Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9221298/127 Témák: 17485 Tagok: 108576 Legújabb tag: csaba100 Online: (125/13
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1757 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43914, Kutya)
 
 43913. rbedina  |   Válasz erre2018-10-30 22:49:31 [26.] 
Szép estét mindenkinek, én Lakja vagyok a mai menhely hírmondó vagy hírhozó :)

Jó kedélyű, energia dús, foci imádó kutya vagyok. Na jó a focit nem nézni szeretem, hanem űzni a kifutóban :)

Már nagyon örülnék ha valaki küldene nekem egy szuper kis családot, ahol mondjuk kutya társ is van, mert jól kijövök négylábú társaimmal. Most már kicsit unom, hogy a harmadik kenneltársamat fogyasztom. Nem kell megijedni nem ettem meg őket, csak Arnold és Napsi is gazdihoz költözött. Most Gombóccal töltöm az időt egy kennelben :)

Nem mondom, hogy nem örülök, hogy nekik sikerült, de na, most már úgy lenne igazságos ha én jönnék !

HKCs-nak ma az őszi szünetnek köszönhetően rengeteg segítője akadt :) <3

Anna, Liza, Vivi, Hanna, három fiatalember, akiknek HKCS képtelen volt megjegyezni a nevét, én kérek helyette is elnézést.........Forró Kriszta és Pál Laci :) <3 <3

Egy kisbusszal érkezett egy úr és 5 gyerkőc, akik hatalmas kutyagolásra vitték Zeuszt, Zarát és Takut :) Végre Takunk miután visszajött, nem ugatott elégedetlenkedve, ha nem csöndben elnyújtózva pihent :)
Szerencsére még Zeuszéknak is voltak, hosszabb, rövidebb nyugodt, csendes pillanatai :)

Sok kedves segítőnek köszönhetően, rengeteg kutyánk sétált <3

Kivétel Vadi, Caki, Pisziék, Kajánék, Szösziék és Jociék, de ők sem szomorkodtak, mert rengeteg időt töltöttek kint a kifutóban <3 Jociék dupláztak is mint mindig, csak most bónuszként megkapták Annát is <3

Fürti és Frodó sétált is és kifutózott is <3 Vivi, Anna és Hanna teljesen elkényeztette az apróságokat <3
Annának Joci után szabadon, Fürti az új kedvence, tiszta Joci kettő csak kicsibe, meg azzal a pici testi fogyatékossággal, hogy nincs kukija, mert ugye kislány :)

Szöszmöszék ma újra boldogan rohantak ki a kifutóba <3 Szöszinek nincs már feldagadva az arca és a szeme is sokkal szebb, a kedve meg tökéletes, pláne, hogy Möszivel lehet <3

Nasi gazdi ma hívta HKCs-t és megszületett a döntés, holnap mehet Ricsi próbaidőre, Nasi őnagysága mellé :) Négy napban otthon lesznek.:) Mindenki legyen szíves nagyon drukkolni, hogy ezentúl Ricsi tartsa Nasit kerítésen belül és ne Ricsi menjen a szomszédba vendégségbe Nasival együtt :)

Pál Laci ma rengeteg földet mozgatott meg talicskával a menhely előtti lukak eltávolítása miatt :)

Le a kalappal köszönjük szépen :) <3

Levezetésnek még Maját is elvitte sétálni <3

Mai csapat is szuper munkát végzett , mindenki kivette a részét, minden fajta munkából :)

HKCS mindenkinek köszöni a részvételt, szuper esőmentes, napunk volt. Pedig reggel még azt hittük nem lesz ilyen kegyes hozzánk az időjárás :)

De minden jó ha a vége jó <3 <3

Jó pihenést mindenkinek, csütörtökön folyt. köv

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43912. T.Éva  |   Válasz erre2018-10-29 20:42:03 [27.] 
Hétfőőőőőőő

Marika, Paksy Ági Edina és én, tehát a szokásos csapat. És volt két kislányunk, akik nagyon gyakorlottak, ismernek minden kutyát , lelkesen sétáltattak. Vivien és .....bocsi nevét nem tudom barátnője, ők is sokat sétáltak, Csoki/Mangó, Vadi, Cérnáék 4-en, két kicsi feket ördög, majd a séták után beültek babázni a két kicsivel.
Ágika sétált Léna/rami, Taku, Karak, Cakkos, remélem nem hagytam ki senkit, ha igen sebaj a lényeg, hogy sétáltak.
Möszi és Szöszi újra együtt, Szöszi szépen gyógyul, kint voltak együtt, majd megtorpantak a bemenetelnél, azt hitték megint szétválasztjuk őket, de amikor látták, hogy együtt mennek be, akkor Szöszi, aki eddig nem ette meg a kajáját, szépen megette a maradékot a kezemből megetettem, elfogadta. Fejét 1x-2x meg tudtam simizni. Nem morgott. Lesz ez még jobb is!!!!!!!!!
Maja komoly két plecsni volt a kis faházba, Mielőtt kiengedtük, Jociék kennelajtaját eltakartam, Mösziéket is, Bettike nem jött elő, őt nem kellett félteni. De semmi gond nem volt, amikor akart acsarkodni rákiáltottam, hogy "fejezd be "és csend. Mikor végeztem az alapos takaritással gondoltam kajára bemegy, de rá sem hederített, akkor felraktam pórázra és szépen bevezettem a házba, lehet, hogy elfáradt már kint, de nem rántott el. Nagyon sokat dicsértem, amikor mellém jött a lábamnak dőlt.
Mielőtt eljöttünk még egyszer kiengedtük Jociékat nagyot labdáztam Jocival Perdita meg egy kigyószerűséggel rohangált. Amikor Joci odament Maja ajtajához, ami elé raktam egy akadályt, amit ott is hagytam a fejecske látszik csak ki, igy mindent lát, de gond nem lehet, mert nem tudna kinyúlni és kintről sem férnek hozzá. ha ugattak rájuk szóltam abbahagyták.
Azt sajnálom, hogy Oreoék kenneléből a kutyaházat hátra raktátok, mert nagyon szerettek üldögélni mind a ketten rajta.
Mindent vettem, amit kértetek, csak vizforralót nem, mert abban maradtunk, hogy az egyenlőre nem kell.
Ennyi volt a mesém mára, mert még dolgozom egy kicsi

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43911. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-28 19:22:07 [28.] 
Szombati takarító nap

Igen, fantasztikus nap volt! 9:30 kor nyitottuk és 17:30 kor zártuk a kaput.

Szuper, hogy ilyen sokan eljöttetek és még pár külsős is érkezett, aminek köszönhetően a menhelyen rég nem látott rend és tisztaság van. A délelőtti pár óra résztvevőnek külön köszönet, hogy nem futamodtak meg a rossz időjárás miatt sem, ami szerencsére a nap folyamán elmúlt.
Röviden: a kenneleket kitakarítottuk, házakat beszalmáztuk és ahol kellett cseréltük. Szép új házak bekerültek, lyukakba föld került. Molinók mindenhova felkerütek. A konyha is ki lett takarítva, de az irodára nem került sor – így átpakolásra sem. A belső kifutóban szépen össze lett gereblyézve, seperve. Külső részen is teljes átalakulások vannak. Két ház között rend lett és a hátulja befedve így ott nem tudnak átmenni a kutyusok a zárt részre, ahol szintén nagy rend van, a kaputól balra lévő kennelsornál is molinó került fel. A házakat átpakoltuk, letakartuk, amik kint maradtak. A kőház vaskapuja megújult és a nagy faház mindkét oldalánál és mögötte is tiszta és üres, visszazárt, hogy ne tudjanak oda se bemenni a kutyusok, de a szalmatároló felőli részen nyitható fakaput varázsoltak oda a lányok. Konténer természetesen megtelt és még mellé is jutott illetve a használhatatlan faanyag még el lesz hozva, de a felesleges vasárut ma értékesítettük. A külső kifutóban is össze lett gereblyézve az avar.
Nem nevesítek munka szerint, mert senkit nem szeretnék kihagyni ki mit csinált és persze nem is láthattam sok dolgot, de egy biztos a barkácsolók barkácsoltak, a kennelezők takarítottak a kertész hajlamúak kertészkedtek, az erősek cipekedtek és többek sétáltattak, főztek, mosogattak és így tovább. Igazi csapatmunkában szépült meg ma a menhely. Mégegyszer köszönjük!

Pár szó a nap egyéb fontos kutyás dolgairól:
Szöszi ma, kis fondorlattal és erőszakkal, egy hordozóban eljutott dr.Mikihez, aki be tudta altatni és megvizsgálni, de sajnos nem sokkal jutottunk közelebb a megoldáshoz konkrétan mi lehet a baja, már nem csak a szeme csúnya, hanem az arca is bedagadt, foga miatt is lehet, ezért kapott 3 napos antibiotikumot és reméljük gyógyul. Ha nem akkor majd tovább gondoljuk mi legyen, de Möszike átköltözött mellőle a szomszéd csajhoz Bettihez és ez maradjon is így. Szeretnénk ha beszokna a hordozóba ezért van a háza befordítva illetve Erika Kunné holnap a trepnit a fekhellyel is vegyétek ki tőle! be kell szoktatni a hordozóba, ha még vinni kell dokihoz ez a megoldás.

Gombóc összeköltözött Lajkával, nagyon cukin nagyot játszottak rögtön a kifutóban, de kajálásnál menjetek be hozzájuk, mert félő különben Gombi lefogy.

Maja nagyon nem jó a benti kennelben, ezért kiköltözött a faházba, de biztosan célszerű az ajtót rázárni ott ha van másik kutya kint, mert ott sokkal nyugisabb, jó lenne ha maradhatna. Taku emiatt beköltözött a helyére.

Dolphi és Maja összepróbálása kisebb viadalba csapott át, de szerencsére az ijedség nagyobb volt a látvány miatt, mint a végeredmény, mert egyrészt Maján szájkosár volt, másrészt a nagy mackó csupán védekezett így nem okozott kárt. Sajnos úgy tűnik jó lenne Majának S.O.S. egy fajtakedvelő gazdi/család, az emberekkel tényleg végtelenül kedves, de kutya ne legyen a közelben és ne is akarják olyan helyre vinni, max. hozzáértő trénerrel megpróbálni megoldani ezt a problémát. Látogatóknak tilos kiadni, kifutóba nyugodtan mehetnek hozzá, közülünk bárki viheti aki elbírja és ha másik kutya jön, akkor félreállni elfordulni, mert ha megindul megtartani nehéz.

Hosszúra sikerült az írásom, ahogy a mai nap is, Mindenkinek jó pihenést!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43910) Szabó Éva, 2018-10-28 19:19:28]
 43910. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-28 19:19:28 [29.] 
Vasárnap Erika&Laci Nap

A mai napon beindultak a látogatók, lehet kíváncsiak voltak a szép menhelyünkre ;) vagy a tavaszias idő csalogatott megont sok embert ki hozzánk, de egy biztos, akit lehet sétáltatni mindenki kint volt, de volt több olyan kutyus is, aki 2x-3x kirándult újabb és újabb jelöltekkel :) .

Áfonya Gazdi sulijából érkezett nagy adomány :) de nem akarta a köszönőt, így nem lett lefotózva. Barbiék elvitték a raklapokat, így már az sincs a kifutóban. Bonbon gazdik tegnap jelentkeztek be és ma voltak is kint megírni az örökbefogadási szerződést, úgy tűnik helyre állt a rend és a kis szőrmók is végleges otthonra talált. Gazdijelöltek voltak a két maradék kisfeketére, de nem határozták el magukat, ezért változatlanul Fürti és Frodó és SzaffDórinál az 5 kisM keresi a gazdiját. Rizs van holnapra főzve, de husi csak kivéve olvadni.

Szöszi ma jól evett <3 2x adott neki keveset Erika és azt mind megette, kedve jobb és mintha lejjebb ment volna a duzzanat, szeme is szebb valamivel. Nagy drukk, hogy holnapra még jobb legyen!

Van egy új kutyusunk, akit Akitának hívnak. Erikáéknál volt vendégségben eddig, de ma kikerült a menhelyre, miután tisztázódott, hogy Gazdit keresünk neki. A gazdája elvesztette a lakhatását, aztán a józanságát és a kutya többet volt az utcán mint nem. Sajnos egy goromba alkoholista lett a gazda, így Akitának, aki egy oltott, chipes, okos 1-1,5év közötti fiúcska keresünk egy új családot. Ő is egy mindenkivel kijövő kutyus, össze is költözött szőrmók barátunkkal Takuval. Mivel szobatiszta ő is és Taku is szegény, mert tegnap mire kiengedtük (én nem tudtam ezt róla) percekig csak állt és pisilt, ezért őket vegyétek előre kérlek.

Akita a fotókon :) .
További szép estét mindenkinek!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43911] [előzmény: (43909) rbedina, 2018-10-25 18:16:22]
 43909. rbedina  |   Válasz erre2018-10-25 18:16:22 [30.] 
Szép jó estét, Maya vagyok egy bull típusú,, gyönyörűséges, kicsit molett testalkatú, ivartalan, szuka kutyus :)

Igen jól látjátok bull típusú, tudom ez sok embernél kiveri a biztosítékot. Csak azért mert a hírünk alapján ítéli meg a fajtát és nem ismer minket igazán, vagy egy társunkkal kapcsolatban volt már rossz tapasztalata. :(

Nem akarok senkit megbántani, de nincs hülye kutya, csak hülye gazda, mint ahogy hülye gyerek sincs csak hülye szülő :)

Meg persze az sem hír, ha egy yorki vagy egy vizsla megharapja a gazdáját vagy bárki mást. Mi fajtánk lehet kicsit önfejű és a fájdalom küszöbünk is magasabb mint más fajtáknak, de imádjuk a gyerekeket és az embereket. Megfelelő szocializáció mellett kutyákkal is remekül kijövünk. <3

Mivel én nem igazán láttam más kutyát ezért fogalmam sincs mi a teendő ilyenkor , de tanulékony vagyok. Ez a fajta három másodperc alatt megtanul mindent. Persze borzasztó mozgékonyak vagyunk, ezért le kell minket fárasztani. Hatalmas magasságokat tudunk megugrani, mert már genetikailag kidolgozott izmokkal rendelkezünk:) Tehát egy szó mint száz szerethető, sőt imádható fajta vagyunk, csak lehetőséget kell adni nekünk és megismerni minket. Ezerszeresen adjuk vissza ezt szeretet, ragaszkodás formájában, mint bármely más kutya fajta.

Persze az oltári fontos, hogy aki fél tőlünk vagy nem ismeri, nem szereti a fajtát ne egy kifejlett példánnyal kezdjen elsőre. Ezért engem sem ajánlanak tapasztalatlan első kutyás családnak,.

Na persze meg pehely súlyúaknak sem, mert azt mondják rettentően nehéz egyéniség vagyok és nem véletlenül mondták, hogy séta közben szántani lehetne velem.

Ma Pál Lacinak mutattam be eme tudásomat. :)

Hááát neki is kihívás volt velem sétálni, pláne a kennelek mellett elmenni. Mivel gyakorlott sétáltató ezt ő megoldotta <3

HKCS azt mondta szombaton lesz valami takarító nap és hogy Haga Zoliék biztos meg birkóznak velem, mert szeretik is ezt a fajtát és erőben is alkalmasak a feladatra. Úgy hogy várom nagyon
a szombatot :)

Ma 8.30 kor volt kezdés , Eszter 10-ig volt nagy segítség, Pál Laci pedig egész nap <3

Sétáltak, Napsi, Lajka, Plexy, Bessy, Karak, Gombóc, Betty és jeles személyem :)

Elég télies időnk volt, végül is már október vége van :) HKCS már most várja a tavaszt :)

Minden társam aki nem sétált nagyot futkosott a kifutóban :)

HKCS főzött csirke húsit holnapra, mi meg szagolhattuk egész nap . Hááát szerintem ez totál kimeríti az állat kínzás fogalmát. Pláne nekem aki ugye szereti a hasát.

Eszter szombaton szeretné kutyasuli után elvinni Napsugarat próbaidőre
Drukkolni szíveskedjen mindenki <3

Délelőtt egy szimpatikus családnak, Fidóra esett a fekete seregből a választása <3 Holnap délelőtt költözteti Újfalusi Kriszta a XVI. kerületbe :) Köszi Kriszta <3 <3 <3

Még volt kint nézelődni egy idősebb házaspár, a 16 éves kutyájuk mellé szeretnének egy szuka kutyust.

Szasza, Morris és Cerka együttes erővel terrorizálják Cipit. :( Ennek örömére Cipi ki sem ment velük a kifutóba, elbújt az egyik házba. Lehet neki keresni kellene egy új kedvesebb falkát vagy csajszit :(

Laci meg HKCS, dolguk végeztével Cakkost elvitték a kutya suliba Donához. Így teljesen egyedül oldódhatott póráz nélkül azon a nagy területen. Oltárira élvezte, hatalmasat futott és megismerkedett a lovakkal is akikkel egész közeli barátságba került.

Végére már lónak képzelte magát. Kerítés egyik oldalán Cakkos, a másikon a paci legelt <3

Így egy jó élménnyel gazdagabban ment vissza a menhelyre. <3

Póráz nélkül totálisan jól működik, amint póráz kerül rá leblokkol. Így rohangált úgy is pórázon, hogy senki nem fogta a végét :) Meg persze rengeteget póráz nélkül :)

Bocsánat, hogy új kutyaként egy regényt rittyentettem ide, mindenkinek szép estét és jó pihenést <3

Ui: Gabi hiányoltunk, jövőhéten várunk :) <3 őszi szünet lesz, úgy hogy Maját is nagyon várjuk.
Pláne, hogy akit úgy hívnak mint engem, csak jó fej csajszi lehet <3 <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43910]
 43908. K.Barbi  |   Válasz erre2018-10-24 22:05:51 [31.] 
Szreda.
Ma különleges nap volt,mert csak később tudtam kimenni,plusz szülinapom volt :D és ennek örömére megjött egy esővel kisért orkán...köszi...
Viszont imádott csapatunk teljes létszammal sorakozott,és még ajándékokat is kaptam. pálinkát és uniszilvát.Na?Alkesz hírében állok vagy sem?:DKiki döntse el maga.
Szévi a pálinkátok isteni!
Na ennyit erről...
A kutyák mit sem éreztek a zord időből,energikusak és hangosak voltak ma is.
Szévi szinte majd egész idő alatt sétáltatott,kivitt sok ebzetet.Dolfihoz is jöttek a gazdik.
Kriszti takizott rendületlenül,igyekeztem a főzés mellett bekapcsolódni,és sok kutyival labdázni is.
Süvített a szél,és néha esett,ízelítőt kaptunk a télből kicsit.
Mindenki jól van,az étvágy remek,kis szarosok is úgy falnak mint a sáskák.A kennelük olyan szagú,mint egy oroszlánbarlang és egy rókaluk együtt véve.Betettünk nekik egy plusz ágyat kintre,nagyon szeretik.Remélem ,nem lesz összecarva holnapra...
Bettike arcán világfájdalom,Sir Hogyishívják szereti őt,ellnben ez viszonzatlan Betti irányából.Csak akkor jön ki,ha Sir Hogyishívják nincs a láthatáron.
Új kutyával is gazdagodtunk.Maja.És Sztaff.És elsőre emberrel cuki,de a kutyák nem a kedvencei...
Egyelőre meg van zavarodva,de majd azért gondolom változik.Sétára is óvatosan kell vinni,mert a bácsi szerint ,aki behozta,szántani lehet vele... :D
Történetét majd később.Egyébként egy duci szépség,egy új Lédyke.

Oltott,ivartalanított,4 éves.
Edina!
A nagy hűtőt kihúztam,mert az óriás csomag husikat képtelenség lett volna kiszedni.
A nagyját átraktam a kisebb mélyhűtőbe,de két csomag maradt,amit képtelen voltam kitépni.
Holnap abból főzz légyszi ,ha van enerdzsi,de ha nincs ,akkor is vedd ki légyszi mondjuk egy tejesládába!
Volt még kint az önkoritól egy szaki,felmérni a felújítást,majd adja az árajánlatot.
Nagyíjából ennyi volt a mai nap,jóbarátaimnak ismételten köszönök mindent!egy szülinap mégiscsak azokkal a legszebb,akik ilyen közel állnak az ember szívéhez....Imádás!
Puszipacsi.

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43907. T.Éva  |   Válasz erre2018-10-24 21:50:33 [32.] 
Halász Barbinak Kívánok Nagyon Boldog Születésnapot sokat-sokat![ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43906. rbedina  |   Válasz erre2018-10-24 00:52:33 [33.] 
Sziasztok én Betty vagyok, elmesélem nektek a keddi menhelyi híreket, igaz már szerdán, mert elmúlt éjfél :)

Tacsi szerű szuka kutyus vagyok. Chip nélkül egy Betty feliratú medállal a nyakamba találtak. Kicsit bizalmatlan néha kapkodó, de szeretetre méltó kutyus vagyok. Hölgyeknek a korát nem illik firtatni, de 6 év körülire saccolnak engem :)

Menhelyünkön ma a munkaszüneti napnak köszönhetően, nagy létszámú családok, baráti társaságok adták egymásnak a nem létező kilincset :) Rengetegen jöttek akik most voltak nálunk először és persze sokan akik már többször is jártak nálunk :)

Kutyatársaim néha nem nagyon értették, hogy már voltak sétálni és nemsokára mehettek újra :)

Gombóc háromszor is kutyagolt és egyik menet sem volt rövid. Bár ő mindegyiknél úgy indult mintha nem is sétált volna még de persze a 3. után is fitten frissen tért haza <3

HKCS mai segítői is rengetegen voltak <3

Eszter, Liza, Lili, Vivi, Hanna, Marci, Nagy Kriszta, Pál Laci, Virág negyed magával és Niki is kilátogatott családjával :) <3

Olyan pörgős eseménydús nap volt, hogy hip hop eltelt az idő :)

Lilinek, Vivinek, Hannának és Marcinak köszönhetően, a fekete sereg maradék négy tagja, megejtette első közös nagy sétáját. Le a kalappal a fiatalok előtt, mert nem egyszerű a csapat :) Marci már prezentálta a képeket, köszönjük <3

Virágék szélvészként sürögtek forogtak, mosogattak, takarítottak <3 Néha már lasszóval kellett őket befogni egy kis pihenőre <3 amit fél percnél tovább nem bírtak :)

HKCS barátai is jöttek Oreohoz, most a teljes De Coll klán 7 fővel :)

Család egyik fele ment Oreot sétáltatni, másik fele a 3 éves Lia által kiválasztott apró kutyát Dolphyt vitte. Liának egyetlen kikötése volt csak, mindenképpen rózsaszín pórázzal szerette volna vinni a kutyust <3
HKCS szerencsére talált rózsaszín pórázt így nem tört ki a 3. világháború :) <3

Pál Laci és Kriszta a nagy faház tetejét és környékét hozták rendbe, mert beázik az egész. Hatalmas köszönet óriási, meló volt. Én az egészet végig néztem a kennelből. Kriszta úgy ugrott fel a tetőre mint egy macska :) Jó kis csapatot alkottak Lacival :)

Sétáltatóink dolgát megnehezítette az a két fekete kutya, aki a közeli tanyáról szökött ki :(

Volt gazdijelölt is, aki az V. kerületbe keresett lakásba kutyust. Most kicsit gondolkoznom kell, kit is választottak ????

Háááát.................. jaaaaaa engem :) :)

Jövőhéten ivartalanítódom, ami nem hangzik túl jól....lábadozom kicsit..... addigra le is telik a két hét, amit ki kell várni hátha előkerül a gazdám ....és költözhetem is.

Belvárosi, úri, zsivány kutya leszek :)
Drukkoljatok :)

Nem tudom, hogy ebben a nyüzsgésben, mindent megtudtam e jegyezni, de ha kihagytam valamit szerencsére annyian voltunk, hogy lesz ki kiegészítsen <3

Mindenkinek jó éjszakát vagy inkább már jó reggelt kívánok és szép napot :)

Ui: HKCS nagyon boldog volt , hogy ennyien voltak és hogy a nyári állandó segítő fiataljait is újra láthatta :)

Jó kis nap volt, mindenkinek óriási köszönet :) <3 <3 <3

Duracell Virág köszi a segítséget és hogy feldobtátok a napot :) <3

Őszi szünetben mindenkit vissza várunk majd :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43905. T.Éva  |   Válasz erre2018-10-23 01:27:22 [34.] 
Hétfőőőőő

Ezer bocsi, mert amint megjöttem leültem dolgozni és teljesen kiment a fejemből a beszámoló a mai napról.
Sokan voltunk, minden kutyuskánk sétált, természetesen most is volt, aki 2x.
Sorolnám a mai személyzetet, Paksy Ági, Era, Viki, Csilla.
Csilla fogadta a látogatókat, adta ki a kutyákat, Viki takarított, rendezkedett, alig hagyott takarítani valót.
Era takarított, majd etetett. Csilláék, lefotózták a négy kicsi ördögöt, sokat változtak, persze "komolyodnak" pórázzal mentek ki a fotózáshoz, na nem a séta útra, hanem a külső kennelbe.
Joci és Perdi is nagyot sétált Erával és Annával.
SzöszMösz-ék hez beültem, sokat változott már Szöszi, de még nem az igazi. Csilla is probálta a nyakörvet felrakni, de abban a pillanatban, amikor észrevesz Szöszi odébbáll. Na az is menni fog. Olyan futás levágtak a külsőben, hogy csoda. Szöszi bohóckodott, jüó volt látni.
Kis tacsika Betti? nem akar barátkozni, szegénykém sokat lehetett az utcán? bánthatták?
Többiekről most nem irok, mert minden ment a maga utján, rutinszerűen.
Rizs van azt hiszem és Era kivett főznivalót a mélyhűtőből.
Gyógyszert kapott, akinek kellett adni.
Gyors irományom annyi volt, megyek aludni. Jó éjszakát.
[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43904. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-21 20:55:31 [35.] 
Vasárnapi Erika&Laci nap

Ma nyugis nap volt a menhelyen, biztos a nem túl jónak látszó, de gondozói szempontból nem vészes időjárás miatt. Egy család érkezett 11 körül, aztán még páran végszóra, így kivételesen van aki etetés után még kiment egy rövidke sétára, de így összességében egészen sokan jártak ma is kapun kívül.

Adomány sok-sok konzervet kivitték Erikáék, amit a napokban hozott kicsiGolda gazdi. Egy fogast is vittek ki, amit fel is szerelt Laci az irodába.
Finom ebéd holnapra is megfőzve, rizs és husi :) .

A nap hírei!
Frida gazdihoz költözött, miután átesett a kozmetikán, egy nagyon kedves családhoz, akik már többször eljöttek hozzá. Közben az is kiderült hogy Gazdimami a bekecs suliban tanárnő, így ő volt az egyik szervező-résztvevő amikor Barbiék ott voltak :) Persze Frida beszaladt a házba is ;) de van szigetelt kutyaháza és fűtött garázsban is helye. A kisfiúval biztosan nagy játszópajtások lesznek, sajnos vele most nem készült fotó de majd pótoljuk :) .

Másik úgy tűnik révbe érő kutyusunk Bessy, akit Mezei Dóra Szaff kíséretében ma elvittek egy próbanapra, de előtte már ha jól tudom ki is jöttek a saját kutyával összepróbálni egyrészt, másrészt kisgazdáját Rékát már igen jól ismeri és többen mi is, vele jár a kutyasuliba. Ha ma minden rendben megy, akkor holnap visszahozzák, mert kedden pár napra elutaznak és utána kezdheti meg hivatalos próbaidejét :) .

Fotókat amit a lányoknak sikerült hirtelen csinálni ma a két gazdijelöltesünkről teszek be :) .

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43903) Szabó Éva, 2018-10-21 08:35:27]
 43903. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-21 08:35:27 [36.] 
Szombat!!! A hosszú hétvége első napja egy várhatóan szintén hosszú beszámolóval. :-)
Rengetegen voltunk ma a menhelyen, olyannyira, hogy nem kis kihívás felsorolni a történéseket. Remélem nem hagyok ki senkit és semmit. Ígérem igyekezni fogok. ;-)
Reggel, amikor kiérkeztem Edina, László, Andrea, Patrícia, Eszter, Márton és Lili már indultak a kutyasuliba. Bessy, Ricsi, Kaján, Cakkos és Oreó voltak a szerencsés iskolások. Utóbbi már a gazdijelöltekkel okosodott, visszaérkezésük után agyba főbe dicsérték, hogy mennyire ügyes kutya. :-D Barbi jött a menhelyessel, elvitte Napsit a gazdijelöltekhez macska próbára. Sajnos nem jött össze a dolog, tanulság: Napsibébi csak macskamentes helyre költözhet. Van is egy újabb reménysugár, de erről majd később.
Megérkezett GácsÁgi két úriemberrel és egy platós teherautóval. Maci kutya kenneljének építéséhez szükséges vasanyagot, valamint egy kutyaházat vittek magukkal. Jött Mezei Dóra Szaff is, aki a befogadott Trudi gyerekeknek vitt haza egy kis szalmát.
A mai nap "sztahanovistái", név szerint Juliska és Virág elképesztő módon nyomták a munkát egész nap. Takarítottak, sétáltattak, főztek, mosogattak stb., szégyenszemre én alig vettem ki a részem a munkából, leginkább az érkező sétáltatókkal, látogatókkal beszélgettem. Hihetetlenek vagytok, hatalmas csók nektek a mai napért! ♥
Még reggel hazacuccolt Blacky, jöttek érte a gazdái. Virág lányának és barátainak, valamint az érkező családoknak köszönhetően rengetegen sétáltak. Gombóc, Frida és Oreo kétszer is. Krisztina és Anna Jocit és Perdit vitte ki egy nagy körre.
Sok adományt is kaptunk - csatoltam a fotót - Edina mindent felvezetett a nyilvántartásba.
Edina egyébként észnél volt helyettem is, mert én úgy ahogy kell teljesen elfelejtettem Gyömbérnek beadni a gyógyszereit, de Edina - visszatérve a suliból - szépen csendben, halkan, mosolyogva megjegyezte nekem, hogy akkor ő most pótolta. :-)
Krisztina ezermesterkedett az irodában és összeállította a polcot, majd Lacival körbejárva beütemeztek jó néhány elvégzendő feladatot.
A faházban lakó Mösziklónt Andi és Patrícia levitte a Minivetbe a fenekén éktelenkedő duzzanat miatt. Ildikó doktornő megnézte és abban maradtak, hogy az ivartalanítással egy időben fogja eltávolítani az amúgy jóindulatú daganatot. Kapott chipet és valami injekciót is (ezt Andi jobban tudja). Az oltásijába Andiék a Sir Pukkancs ??? :-D nevet íratták. Jájjj! :-)
Visszatérve Napsira: Eszter (aki mint tudjuk híresen nagy Napsugárszerelmes) családja látogatott ki a menhelyre a 11 éves kan kutyusukkal, hogy összepróbálják Napsival. Jók voltak együtt, nem volt velük probléma, most a gondolkodás fázisa következik. Nagyon drukkolok Eszter!
Amikor éppen elkezdtük az etetést érkezett egy család, apuka két gyerekkel és még gyorsan kivitték Fridát egy rövid sétára. A gyerekek a Bekecsbe járnak suliba és a szerdai előadás hatására beszélték rá aput a látogatásra.
Mai meglepetés látogatónk Kivi volt a gazdájával. Idén márciusban gazdisodott, jó néhányan emlékeztek rá. Kicsit meg volt szeppenve, hogy ő most mit is keres újra itt a menhelyen, de távozásukkor azért megnyugodott. :-) Mutatok képet róla is.
Remélem semmit sem felejtettem el, ha igen légyszi egészítsetek ki!
Nagy köszönet az összes, mai napi segítőnek! Szuperek voltatok! ♥♥

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43904] [előzmény: (43902) rbedina, 2018-10-18 22:28:47]
 43902. rbedina  |   Válasz erre2018-10-18 22:28:47 [37.] 
Jó estét mindenkinek, én Cakkos vagyok <3

Mikor megérkeztem a menhelyre, háromszor olyan széles voltam mint most. Borzasztóan válogattam, csak a tésztás dolgokat ettem meg és még a lecsó kolbászt is kitúrtam a tányérból. Najóóóóó ez nem hangzik túl jól. Viszont jártam iskolába, boldogan mentem bárkivel, bármikor sétálni. Persze ez a séta dolog mostanában egyáltalán nem megy. Gondozóim törik a fejüket, mi is történhetett, de nem jutottak sokra :( Én meg persze titkolódzom és nem árulom el nekik Próbálkozzanak csak, addig is a figyelem közép pontjában vagyok :)

HKCS még mindig azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy séta közben neki mentem a villanypásztornak

Most akkor térjünk rá a mai történésekre :)

HKCS 8.30-ra érkezett, mert jött munka előtt Eszter és 10-ig megint tudott maradni velünk

Ő szaladt ki a szokásos segítő csapatért a buszmegállóba 9 -re, mert HKCS-t beszippantotta a menhelyi napi rutin :) Köszi Eszti :) <3 Így megérkezett hozzánk Gabi és Pál Laci <3 <3

Eszti elvitte Napsit sétálni, így Lajka tudott csatlakozni a kifutóba Zsebihez, Kacorhoz és Kajánhoz

Gabival sétált Karak, aki szélvészként suhant ma séta közben. Gabi gondolta szépen, lassan, öregesen sétálgatnak majd az őszi színezetű erdőben. Hááát szerintem a színek néha elmosódtak, mert öreg Karak Frakknak képzelte ma magát :)

Eszti Gombóccal is kutyagolt egyet :)

Laci pedig, köztem és a négyek bandája között megemelte kicsit az elválasztót, nehogy valamelyik pindúr pandúrt megharapdáljam. Bár szerintem nagyobb esélye lett volna annak, hogy ők esznek meg engem, tehát inkább az én védelmemben történt ez az egész :)
Köszi Laci, hogy megmentetted az életemet :) <3

Lacival sétált ma Dolphy, Ricsi, Gyömbér meg én, de erről majd később :)

Szöszmöszék megint cukin futkostak és napfürdőztek a kifutóban <3

Új tacsika szép rendet tart a kennelben, használja a wc-t és szépen evett :)

Möszi dagi verziója jól érezte magát a kifutóban :)

Új négyes Szasza, Cerka, Cipi, Morris szépen megosztja a kutyaház tetejét :) Kint pedig nagyot futottak. Etetésnél Laci bent volt, hogy megmaradjon ez a békesség :)

Pisziéknél figyelni kell etetésnél, mert Piszi ma úgy gondolta, hogy Báró ebédje is őt illeti, Bárókánk meg ezt szépen hagyta kedvenc nejének. Szuka az úr a kennelben :)

HKCS barátai voltak tegnap és ma is kutya nézőbe, sétáltattak is. Oreó vagy Cerka lehet a befutó. Ildi holnap HKCs kimegy velük még 10-re és eldöntik ki lesz a kiválasztott :)

Perdi, Joci ma is kétszer élvezte a kifutó adta lehetőségeket. Perdi úgy gondolta lendületes nekifutásból ráugrik Gabira és ezzel kötelezte őt a pad használatára. Gabi három másodperc alatt leült a padra akarata ellenére :) Ezek után Joci megajándékozta egy engesztelő nyelves csókkal :) Joci ma nagyon bújós puszi osztó hangulatban volt :) <3

Na akkor most elmesélem a mai sétám történetét. Úgy indult, hogy Lacival megyek sétálni. Szokásos módon üldögéltem kicsit a belsőben, majd HKCS kijött a kapuig, de nem hiszek már neki tudom, hogy ha kimegyek utána úgy is visszamegy. Persze ma is így volt visszament, de aztán újra jött és hozott a markában finom főtt húsit. HKCS meg a hús volt a csali, Laci pedig vezetett pórázon. Nem mondom, hogy nem volt íncsiklandozó a húsi, meg hát a galád direkt szálanként adta, néha majdnem az ujját ettem meg, de szépen haladtunk észrevétlenül előre. Egyre jobban élveztem , elhagytuk a kritikus részeket és láss csodát hosszú sétára mentem. Igaz nem volt betervezve, hogy két emberes lesz ma a séta, de megérte. HKCS-nak 10 ujja helyett már csak 8 van, de hát minek neki annyi :) :) Köszi Laci a kitartást :) Gabi neked meg, hogy tartottad a frontot, pláne úgy, hogy azt sem tudtad hova tűntünk :) <3

Na jó ennyi volt a mesém mára, kicsit hosszúra sikeredett :)

Jó éjszakát mindenkinek :) <3

Eszti, Gabi, Laci nagyon köszönjük a mai szuper napot :) <3 <3 Laci remélem pihenteted a derekad és a hátad és köszönjük, hogy sérülten is kijöttél hozzánk és nem hagytál minket cserben <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43903]
 43901. rbedina  |   Válasz erre2018-10-16 23:24:32 [38.] 
Jó éjszakát mindenkinek, én Gombóc vagyok :) Elmesélem nektek éjszakai mese gyanánt a mai menhelyi történéseket. :)

Foxi jellegű, kan kutyus vagyok, visszakerültem gazdijaimtól nemrég és újra keresem a családot, aki gondomat viselné. Nem viselem jól ha egyedül hagynak , ha ez megtörténne lehet kőművest kell hívni....

Tegnap én voltam az egyik kiválasztott akit Kriszta és HKCS elvittek fotózni. Két ilyen bolond nőszemélyt ritkán látok. Mivel híremmel ellentétben jól nevelt kutya vagyok hagytam, hogy ezek ketten, leveleket dobáljanak, pihéket, gyapotot fújkáljanak, ciccegjenek , cuppogjanak, ujjongjanak, röhögjenek stb. én meg csak ültem, ültem és ültem......türelmem mint a tenger, na jóóóó röhögtem is úgy legbelül csak azt ők nem látták :)

Végül is a képek szuperek lettek, de hát ez Krisztának köszönhető, aki tud az tud <3

Mai segítői HKCS-nek Forró Kriszta és Móni voltak
Nélkülük HKCS bajban lett volna ....

Sokan sétáltunk a csajoknak köszönhetően:)

Karak, Morris, Gyömbi, Ricsi, Léna, Rami, Csoki, Mangó, Zara, Zeusz és természetesen jómagam :)

Rami és Gyömbi megkapta a gyógyszereit és HKCS Gyömbérét kiadagolta a hétre :)

Jociék kétszer voltak kint ahogy szoktak :)

Négy törpe terrorista, egyre ügyesebben használja a wc-t. Mint a kis verebek ülnek a kennel ajtó előtt lévő téglákon és sasolnak kifelé. :) Tűhegyes foguk még mindig életveszélyes

Szösziék oltári nagyot futottak és játszottak kint. Nem tudom Möszi mit gondolhat amikor a faházban szembe találkozik kicsit ducibb klónjával . Lehet azt hiszi tükör és felszedett pár kilót. Bocsánat nem emlékszem hirtelen az új kutyus nevére.

Minden társam aki nem sétált nagyot játszott a kifutóban.

Rúfusz ma azért kétszer meg gondolta kiengedésnél, hogy szeretne e Oreoval tartani a kifutóba.

HKCS ügyes segítőinek köszönhetően, emberi időben végzett ma.<3

Ezért elmentek Krisztával és Topi/Mucit örökbe adták.
Mától ő is boldog gazdis kutya lett <3

Ennyi volt a mesém mára mindenkinek jó éjszakát szép álmokat :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43900. T.Éva  |   Válasz erre2018-10-15 20:47:54 [39.] 
Hétfőőőőő!

A mai napon Marika Paksy Ági, Edina és én, tehát a szokásos csapatunk munkálkodott.
Mire én érkeztem a külső kennelek készen voltak, majd Ági szorgalmasan sétáltatta kutyáinkat, mi takarítottunk.
Ujfalussy Kriszti csodás képeket készitett Edinával Gombóc és Gyömbér kutyáinkról. Képeket már Kriszti fel is pakolta szuperek lettek, mint mindig.
A fekete sereg nagyon éhesen várta Edinát, első adag kajának nekiestek, mint a haramiák, persze a második adagtól sem idegenkedtek
Joci és Perdita 2x lett kiengedve. Jocit én sovinak láttam, gondolom Edina több kaját adott neki, hogy hízzon egy kicsit.
Möszi/Szöszi voltak kint, de előttem, igy nem tudom, hogy ment be Szöszi, de gondolom, ugy ahogy tegnap, mint ahogy jó kutyához illik. Beültem hozzájuk 2x is, Szöszi nagyon szépen enged a merevségéből, mindannyian türelemmel szelidítjük és hitetjük el vele, hogy az ember barát is tud lenni.
Uj kis szőrmók a faházban annyit pisilt, hogy fel kellett mosni a követ, pórázhzal kivittem a külsőbe, amig Edina felmosott, majd szépen visszamentünk, nyakörv és póráz a rácsra felakasztva.
Belső kennelek egymás után tiszták lettek, kutyák akik nem sétáltak jó nagyot játszottak a külsőben.
Barbi telefonált, hogy jönnek az ÁNTSZ-től Vadóc miatt, Edina gondolom beirja, mert mi Marikával jöttünk ki a kapunk, amikor megérkeztek kb 8-an - helyszini gyakorlat gondolom a hallgatóknak - egyébként mindent rendben találtak.
Edina szervizelte Piszkét. Véres széklet egy kennelben sem volt.
Még dolgozom egy keveset, jó éjszakát kívánok Nektek!


[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43899. T.Éva  |   Válasz erre2018-10-15 20:11:48 [40.] 
Rózsától kértem segítséget és tanácsot, melyet meg is kapok biztos vagyok benne.
Cicák története: egy jövevény szépséges tricolor nőstény cica, bemutatott nekem két picur cicát, adtam nekik enni, szépen növekedtek, de a mama és ők is, amint megláttak elbújtak és fújtak rám. Eltűntek (őszinte leszek, gondoltam húúú de jó egy gonddal kevesebb), de a két pici cica, kicsit "korosodva" megjelent a széna padlás folytatásában az iroda tetején, ők ott laknak jelenleg is a kajájukat oda rakom fel a fiuka Samu a neve annyira kezes, simogatható, de még nem tudom megemelni, kézbe venni, a lányka Lukrécia még mindig nem fogadta el a simogatást, pedig nagyon szeretném őket megfogni és ivartalanításra vinni.
Egyszer csak megjelent megint a mama cica (egyébként nem tudom hova tartozik, kié, gazdás vagy gazdátlan?) kapott ő is enni természetesen, Teltek a napok, majd megjelent egy pici cica. Biztos voltam benne, hogy több kölyök lehet a széna padláson. Igy is volt, gyönyörű 4 kiscica. Elég nehéz oda felmásznom, de kapnak ennivalót ők is mint a mamájuk félnek nagyon, amint meglátnak elszaladnak, azaz egyik kiscica a kajás tálhoz már oda jön és ma megsimogathattam. Nem örült neki igazán, de nem szaladt el, persze ez evés közben történt.
Szeretnénk a mama cicát valahogy megfogni és ivartalaníttatni, mert nem szeretnék több almot. Én is rakok fel képet róluk, de Ujfalusy Krisztit megkértem, hogy fotózza le a cicákat és keresünk nekik gazdit.
Persze ehhez meg kell őket szelidíteni, ami nem kis feladat.
Nem maradhatnak állandóan a tetőn, ugyanis nem jöhetnek le a Dobbermann/ Mogyoró nem barátjuk a cicáknak, de még az uszkárom/Málna is őrjöng és ugrál, ha meglátja őket.
Ötleteket szívesen fogadok, de amit Rózsa tanácsol, azt maximálisan elfogadom, mert ő már közel 100 cicán segített, ivartalanításban, gazdi keresésben.

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[előzmény: (43898) Rózsa22, 2018-10-15 07:42:55]
 43898. Rózsa22  |   Válasz erre2018-10-15 07:42:55 [41.] 
Ha nem zavar titeket leírnék néhány gondolatot cica-kutya kapcsolatról, összeszoktatásról. Ezek a személyes tapasztalataim, biztos mindegyiknél lesz olyan, aki azt mondja : na ez nála nem így van, a szabályok alól is mindig akad kivétel.
A legtöbb kutyafajta jól összeszoktatható a cicákkal, de van néhány ( domináns) fajta, akivel nem vagy nagyon nehezen. Foxik, dobbermanok, akiták ...
Mindig úgy mutatjuk be őket egymásnak, hogy cica kézben, ölben, egyik kezünkkel őt, másikkal a kutyát simogatjuk és elmondjuk, hogy " mi cicánk, szeretjük" Egy két hétig csak akkor legyenek összeengedve, ha mi is ott vagyunk. Ha nincs hirtelen harag, agresszió a kutya részéről az első bemutatáskor, akkor működni fog a dolog.
Bár másfajta összeszoktatással is találkoztam, de akkor megállt bennem az ütő. Kutyát vittünk örökbe adni egy családi házba, kutyát elengedtük pórázzal hadd szimatolgasson, majd döbbentem láttam, hogy gazdi hozza a család kedvencét egy szép perzsmacskát a hóna alatt, majd leteszi a kutya elé. Na itt a barátod felkiáltással! Kutya meg se rezdül, ránéz, majd szimatol tovább. Cica se rohant el, látszott, hogy szent a béke, de azért én ezt nem javasolnám.
Összeszokás után is előfordulhat egy egy megkergetés, de ha az agresszív viselkedés nem volt jelen a bemutatásnál, akkor ez csak az ősi ösztön, miszerint a kutyának kergetni kell a macskákat. Nem fogja bántani, ( bár a macska lehet, hogy ezt nem így éli meg)
Ha következetesek vagyunk és utcán is rászólunk a kutyánkra ha gyanúsan néz egy macskára, hogy nem szabad, akkor ez lesz az alap a későbbiekben is.
Lehet, hogy csak simán " elviselik" egymást, de lehetnek a legjobb barátok is!

Rózsa

" Aki akar tenni valamit talál rá módot, aki nem, az talál kifogást"
/Stephen Dolly/

˛Bukfenc és Jeromos
[válaszok erre: #43899]
 43897. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-14 20:53:13 [42.] 
Vasárnap Erika&Laci Nap 🌞

Ma 11 óráig azt hitték Erikáék, hogy az egy napos hétvégének köszönhetően elmarad a szokásos emberáradat, nem jöttek sokan, de akkor beindult :D Sokan jöttek sétáltatni, ezért ma is meg lettek mozgatva kutyusaink.
Sok-sok adománnyal érkeztek ma hozzánk, kaptunk több tálca nagy és kicsi konzervet(patét) és száraztápot is. Régi támogatónk Gábor is kijött kajcsival, de Arnold gazdiktól is kaptunk, meg másoktól persze akit nem tudunk megnevezni :)

Arnold jött a Gazdikkal, nagyszerűen érzi magát, imádják és ő is főleg a kislány gazdijait, akikről le sem veszi a szemét <3 Amikor suliba mennek, már nem, de amikor csak úgy athoc valahova akkor még sír utánuk. Bár kinti kutya, eszében sincs szökni és néha bemegy körülnézni a házba, de aztán elfoglalja kertbéli uradalmát. Az ikerházban lakik a mama, így duplára nőtt a birodalma mert vele is jól kijön. Krisztiék is voltak többedmagukkal sétáltatni és hoztak száraztáp adományt is. Kaptunk valami drága gyógyszert is ezt mondtam Erikának konzultálja meg a hozzáértőkkel, talán öreg kutyának lehet adni, ha jól emlékszem.

Piszi alvázmosás megvolt mai is, gyógyszereket mindenki megkapta. Finom kajcsi készült mára is és maradt rizs, meg egy kis husi, de a tegnap Dóri által hozott husi befagyott nagyon, ezért Erika kihúzta hűtőt és nyitva hagyta így holnapra főzhető lesz.
Szösziék sokat voltak kint, de szépen bementek a helyükre utána, Többiekkel is minden rendben volt.

Gazdik és gazdijelöltek is voltak a mai napon :)
Frida gazdijelöltjeinél apukának is nagyon tetszik a kisasszony és jövőhét végén is eljönnek hozzá, beszéltek a kozmetikáról és arról is, hogy utána bent kell lennie a kutyának, apuka nem ellenkezett ;) . Szóval ő még foglalt és hétvégén kiderül költözik-e.
Blackyhez is visszajöttek és szeretnék ha jövőhét vasárnap megkezdené a próbaidejét új otthonában Dunakeszin :) azt hiszem ők is megfontolták a dolgot rendesen, mert harmadszorra voltak nála, én elsőre találkoztam velük, nagyon szimpatikus család.
Ezen kívül új gazdijelöltek is érkeztek, családi ház, két generáció, család legjobb barátja állatorvos – ők Napsugárt szeretnék örökbe fogadni :) Bp.XVIII.kerületébe. Egy kérdéses dolog van, hogy a 2 szintén befogadott cicához hogyan fog állni, mert Erika felhívta Gubancgazdit és ő azt mondta náluk nem bántotta, de kergette a macskát. Viszont a mostani gazdijelöltek azt mondták ennek ellenére meg szeretnék próbálni, majd türelemmel próbálják összeszoktatni őket.
Végül egy kiránduló pár, akik csak meghallották, hogy van ott egy kutyamenhely és bejöttek körülnézni, majd sétáltatni – és Oreo akadt a pórázuk végére, érdeklődött az örökbefogadás menetéről, mert annyira beleszerettek Oreóba, hogy fontólóra vették ezt a dolgot :D ők még jelentkeznek – szóval Oreo nincs lefoglalva addig, de ezt a sztorit be kellett írnom :D .

ÚJ KUTYA, akit már többen bejelentettek Möszi2, tegnap Erikánál landolt, ma meg a menhelyen, fel is tettem már az oldalra délelőtt. El van hízva, chip nincs benne, Erikáéknál minden állattal jól elvolt és a menhelyen se hisztizett. Morris bekerült vissza a helyére és ő pedig a faházban van. Neve TAKU, aki elhelyezte az elmúlt napokban (a saját kutya támadta azért nem maradhatott ott) az ő kislánya nevezte el mivel Talált Kutya = Taku :D egyébként próbálnak idit keresni neki, azt is beszéltük, hogy lehet kellene szólni azoknak akik Möszit szerették volna, de ugye a 14 napot ki kell várni.

Ez volt a mai híradó :) Szép estét Mindenkinek!


Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43896) Szabó Éva, 2018-10-14 18:02:44]
 43896. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-14 18:02:44 [43.] 
Szombat 10.13.🌞
Köszönöm a mai napot Andreanak, Mariannanak, Virágnak és Patrícianak hogy ilyen gördülékennyé tettétek 😊 szuper csapat voltunk 😘 szuper napot zártunk 😎🐾

Edina, Eszter, Patrícia, Réka, Lili, Marci és a Szőkehajú lány (bocsesz nem emlékszem a névére.. 😁 ) jóvoltából suliban járt: Bessy, Napsi, Gombóc, Ricsi és Zeusz 😘

Hiába a mai Munkanapnak 😜 Nikiék kilátogattak és kivitték Szaszát, illetve voltak további sétáltatóink is nekik köszönhetően sétált: Lajka, Zara, Csoki Mangó, Karak, Blacky Frida, Léna Rami

Gyömbérünket elvitte Andi és Mariann dokihoz mert ,nagyon car állapotban volt a jobb fülcimpája (ami korábban megsérült és mára már nagyon begyulladt), amit kitakarítottak, illetve kapott is egy csomó gyógyszert 💊, amit kiírtak a csajok a kréta „táblára” de le is fotóztam, biztos ami biztos alapon. Volt gyógyszer ami nem volt a szekrényben ezért kiváltották.

Ramika is kapott gyógyszert💊, melynek szedését szintén kiírtunk, illetve fotóztam is 📷 egyébként szerintem Raminak kicsit nagy a pópja kaphatna egy kicsivel kevesebb ebédet.

Andi hozott (kaptuk felajánlásként) catacol nevű gyógyszert úgy emlékszem hályogos szemű kutyáknak van, ugye Andrea??? képe alul

A kicsik elevenek és imádnivalóak mikor kiengedtük őket azt hittem gatya nélkül jövök haza, mert az egyik úgy rángatta a lábam szárán a nadrágot… megörökítettem😂🤣

Szösz hétről hétre oldódik❤️, azt hitte juti van a kezembe, odajött hozzám és meg is tudtam picit simogatni a pofiját 😍

Cerinek láttam a bal szemöldökén valami picike sérülést de nem zavarta így én sem foglalkoztam vele. szerintem megstukkolt valamit..

Karak farkincáján összefilcesedett gigaszőrtől Andika jó részt megszabadította, így most már nagyon csóvál, később panaszkodott is amiért nem foglalkoztunk vele tovább, de Patrícia végül kisimogatott még belőle egy negyed zacskónyi szőrt úgyhogy mondhatjuk SPA napja volt 💇‍♂️🛀😍

🍽️Az ebédet megfőzték a lányok elég íncsiklandó lett a látványa de az üres tányérok igazoltak mindent.:) Maradt egy kevés belőle, Erika azt a hűtőbe betettük a felső részbe holnapra, illetve ott mellette találsz egy kis zacsiban csontot is amit ma hozta egy hölgy (maradt az ebédből), csak letettem a pultra és persze kiment a fejemből… öregszem 🤣🤣😂😂😂, továbbá a hűtő alsó részére egy zacskóban találod a holnapi menühöz az alkatrészt épp olvad 🙃

Mezei Dóra Szaff-nak óriási hála és köszönet😍😍😍❤️💖 délután hozott az auchanból egy jó pár tálca farhátat, bedugtuk az álló fagyasztót és betettük oda hogy majd hétfőn azt kaphassanak a kuttyok.

Remek nap volt remek kutyákkal és Mindenki remekelt. Csend volt amikor eljöttünk.😊🙂😎

🤙👣🐾🍁

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43897] [előzmény: (43895) Szabó Éva, 2018-10-13 10:35:15]
 43895. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-13 10:35:15 [44.] 
Péntek (röviden)
László Pal Marianna Nagy És Andrea Telek-kel telt a nap ill. végig velünk volt Viki, aki a gondozói állásra jelentkezett és nagyon-nagyon szimpatikus, jó fej, ráadásul kutyakiképző.
Hozzáértését tanúsíthatom - mivel a lányok mást úgyse nagyon engednek csinálni nekem ( <3 ) - vízhólyagosra sétáltattam kezem-lábam Vikivel és rengeteget beszélgettünk.
Kivittük Jocit, Perdit, Kacor-Kaján-Zsebit, Vadit, Ricsit, Gyömbért, Piszkét, Bárót. Szinte mindenki a patakig sétált. Kint volt még Szasza, Oreo, Az öreg németjuhász, Plexi, Morris, Cakkos és Dolphi (ő ismét a gazdijelöltjeivel, annyira jó látni, hogy milyen kapcsolat alakult már ki köztük).
Gyömbér egyik füle rettenetesen néz ki, orvoshoz akartuk vinni, de már nem fért bele, így Andi megígérte ma elviszi, örök hálám! <3
Én a 16. kerületi nénitől szombaton elhozott húst megfőzve vittem ki + 3 kg rizst is itthonról készen, amihez Mariann hozta a szokásos 5kg-t. Plusz vittem a Cipógazdiktól kapott prémium konzerveket, főként a gyerekeknek. Volt még valamennyi hús azt megfőztük, így tegnapra és mára elég kaja van. De utána semmi sajnos. Se hús, se konzerv, csak táp és rizs.
Voltak a g.jelöltek, akik Oreo/Szasza/Frida triót nézegették már állítólag, ill. a kutyagolón is voltak. Szerintem egyik kutyus se megy hozzájuk. A nő akar kutyát, a pasi szerintem egyértelműen nem, a kislány meg kábé ijedten ugrál el előlük. Fridára a hapsi reakciója: "Zuglóban nem lehet egy ilyen kutyával megjelenni, mindenki minket nézne..." Nokomment. Oreo egyáltalán nem nekik való, ezt hamar belátták maguktól is, Szasza még tetszene, de: "séta közben folyton csak szimatolt, rájuk se nézett." Ja és, hogy nem is szobatiszták? :D És feketét, ne az nem tetszik. Frida is csak azért, mert ha meg lenne nyírva akkor még hasonlítana kutyára, de Bleki pl. nem szép... Szerintem egy rózsaszín plüssunicornis, ami minden igényüket kielégítené. 😂 Mondtam nekik, hogy a Trudigyerekek között van egy zsemle, de nem is hiszem, hogy bevállalnának egy ennyire kölyköt, és nem is baj.
Laci szuperül megcsinálta a feketék kennelajtóját, erről fotót tett már fel Andi.
Krisztina Ujfalusi Cipó bácsi örökbepapírját a fiókba tettem.
Szerintem a lényeget leírtam, de ha vmi kimaradt csajok írjátok be plíz. :)Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43896] [előzmény: (43894) rbedina, 2018-10-11 19:52:19]
 43894. rbedina  |   Válasz erre2018-10-11 19:52:19 [45.] 
Sziasztok itt Bessy én fogom elmesélni nektek a ma történteket :)

Most először is rólam pár szót :)

Fiatal,kedves, energia dús, kennelt rosszul tűrő, szuka kutyus vagyok.
Férjemmel Plexyvel osztom meg a kennelt. Ma kivételesen egyedül aludtam, de mivel viharos a mi házasságunk, egyáltalán nem bántam, hogy nyugis volt az éjszakám <3

HKCS reggel felvette a busznál a csütörtöki segítő csapatát. <3
Gabit, Maját és Párizsból visszatért Pál Lacit <3

Pál Laci és HKCS bemelegítésként, súly emelésbe és gerely hajításba kezdett. Bár a gerely vastagsága elég sokkal meghaladta a sztenderd gerely méretet :)
Ugyan is a kifutóban levágott és összedarabolt fákat és ágakat dobálták át a kerítésen és utána kint elpakolták az útról :) Végül is sikerült az első órában jól elfáradniuk.
Perdi és Joci végig asszisztálta a dolgot és egyáltalán nem voltak láb alatt, áááá dehogy :)

Fekete ördögök ma kivételesen nem HKCS ruháját tépték, hanem Gabi és Maja volt a szerencsés. Legnagyobb terrorista a kis rózsaszín :)

Möszi és Szöszi boldogan rohant kifelé <3 Szöszi tényleg csúcs ahogy két mellső lábával dobbant és toppant és szökdel <3 <3
Külön dicséret neki azért, hogy szuper kutya módjára, simán visszament a helyére amikor látta, hogy HKCS finom kaját tett le a házba nekik :)

Majának és Pál Lacinak köszönhetően ma rengetegen sétáltunk

Dolphy, Napsi, Lajka, Cakkos, Gombóc, Ricsi, Gyömbér, Léna, Rami, Csoki, Mangó, Plexy és Én ja és nem utolsó sorban a ma már nagyon vidám öreg apó, akit HKCS elnevezett ma Karaknak, csatangolt Majával <3

HKCS szerint teljesen olyan feje van mint a Vuk rajzfilmből Karaknak a tapasztalt, öreg rókának. Mivel én kutyaként nem láttam és nem ismerem, se a mesét se Karakot, ezért se cáfolni se megerősíteni nem tudom, hogy így van e ez a dolog :)

Gyömbérnek le lett mosva és kezelve a sérült jobb füle. Ildi légyszíves holnap ti is kezeljétek le neki <3

Morris nagyon ügyesen kalapban fogadta gondozóit és hatalmasat futott az udvaron :)

Én séta után vissza kerültem férjuram mellé. Nagyon boldogan üdvözöltük egymást :)
Később azért sikerült jól össze is ugranunk. Igazából én voltam a kezdeményező, mert HKCS kiszállítmányozta a szaros vödröket a kapu elé. Egyik vödör elég közel került a kennel rácsunkhoz. Mielőtt elkezdték volna gondozóim kivinni a vödröket a konténerbe, HKCS beledobott a vödörbe egy megmaradt disznó lábat. Na ennek látványa és illata arra ösztönözött engem és Plexyt, hogy egymásnak essünk, bár esélyünk nem lett volna hozzájutni a finom falathoz. Én hüüüüülye kutya nem igazán gondoltam át a dolgot, na jóóóóó Plexy sem volt a helyzet magaslatán. Na mindegy, ilyen a mi hullámzó, színes, fordulatos, szerelmetes kapcsolatunk, ami unalmasnak semmiképpen nem mondható. <3

Mindenki nagyon élvezte a mai csodálatos, napsütéses időt. :) :)

Gondozóink mikor távoztak, mi már nagy csöndben voltunk :)

Mondjuk csodálkoztam mikor újra megjelentek egy egy zsákkal a kezükben, vagy a vállukon. Mint kiderült levezetés képen behordták a reggel szépen elfelejtett 60 kg rizst

Fáradtan pakolni az igazi :) <3

Remélem mindent elmeséltem a mai menhelyen történtekből :)

Szép estét és jó pihenést kívánok mindenkinekUi: HKCS nagyon szépen köszöni a mai segítőinek a sok sok segítséget, jó kis összeszokott csapat vagyunk:) <3
Gabi szuper volt az elemózsia amit hoztál nekünk, köszi anyu <3

Maja örültünk, hogy eltudtál ma jönni és erősítetted csapatunkat<3 <3 <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43895]
 43893. K.Barbi  |   Válasz erre2018-10-10 21:01:33 [46.] 
Szreda.
A mai nap gyönyörűséges időben a szokásos csapatunkkal telt.Plussz,Zsófi és Móni jött még szeretgetni,sétáltatni a kutyusainkat.Az ő jóvoltukból többen is sétizhettek,plusz Plexibácsi is kivitte kivételezettjeit.Köszönjük nekik!
Mára két műtéti időpontunk volt,az elsőre Nellykét már saját gazdijai vitték el,úgyhogy ő szerető kezek között melegben lábadozhat.Minden rendben vele,teljesen beilleszkedett új családjába,egyedül azt nehezményezi,ha gazdipapa fúr farag,kalapácsol,na azt nem bírja.akkor inkább fedezékbe vonul.
Másodjára Morris került kés alá,a szurinál hisztizett,de ébredés után már meg is bocsátott,csóvált,és szépen jött vissza a menhelyre.A kis faházban ágyaztunk meg neki,jól viseli a kalapot,csóvál rendületlenül.
Szöszmöszék ultra cukik,kiengedésnél olyan galoppozást táncos ugatást lejt Szösz,hogy még!Iszonyatosan élvezi a szaladgálást.
Mi megint ugy zártuk vissza,hogy Möszit odakötjük az ablakkilincshez,kaja a földön,és így mindenféle erőszaktevés nélkül szépen visszamegy a házba.
A siserehad továbbra is égetnivaló,mindenki jót randalírozott és kétszer is teletömték a pocakot.Én Lilácskát sokkal sovibbnak látom,pedig ő is eszik,figyeltük direkt.
Mivel holnap kellett volna oltást kapniuk,úgy gondoltuk,jobb lenne lerendeznünk ma,így Morissal együtt őket is levittük,és megkapták a szurijukat.
Az advocate cseppek aktuálisak voltak, minden érintett megkapta.Kivéve Gyömbért!Ő kimaradt véletlenül.Ott hagytam a pulton,Edina légyszi tedd rá holnap.
Öreg Papuska ma egész aktív volt,és evett is ,főleg a finom langyos rizseshusi jött be neki.
Még sétára is ment!
Cipiék hatalmasat randalíroztak Blackiékkel,Oreoékkal(is), nagyott lasztiztunk és igyekeztem a fejébe vésni a kis terroristának,hogy nem harapdálunk!Velem már óvatos...Határozott fellépésű gazdi kell neki,de ezt asszem tudtuk eddig is.
A soványak kétszer ettek,szuper olt a menü.
Gombóckát mérhetetlenül sajnálom...
Kipakoltam a nagy hűtő maradékát,a felét megfőztük,a használhatatlanokat kidobtam,a maradékot ott hagytam holnapra,hűtőt kihúztam.
Szuper szellős a terület,nagyon jó,hogy ezek a fák kivágásra kerültek.
Nyakunkon az igazi ősz,beüzemeltem a kis madáretetőket .
Mivel a rizs mostmár tényleg elfogyott,vettem hazafelé 60 kilót.Tök jó volt bepakolni a közértben a kosárban,majd a kocsiba! :D
Edina vigyázz holnap a derekadra!
Gázpalackot is vettünk.
Azt hiszem ,más történés nem igen volt,remélem nem hagytam ki semmit.
Kriszti és Szévi megint jól kitakarították magukat!
Köszönöm mindenkinek a részvételt gyerekek!
Puszipacsi.


ui:
Egyetlenegy dolog zavar.Nem emlékszem,hogy Bessit visszatettük-e etetés után Plexihez!Szééévi!Igen?Vagy nem?Jájjj.....

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2018-10-10 21:06:46]
 43892. rbedina  |   Válasz erre2018-10-09 23:28:10 [47.] 
Jó éjszakát mindenkinek, én Zsebi vagyok. <3

HKCS szerint egy szeretni való, idegen két lábúakkal bizalmatlan, négy lábú kanokkal szuper jó fej, szukákkal hiéna módjára vicsorgó szuka kutyus vagyok <3

Kajánnal és Kacorral a két kan tesóval vagyok egy kennelben. Szuper jól megvagyunk, Kajánnal nagyokat futok a kifutóban. Persze csak akkor ha Napsugár és Lajka nincs kiengedve hozzám. Igazából Napsi aki nem szimpatikus . Hogy miért ??? amikor olyan szép és okos kutya ? hát csak, szuka és kész, szeretek egyeduralkodó lenni a falkámon belül :)

Én inkább a szalmatárolóban töltöm az időt ha kiengedik hozzánk. Szombaton már inkább ki sem mentem a kennelből és hétfőn sem. Pedig HKCS nem engedte ki Napsiékat. Bár azt sem engedte, hogy bent búslakodjak, kivitt pórázon és így nagyot játszottam Kajánnal. Ma meg kifutottam had örüljön mint majom a farkának :)

HKCS mai szuper segítője Forró Kriszta volt, így sok társam kutyagolt egyet.
<3

Gombóc, Morris, Léna, Rami, Csoki, Mangó, Cakkos voltak a szerencsések. Bár Cakkos szokásához híven nem ment messzire, sőt :(

Blöki is kilátogatott egyik kis gazdijával hozzánk és HKCS lepapírozta :) Mától gazdis boldog kutyaként hajtja álomra a buksiját <3

Fekete sereget már nem a kennelben tartani nehéz, hanem kint tartani őket a kifutóban, hogy HKCS bemehessen takarítani

Mikor bent vannak kijönnének, ha kint vannak bemennének, nem egyszerű a csapat :)

Gyömbérnek ma sikerült áldott jó Ricsinket kihozni a sodrából, ezért megsérült a jobb füle, le fertőtlenítette gondozónk, de holnap légyszi nézzétek meg :)

Zara és Zeusz elég sokat balhézott ma egymással és Rufusz is rendre utasította szertelen, dinamit Oreonkat :)

Mindenki köszöni jól van, holnapi menü farhát zúza, csirke szárny és máj lesz :)

Már nagyon várom, de megyek aludni, mert késő van és eléggé elfáradtam.

Szép álmokat és jó éjszakát mindenkinek

Ui: Forró Kriszta HKCS nagyon köszöni a mai segítségedet

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43891. T.Éva  |   Válasz erre2018-10-08 22:03:23 [48.] 
Hérfőőőőőőőőőőőő!

A jó idő ellenére a szokásos 4 fős "személyzet " volt ma a menhelyen. Nem volt látogatónk.
Takszövibe kellett kezdenem, mert be kellett adni egy nyomit,melyet a pályázatra kell elküldenünk. ÁGikával útközben találkoztam már javában sétáltatott.
Fekete ördögök már megkapták első kajás tálcájukat, Ágika sétált, Vadóccal, Csoki /Mangóval Napsival, Léna/ Ramival, Gombóccal, Edina sétált Plexi/Bessy párossal, Gyömbérékkel és . Ha még sétált valamelyik négylábú a kétlábúval, azt írjátok be pls.
Aki nem sétált jó nagyot szaladgálhatott a külsőben . Edina szervizelte Piszkét.
Mindenki elfogyasztotta fincsi ebédjét,
Nagy örömömre szolgált a kis öregecske németjuc, mert odajött tetszett neki, hogy simiztem. Jól evett és nagyot ivott, majd elégülten befeküdt a házába.
Beültem Cérnáékhoz, nem jöttek hozzám csak Szasza, valszeg nem vagyok az eseték a Cérnáknak.
Volt arra is idő, hogy Szöszi/Möszi lakosztályába is beültem. Möszivel nagyot játszottam és látszott hogy Szöszi hezitál, jönne is mellém, meg nem is, kinyujtotta a nyakát, mint egy zsiráf és szagolgatta a kezemet, majd nyalogatta. Szépen enged a "merevségéből" Akkor voltak kiengedve Joci és Perdita, akik odajöttek az ajtóhoz Szöszi érdeklődéssel figyelte őket. Nagyon örültem, hogy már érdekli a környezete.
Amikor Edina ment Gyömbérékkel sétálni és elhaladt Jociék mellett, örült kutyasikítást hallottam, Edina kiabált, hogy szaladjak hátra, segíteni Jocinak szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint a baj, mert Joci lába beakadt az ajtó melletti oldalrácsba és nem tudta kihúzni. Rohantam oda, de addigra már ügyesen kiszedte a lábát, megnézte Edina, nem volt sérülése. Kicsit meghúzhatta, mert egy kicsit sántított, de hamar kiheverte az ijedtséget.
Oreot nagyon nehezen tudtuk becserkészni, hogy be menjen a kennelbe, külön kellett őket etetni, és az a betyár kutya nem akart bemenni, szaladgált, bujkált előlem, annyira vicces voltg, Marika meg a kennelbe bezárta magát és onnan nézte Oreo és én közöttem lezajló bújocskát, mérges lettem és pórázra raktam, úgy sikerült betessékelnem a kennelbe.
Jó éjt én még dolgozom egy kicsit.


[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43890. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-07 22:06:14 [49.] 
Vasárnapi helyzetjelentés :)

A mai nap is eseménydús volt a menhelyen, hiszen Joci és Perdita Bea val és Anna val privát csatangolón járt, miközben Andrea szervezésében a veszélyessé vált fákat kivágták, de természetesen eközben a menhelyi munkálatok sem állhattak le.
Ma is sok látogató, sétáltató volt, azzal a nehezítéssel, hogy a munkálatok miatt a művészbejárót nem lehetett használni, így minden ki-bejárást elől kellett megoldani. Ennek ellenére majd minden kutyus sétált. Krisztina és Krisztina erősítette önkéntesként a csapatot. Nagy Krisztina hozott az irodába cuccokat – köszönjük!

Feketebandához visszajött a tegnapi család, akik rózsaszínt nézték ki, de ma már inkább pirosra szavaztak illetve végülis arra, hogy még jönnek és választanak a „maradékból” :D .
Blacky gazdijelöltjei ma nagy sétára vitték őt családostul, de még nem jutottak végső elhatározásra, legalábbis nem mondták Erikáéknak, ezért gondolom vagy telefonálnak vagy írnák vagy jönnek még :D
Volt egy idősebb házaspár, akik kinti kutyust szeretnének a sajátjuk mellé, volt aki tetszett nekik, de kijönnek majd a sajáttal és meg kell nézni kivel jönne ki.

Rácsos köveket több helyen feltöltötték földdel Erika ék, hogy egyszerűbb legyen takarítani. Fekete gyerekeknél 2 vödör hypós vízzel kellett összetakarítani, mivel ugye tegnap féreghajtót kaptak, de legalább nem volt semmi a székletben. A kennel kifolyót kitakarította Laci.
Ennyi a mai esti mese :) jó éjszakát!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43889) Szabó Éva, 2018-10-07 22:05:15]
 43889. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-07 22:05:15 [50.] 
Késő esti menhelyi hírek „röviden” :D

Ma két sztahanov „kollegina” Edina és Krisztina, hajnali kezdéssel, mire kiértem Dóra val 8:30ra megcsinálták a gondozói feladatokat, gyakorlatilag egy kennel takarítás maradt. Én mondtam, hogy nem normálisak, de persze nem bántam, hogy ezek a feladatok nem vártak meg ;) Ezután Edina elment a kutyasuliba, és Rékával, Patrival és Dórival, Bessy, Ricsi, Vadóc csatlakozott hozzá. Kriszti pedig hazafele vette az irányt egy kis jól megérdemelt pihenésre, de szerintem később rájöhetett, hogy ennek a napnak már lőttek, mert még visszaugrott fotózni kicsit :D

Eszter is kint volt már reggel 8-tól és még pár órát tartotta velem a frontot, meg persze Napsugárral ;)
Márton és Lili is csatlakoztak, akik rögtön belevetették magukat a sétáltatásba, de nem hagyták ki a benti kutyázást sem :) a végén még haza is fuvaroztak, amit itt is köszönök nekik!

Rengeteg látogató volt, sokszor azt gondoltam 3 helyen kéne minimum egyszerre lennem, de azt hiszem mindenkivel mindent megfelelően megbeszéltem, aztán suli után Edina is visszaérkezett erősítésnek.

Éva is befutott adományozókkal, akik 25000 Ft – ot gyűjtöttek nekünk és át is adták. Készült hivatalos átadási fotó, az megy majd az oldalra :D

Érdeklődők vannak Blackyre, Fridára, rózsaszín feketére :) ezen kívül 2-3 család is már nem először jött ki, akiknek szintén örökbefogadás a szándéka, csak még ismerkednek. Lila feketéhez jöttek a gazdijelöltek, jövőhét pénteken mehet Kistarcsára, még egyeztetünk.
Sima sétáltató is volt több új család és már rutinos segítők is.
Gondozójelöltünk is van kettő hétvégére, akik elvileg jövőhét szombaton ismét jönnek és kipróbálják a munka javát is, mert ma csak a beszélgetésre (meg egy kis kutyázásra) futotta.

Fekete sereg kapott ma féreghajtót. Öreg loncsos szinte csak alszik a házban nagyon keveset jön ki és borzasztóan híg a széklete, mondtam Erikának lehet hogy fel kellene forgáccsal szórni nála jobban, ma már későn jött a gondolat, mert a lyukacsos betonból lehetetlen takarítani amit csinál :( Napsi köhögött sétánál.
A többiek jól vannak. Zara és Zeusz itt elől borzalmasak, megállás nélkül ugatnak, lehet hogy hétköznap jobb, de ilyen eseménydús napon vagy a látogatóknak vagy a kifutóban lévő kutyáknak ugattak. Möszi és Szöszi nagyon örültek nekem és utáltak amiért nem engedtem ki őket, de szintén a jövés-menés miatt nem akartam próbálkozni ezzel ma.

Teltházasok lettünk ismét, mert Csöpinéni még ugyan Ági jóvoltából lábadozóban idiben van, de a kisfaházat fenn kell tartani neki, a belső egyetlen üres kennelbe pedig visszaköltözött Gombóc. Sajnos az egy év alatt nem sikerült, tréner segítségével sem leszoktatni arról, hogy ha magára hagyják a lakásban ne romboljon. Persze tudom van 100féle megoldás és ötlet, de ez a család amit tudott, amit ők maguk meg tudtak tenni megtették, az utolsó dolog az pár napja történt, amikor arra értek haza, hogy az ajtó melletti falat téglára lebontotta a kutya kaptam fotót is :( . Úgy gondolják ez Gombócnak sem jó, mert kizárt, hogy jól érezze magát így náluk. Sírva búcsúztak és hoztak játékot, pórázt, fekhelyet, maradék kaját, kefét, vitamint – az éppen lejárt oltását is beadatták ma neki. Megbeszéltük, amíg nem lesz gazdis nem jönnek a menhelyre, de önkéntesünk Krisztina aki testvére a gazdinak és foglalkozott szintén Gombóccal persze jöhet hozzánk, hozzá, ezt meg is beszéltem már vele.

Nem mondom, hogy nem felejtettem el semmit, mert rengeteg infó és történés volt ma, de szerintem holnap sem lesz másképpen, amikor Andi intézi a fakivágásokat és mindeközben Erikáék a menhelyi dolgokat, meg persze Bea és Anna csatangol Perdivel és Jocival :) .

Jó éjszakát vagy jó reggelt ;)

Ui: A fotón Gombóc utolsó "munkája" :(

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43890] [előzmény: (43888) Szabó Éva, 2018-10-07 21:57:12]
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43914, Kutya)
 
    / 1757 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.021912097930908 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail