Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9307784/47 Témák: 17724 Tagok: 109525 Legújabb tag: slotsjatekok Online: (143/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Eltűnő linkek (üzenet: 2, Internet)
 
 2. bazsi  |   Válasz erre2002-06-07 09:29:06 [1.] 
aki link, az tunjon el!
es inkabb ne linkeskedjen...
 1. Impulzív Szitakötő  |   Válasz erre2002-04-26 00:11:27 [2.] 
A Nebraskai Lincoln Egyetem két tanára kutatást indított az eltűnő linkek esetének kivizsgálására. A tanulmány Az oktatási WWW hiperlinkek múló jellege címet kapta, melyben azt boncolgatja a két kutató, hogy milyen körülmények között tűnnek el a hivatkozások.

Arra a kérdésre, hogy miért kutatnak ilyen nyilvánvaló témát, a következőt válaszolta John Markwell (biokémia tanár), a tanulmány egyik készítője: ?Igen, mindenki tudja, hogy (a linkek) eltűnnek, de nem ismerünk senkit, aki jelenleg foglalkozna ennek ellenőrzésével.?

Markwell tanár társával, a kémiaoktatást végző David Brooksszal együttműködve egy egymás témáit kölcsönösen kiegészítő, posztgraduális oktatást végez az egyetem falai között. Ennek keretében minden hónapban körülbelül négy órát szán a két tudós arra, hogy a tananyag aktualitásának megtartása végett ötszáznál is több linket végignézzenek. 20 hónapnyi oktatás után a következő eredményre jutottak: az összes hivatkozás 18,8 százaléka eltűnt. Ezeknek 11 százaléka .org, 18,4 százaléka .edu, és 42,5 százaléka .com TLD-vel rendelkező cím volt.

A hasznos linkek egy jelentős része furcsa metamorfózison esett át: egy részük pornó oldalakra mutat, ami komoly problémákat vet fel az oktatásban, amikor a tanárok diákjaiknak az Internet ezen részeit ajánlják információforrásként.

A két tanár úgy vélte, ez ellen tenni kell valamit, ezért írtak egy javaslatot az USA Nemzeti Tudományos Alapítványhoz, melyben kifejtik azon véleményüket, hogy nagy szükség lenne egy olyan szoftverre, mely ellenőrzi a megadott linkeket, és azok tartalmának változásáról figyelmeztető e-mailt küld. Ez többek között olyan kezdeményezéseknek is nagy segítséget nyújtana, mint például a Jones Nemzetközi Egyetem hallgatói számára létrehozott e-globális könyvtár, amelyen ugyan minden nap végigellenőrzik a linkeket, ennek ellenére körülbelül napi 30 nem működő hivatkozást találnak (ezeknek körülbelül a fele szerverproblémák miatt nem elérhető, 15 százalékuk másik szerverre költözik és a fennmaradó egyharmad véglegesen eltűnik).
(TÉMANYITÓ)
 Eltűnő linkek (üzenet: 2, Internet)
 
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.0044121742248535 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail