Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9210807/66 Témák: 17461 Tagok: 108467 Legújabb tag: csepany28 Online: (87/10
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1756 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43876, Kutya)
 
 43875. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-09-22 22:03:14 [26.] 
09.22 Szombat
Az időjárásról nem írok inkább semmit :D Krisztivel-vel álltuk ma a sarat, vagy inkább a szelet, esőt. Szerintem ő intézte az időjárást, hogy letesztelje a menhelyes kabátot ;) Hiszen most, hogy hazaértünk süt a nap :D
Vadóc és Piszke sulizott ma Andival és Pattival. Majd még mivel nem áztak bőrig, sétálni is voltak Fridával, Apókával és nem tudom kivel.
Indult a szokásos menet Dolfival. Majd befutott Erika és Laci a 8 csöppséggel. A faházba kerültek, onnan Csöpit a tacsit beköltöztettük Napsi volt kennelébe, jól bevackolta magát a kosarába és onnan figyelt egész nap.
8 egyforma, 4 lány, 4 fiú fekete kisördög. Féregtelenítőt kaptak! Jó ízűen kétszer is befaltak mindent (rizs, táp, májkrém kombo).
Csilla szerintem kellene kérni kölyök tápot és konzervet. Nem találtunk, pedig átpakoltuk a hűtőládákat.
Erika - Laci megcsinálta a csapot, így nem kellett vele egész nap szenvedni! Nagyon köszönjük!
Jöttek Effihez a gazdijelöltek, amit Éva beharangozott. Hatalmasat sétáltak az idő ellenére a gyerekekkel, Oreot és a kis feketét is elvitték. Zuglóba kerülne lakásba. Még nem döntöttek, de 80% már igen ;) és jönnének hozzá jövő vasárnap is a kutyagolóra. Adományt is hoztak, Kriszta beírta. Oreo szeme nagyon piros volt, kérlek figyeljétek.
Majd érkezett egy fiatalember, aki menhelyről (nem tőlünk - Vác) örökbefogadott kutyáját szerette volna beadni, mert problémás lett a viselkedése. Kriszti profin eligazította, visszairányította arra a menhelyre, ahonnan örökbe fogadták.
Kutyáink se élvezték a kifutót ma sokáig, minél hamarabb vissza szerettek volna menni a helyükre. Kivéve a Cerka csapat, akik a szokásos tempóban rótták a köröket.
Kriszta barátnője hatalmas virsli partit rendezett sok-sok simogatással egybe kötve! :)
Dolfi egész nap mondta a magáét, hiába adtunk neki bármit. De legalább nem köhög! Bárónak és Piszkének is hangosan járt a szája egész nap, csak ebéd utána hallgattak el.
Lajka Napsi eszméletlen milyen hangokat adnak ki, amikor játszanak :D
Möszi nagyon cukker, imádja ha simogatom, Szöszi végre megnyalta a kezemet 😍 Mindent megettek, szépen a forgácsba végzik a dolgukat, sebük szép.
Szasza egy tündér, Kriszti kényeztette és pedig Ricsivel mentem egy kis kört.
A főzött rizst és husit nagyon köszönjük, szuper volt! Főztünk még kolbászt meg darált husit, abból még maradt, betettük a hűtőbe.
Ahol nagyon áztak a kennelek, ott hátulról palával takartuk be őket, illetve az új kis ház hátuljának is nekitámasztottunk Andival hullámpalákat, mert nagyon verte az eső és nagyon vizes lett. Belül nagyon szuperül kezd kinézni, majdnem kész az osb borítás is. Ott melegedtünk bent néha! :)

Egy kicsit hosszú lett, de nem baj, akit érdekel az elolvassa ;)
Fotókkal jövünk külön. :)

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43876] [előzmény: (43874) Szabó Éva, 2018-09-21 20:46:25]
 43874. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-09-21 20:46:25 [27.] 
Akkor péntek...

Sajnos, ma nélkülöznünk kellett Főnökasszonyunkat 😉❤️, mert beteg lett. Jobbulást kívánunk Ildi Pregitzer neked és a gyerkőcöknek is! ❤️

Először hármasban kezdtük a napot Andrea Telek és László Pallal, majd később csatlakozott csapatunkhoz Nikolett Gál is.

A mai legfontosabb történésünk az új kutyáink érkezésén kívül, hogy sajnos tönkre ment a csapnak az az elzáró része, ami a slagcsatlakozó elzárója. Laci kénytelen volt elzárni a főcsapot és hogy tovább tudjunk a nap folyamán működni, egy régi slagdarabot rakott fel a hosszú helyére, hogy tudjunk vizet venni és ne spriccelje a ház oldalát a víz.
A csapot viszont így csak a főcsap nyitásával és zárásával lehet működtetni, a hosszú rúd segítségével, ami így elég nehézkes, de László Pal eszköz és alkatrész híján csak ennyit tudott tenni értünk, amiért persze nagyon hálásak vagyunk.

A holnapi csapat, ha nem érkezik addig segítség a javításra, sajnos csak így tud majd vizet venni.

... és akkor most vidámabb témák 😊😊😊

Andika hozta magával a reggel talált kölyköket, nagyon tündériek, de már van hangjuk rendesen. A rongyosba raktuk őket, amíg délután nem érkezett meg értük Krisztina Ujfalusi és haza szállítmányozta őket magukhoz. Reméljük, csendes lesz az éjszakátok Kriszta 😉.

Velük egy időben érkezett meg az új kutyusunk Miskolcról, egy csinos németjuci keverék legény, nagyon jó természettel megáldva így első látásra. Bújós, simizhető, semmi arrogancia nincs benne. Plexi régi helyére került, simán be lehetett vezetni pórázon, bár egy kicsit megriadt a nagy ugatástól, de szépen elfoglalta a helyét. Az ebédjét jó étvággyal befalta, majd néha-néha beleugatva kórusba, többnyire csendesen szemlélődött. Egyelőre nincs nyakörv rajta, ha esetleg valaki talál holnap rávalót, akkor tegye meg - előre is köszi. A nevét Andika kiírta a kennelajtóra, bocsi én már elfelejtettem azóta.

Edina kérésére megpróbáltuk Cakkost és Bessyt együtt sétáltatni, de nem vezetett eredményre. Bár először Cakkos elindult volt menyasszonya után és örült is neki, de hamar vissza kellett fordulni vele, így aztán a kifutóba engedtük ki őket együtt, addig Andi elvitte Plexit sétálni, hogy neki is jó napja legyen.

Sétált még Cipó bácsi, Nelly, Piszke és Báró, Dolphy, Vadócka és próbasétán volt Nikivel Frida is. Fridát esetleg pótmamaként lehetne Zipzárékhoz csatlakoztatni, ha Topi gazdihoz kerül. Hasonló természetű, mint Uzsi mami és cicijéből ítélve már többször lehettek kölykei. No, persze ez csak egy ötlet a részünkről.

A többiek a kifutóban tomboltak, Gyömbért és Ricsit akkor engedtük ki, mikor Piszke sétálni volt, így sikerült elkerülni, hogy kennelrácson keresztül acsarkodjanak.
Laci már megnézte, hogy milyen megoldás lehetne arra, hogy Gyömbér lába ne kerüljön közvetlen kapcsolatba Piszike szájával, de még nincs megcsinálva, így továbbra is vigyázni kell rájuk.

Plexi pofikája újabb sebbel gyarapodott, úgy látom náluk Bessy az úr a háznál, reméljük, Plexi nem fogja megunni az asszony zsörtölődését.

Edina köszönjük a finomságokat ❤️❤️❤️, amit főztél nekünk, a kutyusok is nagyon örültek neki és egy-két kivétellel tisztára nyalták a tányérkájukat.

A faházban lévő öreg tacsi egyelőre kennel tisztának tűnik, mert csak egy pisit találtunk, azt is a fekvőhelyén. Így Niki pórázon egy kicsit körbesétáltatta az udvaron, amíg kitakarítottam nála. Nagyon kedves kutyus, bár még tartózkodó és nem szereti a hirtelen mozdulatokat. Érdekes módon akkor evett inkább, ha valaki beült hozzá, úgy látszik akkor jobban ízlik neki a kaja. 😊

A kőházban lévő páros közül a kicsi (Szöszmösz?) szívesen veszi, ha simogatják, bár még reszket közben. Sajnos, enni nem akart, egy pár falatot fogadott el csak kézből.
A nagyobbik kutyusnak viszont jó étvágya van, ami azért volt szerencsés, mert amíg evett simán lehetett takarítani és így meg tudtam igazítani a fekvőhelyét is, amiről azonban egész nap nem kelt fel. Egyáltalán nem barátkozik és egyelőre simogatni sem ajánlatos. Egyébként nagyon szépen használják a forgácsot mindketten.

A kiskölyök kutyus a hátsó kennelben, viszont rendesen lakberendezett és pottyantott mindenhova 😂, volt mit takarítani és kapargatni utána. Nagyon barátságos, de állandóan bepisil, amikor simogatja az ember. A kajáját pillanatok alatt befalja és hálás minden kedves szóért, dédelgetésért.
Őt és kőházban lévő párost nem engedtük ki az udvarra, csak kennelben foglalkoztunk velük.

Cipó bácsi nem tud enni a lámpaernyőtől, így etetéskor levettük róla és tettünk be neki lábaskában vizet, mert most nem tud inni a nagy vödörből. Lábast tettünk be szintén ivóedénynek Szöszmöszhöz is, mert a vödröt ő sem éri fel, szóval azok nem kajás edények.

Andi cseppentett mindenkinek a fülébe, akinek kellett. Léna megint kezd vakarózni, lehet, hogy érdes lenne megint cseppet tenni rá, eltelt az 1 hónap és múltkori után abba hagyta a vakarózást.

Hogy hű legyek magamhoz 😜, a holnaptól várható erős lehűlés miatt a kistestű és rövid szőrű kutyák házába pokrócot tettem, remélem ezt ők is respektálják majd és nem csinálnak rendetlenséget majd, amiért persze majd nyugodtan lehet engem szidni, legfeljebb gyakran fogok csuklani.

A hűtőben hagytunk rizst és húst is, ha esetleg nem elég, akkor finom kis kolbászkák vannak a mélyhűtőben, ami hamar megfő.

Mindenkinek szép estét kívánok!
4 ember látta


Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43875] [előzmény: (43873) rbedina, 2018-09-20 23:50:02]
 43873. rbedina  |   Válasz erre2018-09-20 23:50:02 [28.] 
Sziasztok itt Cakkos :)

2016.januári születésű kan kutyus vagyok. Bár ez csak becsült adat, mivel utcán kóboroltam és hát ügye én nem tudom megmondani mikor születtem
Most már nem vagyok olyan válogatós ám mint amikor bekerültem. Sok embernek beloptam magam a menhelyen a szívébe <3

Iskolázott kutya is vagyok, mert a menhelyen ilyen szuper lehetőségünk is van, hogy kutyaiskolába is járhatunk szombat reggelente

HKCS mostanában kicsit aggódik miattam, mert nem tudja mi történt velem. Eddig repültem sétálni. Mostanában viszont kész kínlódás velem kutyagolni. Ismeretlennel egyáltalán nem megyek , leülök és megmakacsolom magam.
Ismerőssel meg változó meddig megyek, de közben lefekszem, leülök :(
HKCS találgat, lehet egyik sétánál megrázott a villanypásztor ?? hát tőlem sajna nem fog választ kapni....Vissza felé a menhelyre viszont repülök....
Na ember legyen a talpán aki megoldja a Caki rejtélyt :) <3

Ildi, Andika, Mariann, esetleg ha van kapacitásotok holnap, kivinnétek engem Bessyvel együtt? Hátha meglenne a nagy áttörés és HKCS újra nyugodtan aludna:)

Reggel jött ma is Eszter munka előtt kutyázni

Így elsőként sétált Vadi:) Majd miután Gabi és Pál Laci is csatlakozott, beindult a napi rutin és Napsi, Lajka is kutyagolni indulhatott :)

Joci és Perdi megkapták a cseppjeiket :)

Frida teljesen megnyugodott és boldogan nézelődött egész nap. Végre nem zaklatta Oreo :)

Oreo hatalmasat futott Blackyvel és Effyvel:)

Majd fizikai fárasztás után Donával megtapasztalhatta milyen a szellemi fáradság jótékony hatása fiatal és túl aktív szervezetére <3

Pisis Szaszánk élvezte ma is, a már tegnap megtapasztalt tágas kifutónk szuper adottságait <3

SzöszMöszék tovább ismerkedtek menhelyünk életével és a simogatás rejtelmeivel

Plexy még mindig nagy ellenségének tartja Bárót és Zara Zeusz házaspárunk is morcosabb volt ma a kelleténél.

Csoki és Mangó sétára vitték Lacit :)

Mindenki élvezte a napsütést :)

Nellynek már nincs töltött zokni kinézete és egyre fürgébb a kifutóban.
Teljes magabiztossággal mondja el a véleményét. Egyre több a mondandója <3

Cipó bácsi ivartalanítás után is a régi, mintha meg sem műtötték volna, nagyon jól van Meghazudtolja a korát <3

Napunk zárása képen, Gabi és HKCS elszállítmányozták Blökit új otthonába próbaidőre :)

Drukkoljatok neki, szuper család, szuper otthon, reméljük megbecsüli magát :)

Így Cerka, Cipi, Topi/Muci hárman maradtak

Mi is és HKCS is köszöni a szép napot mai segítőinek <3 <3

Mindenkinek jó éjszakát kívánok, most már itt az ideje, hogy én is megismerjem leendő szuper gazdimat. Esetleg ha találkoztok vele irányítsátok el hozzám ide a csömöri menhelyre, már nagyon várom :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43874]
 43872. K.Barbi  |   Válasz erre2018-09-19 21:59:24 [29.] 
Szreda.
Mire kivanszorogtam reggel a menhelyre,Kriszti már kiengedte a frissen műtött Cipóapókát.Mintha mise történt volna,vidáman jöttment és simiztette magát.Az egész nap folyamán én kb.30%-on tudtam üzemelni,a lumbáhóm miatt,de hála az égnek,ilyen szuper társaim vannak,akik ismét állták a sarat.Köszi Szévi,köszi Kriszti!
Arra voltam jó csak,hogy főzőcskéztem nagyjából.
Szévi kivitte Cakkit,Vadit és Csokiékat,Plexibácsi meg Plexiéket.Plexi arcán vagy egy seb,asszem Gyömbién is,heves a két pár házasélete,de amúgy imádják egymást.Nem is jó a langyosvíz,mindig is mondtam...
Mivel Cipóka csak mondta és mondta a faházban,visszatettük Nellihez,úúúgy örültek egymásnak!

Oreo viszont az őrületbe kergette Frídát,így ő visszacuccolt Effiékhez,Frida végre szundizhatott csöppet,láthatóan megnyugodott.
Az új kutyák édesek,Szasza ultracuki,kiengedéskor ,mint a nyuszi pedert örömében.
Szösziék már nehezebb esetek,Möszi még csakcsak,de Szöszke...hááát,kicsit drága Dominóra hajaz...
Remélem,hogy ha lassan is,de majd oldódik,és rájön,hogy többé nincs mitől tartson.Jól evett mindenki.Ők is.
Azért,hogy valami extrát is villantsunk,mindenkit elláttunk vectra3d-vel.Itt volt az ideje.
Igazából a munka dandárját Krisztiék végezték,én addigra már ülni is alig bírtam,viszont ügyesen mértem fecskendővel a cuccost..
Egyedül Jociék maradtak ki,már visszacsuktuk őket,mire rájöttünk,úgyhogy őket holnap be kellene pótolni.Kaphatnak két egész pipettával,kint hagytam az asztalon.
Nem kaptak még Szösziék sem,van nekik most épp elég bajuk.
A ház fantasztikus,jó lesz ,ha majd berendezzük,és minden szépen elfér.
Csilla Völgyi,kitennétek egy posztot,hogy kérnénk bútor felajánlást?Elsősorban,és főleg polcokat,kisebb szekrényt esetleg.
Az álló mélyhűtőt,és a kicsit is a hűtő tetején,kihúztam,minden befért a nagyba.
Mindenki sziesztázott csöndben,mikor eljöttünk.
Jóéjt ,puszipacsi mindenkinek!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43871. rbedina  |   Válasz erre2018-09-18 20:32:29 [30.] 
Szép jó estét mindenkinek :)

Szeretnék bemutatkozni nektek, engem tegnap óta Szaszának hívnak. Hétvégén érkeztem a menhelyre. Nem én vagyok a legújabban érkezett kutyus, mert tegnap megérkezett a szöszmösz páros, Szöszi és Möszi.

Ők még sajnos nem alkalmasak beszámoló írására, mert tegnap estek át az ivartalanításon és eléggé be vannak tojva, de enni legalább esznek, és csendben nézelődnek. Takarítást, felmosást is szépen csendben asszisztálták végig :)

Bár arról, hogy ki van jobban betojva ők vagy én, versenyt indíthatnánk.
Én ugyanis ha közelít felém valaki gyorsan a biztonság kedvéért megadom magam, majd csöndben tűröm, hogy simogassanak, de közben sajnos bepisilek. Tegnap még volt, hogy ha rám néztek hangosan fel is sírtam. :(
HKCS megint azt hitte a képek alapján , hogy legalább Bessy méretű lennék, de rá kellett jönnie hamar, hogy még fiatal kislány vagyok és kisebb mint a képen.

Össze szedet nekem ma labdákat és kis játékokat :) Én nagyon boldog voltam és ide oda cipelgettem őket, kicsit bakkecskének képzelve magam :)

Nagyon szeretem a pocakomat, ma is kétszer kaptam enni :)
Gyertek simogassatok és megpróbálok nagyon bátor kutya lenni és nem fogok bepisilni már <3

Ma HKCS egyedül tevékenykedett menhelyünkön :)

Csak Bernadett volt kint kicsit két kislányával, Emilivel és Mirával

Elvitték leendő kutyusukat Blökit sétálni :) Megbeszélték HKCS-val. hogy csütörtökön műszak után elviszi nekik Blökit és megkezdheti próbaidejét náluk <3

Bessy ma próbált odabújni a kutyaház tetején fekvő urához Plexyhez, de Plexynk jelezte óvatosan szíve hölgyének, hogy mindennek van határa, még nem tart ott a kapcsolatuk, hogy a kutyaház tetejét megossza vele

Piszinek le lett kezelve a füle :) Fülcsepp holnap el fog fogyni, és Piszkének új tápra is szüksége lesz :)

Gyömbérnek a kifutóból sikerült felmászni Piszkéék kenneljére, ezért megsértette jobb mellső tappancsát. HKCS le betadinozta neki, holnap légyszi kenjétek be újra :)

Gyömbérnek köszönhetően már jó tanítványként kennel társa Ricsi is egyre jobban mászik fel a kennel oldalára :(

Gács Ági délután elvitte Cipó bácsit ivartalanításra. Ő most a faházban lábadozik

Nelly így most egyedül maradt.

Lehet holnap Oreoval ki kéne próbálni, mert Fridának már az agyára ment ma a hiperaktív csöppség.

Pedig Oreo mindig úgy próbált feküdni vagy ülni, hogy hozzá érhessen legalább egy picit Fridához, és próbálta egész nap hívni őt játszani.
Fridácska sajnos nem volt vevő erre, inkább csendben üldögélt és nézelődött volna Persze ha Oreo hagyja

Minden kutya társam nagyot játszott a kifutóban ebben a gyönyörű időben <3

Én nagyon várom, hogy leteljen a karanténom és kapjak egy játszó társat :) és természetesen egy szerető szuper gazdiról fogok álmodni ma

UI: Rúfusz csókoltat mindenkit, szuperül érzi magát :) már bemerészkedett a házba, de csak az előszobába és már a konyhába berakta a lábát. Gazdik nagyon türelmesek vele és remélik mihamarabb a nappaliba is betudják csalogatni.

Rúfuszunk nem igazán ismeri a lakást, rettegett egyáltalán benézni is, lehet hogy az előző gazdi bántotta ha bement :( Mindenesetre a leendő gazdik bizakodók és imádják Lexivel együtt <3 <3

Mindenkinek jó pihenést és jó éjszakát :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43870. T.Éva  |   Válasz erre2018-09-18 00:19:29 [31.] 
Hétfőőőőőő!

Bocsánat a késői beszámoló miatt, de bele kellett vetnem magamat a munkába, amint haza érkeztem és most tudom csak megirni kicsinyke beszámolómat.
Marika, Edina és én adtuk a személyzetet kutyáink napi ellátásában. Hűűűű milyen hivatalosan fejeztem ki magamat.
Váraljai Bea is kint volt a menhelyen, szigetelte az uj faházat.
Megérkeett Papamaci fuvarozásával Szöszi és Mőszi, műtétek után.Félidős vemhes volt s.o.s meg kellett műteni. Még kicsit kábán, de azonnal elfoglalták a helyüket a kőházban. Beültem ismerkedni velük, a kicsi fiúka Möszi engedte magát simogatni, Szöszi az első simizésre összerezzent, de később rezzenéstelenül hagyta a simizést. Remélem szépen fognak gyógyulni. Kérés felénk, hogy ne válasszuk őket szét, mert Szöszi nagyon ragaszkodik kis barátjához és nélküle agresszív lehet. Ezt nem én mondom, hanem Papamaci akivel egy napja voltak és aki vitte műteni őket.
Óvatosan kell bánni Szöszivel, morgott rám egy kicsit, de csak egyszer, remélem hamar megenyhül felénk.

Edina kivitte Cakkost sétálni a többiekkel hosszan játszottunk a külsőben.

A négyekhez beültem , ki nem maradhatott volna - Blöki azonnal az ölembe ült, Cipi (nagyobb tesó) kerülgetett, kerülgetett majd mellém ült és folyamatosan simiztem, Topimuci odaszaladt időnként hozzánk egy simiért, de inkább őrizte a kennelt. Cipi (kicsi teso, lehet hogy pont forditva a nevek????) nem jött hozzám ő mindig távol ült le tőlünk. Nem erőltettem, majd odajön hozzám.

Kaján, Kacor és Zsebi vmint Napsi és Lajka egyszerre mentek ki. természetesen Zsebi továbbra is húzogatja Nóziját Napsira, de őt ez egyáltalán nem zavarta, vígan labdázott velem. Zsebi nagy sértődötten bement a szalmásba - egyébként ez számomra rejtély, mert be volt kötözve az ajtó és csak segítséggel tudott kijönni - és onnan a legmagasab b részről ugatott kifelé. Meglepő volt számomra, hogy mind a hárman odajöttek hozzám és megsimogathattam őket, eddig ez még soha nem történt meg. Sokat változtak.

Dolfi fülét Edina kitisztította és kérése, hogy minden nap ezt a gondozók tegyék meg. (fülcsepp és törlés bocska Edina mondta )

Piszke popóját Edina lekezelte, amint a kesztyűt felveszi és a törlőket Piszke mélykuszásba megy vagy bújocskát játszik, de Edina azért elkövette a tervezett műveletet.

Plexi/Bessy páros is boldogan futott ki a külsőbe, de Bessyt elkaptuk és Edina kiszedte a maradék kapcsokat, én tartottam, hát nem volt egyszerű, de sikerrel jártunk.
Szasza nagyon cuki kutya, remélem abból az általam utált kennelből hamarosan bekerül a belső kennelek egyikébe.
Komolyan készülök a beszámoló bekirására, minden alkalommal kennelenként felirom a neveket, mert az agyamat már kikezdték a P betűsok, Pázsit és a többiek, következtek a C betűsok és most a Szöszi, Möszi, Szasza, azér nem mondhatjátok, hogy nem igyekszem a nevekkel.

Jó éjszakát aki még most olvas és jó reggelt, akik holnap olvasnak.

Ölelés mindenkinek.
Nem tett Smileyeket, mert ha átmásolom a facéra ott csak számokat lehet látni.
[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43869. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-09-17 10:12:24 [32.] 
Vasárnapi híradó :)

Ma is mozgalmas napunk volt!
Reggel 8-kor találkoztunk jó páran a menhelyen és kezdődött a pakolás, kutyusok kivétele, kis pisi séta és a szerveződés ki kivel hogyan menjen :) Az eredeti felállás szerint Ricsi, Gyömbér, Effy, Cipó, Mucika, Perdita, Napsi illetve Nelly jöttek volna, de utóbbi az előkészítő séta alatt úgy ment mindenkire fejhangon ugatva, hogy maradnia kellett és helyette Bessy lett a befutó. Így a sok vállalkozó szellemű önkéntesnek köszönhetően 8 kutyussal érkeztünk a helyszínre <3
Mikor mi indultunk már, utoljára Barbival, jöttek is szembe Erikáék és megkezdték a szokásos gondozói napjukat, bár kicsit kevesebb kutyussal.
Függetlenül attól, hogy kiírtam igazi látogatás nincs, csak-csak érkeztek a sétáltatók, így sok kutyusunk ma is sétált. Chip olvasásra is érkezett egy spániel, akihez elvileg mentek is és vitték vissza a gazdihoz. Erika lenyírta a füvet a belsőben, Laci pedig megcsinálta a tálaló tetején a bádogot és a kennelek reteszeit ahol kellett. Reményeik szerint az iroda szigetelése, festése is napokon belül meglesz, ami nagyon klassz lenne :) Kutyusokkal rendben volt minden. Cerka csak séta után köhigcsélt, de amikor mi visszaértünk, sajnos akkor is hallottuk, ráadásul Cakkos is elkezdett köhögni :( .
16 óráig maradtunk a rendezvényen, onnan visszaérve a velünk lévő kutyusok kaptak enni, mert végülis a többiek ettek a szokásos időben. Ekkor érkezett vissza GÁgi és Bori, akik Oreóval és Fridával voltak dokinál és olyannyira jól megvoltak, hogy be is kerültek exRufi kennelbe együtt. Szerintem a kis dalospacsirta nyugodtabb lesz a bájos Frida mellett.
Mindezek után Barbival, Krisztivel és Vikivel megvártunk még Mátészalkáról egy ketrecből érkezett-bevállalt új kutyusunkat, aki olyan EffyBessy keveredés és nagyon édes. Szegény csupa nyál és kis hányás volt, annyira nem bírja a kocsit, de bár félős nem szalad el az ember elől. Egyelőre karanténban van, a zöld kennelben a kőház mellett. Nekem a Szasza név jutott eszembe róla, ha Nektek is tetszik lehetne.. Jön azt hiszem holnap még egy kutyapár, az egyik ivartalanítva lesz azonnal, mert magas vemhes - ő kerül a kőházba, és kis társa aki megint egy közkedvenc cukimuki lesz ha rendbe hozzuk, egyelőre külön a faházba kerüljön.
A rendezvényen meglátogatták TopiMucit a gazdijelöltek és keddhez egy hétre cuccol a kisasszony Zuglóba, lakásba!

Faantasztikus volt a hétvége csupa-csupa kutyázás, ami lefáraszt, de feltölt <3 Remélem Mindenki jól érezte magát aki bármiben részt vett 😘

A fotókon új kutyusunk Szasza (ha lehet :) )

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43868) Szabó Éva, 2018-09-17 10:08:20]
 43868. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-09-17 10:08:20 [33.] 
Szombati Dream Team, avagy 3 csaj meg egy kicsi :D

Ma átvettem a beszámoló írást Erától, mert koncerten sietett és remélem jól szórakozik :) . Így sajnos nélkülöznünk kell humoros beírását, nem is próbálom hozni a formáját, csak egy szokványos összefoglaló marad ma Nektek :) .

Viktória, Día Era jómaganm és a „kicsi” a keresztlányom Réka voltunk ma az alapcsapat, de sétáltató is volt bőven, rutinos és több elsőlalkalmas is, ennek köszönhetően majd minden kutyus sétált, de aki nem az extra kifutó időt és szeretgetést kapott bent. 4 ördögfióka is el volt ma kényeztetve beülés és kifutózás ügyben is, fantasztikus volt látnom, hogy mennyit változnak, nehéz esetek, de mégis fejlődnek. Persze róluk is készült videó, nem is egy, de ezt majd a napokban megmutatom ;) . Sajnos Cerka ma nagyon elkezdett köhögni és bár miniben, de nekem nagyon hasonlít Dolphi köhögésére – lehet, hogy elkapta ő is? :(

Effyre jöttek gazdijelöltek, de amennyiben nem szólnak vissza reggelig, marad a gazdikereső státusza és visszük holnap, ha visszajeleznek, akkor megbeszéljük mi legyen. Egyelőre nem írtak. Volt még gazdijelölt, akiknél láthatóan csak gyerekcipőben jár az elgondolás, hogy kutyájuk legyen, leginkább a 10 év körüli gyerek szeretne és legkevésbé apuka.

Ahogy írtam már Cipóka befogói is kint voltak, ők a XVI. kerületben mentenek kutyát, hagytak kint papírkákat magukról, lehet őket hívni chipolvasás ügyben éjszaka is! majd Éva elküldöm az elérhetőségeiket, mert lehet hozzájuk irányítani kerületi ügyeket. Felajánlották a segítségüket ha kocsival kell intézni valamit, de egyébként már voltak nálunk, adományt is hoztak, Állatmentés van az autójuk oldalára matricázva nagy betűkkel.

Hozott egy lány rendezvényről megmaradt nagyon guszta, friss óriás kiflis szendvicseket, így ma szabályt szegtünk a kenyérrel nem etetjük a kutyákat téren, mert ezt a finom sonkás, sajtos stb.. szendrót bizony odaadtuk a rizses csirkemellel amit múltkor kaptunk a kutyusoknak. Nem panaszkodtak ;)

Edina délután ment Rufihoz, nagyon drukkolok remélem minden rendben van és ő ma már gazdinál alszik!

Blökikére ma jelentkeztek!!! Bernadett, aki a kislányaival szokott kijárni, írt, hogy megszületett a családi döntés és szeretnék örökbe fogadni :) Holnap így őt már nem visszük és kedden mennek a menhelyre megbeszélni a részleteket.

Kicsit előkészültünk a holnapi napra, így talán reggel nem leszünk olyan fejetlenségben.
Remélem minden eszembe jutott :) Ha nem majd holnap beírjuk :)
Találkozunk reggel sokatokkal – előre is köszönöm, hogy ilyen sokan megyünk és sok kutyust ki tudunk vinni!

Csak hogy ne hiányozzon, lesifotó Eráról és egyik kedvencéről <3
Jó éjt Mindenkinek!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43869] [előzmény: (43867) Szabó Éva, 2018-09-15 20:28:37]
 43867. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-09-15 20:28:37 [34.] 

Péntek
Marianna, Andrea, László <3 <3 <3 társaságában jó kis nap volt a tegnapi. Sok kutyánk sétált: Vadi, Dolphi, Joci, Perdi, CipóBácsi, Nelly, Ricsi, Gyömbér, Piszke, Báró és Rúfia is volt búcsúsétán. :) Főztünk egy csomó finom húst és vettünk ki mára dobozos kész-kaját: Rizs-natúrszelet, a pulton van, ami remélem mára kiolvadt és akkor tudjátok adni, nem kell főzni ;) hagytunk hozzá a Mariann által hozott rizsből is 2 kg-t. A délelőtt folyamán Nikolett is csatlakozott hozzánk. Lehet, hogy állandó pénteki csapattag lesz? ;) <3 Edina pedig a Norvégiában élő barátnőjével jött el hozzánk, így végül Bárót ő sétáltatta, akivel épp akkor készültem kimenni azaz "repülni", amikor megérkeztek. :D De Edina besegített és végül Báró nála maradt én meg Andi barátnőjét szórakoztattam. ;)
Krisztina is kijött Robival, az Oreoról készült szuper fotókat már láttátok. Barbi 3 körül vitte gazdihoz mindannyiunk egyik kedvencét Bonbont. <3
Kicsivel később érkeztek a "Liza Csömöri - féle" kutyaházak. Nagyon szuperek, Andi csinált róluk képet is azt hiszem. Mivel kennelekbe rakni már nem volt energiánk 4 órakor, egyelőre letakartuk őket.
Jött egy hölgy, aki hozott "ételmaradékot", állítólag minden hétfőn szokott hozni. Nem tudom máskor milyen minőségű az adomány, de ezúttal fagyasztott-penészes moslék volt a zacskóban: paradicsomos-tészta, valami leves, kenyér, mákos kalács és felvágott összefagyva, ami ráadásul penészes volt. Ha nem lett volna az akkor sem gondolom, hogy ilyennel etessük a kutyákat, én mindenképp kidobtam volna de... Ha előbb nézem meg mit rejt a csomag biztosan megkérem, hogy ezzel ne fáradjon a jövőben. Ha hétfőnként normális dolgokat hoz az más, de ha ilyet, akkor szerintem nem kellene udvariasságból átvenni. :(
Bessy és Plexi egyre helyesebb házaspár. Miután Bessyt etetés után hazaengedtük hatalmasat játszottak, Bessy puszilgatta Plexit, aki az agressziónak a legcsekélyebb jelét se mutatta már, amikor a kutyák kimentek előtte sétálni. íme a bizonyíték, hogy nem kell az első összemorgásnál szétszedni párokat! ;)
Joci is imádat. Mielőtt kivittük őket sétálni Lacival a kifutóban játszottunk velük, hogy Perdi kicsit lefáradjon és könnyebben tanulja a pórázfegyelmet. Joci sokszor szaladt oda hozzám simiért, már-már bújt a bull fejével. <3 Oreo kemény kiscsaj kajánál simán védte be az ételét Blekitől és láttátok, hogy Robi fejét is "leugatta" :D Rami egyik metszőfoga valószínűleg szuvas, de csak a kifutóban engedi megnézni. Légyszi Ti is nézzetek rá! A kis sánta pulit áttettük a faházba, hogy ne legyen kizárva a menhelyi életből. Nagyon aranyos, szeretetéhes kislány, de figyelni kell, hogy egyen. Melegnek éreztük, lázat mértünk, hőemelkedése volt, sokat is iszik, de nem levert, jó a hangulata. Aki vasárnap visszaviszi a Minibe ezt esetleg megemlítheti.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43868]
 43866. SZUCSI  |   Válasz erre2018-09-15 08:47:44 [35.] 
Szívből gratulálok Nektek!
[előzmény: (43864) T.Éva, 2018-09-14 20:05:38]
 43865. Óvónéni  |   Válasz erre2018-09-15 08:34:04 [36.] 
Gratulálok!
[előzmény: (43864) T.Éva, 2018-09-14 20:05:38]
 43864. T.Éva  |   Válasz erre2018-09-14 20:05:38 [37.] 
Óriási örömmel irom az alábbiakat:

A szívem majd kiesett, mig kerestem a Szervezetünket, utána meg az állam esett le szupeeeeeeeeeeeeer. Köszönjük mindenkinek!!!!!!!

CSÖMÖRI Állatvédó Civil Szervezet

5 683 029 Ft 1 185 fő felajánlásával[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[válaszok erre: #43865 #43866]
 43863. rbedina  |   Válasz erre2018-09-13 20:57:42 [38.] 
Sziasztok én Rúfusz vagyok

Igazából nekem nagyon nem is kell bemutatkoznom, mert már mindenki ismer. Beszámolót is írtam már, ha szépen türelmesen elolvassátok a beszámolómat rájöttök miért én írok már megint

Reggel HKCs 8.30-ra érkezett, mert Eszter jelentkezett, hogy munka előtt 10-ig ki tud hozzánk szaladni

Ezért HKCS nagyon boldog volt és kiért időben :)

Eszter sétáltatott , takarított segédkezett nagyon tartalmasan töltötte az időt <3 Köszönjük

9-re kiszaladt a megállóba HKCS Gabiért :) így már háromra nőt a csapat létszám :)

Később megérkezett a csapatba Pál Laci is :) Összes reteszt bezsírozta :)
Úgy csúsznak a reteszek mint még soha :)

Vadász úrék is eljöttek hozzánk, megnézték a fákat és mondták, hogy a tulajdonosok feladata lesz a fák kivágása. Minden igaz erről tájékoztatta Barbit is :)

Később nagy örömünkre a mai szuper csapatot még Forró Kriszta is erősítette <3 Lacival jó párost alkotva sok társamat megsétáltatták :)

Sétált ma Plexy, Bessy, Gyömbér, Ricsi, Csoki, Mangó, Zara, Zeusz,Bonbon, Blöki, és Cakkos

Bár Cakinak mostanában nem akaródzik sétálni menni, ha megy is inkább lefekszik és jönne vissza

Ötök együtt mentek ki, Zsebi szokásához híven mutogatta hiéna módjára a foga fehérjét. Egyszer nagy bátran azért sikerült összeugrania Napsival, de utána normálisan működtek együtt.
Még azért kell a felügyelet náluk

Bernadett is jött ma tüneményes kislányaival Mirával és Emilivel <3
HKCS -t teljesen levették a lábáról :) Látnotok kellett volna azt a két kis tüneményes kislányt ahogy sétáltattak és lelkesen takarították a kenneleket <3 <3 Fotó készült így kicsit megtudjuk majd mutatni <3

Bonbonunk teljesen elemében érzi magát a hangos apróságok között. Persze hangjával is erősítve a csapatot, ami már így sem volt egyszerű, de Bonbonkával megspékelve egyszerűen katasztrofális

Barbi is már ahogy írta, Effy, Blacky, és Oreo a fantasztikus gyors csapat :) Színte a lábuk sem éri a földet olyan gyorsan futnak szuper hármas <3

Végre ideérkeztem mondanivalóm legfontosabb részéhez. Reggel időben megérkeztek hozzám a beígért gazdijelöltjeim és hozták magukkal bemutatni nekem 1 éves gyönyörűséges, ó német juhász leányzót, aki a Lexi névre hallgat <3

Elmentünk sétálni, HKCS is jött egy darabig majd elengedett minket egész a patakig ismerkedni

Gondolhatjátok milyen jó fej voltam, elővettem a legjobb formám és szépen eladtam magam

Kifutóban is ismerkedtünk :)
Közben HKCS beszélgetett a gazdi jelöltjeimmel.

Gazdimami éppen most kezdett egy kutyakiképző tanfolyamot, minden szombaton vinne magával egész napos elfoglaltság lenne, csak kettőnknek. Kerepesen laknánk.

Én végig jó fiú voltam, mosolyogtam, kellettem magam. Jeleztem már türelmetlenül HKCS-nak ne kérdezzen többet, én döntöttem és költözöm :)
De mint tudjuk csak beszél és beszél :)

Végén csak kinyögte, hogy rendben. Szombaton reggel 8-ra jön gazdimamim és visz magával Gödöllőre az egész napos foglalkozásra és utána haza.

HKCS pedig átmegy és lecsekkol mindent, ha oké maradok szombattól próbaidőn

Én ott örömködöm, hát erre HKCS majdnem elriasztja gazdi papimat.

Ja hogy hogyan ????

Volt arca, hogy megkérje a fiatalembert segítsen neki azt a forgács zsák hegyet behordani a menhelykapuból

Segítsen jó vicc HKCS meg sem bírta volna mozdítani :) Leendő gazdim szerencséjére megérkeztek Dolfy gazdik és egy gyors bemutatkozás után HKCS Dolfy gazdiemberét is bevonta a buliba.

Ezért már egyszerre két pasi utálta, hogy megismerték a mai nap folyamán

Viszont hősként ketten behordták az egész forgács hegyet <3

Utána gazdijaim haza mentek, Dolfy gazdik pedig nagyot sétáltak kedvencükkel <3

Legyen szíves mindenki nagyon drukkolni nekem, mert ugye már nagyon megérdemlem, hogy én is szuper gazdikra leljek

Úgy érzem kifogytam a szóból :)

Gabi, Laci meg HKCS óriási nagy csöndben távozott ma délután :)

Minden segítőnek köszönjük a fantasztikus napot, nélkületek ez nem jöhetett volna létre <3

Ui: HKCS üzeni aki szeretne vinni vagy vitetni menhelyes kutyát szombaton a kutyasuliba, 8 kor reggel legyen a menhelyen:) szeretettel vár mindenkit Ámen :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43862. K.Barbi  |   Válasz erre2018-09-12 21:20:49 [39.] 
Szreda.
Csakúgy,mint a múlt héten,szokásos kicsiny csapatunkkal folyt a nap.Egyes egyedül még Plexibácsi csatlakozott a sétára Bessy és Plexi örömére.Míg Plexi elment,addig Bessyt kiengedtük Cakkival,örültek egymásnak.
Bonboncit összeeresztettem a földszintes négyessel,olyan anyátlan volt ott egyedül a faházban,így fsz.-es ötösök lettek,szuper nagyot futottak.Bent a kennelben Bonbon rá van izgulva Blökire,de ő jól állja a sarat.
Már úgyis csak 2 napja van hátra a menhelyen ,ennyit két lábon is kibírnak együtt.

Itt jegyezném meg,hogy Cipiékhez már régesrégen nem kell hosszú póráz,nyugodtan mehetnek szabadon,futnak vissza a helyükre ,mint a nyulak.
A kis Oreot is szerettem volna mindenképp pároztatni ,Rúfuszra gondoltam,de Kriszti nem egyezett bele.Így Effiékre esett a választás.Úúúúgy sajnálom,hogy nekünk ritkán jut eszünkbe videózni,mert ezt meg kellett volna örökíteni.
Láttam már pár gyors kutyát,de ezek brutálisak voltak.Először féltettük Oreot,mert rendesen legyűrték ketten,de aztán rájöttünk,hogy ő ezt tulképp élvezi.
Elképesztő energiák laknak abban a kiskutyában,gazdi legyen a talpán,aki beleszeret majd!
Rufi kenneljébe költöztek.Akihez holnap gazdijelöltek jönnek!Lehet,nem véletlen,hogy így alakítottuk ma a költözéseket....ámen...
Szévi kivitte egyébként őt és Vadócot is sétizni,plusz még chipet is olvasott a Vízműsoron egy kutyusban,akit már szerencsére keresett a gazdi.
Kacorékhoz egészen nyugodtan ki lehet engedni Napsit és Lajkát.Zsebi természetesen először elbújt ,de aztán látta ,hogy nincs vész.Napsival is órákig lehet labdázni,szépen visszahozza,és le is teszi.
Szerintem Dolfi már sokkal kevesebbet köhög.
Piszi fülét megöntöztük,fenekét illatosra mostuk.
Nagyon nagyon jó volt ma,el is kényelmeskedtük a napot,nyugi volt,és sok sok simi labdázás jutott végre !
A legújabb kutyánk neve,Frída!Frida Kahlo.
Egy cukiság. Szerencsére jókedvű,és jól evett.Talán csak a stressztől volt kicsit lázas.Reméljük,vasárnap megkaphatja az oltást.
Főztem májgombócos rizibizit,meg húsokat.
Asszem ennyi.
Társaimnak köszönöm a mai részvételt is!

Puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43861. rbedina  |   Válasz erre2018-09-11 20:10:38 [40.] 
Sziasztok itt Nelly :)

Fiatal kis német juhász vagyok, tacsi lábakkal és tacsi magassággal vagy inkább mélységgel
Pár nap elteltével sem lettem izgágább vagy harciasabb

Még mindig a nyugalom minta képe vagyok, HKCS szerint mintha le lennék szedálva, jelentsen az bármit is <3

Na jó szuper kutya vagyok és kész, csak HKCs-nak vagyok túl nyugodt.
Tehetek én arról, hogy nincs ízlése és a dinka, ugribugri kutyák jelentik a kihívást számára ?? :)

Bár Cipó bácsi mellett kutya legyen a talpán aki ideges lesz

Eleget pörög és zizeg mellettünk jobbra és balra Effy és Blacky, na meg Plexy és Bessy

Reggel HKCS egyedül érkezett. Barbi vitt neki mélyhűtött kaját három zsákkal, azt kihozta.
Megpróbálta elhelyezni a mélyhűtőkbe :) Mivel már csütörtökön is fúlón voltak a hűtők és hétvégén is érkezett kaja, ez nem volt egyszerű.
Főleg, hogy később egy úr is hozott hűtő pakolásból kis húsit. Végül is a tálalóba is bekapcsolta a mélyhűtőt, holnapra pedig a hozott húsból főzött Volt közte egy egész tyúk is, így holnapra is finom lesz a menü :)

Mai menüre sem volt panasz, csirke mellett kaptunk, zöldséges rizzsel a tálaló hűtőből . Még a finnyások sem panaszkodtak, el vagyunk nagyon kényeztetve

Bernadett jött most csak Emilivel, mert Mira oviban volt. Megsétáltatták Bonbont és utána Blökit

Délre befutott a két Laci, Plexy bácsi meg Pál Laci

Plexy bácsi elvitte kedvencét Plexyt, de ma mehetett velük Bessy is <3
Igaz az elején nem volt egyszerű, mert a két kutya két irányba szaglászott, de utána felvették a fonalat és minden ment mint a karika csapás

Menhelyen belül pedig Pál Laci szorgoskodott :)
Felmérte a kennel reteszek javíthatósági lehetőségeit. Legközelebb megcsinálja, most megtervezte :) Utána Cakkos kennele melletti kennelben megerősítette az oldalfalat, hogy Cakkosunk át ne nyomja. Utána a kutyaházból kiálló rengeteg szöget, csavart tette kutyabiztossá :) Köszönjük ezermester Laci :)

Reggel még felmérték a emésztőt a szakemberek. Sajnos Vadász úrék 14.45-ig nem értek ki hozzánk. Köszi Andika tutin megjelölted a kivágandó fákat <3

Gács Ági délelőtt elvitte új kis fekete pulinkat Shivát / Barbi talált neki új tuti nevet, majd beírja/ dokihoz megnézetni a lábát és oltásra. Sajnos nem kapott oltást mert lázas. Figyelni kell a héten, vasárnap Ági vissza viszi. Megnézték a lábacskáját nincs eltörve, se ficamodva, hanem valami levághatta a lába végét, tappancskáját, ezért jár olyan furán

Minden kutya társam sokat játszott a kifutóban :)

Piszke füleibe csöpögtetett HKCS, persze ezért Piszke nem volt annyira boldog, de szépen tűrte

Szerintem mindent leírtam ami történt a mai napon, eredményes napot zártunk, jól elfáradtunk :) Szép csendben voltunk amikor Pál Laci és HKCS haza indultak :)

Mindenkinek szép estét és jó pihenést kívánok :)

Küldjetek nekem egy álom gazdit, mivel én is álom jó kutya vagyok <3
Remélem ez a mai beszámolómból is egyértelművé vált mindenki számára :) <3 <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43860. T.Éva  |   Válasz erre2018-09-10 22:29:15 [41.] 
Héfőőőőő!

Ma hárman voltunk Marika, Era és én. Diákok sajnos nem voltak, nem volt Paksy Ági sem, igy a kutyák sajnos nem sétáltak, azonban sokat voltak a kifutóban, labdáztunk velük, jó nagyokat szaladgáltak.
Beultem Cipiékhez, Blöki és Topi/Muci mind a ketten bújos, szeretetre vágyó kiskutyák. Cipi és Cérna kezdetben idegenkednek, majd ők is odajöttek mellém és jó sokat simiztem őket is. Amikor kiengedtük őket, először a hosszú pórázon vittem őket ki, de később elengedtem őket, hát mint a villám nagy futkosással hálálták meg a szabadságot, egy szőrme játékkal a szájában elől Cipi futott és utánuk futott a csapat, de úgy, hogy alig tudtam videózni őket, mert örökké kifutottak a képből, de majd igyekszem felrakni. Simán kajával be lehet őket csalni a kennelbe.
Beültem még Bon-Bon hoz is aki állandóan fedez lábat, kezet, párnát, mindent, majd hanyatt dobja magát és simizhető. Résen kell lenni a ki/be járásnál, mert nagyon ki akarna jönni.
Az új kiskutyához is bementem a kőházba, nem olvastam róla előzőleg. semmi nem volt beirva, igy nem tudom, hogy mi van a hátsó lábával, amit felhúzva tart, időnként rálép, de nagyon kedves, imádta ha simiztem, nevet kapott már?
Ma "beülős" napom volt, mert Báró/Piszke kennelébe is beültem szeretgetni őket egy kicsit.
Többi kedvenceinkkel labdáztam, Zeusz imádja a focilabdákat, de nem akarja visszaadni, őrzi nagyon , dobálja magának, majd nagyot fút a labdával a szájában.
Sokat játszottam Jocóval és Perditával is.
Nagyon jól ettek, mosogatás úgy történt, ahogy eddig mindig Marika vailingban mosogatott mindig és most is.
Főzött Marika holnapra finom husit anyira jó illata volt, ettől olyan éhes lettem, alig vártam, hogy hazaérjek és ebédezzek.
Befejezem rövidke és nem olyan szines beszámolómat, amint kedvenceink számolnak be a történtekről, amit nagyon szeretek olvasni, de én nem vagyok olyan ügyeske.[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2018-09-10 22:40:38]
 43859. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-09-10 20:30:14 [42.] 
Vasárnapi híradó :)
Ma Erika & Laci voltak a menhelyen, sok sétáltatóval, ami biztosan a szép őszi időnek is köszönhető, így sokan meg lettek mozgatva menhelyen kívül és tápadománnyal is jócskán gazdagodtunk :) Krisztina és egy férfi is vitt ki 1-1 házikót a kutyusainknak. Gazdijelöltek is voltak, de konkrét elhatározás egyenlőre nem született, kinézték Bessyt, Napsit és Zeuszt, de van egy saját 7 hónap körüli kutyus aki mellé szeretnék, járnak vele suliba is, ezért elvileg a héten majd kijönnek vele és megnézik kivel jönne ki. Jár ki egy 50 órás kislány aki Bonbonnal szemezik, ezért ma apukája is kijött megnézni, de szintén nem született végleges döntés szeretnék-e, ha igen jelzik. Kutyusokkal minden rendben, csak Dolphi köhög még mindig és ma taknyos is volt, lehet át kéne gondolni az ő estében mégis azt az antibiotikum kúrát, gazdijelöltjei ma nem voltak nála. Nellyt nézzétek még meg, amikor eszik, mert Erikáék szerint olyan mintha nem tudna rendesen nyelni és emiatt rendesen enni (nem azért mert árt ha kicsit lead, csak nehogy valami nyelőcső probléma legyen). Gyógyszert már csak Napsi szed!
Tegnap megújult a csap lefolyója, teljes csőcsere volt és betonozás, ahogy be is írták, az emésztőjét is kiszivattyúzták LaciErika.
Az iroda ma kapott ereszcsatornát, holnap a villanyszerelést is megcsinálják és jöhet a szigetelés. Ha ez megvan le kell festeni és a régi házat is lehetne újra kezelni. Köszönjük minden résztvevőnek utólag és előre is! Remélem mielőbb "szolgálatba állíthatjuk" az irodánkat :)

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43858) Szabó Éva, 2018-09-08 19:53:20]
 43858. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-09-08 19:53:20 [43.] 
Szombat: Krisztina , Andrea 😍 és a gyerkőcök :) Igazi nő uralom volt 🤣
Andi reggel héttől irányította a faházikós fiukat! Nagyon szuper lett! 😘
Mire kiértem Kriszti már túl volt a gyógyszerezésen :)
A konyhában annyi légy volt, hogy úgy döntöttem valamit gyorsan tenni kell, így elszaladtam a Gazdaboltba, ahol adományként megkaptuk a légypapírokat! Na mit gondoltok ki rakta fel őket :D nyilván Andika! Köszi!
Én nagyon örültem a sulinak ;) a fiatalság ma nekünk segített. :D Annyian sétáltak, hogy nem győzünk takarítani Krisztivel. Nem is tudom felsorolni ;)
Akik nem sétáltak biztosan (Léna, Rami, Perdi, Joci), azokkal a kifutóban sokáig játszottunk. A csipet csapatot Rózival édesgettük kint, és képzeljétek Rami labdázott Pattival.😍
Cerka és Cipi néha odaszaladt simiért és úgy meglepődtek, hogy ez milyen jó.
Andi elvitte Piszkét a minibe, mert nagyon fájlalta a fülét. Cseppeket kapott.
Kriszti szerelem be esett, majd meglátjátok kibe. ;)
A kiscsajok keresztelőt tartottak ;), a futtatóban hagyott kutyus az Oreo nevet kapta és fantasztikus névtáblát hozzá.
Ebéd menü: husi, májkrém, rizs, tészta, pirított kenyér kocka. Köszi csajok - Ildi Andrea - jót főztetek! 😘 A speciális étrendűek a saját tápjukat kapták, a nyámnyogókat Patti kényeztette. 😍
Kriszti nem tudta olyan gyorsan készíteni a tányérokat, amennyi gyerkőc állt sorba a kajaosztáshoz segíteni :D Ugye értitek 🤣
És még mindig nincs vége ;) az elkészült házikó belsejét a lányok felseperték, Andival letakarítottuk az íróasztalt és bevittük a házikóba, hogy biztonságba legyen.
Bessy titkosan suliban volt ;) mi meg megfürdettük Bonbont, amíg Kriszti mosogatott és a konyhát rendbe tette.
Mikor eljöttünk még Erika és Laci próbálta megoldani a lefolyó - emésztő problémát!
Elsőre ennyi jutott eszembe, Andi - Kriszti egészítsétek ki, ha valamit kihagytam. ;)
Képekkel külön jövök! :)

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43859] [előzmény: (43857) Szabó Éva, 2018-09-08 19:52:20]
 43857. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-09-08 19:52:20 [44.] 
Péntek
Reggel csak László Pal Laciért mentem a 16.kerbe, mert a húst még csüt. elhozta Krisztina Ujfalusi - köszönöm <3 - miután a néni pánikszerűen telefonált, hogy ajajaj, menjünk, mert 1 mázsát kapott és nem tudja eltenni. ;)
Kezdésnek Andrea Telek Andikával elmentünk gázpalackot cserélni, de csak az üreset, hogy addig a másikon főjön a hús. A másikban is kevés van, majd azt is kellene cserélni, ha kiürül. :)
Tegnap én átadtam magam a kutyáknak hála a lányoknak, akik pörögtek a takarítással, fertőtlenítéssel Marianna Nagy szélvészasszonnyal az élen. ;) <3
Kivittem Vadit, Jocit, Nyafit, Cipót, Nellyt; Laci pedig Cakit, Rúfiát és Perdit. Andika is Csoki/Mangót; aztán a később érkező Nikolett Gál Nikivel a TopiMuci/Cipi/Cerka/Blöki kvartettet. Becsatlakozott Lili Herman és Márton Gáspár Marci, akik Lajka/Napsit, Plexi/Bessyt , Zeusz/Zara párost sétáltatták. Kint voltak Dolphi gazdijelöltjei is elvitték a drága óriást, és egy anyuka két kislánnyal, akiknek köszönhetően Blöki duplázott. Egészen nyári volt a hangulat, olyan sok kutyusunk sétált. :)
Ebédre Edina Radnainé Béki főzött nekünk húst, meg maradt rizs, amit még kiegészítettünk, mert Mariann hozott otthonról négy kilót elkészítve <3. Ebből hagytunk mára is, illetve főztünk még egy csomó csirkenyesit. Elég sok kutyánk sovány sajnos, Cakit kétszer etettük, délelőtt Barfos kajval aztán ebédelt, de Zeuszék és Joci is extra adagot kapott. Bonbonnak ne adjatok felnőtt tápot, nem eszi meg. Ott volt a tegnapi kaja is szépen kitúrva a tányérból. Mi reggelire májkrémes rizst adtunk neki, aztán ebédre főtt hússal etettem kézből. Igaz, hogy jobban kedvelem a méretes kutyákat, de ez a kicsi "sz@r" , ez valami fantasztikusan édes. Beültem hozzá, kiszedte a hajgumit a hajamból azzal játszott, a karomat ölelgette, úgy nézek ki, mint akit 10 macska támadott meg. Nelly szintén egy hatalmas fazon. Azzal a testképpel amivel rendelkezik folyamatosan mosolyt csal az arcra. :D Földszintes németjuhászként lehetne őt hirdetni. :D
Nyafi gyönyörű, Dominófeeling, igaz van egy nagyon pici zsemleszínű folt a szemöldökénél. Helyből nyakba ugrik előlről/hátulról karmol és harapdál - engem állon - de nem vészes. Nyilván azért "felejtették" a kifutóban mert nem tudtak (meg nem is akartak) bánni vele. Nagyon értelmes, figyel, tanítható. Dolphit pónilónak nézte, jól megmondta neki a magáét, persze tisztes távolból. De mindenre és mindenkire érdeklődő. Tünemény.
Vadika nem köhögött egyszer sem a sétán és Dolphi sem vészes, igaz olyan hangzavar volt egész nap, hogy ha köhögtek volna se halljuk. :)
Bessy-Plexi néha egymásnak esnek, ha komolyabb kutya megy ki a kapun a kenneljük előtt, de nem gondolnám,hogy emiatt szét kell szedni őket, Plexi láthatóan jobban érzi magát, hogy végre társa van. Külön etetés fontos, ennyi. Nyafi házának alja kissé rohadni kezdett, ezért tettünk alá egy trepnit.
A faházépítők meg sajnos nem jöttek se reggel, se később.

Azt hiszem ennyike. Mindenkinek köszönjük segítséget, részvételt! <3 Jó volt ennyien lenni, főleg, hogy nem számítottam rá! Niki gyereeeee máskor is!! Ja azért csillog minden lábas/fazék, mert Niki mosogatott! 😘😘

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43858] [előzmény: (43856) rbedina, 2018-09-06 22:46:23]
 43856. rbedina  |   Válasz erre2018-09-06 22:46:23 [45.] 
Sziasztok :)

Tegnap érkezett Nelly menhelyünkre. Tényleg egy kis töltött zokni kinézetű, kedves tacsi jellegű kutyus, de mára már nem ő a legfrissebb, új lakónk.

Legújabb kutya gyerek én vagyok.
Pointer jellegű, fényes szőrű tüneményként emlegetett ma HKCS.
Nyafinak szólítottak, kb. 5 hónapos lehetek.
Jó jó ezt a nevet azért adták nekem, mert ha nem volt bent a kennelben nálam két lábú, hát én bizony mondtam a magamét :(

Meg is volt rá az okom, mert képzeljétek ma elindultam "szerető" gazdáimmal, egy idős házaspárral a XV. kerületi Csobogó utcai lakótelep kutyafuttatójába :(
Ekkor még boldog gazdis kutya voltam....de sajnos ők lecsatolták a pórázomat, levették a nyakörvemet, ekkor még nem értettem és elengedtek játszani.

Futkároztam kicsit azután keresni kezdtem őket....de ők elmentek, ott hagytak....nem tudom, hogy tudnak mostantól elszámolni a lelkiismeretükkel és nyugodt szívvel tükörbe nézni, de én nagyon csalódott vagyok , kicsi vagyok és mérhetetlenül szomorú :( :(

XV. kerületi kutyások behoztak a csömöri menhelyre :(
Segítsetek nekem találjatok nekem gazdit, aki igazán szeret engem és soha sem fog cserben hagyni <3

Leírom nektek azért a mai napot.

HKCS már reggel a busznál felkapta segítői egy részét, Gabit, Somát és Pál Lacit :) Kriszta már kint várta őket, majd jött Judit és később Helga <3 <3 Marci és Lili is beugrott kicsit <3

Szuper segítőkkel teli nap kerekedett :) HKCS boldog volt, mert arra készült reggel, hogy a mai napot teljes magányban fogja tölteni.
Szerencsére nem így lett

Mindenki sürgött forgott :) Kriszta és Gabi elvitték Bonbont oltásra Mikor visszajöttek nem tudni a kis lurkó milyen szert kapott, de olyan bátor, nagy szájú kutya lett belőle, hogy mindenkinek tátva maradt a szája

Kezdésnek Jociékat jól megugatta, azután bent sorban mindenkit. Különben csak azt kiabálta világgá, milyen ügyes volt az oltásnál, de hát a kétlábúak ezt ugye nem érthetik :)

Sokan sétáltak, új párosok is ezért könnyebb volt a külön etetés is :)

Topi/Mucus kintről a kifutóból úgy felbosszantotta Lajkát meg Napsit, hogy tehetetlenségükbe, mivel Mucihoz nem fértek hozzá egymást gyepálták meg :(


HKCS gondolta, ha még egyszer összevesznek szétülteti őket, mert Napsinak nem tesz jót a bunyó, de mintha megérezték volna a nap többi részében nyugiban voltak.

Ildi jelezte, szóltak neki, nem holnap hanem ma kellene menni húsiért, mert most jött szállítmány...ezért Krisztáék a Minivetes körükbe beszúrták ezt is és kihozták a sok finomságot :) Köszönjük Van benne húsi , hurka, kolbász :)

Holnapra HKCS főzött kolbászt, bent van a hűtőben, meg rizs amit még Barbi főzött :)

Hoztak fagyasztott töltött tortillát is . Ma kaptunk belőle és még van a tálaló asztalon egy egész dobozzal.

Jött még egy nagyobb szállítmány fagyasztó kipakolásból is.....volt mit válogatni.....az úr majdnem beállt kocsival a művészbejáróhoz, még szerencse, hogy HKCS időben kiment, mert lehet az emésztőből szedtük volna ki emberünket, autóstól :(

Mivel Dolfy meg Vadi még mindig köhög és HKCS hétvégén elutazik, így nem megyünk menhelyes kutyák suliba szombaton, de jövőhéten nem ússzuk meg :)

15.-én szombaton reggel 8 ra viszont HKCS várja a jelentkezőket, akik tudnak velünk kutyasuliba menni, de ezt még majd jövőhéten beírja :)

Nagyon szépen köszönjük minden segítőnek a mai közreműködést <3

Maja hiányoztál <3

Szép estét jó éjszakát mindenkinek <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43857]
 43855. K.Barbi  |   Válasz erre2018-09-05 21:44:00 [46.] 

Szreda.
Mivel kezdődött a suli,vége van a jó világnak,így hárman,a szokásos kis csapatkánkkal töltöttük a napot.Ivartalanítás nem lévén,szép komótosan folytak a dolgok.Az idő csodás volt végig,köszönet az égieknek.
Aztán később csatlakozott még hozzánk PéLaci is,folyamatosan talált magának munkát,vagy a kutyáknak gügyögött.
Köszönjük neki is a részvételt.
Természetesen nem múlhatott el a nap költözködések nélkül.
Régóta zavar,hogy Plexi egyedül van,ma találtunk neki egy társat,Bessy személyében.Így az is kiderült,hogy Plexi szeret és akar is labdázni,bár a megszerzett focit kajaként védi.
Jót játszottak a kifutóban,Plexi időnkénti röfögésétől sem kell megijedni.Viszont az etetés szigorúan külön!
A művészbejáró melletti kennelben kezdték meg közös életüket.
Napsi is és Lajka is igen szomorú volt ,gondoltuk,nyomhatjak szegénykék ezt együtt is.
De jó hatással lettek egymásra!Ők is játszanak,Napsiról is kiderült a labdaszeretet,még szokják egymást ,de jó páros.
Jött Plexibá is,Ő is örült a változásnak,de azért nem maradt el a szokásos közös programuk.
Érkezett ma új kutyus is,Nelly,aki egy miniatűr németjuci.
Nagyon kedves kis dagika,nagymama haála miatt hozták ki a rokonok sírva(ami engem inkább idegesít mint meghat...) kaptunk hozzá apanázst is 30 ezret,azért ez legalább becsülendő.
Őt összeköltöztettük a kis nyafogó öreg Cipókával,de kölcsönösen nem érdeklik egymást ,mindkettőnek megvan most a maga baja...
Zeuszékhoz tettünk be egy trepnit meg házat,mert az ott lévők a nagy kivételével mint szarok voltak,csípősebbek az éjszakák,jó lenne ha mindenkinek jutna kényelmes kuckó.
A négy apróságot imádom,élvezet bent ülni náluk,pláne hogy Cerka már egyre kedvesebb,Cipi még zizi..
Kis Bonbonetti meghát...anyám,elképesztő cuki.
Ha félre húzza az ember a frufruját,olyan gyönyörű zöld szem tűnik elő,kb 3 centis pillákkal,hogy én még ilyet nem láttam.

Holnap Kriszti leviszi oltásra mostmár.
Az advocate cseppet megkapták az érintettek.
Elvileg pénteken jönnek a házépítők!Juppijé!
Próbáltam intézni markolót az emésztőhöz,de a kontaknak sajnos nincs ilyen kis kanalas bobcat,ami hozzánk kéne.
Bárki tud ilyenről szóljon,nagyon égető lenne megoldani az emésztő ügyet.
Tök jó kis nyugis nap volt,végre kicsit több kutyázással.
Jóéjt,puszipacsi!Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43854. rbedina  |   Válasz erre2018-09-04 23:29:05 [47.] 
Sziasztok én Cipó vagyok, 12 éves öreg úr <3
Eredeti nevem Cigány alias Cigó volt, de az nem tükrözte megnyerő személyiségemet.
Ezért itt a csömöri menhelyen elneveztek Cipónak :)

Én írom a mai beszámolót :)
HKCS még ha akarná sem tudná, mert hazajött két hétre külföldről az egyik legjobb barátnője, ezért tuti a föld fölött jár minimum két méterrel. Szerintem azt sem nagyon vette észre, hogy esett ma az eső, pedig elég látványosan cudar idő kerekedett és kellemetlen volt így kint lenni

Kifutó ajtó melletti banda nem semmi mostanában, elég keményen nyomják, ugatnak, hepciáskodnak egymással. Főleg Cerka meg Cipi bontogatja szárnyait és egymásnak is feszülnek néha.
Nem hogy példát vennének az óriás Szöszről, na ő szépen csöndben pihenget, nézelődik.

Mondjuk ő lehet nem is tudja milyen ijesztő nagy kutya.

Blöki, Topi, Cerka, Cipi szerintem meg azt hiszik szuper erős és nagy kutyák. Önbizalomban nincs hiány náluk

Szöszért ma jöttek a gazdik és minden papír, adásvételi, oltási bemutatása után haza vitték. HKCS beígérte az ellenőrzést.

Kata talált Csömörön egy kis tacsi keveréket aki futkosott az autók között. Nem talált benne chipet ezért behozta a menhelyre.
HKCS azért megnézte a chipet még egyszer, mert ezek a chipek tapasztalatai alapján elég szépen elszoktak vándorolni

Bizsu kutyájának a lapockájáról elvándorolt a mellkasára

Kiskutyának pedig a bal fülénél jelzett a leolvasó. Na mindegy a lényeg, hogy jelzett és Bogyó haza került a Magtár utcába.

Köszönjük Kata, hogy megtaláltad és haza vitted :)

Dona kilátogatott hozzánk és Cakkossal foglalkozott kicsit.

Majd segített Cipiéket felügyelni a kifutóban míg HKCS kitakarította őket.

Valamilyen oknál fogva még HKCS nem tud egyszerre két helyen lenni, nagy hiba, bár szerencse is egyben, mert képzeljétek ha kettő lenne belőle, dupla annyit beszélne mint most, pedig már egyedül is öt ember helyett tud beszélni

12.30 -ra Eszter is kilátogatott hozzánk és segített még HKCs-nak.

Elvitte Vadit sétálni és a takarításból is kivette részét.

HKCS nagyon hálás volt, mert a nyáron nagyon elkapatta a sok segítő.

Most viszont, hogy elkezdődött a suli oltárira hiányoztak az ügyes fiatalok :)

Eszter megszeretgette Napsit is az semmiképpen nem maradhatott el <3

Zara és Zeusz etetésnél szinte egyszerre szippantotta fel a kaját

Gyömbér és Ricsi már nem volt ilyen villám. Mondjuk Ricsi gyorsan evett, de Gyömbért kétszer meg lehetett volna operálni közben.

Élvezte az ízeket vagy arról ábrándozott, hogy az ő ebédjét Bede Róbert készíti majd legközelebb

Nem tudni, de HKCs majd nem kirügyezett a kutyaház tetején Ricsivel együtt míg Gyömbér végzett:)

Kacor köszönte szépen, nem volt hajlandó az esőben futkározni. Ő szépen behúzódott a faház elő teteje alá és ücsörögve várt a bebocsátásra <3

Piszi kapott egy csili vili alváz mosást. Szokásához híven, nem lett felhőtlenül boldog, de legalább illatos és tiszta lett a hátsója és utána begyűjthette HKCS-tól az engesztelő puszikat és szeretgetést :)

Remélem nem hagytam ki semmit, bár már elnézhetitek nekem ebben a kórban.

Esetleg valakinek van otthon egy kevéske felesleges hely a kanapéján, egy cuki öreg úr számára, és természetesen itt magamra gondolok nem egy két lábúra, hívjon vagy írjon a csömöri menhelynek és szívesen betársulok mellé. Ja és nem horkolok ami egy pozitív tulajdonság, ha meg még is azt nem tudhatom, mert ugye alszom és nem azt figyelem horkolok e <3

Na jó fáradt vagyok, bocsánat, mindenkinek szép álmokat és holnapra csodás napot <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43853. T.Éva  |   Válasz erre2018-09-03 22:22:53 [48.] 
Hétfőőőőő!

Tudtuk, hogy suli kezdéssel eltünnek a mi kedves fiataljaink, de nem baj nagyon sokat segitettek egész nyáron, ismételten nagy köszönet a látogatásaikért. Jövőre váunk Benneteket, de akinek kedve és ideje van a hétvégeken is szivesen látjuk..
A mai nap Edina, Ági és én tevékenykedtünk, alkottuk a "személyzetet", hogy kutyáinkat maximálisan kiszolgáljuk.

Edina kezdte a külső kennelekkel, majd mikor én megérfkeztem nyomattuk a belső kenneleket.
Sétáltak Ági jóvoltából: Napsugár, Csoki/Mangó, Vadócka, Cakkos, Cipó, Plexi. Áginak óriási köszönet, igen nagy teljesitmény.

Bessy jól van, jól viseli a gallért, és mellette van a kőházban egy csodásan aranyos kis barna tünemény Bon-bon, szerintem uszkár, picike aranyos, hazahoznámHát kissé beljebb haladva ott is vannak olyan kedvenceink akiket szintén hazahoznék, dehát lehetetlen, hogy minden cukit becsomagoljak és hazahozzak-. Bleki tündér lett megfodrászolva, köszönjük Simon Évinek.

Apropó Simon Évi, átadtuk neki, amit egy állatszerető embernek vitt szárazkaját, tésztát adományként tőlünk, köszönjük a fuvarozást.
Jaj mig eszembe van Edina anyukájától kaptunk 5 doboz Augmentint/1000 Kérdésünk Edinával, hogy mikor lehet kezdeni a gyógyszerezést Dolfinál és Vadócnál, mert köhögnek, Dolfi egyfolytában?????
Mig Ági sétált a kutyákkal, addig a többieket jóval hosszabb ideig kint tudtak a külsőben szaladgálni, játszani, és igy gyorsan ment a takaritás.
Azt még elfelejtettem, hogy szakadó esőben indultam ki a menhelyre, vittem magammal mindent, esőkabátot, váltó ruhát - mert volt már részesem egyszer/kétszer úgy megázni fehérneműig és csurom vizesen jöttem haza- most rákészülve, hogy ne igy legyen, erre eső megállt és kisütött a Nap, úgy látszik mindig ezt kéne csinálnom, ilyen esős időben.

Új kutyánk Szösz, nem jöttek érte 15,00 óráig voltunk a menhelyen. Nagyon nyugodt igazán kedves kutya, Cakkos a mellette lévő kennelben mini kutyának látszik, pedig ő sem egy öleb . Látttam a villanydrótot, amit Erikáék leszedtek róla, olyan kábel, mint a TV-khez van jó hosszú, hogy a bánatba tekeredhetett szegénykére. Csak halkan jegyzem meg, hogy hamar találnánk neki gazdit, ha lemondanának róla, mert szépen kifodrászolva egy csoda szép kutya lenne belőle, majd meglátjuk!

Utoljára a négyek bandája ment ki a kifutóba, Cérna és Cakkos hosszú piros pórázon, Blöki és Topi szabadon, jókat futkároztak-. Leültem a trepnire fogtam a két hosszú porázt. Blöki és Topi jöttek simizésre, leültek mellém, majd egy idő után Cérna és Cipi is odajött simizhettem őket, Cipi ráült a lábamra. Annyira boldog voltam, mert eddig csak futottak előlem. Szépen szelidülnek meg és szeretni fogják a simogatást, szeretgetést.
Eddig tartott a beszámolóm, kivánok jó éjszakát a kései olvasóknak és Szép napot, annak aki holnap olvassa a beirásomat.[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43852. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-09-01 20:11:07 [49.] 
2018.09.01. Pörgős szombat

Mozgalmas szombatunkat a szokásos Dream-Teammel + Csilla keresztlànyával Rèkàval kezdtük. Útközben kaptuk az infot, hogy Rufit ès Kajánt elvittèk Edináèk suliba+ a reggeli gyógyszerosztást is lerendeztèk, meg Beàval mèg a csapdát is behoztàk amièrt külön köszönet.
Nagy nehèzsèg szàmomra mindig a beszámolókban az àltalatok megszokott emberek ès kutyák listázása, de megpróbàlom ismèt.
Velünk egyszerre èrkezett Nagy Kriszti önkèntesünk, de Pál Laci bácsi màr javában tevèkenykedett ès megjött a kèt lovas kislány is Vivien ès Hanna. Majd nagy örömünkre Teleki Andi is csatlakozott hozzánk. Kèsőbb Bea is befutott egy zsák forgáccsal a hóna alatt.
Nagyon sokan sètàltak ezàltal, hogy ennyien kijöttetek ma szerencsére..;)
Nèv szerint;
Piszke, Bàró, Plexi, Cipó, Effy, Blacky, Cakkos, Ricsi, Gyömbèr, Lèna, Rami, Zeusz, Zara, Csoki, Mango, Cerka, Cèrna, Topimuci.
Jött egy család, akikkel Csilla kommunikált ès Arnoldra vetettek szemet. Ki is vittèk sètálni, de majd ő ìrja, hogy mit beszèltek ès miben maradtak.
Olyan gyorsan pörögtek a kutyák szerencsère, hogy nem tudtam elèg gyors lenni a takarìtàsban, de igyekeztem azèrt, persze nagy segìtsègemre voltak ebben is a csajok..;)
Bea a lányokkal rendbe tette a felszerelèseket, úgyhogy most könnyen lehet pórázt, hàmot, nyakörvet találni.
Viki vadiúj laminàlt tàblácskàkat hozott ès szerelt. Közben Eszter ès Anna is visszajött a suliból a kèt iskolással. Pörögtek az esemènyek ès ezàltal a kutyák is rendesen.
Bea ès Csilla elvittèk Nektárt próbaidőre majd utàna elmentek mèg Timit lepapìrozni.
Ide úgy volt, hogy együtt megyünk, de mivel a vègère 4-en maradtunk a menhelyen Andival, Vikivel, Rèkával ès menetközben iszonyú dörgès közepette leszakadt az èg a menhely felett, aminek következtèben bőrig àztunk, ìgy mi màr nem csatlakoztunk Timi vèglegesìtèsèhez sajnos.
Ma próbáltuk a menüből kihagyni a tápot, mivel nem tudjuk, hogy mitől van hasmenèsük ès első körben erre gyanakszunk. Kèrlek figyeljètek ti is.
Vannak nagyon sovàny kutyáink most ès nemcsak azokból, akik gyógyszerezès alatt àllnak.;(
Ők dupla adagot kaptak, hàtha...
Viszont, ha a kaja is csak àtmegy rajtuk, akkor nincs mitől megerősödniük.
Dolfi màra màr nagyon csúnyán köhögött, de úgy vettem èszre, hogy Perdita màr javult.
Lajka ès Cipó elèggé megijedt a dörgèstől..., pedig a kis öreg addig vègig panaszkodott.
Csilla is Bea is ès a lányok is próbálták Cerkát ès Cèrnàt èdesgetni..;)
Az új kis karanténos Bonbon iszonyat cuki ès nagyon kis minike... Valóban jóval kisebb, mint gondoltam volna.
Joci ma nagyon frusztrált volt. Nem tudom, hogy a vihar miatt vagy egyèb dolog nyomasztotta-e, de bìzom benne, hogy csak a vihar tette őt feszülttè ès szètszórttá, mert pont ők voltak a dühöngőben az eső előtt.
Mindenkinek nagy köszönet ès puszipacsi, akik ma is hozzájárultak a menhely èletèhez ès a kutyák napját bearanyozták a segìtsègükkel!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43851) Szabó Éva, 2018-09-01 20:10:12]
 43851. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-09-01 20:10:12 [50.] 
Péntek
Reggel Andrea Telek Andika és Marianna Nagy Mariann a menhelyen várták a Balogh Anna Annát és nemtudomtaggelni Katát ;) :D meg a 31(!) lovastáboros csemetét. Én szokás szerint késöbb értem ki, elvittem a kölköket anyuhoz a városba és visszafelé felszedtem László Pal Lacit és a HÚST! Ami ma nem volt csak két csomag, de ez olyan jó cucc, hogy nem szabad ott hagyni. ;)
Mire kiértünk Andiék már elindultak a komplett "kutyakollekcióval" a patakhoz. Csilla Völgyi és Krisztina Ujfalusi is a menhelyen voltak. Fotózni jöttek, a szuper képeket Kriszti már fel is tette 😍.
Mariann ezerrel pörgött a kennelekben, én nekifogtam főzni és Lacival becsatlakoztunk a takarításba.
De hamar el is akadtunk, mert a fertőtlenítő pont máig bírta, eldugult a vízkő miatt. Laci "le is tolt" minket, hogy nem tartottuk karban a cuccot ;) majd elkezdte megoldani a problémát. :) Végül sikerült is, jobb a pisztoly mint újkorában, mi meg tudjuk, hogy időnként szét kell szedni és ecetbe áztatni a csövet.

Közben megérkezett Vivien Csintalan Vivi és Hanna Phineas Hanna akik sétáltatható kutya nem lévén, beszálltak a takarításba, főzésbe. <3 Márton Gáspár Marci is végig velünk volt. A sétáltatáson/kutyaszeretgetésen kívül megszerelték Andival Lajka/Báró kennel között a leesett elválasztófalat és Lacival hármasban jelzés értékű kerítést rögtönöznek az emésztőgödör köré, hogy nehogy valaki beleessen.
Jött egy anyuka két kissráccal sétáltatni, akik Báró közül tudtak választani ;), de őt is csak akkor tudtam kiadni, amikor Krisztáék visszajöttek a fotózásból, hiszen egy értelmes póráz nem maradt a menhelyen, annyira minden kutya a patakparton kirándult :) (Plexi/Joci/Pipi kivételével) de Plexit Laci kivitte később, Perdit nem is akartuk a köhögés miatt, Jocit meg én terveztem be, de sajnos a séta terv maradt, mert annyira pörgés volt. Cserébe rengeteget kifutózott, labdázott, remélem lemozgott, amennyire lehet. :(

Köhögés: Perdi már egy hete köhög, de ma már Dolphi is nagyon és du. Ricsi is elkezdte, ill Caki is kuffogot párszor. Mivel a kennelköhögésre antibiotikum adható, de se hamarabb nem gyógyul a kutya se nem a fertőzést nem állítja meg így lázmérés (melynek eredménye hála negatív) után úgy döntöttünk, nem csinálunk semmit, mert nincs értelme. Sajnos esélyes, hogy mindenki el fogja kapni, bár amit lehetett megtettünk: fertőtlenítés, (nyakörvek, pórázok is lefújva! ) kifutóban nem adtunk vizet, hogy ne igyanak egymás után stb.
Edina Radnainé Béki köszi a segítséget a diagnosztizálásban! :) <3

Dolphi gazdijelöltek ismét eljöttek, már saját póráza, nyakörve van Dolphinak, és annyira örül nekik, hogy boldogság :) Még sajnos várni kell kicsit a költözéssel, de nagyon megéri, szuper helyre mehet a drága Bandzsa, kinti-benti kutyusnak 900nm-es kerttel, egy nagyon helyes fiatal párhoz, 3 hónapos bébivel :) Költözésig is jönnek minden héten Érdről.

Tegnapi rizst/husit köszönettel megetettük ma, főztünk még hozzá a kínai torttelliniből, szerintem szuper cucc, a kutyusok imádták, Éva Szabó SzÉvi, mi szívesen főzünk ilyet máskor is! :) Holnapra is főztünk rizst és húst is Día Laura Era, rizst hűtögettem sokat, remélem minden friss és finom lesz, hűtőben van.

Lovastáborosoktól rengeteg adományt kaptunk ismét, köszönjük szépen! <3 Csilla le is fotózta, adományosba beírtuk.

A lefolyó sajnos megint teljesen eldugult, annyira, hogy a szivattyúval se lehetett segíteni a problémán. Hála két kis kubikusnak Vivinek és Hannának, akik árkot ástak a csaptól az emésztőig, nem lett sártenger, és holnapra valószínűleg "magától" javul a helyzet, de sajnos egyre hamarabb fog most már naponta eldugulni a lefolyó valószínűleg.
Műtöttkék jól vannak, gyógyszert reggel megkapták az illetékesek. Ja és Bonbon és Cipó gigaédesek. <3 <3 A kistestűek kenneljeit egy kicsit komfortosítottuk, mert a reggelek már csípősek. :)

Fiatalok! Nektek minden gondozó nevében nagyon köszönjük az egész nyáron át tartó kitartó segítséget. Hiányozni fogtok! Gyertek, ha tudtok suli mellett (nem helyett ;) ) bármikor! <3

Szép hétvégét Mindenkinek! :)

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43852] [előzmény: (43850) rbedina, 2018-08-30 21:10:27]
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43876, Kutya)
 
    / 1756 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.022803068161011 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail