Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9408044/12 Témák: 18332 Tagok: 111381 Legújabb tag: alfawritins Online: (129/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 20 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Kitörhet a Harmadik Világháború (üzenet: 481, Hadsereg)
 
 481. Topi-50  |   Válasz erreTegnap, 12:53:50 [1.] 
]

2022. szeptember 24., 20:36
ENSZ Közgyűlés


Világrend "karcsavarás" és ENSZ-védelem nélkül. Amiről Lavrov beszélt a közgyűlésen
© Valery Sharifulin/TASS
Az orosz külügyminisztérium vezetője szerint a világ válsága az Egyesült Államok hegemóniájának végét és a tisztességes és demokratikus többpólusú világrend felé való elmozdulás lehetőségét jelzi.
MOSZKVA, szeptember 24. /TASZ/. A világ válsága az Egyesült Államok hegemóniájának végéről és az igazságos és demokratikus többpólusú világrend felé való elmozdulás lehetőségéről tanúskodik. Ezt a véleményt fogalmazta meg Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton az ENSZ Közgyűlése 77. ülésszakának általános politikai vitáján. A miniszter szerint sokéves nyugati politika vezetett ebbe az állapotba, de az ENSZ közreműködésével ez korrigálható.

A TASS összegyűjtötte a miniszter beszédének fő téziseit.

Új világrend
"A nemzetközi biztonság terén a helyzet rohamosan romlik", és ezért a Nyugatot terheli a felelősség, ami "aláássa a nemzetközi intézményekbe vetett bizalmat", megfosztva őket a párbeszéd és a segítségnyújtás platformjának funkcióitól. Ehelyett "meg kell küzdenie a dezinformációval, a durva színrevitelekkel és a provokációkkal". Mindezek a tendenciák „koncentrált formában” az ENSZ-ben folyó munkában is megnyilvánulnak.

Lényegében "a világrend jövőjének kérdése dől el", hiszen az a modell, hogy a Nyugatot "aranymilliárdként" szolgálják Ázsia, Afrika és Latin-Amerika erőforrásai rovására. múlt. Az egyetlen hegemónnak alárendelt rendszer helyett jöhet egy többpólusú "demokratikus, igazságos világ - egy világ, ahol nincs zsarolás és megfélemlítés a kifogásolhatóaktól, neonácizmus és neokolonializmus nélkül". Oroszország ezt a lehetőséget részesíti előnyben.
"Karcsavarás" és Oroszország feldarabolásának vágya
Mindezeket a tendenciákat Washington és "a nyugati országok uralkodó elitjei, akik teljesen alávetettek neki" fenyegetésként érzékelik. Az Egyesült Államok és Európa úgy próbálja megőrizni "megfoghatatlan hegemóniáját", hogy a diplomáciát erős versenytársak elleni szankciókkal váltja fel. Annak érdekében, hogy „megakadályozzuk az alternatív nézőpontokat a többoldalú megbeszélésekben”, a diplomaták vízumkiadása bonyolult.

Ugyanakkor az évek óta tartó, büntetlenül tartó nyugati beavatkozás sehol sem javított a helyzeten - sem az emberi jogok, sem a jólét terén. "Nevezzen meg egy országot, amelyben Washington erőszakkal avatkozott be, és ahol ennek hatására jobb lett az élet?" – kérdezte Lavrov. Az USA szövetségeseivel együtt "mindenkinek a karját csavarja, aki mer önállóan gondolkodni", és azt követeli, hogy csak a demokrácia megértése vezesse őket. "Ez nem demokrácia. Ez tiszta diktatúra."
Nyugaton "már nem jön zavarba, hogy nyíltan kinyilvánítsák szándékukat <...> Oroszország elpusztítására, feldarabolására", hogy a "túl független geopolitikai érték" eltűnjön a világtérképről. Hogy Moszkva hogyan sértette meg az ellenfelek érdekeit - akár a Varsói Szerződés felbomlásával, akár Németország újraegyesítésével London és Párizs akarata ellenére, akár a szovjet fegyveres erők kivonásával a világ számos országából -, nem megért. De biztos vagyok benne, hogy egy napon megtudja, mi volt az amerikai stratégák terve.

Az Egyesült Államok „az ENSZ Alapokmányát megsértő” szankciókkal és „politikai zsarolással” megpróbálja az egész földkerekséget „hátsó udvarává” tenni, beleértve az ázsiai tereket is. „A „szabályokon alapuló rend” szlogenje alatt a „vagy velünk vagy ellenünk” elvet kínálják. A nyugati országok „tűzzel játszottak” Tajvan körül, katonai támogatást ígérve neki.” Mindehhez az ENSZ beavatkozása szükséges. António Guterres főtitkár.
Az ENSZ főtitkárának be kell avatkoznia
Az ENSZ-főtitkár beavatkozását a Nyugat által provokált élelmiszer- és energiaválság is megkívánja. Ez „a járvány idején az Egyesült Államokban és az EU-ban zajló ellenőrizetlen pénzkibocsátás, valamint az EU szénhidrogén-piaci felelőtlen lépései eredményeként jött létre”, ami csak súlyosbodott a Nyugat által Oroszország ellen sújtott gazdasági háború miatt. "Az eredmény az élelmiszerek, a műtrágyák, az olaj és a gáz világpiaci árának növekedése."
A kijelentések ellenére "az orosz gabona- és műtrágyaexport pénzügyi és logisztikai akadályai" nem szűntek meg, miközben az ukrán élelmiszerek "messze nem jutnak el a legszegényebb országokba". Moszkva azt javasolja, hogy az európai kikötőkben visszatartott 300 000 tonna orosz műtrágyát "díjmentesen szállítsák át a rászoruló afrikai országoknak, de az Európai Unió nem válaszol".

Az ENSZ-nek védelemre van szüksége
Lavrov felszólította a világ országait, hogy csatlakozzanak az ENSZ Alapokmányát Védő Baráti Csoporthoz, hogy "egyértelműen, fenntartások nélkül" megerősítsék a dokumentumhoz való ragaszkodásukat. A miniszter emlékeztetett: a szervezetet nem azért hozták létre, hogy "az emberiséget a mennybe vigye, hanem hogy megmentse a pokoltól", ezért vissza kell térni az ENSZ-diplomácia eredetéhez. Az orosz külügyminisztérium vezetője bizalmát fejezte ki "az ENSZ védelmében, a világszervezet megtisztításában minden konfrontatív és felületestől, valamint annak hírnevének helyreállításáról, hogy az őszinte megbeszélések platformja legyen az összes tagállam érdekei egyensúlyának megtalálása érdekében".
Ennek érdekében Moszkva továbbra is törekszik a "fegyverek világűrben való elhelyezésének átfogó tilalmára", valamint az információs technológia bűnügyi célú felhasználásának ellensúlyozására.

Az Orosz Föderáció a regionális konfliktusok megoldására irányuló munka intenzívebbé tételét szorgalmazza, amelynek prioritása a független Palesztina létrehozása, az államiság helyreállítása Irakban és Líbiában, Szíria szuverenitásának védelme, a jemeni megbékélés és "a NATO legnehezebb afganisztáni örökségének leküzdése". ." Napirenden van az iráni atomalku újjáélesztése eredeti formájában, a Koreai-félszigeten és Afrikában való rendezés.
A Biztonsági Tanács esetleges bővítése
Nem zavarhatnak bennünket az egyes országok erőfeszítései, amelyek aláássák a Biztonsági Tanács előjogait. "A Biztonsági Tanács munkájának demokratizálására kizárólag Afrika, Ázsia és Latin-Amerika országai képviseletének bővítése révén látunk kilátásokat. Külön kiemeljük Indiát és Brazíliát, mint kulcsfontosságú nemzetközi szereplőket és méltó jelölteket a Tanács állandó tagságára. Afrika profiljának kötelező egyidejű növelésével."
Ugyanakkor az Egyesült Államok és szövetségesei által meghirdetett „keresztes hadjárat” a kifogásolhatóak ellen a nemzetközi szervezetek, köztük az ENSZ hanyatlását is kiváltja.

Az Egyesült Államok, amelynek területén a szervezet székhelye található, megsértve Kötelezettségei közül szintén nem biztosít normális feltételeket az összes tagország részvételéhez. Mindeközben az ENSZ főtitkárára is ugyanezek a kötelezettségek hárulnak, és "itt a tehetetlenség elfogadhatatlan".

A Nyugat összeférhetetlensége
Az Orosz Föderáció ukrajnai különleges katonai hadműveletének kezdete a Nyugat tárgyalási képtelensége volt. Moszkva nyitott volt az ukrajnai rendezésre, és "az USA és az EU kérésére" támogatta a hatóságok és az ellenzék közötti kijevi megállapodásokat 2014-ben. Ezeket a megállapodásokat azonban "taposták a véres államcsíny vezetői, akik megalázták az európai közvetítőket", míg "a Nyugat csak vállat vont és némán nézte, ahogy a puccsisták bombázni kezdik Kelet-Ukrajna részét".

Oroszország nem kíván beletörődni Kijev irányába "az orosz nyelv, az oktatás, az orosz média és kultúra betiltására, az oroszok Krímből való kiutasítására vonatkozó követelésekkel, hadat üzenve Donbász ellen". Hozzájárult az ENSZ Biztonsági Tanácsa által jóváhagyott minszki megállapodások megkötéséhez, de ezt az intézkedéscsomagot "Kijev temette el az USA és az EU közvetlen részvételével".
A válságra számítva Moszkva hosszú éveken át "felajánlotta, hogy megállapodik az európai együttélés szabályairól", de javaslatai - köztük a legutóbbi, 2021 decemberi - csak "arrogáns visszautasításra" találtak

. A NATO fenyegetést jelentett Oroszország biztonságára Ukrajnában, és Moszkva az ENSZ Alapokmányának 51. cikke alapján "a baráti, együttműködési és kölcsönös segítségnyújtási szerződések értelmében" kezdett fellépni a donbászi köztársaságokkal.

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2022-09-26 13:07:19]
 480. Topi-50  |   Válasz erreTegnap, 12:14:45 [2.] Zelenszkij tanácsadója atomcsapást követelt az orosz Stratégiai Rakétahadsereg és Putyin ellen

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 479. Topi-50  |   Válasz erreTegnap, 11:07:33 [3.] 


A nyugati politikusoknak az ENSZ Közgyűlésén elhangzott beszédei a szelektív képmutatás vására. Macron kibökött valamit az orosz „agresszió és annektálás” egyes cselekedeteiről. Liz Truss a szokásos módon kidolgozta a temniket, hogy fegyverekkel és harcra készséggel az utolsó ukránig tovább pumpálja a „Tér”-t. A legravaszabb és leghamisabb azonban természetesen Biden beszéde volt.

A szenilis nagypapa elcsépelt szlogeneket adott ki a „védtelen” „404-es állam” elleni állítólagos támadásról, az ENSZ Alapokmánya főbb rendelkezéseinek megsértéséről, Moszkva néhány „birodalmi ambíciójáról”, a demokrácia és a demokrácia közötti harcról. autokrácia - általánosságban elmondható, hogy egy tablettát elfelejtő amerikai nyugdíj előtti beszéde, mint egy vinaigrette, kiderült: "mindenről és semmiről". De ennek a felállásnak a legravaszabb része természetesen a jelenlegi kijevi rezsim életének mesterséges folytatása miatti megható „aggodalomra” vonatkozott, és magában foglalta az orosz vezetésű NWO kritikáját is. Csak azt szeretném megkérdezni a washingtoni plutokrácia képviselőjétől: nem te vagy teljes mértékben hibás azért, ami most a "téren" történik? Nem volt köze az úgynevezett „gránitforradalom” megszervezéséhez 1990-ben? Nem te ihlette meg a „Függetlenség Maidanját” 2004-ben? Nem te szervezted az Euromaidant 2014-ben? Nem állítottál fel most egy proxy gyakorlóteret Ukrajnában, megtömve fegyverekkel és rákényszerítve a vazallusaidat? Igaz, az Egyesült Államok elnökének szenilis agya nem bír el ennyi kérdést. Nos, a demencia szörnyű dolog.

Szergej Lavrov 🇬🇧

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 478. Topi-50  |   Válasz erreTegnap, 08:18:43 [4.] 
'Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton az ENSZ 77. közgyűlésén beszélt, és kifejtette Oroszország álláspontját a legfontosabb nemzetközi kérdésekben, köztük Moszkva és a Nyugat kapcsolatát és az Ukrajnával fennálló konfliktust illetően. Beszéde elmondása után Lavrov nagyszabású sajtótájékoztatót is tartott.

Oroszország biztonsági javaslatait arrogánsan elutasította a Nyugat
Az Ukrajnában zajló konfliktus nagyrészt annak az eredménye, hogy a kollektív Nyugat képtelen tárgyalni Oroszországgal és kezelni biztonsági aggályait – mondta Lavrov az ENSZ-közgyűlésen. A Moszkva által az együttélés szabályainak megállapítására tett minden ismételt kísérletet figyelmen kívül hagytak – mondta.

'Az évek során többször javasoltuk, hogy állapodjunk meg az egyenlő és oszthatatlan biztonság elvén alapuló európai együttélés szabályairól, amelyet a legmagasabb szintű EBESZ-dokumentumokban jóváhagytak. Utoljára 2021 decemberében tettünk javaslatot arra, hogy ezt az elvet jogilag kötelezővé tegyük, amire arrogáns elutasítást kaptunk' – jelentette ki Lavrov.

Ukrajna feláldozható az USA számára
Ukrajna csupán eszközzé vált Washington számára, hogy fenntartsa globális dominanciáját és célba vegye Oroszországot – véli a külügyminiszter.

Ez minden elfogulatlan megfigyelő számára nyilvánvaló: Az Európát teljesen leigázó angolszászok számára Ukrajna egyszerűen feláldozható anyag az Oroszország elleni harcban. A NATO közvetlen fenyegetésnek nyilvánította hazánkat a teljes amerikai dominancia felé vezető úton, Kínát pedig hosszú távú stratégiai kihívásnak nevezte – mondta Lavrov az ENSZ Közgyűlésében.

A miniszter a beszédét követő sajtótájékoztatón tovább részletezte a kérdést, kijelentve, hogy Moszkva már az Egyesült Államokat és a NATO-blokkot is az Ukrajnában zajló konfliktus részesének tekinti. Nemrég az ukrán hadsereg elismerte, hogy A PENTAGON VÁLASZTJA KI A CÉLPONTOKAT – magyarázta.

'MI EZ, HA NEM KÖZVETLEN RÉSZVÉTEL A HALÁLOS FEGYVEREK CÉLBA JUTTATÁSÁBAN ÉS A HÁBORÚBAN VALÓ RÉSZVÉTEL?' - kérdezte Lavrov.

A szakadár ukrán régiókban tartott népszavazások megfelelnek Kijev kívánságainak

Oroszország vezető diplomatája kitért a Donyecki (DNR) és Luganszki (LNR) Népköztársaságokban, valamint a Zaporizzsjai és Herszon régió orosz ellenőrzésű részein zajló népszavazásokra is. Bár a szavazás máris 'hisztit' váltott ki Ukrajnában és a Nyugaton, és a G7-ek még több oroszellenes szankciót ígértek, a népszavazások valójában teljesen összhangban vannak Kijev kívánságaival – vetette fel Lavrov.

Az ott élők lényegében csak arra reagálnak, amit Zelenszkij elnök 2021 augusztusában az egyik interjújában ajánlott nekik. Akkor azt tanácsolta mindenkinek, aki orosznak érzi magát, hogy 'menjenek Oroszországba' a gyermekeik és unokáik érdekében. Ezt teszik most az említett régiók lakói, magukkal viszik földjeiket, amelyeken őseik évszázadokon át éltek.

Az amerikai kivételesség elérte az 'isteni' szintet:

A Szovjetunió összeomlását követően Washington világuralomra és kivételességre való törekvése soha nem látott magasságokba emelkedett, ami több agresszív háborút eredményezett, és világszerte 'sok százezer' ember életét követelte – jelentette ki Lavrov.

'Miután a hidegháborúban győzelmet hirdetett, Washington szinte Isten földi küldöttjének rangjára emelte magát, akinek nincsenek kötelezettségei, csak 'szent' jogai, hogy büntetlenül, tetszése szerint és bárhol cselekedjen' – mondta Lavrov.

Bármely nemzet áldozatul eshet Washington törekvéseinek, ha valamilyen módon felbosszantja a 'világ önjelölt urait' – figyelmeztetett Lavrov. Ez a sors érte már Jugoszlávia, Irak, Líbia és más országok népét – tette hozzá.

Az EU diktatúrába csúszik:

Lavrov szerint az EU, miközben az Egyesült Államok 'leigázza', a kivételesség és az arrogancia ugyanazon tüneteit mutatja. A miniszter emlékeztetett Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének friss megjegyzéseire, aki következményekkel fenyegette meg Olaszországot, ha a közvélemény-kutatások szerint a vasárnapi választásokon jobboldali jelöltek kerülnének hatalomra.

'EZ ARROGANCIA, A BÜNTETLENSÉG ÉRZÉSE, KIVÉTELESSÉG. CSAK NEKIK VAN JOGUK ÍTÉLKEZNI. AMIT VON DER LEYEN ASSZONY AZ OLASZ VÁLASZTÁSOKRÓL MONDOTT, AZ MEGDÖBBENTŐ' – mondta az orosz védelmi miniszter az újságíróknak, hozzátéve, hogy NEM EMLÉKSZIK ARRA, HOGY KORÁBBAN ILYEN FENYEGETÉST TETT VOLNA EGY UNIÓS VEZETŐ.

'Az Európai Unió elvileg egy tekintélyelvű, merev, diktatórikus entitássá válik' – mondta a csúcsdiplomata.

Az egypólusú világ vége közeleg:

Az Egyesült Államok minden erőfeszítése ellenére dominanciájának korszaka véget ér, és az egypólusú világ összeomlik – mondta Lavrov. Hozzátette, hogy a világrend jövője most dől el. A kérdés az, hogy ez a rend 'egy hegemónia lesz-e, aki mindenkit arra kényszerít, hogy a hírhedt, csak neki előnyös 'szabályai' szerint éljen, vagy egy valóban 'demokratikus, igazságos világ lesz, zsarolás és az ellenszenves emberek megfélemlítése nélkül, neonácizmus és neokolonializmus nélkül' – mondta a diplomata, hozzátéve, hogy Moszkva határozottan a második lehetőség mellett áll ki.

'Az objektív geopolitikai folyamatokat azonban Washington és a nyugati országok uralkodó elitje, amely teljesen alávetette magát [az Egyesült Államoknak], fenyegetésnek tekinti domináns pozícióját' – jelentette ki Szergej Lavrov.'

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 477. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-25 21:12:32 [5.] 


Szent István Légiója / Легион Святого Иштвана

Egy új Európáért történelmi értékekben és képekben! Állítsák meg a baloldali liberálisokat! Állítsák meg a modern Európai Uniót, amely megöli Európát! Állítsd meg Ukrajnát, a baloldali-liberális Európai Szovjetunió rabszolgáját!

For a new Europe in historical values and images! Stop the left Liberals! Stop the modern European Union, which is killing Europe! Stop Ukraine, the slave of the left-liberal European SovietUnion!


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 476. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-24 21:12:27 [6.] 


Lavrov: a világrend jövője ma dől el

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 475. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-24 20:29:17 [7.] 
'‼⚡Valami érthetetlen dolog történik Kínában🇨🇳

A Twitteren pletykák keringenek arról, hogy Kínában katonai puccsot hajtanak végre, és Hszi hamarosan lemond hivataláról. Rengeteg ilyen hozzászólás van, és különböző kiadványoktól/médiumoktól, többek között.

A csapatokat tömegesen szállítják Pekingbe, és egy 80 km hosszú konvojt láttak. Továbbá Kína több mint 6000 (!) belföldi és nemzetközi járatot törölt. Ezenkívül a nagy sebességű vasút által értékesített összes jegyet felfüggesztik, és a vasúti forgalom teljesen leáll.'

Videó link

Forrás: Csondár Péter Jr. / FB

Az USA és zsidók keze ebben is benne van.

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 474. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-23 20:27:28 [8.] 


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 473. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-22 20:15:07 [9.] 


És ez sajnos tényleg igaz!
Oroszország pedig 2022-ben 1941-hez hasonlóan...
...most újra Nagy Honvédő Háborúját vívja a Nyugati Nácizmussal szemben!
És ez sajnos tényleg igaz!figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 472. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-21 21:41:57 [10.] Orosz képviselő: A népszavazás után a donbaszi támadásokat Oroszország elleni támadásokként fogjuk értékelni


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 471. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-21 21:30:11 [11.] 


Ha a Nyugat nem hagy fel a fegyverszállítással és a zsoldosok küldésével Ukrajnába, akkor „holnap sokkal komolyabb problémáik lesznek, mint a mostaniak”.

Ezt Vjacseszlav Volodin kijelentette az Állami Duma ülésén:

„Az amerikai műholdak katonai műveletekre szolgálnak, az amerikai rakéták, az oktatók, az amerikai lövészek és az ukránok betöltik a fogyóeszközök szerepét.

Kijelentjük álláspontunkat [az Európai Parlamentnek és az EU parlamentjeinek], hogy azt gondolják: kell nekik ez a háború? Meg kell magyarázniuk. Ha továbbra is tűzifát dobálnak, az elsők szenvednek tőle.
( Vjacseszlav Volodin Az Orosz Állami Duma elnöke )

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 470. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-21 16:30:30 [12.] 
<IMG SRC="; border=0>

Összefoglaló Vlagyimir Putyin beszédéből

▪Mától részleges mozgósítást hirdetnek Oroszországban.

▪Kizárólag azokat a polgárokat hívják be katonai szolgálatra, akik tartalékosok, és mindenekelőtt azokat, akik már szolgáltak a fegyveres erőknél, rendelkeznek bizonyos katonai szakmai és megfelelő tapasztalattal.

▪A védelmi vállalkozások anyagi, forrásbeli és pénzügyi támogatásának minden kérdését a kormánynak haladéktalanul meg kell oldania.

▪ Oroszországot felkérték, hogy támogassa a népszavazásokat. Szeretném hangsúlyozni, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a népszavazásokat biztonságosan tartsák meg.

▪Az elnyomás rendszere Ukrajnában a legkeményebb módon erősödött meg. A megfélemlítés, a terror és az erőszak politikája egyre szörnyűbb és barbárabb formákat ölt.

▪ A Nyugat célja, hogy meggyengítse, megosztja és elpusztítsa hazánkat.

▪Ha a területi integritását fenyegetik, Oroszország minden rendelkezésre álló eszközt bevet, ez nem blöff

▪A Nyugat célja Oroszország megosztása és elpusztítása. Ezeket a terveket már régóta szövögetik, bár országunkat sok szétszakadt és ellenséges régióra akarják szétválasztani. Ukrajna pedig egy oroszellenes bástyává vált.Néhány hónapon belül olyan katonai konfliktus robbanhat ki, amely az egész világra kiterjed” – mondta Alekszandar Vucsics szerb elnök.


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 469. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-21 08:24:02 [13.] 
]

Azóta, gyáva módon, letörölték a cikket, sőt Záborszky 'tényellenőr' egy olyat írt helyette, hogy valójában 'ZELENSZKIJ DÍCSÉRTE A MAGYAROKAT... '

Záborszky 'tényellenőr' cikke az alábbi linkre kattintva olvasható (rendkívül tanulságos...):

https://tenykerdes.afp.com/doc.afp.com.32877K6


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 468. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-19 22:37:39 [14.] 


Kiszivárgott dokumentumok tárták fel, hogy Ukrajna megpróbálja destabilizálni Oroszországot és a NATO-t teljes körű háborúba vonni Moszkvával

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 467. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-19 10:18:32 [15.] 


Aktuálisabb mint valaha!

A helyzet az, hogy Oroszország eléri a kitűzött céljait Ukrajnában és a világon is. Minden erőforrása, tudása, területi nagysága, katonai potenciálja, emberállománya megvan ehhez.
Európa térképe végérvényesen át lesz rajzolva ismét, de nem ok nélkül. Oroszország, egy 30 éve tartó megalázási folyamatnak tesz most pontot a végére. Megkockáztatom, ha a kedélyek lecsitulnak, a mostani és ezelőtti ukrán kormányokat, politikai szereplőket a maradék Ukrajnán belülről fogják bíróság elé állítani, hogy Amerika ostoba bolhájaként addig pattogott a medve orrán, amíg elveszti lényegében mindazt, amit meg nem érdemelten, potyára megkapott és nem akármiről van szó.
Az Ukrán állam, nem honfoglaló háborúkban alapozta meg határait, hanem a nagyhatalmi politikai pillanatérdekek és részeg diktátorok adományaiból verbuválta össze rendkívül értékes területeit. Nem is volt rá képes, hogy megbecsülje azokat és a benne lakó népeket. Az Ukrán politika az elmúlt évtizedben olyan pofátlan ívet öltött, olyan vakmerő oroszellenességet szított, ami józan ésszel felfoghatatlan.
Ezért, elveszti a területének legértékesebb részeit, búzatermő vidékének akár kétharmadát, szinte az összes bányáit, gáz és olajmezőit, tengeri kikötőit, lakosságának nagyrészt. Megérte Amerika csicskás szócsövének lenni Európában.
Amerika, előszeretettel hangoztatta Oroszországról, hogy nem több, mint egy nagy benzinkút pár atombombával. Hát Oroszország sokkal több ennél és még több fog lenni az elkövetkezendő időben, azokkal a területekkel, amelyeket visszavesz, jogosan. Korábban már írtam arról, hogy a meg nem becsült ajándék visszakövetelhető, de mint tudjuk, hogy az erősebb kutya mit csinál, hát ez esetben nem követelnek, hanem visszaveszik.
Eddig Oroszország és Ukrajna biztosította a világ búzatermelésének egyharmadát, a jövőben ezt Oroszország egymaga fogja biztosítani. Oroszország, szén, olaj és gázkészletei eddig sem voltak elhanyagolhatóak, de ezután még megkerülhetetlenebbek lesznek. Normális ember, látva az Unió szankciós vergődését csak a fejét fogja, ennyi ostoba megélhetési politikus láttán.
Oroszországot csak meg kellett volna becsülni és egyenlő rangúként kezelni. Amerika és a nyugat, ugyanúgy lenézte az oroszokat, mint ahogy Hitler lenézte őket, nagy hiba volt. Az ukránok mire felébrednek, hogy a politikai csőcselék mit művelt velük, már késő lesz. Akik felébredtek, már most menekülnek szerte szét a világba, kihasználva a konfliktus helyzetet, a könnyebb befogadást, de hamarosan elege lesz a világnak az ukrán pofátlan követeléseiből, amikor már tovább senkit se lehet már hülyíteni, hogy visszafordítható minden. Amikor ez bekövetkezők, a végtelenül eladósított maradék Ukrajnát szétszedik a hitelezői, mert nem marad már semmije, amiből a mostani kardcsörtetés költségeit ki tudná termelni.
Arra mérget vehet mindenki, hogy Oroszország, orosz vérrel visszaszerzett területekből egy talpalatnyit sem fog juttatni senkinek.
Biden kormány menni fog, Zselenszkij kormány menni fog, és menni fognak a szankciók is, ami maradni fog, az a nagy Oroszország, olajával, gázával, búzájával és az atombombáival is. Aki nagy és erős, táplálja a Föld lakosságának egyharmadát, fűti Európát, azt illene tisztelni. Hát nem illették az urak tisztelni, akkor megtanulják félni.

Kásler Árpád

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 466. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-18 11:05:31 [16.] 


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 465. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-17 20:53:43 [17.] 


Külföldi zsoldosok NATO-járműveken támadják meg az orosz állásokat Ukrajnában

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 464. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-17 19:51:16 [18.] 


NATO személyzeti tisztek érkeztek a Harkiv régió Kijev által ellenőrzött részére⚡⚡ Ezt közölték az LPR-ben. A köztársaság hírszerzése felfedte a NATO hadseregét. Információk szerint csak Belgorod közelében mintegy 4 ezer külföldi harcos koncentrálódik. Nos, ez tényleg egy "piros vonal"🤬

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 463. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-14 23:59:08 [19.] Moszkva szerint az USA Kelet-Európába költözteti biológiai laboratóriumait Ukrajnából


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 462. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-14 18:38:13 [20.] 


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 461. radiantdisorder  |   Válasz erre2022-09-14 09:14:45 [21.] 
There is always a sub-region of a country's military economy that is, for one reason or another, less developed than the rest of the regions. This is true of every industrially developed nation. Despite this, the Russians, or the Soviet Union at the time, were masters in evading the embargo during the Cold War. As a result, they were able to acquire the necessary material handling machinery to manufacture propellers for their quieter submarines. American. [URL=https://food-le.com]foodlehttps/URL]
 460. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-13 21:18:04 [22.] Medvegyev eddigi legkeményebb üzenete: körülöttetek minden lángba fog borulni, a beton is megolvad

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 459. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-13 10:49:20 [23.] 
]

Putyin a róka és a farkas esetéről
Vlagyivosztok, 2022. szeptember 8. csütörtök (MB)A róka és a farkas esetére emlékeztette Putyin azokat, akik a harctéren szerették volna legyőzni Oroszországot, és megfojtani gazdaságilag. A farkas végezni akart a rókával, de az jégre vitte halászni, s odafagyott a farkas farka. Gondolkodjanak el az orosz népmesén azok, akik bármit is ránk akarnak kényszeríteni – mondta, a Magyar Békekör tudósítása szerint.

"Oroszország szuverén ország, és mindig meg fogjuk védeni nemzeti érdekeinket, miközben független politikai irányvonalat folytatunk. Ugyanezt a tulajdonságot értékeljük azokban a partnereinkben, akik megbízhatónak és felelősségteljesnek bizonyultak a kereskedelmi, befektetési és egyéb területeken folytatott több éves együttműködésben. Akik el akarnak szigetelni minket, magukat szigetelik el” – hangsúlyozta beszédében az orosz elnök az „Egy sokpólusú világ felé” jelmondattal Vlagyivosztokban megrendezett Távolkeleti Gazdasági Fórumon (EEF 2022).

Oroszország többpólusú világrendre törekszik. Olyan igazságosabb rendre, mely nem alapul egyetlen ország diktátumán, amelyik Isten földi helytartójának színeiben tetszeleg, és politikai kizárólagosságra tart igényt – mondta.

Az Egyesült Államok megingott globális dominanciája és a nyugati elitek képtelensége az objektív tények elfogadására, "szankciós őrjöngéshez" vezetett, melynek következménye az lett, hogy Európa magas szintű ipari fejlettsége és az európaiak életszínvonala elhamvad a szankciók kemencéjében, az európai vállalatok versenyképessége pedig csökken. Európa feláldozza jólétét az Egyesült Államok globális diktatúrájának oltárán.

Nem volna meglepő, ha az európai üzleti rést mind a kontinensen, mind a globális piacon amerikai mecénásaik töltenék ki. Hiszen az amerikaiak soha nem fogják vissza magukat, amikor érvényre akarják juttatni az érdekeiket, nem haboznak elérni céljukat - mondta Putyin.

Azok a nyugati országok, amelyek megpróbálnak ellenállni a történelem menetének, odáig mentek el, hogy aláásták a világgazdasági rendszer kulcsfontosságú pilléreit. Emiatt elveszett a dollárba, az euróba és más nyugati valutákba vetett bizalom, az infláció pedig évek óta rekord magasságban.

Oroszország akár már holnap is kész volna újraindítani a gázszállítást Európába az Északi Áramlat-1 vezetéken keresztül, de „nem engedik, hogy megtegyük” – utalt Putyin a turbinákra vonatkozó szankciók jogi és gyakorlati következményeire, valamint az „ársapkára”, melyet a Hetek és az Európai Unió akar bevezetni a gázra és az olajra.

Ezzel csak azt érik el, hogy nem kapnak sem gázt, sem olajt – adta értésre, s hozzátette: pedig elég volna megnyomni egy gombot ahhoz, hogy az Északi Áramlat-2 vezetéken keresztül meginduljon a gáz Európába. (Mint tudott, Scholtz kancellár megtiltotta a vezeték üzembe állítását.) Oroszországnak nincs gondja energiaforrásainak exportjával, mivel az Oroszországból csővezetéken szállított gáz sokkal versenyképesebb, mint az óceánon át szállított cseppfolyósított földgáz. Ám ez a nemzeti kincs az ország szuverén fejlődését szolgálja, nem pedig azokét, akik szeretnék megkaparintani – fűzte hozzá.

Megköszönte az orosz üzleti közösség ország és polgárai iránt tanúsított felelős magatartását, és jó üzleti tevékenységet kívánt azoknak a nyugati cégeknek, amelyek folytatják tevékenységüket az országban, illetve új beruházásra készülnek.

Orosz üzletemberek Nyugaton elkobzott javairól, így a luxus jachtokról szólva Putyin elmondta, hogy figyelmeztették őket az orosz lépések lehetséges nyugati következményeire.

"Itt kellett volna tartaniuk azokat a hajókat, a pénzüket nem külföldi eszközökbe, hanem az orosz infrastruktúra fejlesztésébe kellett volna fektetni. Semmit sem veszítettek volna, viszont profitot termelhettek volna" – mondta.

Oroszország a Nyugat gazdasági és technológiai agressziójával került szembe, de mára túl van a nehezén – vélte. A munkanélküliség történelmi mélyponton, 4 százalék alatt, az infláció is csökken, az év végére elérheti a 12 százalékot, a jövő év második negyedére pedig 5-6 százalékra csökkenhet, egyesek szerint akár 4 százalékra is. A bruttó nemzeti termék (GDP) csökkenni fog ugyan, de jelentéktelen, 2 százalék körüli mértékben.
Az idei költségvetés, a kiadások emelkedése ellenére akár 0,5 billió rubel többletet eredményezhet. A rubel stabilizálódott – tudatta.

Előadásában Putyin részletesen ismertette az ázsiai-csendes-óceáni térség fejlődését. Az elmúlt évtizedben Ázsia GDP-je évente mintegy 5 százalékkal nőtt, miközben a globális GDP 3 százalékkal, az Egyesült Államok és az Európai Unió gazdasága pedig 2, illetve 1,2 százalékkal. Az orosz elnök arra számít, hogy Ázsia részesedése a globális GDP-ből a 2015. évi 37,1 százalékról 2027-re 45 százalékra nő.
Államilag támogatják Oroszország távol keleti részének gyors fejlesztését. Legalább 2030-ig meghosszabbítják a távol-keleti lakásvásárlók előleg-támogatási programját. Évente ötmilliárd rubelt irányoznak elő a távol-keleti, 250 ezer főnél kevesebb lakosú városok felújítására. Az összeg az oroszországi városok felújítására szánt összeg fele – ismertette.
Az orosz elnök kitért a július 22-i isztambuli gabona megállapodásra is, és „újabb felháborító csalásnak” minősítette, mert az egyezménnyel ellentétesen az ukrán gabona az EU államaiba került, nem pedig a legjobban rászoruló fejlődő országokba. Emellett az orosz gabonakivitelre vonatkozó korlátozásokat sem oldották fel.

Ravaszul kidolgozott, kifinomult konstrukcióval állunk szemben, úgy tűnik, mintha nem volnának többé szankciók, ám logisztikai, hajóbérlési, finanszírozási és biztosítási korlátozások sokasága bénítja az orosz gabonakivitelt. Ezért Oroszország csak azzal a feltétellel lesz hajlandó meghosszabbítani a novemberben lejáró gabonakiviteli egyezményt, hogy korlátozzák az EU-ba irányuló élelmiszer szállítást, viszont növeljék a fejlődőknek szánt exportot, és elhárítsanak minden akadályt az orosz élelmiszerexport útjából – adta értésre.
A mostani állapot nem csak az élelmiszerárak további emelkedéséhez és ellátási gondokhoz vezet, hanem humanitárius katasztrófába torkolhat – mondta.

Az orosz állampolgárokkal szembeni nyugati vízumkorlátozó intézkedéssel kapcsolatban közölte, hogy orosz részről nem viszonozzák a lépést, mert Oroszországnak nem a kapcsolatok leépítése a célja, hanem a kapcsolatok építése. A kultúra, a sport, az emberi kapcsolatoké.
Bizarnak nevezte Josep Borrell, az EU külügyi főképviselőjének kijelentését arról, hogy Oroszországot a csatamezőn kell legyőzni, arról pedig, hogy lefasisztázta Oroszországot, azt mondta, Borrell a 30-as években akár a francóista puccsisták oldalán is állhatott volna. „Isten legyen Borrell bírája” – mondta.

Az új brit miniszterelnök kijelölésével kapcsolatban Putyin megjegyezte: Nagy-Britanniában a demokratikus elvektől távol álló eljárás érvényesül. A brit nép nem vehetett részt a kormányváltásban. Hogy aztán milyen lesz London kapcsolata Moszkvával, az uralkodó brit elittől függ. „Senkinek se legyen kétsége afelől, hogy megvédjük az érdekeinket” – közölte.
Ukrajnáról szólva Putyin kijelentette: Az ukrajnai orosz hadművelet fogat-fogért válasz arra, ami ott 2014 óta folyik. „Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy nem mi kezdtük el a hadműveleteket. Mi csak arra törekszünk, hogy véget vessünk az ellenségeskedéseknek. Tudatosan tettük, amit tettünk. Minden cselekedetünk célja a donbászi emberek megsegítése. Ez a kötelességünk, és a végsőkig teljesítjük" – mondta.
Sok ukrajnai lakos még attól is fél, hogy kinyissa a száját, mert a kijevi kormány terrorizálja, aki nem támogatja politikáját. Ott az utcán egyszerűen lelövik, akinek más a véleménye – közölte.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) zaporozsjei atomerőművel kapcsolatban kiadott jelentését „hihetőnek” nevezte. Hiszen nyugati nyomás alatt is kimondta: nem tudják egyértelműen, hogy az ágyúzás Ukrajna területéről jön-e, bár ez nyilvánvaló, hiszen az erőmű orosz ellenőrzés alatt áll – mondta. Tudatta, hogy bármikor készek odaengedni nyugati újságírókat, hogy lássák, milyen veszélybe sodorja az ukrán tüzérség Európát egy lehetséges atomkatasztrófával.+++
Kiadta: Magyar Békekör

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2022-09-13 10:56:51]
 458. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-11 21:31:10 [24.] 


A nyugati média továbbra is figyelmen kívül hagyja Ukrajna nyilvános "halál-listáját", mely azok ellen irányul, akik megkérdőjelezik a kijevi rezsimet

https://www.alternativhirek.com/2022/09/a-nyugati-media-tovabbra-is-figyelmen.html

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 457. Topi-50  |   Válasz erre2022-09-10 21:26:20 [25.] 
Hozzászólások:
"elgondolkodtató
gyerekek, nincs senkinek valami kapcsolata a földönkívüliekkel, akik képesek lennének megoldani ezt a helyzetet?
az emberiség nem képes befejezni a háborút, a földön a gyűlölet lett úrrá.
az ember belefagy a gyűlöletbe, az ember belepusztul az éhségbe, az ember már lassan megszokja, hogy egy senki..."

"Hosszútávra tervezi az USA a háborút. Szomszédunk akar lenni."

"Ez hosszútávú gondolkodás.
Záros határidőn belül létrehozzák Izrael 2-őt.
Az 1-es számú az arabokat rendszabályozza, ez(Izrael 2) Közép-Európát és az olajban gazdag Kaukázus környéki országokat fogja felügyelni.
Kicsit önálló is lehet, mert a térség feletti hatalmát önös érdekekkel fogja igazolni."

"Európát csődbe vinni és eladósítani, a nemzetállamokat felszámolni, az Európai Egyesült Államokat megalapítani, Oroszországot kivéreztetni és darabokra vágni, Ukrajnát kiüríteni és akkor jöhet a Kazár-Birodalom 2.0
A Közel-Kelet egyre macerásabb, az ivóvízért folyamatos háború lesz rövidesen, az arab népszaporulatot pedig nem fogják tudni überelni. Az ukrán NATO és EU tagság pedig nem lesz gond, főleg, ha közben a köztudatba beleviszik az egyébként soha ebben a formában nem létezett európai kultúrális gyökér,- és eredet-történetet, ami a "zsidó-kereszténység" névre hallgat.
Elképzelhetetlen?
Nos erről (is) szól a "nagy reset". A teljes újraindítás után egy teljesen más operációs rendszer fog újraindulni..."

"Reméljük novemberben visszaveszi a képviselőházat Trump, majd megbuktatják Bident. Akkor van némi esélyünk, hogy Európa ne menjen gatyára."

"A gazdasági helyzet kilátástalannak tűnik: az EU pénze nélkül Ukrajnát nemzeti csőd fenyegeti. Ez fordítva azt jelenti, hogy a háború csak az EU milliárdjaiból folytatható.

Osztrák hozzászólások:

Sigi
Egyszerűen hülye az EU! Azonnal állítsa le a pénzforgalmat és a fegyverszállítást. Az összes érintett EU-politikust állítsák bíróság elé, és ítéljék el őket.
Amíg ezt az eljárást nem alkalmazzák szigorúan, addig ennek a háborúnak nem lesz vége!

Harold Kastner
Ennek a háborúnak soha nem lesz így vége. Ez a legszörnyűbb értelemben vett gazdasági és politikai kivérzés. Ez a "nyugat" bukása...

Wiederstand
Valójában minden az ÖXIT mellett beszél. Egy szó sincs erről a szövetségi elnöktől, aki sajnos még mindig hivatalban van, semmi kritika a kormány részéről. Jóval több mint 100 000 dühös polgárra számítok a szombati nagy bemutatón Bécsben!

Werner Koenigshofer
Tehát mindkét oldalt finanszírozzuk – az oroszokat a magas olaj- és gázárakkal, az ukránokat pedig hitelgaranciákkal.
Na jó, akkor ez a háború még sokáig eltarthat...
...az USA és a fegyveripar érdekében..

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 Kitörhet a Harmadik Világháború (üzenet: 481, Hadsereg)
 
    / 20 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.015566110610962 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail