Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9429533/61 Témák: 18646 Tagok: 111912 Legújabb tag: ilkaesco Online: (72/2
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:

assistant in everything (üzenet: 20, Oktatás)

20. Topi-50  |   Válasz erre2022-10-09 10:15:51 [1.] 

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 19. Topi-50  |   Válasz erre2022-10-08 21:51:42 [2.] 

"Szégyellje magát minden felnőtt, aki ezt műveli" - beszólt a tanároknak egy tankerületvezető-helyettes

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 18. Topi-50  |   Válasz erre2022-10-07 22:38:19 [3.] 
Ezek a hullámok... receptre: stressz és a kimerültség tüneteinek enyhítésére! Nehéz elhinni ugye?

Tovább >>

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 17. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-10-07 13:36:43 [4.] 
I am happy to find this post very useful for me, as it contains lot of information. I always prefer to read the quality content and this thing I found in you post. Thanks for sharing. Xtreme Coders
 16. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-10-07 13:28:41 [5.] 
Please continue this great work and I look forward to more of your awesome blog posts. lapeira.org
 15. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-10-07 13:25:37 [6.] 
I am very enjoyed for this blog. Its an informative topic. It help me very much to solve some problems. Its opportunity are so fantastic and working style so speedy. https://jamfitness.net/
 14. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-10-07 13:19:37 [7.] 
Great job for publishing such a beneficial web site. Your web log isn’t only useful but it is additionally really creative too. There tend to be not many people who can certainly write not so simple posts that artistically. Continue the nice writing EmmanuelBeauty
 13. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-10-07 13:13:42 [8.] 
This is a great post. I like this topic.This site has lots of advantage.I found many interesting things from this site. It helps me in many ways.Thanks for posting this again. Elvellon
 12. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-10-07 12:30:21 [9.] 
Thanks for taking the time to discuss that, I feel strongly about this and so really like getting to know more on this kind of field. Do you mind updating your blog post with additional insight? It should be really useful for all of us. astranaut.org
 11. Topi-50  |   Válasz erre2022-10-07 12:28:25 [10.] 

Zelenszkij atomháborút követelt, majd gyorsan letagadták

Tovább >>

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 10. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-10-07 12:22:31 [11.] 
Thanks for sharing this information. I really like your blog post very much. You have really shared a informative and interesting blog post with people.. thecubaexperience.co.uk
 9. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-10-07 12:15:29 [12.] 
Please continue this great work and I look forward to more of your awesome blog posts. http://texashwcollectors.org/
 8. Topi-50  |   Válasz erre2022-10-07 12:14:48 [13.] 

Október 6.: országszerte a hősökre emlékezünk

Október hatodikára emlékezve szokásosan az aradi 13 tábornokra emlékezünk. Legtöbbször hozzátesszük Batthyány Lajos, első miniszterelnökünk kivégzését vagy Kazinczy Lajos tábornok október 25-én történt kivégzését.

Nem emlékezünk meg az ártatlanul kivégzett további százakról és nem tesszük szóvá azok nevét, akik “hazánk fiaiként” közreműködtek nemzetünk hóhéraival, pedig 163 év múltán mindezt illene végre tudatosítani. 1897-ben, az akkori nyilvántartás szerint 1848 és 1854 között 162 nevesíthető személyt végeztek ki az osztrák hatóságok.[1]

Ma sem késő nevüket megismertetni, hogy településeik méltón emlékezhessenek róluk.
Az első áldozat Horváth János kovácssegéd volt, akit Bécsben fegyverrejtegetés miatt végeztek ki 1848. dec. 7-én. 1849. január 14-én végezték ki Belcze János nemzetőr századost Siklóson. 1849. jan. 18-án Drechler Kristóf újságírót felakasztották Pozsonyban. 1849 januárjában a nádor huszárezred szökevényei közül 23 huszárt lőttek főbe Grazban. Windischgrätz első halálos ítélete Süll Vitalise volt, aki a tiroli zászlóalj szervezője volt Pesten. 1849. január 31-én lőtték főbe Csömy Zsigmond Komárom megyei molnárt, mert a császári seregeket szidalmazta. 1849. febr. 6-án lőtték agyon Slavszky Félix krakkói szabót, aki őfelségét gyalázta. Március 14-én lőtték főbe Novák Tivadart, császári hadnagyot, mert esküszegésre akarta rábírni társait. Március 19-én főbe lőttek 5 soproni polgárt. Március 19-én Esztergomban főbe lőtték Förster Ferencottani polgárt.[b] Március 27-én kivégezték[b] Boldini Jánost Pozsonyban “hamis toborzás” miatt. Ugyanitt, március 30-án lőtték agyon Bartha Ferencet, a Bars megyei szabadcsapatok őrmesterét. Május 10-én végezték ki Bécsben Melkó Ferenc kereskedőt “katonaság elcsábítása” miatt. Május 24-én Petőcz Györgyöt, Pozsony Megye másodalispánját végezték ki, mert önkénteseket élelmezett és toborzott.

1849. június 5-én végeztette ki Haynau báró Mednyánszky őrnagyot, Liptóvár parancsnokát és segédtisztjét, Gruber Fülöp hadnagyot Pozsonyban. Június 6-án ismét kivégeztek Grázban 6 huszárt.Június 18-án felakasztották Pozsonyban Rázgha Pál, csehországi születésű evangélikus lelkészt, mert Kossuth beszédét elmondta németül. Július 29-én Kisszebenben akasztották fel Furhmann János mézeskalácsost, 30-án Erősben Szélkó Róbert tisztiszolgát lőtték főbe “katonacsábítás” miatt. Ugyanezt a büntetést kapta egy Wuititz nevű zsidó fiú, mert a császári katonákkal vitába szállt. Július végén Marburgban egy szökevény huszárszázad összes altisztjét kivégezték, a huszárokat pedig megtizedelték.( a pontos adatok nem ismertek, így a 162 főben nincsenek benne) Ugyancsak Július elején lőtték főbe Gayer Nándor ügyvédet Pécsett. Július 6-án újabb 6 szökevény huszárt lőttek agyon Grázban. Július 12-én Pozsonyban főbe lőtték Montpart Antal csákhetényi plébánost és Szikszay József csákberényi református lelkészt. Ugyanezen a napon, Nagyigmándon is kivégezték az ottani katolikus és református papot, valamint Stift József Nyitra megyei bányatulajdonost. Július 16-án Mészáros Dániel soproni lelkészt is főbe lőtték Pozsonyban. Július 17-én Vörösmarty József községi jegyzőt lőtték főbe Pécsett.
Július 23-án újabb három személyt lőttek főbe Pozsonyban, Bugyik József színművészt, Tóth József földművest és Trechsler városi jegyzőt. Október 1-én Nimnicher János losonci születésű pék esett itt még áldozatul. Az eddigiekből is látszik, hogy a császáriak kezén lévő Pozsony a vérengzések egyik színhelye volt. Pozsony után Pest következett. Az Újépület udvarán augusztus 14-én lőtték főbe Gancs Pál, Havelka Ferenc, Hübner Lipót, Kuczka Mihály, Pavelka Ferenc, Uitz Mihály pesti polgárokat, valamint Varga Mihály székesfehérvári polgárt. Ugyancsak kivégeztek itt minden kihallgatás és ítélet nélkül további három Pest megyei polgárt. Augusztus 22-én ugyancsak Pesten lőtték főbe Mezey József szentpéteri jegyzőt. Augusztus 28-án Kancsur András református papot lőtték agyon, majd 28-án Sweitzer József budai nyomdász következett. További kivégzettek voltak itt augusztus 30-án Fülöp György paksi születésű dunavecsei jegyzőt, “gerillafőnököt” szeptember 1-én Fekete Imre kóspallagi földművest és 12-én Gábel Mátyás selmeci születésű bányamestert. Ítéletében “beigazoltatván, hogy januárban a népfölkelők közé állott: májusban gerilla bandát szervezett s azokat a császáriak ellen vezette, végre mert fegyvert és tiltott pénzt találtak nála.”

Hősök voltak valamennyien. Áldás legyen neveiken!

Magyarország! Ne feledd halottaidat! Mint vádlók élnek ők – Az aradi Golgota

1948-as magyar forradalom és szabadságharc

Tovább >>

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 7. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-10-07 12:05:47 [14.] 
Thanks for sharing this information. I really like your blog post very much. You have really shared a informative and interesting blog post with people.. swiftandchangeable.org
 6. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-10-07 11:57:40 [15.] 
Thanks for taking the time to discuss that, I feel strongly about this and so really like getting to know more on this kind of field. Do you mind updating your blog post with additional insight? It should be really useful for all of us. KitchenKoala
 5. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-10-07 11:42:59 [16.] 
I learn some new stuff from it too, thanks for sharing your information. http://acudex.org/
 4. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-10-07 11:38:42 [17.] 
I was looking at some of your posts on this website and I conceive this web site is really instructive! Keep putting up.. TierBella
 3. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-10-07 11:31:57 [18.] 
This is my first time visit here. From the tons of comments on your articles,I guess I am not only one having all the enjoyment right here! PetsAdvice
 2. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-10-07 11:30:46 [19.] 
Nice post! This is a very nice blog that I will definitively come back to more times this year! Thanks for informative post. http://freedombytheway.com/
 1. Vladlen123  |   Válasz erre2022-09-24 22:46:53 [20.] 

Oh, well, actually, you can really do everything, from fetching water to communicating with the stars, for example. By the way, you may be instructed to find an ambulance crew to be on duty on the set, because you can't do it without doctors. And so that you don't have to look for them, I will give you a link to such a company https://www.valhallamedics.com/the-best-emt-set-medics-for-your-events . Believe me, with them on the set you will be safe for your life.
(TÉMANYITÓ)
 assistant in everything (üzenet: 20, Oktatás)

/ 1 
Lista: 
Kép:
Smile:

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.0097408294677734 másodperc alatt generálódott.

Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail