Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9337856/175 Témák: 17826 Tagok: 110010 Legújabb tag: mtb88 Online: (65/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 XIX,5. Balatonkör túra 2018. szeptember 15. szombat 7:00 Siófok, Víztorony (Lezárva) (üzenet: 3, Balatonkör)
 
 3. bátyó  |   Válasz erre2018-09-25 09:53:39 [1.] 
Akkor jöjjön egy kis beszámoló a feledik Balatonkörről.

Túl nagy tolongás az indulásnál nem volt, mindössze hárman rajtoltunk el.
Ennek az előnye az volt, hogy kevesebb ember hazautazásához kellett igazodni, vagyis tényleg kényelmesen tudtunk nézelődve haladni.
Az időjárás tökéletes volt. Szél alig, a hőmérséklet meg végül 28 C-ig is felmászott. Ennek megfelelően rengetegen bringáztak a tó körül. Érdekes módon, hogy inkább a tapasztaltabb korosztályból. Egy halom külföldi csapattal találkoztunk (németek, franciák), akik szerintem hozzánk hasonlóan mormoltak néhány szitkot, amikor a rettenetes, alig járható szakaszokhoz értek.

Fonyódon, az első megállónál a büfék még nagyon zárva voltak, de sebaj, hozott kajából megreggeliztünk.
Ezután jött az első nézelődő pont, a fonyódi Szaplonczay sétány. Tényleg pazar kilátást lehet élvezni már felfelé is (csak ehhez meg kell állni és hátrafelé tekingetni {vagy az ellenkező irányból legurulva álmélkodni}). A Kripta villát kihagytuk, de a sétánynál megálltunk nézelődni (egy német protkós turista csoport miatt egy kicsit sokáig tartott odaférni a legjobb helyhez, de megérte).

A következő nézelődős hely a Zala folyón átívelő régi híd, a Matula híd (a Tüskevárban itt szállt le Bütyök a kocsiról és szállt be a ladikba). Sajnos nagyon ramaty állapotban van, foszlik a beton, pedig el lehet nézelődni.

Keszthelyen csak egy víztöltés erejéig álltunk meg. Ellenben Gyenesdiáson a Bringatanya fagyizónál kényelmesen leültünk, megebédeltünk és fagyiztunk egy jó (a vörösboros-áfonyás-gesztenye és a gyenesdiós fagyi állítólag igencsak finom).

Mivel az idő tökéletes volt, különösebben sietnünk sem kellett, így Vonyarcvashegyen felmentünk a Szent Mihály kápolnához szintén kilátni. És még a kápolna is nyitva volt. Naná, hogy bementünk. Mint kiderült egy keresztelőhöz és esküvőre készülődtek. Az első padon be is volt készítve a menyasszony járműve (egy seprű).

Ennyi látnivaló elég is volt, mert hát még vissza is kell érni Siófokra. Emiatt, meg mert a társulat sem igényelte, kimaradt a badacsonyi borozás, csak átbicikliztünk a huplikon.

Szepezden viszont direkt felmentünk a dombra, hogy megnézzük, merre nem bringázunk a Balatonkörön, mivel ezt a 71-esen kerüljük ki.

Ja, a Guruló Mokka már a téli álmát alussza.

Nem maradhatott ki persze az örvényesi Pán forrás sem, mert a jó idő miatt gyorsan fogyott a kulacs tartalma.

Füreden a Tagore-sétányról letakarodtak az árusok, így járható volt (most vasárnap viszont ismét telepakolták bódékkal).
Ellenben a folytatásán megakasztottak. Le volt zárva az út. Valami triatlon versenyt tartottak. Ez sok jót nem ígért, mivel az úszás kivételével a másik kettő versenyszám már akadályt képez a normál haladásban. Megpróbáltuk kikerülni, de persze nem lehetett. A dombon felfelé mászva csak egyetlen sávon lehetett haladni, mert a másik a futóknak lett lezárva. Egy picit vacilláltam, hogy kimenjünk-e a 71-esre, de végül bementünk a bringaútra a futók közé. És jó döntés volt, a viszonylag nagy autós forgalom mindössze egy sávon tudott haladni, mert a másik sávot lezárták a bringázóknak és még csak akkor kezdték felszedni a bójákat. Így hát a futókat és már csak sétálókat kellett kerülgetnünk, de kölcsönösen tiszteltük egymást, így simán elértünk a csopaki forráshoz, ahol a fordítójuk volt.

Innen mondhatnám, hogy eseménytelen hazautunk volt, de nem. Almádi végén Zsoltinak (csakúgy, mint a K2-nél) defektje lett. Egy lámpa alatt (mert addigra már tök sötét lett) szépen elhárította a hibát. Mi abban segítettünk neki, hogy nem segítettünk és nem adtunk tanácsokat, így hamarabb végzett (a közös biciklizésünk során így már a harmadik defektet tudhatja be).

Mivel teljes volt a sötétség, így egy kis Iccakai Kiskör feelinget is belevittünk. Csak most átmentünk a Club Aligán, a fakapunál (amíg még lehet).

Végül 1/4 11-kor értünk vissza a víztoronyhoz.
Tökéletes bringás időben, tökéletes társasággal, ideális időbeosztással... Szóval jó volt.
Aki nem jött el, az sajnálhatja.
Hirtelen fel is merült, hogy különböző okok miatt többen nem tudtak eljönni, így kellene szervezni a pót-feledik Balatonkört.
Meglátjuk...
 2. puntosattila  |   Válasz erre2018-09-09 18:59:09 [2.] 
Osztottam a facén...
Köszi az infót !!!
[előzmény: (1) bátyó, 2018-09-08 21:35:41]
 1. bátyó  |   Válasz erre2018-09-08 21:35:41 [3.] 
Félhuszadik (XIX,5.) Balatonkör Túra

időpontja: 2018. szeptember 15. szombat 07:00 óra

Indulás: Siófok, Víztorony mellől


A BALATONKÖR rendezőinek örömtúrája.
Ilyen már volt tavaly is, idén sem maradhat el. Talán jövőre is lesz.

Most a változatosság kedvéért az ellenkező irányba megyünk, Fonyód felé indulunk. Így a végére maradnak a legcsúnyább dombok.
Ha hiszed, ha nem, de bár ugyanott megyünk, mint tavasszal(bár lehet, hogy itt-ott egy kis változatosságot beviszünk az útvonalba), ennek ellenére teljesen mást lehet látni.

Szeptember 15-én szombaton indulás 07:00 órakor Siófokról a Víztorony mellől.

A túra szigorúan önellátó, semmiféle nevezési költség nincs, sem útbiztosítás, sem ellátás (bicikli, pótbelső, szerszámok, kaja, pia nem árt, ha mindenkinél van, de azért ezeket útközben is lehet vételezni).
Csak szépen haladunk a bringaúton egymás mellett... És nézelődünk...
Most a fonyódi Szaplonczay-sétányt nézzük meg.
A várható beérkezésre való tekintettel lámpa nem árt ha van. Meg láthatósági mellény és egyéb fényvisszaverők.

Egy hajszállal gyorsabban megyünk csak, mint tavasszal szoktunk. Nettó 20 km/h átlagot tervezünk. Aztán ahogy sikerül. A leglassabbhoz igazodunk most is...

Aki ezt a 206 km-es távot soknak találja, elfárad, annak a rövidítési lehetőségek a következők:
Fonyódról áthajózás Badacsonyba, majd a többiekkel együtt tovább Siófokra. Ezzel 50 km-t lehet rövidíteni.
Tihanyból átkompolás Szántódra, majd tovább Siófokra. Ezzel is lehet spórolni 50 km-t.

Részvételi feltétel: megjelenés és haladás saját erővel meghajtott kerékpárral, vagy biciklivel történjen! Esetleg bármi mással...

Ha felkeltette az érdeklődésed a túra, ne habozz ezt a napot erre fordítani és jól érezni magad.
[válaszok erre: #2] (TÉMANYITÓ)
 XIX,5. Balatonkör túra 2018. szeptember 15. szombat 7:00 Siófok, Víztorony (Lezárva) (üzenet: 3, Balatonkör)
 
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.004633903503418 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail