Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9192731/75 Témák: 17408 Tagok: 108311 Legújabb tag: Boblin Online: (101/11
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weboldal
Képtár

    / 3301 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] "Állat és Ember" Állatvédő Egyesület (üzenet: 82519, Kutya)
 
 82565. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 21:05:44 [1.] 
"Állat és Ember" Állatvédő Egyesület
június 5., 19:16 ·
Kutyázz az Állat és Embernél, és élvezd ki az 50 óra közmunka minden percét! 🐶

Olyan középiskolás lányokat és fiúkat keresünk, akik
🐕 Imádják a kutyusokat
🐕 Szeretnék hasznosan tölteni az 50 óra közmunkájukat

Rengeteg lehetőség van a közmunkád "letöltésére", de kevés olyan, amit Élvezhetsz, és igazán Hasznosan töltheted.

Ezek a rosszcsontok imádják az embereket, amikor látogató érkezik, egyszerűen megőrülnek a boldogságtól. 😊

Miket fogsz csinálni, amíg itt leszel?
🐶 Kutyát sétáltatsz
🐶 Játszol, foglalkozol a kutyusokkal
🐶 Elkíséred őket orvoshoz, ha arra van szükségük
🐶 Segítesz a kozmetikában, amikor elvisszük őket szépülni

Helyszínek, ahol segíthetsz:

🐕Népliget 🐕
Morvai Kriszta
morvaikriszti@gmail.com
17-20 óra között 06 30 355 18 97

🐕Rákospalota (5-ös busz végállomása) 🐕
Takács Kati
kasznakata@gmail.com
06 70 223 64 76

Kiválasztottad a helyszínt? Jelentkezz a fenti elérhetőségek egyikén!

🐾 Már nem középiskolás vagy? Oszd meg, hogy láthassák a középiskolás ismerőseid! 🐾
 82564. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 21:04:57 [2.] 
Guy 2015 júniusában született szívféreg-negatív, oltott, chipezett ivartalanított yorkshire terrier kisfiú, aki gazdától került hozzánk.
Szándékosan nem mondom, hogy családtól, ilyen szenvtelenül ugyanis még nem adtak le hozzánk kutyát, mint őt és társát, Kacifántot: „anya” és „apa” flegmán végigrágózta a procedúrát, papírkitöltést, időnként röhigcsélt, és a két kutyának együtt nem volt egyetlen oltása vagy oltási könyve, Guynak még neve sem.
Guynak nem lehetett egyszerű élete. A tesó, Kacifánt, enyhéz szólva túlburjánzó egyéniség, mellette nem nagyon lehet labdába rúgni, a gazdák pedig nem törődtek velük. Guy így meglehetősen visszafogottra sikerült.
Ha egy szóval kellene jellemezni, az az illedelmes lenne. Ez az illedelmesség azonban lehet, álca. Egy jelmez, hogy „ha már ilyenek vagytok, ne vegyetek észre”. Mert Guy igazándiból véve észrevétlen. Olyan, mint a férfi, aki nem nőzik, nem iszik, nem kártyázik, nem lóversenyezik, azaz leginkább azzal lehet leírni, mit NEM csinál, nem pedig azzal, mit csinál. Ilyen most Guy is: nem követelőzik, nem rongál, nem verekszik, nem kell rászólni, nem kakil be. Állandóan keresni kell inkább, hogy az ember ölbe vegye, megszeretgesse. Nekem kell figyelnem rá, hogy a jóból (séta, szeretgetés, jutifalat, együtt alvás) jusson neki. Hiába lakik fél éve nálunk, hangját sem hallani, csak ha valaki a kutyák közül már nagyon rámászik, értve ez alatt, szűkíti az életterét, közeledik hozzá, vagy csak ott szeretne feküdni, ilyenkor azonnal meglehetősen felspannoltan – félelmetesen és mégis: halkan – rárikácsol. Ennyi.
Szeret a kertben egymagában napozni, nézegetni kifelé az utcára, de nem játszik a többiekkel. Így ideális a számára egy kutyátlan család lenne, mert neki a többiek társasága nem öröm, inkáb közömbös vagy zavaró. Igazándiból fogadni sem tudja a közeledésüket. A kutyajátékokkal - egyedül – játszik azonban. A nap fénypontja neki, ha bezárom egy szobába egy kosár játékkal. Elég rendesen átrendezi.
Teljesen problémamentes, szépen sétál pórázon, szobatiszta, nyugodt, csendes, a nyugalmat szerető kutya.
Guyról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen


 82563. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 21:03:51 [3.] 
Montana 2009. szeptember 09-én született, szívféreg-negatív, ivartalanított, chippel, veszettség- és 2 kombinált oltással rendelkező yorkshire terrier kislány.
Élte kezdete nem volt túl szerencsés: szaporító fogságában élt, majd mikor már nem, vagy keveset kölykezett, egy sintértelepen találta magát. Nem volt már fiatal, majd 8 éves és bizony a látása is igencsak megromlott addigra
A sintértelepre kerülés fordulópont volt az életében: lehetett volna a végállomás, mint annyi társának, kerülhetett volna rossz kezekbe, hogy ugyanúgy ócska, kidobott rongyként kezeljék, amilyen semmit érőnek előző tulajdonosa, hiszen mikor kiszolgált ment az istenítéletre: kiviszi valaki vagy halál? Szerencsére fajtaszeretők jelezték, hogy bekerült és sikerült a számára helyet szorítanunk.
Montana sokáig a korábban megszokottak szerint ült egy helyben, mint akinek nem áll rendelkezésére a tér, hisz a ketrec a korlátok sok év alatt kialakultak benne. Igen nehezen sikerült csak kicsalogatni az életbe. Közrejátszik ebben valószínűleg, hogy bal szemére nem, a jobbra gyengén lát.
Lassan azonban – ha visszafogottan is – beleszerelmesedett az életbe. Szép finoman, de jelzi: örül, ha kimehet a kertbe, s ott nagy élvezettel hempereg, napozik, vagy tesz-vesz, felfedez. Neki a kert a csodák tárháza, hiszen a napfény, a tiszta pázsit, hogy a testét simogatja a napsugár vagy a szellő, mind új élmény neki.
Hasonlóan félelmetes volt, majd az örömhöz vezető utat jelentette a póráz. Nehezen szoktam meg és sokáig tartott, amíg megértette: a séta célja: örömszerzés. Nem elvisszük és odaadjuk valakinek (vajon, hány gazdája volt?), pusztán kimegyünk a patakpartra megnézni a kacsákat, vagy barátkozni ismeretlen kutyákkal, esetleg futni egyet vagy fagylaltozni. Bár látszik, élvezi az új élményeket, visszafogott. Lehet, fél, ha megmutatja: nekem ez KELL!, elveszik tőle?
Az érzelmeivel is valahogy így van. Tíz hónap után kezdte csak el kérni – addig csupán szégyenlősen elfogadta – a szeretetet. Most kis esetlen-bátortalanul hanyatt veti magát az ember lába előtt, feltartja a kis mancsát a levegőbe, így kéri, vagy dörgölőzik, mint egy cica.
Az egész lényét egy esetlen báj és félszegség jellemzi: úgy szeretném, hogy szeress, de szabad ezt? Úgy rohangálnék, de nem baj?
Még mindig nagyon bocs, hogy élek üzemmódban funkcionál, de legalább elkezdett élni.
A társaival kapcsolata…. mondhatnám, hogy jó, de igazából nincs. Nem vonul el, mindig a falka magjának a szélén fekszik, de nem bújik össze a másikkal, nem birkózik, vagy fogócskázik, csak inkább „orientálódik”: együtt van a többi kutyával, hiszen a falka védelem, de nem láttatja magát, csak pianóban elvan köztük-mellettük.
Az agresszivitás szikrája sincs meg benne. Nem veszekszik se játékért (játékkal játszani még mindig nem szokott), sem ennivalóért, sem helyért. Ha ezek bármelyikéért „helyzet” alakulna ki, ő inkább arrébb megy, kivonul belőle.
Csendes, derűs kis lélek ő, az a légynek sem ártó fajta. Mára már elsajátította a lakás használatát, kint vagy kutyapelenkára végzi a dolgát, nem rongál.
Lehet, hogy a nagy falka visszafogja, és kinyílik, erőteljesebb személyiség lesz, ha családba kerül, de egyenlőre csak annyit tár fel magából: a bátortalan, esetlen kis szeretetét.
Montana nem ugatós eleve, de náluk amúgy sem szabad, így új családjának ezzel sm lesz gondja.
Várjuk, aki testi hibájával is tökéletesnek látja, tudomásul tudja venni, hogy lassan maradék látását is elveszti (nagyon sok kutya vakul meg úgy idős korára, hogy gazdája észre sem veszi, hisz megszokott környezetét megtanulta, ott elboldogul), szeretettel és türelemmel megnyitja őt az életnek és pótolja azt, amit mindig is meg kellett volna kapnia: a szeretetet.
Montanáról Takács Katinál lehet érdeklődni a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata @gmail.com e-mail címen.
 82562. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 21:02:26 [4.] 
"Állat és Ember" Állatvédő Egyesület 7 új fényképet töltött fel ebbe az albumba: „Örökbe fogadható Kacifánt <3”.
1 órája ·
Kacifánt 2016 januárjában született szívféreg-negatív, oltott, chipezett ivartalanított foxi-uszkár keverék kisfiú. külseje 95%-ban drótos foxi, jellemében, emberközpontúságában érezhető az uszkár
Gazdától került hozzánk.
Szándékosan nem mondom, hogy családtól, ilyen szenvtelenül ugyanis még nem adtak le hozzánk kutyát, mint őt és társát: „anya” és „apa” flegmán végigrágózta a procedúrát, papírkitöltést, időnként röhigcsélt, és a két kutyának együtt nem volt egyetlen oltása vagy oltási könyve, a tesónak még neve sem.
Kacifántról jellemzést írni olyan, mint amikor az ember szeme előtt élete utolsó pillanatában lepereg az egész élete: először kiguvad a szemem a rettenettől és artikulálatlanul visítok – ahogy ő szokta – majd vigyorba, végül mosolyba megy át a rettenet. Ez leírja kb. Kaci fejlődését is.
Kutyával annyit még nem szenvedtem, mint vele, de mostanra elértünk odáig, hogy azt mondom: megérte.
Olyan kutyáról beszélünk, akivel semennyit nem foglalkoztak, azt csinált, amit akart, szó szerint. Az együtt- vagy a lakásban élés szabályai közül semmit nem ismert vagy nem akart betartani. A legtermészetesebb volt a számára, hogy az étkezőasztalra kakil, onnan felmászik az embermagas mélyhűtőre, azon alszik, szétlop, elrág mindent, s mindehhez olyan vérfagyasztóan visít, hogy ember legyen a talpán, aki kibírja dobhártyarepedés nélkül. És ez nem túlzás. S mindezt másfél évesen. Vagy rájött, hogy ezzel a visítással mindent elér, vagy ezzel sem foglalkoztak korábbi gazdái, nem tudom. Kaci viszont, ezzel a vérfagyasztó visítással jutalmazott mindig, ha nem viselkedtem megfelelően szerinte.
A kapcsolatunk – érthetően – nem volt zökkenőmentes, hisz ha kiléptem az ajtó elé, már beindult a Kacifánt nevű légvédelmi sziréna. Rövid időn belül kiderült, hogy nem szeparációs stressz, szimplán hiszti az oka. Kemény csatát vívtunk, mert nálunk a lakókörnyezet miatt nem hogy horrorisztikus hangokat nem lehet kiadni, leginkább hangokat sem: csendben kell lenni, Ahogy fokozatosan nyertem, szelídült a vérfagyasztó sikoly először hang nélküli sikítozássá majd szép halk énekléssé (nem tutulás, nem dudálás, nem sikítás: igazi valódi dúdolás, amit a művész egyre inkább élvezett: változatos dallamokkal szórakoztatta magát és engem is.) Egyre inkább megértette: mindkettőnknek jobb, ha szót fogad: ha „okos” , megdicsérem, jutifalatot, simogatást kap, ha műsorozik, azt tudok én is. Tíz hónap küzdelemből lett egy sétáltatható, 90%-ban behívható , szófogadó és SZERETHETŐ Kacifánt, aki, bár valahol betört, mert megértette, nem terrorizálhatja a környezetét, megőrizte a játékosságát, jókedvét is.
Kaci igazi társ. Neki mindenben részt kell vennie és mindenhez hozzá kell szólnia, a dolgokhoz, történésekhez hozzá kell adnia a saját részét. Mindegy, kártyázol a barátnőddel, teregetsz vagy locsolsz, csinálja veled. Átrendezi a lapokat, miközben ül az ölében, lehúzza a ruhát a teregetőről és odaviszi: tessék, vagy fogja a slagot – ő a Slag Ura – és kicsit furcsa logika szerint ugyan, de meglocsolja a kertet. Határtalanul büszke rá, hogy ő mondja meg a hosszú izének, hová köpje magából a vizet, amit kerget, elkap, megharap, megrág, élvez, minden lehetséges formában.
Imád játszani mindennel és mindenkivel: kutyajátékkal vagy használati tárggyal, a többi kutyával, vagy emberrel. Rettentően élvezi, ha kommunikálnak vele, feladatot kap. Ha azonban nincs lemozgatva (vagy nem hagyják, hogy ő lemozgassa magát), bizony, rosszalkodik. Okos és alig várja, hogy az embere valami új játékkal ( = tanulni való) lepje meg, amit önelégült képpel elsőre jól csinál.
Kaci mozgásigénye nagy. Ezt ki kell tudni elégíteni, hosszútávfutónak viszont nem kell lenni hozzá. Elég egy labda, vagy a slag, és ő aztán ugrál, vetődik, vágtat, pokróccal kötélhúz, vagy ha van kutyatársa: birkózik, fogócskázik, versenyt fut. Most ilyen. Ez egy kölcsönhatás eredménye. Elég (nagyon is) okos azonban ahhoz, hogy ha látja, palira veheti a mamát, egy percig sem habozik, megteszi, és még jót is röhög rajta. Pontosan tudja ugyanis, mikor csinál rosszat, és időnként nem tud ellenállni a késztetésnek (ilyenkor nem is fut el az ember elől, hanem megadja magát, jöjjön, aminek jönnie kell).
Kacifánt tehát (a név beszél, ugye?) most 90%-ban kész kutya: tudja és akarja csinálni mindazt, amit egy kutyának kell. Azonnal meglátja azonban a rést a pajzson és előfordul, hogy él a lehetőséggel, ha megteheti.
Egy biztos: annak, aki rászánja az időt és a törődést, annak hihetetlenül szórakoztató, különleges, ragaszkodó, szeretetteli, csupa szív társa lesz. Ha viszont nem kellőképp erős személyiség a gazdi, Kaci lesz a főnök.
Kaci a kutyák között – pont fantáziája miatt talán, hisz mindig aaaaannyira jó ötletei vannak – rettentő népszerű. Ő is jól kijön mindenkivel. Mindenkivel barátságos, de puszi pajtása a kutyák között nincs: ő inkább az emberrel szeretne barátkozni.
Ha úgy érzed, örömmel látnál a családodban egy foglalkozásigényes kutyát, aki a rászánt időt ezerszeresen meghálálja, akit kb. gyököt vonni is megtaníthatsz , és közben pörög az orrán, Kaci a te kutyád! Ha a munkahelyed kutyabarát, Kaci tud viselkedni: tudja már, hogy valamit valamiért. Nagyon jó, ha három generációt szórakoztathat. Hosszú időre azonban nem hagyható egyedül, mert eldalolja a kerületnek a rajta esett sérelmet, és hogy mennyire unatkozik, valaki engedje már ki és játsszon vele, és azt legtöbb helyen nem szeretik.
Kaciról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.


 82561. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 21:00:25 [5.] 
FRISSÍTÉS:
ELLOPTÁK!!!!
Tudjuk ki volt, szemtanu is van rá rendőrök lettek hívva, házkutatástis csináltak, de nem találtak, azt bevallota elvitte, de azt állította a bicikli kosárból kiugrott és elszaladt. De ez nem igaz.. Volt ott még egy férfi akinek köze lehet a dologhoz. Valószínűleg minél hamarabb próbálják majd eladni Dollyt. Kérlek segítsetek és osszátok hátha valaki meglátja esetleg egy oldalon. 2eves, 1,3kg kislány Yorkie. Bárki bármi információt tud kérem szóljon!
Köszönjük...
ELTŰNT!!!!!!
Ma délelőtt Jánoshidán eltűnt ez a Yorkie kislány. Nagyon barátságos. Kérlek, ha bármit tudtok róla vagy arra a közelben láttok rémült yorkiet szóljatok. Ezen a számon 70/6283345
Kerlek osszátok!!!!!
 82560. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:59:15 [6.] 
Exek. Gondolkodom.... visszavegyük őket? A két ifjú pár Velencében. Szóval az a gondolás durva. A vízbe fúlás veszélyének van Angie és Bob Marley kitéve... plusz: lelki gyötrelmek. Mennyire fognak a nyomorultak visszavágyni Velencébe! :) :) :) :) (úgy szeretném, ha a drága volt gazdáik látnák őket. Bob Marley gazdánál majdnem éhen halt, és Angie is.... hát Andival mesélhetnénk, hány órán keresztül fésültük. Benne volt az addigi egész élete. 😡 Szóval jövőre én megyek. Önfeláldozom magm és ellenőrzöm a körülményeket :)
 82559. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:58:18 [7.] 
Igen, én vagyok az egészségügyi hiradó. Folytatjuk. Talán emlékeztek, Rózsabimbó borzalmasan csúnya hüvelyelőeséssel került hozzánk. Sajnos még mindig nem vagyunk túl a problémán. A még vidéken végzett - és a jelek szerint nem túl sikeres - műtét óta a hüvelyfolyást a szivárvány összes színében - kórlapok előttem vörhenyes - bűzös vörhenyes, szüke - sárgászöld - produkálja. Most is. Került már elő a hüvelyébőll rohadt varrófonaltól kezdve minden. Most "kutyanőgyógyászhoz" (Dr. Thuróczy Julianna) megy, és a doktornő, mint eddig mindenkit aki volt nála, szépen majd "megvarázsolja" <3 Montana kíséri. Neki most esedékes az eltávolított grade 1 daganat után az ellenőrzés. Izgatottan várjuk 12-ét, hogy Montanáról (neki örökbefogadója is lenne, úgy tűnik egy Németországban élő magyar család.)


 82558. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:56:41 [8.] 
Rusnya Rambo szája is, ám nála altatás egyenlőre nem lehetséges, u.i. szívét meg kell nézetnünk. És saját orvosunknál Dr. Péterfia Dalmánál már nincs is erre a hónapra időpont. Viszont: mivel patellaficamos is, Seregi dr. úrhoz addig bejelentjük vizsgálatra és ott a szívét is megnézik. Ha patelláját műteni kell, akkor egy altatásban kérni fogjuk az ivartalanítását és lehetőleg a szájtoilettet is.
 82557. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:55:45 [9.] 
Ma, ha kicsit szeret bennünket az idő, fényképezni is fogok. Ha nem, új jellemzések és hírek.
Yorkie Fajtamentés: első hír - és most a legfontosabb - Ropi jól van.
Bármilyen hihetetlen - és valahol szomorú, valahol öröm - úgy tűnik úgy ébredt egy súlyos műtétből: Jaj, de jó, nem fáj! Merthogy fájnia kellene mindennek, de az első fájdalomcsillapítót bizony, már el is hagyhattuk. Megszünt a minden képzeletet felülmúló - ez nem szájszag, ez szájbűz volt, ami egy teljes szobát beterített és jelezte, Ropi mozog-e (merre?) vagy fekszik.
Zabál két pofára a megmaradt egy fogával.
Már verekedni is akart volna, egészen más, mint volt.
Jön megy, intézkedik.
És nem utolsó sorban: napi 3x eszik. Mert mostmár tud, és így kedve is van.
 82556. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:54:50 [10.] 
Van/volt nekünk egy Cora kutyánk, akit még pici kölyökként talált Zsófi Örkényben, és aki odacsapódott egy mamakutyához és azok kölykeihez. Cora nőtt, erősödött, bár kölyökként mindenki azt hitte, hogy egy dán dog lesz belőle, ő megállt a térdig alig érő kategóriánál. Nem volt rá komoly jelentkező, pedig hát egy lifegő bundájú, amibe hatszor belefért c. kölyökkutyánál nincs sok édesebb dolog. Most már tudjuk, hogy miért nem kelt el kölyökként: mert Timire várt. Timi Sipirc ex-kutyánk gazdija is, így aztán túl sokat nem kellett gondolkodnunk, hogy vajon megfelelő gazdi-e :) csak az összhangot csekkoltuk le Cora és közte, aztán Timi jópár közös séta alatt kiérdemelte Cora bizalmát, és még a gazdisodás előtt összeszoktak. Cora újpesti lakos lett, kapott egy cicát, aki - bár Sipirc kutyán szocializálódott, elsőre elég szkeptikusan fogadta az új jövevényt, és miután lecsekkoltuk, hogy Cora, bár érdeklődik, de nem bántaná a cicát, Timire bíztuk az összeszoktatást. Kábé két nap után a kezdeti "nem jövök le a galériáról, amíg ezt az izét el nem távolítod" - ból a képeken látható ismerkedés lett a cica részéről. Azóta pár pofonnal már rendezte is a cicc az erőviszonyokat és a miheztartást. :)
És ami számomra megdöbbentő, hogy Coráról nem sokat tudtunk belváros, ill. lakástekintetben, de mivel Timit ismertük, tudtuk, hogy megküzd majd az esetleges felmerülő akadályokkal, de ilyenek nem voltak... egyszerűen mintakutyaként viselkedik. Szobatiszta, csendes, rendes, egyedül hagyva egy szava nincsen, nem sír, nem ugat, nem tesz tönkre semmit, és úgy összenőttek Timivel már most, hogy kíváncsi vagyok, ezt még hova lehet fokozni :D Timi ügyesen, hihetetlen beleérzéssel szoktatja Corát a városhoz, mert azért ott a kismaki még nem annyira vagány, néha zajos, néha sokan vannak neki, meg- megijed, de napról napra egyre jobban megy neki, már csak azért is, mert aki szembe jön, az megsimogatja, mert "olyan cuki". :) Nos, valóban az.
Boldog gazdis életet, Cora! 82555. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:52:36 [11.] 
Samu gazdit keres.
Részletes jellemzését itt olvashatod: http://xn--llatsember-r4a4h.hu/allatok_akt.php?id=001024
https://www.facebook.com/AllatesEmber/videos/1666827763386875/
 82554. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:51:25 [12.] 


 82553. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:50:04 [13.] 
Spot még mindig gazdit keres. Közel két éve van egyesületünk gondozásában, és ez alatt az idő alatt erre a csodás kutyára egy valamire való érdeklődő sem volt. Nekem személyes kedvencem ugyan, de nem ezért mondom, amit... Spot csodálatos! Szép, okos, odaadó, szófogadó... számomra olyan, mint Argosz volt... mindenét odaadná, ha végre valaki csak Őt szeretné. Hiszem, hogy ha Argosszal megtörtént, akkor Spotra is vár egy kicsike csoda valahol az Univerzumban.
Részletes jellemzése: http://xn--llatsember-r4a4h.hu/allatok_akt.php?id=000980
(Szilvi)
https://www.facebook.com/AllatesEmber/videos/1666818130054505/

 82552. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:48:01 [14.] 


 82551. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:46:56 [15.] 
2018.06.07.14.30 NAGY-NAGY AZ ÖRÖM! ÉS EBBŐL IS LEMÉRHETŐ, MENNYIRE FÁJHATOTT NEKI EDDIG: MA RÁVETETTE MAGÁT A PÁSTÉTOMRA ÉS EGY 150 GR-OST MEGEVETT. MOST, HOGY EGY ÉLŐ SEB MÉG A SZÁJA!!!
ÖRÖM VAN!

Nem tudok direktben posztolni, megpróbálom innen, megosztással.
Yorkie fajtamentés: Hogy néz ki a kutya szája, ha "megunták".
Láttuk, hogy baj van, de Istvánék vártak volna, míg erősödik egy kicsit, merthogy a gazdás kutya: LESOVÁNYODOTT.

Nézzük csak a kórelőzményt: nehezen eszik, extrém erős szájszag, legyek mászkálnak a száma környékén.

T.: 39,4, extrém szájszag.

Leírás: "A szájüregt extrém rossz állapotban. A szájnyálkahártyán több helyen rothadó, kiterjedt fekélyek, erős fogkövességt, már a kezelés előtt jelentős foghiány, 1 alsó molaris fog kivételével a többi eltávolításra került, a gyulladt ínyből maguktól kifordultak. Az alső szájszeglet kb 3-4 cm oldalon mindkét oldalon elhalt, sebtoilette, az elhalt területek eltávolítása. Jelentős, kiterjedt gingivostomattits, az alsó caninusok környékén a szöntszövetig hatoló gyulladás, kissé kilógó mandibula.
Jobb felső premolaris fog helyén kb. 03 mm átm oronasalis fistula.
A száj környéki szövetek gyulladtak, szőrnyírás, loc. T.
A mandibula a synphysisnél kissé instabil
 82550. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:45:11 [16.] 
Dorka és Jackson harmadik magánórája. Rendhagyó módon Dorka saját szavait idézném a sétáról, jómagam most csak annyit tennék hozzá, hogy a szerelem egyre csak teljesedik "kifelé" :-) és ez a képeken is nagyon jól átjön. Amikor pl. Dorka ölébe teszi Jack a fejét... hát... ❤️
"A szokásos nyakba ugrálás a találkozásnál nem változott😂 de így szeretjük. Mivel általában hám volt rajta (nyakörvön akkor sétáltattam mikor a hogyan sétáljunk láb mellett című dologba nyertünk betekintést) ezért elkezdtem a hangomat használni (hívom mielőtt húznám a másik irányba stb) eljutottunk odáig hogy a pórázt meg se kell feszítenem a "mit csinálsz?" és a "mit mondtam?" szavakra jön oda hozzám a bűnbánó arcával😊 Az ül utasítást úgy használom hogy csak mondom neki (semmi juti) és mikor leült és türelmesen ülve megvárja hogy elővegyem a zsebemből, csak akkor kapja meg. És teljesen jól működik😁 a padkánál megállásnál már kezdi sejteni hogy mi történik de leginkább csak az utasításomra hallgat. De az "ott marad" utasítást is kezdi érteni. És mivel átlag két órácskákat sétálunk kénytelen vagyok vele leülni egy picit az árnyékba nehogy rosszul legyen a nagy melegben. Ő egyből fekszik le, az arcát az ölembe teszi, hogy simizzem. Nagyon édes 😍 Még nagyon sok feladat van vele, de szerintem gyorsan haladunk. Ezért sok mindent remélek a nyártól (ha véget ér a suli) mikor több időm lesz."


 82549. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:43:26 [17.] 
Yorkie Fajtamentés: Fél-exek: :) :) :) (Muca hajniéknál ideiglenes befogadói státuszban van)
"Szia Kata 🙂
Voltunk kozmiba 😊
Megszépültünk😍
Nyári friszkóval a pórázon sétálás is könnyebb 😉
Odafelé cipeltette magát, nézelődött, élvezte, a sok látnivalót 😂
Hazafelé végig a lábán jött pórázon 😁"


 82548. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:42:18 [18.] 
Yorkie Fajtamentés: exek és fél-exek :)
Hát ez a kutya - Tricky - úgy néz ki, mint egy mennybéli angyal: szelid, ártatlan stbstb.
Háááát nem ilyen volt, inkább kis test nagy egó. De hát a szerelem :) :) :)
"Szia Kata.
Rég jelentkeztünk. Most már gondoltam írok kicsit 🙂 Trickyt még mindíg ugat,de szerintem már nem olyan sokat. Néha be kapcsolom a diktafont reggel mielőtt el megyünk dolgozni,akkor tudom mi folyik itt. 😀

Szofi kislányom minden reggel kéri hogy hadd jöhessen velünk sétálni. Nagy a szerelem.

Rá kellett jönni hogy a kutyakaját nem szereti,pedig vettem neki jó minőségű,75% bárányhúsos tápot. Macskák eszik 😀 Trickynek külön főzni kell. Mint ha két férjem lenne 😀

Összeségében békesség és boldogság van. "


 82547. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:41:02 [19.] 
"Állat és Ember" Állatvédő Egyesület
június 4., 10:15 ·
Nem könnyű nálunk a fotós dolga... egy ekkora lakli inzultálja, közben pedig a többi önkéntes vigyorog rajta :-)
Jackson jellemzése: http://xn--llatsember-r4a4h.hu/allatok_akt.php?id=000970
https://www.facebook.com/AllatesEmber/videos/1642891359113849/

Médi így pacsál a ligetben. Imádja a vizet, és vizes fejjel teljesen sátán kutyája kinézete van, akár lehetne egy újkori Cujo remake főszereplője is :-)
Részletes jellemzése: http://xn--llatsember-r4a4h.hu/allatok_akt.php?id=001007
https://www.facebook.com/AllatesEmber/videos/1662174267185558/

 82546. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:39:15 [20.] 
Angliából írt és küldött rengeteg képet Mosolyka. Mosolyka, aki kint élő magyar családjánál KIRÁLYLÁNY LETT, noha jó sokszor elmondtam szegénynek (és így is gondoltam, utolsóként vitem be, hogy kapjon egy esélyt): jó, bogaram, Te senkinek sem kellessz, kicsit kettyós is vagy, de én szeretlek. Megőregszünk majd szépen együtt.
Nem játszott a többiekkel, játékkal. Kötelességtudóan - de nem örömmel - sétált, bóklászott a kertben, stresszesen lihegett, hogy a sétán jön a rézf...ú bagó és megeszi, ezzel szemben most: reggel kilöki a kávét anya kezéből, hogy ENGEM SZERESS! póráz nélkül sétál, követeli a simit, kajaktúrákra jár, játszik a többiekkel, ELLOPJA A JÁTÉKOKAT! Hihetetlenül sokat fejlődött! Le a kalappal a gazdiknak! <3 A ké tesóval és a gazdikkal igazi családot alkot <3 Kösönjük Kata és Balázs! 82545. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:34:52 [21.] 
"Állat és Ember" Állatvédő Egyesület
június 3., 20:12 ·
A gazdijainktól kapjuk a híreket. A fotók alapján exkutyáinknak vidám, boldog élete van. Dömper és Fröccs pl. az erdei álcázást gyakorolják:

 82544. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:33:25 [22.] 
Nem normáááááállis :) :) :) :)
Kintről a kertből zajt hallottam. kinyitottam előtte a sütőt kirohantam, és mire visszajöttem .... :) :)
:)
 82543. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:32:12 [23.] 
Egyik önkéntesünk írása. Szándékosan nem mondom "kis önkéntesünk", mert felnőttként tesz, és felnőttként gondolkozik, semmivel nem kisebb a teljesítménye, mint bármelyik felnőtt önkéntesünké.
Deák Dorka 16 éves és büszkék vagyunk rá.
Javaslom az írását diákoknak, akik az ötven óra közszolgálatra keresnek helyet. Szeretettel várjuk őket. Szüleik és tanáraik szintén jó ötletet kaphatnak :) :) :)
Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet: Takács Kati: 06 70 223 64 76 vagy kasznakata@gmail.com, Morvai Kriszta: 06 30 355 1897morvaikriszti@gmail.com

"Mióta az eszemet tudom, szeretem az állatokat, leginkább a kutyákat, ezért szerettem volna minél többet foglalkozni velük. Az 50 órás szolgálat pont kapóra jött, mert azon túl, hogy kötelező volt, lehetőséget teremtett arra, hogy kutyák közelében legyek, illetve ösztönzött, hogy minél többet foglalkozzak velük. A közszolgálati idő letöltéséhez olyan egyesületet kerestem, amely számomra jól megközelíthető tömegközlekedéssel, tulajdonképpen ez volt az egyetlen elvárás részemről. Az interneten böngészve találtam rá az Állat és Ember Állatvédő Egyesületre, akik panzióztatnak a Népligetben, ez számomra tökéletes volt.
Ahogy az interneten megtaláltam az egyesületet, még aznap telefonáltam, jelentkeztem és hétvégén már kint is voltam az első sétáltatáson. Ez előtt nem igazán sétáltattam még kutyát, de ez egyáltalán nem jelentett problémát, mert mindenféle habitusú kutya volt, így a tudásomhoz mérten ajánlottak ebet. Először könnyen kezelhető, nyugodtabb ebeket vittem ki, egészen addig, ameddig sikerült elsajátítanom a kutya nevelés és az ebekkel való bánás alapjait. Valaki mindig ott volt az egyesülettől ha szükség volt rá, segített, tanácsokkal látott el, tanított engem. Az elején nagyon bizonytalan voltam, nem tudtam miképpen kéne viselkedni a kutyák környezetében, ezért a séták nem csak kellemes szabadidős programok voltak, hanem tanulás is. Nagyon jó érzés volt látni őket boldogan, és kíváncsian sétálni, az ül, fekszik alaputasításokat tanítani nekik. Minden alkalommal mikor jöttem a kutyák boldogan ugrálva vártak. A többi önkéntessel és az egyesület tagjaival minden hétvégén nagyokat sétáltunk, és ahogy a kutyák okultak, úgy én is. Szépen lassan megismertek, tudták, ha jövök, séta lesz a ligetben, nagy öröm volt mikor már a legkisebb mozdulataimra is oda figyeltek, nézték mit csinálok és kíváncsian várták a következő feladatot.
Egyre nagyobb mozgás igényű kutyák kerültek a kezembe, húzták a pórázt és törtek előre, nehezen tudtam őket kezelni, de nem volt probléma, inkább csak kihívás. Szívesen sétáltattam a „nehéz fiúkat” is, mert minden egyes sétánál egy kicsit több lettem, és nem csak egy élménnyel, hanem a kutyás ismereteim is bővültek.
Az önbizalmam is nőt és nem féltem, hogy valamit rosszul csinálok, csak élveztem az ebek társaságát, a labdázásokat a pályán, ahogy lelkesen futnak hozzám és addig nem nyugszanak, amíg nem adtak puszit.
Hogy mit kellett adnom? Hetente körülbelül egy órát a szabadidőmből, egy kis simogatást és törődést. De én közben többet kaptam vissza: heti egyszer kellemes testmozgást egy jó környezetben, és kedves, segítőkész társaságban. Sok-sok lelkesedést és örömet a kutyusoktól, a puszikról nem is beszélve. Rengeteg köszönetet és csillogást az ebek szemében. Az új kutyás ismeretek meg csak a hab a tortára, mégis fontosnak érzem, hogy mindenki tisztában legyen vele, hogyan is kell bánni egy állattal. Ez a heti egy-két óra a kutyáknak ezerszer többet jelentett: egy kis szeretetet kaptak, ami betöltötte a szívüket, egy sétára való újdonságot, és természetet. De igazából ők esélyt kaptak, esélyt a tanuláshoz, esélyt a jól nevelt kutyává váláshoz, nagyobb esélyt a gazdihoz kerüléshez.
Nem is emlékszem mikor volt olyan nagy öröm a szívemben, mint mikor egy kutya gazdis lett. Mert az igazán nagy jutalom a munkáért, az ez. Amikor egy kutya otthonra talál, és tudtuk, hogy a mi foglalkozásunk nélkül ez nem történhetett volna meg. Hirtelen mindenki lelkesebb lesz, tudja, hogy minden kutyának ez jár, és hiszi, hogy ez valóra is válhat. Ezzel a lelkesedéssel kezdtem el foglalkozni a Jackson nevű bulltípusú kutyával, akinek nagyon nagy a mozgásigénye. Az első közös sétánk után kicsit megijedtem, hogy talán nagy fába vágtam a fejszémet, de egyre könnyebb volt vele sétálni, fegyelmezettebb és nyugodtabb lett. Éreztem, hogy minden egyes foglalkozás megéri, minden egyes sétával okosabb lesz. Én meg fittebb :)
Majdnem másfél éve önkénteskedem itt, bőven túl vagyok az 50 órán. Hobbiként járok ki, nem azért, mert kötelező teljesíteni. Ha nevezhetem hobbinak, akkor a világ leghasznosabb és sokoldalúbb szabadidős tevékenységét választottam. Mi lehet hasznosabb a közös mozgásnál társaságban és közben adományozni. Nem pénzt, hanem időt és energiát.
A lelkesedésem pedig csak nő és nő... Minden egyes vasárnap délutánomat a kutyákkal töltöm, és már aznap este várom a következő sétát, ahogy a kutyák is, várják, hogy valaki foglalkozzon velük, elvigye őket sétálni. Nem nagy dolog, de nekik annál többet jelent." 82542. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:30:15 [24.] 
Yorkie Fajtamentés: Muca Hajniéknál:
"Szia 😄
Képzeld, odajött hozzám a Muca és felkívánkozott az ölembe 😊
Vagy fél órát simogattatta magát 😀"
"Ugye, hogy mennyire látszik az elégedettség rajta? ☺"
Áááááá, dehogy, Hajni!
Szenved mint állat!

 82541. ppa  |   Válasz erre2018-06-10 20:28:47 [25.] 
Jönnek a friss hírek :)
Yorkie Fajtamentés: Exekről: Bejelentkezett Maszatka, új nyári frizurájába

 [SZERVEZETEK] "Állat és Ember" Állatvédő Egyesület (üzenet: 82519, Kutya)
 
    / 3301 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.016397953033447 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail