Az AC3 384 kbps, jobb algoritmusú tömörítéssel, mint a 128 kbps-os MPEG tömörítés. Így a nagyobb dinamika és tisztább hang jogosan keltheti a nagyobb hangerő érzését. Az AAC algoritmus is sokkal fejlettebb, mint az MPEG, így annak minősége is jobb kell legyen (még alacsonyabb adatsebesség esetén is), mint az MPEG hangé. Az MPEG célja a kompatibilitás.
Akinek a készüléke kezeli az AC3-at, az használja is!
"...a Rudolf Péter szpotokra is jöttek "az ilyen idegesítő, bárgyú és ..... reklámot még nem láttam, mindenkit le fogok beszélni a szolgáltatásról" kommentek..."
Kár, hogy vannak olyanok, akiknek nincs humorérzékük. Akiknek van, azok még évek múlva is emlékezni fognak ezekre a reklámokra.
én a huszonpár évemmel is emlékszem ilyesmire, mint ez a Kapcsoltam és szerintem fontos, hogy a fiatalok, akik tudják mi is ez az egész, szerepet vállaljanak és beszéljenek az idősebbeknek az átállásról.
De még mindig fenntartom az álláspontom, hogy az Extra reklámja nincsen olyan komolyan véve a cég részéről, mint amit a közel 100 ezres előfizetői létszám indokolna.
Még régebbről és úgy általában: megfigyeltem, hogy a spotok végén a sok információ csak ömlik ömlik, ráadásul a képet meg a dumát sem mindig sikerül összehangolni és végül egy nagy katyvasz lesz az egész. Talán a kevesebb, néha több.
Valamikor sírtam amiatt, hogy 4:3-as a Minimax után 20 órakor megjelenő szignál. Pár napja 16:9 lett. Csak jelzem, hogy észrevettem és köszi annak, aki megcsinálta. :)
A TV saját DVB-T-s tunerjével és egy Optibox STB-vel egyaránt ezt tapasztalom:
Az AAC és az MPEG hangsáv hangereje megegyezik, az AC3-asé valamelyest hangosabb, tisztább és dinamikusabb ugyanolyan hangerő beállítás mellett.
Hangminőségi sorrend szerintem a következő (a jelenlegi sávszélességek mellett): AC3 > AAC > MPEG
Nem hallok hangerőbeli különbséget az irodai tévékészüléken. Otthon még az eredeti hangsávot nem teszteltem, de az MPEG-1 és Dolby Digital között nem volt eltérés.
Egyébként az MPEG-1 Layer II a kompatibilitás miatt kell (Dolby Digitalt nem minden készülék kezel, az AAC hang viszont egyes vevők esetén hosszabb üzemben elcsúszik a képtől, ez kábeltévés rendszereknél probléma).
A Dolby Digital az 5.1 miatt szükséges.
Az AAC pedig kevesebb helyet igényel, mint az MPEG vagy a Dolby, így eredeti hangra megfelelő. Miután analóg kábeltévén nincs eredeti hang, így a hang-kép elcsúszás ez esetben nem jelent problémát.
Tényleg furcsa, hogy háromféle tömörítés van, de ez biztosítja a legnagyobb kompatibilitást és szolgáltatás-kínálatot.
Tegnap óta a Kiskőrösi adótorony körzetében többen jelezték, hogy az A-mux hangja nem működik, helyette zúgás és csipogás hallható (7-8 ügyfél jelezte, mindnek OPTIBOX HDCX Terrestrial készüléke van). Próbáltam újratelepítéssel, de így sem mennek a hangsávok. Nálunk a B-mux-ot az Uzdi adóról vesszük, ez napközben alig sugároz, este10-után viszont jó lessz a térerő, de reggel, illetve napközben rossz.
Szeretnék érdeklődni, hogy végez-e a cég valamilyen munkát ezeken a tornyokon?
így van, akik fanyalognak, azok valószínűleg azért, mert nem nekik szól a szpot. bátran merem állítani, hogy az itt fórumozók egyike sem érintett.. tipikusan 50+ célcsoport, 35 év alattiak egyébként nem is igazán emlékeznek a Kapcsoltamra.
visszatérve az Extrára, 98 ezer előfizetőnél tartunk, szóval pillanatokon belül elérjük a százezres "lélektani" határt, mely felett a három nagyon kívül csak az Invitel van. egy éven belül pedig mi lehetünk az egyetlen olyan pay-TV szolgáltatás, amely a 700-800 ezres nagyok és a 100 ezer körüli közepesek között igencsak meghatározó ügyfélszámmal fog rendelkezni.
ugyanazok vannak és én is vállalom a kritikákat, mivel az én kezem is benne van. mint ahogy a Rudolf Péterben is benne volt. egyébként a Rudolf Péter szpotokra is jöttek "az ilyen idegesítő, bárgyú és ..... reklámot még nem láttam, mindenkit le fogok beszélni a szolgáltatásról" kommentek, vagyis ez egy eléggé szubjektív dolog. ráadásul a tulajdonos leginkább az előfizetőszám és árbevétel-növekményen keresztül méri le egy kampány sikerességét.
"Rózsa Gyuri" csak a 7 ingyeneset reklámozza és akik még annak idején nézték a Kapcsoltam című játékot azoknak szerintem tetszik és nosztalgiázhatnak.
Sikeres műsor volt, Vitray kezdte, majd átadta Rózsa György -nek.
Üdv: miki2002
Opticum 4000C_Yumatu Full HD_DM 3800_110 Triax_UPC Direct_Olcsó TV
A Rózsa Gyuris spotok még az elmegy kategóriát súrolják, de az Extrás egyenesen szánalmas.
Sokkal kreatívabban! Azért, mert 30 milliós büntetés volt, még nem kellett volna kirúgni a fél marketinges csapatot...
A párosítás nem úgy történik, hogy adatsávon "leküldenek egy jelet", hogy az X számú kártya aktív, és az Y számú eszközben működhet. Ezt a kártya megjegyzi, de kaphat újabb, vagy olyan jelet is, ami nem köti Y eszközhöz, vagy Y2 eszközhöz köti???
Igen, alapesetben kiadás előtt párosítanak. (úgy értettem a kérdésed, hogy erre is kérdeztél, egyirányú kapcsolat esetében lehetséges-e, de lehet, hogy csak a párosításra gondoltál)
Viszont mintha ilyen első párosodásról is olvastam volna valahol, ebben vagyok bizonytalan. És ott talán automatikusan történik, nem kell hozzá a központ. De itt tényleg átadnám a szót nálam okosabbaknak.
Na jó, de éppen ez az, hogy akkor a párosítás már akkor megtörténik, mielőtt az üf-nek kiadnák az eszközöket, nem?
Esetleg telefonon keresztül, bemondásra...
Hmm... vagy úgy érted, hogy az üf felhívja a szolgáltatót aktiválás címszóval és ekkor leküldenek a kártyának egy utasítást, hogy "most párosodj"? :)
Nem, az még nem cím. Akkor lesz az, ha a településnevet és a fekvést (belterület/külterület/zártkert) is hozzábiggyeszted.
A telefonkártya esetében nem voltak a szolgáltatási jogok Magyarország területére korlátozva, illetve ott maga a fizikai használat helye is korlátozott. Mivel a műsorterjesztést korlátozni kell Mo. területére, ezért itt kell a cím. Szerintem ne akadjunk fenn ezen, örüljünk, hogy ennyi a korlátozás, nem több.
A lefedettségi adatbázis esetében szerintem nem lett volna sok marketing értéke újabb milliókat kiadni a HRSZ adatbázisért, ezért van csak normál utcai címekre megvalósítva.