Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9192686/30 Témák: 17408 Tagok: 108311 Legújabb tag: Boblin Online: (92/10
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1751 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43764, Kutya)
 
 43763. T.Éva  |   Válasz erre2018-05-29 10:28:41 [26.] 
kutyaház felajánlás, de én nem tudok érte menni a bevallások gyártása miatt.
Ide másolom a Messengeren történő üzenetváltásokat a cimmel telszámmal együtt, ha vki el tud érte menni, ha nem akkor kérem szóljatok, mert úgy illik, hogy lemondjam a felakjánlónál.

Kell a menhelyre 1 Hungarocellel bélelt, dubla falú, zsindelyes kutyaház?
Kellene, de nem tudom elhozni, mert bevallásokat gyártok, azonkivül, ha nem nagyon széles, mer be kellene férnie a kennelbe. Ha tudsz egy fényképet akkor megköszönöm, Az örökbefogadásit megbeszélem Barbarával, szerintem menni fog.

Ok...westie volt nem túl nagy sztem

75 magas, 38 cm széles szemből, 58cm széles oldalról
8:39
szuper, kell

XV Tòth Istvàn u 108...ide kell érte menni az M3 as mellett van
Ez a Miklósi Niki száma +36304471467
Csevegés vége
Írj be üzenetet...

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43762. vcsilla111  |   Válasz erre2018-05-27 19:48:58 [27.] 
Vasárnapi hírmondó 
Ma mozgalmas napunk volt és ehhez szuper idő is társult. Kifelé menet találkoztunk Ilikével, Andival és Patrival, akik az elkóricált Bálfit vitték haza és mondták, hogy Mariann már kint van Gazdijelöltekkel a menhelyen. Era is ott volt már és Niki is, akik Beával végül nem mentek ki a Faluba (vagy község – bocsi), hanem maradtak segíteni nekünk  .
Mariannal érkező gazdijelöltek kiválasztották Ullát, a fekete Uzsi lánykát, aki jövőhét utáni hétvégén költözhet is. Közben érkezett egy 3 gyermekes család szintén kutyanézőbe, ők is barátkoztak a kicsikkel, de még kialakulóban az elképzelés mit is szeretnének, így egyenlőre döntés nem született és a benti kutyusokat is körbe járták. Eközben érkezett meg a 3. örökbe fogadni szándékozó anyuka és fia, akik viszont teljesen beleszerettek a P betűs rosszaságok közül a drótos barna farkatlan kutyusba, lakásba kerülhetne, fotózták is és beszélnek a családdal, jelentkeznek – tehát ez csak feltételes érdeklődés egyenlőre, ahogy írnak és komoly lesz, jelzem. Erika mondta, hogy tegnap Pemzlee gazdik kinézték Kamilkát, de még ez is érdeklődési szint, azért tudjunk róla.
A lányok Era és Viki igen nagy takarítást csináltak minden kennelben, takarítás után jól felslagoztak mindenhol, így sok plecsni helye szűnt meg és kellemes, friss levegő lett. A kőházból mindent kihoztunk, 2x felmosott Era, a mobil kennelt is kislagoztuk, sajnos ott is nagyon beáll a büdi.
Két vukimaci a star wars-ból, a faházban, nagyon cuki, viszont ami foguk van az is tök fogköves, ezért nem tudnak olyat enni amit nagyon rágni kellene, Erával kézből etettük őket szétnyomkodott virslivel, na az az élvezetes evés amit lenyomtak :D szárazat otthagyják, szóval husi, konzerv, nem csontos – ezek mennek náluk  és nagyon keveset kell nekik adni, az ekkora kutyák maroknyit esznek. Amúgy édesek, tényleg ahogy végig asszisztáljak a napot, de Jocit amikor kiengedtem be kellett zárnunk rájuk a faajtót, mert nekik ugrott. Remélem mielőbb megoldódik a gazdi helyzete és hazakerülhetnek.
Uzsi család gyermekeit Bea és Niki elvitték oltatni, de sajnos ma nem vállalta az orvos őket, ezért mielőbb be kell pótolni ezt. Eközben én próbáltam rávenni a sétára mamát, ezt már beírtam több kevesebb sikerrel ment  A gyerekek és mama hámját is direkt otthagytuk az ajtóra akasztva ha valakinek a kifutóban van ideje/kedve próbálkozni szoktatni őket, akkor azokkal lehet.
Sétálni is többen voltak, hogy így összegyűltünk, ráadásul Kriszta és Anna is csatlakoztak, így a nagy fehér sem maradt ki a kényeztetésből ma sem, kedvenc önkéntesétől és Cakkos is hízeleghetett egy kört Annának.
Kutyarendezési mániám ma is előjött, így páran vándoroltak :D Vadócot, mert ugye egyedül azért nem bitorolhat egy akár 3-4 fős kennelt, visszatettem régi helyére, Dolphiék mellé. A 4 örületmilyencuki és jajjmármegintösszekarmoltakmindenkit kutyabanda került be a sarok kennelbe. Itt jegyzem meg, hogy Lupit etessétek külön, mert a másik három nem hagyja enni.. Kamilka és Misi pedig elfoglalta a jobb 1-et.
Össze költözött Rúfusz és Cifra a volt töpiékkennelébe. Nagyon cukik együtt, a fekete és a fehér  Szépek  Cifrát 1 hét próbaidő után hozta vissza Ági tegnap, a „3589” óra előzetes beszélgetés sem volt elég a gazdijelölteknek, amivel többünket, de legfőképpen Ágit feltartották az elmúlt kb 3 hétben, hogy előre felmérjék, ami most kiderült, nincs idejük egy kutyára. De nem baj, ez is hozzá tartozik a gazdihoz adáshoz és örülök, hogy nem húzták tovább. Tőlünk viszont ők nem kapnak több esélyt. (Remélem nem is akarnak másik kutyát).
Beszari banda – Cérnagombolyag csapat, ma is megkapta stressz adagját, a háztetőn szocializálódtak ;) Majd figyeljétek meg, hogy ha egy kutya arra fele fut és nincs ember a közelben, akkor bezzeg úgy szaladnak és veszekszenek, mint a legbátrabb kutyák. Báró amikor kintről befutott és elfutott oda, akkor láttam, egy csepp félelem nem volt bennük.
Plexinél volt a …? bácsi és kivitte a szokásos rövidke időre.
A nap végére jól elfáradtunk, lehúztunk kint vagy 6 órát, de szép és csendes menhelyet hagytunk ott. Köszönjük Mindenkinek a mai segítséget  Szép estét!
(ha valamit kihagytam írjátok be lányok)


Csilla
"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
Csömöri Állatvédők
 43761. K.Barbi  |   Válasz erre2018-05-23 21:02:34 [28.] 
Szerda.
Ma egyedül,magányosan telt az első 2 órám,Fura volt. Kriszti úgy tudom vizsgázott,remélem sikeresen!
Később Szévi jött hozzám felmentőseregnek.
Kis szaros Kamilláéknál(nem tudom a nevét)egy tündérbogár.De amit művelt a kennelben,folyamatosan tépte a molinót és Dolfiékat az őrületbe kergette ezzel.Így átcuccolt farkatlan családhoz.Nagyon jól elvannak,a három tesónak először fel sem tűnt az új jövevény,megvolt a létszám. Féltem,hogy legyűrik hárman,de inkább ő teszi rendbe a bandát.Elképesztő energiákkal rendelkezik.
Sok egykénk van,közülük kettőt Szévi,kettőt Lacibácsi és a vele érkezett hölgy sétáltatta meg.
Kis beszari család hihetetlen.És elszomorító...Nem tudom,mikor lesz belőlük kutya,de hosszú ,menetre számítok.Ma is dögönyöztük őket erőszakkal,én a házuk tetejét is nyitva hagytam,ne tudják érezni a bekuckózást teljesen.
Mindenki jót futkározott,jól evett,Uzsi család is óriásit játszott.Lehetne őket vinni a kövi oltásra,ha esetleg bárkinek van kapacitása!
Lénára új kalapott tettem.
A két kis minimanó is cuki,Bár volt,hogy rájuk keéllett zárnom a faház ajtaját ,úgy kiabáltak a kint lévőkkel,Kinengedéskor nagyot szaladtak.
Ma több retesz is felmondta a szolgálatot,Dolfiéknál,Csokiéknál,Vadócéknál nem lehet a kallantyút becsukni,tényleg ráfér egy renováció a mnehelyre.
Rúfuszt áttettük a szomszéd üres kennelbe,valahogy az szellősebbnek,komfortosabbnak tűnt.
Töpiék hiányoztak...ez is fura volt.
Főztem ezt azt,jól sikerült a rizsem ma is.
Orgonákat sajna elfelejtettem megöntözni,már csak eljövetelkor jutott eszembe.
biztos azért mert a slag fel volt tekerve.Itt kérnék meg mindenkit,ha egyszer kihúztuk a kifutóba,ne tekerjük vissza!Mi értelme?Semmi baja nem lesz,ha nem csigaalakban megy aludni.
Azon kívül a mosogató szivacsot rongyot se zárjuk mostmár műanyag bödönbe,mert büdi lesz.Már nem viszik el a patik...Köszi!
Pénteken két új kutyus érkezik arról a gyepiről,ahonnan Cifra is jött.
Még nem tudom hány órakor,de hétvégére nő a csaj-létszám.
Puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43760. Óvónéni  |   Válasz erre2018-05-22 23:22:11 [29.] 
[előzmény: (43759) rbedina, 2018-05-22 21:54:28]
 43759. rbedina  |   Válasz erre2018-05-22 21:54:28 [30.] 
jól értelmezted :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43760] [előzmény: (43757) Óvónéni, 2018-05-21 22:40:33]
 43758. rbedina  |   Válasz erre2018-05-22 21:53:13 [31.] 
Sziasztok itt Lupi <3

Csömörön a Levendula ligetnél, Levendula utcában találtak engem, 8 hónap körüli szuka kutyus vagyok Chipem nincsen ezért a csömöri menhelyes lányok nem tudtak engem haza vinni :(

Kaptam két kennel társat, Kamilkát és Misikét. Szuper jó bagázs vagyunk :)

HKCs-vel /Hétfő ,Kedd, Csütörtöki gondozó, olyan hülye elnevezés, hogy mindenki találgat mit jelenthet, de utána mindenki megjegyzi :) szóval vele is tegnap megismerkedtem :) ma több ízben kiröhögött, mert azt mondta olyan cuki vagyok, mint egy Kacér giliszta <3
Biztos rólam nevezték el Csömörön a Kacér giliszta utcát.

Azt hiszi vicces, jaaaa nem és még kutyák közelébe engedik :)
Na jó, agyon szeretgetett, Judittal együtt, én meg örömködtem és most én mondhatom el a mai történéseket <3

Judit volt ma is HKCS hatalmas nagy segítsége <3 Köszi Judit imádunk <3

Nagyon finom kaját hoztál ma is nekünk :) Tészta, borsó húsi és sok finomság volt benne.

Lássatok csodát kivételesen Cakkos/ oroszlán lelkű Richárd/ is hatalmas hévvel falta fel :) Ezek szerint hasonló tésztás menün hizlalták fel a drágát :)
Mikor szaladt be a kifutóból, beszaladt a tálalóba és elveszett a narancs sárga függönyök hálójában <3 Nem talált ki a drágám, meg kellett menteni :)

A Kistarcsai hármak még egymástól is képesek megijedni :( de legalább rendesen esznek. Az viszont borzasztó szomorú, hogy egy évesen szinte állatkínzásnak élik meg a szeretgetést, simogatást :( :(

Kiszúrtam ma HKCS-vel, kicsit leszedtem Dolfyék és köztünk a molinót és dugdostam át a lábacskámat meg az orrocskámat hozzájuk. Persze HKCS hirtelen felindulásból leguggolt Dolfyéknál és gyors kötözővel vissza tette.

Dolfy ezt kihasználva hatalmas csókot lehelt hátulról a fülére-fülébe. Képzelhetitek abból az apró szájból mennyi nyál landolt gondozónk fülére-fülébe. Elmondhatta, hogy nem vaj van a füle mögött, hanem nyál <3 több deci :)

Mangó ezerrel vedlik, Judit egy Mangónyi szőrt simizett le róla és még van bőven :)

Piszke füle lekezelve és természetesen megtörtént a Wu2-ös fenék tisztítás is. Piszke megérzi a sampon szagát vagy meglátja gondozónk kezébe a szivacsot, szinte beépül a kifutó alapjába mint egy kaméleon. Persze ezt párosítja egy olyan nézéssel, hogy meg kell zabálni <3

Rúfusz megkapta a gyógyszerét, ami szerintem hatásos, mert hátsó rugólábain elég sokat ugrált....:)

Uzsi babák szépen cseperednek, sikerült ma is kizárni magukat a mobil kennelből...mindig elrágják a zsinórt...:)

Fanni és Mini egész nap moziztak a faházból és hatalmas köröket futottak a kifutóban :)

Eddig alig volt kistestű kutya a menhelyen most meg már lassan mi vagyunk többségben <3

Furcsa volt, hogy Töpi és Xéna kennelje üresen tátongott ma....de HKCS kapott infót, hogy minden rendben, nagyot sétáltak már tegnap és olyan rossz dolguk volt, hogy ágyban aludtak, de Xénánknak sem volt ellenvetése a dologgal kapcsolatban <3 és élvezi a nagy szabadságot a kertben, de furcsa neki, hogy nem kell vissza menni sehova játék után <3

Délután kilátogattak hozzánk Merci és Muki két Margit babánk a IX. kerületből. Ők is szép nagy lánnyá cseperedtek és gyönyörű fényes szőrzetük van. Sikerült végre örökbe adni őket <3 Képeket majd a facén láthattok :) Hoztak 15 kg puppy száraz tápot ajándékba :) Köszönjük szépen :)

Holnap úgy láttam és éreztem májas hurka és cserkész kolbász lesz a menü, főnökasszony híres rizsével keverve.

Már alig várom :) Jó éjszakát mindenkinek és természetesen jó pihenést :) <3

Ez volt a mai kacér giliszta híradó <3 <3 <3Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43757. Óvónéni  |   Válasz erre2018-05-21 22:40:33 [32.] 
Szia Éva! Én úgy értelmeztem, hogy hétfő-kedd- csütörtök-i. ( Gondolom azokon a napokon megy a menhelyre)
Bár lehet, hogy tévedek.
[válaszok erre: #43759] [előzmény: (43756) T.Éva, 2018-05-21 22:06:09]
 43756. T.Éva  |   Válasz erre2018-05-21 22:06:09 [33.] 
Hétfőőőőő

Bocsánat, aki várta a beszámolót, de leültem dolgozni és belefelejtődtem a munkában.
Aztán jött a villámszerű felismerés, hogy ma én vagyok a soros, igaz nem tudok olyan fantasztikus, érdekes beszámolót írni, mint
HKCSI (egyébként ha vki felvilágosítana, hogy minek a rövödítése megköszönném
csak a száraz tényeket irom.
Edina, Ilike,Bea, Anna és még sokan mások segítették munkánkat.
Nagyon ügyesek voltak, mert mire én kiértem a menhelyre, majdnem minden kennel takaritva volt. Szinte az egész négylábú társaság sétált, csak azok nem akik nem mehettek.
Bea beszámolóját már olvastam és gondolom Ti is Rufusszal kapcsolatban. Voltak orvosnál,..
A két kicsi nagyon édesek (Erika féle szerzemény) a kis vékony hangjukkal néha ugattak, de inkább szemlélődtek, mert a faház azért jó, mert előttük "zajlik" az élet, mindent láthatnak.
Cérna csapathoz többen bementünk hozzájuk a kennelbe és simogattuk őket, én ezer éve kutyázok, de ennyire félős csapattal még nem találkoztam. Nagyon remélem, hogy a sok sok szeretet és simizés engedi őket hinni az emberekben. Jó és szép feladat
Eléggé félős az a kicsi is, aki Kamilláék mellé be lett rakva.
Edina és Iliket becuccolták Töpit és Xénát a SEAT-ba, valamint Zsuzsit előre és Erika hátul a kutyákkal. Xénát Erika felkapta és úgy tette a kocsiba, Töpi simán beszállt. Töpi nagyon aranyos volt, mert többször hozzám jött, mintha elbúcsúzott volna, kicsit meg is könnyeztem, hiszen sok munkánk volt benne, hogy nagyon megváltozott előnyére.
Igérték Erikáék, hogy sok képet fogunk kapni.
Mikor Edináék elmentek, már minden kennel rendben volt, mindenki evett.
Meglocsoltam az orgonákat,
Bea és Anna még kivitték Jocót és Perditát. Nagyon szépen sétáltak.
Nem kaptam mellcsontott kutyáimnak a hentesnél, csak kacsa farhát volt, megfőztem egy adagot, de nem ették meg kutyáim. Felvittem a menhelyre mélyhűtött állapotban és beraktam a fagyasztóba. Amikor adagoltam itthon, akkor a zacskókba 4 db-ot raktam, ha főzésre vesztek ki, akkor igy kalkuláljatok.
Még folytatom munkámat, Jó éjszakát[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[válaszok erre: #43757]
 43755. vcsilla111  |   Válasz erre2018-05-20 19:50:37 [34.] 
Vasárnapi Kutyagolós beszámoló 
Ma reggel fél9kor kezdtünk Erával(új) és Vikivel, Krisztivel a menhelyen. Gyorsan kitakarítottuk a sétálós kutyusokat, illetve feltettük a karantén és nem sétálok táblákat ahova kellett, na meg az új kutyusok táblácskáit is, most megint teljes a kép.
Illetve mégsem, mert bekerült Lupi, aki egy nagyon cuki, kissé félős, pöttöm drótos csodakutya, akit be is adtam azon melegében Kamilka és Misi gondozásába, ráadásul rögtön, ami oldott is rajta szerintem, kutyagolt is velünk egy nagyot  . Róla annyit kell tudni, hogy.. Kriszti irja be mennyi idős, mert elfelejtettem :D viszont cica és gyerekkompatibilis, mezőn talált kutyus.
Tegnap talált (szoliba beszaladt) és bekerült kutyusért még nyitáskor jöttek a gazdik!
Beindult a nagyüzem és sakkozás fél10kor ki kit vigyen és adtuk ki szépen sorban a kutyusokat. A végére már nem maradt egy sem. Két hölgy járt úgy, hogy emiatt nem maradtak, ők mentek haza és a tőlünk örökbe fogadott kutyusukkal mentek sétálni, vissza vele már nem jöttek sajnos. Nagyon klassz, hogy megint ilyen érdeklődés volt és saját kutyussal is eljöttek jó páran  . Ez egy óriási program a kutyáknak <3
Rúfusz sajnos nem sétált, ma délutánra már rá sem állt a lábára, látszik hogy fáj neki, gyógyszert kapott, de orvoshoz el kell vinni, ahogy tudjuk.
Perdita nagyon összeevett valami jutifalit, amit a séta után több részletben ki is hányt, a végén már csak nyálas hab jött és láthatóan nem érezte túl jól magát, viszont ivott és pihent, ezért nem is tettük vissza még Jocihoz, hanem a benti egyik üres kennelben van. Nem adtunk neki enni sem ezek után.
3 cinkotai P betűs őrülten cuki bandatagot egy életem – egy halálom kiadtam kutyagolni  raktunk rájuk hámot és Gombóc családdal illetve tőlük külön érkező, gazdi testvérével, és barátnőjével szépen végig is riszálták farkatlan kis hátsójukat (jó egynek van :D ) – szóval bátran kijelenthetjük, tudnak sétálni 
Mire visszaértünk a maradék 1-2 kennelből is, akik nem jöhettek velünk, voltak kint a kutyusok és Beáék ki is takarították őket, már csak Töpiék vártak ránk, akik elvileg utoljára futottak egy nagyot a kifutóban, mert ha minden igaz holnap költöznek új otthonukba 
Többen jelezték, hogy a későbbiekben szeretnének kutyust örökbe fogadni, és jönnek még hozzánk.
Kriszti és Bea a kutyagolás után elvitte új otthonába fekete Uzsi fiúcskát Udót, így este ők már hármacskán alszanak anyuval  .
Kaptunk adományt 70 kg száraztápot és konzerveket, amit mi el is használtunk – mármint a konzervet  papírra nem írtuk fel.. viszont májusi táblázatot vittünk ki amire írni lehet.
Kellemesen elfáradtunk, Era kapott egy semmilyen szinten nem általános gondozói nap bemutatót :D de majd jövőhéten lát egy „simát” is elvileg 
Mindenkinek jó pihenést! 
Csilla
"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
Csömöri Állatvédők
 43754. vcsilla111  |   Válasz erre2018-05-17 19:43:58 [35.] 
Ilike mai beszámolója:

Csütörtöki beszámoló!
HKCS kérésére ma is én írom le a napi történéseket.
Reggel hárman érkeztünk ki a menhelyre,Edina,én és Töpi Erika.Mikor kiértünk Anna már várt bennünket.Hamarosan be is indultak a sétáltatások,takarítás.Dona vitte Dolfit,én pedig Boxit.A lányok,Erika és Anna először vitték az egykéket,majd Telek Andika is kiérvén megsétáltatta Piszkét.
Az újak közül a vegyesbrigád hangos kiabálással fogadott bennünket és gyakorlatilag egész nap be nem állt a szájuk.Nem lehet rájuk haragudni,mert eszméletlen aranyosak.
A beszari családból a két fiúcskát sikerült közelebbről megismernem,kénytelen voltam a házba bebújni utánuk és hosszas simogatás után kiszenvedtem őket a házból,majd egy kis erőszakot alkalmazva megkapták a féreghajtójukat.Lesz velük tennivalónk,mert olyan érzésem volt mint Lotti-Lizi párosnál,mikor matricaszerűen tapadtak a kutyaház hátsó falához és úgy kellett kibányászni őket.
A mamájuk és lánytesójuk a kisfaházban hasonlóképp viselkedett,de délutánra már a mamakutya oldódni látszott,hiszen hanyadtvágva aludt,pihent.
Voltak gazdijelöltek is.Mint tudjátok Fati mellé már tavaly vittek egy Trudi kölyköt,de sajnos Buksika igen szökős lévén,egy csavargásából elfelejtett hazamenni,azóta nincs meg.Sokáig keresték,de most miután Fati cicatársa is meghalt,Fati depresszióba esett és szeretnének neki egy társat.Hétvégén kimennek Fatival együtt és kiválasztják ki legyen az.Nagyon tetszett a vegyesbrigádból a hosszú szőrű világos színű kislány.
Igyekeztünk kettőig befejezni a munkálatokat,mert végre elvittük Lénánkat Mikihez a Minivetbe az allergiája miatt.
Jó sokat vártunk,de Miki közölte,hogy ennek a témakörnek Laura a nagy szakértője és azt a bizonyos Polacsek tesztet,amiről az oltásokkor magyarázott,csak Laura doktornő tudja megcsinálni.A lényeg az,hogy teljesen szteroidmentesnek kell lenni a szervezetének,első lépésben vérvizsgálat következik harmincezerért és utána jönne egy folyamat,amiben a levett megtisztított saját vérét kapná meg Léna.Jövő kedden kellene vinni,amit mi meg is oldunk,csak az a kérdés,hogy vállaljuk e a költségeket.Miki javasolt még egy külsőleg alkalmazható sprayt,ami szteroid és a kinyalt sebekre kellene fújni,de szerintem itt igazán az okot kellene megszüntetni.Fürdetés után kb egy hétig nem nyalta magát.
Esetleg lehetne feltenni egy segítségkérő posztot,amiben gyűjtést rendeznénk Léna kezelésére.

Csilla
"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
Csömöri Állatvédők
 43753. K.Barbi  |   Válasz erre2018-05-16 20:31:32 [36.] 
Szerda.
A megbeszélt 9-re érkeztünk Krisztivel.Feltettem a kajcsikat főni,és kezdődhetett a napi rutin.10-re volt az első időpontunk,a tegnap beszállítmányozott mamácska és pici lánya volt az áldozat.
Szegénykék,az egész család mint egy gúla retteegett a kennelben a kutyaház mögött.Mamát kénytelen voltam kiragadni erőszakkal a gúlából,és elindultam vele a minibe.Ahogy fölemeltem éreztem,hogy gyakorlatilag majdhogynem a szülés határán áll.... Ezt Ildikó drnő is megerősítette.Isteni szerencse,hogy tegnap behoztuk őket,és így alakult.Sorra került utána a kislánya is.Jelenleg együtt lábadoznak a kisfaházban,Ricsi beköltözött Hubáék volt kennelébe.
Nagy örömünkre Forrókriszti is erősítette a csapatot,majd Szévi is,de még így is egy rohanás volt a nap.Uzsi kölkök is chipezés sorba kerültek.
A négy cinkotai bandita egyszerűen fergeteges.Gyakorlatilag így bandástúl vinném őket home,biztos nem lenne egy szomorú percem sem az életben onnantól.Eszméletlenek.Kistarcsai különítmény,kössétek fel az összes létező alsóneműt holnap:)22
Perditából kikerültek a varratok,Cifrának tettünk be egy vizesládát,mert szét pancsolja az ivóvizét.
Néhany szerencsés sétizett is.Lacibácsi jött,villámsétáltatott ma is Plexit,majd ment.
Volt még chipolvasás reggel a coopnál,majd délben a buszvégállomásnál is. Szerencsére talált süllyedt.
Főztem mindenféle jót,viszont egy oltári baklövéssel kolleginakra hagytam a fővő rizst.Kép majd alant...


Ismét egy pörgős nap volt,de legalább nem esett..
Puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43752. szenili  |   Válasz erre2018-05-16 08:54:54 [37.] 
.
[előzmény: (43751) rbedina, 2018-05-15 18:28:28]
 43751. rbedina  |   Válasz erre2018-05-15 18:28:28 [38.] 
Sziasztok Boxi vagyok :)

4 évesen Dixivel a lányommal kerültem be a csömöri menhelyre. Szerencsére ő már boldog gazdis életét éli. Én még várom az álom gazdit. Azt mondják bár nagy méretű kutya vagyok, de olyan ügyesen tevékenykedem, hogy különböző rendezvényekre is tudnak engem vinni. Nem utolsó sorban, pedig én is járok kutyasuliba. Mire eljön a szerető gazdim szuper ügyes és okos kutya leszek :) <3

Na akkor ennyit rólam és elmesélném ezt az esőben, felhőben, kutya érkezésben gazdag napot.....

HKCS és Judit voltak ma gondozóink, Judit megint isteni menüt főzött nekünk, mindenki megnyalta az összes ujját utána :)

Joci és Perdi kiengedésénél, ma HKCS óvatos volt nagyon, mert tegnap kompletten az egész vasajtó, leesett és rádőlt a fejére...eddig sem volt komplett, most már ütődött is és még egy hatalmas púp is éktelenkedik a fején

Uzsi kölykök egyre szebbek és cukibbak, a takarítás is inkább már csak etetés közben megoldható :)

Mikor gondozónk kész lett, szépen söprés, forgács csere, felmosás stb. Uzsi mint aki jól végezte dolgát, tele szarta a friss forgácsot Köszi Uzsi szerva itt forgács csere ott ....:)

Az eső miatt, Bobi ma csupa víz és sár volt, de ez nem szegte kedvét, nagyot futott Lédával a kifutóban és utána jól belakmároztak :)

Az új ötös is remekül van, Arnold, Lajka, Zsebi, Kacor és Kaján :) Ma már Zsebi is elfelejtette hiéna pofiját húzogatni és nem volt megszeppenve amikor el kellett fogyasztani az ebédet :)

Én pedig még tegnap kaptam egy szuper jóképű pasi társat, Bütyi helyett, ő Dolfy.<3 Szerintem ismeritek, nem kell többet mondanom róla. Jól megvagyunk, semmi veszekedés, mintha mindig együtt lettünk volna. Mivel ő uraságát a tenisz labda jobban érdekli mint én, ezért még hatalmas játszadozás nincs, de ami késik az nem múlik :)

Etetésnél HKCS még bent áll felügyelő tisztként, ezzel persze megakadályozza, hogy lopjak plusz kaját, mert mondanom sem kell hogy én eszek gyorsabban.

Persze ugyan úgy lepisilem a háztetőt amint végeztem a kajával, mint eddig, a helyzet változatlan :) Végül is miért változott volna meg ez a dolog ? Azért mert új pasim van, attól még a jól bevált szokásaim változatlanok :)

Piszke és Vadóc is nyugodtabb a sarok kennelben. Lénáék felé tegnap még kaptak egy elválasztó molinót, így senki nem idegesít senkit :)
Vadóc ma is ki és be inkább pórázon közlekedett, hogy véletlenül se kerüljön összetűzésbe senkivel kennelen keresztül, így nincs felesleges feszültség :)

Laci bácsi megint meglátogatta Plexyt és szépen el is mentek sétálni :)

Kamilka ma rosszalkodott, mert folyamatosan kidugdosta a fejét hátrafelé a rácson. Mondta is neki HKCS, hogy rendben hogy nagy szökő bajnok, de azért ha egy mód van rá a 10 x 10-es négyzeten, ne próbálja magát kiszuszakolni, mert az lehetetlen, még számára is :)

Báró és Judy a két maci, alig várta, hogy vissza legyen engedve......nagyon nem tetszett nekik a szakadó eső <3

Bea! üzeni HKCS, hogy a szuper kabát tesztelve lett, nagy 2 és fél órás folyamatos esőzésben és nem ázott át, ezért ő nagyon hálás és csókoltat a szuper kabát beszerzéséért :) :) <3

Ma rekordot döntöttünk, mert 3 óra leforgása alatt, a főnökasszony és Kriszta 8 kutyával gyarapította menhelyünket.....

Bekerültek a 6 hónapos kölykök a XVI. kerületből. Megkapták a második oltást chipet is. Három lány egy fiú :) A cukiság mérőt kiakasztják rendesen, úgy hogy készüljön mindenki egyből beleszeretősek.....azt hiszem sokaknak elfogják a szívét rabolni, az első pillanatban <3 <3

A másik négyes a Kistarcsai csapat, anyuka és három 1 éves gyerkőce.....hááááát ők is aranyosak, de totál beszari, antiszoc kiskutyák....fekete anya, egy fekete apró kölyök és két barna kölyök...a három kölyökből méretben egy nagyobb a többinél...... én azt hittem ő idősebb....bár egyiket sem nézném 1 évesnek....Oltatlanok, nem kiengedősek, KARANTÉN ! Mama ivartalanítás után megy vissza.

Barbi a mama kutya kapott féreghajtót, a picik úgy be voltak szarva, hogy nem sokkolták őket tovább....holnapra hátha kicsit megnyugszanak és könnyebben beveszik....

Aki a négyekből kimaradt /farkas/, neki beadta HKCS a féreghajtót, így ott mindenki rendben van....

Perdita varratainak kiszedése, főnökasszony holnap rátok vár, de Cifrából HKCS és Judit kiszedte a kapcsokat, ő így már 19.-én kapocsmentesen mehet gazdihoz :)

12 re még a nap is kisütött, ami mindenkit boldogsággal töltött el :)

Cakkos egyre jobban érzi magát és ezt oldal szomszédaival való acsarkodással fejezi ki :) Sikerült a tegnapi kaját maradéktalanul elfogyasztania ami nála szintén oltári nagy dolog <3

Rúfusz kitartóan mondta a magáét egész nap

Tigi nagyon várja a gazdiját, diszkréten sírdogál és adja tudtunkra, hogy haza szeretne menni ....de ezt mind nagyon barátságos , kedves, bújós módon teszi <3

Mindenkinek szép estét, jó pihenést és holnapra sokkal szebb időt :) <3 <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43752]
 43750. T.Éva  |   Válasz erre2018-05-14 21:45:43 [39.] 
Hétfőőőő

jajjajjj bajban vagyok Völgyi Csilla meg is jegyezte nehéz dolgom van mostanában nevek tekinetében, mert nagyon gyorsan kelnek el a kutyáink. De ez igy jó, legalább tgornáztatom az agyam. Csilla megigérte,ha vmit nem jól írok. Javítanak. Tudjátok, ha számok jelölnék a kutyákat "király" lennék, de igy a nevekkel bajb an vagyok, de igyekszem.

Ez a nap olyan volt, mint egy takarítónap, sokan voltunk.
Marika, Paksy Ági, Völgyi Csilla, Ujfalusy Kriszti, Töpi Erika, anyukája Zsuzsi, Edina,
Erika az új gondozójelöltünk.

Pörgött a munka, Csilláék elvitték Uzsi babákat fotózkodni, édes fotókat már felrakta a csoportba Kriszti.

Helycserére is sor került.
Arnold és Lajka került a régi Maxim kennelbe, mellettük hárman, Zsebi, Kacor és Kaján. Praktikus a csere, mert az öt kutyát együtt engedhetjük ki.
A külső kennelek már készen voltak, amikor én kiértem, igy róluk nem sokat tudok írni. Az biztos, hogy az Uzsi babák tündérkék, hamar gazdira találnak.

Czifra egy csoda fehér golyó, akkorát futott a kennelben, futtott a labda után, majd elbújt az egyik molino alá, szinte bújocskát játszott velem. nagyon szerethető négylábú

Rufus csak akkor volt csndben amikor evett. A kis buta szinte berekedt az ugatástól. Gallér rajta maradt.

Tigi az új kutyánk, nagyon szelid, kedves, imádja a simizést, remélem megtaláljuk a gazdáját, mert nagyon jó karban van, tehát jó helye lehetett, ha mégsem akkor kerül neki nagyon jó gazdi abban biztos vagyok

Plexi és Dolfiék is nagyot futkostak a külsőben, de Plexit csak pórázzal lehet kivinni és behozni, mert különben rohangál össze-vissza.

Kamillka és Misike jó párosítás, jól megvannak együtt.

Léna megint kapott gallért, mert eléggé csúnya a jobb combján a sebe. Szerdán vették le a gallért most vissza került.

Piszke és Vadóc, többször beültem hozzájuk. Piszke szomorúan fent feküdt a ház tetején, beültem mellé simiztem és Vadóc is odajött, hogy őt is simizzem. Nagyon örültem, hogy Vadóc is ennyit változott.

A faházban Rici érdekes annyira bizalmatlan ha a rácson kivülről próbálom simogatni, de Edina elmondása szerint, ha kiengedjük akkor nagyon vidáman csóvál, futkos.
Nagyon jó napunk volt, mivel ennyien voltunk igy sokat tudtam a kutyákkal játszani.

Dolgozom még egy kicsit majd

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43749. K.Barbi  |   Válasz erre2018-05-09 21:41:11 [40.] 
Szerda.
Krisztivel mar fél9-kor randiztunk a menhelyen,9-re vártuk ugyanis Zita drnőt a nagy dicsőséges szívféregszűrésre.
Meg is érkezett,el is kezdtük.Dicsőséges nem volt,viszont annal fárasztóbb.Kemény volt a 33 kutyat lefogni,kis borotválás,kis vérvétel,adatokat felvezetni .Széva is csatlakozott később,illetve Pregiildi is jött Bóbitával.
A drnő is hősiesen állta a sarat.Egyedül Töpitől nem sikerült mintát vennünk,annyira behisztizett.Képtelenek voltunk lefogni,és csattogtatott is rendesen még később is.
Volt még egypár nehéz eset,de végül mindenkivel elbántunk...
Sajnos 4 pozitív tesztünk született.
Báró,Cakkos,Lajka és Lédike.
Náluk további vizsgálatokra van szükség,hogy biztos e a pozitív eredmény,illetve,hogy mennyire súlyos a helyzet.
A dr-nő mondta,hogy a negatívoknak is kellene megelőzésre tablettát adni.
Csak ez a tesztelés 160 ezer ft volt,a megelőző tabletta is lesz kb 60-80 ezer,plusz a további vizsgalatok is nagy összegre fognak rúgni...
De muszáj volt ebbe is belevágnunk,manapság már alap kell legyen egy menhelyen.
A picik megkapták első oltásukat,Uzsi mama Cakkos és Báró is oltódott.Rúfusz pedig megszabadult túlértékelt férfiasságától.
Elég eredményesre értékelem a mai napot.
Kaptunk Szabiéktól soksoksok virslit,lecsókolbászt,sonkát ,nagyon jó árut.Köszönjük.
Sajnos a kutyák ma nem szaladgálhattak annyit mint máskor,de muszáj volt feszített tempót diktálni,mert még most is ott lennenk.így is majdnem 3-kor jöttünk el.Én nagyon elfáradtam,gondolom a többiek is.
Jóéjt!Puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43748. rbedina  |   Válasz erre2018-05-08 21:41:21 [41.] 
Sziasztok itt Dolfy, én írom a mai kutya híradót :)

2016-os születésű gyönyörű amerikai buldog vagyok. Hatalmas szerénységgel állíthatom, mindenki imád a menhelyen <3 Énekelhetnénk, hogy" a nézését, meg a járását " A nézésembe egyből beleszeret mindenki, na jó kicsit bandzsi vagyok, de hát ez az én szexepilem <3 <3

Imádnak most mit csináljak :)

Persze a gazdáim kivételével, nem tudom mit ártottam nekik, ők kitettek egy kocsiból....azóta is futnék minden autó után.......volt egy gazdis próbálkozásom, de sajnos nem volt rám idő, ezért kerten kívül kerestem a kalandokat.....így már megint itt vagyok a csömöri menhelyen......szeretem őket meg minden de most már mennék én is, Nasi is gazdinál van próbaidőn....remélem jól viselkedik és nem eszik meg a három cicából egyet sem...legalább is a lelkére kötöttem, hogy viselkedjen jól......<3

Ezért most egyedül vagyok és várom a rajongók jelentkezését, gyere el tuti belém szeretsz ....ja majd nem elfelejtettem tuti iskolába járós kutya vagyok, ne habozz egy főnyeremény :) <3

Na jó ennyit rólam és most elmondom mi is történt a mai napon......HKCS tuti meghibbant, nem tudom a nyárfa pihéjének hullása és folyamatos beszippantása, vagy Perdi és Joci kutya ház szigetelés szétbombázása....gurult mindenhol a hungarocell golyó....vagy Ricsi apró darabokra tépet plédje, paplanja hozta ki belőle, de lehet a mai napi teljes egyedül lét....unalmában átírta a hull a pelyhe első versszakát.....ezt kellett énekelnünk egész nap....normális????? tuti elgurult a nemlétező gyógyszere....:)

Azért megosztom veletek:

Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves gondozó!
Minden kutya várva vár, vidám csaholás hangja száll.
Van zsákodban minden jó, szaros lapát , felmosó,
Jöjj el kedves várunk rád, slagozz aztán menj tovább !!

Bocsánatot kérek mindenkitől mondom nem komplett :)

Lehet Tami is közre játszott a dalocska megszületésében, mert ma olyan volt mint egy börtön felügyelő, aki a rácson húzgálja a kulcsát....csak Tami ezt a kalapjával tette, egész napos alapzajt csinálva, nehogy unatkozzunk....HKCS megigazította a kalapját, de szerintem holnap megint palástként lesz a nyakán....

Vadóc házsártos volt ma, beengedésnél ráharapott Rami pofájára....szerencsére nem okozott bajt, de hát naaaaa...... nem harapdáljuk a menhely főnök kutyájának a férjét, buta Vadóc ...:)

Piszkének lekezelte HKCS a fülét, mindenki eltudja szerintem képzelni Piszke ettől a tevékenységtől mennyire boldog volt .....:)

Kamilla és Misi nyert ma is és tegnap is a tiszta udvar rendes ház versenyen :) na jó a tiszta kennel versenyen, szinte kennel tiszták voltak mind két nap :)

A kennel megtalálása a kifutóból befelé viszont elsőre csak Kamillának sikerült.......szegény Misike csak utána talált be a kennelbe miután lepattant Pollyék zárt kennel ajtajáról.....szegényke a régi útvonalon akart haza menni, de ő már nem ott lakik ...:)

Perdi imádja a vizet hatalmasat pancsolt ma is és utána por fürdőt vett ...gyönyörű tiszta lett, jaaaa nem :)

Cifra is beszállt a pancsolásba, de ő ezt kennelen belül intézte a kis vödörben <3

Ricsi teljesen kinyílt a farka csóválja a kutyát, oltári boldog kutya <3

A négyek nagyot bandáztak kint, pont akkor kaptuk meg a felajánlott vadi új kutya házat....gyönyörű és van benne anyag mert borzasztó nehéz is...nem tudták bevinni mert kint voltak a négyek a kifutóban ezért letették a kapu előtt.....HKCS behúzta a kapun belülre.....na az megért volna egy videót vicces látvány volt....Bocsánat Barbi, Kriszta , Szévi de éppen hogy betudta kapun belülre húzni, ennyi telt tőle....de legalább bent van :)

A srác tud ilyen szép házakat készíteni, három méret van, ez a középső, lehet a nagyhoz daru kell majd :) Elküldi a méreteket és tudjuk a gazdiknak ajánlani :)

Családsegítőből kaptunk megint húsokat, gondozóm betette a mélyhűtőbe:) ....holnapra pedig bontott párat és a hűtőben a fazékba került.....ma pedig főzött kacsa farhátat, szárnyat meg lábat, az lesz a holnapi menü....a főnök asszony biztos főz hozzá valami hyper szuper rizst és mindenki megnyalja az összes ujját <3

Mindenki köszöni jól van, HKCS még menhely után elment Kistarcsára Hailyért és Ilikével elvitték Sződre gazdijelölthöz próbaidőre :)

Két pincsi és egy drótszőrű vizsla mellé került.....HKCS nagyon jól érezte magát, mert sejtszinten van nála becsípődve a vizsla imádat <3

A kutyákon kívül van cica, kecskék és tyúkok....Haiely fél órán belül megismerkedett mindenkivel, egy tyúk kergetése közben megmártózott akarata ellenére a kerti tóban, majd ráugrott a tyúkra és bekapta a fejét....jelentem a tyúknak baja nem lett fizikailag, de mostantól pár napon belül az egész háztáji lelkivilágával saját pszichológus fog foglalkozni :)

Haiely nagyon elfáradt, gazdi ölében kísérte ki a vendégeket a kapuhoz, nem lesznek unalmas napjai, persze a gazdijelölteknek sem <3

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra nyúlt a beszámolom, de hát a lehetőséget ki kellett használnom.....:)

Mindenkinek szép estét, vagyis jó éjt :)


Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43747. T.Éva  |   Válasz erre2018-05-07 19:47:12 [42.] 
Hétfőőőőő!

Marika, Ági, Anna, Edina és én szolgáltuk ki kedvenceinket.

Ági nagyon sokat sétáltatott és segített a takarításban.

Már megint mire kiértem már sok kennel rendben volt. Picikék megetetve, én még nem dögönyöztem meg őket, mert nem akarok bemenni hozzájuk, majd ha ki lesznek engedve akkor lesz nekik hadd el had a dögönyözéssel.

Nagyon szép tiszták még a kennelek, de legközelebb már slagozni fogok, Boxi/Bütyi és Töpiék kennelében elsősorban.
Rufus volt sétál ni, de még kiengedtük őkelmét Pollyékkal is. Játszottak ugyan, de Pollyt kezdte fedezni, nem tetszett Pollynak a közeledés, ment játszani Lajkával, de úgy játszottak, hogy morgolódtak is egy kicsit. Na akkor már nem mertem Rufust kint hagyni, inkább visszaraktam a kennelébe.
Kaján Kacor és Zsebi Arnold együtt mentgek a kifutóba jó sokat játszottak, kergetőztek-.
Cakkos jó nagyot sétált Annával, majd Kamillát és Misit is kivitték Ágival.
Sétált még több kutyánk is, de azt csak Edina tudja fejben tartani és most "titkolódzott". Jó nem is igaz, csak nem kérdeztem meg, mert nem azt figyeltem, hogy kit visznek sétálni, hanem tettem a dolgomat, de legközelebb jobban odafigyelek

Barátosnémhez reggel el kellett mennem, mert kaptunk 3 paplant és pokrócokat, mindent felraktam a polcra, nem hagytam a zsákba, nehogy leharapjátok a fejemet.


nagy iramban dolgozni

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43746. rbedina  |   Válasz erre2018-05-03 20:56:24 [43.] 
Sziasztok itt Csibész <3

Egy igazi nyugis úr vagyok azt mondják, nehéz kihozni engem a sodromból, bár Jennának sikerült azért a vége felé már :) Egész életemet láncon töltöttem :(

Kaptam magam mellé egy csinoska, nagy szőrű, Cifra névre hallgató lánykát.

Akit ma reggel Ági elvitt ivartalanítódni.

Azt csiripelik a madarak, hogy nekem is eljött az idő és holnap próbaidőre költözöm, és nem ideiglenes csajom lesz hanem egy Pille névre hallgató gyönyörűség. Holnap majd jól lecsekkolom.
Csömöri menhelyi kutya volt ő is és még valami szépségversenyt is megnyert, úgy hogy biztos dögös a bige :)

HKCS ma nagyon későn tipegett be a menhelyre, már mérges is voltam hol van már ilyen sokáig, de aztán kiderült Ilikével Nagytarcsára kellett mennie, egy hajnal óta bokor alatt rettegő, onnan el nem mozduló kutya miatt :(

Sikerült megtalálni, nehézkesen megnyerni a bizalmát, chipet olvasni.....na az persze nem volt, miért is lenne igazából vagy 7 éve kötelező

Került rá nyakörv, de idő hiányában nem erőltették tovább, mert hát ugye már mi itt tűkön ültünk, hogy HKCS megkezdje végre ma a gondozói feladatait, ami hát velünk szembe neki kötelessége, erre esküdött fel na jó nem, de a szíve mélyén láthatatlanul igen :)

Azért gondoskodott továbbra is a másik kutyáról, mert megkérte Gács Ágit menjen el érte és hozza be, mert ő igazi kutyasuttogó neki ez tuti sikerül :) Így is lett :)
A faházban van nagyon kedves, kicsit bizalmatlan, de délután már csóvált és evett. Ági valamelyik nap intézi az oltását. A bejelentő hölgy is próbálja keresni a gazdáját, hátha.

Dona volt kint kicsit foglalkozott Tamival. Köszönjük :)

Gács Ági pedig elvitte Piszkét és utána Rúfuszt sétálni, pedig szegény borzasztóan sietett

Cifra ivartalanítás után bekerült a művészbejáró melletti kennelbe, HKCS betett a házba egy rekeszt, hogy kalappal ne menjen be. Gondozom került fordult, erre azt látja Cifra rekeszestől, kalapostól bent van a házban......ügyes kutya véghez vitte a lehetetlent....az én párom volt büszke vagyok rá :)

HKCS kibányászta és utána befordította a házat, hogy ez többet ne forduljon elő.....

Utána Cifra egy jó darabig tanácstalanul ácsorgott és próbált bemenni a már nem létező bejáraton ........bejárat, volt nincs :)
Lehet még mindig keresi :)

Piszke tényleg nagyon haragudott Kacorra egész nap ugatta, először Kacor is, de ő a végén megunta. Piszke nem, ezért átkerült egy másik üres kennelbe.....

Mindenki köszöni jól van, bár oltári meleg volt ezért lógtak a nyelvek rendesen ....:)

Tessék nekem holnap nagyon drukkolni, kezek lábak keresztben, én ígérem rajtam nem fog múlni, mert csúcs nyugodt kutya vagyokEdina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43745. K.Barbi  |   Válasz erre2018-05-02 21:56:53 [44.] 
Szerda.
A tegnapi fantasztikus nap után öröm volt kimenni a menhelyünkre.Tisztaság,rend,fegyelem fogadott.
Krisztivel ma ketten voltunk,Széva remélem pihent!Ő is és Andika is túlzásba vitték tegnap,most meg isszák a levét...nohát.Gyógyulás!
Széép,ráérősen kényelmesen dolgozhattunk ma,a kennelekben alig kellett takarítani,ivartalanítás nem volt,így nagyon jól éreztük magunkat.
Mivel megint sok az egyedülálló kutyánk,Kriszti 3x is fordult egy-egy sétára.
Piszkét beköltöztettük Vadivadóchoz,nagyon remekül elvannak,csak a szomszédokkal akadt egy kis probléma.
Kacor nem bírja Piszke képét,és ez fordítva is igaz.Edina,ha úgy látod,holnap költöztesd arrébb Vadócékat.
Rúfusz igen hangos,neki is akartam társat nézni,de Tamarával nem volt összhang.Így maradtak egymaguk.Tami úgyis menne pénteken délben műtétre,maajd gazdihoz,ha lenne aki elviszi.VAN BÁRKINEK KAPACITÁSA TAMIT LEVINNI DÉLRE PÉNTEKEN A MINIVETBE?
Cakkos egy bárgyú kis micimackó.Tök cuki.Mikor Kriszti vitte ki,már nem laposkúszott,galoppozott.
Felállítottuk a medencét,de még egyelőre nem aratott osztatlan sikert.Volt aki azért kicsit bemerészkedett,pl. Cifra is imádja a vizet,de azért Maximot senki sem közelíti meg.
A picik is jól vannak,jól ettek,kicsit kitettük őket napozni.
Amúgy is mindenki tűkön állt ,hogy mikor van már a kajaosztás,majd 30 óráig nem ettek!
Edina vettem ki húst,áttettem a kisebb hűtőbe,hogy a legyek ne férjenek hozzá.Sajnos egyre több van...
Jövő hét szerdán lesz a menhelyen a nagy,dicsőséges szívféregszűrés!Aki tud jöhet segíteni.De majd még szólok.
Nagyjából ennyi,semmi rendkívüli nem történt.
Holnap reggel fél 9-re Gácsági viszi Cifrát műtétre!
Pár nap múlva pedig költözhet is új családjához ha minden jól megy.
Jóéjt,puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43744. T.Éva  |   Válasz erre2018-04-30 21:45:19 [45.] 
Hétfőőőőőő!

Amikorra én kiértem már a szorgalmas e,mbeerkék nagyon haladtak a takarítással és etetéssesl, mert Edina azt az infot kapta, hogy a konténert 8 órára viszik, ezért ő már nyitott 8 órakor. A konténer 11 órakor " futott" be.

Vásároltam 2 db műanyag seprüt, már be is fogtam, jó vele söpörni, vigyázni kell, mert nem fa nyele van, hanem valami fém.
Szemetes zsákokat is vittem, Edina bepakolta a szekrénybe a tálalóban.

Ági is volt ma velünk, Marika Ági és Edina voltak csapattársaim. Gyorsan ment a munka már ami megmaradt nekem

Piszkét jól megszeretgettem, de jó lenne, ha visszakerülhetne eddigi idijéhez, annyira jó kutya.
A kicsiket Edina rendezte, , nagyon szépségesek.
Voltak sétáltatók, gazdijelölt érdeklődők, Edina beszélt velük, ő biztosan ir majd holnap ezekről a beszélgetésekről.

Mindenki finom ebédet kapott, gógyszerekt kiknek kellett megkapták.

Nem tudom a nevét a művészbejáró melletti szép fekete nj-re hajazó kutyának, Edinának pórázzal kellett bevinni a helyére, még nem tanulta meg a menhelyi viselkedést, de biztosan később nagyon ügyes lesz és szófogadó.

Nagyon szuperek a táblácskák Bozsik Viki nagyon ügyes vagy[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43743. T.Éva  |   Válasz erre2018-04-29 10:07:50 [46.] 
http://24ora.eu/kutyatulajdonosok-figyelem-kemenyen-adozniuk-kell-ezentul-kedvenceik-utan-ekkora-osszeget-kell-fizetniuk-hamarosan/

kommentár nélkül

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43742. rbedina  |   Válasz erre2018-04-26 22:14:44 [47.] 
Sziasztok mondanám, hogy ez és ez vagyok én, de ki is ??

Tegnap érkeztem délután egy gyepiről, fiatalka vagyok, fekete fehér, kicsi lányka <3

Szombaton megkaptam az első oltásomat, de sajnos nevem még nincsen.....a büdi bogár annyira nem tetszik bár találó volt egészen ma reggelig......

Ugyanis ma jött HKCS- nak segíteni Ilike és jól megfürdetett....jó nem mondom hogy nem esett jól, de ezt nekik nem kell tudni, mert így kaptam sok szeretgetést...<3

Persze futkosni a kifutóban nem tudtam mert egy oltással még nem szabad .....

Igazából a leges legjobb lenne, ha valaki elvinne engem legalább ideiglenesbe, megígérem jó leszek, de itt sötét van , és félek is és különben is kicsi vagyok....légyszi légyszi nénik, bácsik Szévi néni ??? nem ismerlek, de azt sugdosták nagyon fogok neked tetszeni, eljössz ? megnézel? várlak <3 :)

Uzsi babák köszönik jól vannak, a tegnapi féreghajtás hatásos volt, ma Uzsi is megkapta a féreghajtót ...

Perdi és Joci nagyon szuper páros..az asszony szépen kordában tartja az urát :)

Cifra és Csibész, a szeretet bomba és a nyugalom mintaképe <3 Napok alatt hatalmasat változott Cifra , kiment Csibésszel, futkosott és szépen visszament a helyére :)

Tamara külön költözött Kajántól és Kacortól, mert tüzelni kezdett és így felborítja a két kan tesó harmonikus, rivalizálás mentes, békés kapcsolatát. Majd tüzelés után, ivartalanítás és szépen visszakapják a csajszit

Így az ötök újra együtt bandáztak ma Tamara nélkül :(

Dona volt kint és foglalkozott Szultánnal, had okosodjon az a kutya, mielőtt gazdihoz megy szombaton :)

Piszkének a gondozóim nem voltak ma túl szimpatikusak...ugyan is nem elég, hogy felelevenítették a régi állandó fül tisztítás, mosás, őrületes emlékét, még jól ki is nevették amikor távozott a fenekéből félig, egy kazalnyi hosszú fűszál és azt mondták olyan mintha megevett volna egy felmosó fejet :) na ez csúnya volt és csodálkoztak, hogy megsértődött szegény......jóóóóó nem kell aggódni, nem volt sokáig sértődött, mert utána agyon szeretgették <3

Rebesgették, hogy délután lesz még egy program, ahova visznek menhelyi kutyusokat. :) Pollyra és Misikére és HKCs-nél landolt Karamellre esett a választás, én már éppen integetni akartam nekik amikor kitalálták ha már ilyen szép és illatos vagyok ugyan elvisznek engem is. :)

Nem volt egyszerű Polly, Misi puttonyban, én elől Ilike ölében, HKCS a volánnál :)

Amikor elindultunk rövid időn belül kiderült annyira nem gondolta át, mert haza kellett vinni Ilikét, utána haza hozzá, sajnos a lánya egész éjszaka hányt, betegen feküdt otthon, két vizsla, plusz Karamell, macska hordózó sehol......és úgy vette volna fel Krisztát, hogy én és Karamell az ölében......ja hogy nem lett volna keze vezetni ??? hát nem ...

Ezért újratervezés.......

Szerencséjére Ilike megszánta, otthon vigyázott egy órát rám, addig HKCS próbált életet verni szeretett lány gyermekébe, megkérte Krisztát guruljon át hozzá, de előtte vegyen magához engem, majd bepréselődtünk a menhelyesbe...

Polly, Misi hátul, Kriszta én anyós ülés és lüke Karamell, HKCS a volánnál.....na mindenki vizualizálta a képet????

háááááát szuper látvány volt...így indultunk hipi hopi a zuglói gyerekekhez az oviba <3 <3

Én tuti jó kutya voltam, /ezért mondom, hogy vigyetek haza megéri / Karamell is jó volt a maga módján, de mielőtt odaértünk a gondozóm megfordította az ölében, hogy nézzen ki kicsit az ablakon....hát nem kellett volna, mert a kis szarosnak úgy megtetszett a zöld fű látványa, hogy telibe hugyozta a gondozója oldalát.

Hát azt mondják harmat víz, de szerintem a mennyiséggel kő kemény problémák voltak, mert a piros menhelyes pólón hatalmas folt lett. :)

Kriszta annyira együtt érzett gondozómmal, hogy majdnem bepisilt a nevetéstől jó én is röhögtem, de ezt szerencsére senki sem látta :)

Az oviban a gyerekek nagyon cukik voltak, de megmondom őszintén én sok mindenre nem emlékszem, mert egy idő után zavar támadt a rendszerben és Gabi néni szerető karjaiban gyönyörű álomba zuhantam.

Úgyhogy a rendezvényről beszéljenek a képek helyettem a facén :)

Kata néninek is köszönjük a szervezést és a jelenlétét, segítségét :)

Rendezvény után Pollyt, Misikét és engem vissza vittek a menhelyre, a hugyos meg ment a vizslákhoz a gondozómmal a mázlista . :)

Én azért búcsúzóul telepukiztam az autót egész haza úton, de így jár aki csak a hugyost viszi haza.

Persze azt mondták túl nagy a hasam ezért biztonság kedvéért kaptam féreghajtót. Bár a hasamat ért atrocitás miatt mától járhatok pszichológushoz, de ez persze nem hatot meg senkit :)

Kistarcsai osztag, a holnapi produktumomért Krisztát és HKCS-t kell utálni én kérem szépen semmiről nem tehetek <3

Jó munkát nektek holnapra most pedig borzasztó fáradt vagyok, úgy hogy jó éjszakát :) :)

Ja és a névadásomat tessék minél hamarabb megejteni, és valaki vigyen innen engem haza !!!!!!!!!!!!!!!!!! :) <3 <3

A helyemre a főnökasszony és HKCS által reggel meglátogatott, 4db 4 hónapos rossz körülmények között tartott cukiság vár :(

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43741. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-04-26 08:11:57 [48.] 
Uzsi mamának melyik gyógyszert nem sikerült letolni a torkán----amit Edinának ma kellene ??!!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43740) K.Barbi, 2018-04-25 22:12:39]
 43740. K.Barbi  |   Válasz erre2018-04-25 22:12:39 [49.] 
Szerda.
Ma szokasos hármasunk kiegészült még Forrókrisztivel.Így igazán szuper a team mondhatom.Köszi csajok!
Reggel én Józsibánál kezdtem,kaptunk 6 kövér zsák forgácsot.Hálából ők kaptak tőlem egy óriás svajcibonbont.Megérdemlik!
Cifra ájulat gyönyörű és csoda kutya!Kicsit végre felengedett és szaladgált,olyan boldog volt.Ő is az a kutya,akinek fát lehet vágni a hátán egy rossz mozdulata nincs.Ma 2x változtattuk meg a helyét,a lábán mondjuk még nem hajlandó költözni,cipelni kell.De azt is édesen tűri.
Először Plexivel tettük össze,eleinte jónak tűnt az ötlet,de plexi ennek a kis mimóza tündérnek nagyon erőszakos.
Mivel Jenna elköltözött tőlünk,Csibészhez cuccolt Cifra,így már sokkal jobb lett a helyzet.
Uzsi családnál elég kaotikus állapotokat találtunk,mivel elég korán érkeztek kiskutya nézőbe gazdijelöltek,nem volt idő rendbetenni őket,kennelestőlkitettük őket a sörasztalra.Mini kutyakiállítást rendeztünk.
Sikerült kivalasztani a fekete kisfiút.Tehát ő gazdijelöltes.
Jöttek Dináék is a panziból,és hoztak a kicsiknek finom ellátmányt.Köszönjük!
A gallérokat levettük,majd a takarítónapkor mindenkinek kivesszük a kapcsait.
A többiek mind mind jól vannak ,néhanyan sétaltak is.Még Gácsági is kijött,hozta a megbeszélt kullancs elleni szert,rágótabletta formában,Piszkét elvitte vagy 2 órára a saját kutyáival.Szegény Piszi...
Annyira sajnálom,mit gondolhat.
Beadtam mindenkinek a tablettát,elvileg 5 hétig hatásos.
Cifra egyik füle mögül vagy 6 kullancsot szedtem ki.
Fél 3 utan indultunk haza.
Majd 5 órakor megérkezett az új kiskutya,tündér bogyó,egyfolytában csóvál.
Viszont én állítom,ilyen büdös kutyát még nem szagoltam.
Még a melltartómat is a szennyesbe kellett dobnom!Edina,ha holnap esetleg ilyen meleg lesz,egy kis fürdés nem ártana neki.Azt is beszéltük,hogy lassan fel lehet tölteni a medansziét is.
Orgonákat meglocsoltam.
Jóéjt,puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43741]
 43739. rbedina  |   Válasz erre2018-04-24 19:16:07 [50.] 
Sziasztok Karamell vagyok 10-12 hetes fiúcska :)

Írhatnám, hogy én vagyok a legfiatalabb a csömöri menhelyen, de képzeljétek nem..... van egy kis család is anya és négy gyerkőc <3 úgy tudom a kicsik már eleszik a mama elől a kaját :)

Viszont én már mama nélkül vagyok , képzeljétek teljesen egyedül, és nem félek ám.....azt mondják ha meglátok egy embert a popóm magától elkezd riszálódni és nagyon, de nagyon tudok örülni. Ha eltűnik a gondozóm egy másodpercre, miután visszatér úgy örülök mintha egy napra ment volna el.

Valami rongyos tároló helyiségben éjszakáztam, mert tegnap kaptam oltást és karanténban vagyok bármit is jelentsen az. A lényeg, hogy nem mehetek ki a kifutóba szaladgálni. A gondozóm fején látom , hogy sajnál is ezért, meg hát persze bevetettem mindent hogy tényleg totál sajnálható, szerencsétlen, elhagyatott kiskutya képében tetszelegjek egész nap :) :) <3

Innen mindent és mindenkit látok ezért mondhatom én el a mai történéseket :)

Ma HKCS-re hárult a gondozói feladatok hada ebben a szép időben, csak Laci bácsi látogatta meg Plexyt, hogy szoktassa magához, hozott neki finom felkockázott párizsit, majd jön csütörtökön is :)

Gondozóm ma megijedt amikor a kicsiknél kis vérfoltokat látott, de aztán közelebbről megszemlélve rájött, hogy a kullancsok amik kiestek belőlük hagyták a véres nyomokat :(
A kőház mellett vannak a kicsiknél használatos vödrök, seprű, felmosó :)

Az orgonák ma is meglettek locsolva és nagyon köszönjük, hogy mindenki szépen locsolja őket


A hatok is nagyot játszottak a kifutóban, Hubának mára feltűnt, hogy egy új csaj van a csapatban, jobb később mint soha :) Egész végig Tamarát üldözte szerelmével, lógott is a nyelve rendesen amikor bement a kennelbe :)

Lajkát és Misit ma is lefárasztotta Polly és utána még Szultánt is <3

Vadóc már reggel királynak képzelte magát, mert palásként viselte a kalapot, HKCS kétszer vissza tette harmadszor már hagyta.....

Plexy felfújt galléros, kalapos fejjel is eléri a hasát, de nem csinált vele semmi rosszat.

Piszke ma is agyon lett szeretgetve és HKCS megtudta, hogy a gazdi olyan albérletet keres ahova mindenképpen vinni tudja, ezért nagyon drukkolunk neki hogy Piszkének ne kelljen sokáig újra menhelyünkön lennie:)

Töpi és Xéna nagyot játszottak, Xéna mindig próbál hozzájutni Töpi kajájához a kutyaház tetején, de sosem sikerül neki pedig a kifutó kapu előtt négy méterre ugrik helyből, na mindegy csak rájön egyszer,hogy is kéne ezt csinálni :)

Dolfy és Nasy is nagyot futott, Dolfy most is jól elfáradt és a teniszlabda elásása lett a fő tevékenysége, utána úgy néz ki mint egy varacskos dísznó <3

HKCS azt mondta ma nagyon jól viselkedtünk és szinte alig volt kutyaugatás és a délutáni sziesztát is hamarabb kezdte mindenki <3 Amikor elindultunk haza nagy volt a csönd :)

Csodálkoztok mi ?? nem elírás, ezt a lúzert sikerült megvezetnem és amikor kaját adott munka végezetül, mielőtt elindul haza olyan ártatlan, szerencsétlen és über cuki fejjel néztem rá, hogy beadta a derekát és haza indult a hóna alatt velem, meg a kis fekhelyemmel :)

Bár első körben azt mondta, csak haza visz délutánra, hogy kijátsszam magam náluk a vizsláival, azután visszajövök éjszakára, de hát ügye mindenki tudja anélkül, hogy elmondanám, hol is fogok én ma aludni ?? :) <3

Hát ennyi történt ma menhelyünkön, holnapra a főzött húsi a hűtőben, és a családsegítőtől is kaptunk finom falatokat, az is a hűtőben, mindenkinek szép estét, szép álmokat az enyém ma nagyon szép lesz :)

Álmodom a leendő gazdimról, mert azt ígérték hamar eljön :) <3 <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43764, Kutya)
 
    / 1751 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.019909858703613 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail