Nem egyformán működik a kettő, azt látjuk már a kezdetektől. Pár nappal ezelőttig nálunk a "Dunákon" még meg sem találta a textet, úgyhogy egyelőre jó irányban haladnak. Csak egy kicsit lassan:)
Miért van az, hogy az m1, m2 esetében tökéletes a teletext, a Dunáknál meg nem? Hol "á", hol "3/4", sorok kimaradnak stb. Nem hiszem, hogy ez a vevőkészülék hibája lenne (Strong 8345CI), mert akkor az m1 m2-é is így viselkedne.
Előfizu nélkül a 3 műholdas szolgáltató nem szolgáltat.
Bocsánat a júpíszín jön a Bp. TV, meg a Travel (angolul)
A dgi-n az echóótévén kívül mást még nem tudtam fogni 'sima' FTA vevővel.
A tén nem tudok semmi FTA-ról.
Azért ha megnézünk több külföldi szolgáltatót, akkor láthatjuk, hogy a 'közszolgálati' és hírműsorok, időjárás, etc. egyrésze azért FTA-ként kerül továbbításra.
A dgi-nél jelenleg nem az FTA-s vételi lehetőség adott, hanem adott az FTA-s vételi lehetőség.
hali nem egészen értem a cikk írójának ezt a mondatát " ahol jelenleg csak a tetőantennás analóg vételi lehetőség adott," mintha megfeletkezett volna a már 3 műholdas szolgáltatóról
"A műsorszóró társaság becsülettel elindította MinDigTV nevű szolgáltatását, hogy az a mintegy 8000 háztartás, ahol jelenleg csak a tetőantennás analóg vételi lehetőség adott,"
Nem az volt a cikkben, hogy 8000 mpeg4 vevő van, hanem hogy 8000 háztartásban van kizárólag analóg antennás vétel. Szerző nyilvánvalóan elgépelte, de még ebben a pillanatban is a hibás szám van kint a weblapon.
Éppen reggel, volt a rádióban, hogy a francia nagyvárosi lakosság 20%-a nem rendelkezik TV készülékkel és nem is néz TV-t. Ez az új divat. A finnek és a németeknél van még olyan 8% körüli arány a nagyvárosi lakosság körében. Magyarországon ez az érték országosan 2 % alatt van. Ebből kiindulva 10 millió állalpolgárból tehát 9.800.000 TV-zik , ha átlagosan 4 fő/család -dal számolunk akkor is 2.450.000 háztartás. A kábeltévés, közösségi vételes háztartások a 1.500.000-t nem haladják meg, illetve kistelepüléseken, a tanyavilágban ilyen jellegű szolgáltatás általában nincs. Az egyedi műholdvétel mellett viszont nagyon sokan a földi analógót is megtartották. így a 800.000 analóg vételi pont biztosan megvan Magyarországon.
Tudomásom szerint a lakossági ellátottságot is megállapítják az NHH Besugárzási tervkészítési követelményeinek megfelelően éspedig úgy, hogy az ellátott területen belüli helységekben élő lakosság számát összegezik a KSH adatai alapján. Mivel az AH-nak is meg kellett kapnia a Rádióengedélyeket a most futó 3 állomásra, így Besugárzási tervében az ellátott lakosság számát is bizonyosan megadta az NHH-nak.
Én sajnos a 60% lefedettségnek sem tudok örülni, ugyanis "fehér folt" vagyok az AH-térképén. 18dB-es irányantennával sem sikerült jelet találnom az éterben. Az erősítős megoldásokkal nem volt lelkierőm foglalkozni. Kivárom a soromat : 2010 (január vagy december az még nem lehet tudni).
Stubyte
p.s.: Pedig tegnap még azt hittem én leszek a 8001.
Hát érdekes lenne valós adatot tudni, hogy hány mpeg4-es STB, és hány mpeg4-es tunerral rendelkező lapos tv van a lakosság birtokában. És ezek közül hány az amelyiken tényleg lehet is venni az adást.
Nem lepődnék meg ha 8000-el közel járnánk az igazsághoz. Hiába sulykolják a 60%-os lefedettséget, szerintem a valós helyzet alapján jó ha 10%-os lefedettségről beszélhetünk.
NA VÉGRE !
Ez év ápr. elsö napján a számos földi sugárzású adók mellé tömörítésre kerül egy SPORT csatorna is.
MinDig Foci Elözetes ! (A pixel mentes kép elérése érdekében a -nagyobb mérközéseknél,- a másik kettö csatornán az adást szünelteltetik !) Jó reggelt ! !
-----------------------------------
Comag sl35 (E1) parallel F. Comag sl35 1ci+
A mai pontos idő => http://www.