Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9407993/20 Témák: 18331 Tagok: 111377 Legújabb tag: dominic1991 Online: (134/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Sportfogadás (üzenet: 14, Gazdaság)
 
 14. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-04 08:59:08 [1.] Az összes atomerőművét újraindítja Franciaország

Felébredtél csigazabáló? 😂
Halló! És ezt az Oroszokkal is megbeszélted? Honnan lesz urán?😁

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 13. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-02 13:45:43 [2.] 


Érthetetlen, miért vannak ilyen nagy összegek a rezsinövelés utáni első számlákon

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 12. Topi-50  |   Válasz erre2022-08-30 22:35:04 [3.] 


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 11. Topi-50  |   Válasz erre2022-08-28 20:13:46 [4.] 


Cirkusz-Politika

Michel Kolonn belga újságíró futótűzként terjedő nyilatkozata:
"A Nyugat csak egy tolvaj civilizáció!! Ha Spanyolország és Franciaország 17-ben. évszázadokon át gazdagodtak, ez azért volt, mert aranyat és ezüstöt loptak Latin-Amerikából, és nem fizettek érte az indiánokat. Ha Franciaország, Anglia és az USA olyan gazdag lett, hála a rabszolgaságnak és az emberi lények ellopásának Afrikából anélkül, hogy bármit is fizetett volna.
Hasonlóképpen Belgium és Hollandia 19-től. századok nagyon gazdagok, amikor ingyen nyersanyagokat loptak Afrikából és Ázsiából.
A nyugati társadalmaink az elmúlt 500 évben fizetés nélkül fosztogatták ki a harmadik világ vagyonát. Táblázatot rajzolhatunk az összes szegény afrikai országnak, és megmutathatjuk, ki fosztotta ki és hogyan.
Röviden, néhányan tolvajok vagyunk, és ezért mások kárára gazdag országok lettünk.
/Michel Colonne, belga újságíró./


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 10. Topi-50  |   Válasz erre2022-08-20 22:29:55 [5.] 
Kiderült, ami eddig is nyilvánvaló volt: Ukrajna diktálhatta a szankciókat Brüsszelnek

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 9. Topi-50  |   Válasz erre2022-08-19 22:35:33 [6.] 
MOGY 2022 AJÁNLÓ - Az emberiség jövője, a jövő emberisége

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 8. Topi-50  |   Válasz erre2022-08-19 12:43:14 [7.] 
Washington éhezésre, hidegre és elszigeteltségre ítéli Európát.

Az Egyesült Államokban a gáz ma 333 dollárba kerül 1000 köbméterenként. Washington maga 7,3-szor drágábban adja el Európának, így az EU-országok gazdasága versenyképtelen.
Az infláció már elérte az eurózóna rekordmagasságát - 8,9%-ot.

Az Európában kitört abnormális hőség súlyosan érintette a mezőgazdaságot. A termés 20%-kal kevesebb, mint tavaly. Villanyhiány van, melynek költsége egy év alatt hatszorosára nőtt!

Washington nyomására döntöttek az európai államok orosz energiahordozóktól való megtagadásáról, a hazánkkal való gazdasági együttműködés megszakításáról, valamint az orosz állampolgárok beutazási tilalmáról.
Politikájának európai irányítói az Európai Uniót elhagyó Anglia és a szuverenitásból már csak névvel rendelkező országok: Litvánia, Lettország, Észtország, Ukrajna. Lengyelország, Csehország és Finnország csatlakozott ehhez a russzofób koalícióhoz, abban a reményben, hogy amerikai segélyt kapnak.

Washington kész mindent megtenni, hogy megőrizze hatalmát a világ felett, feláldozva ezért az európai országok polgárainak jólétét és gazdaságát.

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 7. Topi-50  |   Válasz erre2022-08-15 12:02:56 [8.] 


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 6. Topi-50  |   Válasz erre2022-08-10 19:12:54 [9.] 


Magyarország nem független – és nem csak azért, mert a NATO, az Európai Unió és számtalan egyéb szervezet tagja, hanem azért sem, mert ezekből kilépve is kitett lenne a világgazdaság szeszélyeinek.

A globalizáció korában ráadásul tényleg igaz az, hogy minden mindennel összefügg. Ezért, az olvasóink iránti tiszteletből (akik számos kérdést, észrevételt fűzzek a bejegyzéseinkhez), valamint a tények iránti makacs ragaszkodás miatt úgy döntöttünk, szentelünk egy utolsó bekezdést a rezsiárakra. Több témát is érinteni fogunk. Kezdjük az önellátással.

1. Ez egy népszerű tévhit, de sajnos nem igaz. Magyarország – és most szándékosan nem a Kormány vagy a KSH, hanem a MET Magyarország Zrt. adatait idézzük – energiafogyasztása 2019-ben 45,4 TWh volt, míg az energiatermelése ugyanakkor 33,1 TWh. A különbség tehát, amit a világpiacról kellett beszereznünk 12,3 TWh. De akkor honnan ered ez a népszerű városi legenda? Valószínűleg onnan, hogy bizonyos napokon a magyar erőművek több áramot táplálnak a villamoshálózatba, mint amennyire a lakosságnak és az iparnak akkor éppen szüksége van.

2. Ebből következik, hogy a többletet valahová ki kell helyezni, a villamoshálózat stabilitása ugyanis a fogyasztás és a termelés egyensúlyától függ. Magyarul, ha egy bizonyos szintnél többet táplálunk be a rendszerbe, akkor az tönkre megy. A magyar erőművek bonyolult számítások alapján határozzák meg a termelésük volumenét, és ha a fogyasztás ettől valamilyen irányba váratlanul eltér, akkor arra reagálni kell. Különösen a túlterhelés jelent problémát, és ezért vannak összekötve az európai országok villamoshálózatai. Ha nálunk magasabb a termelés, mint a fogyasztás, a rendszer védelme érdekében például Szlovákia vagy Ausztria „átvesz” tőlünk áramot. Ez nem azt jelenti, hogy mi nekik termelünk. Már csak azért sem, mert fordított helyzetben, amikor nálunk alacsonyabb a termelés, mint a fogyasztói igények, de nálunk meg mondjuk túltermelés van, mi is kapunk áramot tőlük. Igen, ez egy bonyolult rendszer, de így működik, ugyanis az erőművek nem olyan rugalmasak, mint a fogyasztói igények. Ha Paks 2 megépül, ez majd kicsit változni fog.

3. Paks 2 a legmodernebb atomerőművek közé tartozik majd, részben azért, mert az utóbbi évtizedekben az Európai Unióban az atomenergia páriává vált. Ha megépül, az erőmű képes lesz rugalmasan alkalmazkodni a fogyasztói igényekhez. Ugyanakkor Magyarország a villamosenergia-termelést tekintve akkor sem lesz önellátó. Hiszen Paks 1 élettartamát már így is meghosszabbították, és vég nélkül nem lehet újra és újra meghosszabbítani. Abban az esetben, illetve addig, amíg a két erőmű párhuzamosan üzemel, Hazánk fontos energiaexportőr is lehet, az első erőmű leállítása után viszont ismét előfordulhat, hogy időnként vagy akár tartósan importra szorulunk.

4. Miért érinti drasztikusan a magyar áram árát a szénhidrogének drágulása? A magyar „energia-mixben” – szintén a MET Magyarország Zrt. adatait idézve – Paksé kb. 49 százalék, 12 százalék szénerőművi termelésből, 11 százalék pedig megújuló energiaforrásokból (ideértve a szemétégetést is) származik. Ha most ezt gyorsan összeadjuk, a 100 százalékhoz hiányzik még 27-28 százalék. Az a gáz. És a gáz ára bizony elszabadult. A következő példa kicsit sántítani fog, mégis rávilágít arra, miért nő az áram ára akkor is, ha Paks ugyanannyiért termel (elvileg), mint a háború előtt. Képzeljük el, hogy van egy 100 forintos szendvicsünk, benne egy 28 forintot érő párizsi szelettel és egy 12 forintos lapkasajttal. Ha különböző piaci folyamatok hatására a párizsi ára megugrik, és egy szelet már majdnem a duplájába, 55 forintba kerül, és a lapkasajt ára is felmegy 20 forintra (mert a szén is drágult az utóbbi időben), akkor a büfében többé nem adhatják 100 forintért a párizsis zsemlét, még akkor sem, ha az alapanyagok többi része nem drágult.

5. Sokan kritizálják a magyar rendszert azzal, hogy bezzeg máshol mennyibe kerül egy köbméter gáz (relatíve milyen olcsó), míg nálunk 747 forintot kérnek el ekkora mennyiségért. Nos, fontos leszögezni, hogy 1729 köbméterig (a nagycsaládosoknál 2329 köbméterig) a gáz ára 102 forint lesz ezután is köbméterenként. Vagyis, aki ezen a határon belül marad, a legkevesebbet fizeti Európában. Elfogadjuk, hogy egy családi házzal ebbe a tartományba nem könnyű beleférni, de érdemes átlagolni, hogy miként alakul az ár nagyobb fogyasztásnál, íme néhány példa:

2000 köbméter gázfogyasztás: átlag 189 forint/köbméter
2250 köbméter gázfogyasztás: átlag 251 forint/köbméter
2500 köbméter gázfogyasztás: átlag 301 forint/köbméter
3000 köbméter gázfogyasztás: átlag 375 forint/köbméter

E fölött már nem számolnék, mert aki e fölé megy éves szinten ott szökik az energia (ezt meg kell fogni) vagy az illető olyan életvitelt folytat, amiből ilyen időkben lejjebb kell adni. Persze lehetnek kivételek.

6. Sokan jöttek az olcsó román gázzal, erre egy bekezdésben már válaszoltunk. Volt ugyanakkor olyan kérdés is, hogy mi van Szerbiával? Nos, Szerbiával az van, hogy noha a déli szomszédunk éves szinten körülbelül csak néhány százmillió köbméter gázt termel, de ugyanakkor csak a magyar fogyasztás hatodát (körülbelül 1,7 milliárd köbmétert) használja el. Teszik ezt azért, mert sokan, főleg a középső és déli országrészeken, szénnel (van saját) és fával (abból is van saját) tüzelnek, esetleg elektromost fűtést alkalmaznak, mivel villamos energiával nem állnak rosszul. S mivel nagyon kevés gázt fogyasztanak, és a szükséges mennyiséget az oroszoktól bizonyára, mint szövetségesek, kedvezményesebben megkapják, alacsonyabb szinten tarthatják a gáz árát.

7. Fontos tisztázni azt a tévedésen, vagy esetenként szándékos ferdítésen alapuló hamis narratívát is, hogy a megújuló energiaforrások nagyobb arányú hasznosításával megoldható lenne az önellátás, vagyis olcsóbb lehetne hazánkban a rezsi. Azt is hallani kritikaként, hogy több európai uniós pénzt fordíthatott volna a kormány a zöld energiára való átállásra, nem kellett volna ellopni az euró milliókat. Utóbbi hangzatos kijelentés csak azért is fals, mert az unió célzottan ad támogatást, nem úgy megy, hogy átutal egy raklapnyi pénzt a magyar államkincstárnak, aztán Orbánék arra költik, amire akarják. Amit viszont erre a célra adnak, azt nem lehet másra költeni, nem lehet ellopni, hiszen éppen a magyar kormány az, amit nyilván kiemelt figyelemmel ellenőriznek Brüsszelből, minden cent költést vizsgálnak az uniós szervek. De ami még fontosabb, az a tévedés, hogy a zöld energia megoldja a problémákat. Erre jó példa az a Németország, ahol a 2012-es fukusimai atomkatasztrófa után padlógázzal kezdték el az energiaátmenetet, azaz bezárták az atomerőműveket és a szénerőműveket, és minden pénzt, tudást, eszközt a megújuló energia források fejlesztésére fordítottak. Na most éppen Németországban nagyjából egy hónapja kavart óriási vihart az a hír, hogy a keleti tartományokban, a volt NDK területén a legnagyobb energiaszolgáltató vállalat az Envia AG jövő januártól drasztikus, ötszáz százalékos áram áremelésre készül a kereskedelmi ügyfelek, tehát a vállalatok részére. A szolgáltató közleményében egyrészt a nemzetközi feszültségek, a háború árfelhajtó hatása mellett az úgynevezett energiaátmenetet, vagyis az erőltetett „zöldítést” is felelősnek nevezte. Azt írták, hogy az időjárás miatt Németországban tavaly kevesebb áramot termeltek megújuló energiából, ezért más energiaforrásból, így földgázból és szénből történő villamosenergia-termeléssel kellett kompenzálni. A földgáz drágulása és a szénből történő áramtermeléshez szükséges szén-dioxid-tanúsítványok magas költsége drágítja a termelést – sorolta az Envia az áremelés okait. Tehát a megújuló energia nem képes pótolni egyelőre a hagyományos forrásokat – például a gázt – ott sem, ahol 10 éve mindent alárendeltek a zöldítésnek.

Lehet és kell is azon vitatkozni, hogy a rezsicsökkentés módosítása jó-e, mennyiben jó, kellett-e egyáltalán stb. Azt viszont nem lehet vitatni, hogy a frontsebész megoldásával szemben itt nem amputáció történt, nem szűntek meg a kedvezmények – ahogy az sem cáfolható, hogy a világból nem tudjuk kivonni magunkat, vannak helyzetek, amiket nem mi idéztünk elő, de nekünk is reagálnunk kell rá.

Ezzel a rezsivitát egyelőre lezártnak tekintjük. Igyekeztünk minden felmerülő kérdésre választ adni, az írásunk tényeken alapul, és azokat magyarázzuk el, a reményeink szerint érthetően. Fogyasszák, használják egészséggel!

Tovább >>

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 5. Topi-50  |   Válasz erre2022-08-09 07:58:01 [10.] 


HOGYAN VÁLNAK A COVID-ELZÁRÁSOKBÓL KLÍMAZÁRLATOK?


Népességszabályozás és/vagy Új Világrend (NWO)


Nemzetközi ember: A COVID-zárlatok szörnyű precedenst teremtettek.

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) "piszkos figyelmeztetést" adott ki. Azt mondja, 5%-kal nő a szén-dioxid-kibocsátás, amikor a globális gazdaságok újra megnyílnak a COVID-zárlatok után, és ez „messze nem lesz fenntartható” a környezet szempontjából. Ez azt jelenti, hogy a leállások jót tettek a környezetnek, és a normál állapotba való visszatérés rossz.

A fősodratú médiát is elárasztották olyan cikkek, amelyek az úgynevezett klímaváltozás leküzdésére irányuló lezárások alkalmazását szorgalmazzák.

Gondolja, hogy a COVID-leállások klímaváltozási korlátozásokká válhatnak?

Doug Casey: Szinte kivétel nélkül minden, ami ezekben a cikkekben található, vagy nyilvánvaló és szándékos hazugság, vagy egyszerűen tényszerűen helytelen. A legjobb esetben is vitatható dolgokat vitathatatlan tényekként mutatják be.

Először is hadd mondjak el néhány tényt a COVID-ról.

Nehéz megbizonyosodni róla, mert mindent erősen átpolitizáltak, de maga a COVID nem tűnik komolyabbnak, mint az ázsiai influenza, a hongkongi influenza, a madárinfluenza vagy a sertésinfluenza, amelyek az elmúlt néhány évben jöttek és elmúltak. évtizedek óta, és távolról sem hasonlítható össze az 1918-as spanyolnátha állapotával.

A számok azt mutatják, hogy a COVID kockázatot jelent a 70 év felettiekre, az elhízottakra és a betegekre, de nem jelent egészségügyi problémát mindenki más számára. Emiatt az elhunytak átlagéletkora 80 év, bár láthatóan mindenki szerepel a statisztikában, aki vírussal hal meg – még akkor is, ha autóbalesetben vagy szívrohamban hal meg. Azok az emberek, akiknek nincs tünete, továbbra is „esetnek” számítanak, ha nem teljesítik a túl érzékeny és nagyon drága PCR-tesztet.

Feltehetnénk a kérdést: „Mi van ennek az őrült influenza-hisztériának a hátterében, amely gyökeresen átformálja a világpolitikai és gazdasági tájat? És miért most?” Úgy tűnik, van egy furcsa egybeesés néhány más jelenséggel.

Az egyik az, hogy a világ egy fantasztikus, pusztító depresszió szélén áll a központi bankok által világszerte végrehajtott őrült valutaegységek létrehozása miatt. Vajon a hazug COVID-hisztéria – és igen, úgy gondolom, hogy 80%-ban hazugság – ürügyül szolgál a közelgő összeomláshoz, hogy megszabaduljanak azoktól az őrült gazdaságpolitikákért, amelyek a depressziót okozzák? Más szóval, a COVID-hisztéria egy mesterségesen megtervezett vis maior, amelynek célja, hogy elvonja a figyelmet a nagy gazdasági világválság valódi okáról?

Egy másik jelenség, hogy a COVID-hisztéria kiváló eszköznek bizonyult a közvélemény megrémítésére mindenhol. A megrémült emberek „erős” vezetőket és szigorú ellenőrzést követelnek. Ez egy áldás azoknak az embereknek, akik kormányra lépnek, és ürügyet keresnek, hogy felemeljék magukat és nagyobb hatalmat szerezzenek. "Soha ne hagyd, hogy egy komoly válság kiaknázatlanul múljon el" az első nap óta a hatalmasok elve. És a háború a válság legrosszabb fajtája. Ne feledje, mit mondott Randolf Bourne 1914-ben: „A háború az állam egészsége.” De a valódi háború egy valódi ellenséggel mindig kockázatos, és nem mindig kivitelezhető. Ezért találnak ki az uralkodók színlelt háborúkat.

Az első nagy álháború az élő emlékezetben Lyndon Johnson háborúja volt a szegénység ellen – a szegények veszítettek. Aztán jött Richard Nixon drogellenes háborúja. Aztán Baby Bush háborút hirdetett a terror ellen. Mindezek a háborúk még mindig tartanak, de úgy tűnik, itt az ideje egy kétfrontos háborúnak. A globális felmelegedés elleni háború és a COVID elleni háború nagyon hatékonyan kelt majd félelmet a Boobus americanusban. Azt mondják, hogy a globális felmelegedés elpusztíthatja a bolygót, a COVID pedig bárkit megölhet. Egy biztos kombináció. Biztosan megkapja a szokásos gyanúsítottak támogatását.

Emellett nagy a korreláció a COVID-hisztéria hívei és az éghajlatváltozási menetrend hívei között. És mindketten azt állítják, hogy van egy új szövetségesük, a "tudomány", aki eladja a háborúkat a megrémült csimpánzoknak. Nem csak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon. Ez a két új háború mindenkiből, mindenhol kihozza a legrosszabbat.

Ha egyszer lemosod a társadalmi homlokzatukat, a civilizáció patináját, rájössz, hogy az emberek törzsi gondolkodásúak. Ha csoportokba állítja őket, akkor a legkisebb közös nevezőre esnek vissza – emberszabású őseinkhez és rokonainkhoz hasonlóan viselkednek. Amikor az embereket izgalomba hozod, ordítanak és lihegnek, mint a csimpánzok, és egyszerre csak egy dologgal küzdenek. Képzeld el, hogy ők a nagy majmok, akik a 2001: Space Odyssey című filmben a vízlyukért harcolnak. A konfliktusok a szolidaritás érzését adják, és értelmet adnak életüknek.

Ez különösen igaz a kollektivista nézeteket valló emberekre, azaz a baloldalikra és a mozgalmasokra. A mai világban ebbe beletartoznak a fényesek, a társadalmi igazságosságért harcolók, a haladók, a BLM hívei, az Antifa és persze a szocialisták, kommunisták, marxisták és minden hívük. Mindannyian puritánok, akik irányítani akarnak más embereket. A baloldal mindig is ilyen volt, még akkor is, ha időnként szabadságszeretőnek álcázza magát, hogy elcsábítsa a naivakat.

Például az 1960-as években a baloldal a drogpárti volt. De nem azért, mert a személyes szabadságot akarta, vagy mert úgy gondolta, hogy jogod van azt csinálni a saját testeddel, amit akarsz. Drogpártiak voltak, mert a széles körben elterjedt és felelőtlen kábítószer-fogyasztás tönkreteheti a civilizációt.

Még ha úgy tűnik is, hogy a baloldalnak jó szándékai vannak, nem azok. Például a baloldal ellenezte a vietnami háborút. Nem azért, mert ellenezték a háborút, hanem azért, mert a háború kommunista társaik ellen irányult. Ez okos volt, mert mindkét esetben a republikánusokat ostobának, etikátlannak és képmutatónak mutatták be.

Ma a baloldal különféle inkarnációiban a COVID-zárlatokért van. Ezek az éghajlatváltozási korlátozásokká válnak. Mindkettő veszélyezteti az emberek szabadságát – még jobban, mint a korábbi álháborúk. Ironikus, hogy a „lockdown” szót elsősorban a börtönökben használták – ez jól jelzi, merre tart a világ általában, és különösen az Egyesült Államok.

Nemzetközi ember: Mekkora az esélye annak, hogy az éghajlati korlátozások működnek, ha a kormányok kipróbálják?

Doug Casey: A klímazárak működni fognak. Miért ne tennék? A COVID-zárlati intézkedések szépen működtek. Még jobban fognak működni, mert nem csak néhány beteg idős ember megmentéséről van szó, hanem magáról a bolygóról.Az embereket évtizedek óta mossák agyon, hogy zöld ökoharcosok legyenek. A fiatalok különösen új vallásnak tekintik a klímaváltozást és a zöldizmust, és sokkal komolyabban veszik ezeket, mint ami a kereszténységből megmaradt. Jahvét Gaia váltja fel.

Azok az emberek, akik nem látják, hogy a szegénység, a kábítószer és a terror elleni háború valójában csak ostoba csalások voltak, felkarolják az új csalásokat, a vírus és a klímaváltozás elleni háborúkat. Ugyanazok az emberek, akik ugyanazokat a hamis, jótékonykodó érveket hoznak fel. Greta Thunberg népszerűsége jelentős. Ikonjává vált azoknak az embereknek, akik támogatják ezt az egész szindrómát. Zavar, mert olyan betegesen dühös. Az embereket nem érdekli, hogy enyhén pszichotikus, erősen indoktrinált és irracionális. A társadalom leépülésének jele, hogy egy autista és zavart tinédzser nemzetközi hős lehet.

Úgy gondolom, hogy ez egy természetes átmenet a COVID-elzárásokról a klímaváltozással kapcsolatos korlátozásokra. Bár az ökoharcosok végső soron jó dolognak fogják látni a COVID-ot, mert valójában utálják az embereket, és szeretnék, ha Gaia megtisztulna tőlük.

Ahogy már sokszor mondtam, a COVID-ot és a globális felmelegedést is teljesen túlzott mániának tekintem. A vírusok vírusosan terjednek; mindenki megkapja és immunissá válik. Ez a történet vége, hacsak a vírus nem mesterséges, és a populáció felszámolására tervezték. Egy olyan világban, ahol a technológia exponenciálisan fejlődik, miközben az etika hátramenetbe kapcsol, bármi lehetséges. Ha ez nem történik meg, a COVID eltűnik. Természetesen igényeik szerint fejleszthetnek COVID 2.0-t, COVID 3.0-t stb.

Ami a globális felmelegedést illeti, senki sem tudja biztosan, mennyire reális – mindez csak feltételezés. De egy újabb jégkorszak veszélye legalább akkora, mint a folyamatos globális felmelegedés. Csak annyi biztos, hogy amit az elit propagál, azt a közvélemény nem láthatja összefüggésben.

Az utolsó jégkorszak csak 12 000 évvel ezelőtt ért véget. És azóta többé-kevésbé felmelegedett a földgömb. A közvélemény nem tudja, hogy a pleisztocénben több tucat jégkorszak volt, amelyek 50-100 000 évig tartottak. Nincs okunk azt hinni, hogy a 12 000 éve véget ért volt az utolsó; jelenleg egy interglaciális időszakban vagyunk. A korábbi jégkorszakok sok millió évig tartottak.

International Man: The Guardian nemrégiben publikált egy cikket „Miért volt jó Dzsingisz kán a bolygónak” címmel.

A cikkben ez áll:

„Gyilkos mongol hadseregei akár 40 millió ember lemészárlásáért is felelősek voltak. Neve ma is a brutalitás és a terror szinonimája. De fiú, Dzsingisz zöld volt.

Úgy tűnik, hogy ez azt sugallja, hogy a népesség tömeggyilkosságokkal történő csökkentése jót tett a bolygónak. Mit gondolsz róla?

Doug Casey: Ez egy nagyszerű idézet a cikkből.

A szerző förtelmes pszichológiája a bűnözővel határos. Így folytatja: "Ez minden bizonnyal érdekfeszítő gondolat" - vagyis valójában úgy gondolja, hogy a lakosság jelentős százalékának kiirtása nem lenne rossz ötlet.

Remélem, feláldozza magát az éghajlatért, bár ez nem valószínű, mivel valószínűleg annak az elitnek tekinti magát, amelyet meg kell őrizni, mert ideológiailag tiszta és politikailag megbízható.

Ezek az emberek Pol Pot pszichológiai felépítésével rendelkeznek. Kambodzsában az 1970-es években mindenkit likvidáltak, aki nem volt bőrkezű munkás – a lakosság körülbelül egynegyedét.

Pol Pot, Sztálin és Mao, valamint Dzsingisz kán bálványok ezeknek az embereknek, mert mindannyian egyformán gondolkodnak. Valójában utálják az emberi fajt. És az emberek olyan hülyék, hogy dicsérik a pusztítóikat. Üzenetem van számodra: az élet aljas, brutális és elég rövid. Nincs szükségünk politikai bûnözõkre, hogy rontsuk a helyzetet.

Nemzetközi ember: Miközben az Egyesült Államok és más nyugati országok gazdasági és kulturális öngyilkosságot követnek el, mit gondol, mi fog történni olyan országokkal, mint Kína, Oroszország, Brazília és más országok? Nyugatot követik, vagy a saját útjukat járják?

Doug Casey: Nehéz megmondani, mi történik valójában sok országban, mert a híradások minősége olyan silány. De a tendencia világméretű.

Ha a klímaváltozásról van szó, ezek az országok kinevetik a nyugatiakat naivságuk, butaságuk és önpusztító hajlamuk miatt. Nem veszik komolyan a kérdést. Ez egy másik oka annak, hogy a következő évszázad Kínáé.

Ugyanez Oroszországra, amely minden hibája ellenére alapvetően ébredésellenes ország. Jogosan mondták, hogy több kommunista van az amerikai egyetemeken, mint egész Oroszországban.

A befektetési tanácsokat illetően sokkal jobban érdekelnek a kínai és a kelet-ázsiai tőzsdék, mint a nyugati tőzsdék. Ugyanez vonatkozik az orosz és a kelet-európai tőzsdékre is, mert még nem kapták el az éberség vírusát. Volt egy rossz rohamuk a 30-as évektől a 90-es évekig, és ez némi immunitást adott nekik. Ráadásul a piacaik nincsenek egy buborékban, mint ahogyan ez különösen az Egyesült Államokban történik. Azok az országok, amelyek kocsijukat az amerikai vonathoz csatolták, átmennek a sziklán az Egyesült Államokkal együtt.

Nem arról van szó, hogy Kína és Oroszország az intelligencia és a tisztesség modelljei, de sokkal intelligensebben cselekszenek, mint az Egyesült Államok.

A szerkesztő megjegyzése: Láttuk, hogy a kormányok a történelem legszigorúbb ellenőrzését vezették be az emberek és a vállalkozások felett. Az egyéni szabadságjogokat gyorsan eltörölték.

De ez még csak a kezdet…

A legtöbb ember nem tudja, milyen szörnyű dolgok következhetnek, beleértve a negatív kamatlábakat, a készpénz eltörlését és még sok mást.

Ha szeretné tudni, hogyan élje túl azt, amit a központi bankárok és a mély állam elterveztek, akkor látnia kell ezt az újonnan kiadott jelentést a legendás befektetőtől, Doug Caseytől és csapatától.

forrás

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 4. Topi-50  |   Válasz erre2022-08-05 22:29:49 [11.] 


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 3. Hoffung  |   Válasz erre2022-08-05 08:40:18 [12.] 
Éppen ellenkezőleg, szeretem a sportfogadást, mert gyors és egyszerű. Természetesen nem mindig vagyok szerencsés, de a ráfordított erőfeszítések mennyiségét tekintve úgy gondolom, hogy egy ilyen eredmény több mint kellemes. Továbbá, amint elkezdtem sportfogadásokat fogadni a https://rabona.com/hu/ platformon, már nem aggódtam, hogy bármi baj történne a kifizetésekkel vagy a fogadási feltételekkel.
 2. Nativ228  |   Válasz erre2022-06-28 12:53:18 [13.] 
Helló, elegem van ezekből a fogadásokból, folyamatosan veszítek, megtaláltam a BestBinaryOptionsStrategies-t https://tradersunion.com/interesting-articles/best-binary-options-strategies-you-should-know/ az interneten és elkezdtem kereskedni, és most nagyon jó pénzt keresek ezzel, próbáld ki, tényleg kockázat nélkül kereshetsz pénzt!
 1. Amologaciya  |   Válasz erre2020-11-30 02:03:47 [14.] 
Sport előrejelzések https://bdpst24.hu/2020/10/14/a-paypal-fogadas-es-alternativai-magyarorszagon/ mint minden befektetés, saját jó stratégiát igényel. Mint a készletek vagy forex, te és a szabad fogadások biztosan pénzt veszít, ahogy fejleszteni a taktikát, és megérteni a ligák többé-kevésbé. Amint megtudja, beszélhet a bevételekről.
(TÉMANYITÓ)
 Sportfogadás (üzenet: 14, Gazdaság)
 
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.011064052581787 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail