Ha már válaszolsz, legyél pontos! Ne csak a gyártónevet írd meg, hanem a pontos típus sorszámot is, mert csak abból derül ki, hogy mit is tud a készüléked, amúgy mi az a dvt adás?
A Strong SRT5004 video dekodere itthon nem fog neked képed adni, mivel az csak mpeg-2-es rendszerű, az itthoni földfelszíni DVB-T sugárzás meg mpeg-4-ben történik, így azt sajna elteheted emlékbe, amúgy az a maga idejében egy jó cucc volt.
A másik készülék, Strong SRT 8541 dekódere már itthoni ingyenesen sugárzott DVB-T H-264 rendszerű adókat tudja venni.
A DVB-T2 HEVC/H.265 vétel a benne lévő profiltól függ, ha ez megegyezik az itthoni rendszerrel, akkor a néha, alkalmanként ingyenessé tett DVB-T2 promóciós csatikat is lehet nézni vele. Mivel beépített kártyafogadóval, és CI+ foglalattal nem rendelkezik a készülék, így a teljes fizetős csatik vétele nem megoldott ezzel a Stonggal sem. Csak az időszakos, akcióban ingyenessé tett csatikat lehet vele elvileg fogni, egy darabig ezt a készüléket tthon is forgalmazták, ha jól tudom.
https://eu.strong.tv/hu/products/terrestrial-receivers/srt8541fta/ [Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2022-05-07 13:27:56]
Csak bámulok. Kikopiztam két képet e a felvételből. A műsorvezető ruháját kéknek láttam (nagyjából királykék):
L* 13,23 a* 24,610b* -44,70
6,39PB 1,16 V/10,78 C
(PB = Purple Blue)
következő képen lilának, de a mérés pont az ellenkezőjét, a zöld felé eltérő színt:
L* 9,0 a* 19 b* -36,5
4,93B 0,85/8,13
(B = blue)
És a katódsugárcsöves monitoron is lilának látom – nemcsak a TV készüléken!
Elvileg a kötelező sorrend nem változott tavaly június óta, mely szerint: M1, M2, Duna, M4 Sport, DW/M4 Sport+, M5... A kötelező sorrend mindig a szerinti, ahogy a közszolgálati jegyzékben is szerepelnek a csatornák, úgy tudom, ennek legutóbbi változása tavaly júniusban volt, mikor belekerültek az M4 Sport 1-5 "csatornák"...
A sorrend alapja az első 4 csati, melyek azért vannak elöl, mert azok analógon is kötelezően továbbítandók, így azért már logikus, hogy az M4 Sportot a DW/M4 Sport+ követi...
guglizz rá. Tényleg törvény határozza meg a sorrendet. Nekünk is cserélgetnünk kellett. Ha a király mond valamit, akkor annak úgy kell lennie, ezt el kell fogadnod.
Azért rohadtul érdekelne ám, hogy mi az a fenenagy jogi megfelelés, ami miatt a két csatorna sorrendjét fel kell most cserélni, merthogy az szerintem nem esik jogi problémába, hogy a Duna csatinak, ami néha sportműsort is ad, közvetlen az M4 Sportcsatorna után kellene, hogy következzen....ez inkább csak a sportot kedvelőknek egy újabb kedvezmény, a normális műsort nézők meg vadul kapcsolgassanak tovább....
Szerdán (2022.05.04.) 10:00 órakor automatikus csatornafrissítés lesz újrahangolással.
A PRIME dekódereknél felugró ablak jelenik majd meg és az OK gomb megnyomásával tudják a frissítést elindítani. A többi vevőnél ( tévék és dekóderek) a háttérben várhatóan automatikusan megtörténik majd a folyamat. A NIT tábla frissítés célja, hogy jogi megfelelés miatt a csatornák sorrendjében helyet cseréljen az M5 HD és a Duna World/M4 Sport+ HD.
Amennyiben az automatikus frissítésnél hibát észlel, vegye fel a kapcsolatot telefonos ügyfélszolgálatunkkal a 1211 (07-21 óráig), normál díjazásért hívható telefonszámon.
Az M1 április 28-ai időjárásjrelentésre gondoltam. Förhézt Adrien ruhája két másodperc alatt váltott át kékből lilába. Megnéztem a felvételt (még nem töröltem le). a MindigTV ugyanazokat a színeket sugározta (ezt a számítógépen néztem meg, asz még katósugárcsöves), ezek a szinek ugyanúgy változtak. Tehát nem TV a hibás, hanem a stúdió. A színváltozás a háttér megváltozádsakor jött létre
"(katódsugárcsöves tévé (elvitték, de visszasíom a színeit)"
Elhiszem! Én is pátyolgatom a plazmámat, még last minute-ben vettem egyet. A Samsungot nem is nézzük, elaludni van, engem konkrétan zavar. Még van egy LG flatron is a vendégszobában, hibátlan.
Szia, Szerencsére találtam olyan Firmware t amivel működik . A 2018 as patch verzióval tökéletesen kezeli az új CI+ modult , itt viszont a képminőség és menü visszafogottabb a 2022 es verzióhoz képest. Minden nem lehet tökéletes.😀
Az ötlet onnan jött, hogy a frissítés előtt a Digi CI+ Modult is kezelte a korábbi verzió
Oda nem firmware frissítés kell, mert az sem segít azon a tényen, hogy a készülékbe fizikailag csak CI-rendszerű modulfogadó van beépítve! - így tehát a CI+rendszerű modulokat nem fogja kezelni. A Sat.hu-s oldalon ezt pl. kétszer is leírják:
https://bolt.sat.hu/ab-cryptobox-752hd-combo-vevo-2918