Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9238057/2 Témák: 17515 Tagok: 108749 Legújabb tag: ancyss Online: (21/3
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1759 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43971, Kutya)
 
 43970. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-01-21 12:43:24 [26.] 
Szombat😍
Szerencsére éjjel megfagyott a sár!😁
Mozgalmas nap volt, de a szuper csapat mindent megoldott. Csilla Völgyi, Andrea Telek, Gerhard Patrícia, Bálint Kriszta, Anna Bálint és Viktória Bozsik segítségével úrrá lettünk a káoszon. Először Bessyhez jöttek saját kutyával a gazdi jelöltek. Azután hoztak 60 kg adományt. Viki és Andi átpakolták a raktárat, a konzerveket is elraktuk a szekrény elől, van ecet is, hypo is.
Azután jött egy fiatal pár, akik kutyát szeretnének. Mivel kezdő kutyások egy nyugis kutyát ajanlott nekik Csilla, Müzlit. És bejött! Ők is gazdi jelöltek.
Egy idősebb pár Dívába szeretett bele, ők is jelöltek! Szóval sikeres nap volt!🤗
Jött sétáltatni Plexi bácsi, mivel a védence éppen úton volt, elvitte Szénát. Mire visszajöttek megérkezett Plexi, így elvitte őt is.
Jött Maja bácsi is! Olyan boldog volt Maja.😘
Egy kedves család két kisgyerekkel, sétáltatta Csokièkat és Takuèkat. Sajnos Takunak megint hasmenése van. Adni kell neki Bolust és lehetőleg csak rizst szalámival. Széna is azt szereti!
Karakra figyeljetek, kicsit rozoga lett.😯
A kicsik cukik, de Hérának kell egy kis nyugi. Mivel ma fagyott, elvittük egy kis sétára, amíg rendbe raktuk a kicsiket. Nagyon élvezte!😍
Kaptunk friss húst is, hűtőbe raktuk holnapra. 😗😗😗

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43969) zizegő, 2019-01-18 20:26:16]
 43969. zizegő  |   Válasz erre2019-01-18 20:26:16 [27.] 
Sárral, széllel bélelt péntek, de szerencsére eső nélkül 💨

Telek Andival és Tóth Vikivel kezdtük a mai napot, szintén cuppogó sárban, mint a szerdai és csütörtöki csapat ezen a héten. A föld nem tudja beinni az olvadó hó levét, így a külső és belső udvar nagy része annyira sáros, hogy nem ajánlatos gumicsizma nélkül kijönni a menhelyre.

Sár ide, sár oda, mi annak örültünk a legjobban, hogy a jeges szél elfújta a felhőket és a meteorológia által beígért eső elmaradt.✌️

Mai segítségünk Marcsi volt, Andi barátnője és így azért több kutya is sétálhatott a sáros udvar helyett. Piszke, Báró, Cakkos, Bessy, Karak, Széna, Plexi, Taku, Betti, Vadócka, Csoki és Mangó.
Viki megpróbálta ugyan sétára invitálni Dívát is, de a kisasszony továbbra sem akart eltávolodni a faház közvetlen közeléből, sőt az ember közeléből sem. Így aztán elég vicces kitakarítani őt, mert mindig pont ott ugrál, ahol nem kellene és ha lehajolsz, akkor rögtön akkora szeretettel ölel át és bújik hozzád, hogy felborultok mind a ketten.
Díva igazi szeretetgombóc, remélem, hamar gazdira talál majd.😍

Héra mama és kölykök este bulizhattak 🎊, mert a mobilkennel az oldalán feküdt, amikor reggel rájuk nyitottuk az ajtót.
Mivel kerekei vannak és így valóban elég mobil, visszatettük a trepnit újra mellé (bocsi!), mert az beszorítja a falhoz és így nem tud elmozdulni. A trepni alatti lyukakat szalmával tömtük be és az egyéb réseket is, nehogy baleset történjen.
A kölykök is szépen használják a forgácsot, de úgy látszik a pisi hamarabb csurran ki, mert a pokrócot és szalmát is ki kellett cserélni náluk.
Kisikáltunk nekik egy nagyobb műanyag ágyat és betettük azt is, mert úgy vettük észre, a másikat a kis család kezdi kinőni, így kényelmesebben elférnek.
A kapott plédeket jó ötlet volt a zsákban hagyni, mert sajnos a rongyosban átnedvesedik minden, így legalább száraz cuccost tudtunk alájuk tenni.

Max és Xéna nagyon jól érzik magukat az új kenneljükben, bár Max ma is még Plexihez akart bemenni először, de némi gondolkodás és egy kis jutifalattal megerősítve "újra tervezett".
A kennelből kivettük a Plexitől ott maradt trepnit és szőnyeget, mivel Xéna komoly lakberendezésbe kezdett, vagyis a szőnyegből nem sok maradt. 😉
Visszakapták Maxét megerősítve, a kutyaházakhoz tolva, hogy stabilabb legyen. Reméljük ez már jobban fog tetszeni nekik.

Zeuszéknál úgy látszik bevált a vödörcsere, mert amióta fémvödör van náluk, nincs kiöntve a víz. Egyébként azt vettük észre, ha Zaráék kinn vannak a kifutóban, sokkal csendesebb a belső rész, nem ugatnak annyit a kutyák. Úgy látszik, Zara a hangadó az ugató kórusban. 🐶🐕🐩

Léna jó asszony módjára szorgalmasan szellőzteti a kutyaházba berakott szőnyeget és pokrócot, aminek viszont Rami annyira nem örül, mert ő viszont szeret meleg helyen, puha dolgokon pihenni.
Kérlek benneteket, hogy a múlt héten csereként berakott gyerekmintás szőnyeget terítsétek vissza a házukba, mert azt elvileg odaszántuk, a bárányszőrre hasonló takaróval együtt, hogyha már náluk nem lehet szalmázni az allergia miatt. A kennelkövön úgyis van szőnyeg és egy régebbi pokróc is, amire rá tudnak feküdni. ❤️

Piszke tiszta ruháit a konyhában a hűtő oldalára egy műanyag szatyorban találjátok felakasztva, mert így szárazon maradnak és nem nedvesednek át ebben az időben. Andika tett ki zacskót a használt ruháknak is, amit majd hazavisz kimosni.

A teli gázpalackot Andi átcserélte, mert a másik kifogyott.
Egy házaspár adományként, 3 kg száraz tápot és pár konzervet hozott a kölyköknek, illetve kb. 1-1 kg cs.farhátat és csirkenyakat + 3 kg csirkemájat is. Nem fagyasztott áru volt, így gyorsan megfőztük holnapra Virágnak és maradt egy kevéske rizs is még csütörtökről. A főtt kaját a hűtőbe tettük, a rizst a pulton hagytuk.

A gyógyszereket megkapták az illetékesek. Karak szeme alatti nehezen gyógyuló sebet bekentük Tetrán szemkenőccsel, ami nem igazán tetszett neki, kicsit küzdelmes volt a művelet.😜 Elég csak vékonyan bekenni, mert kicsi a tubus és nem sok van benne, jó lenne belőle utánpótlás.

Bettiéknél nem találtunk plecsniket, így Takunak ma nem adtunk Bolust, reméljük holnap sem lesz gond nála.

A szombati csapatnak jó munkát és kevés latyakot kívánunk, szép estét Mindenkinek!⭐️🌙

Mariann

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
[válaszok erre: #43970]
 43968. rbedina  |   Válasz erre2019-01-17 17:43:19 [28.] 
Szép délutánt mindenkinek :)

Zsebi jelentkezem a mai menhelyi hírekkel :)

Szuka kutyus vagyok, gyönyörű különleges csíkos bundával. Sajnos nem azok közé a kutyák közé tartozom, aki könnyen bratyizik bárkivel és cukiságával leveszi lábáról a látogatókat. :(
Ezért esélyeim a gazdisodásra eléggé leszűkültek.

Pedig én is borzasztóan vágyom arra, hogy oda adjam a szívem egy vagy több kétlábúnak <3

Két lábúak között is vannak olyanok akik nem barátkoznak könnyen, félnek is mint én és szeretetre vágynak, még is családban élnek .....akkor az én családom hol van ????

Gondozóimmal nagyon jól meg vagyok, szeretem őket ....mit csináljak ha nekem kicsit több idő kell ahhoz, hogy megnyíljak.....???,

HKCS szerint, nekem is mint Cipinek és Cerkárnak, egy ideiglenes befogadó nagy segítség lenne. Sokkal többet tudna velem foglalkozni mint amit a menhelyen gondozóim megtehetnek.

Na jó ennyit rólam, most pedig a mai híradó :)

HKCS segítői 10-ig Eszter, 12-ig Laci és Liza, végig pedig Gabi volt <3 <3

Így ma is egy szuper segítő csapat állt össze,akik már félszavakból is megértik egymást és csak úgy égett mindenki keze alatt a munka <3

Mai kutyagoló ebeink: Karak, Plexy, Jessy, Széna, Rúfi, Gyömbi, Vadi :)

Jött egy apuka kislányával, akik már profi sétáltatók és elvitték Müzlit majd Csokit, Mangót egy jó kis sétára :) Köszönjük :)

Csilla és Kriszta elvitték a H betűs babákat orvoshoz :) Köszi csajok <3

Mindenki megkapta az első oltást és chipet (Természetesen Csilla és Kriszta kivételével :) ) :)

Laura doktornő alaposan megvizsgálta a kis csapatot, mindenkit egészségesnek nyilvánított <3

Héra anyu pedig tudott kicsit pihenni az aktív babák nélkül :)

Ha nincs felszórva szalmával vagy forgáccsal a kőház, egész jól használja a kis család a wc-t :)

Jessyért ígéretéhez híven, eljött gazdimamija és elvitte egy kozmetikai fürdetés közbeiktatásával leendő otthonába. Nagyon boldog volt kis fókánk :) <3

Így hogy Plexy egyedül maradt HKCS beiktatott egy kennel cserét.

Míg Mex és Xéna kint voltak a kifutóban, Plexy költözött a helyükre, ők pedig mentek Plexy kennelébe.

Persze nem azonnal, mert első körben Mex az ő szokásos lendületével csattant egyet a volt kennel rácsán. Döbbenten vette észre, hogy bentről Plexy figyeli értetlenkedve, miután majdnem ajtóstól, rácsostól rontott a házba :)

Xéna pedig a maga bizonytalan módján próbálta feldolgozni, hogy amíg ők portyáztak kint a kifutóban becses kenneljüket valaki elfoglalta. :)

Egy darabig csend volt mind a két kennelben, mert mindenki az új lakás adta szagok feldolgozásával foglalatoskodott <3

Majd Mex úgy panaszkodott, mintha nem két kennellel arrébb költözött volna hanem új országba ......

HKCS hozott ma egy új nyakörvet, azt mondta nekem adja mert nekem nagyon jól áll <3

Lokiról ez nem volt elmondható, mert úgy nézett ki benne, hogy fellépést vállalhatott volna a Kék Osztriga Bárban, lakcsizmában és ostorral a szájában :)

Oké, hogy töktelenítve lett a drága, de azért mindennek van határa :)

Elég volt, hogy az egész család a két vizslával együtt egy hétig röhögött szegény Lokin :)

Vezetőség helyében felülvizsgálnám hova adták örökbe szerencsétlen Lokit :) <3

Mindenesetre szerintem nekem jól áll az a nyakörv :)

HKCS azt ígérte ez a nyakörv fog nekem szerencsés gazdisodást hozni, úgy hogy úgy legyen Ámen :) <3

Mindenkinek szép estét és jó pihenést :)


Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43967. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-01-16 21:41:02 [29.] 

„Vizuális történetmesélő” · 1 órája
Szerda!
Üdvözlet mindenkinek a csodálatos, cuppogós csömöri sártengerből! ;-)
Ma a szokásos csapattal - Barbi, Szévi és én - teljesítettük a napot. Reggel a Bekecs utcai suliban kezdtem (maradt még egy kis adomány száraztáp, amit elhoztam a többi tengernyi kaja mellé) és aztán szinte egyszerre értünk ki Barbival a menhelyre. A kis foltos, tündéri Díva lányt engedtük ki először. Vagyis próbáltuk, mert annyira beszari, hogy alig-alig merte átlépni a küszöböt, annyira kis félénk egyelőre. Ahogy hozzáértünk egy kis simire azonnal hanyatt dobta magát, nem zavarta, hogy mindezt a tíz centis sárban teszi. Bevallom én egyből szerelmes lettem, el tudnám képzelni itthon a kanapémon. Persze sár nélkül. :-) A H kölykökkel folytattuk, akiknél nem meglepő módon brutális, szagos állapotok uralkodtak. Na jó, ezt a korábbi törpéknél már megszokhattuk... Barbi előkereste a bent lévő mobil kennelhez való rácsot, amit fel is tett, így mivel a kölköket bezártuk kényelmesebben és hatékonyabban ment a takarítás. Mivel sétáltatónk nem volt Szévivel vittük ki kutyáinkat egy kis sétára. Addig Barbi ezerrel takarított és főzött. Mai sétálóink: Karak, Széna, Vadóc, Betti és Taku, Csoki és Mangó, Léna és Rami voltak. A többiek a kifutóban rohangáltak és csúszkáltak a sárban. Mondjuk őket - ellentétben velünk - nem igazán zavarták a korántsem kellemes körülmények. Barbinak délben el kellett mennie, így Szévivel ketten intéztük a még megmaradt kennelek takarítását és az etetést. 1 körül jött két srác, akik a nagy faház tetejét nézték meg, a beázások miatt intézik a házra az új tetőt. Már majdnem végeztünk a kajáltatással, amikor elment az áram és ezáltal a víz is. Éppen fogalmaztam magamban, hogy Edinának vajon milyen magyarázattal szolgálok holnapra, hogy miért is hagytuk ott az összes főzőedényt, cuccot mosatlanul, amikor szerencsére újra lett víz. Így el tudtunk mosogatni és mindent el is pakoltunk. Edina! Barbi főzött neked rizst holnapra, a zsámolyon találod, illetve a pulton is hagytunk egy kis maradékot a fazékban. Miki dokit ma hívtam a holnapi tervezett oltás miatt, de nem vett fel és vissza sem hívott, így a holnapi menhelyi oltás elmarad!
Kb. ennyit a mai történésekről, mindenkinek szép estét kívánok!
[előzmény: (43966) rbedina, 2019-01-15 19:39:20]
 43966. rbedina  |   Válasz erre2019-01-15 19:39:20 [30.] 
Jó estét mindenkinek, Díva a becses nevem :)

Díva jelentése :Híres női előadóművész; ünnepelt és befutott (általában már középkorú) színésznő, táncosnő, illetve énekesnő.

Háááát én se nem vagyok közép korú, se színésznő, se énekesnő, sőt még táncolni sem tudok.

Viszont ha az számít valamit, szuperszonikus puszikat osztok, kurvinyek módjára mutogatom bárkinek a pocakomat, hanyatt és oldal fekve kennel rácson keresztül, bármelyik kutyatársamnak fergetegesen vicces pofahúzogatást vagyok képes produkálni <3

Tehát egy tuti kutya vagyok, aki még hasonlít is Müzlire, csak kuki nélküli változatban <3

Hétfőn kerültem a menhelyre.

Szurkolók mentettek 16 társammal együtt, rossz körülmények közül :( Én voltam a szerencsés aki a csömöri menhelyre került :)

Na ennyit rólam, jöhet a mai nap :)

Jég, víz, sár, szél, napsütés, havazás volt ma a palettán :)

HKCS segítői a mai napon Judit, Mariann és Forró Kriszta voltak <3 <3 <3

Jó kis össze szokott csapat módjára, szolgáltak ki minket. :)

Volt séta, simi, szeretgetés, kaja, játék ami szem szájnak ingere :)

Rengetegen sétáltak :)

Plexy bácsi is volt védencénél <3

Esetleg ha bárki tud minket puppy száraz táppal és junior konzervvel támogatni azt hálásan megköszönjük <3 <3

Mariann belevetette magát a faház adományos részlegébe és 15 kg Puppyt talált ami bele lett öntve a tartóba, de nincs több :( ( kis sáskáink lassan felfalnak majd mindent) Lénának és Raminak is talált speckó tápot :)

Hat kis béby kutyánk oltári szép és nagyon cuki. Héra anyu pedig egy bújós csodalány <3

Lett fertőtlenítve két lapát, seprű meg, vödör, légyszi azt használja mindenki a törpéknél Kőház mellett megtalálható :) Köszönöm :)

Igazából mindenki sokat sétált vagy játszott a kifutóban :)

Volt egy chip olvasás kérés is. Judit és Forró Kriszta elszaladtak a Sas utcába chipet olvasni. Már sokak által ismert Dominó volt megint a Középhegy u. 11 ből. Telefonszám nem volt kapcsolható, ezért Juditék hazaszállították és betették őnagyságát a kerítésen ....Köszönjük csajok a segítséget, hősök vagytok <3

Szolgálati közlemény : Mosogató alatt elfogyott a hypo, a polcról pedig a szemetes zsák. Esetleg emlékszik valaki, hogy a faház teraszon van e még a szekrényben ? Mert ha igen akkor csütörtökön pakolunk el onnan konzervet és kivesszük, csak HKCS nem emlékszik, mert öregszik és feleslegesen nem akart pakolni :)

Szerintem elmondtam mindent, ha nem akkor mai segítői HKCS-nak biztos kiegészítenek <3

Mindenki kellemesen elfáradt , jó pihenést és szép estét nektek, gyertek és látogassatok meg, tuti kaptok tőlem puszit és még a hasam is megmutatom <3Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43967]
 43965. T.Éva  |   Válasz erre2019-01-14 20:17:13 [31.] 
Hétfőőőőőő

Mai napon Paksy Ági, Ujfalussy Kriszti Edina és én voltunk a személyzet. Ágika megállás nélkül sétáltatott Kriszti is jó pár kutyát mozgatott meg. Majdnem mindenki aki szokott sétálni akcióban volt.
A kicsik nagyon cukik én nem mentem még be hozzájuk, majd, ha nagyobbak lesznek.
Hozott viszont egy kutyát Merza Heni, aki teljesen olyan, mint Müzli, leányzó a drága és Diva a neve (oltási könyve szerint 2018. májusban született), kezdetben folyt a nyála és remegett, de bementem hozzá és "megbeszéltem" vele, hogy ne féljen itt csak finom kaját és nagy nagy szeretetet fog kapni. Megnyugodott és már evett is, a kis faházba tettük.
A konténer tele van, lehet, hogy azért nem vitték el, mert az út eléggé havas még?
Borzasztó nagy volt a szél, egyébként szép napos idő volt, és persze totyogtunk az olvadt hó vizében. Kérem ha lehet találjatok ki kennel cserét, mert Max és Xéna szinte a legnagyobb kutyáink és az egyik legkisebb kennelben vannak, az, hogy nem tudnak mozogni nem jó, de ketten annyit kaksiztak, hogy teli volt a kennel és mivel kicsi a hely taposgatták szana-szét. Nem volt egyszerű feltakaritani. A tagokban beírt szolgálati info miatt nem cserélgettük őket, de jó lett volna Bettike és Taku helye nekik, de nem akartuk megkeverni a dolgokat.
Jociék 2x voltak kint, babák 2x kaptak enni a mamával együtt.
Jó éjt, én még dolgozom tovább.


[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43964. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-01-14 10:44:52 [32.] 
Vasárnapi Erika&Laci nap :)

Ma is a szokásos látogató-sétáltató nap volt, így a kutyusok jót mozoghattak. Karak imádó kislány is volt nála :) .

Kicsikre bár mondták ma nem ment érdeklődő. Ha bárki érdeklődik kb. 3 hét múlva tudjuk gazdihoz vinni őket, addig 2 oltás esedékes, ha valaki kiválasztja és lefoglalja őket akkor megtámogathatja ezeket a költségeket addig is. Erika is mondta, hogy a kis kék Huncutot eléggé kiközösítik a többiek, figyeljünk rá illetve a mamira is etetésnél, mert elmorogja a kölyköket, egyen külön és legyünk bent.

Jessy Gazdijelöltjeinél is voltak Erikáék, szuper kis helyre mehet ahol inkább benti, de kinti-benti kutya lesz ezért egy helyen most megmagasítják a kerítést (már ma is csinálták) és ha készen van vihetik Jessyt próbaidőre :) .

Léna hónaljában sajnos a kezdeti mogyoró nagyságú zsírcsomó most már barack nagyságú. ezért figyeljük, de alkalomadtán orvos is láthatná.

Takuéknál ma is hasmenés volt, megkapták a Bolust, többi gyógyszeres kutyus is amit kell.
Erika feldobta, hogy a sovány, mint például Cakkos vagy rozzantabb, mint pl Hella kutyáknak lehetne nyers tojást adni a kajájukra, ezért ha adományozna valaki lehet kérni most tojást. Volt már ilyen kúra korábban is, ha használ érdemes csinálni.

Ennyi a mai hírek :) további szép estét!
[előzmény: (43963) Szabó Éva, 2019-01-12 20:31:19]
 43963. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-01-12 20:31:19 [33.] 
Szombat😍
Mire kiértünk Soós Zsuzsival, Nagy Krisztina màr a kapuban várt. Pár perc múlva befutott Andrea Telek is. Meg voltam mentve!😁
Azutan megerkezett Anna, Kriszta és András, akkor a nap is kisütött. Hát még amikor Lili és Norbi is megjött!😂😘
Kezdtünk a kicsikkel, csuda édesek. A mama szemén latszik a csodálkozás, nem hiszi el, hogy törődnek velük, enni és szeretet kapnak. Tündéri, kedves kutya.😍
Szinte mindenki sétált, volt, aki kétszer is. Jött a kislány Apukával Karakhoz, de elvitték Müzlit is.
Jött Széna bácsi az ő kedvencéhez, hozott tápot is.
Egy hatalmas zsák tápot hozott egy kedves család, akik sétáltatni szeretnének hétvégén.
Jöttek Jessy 'kérői ' is, velük Andika beszélt.
Azután megjött a szülinapi csapat. Csoportokra osztottuk őket és elvitték sètàlni Ramit, Lènàt, Csokit, Mangót, Takut, Bettit. Mivel a két öreg inkább sietett vissza, nehogy lemaradjanak az ebedről, az a csapat elvitte Müzlit egy körre. Utana még Szösszel is kiment az udvarra. Igy hamar karcsú lesz!😁
A csoportokat kísérte Anna, Andràs ès Kriszta. Nem volt gond, nagyon rendesek voltak, mi kaptunk sütit , a kutyáknak hoztak tápot és még adományt is, amit betettünk a dobozba.
Kaptunk egy zsák pokrócot, amire most nagy szükség van a kicsik miatt.
Takunak hasmenése van, adtunk neki Bolust. Lègyszi, figyeljétek.
Mielőtt eljöttünk a mama is kapott második adag kaját, mert nagyon sovány. 😢
Szóval nagyon jó nap volt!
Mindenkinek köszönöm, aki ma ott volt velem!😘
Cipikèt elhoztam. Róla egy másik posztban.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43964] [előzmény: (43962) zizegő, 2019-01-11 21:27:56]
 43962. zizegő  |   Válasz erre2019-01-11 21:27:56 [34.] 
Brrrrrrr... vacogós péntek ☃️

A reggel azzal kezdődött, hogy befagyott a nagykapun a retesz 😲, de nem fogott ki rajtam, mert volt nálam jégoldó. ✌️
Ugyan ezt játszottam el a művészbejárónál is, csak ott a lakat is megmakacsolta magát, de aztán sikerült ott is megoldani a helyzetet. No, de nem is csodálom, hisz érkezéskor mínusz 5 fokot mutatott a hőmérő. ❄️

Nem sokkal utánam megérkezett Telek Andi és Pál Laci is, így hármasban kezdtünk neki a mai napnak. Hála Edinának, hogy hagyott nekünk vizet a főzőzsámolyon egy fazékban, mert rögtön elkezdtük a vízmelegítést, a vízforralókat is bevetve, hogy a kutyák minél hamarabb langyos vízhez jussanak.

Laci pedig neki állt megzsírozni a reteszeket a kapukon, majd folytatta a kennelajtók zárjaival. Így talán holnap könnyebb lesz majd kinyitni őket. A zsírozás után egy szem férfink tovább serénykedett és leellenőrizte a kerítést belülről, illetve az udvar felé néző kennelek rácsát, hogy nem áll-e ki hegyes vég valahol, mert az utóbbi időben két kutya is megsértette a mancsát emiatt. Ahol talált ilyet, ott visszahajtotta a végeket, hogy ne okozzanak további balesetet.

Szerencsére segítségünk is érkezett a "lovas lányok" Vass Katalin, Balogh Anna és Katus személyében, akik most gyerekek nélkül jöttek kutyasétáltatásra.❤️
Nekik köszönhetően, amíg mi Andival a befagyott vizes vödrökkel, a betonra fagyott kutyagumikkal, illetve a jéggé dermedt forgács felszedésével küzdöttünk, több kutyánk is sétálhatott. 😁
Mai tekergőink: Karak, Jenny, Plexi, Széna a puli, Zeusz, Zara, Piszke, Báró, Csoki, Mangó, Léna és Rami volt, a többiek szokás szerint kinn tomboltak a kifutóban. Kivéve Cakkost és Bessyt, ők hűségesen őrizték a kaput, míg végül Lacinak sikerült egy kis játékra csábítani őket.

A Lányok és Laci délig tudtak velünk maradni, nagyon köszönjük a segítségüket! ❤️❤️❤️

A kőházba új lakók érkeztek: egy teljesen fekete színű kutyamama, a neve Héra és hat különböző színű kiskölyke, mondanom sem kell, hogy tüneményesek.
Egyelőre karanténban vannak, nem jöhetnek ki az udvarra. Nem volt könnyű tisztába tenni a társaságot, mert a kicsik, mint egy zsák bolha nyüzsögtek, az ember azt sem tudta, hova tegye a lábát vagy egyáltalán letegye-e valahova. Végül a mobilkennel elejét megemeltük annyira, hogy a kicsiket belepakolva, már csak mamakutyát kellett kerülgetni. Héra nagyon kedves, simogatható és jól is esik neki láthatóan. A kicsik még szopiznak, de már önállóan is esznek, vagyis inkább falnak, pillanatok alatt pusztították el reggelit és az ebédet is mamijukkal egyetemben.
A kölykök tegnap kaptak féreghajtót, a mamának pedig ma adtuk be, majd figyelni kell a székletüket.
Andi és Anna egyenként lefényképezte a babákat és a neműket is megnézték, fotókat később láthattok majd róluk.
Szálláshelyüket igyekeztünk komfortossá tenni, a kőre egy kis szalmát és forgácsot is szórtunk, mert csúszott és talán így könnyebb is lesz takarítani utánuk. Egy lábasban vizet is tettünk a műanyag vödör mellé, hátha a kicsik is akarnak inni, nemcsak az anyjuk.

Szösz - Müzli, illetve Plexi - Jenny páros jól működnek együtt, nem tapasztunk ellentétet köztük. Etetésnél azért beálltunk a kennelbe a biztonság kedvéért. Müzli nagyon komótosan eszik, csak győzze kivárni az ember.
VérBetty, ahogy Edina nevezte el tacskólányunkat 😉, viszont főleg a kajánál eléggé zaklatja Cipzárunkat, így figyelni kell őket, mert különben Cipzár könnyen éhen maradhat.

Max - Xéna és Hella - Morris kennelje közötti elválasztó rács annyira megrendült, hogy jobbnak láttuk Xénáékat Max régi kenneljébe visszaköltöztetni. Andival átcipeltük Xéna kedvenc házikóját is, miközben sírva röhögtünk egymáson kínunkban, mert a házon nagyon nem volt fogás és ráadásul a teteje is állandóan felnyílt.
Egy burleszk film főszerepeit simán eljátszhattuk volna, ha eközben valaki felvette volna videóra gigászi küzdelmünket.
Így most két egyforma házikója lett az egyébként szintén tökéletesen összeillő párnak, remélem ők is elégedettek ezzel.
Az elválasztó rács egyébként komolyabb javítást igényel, már nem elég a gyors kötözővel való rögzítés, fémbilincsek kellenének rá.

A csirkés nénim kb. 20 kiló húsos cs. mellcsonttal lepett meg tegnap, így ma megfőztük azt is, holnapra is maradt a fazékban Virágnak + rizs a hűtőben.

Léna és Rami plédjeit kicseréltük, mert már nagyon nedvesek, koszosak és büdösek voltak, mivel Léna allergiája miatt náluk nem lehet szalmázni.
Sajnos, már csak két pléd féleség maradt a "rongyosban", pedig most jó lenne több, mert a hideg miatt Lénáéknál és kölyköknél is valószínű, hogy többször kell majd cserélni.

A kölyköknek pedig jó lenne junior konzerv, mert száraz táp van, de konzervet szívesebben eszik rizzsel összekeverve.

Plexinek adtunk Lactív pluszt, hogy a pocakja helyre álljon az antibiotikum kúra után. Napi 2 tablettát kell beadni neki, kedden viszem neki az utánpótlást, most csak ennyit találtam itthon.

Rami, Hella és Karak megkapta a Milgammát, főleg Raminál érzékelhető a hatás, mert már van kedve sétálni és nem cövekel le pár méter után.

Pál Laci, időjósunk szerint jövő hét közepétől már plusz fokok lesznek (HURRÁ!!!), szóval addig kitartást kívánok minden Gondozónak, Önkéntesnek és természetesen kutyuskáinknak is, utána már könnyebb lesz.

Jó éjszakát Mindenkinek! 🌙

Mariann


"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
[válaszok erre: #43963]
 43961. rbedina  |   Válasz erre2019-01-10 22:28:18 [35.] 
Szép estét mindenkinek, Rúfusz vagyok.
Én mondom el a csütörtöki menhelyi híreket :)

HKCS-nak szuper dolga volt ma :)

Eszter 10-ig tudott segíteni munka előtt <3 Judit és Laci 12-ig erősítette a mai szuper csapatot <3 Forró Kriszta pedig 10.30-tól végig sürgött fogott <3

Ha előre megszervezzük sem sikerült volna ilyen szuper beosztást készíteni <3

Minden remekül működött és még az időjárás is kedvezett gondozóimnak . Napsütés, szélcsend, gyönyörű havas táj <3
Valaki ezért pénzt ad, nekünk ez alapból kijár :)

Havas kutyagolás szerencsés kiválasztottjai voltak ma: Karak, Plexy, Jessy, Széna, Gyömbér, Vadi, Léna, Rami, Csoki, Mangó és jó magam <3

Laci reggel hólapátolással kezdett, így nagyon jól megközelíthető lett minden kennel :) Köszi Laci <3

Barbi jelezte, hogy új kutya család érkezik az este, ezért előkészítésre került a kőház :)

Piszi felsőruházatát muszáj volt levenni és kimosni, mert tokától bokáig össze kente ..... az irodába lett rakva hátha ott szárad valamennyit.......farkincája végén kikopott a szőr HKCS bekente bepanten plusszal...

Szolgálati közlemény: a szaros konténer megtelt.....

Új párosaink teljesen jól szuperáltak ma :)

Mex és Xéna két energia bomba, biztonság kedvéért külön ettek......Jessy, Plexy közös sétán voltak, majd külön falatoztak.....Szöszi pedig úgy őrizte Müzlit a kutyaház előtt, mint ahogy Möszit szokta :)

Hirtelen ennyi minden jutott eszembe a mai napról, mindenkinek jó éjszakát kívánok :) <3

UI: Gaby, Maja hiányoztatok <3 Bízunk benne, hogy jövő héten újra csatlakoztok a csapathoz <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43960. K.Barbi  |   Válasz erre2019-01-09 20:17:28 [36.] 
Szreda.
Soksok telet éltem mar meg,menhelyre kijárva,de ekkora szűz hó még nem fogadott soha.Én voltam az első ,aki nyomott hagyott.
Ha nem utálnám ennyire az egész telet,minden hozadékával együtt,még akár gyönyörködhettem is volna...
Najó,azért kicsit szép volt.
De aztán jött a lapátolás,lefagyott körmök,odafagyott szarok és újra szentségeltem .
A kutyák viszont szeretik a havat.
Hatalmas ugrándozást csaptak.
Az első két óra a párosításokkal telt.Szerencsére Szévi hamar kiért így hamar el tudtuk kezdeni.
3 új pár született.
A legszuperebb együtt Max és Xéna.Egyből egy hullámhosszon voltak,óriásit játszottak a hóban.Xéna kenneljébe kerültek,itt a hazakat alkalmasabbnak találtuk,a trepnit is áttetük,az egyetlen bibi,hogy Hellával döngetik a kerítést.De ha az ember rájuk szól,csönd van.
Plexi mellé beköltözött Jessy.
Plexi cuki vele,folyton játszana,Jessy még egy kicsit tartózkodóbb,de gyorsan oldódik. Csak a kajára,jutira kell figyelni nagyon,mert akkor Plexinél nincs pardon!
Műzlit is sajnáltam,hogy ott kuksol a kisfaházba,így (bár egyetértek Csillával,hogy elsősorban ember felé nyisson)beköltöztettük Szöszihez.
Azt hiszem,nem ezen múlik a kezessége.
Örül neki nagyon,Műzli annyira nem repes,de jól elvan.
Szóval most üres a kőház,faház és egy plusz kennel is lett.Heh.
Mikor ezek lezejlottak,megérkezett a mi drága Andikánk,és Szaffdóri is.
Nekik hála,jó sok kutya sétizhetett is !Nagyon nagyon kösziii ,hogy jöttetek.
Szévi Majával ment egy kört.
Szerintem minden kutyánk nagyon elégedett és jókedvű volt ma.
Széna kifejezetten éhes volt,Műzli táljában hagyott pár szem befagyott szárazat is kiette,mikor bejött velem takarítani.
De mindenki más is jól evett.
Főztem egy csomó rizst,igazán finom husikat holnapra,plusz ott is hagytam egy lábosban főznivalót.
Mindenkinek köszönöm a mai részvételt!

Puszipacsi!
Ui:
A kőházba valszeg hamarosan egy kutyacsalád érkezik...

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43959. rbedina  |   Válasz erre2019-01-08 17:47:09 [37.] 
Mindenkinek szép délutánt, ebben a gyönyörű hóesésben :)

Jaaaaa, hogy néhányan utáljátok a telet meg a havat, hát akkor most nem lettem valami népszerű :)

Müzli vagyok egy barátságos, 4 éves, fekete fehér, társammal az albérletben felejtett, szuper kan kutyus <3

Hogyan lehet engem az albérletben felejteni, azzal inkább nem untatnék senkit.....szokásos.......felelőtlen két lábú ......aki azt hiszi ő a világ feje és a kutya csak egy tárgy......

Most már viszont jó helyem van itt, a csajok ígértek nekem szuper felelős gazdit, jelentsen az bármit is, de olyan lelkesek voltak elhittem nekik <3

Sőt,ma már beszámolót is írhatok :)

Ebben az évben az elsőt, nagyon nagy király vagyok <3

HKCS -nek a mai napon két segítője akadt :) <3 Forró Kriszta délig, Mariann pedig végig <3 <3 <3 Köszönjük csajok a hősies kitartó munkát

Gyönyörűen hullót a hó, két lábúak négy lábúak egyaránt csúszkáltak a jégen és a hóban :) HKCS imádja a hóesést, nem százas az tuti :)

Sétált ma Mariann segítségével /mert kismamánkat nem engedtük nehogy elessen kint a jégen <3 / Karak, Széna, Csoki, Mangó, Léna, Rami, Vadi <3

Többiek beleértve engem is élveztük a kifutó adta tökéletes havas lehetőségeket :) Sokan hóember helyett, hókutyaként mentek vissza a kennelbe :)

Kriszta és HKCS megpróbáltak megismertetni Jessyvel a fóka lánnyal......de ma inkább a kisasszony egy imádkozó sáskára hasonlított....azt még én is tudom, hogy az imádkozó sáska nősténye párzás után megeszi a hímet......hát hülye vagyok én, hogy egy kennelbe költözzek egy kannibállal ???

Na jóóóóóó viccet félre téve, én Jennynél sokkal komolyabb vagyok, nekem túl eleven és vehemens a kisasszony:)

Úgy pörög, hogy szag mintát is csak hallomásból tudtam venni róla.........

Bettike ma nagyon hepciás kedvében volt, sorban osztotta ki kennel társait....

VérBettyke lett belőle szempillantás alatt ...:)

Plexy bácsi is kilátogatott kedvencéhez és elvitte egy rövid sétára, vigyázva a tappancsára :)

Barbi és Ferike kijöttek és ráncba szedték a lemerült aksis menhelyes autót és utána Barbi hozott 8 zsák forgácsot Józsi bácsitól Köszi Barbi <3 <3

Széna, tegnapi kajáját rizs, konzerv, szalámi nem ette meg :( a mai konzerv, szalámi, forró víz keveréket viszont bepuszilta.....:)

Piszkének HKCS tegnap szintén nem volt a kedvenc gondozója....legalábbis ő biztos nem örült, hogy HKCS visszajött szabiról....... mert tegnap és ma is volt fenék mosás, de tegnap még meglett fejelve egy hideg valamivel, amit bele dugott Piszke fenekébe egész addig míg az a valami el nem kezdett csipogni........aztán HKCS örvendezett, hogy Piszke nem lázas......bár örülhetett annak is, hogy nem ette meg Piszke azt a kezét amivel megszentségtelenítette v popóját ...:) Még szerencse, hogy Piszke egy áldott jó lélek <3 <3

Piszke tegnap és ma is megette a speckó tápját és szépen viseli a ruhácskáját <3

Mariann megetette a cinkéket :)

Rami kapott szőrme állatkákat, amikkel szépen elégedetten elvonult a kutyaházba <3

Morrisz és Hella délután egymás mellett pihent a raklapon fekve :) Viccesek, mert ránézésre Hella robusztus termete és Morris vékony kecses külseje miatt, olyan mintha Hella lenne a kan és Morris a szuka :)

Délutáni sziesztát, sok társam vagy a kinti raklapokon vagy a kinti szőnyegeken töltötték. Léna, Plexy, Morris, Hella, Xéna, Mex :) Ezzel bebizonyították Mariannak, hogy ők nem fáznak még a hóesésben sem és tuti tökéletes téli bundával rendelkeznek <3 <3

Mariann és HKCS egy autó takarítással vezette le a menhelyi munkát és haza indultak :)

Megígérték, hogy Barbi holnap talál nekem egy szuper csajszit :)

Szép estét és jó pihenést mindenkinek :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43958. T.Éva  |   Válasz erre2019-01-07 20:32:13 [38.] 
Hétfőőőőőőő!

Mai nap tapasztalata, nagyon-nagyon hideg, jeges minden. Sőt a vizcsap aknabeli része is fagyott volt, de ki kéne olvasztani, de nincs a fazékban tartalék víz, a kutyák vödréből lett kivéve egy kis viz, felmelegítve és kiolvasztva. Edina szerint nem kell elzárni az aknában a csapot, csak kifolyatni és úgy hagyni nyitottan. Edina, Váraljai Bea és én szolgáltuk ki kedvenceinket. Sétáltató nem volt igy nagyokat futkostak, játszottak a külsőben.
Nem indult a céges autó sem és az én FIAT-om sem, csak köszörült, köszörült és nem indult, átpakol ni a másikba és azzal mentem a menhelyre. Céges autót Barbi/Feri "bikázva" beindította, de sajna annyit nem töltött, hogy hazafelé rendben induljon, de azt Edina talán elmeséli Nektek.
Max nagyon kezd beilleszkedni, a kötéljátékával egymagában is eljátszik, a kifutóban szintén játszottunk, hát nem semmi ahogy tud játszani, cuki pofa.
Széna nem remegett, minden rendben volt, szárazat nem kapott enni, csak konzervet, rizst, meleg vizzel hígitva, a felét megette és befeküdt az ágyba, mert annyira kifáradt a kifutóban.
Plexi gallérját levettük, a házat helyreállítottuk, trepnire visszakerült a sző nyeg, remélem holnap egyben találja Edina.
Jessyt Edináék kiemelték a hármasból, mert Rocky elég keményen neki ment többször, viszont a nyakörve nagyon szűk volt, az ujjunk nem fért alá.
16,00 órakor jöttünk el, mivel a takarítás és a kennelenként játszás elvitt egy csomó időt.
A futkosás kifárasztotta a csapatot, csendben pihentek, amikor eljöttünk.
Dolgozom még egy kicsit, mert elkezdődött a dolgos év számomra, bevallások, mérlegek május 31-ig "megszakadásig kell dolgozni"


 43957. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-01-07 07:40:58 [39.] 
Vasárnapi behavazott Erika & Laci Nap ❄️❄️❄️

Sokan voltak ma is a menhelyen sétáltatni, így azt hiszem ezen a hétvégén is a havazás/havas idő ellenére vagy épp azért rendesen meg lettek mozgatva a kutyusok :) .

Szasza Gazdik is kilátogattak és megíródott a végleges örökbefogadási szerződés velük, a kisasszony jól van, az ivartalanításon is átesett már és reméljük végleg beilleszkedett új családjába. Ők is azok közé a Gazdik közé tartoznak, akik pár nap után feladhatták volna, mint oly sokan a nehézségek miatt, de kitartottak és nagyon szeretik ezt a hóhányót <3

Szuszi pedig megkezdte ma próbaidejét új családjánál Csömörön, szülők és egy kerekesszékes lány Gazdi társaságában, Barbi ismeri őket. Ivartalanítást itt is intézni kell még! Örülök, hogy hamar lett gazdija a kis gombócnak, mert nem is fiatal és nem is igen élvezte a kintlétet.. társa Müzli sokkal felszabadultabb, Ha van hely meglehet próbálni Jessyvel, én is láttam megy a kennelben néha a box Rockyval és Lajkával, de kint viszont óriásiakat játszanak hárman, talán Müzli is jó játszópajtása lehet Jessynek.

Plexy nem megy be kalapban a házakba, ezért mivel nagyon hideg van Erikáék felfordították a házat és szalmázták úgy, hogy legalább arra be tudjon vackolni, lefotózták, beteszem ide. Sajnos a tegnapi paplant amit berakott Virág szétcincálta. Lehet, hogy nem kéne rá az a kalap, annyira hideget mondanak most a napokban, sajnálom, hogy nem tud normálisan a házába bemenni.

Széna ma is remegett, olyan mintha fázna, de ilyen szőrrel ez kicsit nonszensz, ezért szóltam G.Áginak nézzen rá ha tud. Enni evett, de nem érdemes neki száraztápot adni, mert azt nem eszi meg, elég a húsféle, konzerv vagy szalámi és rizs.

Piszkéhez kiszaladt Andi is és G.Ági is volt kint a gazdijelölttel. Ma jobban volt már, de a Bolust még adjuk neki a héten. A Gazdijelölt saját kistestű kutyusával és a cicájukkal (még azt is elhozták) elsőre nem volt semmi gond, ezért most már lehet reménykedni, hogy lassan mehet próbaidőre is, de még van pár dolog amit el kell intézniük előtte. Óriás drukk!
Gyógyszereket többiek is megkapták akinek kell.

Szöszinek ma is jókedve volt, Erika szerint nyitottabb volt, mint Möszi mellett, a kijövetelkor a látogatók miatt kissé a kennelre lapult :D de a vissza simán beszaladt a helyére :) .

Plexi spéci házának fotója mellé a tegnap Maja gazdijelöltekről készült fotókat küldöm szeretettel Nektek és két havas fotót :) Majának is óriási drukk, hogy a család a próbaidő mellett döntsön, mert nagyon szimpatikusak, de igen megfontoltak is, ezért még jönnek hozzá.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43956) Szabó Éva, 2019-01-05 20:34:56]
 43956. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-01-05 20:34:56 [40.] 
Szombat🌨
Hó és még több hó!
Esett egész nap, de szerencsére azért voltak sétáltatók. Plexi bácsi, Széna bàcsi, a Karakos kislány apukával, egy fiatal pár és Kriszta, Anna, meg a barátja. Szinte mindenki sétált, aki kiadható. Volt, aki kétszer is. Zara és Zeusz, meg Betty, Taku páros. Cipit Andi vitte el, de leginkább ölben cipelte.😁
Sweety elment gazdihoz, Xena beköltözött a helyére. Csak ennyi költözés volt.😁
Majához is jöttek látogatóba, a három gyerek is jött apukával.
A lényeg! Piszkének csak azt a tápot adjátok, amire Andi ráírta a nevét. Fekete trutyi folyik belőle, nagyon sovány. Nem tűnik betegnek, de Andi ráadott ruhát, mert semmi zsír nincs rajta. 🤔
Plexi nagyobb gallért kapott, mert széttörte ami rajta volt. Attól félek igy már tényleg nem fér a házba. Mivel egyedül voltam már, csak egy raklapot raktam be a kennelbe, rajta egy vastag takaró.
Szénát esőben, vagy havazásban sokáig ne engedjétek sètàlni, mert a bundája megszívja magát ès nagyon fázik. A lábára ráragadt a sok hó, meleg vizzel lemostam, meg atdorzsoltem a hátàt, de ezt nem engedi mindenkinek. Morog, kapkod. Enni alig eszik, mindig tele van a tanyerja másnap. Most tettünk pokrócot a hàzába , kosarába, így jobban érezte magát.
Szöszi csöndben volt, de nem tűnt bànatosnak.
Kirohant az udvarra, ott ugrált. Patrícia szelídítette, majdnem sikerrel.😘
Szép volt minden a havazás miatt. Köszi Csilla Völgyi, Viktória Bozsik, Andrea Telek, Patrícia Gerhát, Dorka Érsek és Patrícia!😘😍

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43957] [előzmény: (43955) Szabó Éva, 2019-01-04 21:05:38]
 43955. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-01-04 21:05:38 [41.] 
Péntek, ami fagyosan indult, de azért a napsütés enyhített rajta ⛄️❄️☀️

Bár a kezünk odatapadt reggel a lapáthoz, seprűhöz és a vödrökbe is belefagyott a víz, de legalább ma nem fújt orkánszerűen a szél.

A reggelt szokásos létszámmal Andrea Telekkel és László Pallal kezdtük, majd a későbbiekben csatlakozott hozzánk Viktória Tóth és Zsófi Juhász a barátnőjével.
Rajtuk kívül még két hasznos segítségünk érkezett, ugyanis meglátogatott minket Bella nagy és kisgazdája, Mariann Kozma és kislánya. Nem érkeztek üres kézzel, mert 20 kg rizst, több rúd kenőmájast és szalámit hoztak a kutyáknak.❤️ A rizst betettük a szokott helyére, a kenőmájas és szalámi pedig a hűtőbe került konyhába. A kenőmájas hasznos lesz a gyógyszerek beadásánál. Mariannék nemcsak kutyát sétáltattak, hanem a takarításban is segédkeztek, így gyorsabban haladtam, míg Andiék Plexivel az orvosnál jártak.

Január elsején ugyan már Virág jelezte, hogy Plexi lába sérült és mivel azóta sem javult az állapota, reggel Andi elvitte az orvoshoz. Vele ment Zsófi és barátnője is, mivel ők magukkal hozták jelenleg Zsófinál vendégeskedő talált kutyát, hogy chip kerüljön bele, a menhely nevére regisztrálva.

Plexi kapott injekciót és kitisztították a sebét. Ezenkívül holnaptól 5 napig antibiotikumot kell neki adni tablettában. A lábát (jobb mellső) naponta kétszer Betadinnal le kell kezelni és gallért is kellett ráadni, hogy ne piszkálja a sebet. Talán jobb lenne most nem sétáltatni, hogy ne terhelje a lábát. A gyógyszerelés ki van írva a táblára, a gyógyszerek kikészítve a gáztűzhelyen.
Andi kiváltotta Xéna gyógyszerét is, a Bolus adstringensből napi két szemet kell szednie majd.

Úgy látszik ma "dokis" napunk volt, mert a délelőtt folyamán Bori Jennyt vitte el oltásra és vissza is szállítmányozta. Az oltási könyvet betettük a helyére.

Az üres gázpalackot Andika kicserélte a telire, azért nem akart működni, mert kifogyott már teljesen. 😜
A hús főzését befejeztük, de eltettük holnapra, mert ma a szokásos csirkemenüt kapták a kutyák a piacos Nénim jóvoltából. A levet a leöntöttük és a húst betettük a hűtőbe.

A mai segítőinknek köszönhetően több kutyánk is sétált: Joci, Alíz, Rocky, Lajka, Piszke, Báró, Karak, Széna, Sweety, Gyömbér, Rufi, Vadóc, Zeusz, Zara, Csoki, Mangó.

Xéna és Max végül Vikivel indult sétára, persze külön-külön, mert Lacival bizalmatlanok voltak, úgy látszik a női hívogatás jobban tetszett nekik. 🙂
Laci nem sértődött meg ezen, inkább kapta magát és megerősítette a kennelrácsot Helláék és Sweety között, mert az ugrálás miatt már mozgott és visszarakta a letépett molinót is.

A többiek a kifutóban szaladgáltak, a kinti kennelesek közül Maját, Szuszit és Müzlit kétszer engedtük ki, Jociékat és Xénát, mivel ők sétálni is voltak, ma csak egyszer.

Xéna egyébként ismerősként üdvözölt minket és nagyokat ugrándozott körülöttünk. Bár jobb lett volna, ha nem itt a menhelyen kell viszontlátnunk, azért jó volt újra megölelgetni, dédelgetni őt. Remélem, hamar megnöveszti a téli bundáját, mert eddig fűtött helyhez volt szokva, nem kinti tartáshoz.

Rocky és Jenny kapcsolata nem felhőtlen, többször is megpróbálták eldönteni a nap folyamán, hogy ki a főnök a kennelben. Érdekes módon a két kan, Lajka és Rocky jókat játszanak egymással. Igaz, Lajka már többször is bebizonyította, hogy jó kenneltárs. Nagyon drukkolok neki, hogy végre már ő is gazdira találjon. ❤️

Az előrejelzés szerint az elkövetkezendő napokban röpködni fognak a mínuszok,😟 így szalmáztunk az ólakban, hogy jól be tudjanak kuckózni a hideg elől a kutyák.

Karak, Hella, Rami és Xéna megkapta a gyógyszereit, Plexinek csak holnap kell kezdeni.

A madáretetőket feltöltöttük, jó lenne, ha madárkáink etetése folyamatos lenne, ha már ideszoktattuk őket. 🐦

Gyors mosogatás, ami valóban gyors volt, hisz a víz pillanatok alatt lehűlt, valamint rendrakás után a kutyák szokásos búcsúvonyítása mellett indultunk haza. 🐕

Köszönjük Vikinek, Zsófinak és Barátnőjének, Kozma Mariannak és kislányának, valamint Lacinak a mai segítséget!😍

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43956] [előzmény: (43954) Szabó Éva, 2019-01-04 12:41:09]
 43954. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-01-04 12:41:09 [42.] 
Csütörtök!

Szép, jó estét mindenkinek!
Bár kifújta az agyamat a szél, megpróbálok valami használható beszámolót irkálni. :P

Reggel, mire kiértünk Edinával a menhelyre, Laci, már kint serénykedett. Kiengedte Maját, és megbirkózott a vízzel ami valahogy tegnap nem lett elzárva.:( Arra kér mindenkit, hogy erre nagyon figyeljen oda, mert nem kis teljesítmény volt vizet fakasztania!

Iszonyatosan fújt a jeges szél, mégis elég sok kutya sétált, ebben a kutya-hidegben. :) László Pal, Maja Turi-Kováts, Lili Herman, Márton Gáspár, Maja gazdijelöltje, Bea Váraljai, és egy kedves fiatal pár, jóvoltából! Köszönet érte! <3
Sétált : Karak, Plexi, Széna,Sweety, Gyömbér, Rúfusz, Vadi, Rami, Léna, Csoki, Mangó, Cipiék hármas csapata, Cakkos, Besszi, Maja.
Akik nem sétáltak, azok is sokat futkostak, játszottak a kifutóban. Bea, és Edina megszeretgette Xénát, akinek ez szemmel láthatóan jólesett.
Ma Jocikával sikerült egy jót labdáznunk,olyan gyönyörűen visszahozza, odaadja, leül mielőtt eldobjuk. :) Aliz is becsatlakozott a játékba kis idő után, nagyon cuki, ahogy örül a labdának, és a törődésnek. :)

Plexi lába nem javul, délutánra, nagyon sántított, alig bír rálépni. Holnap figyeljétek, kérem szépen.

Szegény Piszke popsija nagyon csúnya kakis volt, még a két hátsó lában is csorgott a trutyi. Edina szépen megpucolta, ha azt a tápot kapja, ami neki speciálisan kell, akkor kevésbé fog fosni, a tápos zacskóra ráírtuk Piszi nevét, és úgy tettük a tálalóba.

Feltettük a csontokat (husit) főzni, de a szél folyton elfújta a zsámoly alatt a lángot, szóval holnap nézzétek meg, hogy kellőképpen átfőtt-e. Ma rizs, táp, konzerv volt a menü, amit jó étvággyal ettek a kutyik. A sok egérkakiból ítélve, a kis rágcsálók is degeszre ették magukat, igyekeztem az egérürüléket összetakarítani, de szerintem holnapra is otthagyják nektek, elégedettségük, jóllakottságuk bizonyítékait.:D

Ha valamit kihagytam, kérlek egészítsétek ki! :)
Jó melegen öltözzetek fel holnap Lányok-fiúk, mert állítólag még ennél is xarabb idő várható!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43955] [előzmény: (43953) Szabó Éva, 2019-01-02 20:10:08]
 43953. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-01-02 20:10:08 [43.] 
Szerda!!!
Reggel Barbi gázpalack cserével kezdett. Holnapra főzött Edinának (vagyis a kutyáknak :-) ) rizst és a zsámolyra lábasban kikészített főznivalót. Mayát meglátogatták a gazdijelöltek, ki is vitték egy hosszú sétára. Nagyon szeretnék őt magukhoz venni, de előbb még trénerrel szeretnének egyeztetni, mit lehet kezdeni Maya "kutyafóbiájával". Nekik nincsen másik kutyájuk, de biztosra akarnak menni, hogy sétáltatás közben nem lesz probléma. Szévi Vadit, Sweety-t, Lénát, Ramit sétáltatta én Karakkal, Szénával, Plexy-vel, Csokival és Mangóval mentem ki. Plexy még egy kicsit sántít, de séta közben ez szinte egyáltalán nem látszott rajta. Egy anyuka a kislányával Möszit vitte sétálni. Kiugrott Bea is, ő Max-et kapta pórázvégre. Azt mondja nagyon kemény dió, ráadásul fél az embertől, a hirtelen mozdulatoktól stb. Őt egyelőre még ne adjuk ki sétáltatóknak! Amikor Barbi és Szévi elkezdték az etetést nekem indulnom kellett Edinához, mert Ráckevére mentünk Xénáért. Xéna visszaköltözött a menhelyre, de inkább úgy mondanám, hogy hazajött. Mindig is nehezen bírta az autózást, ez sajnos most sem volt másképpen, de kb. 15 perc utazás után Edina annyira megnyugtatta, hogy probléma nélkül, szépen végigautózta az utat. Ahogy lekanyarodtunk a menhely felé a hátsó ülésen felállt és elkezdett csóválni. Megismerte hova jön és mégis (vagy azért) ez volt a reakciója. ♥ A kőházba került. Egy pár napig jó lenne ha még egyedül maradhatna, mert azért természetesen megviselte őt a változás, legyen egy pici nyugalma.
Ennyi volt a mai beszámolóm, mindenkinek szép estét!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43954] [előzmény: (43952) T.Éva, 2018-12-31 16:23:23]
 43952. T.Éva  |   Válasz erre2018-12-31 16:23:23 [44.] 
Hétfőőőőőő

Gyors helyzetjelentés a mai napról, gondolom már többen kéazülnek az esti bulira.
Ma Erika és Laci volt a társunk, mármint Marikának és nekem.
Szép idő volt, jöttek látogatók és hoztak adományokat, le is fotóztam, megpróbálom felrakni, de lehet hogy csak az én oldalamra sikerül, majd később kiderül. Nagy segitségünkre volt Nagy Krisztina is, csak úgy pörögtek a sétáltatott kutyák a keze alatt.
Sétáltak a következő négylábúak Piszke (fiatal kedves párral, akik örökbefogadnák), majd Báró,Karak, szintén jövendő gazdikkal anyuka és kislánya, Széna, Sweety, Betti/Taku,Vadóc, Léna/Rami, Csoki Mangó Krisztinával és Maja Lacival.
Volt egy kedves fiatal pár, akik hoztak adományt 1 zsák szárazat, szétnéztek és mentek tovább. Azért tényleg jó érzés, hogy ennyire elismerik a munkánkat, hogy 31+-én Szilveszter napján, kihoznak a kutyáknak adományt. Nagyon köszönjük. Lehet, hogy komolyan vették azt a HSZ-t, hogy aki "tökös az nem petárdát vesz, hanem a kutyáknak tápot"
gyorsan dolgoztunk, majd a munka bejeztével pezsgőztünk!!! Na nem kell rosszra gondol ni vittem egy üveg alkoholmentes pezsgőt és abból koccintottunk a csapatra, a kutyákra és ránk Boldog Új évet kívánva, ne legyen rosszabb, mint ez az év.
Max sirdogált, amikor eljöttünk, sok simit kapott, de ennek ellenére, viszont Müzli és Szuszi nagyon kedvesek, nem nyafognak, kiengedtem őket, jót szaladgáltak, Müzli (kisebb) élvezte nagyon, hogy kapargattam a hátát, mert nagyon vedlik, gondolom az zavarja.
Többiekkel minden rendben volt, finomakat ettek, akik nem sétáltak jó sokáig lehettek a kifutóban.
Szemét elhozva, viz elzárva, kennelek bezárása végig ellenőrizve.
Vigyázzatok magatokra a mai éjszaka, jövőre találkozunk!!
Képzeljétek el, hogy nekem még adatot kell szolgáltatnom az egyik ügyfelemnek, gondolom elmélkedéssel tölti a Szilveszter éjszakát és engem munkára kényszerít!!!!!!

[válaszok erre: #43953]
 43951. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-12-31 12:15:20 [45.] 
Vasárnap :)

Mai nap fő híre, hogy Max bekerült a menhelyre. Gyakorlatilag ugyanabba a kennelbe ahol anno is volt. Aki nem ismerné a története röviden: pár hetesen került gazdáihoz Csömörön, aki k egy ideje már egy üres telken tartották, ahol építkezni akartak. Mivel idejük kevésbé volt a kutya elkezdett szökni és a szomszédok egyre többet jelentették be és fel őket emiatt. Persze ennek az lett a vége, hogy önkormányzati felügyelettel behozták hozzánk, mi ivartalaníttattuk (kifizették) és kötelezve lettek kennel építésére, akkor még mindig úgy volt, hogy elkezdenek ott építkezni, hazavitték. Több önkéntesünk is figyelemmel kísérte a kutya sorsát és mint szervezetnek is bejelentették újra, hogy megint utcán van és nincs rendesen ellátva. Mára kiderült, hogy nem fognak oda költözni és Edina próbált megoldásképpen ideiglenes elhelyezést javasolni, mert ekkor (ez pár hete volt) még mindig nem akartak lemondani a kutyáról. Ideiglenes is jelentkezett innen köreinkből és bár mindent megtett, jelenleg az eddigi elhanyagolásnak köszönhetően Max alkalmatlan erre a szerepre, mert rongál. Ennek hatására már végre a tulajdonos lemondott róla és így bevettük a menhelyre ismét, aktív Gazdikereső, de fontos egyelőre a szökésbiztos hely és sok szabadidő a vele való foglalkozás miatt. Remélem hamar javul a természete. A fotón ő van :)

Sokan voltak, minden kutyus meg lett sétáltatva a szokásos kivételekkel.
Hoztak főzni való húst, a nagy fagyóból ki lett véve ami használhatatlan, innentől kérek mindenkit csak jó főznivalót fogadjunk el, ha nagyon kellemetlen személyesen visszautasítani (van olyan hogy beállítanak egy szatyor összegyűjtött maradékkal jóindulattal) olyat amit nem szeretnénk, ne rakjuk a hűtőbe, hanem dobjuk ki. Most hoztak friss főznivalót, ha kell kiírom amint látjátok az utolsó adagokat és biztosan kapunk utánpótlást. Pórázt, nyakörvet tápot is kaptunk.
Ágyneműt továbbadtunk egy szatyorral, egy lánynak aki jár ki sétáltatni és a XVII. kerületben állatorvosi rendelőben dolgozik, oda vitte műtött kutyáknak.

Karaknál ma is voltak gazdijelöltjei :) Új kutyusok is kezdenek oldódni szokni a helyet. ma már nem voltak megszeppenve :)

Remélem minél kevesebb durrogást hallunk holnap..

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43950) Szabó Éva, 2018-12-31 12:14:45]
 43950. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-12-31 12:14:45 [46.] 
Szombat.
Ma megint a költözések napja volt!😁
Hella összebútorozott Morissal, Cerkáék helyén. Cerkáék mentek Hella helyére, ott sokkal nyugodtabbak. Lehet, hogy tetszik nekik, hogy első sorból nézik a mozit.😁
Zara és Zeusz mentek a sarokba, mert mindenkit kiidegeltek (saját magukat is) az állandó hisztivel. Előre került Lajka és Rocky, de kaptak egy nőcit is. Jessy (pufi, barna) ment a fiúkhoz bulizni. Most ez a legvidámabb barakk.😂
Taku és Betty ment Morris helyére, hozzájuk költözött Cipi. Sokkal nyugodtabb velük.
Cipièk helyére ment Sweety, aki meg van őrülve!😲 Senkivel nem jön ki, de jövő het végén jönnek érte. Megy gazdihoz! Ma is kint volt a gazdi jelölt, egy kicsit megszeretgette.😍
Széna került Tankuèk helyére. Annyira szomorú! 😢 Sos kell egy jó hely neki. Nem eszik, csak sírdogál. Pedig kibuliztam neki egy sétát Nagy Mariannal. 😘
Pollyt elvittèk, kaptunk egy nagy zsák tápot.
Sétáltatni csak Plexi bácsi volt, meg egy anyuka két gyerekkel. Elvitték Zaràt es Zeuszt, utána Gyömbit. Egy fiatal pár is jött kisbabával, de ők csak nézelődtek.
Mariannak hála sokan sétáltak. 😘
A házba költözött két kis túlsúlyos kutya. Erikáék hozták őket. Cukik, kis malackák!😁
Most egy kenel üres, de oda Max jön. Meg a faház.
Plexi unalmában eszi a házat, adjatok neki rágó csontot. De Viki mindenkinek adott játékot, amit karacsonyra hoztak. Rufieknak nem kell pokróc, mert csak széttépik.
Csilla fényképezett, ki hol lakik most.😁
Jó kis nap volt! Köszi Csilla, Viki, Andi, Patrícia, Mariann! 😘😍

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43951] [előzmény: (43949) Szabó Éva, 2018-12-30 08:41:24]
 43949. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-12-30 08:41:24 [47.] 
Tavaszias péntek... gyerekekkel felturbózva 😃

Eljött az év utolsó péntekje és vele a lovastábor gyerekei is megérkeztek hozzánk látogatóba.❤️
Most sem jöttek üres kézzel, kaptunk száraz tápot, jutalomfalatokat, sőt az egyik kislány egy gyönyörű piros pórázt is hozott, a hozzávaló nyakörvvel. Természetesen ő ezzel a pórázzal vitte sétálni kiválasztottját, Karakot.
A gyerekek olyan sokan voltak, hogy szinte az összes kutyánk sétálni mehetett a kicsit esős, de tavaszias időben. Természetesen megint elvarázsoltak bennünket azzal, hogy milyen felelősségteljesen viselkedtek, betartva a szabályokat sétáltatás közben. A táborosok Andrea Telek és László Pal felügyelete alatt indultak a sétára.

Visszaérkezésük után, mivel még nem volt minden kennel kitakarítva, rögtön ajánlkoztak, hogy segítenek ebben is. Pillanatok alatt a Grimm testvérek "A suszter manói" című meséjében éreztem magam, ahogy seprűkkel, lapátokkal, vödrökkel felszerelkezve serényen neki láttak a takarításnak. Egy kennelben volt, hogy nyolc gyerek is tevékenykedett, ki söprögetett, ki a forgácsot szedte, ki pedig a frisset szórta, a másik szaladt a vizes vödröt kicserélni, szóval boszorkányos gyorsasággal raktak rendet. 💕👍 Vidámságukkal feldobták a napunkat és komoly segítségnek is számítottak, köszönjük szépen!

A délelőtt folyamán még meglátogatott minket Erika Kunné a férjével, Lacival és Bognár Virág is. Erikáék Mexet voltak ellátni és visszafelé beugrattak hozzánk, így aztán nekik és Viktória Tóthnak köszönhetően azok a kutyáink is kijutottak sétálni, amiket a gyerekeknek nem adhattunk oda.
Ezért most inkább azt fogom felsorolni, hogy végül kik nem voltak sétálni: Maja, Szösz, Piszke és Báró, illetve Rami, mert fájós lába miatt őt hamarabb kellet visszahozni a sétából. Persze, azért az udvaron ők is kiszaladgáltak magukat.
Maját pedig reggel meglátogatták gazdijelöltjei és jót játszottak vele a kifutóban.

Virág Cipzárt vette pártfogásába és vitte el saját kutyáival ismerkedni, mert gondolkodik azon, hogy idibe viszi szocializálódni. Cipzár jól kijött a kutyussokkal, de Virággal nem akart annyira barátkozni, holnap újra próbálkoznak.

A táboros gyerekek után nemsokkal a "focista" csapatból hárman érkeztek még hozzánk: Lili Nagy és édesanyja, valamint Ákos az edző, akinek Gyömbér már régen elrabolta a szívét. Így aztán Rufi, Gyömbi, Sweety és Széna duplázott sétálásból. 😉

Ildi Pregitzer húsos nénije ismét küldött egy kis muníciót, így azt gyorsan megfőztük és a hűtőben talált marhacsontokat is. Finom levest sikerült rittyenteni a rizs és a száraz táp mellé ebédre, amit jóízűen lefetyeltek a kutyáink. A marhacsontot természetesen nem adtuk oda, holnap tovább főzve, jó kis levet lehet belőle készíteni esetleg és talán a rajta lévő húst is le lehet majd már akkor fejteni róla.

A nagy pörgés miatt nem volt lehetőségünk Morris és Hella további összepróbálására. Nem tudtuk volna reggeltől megfigyelni őket, hogy hogyan viselkednek egymással, így maradt mindenki a saját helyén.

Alíz lábán a seb sajnos gennyes, ezért Andi kipezsegtette és alaposan Betadinnal is leápolta. Figyelni kell rá és egyelőre minden nap kezelni.

Polly nagyon jó viselkedett a faházban, ellentétben Sweety-vel, mert ő viszont alaposan leamortizálta az ajtó fakeretét, amit Laci megpróbált helyrehozni valamennyire, de további javításra szorul majd.

Zara megkapta utolsó gyógyszeradagját, Hella, Karak és Rami pedig fájós lábukra a gyógybogyót.

... és akkor most jöjjön az, hogy megköszönjük a mai alkalmi segítőinknek, valamint csapatunk állandó tagjainak Viktória Tóthnak, László Palnak, Nikolett Gálnak kitartó munkáját. Ildi Pregitzernek pedig azt, hogy bár most nem lehet velünk, a távolból is gondoskodik rólunk. ❤️

Andival ezúton kívánunk Mindenkinek egészséges Boldog Új Esztendőt! 🍾🥂

No, és persze a jelenleg menhelyen lévő, illetve a jövőben hozzánk kerülő kutyuskáinknak pedig azt, hogy mindegyik találja meg az álomgazdiját és ezzel a saját otthonát. 🐕🐩🐹🐶😍

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43950] [előzmény: (43948) T.Éva, 2018-12-24 18:53:19]
 43948. T.Éva  |   Válasz erre2018-12-24 18:53:19 [48.] 
Hétfőőőőő!

MAi napon árválkodtunk Virággal, mert csak egy látogatónk volt a rendíthetetlen Plaxibácsi, eki kedvencét sétáltatta. Többiek jó nagyokat játszottak futkostak a külsőben.
Mire felértem Virág már, mivel Ő 7 órára ment Morrisékig jutott a takaritással, majd én átvettem a stafétabotot és dolgoztunk serényen.

!Elvitték az öregecske kutyát, kicsit felháborodtam az orvosi regin, mert a gazdi hozta az oltási könyvet és a cim a következőképpen van regisztrálva Budapest, 2144. Szolő utca 81. Igazából a helyes cim 2141. CSömör, Szölő utca 81. gazda neve Valter Tíbor.
Hanyag munka a regisztrálásnál,sose találtuk volna meg a gazdit, ha nem nézi meg az oldalunkat. a Kutya "Blöki" névre hallgat
2013. óta van a chip száma: 9001820005103652.
Elvitték, örültek egymásnak. Kaptunk 6 db nagy konzervet és 2/3 kg száraz tápot. Beirva táblázatba!
Sajnos nem maradt a helye üresen, mert elhozták Pollyt, gazdik elutaztak, szomszédra bízta a felügyeletet, de szökött állandóan , igy megőrzésre behozták hozzánk, Csillával megbeszélve.
Uzsi mama szépséges gyermeke egész nap sírdogált, nem tudja most mi történt vele, nagyon szereti ha simizik,
Köszönöm Virágnak a munkáját.
Ezuton is Kívánok tagoknak, önkénteseknek, nagyon Boldog és Békés Ünnepeket.
[válaszok erre: #43949]
 43947. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-12-23 22:26:51 [49.] 
Vasárnap Erika & Laci Pótkarácsonyi nap :)

Ma ismét sokan látogattak ki a menhelyre és rengeteg adományt kaptunk újra, meg persze az összes sétálós kutyus többször is sétált. Jó is, hogy otthagytuk a karácsonyfánkat :) 🎄 14:45 körül zárták a menhelyet Erikáék.

Karak rajongó család is ismét volt nála, még anyuka a gyerekek felelősségéről akar meggyőződni a többszöri találkozó alatt, mielőtt végleg döntenének, hogy szeretnék őt.
Alíz lába tegnap megsérült új helyén, de teljesen jól van :) .
Lajka és Rocky helyet cserélt az egyedül maradt Morissal.

Volt ma egy bejelentés egy francia buldogot találtak Szilasligeten és egy kocsmában tartották, Erika telefonálgatott, hátha valaki el tud menni chipet olvasni, de csak Kapinricsi ígérte meg, akinek viszont órák múltával se sikerült odaérnie, se visszaszólnia..így végül még a menhely után elmentek. chip alapján egy fals címre is sikerült elmenniük, majd hazavitték a kutyát és nyomozgatás után végül 18 óra körül ért oda érte a gazdája.

Köszönjük Erika a mai pótnap levezénylését, jó pihenést Nektek.

Mai Cerit hozok végszóra, nagyon jól érzi magát szerintünk :D . Voltunk ma sétálni és a lakásban is egyre magabiztosabb. Az emberi közelséget többféleképpen fogadja, de nagyon bizakodóak vagyunk, már lehet vele közeli pillanatokat teremteni és még csak 1 napja van itt <3.


Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43946) Szabó Éva, 2018-12-23 22:17:31]
 43946. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-12-23 22:17:31 [50.] 
Szombat.
Azt hiszem ilyen lehet az armageddon. 😁😁
7-re mentem, hogy 10-re minden kutya tisztàba legyen téve. 10 után elvesztettem a fonalat! Ezért kérem, hogy mindenki irja le, amit látott!😂😚
Reggel hoztak egy új kutyát, amit a közelben talaltak. Öregecske fekete kan. De nagyon édes! A házba került, mert Rocky ment Lajka mellé. Gombóc gazdihoz, Aliz Joci mellé költözött, Cerkát meg elvitte Csilla. Ági most vitte el a pockot tőlünk.😟😔
Sweetyre van jelentkező, Tóth Éva tartja velük a kapcsolatot. Ha jól hallottam Karaknak is van gazdijelöltje. Àgi kint volt a lánnyal, meg a kutyájával Piszke nézőben.
Ja, és csak hozták és hozták a sok adomànyt!😍
Minden tele van! Andival hoztunk hordókat a lovardából, amibe a szaraztapokat raktuk. De a raklapnyi konzerv a teraszon maradt.
A hűtőben hagytunk friss húst, holnapra, de főzni ma nem volt időnk.
Fényképet nem csináltam, akinek van, az töltse fel. Köszi! Boldog karácsonyt mindenkinek!😘😙😚

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43947] [előzmény: (43945) Szabó Éva, 2018-12-21 21:02:39]
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43971, Kutya)
 
    / 1759 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.019634962081909 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail