Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9200493/0 Témák: 17430 Tagok: 108383 Legújabb tag: gszlrd Online: (76/10
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1753 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43815, Kutya)
 
 43814. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-18 19:45:57 [26.] 
KEDD
Ma Edinát helyettesítettük, bár tudjuk ő pótolhatatlan. <3 ;) Mariann és Judit volt nagy segítségemre, köszi Lányok! <3
A sok sétáltató fiatalnak, Mariannak, Juditnak, Laci bácsinak és egy Kata nevű hölgynek köszönhetően - aki szintén többeket kivitt ma - MINDEN kutya sétált! Volt aki még ezen felül kifutózott is, szóval a lemozgatás bőven megvolt, aminek én nagyon-nagyon örülök! :) Ricsi-Léda sokat civakodó házaspárt kiköltöztettük a külső kennelbe. Egyrészt, hogy a két aktív kutyának legyen nagyobb tere, másrészt, hogy ne állandóan a kakában tapossanak, mert azt termelnek bőven és nem a wc-be sajna. Fertőtlenítés után behoztuk a helyükre Bessyt, hogy ő se legye olyan egyedül hátul. Ricsiék észrevehetően kevesebbet marakodnak odakint, Bessy meg elégedetten nézelődött új helyén.
Egész nap nagy volt a jövés-menés. Meghozta az emberke a tüzépről a sódert/cementet az új faház alapjához. Ilike/T.Évi/Sz.Évi/Orsiék/Barbi fordultak a szalmabálákkal és pakolták a tárolóba, amit előzőleg Ilike Álmos gazdijával pakolt ki, majd a tavalyi maradék szalmát is összetakarította benne Mariann és Judit.
Jött egy nagypapa két nagyon helyes és tisztelettudó kissráccal körülnézni. A két fiú olyan értelmes és jól nevelt volt, hogy öröm volt velük beszélgetni. Az egyikőjük szeretne kutyát örökbe fogadni. Az apukája azt mondta neki, hogy ha egy hónapig kijár sétáltatni és úgy megszeret valakit hogy még mindig haza akarja vinni,akkor örökbe fogadhatja. Először kölyköt akart, de meggyőztem, hogy egy fiatal felnőtt kutyus sokkal jobb választás. Szurikátákat mindenáron ki akarták vinni, Ilike segítségével több-kevesebb sikerrel el is jutottak valameddig. Aztán visszafelé a kisfiú meglátta Lédát a kifutóban és teljesen beleszerelmesedett. Kivitték őt Ricsivel együtt jó hosszan és visszatérve megkért, hogy foglaljam le neki. Illetve kérdezte, hogy lehet-e. :) Mondtam, hogy nem lehet kutyát lefoglalni, de ha jön rendszeresen hozzá, akkor komoly jelöltnek fog számítani és ő lesz Léda gazdijelöltje. Én meg szólok a többeknek erről, beírom a nevét a többit gondozónak. A kissrác nagyon lelkes lett és egyből mondta, hogy jön holnap is. Jó volna! :) Ha tényleg elszánt a fiú, Léda Csömörre mehetne kertes házba kinti-benti kutyusnak :) (Ha jól tudom Gubancgazdik Napsi felé hajlanak most?)
Mindeközben a lányok takarítottak én meg főztem, igaz csak húst kellett, mert Mariann rizst, Judit pedig konzerves tésztát főzött otthon. Tápot szinte nem is kellett adnunk, annyit hoztak a lányok. <3 A hűtőben van még egy nagy fazék mindenféle hús tegnapról, nem lesz baja holnapig szinte még fagyos volt. Meg betettünk egy lábasba húslét, mert fincsi lett a mai kaja, raguszerű leve lett és maradt. Ha gondoljátok használjátok el. Minden kennelt kifertőtlenítettünk megint!! Báróka gyógyszerét beadtam, Dolphit bekenegettük, és tettünk rá Vectra cseppet, mert a lábát nagyon kikezdték a legyek. Ezt hova kell felírni? Pipi fülét szintén, azt is kezelte Mariann. Kaptunk a Kata nevű hölgytől 2 nagy konzervet ezt felírtam az adományos lapra.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43813) T.Éva, 2018-07-18 19:16:46]
 43813. T.Éva  |   Válasz erre2018-07-18 19:16:46 [27.] 
Évek óta a szalma behordása az én feladatom, melyet szívesen vállalok. Köszönöm Nektek a segitséget, nagyon ügyesen és gyorsan végeztünk. A bálák rakodásában részt vett Ilike, SzÉvi, Barbi, És Orsi a családjával. Még egyszer nagyon köszönöm. :) :)

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[válaszok erre: #43814]
 43812. T.Éva  |   Válasz erre2018-07-16 18:58:36 [28.] 
Hétfőőőőőőőő

Ma Marika, Era, Paksy Ági csoporttal dolgoztunk kutyáink kényelméért.

Sajnálatos hír, hogy visszahozták Pogit, és minden játékot, ágyacskát, párnával, konzervet, stb. Nagyon szimpatikus pár vállalta volna Pogit, de csak egy hétvégét tudtak együtt tölteni és dolgozni kellett nekik menni és Pogit nem lehet egyedül hagyni egyenlőre.Megilletődve búcsúztak Pogitól, szerintem felelősségteljes fiatalok, mert rájöttek, hogy nem tudják vállalni a kutyát és rövid időn belül visszacuccolt, nem kötődött még annyira hozzájuk.
Uzsi gazdi is kint volt barátnőjével elmondta, hogy milyen aranyos kutya Uzsika, könnyen tanul, még terápiás kutya is válhat belőle, Ők is sétáltattak kutyákat.
Volt egy kedves család is velük találkoztunk a Gyermeknapon is, szeretik a kutyákat papa, mama és két gyerkőc.
Volt két kislányunk is akik szintén sétáltattak kutyákat többek között a Cérna gyerekeket is kivitték.
És velünk volt Réka, aki mindent tud a menhelyről, ismeri a kutyákat, és ő gondozásba vette a kis Roccot. Enni evett a kiskutya, de Era kérésére Erikáék és SzÉvi miután elhozták a menhelyessel a betonkeverőt, elvitték a Minibe a kiskutyát, mert lázas volt, kapott 12 napos antibiotikum szurit.

Sétáltak, na most figyeljetek, (felirtam minden nevet) Zara, Csoki/Mangó,Pázsit.Vadóc, Dolfi/Perdita, Napsugár, Piszke (szájkosárral) Cérna/Ceruza, Báró, Bessy, Simi,.

Mivel ennyi kutyánk sétált, szédítő gyorsasággal kellett takarítanunk a kenneleket, szinte mindenki fogta a seprűt és lapátot, slagot.

Bessy és Zara nagyon szépen sétált, és hamar beilleszkedtek a csapatba, úgy látom jól érzik magukat, csak sajnálom, hogy Bessy a külső kennelben van, mert az egy utálatos kennel (részemről)

Uzsi gazdiéktól kaptunk adományként finom husokat.
Minden adományt Era felírta a gyűjtólapra.

Azt hiszem mindent, amit akartam közöltem Veletek, mostmár dolgozni.[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43811. T.Éva  |   Válasz erre2018-07-15 23:16:26 [29.] 
FONTOS KÖZLEMÉNY!!!!!!!
Halló, hallo ma délután eljött hozzám Bódis Úr , aki évek óta rendszeresen adományozza nekünk a szalmát.
Be van bálázva, nagyjából azon a területen, ahol tavaly pakoltuk fel. Javasolta, hogy keddig hozzuk el, mert szerdán jön az eső, ha megázik, akkor bepenészedik, Ha nem sikerül keddig összeverbuválni a csapatot, akik tavaly is jöttek, akkor nagy baj van, mert a helyet ki kellene takaritani. fel kell pakolni az után futóra és utána bepakolni> Nagyon nem jó az időpont az tuti, 20án negyedéves áfa bevallásom van. de a szalmát muszáj behordani a földekről. Most láttam az időjárás előrejelzést, valószinűleg szerdán elkezd esni az eső és hétvégéig naponta esik, hétvégén megint jó idő, tehát tényleg csak a kedd marad, Holnap kell visszaszólnom, mert ha nem hozzuk el akkor neki kell behordani, mert nem hagyja tönkre menni a bálákat. Sajnos minden egy hónappal előbb kerül aratásra, Tehát kérem okvetlenül a jelentkezéseteket, hogyan tudjuk megoldani és kivel. Ha sikerülne legalább két fuvart behordani kedden akkor már az 86 bála lenne, lehet hogy nem is kell több és az biztonságban lenne az esőtől.
FONTOS tudnom,hogy kedden tudunk-e behordani, mert nekem az utánfutót ki kell pakolnom és elő kell készítenem.

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43810. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-15 18:52:32 [30.] 
Vasárnap
Mai napon Ildikó és Péter volt a degítöm,igen mozgalmas napot zártunk rengetegen sétáltak tényleg egymásnak adtták a kilincset.
Már reggel korán hivott Ildikó doktornő lenne egy kb hetes kiskutya elátta de nagyon cudar szegénykém,kis bőr probléma és a kis lábával is van valami amit késöbb orvosolnak majd,behoztuk a kőházban van,van neki tasakos bent a salgópolcon.Nagyon bujós kiskutya bocsi de fénykép lemaradtt.
Szoval nagyon sok kutyánk sétált Gubanc gazdi is kintvolt 99szézalék Napsugár á lába miatt konzultál Péterrel kell e müteni,minden kutyusun nagyott játszott,kaptunk adományt megint az bekönyveltem,hoztak husit is ha megfelel nekünk is akkor rendszeresen tudnák hozni főzőtt le belölle nekünk is,hogy milyen szerintem jó kutyusainknak is izlett,maradt még lfőzve a mienkből a hütőben.
Ma volt egy bácsi is aki rendszeresen jönne nagyon kedves és ért a kutyákhoz nagyon.
Nem csak ma de ma igen sok malör volt ugyan fent már nem jönnek be de a művészbejáron sajnos minden féle jelzések nélkül ki be járkálnak sajnos még úgy is,hogy a szájukba rágom,hogy megkell várni mig szolunk,hogy jöheznek de simán csak látogató is ma csak a szerencsén és a gyors reagáláson mult,hogy nem lett baj,lehet kéne egy oriás felirat belépni tilos csak a gondozó engedéjével.Ez csak egy javaslat mert tényleg mikor ben is nyüzsi van és épp három emberre beszélek nem tudunk minden esrtben erre figyelni.
De Péter lenyirta a füvet és a másik füzfát is megszabtuk az iroda miatt,Ildi szinte ő nyomta le a takarítást énmeg megálás nélkül adogattam ki a kutyusokat és tárgyaltam skivel kell.
Báronak. Kiadagoltam a jövöheti gyogyszer nem maradtt csak három szem a dobozba nem tudom meddig kell kapni de ha tovább akkor iratni kell.
Du megint kimentün már Laciékkal megcsinálták az alapot mivel dombos a fűzfa oldala így magasabban lessz az iroda,hogy ne fojon be a víz meg alá,a kitermelt földel betömtük a kifutóban a gödröket meg a lenti kenel töltöttük fel vele.
Mára ennyi pihi.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43809) Szabó Éva, 2018-07-15 17:53:26]
 43809. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-15 17:53:26 [31.] 
Szombat,
Ma szuper napot mondhatunk magunk mögött,mivel bejelentkezett ma egy csoport így ugy döntöttünk ki visszük Máffynt is legyen elég kutyus aki kezdő sétáltatóknak is kiadható.
Elkeztük a munkát és nagy meglepetésünkre 10-30 kor befutott az első csapat meg is lepödttünk rendesen mert semmi nem volt kikészítve nade iprovizáltunk,elnézést kértek de így sikerült az idöt beönni de jönnek még mások is sebaj míg apa porázt válogatott mi átfutottuk a házi rendet meg a sétáltatás alapjait és indult a séta hát kicsit bajban voltunk mert senki nem sétáltatott még menhelyes kutyus kicsit izgultak,biztosra mentük és csak nyugis kutyusok mehettek ki össze kaptuk a csapatot és megtöltötük a kutya kulacsokat és indulás.
Közben is érkeztek még csatlakozók így már tényleg szinte kifogytunk,de szinte időre befutott Kriszta az első sulis csapattal így Dolfika egy kis szieszta a kenelben és ucu porázra,mivel egy nyugdijas bácsi is jött és nagyon szeretett volna sétáltatni és persze ő készült is Simit szerette volna vinni elmondtam,hogy jonnek gazdi jelöltek de ha kapok tel számot és ha ez idő alatt jönnek szolok és vissza jönnek gyorsan így mindenki elégedetten távozott sétálni.
Szép lassan befutott a maradék sulis csapat is ment a munka aki bent maradtt az nagyot rohangált a kifutóban,Andika is maradtt velük de persze Piszkével egy titkos utvonalon elmentek na midegy tudjátok mit keresni,Kriszti is ott hagyott nekünk egy kislány meg Pati is ott maradt így ők azt a feladatott kapták,hogy kényeztessék keféléssel a bentlakókat.
Közben befutottak Pogira jelentkezők elmentek vele sétálni majd utána megbezséltük a örökbe fogadás csinyát binyát meg mire kel felkészülni mert ügye tudgyuk Pogi egy kicsit hiper szuper kutyu legalábbis a menhelyen,nagyon aranyosak voltak és elszántak Óbudáról jöttek és panelban laknak úgy hogy izgulhatunk ne legyen galiba de mindere felkészülnek amit beszéltünk Barbival beszéltem mivel lakás így mehet is a kutyus minden adatot felvettem.
Közben befutott Gubanc gazdi is és mondta holnap kijönnek még egy családtagot választani Léda és napsugár a kiszemelt nagyon örültem neki hisz tényleg szuper gazdik.
Szép lassan vissza értek a csapat tagok és nagyon megvoltak elégedva kutyusainkkal ámbár egy páciens logó nyelvel futott be de szinte tényleg lobogott a kutya után hát kicsin Perditánk megfutatta rendesen elmondta,hogy ők háromszor körözték le a csapatot kicsit logott anyelve na nem Perdinek de tetszett neki is nagyon,a bátrabak az adomány miatt fotozkottak is és megbeszélték ez annyira tetszet nekik,hogy rendszeresen szerveznének sétáltatás megbeszéltük,hogy egyeztetnek és ha lehet Vasárnap legyen de ha nem megy akkor megoldgyuk a szombatot is.
Mikor befutottak Simivel toál szerelem mondták ha nem jön a gazdi jelölt akkor azonal hivjam öket mert ők is beleszerettek,de pont befutott a Simi gazdijelölt is így bánatosan távoztak na de azért sétálatni azér jönnek.
mindenki jól elfáradtt és jolakva pihegett.
Holnap mivel apáék szalmát pakolnak de Évinél így én leszek Ildikóval majd ha apáék végeztek akkor kezdik a menhelyen a kishátikó alapozását.
Hétfön du ill kedd du a menhelyes kocsi kelenne mert a betonkeveröt szálítmányozni kell.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43810] [előzmény: (43808) Szabó Éva, 2018-07-14 15:19:45]
 43808. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-14 15:19:45 [32.] 
Péntek
Szueprül telt a mai nap Mariannal, Andikával meg 4 sétáltató fiatallal, nem tudom a nevüket... még az is eltartott egy darabig, mire magamhoz tértem 2 hét után... :D

Kezdésnek mindenki kitöltötte a kitöltendőt. Mi is, és a sétáltató gyerekek/fiatalok is, illetve ők vitték haza szülővel aláíratni. Olyan jó, hogy ennyien jönnek, alig kell c@rt szedni a kifutóban. ;) :D Hiszen szinte mindenki séta közben ürítkezik.
Ma is rengeteg kutyánk sétált: Cérnáék, Zeusz, Pipi, Napsi, Vadibon, Léna/Rami, Cinkotaiak, Csoki/Mangó, Arnold/Lajka, és Plexi, akihez Laci bácsi jött. Többiek is átlag egy órát voltak a kifutóban valakivel. Simi is kifutózott felügyelettel, illetve inkább az ölemben ült. <3 Imádat ez a kis sz@ros. Amikor visszatettük levettük róla a ruhát a meleg miatt, és átkerült a faházba, aminek most pont kellemes a hőmérséklete a kis pucér gyereknek.

Minden kennelt kifertőtlenítettünk. A faházat atomjaira szedtük és nagytakarítottuk. Jöhet bárhova bárki...
Ahogy jött is a megbeszéltek szerint a miskolci gyepiről a két lányka, Bessy és Zara. Nagyon édes mindkettőjük. kb. 12-13 kg-sak lehetnek, szépek és fiatalok. Megérkezésük után kennelbe tettük őket, aztán amikor nem sokkal később mindennel készen voltunk külön-külön egy pórázzal a nyakukban, hogy rá tudjak lépni, ha... kiengedtem őket a kifutóba. Szökési kísérlet nem volt. Szimatolás érdeklődés, teljesen normális reakciók mindenre és mindenkire voltak. :) Bessy a zsemleszínű. Óriás-szurikáta. :D Ő pusziosztó, kicsit izgágább, hebrencsebb. Eleinte ugrált de hamar hanyatt dobta magát és vigyorogva várta a simit. Bessy a hátsó kennelbe került, ahol Jociék laktak. Zara a kifutó kapujától jobbra Csokiék mellé. Ő nyugisabb, eleinte kevésbé volt érdeklődő irányomba de aztán az ölembe mászott. Kaptak nyakörvet, külső parazitavédelmet, és Bessy féreghajtót. Zarának nem kellett, a könyv szerint 2 hete kapott oltáskor. Az ebédet felporszívózták... Oltási könyv fotózva, küldöm Csilla/Kriszta pü.
Főztünk husit, a szokásos menü volt (risz-táp-husi) csak most konzerv nélkül, mert az kevés van. Holnapra is hagytunk a hűtőben egy kis kaját. Dolphi popóját Andika kezelte, Pipit is rendbe tette, Báró megkapta a gyógyszert. Léna megint kezd vakarózni, egy fürdetés talán jó volna neki ismét, ha lesz rá kapacitás a hétvégén. Az új táblákat feltettük, ahogy az új támogató molinóját is, Bea küldöm a fotókat. Csináltunk az új nyakörvben/pórázzal/kutyával (Zara) is képet a molinó előtt. :)

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43809] [előzmény: (43807) Szabó Éva, 2018-07-14 15:16:58]
 43807. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-14 15:16:58 [33.] 
Csütörtök

Sziasztok :)
Ma hatalmas csapattal, egy hihetetlen napot töltöttünk kint a menhelyen <3 Reggel mire kiértünk Ilikével Barbi már elvitte Uzsit gazdihoz :) Andrea Telek és kb.30 fős lovas táboros csapata, nemsokára meg is érkezett és elvitték a három negyed csapatot <3 Utána megérkezett Kiara, Hanna, Vivi, Lili, Anna és három barátnője majd Bence :) <3 Annáék elvitték Dolfyt, Perdit és Bárót, Bence Zeuszt, Ilike Rúfuszt és a többiek megkezdték az üres kennelek takarítását <3 Mire beírtam az összesítőre a sok adományt, azon kaptam magam, hogy nekem nem maradt takarítani való kennel <3 <3 Itt töltött lassan három évem alatt ilyen velem még nem történt :) :) Piszke, Vadi, Plexy voltak akik ma nem sétáltak de sokat voltak a kifutóban :) Nagyon hamar végeztünk, mindenki elfogyasztotta a szuper menüt és Ilikével elmentünk örökbe adni Ursulát és Úzót. Mindketten szuper gazdinál vannak :)

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43808] [előzmény: (43806) K.Barbi, 2018-07-11 20:58:09]
 43806. K.Barbi  |   Válasz erre2018-07-11 20:58:09 [34.] 
Szerda.
Remek kis nap van mögöttünk.A szokásos tarsaimmal nyomtuk,plusz még 4 lányka jött sétáltatni,Kiara és a többiek.
Reggel 9 után már el is indultam Simivel a szépüldébe Veráékhoz,mire visszaértem,a lányok már javában sétáltattak,Kriszti pedig sertepertélt.jött Szévi is,aki szegény mostmár a térdével is küzd.A tempóján persze ez nem látszott.Sétált ma Uzsi és a szurikáták,Cakkos,Zeusz,Piszke,Napsi,az öregjeink,Lédikéék,Plexi.
A többiek soksok időt töltöttek futrinkázással.Az eső vetett véget a jódógunknak.
Szegény csajok,szakadó esőben bringázhattak haza.
Kiszedtük Timi és Ricsi kapcsait.Az egész menhely féreghajtva lett.(elfelejtettem felírni a dátumot)
Ma ivartalanítódott Fannika és Simi.Rá adtunk egy ruhácskát,mert pont ebben az őszi nyárban lett megkopasztva,nehogy fázzon.Ő egyébiránt egy angyali tündéri nemevilágilelkű gyönyörűség!

A mai menü,az valami pazar volt.Zöldséges,tagliatellés rizs,kacsamellel.Nyamm.
A nap végére még gazdijelölt is érkezett,kedves,bájos méghozzá,és azonnali szerelem is lett a dologból.Uzsi holnap reggel új életet kezd,Zuglóban,ahol az előzőt befejezte.

Meg a legeslegvégén jött egy úriember gyalogszerrel,pont akkor értünk vissza Simivel a minivetből,szerencséjére,elbeszélgettünk,kiderült egy friss nyugdíajas tanárember,aki anno a határőrségnél kutyakiképző is volt,értelmes,kutyás elfoglaltságot keres.Szuper lenne,ha tudna jönni rendszeresen.Számot cseréltünk és kivittem a buszhoz.
Még a legeslegvégére egy telefon,hogy két kölökkutya ki van dobva a határba,(a kistarcsai út végén)minden autóra felugrálnak reggel óta,mire odaértem a bejelentővel együtt,nem találtuk őket...
A közterest is felhívtam,ő is látta őket reggel,pont előtte ment vissza,és szólni akart nekünk,de már nem találta őket. Hova tűntek vajon?
Remélem nem esett bajuk.
Jó estét,jó szurkolást,hajrá Anglia!
Puszipacsi!


Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43807]
 43805. T.Éva  |   Válasz erre2018-07-09 21:03:19 [35.] 
Kiegészités:

Mezei Dóri hozott husokat a kutyáinknak Edinával elpakolták.

Köszönjük szépen

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[előzmény: (43804) T.Éva, 2018-07-09 20:58:16]
 43804. T.Éva  |   Válasz erre2018-07-09 20:58:16 [36.] 
Hétfőőőőő!

A szokásos csapattl voltunk ma a menhelyen Marika, Ágika, Edina és én. Voltak jópáran sétáltatók, Uzsimama sétált a Cérna babák nélkül, Csoki-Mangó, Lupi, Báró Ágikával, Vadi Edinával. Piszkével nem sétáltam ma, mert a kifutóban Edina tisztába rakta majd játszottunk vele, illetve a játék abból állt, hogy ő hanyatt dobta magát és simiztem.
Gyosan végeztünk munkákkal, mert most nincs bent annyi kutya, de azért igy is 2 óra volt, mire eljöttünk>

Simi egy tündér kutya, rövidesen megy fodrászhoz, sztem sokan fognak érte jelentkezni, egész nap panaszkodott a vékonyka hangjával.

Edina kiment Plexivel sétálni, mert Plexibácsi ma nem jött.
Javaslat, hogy a kapukra elől és hátul tegyük rá a láncot, mert úgy jön be egy-két látogatónk, mintha boltba menne, , nem számít, hogy van kint kutya vagy nincs, nem kérdezik, hogy bejöhetnek-e vagy sem, csak jönnek.


Nehezményeztem, hogy a kennelek elő falára kirakott tartókban nincsenek a pórázok, pedig azért lettek Gábor jóvoltából felrakva. Barbi megnyugtatott, hogy nem azért nincsenek a pórázok a tartóban, mert feledékenyek a lányok, hanem a nagy eső miatt állt a tartókban a viz és inkább kirakták onnan Barbiék.
Kitaláltam, ha esetleg alúl kilyuggatnám a tartókat, akkor nem állna meg benne a viz, gondolom egy felmelegített szöggel ezt meg tudom csinálni. Véleményetek????
Megvettem a tisztítószereket, ahogy Barbi kérte, beraktuk Marikával a szekrénybe.

Mikor eljöttünk még a kicsi Simi is csendben volt, pihizett mindenki.

dolgozni

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[válaszok erre: #43805]
 43803. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-08 20:55:28 [37.] 
07.08. Siminap

Ma a Dream Team-mel voltam azaz Csillával ès Vikivel.
A jó időre való tekintettel ma jöttek jópáran sètáltatni, ìgy Rúfusz ès Vadibon kivètelével mindenki elhagyhatta a menhelyet. ;)
Volt aki kétszer is, mint pl. Plexi, akihez a végén még Plexibácsi is befutott.
Nagy boldogságunkra az ötök is kint voltak kivétel nélkül mindannyian. Az a szerencsés helyzet állt be, hogy egyszerre tudtak kimenni miután a kifutóban egy kb. 1.5 órás randalìrt levágtak. Ritka alkalmak egyike, hogy ìgy összejött.;)
Viki csinált egy halom képet, amiből egyet meg kaptam a mai beìràshoz.
A kèp címe: Kupaktanàcs;)
Dolphi ma vègleg megnyerte Perditát, aki leamortizálta a tegnapi kennelét unalmában. Gyorskötözővel rögzìtettem az àltala szètcincàlt ràcsot, de ha vkinek van olyan fogója, amivel le lehet csìpni a kicibàlt kerítès darabot, akkor az lenne a legjobb szerintem..
Most Cakkos került át ebbe a kennelbe ìgy a bontás talán ennyiben marad.
A kis házba èrkezett tegnap este egy kis kóc csomó...
Ő ma a Simi nevet kapta Vikièktől. Majdnem Selyem lett, merthogy àllìtólag a több kilónyi összefilcesedett ès bogàncsokkal, ürülékkel és miegyébbel becsomósodott bunda alatt egy kis Máltai selyem lapul. De a Simi krapekosabb név ès ezzel meggyőztek engem is.:D
Szörnyen elhanyagolt a toalettje ès ahogy tapogattuk a gombóc kinèzet alatt egy sovàny pici kutya rejtőzködik.
Kriszta és Csilla próbálták levàgni legalább a fenekèről az oda nem illő, de ott ragadt bonyodalmat.
A Corgikkal összeengedtük a kifutóban ès nagyon tetszett neki. Játszott, mókàzott..stb. Igênyli a társaságot. Egyedül ott magában csak sìrdogál.
Cakkos Piszke tápjàból kapott, mert 2 napja össze volt fo...va a helye ès azt mondta Kriszta és Anna, hogy màr egy ideje ìgy van nála és ők is úgy látják, hogy lefogyott. Talán ettől a Royal Cannintól szilárdabb lesz a széklete.
Ti mit gondoltok?
Lupikától elbúcsúztunk mivel kedden költözik gazdihoz. Drukkolunk neki ès remélem csak jó hìreket hallunk majd felőle, de a gyerekektől nyíltan fél vmiért. Szerencsére a leendő otthonában egy sincs csak egy hatalmas Mirrmurr.
Bea is befutott ma egy rövid időre, de annál jobb hìrrel. Az egyik Uzsi babàt ma örökbe adta.;)
Csilla szokás szerint Cèrnázott is.. Ma sétálni is tudtak. A keresztlànya sokat segìtett nekem. Takarìtott, sètàlt...stb. Mindenből kivette a rèszèt derekasan a pöttöm kis làny.
Bàmulatosak ezek a kis csajok, akik ki szoktak jàrni, mindig figyelgetem őket.
Egyik ügyesebb, mint a màsik ès amikor látom egyiket-másikat, ahogy tesz-vesz a menhelyen, akkor úgy èrzem, h nincs még minden veszve...:D
A jövő embersègèbe vetett hitemet tàmasztjàk alá. Van mèg remèny, ha ilyen gyerekek is vannak...
Viki kertészkedett. Bokrot, fàt, sövènyt metszett stb. A táblácskák megint a helyükön mindenkinél.
Csodàs napot tudhatunk magunk mögött ismèt.
Köszönöm mindenkinek, aki idejèvel energiàjàval, jókedvével, szeretetèvel hozzàjàrult ehhez.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43802) Szabó Éva, 2018-07-08 17:38:19]
 43802. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-08 17:38:19 [38.] 
szombat 07.07.

Egyszerre èrkeztünk Barbival ès Csillával, de már a Corgi seggűek ès Uzsi suliban, Napsugár Krisztina Ujfalusiékkal sètán ès Marianna Nagy jóvoltából az ötök a kifutóban. Ő már lendületben volt..., ìgy nagy segìtsègemre már a takarìtàsba is belekezdett majd folytatta jópàr sètàval.
Barbi már Irmàt elköltöztette reggel vmikor ès ahogy megérkeztek nekiàllt főzöcskézni kondèrszàmra rizst meg husit, úgyhogy holnapra is el vagyunk làtva bőven.
Csilla próbálta kivinni Cérnáékat, de Uzsi nélkül ez nem volt túl eredmènyes, úgyhogy maradt a hàzikóból való csigaházazás. Nagyon fèlősek még mindig, főleg Uzsi nélkül.
Úgyhogy csak hármasával lehet őket gazdihoz adni, mert úgy érzik magukat biztonságban. Tuttira tudnak szàmolni. Háromig legalábbis biztosan, erre a következtetèsre jutottunk.:D
Kriszta ès Anna sètàlni vittèk Dolphit meg Ricsièket, de bőrig àztak szegènyek a végére.
Lupika sem hősködött ma a sétánál. Lefeküdt a sárba ès ölben sèta volt...
Ellenben a kennelben folyamatosan szerepel. Neki màr meg vannak számlálva a napjai és most egyedül van, tehát minden oka meg van a hisztire. Ezennel felmentem. A maradék pár napjában neki már ér üvöltve cirkuszolnia egy kicsit.;)
Jött "szìzör" Ági ès elvitte Jocit egy trènerhez. Remèljük, h talàn kiderül, h pontosan mire ès mièrt reagàl tàmadólag ès hogy ő majd szakszerűen fel tudja mêrni ès megfelelő segìtsèget tud nyújtani.
Judyt àttettük a kinti kifutóba, mert őt meg dèlutàn vittèk gazdihoz. Bàró egyedül maradt.
Piszke is volt Narniàban Andrea Telekel, akit most pár vasárnapon nélkülöznünk kell sajnos.;(
Csilla csinált videókat meg fotókat, amik többet elmondanak, mint amit èn tudok.
Dolphit összeköltöztettük Perditával, akik egyèbkênt teljesen meglepő módon folyamatos jàtèkba ès hancúrozàsba kezdtek. Ez nèha àtcsapott kicsit fêlelmetesbe, holott Perdi megadta magàt, persze onnan is mêg tovàbb csipkelődve, de Dolphinak úgy tünt, h ez nem biztos, h elèg, ezèrt nem mertük mêg őket biztonságosan egy kis kennelben èjszakàra együtt hagyni, ìgy indulás előtt szèt szedtük őket. Holnap újabb közös teszt napjuk lesz ès ha minden jó, akkor lehet, hogy kennel társak maradnak. Perdita teljesen kinyìlt ès feloldódott amúgy Dolphi mellett...;) De tutti, h nyakörv nem marad egyben egyiken sem..
Zeusznak volt làtogatója a "majdnem" gazdi làny szemêlyêben. El is vitte sètàlni ès úgy làttam, hogy nagyon fàjt neki is, hogy ìgy alakult a közös èletük.
Szomorúan távozott... ;(
Ma valószìnűleg az időjàrásra való tekintettel nem voltak làtogatók, sem gazdijelöltek, ìgy ès az angyalaimnak köszönhetően normàlis tempóban tudtunk haladni. Csillàval mêg ajnàrozàsra is volt egy kis időnk pluszban. Ami nekem külön ajàndèk volt. Ő tartotta velem a frontot vègig.;)
A mai napi cukik Ricsi ès Lèdike.. Egy àgyban összebújva pihentek, mint a borsó meg a hèja... Azt hiszem, h ezt nem sikerült megörökìteni sajnos..;(
Holnap "isoráz"...

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43803] [előzmény: (43801) Szabó Éva, 2018-07-07 16:00:38]
 43801. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-07 16:00:38 [39.] 
A péntek... 😊

Ma csak ketten kezdtünk Andrea Telek-kel, mert Ildi Pregitzer nyaralni ment a családdal. Jó pihenést Ildi!

Először Jocit és Perditát engedtük ki, majd amikor jól kirohangászták magukat bekerültek Ricsiék volt helyére, mert Andika mondta, hogy most napközben ott vannak. A becsalogatás nem ment túl könnyen, mert nagyon élvezték a szabadságot, de végül rájöttek, hogy ott sem olyan rossz, hisz minden kimenő kutyát jól meg lehet ugatni és futni lehet a kerítés mellett. 👍

Ezután Cakkos, majd Irmuska következett. Cakkos elég rendesen átrendezte a lakhelyét és a kalapját is teljesen leamortizálta, így levettük róla, amíg kinn volt a kifutóban. Andika keresett neki újat, de már egy olyan nagyot talált csak, amivel szegény később mindennek neki ütközött és az etetésnél segédletre volt szüksége.
A kalapokat majd pótolni kell, mert nem lesz mit ráadni a delikvensekre, ha ilyen iramban teszik tönkre egy éjszaka alatt. 😜

Nemsokára megérkeztek szokásos diák segítőink, akik az öreg kutyáinkat és kölyköket vitték sétálni. Majd később egy anyuka és kislánya, akik Uzsi mamit jöttek sétáltatni, illetve Lupi leendő gazdája, aki a melóból ugrott el Lupi miatt sétálni, majd ment is vissza dolgozni.

A végén még egy segítségünk érkezett Barbi Halász személyében, aki ezer telefonja mellett beállt takarítani, mosogatni, majd elvitte Zeuszkát egy jó nagy sétára.
Örömhír, hogy holnap Judy és Irma is gazdihoz költözik, majd Gács Ági Jocikát viszi a kiképzőhöz, ahonnan remélem úgy tér vissza, hogy esélye legyen gazdisodni. Részemről nagyon drukkolok neki, mert nem titok, nagyon imádom ezt a kutyát. ❤️🤞

Ennyi segítségnek köszönhetően nagyon jól haladtunk 😍, így Andinak is maradt ideje, hogy imádott Piszikéjével sétálni tudjon, sőt még én is tettem egy kört a közeli réten Dolphival, majd Plexivel.

Így sétálni volt: Uzsi mama és a Szurikáták, Zeusz, Piszke, Napsugár, Dolphi, Léna és Rami, Pogiék az sarki kennelből, Csoki és Mangó, Lupi és Fannika. A többiek pedig szokás szerint kint futkároztak és labdáztak a kifutóban.

Andi Edináék által főzött rizs mellé (köszönjük!) egy jó kis májas sűrítményt rittyentett, amit aztán egy kis szárazzal kiegészítve fejedelmi lakoma volt kutyuskáink számára. A husikát meghagytuk a szombati csapatnak a hűtőben, hogy nekik is legyen egy kis finomság.

Még etetés előtt Gács Ági is megérkezett, hogy Jocit elvigye egy próbasétára, de amikor Perditát vissza akarta tenni a régi kenneljükbe, hogy ne szökjön utánuk, a fejére dőlt a kennel ajtó. Valahogy leakadt a zsanérról, alig tudtuk visszatenni Andival, mert nehéz volt megemelni és akadályozta a kennel teteje is.
Mindenki óvatosan nyissa ki Jociék kennel ajtaját és jó lenne, ha megnézné egy szakértő is, biztos, ami biztos.
Áginak jókora pukli nőtt a fejére, de minden aggódásunk és tiltakozásunk ellenére elvitte Jocit sétálni. Reméljük, hogy a puklin kívül nem lett később sem nagyobb baj, mert elég nehéz ez az ajtó, jó nagyot üthetett rajta.

A nap végére befutott Orsi Lipták, aki végül Fannikát is magához szállítmányozta idibe, hogy együtt legyen Minivel a társával. Ennek nagyon örültünk, mert mivel Lupi is nemsokára gazdihoz megy, Fannika egyedül maradt volna és mégis csak jobb helye lesz Orsinál, bármennyire is szerettük őt.

Timi visszaköltözött Rufi mellé, mert kiderült, hogy csak véletlenül maradt külön a szerdai etetés után, így Barbi mondta, hogy mehet vissza helyére. Az ajtó mizéria miatt végül Perdita a helyére került a megüresedett kennelbe, mert végül úgy döntöttünk, hogy Joci holnapi szállítmányozása miatt, talán Áginak is könnyebb lesz így és nem kell még Perditával is megküzdenie pluszban.

A gyógyszerek beadva, fenékmosások megtörténtek, Dolphi viszont még mindig rázza a fejét séta közben, mintha lenne valami a fülecskéjében.

Fél négykor néma csenddel kísérve, kutyáink békés sziesztázása közben hagytuk el menhelyet. 😴

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43802] [előzmény: (43800) K.Barbi, 2018-07-04 20:20:06]
 43800. K.Barbi  |   Válasz erre2018-07-04 20:20:06 [40.] 
Szerda.
A mai nap számomra megint rohanós volt,hiszen megint 3x kellett a minivetbe mennem a műtött kutyakkal.Vajon lesz olyan ,hogy nyugiban kutyázhatok???
Bár ez is azt mutatja,hogy mindig újabb és újabb kutyákat mentünk.
És még ne panaszkodjak,mert mindig vannak angyali segítségeim.Ma Szévi tartotta egyedül a frontot,míg én rohangásztam.
Reggel elmentem egy kutyaházért,nagyon pofás darab,bár nem szigetelt.
Majd elkezdtem a rutint,Cinkotai kaparós-kedvenceim Lupiékkal több mint fél órát kint voltak,sokat labdáztunk,a fél napot elnyúlva töltötték utána a haztetőn.
Jöttek sorban a többiek,Szévi közben elkezdte sétáltatni a magánosokat.
Elvitte Napsit és Plexit is.Többiekre nem jutott mód,mert tartania kellett közben a frontot is néha.
Jóval később Laci bá is bfutott...úgyhogy Plexinek ma jóóóó volt!
Arra lettem figyelmes,hogy egyszer csak Lupi égtelenül elkezdett nyüsszögni és felalá futkosni.Hát kiderült ,hogy gazdimami jött hozzá!
Tisztára elájultam,hogy milyen cuki.(najó eddig is tudtam azért)
Jött egy anyuka a kislányával,most először,csak egy próbát szerettek volna menni,így Uzsira esettt a valasztásom,hatalmasat sétáltak vele és Lupiékkal,és nagyon jó érzéssel és benyomással mentek haza.
A mai áldozatok Irma és Cakkos voltak.Elmondható,hogy mindketten álomkutyák.

Fantasztikusan viselkedtek.
Mivel Lédikéék annyit áriáznak kint,beköltöztettem őket Irma helyére,bár már eléggé a nap végén.
Ha mégsem lenne jó,vissz lehet tenni őket.
Igazából arra gondoltam,Jociéknak jobb lenne a lenti nagy helyen.De aztán eszünkbe jutott, Perdi mindenhonnan kimászik,így elvetettük.Nem emlékszem,Perdi volt-e már ott?Voltak ők már ott?Lila gőzőm sincs...Mert azért a kerítés elég szökésbiztos.Edina ,ha gondolod,próbáld ki reggeltől.
a nap legszomorúbb történése Zeusz visszacuccolása volt.a gazdik zokogtak.Nagyon szimpatikus pár.Volt összeszoktatás a cicákkal,Zeusz semmi jelét nem mutatta haragnak.Egy hét után egyedül hagyták őket a lakásban.És a 4 cicából kettőt kibelezett...
Csak magukat hibáztatják,de így nem tudják megtartani.Nagyon sajnáltam őket is és Zeuszt is.
Gyuri behozatala ma elmaradt,nem lett volna kapacitásunk ma már Szévivel.Pénteken nem dolgozom,akkor lesz megejtve.
Jópár kutyának feltöltöttük a vizesládát,visszatért a nyár!
A májas menü mindenkinek ízlett,holnapra van rizs,és hús is.Elővettem egy csomó csomagot,de kettőről kiderült ,hogy már kész töltött sült liba,és csirkemell.Azt a hűtőbe tettem.
Báró megkapta a gyógyszereket,és a második advocate cseppet.A kocsi teletankolva,nem kell megijedni,teljesen mást mutat megint...
Gázpalackot is cseréltem.
Nagyjából ennyike.
Szép estét,puszipacsi!


Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43801]
 43799. T.Éva  |   Válasz erre2018-07-02 21:27:10 [41.] 
Hétfőőőőő!

Kezdjem megint az idővel, na jó szuper időn k volt, se nem forróság se nem hűvös, pont kellemes arra, hogy gyorsan dolgozzunk, hogy kutyáink szép tiszta kennelben jó lakottan pihizzenek délután.

Velünk volt két kislány ,Ursula "kiválasztója" és a barátosnéja, Liza és Kiara, Marika, Edina és én. Többen sétáltak Edina kivitte Vadit és Plexit a többi neveket nem sorolnám fel, mert én később érkezem, akkor már javában sétáltak és gyorsan fogtam szerszámaimat és takaritottam.
Voltak gazdijelöltek, Edina végigvezette őket, Ricsi és Irma között gondolkodtak, végül Irma a befutó Edina szombatra igérte, hogy házhoz szállítják.

Ma Edina a menhely után elszállítmányozta Ursulát a próbaidőre, Kivánom, hogy az a cukorfalat kutyuska maradjon a családnál.

Piszkével ma nem tudtam sétálni, mert Telek Andika elrabolta előlem, jó nagyot csavarogtak, mejd megérkezés után Piszke neki esett a kajának, , majd Andika mutatta neki a szivacsot és vödröt erre Piszke, visszanézett és bevonult a házba, de azért rendbetette Andika a popóját.
Mielőtt eljöttünk Edina ismét kiengedte Jocit és Perditát, nagyot labdázott velük, majd én a kocsiból bevittem a takarókat és a rongyosba felraktam a polcra, hát alig fértem a két kutyától, mert annyira érdekes volt Jocinak az az ágy és Perdinek a sok-sok új szag, Simán bementek, Edina egy juti falatot a két ház közé dobott Joci befutott Perdi pedig rögtön az ajtó mellé kapta.

Vittem légyszalagot, Andika Lizáékkal felszerelte a konyhát a légyfogó szalagokkal.
Sajnos ma én sérültem le egy kicsit, egy original ecetet ki akartam nyitni, és e műveletem közben jobb kézzel szakitottam volna ki a lezáró kupakot, bal kézzel megnyomtam azt a car müa.üveget és a jobb szemembe, hát hová máshová, jó adag 20 %-os ecet jutott. azonnal kimostam, de lehet, hogy holnap szemészet lesz belőle.
Perdita visszakerült Joci mellé, mert a kennelbe ahová került leamortizálta az árnyékolót, fogalmam sincs ezt hogyan tudta kivitelezni, a táblácskát is megcincálta, szóval visszakerült a haver mellé.[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43798. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-02 10:22:32 [42.] 
Vasárnapi napfelkelte a Menhelyen 🌞
Szép volt! Egyszeri és megismételhetetlen... ;) 😂
Ma a lovasverseny miatt hajnal 4re mentünk, Marianna Nagy, Andrea Telek és tesója, Noi meg én. Kómásak voltuk és pörögtünk, hogy reggel 8ra elkészüljünk, így csak a lényegre emléxem. :D
Noinak és Mariannak hála sétáltak: Léna, Rami, Csoki, Mangó, Uzsimama, Fannika, Cakkos, Bársonyka, Pipi, Dolphi, Joci, Perdi. Én pedig kivittem Vadikát <3 és Plexit. Többiek kifutóztak és valaki mindig hátul volt, így nagyokat játszottak. Mariann otthonról hozta a fincsi menü egy jó részét. Rizst meg egy csomó farhátat főzött előre. Köszönjük szépen! <3 Volt még husi tegnapról, azt is köszi Erika Kunné Neked, meg a szokásos táp-konzerv adalék. Szóval senki nem maradt üres hassal, és a reggeli torna ill. a bőséges reggeli után remélhetőleg mindenki végigaludta a versenyt.
Fannika a faházban maradt, hogy ne egyék el a kajáját a többiek, mert neki túl korán volt az etetés, csak keveset kért. Báróka kétszer megkapta a gyogyit érkezéskor és távozáskor. Edina Radnainé Béki Dolphi fülét kérlek nézzétek meg holnap, mert nagyon rázza a fejét. Lehet, hogy ki kellene mosni, de erre nem volt idő. Lajka pedig hajnalban köhögött, mint aki egész éjjel cigizett a buliban, de aztán abbamaradt. Esetleg ha más is észrevesz ilyesmit, inkább írom.
Andika táblákat gyártott, kordont helyezett ki és még a kocsijával is keresztbe állt, hogy nehogy valaki bolygassa a kutyusok nyugalmát.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43797) Szabó Éva, 2018-07-02 10:17:58]
 43797. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-02 10:17:58 [43.] 
Szombat.
Most a szokottnál korábban mentünk 8ra mivel du esküvőre mentünk és kutyusainknak ez miatt ne legyen hiányuk.
Kezdtük rögtön Jociékkal mig előkészültünk addig kint futkostak meg Lacival játszottak,aztán ment a szokásos menet megérkeztek a sulisok is így megcsappant a benti létszám rendesen,sok sétáltató is érkezett így szinte alig maradtt ben kutyus.
Bárónak kiadagoltam a gyogyszereit az egyhetes adagolóba így biztos nyomon kövehető a gyogyszerek beadása.
A bentmaradt kutyusaink nagyot játszottak Lacival kint a kifutóban míg én a kis konyhánkban ténykedttem,Andiék kint raktak rendet én a konyhát raktam rendbe hűtőmosás és szekrények mosása.
Csak egy javaslat mivel szombaton suli van és bizony sok gazdijelölt is érkezi így meg kéne beszélni,hogy mi legyen már multhéten is probléma volt mert nem voltak bent a kutyusok és mondtam,hogy suliba vannak vagy visszajönek 12 után vagy holnap most is egy péran elmentek egy család jött vissza akik Pompit szemelték ki.
Mikor vissza értek pompival a suliból megérkezett a család,nagyon kedvesek sokat játszottak pompival és úgy döntöttek őt szeretnék sokat beszélgettünk lakásban laknak Káposztáson de ugyan a hölgy otthon van Szeptemberig biztosan egész nap,szoval lessz idő megszokni pompinak az új otthonát,a házuk mellet rögtön park van illetve kutya futtató,mondtam a sulit is azt mondték az szuper mert azt is beiktatják.Szoval Pompi költözött is.


Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43798] [előzmény: (43796) Szabó Éva, 2018-06-29 20:54:29]
 43796. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-06-29 20:54:29 [44.] 
Péntek
Minden a szokásos menetben zajlott. Marianna Nagy és Andrea Telek álltak helyt velem, ebben az igen változatos időjárásban. Azt hittük megússzuk carráázás nélkül... De nem! :D Viszont a 2 felhőszakadás közötti 99%os páratartalom és szauna se volt jobb sokkal. Sebaj.
Jöttek a szokásos sétáltató lánykák és egy anyuka a lányával, illetve mi is sétáltattunk. Csoki, Mangó, Plexi, Cakkos, Uzsimama + Szurikáták, Cinkotai Banda, Irma, Napsugár, Vadibon, Pipi, Lupika a gazdijelöltjével mind sétáltak. A többek pedig sokat kifutóztak. Jociék 2szer, ahogy szoktuk.
Tacsikát visszatettük a faházba, mert a rács elé tett akármit kikezdte, megrágta, a gallérjából ezáltal palástot csinált (kapott újat). Báróka megkapta a gyogyit 2szer. Jociék kenneljének alsó reteszére figyeljetek, mert a sok ugrálástól kinyílik.
Főztünk husikát, mindenki jót kajált. Barf, saját tápok etc. Léda-Ricsi külső kenneljét mocsármentesítettük, a vízet elvezettük. Volt mit sajnos. Kifertőtlenítettük az összes kennelt, kiöntöttük a medencék algás szunyogneveldéit. Amelyik láda be volt zöldülve ecettel ki is mostuk. A konyhában 2ízben légy-holcaustot tartottunk by cemotox. Erika Kunné úgy jöttünk el, hogy mielőtt bezártuk a kisházat befújtunk, ezért az evőeszközöket használat előtt érdemes lenne lemosni. Az elhasznált légycsapdákat, amiken már fürtökben lógott a tetem leszedtük, de sajna újat nem tudtunk feltenni. (Ha valaki nem feledi és olyan helyen jár venne?) Szóval kedves HáKáCsé Edina Radnainé Béki mindent megtettünk a valóban brutális légyinvázió visszaszorítása érdekében. :) :D
Az asztal környékén rendet raktunk, minden lomot összeszedtünk. Légyszi ne hagyjatok törölközőket szanaszét. Ami kuka, azt be lehet tenni a szalmatárolóba a fekete zsákba. A két ház között is összeszedtük a dzsuva takarókat, törölközőket. Ne is ott gyűjtsük, mert a kutyák szétcincálják a zsákot, talán a szalmatárolóban jobb gyűjteni (?). Ami még használható mi haza szoktuk vinni kimosni. ;) Inkább gyűjtsétek egy helyre, ami használható, megoldjuk. Összeszedtünk egy rakás kalapot is mindenfelé az is hátul a helyén, egyet ami nagyon ócska volt kidobtunk.
Bori is jött, hozott egy lyukasztót és egy csomó bőr nyakörvre csinált lyukakat, hogy kisebb kutyusokra is fel tudjuk adni.
Erika Kunné holnap ne főzz vasárnapra rizst köszönjük, Mariann intézi. Mert hogy vasárnap Tarcsa-hajnal lesz, mi hárman megyünk reggel 4re ;) persze lehet csatlakozni, ha valaki nem tud aludni? ;) De reggel 8 után TILOS a menhely közelébe menni, tudjátok?!. :)

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43797] [előzmény: (43795) rbedina, 2018-06-28 21:58:27]
 43795. rbedina  |   Válasz erre2018-06-28 21:58:27 [45.] 
Jó estét mindenkinek, én Irma vagyok :)

Gyepmesteri telepről érkeztem a csömöri menhelyre. Életvidám, közép termetű, pusziosztó, fekete-fehér színű, bull keverék kutyus vagyok. Az én nyakamon is van egy forradás mint Plexynek, mert belenőtt még régen a nyakamba valami kötél. Szerencsére már csak akkor látszik ha valaki a szőrt félre húzza simogatásnál.

Azt mondják, visszafelé nem tekintünk, csak előre, pozitívan /ezt persze HKCS hirdeti/

A lényeg, hogy bizakodó vagyok és remélem a beszámoló meghozza a szerencsémet mint a kis Úzónak, de erről majd később, csak azért, hogy borzoljam kicsit a kedélyeket :)

A mai nap az idő kegyes volt hozzánk, és igen szuper kis csapat gyűlt össze :)

Marika, Ilike, Gabi, Maja, Kiara, Kriszta, Anna és barátnője, Liza, Szonja, Marci és HKCS :) :) <3

Mindenkinek nagyon nagyon köszönjük a kitartó, lelkes, ügyes, vidám munkát :) Ilyen csapattal élmény kint lenni a menhelyen <3

Ma csak Léna, Rami, Kacor és Zsebi nem sétált. A többiek, mind mind kutyagoltak, valaki hosszabban és volt aki még hosszabban :) :)

Kis Úzó kedden elfelejtette, na jó ne fogjuk rá, HKCS felejtette el, hogy menhely után örökbe adta Pollyt.
Egy szuper kutya egy még szuperebb kislány kis kedvence lehet. Hosszú volt az út, de Liza nagyon megérdemelte, hogy eljöjjön az a nap amikor elmondhatja, hogy saját kutyája van.
Mindig nagy türelemmel, szeretettel, alázattal bánt a kutyusokkal és így, hogy saját kutyája van, sem hanyagolja a menhelyünket <3 <3

Jó látni, hogy egyre több fiatal teszi le a voksát mellettünk, az otthoni számítógép és telefonok helyett :)
HKCS ezeket a fiatalokat látva (Liza, Pati, Maja, Anna, Kiara, Szonja,Marci /mindig visszanyeri az emberekbe vetett hitét :) <3 <3

Száraz táp, rizs, húsi menü elnyerte mindenki tetszését, a nagy séta meghozta az étvágyakat :)

Legyek sajnos sokan vannak, próbálták gondozóink ecetes vizes felöntéssel csökkenteni létszámukat....

Ildi, Andika esetleg ha lesz időtök tudtok holnap fertőtleníteni ? mert Ti vagytok a hozzáértő, szuper Kistarcsai fertőtlenítő különítményünk <3 <3 <3 Bennetek van minden reményünk :)

Ilikének és HKCS-nak volt még ma menhely után egy délutáni műszakja, először is próbaidőre szállítmányozták a kis Úzót a XVI. kerületbe <3 <3

Köszönjük Kriszta és Anna, hogy kiszállítmányoztátok nekünk a gazdijelöltet és, hogy ajánljátok menhelyünket :) <3

Utána Sződön örökbe adták a kis Haileyt, majd Szilasligeten a menhelyi kis álló lámpák szerencsés tesóját Párizsit :) <3

Képeket HKCS fel fogja tenni.

Minden négylábú és kétlábú kellemesen elfáradt, senkit nem kell ma altatni :)

A lényeg, hogy ma is egy kellemes és eredményes napot zártunk <3

Küldjetek nekem álom gazdit hamar :) Én ma vele fogok álmodni, tudjátok az álmok is valóra válnak, csak merjünk nagyot álmodni, mert mindenki megérdemli :) :) <3 <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43796]
 43794. K.Barbi  |   Válasz erre2018-06-27 20:13:31 [46.] 
Szerda.
A mai nap elég korán kezdtünk,én a menheélyen,Kriszti a minivetben.Az első időpontunkra ugyanis előre engedtünk egy magasvemhes kutyát,aki tegnap kert segítséget(már nem a kutya,a gazdája),anyagi fedezet híján nem tudta máshogy megoldani.Számtalan helyen kért segítséget,de elutasították,egy befogadott kutyához,aki már egyszer szült 11 kölköt.
No egyszó mint száz,a műtét megtörtént,hálásan köszönték.
Én eközben elkezdtem a rutint.
Uzóék kennelében mintha felrobbant volna egy szelektívgyűjtő konténer.Kiderült,kintről behúztak egy hátratett szeméttel teli zsákot.
Együtt szaladgáltak addig tacsiékkal,míg rendet vágtam.
Megérkezett Kriszti is és Kiara.Jött még két kislány,akik tegnap is kint voltak.Szévit ma nagy bánatunkra nélkülöznünk kellett.
A csajoknak köszönhetően rengetegen sétáltak.Köszönjük!
Kriszti pedig a csajoknak köszönhetően rengeteget takarított...
Nagy volt a pörgés.Én eközben levittem Tacsikát,aki egy földre szállt angyal,a drnénik szerint is.Kapott chipet,és ahogy megbeszéltük,Lulu lett a keresztségben.
Kint volt még Lupi gazdijelöltje is,sokat beszélgettünk,végül abban egyeztünk meg,hogy Juli 9-én költözik Lupi hozzá.
Voltak gazdijelöltek Kistarcsáról,de mivel egy idősebb néni keresett kutyát magának(bár meglehetősen fiatalos), a családdal megbeszéltem,csak 2-3 kutya jöhet szóba.Gondolkoznak a dolgon.
Timi palástként viselte már a kalapját,így megszabadítottuk tőle.Visszaköltözött Rúfuszhoz.
Délelőtt olyan érzésem támadt,mintha Bobi még mindig a menhelyen lenne,pont ugyanolyan folyamatos fültépő ugatás jött kintről,kiderült ,Lédyke átvette a szerepét.
Jó lenne,ha bekerülhetnének Ricsivel,elkezdtem variálni gondolatban,de Kriszti rámszólt ,hogy nem bírom ki pakolászás nélkül,így erőt vettem,és csakazértis kibírtam..
A cinkotai ördögfiókokból kivettük a kapcsokat.
Főztem rizst és husit is,a tegnapi húst nem is használtuk fel.
Fannika nehezen eszik Ulláékkal,így a végén kiengedtuk egyedül,kapott finom alutasakos kaját,azt szép komótosan be is puszilta,hogy nem zavarta senki.
Az időjárás is kegyes volt,igazán kellemes időben telt a nap.
Remélem a holnapiaknak is marad a szerencséből.
Szép estét,puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43793. rbedina  |   Válasz erre2018-06-26 21:17:54 [47.] 
Sziasztok itt Úzó, Uzsinak egyik tüneményes gyerkőce. <3

Tesómmal Ursulával és Lupival vagyok egy kennelben. Mostanában, nagyon jó dolgom van a menhelyen, mert a szünidőnek köszönhetően, sok gyerek és fiatal látogat el hozzánk. És mivel én és a tesóm nagyon cukik vagyunk, ezért a gyerekek szívesen ülnek be hozzánk és simogatnak még el nem szundikálunk. <3
Meglehet szokni ezt a fokú szeretgetést.

Remélem olyan gazdim lesz, aki biztosítja nekem ezt minden nap. Tesómnak már szerencséje van, mert hétfőn költözik gazdihoz. Nekem oltárira fog hiányozni, ezért szeretném ha a héten belém is belém szeretne valaki. Ígérem én mindent megteszek :) Tessék nekem drukkolni :)

A mai nap HKCS már fél kilencre kint volt, ma autóval jött nem úgy mint tegnap. Ugyanis tegnap kerékpározásra adta a fejét. Egy év alatt mindig elfelejti milyen dimbes-dombos Csömör. Egész napos munka után haza tekerve döbben rá erre és első alkalommal szenved, de nembaj majd belejön mint mindig :)

9 kor megérkezett Pompi és vidáman csatlakozott tesóihoz, de előtte könnyes búcsút vett gazdimamijától. Sajnos a parkinzon kórós nagypapát nemtudta Pompi tolerálni és a szomszéddal is problémák voltak. Nagyon kedves volt a hölgy, pénz adományt is kaptunk. HKCS mondta neki inkább idősebb, kialakult személyiségű, kiegyensúlyozott kutyában gondolkodjanak később, természetesen majd nálunk. :)

Miután Pompi újra tesóival bandázott, szépen lassan jöttek segítőink, Marci, Kiara, Dona, Forró Kriszta, Andika, Liza és barátnője, meg Laci bácsi :) <3 <3

Így ma is rengetegen sétáltunk, három kennel kivételével az egész menhely <3 <3 <3

Dona Timit vette kezelésbe és foglalkozott vele nagyon sokat Köszönjük

Forró Kriszta szokásához híven nehezebb eseteinket és bull típusú kutyáinkat sétáltatta és szeretgette <3

Andika Piszkével ment felkeresni és felfedezni Narniát, basszus el is felejtettük megkérdezni, ma megtalálták e ??
Remélem megosztják velünk ha igen, mert én is és HKCS is megnézné szívesen:)

Marci és Kiara, vitt kicsit nagyot egyaránt, nagyon ügyesek voltak :)

Marci megint hozott nekünk 50 kg tésztát Örök hálánk érte
HKCS vitt haza is belőle, mert nem tudta hova tenni az egészet. Majd ahogy fogy, szépen vissza szállítmányozza :)

Ricsi és Léda ma szerencsére nem lepte meg gondozóit pati ajándékkal a kutya ágyban mint tegnap... szépen aluszkált a pati :)

Szolgálati közlemény: Nincsen junior tápunk egyáltalán, ez főleg engem és Ursulát érinti leginkább, de a cinkotai bandának és a cérnáknak sem jönne rosszul egy kis utánpótlás. Én örülnék kis junior konzervnek is esetleg, ha valaki tudna nekünk hozni, azért nagyon hálásak lennénk <3 <3 szeretem a pocakomat na, ez nem rossz tulajdonság,sőt legalább kajával bármikor motiválható vagyok ...<3

Liza, Kiara, és Nóri elvitték Uzsit, és a Cérnákat egészen a patakig, volt aki először ölben utazott, de utána szuper bátor lett.
Csilla, Viki mire vissza értek a nyaralásból meg sem fogjátok ismerni őket :)

A hámokat gondozók levették róluk mert tuti naponta egyet leamortizálnak..

HKCS nem hitt a szemének és a fülének amikor acsarkodást hallott, hogy két kutyánk össze ugrott és nagyon keményen nyomták. Nem fogjátok elhinni, ő sem nagyon hitte el, a két kis cérna gombolygatta egymást vérfarkas módjára, nagyon viccesek voltak. Nem tudni min veszhettek ennyire össze. Lehet nem tudták eldönteni ki a beszaribb kettőjük közül :) :)

Délután jött ismerkedni Judy gazdijelöltje, aki Szévinél jelentkezett Veresegyházáról. Fiú német juhász mellé kerülne. Judynak oltári szimpatikus volt a hölgy, mert oda rohant, négy lába három másodperc alatt az égnek és simiztette a pocakját <3 HKCS is úgy meglepődött, hogy mire észhez tért és fotózott volna a pillanat elszállt, lúúúúúzer ...:)
Jönnek majd és hozzák a kutyust is ismerkedni

Azt hiszem amilyen kicsi vagyok olyan hosszú beszámolót rittyentettem nektek ide, mindenkinek szép estét és jó éjszakát kívánok :)

Judit nagyon hiányoztál és a szuper menüd is, jövőhéten várunk gyere :) :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43792. T.Éva  |   Válasz erre2018-06-25 19:03:08 [48.] 
Hétfőőőőő!

Nagyon jó napunk volt, sok sok sétáltatónk volt név szerint Vivi és barátnője, Kiara, Liza, Anna + 2 barátnője, Szabi, Maja, Gabi, Kriszta, Ági, Laci bá, Edina és jómagam. tehát 15-en voltunk. Villámgyorsan dolgoztunk, csak Léda/Ricsi, Léna és Rami, Zsebi és Kacor nem sétált, többi kedvencünk sétált, volt aki 2x is.
Gabi kifésűlte Báró és Judi szőrzetét. Báró férülésénél a lábainál nem tetszését fejezte ki, Gabi igérte, hogy minden csütörtökön Ő kifésüli, ne nagyon probálkozzon más.
Edina, mint egy tábornok vezényelte le a mai napot, ki menjen sétálni, ki takarítson, ki merre menjen a sétánál, ezért a gondosságért nem is volt a sétánál ütközés.
TImi is sétált Szabival, a ragtapasz a pocakjáról lejött, de úgyis leszedtük volna, sebe szép.

A két kislány közül az egyik kislány beleszeretett Ursulába az Uzsi babába, hazamant, majd édesanyja hívta Edinát, hogy szeretnék örökbefogadni, de Edinát kérem, hogy irjon ha ráér bővebben

Sétámat Piszkével egyre növelem, annyira fegyelmezett és szófogadó, nem húz, nagyon aranyos kutya.Napsugár szépen szedi össze magát, de a lába talán a súlya miatt jobban fáj.

Gyógyszerét mindenki megkapta, akinek kellett.

Igazán jó napot zártunk nagyon nagy csend volt, amikor eljöttünk[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43791. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-06-24 21:31:51 [49.] 
Corgi vasárnap 06.24

Az angyalaim, akik nèlkül ma fèlkarú (na nem óriás ès nem is rabló) lettem volna ès akiknek "van mit köszönnöm",: Krisztina Ujfalusi, Andrea Telek, Bea Váraljai ès Borbi Béka

Szokásos 10-re èrtem ki, de Kriszta már megelőzött jócskán.
A kis ördögök már kint randalìroztak, ő ezerrel takarìtott ès 2 önkèntes kislány várta, h az Uzsi babákra rávarázsoljuk a hàmokat ès el tudjàk vinni sètálni.
Mire erre gombot varrtunk, azaz felöltöztettük őket, ami mindig egy külön harci feladat úgy mint a P betűs brigádnàl, addigra megèrkezett Lupikához is az új "baràtja" a làny, aki jár hozzá ès aki erősen hezitál az örökbefogadásán... Lakásba szeretnè, de a legnagyobb dilemmája a már meglèvő cicàja, aki miatt tart mêg ettől a döntèstől. De jár hozzá ès èpìtgetik a kapcsolatukat addig is, amìg nem jut vêgleges elhatàrozásra...
Ők voltak a legelsők, de talán a legtöbbet sètáló brigàd ma..
Azaz fej-fej mellett, mert közben megjött Andi, aki Piszkèvel volt Narniában, mint azt a fotókon is láthatjátok, amit màr megosztott. Nagyon jó volt nekem làtni, mert a kennelben olyan szomorúnak làtom mindig, de a sètán láttam, h teli szájjal nevetett.;)
Andival egy időben kb. megèrkezett Bea is.
Menet közben megjött Mezei Dóri Szaff is, aki a Cêrna családot ès Uzsi mamát gombolygatta nagyon lelkiismeretesen, nagy szeretettel ès türelemmel. Úgyhogy ma is megvolt a szeretet-oldás trèningjük üzenem Csillànak.;) Utána mèg volt energiàja sètára is, aminek Cakkos örülhetett a legjobban.
Èrkezett egy anyuka a kèt fiával, akik szintèn tettek pár sèta kört.
Közben a corgi brigádnál lett nagy bonyodalom.
Jött egy anyuka a kislányàval meg egý baba kocsival, amiben szintèn volt egy apróság.
Ők is sètáltatni jöttek.
Pár percre rá érkezett egy család majd mèg egy...
A lènyeg, h kiderült, hoy az egyik család a hosszú nyelvű Pogièrt jött, amit szintèn láthattatok a fotókon, h vele együtt is mentek haza Kriszta jóvoltából, aki nem csak lètrehozta, elvitte, de gyönyörű fotókkal is prezentálta az új (remèlhetőleg az övè is már) otthonba èrkezèsèt.
Pázsiton mèg gondolkodik a másik család.
Majd jött egy mèg újabb család, akik kis kutyát (mèretben) szeretnènek a már meglèvő Bolognese-jük mellè. Ők megsètáltatták Tacsikát, akit nem sokkal azelőtt hozott be Bea a wellnes hètvègèről;), de utána elmentek Orsihoz megnèzni Minikét, tovàbb nem tudom a törtènetet mèg...
Mangóèk, Lènàèk is voltak sètálni.
Báró ma megkapta a gyógyszeradagját rendesen.
Piszkènek nagyon csúnya volt a feneke hasmenès miatt, amit Bori ès Andi mosott le ès tisztìtott meg.
Ő persze ma is csak a saját tàpját kapta.
Ricsi leszaggatta a búráját, de a lányok találtak egy használhatót helyette, tehát nem menekült meg tőle ma sem.
Napsugárnak egyre jobban ki van fordulva a lába, èn úgy látom, h rosszabb lett a kis testèvel ellentètben. Már nem látszanak ki a bordái, kezdi össze szedni magát ès lassan már kutya formája van;)
Àtjött ma a keresztlànyom is, aki a szomszèd lovardàba jàr. Nèzelődni. Be-be ült egy-egy kennelbe, mert ő is szeretne egy kutyatársat magànak, de mivel a lakàs, amiben lakik a nagyszüleiè ìgy mèg az ő engedèlyükre vár, ahhoz hogy konkrêt lehessen. Uzsiba szeretett bele minden jel szerint, mert egèsz dèlután vele bombáz. Majd kiderül.
Kaptunk tàpot, jutifalatokat stb.
Hatalmas KÖSZÖNÖM jàr rèszemről a csajoknak, akik velem voltak ma ès lehetővê tettèk mind fizikàlisan, mind mentorálisan, hogy ez a mai nap is tökèletes legyen.
Imádom a vasàrnapokat, mindig angyalokkal vagyok körülvêve..;)

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43790) Szabó Éva, 2018-06-23 21:55:47]
 43790. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-06-23 21:55:47 [50.] 
Erika Kunné
1 órája
SZOMBAT.
MAI NAP LÁTÓGATÓKBÓL IGEN MOZGALMAS SIKEREDETT,GAZDIJELÖLTEK BŐL IS VOLT BŐVEN.
Kezdem velük,szinte csak kis manókkal érkeztek 3tól 5évesig,szinte mindenki pici kölyök kutyust szeretne,hogy közösen nöljenek fel,hosszas beszélgetés velük,hogy azért ez nem fenékig tejfel mert ugyan pici cuki de a gyerköc nem biztos,hogy hosszú távon tolerája a fojton ugra bugrát,nameg az ezzel járó karmolásokat meg a fogas kapkodást noha ez nem szándékos csak ők még nem tudják kordinálni a cselekedüket,hát édesek voltak de ők ezt tudják és a gyerek is élvezné.Nosza akkor induljuk mivel liupinál bent ültek igy a bent maradtt kiskutya idibe a lámpások kenelébe költözött mivel ők suliba voltak így lupi nyugiban tudott oldodni így csak uzó maradtt,szoval bementünk a kenelbe úzóval játszani nagy boldogság majd tört a mécses hát belátták ez tényleg rossz ötlet,mivel kutyust szeretnének én javasoltam egy ídősebb kutyust de játétékost,így ucu neki mentünk Fannihoz kis manó hozta a formáját nagy boldogság mindenkinek legfőképp a kislánynak szuperül játszottak majd mikor leült a kislány Fanni mellé feküdt,mondtam menjenek sétálni nagyon élvezték,hogy a kislány tudtta sétáltatni,szoval sirás rivás holnapra válaszolnak de biztos,hogy ő a befutó ugyan kertesház de mivel elmondttam fanni nem kinti kutyus persze lakásban fog lakni és a kozmetika fontosságát is elmondtam persze mindent megadnak neki.A többi gazdijelölt is jön még ott több kutyus között döntenek.Volt ma lupinál egy fiatal hölgy itt most egy kis káosz van a kobakomban deakkor biztos,hogy nem ő a gazdijelöt akit beirtatok,de nagyon aranyanyos kedves szinte egész nap bentvolt lupinál de nem nagyon biztos magában vagy nem tudom de az biztos bizonytalan és szeretne elöbb egy honapig kijárni hozzá barátkozni és utána lényegtelen csak annak a hölgynek az ismeröse akinél lupi volt idibe.
A napi gondozás simán ment igaz voltam egy kicsit bajban a kutyusaink lakhelye miatt mert pénteken volt egy kis csere ezközölve amit nem tudttam,nade ment a munka,mindenki szuper nagyot játszott nagyon sokat sétáltak így tényleg kijászhattuk magunkat a kifutóban,mindenki szuper formában van élvezik a kis hüvöst kivétel az öregek az izület miatt köztük én is mert szinte össze drótóztam magam mára és egy rakat fájdalom csillapitó,nade vissza ebzeteinkhez Ramikánk izületei is megviseltek lettek így Raminak megint elkeztem adni napi 1 tab NOROCARPOT.
Bárónak a kiírt gyogyzerek beadása megtörtént de a doxycyclin elvolt fogyva néztem a gyogyszeresbe d nem találtam mivel reggel még Idiék beirását nem láttam töredelmesen bevalom a fehér zacskot nem is néztem de Eának már mondtam hol keresse.Vadin nem vettünk észre zavaró tényezőt de az tény nyugottab a betegség óta enni evett és a jutiért is ugrándozott.
Napsugár jobb lában egyre jobban csuszik fel a forgónál a csont nagyon nem is terheli ha nem muszáj.de vidám pusziosztó.
Ma ismét megleptek hussokal egy házaspár hűtő ürités valakivel beszéltek telon,hogy hozhatják mondtam nem nagyon tudom hova tenni és közben a szokott husos ember is bejelentkezett egy tényleg minimális husival így mondtam megnézem,mondták ezek szakács álltal kis adagokba lfőzőzz köret meg husik,mivel tényleg kezelhető darabszám és tényleg szupi kis adagok dobozkába így elfogattam,kint hagytam a pulton holnapra kiolvad így tényleg fincsi ébédt kapnak ebzeteink meg föztem is rizst amit lehűtöttem.
VÉGSZÓ.
BEA FELHIVOTT OTT VAGYOK E MÉG MERT ÖRÖKBE SZERETNÉK FOGADNI TACSIKÁNKAT EZÉRT KIJÖNNE ÉRTE MONDTAM PERSZE JÖJÖN,TÉNYLEG ROBOGOTT MERT PILLANATOK ALATT KIÉRT,SZOVAL TACSIKÁNK ELKÖLTÖZÖTT.
Mariannnak köszönet a segitségért,

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43791] [előzmény: (43789) Szabó Éva, 2018-06-23 12:58:40]
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43815, Kutya)
 
    / 1753 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.021169185638428 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail