Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9307789/52 Témák: 17724 Tagok: 109525 Legújabb tag: slotsjatekok Online: (93/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Gyógytornász válaszol (üzenet: 11, Egészség)
 
 11. dmateo  |   Válasz erre2016-04-01 10:06:00 [1.] 

Üdvözlöm!
A napokban szembesültem a hátam deformáltságával,asszimetriájával,de a jeleit már korábban is észleltem: mozgástartomány csökkenése (a jobb váll befelé rotációjánál), ízületek ropogása,elmozdulása (főleg sportolás közben,a jobb váll ízületnél leginkább,de a térd és boka ízületeknél is gyakori) Fájdalmat sehol sem érzek, de a vállam rossz pozíciója nagyon kellemetlen a hétköznapi élet során is,aktív testmozgásnál pedig fokozódik.
A leírtak és a mellékelt képek alapján szeretnék tanácsot kérni,hogy mi tévő legyek,mi a megoldás a gyógyulásra?Illetve az is érdekelne,hogy mi vezethetett ehhez az állapothoz?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel : Máté
 10. enti  |   Válasz erre2015-12-22 19:49:40 [2.] 
Tiszteletem!

23 éves fiú vagyok, és gerincferdülés miatt szinte napi rendszerességgel végzek egy 20 perces rövid gyógytornát, amire a szakrendelésen megtanítottak. az a problémám, hogy a hason végzett gyakorlatok után helyzetváltásnál (felülés, fordulás) rossz érzést érzek a szegycsontomnál, nem is fájdalom, inkább kellemetlen. az a kérdésem, ennek mi lehet az oka? rosszul végzem a gyakorlatokat, rossz a fekhely (egy izolír a padlón, alatta egy pokróc)? illetve hogy folytassam-e a gyakorlatot ennek ellenére is?
 9. Pandera Gyógycentrum  |   Válasz erre2015-10-07 11:52:10 [3.] 
Kedves Pipec!

Megnyugtató, hogy a vérképe, röntgen eredménye nem mutatott ki semmit, ez önmagában jó hír! Ezen vizsgálatokból sajnos nem lehet viszont azt megtudni, hogy a csigolyák egymáshoz képest mennyire mozdultak el, illetve hogy milyen állapotban vannak az izmok az adott területen. A szédülésre akár magyarázat lehet, a túlzottan megfeszült váll környéki és nyaki izom. A vizelési probléma rámutathat teljes gerinc merevségre, stresszre, vagy berögzülésre.
Ne éljen együtt ezzel a problémával! Helyi lazítás, átmozgató torna segíthet, esetleg kinesio tape felhelyezése a területre kiegészítésként.
 8. Pipec  |   Válasz erre2015-10-07 10:52:11 [4.] 
Jó napot! Hosszú évek óta meglévő nyaki fájdalom kérdésében tudna segíteni esetleg? Sokszor bizonytalanná válik az egyensúlyom is és nyomásra érzékeny a nyakam / tarkóm. Vérképem rendben van, röntgenen nem találtak semmit sem. Nem tudom, hogy ezzel társítható-e össze, de nemrég állandósult, hogy puffadt a hasam és nehezen távozik a vizeletem.
 7. Pandera Gyógycentrum  |   Válasz erre2015-10-02 15:49:00 [5.] 
Kedves Woogycake !

Az inakat szalagok tartják a helyükön és elképzelhető, hogy az Ön inat tartó szalagja eredendően hiányzik. Amennyiben ez nem okoz fájdalmat és funkció zavart, akkor egyéb terápiát, vagy kezelést nem igényel. Ha azzal jár (vagy gyulladással), akkor reumatológus-orvos, vagy gyógytornász segíthet a panaszok kezelésében.

 6. Woogycake  |   Válasz erre2015-10-02 15:38:10 [6.] 
Üdvözlöm!

Mióta eszemet tudom, a kézfejemen az inak feltűnően "kimozognak a pályájukról", azon a részen, ahol az ujjak kezdődnek. A kézfej csontjain fekvő inak jobbra-balra mozdulnak ki egész látványosan, amikor a kezemet ökölbe szorítom és így mozgatom az ujjaimat. Másnál aligha láttam ilyet. Fájdalommal nem jár, előzménye nincs, teljesen természetes számomra.
Meg tudná mondani, hogy ez mennyiben normális viselkedés?

Köszönöm előre is!
T
 5. Pandera Gyógycentrum  |   Válasz erre2015-10-01 11:41:01 [7.] 
Kedves Armadillo!

A mindkét csípő érintettsége miatt eleinte érezhet még fájdalmat. A műtét előtt huzamos ideig volt helytelenül terhelve a csípőízület, de a műtét alatt korrigálták ezt.
Ami segítséget jelenthet Önnek, az a masszázs, még inkább a tehermentesítő csípőgyakorlatok. Hozzáértő gyógytornász által gyorsabban leépíthető a fájdalom. Olyas valakit érdemes keresni, aki manuális mobilizációval tud Önnek segíteni.
 4. Armadillo  |   Válasz erre2015-10-01 11:12:28 [8.] 
Üdvözlöm!

2010-ben műtötték az egyik csípőmet, protézist kaptam, 2014-ben a másikat is ugyanígy. Egy ideje fájdalmat érzek a környékén. A fájdalom magától elmúlik, de eléggé aggódom miatta, mert nagyon nem szeretnék ismét műtétre menni. Ön / Önök szerint mennyire aggodalmasító ez a helyzet?
 3. Pandera Gyógycentrum  |   Válasz erre2015-09-30 10:37:27 [9.] 
Kedves labdacsek1!

A hajlítás-nyújtás közben érzett fájdalom nagy valószínűséggel meniscus probléma (félhold alakú porcok az ízületen belül), emellé a csont porcfelszínének "felrostozódása" is társulhat.
Ha üléskor is fáj, azt jelentheti, hogy folyadék szaporulat van az ízületben, az feszít.
Pontosabb megállapításhoz érdemes MRI vizsgálatot kérni.
Az eredmény után célirányosabban kezelhető gyulladáscsökkentőkkel és gyógytornával.
 2. labdacsek1  |   Válasz erre2015-09-29 16:35:58 [10.] 
Üdvözlöm!

Huzamosabb ideje van gondom a jobb térdemmel. Hol jobban, hol kevésbé, de fáj. Ropogó hangot hallat guggolás közben és ilyenkor fáj a legjobban, illetve hajlítás során.
Önnek / Önöknek van esetleg ötlete ennek okára?
 1. Pandera Gyógycentrum  |   Válasz erre2015-09-29 16:24:11 [11.] 
Gyógytornászként sokszor szembesülünk azzal, hogy a kellő információ a gyógyuláshoz - vagy még inkább a megelőzéshez -, későn jut el az emberekhez.
Nemrég célul tűztük ki, hogy több csatornát is kipróbálunk, amelyen keresztül tehetünk mindez ellen és megkísérelhetjük közelebb vinni az emberekhez a saját egészségüket megőrzéséhez.
Gyógytorna rendelőnk szakképzett gyógytornászai válaszolnak az Ön által feltett kérdésre, amint csak van egy perc szünet két páciens között :P Várjuk kérdéseit a következő témákban:

- baleset utáni kezelés
- ízületi fájdalmak kezelése (váll, csípő, térd, boka, könyök, kéz, stb.)
- neurológiai betegségek tornája (stroke, Parkinson, Sclerosis Multiplex)
- kineziológiai tape
- ficamok, törések utáni állapot helyreállítása
- műtétek utáni rehabilitáció (protézis beültetés után is)
- erő-állóképesség növelése (pl. a közérzet és fittség javítása),
- állapotos kis mamák szülésre való felkészítése (izomerősítés, testtartásjavítás, szülés alatti légzéstechnikák, gátizomerősítés, szülés utáni kondicionálás)
- időskorúak állapotjavítása
- gerincproblémák
- testtartás javítása
- bokasüllyedés, lúdtalp
- térd- és csípőízületi kopás
- edzéstervezés (pl. amatőr sportolók számára).
(TÉMANYITÓ)
 Gyógytornász válaszol (üzenet: 11, Egészség)
 
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.0064139366149902 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail