Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9131120/24 Témák: 17278 Tagok: 107631 Legújabb tag: keresz02 Online: (71/8
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weboldal
Képtár

    / 3237 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] "Állat és Ember" Állatvédő Egyesület (üzenet: 80906, Kutya)
 
 80952. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:37:49 [1.] 
El ne felejtsétek: 2017. augusztus 26. szombat, 10-18h között, Pestújhelyi Közösségi Ház! Kutyajó Nyárutó!
A rendezvényen KÖZEL HUSZ szervezettel és kutyáikkal ismerkedhettek meg! Különböző kutyás sportok reprezentánsai, a Pólus Kutyakiképző Iskola tart bemutatót, hihetetlen trükkbemutató 3 kutyával, és találkozhattok JÓZSIVAL, a nyugalmazott rendőr-yorkie, drogkereső kutyával, aki szintén izgalmas meglepetésprogrammal vár, és barátjával-történetírójával, Katával is.... és ez a programnak csak egy része :) :) :)

Találkozunk ugye?
Sok színes programmal várunk, lesz tombola, szépségvereseny, és az önfeledt szórakozáson kívül meglepünk benneteket még valamivel:
kiváló állatorvosok interaktív előadást tartanak nektek.
Dr. Thuróczy Julianna, Dr. Balogh Lajos, Dr. Nyomárkay István és Dr. Szentgáli Zsolt olyan témákról beszél Nektek, amelyekről bárkitől nem hallhattok!
Ne hagyjátok ki!
 80951. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:35:26 [2.] 
Exek: Nózi :) :)
"Szia Kata!
"Szornyike" ma wellness programon volt. Nagyon ugyesen viselkedett, nem hisztizett,nem huzta magat.
Utana nagyot jatszott a mar korabban emlitett 40kg-s kutyaval, orult nagy kergetozes labdazas kerekedett.
Kuldok elotte-utana kepeket.
Puszi 80950. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:33:42 [3.] 
A felhívás az egyesület általános tevékenységére és a Yorkie Fajtamentésre is vonatkozik. Első időpont, melyben a segítségeteket kérjük, augusztus 26-a, a Kutyajó Nyárutó, melyre köszönettel vennénk a dolgos kezeket. Jelentkezés Melinda Beszterczánnál vagy Katánál

Felhívás!

Egyesületi kitelepüléseinkhez keresünk- jó hangulatú, vidám kis csapatunkba tettrekész, jókedvű, kellően aktív állatbarát személyeket, önkénteseket.

Az elsődleges feladat: a különböző rendezvényeken, programokon való Egyesületi megjelenés támogatása, koordinálása. Kellékek, kutyusok szállítása. A standunkon gazdikereső kutyusaink promótálása. Látogatók bevonása az állatvédelembe. Szóróanyagaink terjesztése. Játékos tesztek, kötetlen beszélgetések, igény esetén kézműves foglalkozás tartása az egészen kicsi látogatók számára.

Egyesületünk is részt vesz az Augusztus 26-án megrendezésre kerülő „Kutyajó Nyárútó” eseményen, már erre a programra is várnánk új segítőinket, önkénteseinket.

Ha úgy érzed, a fentiek alapján jelenléteddel aktívan tudnád támogatni kis csapatunkat, szerettel várunk.

A jelentkezéseket az alábbi email címekre várjuk:
melinda.beszterczan@gmail.com
kasznakata@gmail.com
 80949. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:32:39 [4.] 
A mai műtétesek: Dömper, Bounty, Romy Schneider ésTökcsi. Jól vannak, köszönik, már ettek egy kis vacsit is.

 80948. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:30:45 [5.] 
A másik szívférgesünk a XVIII. kerületben talált yorkie, Nyurga, - akinek társával együtt keressük gazdáját. Őbenne sajnos a férgek olyan, nem látható helyen vannak (ám bizonyítja meglétüket a tüdőaorta extrém tágulata, valamint a labor szerint igen erős szív- és bőrféreg fertőzöttség) ahonnan eszköz segítségével nem távolíthatók el. Marad tehát a több hónapos Doxycyclin kúra, közben szünetekkel, és utána az immiticide injekció, amitől rettentően ódzkodom (arzénszármazék, csak altatásban adható be, olyan fájdalmas), ám mivel Jerry és Nyurga kezelőorvosában maradéktalanul megbízok, ő pedig ezt javasolta, marad az Immiticide. Ja, és a HÁROM HÓNAPNYI KETRECNYUGALOM. Ez már most, nekem fáj. :( (és természetesen: a gonosz, aki bezárja, én leszek :( :( :( (Kata


 80947. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:28:10 [6.] 
Ma sikerült több képet lőnöm Jerryről, paksi szívférges gyerekünkről. Kettőjük közül, ha lehet ezt mondani, ő a szerencsésebb. Nála a szívférgek a tüdőaortában vannak, azaz olyan helyen, ahonnan kipecázhatók: szerencsére ő nem érzékel semmit abból, mennyire nagy a baj és mennyire aggódunk miatta (vagy Teca elmondta neki: ne szarj be, haver, nem olyan nagy ügy! Egyenlőre inkább azzal van elfoglalva, hogy folyamatosan vigyorogjon és mindenkit szexuálisan zaklatni próbáljon (ő nem műthető, mert a tüdőaortában lévő szívférgek miatt altatása igen veszélyes volna)
Pár ismerkedő kép Jerryről
 80946. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:26:46 [7.] 
Ugyanez elmondható Cooperről és Stepről. Step jellemzése remélem (munkafüggő) holnap elkészül. Utána lehet tolongani :) :) !
Cooper jellemzése: http://állatésember.hu/allatok_akt.php?id=000947 80945. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:25:49 [8.] 

Okosak, szépek, kedvesek, fiatalok - és még mindig gazdikeresők.... Léni és Rézi szokásos délutáni szeánsza:
Ha megismernéd őket:
Léni bemutatkozása:
http://állatésember.hu/allatok_akt.php?id=000954
Rézi bemutatkozása:
http://állatésember.hu/allatok_akt.php?id=000942
Várják a rajongók jelentkezését! :) :) 80944. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:23:55 [9.] 
Sipircünk négy éve gazdis (Lencsés Barbi, Hozzátok nagyon közel, a piac mellett lakik.) Kicsit gyengélkedik, ezért a leleteit küldte, és némi unszolásra fotókat.
Gyönyörű, mint volt, az idő - naná, ha fényesre van ... a popója - szerencsére nem fog rajta. Ilyen kis szépség, még mindig. 80943. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:22:49 [10.] 
Csapatunk (tagság, befogadók, önkéntesek) mindent elkövet azért, hogy a tyutyik jól érezzék magukat, míg várják nálunk az igazit. Ma Andi és Maya a két kedvencüket, Veilt és Samyt kirándulni vitték a káposztásmegyeri Farkas-erdőbe. Utána ezt írták:
"Szia Kata!
Nagyon köszönjük a mai napot. Igazi feltöltődés volt. :-) Holnap 17.30 fele ha nincs nagy meleg lehetne Vaillel?
Puszi: Andi és Maya"
LEHETNE! NANÁ! <3 <3 <3
 80942. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:21:27 [11.] 
Az első séta után, pórázon, a nagyvilágban: kicsit félve, de egyben győzedelmesen :) : Bounty, Frida Kahlo, Zed és Stella, sorrendben. Ma felkerült Stella jellemzése, a napokban felkerül Zed, Frida Kahlo és Stepé is még 80941. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:20:22 [12.] 
Adós vagyok még a tegnapi segítő
csapat képeivel! Nagy örömet okoztak azoknak a kutyáknak, akik nekik köszönhetően kijutottak a nagybetűs Világba, mert jó és szép a kert, de azért az új élmények az igaziak!
 80940. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:19:20 [13.] 
Veil szívféreg-negatív, ivartalanított, két kombinált, és veszettség oltással rendelkező westie-yorkie fiúgyerek: a westiektől hengerest testét, fejformáját és vakarékmakacsságát , patkányűző kedvét, yorkie őseitől színét és szépségét  örökölte. állatorvosunk becslése szerint 2015. januárjában születhetett. Idős gazdája otthonba került, ő pedig a karcagi temetőben húzta meg, és próbálta fenntartani magát. Nevét onnan kapta, hogy szőrzete teljesen összeállt rajta, páncélként lehetett csak – helyenként fűrész élű késsel – eltávolítani róla,s a bunda darabjai olyannyira ragaszkodtak egymáshoz, hogy ahogy húzta maga után, mint egy középkori női ruhán, másfél méter hosszú szőr-uszály (követte, azzal vonult naaaaagy peckesen.
Veil igazi kis mácsó pasi, ami egész lényéből sugárzik. Hogy csinálta, hogy a temetőben meghízott, nem tudni, hacsak nem vadászattal biztosította a táplálékát, egy biztos: kövéren került hozzánk. A pofátlan, mindig molesztáló, játékra hívó társak, a kergetőzések a kertben, a birkózások a tatamin rendbe tették azonban a kondícióját. Gyönyörű izmos, karcsú.
A társas örjöngéseket sosem ő kezdeményezi. Ha a csajok eleget rágják (szó szerint) a fülét, akkor bekapcsolódik, ám méltósággal, mint amikor a kondi szépét (férfiban) zaklatják női rajongók: módjával elviseli, de távolságot tart. minden távolságtartása lefoszlik azonban, ha rágcsálót vagy más állatot észlel, aki nem kutya. Akkor az ismerkedésről legfeljebb három vödör hideg víz beszéli le. Mert azok csak ne jöjjenek e hozzánk! Ez a mi területünk! A kutyáknál viszont ne zavarja a nagy létszám sem. Aki szimpatikus, azzal barátkozik, aki nem, nagy a hely, kikerüli, nem bújik hozzá, és ennyi.
Kutyával vitája – az is szájtépésig jut csak el – a vacsora kapcsán van. Mert az ennivaló célszerűen az övé kell(ene) hogy legyen.
Az embernek kedves barátja. Képes önálló életre Nem forog minden gondolata a gazdi körül, csinál ő programot (alvás, kerti szöszmötölés, ablakon kukucskálás, játékok, haverok) magának, de mindig örömmel fogadja az ember közeledését, legyen szó ölbe vételről, közös –akár igen hosszú – sétáról, együtt gyümölcsnasiról, vagy összebújva alvásról, játékról.
Nem erőlteti azonban rá magát a másikra.
Sétálni nagyon szeret. Kis termete ellenére igen sokat is kedvvel sétál akár. A séta az ingerek miatt fontos, az ingerek pedig azért mert okos, kellenek a számára a felfedezni való izgalmak.
Olyan családot szeretnénk a számára ahol vannak – békés – történése, de van a kutyának magánszférája is, tetszése szerint kimozoghatja magát a gazdival, de lehetőleg kertes házban, önállóan is. Szívesen játszik játékokkal is, és gyerekekkel is kedves, így kutyával bánni tudó gyereknek is kedves társa lehet.
Veilről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon, vagy a kasznakata@gmailcom e-mail címen, bemutatkozó levéllel 80939. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:18:08 [14.] 
Stella szívféreg-negatív, ivartalanított, két kombinált, és veszettség oltással rendelkező, 2 kg körüli súlyú yorkie kislány. Nyíregyházáról érkezett hozzánk, ahol „utcalány” volt. Gazdája elméletben volt ugyan, a gyakorlatban azonban nem sikerült rájönnünk, milyen előnnyel járt ez Stella számára: rusnya szőrállapotban volt, és társával, Zeddel, az utcán élt: életében nem volt még oltása, „természetesen” chipje sem. Az állatvédelmi bírság kilátásba helyezésével pedig abban a szent minutumban megint csak „gazda nélkül” maradt. Állatorvost nagy valószínűséggel még életében nem látott mielőtt a helyi állatvédők befogták. Ha lett volna már vizsgálaton, minden bizonnyal jelzi: a chip 2013 óta kötelező, anélkül nincs oltás, és rohad a kutya szája. Utóbbi megállapításához orvos sem igazán kellett, hiszen a szája szaga méterekkel megelőzte Stellát.
Az ivartalanítással együtt száját is rendbe hozattuk, ám az elhanyagoltság miatt csúnya ínygyulladás alakult ki nála, szájhigiéniájára ezért a jövőben is fokozott figyelmet kell szentelni: a megtörtént károkat csupán egyszeri rendbe tétel nem hozza helyre.
Stella egy evolúciós csoda! Hihetetlen természetességgel küzdötte le a hátrányokat, melyekkel indult: gyönyörűen használja a lakást, semmilyen lelki defektje nem maradt, kiegyensúlyozott, mindenkivel nyitott és kedves, és a pórázon is, pedig csak pár alkalommal gyakoroltunk, egyre biztosabban sétál. A szőrvágással és a fürdéssel (csak a nullás volt opció, mást a rasztákba állt szőrével csinálni semmit nem lehetett) mintha levetette volna a múltját és előzményeit: átment néha kicsit affekta úrilányba, és döntő részben imádni való, rettentő vagány kiscsajba. Annyira szerethető cserfes játékosságával, hogy ha nem tudnám, hogy jobb életet tudok számára olyan helyen biztosítani, ahol kevesebb az állat, egy pillanatig sem haboznék, nálam maradna!
Stella nagyon szerencsés lelki alkatú kutyalány: nem ijed meg az árnyékától, de nem is dimenzionálja túl magát és saját fontosságát! Valószínű, ennek köszönhető, hogy ivaros lányként egyben maradt egy olyan környéken, ahol ivaros pitbullok ténferegnek, nem kis számban, az utcán. Kétségtelenül van egy kiállása, és birkózásban a földtechnikája is elismerésre méltó: laza könnyedséggel csapkodja földhöz a nála hatszor-nyolcszor nagyobb fiúkat. Éppen ezért kedvenc edzőpartnerük is.
Kis túlzással sorban állnak, hogy játszhassanak vele.
Stella szereti a biztonságot adó szokásokat: a napirendje, amit magának kialakított, jószerével merevnek mondható: délelőtt birkózás 8-tól 9-ig, váltott partnerekkel, anya dolgozószobájában.
Ettől csak nagyon ritkán tér el, néha még este engedélyez a fiúknak rövidebb csörtéket.
Dél körül játék, különböző kutyajátékokkal, majd kummantás, délután kommandózás a kertben, este séta és vacsora és másnap indulhat a ciklus ismét.
Rettentő barátságos állattal, emberrel egyaránt. A nálunk töltött idő alatt egyetlen egy konfliktusa nem volt másik kutyával. Nagyon okos kislány mindent azonnal megtanul: rájött kétszeri vacsorázásból arra is, minek tülekedni a nagy csapatban, kicsi, sok esélye nincs, hogy az egész adagja az övé maradjon, ha több irányból jönnek a „siserék”. Ezért előételként egy-egy falatot ellop a többiekéből, majd kimegy, anyához és kap külön adagot, szülői felügyelettel, amit ennek megfelelően nem vehet el tőle senki, és még befeszülni sem kell, hogy az övé maradjon.
Ha idegenek jönnek hozzánk, úgy ugrik a nyakukba, mintha évekkel korábban külföldre szakadt családját látná viszont: ugrál a két hátsó lábán, szórja a puszikat, hozza és felajánlja a kutyajátékokat, és fergeteges bemutatót tart, mit kell velük csinálni.
Ritka dolog yorkieknál, de a macskák teljesen hidegen hagyják. Őt sikerült tesztelni a hozzánk bedobott kiscicával: szó szerint levegőnek nézte.
Ő valóban egy főnyeremény! Várja a hasonlóan főnyeremény gazdit!
Olyan családot szeretnénk a számára, ahol van másik állat, de nem csak az állat-társ, hanem családja is sokat és örömmel játszik vele. Szeretnénk, ha kevés időt kellene egyedül töltenie (kár lenne ezért az időért), és a leendő gazdi vagy otthonról vagy részmunkaidőben dolgozna, vagy pedig vihetné magával. Stella biztos nem fog úgy viselkedni, hogy egy kutyabarát munkahely hozzáállása negatív irányban változzon. Fontos, hogy a leendő gazdi kellőképpen aktív legyen, szeressen mozogni, csavarogni.
Stelláról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon, vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.

 80938. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:15:17 [15.] 
 80937. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:14:42 [16.] 


 80936. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:13:53 [17.] 
Egy kis háztáji gazdikereső (HÁHÁ!), avagy Luca, akiről eddig is tudtuk, hogy halmozottan hátrányos helyzetű, a laza térdszalag, a gyomorsav-probléma, az egyelőre visszatérő szemhéjszél-papillóma (szemölcs-szerű izé) és a... khmm... gyöngy természete mellé nemrég szív-ultrahangon járt, és hát persze, miért ne legyen még egy kis szívproblémája is? Egyelőre nagyon enyhe szívbillentyű-elégtelensége van, annyira időben kaptuk el (név szerint Barbi doktornő), hogy most még gyógyszerre sincs szükség, fél év múlva megyünk megint. De addig is, hogy ne unatkozzak, kifakadt két faggyúcsomója is, egyszerre (!), és sajnos nem faggyú jött belőle, hanem, mivel be volt gyulladva, inkább nem részletezem, hogy mi. Reggel semmi tünet, mire hazaértem a munkából, jött az eb hátából a trutymó. Valószínűleg begyűlt neki, feszült a bőr, ami fájt, és addig hempergett, dörzsölte oda magát mindenhez, amíg kifakadt. Ki lett tisztítva a két seb, átmosva, fertőtlenítve (most szexi ezüst patchwork-mintás lett a háta), de emiatt sajnos hanyagolnia kell a medencézést, és a ligeti pocsolyákat. Pedig az otthoni medencét egyedül ő használja, és locsoláskor egyedül ő "segít". :) 80935. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:12:23 [18.] 
Médivel ma pórázon "sétáltunk" ( = Médi tépett előre, Peti pedig próbálta lebeszélni arról, hogy átlépje a fénysebességet), erről most nincs kép, de arról van, amikor állatorvosnál járt Missz Kőagy, ínygyulladása volt ugyanis (lassabban evett, a rágcsarúd meg egy merő vér volt, mire megküzdött vele), amire kapott gyull.csökkentőt, és egyúttal a fogkövét is leszedte a doktornő. Médi valószínűleg nem járhatott sokat állatorvosnál előtte, mert úgy tépett befele az ajtón, mint akit egy nagy tál kaja vár a túloldalon. Amíg várakoztunk, addig sem volt hiszti, önmagához képest nyugodtan várta a sorát, semmi stressz. Sőt, még az asztalon sem esett le neki a húszfilléres. :) Azóta már jól van, ugyanúgy habzsolja a kaját, mint azelőtt. 80934. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:11:13 [19.] 
Spot is nagyon sokat változott, bár ő régen sem volt közömbös az emberrel, sőt, azonnal mindenkinek a nyakába ugrott, de most egyenesen flamenco-t jár, salsázik, és közben a fejünkig ugorva a levegőben osztja a puszikat. Hétről hétre megpróbálja magát eladni bárki emberfiának, -lányának. A képek már akkor készültek, amikor elfáradt a fejünkig ugrálásban. Reméljük, érte is eljön most már a gazdi, bár nem értem, miért nem vették még észre: nem nagy, nem fekete, nem problémás, nem idős. Cserébe középméret, kicsivel térd fölé ér, dekoratív foltos, mindenkivel kijön, szépen sétál pórázon, szobatiszta, mi kell még? 80933. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:10:11 [20.] 
Beköszönnek a panziósok (egy része): Spot, Austin és Madison. Mindhárman élvezték végre a jó időt, bár Madison szerint egyértelműen tart még a nyár (és igaza van), mert hárompercenként ment fürdeni, két rohangálás között. És hogy a vizes bundát mibe törölje? Hát erre vannak az önkéntesek. :)
Víz- és labdaimádó, bújós, kedves pörgőgép keresi élete (ember)párját. Egyelőre sikertelenül. Álomgazdi, gyere haza a nyaralásból végre, és vedd őt észre! 80932. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:08:56 [21.] 
Romy Schneider is egyre jobban él már... Mimóza Öcsike a nagy haverja


 80931. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:07:58 [22.] 
Cherokee-Zsálya gazdiknak azért különösen maximális elismerés, mert első kutyások és hihetetlenül jól, ügyesen, okosan, szeretettel kezelik a kutyákat. Üvölt róluk, hogy jóltartottak, imádják őket, családtagok, szeretik ők is a gazdikat és mindent megtesznek, hogy a gazdik elégedettek legyenek velük. Zsálya. Állatorvosok, kutyakozmetikusok dícsérik milyen jó a kondija, gyönyörű az izomzata. (a popsikép ezt illusztrálandó készült.


 80930. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:06:55 [23.] 
Cherokee és a kisgazdi:


 80929. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:05:59 [24.] 
Yorkie Fajtamentés: Ilyen szépségesek az execskéink: Nyüszi és Hajni <3

 80928. ppa  |   Válasz erre2017-08-15 20:05:12 [25.] 
Emberek...... sok emberrel kapcsolatba kerülök a vállalt feladatom kapcsán, hiszen a kutyákat kutyáknak nem adhatom örökbe. Sok nagyon kedves értékes barátot szereztem, és van úgy, hogy megsebeznek érzelmileg.
Ez a kiscica pár órát töltött csak nálam. Ő a hozzánk bedobott cica. Örökbefogadója nagyon nagy bajból húzta ki a cicát és engem is. Hiába kérdeztem a szervezetvezetők fórumán és akartak is segíteni, csak 50 km-nyire (és ők is nagy áldozatok árán) tudott volna segíteni két szervezet. Autónk nincs.
Örökbefogadója mégis, rendszeresen beszámol a cicáról. Tudja, ha érzelmileg mindegy lenne, én is egyszerűen csak ki kellett volna, hogy tegyem a kapun. Tiszteli a pár órai törődésemet! Köszönöm, Nóra!
A levél: "Egyre nagyobb, egyre szebb :) "


 [SZERVEZETEK] "Állat és Ember" Állatvédő Egyesület (üzenet: 80906, Kutya)
 
    / 3237 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.027326822280884 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail