Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9407973/0 Témák: 18331 Tagok: 111377 Legújabb tag: dominic1991 Online: (104/4
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Házi barkács (üzenet: 43, Hobbi)
 
 43. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 21:01:27 [1.] 
Vízvezeték szerelők 5 dolog amit csak ők tudnak??

Idézet:Vannak olyan dolgok, amelyeket a hozzáértő háztulajdonosok maguk is megtehetnek, amelyek javítják a vízvezeték szerelvényt, és elkerüljük, hogy olyan gyakran hívjanak vízvezeték szerelőt. Mint vízvezeték szerelők megvannak a saját üzleti titkaik, ezért fontoljuk meg néhány olyan dolgot, amelyeket tudnia kell a vízvezeték csövek idomok és vízvezeték szerelvények, amelyek esetleg nem mondják el neked.
Vízvezeték szerelők 5 dolog amit csak ők tudnak – Védjük meg csöveket
A csövek védelme kulcsfontosságú a költséges vízszivárgások megelőzéséhez. A vízszivárgás nem csak anyagi károkat okoz, hanem a vízszámláját is megnövelheti. Kezdjük azzal, hogy tudja, mit kell keresnie, amikor egy cső szivárog. Ez nem mindig nyilvánvaló.

A csövek gyakran szivárognak az illesztések közelében, vízvezeték szerelők meg szokták vizsgálni, ezért figyeljünk a következőkre:

Nedves foltok a padlón
Víz foltok a mennyezeten
Penész a falakon, szőnyegeken és padlón
Nedves talaj a ház körül
A víznyomás változását, vagy a számla hirtelen növekedését észleli. Tartsuk tisztán mosogató alatti területet, hogy ott is észlelhetjük csöpögést és szivárgásokat.

A szivárgások megelőzésének legjobb módja a csövek védelme.

****************************************************************************************************************
Vízvezeték szerelők 5 dolog amit csak ők tudnak??


 42. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 20:58:10 [2.] 
Vízminőség javítása otthonában??

Idézet:Számos probléma hozzájárulhat a csapvíz elszíneződik, vagy vízminőség kellemetlen ízéhez. Ezen okok többsége az ingatlanod, vagy a városodban zajló eseményekkel kapcsolatos. Szerencsére lépéseket tehet vízminőség vizsgálat az ivóvíz javítása érdekében, függetlenül attól, hol laksz.
Vízminőség – A városi víz
A városi víz kicsit biztosabbak lehetnek abban, hogy a vízproblémák az ingatlanában származnak.

Kezdjük a csövek értékelésével. A vízminőség vizsgálat szín és íz észrevehető változásain túl a víznyomás változásai is problémák jeleit jelenthetik. A korrózió részleges eltömődést okozhat a csövekben. Ellenőrizhetjük a csövek külsejét is, hogy szivárog-e.

Vegyük figyelembe, hogy a csövek javítását, vagy cseréjét gyakran a szakembernek kell bízni.


****************************************************************************************************************
Vízminőség javítása otthonában??


 41. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 20:47:28 [3.] 
Vízszűrő? Mikor kell cserélni otthon???

Idézet:A vízszűrő eltávolítja a csapvíz olyan szennyeződéseit, mint a klór íz, szag, cink, réz, kadmium és higany. Számos vízszűrő van a lágyvízszűréshez, például aktívszén-szűrők, fordított ozmózis, lúgos vízionizátorok, UV-szűrők és infravörös szűrők. A kancsó vízszűrői gyakoriak, és granulált aktív szenet használnak a szennyeződések eltávolítására. Noha olcsók, a szűrőt és a patront gyakran cserélni kell.
Vízszűrő? Mikor kell megváltoztatni?
A vízszűrő cseréje több tényezőtől függ. A vízszűrőknek általában becsült életciklusa van. Ez azonban csak egy iránymutatás az átlagos vízfelhasználás alapján. Ez nem mindig jó mutató, mivel a vízfelhasználás háztartásonként változik. Számos dolog befolyásolhatja a szűrő életét. Vegyük figyelembe a következőket:

A víz általános állapota szennyező anyagok és mennyit kell kiszűrni.
Ha kemény víz van (ásványi anyagokkal nehéz), akkor ez okozza a eltömődését a szűrőn.
Ha több vizet fogyaszt, mint az átlagos családi háztartás.
Mennyire jól kezelték, vagy szűrték a vizet.
Végül, amikor egy aktív szénszűrő eltömődik (vagy valamilyen okból már nem képes vonzani a részecskéket és szennyező anyagokat), akkor hatástalan és haszontalan lesz. Ekkor ideje kicserélni.****************************************************************************************************************
Vízszűrő? Mikor kell cserélni otthon?? 40. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 20:44:10 [4.] 
Márvány munkalap előnyei és hátrányai??

Idézet:Az ókori történelem óta az emberiségnek folyamatos szerelmi viszonya van mindennel, márvánnyal. Miért nem a konyhájában konyhai márvány munkalap vagy fürdőszoba hiúság formájában?

A márvány hordozza örökségének súlyát, de a birtoklása már nem korlátozódik a gazdagokra. A megmunkált lemez márvány – vagyis az igazi cucc – olcsóbb, mint az elmúlt években, a hatékonyabb kitermelési technikák és az olcsóbb tengeri szállítási költségek miatt. Megvásárolhat olyan készített márványlapokat is (nem egészen az igazi cuccokhoz), amelyek a többi számára megfizethető áron belül vannak.
És ha a márvány munkalap vagy a készített márvány nem megfizethető, a háztulajdonosok mindig találhatnak kész megoldást, hogy ehelyett csempéket használnak.

Márvány munkalap – Színes változatosság
A márvány egyik legjobb tulajdonsága, a munkalapokra alkalmazva, a szín és a borítás változatossága.

A laminált és a szilárd felületű munkalapok, mind megpróbálják reprodukálni a márvány szépségét, ám semmi sem áll közel a valódi kő háromdimenziós mélységéhez, gazdagságához és erejéhez.

Valójában a laminátum szépsége csak a felszíne. A kopási rétegek alatt nem más, mint a forgácslap. Ezzel szemben a márvány fent látható.

A márvány metamorf kőzet, ami azt jelenti, hogy eredeti, üledékes formájáról (ebben az esetben mészkő, vagy dolomit kőzet) márvánnyá változik erős nyomás és hő hatására.

Ez azt jelenti, hogy a márvány megkülönböztető tulajdonsága – a fátyol – az eredeti mészkő szennyeződéseinek eredménye. Szélsőséges nyomás és hő hatására az eredeti anyagok teljesen át kristályosodnak. A legtisztább márvány fehér, amelyet a reneszánsz művészek szobrokat faragtak.****************************************************************************************************************
Márvány munkalap előnyei és hátrányai??


 39. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 20:39:54 [5.] 
Beltéri festés tippek és trükkök??

Idézet:A beltéri festés olyan egyszerű, hogy bárki meg tudja csinálni. De ha ez a helyzet, miért néznek ki a professzionális festőmunkák sokkal jobban, mint az amatőr munkák? Ennek oka az, hogy a profik tudják, hogyan válasszák ki azokat a színeket, amelyek megfelelnek a helynek, és tudják, hogyan kell kiválasztani az egyes színekhez a megfelelő festéket. Természetesen tudják, hogyan kell előkészíteni és festeni, mint a profik, tehát a késztermék kifogástalanul friss megjelenésű. Tehát mi a titka annak, hogy hasonló eredményeket érjünk el, ha maguk készítjük? Fessünk úgy, mint a profik.

Beltéri festés tippek és trükkök – Válasszunk egy színt

A szín kiválasztása a legnehezebb. A legfontosabb, hogy találjon egyet, amely megteremti a kívánt hangulatot, és boldoggá teszi.

Ha valójában nincs ötletünk arról, hogy milyen színnel kell festeni, próbáljunk kiválasztani egy színt egy szobából, vagy egy műalkotásból, vagy egy szőnyegből. Ez egy garantált módja egy kiegészítő szín megtalálására.

Vigyél haza több festék minta darabot, és nézzük meg, hogy nézne ki a szobában. Tartsuk a bútorok mellé, a padlóig, a műalkotások és a szekrényekig és minden más, ami már a szobában van. Próbáljuk szűkíteni három, vagy négy választási lehetőségre.

Vegyünk egy kis mintadarabot minden színből, és fessünk egy nagy négyzetet a falra. Ha lehetséges, nézzük a mintákat ugyanabba a fényerőbe, amelyet használ, mert a fényesség befolyásolja a festék fény viszonyoknak való megjelenését.

Nézzük meg, hogyan változnak a minta színei, ahogy a nap áthalad az égbolton, megváltozik a helyiségben lévő fénymennyiség, valamint hogy hogyan néznek ki a mesterséges fényben.


****************************************************************************************************************
Beltéri festés tippek és trükkök??


 38. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 20:34:55 [6.] 
Festőszalag mikor és hogyan lehet eltávolítani??

Idézet:Azok számára, akik festés előtt fedjük le az faárut, vagy más felületetet. Biztosítsuk az éles vonalaknál, ki takarjuk nem festendő felületet, erre a festőszalag egy nagyszerű anyag. Ennek ellenére nagyon gyakran használják, mivel sokan úgy döntenek, hogy a festést követően azonnal eltávolítják a szalagot, miközben a festék még mindig nedves és a festőszalag leszedi a festéket. A valóságban a jobb gyakorlat az, ha megvárják, amíg a festék teljesen megszárad, mielőtt leszedjük a szalagot.
Meglepő, hogy az ember makacsul követi a szalag lehúzás gyakorlatát, miközben a festék még nedves – ez a hagyomány visszatérhet az eredeti típusú maszkolószalag jellemzőihez, amelyek miatt ezt gyorsan meg kellett tenni.
Festőszalag és maszkolószalag téves elképzelései
Maga a maszkolószalagot 1925-ben a 3M Corporation mérnöke hozta létre, hogy segítsék az autóipar munkavállalóit, akiknek fém alkatrészek festésekor termékre volt szükségük az élek lefedéséhez.


****************************************************************************************************************
Festőszalag mikor és hogyan lehet eltávolítani???


 37. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 20:31:20 [7.] 
Festék alapozó útmutató és felhasználása??

Idézet:Az a kérdés, hogy a festék alapozó festékréteget felhordják-e a szín bevonat előtt, nehéz, mert úgy tűnik, hogy mindenki másképp látja a kérdést.

A festékgyártók szinte mindig azt javasolják, hogy egy vagy két réteg festékréteget ecsettel, hengerrel, vagy szórással, mivel ez jobb színű réteg előállítást szolgál. A festékgyártók által óránkénti felhordás ajánlott lehet egy alapozónál.

A csináld magad festők általában a festés előtt ki akarják hagyni az alapozást, ha ez egyáltalán lehetséges. A válasz gyakran kevésbé objektív tényező, mint szubjektív tényezőkön alapul, mint például a költség, az idő és a festő türelme. Végül is az alapozás pazarolt erőfeszítésnek számíthat. Az alapozás ugyanolyan munka, mint a színes bevonat lerakása. A eset minden egyes mozdulata és a hengere ugyanaz, mintha az esetleges színes bevonattal járnánk el.

Festék alapozó – A festés előtti alapozás okai
A festék alapozó alapot úgy tervezték, hogy olyan stabil felületet biztosítson, amelyre a következő festékrétegek rá tudnak tapadni. A festék alapozó szintén segít elrejteni a felszíni foltokat.

Stabil alap felületet biztosítás
A felület porozitása az a körülmény, amely a alapozó használatát leggyakrabban indokolja. Ha a felület túl porózus, a festék túl nagy része beszívódik a felületbe. Több rétegre van szükség, mielőtt a festék kialakulhat egy vastag, védőréteg.

Az ellenkezője is problémát jelenthet. Ha a felület túl fényes, a színréteg tapadása nehéz, mivel a festék nem rögzül a felületre. A kissé durva és porózus festék kiváló textúrát biztosít a festék ragasztásához.

****************************************************************************************************************
Festék alapozó útmutató és felhasználása??


 36. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 20:22:37 [8.] 
Festék rozsdára igazság a festékről és az alapozóról??

Idézet:Készen áll -e az festék rozsdára a fő időre? A festékgyártók egyre inkább festék rozsdára reklámoznak – ígéretet tesznek arra, hogy a háztulajdonosok válláról leveszik az alapozás terheit.

Azok a háztulajdonosok, akik egy dolgozni járnak, és ezen felül egész életet élnek, a külső ház festés heteken, vagy hónapokon át tarthat. A belsőépítészet, bár nem annyira elfoglalja a hétvégéket, amikor inkább valami mást csinálnánk. Most képzeljük el, hogy a projekt egy rétegét eltávolítja, és mennyi időt takaríthat meg ennek eredményeként.

Festék rozsdára – Mi az a zománcfesték és alapozó egyben?
Ez egy speciális festéktípus, amelyet különféle néven forgalmaznak: önfestő festék, zománcfesték és alapozó egyben, festék és alapozó stb. Ezt a festéket úgy hirdetik, hogy lehetővé teszi, hogy kiküszöböljük az alapozás lépést a festési folyamatból.

Noha festéknek és alapozónak nevezik az egyben, a keverékben nincs alapozó. Ez egy vastagabb festék, amely magasabb rétegű, így szilárdabb festék réteggel rendelkezik.

Alapozó alapozáshoz
Alapvetően nem tetszik, mert előnyei nem egyértelműek. Az alapozó nem színes. A színes bevonat festése azonnali, az alapozás olyan rohammunka, amelyet végül elhagynak. Akkor miért elsődleges?

Alapozásra van szükség nagyon porózus csupasz felületek kezelésekor, mint például fa, fém, gipszkarton, vagy kő.

A felületen, akkor is el kell végeznie, ha aggódik a fém, fénye, vagy más olyan helyek miatt, amelyek megnehezítik a festék tapadását.

****************************************************************************************************************
Festék rozsdára igazság a festékről és az alapozóról??


 35. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 19:54:56 [9.] 
Gipszkarton alapozó festék alapjai és alkalmazása??

Idézet:A csupasz gipszkarton, ahol a ragasztott és glett varratok és a rögzítő lyukak még mindig ki vannak téve, a gipszkarton alapozó festéket igényel.

A gipszkarton több mint a festéket szív fel. Ha nem készíti elő a felületet, akkor túl sok festékréteget alkalmazhat. Ha azonban először alapozzuk a felületeket, akkor valószínűleg kevesebb festék réteggel is befejezheti a projektet.
A gipszkarton alapozása gyors, olcsó és hatékony. A speciális gipszkarton alapozóval együtt számos más módon is előállíthatja a gipszkartont a festés előtt: latex festék, festékek rejti gipszkarton bevonatot.

Gipszkarton alapozó lehetőségek
Gipszkarton alapozó: Kifejezetten gipszkarton papír felületek lezárására tervezték
Lapos latex festék: Olcsó lehetőség a gipszkarton alapozására
Gipszkarton festék: Magas szintű festék, amelyet a problémás felületekre terveztek
A gipszkarton keveréket gipszkarton késsel felhordva a sima felületért
Miért szükséges a gipszkarton alapozók?
Az új, frissen készített gipszkartont közvetlenül nem lehet festeni, mivel a felület három különböző textúrával rendelkezik, amelyek mindegyike saját szívó hatással rendelkezik.

A ragasztott varrásokat és a csavarfuratokat gipszkarton anyaggal glettel borítják, és hajlamosak a festék felszívására.

A gipszkarton papírral szemben van. Mivel a papír porózus, abszorbeálja a festéket.

****************************************************************************************************************
Gipszkarton alapozó festék alapjai és alkalmazása??


 34. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 19:51:18 [10.] 
Festett falak festés előtt hogyan tisztítsuk meg???

Idézet:A barkácsolok tanácsát nem hagyják figyelmen kívül olyan gyakran, mint az ajánlást, hogy alaposan mossuk le a festett falak alapozás és festés előtt. Amikor a festett falak tisztanak és jó állapotnak tűnnek, és sok „csináld magad” kedved semmi esetre sem zavarja meg a tisztítást, inkább az, hogy egyszerűen csiszoljuk meg a festéket a falon. És a tisztítási lépés kihagyásának közvetlen következményei nem mindig nyilvánvalóak. Bizonyos esetekben a festés sok éven át tarthat fenn, ami arra készteti, hogy miért szinte az összes festékgyártó ragaszkodik ahhoz, hogy a falak mosása kritikus része legyen az előkészítésnek.
A zavart tovább növeli az a tény, hogy a festékgyártók maguk sem értenek egyet abban, hogy milyen tisztítás szükséges.

Festett falak festés előtt – A nagyobb gyártók ajánlása
A nagy festékgyártók különböző javaslatokat fogalmaznak meg a belső falak festés előtti festésének szükségességéről, kezdve az átgondolt törléstől az enyhe vegyi anyaggal végzett alapos mosásig. Vegyük figyelembe a nagy festékgyártók tanácsát.


****************************************************************************************************************
Festett falak festés előtt hogyan tisztítsuk meg???


 33. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 19:47:23 [11.] 
Ragasztószalag nélkül festés – Hogyan spóroljunk???

Idézet:A könnyen eltávolítható festő ragasztószalag alacsony tapadási tulajdonságainak köszönhetően a legtöbb „csináld magad” válogatott festék szegélyező eszközévé vált. Ezzel szemben a szalag nélküli festés nehéznek, feleslegesnek és kissé furcsának tűnhet. Védő szegély nélküli szélek mentén történő festés valóban idegörlő élmény lehet. A fal- , mennyezet- és szegélylécek festése szalag nélkül azonban nem csupán művészi. Ez a gyakorlat, különösen az profi festők körében. A csináld magad is sok előnye élvezheti a bevágható festék nyújtotta előnyöket.

Melyik módszerrel hosszabb időt vesz igénybe, és melyik adja a legjobb eredményt? Meg lehet tanulni, hogyan szabadítsuk fel festék széleit, elkerülve a ragasztószalag használatát, még akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy nem született művészek vagyunk?

Festés ragasztószalag használatával

Ezzel a módszerrel egy speciális festőszalagot 3 cm és 8 cm közötti szélességű felragasztjuk a két szomszédos terület egyik oldalára, ahol az egyiket festeni kell. A másik oldalát pedig nem. A szalagot felvittük a nem festett területre. Az alacsony tapadású festő ragasztószalag ragacsos maradék nélkül eltávolítható, és ez az egyetlen olyan szalag, amelyet használni kell. Fessünk lazán szalaggal. Hagyjuk ezt az első réteget megszáradni, majd fessük be egy második réteget. A festék alapos kiszáradása után ragasztószalag eltávolítható.

****************************************************************************************************************
Ragasztószalag nélkül festés – Hogyan spóroljunk???


 32. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 19:38:14 [12.] 
Szobafestés házilag – Hogyan fessünk szobát??

Idézet:A statisztikák szerint a szobafestés a leggyakoribb a szobafestés házilag barkács projektek közül, ám ez a leggyakrabban nem tökéletes. A “rendetlenség” ebben az esetben szó szerinti leírás, mivel a szobafestés legnagyobb problémája a jó eredmények elérése anélkül, hogy a festék mindenképpen – fröccsent, csöpögött, megereszkedett, foltos és egyéb.

Ha türelmes vagy, akkor festhetünk szobafestés házilag. Egyáltalán nem rendetlenséggel, szobafestés tippek és kövessük ezeket.

Szobafestés házilag – Előkészítési lépések

Íme néhány előkészítő lépés a rendetlenség elkerülése érdekében:

Tisztítsuk meg a helyiséget, amennyire csak lehetséges. Minél kevesebb bútordarab és kiegészítő van a szobában, annál kevesebb akadály lesz.
Távolítsuk el a kapcsolókat és aljzatokat, elektromos takarót. A fedő csavarokat visszahelyezzük a kapcsolók és kimenetek fém aljzatába, hogy ne vesszen el. Tegyük félre a takaró burkolatot biztonságos helyre.

Távolítsuk el az ablaktáblákat (ha el kell távolítania a festéket és meg kell festeni őket), például a reteszeket és fogantyúkat. Tároljuk biztonságosan. Szekrények festésekor távolítsuk el a szekrény hardvereit is.
Védje a fali és mennyezeti világítótestet szalaggal vagy műanyaggal, vagy még jobb, ha eltávolítja.
Távolítsa el az ajtógombot és a reteszelő lapot, ha az ajtót festi. Ragassza le a zárat.
Védje a bútorokat a festék és a hengeres fröccsenés ellen műanyag cseppkendővel.
Védje le a padlót csepp ruhával vagy műanyag lemezzel. Az egyik kiváló típusú cseppvászon műanyag felülettel van kötve egy ronggyal, amely felszívja a csöpögést.
****************************************************************************************************************
Szobafestés házilag – Hogyan fessünk szobát?? 31. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 19:31:39 [13.] 
Festékszóró, vagy teddy henger Melyik a gyorsabb??

Idézet:Teddy henger, vagy festékszóró falak festéséhez otthonában? Kemény választás. A festékszórás gyors, de csak miután előkészítő munkát befejeztük.

Festékszóró, vagy teddy henger?

A hengerlés lassabb, de inkább minőségi festék réteget határoz meg, mint a festékszórás.
Teddy henger használata

Festékszóró, vagy teddy henger?

Ha csak a festett felület minőségéről gondoskodik, akkor nem hibázhat a festésnél teddy henger görgetés közben. Kétségkívül vastagabb festékréteg és jobb színkonzisztencia, mint a festékszóró. De olyan sok más tényező figyelembevételével, mint például a költség, az előkészítési idő és a felület állapota, a döntés egy kicsit nehezebbé válik.


****************************************************************************************************************
Festékszóró, vagy teddy henger Melyik a gyorsabb??


 30. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 19:27:18 [14.] 
Festőecset technika falak festésére??

Idézet:A festőecset és a festék megragadása egyszerűnek hangzik, nemde? A falak festése messze a leggyakoribb lakberendezési projekt – annyira általános, hogy szinte mindenki azt gondolja, hogy pontosan tudja, hogyan kell csinálni. A profi festők azonban tudják, hogy ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, és vannak megfelelő technikák (különösen a fürdőszobákban), amelyek gyorsabbá teszik a munkát és sokkal jobb eredményeket nyújtanak.
Festőecset technika
Van egy folyamat az festőecsetek megfelelő használatához, és magában foglalja a következő lépéseket:

Az festőecset mártás a festékbe
Festék felhordása és terítése
A festék simítása
Tehát tanuljuk meg a profik titkait.

****************************************************************************************************************
Festőecset technika falak festésére?


 29. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 19:23:14 [15.] 
Hogy kell festeni? Teddy henger???

Idézet:Hogy kell festeni? Ha nagy mennyezetre, vagy fal van, akkor általában a festékhenger használata a legjobb út a gyors és egyenletes befejezéshez. Az eszközök olcsók, az üzembe helyezés és a tisztítás könnyebb, mint más módszerekkel, különösen porlasztás. A hengerrel történő festés egy időben tesztelt módszer, amely működött és továbbra is a nagy terek festésének előnyben részesített módszere. A hengerrel festés azonban nem olyan egyszerű, mint hogy hengert belemerítjük egy festéktálcába és eloszlatja a festéket. A festő szakembereknek van olyan módszere, amely biztosítja, hogy a munka a lehető leggyorsabban és olcsóbban, sima, hibátlan eredményekkel járjon.

Hogy kell festeni teddy hengerrel?

A munka gyors elvégzésének egyik titka, hogy vödröt és fóliát használjon festéktartó bélés helyett. Nagy munkák esetén a professzionális festők általában több liter festéket töltenek be egy 18 literes vödörbe. Ez felgyorsítja a folyamatot, mivel elkerüli a festéktálca többszöri töltését, mind a tálca újratöltése, mind a henger további festékkel való újratöltés érdekében. Kedvezőbb is, mivel a hengerelés közvetlenül a festékellátás fölött történik, és kevesebb festék elszórás és szennyeződést eredményez.

****************************************************************************************************************
Hogy kell festeni? Teddy henger?? 28. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 19:18:22 [16.] 
Tárolás? Meddig tárolható a festék???

Idézet:Vegyes festék nagyszerű, ha a ház körül van. A falak, a burkolatok, a mennyezet, az ajtók, a szekrények és az egyéb felületek idővel doboghatnak. Az alkalmi festékfestések tartják otthont frissnek és csillogónak. De ha a fennmaradó festéket valamikor ezelőtt vásárolták meg, akkor azon tűnődhetünk, hogy meddig tart-e a festék, és továbbra is használható-e. Vannak-e nyilvánvaló jelek arra, hogy a festék tárolás alatt beszáradt?

A festék hosszú élettartamának értékelésekor a tárolás feltételek kulcsfontosságú tényezők, amelyek megváltoztathatják az eltarthatóságot hónapoktól évekig. A tiszta eredeti állapotban lévő latexfesték, amelyet továbbra is lezárt a festékboltba tárolás, soha nem használták, akár egy évtizedig is eltarthat. Egy korábban használt, azonos típusú festék, rosszul lezárva és nemkívánatos szennyeződésekkel, csak néhány hónapig tarthat. A felső folyadék és az alsó szilárd anyag nem feltétlenül jelenti azt, hogy a festék nem. Az összes festék tárolás idővel elválik. A kézi keverés helyett vigyük vissza a festéket a boltba, ahol vásároltuk, és rázzassuk fel a géppel.

****************************************************************************************************************
Tárolás? Meddig tárolható a festék??


 27. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 19:12:54 [17.] 
Könnyű és gyorsabb módszerek a festék száradásra??

Idézet:Senkinek nincs ideje figyelni, hogy a festék megszáradjon. A házfestés általában hatalmas munka, amelyet leginkább a beköltözés előtt lehet megtenni. Ha rövid idő van, de szobát vagy házat gyorsan kell festenie, vannak könnyű olyan módok, amelyek segítségével a munka kicsit gyorsabb lesz. Míg az egész frissen festett helyiség szárításának nincs egyszerű módja, a festőknek vannak festési tippek, amelyek segítségével tovább folytatja a munkát.
Vegyünk fel könnyű világos rétegeket
Bár kísértés lehet, ha megpróbál egyszerre annyi festéket felhordani, mint amennyit csak tud a falra, a vékonyabb rétegek használata segít a festék gyorsabb kiszáradásában. Több könnyű réteg használata szintén jobban néz ki, mintha valóban vastag lenne, mert az egyenletesebb megjelenésű. Ne felejtsük el, hogy nem kell várnia az első réteg teljes kiszáradását, mielőtt hozzáad egy második réteget, ha erre szükség van.

Fessük egy falat egyszerre
Ha egy fal egyszerre festésére összpontosítunk, akkor időt ad a többi falnak a kiszáradásra. Előfordulhat, hogy amikor az utolsó falat festettük, az első száraz és kész másik rétegre.
****************************************************************************************************************
Könnyű és gyorsabb módszerek a festék száradásra??


 26. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 18:32:16 [18.] 
Festőecset tisztítása – Hogyan kell tisztítani az ecseteket??

Idézet:A jó minőségű ecset egy drága precíziós eszköz, amely hosszú évekig tarthat, ha megfelelő festőecset tisztítása és gondozzák. Ismerje meg az új ecsetek elkészítésének különféle technikáit és tárolásának módját mind használat közben, mind a projekt végén.

Festőecset tisztítása - Hogyan kell tisztítani az ecseteket. Festőecset tisztítása - A festőecset típusok

Festőecset tisztítása – A festőecset típusok
Olcsó ecset kiválasztása
Nem minden ecsetet hozunk létre egyenlően. Ha megpróbál egy ecsettel megsemmisíteni a minőséget, akkor sokkal több időbe kerülhet, és frusztrációt okozhat, mint amennyit megéri, és ezáltal a festékmunka rosszul néz ki. Vannak idők, amikor egy olcsó ecset megfelelő lehet olyan munkákhoz, ahol eldobható ecset szükséges.

****************************************************************************************************************
Festőecset tisztítása – Hogyan kell tisztítani az ecseteket??


 25. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 18:01:04 [19.] 
Festékfajták – Hogyan válasszuk ki a házhoz??

Idézet:A festészet a háztulajdonosok és a bérlők egyik legnépszerűbb barkács projektje. Egy egyszerű festékréteg átalakíthatja az unalmas helyet ideális hellyé. Azonban ne töltsünk minden idejét a színre gondolva, a festékfajták ugyanolyan fontos, és kulcsfontosságú lehet új színének hosszú életében. A latex- és olajbázisú festékektől az alapozókig és a rétegekig minden, amit tudnunk kell, mielőtt elkezdenénk festeni.
Festékfajták – Miből készül a festék
A festék négy alapvető összetevő keveréke: pigmentek, gyanták, oldószerek és adalékanyagok. A pigment a szín, a gyanta a kötőanyag, vagy ragasztó, az oldószer pedig a hordozó, amely folyékonnyá teszi és elpárolog, amikor a festék kiszárad. Az adalékanyagok specifikus teljesítmény jellemzőket is nyújtanak, mint például a folt-gátló, vagy a penész pusztító tulajdonságok.

Az olcsó festékeknél nagyobb az oldószer százaléka, vagy térfogat, mint a drágább opcióknál, és ennek eredményeként akár 50% -kal kevesebb pigment és gyanta lehet. Ez azt jelenti, hogy a falakra alkalmazott legtöbb oldószer oldódik, amely elpárologhat, és kevés pigmentet hagyhat hátra. Emiatt legfeljebb négyszer kell bevonni és újra bevonni gyenge minőségű festékkel, mielőtt elegendő mennyiségű pigment maradna hátra, hogy fedjük az alatta lévő színt.

Ennek elkerülése érdekében mindig ellenőrizzük, hogy a festék térfogatszázalékban legalább 45% pigmentet és gyantát tartalmaz – ezáltal időt takaríthatunk meg és elkerülhető a többrétegű festék.

****************************************************************************************************************
Festékfajták – Hogyan válasszuk ki a házhoz??


 24. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 17:57:49 [20.] 
Lakás festék megfelelő beltéri festék kiválasztása??

Idézet:Még miután kiválasztottuk a szoba tökéletes színét, még egy nagyon fontos döntést kell hoznunk: a befejezés. Öt, vagy hat különböző lakás festék közül választhatunk, sokféle lehetőség van, még egyetlen színben is, és velük számos kérdést kell megválaszolni. A legjobb tanács az, ha megtanuljuk az egyes célok felhasználását és előnyeit, és meghatározzuk a nekünk megfelelőt.
Lakás festék – A festék kémiája
A festék fényességét a lakás festék kémiája határozza meg. A “magas fényű” festékeknél nagyobb a gyanta arány és a pigment mennyiség kisebb koncentrációja (PVC). A matt festékek viszont sokkal nagyobb arányban tartalmaznak pigmenteket és alacsonyabb a gyanták aránya. Ez magyarázza, hogy a fényes festékekkel történő festéshez miért van szükség gyakran egy második vagy akár harmadik rétegre, míg a laposabb festékek megfelelően fedik le egyetlen réteggel.

****************************************************************************************************************
Lakás festék megfelelő beltéri festék kiválasztása?? 23. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 17:44:17 [21.] 
Illékony szerves vegyület a festékben??

Idézet:A környezetbarát termékek egyre népszerűbbé válásával egyre több vállalat kínál “alacsony illékony szerves vegyület (VOC)” vagy “No VOC” feliratú festékeket. Noha ezek a címkék pozitívnak tűnnek, fontos megérteni, hogy pontosan mit is jelentenek, hogy megalapozott döntést hozhasson a festék vásárlásakor.
Mi az a illékony szerves vegyület (VOC)?
A VOC jelentése “illékony szerves vegyület”. A VOC-k számos építőanyagban megtalálhatók, és részben felelősek az új festék illatáért. Sajnos ezek az instabil vegyi anyagokat elengedik az emberekre és a környezetre nagyon káros gázokat, ezért a kormány most szabályozza azokat.

Mivel a vegyület (VOC-k) megtalálhatók a festékekben, ezek szintén meglehetősen kevésbé képes a személy felépülni az otthonában. A Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) szerint “tanulmányok kimutatták, hogy több szerves anyag szintje kettő-ötször magasabb, mint kültéri.”

Belélegezve a illékony szerves vegyület (VOC) számos egészségügyi problémát okozhat, beleértve a légutak irritációját, fejfájást, émelygést, sőt a máj, a vesék, vagy a központi idegrendszer károsodását. Ezért a lehető legjobb, ha csak lehetséges, minimális mennyiségű szerves vegyület (VOC-val) rendelkező termékeket használjunk.

****************************************************************************************************************
Illékony szerves vegyület a festékben??


 22. ozon23  |   Válasz erre2022-03-23 17:40:08 [22.] 
Tejfesték vagy krétafesték??

Idézet:A tejfesték és a krétafesték olyan dekoratív felületek, amelyek annyira hasonlónak tűnhetnek, hogy a köztük lévő különbségek. Mindkét felületet gyakran használják régi, vagy régimódi szekrények, székek, asztalok, ajtók és gyakorlatilag minden olyan elem készítéséhez, amely festéket igényel , még a befőttes üvegeket is.
Mindkét felület általában matt-szerű, valójában textúrájuk és megjelenésük szempontjából is nagyra értékelik őket. A latex festékektől és különösen az olaj alapú festékektől eltérően, mind a tejfestéknek, mind a krétafestéknek kevés szaga van és rendkívül gyorsan szárad. Könnyen keverhetők és folyékonyak. Mind a tejfesték, mind a krétafesték vízbázisú és nagyon alacsony mennyiségű alacsony illékony szerves vegyületek (VOC). Ezen hasonlóságok mellett vannak-e különbségek a tejfestékek és a krétafestékek között az egyéni felhasználásuk szempontjából? Vagy a tejfestékek és a krétafestékek alapvetően felcserélhetők?
****************************************************************************************************************
Tejfesték vagy krétafesték??


 21. ozon23  |   Válasz erre2022-03-22 22:57:20 [23.] 
Krétafesték házilag – házi krétafesték hogy készül???

Idézet:Ha érdekli a saját krétafesték házilag, hogy időt és pénzt takarítsunk meg.

Kipróbáltam a négy legnépszerűbb házi krétafesték házilag receptet gyűjtöttem össze, és az eredmények megleptek! Remélem, hogy a tapasztalataim eldönthetjük, melyik csináld magad recept nyeri el a tetszésed.

Krétafesték házilag – szódabikarbónás recept
2/3 csésze fehér latex festék
1/3 csésze szódabikarbóna
Keverjük össze nagyon jól. Egyik kedvencem a sütőszóda receptje.

A házi krétafesték felhordására az alapos keverés ellenére nagyon szemcsés textúrájú volt. Az egyes rétegek festésekor valójában láttam a apró szemcséket a festékben.

Sütési szódabikarbóna krétafesték költsége minimális, egy doboz szódabikarbóna számára, amely felhasználható további 5 egyedi krétafesték recepthez + a latexfesték költsége

Elkészítési idő: Nem töltött időt a vásárlásra, mert mindig van szódabikarbóna a konyhában. 2-3 perc alatt alaposan összekeverjük a festékkel.
Alkalmazás: Szemcsés megjelenés és érzés még alapos keverés esetén.
Tapadás és fedőképesség: Nagyszerű! Nincs szükség alapozásra, vagy csiszolásra, és nagyszerű fedés. Jó fedőképesség kettő réteg után, háromszor festettem.
Szag: Csak a latex festékhez hasonló szagot érzünk, amelyhez kevertük.
Tisztítás: Tisztítsuk meg, mint a szokásos latex festéknél.
Előkészítés: Csiszolást igényel. Nem olyan könnyű krétafesték házilag, mivel a bolti krétafesték (azaz megnehezíti egy nedves ruhával meg kell nedvesíteni).
Festés: A kész megjelenés krétás, de nem annyira sima, mint a bolti krétafesték.
Párizs gipsz házi kétafesték receptje
3 rész festék
1 rész párizs vakolat
víz
Sima pasztát készítettem a párizsi vakolat és a víz teszünk hozzá, mielőtt összekeverjük a festékkel. Jól összekeverve selymesen sima volt, és ugyanolyan szépen alkalmazzuk, mint a bolti krétafesték.

A második napon kissé megvastagodott a teteje és kissé szemcsésnek tűnt, de alapos keverés után rendben lesz.
****************************************************************************************************************
Krétafesték házilag – házi krétafesték hogy készül???


 20. ozon23  |   Válasz erre2022-03-22 22:16:12 [24.] 
Tejfesték házilag Hogyan készül???

Idézet:


Tejfesték házilag, ahogy a neve is sugallja, a tej az anyag fő alkotóeleme, kötőanyagként szolgál a pigmentekhez, ugyanúgy, mint a polimerek a latexfestékekben, az olajok pedig az olaj alapú festékekben. Az emberek már hosszú ideje keverik a tejfestéket, az ókori Egyiptomból származó tárgyakban találták meg, bár talán a leggyakrabban a gyarmati korszak bútorokkal társulnak. Az a tény, hogy az anyag nem bocsát ki káros gőzöket (gyakran nevezik VOC-knak), magyarázza annak folyamatos vonzerejét a mai környezetvédelem közösségben. A tejfesték házilag a kézművesek mindazonáltal értékelik telített színeit és áttetsző felületét, amelyek felhasználásával antik megjelenést biztosítanak a fából készült bútorok, terrakotta edények és más texturált felületek számára.

Tejfesték házilag, ahogy a neve is sugallja, a tej az anyag fő alkotóeleme, kötőanyagként szolgál a pigmentekhez, ugyanúgy, mint a polimerek a latexfestékekben, az olajok pedig az olaj alapú festékekben. Az emberek már hosszú ideje keverik a tejfestéket, az ókori Egyiptomból származó tárgyakban találták meg, bár talán a leggyakrabban a gyarmati korszak bútorokkal társulnak. Az a tény, hogy az anyag nem bocsát ki káros gőzöket (gyakran nevezik VOC-knak),
Nem keverheti egyszerűen a tejet és a színes pigmentet, és oszlathatjuk azt a falakon. Az alábbi recept elegendő festéket eredményez ahhoz, hogy egy iroda, vagy más nagyszerű bútor lefedhető legyen.

Tejfesték házilag Hogyan készül
Tejfesték házilag Hogyan készül
Tejfesték házilag anyagok
Citrom
1 liter sovány tej
Szita
Géz
Száraz pigment festékpor, vagy művészek akrilfestéke

****************************************************************************************************************
Tejfesték házilag Hogyan készül???


 19. ozon23  |   Válasz erre2022-03-11 21:15:50 [25.] 
Agresszió és agresszió okai macskákban

Idézet:


A macskák kicsik, és gyakran más állatok célpontjává válnak, kiszolgáltatottá téve őket mindenféle veszélynek. Aki macskával rendelkezik, megérti, hogy védeni kell, különösen a házon kívül felmerülő veszélyekkel szemben. Ez a biztonsági rés a macskák beépített agressziós válaszára vonatkozik, amikor fenyegetést észlelnek. Az agresszió származhat félelemből, egészségi állapotból, genetikai hajlamból, környezeti változásból, vagy területének védelme miatt is. A túl agresszív viselkedés azonban megnehezítheti a macskával való életet.

Agresszió és agresszió okai macskákban Házi barkács (üzenet: 43, Hobbi)
 
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.012415170669556 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail