Bármennyire toxikus a hírszerkesztőség meg az ebben leginkább érintett csatorna, azért úgy gondolom, hogy a közmédia szerencsére nem csupán az M1 - hanem a DUNA és az M5 is például.
Nem osztom azokat a sommás véleményeket, hogy az egész úgy ahogy van felesleges és csak butít. Van ott például egy MÜPA-közvetítés, van ott egy David Attenborough, vannak ott minőségi európai sorozatok, vannak történelemmel és egyetemes kultúrával, művelődéssel foglalkozó műsorok, ritkább filmcsemegék, stb... Ezeket mind hiába keresném a kereskedelmi csatornákon.
A kereskedelmi tévéket a tartalmuk jellegénél fogva egyre jobban kiváltja a streaming. Ami a saját gyártott tartalmukat illeti, az gyakran teljesen értékelhetetlen. Az esti magazinműsorban a nap híre amiről mindenképp tudnom kell, hogy melyik celebnek milyen pattanás nőtt a seggén, illetve cross-promo arra, hogyan készül a hétvégi boxmeccsre vagy az ázsiai kalandozásra. Nulla szubsztancia, csak üres zaj.
A minap elkaptam egy ValóVilág ismétlő beszavazó-showt. Basszus..., én ezt néztem anno! 😜
Mivel Magyarországon marginális a kizárólag DVB-T forrásból tévézők aránya, így a társaságok nem érdekeltek az FTA műsorszórásra, jobban járnak a kábeltársaságokkal, ugyanis az nem hogy nem plusz költség, hanem bevételforrás és nem csak egy, hanem valamennyi csomagban eladott csatornájuk után.
Természetesen a Duna/MTV csatornák kivételek, nekik a lehető legegyszerűbb módon törvényi kötelezettségük az országos lefedettség. Az így elérhető közszolgálati csatornák tartalmát nem minősíteném, mindenki el tudja dönteni, mennyire töltik be ezek a néhai Duna TV és MTV alapítóokiratában meghatározott feladataikat (melyeket anno adáskezdéskor reggelente ki is írtak és fel is olvastak).
Nem a HD-ért kérnek plusz pénzt a tévétársaságok, hanem azért, hogy egyáltalán bármilyen formában szerepelnek a kábeltársaságok kínálatában. Az FTA DVB-T műsorszórásért pedig nem hogy nem kapnak pénzt, hanem ők fizetnek érte, vagyis egyáltalán nem érdekük még többet fizetni érte, mert ha jobb minőségben lennének elérhetők, az sem hozna nekik plusz bevételt.
Minimum a két országos kercsatornának talán nem jelentene gondot valamivel többet kiperkálni, hogy elfogadhatóbb legyen az az SD kép. A HD-t számon sem kérem rajtuk, hisz prémium jelleggel kezelik és kérnek pénzt érte.
Kár. Csak legyintünk, hiszen szívesen fizetünk más platformokon jobb minőségért. Aki meg például a földfelszíni fizetős csomagot nézi, annak pechje van. Ott a legnézettebb kercsatornák 1,5 megabites SD-ben. Már csak a fizetős DVB-T szolgáltatás igénybevevői érdekében is, valamit javíthatnának a minőségen - ha egyszer van extra sávszél a B muxban. Új csatornákkal gondolom nem sűrűn kell számolni. ☺️
Most hány (kereskedelmi) FTA csatorna is van? 2?
A DVB-T szabvány már annyira elavult hogy csak DVB-T-s készülékeket már csak használtan lehet kapni....
Szép új világ.
Digitális technológia.
Drága top minőségű eszközökkel továbbítják az "alultáplált" képminőséget, és mi ezt is szó nélkül hagyjuk, hogy megtegyék velünk.
Legalább a reklámok szépek . . .
Azokat még meglehetett ennyire nyirbálni, mert volt miből.
Szerintem ezért a sávszélért fizet a TV2 és az RTL is, amivel mennek (kb 1.5 Mbps mindkettő).
Ha mondjuk 2 Mbps-sel szeretnének menni, az többe kerülne nekik. Ingyé nem fogja nekik senki felcsavarni, akkor sem, ha van még hova.
Tegnap pár pillanat erejéig átkapcsoltam a földfelszíni vételre... Kereskedelmi FTA SD csatornáknál nagyon gyatra és alultáplált a képminőség. Miután a Dikh meg az Izaura eltűntek a B muxból, nem lenne tér/szándék esetleg egy kis minőségjavításra? Rontja a szemet ott az RTL meg TV2 is minősége is.
Na igen, meg a fizetős csomag jó része töltelékcsatorna. Amikor indult direkt úgy hirdették, hogy válogatottan a legnézetteb adók vannak benne. Na azóta aztán került bele minden, de kötve hinném, hogy a legnézetteb adók között lenne mind...
"Ennyi erővel több értemét látnám, hogy a egyre zsugorodó csatornakínálat helyett, inkább "átkapcsolnának" FTA terjesztésre."
Aha... Aztán melyik csatorna fizeti be magát FTA terjesztésre? Meg aztán, a két FTA-ra kijelölt muxon kívül a többi DVB-T2, a digitális átállás programban kiosztott set-top-box készülékek a jelenlegi paraméterek mellett az ezen muxokon sugárzott csatornák vételére alkalmatlanok...
Akik a digitális átállás során kaptak DVB-T képes vevőt azoknak (ha kellett) felszerelték az antennát is.
Ennyi erővel több értemét látnám, hogy a egyre zsugorodó csatornakínálat helyett, inkább "átkapcsolnának" FTA terjesztésre.
Nem arról volt szó, hogy aki rászoruló, kapott boxot a Mindigtv-hez?
Egyébként meg azért érdemes megnézni mi volt a közmédiában 2000-es évek elején, össze nem mérhető a mostani időszakkal szerintem. Aki azt mondja, hogy nincsenek polarizálva a hírek a közmédiában, az valamit nagyon rosszul csinál.
Sat: Ustym 4K Pro x 2 + Technisat Multytenne + Gibertini 100 - Net: Fritz!Box 7690, 7590, 6490 Cable + exDigi optika
Ignore lista: miki2002, Zolien,Benedek012Nincs support privátban! Írj a fórumra!
Beugrottál!
Ha téged tiltanak ki, az már rögtön igen nagy probléma.
Gratulálok!
Jár a hangszóró a helyes válaszért.
Erre már előbb is rá jöhettél volna, segítség nélkül . . .
A hülyeség egyenletesen oszlik el az emberiségben.
Minden csoportban, szakmában, korban jelen van.
Nem függ intelligenciától, végzettségtől, pozíciótól.
Emberi tulajdonság, nem statisztika.
Nem lenne különösebb jelentősége.
Mivel főleg a kereskedelmi tévék trash műsorait nézik.
Az egyiken ugyanúgy megkapják a szerintetek nem kívánatos információkat.
Pedig az elméletben nem tartozik a közmédiához.
Ha rajtam múlna, a tiltókat tiltanám ki mindenhonnan, a streaming szolgáltatókról és a szürke zónából is.
Ahogy látom, egy-két tagnak nem igazán tetszett a hozzászólásod, pedig ha jobban belegondolunk, egy társadalmi probléma forrására világítottál rá.
Úgyhogy ezt én is támogatnám.
A kusza hajú bácsitól tudjuk, hogy a hülyeség eloszlása teljesen homogén.
A szegények csak egyszerűbben és főleg sokkal olcsóbban zsarolhatóak.
Tudják ők, hogy mi lenne a helyes, de az éhség sokkal nagyobb úr.