Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9312212/10 Témák: 17737 Tagok: 109590 Legújabb tag: Jagello Online: (60/10
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 198 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Ózdi Gyepmesteri Telep (üzenet: 4946, Kutya)
 
 4951. Bejgli2007  |   Válasz erre2012-07-19 09:56:22 [1.] 
Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 27. héten?
- ózdi mentvények is vannak a beszámolóban -

A Futrinka Egyesület Alap Tevékenységi Csoportja az év elején létszámstopot hirdetett, mert reménytelennek tűnt a mentések finanszírozása a támogatói kedv és lehetőség erőteljes megcsappanása és az örökbeadásig kalkulálandó időszak jelentős mértékű megnövekedése miatt azzal, hogy a már gondozásunkban lévő kutyák számára továbbra is biztosítani kívántuk az életükhöz hozzátartozó biztonságos elhelyezést. Ezzel viszont azt értük el, hogy a még gondozásunkban lévő kutyákra sem volt érdeklődés, az, hogy az Egyesület elsődlegesen éppen az esélytelen keverékek mentésére szerveződött, már-már elsikkadt. A közelmúltban történt vezetőválasztással egyben egy új irány is teret nyert, próbaként.
Újra él az Alap Tevékenységi Csoport és érkeznek az új kutyák is. Ehhez természetesen szükség van a támogatásotokra, a hirdetési segítségre, a fotósokra, ideiglenes befogadókra, szóval rátok. De hisszük, hogy az a pár tucat kutya, aki így a gondozásunkban kerülhet, jó gazdát talál majd és talán a védenceink körüli mozgás, a hírek és történések segítenek a régebbieknek, hogy ők is rátaláljanak végleges családjukra.

http://futrinka-alap.blogspot.hu/2012/07/orult-tempo-nagy-felelosseg.html

Az új keverék kutyáink mindegyike vidéki gyepmesteri telepről, altatás veszély elől érkezett, s mivel átmenetileg egy másik panziós helyen tudtuk őket elhelyezni, így nagyon számítunk az anyagi támogatás mellett ideiglenes befogadók és gazdijelöltek jelentkezésére is velük kapcsolatban.

Az ózdi gyepmesteri telepen az elmúlt években csodát tett néhány lelkes állatvédő, mi is igyekszünk nyomon követni a történéseiket, illetve lehetőségünkhöz mérten segíteni. Nem egy kutyánk származott már az ózdi gyepmesteri telepről, a régiek közül Vadóc és Agar érkeztek onnan. Most négy szuka kutyára tettünk vállalást. Közülük az első Silver Szilva, egy különleges színű és megjelenésű, könnyű csontú, nagyon fürge, élénk és barátságos, 1-2 év körüli szuka kutya.


Aloe és Vera testvérek, egy kennelben voltak, így az ő vállalásukkal még egy kennel fel tudott szabadulni. Mindketten 6-8 hónaposak, nagyon barátságosak és kedvesek, játékosak és élénkek, s nem utolsó sorban nekik sem kell a szomszédba menni, ha valami különlegeset szeretnének felmutatni. Vitorlás füleikkel és mélybarna szemükkel bárkit megigéznek.
Aloe- fekete


Vera-bézs


Zimti lába állítólag fájt, de inkább csak a telep okozta stressz miatt nem hagyta el a kutyaházat. Ott kuporgott ez a jellegtelen, 4 év körüli német juhász keverék úgy, hogy a fotósokon kívül senkiben nem tett mély benyomást. Mi őt választottuk, mert tökéletesen reprezentálja azt, amit esélytelen alatt értünk. Szerencsére Zimtivel semmi gond nincs, tökéletes árnyékkutya, barátságos, visszafogott, nem tolakodó, csak egy kicsit félénk. Reméljük, hogy hamar eljön számára a tökéletes család.


Az alap tevékenységi csoport utolsó eheti érkezője egy igazi fekete unikum, egy üde színfolt, egy bohém veterán. A gyöngyösi gyepmesteri telepen leltünk erre a közepes termetű csodára, aki egy régi befogadó családunkhoz, PiciBorzasékhoz költözött. Fekete Borsika tízen túli, valószínűleg soha nem élt lakásban, de elsőre szobatiszta, lakáskompatibilis és tökéletesen emberközpontú. Stabil idegrendszere miatt mozgalmasabb városban élők számára is tökéletes választás, akik ráérnek egész nap az ő fejét simogatni. Emlődaganatai vannak, ezeket az ivartalanításkor eltávolíttatjuk.


A tacskó fajtamentés, bár több önkéntes nem lett és továbbra sem teljes mértékben rendezett a szervezés körüli feladatmegosztás kérdése, s így tényleg nagyon nagy energiákat igényel, ezen a héten már vett a gondozásba új kutyát, tehette ezt leginkább azért, mert tényleg kimutathatóan adott is örökbe.

Három rövid szőrű törpe tacskó kannal gyarapodott a létszám. Közülük Tyúkhúr a rangidős a maga 5-6 évével. Számára ideiglenes befogadót is keresünk. Amúgy egy csodálatos megjelenésű kutya, aki jó idegrendszerrel, de az idegenekkel szembeni alapfokú bizalmatlansággal rendelkezik. Kan kutyákkal nem tartható, mert kekec.


Chef és Casanova egy év körüliek,mindketten kanok és törpék. Egyelőre nekik még sok mindent meg kell szokniuk, mert nem nagyon jártak korábbi helyükön kívül, így most minden új számukra.
Casanova


Chef


Tojásról néhány hónappal ezelőtt még azt sem gondoltuk 100%-osan, hogy túléli, ezen a héten pedig arról számolhatunk be, hogy gazdára talált. Egy tökéletes, felé forduló család lett az új otthona, ahová nagyon gyorsan be is illeszkedett. Ideiglenes befogadóit viszont hatalmas köszönet illeti, mert Tojással volt tennivaló bőven az elmúlt időszakban: orvoslátogatások, gyógyszerek, az egyébként nem túl éles eszű kutya nevelgetése, lakáshoz szoktatása, miközben érthető módon nagyon erős kötelék is alakult ki a család és a kutya között. Ennek ellenére el tudták őt engedni, tették ezt azért, hogy a későbbiekben is tudjanak majd egy-egy hasonló rászorulón segíteni. Nemes lélek, hatalmas segítség, Orsi és családja, köszönjük!


Damaszt elvileg Hollandiába utazott volna, de a fuvar műszaki meghibásodás miatt elmaradt. Mi pedig megkérdeztük, hogy elmaradhat-e végleg, mert bár Damasztra itthon nem volt igazán érdeklődés, de ideiglenes befogadói, Beáék annyira beleszerettek, hogy már nem akarták, tudták volna elengedni őt. Történt már hasonló a világegyetemben, Damaszt pedig gazdis kutya.


A Cinege családból is kirepült két apróság. Mindketten Magyarországon találtak új gazdára, miután megküzdöttek férgekkel és mindenféle szörnyekkel korábban: a tündéri kislány Villa és a bohóc kanocska, Kanál új életet kezdtek. Köszönet Krisztának, aki befogadta őket és Móninak, aki a menedzselésükben segített nagyon sokat!
http://tacskosos.blogspot.hu/2012/06/tortenet-folytatodik-cinege-es-babak.html

Villa


Kanál


Hektikának az utóbbi időben több epilepsziás rohama is volt, ez pedig így már nem maradhatott kivizsgálás nélkül. Mint arról korábban beszámoltunk, járt egy epilepszia kutatására, diagnosztizálására szakosodott állatorvosnál:
http://tacskosos.blogspot.hu/2012/07/hektika-es-az-epilepszias-rohamok.html

Ezt követően Kaposvárra szervezetünk számára látogatást, ahol megcsinálták az ún. MR vizsgálatát is. így ez a kicsi kutya egyetlen hét leforgása alatt sajnos több, mint százezer forintunkba került, ezért ha bárki hozzá tudna járulni a költségeihez, azt nagyon megköszönjük és a bankszámlánkon fogadjuk. A megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni: TACSKÓ. Az MR vizsgálat eredménye negatív.


A német dog fajtamentő csoport eheti nagy híre: Szamba gazdás lett!
Ideiglenes befogadója, Csilla úgy döntött, hogy megtartja. Nem akarja már másnak odaadni. Mi ennek a döntésnek nagyon örülünk - titkon reméltük is, hogy így lesz :)
Köszönjük Csillának, hogy ilyen lelkiismeretesen gondozta Szambát, és további sok boldog évet kívánunk Nekik együtt!


A múlt hétvégén elutazott védenceinkről megkaptuk az első híreket, mindenki rendben beilleszkedett a falkába, jól érzik magukat. Fotókat is kapunk nemsokára.

Gyulai állatvédők kértek a magyar vizsla fajtamentő csoportunktól segítséget egy felnőtt kan vizsla miatt, aki egy állatbarát idős hölgy vendég szeretetét élvezhette egészen addig, míg a szomszédokat zavarni nem kezdte a kutya jelenléte, és nem kezdtek el fenyegető utalásokat tenni a kutyára. Sarkad vizsla egy ideig megkötve kellett éljen a saját biztonsága érdekében, de rövid időn belül megérkezhetett gondozásunkba.


Szombathelyi állatvédők kértek bennünket, hogy egy 3 éves szuka vizsla számára próbáljunk meg segítséget nyújtani. Zserbó vizslának nagy szerencséje volt, szinte azonnal találtunk neki tökéletes ideiglenes befogadót, aki már szinte sajátjaként szereti őt.


Múzsa védencünkre jelentkezett egy nagyon szimpatikus házaspár, és az előzetes látogatások után úgy döntöttek szeretnék, ha Múzsa az ő kutyájuk lehetne. Mi sem láttuk ennek semmi akadályát, így Múzsa gazdisodhatott. Mondhatjuk, kifogta Amerikát. Óriási nagy kertben rohangálhat, és új gazdái pedig minden alkalmat megragadnak egy jó kis kutyás kirándulásra vele. Köszönjük Andinak, hogy ideiglenesen a saját kis falkájában őrizte nekünk és az új gazdiknak Múzsát!

 4950. Godvin  |   Válasz erre2012-06-07 17:18:01 [2.] 
Egy igazi nagy Mackó, az örök gyerek Köszi a képeket, nagyon aranyos(ak) rajtuk. Remélem a GAZDI sem várat sokat magára
[előzmény: (4948) Fruzsi, 2012-06-06 13:29:24]
 4949. Fruzsi  |   Válasz erre2012-06-06 13:30:33 [3.] 
Ja, és a neve... hát gondoltuk, mégiscsak jobb eséllyel indul, ha nincs ledisznózva, és hasonlót kerestünk...
De a gyerekszigeten rendre többen lemalackázáták.

___
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11
[előzmény: (4947) Godvin, 2012-06-05 20:49:54]
 4948. Fruzsi  |   Válasz erre2012-06-06 13:29:24 [4.] 
A hétvégén kivittük a Gyerekszigetre, azaz egy hatalmas gyereknapra. A simiket bezsebelte magának, megpróbálták fényesre koptatni a szőrét. :) Egész jól ment.
Mackó mindent elkövetett, hogy eladja magát, mintha módszeresen kereste volna A GAZDÁT.
Így mellesleg egy bolond eb,
A focizó gyerekeket jól megfoszotta a labdájuktól, és pár lufi is halálát lelte Mackó által.___
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11
[válaszok erre: #4950] [előzmény: (4947) Godvin, 2012-06-05 20:49:54]
 4947. Godvin  |   Válasz erre2012-06-05 20:49:54 [5.] 
Köszönjük ! Sok simit küldök Neki és drukk egy jó gazdiért.
(Felnőtt a kismalac, medve lett belőle, miközben kutya )
[válaszok erre: #4948 #4949] [előzmény: (4946) Fruzsi, 2012-05-28 15:37:03]
 4946. Fruzsi  |   Válasz erre2012-05-28 15:37:03 [6.] 
Mackó, korábban Malacka üdvözletét küldi!


Mackó ivartalanított 4 év körüli sárga labifiú, az ózdi menhelyről került állatvédőkhöz, majd a retriever fajtamentés gondozásába.
A bundája, a járása tiszta maci - de a labdázása,pacsi osztogatása és szeretetteli vigyorgása már labradoros.
Kinti kutyus volt és most is kint él, így kerti kutyaként is nagyszerűen érezné magát, de ha leendő gazdája szeretné őt beengedni, erre is alkalmas lesz. Lakáskutyának nem ajánljuk.
Szereti ha van egy napi rutin, 1-2 sétával amikor kedvére szagolhat, nézelődhet, rohangálhat.
Diagnosztizált légcsőszűkülete van, ezért pl. séta közben vagy ha stresszes helyzetben van és szaporábban veszi a levegőt fura hörgő hangokat produkál;ez nem kifejezetten veszélyes, és az élettartamát, életminőségét sem befolyásolja igazán, némi odafigyeléssel és egy kevés gyógyszerrel teljesen tünetmentes állapotban is tartható. A reggeli harmatos fű a kedvence, ahogy rohan előre a mezőn, töri az utat magának a magas fűben és nyalogatja le a harmatcseppeket. Mozgékony de nem túlmozgásos, kedves de nem tolakodó- gyerekekkel, felnőttekkel kutyákkal jól kijön. A házat "őrzi" de nem ugat feleslegesen. Egyszóval tökéletes labrador aki szeretné betölteni valahol a családi kedvenc szerepet.

Mackó fóruma: http://www.retrieverhelp.hu/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=455
Mackó képtára


___
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11
[válaszok erre: #4947]
 4945. Godvin  |   Válasz erre2012-01-01 08:59:52 [7.] 
Boldog Új Évet Kívánok Nektek !

 4944. Godvin  |   Válasz erre2011-12-24 09:37:29 [8.] 
Boldog Karácsonyi Ünnepeket Nektek és a kis kedvenceknek is
 4943. kutyaslany01  |   Válasz erre2011-12-23 21:50:59 [9.] 
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!http://www.megmentelekfarm.blogspot.com
http://www.allatdoki.mlap.hu
 4942. hoyanta  |   Válasz erre2011-12-23 07:52:59 [10.] 
Minden ózdi mentőnek és mentvénynek agyon boldog karácsonyt kivánunk Öcsike és családja!O'Nore minden ami uszkár
 4941. L.Dalma  |   Válasz erre2011-12-21 19:59:30 [11.] 
 4940. puzsikreni  |   Válasz erre2011-11-21 12:04:08 [12.] 

Vizsláink nincsenek.
[előzmény: (4938) martigi, 2011-11-20 21:16:53]
 4939. J.Zsuzsa  |   Válasz erre2011-11-20 21:18:23 [13.] 
Ezt mondtam én is nekik, de hát ők tudják.
[előzmény: (4938) martigi, 2011-11-20 21:16:53]
 4938. martigi  |   Válasz erre2011-11-20 21:16:53 [14.] 
Pedig sokan csak ezt a topicot nézzük, többre már nincs energiánk.

A vizslákat egyeztesd Evelinnel, ha még lesznek 4-én, szerintem ők is jönnek, de segítünk a fuvarban.

Futrinka Egyesület
Tacskó S.O.S.
[válaszok erre: #4939 #4940] [előzmény: (4935) puzsikreni, 2011-11-13 21:59:42]
 4937. Godvin  |   Válasz erre2011-11-20 08:53:56 [15.] 

Köszönjük az információt. Remélem minden kutyusra vigyáz majd a gazdija
[előzmény: (4936) Kartika, 2011-11-19 21:10:41]
 4936. Kartika  |   Válasz erre2011-11-19 21:10:41 [16.] 

Hallottátok?
Állattartók, kutyások figyelem - Légvédelmi gyakorlat SZIRÉNÁVAL!

November 21-én készenlétbe helyezik a védelmi igazgatás teljes rendszerét, tesztelik az országban található mintegy 2500 légvédelmi szirénát.

... A tesztelése céljából 18.00 órakor országszerte megszólalnak a légvédelmi szirénák. Ilyen akció sok tíz éve nem volt, tehát a mai kutyák nem ismerhetik e hangot. Sok kutya meg fog ijedni. Hétfő déltől fokozottan figyeljünk az állatainkra. A sétáltatásnál használjunk pórázt ! Az állataink nyakába bilétán helyezzük el az elérhetőségünket.

A lakosságnak a jelzés hallatán semmilyen teendője nincs, az csak a rendszer próbáját szolgálja.

bővebben:

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Állatokat Védjük Együtt Alapítvány!
http://egrimenhely.gportal.hu/
[válaszok erre: #4937]
 4935. puzsikreni  |   Válasz erre2011-11-13 21:59:42 [17.] 
Szia!
Az ózdi mentés ugyanúgy folyik mint eddig, csak ez a topic nem.
Nagyon köszönjük a fuvar felajánlást, lehet, hogy élnénk vele. Akkor pár nappal előtte megkérdeznénk majd emailben, ha lenne feljövő kutyus.

[válaszok erre: #4938] [előzmény: (4934) martigi, 2011-11-13 12:51:05]
 4934. martigi  |   Válasz erre2011-11-13 12:51:05 [18.] 
2011. december 4-én egy jótékonysági ajándékozás miatt Ózdra megyünk, a város egyik szegény kerületébe.

Bár mostanában nem nagyon vannak hírek, képek az ózdi gyepi kutyáiról, de ha lenne kutya, akit el kell hozni Budapestre, s valaki rugalmas időben - nem tudom a másik program időbeli alakulását - ki tudja nekünk adni az adott kutyát, a Budapestig történő fuvarját vállaljuk, mert dobozos autóval megyünk.

pikszis@gmail.com - ha valakinek érdekes lehet.

Futrinka Egyesület
Tacskó S.O.S.
[válaszok erre: #4935]
 4933. PiciBea  |   Válasz erre2011-11-13 11:05:54 [19.] 
TündénekÁllatmentő Liga
 4932. Godvin  |   Válasz erre2011-10-31 08:34:57 [20.] 

Nagy köszönet, hogy gondját viselitek Bélának
Akkor Ő egy valódi gyöngyszem - reméljük hamarosan megleli végleges és jó gazdiját.
[előzmény: (4931) T.Anna, 2011-10-29 08:07:27]
 4931. T.Anna  |   Válasz erre2011-10-29 08:07:27 [21.] 
Béla 2011 januárjábán került a Lelenchez.
Gyepin:


A fekete, esélytelennek titulált idős kan kutyára persze még egy érdeklődő telefonunk sem volt, viszont nálunk nem "ketyeg az óra".
Béla komoly külseje mögött egy aktív, vidám, labdázni imádó, csupaszív, kedves kutyát találna, aki venné a fáradságot megismerkedni vele.
Lehet vele jókat sétálni, nagyokat labdázni, de nyugodt, derűs természete okán idős ember hálás társa éppúgy lehetne, mint aktív, gyermekes család tagja.
PuszisBéla

FigyelősBéla


[válaszok erre: #4932]
 4930. Godvin  |   Válasz erre2011-10-12 20:48:21 [22.] 
Ez igen, szépséges foxi lett
Köszönjük a híreket
[előzmény: (4929) kutyaslany01, 2011-10-12 16:27:04]
 4929. kutyaslany01  |   Válasz erre2011-10-12 16:27:04 [23.] 
Aslan az elmúlt fél év alatt nagyon nagy változáson ment keresztül.
Helyes kis foltoskából gyönyörű foxi úr lett.

http://www.megmentelekfarm.blogspot.com
http://www.allatdoki.mlap.hu
[válaszok erre: #4930]
 4928. Godvin  |   Válasz erre2011-09-29 15:23:23 [24.] 

Köszönjük a híreket és a képeket Dominóról. Okos, jól nevelt kutyus lesz belőle (Legalább bizonyítja, hogy a keverékek is nagyon jól taníthatók )
Sok boldogságot az új Gazdival
[előzmény: (4927) martigi, 2011-09-24 11:18:22]
 4927. martigi  |   Válasz erre2011-09-24 11:18:22 [25.] 
http://futrinka-alap.blogspot.com/2011/09/domino-az-okos.html

Dominó az ózdi gyepmesteri telepről került a gondozásunkba. Kutyaiskolájával bemutatón volt. Olvassátok a beszámolót.

Futrinka Egyesület
Tacskó S.O.S.
[válaszok erre: #4928]
 [SZERVEZETEK] Ózdi Gyepmesteri Telep (üzenet: 4946, Kutya)
 
    / 198 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.015370845794678 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail