Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9394961/25 Témák: 18182 Tagok: 110995 Legújabb tag: lawwritinguk1 Online: (70/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 hogy lettem én mozibuzi? (üzenet: 28, Mozi)
 
 28. MyGreatFilm  |   Válasz erre2009-01-12 21:03:32 [1.] 
Akiket bővebben érdekel a mozikészítés kulisszatitkai... http://www.mygreatfilm.com[/url]

Magyar film máshogyan - http://www.mygreatfilm.com/
 27. ZsazsiClaire  |   Válasz erre2008-10-31 20:10:13 [2.] 
sziasztok
 26. Polymc  |   Válasz erre2008-01-28 22:52:47 [3.] 
És tudok segiteni


Kiss Ádám
[előzmény: (23) kuki888, 2006-11-08 00:10:49]
 25. Polymc  |   Válasz erre2008-01-28 22:51:49 [4.] 
(kuki888) én tok segiteni


Kiss Ádám
 24. Polymc  |   Válasz erre2008-01-28 22:50:47 [5.] 
A fürész a legjobb!

Kiss Ádám
 23. kuki888  |   Válasz erre2006-11-08 00:10:49 [6.] 
szeva kéne nekem a ninja commando tudsz segíteni?
[válaszok erre: #26] [előzmény: (16) Dylan, 2005-10-14 01:21:59]
 22. kuki888  |   Válasz erre2006-09-27 01:37:14 [7.] 
Szia Laci vagyok nagyon kéne nekem is ez a film, de nem tudom sehonan megszerezini. Nagyon hálás lennek ha valahogy tudnál nekem segíteni légyszi előre is köszi

Kovács László
[előzmény: (16) Dylan, 2005-10-14 01:21:59]
 21. littlehope  |   Válasz erre2006-04-08 21:48:25 [8.] 
Sziasztok! Ha van kedvetek, nézzétek meg a www.mozinezo.hu -t is, és írjatok a fórumba! :)

Beagle Club Online
 20. blueboy  |   Válasz erre2006-03-11 20:10:02 [9.] 
A dicsőség a Tiéd a topic elindításáért! Az általam említett másik oldal viszonylag régi rendszeres látogatójaként már törtem az agyam valami hasonló témán. Ám egy véletlen szerencse folytán rábukkantam a netboard-ra és itt jól kiöntöttem a lelkem, mint gyógyíthatatlan mozibuzi!
[előzmény: (19) zalus, 2006-03-11 00:11:03]
 19. zalus  |   Válasz erre2006-03-11 00:11:03 [10.] 
blueboy: szép beszámoló volt, köszi. üdv a netboardon!

_____________________
dvdextra.hu * aeonflux

why must fireflies die so young?
[válaszok erre: #20]
 18. blueboy  |   Válasz erre2006-03-10 21:59:54 [11.] 
Legelső maradandó filmes élményemről igencsak kellemetlen emlékeket őrzök. Történt ugyanis még gondtalan kisóvódás koromban, úgy 77-78 körül, hogy egy szokásos délelőtti matinévetítés alkalmával sikerült tökéletesen összehánynom magam a moziban. Persze nem a látottak hatásásra, hanem a reggeli gyanánt belénkerőltetett gusztustalan langyos tejeskávé miatt...Egyébként a film a "KIS HABLEÁNY" valamiféle japán változata volt azokkal az igen nagy szeműre rajzolt figurákkal. Szóval a szerencsések végig is végignézhették, engem pedig úgy ahogy voltam kirángattak a sor közepéről és irány vissza az oviba fürdeni!

A következő erős behatás a 80-as évek első felében ért. Mondhatnám három irányból: Alfred Hitchcock, Woody Allen /róluk majd később/ és egy mesefilm képében. A mesefilmnek az volt a címe, hogy "CSILLAGOK HÁBORÚJA".Gondolom nem mondok azzal itt nagy újdonságot, hogy ez a csoda teljesen elvarázsolt. Volt egy időszak, mokor teljesen magabiztosan azt gondoltam, hogy az X-szárnyú gépek valóságos méretűek és persze működnek is, ahogy a filmben. Egyik kedves osztálytársam világosított fel, kb így: "hülye vagy, azok csak makettek..."

Hitchcock-kal és Woody Allen-nel kötendő örök barátságomat az MTV akkori műsorszerkezetének köszönhetem, sorozatban adták le filmjeiket. Egy cím: "MADARAK". Már akkor kistizenévesként feltűnt, hogy ez a csúnya kopasz ember tökéletesen az orránál fogva tudja vezetni az embert: egy langyos, udvarlós, vicceskedő kis filmecskének indult a történet és a végére egy véres, beszaratós, ijesztgetés lett belőle. Legalábbis amennyit láttam félig csukott szemmel, a paplan alól...

Másik cím: "FOGD A PÉNZ ÉS FUSS". Ez már természetesen a new yorki mániákus produktuma. Elsőre imádtam. Beavatott kölykökként ilyeneket idézgettünk egyfolytában: "csak semmi cicó kezemben a slukker...majd a dákóm meghozza a szerencsémet..."stb, stb...Később megismerve a kisember további filmjeit természetesen már ezt is mélyebben tudtam értékelni.

A nyolcvanas évek vége felé nálunk is beköszöntött a VHS-korszak, egy fekvenyomásra is alkalmas Goldstar masinával. És a filmek: eleinte mindent megnéztem, ami mozgott: "PÁKÓ, A HALÁL HARCI GÉPE"-től kezdve a "FÉLELEM GALAXISA"-n át a "REPÜLŐ ÖRDÖGÖK TITKA /WITHOUT WARNING/"-ig. Főleg horrorokat, merthogy az tiltott és ritka gyümölcsnek számított akkor! Első kazettámon egyébként a "HOLTSÁV" volt felmásolva. /Hopp Cronenberg egy újabb szerelem.../ És egyszer csak elérkeztem egy olyan filmig, ami örökre beleégette magát akkor még ép agytekervényeim közé. Ez volt a "BLADE RUNNER". Párás tekintetű tizenéves filmrajongóként még nem minden darabkáját tudtam egyformán élvezni, de azt felismertem, hogy én ilyen FILM-ekért fogok rajongani ha nagy leszek. Aztán jött David Lynch a "VESZETT A VILÁG"-gal szintén még Vhs-en és őt is felvéstem képzeletbeli listámra, mint "nagy ember". Leginkább ő képes arra, hogy írtózatos magasságokat és iszonyat mélységeket pattintson össze filmjeiben, hogy aztán a néző pokolt és mennyországot megjárva lélekben fejbekólintva csattintson a kékre-zöldre vert happy end láttán.

Nagyjából erre az időre esik, hogy erősen elkezdetm szelektálni a heti betevő néznivalómat. Ami mára gyakorlatilag 15-20 rendező alkotásait jelenti. Ilyen szempontból nagyon szemellenzős vagyok: ritkán adok esélyt számomra ismeretlen filmnek, miáltal valószínű jópár pozitív csalódástól is megfosztom magam.

Végül pár szó a DVD-korszakról. Legújabb kedvenceim már ehhez a formátumhoz kötődnek. "DONNIE DARKO", MULHOLLAND DRIVE", EXISTENZ", "SOLARIS"- az eredeti. És azt érzem, hogy a filmgyűjtés igazi szenvedélye ebben az elmúlt 2-3 évben hatalmasodott el rajtam, amit sajnos pénztárcám elég lesújtó módon reagál le...

Még valami, amit talán az elején kellett volna: Üdv az Xpress-es ismerősöknek!
 17. littlehope  |   Válasz erre2006-02-23 00:20:38 [12.] 
Sziasztok, még új vagyok itt, kicsit olvasgatok... :)

Beagle Club Online
 16. Dylan  |   Válasz erre2005-10-14 01:21:59 [13.] 
De jó ez a topic! Szívesen olvasnám még mások történeteit is! Addigis itt az enyém:

Filmrajongásom történetét, nem igazán tudom konkrét filmekhez kötni, de azért voltak fordulópontok... Természetesen nálam is a tévével kezdődött minden, persze állandóan rajzfilmet néztem volna: Tom & Jerry meg a Rózsaszín párduc voltak a kedvenceim, aztán persze jöttek a sorozatok. A Knight Rider! Már 5-6 éves koromban is teljesen lenyűgözött a fekete csodaautó, pedig akkor még csak a német csatornákon ment, később mikor szombat délutánonként a Hupikék Törpikék után a Magyar 2 is elkezdte adni... A szomszéd sráccal mi lettünk a legnagyobb David Hasselhoff rajongók a környéken. Ez a rajongás vett rá arra is hogy 1994-ben életemben először beiratkozzak egy video TK-ba, ugyanis halottam hogy két David Hasselhoff film is kölcsönözhető: Óvatlan fejvadászok, Lavina.

Bár viszonylag fiatal vagyok (22) a hangalámondásos videokorszakra még én is élénken emlékszem! Nagybátyáméknak már a 80-as években komoly hi-fi meg video cuccuk volt, egy csomó kazettával. És mivel a nyarakat mindig a nagyszüleimnél töltöttem, a kedvenc szórakozásom az volt, amikor beszabadultam a szobájukba, és rávetettem magam az akkoriban ritka igényes filmgyűjteményre! 6-7 éves koromban olyan szavakkal ismerkedtem mint "Ninja" meg "Commando", de még a titokzatos "Sex" feliratú kazettát is áttanulmányoztam. A Ninja Commando címen futó Jackie Chan filmet valamilyen okból százszor meg tudtam nézni... Persze azért a nyugati kultúrkörből is szereztem ismerősöket: Chuck Norris, Van-Dame, meg egy kimondhatatlan nevű osztrák fickó filmjeit... Tisztán emlékszem rá mikor először megszerezték a Terminátor 2-őt videón, és a környékről mindenki jött át hogy megnézze, nekem meg nem engedték... Ekkkoriban láttam először a Jedi visszatér-t is, amiből perzse csak a cuki szőrös "macikra" emlékszem... Na aztán minden megváltozott, mikor 1993-ban megvettük az első videónkat, és fel is avattam az Amerikai Nindzsa 5-tel! Azóta archiválom én is a filmeket... Vígjátékokkal kezdtem: A csendőr New Yorkban stb...

Fontos fordulópont volt az életemben az első mozilátogatás. Mármint ha nem számítjuk azokat a délelőtti matinékat amikre az ovi keretében vittek el minket rendszeresen. (No megállj csak, A legkisebb tapsifüles, A kockás fülű nyúl stb...) 1994-ben 11 éves voltam, és az unokahúgom is itt nyaralt a mamáméknál, mi meg egyszercsak kitaláltuk hogy moziba akarunk menni. Hát a papám fel is hívta a mozis Karcsi bácsit hogy lesz e ma valamilyen gyerekeknek is való film... Ő meg mondta hogy persze, persze, menjünk csak... Nos ez a film a Tombstone - A halott város című volt, aminek a nyitójelenetében brutálisan lemészárolnak mindenkit egy esküvőn... A film feliratos is volt, így 10 perc után közös megegyezés után inkább kimentünk. A filmet azóta sem láttam, pedig de meg nézném... Nem adtuk fel! A következő igen érdekes című film amit kiszúrtunk a moziműsorból az a Csúcsfejek volt... Egy hétig készültünk rá, úgy vártuk mint a jézuskát, hidegzuhanyként ért a hír, hogy elmarad. Így végülis a Wayne világa 2-őt láttuk először moziban.

Talán ekkor kezdődött minden. 1994-től rendszeresen jártam moziba, és video TK-ba. Már akkoriban is a sci-fi varázsolt el a legjobban. Valóságos esemény volt mikor először láttam az Apollo 13-at, vagy a Függetlenség napját. A Forrest Gump-ot csak videón láttam, de utána rögtön kijelentettem hogy ez életem legjobb filmje! Ehez az állításomhoz egészen a közelmúltig ragaszkodtam is. Ma már inkább csak azt szoktam mondani hogy a Top 10-ben azért simán benne van! 1997 áprilisában vettem meg az első Cinemát mert a Csillagok háborúja volt a címlapon... A Cinemát 8 évig olvastam rendszeresen, és filmes tudásom alapjait szereztem meg belőle. Akkoriban fogalmazódott meg bennem a gondolat hogy én tulajdonképpen imádom a filmeket! Fontos fordulópont volt az internet 1998-ban, aztán meg kell hogy említsem a Star Trek-et, amivel szintén 1998-ban találkoztam először, és megváltoztatta a világról alkotott képemet. Rájöttem hogy milyen sokat lehet tanulni egy filmből. Azóta folyamatosan arra törekedek hogy bepótoljam a lemaradásomat, olyan filmekkel amiket koromnál fogva nem láthattam. Mára a filmrajongásom komoly szenvedéllyé vált, szinte minden gondolatomat kitölti. A gyűjtőszenvedélyemet is ebben élem ki: Jelen pillanatban 342 db filmem van, amiből 172 db DVD-n, 170 db videón.

Azt hiszem végül szólnom kéne a DVD-ről is... Amiről 1998-tól sokat olvastam, meg halottam, de 2002-ig kellett várnom míg a nagybátyáméknál végre én is megtapasztalhattam mire is képes ez a kis korong, egy komolyabb erősítővel, meg hangfalakkal egybekötve. A Halálos iramban durvább jeleneteivel demonstrálta nekem hogy mi is az az 5.1... Megszólalni is alig bírtam, csak azt tudtam biztosan hogy nekem is kell egy ilyen! Nagy nehezen összekapartam annyi pénzt hogy meg tudtam venni az első, leg olcsóbb egydobozos rendzsert... Ma már nem is a hangtól ájulok el teljesen hanem attól ha egy régi nagy klasszikust tökéletes képminőségben élvezhetek.

Hát ennyi lett volna a történetem, remélem nem untattam vele senkit, de a topikot azért át lehetne nevezni mondjuk "Nosztalgiázások" -ra vagy valami hasonlóra... Nem mintha bármi bajom lenne a mostanival. :-)

[válaszok erre: #22 #23]
 15. moi  |   Válasz erre2004-05-21 22:37:27 [14.] 
mozirajongók?

Nem tudtok olyan angol nyelvű filmeket, amiknek rossz lett a magyar fordítása és inkább
ferdítés lett?

Előre is köszi,
moi
[előzmény: (14) Prüntyi, 2004-01-24 11:36:34]
 14. Prüntyi  |   Válasz erre2004-01-24 11:36:34 [15.] 
talán lehet, hogy már írtam, kölök koromban láttam egy thrillert, ami meghatározólag hatott a továbbiakra, véglegesen és visszavonhatatlanul beleszerettem ebbe a műfajba

most közelebb kerültem ehhez a filmhez, legalábbis könyv formájában már megtaláltam: When Rabbit Howls.
aki bármit tud a filmváltozatról, szóljön, köszi :)
[válaszok erre: #15]
 13. Szkret  |   Válasz erre2003-10-03 21:45:47 [16.] 
Nekem csak az SE-k voltak meg úgy.
[előzmény: (12) suttercane, 2003-09-28 09:42:57]
 12. suttercane  |   Válasz erre2003-09-28 09:42:57 [17.] 
LD-rip. nekem is megvannak. thaföldi kalózmásolat. a képe jobb mint a vhs-é, a hang meg inkább sorround mint 5,1

__________________________
Filmzene.net - Az első magyar filmzeneoldal
http://www.emeszfoto.hu
[válaszok erre: #13] [előzmény: (11) Szkret, 2003-09-27 21:52:51]
 11. Szkret  |   Válasz erre2003-09-27 21:52:51 [18.] 
Ez nem volt kérdéses.

OFF
Az eredeti 77-80-83 filmek is megszerezhetők már DVD minőségben. Ezt hogy csinálták...
[válaszok erre: #12] [előzmény: (10) suttercane, 2003-09-19 22:23:54]
 10. suttercane  |   Válasz erre2003-09-19 22:23:54 [19.] 
ugye

__________________________
Filmzene.net - Az első magyar filmzeneoldal
http://www.emeszfoto.hu
[válaszok erre: #11] [előzmény: (9) Szkret, 2003-09-19 20:35:03]
 9. Szkret  |   Válasz erre2003-09-19 20:35:03 [20.] 
Ez gyönyörű volt!
[válaszok erre: #10] [előzmény: (7) Wind, 2003-06-03 13:29:01]
 8. lucy  |   Válasz erre2003-09-15 19:24:00 [21.] 
 7. Wind  |   Válasz erre2003-06-03 13:29:01 [22.] 
kb 6-7 éve vagyok fanatikus mozirajongó. tavalyi évben 148 előadást néztem végig :))

hogy hogy kezdődött? a fene se emléxik már rá.. asszem úgy, hogy elhalkult a zene, kialudtak a fények és megjelent a 20th Century Fox , majd a Lucasfilm logó
[válaszok erre: #9]
 6. Red5  |   Válasz erre2003-01-29 09:56:45 [23.] 
nagyon jó ez a topic. kék villám is rulez. a mai napig kedvenc nálam. igazi nosztalgiafilm, amelynek megnézése valóságos időutazás. dvd-n is megvan ilyen okoból.
majd ha időm engedi én is kerekítek egy ilyen írást, addig is elolvasom a tieiteket.
[előzmény: (5) zalus, 2003-01-29 06:54:56]
 5. zalus  |   Válasz erre2003-01-29 06:54:56 [24.] 
a kék villámot apuval néztem meg a moziban: szégyenletes volt, meg kell hagyni. gondolom, emlékeztek arra a jelenetre, mikor a meztelen néni tornászik, a hőseink meg hangtalan módban figyelik. no, a koopternél csak én voltam némább, s nagyon-nagyon mélyre süllyedtem a székemben. hú, apu előtt meztelen nőt látni, jujúj, ez t a szégyent!
[válaszok erre: #6]
 4. Gabor.  |   Válasz erre2003-01-28 20:33:55 [25.] 
Nekem halványan rémlenek ilyen mesék, mint a Macskarisztokraták, A kis hableány vagy a Susy és Tekergő, de az első olyan általam moziban látott film, amire még ma is tisztán emlékszem, a Reszkessetek, betörők volt:) A mai napig remekműnek tartom.
Ekkoriban ment a magyar 1-en az ősrégi, fekete fehér, Johnny Weismülleres Tarzan-sorozat is, rövid ideig ezt is nagyon bírtam.
Utána nem sokkal láttam a Tini nindzsa teknőcöket. Mármint az első részt. A másodikat kb egy évvel a magyar mozipremier előtt láttam egy angol nyelvű kazettán, külföldi rokon jóvoltából.
De TV-ben és videón is volt pár emlékezetes film ebben az időben. Pl a Cobra (tudjátok, a Stallone-film), amit alámondásosan láttam - azóta, ha megnézem, mindig tudom becsülni a feliratot és a szinkront:) Ha már Stallone, akkor Tango és Cash - ez is gyerekkorom egyik kedvenc filmje volt.
Aztán bejöttek a műholdas, főleg német csatornák. A Pro 7-en láttam a He-Man mánia kellős közepén a He-Man mozifilmet Dolph Lundgrennel:) Több tucatszor megnéztem! Biztos gáz, de nemrég a tv2 is leadta, itt láttam először magyarul, és a nosztalgiától majdnem elsírtam magam...
Szintén a pro7-hez kapcsolódik máig legmeghatározóbb filmes élményem, a Star Wars imádatom: itt láttam először a trilógiát. Egy szót se értettem németül, úgyhogy apukám fordította a filmek közben a szöveget. Házi alámondás:)
Kicsivel később, amikor elindult a magyar HBO, ott láttam a második Piszkos Harry filmet, A magnum erejét. A főcím alatt egy kéz tartja a pisztolyt, ami kisvártatva a néző felé fordul, és megszólal egy nagyon cool hang: "szerencsésnek érzed magad, punk?", majd BAMMMM! meghúzza a ravaszt. Mondani se kell, azonnal Eastwood-rajongó lettem!
Hát számomra ezek voltak az első filmes pillanatok...
A rendszeres mozibajárás időszakát pedig A függetlenség napja c. Emmerich-alkotás indította el számomra. Innen számítom a jelenkort - de ez már egy másik mese!


“Never mind what they want to do/ You've got a right to your point of view/ It doesn't matter what they say/ They're giving the game away” – Paul McCartney
 hogy lettem én mozibuzi? (üzenet: 28, Mozi)
 
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.012548923492432 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail