sonnyv  |   Válasz erre2010-04-07 07:01:02 [2.] 

Húúúú de jó hosszú és kedves levél.
[előzmény: (55) aranylonci, 2010-04-07 06:36:44]
 55. aranylonci  |   Válasz erre2010-04-07 06:36:44 [3.] 

Néróról újabb hírek:

Kedves Bea,

nagy dátumhoz érkeztünk, Néró ma fél éves. Korához illően rendesen és rendszeresen, örömmel jár a kutyaóvodába. Kb. 34-35 kg-ot nyom, néhány - kutyákat nem ismerő ember - már átszalad a rettenetes vadállat elől az út túloldalára. Ők még nem tudják, hogy maximum véresre tudná nyalogatni őket...Fénykép alapján bemértük, Néró már most akkora, min Döme volt 7 és fél hónapos korában.
Az óvoda nagyon jól bevált Nérónak. Részint szocializálódik - most szombaton tucatnyi hasonló korú kutya volt jelen -, ezenkívül hihetetlen gyorsasággal fejlődik. A feladatokat lelkesen, pontosan, sokszor még a jutalomfalat nélkül is precízen végzi. A végrehajtandó gyakorlatokat többször vele mutatják be az oktatók, mint élenjáró tanulóval. Az oktatók nagyon kedvesek, szeretettel, pozitív befolyásolással taníttatják a kutyákat a gazdáikkal, számunkra igen szimpatikus módszerekkel. A kutyaoviba történő elvitel miatt autóba kellett szoktatnunk Nérót, ami olyan jól sikerült, hogy most már ha meglát egy nyitott hátsó ajtót, beugrik az autóba.
Néró annyira éltanuló, hogy idő előtt 1 hónappal korábban már iskolába javasolták, míg más fajtájú társaiból néhányat inkább az óvoda ismétlésére kértek. Az iskola már komolyabb lesz, de maximális figyelemmel a kutyák szellemi és fizikai terhelhetőségére. Amúgy www.kutyaduma.hu, a gazda nevelésére legalább annyi időt fordítanak, mint a kutyáéra, ami teljesen normális. Ha a buta kutya buta gazdájának a strasszal díszített nyakörv a legnagyobb problémája ( volt ilyen is )...?
Egyebek: múlt hét szombaton kihullott az utolsó tejfoga, túl vagyunk ezen is. Nérót a fogak váltása különösebben nem viselte meg. Az utolsó két tejfog kiesése előtt fülei gyönyörűen felpattantak, ettől most már kifejezetten marcona felnőtt kinézete van. Ezen kívül néha már próbálkozik a három lábon pisiléssel, de ez még nem tökéletes : )Apró jelzések miatt mostantól áttértünk a napi kétszeri kajára, remélem ezt az akadályt is könnyen veszi. Decemberben írtam még, hogy barátot találtunk egy öt éves német juhász lánykában. Hát Néró már azóta akkorát nőtt, hogy nagyobb lett a barátnőnél és játék közben állandóan feldönti szegényt.
Máris megkerestek utódok létrehozása céljából, de nekem részint nem tetszett az ara, részint megígértük, hogy erről részletes tájékoztatást adunk - amit közöltem is a szuka gazdájával, azóta csend ( jobb is ).
Átalakítottuk a programjainkat is, kora reggel már nem az udvarban játszunk, ezt már kinőttük. Ha az idő engedi, pár kilométeres sétékat teszünk a környékbeli dombokon, erdős részeken póráz nélkül. Sok futás, sok szimat. Nekünk már rég nem kellett a kutyaoviban megtanulnunk a behívást és engedést, mi ezt már sokkal korábban megtanultuk. A reggeli séta után azért Zsuzsa gyakorol vele ( behívás, engedés, apportírozás, fektetés ) egy keveset, hogy el ne felejtse a leckéket. Amúgy dehogy felejtené, Néró szerintem hatszor lekörözné Einsteint, olyan okos.
Esze mellett azért megmaradt - és meg is hagyjuk - csibész kölyökkutyának. Garázdálkodik az udvarban, most éppen rákapott az ásásra, az egyik tuját mindenáron ki akarja forgatni a helyéből. Zsuzsa próbálja nevelni, de igazából családi kabaréba torkollik, ha meglátjuk, hogy a kocsibejáron már megint fél köbméter föld van, mert kiásta a gazember fél kertet. A legnagyobb gaztett után is úgy néz az emberre, hogy haragudni egy pillanatig sem lehet rá. Mire felemelnénk a hangunkat, és lehordanánk őt a fa kérgének lehántolása miatt, már nevetünk és simogatjuk a sumák fejét. Van egy nagyon érdekes szokása: fekszik, meglátja valamelyikünket, nem kel fel, de a feje, a lábai és a farka mozgásából látszik, hogy rettenetesen örül nekünk.
Ez már sírig tartó, örök szerelem a család minden tagja részéről, és ami a legjobb benne, hogy kölcsönös.
Küldök majd képeket is, de igazság szerint azok a pillanatok, amik a legszebbek Néróval, nem megfoghatóak. Azok csak bennünk maradnak meg.
Míg ezt írtam, elszívtam egy cigit kint Nérónál, és elmondtam neki, hogy Bea anyunak írok. Képen nyalt, amít én úgy veszek, hogy üdvözletét küldi.

Üdv.


Weblapom
Fotógalériám
[válaszok erre: #56 #57] [előzmény: (46) aranylonci, 2010-01-06 21:07:22]
 54. harcsy  |   Válasz erre2010-04-07 02:41:12 [4.] 

Remélem, van neki légkondis szobája
[előzmény: (53) Leíratkozott felhasználó, 2010-04-06 20:16:57]
 53. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2010-04-06 20:16:57 [5.] 
Hi..Juhász GáborI saw your webshots very nice dogs :)

I Like SUGOVICAI BÁCSŐR OPÁL Very GOOD FemaleAbdullah Al Qattan

KUWAIT CITYhttp://community.webshots.com/user/a_qattan
[válaszok erre: #54]
 52. harcsy  |   Válasz erre2010-01-31 20:37:37 [6.] 

[előzmény: (51) Leíratkozott felhasználó, 2010-01-31 20:17:59]
 51. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2010-01-31 20:17:59 [7.] 
Kedves Gábor !

Küldök pár képet a most 3 és fél hónapos Zico nevű kutyánkról.
Nagyon büszkék vagyunk rá, séta közben mindenki dicséri és csodálja mert nagyon szép.
Szerencsére egészséges is. Reméljük ez hosszú évekig még igy is marad és sok örömünk lesz benne !

Üdvözlettel
Török Jenő
Pécs

[válaszok erre: #52]
 50. aranylonci  |   Válasz erre2010-01-24 16:59:38 [8.] 
Köszönöm!Na ezért mindent megérnek nekem,hogy ilyen híreket kaphassak.

Weblapom
Fotógalériám
[válaszok erre: #51] [előzmény: (49) Sonnyv, 2010-01-24 16:45:35]
 49. Sonnyv  |   Válasz erre2010-01-24 16:45:35 [9.] 
Végre gép elé kerültem.

Megnéztem a képeket is!

Gyönyörű szép!
[válaszok erre: #50] [előzmény: (48) aranylonci, 2010-01-24 08:10:40]
 48. aranylonci  |   Válasz erre2010-01-24 08:10:40 [10.] 
Kedves Bea !

Küldjük az előző egy év képeit , lehet hogy a dátum nem mindig felel meg a valóságnak , sajnos rosszul volt beállítva. A fiatalemberrel minden rendben van , igazi zsivány , nagyon jó házőrző . Minden héten megnézem a honlapodat , a csodaszép kutyusaidat megcsodálom és mindig találok magamnak minden alomból egy-egy kedvencet , most Pollika vezet. Sajnos tavaly két haláleset történ a családunkban és a hosszan tartó betegségek , kezelések miatt nem volt időm jelentkezni. Áruljuk a házunkat és ha sikerülne eladnunk és elköltöznünk akkor szeretnénk egy kislányt Dyni mellé . Szeretném majd akkor kérni a segítségedet , hogy ugyan ilyen jó kutyust kapnánk tőled mint Dyni. Gyökerestül felfordította a családi életünket , de azt kell hogy mondjam ilyen kutyánk még soha nem volt. Ennyi szeretetet kedvességet egyiktől sem kaptunk csak a nagyfiútól. Néha mintha nem is kutya lenne , megért mindent , figyeli minden lépésemet , ha kell macska módjára dorombol stb. Nem kell jobban részleteznem mert Te köztük élsz és Dyni onnét való. Remélem a képek sikeresen odaérnek , lehet hogy sok egyforma is lesz amiért előre is elnézést , de imádom a pofiját. A lopásról nem szokott le , imád rámolni , játszani és emellett futóbolond is.
Idén majd többször jelentkezünk.

Minden jót kíván Dynamit és caládja

Weblapom
Fotógalériám
[válaszok erre: #49]
 47. n.mariann  |   Válasz erre2010-01-06 21:34:55 [11.] 

Jó, hogy felépült.
Én is féltettem Napót a mínuszokban, de szerencsére nem lett baja. Azért néha már ő is bemegy a házába, de Ginához szívesebben kucorodik.
[előzmény: (46) aranylonci, 2010-01-06 21:07:22]
 46. aranylonci  |   Válasz erre2010-01-06 21:07:22 [12.] 
Friss hírek Néróról

Kedves Bea,

először is boldog új évet kívánunk, korábbi jókívánságaink a másik címre sajnos több kísérlet után sem mentek át.
Küldök néhány képet, sajnos nem túl jók, de mint korábban jeleztem, a legnagyobb bulik idején sötét van...
Néró karácsonykor komoly pánikot okozott. Kb. egy hétig passzív, ebből az utolsó 2-3 napon kifejezetten levert, 25-én már egyértelműen beteg volt, alvás közben is rettenetesen zihált, orra száraz volt, folyamatosan panaszkodott. Előjöttek a régi emlékek Döméről, nem tudtam, hogy a kutyához vagy magamhoz kellene inkább orvost hívni. Este kapta meg az állatorvostól az első injekciót, ettől a kedélyállapota látványosan javult, a zihálás is csökkent valamelyest. Erre az egy estére beengedtük az előszobába, kint csurom víz volt minden. A másnap délelőtti injekció kicsit leverte a lábáról, de estére már rendben volt a légzése, orra benedvesedett, aktívabbá vált. Eközben 1/4 Algopyrint kapott minden evésnél ( étvágya hál' Istennek rendben volt ). 27-én reggelre már kutya baja sem volt, már hajnalban hosszú játszással kezdtük a napot.
A frászt hozta ránk, de azóta... Mintha kicserélték volna, kettőzött energiával játszik, szalad, rág, rosszalkodik. Rettenetes csibész, de olyan természetesen, hogy - bár igyekszünk nevelni - nem lehet rá haragudni. Ő is tanult a betegségből, azóta rossz időben a házában alszik, és a pokrócot sem cibálja ki mindíg maga alól...
Sétáink már inkább futások, olyan fürge, de ez kell is, mert már 18 kiló a drága. Az első zsák kaja már csak egy-két napig tart ki, mivel nasi nincs, max. jutalom az elvégzett feladatért, ez azt jelenti, hogy nem etetjük túl. Újabban nagyon szépen eszik, már nem szakítja meg játékkal, öt perc alatt végez az adagjával.
Ma találtunk egy ideális játszótársat egy barátságos 5 éves német juhász lány személyében, a helyi kutyás téren remekül elvannak. A póráz itt nyugodtan levehető róla, hívásra mindíg visszajön, ezt még otthon az udvarban begyakoroltuk.
Félelmetesen okos, pl. megfigyelte, hogy a fém vizestáljának kiborítása és az azzal való csörömpölés után bárkit ki tud csalogatni a házból, részint hogy vizet adjon neki, részint hogy leszidja, de legalább addig is foglalkoznak vele :) Bár még nem védi, de elkezdte a rendszeres járőrözést a birtokhatáron.
Néró elérte azt, amit nekünk évek alatt sem sikerült: megcsináltatta a szomszéddal a kerítését. A néhány hónappal idősebb bullterrier kutyájuk átszökött hozzánk, Néró bezavarta őt a tuják közé, ahonnan az ki sem mert mozdulni. Gazdái így jobbnak látták megcsinálni a kerítést, minthogy a rémült kutyájukkal rendszeresen pszichológushoz kelljen járniuk.
Érdekes a játékstílusa: egyszerre több labdával szeret játszani, ha felkapja az egyiket, szalad vele a másikhoz. Akkor felkapja azt, az első elgurul, és így tovább. Ha ehhez még ott van a kedvenc cipője vagy a fa gurigája, akkor olyan a látvány, mint egy vidámpark.
Hát így vagyunk mi három hónaposan: eszünk, alszunk, játszunk, sétálunk és nagyon sokat szeretgetjük egymást. És amit családilag megállapítottunk: a legjobb dolog, ami 2009-ben történt velünk, az Néró.

Üdvözlettel:

Weblapom
Fotógalériám
[válaszok erre: #47 #55]
 45. aranylonci  |   Válasz erre2009-12-08 06:34:09 [13.] 
Most már tartasz otthon is,ordas krokodilt

Weblapom
Fotógalériám
[előzmény: (44) n.mariann, 2009-12-07 20:41:08]
 44. n.mariann  |   Válasz erre2009-12-07 20:41:08 [14.] 
Én se tartok itthon, egy természetfilmben hallottam.
Gina nem volt ilyen dumás, ő inkább sírt, ha hiányoztunk neki, vagy félt.
Ez inkább olyan, mint ahogy a mesében Mazsola ad ki magából folyamatosan mindenféle hangokat. (az ui ui nélkül persze )
[válaszok erre: #45] [előzmény: (43) aranylonci, 2009-12-07 20:21:09]
 43. aranylonci  |   Válasz erre2009-12-07 20:21:09 [15.] 
Nekem nem tűnt fel,mindegyik kutyám dumál.Nekem megszokottak ezek a hangok,ráadásul sem krokodilokkal,sem fókákkal még nem kommunikáltam

Weblapom
Fotógalériám
[válaszok erre: #44] [előzmény: (42) n.mariann, 2009-12-07 20:15:16]
 42. n.mariann  |   Válasz erre2009-12-07 20:15:16 [16.] 
Napóleonnál is megvannak ezek a furcsa hangok. Szinte megállás nélkül dumál.
Ilyesmi hangot hallatnak a kis krokodílok, amikor jelzik, hogy ki kell őket ásni a homokból, csak azok rövidebb jelzések.
Tényleg érdekes.
[válaszok erre: #43] [előzmény: (35) aranylonci, 2009-12-07 19:45:46]
 41. aranylonci  |   Válasz erre2009-12-07 20:05:11 [17.] 
Biztos,mert minden rosszaságot elmeséltem a falkámról.Tudják,mit vállaltak.

Weblapom
Fotógalériám
[előzmény: (40) harcsy, 2009-12-07 20:03:33]
 40. harcsy  |   Válasz erre2009-12-07 20:03:33 [18.] 
Remélhetőleg ilyen is marad a kapcsolatuk
[válaszok erre: #41] [előzmény: (37) aranylonci, 2009-12-07 19:53:57]
 39. aranylonci  |   Válasz erre2009-12-07 20:03:24 [19.] 
Azért osztottam meg
Egyébként felkészítettem mindenre a családot

Weblapom
Fotógalériám
[előzmény: (38) Sonnyv, 2009-12-07 20:00:37]
 38. Sonnyv  |   Válasz erre2009-12-07 20:00:37 [20.] 
Ezt élvezet volt olvasni.
[válaszok erre: #39] [előzmény: (35) aranylonci, 2009-12-07 19:45:46]
 37. aranylonci  |   Válasz erre2009-12-07 19:53:57 [21.] 
Néróhoz csak ilyen való,így kellett választanom,másképp gutaütést kapnának tőle

Weblapom
Fotógalériám
[válaszok erre: #40] [előzmény: (36) harcsy, 2009-12-07 19:51:58]
 36. harcsy  |   Válasz erre2009-12-07 19:51:58 [22.] 
Nem semmi humorú gazdát kapott az ebke
[válaszok erre: #37] [előzmény: (35) aranylonci, 2009-12-07 19:45:46]
 35. aranylonci  |   Válasz erre2009-12-07 19:45:46 [23.] 
Napóleon tesóról:

Néró első hete új otthonában

Kedves Bea,

tudom, hogy b. nejem már többször is zargatott telefonon, ő igen aggódó típus, ezért aztán megpróbálnám objektív módon összefoglalni első hetünket.
Már a hazautunk sem volt egy matyó hímzés, még Cegléd határán belül kisebb hányással tisztelte meg a nagyérdemű az autót. Valamikori gépkocsivezetőként mondom, ilyen hosszú utam még nem volt. Öt perc alvásra tíz perc nyöszörgés jutott menet közben. Megérkezve Vácra már meg is tapasztaltuk az első gyönyörűséget: Néró ugat. Alig raktuk ki az autóból, a szomszéd kutyájának ugatására mértéktartóan, de férfiasan jelezte a terület birtokbavételét.
November 27-én szombaton hoztuk el a mestert, ezen a napon és még vasárnap is kissé megilletődött, mondhatni szomorú volt, bár jól evett. Hétfőn sikerült sétálnunk egy jót a közeli utcákon, ekkor megtört a jég: ettől kezdve feloldódott, ragaszkodik a család minden tagjához és a házhoz is. A feloldódás a korábban álatalad is említett elevenségében is megjelenik: aktív idejében rettenetesen pörög, fut, rohan, mindent megrág, mindent megcibál.
Nagyon erős egyéniség, már az első nap éjszakáján tudomásunkra adta, hogy a háza nem jó helyen van. Az ideiglenes kerítéssel megállapított éjszakai birtokát kevésnek találta, percek alatt kitúrta magát a kerítés alatt. Beadtuk a derekunkat, mivel látható volt, hogy Néró szinte ugyanazokat a helyeket kedveli, amiket régen Döme is előnyben részesített. Házát tehát felhoztuk a bejárati ajtó elé, az ideiglenes kerítést kinyitottuk. Ezt a csatát tehát Néró nyerte. 1:0 oda.
Mivel nem a lakásban akarjuk tartani, megvívtuk a harcunkat vele: 2 nap sírás-rívás, furcsa „fókahangok” kiadása, 1 nap nyöszörgés, ajtó ( plexi ) kaparás után Néró elfogadta, hogy az éjszaka a gazdák pihenésének az időszaka, nem arra való, hogy játszunk. Most már napok óta csend van éjszaka, sőt reggel már mi keltjük a csibészt. 1:1
Kaja: ez teljesen döntetlenre áll. Minekután kiderült, hogy inkább szárazon enné a tápot, már csak az jelent problémát, hogy együnk vagy inkább játszunk a lábtörlővel. Apa – ez vagyok én – kezéből persze mindent megennénk, de hát ez nem megoldás. Így aztán nehéz szívvel, de az idő lejárta után elveszem a tálat előle. Amúgy a mennyiséggel nincs gond, jól eszik.
Imádja a sok füvet a kertben, de nagyra értékeli a homokozót is, amit építettem neki. Ugyan a dolgát – természetesen – nem itt végzi, viszont igen jókat túr benne. Fokozatosan birtokba vette a területet, most már az egész telket magabiztosan járja be.
Minden nap sétálunk, az utcán nagyon jól visekedik, a pórázt jól tűri, idegen kutyákkal szemben nem agresszív, nem is félénk, de érezteti velük fajtája felsőbbrendűségét. Lerendezte a szomszéd macskákat is, egy határozott ugatására a két macska háromfelé szaladt, azóta nem piszkítanak a kertünkbe ( ehhez csak Nérónak van joga ). Nem hangoskodik, csak indokolt esetben vakkant néhányat.
Kuckóját vegyesen kezeli: nem idegenkedik tőle, de csak akkor alszik benne, ha közvetlenül az elalvás előtt beterelem. Reggelre viszont a berendezés garantáltan ki van rakva. Standard helye inkább a bejárati ajtó előtti nagyméretű lábtörlő vagy a konyhaablak előtti terület, ahová szintén egy lábtörlőt telepítettünk a Főnök kívánságainak megfelelően.
Nérónak egy hét alatt sikerült családtaggá válnia. Mindannyian imádjuk, átalakította az életünket. Jómagam az elmúlt 5 évben nem voltam annyit levegőn, mint azóta, hogy Néró velünk van. Reggel korán kelünk, először nagyon örülünk egymásnak, aztán játszunk, szaladgálunk, kajálunk, miközben a „kutyakaki kommandó” ( ez a feleségem ) rendet tesz a kertben. Délelőtt javarészt punnyadunk, kis pörgésekkel, rövid közös programokkal megszakítva ( ha a munka lehetővé teszi ), aztán délután jön a séta, megint játszás – itt már a fiaim is beszállnak -, szaladgálás. Az esti evés előtt még egy kis játék, aztán szunya.
Fizikailag szépen fejlődik, érezhetően egyre erősebb. Akik nem látták 2-3 napig, azoknak szemmel látható a növekedése. Okosodtunk is, néhány alapvezényszóra szépen reagál. A lakásba bejövetelről keksz nélkül is szépen le lehetett szoktatni, csak akkor van némi gond, ha olyan ember van az ajtónál, akitől nem fogad el utasítást ( pl. az anyós ). Játék közben nem vadul, a végtagok is leltár szerint megvannak. Érdekes, hogy használati tárgyakat nem, csak a játékait rágja, főként a két fagurigáját.
Sajnos kevés képünk készült, mert a legnagyobb közös hancúrok idején még vagy már elég sötét van, de azért küldök egy párat.
Remélem a testvérek és falkatagok is jól vannak.

Üdvözlet és köszönjük a sok segítséget:

Weblapom
Fotógalériám
[válaszok erre: #36 #38 #42] [előzmény: (34) n.mariann, 2009-10-13 20:56:36]
 34. n.mariann  |   Válasz erre2009-10-13 20:56:36 [24.] 
Úgy látszik, Tőlük is el vannak ragadtatva a gazdáik, érződik az írásból a büszkeség és a szeretet.
[válaszok erre: #35] [előzmény: (33) aranylonci, 2009-10-13 18:11:52]
 33. aranylonci  |   Válasz erre2009-10-13 18:11:52 [25.] 
Kaptam friss híreket,Gina két kantestvéréről és Kiwi kislányáról:

Szia Bea!

Nem tuntunk am el, csak idaig nem volt internetem, csak igergetesek voltak hetrol-hetre. Most vegre van, ugyhogy gondoltam, irok gyorsan.
Meg kuldok sok kepet, mert azert azokat feltoltogettem a gepre eddig is.
Elmo, Deco, Pati - mindharman gyonyoruek, mindenki el van toluk ajulva. Szep nagyok is, a ket fiu 62 cm magas (ha jol mertem), es 40 kilosak. Igazi grizzly medvek, jo hosszu a szoruk is. Pati magassagat nem igazan sikerult megmernem, de o 24 kg, es egy igazi tunderke. Hizeleg, bujik, kozben "beszel", es ettol mindenki elolvad. Mindegyiknek all a fule, Elmonak mar nagyon reg es nagyon stabilan, Patinak meg neha lobog futas kozben, de majd megerosodik, Deconak meg nagyon sokaig hol allt, hol logott a bal fule, es mindig csak a bal, mar azt hittem hogy megserult, de most mar szep. (Emlekszem, az en elso nemetjuhaszom fule is 9 honapos koraig kajla volt, aztan egyik naprol a masikra felegyenesedett.)
Az uj helyuket azonnal birtokba vettek mind a harman, nagyon elvezik a nagy teruletet, mindig szabadon vannak. Elso ejszaka ota minden neszre rogton ugranak, es ugatnak. Pati viszont sokaig a hatterbol figyelt (es dirigalt), de most mar neki van sokszor a legnagyobb hangja. A ket fiu kozul tovabbra is Elmo az ur, es ezt - hogy a tobbiek el ne felejtsek - sokszor tudtukra is adja. Persze azert Deco se birka, ugyhogy pl. a kajajabol szo sem lehet rola, hogy adjon, bar neha-neha Elmo beprobalkozik - ebben sikertelenul. Mert tovabbra is haspokok, Pati is azza valt melletuk, de olyan szinten, hogy a szaraz kajajukra vizet kell ontenem, mert kulonben fuldokolnak, es versenyt csuklanak. Pedig nem eheztetem am oket! Es raadasul meg mindig mindenevok, a zoldsegektol a gyumolcsokon keresztul mindent de mindent felfalnak. A borospincebol azert lettek kitiltva, (nyaron, a nagy melegben oda jartak husolni, egyik kepen a ket alabardos alszik az ajtoban) mert a 14 kilos gorogdinnyet harman felbontottak, es MEGETTEK HEJASTOL!!! Csak cafatokat talatam belole. A szilvafa lelogo agait mind leettek, megeszik a bogarakat, kukacokat, lepkeket, mindent. Szegeny Pati egy darazzsal porul is jart, megcsipte belul a szajat, es bedagadt. A paradicsomborogatas azonnal leviszi a duzzanatot, ugyhogy felszeleteltem es megprobaltam, de o vagy 8 szeletet megevett borogatas kozben.
A ket fiu hangja felelmetes, de ez mar egy ideje igy van. Juliusban, amikor idekoltoztunk, es vittuk oket setalni, a szomszedok (akik eleg tavol vannak, es nem latnak be az udvarba) kerdeztek is, hogy hol hagytuk a szuleiket, akik ejjel ugatnak. Es akkor meg csak 4 honaposak voltak.
Okosak is, a hazba akkor se mennek be, ha nem vagyunk a kozelben, nyitva lehet az ajto. Es az utcara se mennek ki, csak ha mondjuk nekik, es azonnal visszajonnek, ha hivjuk oket. Sot! Ahol a kajajukat tartjuk, egy kulonallo helysegben, nyitott ajtonal, nyitva a kajaszsak, es hozza se nyulnak. Amikor evesido van, akkor is csak a talbol esznek, es csak a megszokott helyukon, amig szedem ki a talba, az orruk elott, addig nem torkoskodnak bele. Pedig ha valaki, akkor ok aztan falankak.
Viszont szeretnem megtanitani nekik, hogy idegenektol semmit ne fogadjanak el, ezt nem tudom hogy kell. Elmondod majd? Meg akarom iskolaba is vinni oket, ugy terveztem, hogy kb. 9 honapos koruktol, de lehet, hogy mar most fogom, ugyanis Deco, a nyugis kis Deco, 1-2 hete ugy bepoccent az egyik komuvesre, hogy le kellett fognom, a komuves meg jobbnak latta kimenni az utcara. Meg jo, hogy pont befejezte a dolgat, (pont az o kenneljuket epitettek) mert vissza se mert jonni. Elotte nyugodtan dolgozhattak, rajuk se hederitettek a kutyak. Ugy tortent, hogy az ember elkezdett jatszani veluk, es a Patihoz vagy rosszul nyult, vagy csak ugy nyaffantott egyet a kisasszony - mert szokott ok nelkul is nyafizni, mint egy ovis kislany - es a Deco erre a nyusszentesre nekiment az embernek, de ugy, hogy a hangjat nem lehetett hallani, csak vicsorgott, az osszes foga latszott, es akkorakat ugrott a foldrol, hogy mind a negy laba a levegoben volt, es celiranyosan csak a feje meg a nyaka fele kapkodott. (A kis kiralykisasszonyt nem lehet bantani!). Elmo csak tatott szajjal nezte a torteneseket, szohoz sem jutott. A masik ket komuvest nem bantotta, ok bent is maradtak, ez az egy huzta ki a gyufat. Ezert gondoltam, hogy ezt a tamado osztont jobb, ha kontroll alatt tudom tartani.
Es Ti hogy vagytok? A kutyusok? Elmo, Deco, Pati szulei? A fiam olyan sokszor kerdezi, hogy mikor megyunk mar el ujra hozzad a kutyakkal, de a koltozes ota az epitkezessel nyuglodunk, soha nem fejezodik ez be, mindig van itt valami munkas, kesnek, huzzak az idot, mar nagyon elegem van az atjarohazbol. Most, hogy huvosebb lett, talan mar vegre lesz egy kis idonk.
Most bucsuzom, kuldok ezen kivul masik e-mailban meg kepeket, mert nagyon sok egyszerre nem megy el (A datumokat hagytam elnevezeskent, igy legalabb egyertelmu, hogy mikor keszultek).

Sok puszi:
IldiWeblapom
Fotógalériám
[válaszok erre: #34] [előzmény: (32) aranylonci, 2009-04-06 07:16:57]
 Magánlevelek (üzenet: 57, Ónémetjuhász fórum)
 
    / 3 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.011959791183472 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail