A HD tekintetében tényleg igazad van. (itt azért megjegyzem, hogy nincs még annyira sok HD adás azon az 1 db HD adón-> DUNATV hogy beszélni lehessen róla és ne felejtsük el, hogy az M1 HD és az M2 HD még nem írta alá a szerződést!)
Én csak azt akartam érzékeltetni, hogy mi vezet valakit, hogy 500HUF/ hóért erre a két (egyébként nem HD) csatornára előfizessen.
Ha kitolja még 700HUF-al (csak maradjunk a minimális díjnál) sokkal több és jobb szolgáltatást kap. (azért említettem a mindig csomagot)
Sőt akinek csak képcsöves tv-je van annak nincs szinte semmi előnye a HD műsorokból. Akinek meg van full HD tv-je az meg szerintem HelloHD-ra is elő tud fizetni és amúgy sem elégszik meg a <10 csatornával szóval mindenképpen lesz másik előfizetése is.
Igaz, de ne feledd, hogy a DVB-T-nek extra földi antenna kell, sok esetben egy magas árboc tetején. Ezt pedig adott esetben bonyolultabb megvalósítani, mint egy parabola telepítést.
Ezen én is megdöbbenek, hogy ez eladható a 2 csatorna 500ft/hó-ért? (bár még nem hallottam olyat sem, aki látta, hogy vásároltak már terra+ kártyát:-)
Akkor már inkább:
DIGIMINI****:
m1, m2, Duna TV, TV2, Echo TV, RTL Klub, VIASAT 3, Hír TV, Magyar ATV, Cool TV
Film+, Sport Klub, Viasat Explorer (05-23h), MusicMax (04h-23h), MusicMax Adult (23h-04h), EuroSport 2
Ebben ezek is benne vannak és 1200ft/hó és nem kell semmi átalakítót venni 40.000HUF-ért.
Mondjuk az megdobbento szamomra, hogy van olyan ertelmes ember az orszagban, aki penzt ad ki ezert a ket csatornaert... ;) Meg ha valami hasznos, erdekes lenne (discovery, paprika tv, filmmuzeum), de ezert a ket propaganda adoert meg fizetni is? ;)
A sat.hu-n a főoldalon látom, hogy Terra+, de a webáruházban nem találtam meg a kártyát, mennyi ennek az ára és, ha megveszem meddig tudom vele nézni a két kódolt csatornát?
Azért mennyivel jobb helyzetben van az Antenna Digital mint pl. a téhóm, vagy a vi@sat, tuti biztos, hogy nem a terra+ kártya lesz az első amit megpróbálnak hackkelni.
"Balosnak egyáltalán nem mondhatom magam, de az igaz, hogy mostanában az ATV-n voltak nézhető műsorok, sőt az utóbbi időben a filmek színvonala is emelkedett - az én értékrendem szerint. (Ajánlom mindenkinek pl.: A leggyorsabb Indián -t (fsz.: Sir Anthony Hopkins) meg pl. a Svejk-et is itt adták régebben)
Az viszont biztos, hogy az ATV rajongó az nem HírTV fan.
A sat.hu-nál már lehet venni, az AD-nél még nem, ez azért érdekes :) Komolyan mondom, elszomorodok ezen az egész "digitális átállás" mizérián. Húzzák, vontatják, erőltetik, de nem igazán akar sikerülni. Ahogy itt olvasom elég sok a hiba, pedig az mpeg2-es teszt évekig teljesen jól ment, ez meg nem akar sikerülni. A nagyobb csatornák is szivatóznak, a törvényt nem tudják elkészíteni. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz ebből 2012-ig.
----------------------
Szerkentyűim: Dreambox DM-800se HD triple tuner DVB-S/T/C, Gibertini 85 alu + Opticum DM-2800 motor
Egy barátom tegnap bement a Sugárban lévő Antenna Digital ÜSZ-ra,hogy Terra+ kártyát kérjen.
Két hölgy volt bent, az egyik azt se tudta mi az a Terra+, a másik már tudta, de visszaküldte az első hölgyhöz, hogy a kártyák már megjöttek, de még nincsenek felprogramozva...
Szerintem ami hardver eszköz itt az csak a kártyaolvasó (a tv tuneren kívül) a többi szoftver. Kártyaolvasónak jó lehet bármilyen chipkártya olvasó, bár én még nem használtam ilyet.
A pc-re fel van dugva egy phoenix kártyaolvasó abban van terra+ kártya.
A newcs egy newcamd kártyaszerverként működik. Az acamd meg newcamd kártyakliensként fut a dvbviewerrel.
Ezt ki tudnád fejteni bővebben?
Hogyan lehet a számítógépbe vagy tv tunerbe betenni a Terra+ kártyát? Nincs valami szoftveres megoldás, Conax kodek, vagy valami ilyesmi, amivel kártya nélkül meg lehet oldani a dolgot?