Én irtam igen, és ahogy olvashattad nem a hasamra csapva irtam, hanem a 1270 tájékoztatott róla. Persze benne lehet a pakliban, hogy félretájékoztattak, de az is biztos, hogy a weboldalukról is eltűnt minden nyoma a szolgáltatásnak.
Van az úgy néha, bármilyen abszurdnak is tűnik, hogy felvásárolja majd bezárja. De hol a hivatalos kommunikáció ezzel kapcsolatban? Ködös minden és találgatni kell.
Szerintem az Antenna Hungária Zrt.-nek kellene tovább üzemeltetni a fizetős muxokat is, ha a ONE kiszáll a földfelszíni sugárzásból. Az AH-nak korábbról minden eszköze, tudása, gyakorlata, számlázó rendszere ...stb. megvan hozzá.
"Az ingyenesek miatt (gondolom az marad) az infrastruktúrát fenn kell tartani, csak annyit spórolnak hogy 5 helyett 2 mux sugárzás lesz"
Valószínűleg a pár tízezer előfizető már nem tudja eltartani a hálózatot és előfizetői oldalról kényelmes, de szolgáltatói oldalról biztosan nagyon drága az üzemeltetés. Gondolom a jelenlegi energiaárak mellett jelentős megtakarítás lehet, ha le lehet állítani 30-40 db 30-80 kw-os adót.
Igen, én sem, csak következtetés hogy ha már nem adnak el rá szolgáltatást akkor mi lesz a sorsa.
Ha a meglévő előfizetőknek hosszútávon üzemeltetik tovább (ebben azért reménykedem én is) akkor üzleti szempontból miért mondanak le az új előfizetők pénzéről?
Emailben küldték a Január 1-es ÁSZF változást, ott nincs semmi ilyesmire utalás.
Nem is kell tényként venni, de egyenlőre nagyon arra utalnak a jelek, h le akarják építeni, aztán majd kiderül mi lesz. Várjuk a dec. 1-el kirakják a januári ÁSZF-et mi lesz benne.
Sat: Ustym 4K Pro x 2 + Technisat Multytenne + Gibertini 100 - Net: Fritz!Box 7690, 7590, 6490 Cable + exDigi optika
Ignore lista: miki2002, Zolien,Benedek012Nincs support privátban! Írj a fórumra!
Ez rossz hír :(
Nem értem a miértet. Ez a legegyszerűbb, jó esetben egy szobaantenna és egy modul a tévébe és már megy is.
Az ingyenesek miatt (gondolom az marad) az infrastruktúrát fenn kell tartani, csak annyit spórolnak hogy 5 helyett 2 mux sugárzás lesz. Lehet a felszabaduló frekvenciák kellenek valakinek?
"A fizetős DVB-T (ex mindigtv) értékesítését meg már meg is szüntették, bár ÁSZF-ben benne van, weboldalról eltűnt, új szerződést nem kötnek rá, 1270-től származó info."
Szóval akkor tényleg ki akarják vezeti...
Mondhatják azt, akinek Mindigtv van, hogy ott a műholdas helyette, de sztem sokan lehetnek városban, szobaantennával. Mindenkit majd terelnek át (ahol van) kábelre valszeg.
Sat: Ustym 4K Pro x 2 + Technisat Multytenne + Gibertini 100 - Net: Fritz!Box 7690, 7590, 6490 Cable + exDigi optika
Ignore lista: miki2002, Zolien,Benedek012Nincs support privátban! Írj a fórumra!
Az állam (Antenna Hungária Zrt.) költött rá, majd szétszedték Antenna Hungária ZRt-re, amely egyéb tevékenységei mellett üzemelteti az A és B MUX-ot) és az Antenna Hungária Média Kereskedelmi ZRt-re, melybe kiszervezték az előfizetéses konstrukciót. Ez utóbbit kebelezte be a 4iG/ONE, amivel, úgy tűnik, a ONE nem nagyon akar semmit kezdeni, a kábel és a műhold elég lesz nekik.
Az infrastruktúra szerintem továbbra is az AH-é, aztán majd felhasználják a jövőben, amikor az A és B MUX-ok áttérnek T2/HEVC-re.
Nagyon köszönöm a részletes válaszod.
Nem túl biztató a következtetésed arról, hogy mi várható. Vagyonokat öltek a digitális földfelszíni sugárzás kiépítésébe, aminek nagy része kárba vész......!? Ez pazarlás szerintem.
Nem azért "sírok", mert nincs más lehetőségem a tévézésre, hanem azért, mert felfoghatatlan számomra ez a felelőtlen felszámolás.
Van Digi = One műholdas előfizetésem is, One vagy Telekom optikai kábeles előfizetésre is áttérhetnék, de addig biztosan nem teszem, amíg nem muszáj.
Minden jót kívánok neked és egyben kérlek, írj erre a fórumra, ha valamilyen fejleményről értesülsz a DVB-T-vel kapcsolatban. Előre is köszönöm.
A One a honlapja szerint jelenleg semmilyen digitális földfelszíni csomagot nem kínál, ugyanis eltüntették, de amúgy a műholdas csomag sem választható a főmenüből, csak közvetlenül ezen a linken érhető el (itt volt korábban a földfelszíni Basic TV is feltüntetve:
https://www.one.hu/szolgaltatasok/otthoni-szolgaltatasok/muholdas-foldfelszini
Sőt, a honlapon közzétett, 2026. január 1-től érvényés ÁSZF változásnak tartalmaznia kellene az előfizetéses digitális földfelszíni előfizetések esetében a Comedy Central/Paramount/Ozone/LifeTV kikerülését, de meg sem említi ezt a konstrukciót, csak és kizárólag a műholdas és a kábeles csomagokat.
Ha csak elfedkeztek róla, akkor elég nagy hiba, de ha nem elfeledkeztek róla, hanem szándékosan nem említik, akkor legkésőbb 2026. december 1-ig várhatjuk a One-tól az egyoldalú tájékoztatást a szolgáltatás kivezetéséről/megszűnéséről.
Frissítés: E-mailben jött értesítés a One-tól, miként módosul az ÁSZF január 1-től, viszont mivel a honlapon jelenleg nem található meg semmilyen formában ez a platform, csak arra tudok gondolni, hogy befejezték az előfizetői konstrukció értékesítését, lezárták a Basic TV csomag értékesítését is és 1-2 éven belül beszántják a C, D és E MUX-okat. Ez nem tény, puszta következtetés a fentebb felsoroltakból...
És akkor ez magyarázat arra is, miért szüntették meg a feltölések értékesítését és miért csak az év végéig lehet beaktiválni a korábban megvásárolt feltöltőkártyákat.
Én is áttértem még időben az előrefizetős családi csomagról a havidíjasra.
A One már csak a jóval kevesebb csatornás Basic csomagot kínálja. Hogyan teheti ezt meg?
Évekig vártuk, hogy országosan kiépüljön mind a 4 Mux vételi lehetősége, alkalmazkodtunk a DVB-T2-re való átálláshoz, új TV és box beszerzésével.
Most, hogy már minden jól működik, padlásról régi nagylepkés antennákkal tökéletes vétel mindkét tévén, aggódom, hogy meddig lesz ez így!
Mi a One terve a régi családi csomaggal?
Csak kiegészítés akart lenni, ezt ő is tudja, Te viszont vegyél vissza már magadból, és sértegesd a saját köreidben élőket, magaddal egyetemben. Mert mást úgysem tudsz, főleg gondolkozni nem, szánalmas egy alak vagy!
Lehet, hogy még variálnak, mivel a második menüpont volt a "Földfelszíni TV" a lenti aloldalon (annak a helyén van most a "Műholdas TV + Mobilnet), bár amikor január 1-jével lezárták a korábbi MindigTV Prémium-féle csomagok értékesítését és csak "Basic TV" csomagot kínálnak egy igen csökkentett választékkal, már az is az egész konstrukció egy amolyan első lépcsős leépítése (nem is beszélve a feltöltőkártyás konstrukció kivezetéséről - lehet, a havidíjas is erre a sorsra jut) ...