Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9408044/12 Témák: 18332 Tagok: 111381 Legújabb tag: alfawritins Online: (125/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 40 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Tenyésztés (üzenet: 997, KOMONDOR)
 
 972. partizer  |   Válasz erre2013-11-27 14:32:13 [26.] 
Szia Karcsi!

Nagyon fontosnak tartom az MKE munkáját! Nagyon jónak tartom azt az utat amin az MKE-vel közösen megyünk! (ezért is vagyok optimista)
Én nem szeretnék elhatárolódni se az MKE-től se a HKK-tól! Nem azt szoktam nézni,hogy ki milyen mezben van,hanem azt mit cselekszik és én hogyan tudok a fajta érdekében segíteni vagy bekapcsolódni a munkába! HKK-mint fajta gondozó most rengeteget dolgozott azon,hogy újra tudjunk Tk-ezni, sok változást kellett kidolgozni, remélem fajta érdekében sikeresek lesznek a bevezetett változások. Ők is dolgoznak a fajtáért,kicsit másként,kicsit másképpen. Első sorban a személyeskedést kell megszüntetnünk, az egyre jobban zavar!

www.kulcsikomisz.hu
[válaszok erre: #973] [előzmény: (971) virányos, 2013-11-27 11:33:29]
 971. virányos  |   Válasz erre2013-11-27 11:33:29 [27.] 
Szia Csaba!
Annyiban egészítenélek ki, hogy én a magam részéről kifejezetten a MKE nevében teszek mindent, egyéni akcióm az utóbbi 4 évben a fajta felemelésére talán nem is volt, azonkívül, hogy igyekszem az udvaromban jó komondorokat tartani,eljárok tesztekre,szűretem kutyáim, de evvel mindenki úgy tesz. ( más kérdés, hogy ki és mit ért jó komondoron) A fajta megmérettetése autentikus környezetben a MKE keretein belül történik, beleértve összes székelyföldi utazásunkat, kihelyezéseinket.Bartha Laci meghívása Gödöllőre szintén az MKE ötlete volt,az hogy a rendezvényen 10 körüli komondoros megjelent, szintén a MKE érdeme. Czéher Gyurival a gulyások találkozóján a dolgozó komondor bemutatására a MKE és a Porta Carpathica együttműködése kereteiben zajlott,mint ahogyan a teljes génmegőrző programunk szervezése.Gyermeknapi rendezvényeken a fajta bemutatása Szolnokon és Törökszentmiklóson szintén MKE összefogással zajlott. Fajtabemutató,előadás a Rex alapítvány szervezte állatok világnapján.Hasonlóan a gyermeknapi rendezvényekhez, a kurultajon,Bugacon két alkalommal, Kunszálláson a kunok találkozóin,Szegeden a székelyek találkozóin úgyszintén az MKE mutatkozott be komondoraival.De mondhatnám az OzoneNetwork televízióban az Egyenlítő című műsorban szintén az egyesületünket kérték fel a magyar pásztorkutyák használati értékeinek bemutatására 55 percben.Tárgyalások a pásztor rendekkel,dr Munkácsi Lászlóval a szabad tartású állatok mozgatásáról,őrzéséről,helyszínszemle Mosonmagyaróvárott. Lívia néni komondorainak mentésére, állományának racionalizálására szintén a MKE-nak van írásos megállapodása a község polgármesterével, a hatósági állatorvossal és a megyei hatósággal.
Az MKE tárgyal folyamatosan a fajtagondozó szervezettel a használati értékek képviselete ügyében és tette ezt hétfőn is nálunk komoly előrelépésekkel.Tegnap került sor a MKE komondor kihelyezési programjának megbeszélésére és ebben sikerült megegyezni Bartha Lacival, hogy ő legyen a mi Botink, azaz Székelyföldről szervezze,irányítsa,dokumentálja, felügyelje a munkát. Megbeszéléseinket nagyon sok dologról szó esett, terveink finanszírozásától a gyakorlati megvalósításig mindenről.Emellett a MKE figyelemmel kíséri a többi pásztorkutya munkáját,egyesületünk képviselőit fogadta Takács Áron, aki sok érdekes információt osztott meg velünk, mutatott könyveket, képeket, videókat a török pásztorkutyákról és személyesen megnézhettük kangaljait Pilisvörösváron és Piliscsabán.

Csak néhány dolgot emeltem ki a MKE tevékenységéből, természetesen nem alábecsülve az egyéni kezdeményezéseket, az egyénileg szervezett ösztönpróbákat, belvárosi sétákat,stb
Lehet hogy egyesek úgy érzik, sarkosan írogatok, de megpróbáltam összeszedni néhány pozitív kisugárzású kezdeményezésünket a MKE munkájából előbbi hozzászólásaim egyensúlyozására.
Természetesen örülök minden egyéni kezdeményezésnek és várom, hogy Lajos is beszámoljon, hogy az általában engem oly hevesen kritizálók mit tettek a fajta funkconális értékeinek fennmaradása, helyreállítása érdekében az elmúlt 10-20-50 évben.
Bizonyára hosszú beszámoló következik, igyekszem felkészülni az olvasására.
Már csak azért is fontos lenne, hogy a mai nap a pozitív kisugárzású tettek felsorolásával teljen.
Üdv: Karcsi

Fésüs Károly
[válaszok erre: #972 #975] [előzmény: (970) partizer, 2013-11-27 06:12:32]
 970. partizer  |   Válasz erre2013-11-27 06:12:32 [28.] 
Lajosnak abban igaza van,hogy sokszor a pozítív eredményekről nem beszélsz, negatív dolgokról pedig mindig!
Én azt látom,hogy büszkék lehetünk az utóbbi pár év eredményeire! Nem az MKE-re,hanem a fajta elkötelezett híveinek a munkájára gondolok. Azt látom,hogy a fiatal tenyésztők egyre többen hiszik,hogy fontosak a pásztorkutyás ösztönök és azok megtartása és vizsgálata. Büszkék lehettünk Komondorainkra Szabadszálláson. Büszkék lehetünk, az Erdélyben és itthon dolgozó fiatalokra! Idén is sok helyen megmutattuk a Komondorjainkat, sokan csodálták meg a Komondort munkában is! Igen,vannak kudarcok, még van sok munkánk! De én nem vagyok elkeseredve! Nem érzem azt,hogy nincsen mit tenni! Vannak jó kutyáink, vannak céljaink, ezek a célok nem elérhetetlenek! Egyre jobban kirajzolódik egy igazi "szakmai stáb" akikkel tudunk dolgozni, ez nagyon fontos! Hidjétek el, hogy amit mi csinálunk olyan mint amikor a vízbe vetett kavics hullámot vet! Most csak a kavics körűl vannak hullámok, de ezek a hullámok egyer jobban terjednek körbe-körbe! Előbb - utóbb újra az lesz a természetes ,ha egy egészséges, munkaképes Komondorja van valakinek! Van igény a Komondorra és lesz is! Csak tenyésszetek Komondort!

www.kulcsikomisz.hu
[válaszok erre: #971] [előzmény: (967) virányos, 2013-11-26 22:13:07]
 969. partizer  |   Válasz erre2013-11-27 05:47:29 [29.] 
Saját tapasztalatom, hogy Komondorra van igény! "Díszpintyekre" valóban nincs már az embereknek igényük!

www.kulcsikomisz.hu
[előzmény: (962) Gáborkoma, 2013-11-25 17:15:53]
 968. karchasz  |   Válasz erre2013-11-26 22:33:40 [30.] 
Karcsi, egykutyásként mégis mit vársz még el tőlem azon kívül hogy amikor kell veszek egy-egy törzskönyves jószágot, a másodikat megmérettem egy valóban ütős teszten, lehetősegeimhez mérten támogattam az első erdélyi kihelyezésedet?
Igen azt gondolom, a bajokról kell beszélni, de véleményem szerint Te átestél a ló túlsó oldalára :(

"Ezeket a kutyákat a körülmények hozták létre, és nem az emberek. Ahhoz, hogy ilyen kutyákat tudj produkálni, ahhoz a körülményeket is biztosítani kell. A tenyésztés önfeláldozó tevékenység, egy misszió, és nem üzlet."
[előzmény: (967) virányos, 2013-11-26 22:13:07]
 967. virányos  |   Válasz erre2013-11-26 22:13:07 [31.] 
Igazad lehet, de én még nálamnál is elvetemültebb fórumozókról is hallottam már. Gondolj csak bele, a mai magyar labdarúgás sokkal nagyobb eredményekkel bír, mint a komondor, mégis akadnak,akik szidják. A magyar kormány teljesítménye fényévekkel a komondor fajtagondozás felett áll, mégis akadnak, akik még az én komondor kritikámat is messze felülmúlják kormányunk és annak vezetőjének bírálataiban, megjegyzem legtöbbször teljesen érzelmi alapon és alaptalanul.
20 éve egyre kevésbé állja meg a helyét a fajta a pásztorkutyák versenyében.Ne beszéljünk róla? Tegyünk úgy, mintha a komondor olyan lenne, mint az őseink komondora? Tévesszünk meg mindenkit ezen a téren?

Vagy igenis hívjuk rá fel mindenki figyelmét, hogy a fajta végveszélyben van és hozzám és még néhány jól ismert tenyésztőtársamhoz hasonlóan tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a fajta talpra állítása érdekében. Mindenki nézzen tükörbe, hogy mit is tett az utóbbi mondjuk 5 évben e nemes cél érdekében. Nekem tiszta a lelkiismeretem ebben a kérdésben, de vajon az MKE gáncsoskodóinak is? Azoknak is ,akik tagadják, hogy a mai világban egyáltalán szükség van a fajta pásztorkutyás ösztöneire? Akik szabotálnak mindennemű ösztön felmérést? Akik hülyeségnek és feleslegesnek tartják a komondoraink autentikus környezetben történő megmérettetését, szelekcióját? És sorolhatnám....Te, azonkívül, hogy komondort tartasz és a kritikáidon kívül mit tettél a fajta felemeléséért?
Igenis , a problémákról,a bajokról beszélni kell, beszélni muszáj, hátha meghallja egy olyan valaki is végre, aki még nálam is többet tud tenni a fajta megmentéséért.

Fésüs Károly
[válaszok erre: #968 #970] [előzmény: (966) karchasz, 2013-11-26 18:28:09]
 966. karchasz  |   Válasz erre2013-11-26 18:28:09 [32.] 
Viszont nyilvánosan (a többiek) legalább nem fikázzák a fajtát.

"Ezeket a kutyákat a körülmények hozták létre, és nem az emberek. Ahhoz, hogy ilyen kutyákat tudj produkálni, ahhoz a körülményeket is biztosítani kell. A tenyésztés önfeláldozó tevékenység, egy misszió, és nem üzlet."
[válaszok erre: #967] [előzmény: (965) karchasz, 2013-11-26 18:26:22]
 965. karchasz  |   Válasz erre2013-11-26 18:26:22 [33.] 
...és a két halmaznak van közös része.

"Ezeket a kutyákat a körülmények hozták létre, és nem az emberek. Ahhoz, hogy ilyen kutyákat tudj produkálni, ahhoz a körülményeket is biztosítani kell. A tenyésztés önfeláldozó tevékenység, egy misszió, és nem üzlet."
[válaszok erre: #966] [előzmény: (964) virányos, 2013-11-25 20:31:34]
 964. virányos  |   Válasz erre2013-11-25 20:31:34 [34.] 
Szia Lajos!

Ahhoz, hogy egyre többen döntsenek komondor beszerzése mellett, mindenekelőtt helyre kell állítani a fajta becsületét.Azok tették azt tönkre, akik a komondort, mint a a ház ,a porta,a nyáj megvesztegethetetlen őrzőjét adták el a díszkomondoraik szaporulatát. Óriási hiba volt a jóhiszemű vevők ilyen durva megtévesztése,becsapása.Sokan elfordultak a fajtától és meg kell mondjam, igazuk volt.A tények szőnyeg alá söprése csak árt a fajtának.Olyan komondor kölykét árulni nagy pénzekért amely nem bizonyította semmiféle felmérésen pásztorkutyás ösztöneit, képességeit , nos azt hívom én a fajta legnagyobb lejáratójának.
Mára már szerencsére vannak olyan tenyésztők, akiknél kaphatók stabil idegrendszerrel, megfelelő agresszióval, őrző képességekkel rendelkező és a pásztorkutyákra jellemző felépítéssel és a pásztorkutyákra jellemző kitartó mozgásra képes komondorok.
Ahhoz, hogy az említett tulajdonságokkal rendelkező komondorainkról elmondható legyen, hogy jó pásztorkutyák, ennél többre van szükség és ezt mindazok jól tudják, akik rendszeresen ott vannak a pásztorkutyás találkozókon, előadásokon, akik személyesen ismerik nagyragadozók által veszélyeztetett nyájak pásztorainak, kutyáinak mindennapjait.
Jó hírem van azok számára, akiknek semminemű ismeretei sincsenek a pásztorkutyákról, hamarosan lesz lehetőségük szervezett előadásokon bővíteni kutyás ismereteiket, és tervben van az is , hogy minden komondorosnak lehetősége lesz élőben pásztorkutya falkákat munkában látni.


Fésüs Károly
[válaszok erre: #965] [előzmény: (963) karchasz, 2013-11-25 18:04:06]
 963. karchasz  |   Válasz erre2013-11-25 18:04:06 [35.] 
Gondolom, rátéved egy érdklödő, esetleg potenciális vevő valamelyik fórumunkra, azt olvassa hogy a komondor nem (pásztor)kutya, illetve a törzskönyvnélküliek között esetleg van ami igen, az biztos komoly megerősítést szerez itt a szándékához... :(

"Ezeket a kutyákat a körülmények hozták létre, és nem az emberek. Ahhoz, hogy ilyen kutyákat tudj produkálni, ahhoz a körülményeket is biztosítani kell. A tenyésztés önfeláldozó tevékenység, egy misszió, és nem üzlet."
[válaszok erre: #964] [előzmény: (962) Gáborkoma, 2013-11-25 17:15:53]
 962. Gáborkoma  |   Válasz erre2013-11-25 17:15:53 [36.] 
Sziasztok!Sajnos egyet kell , hogy értsek Jóska barátommal , kevés az igény a komondorra.

www.szaboreti.hu
[válaszok erre: #963 #969] [előzmény: (960) joskakomondor, 2013-11-24 08:08:40]
 961. joskakomondor  |   Válasz erre2013-11-24 08:14:42 [37.] 
Amúgy nincs kevesebb pásztor sőt több van mind eddig mert most sok magán gazda van. Régen állami gazdálkodások voltak hol az embert explóátálták nem a kutyát.
[előzmény: (956) karchasz, 2013-11-23 11:03:21]
 960. joskakomondor  |   Válasz erre2013-11-24 08:08:40 [38.] 
Szerintem azért születik ilyen kevés komondor mert nincs rá igény, könyebb tenyészteni mind jó fizető gazdát találni minden kölyöknek azért is létesültek a kihelyezések hova ritkán kerülnek jó egyedek hiszen a java fizetős helyekre kerülnek. Te egy kutyás vagy ás hamar észre veszel mindent (ami normális is) mert neked soha nem kellet szelektálni.
[válaszok erre: #962] [előzmény: (956) karchasz, 2013-11-23 11:03:21]
 959. partizer  |   Válasz erre2013-11-23 21:04:40 [39.] 
Direkt hülyeséget kérdezel! Ezt nem szeretem!

www.kulcsikomisz.hu
[előzmény: (956) karchasz, 2013-11-23 11:03:21]
 958. partizer  |   Válasz erre2013-11-23 21:03:39 [40.] 
"Ezeket a kutyákat a körülmények hozták létre, és nem az emberek. Ahhoz, hogy ilyen kutyákat tudj produkálni, ahhoz a körülményeket is biztosítani kell. A tenyésztés önfeláldozó tevékenység, egy misszió, és nem üzlet."

www.kulcsikomisz.hu
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2013-11-23 21:10:43]
[előzmény: (956) karchasz, 2013-11-23 11:03:21]
 957. joskakomondor  |   Válasz erre2013-11-23 20:59:01 [41.] 
https://www.youtube.com/watch?v=eatQSKaUIQQ
[előzmény: (956) karchasz, 2013-11-23 11:03:21]
 956. karchasz  |   Válasz erre2013-11-23 11:03:21 [42.] 
Allor azért születik ilyen kevés komondor, mert pásztor még kevesebb van ? :(


"Ezeket a kutyákat a körülmények hozták létre, és nem az emberek. Ahhoz, hogy ilyen kutyákat tudj produkálni, ahhoz a körülményeket is biztosítani kell. A tenyésztés önfeláldozó tevékenység, egy misszió, és nem üzlet."
[válaszok erre: #957 #958 #959 #960 #961] [előzmény: (954) partizer, 2013-11-23 06:20:12]
 955. joskakomondor  |   Válasz erre2013-11-23 08:22:26 [43.] 
Nálunk 1000-1500-2000 ft. egy mikrocsip. Ha drágának véled a tk et akkor a vevőnek meg mondod hogy ennyi a kölyök ára és ha érdekli a többi része akkor fizesse ki így nem csökken a komondor állomány csak a tk-é!
[előzmény: (943) partizer, 2013-11-19 05:57:57]
 954. partizer  |   Válasz erre2013-11-23 06:20:12 [44.] 
Szia Lajos!
Ha a villogást a jól dolgozó kutyák megmutatásán érted,akkor nagyon tévedsz ha azt gondolod,hogy 1 tenyésztő kutyái dolgoznak! Jól dolgozó kutyáim vannak: MKU, Szabóréti, Kalocsa Érsek Udvari, Almádi Hársasúti, Pusztáknépe, Pénzesgyőri és van saját is, akivel meg vagyok elégedve. Tehát megint elmondható,hogy van miért szedni a kutya…art! Nem azt érzem,hogy egyhelyben topognánk. Kik azok a tenyésztők akik helyeznek ki autentikus környezetbe kutyákat? Teljesség igénye nélkül akikről tudok:
- Pénzesgyőri
- MKU
- K.K
- Hét vezér őre
- Pusztáknépe
Jelenleg a 3 legnagyobb kennel és a két kisebb összesen az idén született kölykök több mint a felét produkálták! Tehát,nem hiszem,hogy egyedül lennénk és lenne okunk az elkeseredésre! Sőt,ha az előző HKK gyűlésen megjelentekre gondolok,akkor mi vagyunk a többség. Az a többség, aki azon dolgozik,hogy a Komondor pásztorkutya és a legjobb családi kutya legyen.
Szerinted az a célom,hogy a pásztorokat,állattartókat tömjem kutyával? Őket húzzam le lóvéval? Bennük látom meggazdagodásom lehetőségét? Szerinted miért adok ingyen kutyákat pásztoroknak? Öröm nekem, ha elviszi a medve a kutyát vagy itthon feltekeredik a villanypásztorra és megfullad? Én pásztorkutyát akarok tenyészteni,mert hiszem,hogy csak mint pásztorkutya maradhat fent a Komondor! De pásztorkutyát tenyészetni, pásztor nélkül nem lehet!


www.kulcsikomisz.hu
[válaszok erre: #956] [előzmény: (952) karchasz, 2013-11-22 22:04:07]
 953. partizer  |   Válasz erre2013-11-23 06:18:43 [45.] 
.

www.kulcsikomisz.hu
[előzmény: (952) karchasz, 2013-11-22 22:04:07]
 952. karchasz  |   Válasz erre2013-11-22 22:04:07 [46.] 
Nekem úgy rémlik, hogy azok a komondorok, akikkel villogni lehet, az egy kivételével törzskönyvesek... és ebben nem vagyok teljesen biztos, de mintha egy tenyésztőtől származna mindegyiknek az őse :)
A napokban kacsabeszerzés ürügyén voltam itt egy 30 km-re lévő tanyán. Szép, közepes birtok (25 ha) főleg kacsaneveléssel-töméssel foglalkoznak. 3 nagytestű keverék kutya őrzi a tanyát, mikor odaértünk elég keményen viselkedtek, majd mikor kijött a gazda minden megkötés-bezárás nélkül közlekedtem vele, odajött egy kutya megszagolt, és kísérgetett. No, ott jutott eszembe, mi a fenéért próbálkoztok kint, mikor itthon is lenne bőven helye a komondoroknak. Persze ez nem olyan látványos, de talán hasznos lehetne. Mondjuk azt lehet látni, hogy ezek az emberek szintén nemigen adnának pénzt a kutyákért, de azt is láttam, hogy megbecsülik a jószágot.

"Ezeket a kutyákat a körülmények hozták létre, és nem az emberek. Ahhoz, hogy ilyen kutyákat tudj produkálni, ahhoz a körülményeket is biztosítani kell. A tenyésztés önfeláldozó tevékenység, egy misszió, és nem üzlet."
[válaszok erre: #953 #954] [előzmény: (949) virányos, 2013-11-22 15:22:02]
 951. partizer  |   Válasz erre2013-11-22 19:52:10 [47.] 
Ezt az üzenetet ma kaptam,tőled! Székelyföldről érkezett és nagyon örültem neki:

" Két napja találkoztam Nagy Jóskával. Azt mondta a Komondorokkal meg van elégedve. Főleg a szuka megy szépen a falkával és a kan kölyök is kezd a csapat tagjává válni."

www.kulcsikomisz.hu
[előzmény: (950) partizer, 2013-11-22 19:46:20]
 950. partizer  |   Válasz erre2013-11-22 19:46:20 [48.] 
Kedves Karcsi!

Bükk lábánál egy kis falu határában Komondor falka őrzi a kecske és a juh nyájat. Te is tudod és én is tudom hol van ez a falka. Dolgozik is ott egy tőlem származó kan és bevállni látszik!
Ezek a kutyák villanypásztorral körbe vett területen dolgoznak pásztor nélkűl. 8 tk-es kutya közűl 3 Komondor jelenleg is kiválóan dolgozik. Ha csak ezt az arányt nézem,akkor a Tk-es állomány 40%-a mint pásztorkutya bevált. Ha pozitívan szemlélem az arányokat,akkor elhivatott tenyésztői munkának van alapja,hiszen van miből dolgozni. Lehet,azt mondani,hogy a Komondor szar, lehet más fajtákkal példálózni, de ha egy tenyésztő elhivatott,céltudatos,akkor kiváló eredményeket érhet el a jelenlegi Komondor állománnyal is. Viszont elhivatottság nélkűl nem is lehet eredményeket elérni,még a legpásztorabb fajták esetében sem. Én arra kérlek,hogy a pozítív példákat, pozitív üzenekteket és eredményeket is oszd meg a fórumon!

www.kulcsikomisz.hu
[válaszok erre: #951] [előzmény: (949) virányos, 2013-11-22 15:22:02]
 949. virányos  |   Válasz erre2013-11-22 15:22:02 [49.] 
Na ezt holnap megbeszélem vele, mármint, hogy hány tk-s és hány tk nélküli komondort vizsgált?
Te hány olyan tk-s komondorról tudsz, amelyik pásztorkutyaként megállja, avagy feltételezhetően megállná a helyét?
Szerinted ma Mo-n mekkora tk-s és mekkora a tk nélküli állomány?
A Mo-i pásztor rendek milyen arányban használnak egyáltalán komondort a nyájak,gulyák és egyéb haszonállatok védelmére és ebből milyen a tk-s és nem tk-k aránya, vannak-e komondor falkák és ezek tk-k-e?
Hány komondor van mondjuk Székelyföldön és ebből hány dolgozik nyájak mellett? Hányat próbáltak ki és miért nincsenek manapság komondor falkák? Ott, ahol egymást érik a pásztorkutya falkával őrzött nyájak, miként váltak be a kuvaszok, a komondorok, a kájok, kauk, kangalok,mioritic,sárpok,a kalibakutyák, bukovinai pásztorok,kárpátik mellett,stb?

Csak néhány kérdés, ami rajtunk kívül senkit sem érdekel , legalább is az elismert fajtagondozó szervezet szakmai vezetőségében végképp senkit.Talán azért,mert ők kizárólagosan pannon bobtailban gondolkodnak ?

Nos, hogy a felvetésedre azért konkrétan válaszoljak, ha feltételezzük, hogy a teljes komondor állomány 1 %-a pásztorkutya, akkor is legalább háromszor annyi található a nem tk-s állományban. Hozzá kell fűznöm, hogy az én tapasztalataim szerint ez az arány sokkal rosszabb a tk-ra nézve, hiszen Te is tudod, hogy a kontraszelekciónak azért vannak következményei.


Fésüs Károly
[válaszok erre: #950 #952] [előzmény: (948) karchasz, 2013-11-22 13:32:21]
 948. karchasz  |   Válasz erre2013-11-22 13:32:21 [50.] 
és ez az a tétel, amit a maglorék annak idején megcáfoltak, mármint hogy nemigen van különbség a törzskönyves és törzsköny nélküli állomány között :(


"Ezeket a kutyákat a körülmények hozták létre, és nem az emberek. Ahhoz, hogy ilyen kutyákat tudj produkálni, ahhoz a körülményeket is biztosítani kell. A tenyésztés önfeláldozó tevékenység, egy misszió, és nem üzlet."
[válaszok erre: #949] [előzmény: (947) virányos, 2013-11-21 21:14:08]
 Tenyésztés (üzenet: 997, KOMONDOR)  
    / 40 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.011070013046265 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail