Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9415353/14 Témák: 18435 Tagok: 111598 Legújabb tag: abble112 Online: (51/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 3 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Kölykök felnevelése és egészségük megtartása egészen öregkorukig (üzenet: 53, Pásztorkutyák Ázsia szívéből)
 
 53. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-07-11 12:40:57 [1.] 
"Állatorvosi szakmai berkekben már köztudott, hogy egy, az utóbbi évekig alig ismert parazitózis van terjedőben, illetve már Magyarországon is jelentősen elterjedt. Neve Dirofilariózis, szúnyogok terjesztik, és mind a kutyákat, macskákat, mind az embereket veszélyezteti.
Az utóbbi pár hétben minden kisállattartónak igyekeztünk tájékoztatást nyújtani erről a veszélyről, hiszen a hazai kutyaállomány körülbelül 10%-os fertőzöttségét saját vizsgálataink is megerősítik. (Ez azt jelenti, hogy a vizsgált kutyák közül minden tizedik fertőzött)
Ezúttal a Petropolis Magazinban is szeretnénk részletesebb tájékoztatást adni.

Olvassák figyelmesen!
Üdvözlettel
A Talpas Rendelo Csapata

Mi okozza a bőrférgességet?
A betegséget egy 5-15 cm hosszú, vékony fonálféregfaj (Dirofilaria repens) okozza, mely kutyán és macskán kívül rókában és farkasban is előfordul. A féreg fejlődésében és terjesztésében a szúnyogoknak, mint köztigazdáknak van fontos szerepük, a fertőzöttség állatról állatra vagy emberre közvetlenül nem terjed. Az utóbbi tíz évben nemcsak Magyarországon, de a környező országokban is mind gyakrabban kerül megállapításra kutyákban és macskákban.
Milyen „jelek”-ről, tüneketről ismerhető fel?
A fertőzöttség elsősorban a bőr alatti kötőszövetben kialakuló nem fájdalmas, tömött tapin-tatú csomókban nyilvánul meg 6-8 hónaposnál idősebb állatokban. Az elváltozott bőrterü-leteken viszketegség, a bőr fokozott korpázása és szőrhullás fordulhat elő. Gyakran előfordul tünetmentes fertőzöttség is, ilyenkor csak vérvizsgálat során mutatható ki a féreg fiatal alak-jainak (mikrofiláriák) jelenléte. A féregfertőzöttség közegészségügyi jelentősége nagy, hiszen a szúnyogok vérszíváskor az ember bőrébe is bejuttathatják a fertőző lárvákat. Bár a férgek lárvái emberben leggyakrabban az arc és a szemhéj bőr alatti kötőszövetébe vándorolnak, ahol elakadva kifejlett féreggé fejlődhetnek, a test egyéb részein való előfordulás sem ritka. Az emberi esetek is csakúgy, mint a kutya és macska esetek, egyre gyakoribbak Magyarországon.
Mennyire jelent veszélyt hazánkban a szívférgesség?
Ez a féregfertőzöttség Amerikában, Ausztráliában, Japánban és Európa mediterrán térségeiben, elsősorban Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában, Görögországban és Dél-Franciaországban fordul elő. A hazánkkal közvetlenül vagy közvetve szomszédos déli országokban is előfordulhat. Hazánkban 2008-ig csak olyan kutyákban diagnosztizálták, amelyek endémiás területen fertőződtek. 2009-ben számoltak be az első hazai, itthon fertőződött kutyáról és 2010-ben kedvencként tartott görényről, ez utóbbi egyben az első európai görény-eset volt. 2012-ben már egyre gyakrabban diagnosztizálható olyan kutyákban, akik az országot el sem hagyták, így Magyarországon is számolni kell a féreg terjedésével.
Mi okozza a szívférgességet?
A szívférgességet az előbbi féreghez hasonló, másik fonálféregfaj (Dirofilaria immitis) okozza, melynek kifejlett, néhány tized milliméter vastag példányai akár a 12-30 cm hosszúságot is elérhetik. Ezeknek a férgeknek a kifejlett egyedei elsosorban a jobb szívfélben, valamint a szívhez vezető nagyobb erekben élősködnek, gyakran életveszélyes állapotot idézve elő. Szintén a szúnyogok a terjesztői és a kutyákban, macskákban fordul elő elsősorban, de más ragadozókban is kimutatták.

Mi a teendő ?
Vérvizsgálattal megállapítható, hogy az Ön állata fertőződött-e már. Ha ez így van, akkor mindannyiunk érdeke, hogy megfelelő gyógyszeres kezeléssel meggátoljuk a betegség továbbadását. Ha eddig szerencsésen elkerülte a fertőzés, akkor ugyancsak gyógyszeres kezeléssel tudunk védelmet nyújtani számára."

dr. Papp Antal
kisállatgyógyász szakállatorvos
egzotikus állatok szakállatorvosa
1116 Budapest, Mesterházi u. 4.
Telefon / Phone: 0036 1 / 203-2154 , 06 30 203 2158
E-mail: info@talpas.hu
[előzmény: (52) Leíratkozott felhasználó, 2012-04-27 09:10:26]
 52. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-04-27 09:10:26 [2.] 
Most ismerős mondta, hogy Ők a Németjuhászukra tették, uu mint Éva ismerősei. Mivel én előtte szóltam, hogy mik voltak a tünetek , ők is figyelték a jószágot, s náluk 1napos letargia és 1napos fosás volt. Utána mintha semmi nem történt volna.

Én is ettől félek, hogy a hatóanyag esetleges felhalmozódása a szervezetben okozhat káros mellékhatásokat. De ha vannak ilyen "negatív " észrevételek az új szerhasználatakor a tulajdonosoktól, akkor ezt az állatorvosoknak nem kéne jelezni a gyártó cég felé?? Ezeket a szereket piacra dobás előtt tesztelik ??

Mondjuk kétségtelen az én kutyámon már a szőrén döglik a kullancs , bele nem is jut. Míg a kuvaszok akik másik szerrel vannak kezelve s ők még ezt nem kapták teli vannak megszívott kullancsokkal. Tehát maga a szer hatékony, de vajon hatékonysága mellett mennyire káros.
[válaszok erre: #53] [előzmény: (51) fakukac2, 2012-04-27 08:09:32]
 51. fakukac2  |   Válasz erre2012-04-27 08:09:32 [3.] 
Én már jártam úgy igaz macskákkal hogy el akartak patkolni a lelkes bolhairtózásomnak köszönhetően . .

LEE BREDOCH Kennel

http://leebredoch.ewk.hu/
[válaszok erre: #52] [előzmény: (45) Leíratkozott felhasználó, 2012-04-10 12:45:27]
 50. Éva&Smafu  |   Válasz erre2012-04-26 12:01:35 [4.] 
Smafu otthon egyáltalán nem ugat. Amikor meghallja a csengőt vagy a kaputelefont,akkor csak szalad ki az előszobába, hogy "valaki jön"?
Ha megáll az ajtó előtt hosszasan vagy benyit akkor is "csak" morog. Ha pedig tovább jön (mint a szomszéd akkor amikor leszaladtam a boltba) akkor elkapja a gatyáját. Figyelmeztetésként az utcán néha nagyon ritkán ugat, hogy ide ne gyere mert megeszlek! De szerintem azok a kutyák akik nyáj mellett szolgálnak igen is kell hogy ugassanak. Nálam ez a nem ugatás kimondottan előny. Képzeld ha minden fel/le jővő/menőt megugatna a 2. emeleten. Lehet sose volna csend mert valaki mindig mászkál, de Smafu bölcsen hallgat.

Éva&Smafu
[előzmény: (49) Leíratkozott felhasználó, 2012-04-26 11:51:42]
 49. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-04-26 11:51:42 [5.] 
Vélemény erről??

"A pásztorkutyák, a nyájőrzők kevesebbet, míg az őrző-védő ebek, a terrierek és a spiccek több hangot adnak. Ne társítsuk azonban az ugatást a kistermetű kutyákhoz - ez ugyanis gyakran csak nevelés kérdése. "

[válaszok erre: #50] [előzmény: (48) Leíratkozott felhasználó, 2012-04-26 11:49:58]
 48. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-04-26 11:49:58 [6.] 

Miért ugat meg mindenkit a kutya?

--------------------------------------------------------------------------------


Leginkább a kisebb termetű kutyáknál fordul elő, hogy az utcán szinte minden járókelőt megugatnak. De miért érez késztetést a kutyánk, hogy ok nélkül támadjon? Lehull a lepel.

Még a legjobb otthoni nevelésben részesülő kistermetű kutya tulajdonosával is előfordulhat, hogy ebére "rájön a kétperc", és megmagyarázhatatlan módon mindenre ugat, ami él és mozog.

Ahhoz, hogy kutyánkat nevelni tudjuk, fontos utánajárni a fajta jellemző tulajdonságainak, és elfogadni azokat - persze csak azután, ha nem tudunk rajta változtatni.

Az ugatás is lehet ilyen fajtajegy. A pásztorkutyák, a nyájőrzők kevesebbet, míg az őrző-védő ebek, a terrierek és a spiccek több hangot adnak. Ne társítsuk azonban az ugatást a kistermetű kutyákhoz - ez ugyanis gyakran csak nevelés kérdése.

A legrosszabb, amit tehetünk egy kistermetű kutyával, ha nem kutyaként, hanem embergyerekként, sőt, plüssállatként kezeljük. Ha a kutya átvette az uralmat a lakásban, megrágja, tönkreteszi a dolgokat, nem fogad szót, és sokszor kiszámíthatatlanul reagál.

Amikor a kutya megugat egy idegent, azt ösztönösen teszi. Ekkor pedig, ha mi is beszállunk a kiabálásunkkal, csak még hangosab ugatásra buzdítjuk.

Ha nem tudjuk fegyelmezni az utcán a kutyánkat, az azért van, mert a kutyában a védelmező, az idegeneket elűzni akaró indíttatás sokkal erősebb, mint a tisztelet az ember, vagyis (jóesetben) a falkavezér iránt. Ekkor a kutyát nem érdekli, hogy mit üzen a gazdája, megy a saját feje után, és csak idő kérdése, mikor okoz balesetet.

Mi az oka a kutya "ok nélküli" ugatásának?
A rossz nevelés vagy a nevelés teljes hiánya vagy a rossz szoktatás problémát okozhat a kutya idegenekkel való kommunikációjába. Előfordulhat, hogy nem elég erős a kötődés az állat és az ember között, vagy hogy erősödik benne az őrzőhajlam is, amit általában az emberek akaratlanul erősítenek a kutyában.

Meglehet, hogy a kutya túlzott védelmi indíttatást érez a gazdája vagy a terület iránt, vagy egyszerűen nem sikerült engedelmességre tanítanunk kedvencünket.

Mit tehetünk az ugatás ellen?
Ha a kutya ellenséges az idegenekkel, mindenkit megugat, akkor az ellen tennünk kell, hiszen ez a mi életünkre is rendszerszervező erővel bírhat. Lassan elmaradoznak mellőlünk az ismerőseink, nem szívesen jönnek a lakásunkba látogatóba vagy mi érezzük kellemetlennek a kutya viselkedését, ezért kerüljük a kutyás- illetve tömegrendezvényeket.

Ezt nem hagyhatjuk! Engedelmességi gyakorlatokkal megnevelhetjük ebünket. Tereljük el a figyelmét kedvenc játékával! Ha ez nem válik be, közömbösítsük a kutyát, azaz ne vegyünk róla tudomást, ne nézzünk rá, ne érjünk hozzá és a ne is szóljunk rá - hiszen sokszor az ugatás nekünk szól. Így hát hatásos lehet az is, ha azt érzi, nem figyelünk rá ilyenkor.

Amennyiben önerővel nem megy, kérjük ki szakemberek segítségét, menjünk el kutyaiskolába, ahol kifejezetetten a kistestű ebekkel foglalkoznak - hiszen a városi, kisebb termetű kutyák oktatása, a kutyakiképzés teljesen más jellegű, mint a nagytestű ebek esetében.


[válaszok erre: #49]
 47. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-04-10 18:57:30 [7.] 
hm akkor nem csak én jártam így vele. De egy biztos, hatékony.. nem csak a kullancs... + a kutya is "megdöglik" tőle.

Vissza térek a Frontline Combora , azzal ilyen problémánk nem volt.

Oltassátok e a kutyákat Lyme kor ellen?? Beadatjátok a kutyáknak?? Kölyköknek?? időseknek? Mondjuk Babézia ellen nem használ, de nekünk tavaly nagyon bevált!
[előzmény: (46) Éva&Smafu, 2012-04-10 13:47:59]
 46. Éva&Smafu  |   Válasz erre2012-04-10 13:47:59 [8.] 
Erre az új certifire már a nj haverom is panaszkodott. Tünetek ua. mint Vitkónál, csak ő a megfelelő dózist kapta mert 42 kg. Ez volt a 20-40kg.
Mivel kizárásos alapon semmi más nem lehetett, így csak a nyakörv maradt fent a rostán. Levették róla. Smafun Kiltix van és amikor jönnek nagyon agresszive a "dögök" akkor Frontline comboval is nyomom. Még nem volt baja pedig azt mondja a fáma , hogy nem jó 2-őt keverni. Nálam a macsik is frontline-ban "úsznak". Murciba volt kullancs 1 db 8 éve. Ez volt az első és az utolsó is pedig ha jó az idő hévégenként vidékre járunk. Persze egyéni érzékenység is van.

Éva&Smafu
[válaszok erre: #47] [előzmény: (45) Leíratkozott felhasználó, 2012-04-10 12:45:27]
 45. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-04-10 12:45:27 [9.] 
Kullancs ellen a Frontline Combot szoktam venni. Most van egy új fajta a Certifi akármicsoda , ugyan csak Frontline termék, ugyan az a gyártó, előállító. Vitkora másodszorra tettem. 1hónap elteltével hisz 1hónap kullancs ellen 3hónap bolha ellen van a szer. 40kg feletti adott a hölgy. Vitko 38kg.

Vitkora ráhelyezve , másnap reggel a kutya levert, nem akar mozdulni, alig tudtam őt levinni, sétálni. Enni ugyan evett, de letargikus volt egész nap. Álldogált ha kivittem, nem akart menni sehova mellőlem.

Majd a 3. nap elteltével, Vitko ismét Vitko. Elmegyünk most a dokihoz, kérdem tőle, befolyásolhatja e a kutya szervezetét s okozhat e neki ilyen dolgokat a kullancs elleni ez az Új Termék. Közli velem, hogy nem. Mert csak 1hatóanyaggal különbözik a másiktól, de olyan kis mennyiség benne a koncentráció, hogy attól nem lehet gond. S le emel egy másik terméket amiben ue a ható anyag van, csak erősebb koncentrációba s közli velem, ha ezt vettem volna az okoz ilyen tüneteket. Mire közlöm vele, hogy ez mind ok, de a kutya 38kg s 40kg feletti dózist kapott. Válasz akkor vegyem neki a 20-40kg. De ha akarom megrendeli csak nekem a frontline combot amit eddig is használta, de náluk az megszűnik, ők nem árulják majd többet.

Volt e valakinél hasonló megfigyelés ezzel a kapcsolatosan???

Hosszadalmas alkalmazás esetén árthat-e a kutyának ez a szer, ha ismét ráteszem?? Egy biztos a kullancsok már a szőrén megdöglenek, bele nem is mennek.
[válaszok erre: #46 #51]
 44. pityul21  |   Válasz erre2012-03-12 11:49:26 [10.] 
Egyszer úgy jártam a Kaummal addig fehérjéztem , hogy a végén kicspódott rajta a sok fehérje és elkezdte tolni lefele a szőrt ." Inkább utáljanak azért aki vagyok mint , hogy szeressenek azért aki nem vagyok "
[előzmény: (39) Patrik, 2012-03-11 19:59:04]
 43. Éva&Smafu  |   Válasz erre2012-03-12 10:20:49 [11.] 
Mink is így eszünk csak a zsiradékot is mérsékeljük. Mengyelejevvel egyet is értünk de a vodkát nem szeressük! Ja és nálunk táp nincsen, de ez egy kutyánál biztos egyszerűbb mint egy tenyészetben.

Éva&Smafu
[előzmény: (40) ftibi, 2012-03-11 20:16:43]
 42. gergokovacs  |   Válasz erre2012-03-12 10:12:05 [12.] 


Gergő
NAPOLA Guardian kennel frissült
Kutyáim képei
[előzmény: (40) ftibi, 2012-03-11 20:16:43]
 41. Tomi36  |   Válasz erre2012-03-12 09:28:02 [13.] 
Magamon tapasztaltam: Fogytam, szálkásodtam. Gondolom (feltételezem), a kutyák kondiját is be lehet állítani ha menüt váltunk pl. kiállításra készülve, vagy ha túlsúlyos az eb, vagy éppen sovány...

Tamás

Add a fele kezet ujjszövetségre!:-)
[előzmény: (40) ftibi, 2012-03-11 20:16:43]
 40. ftibi  |   Válasz erre2012-03-11 20:16:43 [14.] 
Én ezt a kajáztatást csinálom
Hús, zsiradék, csont, zöldségek, dió (amit törnek )
Szénhidrát minimális.

Én egyébként Mengyelejev mondását idézgetem mindig ezzel kapcsolatban is (mégis csak Orosz volt ).
A vodkáról írt disszertációjában írta:
"-Nincsenek káros anyagok, csak káros mennyiségek!" Milyen igaz

---
" A kutyák nem a teljes életünk,
de ők teszik teljessé az életünk!"
[válaszok erre: #41 #42 #43] [előzmény: (37) Tomi36, 2012-03-10 21:08:45]
 39. Patrik  |   Válasz erre2012-03-11 19:59:04 [15.] 
Az első résszel egyetértek... a kevesebb néha több.. de 1 kutya inkább egyen több szénhidrátot mint fehérjét.

a
[válaszok erre: #44] [előzmény: (38) fakukac2, 2012-03-11 09:16:09]
 38. fakukac2  |   Válasz erre2012-03-11 09:16:09 [16.] 
A Tarnóci féle etetőtanács szerintem jó . Ha kevés de nagyon minőségi kaját kapnak sokkal jobban fejlődnek mint a több de mondjuk zsíros kajától .

LEE BREDOCH Kennel

http://leebredoch.ewk.hu/
[válaszok erre: #39] [előzmény: (36) pityul21, 2012-02-21 09:45:51]
 37. Tomi36  |   Válasz erre2012-03-10 21:08:45 [17.] 
Csak egy ötlet.
Saját táplálkozásomon változtattam, két hónapja. Nem egészségügyi probléma miatt, hanem egészségesebb életmódot szeretnék folytatni. Ehhez pedig a legnagyobb mértékben a étkeinkkel járulhatunk hozzá. Nos lényeg a lényeg : Paleolit táplálkozást folytatok. A mezőgazdasági termelés megjelenése előtt élt emberek táplálékait eszem szinte 100%-osan. (gabonát, pityókát,tejet nem)Egyelőre bejött. Pozitív hatású.
Szerintetek kutyáknál is jótékony lehet a paleolit étrend? Azt egyék ők is amit a farkasok? Húst meg esetleg zöldséget, gyümölcsöt. Néha tojást és halat. A korpák, gabonadarák tejsavóval keverve nem csak az olcsóságuk miatt szerepelnek a juhászkutyák takarmányában annyiszor? Lehet, hogy egészségesebb, hosszabb hasznos élettartamú kutyákat lehetne felnevelni és tartani paleolit kajákon?

Csak töprengek és kérdezek...

Tamás

Add a fele kezet ujjszövetségre!:-)
[válaszok erre: #40]
 36. pityul21  |   Válasz erre2012-02-21 09:45:51 [18.] http://www.dzselaladdin.eu/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=19&Itemid=21&lang=hu
" Inkább utáljanak azért aki vagyok mint , hogy szeressenek azért aki nem vagyok "
[válaszok erre: #38] [előzmény: (35) Leíratkozott felhasználó, 2012-02-21 09:35:08]
 35. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-02-21 09:35:08 [19.] 
Pityul21 Rá talált TZ írt írására, áthozom ide. Talán hasznos lesz annak aki kezdő Ázsiás.

"Ezt még régebben a Tarnóci Zoli honlapján olvastam , csak ki kellett keresnem .


Ha ebből indulunk ki, látható hogy a közép-ázsiai juhászkutya táplálékára az a legjellemzőbb, hogy bár friss és meglepően jó minőségű, de kevés van belőle. Ezért aztán táplálékhasznosítása és energia gazdálkodása különösen hatékony, rendkívüli növekedési potenciállal társulva, hiszen ebből a kevésből is nagy kutyává kell fejlődnie. Az egyik nagyon hasznosnak bizonyult „technikája” az elnyújtott, 3-4 éves koráig tartó fejlődés.
De éppen ez az erénye sodorja veszélybe, és hozza ezenfelül hátrányos helyzetbe európai viszonyok között.
A veszély a túletetésben jelentkezik (részletek a KÖLYKÖK menü alatt) a hátrányos helyzet pedig abból fakad, hogy Európában minden sürgős. Egy éves korára legyen kész, két éves korára gyűjtsön egy rakás díjat, azután meg ontsa a kölyköket. Míg egy fajtatiszta kutya 4 éves korára keleties-komótosan elkészül, addig kétes fajtatisztaságú társa már felnőtt utódokat tudhat magáénak, gyors és látványos kiállítási pályafutásának hála nem is keveset.
Tehát éppen a legtípusosabb fiziológiájú egyedekben teszi a legnagyobb kárt a kölyökkori túletetés. De még ha valóban hozzáértő kézbe kerülnek is, 4 éves korukig hátrányban lehetnek a kiállításon. Ennyi idő általában elég is, hogy tulajdonosaiknak kedvét szegje.
Azok a példányok pedig, amelyek 1,5-2 éves koruk után már nem fejlődnek fizikumukban tovább, keverékeknek tekinthetőek, bármennyire is hasonlítsanak egyébként egy igazi Közép-ázsiai juhászkutyához.
Egy Közép-ázsiai juhászkutya kölyköt kétszeresen kell túltáplálni ahhoz, hogy kövér legyen. Ha csak 1,5-szer kap többet annál, amire valóban szüksége van, akkor nem fog elhízni, hanem csak gyorsabban növekszik az optimálisnál, de már ez is maradandó károsodást okozhat csontozatában és ízületeiben, különösen az átlagnál nagyobb csontozatú kiskutyáknál. "

remélem ezzel is segítettünk.
[válaszok erre: #36]
 34. Gigi-baba  |   Válasz erre2012-02-19 08:17:40 [20.] 
Ha átméretezem a képet simán a tallózással feltudom tenni.
A többiek szeretik,ritkán kapnak.
 33. Gigi-baba  |   Válasz erre2012-02-19 08:15:47 [21.] 
Házőrző

Csatolt kép - 15817800.pic 32. BAGTYIJAR  |   Válasz erre2012-02-19 08:00:24 [22.] 
nem szabad adni a főtt krumlít...
[előzmény: (31) Gigi-baba, 2012-02-19 07:52:20]
 31. Gigi-baba  |   Válasz erre2012-02-19 07:52:20 [23.] 
Köszönöm a segítséget.
A főtt krumpli nem jöttbe a kiskutyának,ha tudta volna a fejemhez vágja a fazekat,hogy egyem meg amit főztem.
A házőrzésbe kezd belejönni,éjszaka felkeltem rá,hogy ugat.Az állatokkal még mindig hadilábon áll,a póni módszeresen kiakarja csinálni,a kecskéknek a közelébe se tud menni a ló miatt,de azért próbálkozok hátha megszokják.
[válaszok erre: #32]
 30. pityul21  |   Válasz erre2012-02-18 20:01:04 [24.] 
Abban a fajtában amit említesz nem számít milyen átmérőjű , jön a pulya csövestől .

A kölyköket azért nevelem szikáran mert nem akarom szét baszni a porcokat a nagy súly cipelésével .

" Inkább utáljanak azért aki vagyok mint , hogy szeressenek azért aki nem vagyok "
[előzmény: (16) Berinok Kán, 2012-02-18 18:06:04]
 29. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-02-18 19:34:59 [25.] 
Segítettem... :))) De 50hsz kell, hogy képeket tudj feltenni. Sziaaa

[előzmény: (28) Leíratkozott felhasználó, 2012-02-18 19:33:33]
 Kölykök felnevelése és egészségük megtartása egészen öregkorukig (üzenet: 53, Pásztorkutyák Ázsia szívéből)
 
    / 3 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.010374069213867 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail