Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9295272/101 Témák: 17699 Tagok: 109372 Legújabb tag: hajni83 Online: (126/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Imola - 2015. V. 13. † (üzenet: 7, Bullterier Baráti Társaság)
 
 7. SusiBarbie  |   Válasz erre2016-01-13 17:32:47 [1.] 
Imola ma átkelt a szivárványhídon :( Nyugodj békében kicsilány!

" Andrea F. Tóth

Nehéz erről beszélni és a félreértések elkerülése végett, nem magyarázkodom, csupán elmesélem egy kutya kálváriáját....
Tavaly májusban kaptunk egy segélykérő, kétségbeesett levelet, hogy vegyünk át egy bully szukát. Csatolva kaptunk fotót is. Egy egészséges, jó húsban lévő bully látszott rajta.( 1 kép ) Megkaptam az akkor már ideiglenesen befogadó néni számát és elmentem a szukáért. Vemhes és alultáplált volt, aki a lánc végén egy kis kutyaházban aludt. Semmi reakció, alacsony csóválás, disznószag, soványság. Nem volt kérdéses, hogy baj van, így gyorsan orvosok keze alá került.
Számtalan vizsgálatot elvégeztettünk rajta, miért kerülhetett és nézhetett ki így, ahogyan átvettük.( 2 kép. ) Teljes vérkép, vese, pajzsmirigy, bőrféreg, ultrahang, röntgen. Semmi kóros elváltozás nem mutatkozott a leletekben, azon kívül, hogy a kutya fáradékony, sovány, kicsit vízhiányos volt, nem nőtt a szőre és nagyon büdös volt. Gyenge antibiotikum kúrát kapott, de az állapota miatt, nagyon nem lehetett drasztikusabb kezeléshez nyúlni. Egy hónap múlva, vasárnap este elindult az ellés. Mire észrevettük, már egy félig megrágott kölyök és egy halott feküdt alatta. Mit is vártam egy beteg szukától?! Calciumot kapott és méhösszehúzót és pár hétre rá, halvány változás indult el. Nyárra kicsit összeszedte magát, de szinte dugdostam a naposabb helyekre, mert az árnyékban azonnal megtalálták a legyek és enni kezdték a fülét és a farkát! Fújtuk, kentük, fürdettük, nyakörvet kapott, ivartalanítottuk és vártunk. Az étvágya tökéletes volt, egy fogkőleszedést és foghúzást követően, márcsak a fülét és az állandóan csipásodó szemét kezeltük. Egy halvány reménysugár ... Kapta a vitaminokat, inmunerősítőket, az étvágya fergeteges jó volt viszont leszokott a szobatisztaságról. Elkezdett verekedni, ideges volt ha más kutya a közelébe ment, szeretett is elvonulni, így egyke kutya lett. Szinte csomókban kopaszodott, még látszott az oldalán a több hónappal azelőtti utlrahang miatt leboroltvált terület helye. Beköltözött a kozmetikába és órákon át csak figyeltük egymást, " beszélgettünk".Mondhatni, ami lassan indult, a tél beálltával szinte napi feladat lett, reggel felkelteni, az orra alá rakni a vizet, ölben kivinni pisilni, megetetni, majd kitakarítani a boxot, mert nem volt hajlandó kint elvégezni a dolgát. A mozgása bizonytalan lett, sokszor nem úgy reagált a teste ahogy ő azt szerette volna. A fejéről eltűnt a hús, az izmok, szinte olyan volt mint akinek fáj minden mozdulat. A gerince egyre jobban kiállt a testéből, a bőre furcsa lapokban kezdett el hámlani és leperegni róla. Ha a radiátor mellé raktam is remegett, már magam sem tudtam, hogy fázik vagy fájdalmai vannak. Elvétette a lépcsőfokokat, ha túl gyorsan ment, egyszerűen elesett és felborult. Ha gyorsan keltettem fel, mert sietni kellett, a lábait és a mancsait én segítettem kihajtani neki, átmaszírozni, hogy ne fél óra legyen mire feltud állni. Felügyelet nélkül már nem lehetett kint, nem találta meg szaglás alapján a konzervet sem, ha nem vezettem a vízhez képes volt átesni az edényen. A sok fekvéstől lassan leálltak a belei, kétnaponta volt csak hajlandó bekakilni, viszont a vizeletét már meg se próbálta visszatartani. Elnéztük neki, valahogy mindenki kötődött hozzá a családból. Új fürdető, spéci kaja, így visszagondolva, minél betegebb lett annál jobbal elkezdtem kötődni hozzá....nem értettem mi és hol lehet a baj, és megint nekifutottunk a vizsgálatoknak.
Teljes vérkép, ultrahang, Lyme- teszt, szívféreg, vese, szív, vizelet vizsgálat ...és vártunk. Megjöttek a laborok és az orvosunk kimondta, amiről eddig csak hallottam:
- Vírusos agyhártya - agyvelőgyulladás ami már idegrendszeri tünetekkel is párosul!
Merre tovább? - nem igazán akartam megérteni, hogy itt a vége.
-Neurológia, talán.....
- Oké, intézem!
Mikor megérkezett az eredmény, akkor szembesültem a ténnyel, hogy megint beleestem abba a hibába, amit már egyszer végig éltem Gladys kutyánk elvesztésekor. A végletekig kitartani, keresni, kutatni és gyógyítani...Ez a bully csak azért tartott ki ilyen sokáig, mert nem tudtam elengedni. Tukmáltam bele a kaját, erőltettem, hogy igyon, hogy mozogjon, a legdrágább gyógyszereket és kiegészítőket kapta, mert nem tudtam elengedni. Nem volt tudatos, egyszerűen így alakult.... Elég erősnek tartom magam, de most nem ment a befejezés...segítséget kértem. Nem tudtam volna berakni a kocsiba és elvinni az orvoshoz, ami kettőnknek szinte már rutin lett a nálam töltött idő alatt. Ott állni és simogatni, beszélni hozzá, amíg elnem alszik örökre, még akkor is ha tudtam, ez Neki a legjobb. Fizikailag nem ment...Bálint és Barbi ma reggel jöttek érte. Ölben vittem a kapuig és raktam a kocsiba. Hálátlan feladat ezt rábízni másra, de nem ment ..... Napra pontosan 8 hónapig küzdöttünk érte....
Ég veled drága barátom !"

 6. SusiBarbie  |   Válasz erre2016-01-07 02:59:47 [2.] 
"Andrea F. Tóth
január 4., 16:38 ·

Imolát újra kitettük egy dokilátogatásnak, vetettünk tőle vért, melyből elég csekély ám annál rosszabb eredményt kaptunk. A lyme vizsgálat negatív lett, a további vizsgálatokra felkértük, Dr. Csébi Pétert."
 5. SusiBarbie  |   Válasz erre2016-01-07 02:45:47 [3.] 
"Andrea F. Tóth
itt: Minivet Állatorvosi Rendelő.
2015. december 11., 15:05
Ez a hèt se telt el, orvosi vizsgálat nélkül. Imolát hoztam szívféregtesztre. Az eredmény negatív !! :) "
 4. SusiBarbie  |   Válasz erre2015-11-18 02:36:06 [4.] 
Imolának nagy szüksége lenne végre egy szerető otthonra!

"Imola
Azt hittük ha ismerjük az előéletét, könnyebb lesz. A biztonságos családi közegből, új helyre, lakásból- kertbe, ágyból -lánca került. Vemhesen, lelkileg és testileg megtörve érkezett. Bátran bírta a sok orvosi vizsgálatot, kitartott és nem adta fel, de szomorú .... Teljesen befordult, és ez látszik a képeken is. Olyan családot keres, ahol egyke lehetne, ahol újra bízhatna, ahol csak őt szeretik és ő is szerethet és nem bántják többet. 5 éves, de már feladta..."

 3. SusiBarbie  |   Válasz erre2015-11-17 02:45:25 [5.] 
2015.10.14.
"Imola ivartalanítva lett, a fogkövét is leszedték és egy kis fogszilánkot is eltávolítottak az ínyéből."

 2. SusiBarbie  |   Válasz erre2015-11-17 02:43:58 [6.] 
2015. 5. 13.
"Ő itt Imola, 5 éves, szuka, bár nagyon nem mondhatja el magáról, hogy korát meghazudtoló a külseje, sajnos legalább 2-3 évvel idősebbnek látszik :(
Imola vemhes, az apuka egy tacskó volt, izomsorvadásos, kiszáradt, az orvosi vizsgálat szerint egyelőre ismeretlen eredetű gyulladás van jelen a szervezetében, amire antibiotikumot kap, és bolha ekcémás is, és csak remélni tudjuk, hogy itt megáll a felsorolás... Ha lenne ilyen díjunk, idén biztosan ő kapná a legszerencsétlenebb sorsú bullterriernek járót.
Egyelőre próbáljuk felhizlalni, és meglátjuk mit hoz a jövő Imola számára."

 1. Grübedli  |   Válasz erre2015-11-14 21:38:27 [7.] 
...
(TÉMANYITÓ)
 Imola - 2015. V. 13. † (üzenet: 7, Bullterier Baráti Társaság)
 
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.0052149295806885 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail