Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9369228/25 Témák: 17984 Tagok: 110543 Legújabb tag: Abcdef Online: (66/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Kerékpáros felvonulás (üzenet: 3, Sport)
 
 3. gomey  |   Válasz erre2017-06-07 02:52:53 [1.] 
Hát ez tök jó, de aki messze lakik a Tabántól;
az eleve nem tudott részt venni.
[előzmény: (1) Lilla1984, 2009-04-17 14:30:09]
 2. gomey  |   Válasz erre2017-06-07 02:51:28 [2.] 
"Critical Mass kerékpáros felvonulás a Föld Napján

2009. Április 19-én, a Föld Napja alkalmából minden eddiginél nagyobb felvonulást szerveznek a budapesti biciklisták. A demonstrációhoz ezúttal gyerekes, babakocsis családok is csatlakoznak.

A kerékpárosok célja a városi kerékpározás népszerűsítése, a városlakók figyelmének felhívása a biciklis közlekedés előnyeire és társadalmi hasznára. Az idei év a városi kerékpározás robbanásszerű elterjedését hozza majd. Ennek jele, a minden eddigi több tavaszi kerékpáros az utakon. Más európai városokban óriási beruházások, kampányok járnak csak hasonló hatással. A bringások már egyre kevésbé hisznek az ezek beindításáról szóló több éves ígéreteknek, inkább új stratégiát választottak. Amíg a várospolitikusok feleszmélnek, ők elsősorban a város lakóira koncentrálnak. Igyekeznek a lehető legtöbb embert rávenni a kerékpár közlekedési eszközként való kipróbálására, és közvetetten így kívánják kikényszeríteni az eddig halogatott változásokat. A mozgalom céljaiért rengeteg önkéntes dolgozik, munkájukat sok híresség támogatja. Ismert, már biciklivel közlekedő zenészek, műsorvezetők, színészek vállalják arcukkal is az ügy támogatását, még a köztársasági elnök, a jegybank alelnöke, sőt, budapesti uniós diplomaták, és nagykövetek is felkarolták ügyüket.

A kerékpárosok évek óta szeretnének partnereket találni a belváros forgalomcsillapítását célzó törekvéseikhez. Idén a kritikus tömeg kisgyermekes családokkal is bővül, akik gyalogosan, babakocsikkal és hordozókkal haladnak majd mellettük a járdán. Ők úgy érzik, a város közlekedési infrastruktúrájának hiányos fejlődésével, a közterületek és közintézmények akadálymentesítésének elmaradásával állampolgári jogaik sérülnek. A közlekedésben és ügyintézésben másodrendűvé degradálódnak, a járdán gyakran el sem férnek, az aluljárókat nem használhatják, parkjaik, játszótereik hangosak és szmogosak.

A biciklis felvonulás április 19-én, 15 órakor indul a Tabánból. Gyülekezés 14 órától, de már délelőtt közös piknik lesz a Tabánban. A starthoz több kerületből is csillagtúrák indulnak.

Útvonal:

Tabán – Erzsébet híd – Astoria – Kálvin tér – Ferenciek tere – Erzsébet híd – Attila út – Alagút – Lánchíd – Kossuth tér – Alkotmány utca – Bajcsy Zs. út – Andrássy út – Városliget

Hossza 12 km, időtartama 2 és fél óra, 17 óra 30 perckor a szokásos, több tízezres bicikliemeléssel zárul a Városligetben.

A gyalogosok és kisgyermekesek 15:30-tól gyülekeznek a Kodály köröndön, majd a biciklisták mellett 16 órakor ők is elindulnak az Andrássy út járdáján, a Hősök terén keresztül a Városligeti parkba.

A demonstrációk többnyire lezárt útszakaszokon, rendőri biztosítással zajlanak. Gyerekekkel is bátran végigtekerhető. A rendezvény esőben sem marad el.

Fotó pontok:

– Tabán (start)
– Erzsébet híd a Gellért szobortól
– Alagút
– Lánchíd
– Városliget (kerékpár emelés 17:30-kor)

További információk: www.criticalmass.hu";
 1. Lilla1984  |   Válasz erre2009-04-17 14:30:09 [3.] 
Kerékpáros felvonulás a Föld Napján

http://www.alternativenergia.hu/critical-mass-kerekparos-felvonulas-a-fold-napjan/2599

Lilla
[válaszok erre: #2 #3] (TÉMANYITÓ)
 Kerékpáros felvonulás (üzenet: 3, Sport)
 
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.0051450729370117 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail