Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9399116/13 Témák: 18222 Tagok: 111094 Legújabb tag: pegazus9 Online: (171/13
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 336 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [KUTYAFAJTÁK] Dalmata (üzenet: 8383, Kutya)
 
 8387. dalmatamentes  |   Válasz erre2015-03-04 14:19:14 [1.] 
ADÓ 1% - KÉRJÜK, RENDELKEZZETEK IDÉN IS!

Köszönjük támogatásotokat!

A 2013-as szja 1% felajánlásokat megkaptuk, 351.459.- Ft jóváírás érkezett 97 fő részéről az egyesület bankszámlájára ezen a címen.
Ezt az összeget teljes egészében a dalmatákra (az aktuálisan gondozásunkban lévő mentett kutyák állatorvosi, egészségügyi és tartási költségeire, valamint a közvetített, más szervezetek vagy magánszemélyek által mentett dalmaták és keverékeik mentési költségeinek támogatására) fordítjuk!
Ez volt az első év, hogy jogosultak lettünk az adó 1%-ra, habár az előző években is számos kutyát mentettünk és a személyes adományoknak köszönhetően szerencsésen akkor is ki tudtuk gazdálkodni az ehhez szükséges anyagiakat. A tavalyi adóbevallásnál azonban már lehetőség adódott erre a készpénzt nem igénylő támogatási formára is, a számok szerint többen egyesületünk javára rendelkeztek adóbevallásuk alkalmával 2013-ban, ennyi idő volt szükséges ahhoz, hogy ez az összeg realizálódjon.
Az elmúlt évben több, mint húsz kutyát mentettünk, rehabilitáltunk és adtunk örökbe, volt köztük több, akiket több hónapig kellett etetnünk, ellátnunk.
Gazdira talált kutyák albuma: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/
Egy kutya általános mentési költségéről: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/tamogatas-support-unterstutzen/
Felneveltünk egy kazal kölyköt minőségi tápon, befogadók hiányában panzió költségeink is jelentősek voltak az állatorvosi költségeken kívül – minden gondozásunkban lévő kutyát chipeztettünk, ivartalanítottunk, veszettségi és kombinált oltással láttuk el, féreghajtottuk, parazitamentesítésükről is gondoskodtunk, amikor megbetegedtek gondolkodás nélkül megvettük a szükséges gyógyszereket. Állatorvosi számláink végösszege meghaladta a 500.000 Ft-ot.
Adományaitokból a saját gondozású ebeinken túl rendszeresen támogattuk más szervezetek dalmata mentését és azokat a befogadókat, akik sokadik kutyaként tartják a gazdára nem talált kutyákat, és számukra nagyon jól jött egy-egy zsák táp, a kötelező oltás árához való hozzájárulás vagy a kullancscsepp.
Segítségetekkel és a mi önkéntes munkánkkal sok szerencsétlen helyzetű dalmata talált gondoskodó, szerető, kutyához méltó családra. Mi azt szeretnénk, ha egyre kevésbbé lenne ránk szükség, de amíg van, addig folytatjuk továbbra is!

Köszönjük támogatásotokat és reméljük, hogy úgy gondoljátok idén is a dalmatákat támogatjátok szja 1%-ával, amihez csak az idei bevallásotoknál az 1%-ról való rendelkező nyilatkozatotokban az alábbiakat kell megjelölnötök:

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
adószám: 18268991-1-41

Köszönjük!
Dalmata MentésBővebben: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/1-2/

Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
 8386. dalmatamentes  |   Válasz erre2015-03-03 10:12:24 [2.] 
Íme a 2014-ben gazdisodott dalmaták és dalmata-keverékek listája:

http://dalmatamentes.hu/lang/hu/2014-2

Köszönjük egész éves figyelmeteket és a megosztásokat! Mi továbbra is azon dolgozunk, hogy minél több hontalan kutyusnak tudjunk segíteni egy szebb és boldogabb új élet megteremtésében 2015-ben is!


Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
 8385. dalmatamentes  |   Válasz erre2015-03-03 10:09:07 [3.] 
2014.12.05. - A kabai mentés végére értünk!

Elérkezett az év utolsó hónapja. A legtöbb ember ilyenkor visszaemlékszik, mi minden történt vele az elmúlt év alatt, mit ért el, mi az, amin az Új Évben majd változtatni kell. Számot vetünk, tervezgetünk és természetesen készülünk a legnagyobb ünnepre: a Karácsonyra.
A Dalmata Mentés tagjai is emlékeznek. Van is mire: pontosan egy évvel ezelőtt, 2013. december 5-én utaztunk el Kabára, ahonnan 13 dalmatát (4 felnőttet és 9 kölyköt) hoztunk el a disznóólból, a hidegből, a bántalmazás és éheztetés szörnyű körülményei közül.
Ez az évforduló azért is nagyon fontos számunkra, mert összesen 3 fős apparátusunkkal nehéz helyzetbe kerültünk mi is, nemcsak a megmentett kutyák: a már 2-3 gondozásunkban lévő plusz kutya mellé nyakunkba szakadt majdnem 20 kutya a semmiből és ez meghatározta az egész 2014-es évünket! Lehet ez a szám más, nagyobb állatvédő szervezeteknek szinte nevetséges, nekünk azonban hatalmas feladat és óriási felvállalás volt.
Sokan ismerik a történetet, ennek ellenére érdemes visszaemlékezni Szejkére, a vemhes anyakutyára, akinél érkezésük éjszakáján, biztonságos, meleg helyen elindult a szülés. 6 újszülöttet hozott világra két nap alatt, így az elhozott létszám felduzzadt 19 kutyára. Sajnos Szejkét elveszítettük az év utolsó napján és ezután következtek csak az igazán erőt próbáló hetek-hónapok: fel kellett nevelni a kicsiket, közben a 3 felnőtt és a 9 különböző korú kölyök ellátását, egészségügyi kezelését, később a gazdikeresést, örökbe adásokat is meg kellett oldani. A kabai mentésnél egyetlen befogadó vállalta el ezt a nagy létszámot, egyetlen háztartás, otthon várta a sok szocializálatlan állatot azzal az ígérettel, hogy kapunk segítséget. Kaptunk is, beállt mögénk az Országos Állatvédőrség, akik minden eszközükkel segítették a mentést. Szerencsénkre több kutyakiképző és önkéntes jelentkezett ideiglenes befogadónak, így átvállalták terheink egy részét a felnőtt kutyák és a kutyababák átvételével, hálás köszönetünk Adriennek, Kittinek, Mariannak és Violának az azonnali helyekért, amelyet biztosítottak Carmennek, Samynek, Szonjának, Szejkének és az újszülötteinek. Tárgyi és pénzügyi adományokat is kaptunk magánszemélyektől, cégektől, amikre mind nagy szükségünk volt ennyi kutya felelős egészségügyi elllátásához és a több hónapon át tartó tartásukhoz, gondozásukhoz. Köszönjük továbbá az egyéb gyors segítő kezeket, a szállításokban, fürdetésekben, adománygyűjtésben részt vevőkét, és az online hirdetésben közreműködőkét is. Mind hozzájárultatok a mentés sikeréhez, a kilátástalan sorsú kutyák jövőjének megváltoztatásához!
Bizony, egy egész év kellett ahhoz, hogy mindegyik kutyát biztonságos, szeretettel teli családoknál tudhassuk, ahol soha többé nem kell a bántalmazást és éhezést elszenvedniük. Minden egyes kutyánk nagyon jó helyre került, meleg házakban, lakásokban, a családdal ünneplik a karácsonyt és reméljük, már nyomokban sem emlékeznek arra, hogy egy évvel ezelőtt még a huzatos disznóólban, saját ürülékükben ülve, dideregve rettegtek az embertől és egymáshoz bújva próbálták átvészelni a kilátástalan napokat. Néhány hete az utolsó kabai gazdikereső, Szonja számára is eljött az idő, így gazdijelölthöz adásával sikeresen zárhatjuk az évet és ez által a kabai mentést is.
Mikor számot vetünk az elmúlt évről, mi elsősorban erre emlékezünk. Emlékezünk a disznóólra, a botra, amellyel ütötték őket. A megmentett kis életekre, Szejkére, a szülésre és arra a sok rettegő kutyára. Az ijedt szemükre, a sebekkel teli, sovány kis testükre és saját kétségbe esésünkre is, hogy mi lesz most, hogy oldjuk meg. Arra a rengeteg állatorvosi vizsgálatra, a műtétekre, kezelésekre, amelyen végig kellett menni a gondozásunkban lévő több, mint 20 kutyával. A napról napra fáradtabb önmagunkra, amikor reggel 5-kor indult a napunk és este 11-kor még kint voltunk a kutyaszobában. A családunkra, akiket alig láttunk, a háztartásra, ami úszott, a főállásunkra, amelyet dekoncentráltan végeztünk, a karácsonyra, ami tavaly nekünk nem volt…
De emlékezünk arra a sok emberre is, akik adományaikkal elősegítették azt, hogy ezek a kutyák megtudhatták, milyen, ha párnán, puha takarókon alhatnak, nem pedig a disznóól hideg betonján. A támogatókra, akik nélkül nem tudtuk volna az állatorvosi számlákat fizetni. Az ideiglenes befogadókra, akik a szorult helyzetekben a legnagyobb segítséget nyújtották azzal, hogy egy-egy kutya átvállalásával csökkentették a terhet a vállunkon. Az Állatvédőrségre, a HopeOnline-ra, mindenkire. A sok boldog kutyaszemre, amikor elkezdtek kinyílni, először játszani, örülni az embereknek, a simogatásnak, annak, hogy végre normális ételt kaphattak. Az ismerkedésekre, melyek boldog gazdisodással zárultak, a boldog kutyákra, akik családtagokká váltak.
Egyenként emlékezünk a pöttyösökre, akiknek nagyon kemény munkával, de sikerült biztosítanunk a boldog gazdis életet, akikért időt, pénzt, energiát nem kímélve végignyomtuk az elmúlt egy évet! Büszkék vagyunk, hogy segíthettünk! Boldog Első Évfordulót, Kabai Mentés!!

Ma már boldog gazdisok:
Carmen, Szonja, Samy,
Szira, Silver, Star, Szikra,
Cherry, Chanel, Coco, Cliff, Casper
Zoé, Zira, Zora, Zazi, Zápor, Zack

A kutyákról részletesen saját topicjukban olvashattok fórumunkon: http://www.dalmatamentes.hu/forumDalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
 8384. dalmatamentes  |   Válasz erre2014-03-15 18:27:24 [4.] 
Carmen próbaidős gazdis! :)

Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
[előzmény: (8383) dalmatamentes, 2014-02-17 15:41:26]
 8383. dalmatamentes  |   Válasz erre2014-02-17 15:41:26 [5.] 
Gazdát keres Carmen – 2 éves dalmata szuka a kabai mentésből

Carmen egy érzékeny lélek. Igényli a szeretgetést, a foglalkozást. Sajnos eddigi élete során nélkülöznie kellett minden jó szót, simogatást, ezért különösen fontos számára, hogy a leendő családja által nyújtott figyelem csak az övé legyen. Emiatt egyedüli kutyusnak ajánljuk.

Az alap vezényszavakat (ül, fekszik, marad) már ismeri. Befogadójával együtt szorgosan látogatják a kutyaiskola alaptanfolyamát, ahol Carmen mindezek gyakorlása mellett szocializációs tréningben is részesül. Inkább az ember társaságát keresi.
Pórázon szépen sétál, bár a hirtelen zajokra hajlamos összerezzenni. Zárt parkban, kutyafuttatóban elengedhető, szívesen szaladgál, de a behívást még ajánlatos gyakorolni vele. Örömmel veszi el a jutalomfalatot, barátságos, bár előfordul, hogy elsőre még bizalmatlan és visszahúzódó.
Érdekesség, hogy Carmen szeret gyűjtögetni, ami gyakran fakasztja mosolyra befogadóit. Hol egy papucsnak, hol egy zokninak kél lába, de nem tesz kárt bennük. Az új szerzeményt becipeli a fekhelyére, ahol gondosan elhelyezi meglévő gyűjteményei között.
Macskákkal való viselkedéséről nincsen tapasztalatunk.
Teljesen szobatiszta. Jó jelzőkutya, de le lehet állítani, ha nekikezd az ugatásnak.
Autóban szépen utazik, pórázképes.
Lakásba (minimum 3-4x sétával) vagy kertes házba ajánljuk bejárással, bentalvással télen-nyáron!

Carmen oltott (veszettségi+kombi), féreghajtott, microchipes, ivartalanított, egészséges, fiatal kutyus.
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása előzetes ismerkedéssel és az örökbeadási szerződés aláírásával lehetséges.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (CARMEN)
+36303457051

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Carmen/

bővebb leírás: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=271Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
[válaszok erre: #8384]
 8382. dalmatamentes  |   Válasz erre2014-01-19 15:06:05 [6.] 
Pöttyös, a 4 éves szombathelyi dalmata kan iránt gazdájánál érdeklődött egy család. A kutyus hamarosan költözik, már nem keres gazdit. Minden jót kívánunk neki új otthonában!

Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
[válaszok erre: #8383] [előzmény: (8381) dalmatamentes, 2014-01-16 14:21:11]
 8381. dalmatamentes  |   Válasz erre2014-01-16 14:21:11 [7.] 
Pöttyös, Szombathely - közvetített gazdikereső

S.O.S. Gazdát vagy ideiglenes befogadót keres Pöttyös, a 4 éves fajtatiszta dalmata kan kutya!

Gazdája 2014. január 22-én utazik külföldre, Pöttyöst a helyi menhely sem tudja átvenni teltház miatt!
A kutya lakáshoz, sétáltatáshoz szokott. Szobatiszta, jelez ha ki kell mennie, tiszta, táplált, mindent megeszik, nem válogatós. Gyerekek mellett nevelkedett, játékos, közvetlen, ember szerető. Kicsit szeleburdi amikor örül, hajlamos felugrálni.
Tanított, okos kutya: ül, fekszik, pacsit ad, bújik mindenkihez.
Nagyon szeretnénk, ha biztonságban lehetne és nem kellene megélnie azt a kétségbe esést, amit a menhelyekre, gyepikre került kutyáknak!
Érdeklődni: 20/614-4022

Ideiglenes befogadó esetén egyesületünk állja a kutya állatorvosi ellátását (oltás, microchip, féreghajtás, stpoton, egyebek), szállításában segítünk, ahogyan gazdikeresésben is!
Bővebben: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Pottyos_szbth) vagy 06303457051Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
[válaszok erre: #8382]
 8380. dalmatamentes  |   Válasz erre2013-11-13 13:41:14 [8.] 
Pötyi már biztonságban van, kérjük támogassátok a mentését!

Német partnerszervezetünk is kitette honlapjára a kutya segítség kérését, majd jelezték, hogy ideiglenes befogadó akadt a halálsoron lévő Pötyinek!
Azonnal felvettük a kapcsolatot a hajdúböszörményi menhellyel, akik megtettek mindent, hogy még időben kihozzák a minden napos vemhes dalmata keverék szukát, mert a gyepmesteri telepen helyhiány miatt altatnak.
Mivel a helyi menhely is küzd minden talpalatnyi helyért, hogy ne kerüljenek altatásra a gazdátlan kutyák, ezért végül a Buksi Állatotthon tudta őt fogadni, egy hete át is vették Pötyit. Beoltatták, kapott microchipet, állatorvos megvizsgálta. Sikerült időben ivartalanítani is a korábban többet elletett kutyát.
Pötyi most már biztonságban, tiszta körülmények között lábadozik az állatotthonban, amíg előkészítik kiutazását befogadójához. Jól érzi magát, kedves, jókedvű. Egyelőre még viseli a tölcsért varratszedésig.
Egyesületünk ideiglenes befogadó hiányában nem tudta elhozni a kutyát, viszont vállaltuk minden költségét, amit szeretnénk átutalni a Buksi Állatotthonnak, mivel ők szorítottak neki helyet, megfelelően ellátták és gondoskodnak róla, ahogyan a többi, környékbeli, utcára került kutyát is ellátják.

Kérünk Titeket, dalmata barátokat, hogy támogassátok Pötyi megmentését az állatorvosi költségeinek hozzájárulásával!
Az ivartalanítása 15.600 HUF, a gyepiről kiváltása 7.000 HUF volt, tehát eddig számlája 22.600 HUF.
Az utalás megjegyzésébe kérjük írjátok be: Pötyi!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: Pötyi
Eljuttathatjátok adományotokat Paypal-en keresztül is a weboldalunkon lévő Donate gomb segítségével: http://www.dalmatamentes.hu/

Köszönjük!
Dalmata MentésDalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
 8379. dalmatamentes  |   Válasz erre2013-10-10 01:03:28 [9.] 


Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
[előzmény: (8378) dalmatamentes, 2013-09-09 14:19:16]
 8378. dalmatamentes  |   Válasz erre2013-09-09 14:19:16 [10.] 
Gazdát keres Maya, a 2 év körüli, fiatal, energikus dalmata szuka

Mayát 2012 nyarán találta egy az orosházi erdőkben túrázó család, akik megszánták és hazavitték a fiatal, kimerült állatot. Eredménytelenül hirdettünk eredeti gazdája után, viszont idős gondozójának sok volt a fiatal kutya, így egyesületünk átvette őt. Beoltattuk, chipet kapott, ivartalanítattuk.
Ideiglenes befogadójánál ismét rákapott a szökdösésre, ezért első sorban lakásba javasoljuk vagy olyan biztos alapú kerítéssel rendelkező kertes házba, ahol mindig van otthon valaki, és nem hagyják felügyelet nélkül a szabadban.
Az elcsatangolástól eltekintve Maya egy nagyon édes, szeretni való, kedves kutya. Az átlag dalmata szukáknál kisebb termetű, rövidebb nózija miatt olyan, mint egy pajkos kölyök és ráadásul ehhez egész nap nevet! Igazán szeretni való, jó természetű, probléma mentes, egészséges eb. Fiatal korából adódóan tele van energiával, amit napi futtatással jól le tud vezetni, mint egy rakéta úgy rohangál szabadon, biztonságos zöld területen. Imád pancsolni, játékosan harapdálja a hullámokat.
Figyel az emberre, többnyire már behívható, pórázképes, de még gyakorolni kell vele új gazdijának. Szereti felfedezni környezetét és ilyenkor bizony még megfeledkezik róla, hogy nem illik vontatni.
Tanulékony, jutalomfalattal jól motiválható. Az etetését, jutalmazását azért kontrollálni kell, mert falánk, mint a legtöbb dalmata, hajlamos a kigömbölyödésre.
A lakásban szépen viselkedik, hangja sincsen, a számára kijelölt fekhelyet használja, többnyire pihen, amíg el nem érkezik a napi mozgás, séta ideje. Abszolút szobatiszta, nem rombol, nem rág, nem lopkod. Autóban szépen utazik.
Mindenféle négylábúval érdeklődő, barátságos. Kijön kicsi és nagy kutyákkal, szukákkal és kanokkal egyaránt, de még a cicákat sem bántja. Játékos de nem tolakodó.
Gyerekekkel nagyon türelmes, kiegyensúlyozott lelkületű kutya, azonban nála is érdemes következetesen megkövetelni néhány egyszerű szabályt, mert ha ráhagyjuk, akkor izgalmában hajlamos ugrálni, türelmetlenkedni. Amennyiben kellő képen le van mozgatva és foglalkoznak vele, akkor nagyon szépen, nyugodtan és szófogadóan viselkedik. Keresi az ember társaságát, a simogatás, finoman puszit is ad hálája jeléül.
Maya olyan családot keres, ahol végleg megvetheti lábát, családtagként kezelik, vigyáznak rá, kielégítik napi mozgás szükségletét és viszont szeretgetik ezt a bújós, kedves dalmata lányt!
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása előzetes ismerkedéssel és az örökbeadási szerződés aláírásával lehetséges.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (MAYA)
+36303457051

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Maya/

Bővebb leírás: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=185Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
[válaszok erre: #8379]
 8377. dalmatamentes  |   Válasz erre2013-09-04 17:32:53 [11.] 
Kérjük támogassátok Macesz, az altatás elől mentett, fiatal dalmata fiú gondozási költségeit!!

Saját költségen utaztunk el érte Szolnokra, az ivartalanítási műtétje nagyon kedvezményes áron (köszönjük az állatorvosnak!) 14.320.-Ft volt és az etetése is külön procedúra!
A kutya nagyon sovány, alultáplált és a bőrallergiája miatt nem lehet akármivel etetni! Sajnos a prémium kutyatápokból is csak a szárnyas mentes, speciális tápot eheti, ezeket nem nagyon árazzák le, igen drága készítmények! Ideiglenes befogadói egyéb főtt hússal egészítik ki etetését, hogy mihamarabb elérje normális testsúlyát!

Kérjük támogassátok Macesz mentésének költségeit! Minden kis összeg számít, a beérkezett adományok teljes összegét a kutyák költségeire fordítjuk!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: Macesz
Eljuttathatjátok adományotokat Paypal-en keresztül is a weboldalunkon lévő Donate gomb segítségével: http://www.dalmatamentes.hu/

Köszönjük!
Dalmata Mentés

Előzmények itt: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=205Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
 8376. kasznakata  |   Válasz erre2013-08-28 10:11:06 [12.] 
Elkészült a plakátunk:

Kérlek, terítsétek, mert az érdeklődőket közösen kell bevonzanunk, mindünk munkája!

Én hibám: kimaradt az egész napos kreatív foglalkozás gyerekeknek, valamint az e-mail cím helyesen: allatesember.ave@gmail.com
Mindenkit sok-sok szeretettel várunk!
Az előadásokra külön felhívnám a figyelmet! Aki dr. Kiss Gabién volt, tudja, miről beszélek: hasonló ÉLMÉNY várható, a nagyon komoly és fontos tudáson kívül, amit előadóink átadnak majd!


kasznakata
Adószámunk: 18195376-2-42
www.állatésember.hu
Számlaszámunk: 12010453-01006150-00100004
 8375. dalmatamentes  |   Válasz erre2013-08-27 11:51:20 [13.] 
Gazdát vagy ideiglenes befogadót keres Spike, a kölykös dalmata fiú

Spike egy jó megjelenésű, kölykösen játékos és kíváncsi dalmata fiú. Mivel korábbi évei nagy részét rácsok mögött töltötte, most éli ki kölyökkorát. Rengeteg energiája van, folyton izeg-mozog, futkározik, szaglászik, intézkedik. Szereti felfedezni a környezetét, de nem minden helyzetben tudja, mi a helyes viselkedés, mivel ezt nem volt alkalma megtanulni kölyök korában. Első találkozásnál ezért bizalmatlan kissé, de ha már ismer valakit (akár kétlábút, akár négylábút), akkor örömmel fogadja. Ehhez kell, hogy a másik fél határozott, kutyával tapasztalt és kiegyensúlyozott legyen.
Spike nagyon szeretne már végleg tartozni valakihez! Emberéhez végtelenül hűséges, bújós, folyton tolong a szeretetért, simogatásért. Busa fejét belefúrja az ember ölébe, szinte feldönti szeretetével és minden erejével védelmezi gondozóját.
Szeret játszani, labdával jól motiválható, fárasztható, tanulékony. Kutyás sportra is kifejezetten ajánlott.
Kisgyerek és kistestű kutya, valamint idősebb ember mellé nem javasoljuk. Jószívvel ajánljuk azonban sportos, aktív, a szabadban sok időt a kutyával eltöltő, határozott és következetes gazdinak, aki pótolná Spike gyerekkorát, megadná neki mindazt, amire ez a szeretetre méltó kutya vágyik.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (SPIKE), 06303457051
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Spike/

Ideiglenes befogadója fórumunkon mesél Spike fejlődéséről, mindennapjaikról:

http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=168A társaságot is kedveli


Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
 8374. milkyway  |   Válasz erre2013-08-24 13:02:38 [14.] 
* * * http://www.dogfib.blogspot.hu * * *

 8373. dalmatamentes  |   Válasz erre2013-06-19 13:10:45 [15.] 


Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2013-06-19 13:16:31]
 8372. milkyway  |   Válasz erre2013-06-16 18:19:52 [16.] 
Marcipán orvosi vizsgálatai Milka tolmácsolásában. Ha valakinek a kutyusa hasonló daganatos megbetegedéssel küzd, és egy icipici segítséget, hasznos információt nyújthatunk a gazdiknak történetünk elmesélése által, már megérte leírni. Folyt. köv.

1) https://milkanaplo.wordpress.com/2013/06/10/ct/

2) https://milkanaplo.wordpress.com/2013/06/13/marcipan-az-onkologusnal/

?w=1200
 8371. dalmatamentes  |   Válasz erre2013-06-11 16:04:29 [17.] 
Kajszi utolsó esélye !

Kajszival megjártuk az állatorvost, nehézkes mozgása miatt megvizsgáltattuk.
A manuális vizsgálatok után megröntgeneztettük. A diagnózis alapján a bal első könyökében egy régebbi sérülés következtében letört egy darabka, és a kutya minden egyes mozdulatára a csont végek egymáson mozdulnak el, csiszolják egymást. Mivel nincsen porc már az ízületében, ezért a csont a csonton mozog, ami eszméletlen fájdalommal jár!
Az állatorvos szerint régen történhetett ezért már arthrozisa van, tehát folyamatos gyulladásban van a könyöke. Kizárólag műtét segíthet azon, hogy enyhítsük Kajszi fájdalmát, de valószínűleg a műtét nem fogja teljesen megszüntetni a fájdalmat. Nagy valószínűséggel élete végéig fájdalom csillapítokat,illetve zöldkagylós izületvédőket kell majd szednie.
Ezen kivül sajnos csipő diszpláziája is van, ami szintén komolyabb műtéttel tehető fájdalom mentessé. A röntgen kimutatta, hogy valamikor lehetett egy balesete, amikor eltört a csípője. A korrekciós műtét kimenetelét nem segíti elő a korábbi sérülés elmozdult összecsontosodása.

Összegezve Kajszi felépüléséhez 2 komoly műtétre van szüksége és kb. 1-1,5 hónapos rehabilitációra.
A műtétet követően végtagjait kb. 1 hónapig tornáztatni kell, fizioterápia javasolt.
Ha megműttetjük, kevesebb fájdalma lesz, de ő sosem lesz már egy futóbajnok.
Békésen eléldegélhetne még egy szerető gazdi mellett, kertes házban. Túrákra, nagy sétákra ő már nem vágyik, csak egy kis törődésre.

Egyesületünk nem rendelkezik olyan befogadóval, aki fel tudná vállalni Kajszi rehabilitációját!
Még ha össze is kuporgatjuk a műtétekhez szükséges anyagi fedezetet, egyszerűen nem tudjuk megoldani a további elhelyezését!
Jelenleg kerti kennelben lakik, ahol nem lábadozhat, befogadója nem tudja tornáztatni, fizioterápiára hordani a 30kg-os kutyát!

Kajszinak folyamatos fájdalmai vannak, első sorban a könyöke miatt. Nem maradt tehát sok időnk. Döntést kell hoznunk.
Ha akad olyan jószándékú ember, aki bevállalja az elhelyezését, ápolását, mi minden állatorvosi költségét álljuk/előteremtjük.
Kajszinak egy hosszú távú, felkészült befogadóra van szüksége ahhoz, hogy élhessen!

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Kajszi) vagy +36303457051


Amennyiben akad olyan nálunk nagyobb szervezet, aki esetleg átvenné, ideiglenes befogadót tud biztosítani számára, akkor szívesen együttműködnénk a kutya érdekében!
Kérjük osszátok meg a bejegyzést, segítsetek!Ideiglenes befogadója írta Kajsziról:

"És hogy Kajszinál én mit tapasztalok? Hihetetlen nagy valószinű dog dalmata keverék,állítolag 5 éves kutya,de a mozgása és az arca -nyilván a fájdalom miatt- akár egy tizen éves állaté.
Nagyon keveset bír menni,napi 3x negyed órát tudom csak kivini sétálni,és hazafelé már földig lógó nyelvvel jön és míg séta elején biceg, haza felé már nagyon durván sántit az első lábára.
A hátulja az pedig nagyon rozga alapvetően is,a felállás - leülés nagyon nehézkes és fájdalmas.
Imád paplanon és pihe puha fekhelyen pihenni, nyilván olyankor nem fáj annyira a teste.
Nagyon kedves okos fiú,kennel tiszta és imádja a hasiját, meg a szertgetést. Hamar tanul, élvezi hogy szeretik, de látszik rengeteget hánykolódott eddigi életében. Hangos szóra azonnal megadóan viselkedik....
Én azt látom, hogy folyamatosan fájdalmai vannak, a mozgás nagyon nehezére esik, műtét nélkül nem tud élvezhető életet élni, és sajnos műtét után is kérdéses milyen lesz az élet minősége."
Bővebben fórumunkon, Kajszi topicjában: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=143


Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
[előzmény: (8370) dalmatamentes, 2013-05-29 20:42:40]
 8370. dalmatamentes  |   Válasz erre2013-05-29 20:42:40 [18.] 
Az elmúlt hetekben újabb dalmatákat hoztunk el rossz tartási körülmények közül.

Spiket és Kajszit, a két kant gyepmesteri telepről mentettük, utóbbira már altatás várt.
Kajszi 4 hónapot töltött a rövid láncon, megviselte ez a hosszú idő.
Állatorvosi kezelésekre szorul.
Kérjük ha tehetitek, támogassátok felépülését!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: Kajszi
Eljuttathatjátok adományotokat Paypal-en keresztül is a weboldalunkon lévő Donate gomb segítségével: http://www.dalmatamentes.hu/

Kajsziról bővebben fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=143Spiket szintén gyepmesteri telepről mentettük, ahol már évek óta rácsok mögött élt. Elszigeteltsége miatt panzióban kellett kezdeni vele, folyamatos szocializációra/rehabilitációra szorul. A mentés szerény költségvetését igencsak megterhelte az elhelyezése. Spike további állatorvosi ellátására is támogatókat keresünk, mert csak az adományokból tudunk menteni!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: SpikeBármilyen kis adományt nagyon szépen köszönünk, a kutyákra fordítjuk!

Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
[válaszok erre: #8371]
 8369. dalmatamentes  |   Válasz erre2013-05-29 20:33:54 [19.] 
Köszönjük szépen, megoldódott a fuvar!


Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
[előzmény: (8367) dalmatamentes, 2013-05-09 00:56:22]
 8368. Anyyta  |   Válasz erre2013-05-11 22:32:58 [20.] 
Kár lenne lemaradni róla!

 8367. dalmatamentes  |   Válasz erre2013-05-09 00:56:22 [21.] 


Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
[válaszok erre: #8369] [előzmény: (8366) dalmatamentes, 2013-04-29 23:54:54]
 8366. dalmatamentes  |   Válasz erre2013-04-29 23:54:54 [22.] 
Budapest környéki ideilgenes befogadót keresünk a félénk, 5 év körüli dalmata kannak!


Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
[válaszok erre: #8367] [előzmény: (8364) dalmatamentes, 2013-03-19 19:02:05]
 8365. Mili  |   Válasz erre2013-04-12 18:10:42 [23.] 
Sziasztok!

Szakdolgozatomat a „kutyákkal együtt töltött utazásokról” írom, nagyon megköszönném, ha kitöltenétek a kérdőívemet.


https://docs.google.com/forms/d/1Ht5WolNF7geAvrixwE4N-1eWJ94uDEChPMl8Y5GlydM/viewform?sid=32435596823f398e&token=9Q759D0BAAA.yB9RoH_ege8avVQw0aqMtw.8w-ycDbHbHMmLiRU5rLHvw

Kinga
 8364. dalmatamentes  |   Válasz erre2013-03-19 19:02:05 [24.] 
Kihoztuk Pötyit, a kistestű dalmata keverék kutyust az Illatos útról. Köhög, ezért az állatorvosnál kell maradnia karanténban. Természetesen fizetjük azt, hogy ott lehet, az ellátását, az orvosi kezelését.
Kérjük támogassátok ezt a kis szerencsétlen sorsú kutyust, hogy boldogabb életet adhassunk neki!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: Pötyike

Köszönjük a támogatást!

Több info, fotó fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=149&p=4900#p4900Dalmata Mentés
Hungarian Dalmatian Rescue
www.dalmatamentes.hu
info@dalmatamentes.hu
Adószám: 18268991-1-14
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
[válaszok erre: #8366]
 8363. milkyway  |   Válasz erre2013-03-19 10:57:22 [25.] 
Hol van már a tavasz?? A hétvégére ismét hózáport és viharos szelet mondanak... Pár hete ilyen gyönyörű napsütéses időben bolondoztak a kutyik:

?w=533&h=399

?w=556&h=417
 [KUTYAFAJTÁK] Dalmata (üzenet: 8383, Kutya)
 
    / 336 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.018619060516357 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail