Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9270376/58 Témák: 17595 Tagok: 109065 Legújabb tag: MichealRobert Online: (105/11
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weboldal
Képtár

    / 3386 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] "Állat és Ember" Állatvédő Egyesület (üzenet: 84650, Kutya)
 
 84696. ppa  |   Válasz erreMa, 14:22:30 [1.] 
Hisszük, hangoztatjuk, hogy az állatvédelmi krízishelyzet egyedüli humánus megoldása: az ivartalanítás. Nem menhelyek és különösen nem sintértelepek garmadája, állami pénzen intézményesített állatkínzás és öldöklés. Hidd el, nem akarod tudni, Magyarországon évente hány állatot írtanak ki, mert fölösleges, hány vegetál, vagy hal meg méltatlan körülmények között, mert NEM_KELL. Igen. Ember is. Csakhogy mi állatvédő szervezet vagyunk. Most olyat sikerült azonban kitalálnunk, ami nem csak az állaton, az emberen is segít. Pályáztunk az ötlettel és úgy tűnik, másnak is tetszett: az Uniqa Cherrisk pályázatán 300 ezret nyertünk, és kiegészítve saját 50 ezer forintnyi kerettel, a legszegényebbeknek (hajléktalanok, mélyszegénységben élők, egykeresős háztartások, gyereküket egyedül nevelők) szeretnénk segíteni.
Nincs pénzt a zsebből kiéneklő bülbülmadárkánk: ennyi a keret. Pályáztunk, nyertük, kiegészítjük. Csatlakozhatsz (a számlánkra utalva "ivartalanítás" címszóval, és akkor hosszabb lesz a takaró. Takaróhosszításra kértük az önkormányzatot és a helyi nagyokat, ugyanis ez lokális akció.
Hogy hatása érezhető legyen, a XV. kerületieknek szánjuk.
A segítségeteket is kérjük!
Osszátokmeg, tegyétek fel a XV. kerülethez kötődő különböző fórumokra, nyomtassátok ki, vigyetek el tőlünk kinyomtatottakat, tegyétek ki a kerületben frekventált helyekre, szóljatok Mári néninek, hogy itt az alkalom. Vigye a kandúrjait, ne vernyogjanak a fületekbe bagzáskor! (Az illatokról már ne is beszéljünk! Azok tán még azt is megérik, hogy autóval elvigyétek macskástól, mindenestől,és vigyáztok, meg ne szökjenek a műtét előtt az utsó pillanatban.
Igen. a műtét INGYEN_LESZ. Csak a gyógyszert (és ha gallért a gazdi nem tud szerezni valakitől, akkor azt kell kifizetni.Jelentkezni 12-étől lehet!
Azaz:
 84695. ppa  |   Válasz erreMa, 14:21:36 [2.] 
A műtétes aprónép jól van. Karakom a gyönyörű mosolyán túl bibircsókátlanítva is lett. Mert nem akar a balotai rémhez hasonlítani. Így ő most sok helyen lyukas kutya :) :) De még 13 nap és teljes szépségében fog pompádzani - és mehet újra úszni is. (addig nem). 23-a az első lehetséges időpont.
Bruce megúszta, róla még egy labor is készült, mert orvosaiban felmerült pár dolog, amin az altatás félrecsúszhat (az ő altatásától nagyon félünk.)
Gerda és York jól van. Ők ivartalanítva lettek.
Jamaica pedig egy fergeteges hasmenéssel kimentette magát. De csak időlegesen (érdekes, a hasmarsnak itthon nyoma sincs. Bár mondjuk ettől nem vagok elkeseredve.
Kinyúltunk.
És holnap is kemény nap lesz: Fülecsk műtétje, ill. Rózsabimbónak egy nagyon fontos vizsgálata.
Gazdihoz költözik ezen kívül még holnap Summer.
 84694. ppa  |   Válasz erreMa, 14:21:03 [3.] 
Szépen kérlek Benneteket, ma délután ötig gondoljatok nagyon sokat ránk. Három "rizikó-gyerekünk" - Jamaica, BRUCE LEE és KARAK - lesz altatva. Igen, szájtoilett, rutinbeavatkozás (Jamaicánál és Karaknál szemhéjszéli daganat eltávolítás), na de Jamaica szívbeteg, a többieket meg tudjátok..
Kérünk sok-sok pozitív energiát Bruce Leenek, Karaknak és Jamaicának.
York és Gerda pedig ivartalanítva lesz.
Köszönjük! 84693. ppa  |   Válasz erreMa, 14:19:59 [4.] 
Olyan jó ilyen leveleket kapni :) :)
Ledér és Molly Hudini szintén párban ment gazdihoz. Az ő "szüleik" írtak: (Ledér lett Cserkó, mert mégis, milyen név az, hogy Ledér🤣🤣🤣. (hát beszélő :) :) :) )

"Kedves Kata!

Hát bizony nagyon gyorsan elment ez az egy év, amióta elhoztuk a két kutya kislányt a KATA ANYA CSAPATÁBÓL. Szuper volt a kiválasztás, nem is hiszem, hogy ezektől a kutyusoktól vannak-e aranyosabbak és szebbek ! Mindenki imádja őket, pláne a hét unokámnak a nagy kedvenceik. A régi kutyuskánk Bodzika csendesebb visszafogottabb, a Mollyka lustácska, nagyon szeret ölbe lenni, igazi kis bújós hölgy, de Cserkón látszik, hogy még kis ifjonc. Őrzi a házat, mindig akad valami dolga, egész nap rohangál, és őt ritkán lehet ölbe venni. Nálunk minden a legnagyobb rendben a picikkel.

Katám nevelj még sok-sok ilyen kutyuskát az állatszerető embereknek, mert egy kutyus (pláne meg három) annyira szuper dolog. Amit Te teszel az állatokért és a csapatod az fantasztikus, minden elismerésem a Tietek!!! Felnézek rátok, imádunk és puszilunk. Márti és István."


 84692. ppa  |   Válasz erreMa, 14:19:06 [5.] 
Yorkie Fajtamentés: Ritkán kérünk anyagi segítséget, most kénytelenek vagyunk. Úgy alakult, hogy két igen komoly műtétet: Fülecske fülműtétjét és Rózsabimbó szemlencsecseréjét kell levezényelnünk "év végén": Az állatvédő szervezeteknél ugyanis szeptember az.
Október elején kapjuk meg az 1%-ot, de nekünk ezeket addigra rendezni kell.
Hatalmas öröm is ért azonban bennünket. Fülecske füle külsőre brutális. Füldaganat! felkiáltással érkezett. Elgondolkodtatott bennünket azonban, hogy a másik füle is.......... hát.... izé. Szóval: protokoll szerint elment MRI-re, hogy az megerősítse vagy kizárja a daganatot (ahogy bőrkaparék-vizsgálat is történt minden kolera-dögvész-pestis kizárására, és vérlabor az altatás miatt). És nagy örömünkre kevéssé tartja a leletező orvos valószínűnek - természetesen biztos csak műtét közben derül ki -, hogy ez daganat lenne. Bármilyen döbbenetes, úgy tűnik, hogy ez egy döbbenetesen elhanyagolt fülgyulladás eredménye. Biztosan fel kell tárni a középfület, de talán nem a belsőt. Mindkét fület műteni kell tehát igen nagy beavatkozás várható.
Az MRI 70 ezer körüli költség, a műtét, reméljük, megáll 100 ezer körül, pontosat mondani orvosunk természetesen csak utána tud (módosítanom kell. a két fület Seregi Doktor Úr egyszerre tudja műteni, így az 150 ezer körül lesz). 170 ezer körüli tehát a várható költség, (a módosítás szerint 220 ezer a műtét és az MRI. A labort bőrkaparékot, szívféregtesztet is figyelembe véve kb. 250 ezer.
Ehhez most "Fülecske" jeligére segítséget kérnénk, hogy ne a többiek rovására menjen Fülecske gyógyulása
A műtét 11-én lesz.
Számlaszámunk: 12010453-01006150-00100004
Nagyon Köszönjük mindenkinek, aki segít!

 84691. ppa  |   Válasz erreMa, 14:18:01 [6.] 
Médivel vasárnap a Daru-dombnál sétáltunk Csepelen. Remek séta útvonal, több km hosszan a Duna mentén, akár közvetlen a Duna parton, akár fent a dombos részen. Gyönyörűen felújított, karbantartott fás, füves, bokros részek vannak. Bőven akad lejárat a vízhez, akár közvetlenül, akár beton tömbről leskelődve a túlpartra. Médi nagyon élvezte, tudott vizezni is. Kacsákat és hattyúkat is látott, ez utóbbival volt egy kis szócsata (erről majd később), volt dombra fel, dombról le menet, csigával ismerkedés, festői környezetben rágcsázás, szóval nagyon jó hangulatú kirándulás volt, remek kis séta útvonal ez, jövünk még ide máskor is.
Egyetlen negatívum volt csupán, kevés volt a szemetes menet közben, de ennél nagyobb bajunk sose legyen :-)
Köszönjük az útvonal tippet Győrffy Vikinek :-)
Médi részletes jellemzését itt találjátok: http://xn--llatsember-r4a4h.hu/allatok_akt.php?id=001007
(Szilvi)

 84690. ppa  |   Válasz erreMa, 14:17:21 [7.] 
Aranyom, azon túl, hogy a legokosabb, legszebb, legaranyosabb, a legjobban úszó mozgássérült yorkie IS. IMÁDOM!

https://www.facebook.com/AllatesEmber/videos/2446961655581247/

Mit gondoltok? Szerintem tegnap óta Karak agyban teljesen összerakta: ha így és így csinálok a lábaimmal, akkor előre haladok, nem süllyedek el, ez nem egy ellenséges közeg (és kellemesen simogat). Több videó is készült, nem rakom fel mindet de egyre inkább azt látom, pl. fordulóknál sürgeti szinte Dórit: csináljuk már! Nem érek rá! és nagyon élvezi!

https://www.facebook.com/AllatesEmber/videos/432626444127224/

 84689. ppa  |   Válasz erreMa, 14:15:56 [8.] 
Hol elborul, hol süt a nap, hol esik. A gyerekek: megunták :) :) :)
Szunyálnak. A két dolgozó kutya (Bruce Lee és Füge Frankie, akik az Ebgatta napon voltak, teljesen kifeküdtek :)

 84688. ppa  |   Válasz erreMa, 14:15:16 [9.] 
Két nagyon kedves fiatal lány - már mondhatom, úgy gondolom - csatlakozott a csapathoz: érkezési sorrendben: Mariann és Olivia. A munkájuk kincset ér! A félőseknél próbáljuk velük áttörni a blokkokat, és a kutyák idegentűrésének alakításában, sétáltatásában segítenek.Mariannának négy mentoráltja van: Crash, Rózsabimbó, Csincsi és Nyurga. Ha valamelyikük gazdásodna, akkor Double Debby vagy Thirza lép a helyébe :)
 84687. ppa  |   Válasz erreMa, 14:14:10 [10.] 
Nagyon kedves barátunk a my bulldogshop, mely a segítségetekkel elkényeztet bennünket.
A múltkor a stresszfalat áttörő jutifalat (ld. CSincsi és Dobule Debby pórázas produkcióját, most pedig gyógynövényes szappanokat kaptunk nekik, és a felajánlóknak hála.
Bodrumka volt az átvevő bizottság, Karak pedig használatba is vette rögtön az egyik citromfüves szappant. Amúgy is gyönyörű, természetesen,de most rettentő pua lett a szőre, ami rövid szőrnél meglepő, és igen finom, diszkrét illata lett.
Nagyon köszönjük!

 84686. ppa  |   Válasz erreMa, 14:13:20 [11.] 
Tartozom még a harmadik kozmetikázott gyerek - Bodrumkánk - megszépített fazonjával. Bodrumon mondjuk a lénye a legszebb, de azért a külseje sem "kutya" (ja, de az :) :) :)
Bodrumkánk bundája a kedves doktornővel történt karamboljának hála, nem lesz sohasem tökéletes már. A lelkén nem hagyott nyomokat az égés. Azt gondolom, hogy ez nagyban köszönhető dr. Zoltán Dávidnak, meg annak a pici embernek is, aki a kéthónapos kórházi tartózkodása alatt szeretgette.
Már csak a gyönyörűen gyógyult sebek (köszönjük Antal Seregi Doktor Úrnak) emlékeztetnek rá, hogy bizony, többször is üldögélt Bodri a felhő szélén

 84685. ppa  |   Válasz erreMa, 14:12:37 [12.] 
Hihetetlen ugyan, mégis igaz: ELLENŐRNEK LÁTOGATÓJA VOLT: A család évek óta követi Ellenőr életét, mostanra költöztek olyan környezetbe, hogy a pincserlányuk mellé társat is szerethetnének. Ma megtörtént az ismerkedés. A felek kölcsönösen szimpatikusak voltak egymásnak (sőt, bent volt a látogatás alatt bandázni Cooper és Sziporka. Ők is - de Sziporka már exFüstikénk barátnője lesz), úgyhogy folytatjuk. A látogatók tisztában vannak azzal: Ellenőr 8 éve él velem. Lehet, pár nap múlva dönt úgy, hogy ő hazamenne a banyájához. Azt s tudják: őt épp a myolc év miatt többet kell majd látogatni. Vállalták.
Meglátjuk.
Ez is az egyik szemem sír, a másik nevet, mint volt Belmondóval, RoK(o)kóval, Söjöri Popsifülessel, Mateoval és sorolhatnám. De tudom: mindegyikükkel jól döntöttem, hgoy segítettem (nem csak engedtem) őket elmenni.
 84684. ppa  |   Válasz erreMa, 14:11:53 [13.] 
Yorkie Fajtamentés: Mivel a harmadik találkozó is tökéletes volt, hatalmasat - és minaszerűen - sétált Summer leendő családjával, egyértelműen szeretné őket, és egyértelműen természetét, vérmérsékletét és korát tekintve, ő ebbe a családba az ideális kutya, kölcsönösen eldöntöttük: szeretnénk, ha Juditékhoz költözne, így már a lehetséges költözési időpontot egyeztetjük.
Juditék nagyon jó kiskutyát kapnak.
 84683. ppa  |   Válasz erreMa, 14:11:11 [14.] 
Több "Nagy Dolog" történt a hétvégén.
500 ezer forint értékben vissza nem térítendő támogatást nyertünk a NEA normatív pályázatán. Mivel a mosás ennyi állatra 3 kg-s de 5 kg-s töltősúlyú mósógéppel is heroikus harc csak, ipari mosógépet áhítottunk és vehetünk (egyszerre 15 kg ruha fér bele), a maradék összeget pedig saját gondozásban lévő kutyáink ivartalanítására fordítjuk.
Nagyon sokat lendít rajtunk.
 84682. ppa  |   Válasz erreMa, 14:10:43 [15.] 
Olyan ajándékot kaptam az élettől, amit kevesen és ritkán kapnak. Mondhatnám, hogy csodában volt részem, de ez így nem igaz. A csodában részem van azóta minden nap, hogy Karak belépett az életembe. Ő az én CSODÁM, a tanítóm, aki ma is egy hatalmas ajándékot adott nekem.
Karak hétszer bénult le. Ahhoz, hogy hétszer bénulhasson le valaki, hatszor talrpa kell állnia. Nem köszönhetjük meg eléggé Antal Seregi Doktor Úrnak, és az Ebfizio fizio- és hidroterápiás központnak a segítségét. DE: ha ember volna Karak, biztosan nem állt volna fel, "No para, most egy kicsit megbénultunk, de van segítség, meg anya is rugdossa a valagam" alapon hatszor. Hetedszerre is próbálta, de nem sikerült.
Voltak nagyon rossz napjaink tavaly november óta, amikor ez történt, volt rossz állapotban, de soha nem adta fel. Láttam, hiába példálóztak többször, többen az euthanáziával.
Szeretjük egymást. Ha ő is akarta volna, én megérteném. És ma, 8 hónap bénaság után (igen, közben tornáztunk, masszírozásra, fizkoterápiára jártunk, megtettünk mindent), szóval ma: Karak ÚSZOTT. És legtöbben szkeptikusan fogadták, hogy nem fog az menni. De ment. Már az első alkalommal. És tudtam, hogy menni fog.
Köszönöm, kiskutyám, hogy megint GYŐZTÉL!!!! (és ki a franc mondja, hogy egy kutyának MENNIE kell, ha egyszer ÚSZHAT is! Hát mi innen ÚSZNI FOGUNK. És pont.)
https://www.facebook.com/AllatesEmber/videos/508254933322588/
https://www.facebook.com/AllatesEmber/videos/508254933322588/


 84681. ppa  |   Válasz erre2019-09-06 19:44:04 [16.] 
Yorkie Fajtamentés: A múlt csütörtökön Nyunyuka megúszta az ivartalanítást mert betüzelt szobafogságot nyert viszont vele. Csak egyedül, vagy olyan veszélytelen fickókkal lehet kint az udvaron, mint Nyurgánk. Nyunyu nagyon aranyos, elfogadó kislány

 84680. ppa  |   Válasz erre2019-09-06 19:43:20 [17.] 
Yorkie Fajtamentés: Holnap Rosie is látogatót kap :) Első találkozás lesz.


 84679. ppa  |   Válasz erre2019-09-06 19:42:34 [18.] 
Yorkie Fajtamentés: Ígértem, hogy a tegnap megszépültekről ma képeket hozok. Szép volt az idő, lehetett fotózni.
Summer, aki rövidesen gazdihoz költözik.
Két látogatáson már túl vannak. Holnap lesz a harmadik. Summer valamennyi családtaggal találkozott műr holnap Judit és a gyerekek jönnek a harmadik randira.

 84678. ppa  |   Válasz erre2019-09-06 19:41:52 [19.] 
És Teki legnagyobb haverja, Colin, aki kb. 10x akkora, mint Teki. Ez azonban nem gátolja őket semmiben :) :)
Mindketten 1 év körüli, boldog kamaszok. Boldogok, most már. Colin az Egyeki Gyepmesteri Telepről érkezett hozzánk.

 84677. ppa  |   Válasz erre2019-09-06 19:41:04 [20.] 
Egyre szebb Teki! Szebb és erősödik is. Nem csoda, hiszen a legjobb barátja Colin, akivel hatalmasakt bunyóznak. Attól erősödik szépen az izomzat :) Hatalmas zsivány, egyre nagyobb az önbizalma. Már senki nem hinné el, hogy ő a kis régi teknős-páncélos.

 84676. ppa  |   Válasz erre2019-09-06 19:40:16 [21.] 
"Állat és Ember" Állatvédő Egyesület 3 új fényképet töltött fel ebbe az albumba: „GAZDÁT KERESO YORKSHIRE TERRIEREK ÉS KEVERÉKEIK”.
Tegnap, 9:50 ·
Ebben az albumban a Yorkie Fajtamentés gondozásában lévő, gazdát kereső védenceink találhatók. Érdeklődni lehet róluk a kasznakata@gmail.com e-mail címen vagy a 70/223-6476 telefonszámon, Takács Katalinnál.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1930556857013963&type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARBoUuDlPWpa4t7ICanAbP8EnYckRI0YOdvY4gYZ2b1TXOXlikDJDoMz6-GATSFFo-kiHbhvvHivzXTwRtshmSCorRTnIxhffQVbutd9TLbPKySCAsUBrHz26wXM86FiuFNk04rWrlpZU0JlOSZ3AmhWa26EoJPl6oqvGbAo7W4GlL0thsby52MxJoDPhkI4fmN1slPvUs0tCQlont5osPtGLKR_8O6qTXjsnNBR0fJU5WbE4kHJiZGgG_1OUDpUDIwEdITHgZY25aZMAJgFqGcmOI_Bub7jNn4efvaJeUR92yNu69MWhffsUyYkCUATo7REThTZlHyZtTLC76LMGVRPzzjM90mKp0Le0EYtMHjhyilhFmxZKRnMcSLi97ZicpDYz_BM45UjEmNwUID9bLySWIoMoyCPCCdVvZCkXqMizkK9YnaNHemiaow6Zb9qmrnDr3s1TIalD88&__tn__=-UC-R
 84675. ppa  |   Válasz erre2019-09-06 19:39:31 [22.] 
Yorkie fajtamentés: A szépséges NEM királylány, hanem királyfi: Füge Frankie. 7 és fél éves kedves apróság (Igen, eszébe sem jut már harapni. Annál inkább szétriszálni magát :) :) :)

 84674. ppa  |   Válasz erre2019-09-06 19:38:49 [23.] 
Sziporka is hihetetlenül sokat fejlődött az utóbbi időben, úgy külsejében, mint viselkedésében: lassan tökéletes úrilány, hasonlóan rendezett külsővel.
Szépen haladunk - sok-sok jutifalattal - a tökéletes póráztechnika irányába. A héten, ha lesz segítőm, már az utcát is kipróbáljuk

 84673. ppa  |   Válasz erre2019-09-06 19:36:51 [24.] 
Yorkie Fajtamentés: Ez a szerelem szimpla ajándék-átadásként indult, majd önkénteskedés lett belőle, s végül: egy mindent elsöprő vonzódás. Hiába, aki önkénteskedik, sokszor drágakövet talál.
Falatka is rövidesen költözik. Amint egészségi állapota (csúnya felkopaszodásának gyógyulása) megengedi.


 84672. ppa  |   Válasz erre2019-09-06 19:35:54 [25.] 
Egyébként: mint kiderült én három TÜNDÉRT küldtem a kutyakozmetikába, ezt mondta a Szvetiben Viki, nem három kutyát :) :)
Varamit összekevertem


Yorkie Fajtamentés: Nem csak szépülünk. Mindent megteszünk a gyógyulásért és okosodunk, meg persze játszunk.
A székesfehérvári ASKA-tól átvett kislány - mily meglepő (mily fantáziadús - tőlem) Fülecske lett a neve - hétfőn átesett a "mindenlaboron, ma MRI-re ment.
Nem, nem fogunk tévészerepelni vagy roadshowzni vele. Nem lesz melodrámás csöpögés (attól viszont az ellátása pont ugyanolyan sokba fog kerülni :) )Attól a perctől, hogy tudjuk átvesszük: időpontokat foglaltunk, szabadságon lévő imádott állatorvosainkat zaklattuk (na igen, igen, a facebook hatalma), adjanak időpontot, előírást stb. És adtak. Így pénteken jött, mára túl vagyunk MINDEN vizsgálaton, s az eredmények (bőrkaparék, fertőzőbetegségek kizárása, vérlabor,, szívféreg-eredmény, MRI) kész lesz, és igen, már műtéti időpontja is van. Úgy, hogy addigra minden elkészülhessen.
Igen, kérni fogunk segítséget, és megköszönjük, ha kapunk. Ám ez akkor fog megtörténni - UTÓLAG - amikor a kérés mellé már számlákat, és műtéti számlákat tudunk tenni.
Szerintünk így korrekt, és ez a tisztességes sorrend.
Addig sem búsulunk persze.
Miért is tennénk, hiszen mindenütt a legjobb kezekben lesz. És meggyógyul. Pont.
Fülecske délután a haverokkal a kertben bandázott addig is.


 [SZERVEZETEK] "Állat és Ember" Állatvédő Egyesület (üzenet: 84650, Kutya)
 
    / 3386 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.016351938247681 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail