Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9403526/47 Témák: 18273 Tagok: 111253 Legújabb tag: Charmaine Online: (147/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Blackcatcard (üzenet: 38, Gazdaság)
 
 38. Topi-50  |   Válasz erre2022-07-27 22:31:43 [1.] 


Magyarország potenciális gázvagyon-térképe

TUDTAD?


A TXM eddigi kutatásai szerint a Makói-árokban ezer milliárd köbméter palagáz lehet, ami Magyarország nagyjából 100 évi gázfogyasztásával egyenértékű, ráadásul Magyarországon további öt-hat hasonló terület található még.

Összehasonlításul: az elmúlt közel 80 évben hazánkban összesen körülbelül 210 milliárd köbméter földgázt hoztak a felszínre.”
Egy másik adat: „A hivatal nyilvántartása szerint a felkutatott palagázkészlet meghaladja a 3400 milliárd köbmétert, amelyből több mint 1500 milliárd köbméter kitermelhető. Ez a jelenlegi évi 2,2-2,4 milliárd köbméter hazai szénhidrogén-kitermeléshez képest nagyon jelentős mennyiség.

”LEGNAGYOBB NEMZETI KINCS” A szolnoki székhelyű Kőolajkutató Vállalat hazánk legnagyobb mobilizálható, több ezer köbkilométeres, ún. nagyentalpiájú geotermikus tározó rendszerére talált rá 1981-ben az Orosháza melletti Gádoroson. Az állami vállalat szakemberei ekkor még nem tudhatták – hiszen csak földgázmezőket kerestek -, hogy az NSZ.3-as keresztnevet kapott kút, az ország egyetlen olyan ismert helye, ahová a feltörő több mint 180 fokos termálvize miatt, előbb-utóbb megérné egy 5000 KW-os erőmű telepítése is kezdetnek.

A Kórógy és a Mágocs-erek határolta terület középpontjában meglelt „forrást” még ugyanebben az évben az állami vállalat mérnökei ledugattyúztatták, elzárták. 1985 decemberében a 13 kilométerre arrébb fekvő Fábiánsebestyén külterületén a cég fúrómesterei ismét rábukkantak erre a tározóra, ám a tengervíz itt már – a gádorosival ellentétben – 300-400 atmoszférás túlnyomással tört fel 180-200 Celsius fokon. A ritka geotermikus adottságokkal rendelkező kutat ekkor már nemzetközi figyelem kísérte.

BECSLÉSEK SZERINT A TÁROZÓ HASZNOSÍTHATÓ ENERGIAKÉSZLETE MEGHALADJA KUVAIT ÁLLAM TELJES OLAJKÉSZLETÉT(!) ARRÓL NEM IS BESZÉLVE, HOGY HONNAN KITŐL IS MEGY-JÖN GÁZ… NAGY HÍR RUSZKI ELZÁRJA A CSAPOT JUJJ VOLT RÁ ESET MÁR, AZ IDŐBEN SZERBEKNEK ELADTUNK NEM KEVESET….☝🏻
Egy valóságos „geológiai atomkazánnal” állunk szemben, amelyben az évmilliókkal ezelőtt bezáródott tengeriszapot a Föld belsejében mindenütt jelenlévő radioaktív anyagok bomlásánál felszabaduló energia hevítette fel.

A 25 év alatt kitermelhető 20 milliárd tonna kőolaj-egyenértékű ENERGIAKINCS NEMCSAK A KÁRPÁT-MEDENCE, HANEM EGÉSZ KÖZÉP-EURÓPA (!) ENERGIAELLÁTÁSÁBAN JELENTŐS SZEREPET FOGLALNA EL.

Nagy előnyünk Izlanddal szemben, amely ma geotermikus nagyhatalom, hogy ott a különböző helyeken felbukkanó kitöréseket kell befogni hasznosításra, míg hazánkban minden egyes fúrt kúton szabályozhatóan tör fel az elementáris energia. Mivel a víz oldott földgázt is tartalmaz, azt akár le is választhatjuk. A nedves tározórendszer oldott földgázkészletét néhány százmillió tonnára becsülhetjük, ami több mint a ma sokat emlegetett makói gázmező vélelmezett készlete.
Az NSZ.3-as 0106/7 hrsz. termálkutat 1991-ben felújították, és próbatermelést végeztek rajta. Hőteljesítménye 20-30 MW-ra kalkulálható, amelyre a fent említett jellemzők miatt egy villamos erőmű telepíthető.”

Erdély: A Kárpátok vonulatában rekord mennyiségű az un. aromás kőolaj, melyből gyógyszer is előállítható. Erről a kincsről sem számoltak még be, elhallgatják. A Duna delta torkolatában a közelmúltban nagy mennyiségű olaj és földgáz készletre derült fény.

Börzsöny: Itt található a Föld egyik legnagyobb és legjobb minőségű, ma is működő arany bányája, melyet 1992-ben szintén a kanadaiaknak privatizáltak. Ki adta oda vagyonunkat, kincsünket? Kitől kértek erre engedélyt?

Mátraderecske: mellett a Lahócza hegy 250 MILLIÓ TONNA ARANYÉRCET rejt. A rendkívüli mennyiségű arany mellett itt, Recsken található Európa legnagyobb réztartalmú ércelőfordulása is melynek kitermelését a magas költségek miatt hagyták abba.
Múzeumi felirat: „A magyar aranybányászat Erdélyt is beleértve évszázadokon keresztül a legjobb minőségű aranyat biztosította. Valóban aranyat ér. A középkorban értékmérőként használták. Európában a magyar királyság rendelkezett a legnagyobb jövedelemmel. Aranytermelésben a középkor idején Magyar-ország állt az első helyen. Az Árpád korban az arany föveny aranyként is előfordult, ami azt jelentette, hogy szinte bányászat nélkül, a felszínről lehetett kitermelni. Az itt található arany mennyisége a mai napig is meghatározó. A Habsburgok a XV. szd-ban rátették kezüket erre az aranykészletre, mely már abban az időben is a legnagyobb mennyiségű és a legjobb minőségű aranynak számított.

A világ ezüst termelésének 1/5-e hazánkból származott.” Verespatakon [Erdély] az Unió 330.000 TONNA ARANY és 1600 tonna ezüst kitermelését tervezi. 1 km mélyen masszív uránium érc bányászható, melyet szintén titok övez. Az itt található aranyat nem szükséges hónapokig folyóvízben szitán átszűrni ahhoz, hogy néhány grammhoz hozzájussanak. Ezt a bányát ugyancsak kanadaiak termelnék ki.

Feltehetjük a kérdést, milyen különleges képességekkel rendelkezik Kanada, hogy a Kárpát-medencében található földgázmezők és az aranybányák kitermelési joga pont az ő kezükbe került?
Nem véletlenül volt szükség az ország teljes és tudatos, előre kigondolt legyengítésére és szétszakítására Trianonnal. Az Uniónak Erdélyre [Romániára] elsősorban a magyar föld aranykészlete, olajtartaléka és az erdőségek miatt van szüksége.
Ma már nyilvánosan beszélnek arról, hogy minden valószínűség szerint az I. vh. kirobbantásának tényleges oka a Kárpát-medence feldarabolása és az akkor még „Nagy” Magyarország legyengítése volt.

Egész Európában és a bolygó szempontjából is egyedüli és kivételes helyzetben van a magyarság.
Az itt található kedvező klíma és éghajlati viszonyok, az élethez szükséges ivóvíz, a termékeny talaj, a Kárpátok védettsége, az energiaforrások széles skálája [kőolaj, földgáz, geotermikus hőenergia], sehol, egyetlen országnak, egyetlen népcsoportnak sem adatott meg ilyen kivételes formában, összetételben és mennyiségben rajtunk kívül.

Mondhatjuk, hogy világhatalom vagyunk az életet biztosító tiszta ivóvíz készletben, olajkészletben, földgázban, aranybányákban, drágakő bányákban [szintén titkolják, pl. smaragd, itt voltak a legértékesebb opál bányák egész Európában], gyógyvizekben. Gyógynövényeink olyan széles skálával rendelkeznek, melyet egyetlen más ország sem mondhat a magáénak. Nincs olyan betegség, melyre ne lenne gyógyszer a Kárpát-medencében.
Őseink pontosan tudták, hogy népünknek miért pont ezt a területet választották élő-és lakóhelyéül. A jelenleginél jobban kellene megbecsülnünk azt a Szent helyet, melyért őseink vére értünk hullt és melynek gazdagsága születésünk okán a számunkra ma természetes.

Ha eddig még nem tetted meg, mostantól értékeld más szemmel azt a területet, melyet szülőföldedként tisztelhetsz!
Ez még “csak” egy a sok közül amit művelnek velünk mai napig!!
A java még most kezdődik ÉBRESZTŐ‼️

Források, bővebb leírások:

AZ IGAZSÁG MINDIG KIDERÜL AMIKOR ELJÖN AZ IDEJE ÉS MOST VÉGRE ELJÖTT☝️
https://magyarmegmaradasert.hu/.../energia.../item/6289-z

Ingyen energia létezik! Ugye Te sem hallottad még a “független” médiában?!
Vén István feltaláló, már a 60-as évektől kezdve komolyan kidolgozott stratégiai energetikai ötletekkel bombázta a megfelelő szerveket, és mivel már akkor is csak gyávák, dilettánsok vagy ellenérdekeltek ültek a fontosabb íróasztalok mögött, rendre elutasították.
http://eztnezdmeg.com/ingyen-energia-letezik-ugye-te-sem.../

AZ ÉVSZÁZAD MAGYAR PERE! 5000 MILLIÁRD EURÓS NEMZETI KINCS A TÉT!
Több az energiakészletünk, mint Kuvait összes olaja!
https://magyarmegmaradasert.hu/.../3101-a-legnagyobb...

Vén István feltaláló 20 milliárd forintos kártérítésre perli a MOL-t az ún. gádorosi NSZ.3 termálkút ügyében. A tározóból 5000 milliárd euró értékben 20 milliárd tonna kőolaj-egyenértéknek megfelelő geotermikus energiát lehet kinyerni 25 év alatt.
http://kame.hu/fuszdrupal/?q=content/megd%C3%B6bbent%C5%91-v%C3%A9n-istv%C3%A1n-ism%C3%A9t-sz%C3%ADnre-l%C3%A9p

Még a nyolcvanas évek végén a Világbank finanszírozott egy mélyfúrási programot Magyarországon, az amerikai geológiai hatóság vezetésével, viszont akkor csak ígéretes nyomokat találtak a földgázkészletekre vonatkozóan Makó térségében.

Egy évtizeddel később John Gustavson amerikai geológus szerzett kutatási engedélyt a Makói-árok területének egy részére. Tőle Marc A. Brunert vette meg koncesszióját, aki megalapította a kanadai székhelyű Falcon Oil & Gas Ltd. nevű vállalatot.
https://www.napi.hu/.../makoi-arok-gazmezo-kitermeles...

A becslések szerint akár 600 milliárd köbméternyi gázt rejtő Makói-árok és a Békési-medence irányából például azért nem növelik érdemben a magyar kitermelést, mert

e helyeken több mint 3500 méter mélyről kellene felhozni a gázt
– miközben a magyarországi gázlelőhelyek 1600 méteres átlagos mélysége így sem csekély, az Egyesült Államokban ilyen mélységből hozzák fel repesztéses technológiával a palagázt.
https://mandiner.hu/cikk/20220517_magyarorszag_gazmezo

A világ egyik leggazdagabb országa lennénk!


Forrás

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2022-07-27 22:37:59]
 37. Topi-50  |   Válasz erre2022-07-25 12:26:42 [2.] 
Ursula életbe léptette a vészforgatókönyvet: Ne fürgyé le! Faggyá meg!

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 36. Topi-50  |   Válasz erre2022-07-25 09:19:37 [3.] 


A kopasz oszt

Így tedd tönkre Európát:
- a zöldpolitikában nyomd fullba a kretént és építs le mindent, ami nem szél vagy nap.
- ha kialakul egy energiaválság és ezt tetőzi egy háború, akkor gyorsan hozz egy rakás elhibázott szankciót, hogy felmenjen az energia ára
- amikor már rendesen vérzik a kontinens mondd azt: Európa túléli orosz gáz nélkül!
- végül csinálj egy olyan gázvészhelyzeti tervet, ami biztosan az emberekkel fizetteti meg a hibás zöldpolitikát, a háborút meg az elcseszett szankciókat is.
Csoda, hogy meghiúsul?🤷‍♂

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 35. Topi-50  |   Válasz erre2022-07-23 22:53:23 [4.] 


Kétkulacsos amerikai politika: orosz műtrágyaszállítmány tart az Egyesült Államokba

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 34. Topi-50  |   Válasz erre2022-07-18 21:22:31 [5.] 


Bekezdések

A második világháború óta nem tapasztalt válság fenyegeti Európát, az összeomlás szélén állnak az uniós tagállamok gazdaságai, az embereknek azért kell rettegniük, hogy télen tudnak-e majd fűteni, miközben az élelmiszerek ára is az egekben. A brüsszeli központban az orosz-ukrán háború kitörése óta szinte csak azzal foglalkoztak, hogy milyen szankciókat vezessenek be Oroszországgal szemben. Annyira jól sikerültek ezek a büntető intézkedések, mintha Putyin diktálta volna le pontról pontra Ursula von der Leyen asszonynak. Az oroszok egyre többet profitálnak az új felvevőpiacokra, Ázsiába és Afrikába irányított olajból és gázból, amit már aranyáron tudnak eladni, köszönhetően a bölcs és haladó brüsszeli szankciós politika árfelhajtó hatásának.
De ne legyünk igazságtalanok, mert tesznek ők mást is azon kívül, hogy Európát gőzerővel tolják a szakadék felé. Nekik is feltűnt, vagy olvasták a hírekben, hogy a szankcióikkal párhuzamosan száguld az infláció a kontinensen, ezért gyorsan észbe kaptak és jelentős béremelést terveznek idén, méghozzá saját maguknak. Nyugati sajtóbeszámolók szerint az Európai Unió tisztviselőinek és alkalmazottainak a fizetése akár 8,5 százalékkal is nőhet. Mivel az uniós munkavállalók bérének megállapításánál figyelembe veszik a belgiumi és luxemburgi inflációt, jelentős mértékben profitálnak a nevezett országokban tapasztalható pénzromlásból.
Nem mellékesen a brüsszeli vízfejben dolgozók már most is a világ legjobban fizetett közalkalmazottai közé tartoznak. Az osztrák Express kiszámolta, hogy csak a legalacsonyabb fizetési szinten a tervezett inflációs kiigazítás mintegy 260 euróval jelent többet majd egy-egy uniós bürokrata bankszámláján. Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke pluszban még havi 2483 euró körüli összeget kap.
Az uniós munkavállalók már tavaly is kaptak inflációs kompenzációt. 2021. július 1-jétől visszamenőleges hatállyal 1,9 százalékkal több bért kaptak, ahogy azt az EU Bizottság bejelentette. A német Handelsblatt becslése szerint összesen mintegy 60 000 ember részesülhet az inflációs kiigazításból. Ha ezt valóban maradéktalanul végrehajtják, az valószínűleg milliárdokkal növeli az EU költségvetését. A brüsszeli központ eddig sem a takarékosságról és az észszerű működésről volt híres, elég ha csak arra utalok, hogy tetemes költségekkel jár az Európai Parlament állandó költözködése, mivel Brüsszel mellett Strasbourgban is üléseznek a képviselők.
A birodalom központjában tehát mindenkit megfizetnek rendesen, nyilván úgy gondolják, hogy megérdemlik, hiszen egytől egyik géniuszok ülnek a brüsszeli irodákban, akik éjt nappallá téve dolgoznak azért, hogy nekünk jobb legyen. Az európai emberek közül viszont egyre többen látják, hogy egy pénzéhes, dilettáns, a valóságtól mér régen eltávolodott elit ámokfutásáról van szó, amit mielőbb meg kell állítani, ha szeretnénk európai jövőt.figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 33. Topi-50  |   Válasz erre2022-07-18 18:59:48 [6.] 


Az Európai Parlamentben megszavazták, a magáncélú ingatlanokat és közlekedést bevonják kibocsátáskereskedelmi rendszerbe lfigyelemre méltó írások:
példaképünk..
 32. Topi-50  |   Válasz erre2022-07-14 23:59:03 [7.] Európa! Ébresztő! Az USA egy sor iparágban visszalépett a szankcióktól!

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 31. Topi-50  |   Válasz erre2022-07-10 09:14:03 [8.] 


Zelenszkij talán nem is annyira bolond, mint azt a színpadi “táncai” sugallják!

Az USA gazdasága romokban, adósságuk Kína felé már a Holdon is túlhaladt.
Belső feszültségeik lassan a polgárháború rémképét idézik fel!
Ezzel párhuzamosan:
Európának soha sem volt ilyen gyenge vezetése.
Ázsia rohamtempóban erősödik.
Oroszország lassan visszanyeri elvesztett hatalmát.
Ilyen körülmények között az USA-nak jól jön egy régi ellenségkép, hasznos a hidegháború okozta káosz. Mert ez összekovácsolhatja a belsőviszályoktól tagolt nemzetet és fellendítheti a gazdaságot. Az USA-t mindig a háborúk erősítették!
Az USA-nak jól jön az EU tehetségtelen, szolgalelkű és korrupt vezetése. Hiszen általuk Európa az USA gyarmata lehet.
Oroszországot és Ázsiát is most akarja megtörni. Mielőtt erejük teljében lesznek.
Ehhez kell egy végtelenül korrupt és aljas ember, Z.
A feszültséget, hidegháborút elindító ürügyet szolgáltató ukrán vezetés.
A terv nem új keletű.
A háború kirobbantása is 8 év provokációba került.
S Z úr most arról beszél, hogy Ukrajna újjáépítése a világ dolga.
Ez az elképzelés az USA-nak kedvez.
Hatalmas kölcsönökkel járulna hozzá az aranyfedezet nélküli dollárral. Miközben az EU belerokkanna a segítségnyújtásba.
A terv azonban kissé elhibázott ütemű.
Sajnos az EU tekintetében nem tévednek! Az EU az ókori Róma sorsára jut, utolsó idejét éli.
De, Ázsia és Oroszország összefonódása nem várt fordulat lett az USA számára.
Oroszország Ázsiában óriási piacra talált. Cseppet sem fáj neki az EU gyerekes és öngyilkos szankció sorozata.
Ebben a helyzetben ha az USA és az EU nem vált azonnal a békepolitikára, akkor az ázsiai szövetség sem akar már megállni.
Mindenki láthatja, aki nem elfogult orosz fóbiás, hogy ebben a hidegháborúban az EU és az USA gazdasága összeomlik.
Bízom benne, hogy Oroszország és ázsiai szövetségesei nem roppantják teljesen össze az USA és az EU gazdaságát. Mert akkor minden mindegy alapon őrült dolgot tehetnek!
Az egész világnak az az érdeke, hogy Z úr és politikusai eltűnjenek.
Ukrajnát pedig azoknak kell újjáépíteni akik ezt a helyzetet előidézték.

/Miklós Bognár/

Tovább >>

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 30. Topi-50  |   Válasz erre2022-07-09 23:16:59 [9.] 
Az Egyesült Nemzetek Szervezete törölte webhelyéről ezt a cikket, amely „a világ éhínségének előnyeit” hirdeti, miután elterjedt.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete törölte webhelyéről ezt a cikket, amely „a világ éhínségének előnyeit” hirdeti, miután elterjedt.
Írta: Alicia Powe
Globális kutatás, 2022. július 8
Gateway Pundit 2022. július 6

Egyre több bizonyíték merül fel arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete, a Világgazdasági Fórum és az Egészségügyi Világszervezet az élelmiszerhiányt és az ellátási lánc megszakadásait állítja elő annak érdekében, hogy új világrendet, globális kormányt hozzanak létre és elpusztítsák az Egyesült Államokat.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete által közzétett 2009 - es közlemény, amelyet mostanra eltávolítottak a webhelyéről, az éhséget „a jólét alapjaként” és a világgazdaság megerősítésének eszközeként hirdeti.

A fizikai munka kizsákmányolásához fenn kell tartani az éhezést – állítja George Kent , a Hawaii Egyetem politológiai tanszékének professzora. aki az ENSZ 2021. novemberi dokumentumának szerzője.

„Néha úgy beszélünk a világban tapasztalható éhségről, mintha egy csapás lenne, mindannyian el akarunk törölni, és a pestishez vagy a segélyszállítmányokhoz hasonlítjuk. De ez a naiv nézetza, hogy ráébredjünk arra, hogy mi okozza és tartja fenn az éhséget. Az éhség sok ember számára nagy pozitív értékkel bír” – jegyzi meg Kent. „Valójában alapvető fontosságú a világgazdaság működése szempontjából. Az éhezők a legtermékenyebbek, különösen ott, ahol fizikai munkára van szükség.”

„Az éhség veszélye” nélkül az alapvető, rosszul fizetett állások megüresedésének, munkaerőhiány alakulna ki, és a világgazdaság megszűnne – folytatja Kent.

Élelmiszerárak és piaci spekulációk: A globális éhezők viadalának visszatérése
„Mi a fejlett országokban időnként látunk szegény embereket az út mentén, amint „Will Work For Food” feliratú táblákat tartanak fel. Valójában a legtöbb ember élelmezésért dolgozik. Főleg azért, mert az embereknek élelmiszerre van szükségük a túléléshez, azért dolgoznak olyan keményen, hogy saját maguk állítják elő élelmiszert a létfenntartási szinten, vagy azzal, hogy pénzért cserébe eladják szolgáltatásaikat másoknak. Hányan adnák el szolgáltatásainkat, ha nem fenyegetne az éhség?

„Ennél is fontosabb, hányan adnák el ilyen olcsón szolgáltatásainkat, ha nem fenyegetne az éhség? Ha olcsón adjuk el magunkat, másokat gazdagítunk, azokat, akik a gyárak, a gépek és a földek tulajdonosai, és végső soron birtokoljuk a nekik dolgozó embereket. Azok számára, akik az olcsó munkaerő elérhetőségétől függenek, amihez a gazdagság alapja.”

forrás

Tovább >>

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 29. Topi-50  |   Válasz erre2022-07-09 09:53:12 [10.] 
Az Egyesült Államok felmondja a Magyarországgal 1979-ben kötött adóegyezményt

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 28. Topi-50  |   Válasz erre2022-07-03 16:01:05 [11.] 
Egy birodalom születése

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 27. Topi-50  |   Válasz erre2022-07-02 22:48:11 [12.] 


Az erkélyre rakható egyszerű napelemes rendszer Magyarországon szabályellenes

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 26. theorabel6034  |   Válasz erre2022-06-30 00:10:28 [13.] 
We're lucky to absolutely discover it.

https://www.treeservicewestmount.com
 25. Topi-50  |   Válasz erre2022-02-06 14:35:21 [14.] 
Tarts önvizsgálatot


Tovább >>

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 24. Topi-50  |   Válasz erre2022-02-02 21:05:37 [15.] 
40 000 év áll mögöttünk - de nem mindenkin látszik.

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 23. Topi-50  |   Válasz erre2022-01-29 15:32:51 [16.] 
48. Mi várható a jövőben? Figyelmeztetés és megelőzés!

Tovább >>

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 22. Topi-50  |   Válasz erre2022-01-26 23:27:09 [17.] 
A mély államból jöttem, mesterségem címere csak azért is az élet

Tovább >>

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 21. Topi-50  |   Válasz erre2022-01-16 17:15:09 [18.] 
A jövőd múlik ezen a videón, hogy meghallgasd!

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 20. peterdickey7645  |   Válasz erre2022-01-16 13:57:58 [19.] 
Are this thing still relevant to this day?

read more
 19. Topi-50  |   Válasz erre2021-12-08 17:42:15 [20.] 
A szkítiai vértanúk - Magyar Népegyház

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 18. anthonysolomon2769  |   Válasz erre2021-12-05 14:47:39 [21.] 
Great news for everyone!

about us
[előzmény: (10) Topi-50, 2021-08-30 20:30:17]
 17. johnphillips6245  |   Válasz erre2021-12-03 17:50:40 [22.] 
Great stuff, keep this kind of topics!

about us
[előzmény: (10) Topi-50, 2021-08-30 20:30:17]
 16. francishendrix1432  |   Válasz erre2021-12-03 17:21:02 [23.] 
This forum really gives me a lot of awesome time reading those random threads.

about us
[előzmény: (14) lukelabat5254, 2021-10-27 19:04:30]
 15. jeremyshaw8030  |   Válasz erre2021-11-05 14:51:31 [24.] 
Another great thread with lots of useful information. Cheers for that!

about us
[előzmény: (14) lukelabat5254, 2021-10-27 19:04:30]
 14. lukelabat5254  |   Válasz erre2021-10-27 19:04:30 [25.] 
Thank you much for sharing this blog. It gives me an idea.

apprenez en plus
[válaszok erre: #15 #16]
 Blackcatcard (üzenet: 38, Gazdaság)
 
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.01399302482605 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail