Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9415353/14 Témák: 18435 Tagok: 111598 Legújabb tag: abble112 Online: (46/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Talált , Elveszett Pásztorkutyák (üzenet: 25, Pásztorkutyák Ázsia szívéből)
 
 26. coeurdulion  |   Válasz erre2013-03-20 15:37:15 [1.] 
Jelentkezett a gazdi ...
Szerencsére tárgytalan a felhívás!

[előzmény: (25) coeurdulion, 2013-03-20 11:11:00]
 25. coeurdulion  |   Válasz erre2013-03-20 11:11:00 [2.] 
Talaltuk a XV. Kerulet Telek utcaban ezt a kis KAJ szukat. Fule vagott, kb 7 hetes. Chip nincs benne. A telepi kutya szerep nalunk betoltve, igy nem maradhat. Gazdijat keresi. Erdeklodni: 20/5803419
Fotó:
http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18714
[válaszok erre: #26]
 24. nivekogre  |   Válasz erre2013-02-04 17:05:54 [3.] 
Köszönöm mindenkinek az érdeklődést és a segítséget.
Az igazság az nyilván tisztában vagyok vele, hogy a kutyáknak semmi keresnivalójuk nem volt felügyelet nélkül a portán kívül.
Nem voltam tisztában az előzményekkel amik ehhez a tragikus kimenetelű dologhoz vezettek. Valószínű pont arra faragtam rá, hogy ahova elzártam őket Csingíz nem jött ki csak Lilith. Bár ki tudott volna jönni ő is, mert amikor megtaláltam Lilithet holtan, és indultam a kocsihoz visszafelé a kert végében észre vett az ázsia. A 75 kilójával, és a nem túl "atletikus" lábaival átküzdötte magát a 180 centis kerítésen és a két sor szögesdróton. Nyüszítve futott hozzám, talán érezte, hogy baj van. Azelőtt sose tett volna ilyet. Mint bebizonyosodott, nem azért nem mentek át a kerítésen mert nem tudtak, hanem mert nem volt elég motiváció. A szomszéd bácsi a maga "jóindulatával" rászoktatta Lilithet az ő hozzá átmászkálásra mint utólag kiderült, az volt gyanús pénteken a felkínált csibének sem esett neki a tőle szokott elánnal. Szerintem etethették is. Meglett az eredménye. Elég motiváció az átugrásra, meg a bizalmasság idegenek felé. A nagy kutya mellől nem tudták volna megfogni a kicsit. Csett. Talán ha időben kiplakátolom, hogy "magas jutalom ellenében". Azon a helyen ahol megtaláltam vasárnap reggel, az eltűnése, péntek délután óta többször is jártunk, de nem volt ott. Mikor megtaláltam még nem volt megalvadva a vére, ahogy hazahoztam a kocsival még vérzett. S semmi nem indokolta, hogy egyetlenegy éjszakát is a másik kutyától távol töltsön, hozzá nagyon ragaszkodott, el sem hagyta látótávolságon kívülre soha. Szerintem megfogták, aztán vasárnap hajnalra agyonütötték és kidobták a vasúti töltés mellé.
Irigységből? Rosszindulatból?
Mert nekem volt időm a kutyáimmal foglalkozni amíg ők az idióta TV ellőtt ültek a fűtött lakásban, meg a kocsmában? Mert az én kutyám nagyobbra nőtt, impozánsabb lett mint az övé? Kihívásnak érezték ha végig mertem menni az utcán a két kutyával a legelőre, az erdőbe, hegybe, folyópartra menet?
Nem sok mindenem van/volt e két kutyán kívül, ezt is irigyelték, mára már Lilith sincs.
Titkolni próbáltam a dolgot a kilenc éves fiam elől, anyám azt mondta, nem tarthatom burokban, hozzá kell szoknia az elmúlás gondolatához.
Igaz. Elmúlás. De ilyen nyomorult módon? Gyáva módon egy jóhiszemű, kilenc hónapos kutya két szeme közé, a koponyájára látszólag baltával mért ütés által?
Nem kívánok a tettes(ek)nek semmi rosszat. De levegőt sem.
[előzmény: (23) Lóri_69, 2013-02-04 12:50:59]
 23. Lóri_69  |   Válasz erre2013-02-04 12:50:59 [4.] 
Kár, hogy így kellett elmennie, egészségesen, fiatalon... Sajnálom!
[válaszok erre: #24] [előzmény: (21) nivekogre, 2013-02-03 13:54:03]
 22. tothgabor100  |   Válasz erre2013-02-03 20:50:39 [5.] 
Nagyon sajnálom a kutyát és fogadd együtt érzésemet.
Sajnos ez jellemző probléma, hogy szomszédok, utcán járó kelők etetgetik a kutyát, nekem is előfordult ebből kis gond, amit sikerült helyre tenni. A másik a kutya biztos kerítés kérdése, mondom én akinél csak az a kutya nem megy át rajta, amelyik nem akar. KÁJjal eddig mindig sikerült megértetni hogy hol a terület határa, ezt egyértelműsítem, hogy én is jelölöm az oszlopokat.
[előzmény: (21) nivekogre, 2013-02-03 13:54:03]
 21. nivekogre  |   Válasz erre2013-02-03 13:54:03 [6.] 
Köszönöm. Mint ahogy beszéltünk, meglett az eb, de már csak halva. A vasúti sínek mellett találtam rá, érdekes módon, csak a két szeme között található, koponyára mért ütéstől származó mély seb volt rajta látható. Törést, hasonlót nem tudtam rajta kitapintani. Ahogy a síneket jártam, találtam még két, valószínű elütött kutyát, bár azok kisebb termetűek voltak, a sínek között feküdtek és jobban szét voltak roncsolódva.
Szóval nem akarok szellemeket látni, de enyhén szólva is gyanús. Nem akarok senkit sem untatni, de okulásként leírnám az előzményeket, többek között mert többen is érdeklődtek.
E hét csütörtökén szembesültem a dologgal, a szomszédtól, hogy át tudnak a kutyák hozzá járni. Mikor hazamentem megszólított, és rákérdezett, hogy mind a két kutya otthon van-e? Azok, mint akik jól végezték dolgukat feküdtek az ajtóban.
Merthogy a nagy is át tud, menni s attól bizony félnek. A kicsi az nem baj ha átjár. (Neked lehet, nekem annál inkább.) Mint kiderült a papa kölökkora óta csábítgatta a kisebbik kutyát, a nagyot mivel azzal másfél évesen költöztem a jelenlegi helyre, már nem tudta "megszelídíteni", az a mai napig is támadja, minden "kedveskedése" ellenére. Szóval az általam nem tudott csábítgatás, etetgetés hatására jó egy hete a kangal rájött, hogy át is tud ugrani a szomszédba egy kis csemegére, simizgetésre, s át is járt. A gond ott kezdődött mikor ment vele az ázsia is, mert az ugye bizalmatlan. Ekkor jött az első telefon, hogy nem mernek kimenni. Megjavítottam a kerítést, de ennek ellenére péntekre megint átmentek a javított rész mellett tönkretéve. Mivel a kert végében van egy rész lekerítve a kutyáknak úgy döntöttem reggel, hogy hátrazárom a két kutyát. Bár így a mozgásterük kisebb volt, de nem akartam kockáztatni. Na itt hibáztam azt hiszem. Dolgoztam, de délután kettőkor hazaugrottam, minden rendbe van-e? S rendben volt a két kutya a zárt területen. Apám fél öt után hívott, hogy baj van az ázsia a helyén de a kicsi nincs, s nem is találja sehol. Kereste az utcában, járt ott is ahol most halva találtam, s jártunk ott hárman is az elmúlt napokban többször, Semmi a kutya sehol. Soha nem tett ilyet, semmi nem indokolta, hogy a nagy kutyát, amihez amúgy igen ragaszkodott látótávolságon kívül elhagyja, még ha a szomszédba át is csábult volna. A gond az, hogy a szomszédék rendszeresen nyitva hagyták a kaput, ha kocsival elmentek otthonról. S az ő, kettővel mellettünk lévő szomszédja állítólag panaszkodott, hogy a kutya tönkretette a kerítését, s bár ez a szomszédunk szerint nem igaz, ezek ritka gonosz, irigy emberek, nem kell adni a szavukra. (érdekes mióta meglett a kutya nem szólt, bár találkoztam vele) Nem is indokolta semmi, hogy hozzájuk menni akarjon, ha nem csábítgatta, se kutyájuk, se macskájuk, baromfit sem látni, s Lilith amúgy is hozzá volt a jószághoz szokva. A másik szomszédunk rendszeresen kiengedi udvarára kis terrierjét, amit rendszeresen támadott a két kutyám, de mégsem akarták arra fele átküzdeni magukat a kerítésen, pedig ugyanezzel az erővel tudták volna.
Szóval gyanús volt, hogy a kutya szombat reggelre se került elő, gyanítottam megfogták. Ma vasárnap reggel találtam rá, a korábban ecsetelt formában, még vérző sebbel. A dolog több szempontból tanulságos. A "jó szándékú, kutyabarát"
szomszéd bizalmassá téve kutyámat bassza el egy életre, s ezzel közvetve halálát okozva. Nem értem miért ütik bele az orrukat az én kutyám dolgába, miért kell más kutyáját etetgetni, édesgetni. Jó húsz éve laktam már itt, akkor egy malamut kölkömet próbálták hasonló módon "kezelgetni". Szerencsére akkor észrevettem, s idejébe lebasztam őket (ilyenkor nagyon bunkó tudok lenni), mint egy másik helyen hasonlóan egy kau kölkömmel próbálkoztak. Ja és ez utóbbiak ezt megelőzően bottal ingerelték a felnőtt ázsiát. S bár addig nem tett ilyet, átugorva a kerítésen a fára kergette őket. Persze bosszúból később kispuskával lőtték meg már a saját udvarában a kutyát, amit ugyan túlélt, de gondolom ez akkor sem kis trauma. Szóval igazándiból nem értem, mit foglalkoznak a másik kutyájával, miért nem hagyják azt a saját portáján belül békén. Aztán mint a mellékelt ábra is mutatja, hamar kész a baj. Aztán vagy a kutya húzza a rövidebbet, vagy az ember, csak éppen a hírekből nem derülnek ki az előzmények.
[válaszok erre: #22 #23] [előzmény: (20) Leíratkozott felhasználó, 2013-02-03 06:18:15]
 20. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2013-02-03 06:18:15 [7.] 
Felírtam a facere is Zoli. A talált elveszett topikba is behelyeztem képpel együtt. Remélem meg lesz!!!!!
[válaszok erre: #21] [előzmény: (19) nivekogre, 2013-02-02 19:31:00]
 19. nivekogre  |   Válasz erre2013-02-02 19:31:00 [8.] 
Eltűnt 2013. február 2.-án 14 és 16 óra harminc között kilenc hónapos kangal szukám, Győr-Ménfőcsanakról. A kutya Lilith névre hallgat, hatvanhárom centi körüli marmagasságú, kb. 35 kiló. Csippelve van, killtix nyakörvet visel csak. Füle vágott, barátságos természetű. "Érdekes" szituáció előzte meg távozását, valószínű ellopták. Ha valaki esetleg találkozik vele, kérem a 20/213-37-33-as számon jelezze. Köszönöm.
[válaszok erre: #20 #21] [előzmény: (18) Leíratkozott felhasználó, 2013-01-05 17:46:30]
 18. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2013-01-05 17:46:30 [9.] 
Bobbi, 2-3 év körüli KAJ ( Középázsiai Juhász )
Gazdája egy kerítésre akasztotta pórázostul és otthagyta. Onnan megszabadulva néhány napig a Halmi erdőben egyedül csatangolva várta vissza a gazdit, aki persze nem jött. Egy idős néni etette, itatta még házat is tett ki neki. Lassacskán kezdett megbízni benne és sikerült becsalogatni a kertbe. Sajnos azonban alig néhány hónap elteltével a nénivel baleset történt, ami miatt a kutya ellátását már nem tudja tovább vállalni. Bobbi gazdit keres. Fajtájából eredően kiváló őrkutya! 06-30-714-0087[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2013-01-05 18:23:04]
[válaszok erre: #19]
 17. nivekogre  |   Válasz erre2012-10-26 21:26:04 [10.] 
Győr mellett, Győrszentivánon találtam egy két év körüli ázsia szukát, egy csibetelepen. A kutyát egy szarvasmarha telepről vitték át oda, mert ott egy kétméteres láncon tengette életét. A csibetelepen jobb körülmények közé került, de az őt megmentő srácon kívül, mindenkivel nagyon vad. Mivel a telep főnöke nem tűri a jelenlétét emiatt, mennie kell állatmenhelyre. A vadsága miatt, félek sosem kerülne gazdához, s így a vége altatás lesz. Ha hozzáértő gazdához kerülne, az nem lenne egy utolsó. A 06/20-213-37-33-as számon lehet esetleg érdeklődni.
 16. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-10-11 11:41:28 [11.] 


"Na most már közhirré tétetik,hogy a mátészalkai gyepi 40 kutyáját ma elhoztuk. Köszönjük a rendőrség, a jegyző, a mátèszalkai állatvédők, az Állatmentő szolgálat és a PcAS segítségét! Pici verekedés volt,de megérte. Reggel 5 óta úton vagyunk és még nincs vége,úgyhogy képek csak holnap! Köszönjük a sok bàtorítást,megosztást és a befogadóknak, hogy segítenek bevezetni azokat a kis árvákat egy szebb világba,akik idáig csak a mocskos nyúlketrecet látták, szép feladat :)" Káj keverék (?) kan gazdit keres. érdeklődni a Cerberos Állatvédő Egyesületnél lehet:
www.cerberosegyesület.hu, 06-70-620-6576
 15. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-10-10 08:25:55 [12.] 
Ázsia az illatos úton..ami nem menhely és egy idő után altatják...

Kennelszám: III/64
Beérkezés dátuma: 2012. október 9
Elvihető: 2012. október 24
Faj: Kutya
Méret: Nagy
Ivar: szuka
Ivartalanított: Nem
Kor: 3 év
0 hónap
Szín: fekete-fehér
Fajta: középázsiai jell.
Kerület: XI. kerület
 14. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-10-08 20:11:20 [13.] 
Gazdit keres: Miska
2012. januári születésű kaukázusi jellegű kutyus.
Kertes házba ajánljuk, tapasztalt, hozzáértő gazdit keres.
0620/281-3528

 13. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-08-26 14:47:45 [14.] 
Erdélyiek figyelem!!

Segítséget kérnek ennek a 2 kutyának eltűnésével kapcsolatosan, ellopták őket Szovátáról Imre Istvántól. Ha valaki hallott, látott felőlük. Az első képen Panda a másodikon Atosz a kutya hívó neve.


 12. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-06-07 09:17:30 [15.] 
Tegnap reggel elszökött 2ázsia egy kan (Asian Spirit C'Ashdar fehér), és egy szuka( Dzselal Ad Din ...,világos szürke tigriscsíkokkal) földeákról...ki van palkátolva és nagyon keresik őket. Ha bárki tud valamit, esetleg látta őket kérem hívja a következő számot!
06-30-995-3837 Kiss Béla

Köszönöm!
[válaszok erre: #13] [előzmény: (10) Leíratkozott felhasználó, 2012-05-24 15:48:10]
 10. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-05-24 15:48:10 [16.] 
KÖZÉP ÁZSIAI juhász , gazdája adta le az Ózdi sintértelepre!!!! Kan, ő is őrkutya volt, de ő is kezelhető!!! AZONNAL ALTATHATÓ!!!!!!!!!!! SOS GAZDIKERESŐ!!!!
[válaszok erre: #11 #12] [előzmény: (9) Leíratkozott felhasználó, 2012-04-18 17:15:57]
 9. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-04-18 17:15:57 [17.] 
Kennelszám:
168K
Beérkezés dátuma:
2012. április 17
Elvihető:
2012. május 2
Faj:
Kutya
Méret:
Nagy
Ivar:
szuka
Ivartalanított:
Nem
Kor:
2 év
0 hónap
Szín:
barna-fehér
Fajta:
középázsiai
Kerület:
XV. kerület
http://ebtelep.hu/allat/2012-1334663025-27-a
[válaszok erre: #10]
 8. BAGTYIJAR  |   Válasz erre2012-04-05 17:52:55 [18.] 
átmásoltam
Sziasztok!A napokban ellopták Szovátáról ezt a 7 hónapos ázsia kan kölyköt.Ha valaki tud róla valami információval szolgálni,nagyon hálás lenne a gazdája.Dzsel-Al-Adin Massad az apa,és Ljubim (Patrik)lánya, Léna az anyja.
Esetleges infóval lehet hívni:Hegyi Mihály +40744538781 Sovata,
vagy akár engem is: Takács Áron 06209997408
Előre is köszönjük.. 7. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-03-09 18:46:23 [19.] 
SZUPER
[előzmény: (6) Leíratkozott felhasználó, 2012-03-09 17:30:52]
 6. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-03-09 17:30:52 [20.] 


"03.09. És megvan az eredeti gazda!!! "

[válaszok erre: #7] [előzmény: (3) Leíratkozott felhasználó, 2012-02-28 16:48:44]
 5. Sz.Eszti  |   Válasz erre2012-03-07 11:34:29 [21.] 
Bajai gyepin kidobott KÁJ kan várja új gazdiját! Tel: 06 20 4927-509

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=335714076449427&set=a.311095602244608.71961.100000325128658&type=1&theater
 4. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-03-06 14:06:10 [22.] 
Csillaghegyről elveszett szuka:

ELVESZETT, KERESIK
- Kutya neve: Nina
- Fajtája: Közép-Ázsiai juhász
- Neme: szuka
- Ismertetőjegy: chip
- Aktuális életkor: 3 éves
- Bejelentő elérhetősége: 06-30-232-2882 emese.debreczeny@volksbank.hu
- Eset időpontja: 2012.03.05
- Pontos hely és körülmények: 1038 Budapest, Csillaghegy, szökés
 3. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-02-28 16:48:44 [23.] 


"02.27. este Móron befogott KÁJ kan. Nagyon kis fiatalka. Jelenleg az ASKA menhelyen él.Székesfehérvár. 30-317-4370."

[válaszok erre: #6]
 2. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-02-21 06:18:41 [24.] 
Általánosból áthozva. Vitko.ViksTagság: 2006-10-17 22:28:18
Tagszám: #36051
Hozzászólások: 8466
180. Elküldve: Tegnap, 21:41:39 [2.]
Sziasztok, bocs a zavarasert, egy talalt kutya miatt irok.
Erdeklodnek, hogy van-e akbash Magyarorszagon, elkepzelhetonek tartjatok? Ha igen, szokott lenni valamilyen jelolese (fuleben tetovalas nincs, hason nem neztek). Esetleg tudtok-e elveszettrol.
Koszi

[előzmény: (1) Leíratkozott felhasználó, 2012-02-21 06:16:36]
 1. Leíratkozott felhasználó  |   Válasz erre2012-02-21 06:16:36 [25.] 
Ide olyan kutyák kerülhetnek, akiket találtak, elvesztek, keresik őket.
[válaszok erre: #2] (TÉMANYITÓ)
 Talált , Elveszett Pásztorkutyák (üzenet: 25, Pásztorkutyák Ázsia szívéből)
 
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.009415864944458 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail