Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9265839/8 Témák: 17583 Tagok: 109011 Legújabb tag: Norbosz Online: (85/11
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1762 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 44037, Kutya)
 
 44036. zizegő  |   Válasz erre2019-04-30 21:50:26 [26.] 
Kedd röviden...

Judittal és Era2-vel kezdtük a mai napot a menhelyen.

Először a kölyköket vettük kezelésbe, mert rendesen aknásítva volt a kőház kisebb-nagyobb plecsnikkel, amiben nagy lelkesen tapicskoltak. Viszont használják a forgácsot is, mert ott is találtunk nyomokat bőven. 😄 Az ágyakból ki kellett cserélni az összes takarót, mert nagyon pisisek voltak, kaptak helyette friss szárazat.

Mai segítségünk Kundra Móni 😍 és egy Vali nevű hölgy volt, aki tegnap jött ki először a menhelyre. Neki Sissi rabolta el a szívét, még külön ebédet is hozott kedvencének. Sajnos, befogadni már nem tudja, mert 4 kutyusa van otthon.

Mai sétálóink Maja, Rufi, Joci, Morci, Nasi, Karak, Ricsi, Lajka, Sissi, Caki, Zara, Csoki és Mangó volt és meglátogatott még minket Dona, aki Csillagot és Plexi-Laci bácsi, aki természetesen Plexit sétáltatta meg.

Egy házaspár adományt hozott az apróságoknak nedves és száraz kaja formájában.
Dél körül befutott Edina is, persze nem üres kézzel: több zsák forgácsot, valamint puppy tápot és konzervet hozott a kölyköknek. ❤️

Szösz jobb szeme ma már nyitva volt, de jól látszik, hogy gyulladt, amit persze közelebbről megvizsgálni az ő esetében lehetetlen. 🤔

Karak jóízűen befalta a husikáját (még három adag van a hűtőben, amit Edina főzött meg tegnap) és megkapta reggel és hazainduláskor is gyógyszerét.

A vizet elzártuk az aknában, mert annyira csöpög most már a csap, hogy az éjszaka folyamán teljesen megtelt az a tejes láda, amit a hétfői csapat alátett, hogy ne vesszen kárba víz.

Judit és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44035. T.Éva  |   Válasz erre2019-04-29 18:21:46 [27.] 
Hétfőőőőőőő

Újra én irom a beszámolót a mai napról. Röviden kellemes borongós időben Paksy Ági, Gál Niki Edina és én alkottuk a csapatot. Én később érkeztem addigra már Niki és Edina nagy gyorsasággal takarítottak egy csomó kennelt. Nyugalom volt, voltak sétáltatók is,
Ágikával sétált Karak, Plexi, Lajka, Ricsi, Joci ha még más is volt, majd Ágika beírja.
Új látogatónk, nevét nem tudom sajnos megsétáltatta Csokit és Mangot, és igéretet tett arra, hogy Szellőt az új kutyusunkat virtuálisan örökbe fogadja. Jön ki hozzá máskor is látogatni.
Szellőre raktam nyakörvet.
Morci Marci jövendőbeli gazdája meglátogatta a kedves négylábút, kapott egy plüss békát ajándékba, mikor elment a hölgy a békát hordozgatta a szájában házba be és házból ki, annyira édes volt.
Edináékat Foxi és Maxi gallér nélkül fogadta, de Paula is leszedte a gallért-. Edina mindenkinek visszarakta a nyakába a védőeszközöket.
Rufusz Edinával sétált.
Idát is meglátogatták a jövendőbeli gazdik, sokáig beültek hozzá, remélhetőleg felenged már a félelméből.
Niki rögtön elfoglalta azt a kennelt, melyből sétálni mentek vagy a kifutóba, én alig fértem hozzá, hogy takarítsak, na de azért nem voltam elkeseredve igy sokkal többet tudtam játszani Szöszivel és a többiekkel.
A picurkák a köházban "zabálni" valók, annyira picik, hogy a rácsos ajtó alján lévő réseken ki tudnának mászni, erősen próbálkoztak, de Edina túljárt a pici eszükön és kifeszitett a rácsos ajtóra egy molinot.
Edina főzött húst, mert csak azt ehet Karak, még a szájpadlása is varrva van.,jól tudom? vigyáznunk kell a kisöregre.
Edina mondta, hogy írjam be a piciknek kellene pate (jól irom?) bébi konzerv.
Karaknak gyógyszer beadva.
 44034. zizegő  |   Válasz erre2019-04-22 21:19:09 [28.] 
Húsvét hétfőőőőőő, ahogy Tóth Évi szokta írni

A szokásos párosban Judittal kezdtük a napot kilenckor a menhelyen.
Gyors terepszemle után megállapítottuk, hogy Paulánk kalapja palásként terül a hátára, a kötése a kennel kövén és valami meghatározhatatlan lóg a hasából kifelé. Bár nem volt elesett, sőt folyamatosan ugatta a többieket, Judittal mégis úgy döntöttünk, hogy inkább lássa orvos, hogy mégis mi a csoda lóg ki belőle. Így Judit kocsiba pattant vele és levitte a Minivetbe. Ott megállapították, hogy szombat óta csúnyább lett a sebe, de már nem kötözték be, mivel holnap úgyis újra kell műteni szegényt. 😥
Mivel benti részen a folyamatos ingerekre reagálva egy percig nem maradt nyugton, kitettük a megüresedett kőházba. Ott a kalapját sem tudja sehova beakasztani és kivittük neki az ágyacskáját, amiben kényelmesen tud pihenni.

Amíg Judit az orvosnál volt, addig én neki estem a takarításnak, de nem sokára megérkeztek Csordás Csabáék, akik először Fixi - Foxit, majd Cakit és Zarát vitték ki. Velük aztán beindult a látogatók hadjárata, volt aki sétáltatni jött, volt aki kutyát keresett és érkezett egy "biciklis" család is, akik szeretnének kijárni sétáltatni majd és ennek módja és rendje után érdeklődtek.

Judit visszaérkezése után a látogatóknak nem kiadható kutyusainkat kezdte sétáltatni és befutott Tóth Éva is a barátnőjével felmentő seregként. ❤️
Éva rögtön bekapcsolódott a takarításba, aminek köszönhetően én is kijutottam Nasival egy kis tekergésre. Ezalatt Éva barátnője (bocsánat nem tudom a nevét) először Lénát, Ramit és Morcit kényeztette a kenneljükben, majd a kifutóban focistáinkkal: Csillaggal, Lajkával és Rufusszal labdázott, persze nem egyszerre. 😜

Cakkoskánknak ma jó dolga volt, mert kijöttek a gazdijelöltjei is. Már örül, amikor meglátja őket és otthonosan ballag ki velük a menhelyről.
Fixi - Foxi is duplázott sétából, imádják őket, igazi sztárok. Jó lenne, ha most már gazdijelöltek is akadnának rájuk végre.

Lajkának elmúlt a dudor a szeme alól, valószínű ezek szerint, hogy valami megcsíphette őt.

Ida a faházban is a forgácsban gubbaszt többnyire, bár már érdeklődik a kinti élet után, odaáll a rácshoz és nézi a többieket a kifutóban. Viszont, ha ember közelít felé, akkor visszahúzódik a csigaházába.

Réka anyukája még reggel kiszaladt hozzánk és hozott M-es és L -es méretű gumikesztyűket, aminek nagyon örültünk, mert az S-es méret mindenki kezére kicsi volt, így nem tudtuk használni. 😄

Xéna és Piszke megkapta gyógyszerét, illetve Xénát ma még diétáztattuk.

Éva, Judit és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44033. zizegő  |   Válasz erre2019-04-22 21:17:14 [29.] 
Bognár Virág beszámolója:

Vasárnap 🐰🐣

Nagy Krisztinával mentünk reggel, később jött Réka is, hármasban nyomtuk a napot, de nagyon jó volt.
Idát atraktuk Repce helyére. Sokszor már a rácsnál álldogált, onnan leste a többieket. 😍
Kriszta felszerelt napellenzőket ahova nagyon süt a nap a hálós molinókból. 😘
Hozott három gyékény függönyt, egyet rakott a kórházra, egyet a faházra, egyet a konyha ajtóra.
Kőház kitakarítva.
Egy bácsi hozott húsvétra a kutyáknak két fazék frissen főtt farhatat. Holnapi adag a hűtőben!
Nem sokan jöttek sétáltatni ma sem, de volt Maja bácsi és Caki családja. Holnap is jönnek, lehet, hogy csak dél körül, de számítsatok rajuk.
Csikos P jól van, csak szomorú, hogy egyedül van.
Fekete P-nek viszont csúnya a hasa, lejött a ragtapasz, átkötöttük, közben éreztem, hogy dagadt a sebe. Vittem ki Meloxidynt, Macinak azt adták műtét utánra fájdalom és gyulladás csökkentőnek. Szerintem P is kaphatna holnap.🤔
Réka Anyukája hozott egy csomó làbzsàkot.😘
Kriszta és Réka sok kutyát megsétáltatott, a többiek az udvaron duhajkodtak.
Morci még mindíg szomorú, nem szeret egyedül lenni.😶
Csilla Völgyi, légy szíves, vedd fel Rékát az önkéntesbe, mert nagyon jól érezte magát, szeretne szombatonként jönni. Andrea Telek tudja a vezeték nevét. 😁
Mindenkinek boldog nyulat, kedden elutazom három napra, de jövő hét szombaton megyek.😍😘

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44032. zizegő  |   Válasz erre2019-04-22 21:15:51 [30.] 
Bognár Virág beszámolója:

Nagyszombat🐇🐣

Reggel Andrea Telek levitte Xénat dokihoz, Era segítségével. Kapott gyógyszert, 4 napig kell napi egy.
Később megint orvoshoz ment, most a fekete műtött P-vel, mert felszakadt a hasán a seb. Kedden újra műtét, lehet, hogy a belső varratok is szétjöttek. Betettük Vadi helyére.
Ebből kiderült, hogy Erikáék eljöttek Vadiért. 😁
Laci gyorsan megsétáltatta Maxot, mert már nagyon hiányzik nekik a menhely. Ugyhogy Era meg beállt takaritani.😁
Jöttek reggel Morcihoz háztűznézőbe. Május 6-an vinnék, mert elutaznak egy hétre. Szeretnék, ha az ivartalanítást megoldanák addig, természetesen fizetik.
Rece-ficehez is jött a gazdi jelölt, nagyon édesen adta elő magát, úgyhogy délután ki is vittük Csömörre. Annyira boldog volt!😁
Kedden ők viszik orvoshoz, mindent intéznek.
Nem sokan voltak sètàltatni, Cakihoz jöttek a gazdik, jönnek holnap is.
Képeket Nagy Krisztina csatolja mindenről.
Kint volt ma Anna Bálint és Kriszta is, ezer köszönet. 😘
Réka egész délelőtt bent ült Idánál, de teljes görcsben van szegény. Holnap átrakom Repce helyére, ott nincs annyira elzárva.
Köszönöm a részvételt Andi, Patricia, Anna, Kriszta, Era.
Kriszta Nagy veled holnap folyt. köv. 😍😘

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44031. zizegő  |   Válasz erre2019-04-19 20:23:40 [31.] 
Nagypéntek - nagyszerű csapattal 👍❤️

Reggel világcsavargónkat Lacit 😜 és engem, Andi várt a Weekend busz Laky sarki végállomásánál, hogy lábainkat megkímélve, elfuvarozzon minket a menhelyre.

Hármasban kezdtük a napot, de hamarosan népes társaság vett körül minket, mert először az M&M Lovasiskola 🐴gyerekei érkeztek meg Anna vezetésével, majd nemsokára csatlakozott hozzánk Niki, Lili, Marci és végül Móni.
A lovassulisokkal kapcsolatban ismét meg kell jegyeznem, hogy újra és újra meglepnek minket azzal, hogy mennyire felelősségteljesen viselkednek, odafigyelve egymásra és a kutyákra. Ezért is fogadjuk mindig nagy örömmel őket, ha látogatóba érkeznek hozzánk, mert tudjuk, hogy ezekben a gyerekekben teljesen megbízhatunk, nem kell aggódnunk a bundásaink miatt.

Kutyáinknak nagyon szuper dolguk volt, mert egymás után mehettek sétálni ebben a gyönyörű időben.
Léna, Rami, Xéna, Csillag és Szösz kivételével ma mindenki volt sétálni, a bent maradók pedig a kifutó örömeit élvezték Laci közreműködésével.
Sőt, a nagy érdeklődésre való tekintettel, mozgékonyabb kutyáink kétszer is fordultak, így Joci, Ricsi, Morci, Vadóc, Fixi és Foxi.
Paula és Pálma a műtét miatt, csak egy rövidke sétát tettek, de ők is nagyon élvezték még kalapban is a mozgást.

Látogatóink is voltak: Caki leendő gazdái jöttek és vitték ki sétálni választottjukat, illetve két hölgy, akik adománnyal felpakolva érkeztek, majd Fixit és Foxit fárasztották le le egy kiadós sétával.

A sétáltatóknak köszönhetően a takarítás is könnyen ment, már csak azért is, mert Niki boszorkányos gyorsasággal esett neki a kenneleknek és Anna is besegített. Így minden kutyánkat tiszta kennel várta visszaérkezésekor. ❤️

Andi még reggel elvitte Xénát az újabb infúzióra. Xéna láthatóan jobban érzi már magát és a diétás kajáját is jó étvággyal elfogyasztotta (rizs és hús). Holnap is kell még vinni az orvoshoz, ezt majd Andi intézi.

Vadóckától ma mindenki érzékeny búcsút vett, mivel holnap Erikához és Lacihoz költözik és náluk kezdi el új gazdis életét.😍

Eddie is beugrott hozzánk gazdáival, aláírták az örökbefogadási szerződést és pénzadományt is kaptunk tőlük. Még mindig nagyon kajla és egyáltalán nem zavarta a menhely légköre, kitörő örömmel üdvözölt bennünket tömérdek kutyapuszi kíséretében, mi meg persze cserébe agyonölelgettük őt.😄

Rettegő Idánkhoz a kőházba először Réka, az egyik nagylány a lovasiskolából, majd később Andi ült be, hogy jutifalatokkal és simogatással próbálja oldani félelmét. Még mindig hasmenése van, de mivel továbbra is a forgácsot használja fekhelynek, Niki alaposan felmosta a követ nála. Természetesen Repce sem maradt ki a kényeztetésből, ő is megkapta a neki járó simiket és foglalkozást takarítás közben.

Maja Helláék kennelje körüli ugrálásban megkarcolta a pofiját, így Laci alaposan körbevizsgálta, majd kijavította a kennelrács kiálló éles részeit.

Lajka jobb oldali szeme alatt egy dudor található, amit próbáltunk közelebbről megvizsgálni, de Lajkánk nem igazán örült ennek az akciónknak, valószínű érzékeny lehet neki. Mi inkább csípésre tippelünk (elég sok a darázs a menhely körül), ami feldagadt. Figyelni kell rá, nehogy elgennyesedjen.

Edinának és kis csapatának köszönjük, hogy előkészítették nekünk a mai ebédet, megkönnyítve a dolgunkat. Kutyáinknak nagyon ízlett a kaja, egy-két helyen volt csak maradék, a többség fényesre nyalta a tányérját.

Végezetül szeretnénk megköszönni mai segítőinknek Nikinek, Móninak, Lilinek, Lacinak, Marcinak a munkáját és természetesen az M&M Lovasiskola gyerkőceinek is a segítséget. 😍😍😍

Andi és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44030. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-04-19 13:22:38 [32.] 
Csütörtök. :)

Úgy szép az élet, ha zajlik! Akkor ma szép volt az élet a menhelyen! :D

Reggel, kilátogattak a lovastáboros gyerekek, és a problémamentes kutyákat pórázvégre kapták, és indult a kutyagolás. Nagyon ügyesek voltak, köszönjük szépen a sétát, és a sok adományt is! <3 (adományok beírva)
Mivel ma gyönyörű idő volt, és ráadásul a sulisoknak tavaszi szünet, megtelt a menhely élettel. :)
Edina igyekezett kilogisztikázni a mai napot, ami igazán vidáman, hatalmas nevetésekkel hangosan telt. Akik ma boldog-szorgos csapatunkat alkották :Edina, Eszter, Liza, Anna, Zsófi, László, Dóra, Maja, Era2, és jómagam. :)
Szinte minden kutyánk sétált!
Egy Úr rengeted ételt hozott adományba, a foodbox dobozkákban. Ezt kapták a kutyik ebédre, nagyon jóízűen ették is, konzerv kutyakajával keverve. Rengeteget kotortunk bele két fazékba, holnap azt kellene adni megint, mert romlandó. Mindet egyenként ki kellet csomagolnunk, még jó, hogy ennyien voltunk, különben Edina holnap reggelig bontogathatott volna. :D
Xéna ma nem érezte jól magát! Csendben feküdt a házában, sajnos a kennelben véres székletet, hányást is találtunk. Zsófi, Lacival elvitte őt az orvoshoz. Külön köszönet nekik, mert a dokinál rengetegen voltak, minimum két órát várakoztak! <3 Kapott infúziót. Holnap vissza kell vinni, kontrollra! Diétáznia kell rizs, főtt csirkehús, vagy Royal canin táp. javasolt. Gyógyszert nem kap, de probiotikum
kúra kellene. Piszke sem brillírozott, nála is hányást takarítottam össze. Pálma, Paula nagyon szépen viselik a lámpaburákat, csak úgy tudnak együtt feküdni az ágyakban, ha a fejük két irányba áll, máshogy nem férnek most el, és ez igen vicces látvány. :)

Nagyon jól sikerült ez a nap, és szerintem nem csak a magam nevében nyilatkozhatok! Ugye? :D
Mindenkinek nagy-nagy köszönet, a jó csapatmunkáért, a sok sétáért és remek hangulatért! <3

Edina hálás, hogy ennyi gyereke lett hirtelen, meg mi akik nem vagyunk már annyira gyerekek, mi is szépen viselkedünk, szorgosan tüsténkedünk! :D

Szép estét, vidám húsvétot mindenkinek!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (44029) zizegő, 2019-04-16 20:28:08]
 44029. zizegő  |   Válasz erre2019-04-16 20:28:08 [33.] 
Kedd...

Judittal nyitottuk a menhelyet ma reggel kilenckor, kutyuskáink ugató kórusának kíséretében.
Judit első dolga ilyenkor, hogy finom kolbászkarikákkal hálálja meg bundásainknak az üdvözlő köszöntést. 🐶

Repce érdeklődve figyelte érkezésünket, majd a rácson keresztül nagy örömünkre hagyta, hogy ujjunkkal megbirizgáljuk bóbitáját és hátát. Napközben is leste a többieket a kifutóban, de azt még nem szereti, ha valamelyik kutya közelít a rácshoz. Ilyenkor felhúzza az ínyét és fogacskáit mutogatva jelzi, hogy még nem akar barátkozni. Napközben egyik pótmamája, Mezei Dóri is kiugrott hozzá látogatóba és két simi között kitakarította a helyét is. ❤️

Sajnos, másik karanténos kutyusunkról az oldódás még nem mondható el, továbbra is nagyon fél szegénykém. Bár hagyja magát simogatni, de közben olyan kicsire húzza össze magát, amennyire lehet. Én már azt is jó jelnek tekintettem, hogy takarítás közben az elé rakott ételt eszegetni kezdte és nem csak akkor evett, amikor kijöttem tőle. Mivel az ideje nagy részét a forgácsban kuporogva tölti, ezért a kicsi és nagy dolgát inkább a kőre végzi. Alaposan felmostam nála, mert egy picit hasmenéses a széklete és több forgácsot szórtam alá, ha már a WC-t nézte ki fekvőhelyének.

Morcika nagyot sétált Judittal vigasztalásul, mert még mindig nagyon bánatos kisbarátja távozása miatt. A bőrlabdáját ma reggelre apró fecnikre szaggatta, a fémvödre pedig kilyukadt, így azt egy lábosra cseréltük, mert a műanyag vödröket szintén megrágja. 😄

Szösz ma vicces kedvében volt, mert először nem akart kijönni a kennelből, majd utána nem akart visszamenni, hiába sétáltattuk ide-oda Jocit csalétekként. Szegény Joci biztos nem értette, hogy miért vezetgetjük pórázon a kennelből ki és vissza, miközben hangosan kurjongatjuk Szösz nevét. 🤣

Mai segítőnk Kundra Mónika volt ❤️ (köszönjük!) és kijött hozzánk Era2, jövendőbeli gondozónk is továbbképezni magát.
Meglepetés vendégünk Laci (Plexi) bácsi volt. Öröm volt látni, ahogy a sok hetes kihagyás után Plexivel üdvözölték egymást. Laci bácsinak a gerincével volt gondja, ezért nem tudott jönni kedvenc kutyájához látogatóba.
Fixi - Foxihoz is érkeztek hódolók, egy anyuka és kislánya kifejezetten hozzájuk jöttek sétáltatásra. Majdnem két órát voltak el a lurkókkal, így "örökmozgóinknak" visszaérkezésükkor még ugatni sem volt kedvük, csak csendben elnyúltak a kennelben és szunyókáltak. 😜

Mai sétálóink Maja, Joci, Morcika, Nasi, Karak, Pálma - Paula, Ricsi, Lajka, Fixi-Foxi, Vadóc, Cakkos, Zara, Csoki és Mangó volt.

A nagy mélyhűtőt kiürítettük és kihúztuk, mert megfőztük amit még találtunk az alján. A megmaradt főzött rizst és húslét betettük a konyhai kis hűtőbe.

Egy fiatal pár 400 grammos konzerveket és száraz tápot hozott adományként a menhelynek.

Karaknál folytatni kell a reggeli gyógyszerelést, holnapra Gács Ági hozza az utánpótlást, mert már csak két tabletta maradt a dobozban. Az antibiotikumot már nem neki kell adni.
Piszke gyógyszerét kiadagoltuk a tároló dobozba.

Judit és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
[válaszok erre: #44030]
 44028. T.Éva  |   Válasz erre2019-04-15 22:32:45 [34.] 
Hétfőőőőő
Kicsit kései beszámoló és igen rövid lesz. Indokom, hogy a munkám miatt, csak 12 óra után érkeztem, de Edina elfoglaltsága miatt nem vállalta helyettem a beszámolót ezért most hiányolhatjátok az ő beszámolóját, azaz valamelyik kutyánkét
A csapat tagjai Marika, Edina, Viki (kicsi fia nélkül) majd érkeztem én is. Viki annyira gyorsan dolgozik, hogy nem jutottam takarítani való kennelhez, igy maradt nagyon sok időm a kutyák simizésére, labdázásra. Jó volt nagyon.
Érkezett Gács Ági Piszkével a dokitól, nem kell többet menniük, gyógyszert fog szedni, gondolom felírták.
Dana is meglátogatott minket és Csilaggal kiment egy kis oktatásra, tanítgatta egy kicsit.
Ági máris fordult és vitte Karakot orvoshoz, vagyis ha jól tudom műtétre, de nem operálta Ildikó, mert rossz a vérképe, szerdán mennek vissza vizsgálatra
.Repce nagyon bánatos, amint odamegyünk az ajtórácshoz, azonnal hátra megy nem barátkozik velünk egyenlőre, hasonló a kőházban a szépséges kutyi akit Ági hozott és a forgácson szeret feküdni, nevét nem tudom sajna. Remélem ők is hamar oldódnak majd, mint Morci.
Éva barátnőm megint jött Morci simizésre, sokat voltak kint együtt a külsőben.
Pálma és Paula pusziosztó ebzetek. 1x voltak suliban és máris megtanulták, hogy "ül" kaptak tőlem jutifalatot, leültettem őket és csak ugy kapták meg a jutit, nagyon ügyesek voltak, gyorsan tanulnak.
Sétáltak Edinával Karak, Joci, Rufi, Plexy, Vadi, Ricsi
Edina megkért, hogy a széken felejtett kabátját, tegyem be az irodában, de ezeregy bocsi, elfelejtettem, remélem nem ázik ,meg, igy kérem Mariann tegyétek az irodába, de azt hiszem Edina is fog telefonálni.
Befejezem mára még dolgozom egy kicsit. Jó éjszakát kívánok.
 44027. zizegő  |   Válasz erre2019-04-12 21:52:49 [35.] 
Péntek...

Andival kezdtünk reggel, ami eléggé hűvöske volt az elmúlt napokhoz képest. Később egy kicsit melegedett az idő, de azért végig elbírtuk magunkon a meleg cuccot a takarítás mellett.

Mai segítségünk Kozma Mariann volt, vicces fotóit már azóta láthattátok felrakva az oldalra és Dona is kijött Csillagot megsétáltatni.
Dona azt kéri, hogy Csillagnak ne adjunk a kennelbe kislabdákat, sőt az udvaron is csak nagyobb méretűeket dobáljunk neki, mert, ha túlpörgeti magát könnyen lenyelheti. (Ő már sajnos látott ilyet).

Első dolgunk a reggeli gyógyszerek beadása után, természetesen Repce meglesése volt a faházban. Gyanakodva figyelt minket tisztes távolságból, de ha eljöttünk a rácstól, akkor odajött és ki-kikukucskált, időnként hangos vonyításba kezdett. Készítettünk neki egy finom reggelit és belecsempésztük a féreghajtóját, a kaját felfalta és ugyanilyen jó étvággyal evett a déli etetésnél is. Megsimogatni nem lehetett, annyira tartózkodó, hogy nem akartuk egyelőre ezzel is terhelni. Így nem tudtuk ellenőrizni, hogy van-e még benne kullancs, mert tegnap Dóri és Szévi sokat találták benne. Emiatt figyelni kell rá, remélhetőleg nem volt egyik sem fertőző.

A kőházas kutyus továbbra is nagyon félős, bár most már egy icipicit meg lehet simogatni. Sokat kucorog a forgácsban, de használja az ágyát is. Éjszakára egy kicsit behajtottuk nála az ajtót, mivel most eléggé lehűlt a levegő.

Báró, bár egy kicsit zavarodott a gallér miatt, nem amortizálta le reggelre. Az evés és az ivás kicsit nehezen megy neki, de nagyon ügyesen megoldja.

Andival négy kennelben megcsináltuk a tavaszi nagytakarítást, fertőtlenítéssel egybekötve: Csillagnál, Plexinél, Pauláéknál, valamint Kajlánál. A névtáblákon piros filctollal ezt jeleztük is, így ezekkel már nem kell foglalkozni vasárnap. A házakból direkt nem szedtük ki a még bennlévő szalmát, ha teljesen felmelegedik az idő, akkor mi vállaljuk majd az eltávolításukat.
Plexit és Kajlát Edináék felcserélték, mert Plexi nagyon nem jött ki Báróval az egymás melletti kennelben.
Előkészítettünk cserére néhány jobb állapotú ólat is Cakiékhoz, de sajnos Piszke orvoshoz szállítása miatt ezt már nem tudtuk a megcsinálni. Egyelőre a kinti faház mellé raktuk le őket, így már ezeket legalább nem kell majd kibányászni a kupacból.

A nagytakarításhoz a konténer megérkezett és lerakták a szokott helyére.

Piszkét Andi levitte az orvoshoz, mert láthatóan rosszul érezte magát és ezenkívül átlátszó, nyákos hányásokkal volt teli a kennelje. Az első diagnózis szerint felső légúti megbetegedése van, kapott infúziót, amit holnap meg kell ismételni. Andi ruhát is adott rá, mert a melegen tartását másképp most nem lehetett megoldani.

Mariann Maját, Karak apót, Lajkát, Bárót, Vadóckát, Andi pedig Fixit és Foxit vitte sétálni.
A többiek pedig a kifutóban játszottak, szaladgáltak.

Andi és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44026. zizegő  |   Válasz erre2019-04-09 21:07:28 [36.] 
Kedd...

Judittal kezdtük a mai napot, de nem maradtunk sokáig magunkban, mert nemsokára csatlakozott hozzánk Kozma Mariann segítségként. Kicsit később megérkezett új gondozójelöltünk Era2 és legújabb önkéntesünk Zsolt is.

Era2 és Zsolt tovább ismerkedett a menhelyi élet rejtelmeivel, kutyáink szokásaival, a róluk szóló apró történetekkel és természetesen sétáltatás közben bundásaink jellemével is.
Mariann, Judit és én pedig felváltva takarítottunk, főztünk, mosogattunk, sétáltattunk vagy játszottunk a kifutóban a kutyákkal.

Mai népes létszámunknak köszönhetően hosszabb sétán vett részt Maja, Rufusz, Joci, Báró, Nasi, Lajka, két tacskólányunk, Plexi, Fixi és Foxi, Vadóc, Cakkos, Zara, Csoki és Mangó.

Karaknak ma nem volt kedve sétálni, így elég hamar visszafordította a menhely felé Erát. 😜 Az étvágya már jobb volt, bár eléggé fájhat még a szája, mert nagyon óvatosan vette fel és rágta meg a falatokat. Karak gyógyszerelése megkezdődött, Edina javaslatára mi is a szalámiba "oltva" adtuk be neki a szuszpenziót, hogy biztosan megegye.

Donna ma sajnos nem tudott jönni Csillaghoz, így Zsolt vitte ki pórázon a kifutóba sétálni. Az emberekkel nagyon barátságos, reméljük a kutyákkal való egyenlőre ellenséges viszonya később majd megváltozik.

A kőházban jelenleg karanténban lévő, tegnap érkezett új kutyus nagyon félős, agressziót nem tapasztunk nála. Egyenlőre a mobilkennelben kuksolva figyelte a takarítást, csak a szemével követte a tevékenységet. Neki is kifertőtlenítettünk egy vödröt, lapátot és seprűt, amit a kőház fala mellett találtok meg.

Morciék egyre jobban oldódnak, Morci imád labdázni, Zafír pedig egyfolytában simogattatja magát. 😊
Zafír ma nem akart enni, pedig bepróbálkoztunk nála csak konzervvel, majd párizsival is, de egyiket sem fogadta el. Reméljük, étvágytalanság csak átmeneti és holnap már újra enni fog .

Barbival ismét kint járt a forgatócsoport, mai sztárjaink Maja, Max és a frissen érkezett félős kutyusunk volt.

Judit etetés után ismét lemosta a szekrényajtókat a konyhában, majd feltakarított az irodában is.

Mariannak és Zsoltnak köszönjük a segítséget. ❤️

Judit és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44025. T.Éva  |   Válasz erre2019-04-08 23:44:43 [37.] 
Hétfőőőőő

Nagyon kései híradás a menhelyről.
Edina, Folrró Kriszti és én voltunk a mai napom.
Gyorsan dolgoztunk, Kriszti sétáltatott fáradhatatlanul.
Sétált ma: Plexi, Vadin, Foxi/Maxi, és Csoki/Mangó. Edina vitte Karakot sétálni.
Morcit megint meglátogatta barátnőm Éva.
Nem tudok kiemelni egy történetet sem, ami különleges lenne. Rutindolgokat elvégeztük, labdáztunk kutyáinkkal, akik a kifutóban szaladgáltak. Gyógyszereit megkapta akinek kellett, mindenki jót evett, székletek rendben voltak.
Bocsi e rövid meséért, de az éjjel sokáig dolgoztam és most a szemem állandóan becskódik, na nem erőszakoskodom vele, megyek aludni. Jó Éjt Nektek.
Tudtok a felújítás szakemberi felől valamit, azt mondták, hogy két hétre eltünnek (más munkát csinálnak) majd jönnek vissza hozzánk. Már 2x 2 hét eltelt és ma sem jöttek.

 44024. zizegő  |   Válasz erre2019-04-05 20:22:30 [38.] 
Péntek... 🌼

Az időjárás ma ismét kegyes volt velünk, mert a beharangozott eső nem érkezett meg addig, amíg ma kinn voltunk.
Így aztán megint egy nagyon kellemes napot tölthettünk kutyuskáinkkal, annál is inkább, mert ismét csatlakozott hozzánk Niki, Jennifer és Marcsi is segítségként.
Egy új önkéntes jelölt is érkezett ma, méghozzá egy legény, aki hetente legalább háromszor, hétköznap szeretne kijönni majd a menhelyre, ahogy munkája megengedi, kutyát sétáltatni és kennelt takarítani. Zsoltnak hívják, mindent elmeséltünk neki a menhely életéről, reméljük előbb-utóbb mindenki találkozni fog vele.

Marcsi a Bach terápia útmutatásait követve hozott Szöszkénknek cseppeket, hátha így jobban fog oldódni és végre valahára ráadhatunk majd egy nyakörvet. Az oldatot tartalmazó üvegcse "Szösz" felirattal a pulton található a gyógyszerek mellett és naponta öt cseppet kell tenni a kennelben lévő vizesvödörbe.
Természetesen Jocinak sem fog ártani, így ő is nyugodtan ihat belőle, sőt! Barbi is beugrott ma hozzánk, pontosabban Szöszhöz egy kis dédelgetés erejéig, hogy a fenti terápiát lelkileg is megtámogassa nála.
Egyébként Joci és Szösz nagyon jó párost alkotnak. Azt hiszem régi álmuk teljesült az összebútorozással, mert már Szösz menhelyre költözése elején gyengébb érzelmi szálak szövődtek köztük a rácson keresztül. ❤️ Szerelem ide, szerelem oda, azért az etetésüket külön ejtettük meg.

Morci és Zafír is jól megvan együtt, bár Zafír ma már jól rákaffogott kenneltársára, miután nem hagyta egy percre sem megpihenni. A kenneljük reggel egy kissé viharvert volt, mivel tovább folytatták az egyik kutyaház szigetelésének bontását, illetve a vizes vödrüket is áthelyezték máshova, persze a vizet gondosan kiöntve belőle.
A műanyag vödör helyett egy fémvödröt tettünk be, bízva abban, hogy ez talán nem lesz olyan vonzó rágcsálás szempontjából számukra.
A kiengedésnél simán kiszaladtak a kifutóba, de beengedésnél inkább pórázzal próbáltuk behozni őket, ami Morcinak azért nem annyira tetszett. Sajnos, le is csúszott a nyakörv róla, amit aztán nem sikerült visszavarázsolni rá, így ne keressétek rajta. Zafíréknál, ha nincs kinn velük valaki, akkor a nagykaput érdemes eltorlaszolni, mert próbálkozik kidugni a fejecskéjét a kapu alatt, bár nem hiszem, hogy sikerrel járna, de azért nem árt az óvatosság. Sétálni még nem mertük kivinni őket egyelőre.

Tacskólányainkat Jenni és Niki hámmal felszerelve sétálni vitte. Mondjuk elég hamar vissza is jöttek😀, mert Paula és Pálma még nem igazán érti a pórázon való közlekedés technikáját, így ez még gyakorlást igényel némi jutifalattal megtámogatva.

Hella és Rufi barátkozik új hellyel, bár most nagyobb terük van a futkározásra, ettől függetlenül nagy örömmel vették birtokba a kifutót, amikor kiengedtük őket. A visszaút már egy egy kicsit nehézkes volt, mert Rufi ugyan simán visszatrappolt, de Hellát a végén csak pórázzal tudtuk visszavinni a kennelbe egy kis fogócskázás után, amit szerintem Őnagysága nagyon élvezett.
Egyébként Maja nagy örömmel vette tudomásul, hogy újra van kivel összeugatni a rácson keresztül, így az ajtó eltorlaszolását nem árt továbbra is folytatni.

Mivel Niki imád kennelt takarítani 👍, Andi és én is kikapcsolódásként kijutottunk kutyát sétáltatni. A mai népes társaságunknak köszönhetően Maja, Joci, Piszke, Báró, Nasi, Karak apó, Lajka, Paula, Pálma, Plexi, Ricsi, Fixi és Foxi, illetve Vadócka volt sétálni, sőt a kifutóban szaladgáló kutyáinknak is mindig akadt "embertársasága", hogy labdázzon és játsszon velük.

Joci és Piszke megkapta a gyógyszerét, Karakot pedig délután Gács Ági fuvarozta le a Laurához az újra sebesedő szája miatt.

A hűtőben van rizs és hús is megfőzve, reméljük ízleni fog a kutyáknak.

Köszönjük Nikinek, Jenninek, Marcsinak és Zsoltnak a mai segítséget! 😍😍😍

Pál Lacinak pedig üzenjük a távolból, hogy érezze nagyon jól magát bármerre jár, de reméljük, hogy azért hiányoznak neki a kutyáink, beleértve a mi szerény társaságunkat is. 😜

Andi és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44023. rbedina  |   Válasz erre2019-04-04 23:37:32 [39.] 
Szép álmokban gazdag éjszakát mindenkinek :)
Mielőtt viszont mély álomba zuhannátok, esti mese gyanánt olvassátok el mi is történt ma menhelyünkön :)

Morci Marci után ma én Zafír mondom el a híreket :)

A zafír a tisztaság és a hűség égkék köve. Ezt az életérzést tükrözi a zafír viselője. A zafír jó ómen a stabil párkapcsolathoz.:)

Tehát ebből azt a következtetést vonom le, aki engem örökbe fogad tuti jól jár velem és összehozom a családot. Kezdeti félelmemből már oly annyira feloldódtam, hogy kaptam egy pasit is Morci Marci személyében. Bizonyíték hogy a zafír milyen jótékony hatású már Morci Marci nem is morci <3 <3
Videókkal tudom ezt bizonyítani <3

HKCS csütörtöki segítői igazoltan voltak távol :) László Pal van a legtávolabb, de reméljük siet vissza hozzánk, mert már nagyon hiányoljuk :) Gaby Turi-Kováts készül a hétvégi ásványbörzére, ahova gyönyörű dolgokat készített, ha már mi négylábúak nem de ti kétlábúak megtudjátok látogatni és sok szépséget vásárolhattok <3 Krisztina Forró kismamánk pedig autó hiányában nem tudott eljönni hozzánk <3 Eszter Mocsonoky pedig dolgozott <3

Így HKCS-nek a megszokott szuper csapata nélkül kellett boldogulnia :(

Gondozónk egyedüli segítője Era /2/ volt, aki Barbi ismerőse és a gondozói feladatokra jelentkezett. Így HKCS bevezette a menhelyi munka rejtelmeibe :) Megmutatta a kennel takarítás rejtelmes bugyrait és elmondta mit is szoktak gondozóink tevékenykedni. Majd szépen sorban megismerkedtünk Erával mi is, mert HKCS szerint a legfontosabb, hogy mi kedveljük őt és ő jól bánjon velünk , ne féljen egyikőnktől sem és nagyon szeressen minket. Ezért be lett dobva a mély vízbe és miután Majánkkal közelebbi kifutóbeli kapcsolatba került, sorban vihette társaimat sétálni. Joci, Rúfi, Vadi, Plexy, Karak,Lajka, Fixi-Foxi voltak a séta és egyben ismerkedési partnerei :) Ügyesen megoldotta a feladatot és szerintem délutánra jól el is fáradt. Nem hiszem, hogy éjszaka alvási problémái lennének :)

Joci ma kétszer is sétált Erával :) Egyszer reggel és egyszer délután amikor kilátogatott Szöszihez Barbi Halász <3 Így még Joci sétált Erával, Barbink szocializálta Szöszinket :)

Pálma, Paula is jól érzi magát a benti kennelben, egész nap nézelődnek vagy együtt pihennek a műanyag kutya fekhelyben <3

Morci Marci és én nagyon ügyesen használtuk a forgácsot, de kicsit rosszalkodtunk is és szétrágtuk a vizes vödör fülét, persze előtte körültekintően kiöntöttük belőle a vizet :)
Majd megrágtuk a kutyaház szigetelését. :)

Na hát kezdjük magunkat jól érezni, nyílik a kis személyiségünk, ennek tessék nagyon örvendezni :)

Léna és Rami ma gyík kommandózott Cakival meg Zarával :) Egy gyönyörű nagy gyík a belső udvarból próbált átjutni a kenneleken a lovarda felé. Először Lénáék kennelén keresztül próbálkozott, de éppen alvó házaspárunk úgy pattant föl és rohant a gyík után, hogy nem tudtam ők vagy a gyík kapnak előbb infarktust :)

Majd ijedtében gyíkunk berohant Zaráékhoz, ahol szembe találta magát két, Lénáéknál fürgébb, fiatalabb négylábúval. Kis hajkurászás után sikerült hátul kislisszannia a kennelből :) Két kennelünk még percekig nem nagyon tudta feldolgozni mit látott, de jó móka volt :) <3

Zara ma a kifutóban azzal szórakozott, hogy felpattant a Szösziék kennelének támasztott raklap tetejére és onnan szórakoztatta Szöszit meg Jocit. Szerintem alpinistának képzelte magát csak engedély nélkül :)

HKcs ma kiköltöztette Hellát meg Rúfit a kinti nagy kennelbe, mert szerinte most ők viselik legrosszabbul a kennelt. Kint végre lenyugodtak :)

Helyükre pedig a nap végén átkerült Mex meg Xéna. Xénánknál általában lefagy a Windows amikor nem tud vissza menni az eredeti helyére.
Totál értetlenül áll a volt kennel előtt és nem érti miért nem mehet be oda. Pórázon kellett átvezetni új helyére :)

Barbi tegnap főzött holnapra is rizst, és van húsi is. Marianna Nagy hűtőben és a tálalóban megtaláljátok :)

Bocsánat tényleg esti mesére sikeredett a beszámolóm :)

Mindenkinek jó éjszakát kívánok, várom szeretettel a gazdijelölteket <3 😍😘😘🐾🐾

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 44022. rbedina  |   Válasz erre2019-04-04 23:35:23 [40.] 
Szerda

A mai napon a szokasos csapat vegezte el a teendoket.
Elsonek erkeztem,Szoszikem par perc hezitalas utan futott kifele a kifutoba. Krisztinaval megbeszeltuk,hogy Jocival osszeismertetjuk. Jatszottak szepen,igy ossze is cuccoltak.
Joci kennelebe kerult Marcimorci es Zafirka.
Nagyon cukik egyutt,jo hatassal vannak egymasra.Marci vegre kikerult az egerlukbol,elkezdett jatszani a kennelben fellelheto labda kotel pluss jatekokkal is.😍
PalmaPaulaek bekerultek Zafirka kennelebe,edesen osztoznak a bent levo agyon.
Ennyit valtoztattunk ma.
Szevi szokas szerint sok kutyat setiztetett, Kriszti pedig sokat takizott .❤
Forgatocsoport is jart a menhelyen,a 24.hu stabja az idos kutyak helyzeterol keszit filmet. Termeszetesen ram harult a feladat,hogy okosakat mondjak,es ne nezzek ki hajlektalan-Jozsinak.
Nem tudom,sikerult-e barmelyik is...😎😜
Bekrepalt a gaz zsamoly,segitsegul hivtam a paromat,a Ferit,de nem tudta a helyszinen ellatni a bajat,igy hazavitte ,igyexik mielobb megszerelni.
Hogy fozni tudjak a szorosoknek,attettuk a palackot a tuzhelyre. Felnyitvan a tetejet,egerszarok szazezreivel neztem farkasszemet.Nyami...
De vegul minden megfott.
Mindenki jol van,vidam elegedett,csak neha kellett elovennem legmegatalkodotabb baritonomat ,hogy halljuk a gondolatainkat par percre.
Fixifoxiek,Zara,Joci,Plexi a leghangosabbak,neha alafestesnek beszall Karak koma.
Apropo,talan o az egyetlen,aki nincs a topon,a kajara nem csapott le,(pedig mindig kivetelezett a menuje) es en ugy latom,a szaja kicsit sebes mindket oldalon . Jo lenne egy doktori felulvizsgalat esetleg.
Ennyi a mai nap historiaja.
A resztvevoknek hala es koszonet!😚
Puszipacsi.

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 44021. rbedina  |   Válasz erre2019-04-04 23:33:38 [41.] 
Hétfő
Jó estét / Jó reggelt minden kedves menhely hírek olvasónak :) Morci Marci vagyok a mai hírhozó :)

Egy hete vagyok a menhely lakója, de HKCS szerint rengeteget fejlődtem. Már nem hörgök morgok és egész bátran mozgok a kifutóban. Finom ebédre szépen be is mentem a helyemre. HKCS sokat gondolkozott Zafír vagy én legyek a beszámoló író kutya, de végül én nyertem meg ezt a becses feladatot.Ő majd legközelebb, végül is én vagyok menhely érkezésben a rangidős, 3 egész nappal hamarabb jöttem :)

Mai nap folyamán Marika, Nikolett Gál, Krisztina Ujfalusi és HKCS voltak akik sertepertéltek körülöttünk ebben a csodálatos időben <3

Éva Olga Tóth sajnos határidős munkái miatt nem tudott velünk lenni, de jövő héten mindent bepótolunk vele :)

Viszont Tévi barátnője Éva, délben megint meglátogatott minket :) Természetesen beült hozzám és szeretgetett végig :) Bocsi, mit csináljak, cuki vagyok és kész <3

HKCS oltári nagy szerencséjére, Niki sétáltatás helyett inkább takarítani szeretett volna, ezért HKCS eltudott menni sétáltatni Krisztával. 😘😍

Elvitték Fixi-Foxi Foxi Maxit egy nagy barangolásra, majd Joci került sorra <3

Kriszta még sétált Vadival, Plexyvel, Karakkal, HKCS pedig Rufival, Lajkával és Ricsivel :)

Lajka, Caki és Zara megkapta az esedékes advocatet :)

Zafír egyre jobban oldódik, reggel nagy boldogan csóválva, ugrálva fogadta a gondozókat :) <3
Beült hozzá Kriszta majd később Niki is, egy kis barátkozásra, szeretgetésre :)

Szöszi is négy lábon pattogva, csaholva fogadta HKCS-t, de mikor később kinyílt a kennel ajtó, hogy mehet a kifutóba nem volt hajlandó elhagyni a biztonságos kennelt :(
Lehet holnap érdemes őt kiengedni elsőnek, amikor még a boldog örömködős állapotában van :)

Paula és Pálma is egyre jobban élvezi a kifutó adta lehetőségeket <3

Nasi végre kilépett a komfortzónájából és hajlandó volt labdázni HKCS-val :) Majd evés után szundikált a kutyaház tetején <3

Marika megfőzte a holnapi ebédet, szerintem tuti mindenki kinyalja majd a tányérját :)

Gondozóink munkájának végeztével, mindenki megkezdte a délutáni sziesztát és elfoglalta helyét, ki itt, ki ott :) Kutyaházban, tetején, trepnin, pléden, forgácsban <3

Kétlábúak pedig haza indultak, mondhatnám, hogy csend honolt a menhelyen, de nem sajnos Fixi- Foxi Foxi Maxi .........Nyiszi nyüszi nyafi Foxit játszott, ezért tőlük zengett a menhely :)

Holnapi gondozóinkat várjuk szeretettel, a maiaknak pedig jó pihenést kívánunk :) <3

Nagy köszönet puszi-pacsi mindenkinek <3 😘😍🥰🐾🐾🤪


Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 44020. zizegő  |   Válasz erre2019-04-02 21:07:04 [42.] 
Kedd...

Két megszokott csapattársam Judit és Forró Kriszti már előre jelezték, hogy ma sajnos nem tudnak jönni családi elfoglaltságuk miatt a menhelyre.
Mégsem maradtam magamra, mert Andi és Kozma Mariann rögtön bevállalták, hogy beugranak helyettesként, amit ezúton is nagyon köszönök nekik. 💕💕💕

Mariann volt a főfotósunk, így már azóta biztos mindenki látta a mai kutya-híradónkat. 👍
Andi készített Zafírról is fotót (lásd később), mert hófehér tündérkénket, ma sikerült kitessékelni egyelőre pórázon a kifutóba, ahol láthatóan jól érezte magát.

Morcink pedig ma már labdázott is és hívásra azonnal odaszaladt hozzánk egy jó kis pocaksimire. Ahogy Edina is írta, kajával simán vissza lehet hívni a helyére, sőt a labda után is bement a faházba, amikor bedobtuk neki.

Fixit és Foxit Andi vitte ki sétára a menhelyen kívülre, amit nagyon élveztek ők is, meg Andi is. 😜 Holnap nekik is lejárt volna a karanténjuk, de kénytelenek voltunk beköltöztetni őket a belső üres kennelbe, egy új kutya érkezése miatt. Itt úgy néz ki jobban is érzik magukat, mert utána már nem ugattak egyfolytában, mint kint a kőházban.

Az új kutyát egy házaspár találta Mogyoród környékén, felvették az autójukba és Kerepesen (ott laknak) elvitték az állatorvoshoz, de nem volt benne chip. Kb. 5-6 hónap körüli leányzó és valószínűleg szánhúzó fajta, nem kizárt, hogy fajtatiszta.
A megtalálók nem merték hazavinni, mert otthon egy felnőtt staffordshire terrierjük van, így elhozták hozzánk.
A kutya fotóját és videóját már Mariann feltette, így ti is láthatjátok: álomszép, barátságos kölyök, hatalmas tappancsokkal.
Közben benézett hozzánk Balogh Anna, hogy megmutassa nekünk a frissen kozmetikázott Mohát, de végül két kutyával távozott, mert felajánlotta, hogy az újonnan talált kölyköt is elviszi ideiglenesbe magához, addig amíg nem jelentkezik a gazdi, illetve jelentkezés híján nem akarja örökbe fogadni valaki. Köszönjük a segítségét! 😍
Anna szerint a kutyaformáját tekintve a fajtája valószínűleg akita.

A házaspár, akik megtalálták a kölyköt már posztoltak a kutyáról a fészen, de megígérték, hogy nekünk is átküldik, hogy mi is fel tudjuk majd tenni az oldalunkra. Miután átvettük a kutyát, nemsokkal utána visszajöttek és egy 15 kilós Chappi száraz tápot hoztak a menhelynek.

Szöszt sajnos nekünk sem sikerült kivarázsolni a kennelből, pedig csaliként bevetettük nála Karakot, hátha egy másik kutya után kiszalad. Úgy látszik Karak nem a zsánere, mert így sem sikerült kicsalogatni Őnagyságát. Így aztán Mariann ült be hozzá egy kis dédelgetésre, nem kevés kockázott párizsival felszerelkezve.

Andi megvizsgálta Karak száját, mert mostanában romlott az étvágya és sajnos újra sebes, így megint vinni kell majd Laurához, ahogy kérte is, ha megint tapasztaljuk a tüneteket.

A csajoknak köszönhetően Maja, Joci, Fixi és Foxi, Nasi, Lajka, Plexi, Ricsi, Vadóc, Caki és Zara voltak ma sétálni.

Jocinak, mivel elfogyott az Augmentin tabletta, szuszpenzió formájában kell beadni a gyógyszert. Edina kiszámolta, hogy napi 2 x 5 ml (fecskendő a dobozban) + 1 szem Quamatel tabletta. Még van elkészített keverék, de már odaraktuk a következő adagot is, az még természetesen nincs bekeverve.
Piszkének is kell még adni a napi 1 tbl. Quamatelt, azt is kiadagoltuk a gyógyszeres dobozába.

Kutyáink a fentiektől eltekintve jól vannak és nagyon élvezték a szép időt, mind a kifutóban, mind séta közben, mi meg pláne. 😃

Edina nagyon köszönjük a mára elkészítette finom ebédet, bundásaink valóban megnyalták utána a mancsukat. ❤️"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44019. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-03-31 21:22:02 [43.] 
szombat 🌸🌸
kivételesen én írok helyette ;)

Kezdem a jó hírekkel 😊😊
👉Páfrány Gaby barátai jóvoltából gazdis így már csak Moha ewok baby keresi az igazit, illetve
👉Eddie gazdijelöltes a 18. kerületbe várják lakásba hogy elvigyük, 2 cica lesz a társasága és egy 12 év körüli fiú, anyuka szinte mindig otthon van ezért bármikor lehet vinni csak előtte telefonáljunk :D

Kutyasulizott ma: Joci, Rúfusz, Hella, Ricsi, Vadóc, Piszke és Kaján, Edina, Anna, Liza, Andi, Patrícia, Marci, jóvoltából. 😊 🐾❤

Nagyon sok sétáltató volt ma :D , Csokiék szerintem 3x vagy 4 szer is sétáltak :D Rami és Léna nem nagyon akar sétálgatni, sajnos a saroknál vissza kellett fordulni velük.
Viszont sétált Zara, Cakkos 2x (mert Día Laura is elvitte egy körre :) ), Báró, Karak, Lajka 2x, Ricsi, Eddie 2x. Paulát és Pálmát Ujfalusi Kriszti és barátai megpróbálték kivinni de vissza fordultak velük a saroknál, még szokniuk és tanulniuk kell a párázón való sétálást.

Gyógyszereket megkapta akinek kellett, az ebéd konzerv, vicces csirkelábak :D, száraz táp és rizs volt, úgy láttam elfogyott :D

FoxiMaxiéknál egyedül kihívás a takarítás már én már nagyon várom h elteljen a karantén idejük. 😁😁😁 de über cukik💕

Nagy Krisztina ma nagy fába vágta a fejszéjét 😊és elkezdte a faágaktól és levelektől mentesíteni a művészbejáró felöli részt, nagyon szépen kitakarított, köszönjük ❤😘 előtte utána képeket csatolom róla 🖼

A táblákat megcsináltam, átírogattam adandó alkalommal bárki más is frissítheti a kutyák nevét ;) (táblafilc a fiókban, a szivacsos felével meg le lehet törölni a kiírást. ;))

Morci velem elég morci volt, nem nagyon tetszett neki mikor kiírtam a táblára a nevét, morgott egyfolytában… majd rájön h semmi értelme :D
Zafír egy tünemény, nekem olyan mint Ceruza fehérben, kell hozzá türelem de szerintem hamar elnyerjük a bizalmát.❤

Virág és Zsuzsi ma korén kezdtek viszont, Virágnak ma egy kicsivel hamarabb el kellett mennie, köszönöm a segítséget Andrea😘 , Patrícia, Sári ❤😊

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (44018) Szabó Éva, 2019-03-31 21:20:38]
 44018. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-03-31 21:20:38 [44.] 
Vasárnap Erika és Laci Nap!

Megjött a szép idő, egyre több a látogató, ez jellemezte a mai napot is, így a séta nem maradt el a kutyusoknak.
Gábor és Csenge ma is segített és a kislány jó sokat bent volt játszott FoxiMaxival is. Laci Max-szel tett nagy sétát lemozgatásképpen. Maja bácsi pedig pártfogoltjával kelt útra.

Gazdijelölt új nem volt, viszont Eddie elcuccolt új otthonába, kapott azért bilétás nyakörvet, és Sweety/Bogyó gazdi is kiugrott egy örökbefogadásra, mert nem jutottunk el hozzá. Az ő szerződéséről még hiányzik a chipszám és az ivartalanítás dátuma, ezt megírja, mert otthon felejtette az oltási könyvet.

Maradt holnapra rizs és vett ki Erika csirkelábat, azt lehet főzni.

FONTOS közérdekű infó, hogy jövőhét vasárnap 14 órától lesznek Erikáék kint! Éva 14- 17 óra között jöjjenek a látogatók majd.

Bejelentkezett pár fotóval Páfrány/Müzli , aki ahogy mondja a gazdi szerelem volt első látásra és ez azóta is tart a család összes tagjával :) . Ezekkel a fotókkal búcsúztassuk a hetet :)

További szép estét!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #44019] [előzmény: (44017) zizegő, 2019-03-29 21:04:16]
 44017. zizegő  |   Válasz erre2019-03-29 21:04:16 [45.] 
Péntek...

A szokásos kettes formációban indultunk Andival ma is, de aztán nagy örömünkre szorgos segítőink érkeztek: Kozma Mariann, Zsófi és Jennifer, akik aztán fáradhatatlanul sétáltatták kutyáinkat egymás után: így Maját, Jocit, Nasit, Piszkét, Bárót, Karakot, Lajkát, Ricsit, Plexit, Vadóckát, Cakit, Zarát, Csokit és Mangót.

Jenni később a tegnap érkezett hófehér Zafírhoz csüccsent be, hogy kicsit oldja félénkségét, de egyelőre a pórázt nem sikerült rátenni és kivinni a kifutóba sétálni. Zafírnak megvan minden oltása, így nem kell karanténban tartani.

Zsófi pedig Morci lelkét ápolgatta. Morci sem karanténos, de egyelőre még rajta sincs nyakörv, így a faházból szemlélte napközben menhely életét. Zsófi "szelídítése" annyira hatásos volt, hogy az etetés utáni dédelgetés közben egyszer csak a hátára feküdt és nagy meglepetésemre megengedte, hogy a pocakját is megsimogassam. 😄 Az étvágya nem az igazi még, de reméljük, hogy előbb-utóbb az is megjön majd.

Mariann kedvencét, Cakit is elvitte sétálni. Szerencsére Caki kezdi ismét élvezni a séta örömeit, igaz néha egy kis jutifalattal kell ösztönözni, hogy tovább ballagjon. 😜

A délelőtt folyamán beugrott hozzánk Edina és Bea is, mivel ők vitték Fixit és Foxit a következő oltásukra a Minivetbe. A két kis foxi karanténja jövő hét csütörtökig tart még.
Edina nem érkezett üres kézzel, mert jól felpakolta a menhelyes autót forgáccsal, ami nagyon jól jött, mert teljesen kifogytunk belőle. Bea pedig a orvos után velünk maradt és besegített nekünk. Bea kiszúrta, hogy Szösz megpróbálja Eddie nyakörvét lerágni, ezért két sípolós játékot adott be nekik, amivel aztán kifáradásig szórakoztatták magukat, meg persze minket is.

A jó hír, hogy Pauláék karanténja lejárt, így a két tacskólányka nagy örömmel vette birtokba a kifutót, egyelőre felügyelet mellett és a kajával simán visszahívhatóak voltak a kenneljükbe. 👍

Két érdeklődő volt kutyára: egy úr, akiről búcsúzáskor kiderült, hogy Edina szomszédja, így a továbbiakban majd ő fog foglalkozni vele, ha valóban komoly lesz a szándéka az örökbe fogadásra. A másik egy házaspár volt, akiknek nemrég ütötte el a kutyáját egy autó, ők Pauláékat nézték meg, de egyelőre még csak tájékozódtak, bár nagyon tetszett nekik mindkettő.

Köszönjük a mai segítséget Zsófinak, Mariannak, Jenninek és Beának + képes beszámolót kutyáinkról. ❤️

Andi és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
[válaszok erre: #44018]
 44016. zizegő  |   Válasz erre2019-03-26 19:33:51 [46.] 
Kedd...

Judittal kezdtük a mai napot, de később csatlakozott hozzánk Forró Kriszti és Andi is. ❤️

Judit fáradhatatlanul sétáltatta kutyáinkat, ami ma nem is volt olyan egyszerű, mert hatalmas teherautók váltották egymást a földúton, a fenti lovarda melletti telekről szállították el sittet folyamatosan.
Juditnak köszönhetően ma sétált Maja, Joci, Karak, Plexi, Ricsi, Vadócka, Csoki és Mangó. Kriszti öreg házaspárunkat Lénát és Ramit, Andi Lajkát, én meg Nasit vittem ki bóklászni.
Így aztán elmondhatjuk, hogy ma mindenkinek jutott egy kis takarítás, mosogatás, az érdeklődőknek kutyamutogatás és jutalomképpen egy kis örömteli kutyasétáltatás is. 😄

Kutyáink ma elég nyugtalanok voltak, kisebb torzsalkodás alakult ki a kenneleken belül Kaján és Kacor, Szösz és Eddie, Xéna és Max, illetve Zara és Cakkos között is. Persze ezek nem voltak komolyak, inkább csak amolyan odakaffantások. Lehet, hogy ahogy minket is, a kutyákat is megzavarta az időjárásváltozás és az újra gőzerővel fújó szél, ami abba maradhatna már végleg. 😁
Persze a séták és a kifutóban való labdázás és rohangászás után lenyugodtak a kedélyek és etetés után már békésen sziesztázott mindenki.

A faházban lévő új kutyánkat Edina tanácsára nem engedtük ki, hanem először rácson keresztül, majd később bemerészkedve próbáltuk szelídíteni. Reggel még morogva fogadott minket ágyacskájában csücsülve, ahova a műanyag vizes vödrét is begyűjtötte magának. A vödör helyett egy lábast raktunk be neki, mert a vödröt az éjszaka folyamán megrágcsálta. Utoljára hagytuk a takarításnál, így amikor bementem hozzá az étellel, már nem morgott és amíg óvatosan felsepertem nála, neki kezdett az evésnek, bár azért fél szemmel figyelte, hogy mit csinálok.
A forgács üres volt, csak a kövön egy helyen találtam pisi nyomot nála. Remélem, holnap már több takarítani való lesz nála. 😜
Később visszamentem és beültem hozzá, hogy lássam mit reagál rá. Csak beszéltem hozzá csendben, amire először tétova farkcsóválással reagált, majd szépen lassan odaoldalgott hozzám és végig szaglászott. Amikor hozzám dőlt, úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom egy simogatással, amiből aztán több is lett, mert láthatóan jól esett neki, bár látszik rajta, hogy nem volt elkényeztetve ilyen téren. Nyakörvet nem tettem rá, mert örültem, hogy egyáltalán elfogadott és engedte magát simogatni, első lépésként már ez is biztatónak tűnik.

Nasinak szépen javul a pofácskája, Edina által kiadagolt antibiotikum egyik felét reggel, a másik felét hazainduláskor adtuk oda neki. Piszke szintén megkapta a gyógyszerét.

A konténeresek ma sem jelentkeztek.

Judit, Kriszti, Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44015. T.Éva  |   Válasz erre2019-03-25 21:00:16 [47.] 
Hétfőőőőőő
Barátnőmmel érkeztünk a menhelyre, elég későn, addigra Edina már sok*-sok kennellel végzett. Nikolett Gál és kicsi fia voltak a mai segítségünkre.Sétált velük Eddi majd utána segítettek a takarításban. Nagyon szépen köszönjük.
Edina vitte egy sétára, Vadit, Ricsit és Rufit, addig takarítottam.
Új kutyánk Bogyó, kicsit morgós, félős, de jó kutya lesz belőle. Barátnőm ottlétünk alatt az ajtó előtt állva nyugtatta, jó volt ez a segítségl, mert nem remegett és a szemén látszott, hogy kezd megnyugodni.
Edina a gyógyszer adagolót feltöltötte Nasinak és Piszkének.
Karak uraság is jó sokat volt kint a kifutóban
Maxék 2x futkározhattak
Tudom, hogy Foxi/Maxi érdeke, hogy karanténban vannak még, de annyira sajnáltam őket, de csak szalad már az idő, és lejár a karantén időszak.
Edina a külsőben összeszedte a kulákat.
Feltöltöttem a madáretetőket.
Vásárolni holnap megyek, majd eljuttatom a menhelyre a cuccokat (törlő papir, hypo és mosogatószer.)
.Jó napunk volt megint a kedvenceinkkel.😍😍😍
 44014. zizegő  |   Válasz erre2019-03-19 20:48:34 [48.] 
Kedd...

Judittal kettesben kezdtünk neki a mai napnak. Judit rögtön neki állt a sétáltatásnak, majd később cseréltünk, hogy mindkettőnknek jusson egy kis kikapcsolódás takarítás mellett. 😜

Szerencsére az idő kedvezett nekünk, mert végre nem széllel szemben kellett dolgoznunk és sétáltatnunk.
Sajnos, Kajánék kenneljének tetejéről végül levált az a korhadt fadarab, ami lelógott, így most egy jó nagy rés keletkezett a két oldali palarész illeszkedésénél.

A délelőtt folyamán megérkezett egyszemélyes felmentő seregként Kundra Móni, akinek nagyon megörültünk, mert nagyon jól jött a segítsége. ❤️
Móni a kutyasétáltatás után Lajkával még egy jó nagyot focizott is a kifutóban, hogy egy kicsit felvidítsa. Sajnos, focizsonglőrünk két hét próbaidő után visszakerült a gondozásunkba. Lajka stafírungja között talált pórázt és hámot felakasztottuk a kenneljének a rácsára.

Mai sétálóink: Maja, Joci, Nasi, Lajka, Ricsi, Plexi, Rufi, Vadóc, Caki és Zara volt. Judit bevállalta még Hellát is, de aztán bevallotta, hogy elég alaposan megizzasztotta séta közben ordaslányunk. 😁

A konyhai hűtőből megfőztük a vasárnap kapott adományt, mivel kezdett felengedni, így fejedelmi ebédben volt részük kutyuskáinknak. Üresre is nyalták tányérkájukat, Kacort kivéve, most ő volt soron az étvágytalanságban, végül nyammogva mégis neki állt az evésnek.

Eddie átvette a leghangosabban ugató kutya tisztjét Zarától 😁, csata sorba állítva Szöszt is, így aztán ketten elég fülsiketítően egyfolytában nyomták, bármelyik kutya is volt kint a kifutóban.

Fitoskánk elrabolta Csokink szívét, öregurunk alig akart visszatérni a kenneljébe, olyan szerelembe esett. 🥰 A kapuból bánatosan nézett vissza szíve hölgye felé, látszott rajta, hogy nem igen akaródzik elválni tőle.

A gázpalack kiürült, szerencsénkre pont meg tudtuk főzni rajta a kaját, addig kitartott. A másik palack tele van, de a cserére nem mertünk vállalkozni gyakorlat híján.

Judit visszahozta a kimosott törölközőket, a konyhában hagytuk 2 kiló fekete szotyi társaságában, az etetőket feltöltöttük.

Látogató és érdeklődő nem volt ma, Móninak nagyon köszönjük a segítséget. 😍

Judit és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44013. T.Éva  |   Válasz erre2019-03-18 23:47:22 [49.] 
Hétfőőőőőő!
Mai csapat résztvevői Paksy Ági, Edina, Telek Andi és én. Mire kiértem a lányok szorgalmasak voltak, mert a külső kennelek már tiszták, kutyák megetetve és a belső udvarban is már szépen haladtak.
Ágika szorgalmasan sétáltatott, majdnem mindenki sétált.
EWOK két kutyababát elvittte Anna magához, ahol a hat kutyababa volt. SzÉvinek Anna telszáma megadva, de a gyógyszeres falra is felirtuk, abban az esetben, ha valaki beleszeret vmelyik szőrmókba, Anna közvetlenül elérhető legyen.
Jó lett volna, ha Foxi és Maxi is mehet ideiglenesbe, mert nagyon sajnálom őket, hogy "szobafogságra, vagy kennelfogságra" vannak itélve, védve őket a megbetegedéstől, történik ez addig amig védetté nem válnak az oltások hatására.
Hűha Edina kit kellene beírnom, hogy kapott Advocat cseppeket, Zara az tuti és talán Plexi? Lényeg, akinek letelt a két hét, megkapta a cseppeket.
Kicsit rövidre sikeredett a beszámolóm, de majd igyekszem.
Gyógyszereket megkapta akinek kellett,
Vizet nem zártuk el, habár nagyon hideg volt ma és fújt nagyon a szél, de azért már minuszok csak nem lesznek!!!!!!!
Jó éjszakát kívánok Nektek!


 44012. zizegő  |   Válasz erre2019-03-12 20:59:16 [50.] 
Kedd

9 órakor kezdtünk a menhelyen Judittal, mert Forró Kriszti ma vitte vissza a kis Ninát kontrollra a Minivetbe a lábával, így nem tudott jönni. Szerencsére Nina, a sok-sok baj után úgy néz ki, hogy a gyógyulás útjára lépett és már gazdijelöltje is van.

Edina és Bea gazdihoz vitte Petrát, a kinti kennelbe lévő három kutyus közül az egyik feketét. A képes beszámolót Bea jóvoltából már mindenki láthatta, jó helyre került ez a kutyánk is. ❤️
Edina kiváltotta Léna új gyógyszerét és kiadagolta a gyógyszeres dobozba, illetve felírt mindent a táblára.
Léna és Caki a reggeli gyógyszereket megkapta, az estieket Gács Ági adja be majd.

A délelőtt folyamán három látogatónk volt, egy úr a fiával kutyát sétáltatni és egy másik úr pedig kutyanézőbe jött hozzánk. Csömörön dolgozik, így ajánlották neki a menhelyet és Beával is beszélt telefonon. Nagy testű, felnőtt kutyát keres kertes házba, de a kört jelentősen leszűkítette, hogy három cica is él velük, az öreg kutyájuk ősszel pusztult el. Így végül Xénát javasoltuk neki, mert róla már tudjuk, hogy macska kompatibilis. Tetszett neki Xéna, de azt mondta, hogy nem akar egyedül dönteni, ezért a feleségét is elhozza valamelyik nap magával.

Mai sétálóink Maja, Joci, Nasi, Karak, Ricsi, Níla és a vele egy kennelben lévő társa, Vadóc, Léna, Rami, Csoki és Mangó volt.

Mivel jelenleg három karanténos kennelünk van, ezért Judittal még két vödröt, seprűt, lapátot fertőtlenítettünk ki, hogy mindegyiknek sajátja legyen és ne keveredjen a többivel. Értelemszerűen a kennelek mellett találjátok őket felakasztva, ha a szél is úgy akarja. 😁

A lebegő molinókat ismét megerősítettük, egy-két helyen rögzítettük is a rácshoz, így talán már a helyükön maradnak végre.

A karanténos kutyáink nagyon ki vannak éhezve a szeretetre, a takarításuk és etetésük után bent maradtunk náluk egy kis dédelgetésre. A faházban lévő új blöki is egy tündérgombóc, ahogy Judit mondta: nem szép ugyan, de nagyon aranyos... Rendesen tüzel a kisasszony, össze-vissza pöttyözte a követ, így nála fel is kellett törölni.

A nap végén befejezésül tetőfedésbe kezdtünk Judittal, mert a szalmás tetejét megrongálta a szél. Egy darabon hiányzott a pala a tetőről és mivel nem szerettük volna, hogy az esetleges eső miatt elázzanak a bálák, pótoltuk. Kisebb darabokkal takartuk be, mert egy nagyobbat nem tudtuk volna feltornázni a magasba. Ideiglenesen reméljük ez is kitart majd, de azért nem ártana megmutatni a kenneljavítást végző szakembereknek is, amikor újra jönnek dolgozni.

Judit és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 44037, Kutya)
 
    / 1762 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.019228935241699 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail