Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9249002/17 Témák: 17537 Tagok: 108844 Legújabb tag: Tatyuek Online: (60/5
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weboldal
Képtár

    / 3365 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] "Állat és Ember" Állatvédő Egyesület (üzenet: 84101, Kutya)
 
 84147. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:54:13 [1.] 
Biztos sokan láttátok: ismét pályázatot indított a Bayer a Foresto nevével fémjelezve. A szavazatotokat szeretnénk kérni. Mi nem indultunk. Számtalan baráti szervezet azonban igen. Van olyan, akit az elsők között látnánk szívesen, mert megérdemlik és rá is szorulnak, ám már esélytelennek tűnik. A sok érdemes közül a debreceniek mellett kampányolunk. Azon túl, hogy rengeteg közös ügyünk és nekik négy féltestbéna kocsis kutyájuk van, tisztelettel, becsülettel teszik a dolgukat, A nyertességük esetén a fele díjat a bajban lévő mátészalkai menhelynek adják. És másfél milliónak több a fele, mint ötszázezernek.
Rájuk szavazva rögtön két szervezetnek is segítetek! Tehát: EGYÜTT AZ ÁLLATOKÉRT, DEBRECEN! KÖSZÖNJÜK! <3

https://www.foresto.hu/hu/menhely-palyazat/szavazas/
 84146. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:53:47 [2.] 
Yorkie Fajtamentés: A héten lett gazdis Morriskánk is. Bármilyen furcsa, nem aggódtam, hogy be tud-e illeszkedni. És igazam lett (rákérdeztem azért Babira, nem sirdogált-e)

"Semmi sírás. Első naptól kezdve velem alszik. Jön megy minden érdekli. Eszik apránként a többiek nem veszik el előle. Lent is nagyon szépen sétál. Szerintem tudja hogy haza érkezett ❤️"

És szerintem látszik is rajta. Morris, húsvéti frizurában.
Babi, megint nagyon köszönöm Neked, hogy idős kutyának adsz boldog utolsó éveket! <3
 84145. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:53:09 [3.] 
Yorkie Fajtamentés: nagy örömet okozott Vali is. Nano főnökasszony onnan kapta a nevét, hogy méretét nem is a mili-, hanem a nanométerrel lehetne legjobban kifejezni.
Amilyen kicsi, olyan határozott (ám imádnivaló) egyéniség - innen az "alattvalók" szó a levélben :)

"Kellemes húsvéti ünnepeket kíván Nano főnökasszony, és alattvalói!!! 😀 ❤ "

 84144. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:52:35 [4.] 
Yorkie Fajtamentés: Ahogy minden érdeklődőnek elmondjuk: az első két hétben - hiába szobatiszta a kutya - előfordulnak balesetek. A stressz, a bizonytalanság az új környezetben és számtalan minden még okozhatja. Ha a gazdi türelmes, szeretettel áll hozzá, ez akár napokon belül is rendeződik, ahogy Reniéknél is.
Reni és Bojne, és Bojne és a cicus kapcsolata pedig - ahogy a képeken is látszik, fejlődik, egyre szorosabb. És mindez egyszerűen a szeretet és elfogadás miatt.

 84143. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:51:48 [5.] 
Yorkie Fajtamentés: A húsvét a pihenés, ünneplés ideje lenne. Sokan azonban ilyenkor próbáljuk behozni a lemaradásainkat, vagy csak végezzük az aznapi penzumot.
Söjtöri Beautynak is komoly feladata volt. A tesó jelezte: nem kell ez a dög ide, randán morog így együttes támadást intéztek a porszívó ellen.
Ajha, de megbátorodtunk :) :) 😍🤣😁😃
https://www.facebook.com/AllatesEmber/videos/421428288649028/
 84142. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:51:10 [6.] 
Lénikénk is jelentkezett! Köszönjük, Bianka! Léni gyönyörű, és - ezt Bianka üzeni - nem szokott ilyen beszariképeket vágni, mint a szülinapi tortáson, de a gyertyától - a szándékkal ellentétesen: megijedt :) :)
Boldog, cupákos szülinapot, Léni! <3

 84141. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:50:34 [7.] 
Yorkie fajtamentés: Régi gyerekek.
Bentley közel 15 éves. Olyan, mint a dinamit. Kívánom, hogy minden kutyánk ilyen szép legyen, ennyire szeressék és megbecsüljék idősen is. Mert mindegyik meg is érdemli.
Ja, Bentley meghódította apát. Minden értelemben. Itt a képen épp: legyőzte :) :)


 84140. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:34:29 [8.] 
Újabb gyerekünk lesz gazdis: Mónival lényegében együtt töltjük a húsvétot. Előtte kétszer és péntek óta minden nap jön, több órát töltenek naponta együtt, ebből másfél órákat sétálnak. Jövő hét végén költözik is a gyerek :) :) :)


 84139. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:33:36 [9.] 
Köszönjük mindenkinek, aki ellátogatott ma hozzánk a Várkert Bazárba. Volt, aki célirányosan minket keresett, ami nagyon jól esett! Köszönjük a három szatyor adományt! Nagyon hasznos dolgok voltak benne, van, amit már ma este használni kezdtünk (Lazacolaj. Épp kifogyott a másik.)
Nagyon kellemes volt a hely.
Köszönjük az adományozóknak segítségüket.
123 ezer adomány érkezett, amit - büszkék vagyunk rá, szegények vagyunk, tán azért: mindig, minden számlánk rendezve van - a KÖVETKEZŐ orvosi számlánk kifizetésére fogunk felhasználni (tájékoztatásul: havi kb. 200 000 számlánk keletkezik alapellátásból)
Tehát: képek 84138. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:32:41 [10.] 
Yorkie Fajtamentés: Mikor hozzánk került, Tojgli olyan leharcolt volt, hogy összecsaptam magam: szegényem úgy nézett ki, mint egy árammal zaklatott, soványabb, használtabb wc-kefe. Rettentő sovány volt, szája rettentő állapotban. És a szeretet csodát tett vele. Gyönyörű, boldog kiskutya lett már nálunk, a szőre besűrűsödött, a szeme csillogó, vidám lett. Melindáéknál pedig kiteljesedett. Anyukáját jól be is szervezte önkéntesnek hozzánk. Ilyen csodaszép most.
 84137. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:32:08 [11.] 
Imádom a régi gyerekekről szóló leveleket, fotókat feltenni, családjukkal, velük ugyanis belsőséges kapcsolatban maradunk, ami általában az évekkel erősödik.

Mateóék is írtak:
"Szia Kati!
Tudom, már régen írtam.
Mateo egyre csodásabb! Látnod kellene, amikor okos szemeivel bámul és én megkérdezem tőle "mit szeretnél? Mutasd!" Erre vigyorogva elaktivitizza kérését (séta, kaja, bújjunk össze, stb.)
Egyszerűen imádnivaló! Már Tibit is teljesen megette,pedig annak idején két évig kuncsorogtam, hogy lehessen blökim.
Télen észrevettem, amint a jeges úton tyúklépésben haladtam, hogy nem csak lelassított, hanem lépéseimre is figyel, szinte "jajj, el ne ess nekem!" tekintettel.
Kisebb kirándulásokat teszünk az utóbbi időben, most már Tibi egészsége is megengedi.
Lesz egy társa. Az askánál a honlapon kiszúrtam egy gyönyörű, de rendkívül félős mini németjuhászkeveréket, Leonát, aki már elég régen bent van, gondolva, hogy majd Snapszal hárman a leendő kertünkben jól ellesznek. Egy hete adományt vittünk ki, és gondoltammegnézem. Ha nem lett volna kiírva a neve, nem ismertem volna fel! Elkezdett az a gyönyörű kutya befordulni, rendkívül lefogyott, szőre loncsos, szeme megtört -szóval egyáltalán nem hasonlít már a reklámfotójára. Nem sok lenne neki hátra, pedig még csak 2és fél éves, a menhelyen is aggódnak. Éreztem, ha nem veszem magamhoz, meghal, úgyhogy most harcolok párommal, és jövő héten elhozom. Már ismerkedem vele, még a simitől is fél.
Mateo szerintem jó társa lesz.

Millió puszi! 🐾 🐾 Edit
(azóta ott is van a kis félős Leona már beköltözött :) :) :)
(a Mateo mancsában lévő kacsát meg még tőlem kapta. Négy éve. Ekkora becsben tartja)

 84136. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:31:11 [12.] 
Köszönjük a kedves szavakat Karakkal. Ez azonban - előlről időben visszafelé megyek - Zsibrita András, a kocsi készítője, az Ebfizio fizio- és hidroterápiás központ és Dr. Seregi Antal érdeme. Bár műtve régen volt, de Doktor Úrra, akár éjszaka is számíthatok, ha baj van. És ez nagyon nem mindegy. E nélkül Karakunk már rég nem lenne, ahogy az ebfizió álhatatos munkája nélkül sem.Végülis a Húsvét hétfőjüket is rászánják a kölkeinkre. Nem sokan tennék meg.
Itt igazítja András a kocsiba Karakot és az átalakított Mű. Karaknak teljesen egyedi, speciális kocsija van. Köszönjük, András!


 84135. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:30:09 [13.] 
Ellenőrre 2011. január 21-e (!!!!) óta nem sikerült az igazinak rátalálnia. Hajlok rá, Ellenőr talán nem is annyira busong ezen. Lehet, én vagyok neki az igazi??? Pedig amilyen édes, okos, szép ez a kutya...
Nem normális a világ


 84134. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:29:19 [14.] 
Csuda egy darab Snapsz is. Ő mindenféle pancsolásokba - komoly férfi - nem száll bele. Viszont mindig talál magának ő méltóságosságához illó magaslati trónust (vagy lehet, Rosé elől helyezné biztonságba magát?)
Aztán, mint az angol kucsmás testőrség (gyönyörű bundája, ugye, neki is van), Karak kutyababakocsiját őrizte :) (Rosé persze ebben is megzavarta)
Jellemzését itt olvashatod: http://www.xn--llatsember-r4a4h.hu/allatok_akt.php?id=001040
Tűzoltó gazdik előnyben!


 84133. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:28:27 [15.] 
Mi ma hivatalosan megnyitottuk a strandszezont. Komolyan nem értem. Olyan kincsek hevernek nálunk parlagon, lassan két éve, mint Rosé és Snapsz.
Márpedig ahol ők vannak, ott a komolyság..... hát lehetetlen. Két hihetetlen találékony égedelem bohóc.
Rosé: róla videót kellett volna csinálni, ám amit művelt, nem volt képes követni a gép: medencébe, valamilyen játékkal a szájában be, valamilyen akrobatikus Elemmel fűszerezve ugrás ki. Bársonyfül labdáját Snapszot zaklatni rohanás közben feltétlenül ellopni, és ez, újra és újra, mindig új trükkökkel tarkítva.
Bemutatkozását itt találod: http://www.xn--llatsember-r4a4h.hu/allatok_akt.php?id=001060


 84132. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:27:41 [16.] 
Az első lépések (ez még 10 perccel a korábban feltett videó előtt készült):

https://www.youtube.com/watch…;
 84131. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:27:18 [17.] 
Nekem megvolt a húsvéti ajim. Mindenkinek azt kívánom, hogy hasonló nagy öröm érje:

https://youtu.be/HCe-q3V67wI

(és ha valaki azt mondaná, hogy Karakkal nem vagyunk makacsok, azt kikérjük magunknak :) :) :)
 84130. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:26:53 [18.] 
És csak mert nem győzzük hangsúlyozni, miért fontos a többszöri látogatás: hogy az örökbe adott kutya az első 10 perc után ilyen boldogan játsszon az új otthonában:
https://www.facebook.com/AllatesEmber/videos/571524456671124/
 84129. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:26:18 [19.] 
Ahogy a tegnapi beharangozóból Olvastátok, Bojne belépett a gazdisok sorába. 😊 Belvárosi kutya lett, egy kölyök perzsa cica mellett, aki már most akkora, mint ő. 😁 Bojnét bkv-val adtuk örökbe (ezekben az ínséges időkben... 😊) , a gazdi eljött érte, és így Bojne kapásból megtapasztalhatta, milyen a busz, a metró, a tömeg, stb. Kötélidegekkel rendelkezik, meg sem rezdült, egész úton érdeklődően szimatolt, nyugodt maradt. A pisi-kaki egyelőre elmaradt, az új hely miatt, de a lakásban sem volt, amíg ott voltam. A pár perces felfedező kör után a kiskutya kérdezés nélkül ugrott a kanapéra 😊 A gazdi Reni azért vett neki kutyaágyat, majd legfeljebb a cica használja. Néha. Az első találkozás a macskával kicsit megszeppentre sikerült mindkét részről, de az örökbe adás végére Bojne rájött, hogy nem ellenség, sőt, em is kell tőle félni, úgyhogy a levegőnek nézés művészetét gyakorolta. Bojne dolgozó kutya lesz majd a gazdival, keveset lesz egyedül, a fennmaradó időben még kirandulnak, és bkv-znak szerte a városban, ha már ilyen jól megy neki. A szerelem Renivel már most hatalmas, saját személyes véleményem szerint egyetlen egy "gond" lehet, hogy a "herceg" el lesz kényeztetve 😂.
Boldog gazdis életet, Bojne!


 84128. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:25:16 [20.] 
Egy négynapos pihi kiváló alkalom a ház körüli teendők vagy elmaradások pótlására.
Ha kutyát készülsz a családodba fogadni, vagy már meglévő kutyád háza megérdemel egy cserét (az igazán nívós házak horror áron vannak), Te azonban ügyes vagy, érdemes megpróbálkozni a DIY változattal.

Ehhez adnánk segítséget! Miszeretünk barkácsolni, a kutyáinknak a szükséges dolgokat s.k. sajátkezűleg megcsinálni. Javasoljuk Nektek is, mert öröm és büszkeség egy-egy jól sikerült darab!

Jó barkácsolást!
Örömmel vennénk az elkészült művekről képeket :) !

A kutyaház szerkezete - Az ábrán látható kutyaház könnyen elkészíthető készen kapható anyagokból. Alapvetően egy 5×5 cm-es lécekből készült keretből és 13 mm vagy 20 mm vastagságú, időjárásálló furnérlemezből készült külső borításból áll. A bejárat és az előtér elkülönül az alvótértől. Az alvótér falai, alja és teteje belülről egy kb. 4 cm vastagságú polisztirénhab lapokból készült szigetelést kapnak, amelyet belülről 6 mm vastagságú préseltlemezből vagy hasonló anyagból készült lapokkal borítunk.

Az alvótér padlómérete - A kutyánk marmagasságának minden centiméterére kb. 90 cm2 alvóterületet számítsunk. Például egy 30 cm magas kutyának 2800 cm2 (vagyis egy 40 cm × 70 cm = 2800 cm2) nagyságú területre van szüksége.

Az alvótér magassága - A plafon magasságának meghatározásához adjunk hozzá a kutyánk ülő helyzetben (a talajtól a feje tetejéig) mért magasságához 3-5 cm-t. Például egy 30 cm marmagasságú kutya ülőmagassága kb. 35 cm, így a plafont 38-40 cm magasságban kell elhelyeznünk.

A kutyaház teljes mérete - Például egy dalmata számára (amelynek magassága 50 cm, ülőmagassága 58 cm) a következő méretű kutyaház felel meg: alvótér: 50 cm × 90 cm; előtér: 30 cm × 50 cm; plafonmagasság: 62 cm; bejárat: 24,5 x 24,5 cm = 645 cm2; tető: 90 cm × 180 cm.

A kint lakó kutya: további fontos információk - Néhány nagyobb kutyafajta át tudja vészelni odakint a telet, ha van megfelelő méretű, szigetelt kutyaháza. A ház méreteit a kutya méreteihez kell igazítani. A méret rendkívül fontos, ha a kutyaházban a meleget a kutyának a saját testhőjével kell fenntartania. A nagyobb szőrzettel rendelkező fajták könnyebben viselik a hideget, mint a rövidszőrű fajták, például a tacskó, a csivava, a bulldog, a boxer, stb.

A kutyákat fiatal korukban és meleg időben kell hozzászoktatni az odakint való élethez. A gazdiknak fel kell készülniük arra, hogy ha nagyon zord az idő, előfordulhat, hogy a kutyát be kell engedniük az otthonukba.

A kutyaház külsejét időjárásálló anyagokkal vagy ólommentes festékkel kell kezelni. Azzal, hogy a kutyaházat nyáron és télen máshová helyezzük, kontrollálni tudjuk a napsütés, az árnyék és a szél hatásait.

Az alvótérbe helyezzünk almot. Erre a célra a szalmát javasoljuk, de használhatunk még faforgácsot, vagy összetépkedett papírt is. A pokróc használata azonban nem javasolt. Az almot 1-2 hetente, vagy szükség szerinti időközönként cseréljük ki és a ház belsejét tartsuk szárazon.

Télen az időjárással szembeni nagyobb védelem érdekében használjunk a ház bejáratánál vászonfüggönyt. Az előteret az alvótértől elválasztó falat készíthetjük kivehetőre, hogy nyáron hűvösebb lehessen a házban.

A házat helyezzük téglákra vagy salaktömbökre, hogy a padló száraz maradjon. Ekkor szükség lehet arra, hogy a bejárathoz rámpát vagy lépcsőt készítsünk, hogy a kutya át tudja lépni a magas küszöböt. A ház alá helyezhetünk valamilyen alacsony emelvényt is, ezzel egyben olyan helyet biztosítva a kutyánk számára, amire lefekhet, amikor nincs bent a házban.

Ha a jelenlegi kutyaházunk sátortetős és maga a ház elég nagy, behelyezhetünk a házba egy szigetelt plafont és leválaszthatunk benne egy előteret, hogy így télen melegebb legyen a házban.

 84127. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:24:05 [21.] 
Yorkie Fajtamentés: Morriskánkról is jöttek már hírek. És fotók is, ami Babitól, ugye, nagy szám :) :) :)
Olyan, mintha mindig is náluk élt volna, még az evésnél sincs gond.
És persze: húsvétre megszépült.

 84126. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:21:45 [22.] 
Yorkie Fajtamentés: volt gyerekünk, Érpataki Mese aki már Lekvár :) :)

Szia Kata! Remélem, sokkal-sokkal jobban vagy! Mi boldogan, csaknem minden nap Ligetkör jut Lekvárnak, óriási labdázásokkal. Ma a Hajógyárin voltunk, persze megint nem sikerült egy jó fotót sem lőnöm, úgy pörgött a kis majmocskánk. Olyan gyors, hogy kölcsönadhatnánk agárversenyre nyúlnak, sokan megcsodálják. Így megint egy pihenős fotót küldök, hogy lásd, megint nőtt egy kicsit a szempillája. 😁 Holnap már a 7. alkalomra megyünk a kutyasuliban, sokat változott és bátorodott. Nagyon Boldog húsvéti ünnepet kívánunk Neked, és sokszor puszilunk Lekvárral és Barnival. ❤️

 84125. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:20:57 [23.] 
Yorkie Fajtamentés: Samy és családja is jelentkezett. A képeik mindig nagy örömet okoznak, mert boldogság és harmónia árad belőlük:

"Kedves Katalin! Áldott húsvétot kívánunk Samyvel és Ágival! Nagyon élvezzük egymás társaságát!
 84124. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:20:22 [24.] 
Két régi gyerekünk is jelentkezett. Pardon (gazdinál: Padre) pontosan 10 éve lett gazdis: 2009-ben. Neve (Pardon) onnan, hogy az állatorvos, akinél leadták és segítségünket kérte, lelkesen szabadkozott, hogy a "nyakunkba varrta". A 10 év alatt ázsiója nem csökkent, hanem - ha lehet, csak nőtt:

"Zalakaroson üdültünk, igazi kis úri kutya volt. Imádom. Hála Istennek jól van. Még kap mindent. Látod igazi szörös gyerek. 💓💓💓💓😘😘😘"😘

 84123. ppa  |   Válasz erreTegnap, 08:19:30 [25.] 
Yorkie Fajtamentés: Söjtöri Szveti készül a vőlegény, Söjtöri Kedves érkezésére: :) :) :)

"Nagyon izgatott volt a kozmetikusnál 🤣(majdnem elaludt) .... imádom ! Puszi
 [SZERVEZETEK] "Állat és Ember" Állatvédő Egyesület (üzenet: 84101, Kutya)
 
    / 3365 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.015681028366089 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail