Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9164226/24 Témák: 17350 Tagok: 108006 Legújabb tag: tothsandor Online: (86/10
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1743 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43554, Kutya)
 
 43553. rbedina  |   Válasz erre2018-01-02 18:34:14 [26.] 
Sziasztok

Keddi kutyahíradó: Úgy készültem, eső lesz, de boldog voltam, hogy egy csepp sem esett még kint voltam

Mai segítőm Judit volt Az új évben sem hagyott cserben minket és hozta a szokásos finom menüt kutyáinknak

Erika által főzött finom csirkemellet meghagytam Barbi neked holnapra :)

Vadóc, Csoki, Mangó, Kifli, Lajka, és Gyömbér volt a szerencsés akik elmehettek kutyagolni Judittal

A többiek kint rohangálhattak a kifutóban :)

Brenda ma úgy döntött, hogy a tálalóban lévő száraz táposba belemászik, fel is dőlt vele és úgy ette a kiszóródott tápot mint aki egy hete nem evett........ Pedig fél perccel előtte falta be az ebédjét a belsőben, mivel külön evett Csibésztől ...


Dixinek gyönyörű a bundája és kezd egy kicsit kikerekedni , én ma nem adtam neki szárazat csak rizst és húsit :)

Zénó ma egész nap azzal szórakozott a kis dög, hogy Foxot lehúzta ágyastól takaróstól a trepniről, majd a ház tetejéről pokrócostól Reggelre már szépen begyógyultak Fox sebei, aminek őrültem nagyon :) Zénó nem hagyott sokáig örülni betámadta Foxot a műanyag ágyban Ezért Foxot átraktam ágyastól a kőházba és lekezeltem a lábát ....Engesztelés képen kapott egy kis repeta csirkemellet, jó nem kicsit, ezért hamar elfelejtette a sérülését :)

Jacknek szép az arca, meg kapta a gyógyszerét .......Jack jól tudja hogy amikor nagyot játszott Bellával, ő kint, Bella pedig a kennelben kapja meg az ebédet, és amikor szépen megette megy vissza a kennelbe Bella mellé....Életében nem evett ilyen lassan mint ma ....minden falatozás után jött hozzám simogatásért és bújt.......Bella pedig rizses orral várta, hogy méltóztassa már megenni a kaját és csatlakozni hozzá........ Drukkoljatok, mert vissza szólt a gazdi jelölt és úgy néz ki Jack 19.-én megy próbaidőre Imádott Jack remélem révbe ér

Lajkától utólagos engedelemmel kivettem a felugrást segítő rekeszeket, mert ha feltud menni a ház tetejére lelökdösi Bóbitát és Berkenyét vagy terrorizálja őket....ha nem tud felmenni mindenki boldog....a múltkori kis házat is ezért vettem ki ....

A rongyost sikerült ma nem csak fényképről hanem saját szememmel is látnom ...Bea le a kalappal nagyon ügyes vagy tuti rendet vágtál Köszönjük :) :)

Erika ma be hozott Csömörről, egy ivaros kan, fekete kutyust, chipje nincs a faházba került.....kicsit félős, de kedves kutyus, neki is ízlett a mai menü :) Reméljük hamar meglesz a gazdi

Ezzel zárnám mai beszámolómat, mindenkinek szép estét, jó pihenést, csütörtökön újra jövök

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43552. T.Éva  |   Válasz erre2018-01-01 23:15:17 [27.] 
Hétffőőőőőő!
2018. évi legelső beszámoló.
Erika jött segiteni hozzám, hogy hamarabb el tudjunk indulni a menhelyre. Le nem tudta venni füléről a telefont. Bejelentés érkezett, hogy a 0-áf bekötönél szaladgál egy csivava, sikerült a telefonálónak megfogni, amit köszönünk, hogy nem hagyta a kiskutyát magára,elhozta hozzánk, beraktuk az irodába, Erika leolvasta a chipszámot, sikerült hamar megtudni a tulajdonos nevét, telszámát, telefon neki, elmondta, hogy vidéken laknak, de apukája csömöri és nála volt a kiskutya Bogyóka, aki úgy döntött, hogy nekifut a világnak. Indultunk volna a menhelyre, eltöltöttünk perceket azzal, hogy megfogjuk, a cicahordozóval akartuk a menhelyre vinni, de kicselezett minket, már majdnem sikerült megfognom és megharapott, éreztem, de nem foglalkoztam vele, na nem nagy harapás volt, de "vérezett mondom Erikának vérzik a kiskutya szája, letöröltem a kezemet, de megint véres lett, akkor vettem észre az én "hatalmas" sérülésemet egy pici kutyától.
A menhelyre a pokrócba burkolva, Erika kezében vittük ki, Ideiglenesen, mig jöttek érte a faházba raktuk, de a pokrócba csomagolva Erika kezében már megnyugodott.

Nagy örömünkre T.Andika és Patricia jöttek segiteni, ők már elkezdték a takaritást, majd a kintiekkel folytattuk.
Köszönjük Nekik!!!!!

Bobi és Léda nagyon nagyot futottak és nagy puszi osztok, de Jack és Bellus sem marad el mellettük. Aranyosak futnak egy nagy kört, majd bejönnek a kennelbe és megnézik, hol tartok és mennek ujra egy nagy kört futni.

Ritáéknál a helyzet változatlan, nem tud Ritamami felugrani a ház tetejére, hiába tanitgatjuk, annyira cuki, hogy próbálkozik. Tessy és Kornél pedig hol a átsó ház tetején, hnol elől nézelődnek, mintha cukkolni akarnák Ritát.

Patricia megsétáltatta Vadócot, és még egy páran sétáltak vele, majd egy család jött és vitték Lénát és Ramit, de Léna visszajött, nem volt kedve sétálni, Rami viszont örömmel ment. Lénát Andika lekezelte visszakapta a gallért.
Kifli és Zénó, valamint Pemzli hozta szokásos formáját, egész idő alatt "beszéltek"

Dolfi és Nasi, veszekedtek, Andika megnézte Nasit megsérült e- a szeme mellett kicsit bedagadt, de később megnyugodtak. Arnold eléggé terrorizálja Zsebit., rá kellett szólni , akkor abbahagyta.

Gyógyszereket Erika rendezte, mindenki megkapta az adagot, ami ki volt irva.

Nekem el kellett egy kicsit előbb jönni, de gondolom Erikáék a szokásos rendben zárták a menhelyt.

Erika főzött husit és rizst is.

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43551. zizegő  |   Válasz erre2017-12-31 22:18:04 [28.] 
Szokásos évzáró bejegyzésem kiegészítésként, mert nem is én lennék, ha nem ezzel borzolnám még utoljára az idegeiteket.

Kifliéknél is vigyázni kell a kajáltatásnál, mert bármilyen cukik, azért egy kis bunyó kialakul, ha a pocakról van szó.
Az egyik házat áthelyeztem náluk (bocsika!), mint ahogy annak idején Dzseninél volt, mert így legalább nyugiba maradtak és nem ment a bruszt a lyukon Boxiékkal. Elvisnek nagyon tetszett a magaslati levegő.

Sajna viszont nem maradt már időm, hogy kicseréljem az Elvisnek szánt aprócska házikót, ami elvileg neki jó lenne, de Kiflinek már nem, ha mondjuk véletlenül Elvis foglalja el nagy házat.

Bár tudom, hogy az agyára megyek már mindenkinek a lakberendezéssel, de ha esetleg valaki teljesítené újévi kívánságomat, nagyon megköszönném neki.
A kívánságom nem nagy, én csak egy picivel nagyobb házikót kérek a két Törpincshez, mondjuk a konyha mellett még van egy rozoga, de a célnak megfelelő, kissé szétrágott bejárattal.

Mivel a hülye, nem normális, idióta petárdázók miatt képtelen voltam még ölben sem kicipelni Derűt a kapun sétálni, csak bízni tudok abban, hogy a figyelmeztetések hatásosak voltak a kutyatulajdonosoknak és minimális létszámú blöki futott miattuk bele az éjszakába.

... és akkor most már nem fárasztalak tovább benneteket (majd csak jövőre).

Kívánok Mindenkinek BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT és főleg azt, hogy 2018-ban is sok-sok kutyus találjon felelős, jó gazdit magának a menhelyről!

Mariann

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 43550. nansy  |   Válasz erre2017-12-31 17:51:12 [29.] 
2017 UTOLSÓ MENHELYES BESZÁMOLÓ

Szinte már szokásos palackcserével kezdtem a mai napot.Az időjárás nem hozta meg a kedvem reggel,de mire Mariann kiért elkezdtem takarítani a kintieket.Bobiéknál tiszta víz volt a forgács,így tettem fel arra az oldalra egy molinót,mert valószínű,hogy bevert oda az eső.
Következett az új kutyánk Öcsi,aki mint később kiderült Ursus,aki egy fiatal hathónapos kölyök még.Jött érte a gazdája ebéd után és elvitte.Persze elláttam mindenféle tanáccsal,de úgy érzem a bősz bólogatáson kívűl nem sok minden fog történni.Mikor az ivartalanítást emlegettem,a pasi önkéntelenül a micsodájához kapott és közölte,hogy ez a kutya vele alszik és,hogy tanyára minek az ilyesmi.Na mindegy átadtam a kutyát,aki boldogan bújt az emberhez.
Jacket csak elvittem a Minibe,mikor Ildikó meglátta egyből mondta,hogy hot spot,vagyis allergia mint Lénának.Kapott szurit,leborotválta neki Szabina és jól kimosták a lányok,augmentint kell szednie.Úgy tudom van kint augmentinünk.Holnaptól szednie kell.2x1 375 mg.Plusz még cseppet is kellett vennem rá,amiről sajnos nem kaptam számlát.Hülye voltam mert ha már ott voltam Lénának is kellett volna vennem mert Ildikó szerint az ilyen hot spot allergiánál kell rájuk csepp.

Bella rendben várta vissza Jacket.

Hoztak ma Kapin Ricsiék a Szurkolók az állatkínzók ellen csapattól egy csomó kaját.Felvágottakat,virsliket,csirkemellet nyersen,amit a fagyasztókba pakoltunk el Mariannal.Tettem a tálalóban lévő hűtőbe is belőle.Erika főztünk neked holnapra csirkemellett.Rizst nem sikerült sajnos.
Sétáltatók is voltak azért,mert később már elállt az eső.Mezei Dóri is kint volt.Több kutyát megsétáltatott.
Kilátogattak Veráék és megjött Bea,aki örökbefogadta ma a rongyost és olyan rendet vágott,hogy csodájára jártunk mindhárman.Közben meg az összes kiengedett kutya Beát látogatta meg miközben pakolt.
Rendesen haladtunk,de az a fránya lefolyó csak idegesített és megpróbáltam duguláselhárítani.Most lassan lefolyik a víz,de tényleg jó lenne egy csőgörény és pikk pakk kidugulna.
Fox és Egon sokat veszekedtek,nagyon rezgett a léc,hogy szétültessem őket,de aztán kaja után csend lett köztük.
Többiek teljesen rendben voltak,jót futkároztak,jót ebédeltek.
Miután elpakoltunk,segítettem Beának bezsákolni a szétválogatott rongyokat,majd elszállítottam a buszhoz a segítőimet és hazajöttem befejezni a tegnap elkezdett ünnepi vacsoránkat.
Mindannyiótoknak kívánok boldog új esztendőt"Ha látni akarod a szivárványt az esőt is elkell viselned"

nansy
 43549. K.Barbi  |   Válasz erre2017-12-30 23:23:30 [30.] 

Nagyon drukkolok Kiracskanak! Megerdemelne hogy revbe erjen!
Koazonet mindenert , forgacs , kut, nagy munkat vegeztetek.
Tenyleg csucs ez a csapat.
BÚÉK!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
[előzmény: (43548) Erika71, 2017-12-30 21:06:11]
 43548. Erika71  |   Válasz erre2017-12-30 21:06:11 [31.] 
Szombat.Ma is mozgalmas napunk vólt,kezdődőt Molly gazdihoz költözött adtok. Belőben nagon rendes család töbször voltak Kint panelban laknak.Aztán kirára jelentkeztek ök töbször voltak már rendszeresen sètáltatni van egy kutyusuk golden retriver játèkos próba 6-án lessz a kèt kutyival.Reggeltöl ment a sèta îgy tènyleg majdnem mi denki sètált,Jek pofija szèpen javult,lèna megkapott mindent vittem cvamatelt ki.Kaptunk adományt is konzerveket ès száraztápokat,
[válaszok erre: #43549]
 43547. T.Éva  |   Válasz erre2017-12-30 17:24:45 [32.] 
Valóban egyik ámulatból a másikba esek, a "100" év alatt még ilyen szuper csapatunk nem volt, pedig mindig segitőkész emberekkel voltunk koörülvéve

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43546. nansy  |   Válasz erre2017-12-29 07:28:41 [33.] 
Köszönjük mindannyiótoknak,jó kis csapat vagytok!Ildiéknek különösen,hogy megszervezték ezt a forrást!


"Ha látni akarod a szivárványt az esőt is elkell viselned"

nansy
[előzmény: (43544) Erika71, 2017-12-28 19:16:41]
 43545. Szabó Éva  |   Válasz erre2017-12-28 20:31:34 [34.] 


Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43544) Erika71, 2017-12-28 19:16:41]
 43544. Erika71  |   Válasz erre2017-12-28 19:16:41 [35.] 
Ma vègre össze lett szerelve a rendszer holnap mindenkinek elmondom a használatot,de azèrt maradt holnapra is mèg munka amit mèg Laci befejez.Csak,hogy kerek legyen a mai nap is,Ildikó hivott,hogy lenne forgács de Szentmárton Kátán van de fuvarost nem talált majd Laci mondta bèreljünk kisteherautót ès azzal lemegyünk,de közben Andit hivtam,hogy tudna e jönni segîteni mert a zsákokat nekünk kell megrakni mondta ne bèreljünk teherautót menjünk az övèkèvel így menhelyi munkánk után gyors zsárazba öltözès ès irány,igaz 50-zsákot igèrtek de sajna a kupac csak 23 zsák lett de 120literes jol megtömtük.A kölcsègeket Ildikóèk állták köszönet neki èrte ismèt.Estère haza is èrtünk a forgácsot kint lepakóltuk,most a kètnapi lapátolást megpróbálom kipihenni.Ja Edina azèrt te is jól lapátoltál ès persze kutyusaink is a döngölèsben segèdkeztek.
[válaszok erre: #43545 #43546]
 43543. rbedina  |   Válasz erre2017-12-28 16:46:00 [36.] 
Sziasztok

Csütörtöki kutyás híreim : Az időre inkább nem fecsérelnék sem időt sem szavakat ......

Ma Liza volt hatalmas segítségem Sétáltatott, takarított és még Erikának meg Lacinak is segített az óriás gödröt betemetni

Erikáék miután befejezték a munkálatokat, elmentek vidékre egy nagyobb mennyiségű forgácsért
Délelőtt nem hozott senki forgácsot....... volt még egy kicsi zsák, én azzal garázdálkodtam napközben

A mai nap folyamán többször megdöntöttem a rövidtávú terepfutás világcsúcsát, mert kutyáink nem voltak kibékülve egymással valakik mindig összebalhéztak, oda kellett sprintelnem, mert a kiabálás nem volt elég Néha elég nagy robajjal érkeztem, mert a latyakos sár miatt, csúszott a talaj és a megérkezésem nem igazán volt zökkenő mentes...... kb. felkenődtem a kennel rácsra, de ez annyira meglepte kutyáinkat, hogy befejezték a balhét Én meg a nagy futkorászásban tuti fogytam vagy két kilót

Jacknek reggel és délután is lekezeltem a sebét....reggel levettem a kalapot míg futkosott Bellával, azután kaja, kezelés, kalap vissza és kőház...

Erika kihozta Mollyt a faházban van, jöttek hozzá gazdi jelöltek, egy szimpatikus család szombatig kértek gondolkodási időt ......

Liza jóvoltából kutyagolt ma, Brenda, Elvis, és Vadóc

Zsófi és Gizi pedig elvitték Lajkát sétálni, addig Bóbita és Berkenye egy nagyot futott a latyakos udvaron

Minden kutyánk tisztán vonult ki az udvarra és felborzolt szőrű sárgombócként tért vissza a helyére, némelyek nagyon viccesen néztek ki

Az időjárás miatt volt akivel elmaradt ma a játék, de ezt majd jövőhéten bepótolom Írhatnám azt is hogy jövőre bepótolom :) vicces hogy jövőhéten már 2018-at írunk :)

Mire végeztem a bugyim is vizes lett, de szerencsére a hőmérséklet megfelelően alakult, ezért nem volt annyira katasztrofális a dolog Bár a mínusznak jobban örültem volna, mert akkor szépen hullott volna a hó

Ma kimondottan jól esett a csönd amikor jöttem el, napközben teljesen ismeretlen volt ez az állapot, mert folyamatosan mondták kedvenc ebeink a magukét

Mindenkinek jó pihenést és szép estét, jövőre újra jövök ami jövőhét kedd lesz

Ui: Ezúton kívánnék mindenkinek szeretetben és pozitív élményekben gazdag új esztendőt és ne felejtsétek a pohár bármi történjék is mindig félig tele van

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43542. K.Barbi  |   Válasz erre2017-12-28 00:32:40 [37.] 
Szerda éjjeli menhelyi hírek.
Igazság szerint már csütörtöki...haha..
A mai nap a tavaszt idézte,felváltva vetkőztünk öltöztünk,kutyáink is meg voltak zavarodva,folyamatos volt a kiabálás.
először is persze a helycsináláson forgott az agyunk.
Össze is cuccoltattuk Elvist és Kiflit.Bár mindkettejüket megelőzte a rossz híre,szerintem elég jó párost alkotnak.Kifli eleinte morgolódott,zsörtölődött,erre Elvis végül visszaszólt,de szerintem megbékéltek a helyzettel és az uccsó 3 órát békében töltötték.Hagyjuk őket,hadd szokják a társaságot!
Mivel a kőház meglátásom szerint nem alkalmas két kifejlett,jóétvágyú,megfelelő végtermékeket produkáló négylábú számára,így mindenképp azon voltunk,hogy bentre kerüljön a két nagycserkeszi zsivány.Mivel ma aVera tündérbogár mentettkéje gazdisodott,így birtokba vehették a helyüket.Zénó elég csúnyán viselkedik -foxszal.
Január második hetében töketlenednek ez már biztos!
Addig figyeljünk rájuk....
Nagy volt ma a jövés-menés,két család is jött sétiztetni,plusz Szévánk is aktívkodott.Mármit PLUSZ sétában.
Kijutott a külvilágba,Vadóc,Lénáék,Csokiék,Maximék,Bóbitáék,Gyömbér.
A többiek futkorásztak nagyokat.
ritát képtelen vagyok kellőképp megnyomorgatni,Tessi és kornél nem hagyják.
Rita nagyon sovi! Nem tom mér...
Jackat,ahogy kérte Edina,külön tettük a kőházba.Lekezeltük,és gallért is kapott.
Ma szinte végig kint dolgozott Erika és a férje Laci.dolgoztak a kút projekten.
Basszus,többet ástak, mint egy vakonokok!

Le a kalappal,köszönjük nekik ezt az áldozatos melót,közbe' közbe' még javítottak egy két reteszt is.
Itt köszönném meg Gábor hétvégi munkálkodását is,isteni,hogy becsukódik a köztes kapu,és nem csak a retesszel!
Hihetetlen könnyebbség a közlekedés.
Szóval megint csak élvezetes nap van mögöttünk,egy élmény volt!
a forgács sajnos elfogyott,szanaszéjjel telefonáltam magam,hiába.
Remélem holnapra alakul valami.
Sziasztooook!


Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43541. rbedina  |   Válasz erre2017-12-26 18:12:15 [38.] 
Sziasztok

Karácsonyi kutyahíradó : Az idő enyhe tavaszias volt ma kicsit már megint túl öltöztem, ezért számomra izzasztóra sikeredett :)

Annak viszont nagyon örültem, hogy a szombati sáros latyakhoz képest a kifutó felszáradt

Hiába volt még ma is ünnep nap, állandó kitartó segítőm Judit ma sem hagyott cserben köszönöm Judit az ünnepi segítségedet :)

Ildikóék jöttek Vadóchoz és elvitték egy nagy sétára

Veráék Jenyt jöttek megsétáltatni :)

Adományt is kaptunk, két hölgy hozta ki nekünk Brendát és Csibészt is elvitték sétálni

Judit pedig Csokiékat, Kiflit, és Gyömbért örvendeztette meg karácsony alkalmából egy kis kutyagolással :)

A többiek a kifutóban vezethették le a felesleges energiát :) Fox megkapta a gyógyszert és lekezeltem a sebét .......eszméletlen milyen bújós ragaszkodós kutyus Zénó játék helyett inkább Bobit és Lédust idegesítette, természetesen oltári nagy sikerrel

Elvis kezdi megszokni a rendszert, mert már nem sipítozott úgy mint csütörtökön :)

Jack és Bellus nagyot futottak....sajnos Jack arcán van megint egy seb.....most a másik oldalon csináltam új hyperolt , lekezeltem neki és betadinnal is bekentem .....amikor eljöttem még egyszer bekentem .... Barbi ha nem javul holnapra és Jeny elmegy gazdihoz, megtennéd hogy teszel Jackre kalapot és külön rakod .......

Lénára visszatettem a kalapot, mert négy helyen nyalta ki magát ...farka töve és az oldalán hátán több helyen is bekentem mindenhol ....Specko tápot kapta...figyelni kell náluk evésnél, hogy ne egye meg Rami finomabb kajáját

Pemzli, Cuki még mindig gyorsabban eszik, de már Kyra is kezdi felvenni a tempót

Brenda ma is hatalmasakat ugrált a kennel oldalán, a frászt hozza az emberre

Nasit és Dolfit karácsony alkalmából is inkább a kaja érdekelte ....Dolfi ennek hangot is adott, amíg nem kapta meg a menüt

Xénának valamiért nem tetszik Dominó, mert rögtön megy hozzá acsarkodni miután kiengedem Bátor nagy mackó

Kutyáink, boldog, szeretetben és élményekben gazdag ünnepeket kívánnak mindenkinek
Csütörtökön újra jövök :) :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43540. kluhus  |   Válasz erre2017-12-26 16:10:10 [39.] 
Sziasztok, most 16 órakor a Vágóhíd utcában egy kicsi fekete hullámos szőrű kutyus szaladt kifelé az út közepén a főút (Rákóczi) felé. Megálltam hozzá, de fülét, farkát behúzva szaladt nem reagált semmire.

Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
 43539. Erika71  |   Válasz erre2017-12-26 07:04:51 [40.] 
Èvi mi is hátul mentünk ki,ès mikor beültem a kocsiba a kapun valóban rahta volt a lánc.
 43538. T.Éva  |   Válasz erre2017-12-25 23:19:32 [41.] 
Hétfőőőő!

Nagyon sép idők volt,Marikával és Erikával voltam ma. Marika nagyon készült az etetéshez, otthon megfőzte a rizst jó melegen hozta, hogy kutyáink finomat egyenek.
Kinti kennelekkel kezdtünk.
Bobi és Lédus alig várta, hogy kijöhessenek a kennelből, jó nagyot szladgáltak, majd kajával rendesen bementek.
A végére kellett volna irnom, de mindegyik kennelben sokat kellett takaritani.
Marika főzőtt husokat Edinának és rizst is, b ent van a tálalóban.
Elvisék a kőházban és Zénoka a faházban szuper kutyuskák, habár Elvis nevéhez illően sikitva énekelgetett, egy párszor rohantunk is előre hogy vmi probléma van-e, de semmi baj csak sikongott. Egyébként szófogadóan visszamentek a helyükre és jól ettek.
Zénot kiengedtem, leültem a padra ő azonnal felugrott mellém, lefeküdt, fejét az ölembe hajtotta, annyira kedves volt.

Jack valóban jól van Nasival, ők is annyira aranyosak futkostak kinta kifutóban, de miközben takaritottam a kennelüket, be-be szaladgáltak, , majd ujból ki. Külön etette őket Erika.
A belsőben kezdtük a takaritást a Klónokkal a Pemzlivel. Pemzli ma nem "beszélt" annyit,. mint szokott, azt a feladatot ma Dolfi vette át.
Csoki/Mangó Erika pikk-pakk kitakaritotta, majd következtek Rita-TEssy és Kornél, jó nagyot futottak volt idő, amig kitakaritottu nk a kennelben mert az is egy borzalom volt

Léna-Rami szokásos nyugalommal vonultak ki, majd visszajövetel után megkapták a finom kaját és evés után elterültek
Vadóc Ildikóékkal ma is nagyot sétált, majd jót evett, de változatlan üldözi farkát és lábát. Ilyenkor Ildikó szerint ré kell szólni, azaz kizökkenteni abból a helyzetből.
Dominóékkal Erika volt kint, majd következtek Bóbita/Berkenye és Lajka, őket is Erika takaritotta,
Dixiék kaptak lapos házat, igy nyugodtan tud ott lustálkodni a lányzó
Töpi ma nagyon kedves volt hozzám, odajött a rácshoz és engedte magát simizgetni, természetesen Xéna igyekezett eltolni, de kiengedés után ők is jó nagyot futottak.
Brenda ma nagyon zanzás volt, ugrált az oldalfalra rohant kifelé, alig akart visszajönni, de azért juti falattal és a kajával sikerült betessékelni a kennelbe.
Kiflit, amint kiengedtem és az összes "sérelmét" elugatta Brendának, annyira pipa volt, hogy pórázzal kellett kivinnem, ott megnyugodott, pórázzal vittem a helyére, evett szépen és befeküdt az ágyába, megnyugodott.
Boxi és Bütyök a legrendetlenebbek, jó sok munka van a kennelükben, de azért sikerült kitakaritani.
Na elértem Jennihez. Aranyos, kenneltiszta kutya. Csdendes, el van a párnájával, emit időnként fedezni akar, a párna hagyja is magát.
Bütyökék bdejöttek a külsőből, helyükre szaladtak, majd kiengedtem Jennkit, kitakarítottam, vizcsere, forgács, jöhet befelé, Marika készitette a kajáját.
És innentől rémálom számomra a mai nap. Megyek a külsőbe, hívom Jennit, de látom, hagy a kapu nyitva és Jenni sehol, kiszaladtam a kapu elé szólogattam Jennit, semmi, eindultam a táskámért, azaz a slusszkulcsért, hogy megyek keresni, közben kiabáltam Marikának, hogy Jennit kiment a kapun,megyek keresni, kiment a kapu elé Marika, szólongatta Jennit, majd egyszer előjön a Koronczai G. felől és bejön a kapun. Remegett kezem lábam, örültem hogy igy történt, de akkor jött ki rajtam az idegesség, le kellett ülnöm, mert a vér kiment a fejemből. Borzasztó érzés lett volna, ha nem jön vissza.
Ami nagyon érdekes, hogy Ildikóék is hátul jöttek, mentek, tudomásom szerint senki nem jött be a nagykapun, amikor megérkeztünk én szokásunkhoz híven a kapura rátettem a láncot és ráraktam a lakatot, de nem nyomtam össze csak a láncot azzal fogtam össze. Ki nyithatta ki????, mert Jenni biztos nem tudta volna kiszedni a lakatot????????
Folytattuk a munkát, de még sokáig remegett kezem lábam, hogy fordulhatott ez elő, mert tudomásom szerint senki nem jött a kapun be és nem ment ki, legalábbis én nem láttam. Én a láncot biztosan jól raktam fel.
Aranyos Dolfikának ma be nem állt a szája, időnként rászóltam, akkor csendben volt egy ideig, de folytatta egy idő után.
Befejezem mondókámat
[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43537. Bajnai Aniko  |   Válasz erre2017-12-23 18:35:06 [42.] 
Szombat:
Gáborral mentünk, később jött Andi és Patrícia is segíteni, nem keveset. Köszönöm szépen!

Az udvar közti kaput Gábor megcsinálta, majd jött Dolfiék kennelajtaja, s aztán a Buksi- Lajka közötti rácsot, a molinó helyét (amit sikeresen leszaggatott valaki :) )betakarta egy lappal, így béke lett.

Többen jöttek sétáltatni , hoztak adománytápot. Forró Kriszti nem csak sétáltatott, hanem segített takarítani is. :))))
Barbi-Csilla elvitte az új kuttyokat oltatni, élmény volt azt mondták, főleg Elvis. :D

Erika hozott palackot.

Edina is kilátogatott egy gazdijelölt családdal, akik 26-án tudnak egyértelmű választ adni, hogy Jack költözhet-e hozzájuk, ha igen, az januárban lenne esedékes. Nagyon drukkolok, szimpatikusak és a sétánál sok képet lőttek, remélem láthatjuk.

Jennyt nap végén összepróbáltuk a Dominó-Mázli párossal, nem volt semmi extra, hacsak azt nem vesszük, hogy Mázlika elég vehemensen udvarolt, amitől Jenny kicsit megrémült.

Gyógyszereket megkapták, Barbi a táblára felírta az adagolást.

Csap elzárva, betakargatva, mai szemetet elhoztuk.

Mindenki jól van, édesek, kedvesek, puszisak.... és jóóóó koszosak, mert dagonya van az udvaron, ami persze nem szegte kedvüket a rohangálástól.

Mindenkinek békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!
 43536. Erika71  |   Válasz erre2017-12-22 20:31:59 [43.] 
Szombat.Kutyusainkat nem nagyon zavarta a havacska,igaz a lenti rèszen összelapátoltam a havat kupacokba ne legyen mindenhol sár.A vizcsap rendben volt.Ma voltak sètáltatók is igy volt aki sètált is.Lèna seneke bekenve.Ma Dolfièk kenel ajtaja megatta magát,sajnos elvan rohadva így ha ugrálnak neki kinyilik,mivel teltházasak vagyunk igy nem tudttam kirakni őket îgy feltaláltam magam porázzal kikötöttem,A kónak mondtam Gábor megnèzi holnap.Visszahozták kiflit illetve Vera is behozta a kuryust nagyon kedves.A hármas gárdánk is nagyon cukik,igazán rendesek szèpen visszamenek.Palackok kiürültek holnap valamikor Lacival cserèlek.
 43535. rbedina  |   Válasz erre2017-12-21 23:28:19 [44.] 
Sziasztok

Csütörtök éjszakai kutyás híreim: Bocsánat, hogy ilyen későn, de a Jézuska hamarabb érkezett és mára hozott nekem koncert jegyet


Az idő reggel fagyosra, délután enyhére sikeredett, de boldog voltam, mert a hó és az eső a beígérthez képest késett :)

Új kutyusaink nagyon cukik :) a fiú páros hasonlít temperamentumban Berkenye, Bóbita párosra.....picit félősek, de pusziosztók mindketten

Kis tacsink egy szeretetbomba, bújik nagyon, imádja a simit és visít ha egyedül marad a faházban, borzasztóan ember centrikus Valakinek szuper, kis levakarhatatlan szeretet bombája lesz

Ma Andika volt a megmentőm és hatalmas nagy segítségem Nagyon nagyon nagyon köszönöm

Mivel ma elszöszöltem az új kutyáinkkal, nem tudtam sok mindenkivel játszani, de majd kedden ezt pótolom

Reggel a víz kérdést sikerült egy forralónyi forró vízzel megoldani :)

Spaniért jöttek a gazdái, minden fontos kérdést leegyeztettem velük....viszik ivartalanítani, beengedik éjszakára és ha elmennek akkor is inkább bezárják....1,5 éve van náluk, altatás elöl mentették és fogadták örökbe...ellenőrizni fogjuk, hogy minden a megbeszéltek szerint történik e majd

Andika megsétáltatta, Maximot, Kávét, Vadócot, Gyömbért és Brendát

Kutyáinknak egytől egyig ízlett a mai menü, finomat főztetek tegnap Barbi :)

Kriszta kiszaladt és lefotózta új kutyusainkat

Mindenkinek jó éjszakát vagy jó reggelt és szép pénteki napot

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43534. T.Éva  |   Válasz erre2017-12-20 21:36:44 [45.] 
Dóri, mindig rászóltunk azonnal, mert mozgott a ház, nem lehet nem észre venni, valóban ha rászólunk, akkor abbahagyja.

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[előzmény: (43530) kluhus, 2017-12-19 16:17:54]
 43533. K.Barbi  |   Válasz erre2017-12-20 21:07:54 [46.] 
Szerda.
Hát nem volt melegünk mit mondjak.
Edina hagyott nekünk sok vizet ha fennakadás lenne mint tegnap.
Először hajszárítóval kisérleteztem,végül egy fazék forróvíz megindította az áldást.
Remélem holnap neki is sikerül!
Kutyáink jól viselik a viszontagságokat,Csibész konkrétan úgy terült el a ház tetején kiengedésig,mintha hawaiion lenne,csak egy koktél hiányzott a mancsából.
Mindannyian sokat szaladgáltak,játszottak.
Bóbitáék hihetetlenek!Olyan játékosak ,virgonckodnak,labdáznak,öröm nézni őket,Bóbita minden kör után odarohan puszitosztani.
Spancika tündéri,állítólag keresték a gazdik és szeretnék vissza.Holnap jönnének érte,majd Edina beírja a történéseket.
Vendég Dominóért is eljött végre a gazdája,örült neki nagyon,állítólag mostmár rendesen meg lett csinálva a kerítés,és az ivartalanítást is lefixáltuk.

Dixiék kennelében valami buli lehetett éjjel,jó kemény.
Alapos renoválásra volt szükség.
Szévi megsétáltatta Vadócot,Lénáékat és Csokiékat is!
Finom langyi kaját kaptak ebzeteink,senki nem hagyott egy rizsszemet sem.
Ma érkezik a szurkolók közvetítésével egy új kutya,nagy akció keretében rendbetették ma a nagycserkeszi romagettót,több szervezet segíti a kimentett kutyákat.Egyet mi is bevállaltunk.
Úgy volt,hogy 7-8 között jönnek,ehhez képest most hívott Ricsi,hogy kb 1 óra múlva érkeznek,10 körül.....
Király.Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43532. nansy  |   Válasz erre2017-12-19 19:23:32 [47.] 
Edina imádlak!
Buksi és Dixi patchworköztek,vagy valami ilyesmi
Pemzli mint begerjedt,berekedt tücsök
Pont ezen gondolkoztam vasárnap,milyen hangokat ad ki szegény,de ez találó.Olyan mintha lassan merülne benne az elem.


"Ha látni akarod a szivárványt az esőt is elkell viselned"

nansy
[előzmény: (43531) rbedina, 2017-12-19 17:54:18]
 43531. rbedina  |   Válasz erre2017-12-19 17:54:18 [48.] 
Sziasztok

Keddi kutyahíradó : Az idő gyönyörű napos, de csípős hideg volt ma :)

A mai mottóm : A szar megfagy, de a szag megmarad

A vízzel volt némi nemű probléma, de sikerült áthidalnunk Judittal
Ma ketten voltunk Köszönöm Judit, hogy végig vitted velem a mai napot és ma is hoztál finom menüt kutyáinknak

Bobi és Léda a szokásos hisztis édes módján üzemelt ma is :)

Barna Dominó csúcs milyen kedves kutya , nagyot futkosott kint, aztán szépen komótosan átgondolta megéri e bemenni a kajáért a faházba....de végül jól döntött és a faházban fogyasztotta el a menüt

Jack és Bellus

Pemzli olyan hangokat hallat mint egy begerjedt, berekedt tücsök, nagyon vicces :) Evésnél Kyra kajáját, hol Cuki, hol Pemzli próbálta megszerezni, ezért ha lett volna egy kívánságom, azt kívántam volna bárcsak Shiva lennék pár percre, mert két kéz igen kevésnek bizonyult

Judit megsétáltatta Csokiékat és Vadócot

Tessyt megzabálom, mert úgy mondja a magáét mintha felnőtt kutyus lenne, oltári magabiztos kis vagány és most már totálisan szinkronban mozog Kornéllal
Ritácska meg rója a köreit, fején az édes bamba arcával és egész nap totál tanácstalan, hogy az ő szeme fénye Tessykéje, hogy a fenébe tud felmenni a kutyaház tetejére imádom

Megint eljött az idő, hogy erősen koncentrálni kell, hogy a fagyott szar, lapáttal való felkaparásának művészete, csukott szájjal történjen ......

Lénus még mindig vakaródzik ....bekentem a sebét, Kalap maradt .... saját tápot kapta....

Dominó és Mázli ma Judittal játszott a kifutóban :)

Lajka nagyot labdázott szintén Judittal, Bóbita, és Berkenye puszitára éjszaka feltöltődött, mert fergeteges nyelvcsapásokkal bombázzák az embert , nagyon kell figyelni, hogy nehogy csókolódzás legyen a vége :)

Buksi és Dixi ma elnyerte a katasztrofális kennel díjat lebontották félig a molinót Bóbitáék felé....lehet csak ismerkedni szerettek volna.......az egyik takarót pici fecnikre tépték Lehet amerikai szerencse takarót akartak varni
belőle /nem jut eszembe a neve/:)
De egy jó pont, hogy legalább a Wc-t rendeltetésszerűen használták

Brenda ma egész nyugodt volt, talán éjszaka meditált Csibésszel ...vagy szívtak valamit :) Csibész csúcs milyen higgadt :)

Boxi és Bütyi a szokásos módon, három másodperc alatt szippantotta fel a mai menüt

Mióta Gyömbér van Kajánékkal nem szoktam őket Arnoldékkal összeengedni mert Gyömbér nincs jóba se Hubával se Zsebivel......Kiadom sétálni Gyömbért és úgy mennek ki az ötök :)

Dolfy addig hisztizik míg nem kap kaját....Nasi meg ma rám hozta a frászt, mert oda felmászott ahova régen Szebi

Maxim meg Kávé, ma is tele volt energiával és egész nap követték a kinti eseményeket

Bogáta reggel hívott, hogy több mint egy hete, kint van az utcán egy spanci, tudja kié de nem kell a gazdiknak kértem próbálja beterelni a kertbe, csalogassa kajával......miután oda adta neki az ebédre szánt csirkecombját, sikerült autóba tennie és behozni a menhelyre ....köszönjük a segítséget :) ....Gyönyörű kutyus...ivaros kan ...A gazdik kreativitásának köszönhetően Spani névre hallgat

Dóritól kaptunk hűtőből szanált húsit és Barbitól is hoztam el ilyet ma, mert ő is kapott valakitől :) Kibontogattam és két fazékba tettem a hűtőbe ....Holnap meglehet főzni ....
Egy játszó szőnyeg pedig bent van a menhelyes hátuljába :)

Ennyi jutott eszembe mára, csütörtökön újra jövök

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43532]
 43530. kluhus  |   Válasz erre2017-12-19 16:17:54 [49.] 
Vadócnál ez egy elég komoly idegrendszeri/szeparációs probléma, nagyon gyorsan le kéne róla szoktatni, zsákmányként tekint a lábára. Ahogy látjátok h ezt csinálja azonnal ki kell őt zökkenteni, hanggal, labdával, érintéssel, bármivel de ne kajával.
UI: nem én vagyok ilyen okos, megkérdeztem Marcit. :)

Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
[válaszok erre: #43534] [előzmény: (43529) T.Éva, 2017-12-19 00:10:07]
 43529. T.Éva  |   Válasz erre2017-12-19 00:10:07 [50.] 
Hétfőőőőőő!
Ilike beirásához csatlakozva a vasárnapi programról, csak felső fokon nyilatkozott minden hozzászóló, volt aki megkérdezte, hogy minden vasárnap van ilyen kutyagoló? hát kutyagoló nincs, de majd lesz többször szervezve. Továbbra is várunk szeretettel sétáltatókat, akiknek kirándulás családosan a kutyáinknak meg örömséta.

Nos akkor a mai napról.
Marika ma nem jött , de jött Nóri igy volt segitségünk. Erika a kaja felelős volt, (Edinának is főzött holnapra) Nórival takarítottunk, Paksy Ági sétáltatott.
Jó időben jó volt igy dolgozni, égett a kezünk alatt a munka -
Kinti kennelekkel kezdtünk,
Nem szeretem a kinti betonos kennelt, annyira félreeső helyen van, de Bobi és Lédus is egyfolytában mondja a magáét. Raktam egy kis szalmát a lábuk alá, mert állandóan ott álldogálnak az oldalsó részen.
Nem jelentkezett ma sem a kis faházban lévő kutyus gazdája, nem tudtam hogyan reagál,ha kiengedem, inkább pórázzal vittem ki, annyira fegyelmezett, hogy bent nem végezte dolgát, kint annyit pisilt, hogy szinte patak keletkezett. sétáltam vele egy pár kört, majd elengedtem, aranyos, hivásra odajött, majd szépen bementük a helyére és megkapta jól megérdemelt ebédjét.
Jack és Bella nagyot futottak és játszottak.

Klónok és Pemzli kennele következett, ők is jó nagyot futottak , majd amikor bejöttek, kaja után jót pihiztek. Meglepődtem, hogy Pemzli nem mondta a magáét egyfolytában. Voltak csendes percek is

Mangóék kennele sztem mindig nagyon tiszta és rendes, mondjuk Ritáékra ez nem nagyon érvényes.
Ritát tanitgatom, hogy ő is felugorjon a ház tetejére, de nem sikerül neki

Léna Erika által lekezelve, majd séta és kaja után visszakapta a gallért, mert vakarja magát.

Vadóc sétál ÁGival, befeküdt a házba és ott kergette a lábát, ki érti ezt?

Domino és Mázli kiengedésekor, Mázli odaszaladt Rami kenneléhez, aki bent feküdt a házban és egyáltalán nem volt kedve kijönni onnan, hogy Mázlival acsarkodjon. Mázli várt egy darabig, majd kiszaladt Dominó után, akivel egy jót játszottam.

Bóbita és Berkenye annyira édesek, mint két cica feküdtek a ház tetején egymás mellett, nagy nyugalomban. Lajka meg lent ugrált, pedig felférne melléjük.

Brend jól meg van Csibésszel, de Bre nde akkorákat ugrik az oldalfalra, hogy a frász jött rám, ha leesik összetöri magát, de nagyon ügyes, pont úgy ugrál, mint Arnold

Dixi állandóan fent trónolt a ház tetején, Nórival sinte egyszerre találtuk ki, hogy vmit tegyünk már a ház tetejére, hogy szegénykém ne egyensúlyozzon a háztetőn. Találtam is egy pont odaillő trepnit, betakartam szőnyeggel, Dixi egész nap ott feküdt fent.
Arnoldékat együtt engedtük ki Gyömbérékkel, mint minden alkalommal, most Gyömbér letámadta Hubát, forgolódtak, morogtak, alig tudták szétszedni őket, Átvizsgálta Erika Hubát, de semmi sérülése nem lett. Gyömbér -
lányka-minden kutyánkat fedezni akar és aki ezt nem türi akkor összeugranak, ez történt most, mert Hubánál "elszakadt a cérna" Utolsó kennel Maximék voltak, Kávéval együtt nagyon nyugodt aranyos kutyáink

Nyugodalmas jó éjszakát kívánok


[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[válaszok erre: #43530]
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43554, Kutya)
 
    / 1743 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.018265962600708 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail