Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9265709/0 Témák: 17583 Tagok: 109008 Legújabb tag: csaszi1987 Online: (67/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 állást keresek!!!! (üzenet: 6, Sound)
 
 103. Topi-50  |   Válasz erre2010-11-14 19:56:41 [1.] 
AZ 1956-OS FORRADALOM HŐSEI ÉS ÁLDOZATAI

A halálos áldozatok 78 százaléka a fővárosban (1945 fő), közel egynegyede
(557 fő) vidéken esett el.

A főváros akkori 22 kerülete közül a legtöbb áldozatot négy belső kerületben
szedtek a harcok: a már említett Józsefváros után a Ferencvárosban 234, az
Erzsébetvárosban 176 és a Belvárosban 106 személy pusztult el.

A külső negyedek közül a XX. és a XXI. kerületben haltak meg a legtöbben - a
"vörös Csepelen" fővárosi viszonylatban is kiugróan magas (13 százalékos)
volt az általános iskolások száma a halálos sebet kapottak között.

"Azokban a kerületekben, ahol magasabb a 15 éven aluliak és az 50 évnél
idősebbek aránya, a sérüléseket nagyobbrészt akna- és ágyútalálat okozta,
ahol a 15-24 évesek aránya magasabb, a halálozások főleg kézifegyverektől
eredtek" - magyarázta a halálos áldozatok sérüléseinek kerületenként eltérő
arányát annak idején a KSH.


Most olvastam Dobszay László Kéthly Annáról szóló írásában a következőket:

"Mikor 1956-ban az ÁVH kétségbeesetten jelenti, hogy a halottnak vélt ország mozog és félő, hogy az elkeseredettség kirobban, nosza hamarosan kieresztik az egyébként megbízható "politikai foglyokat" a Rákosi-rendszer mártírjaként. Hogy az ország szemét bekössék, Rákosit leváltják. Rákosi mosolyogva átteszi székhelyét Moszkvába és onnan irányítja Gerőt. A szabadságmozgalmakat azonban nem szabad elnyomni, hanem éppen ki kell robbantani, mert Moszkva érdeke azt kívánja, hogy a szuezi vállalkozás előtt Rákosi-Gerő "tabula-rasa"-t teremtsen Magyarországon. ÁVH-s ügynökök kezdenek magyarkodni, fűtik az úgyis robbanásig túlhevült kazánt s készítik elő az utat Nagy Imre, Kéthly, Tildy és a többi bevált országcsaló politikai szereplésének megismétléséhez.

A szabadságharc ki is robban. A félrevezetett magyarság Moszkva előzetes tervei szerint Nagy Imrét követeli a kormány élére. A moszkoviták a kezüket dörzsölik. A buta "goj" engedelmes vágóállatként hajtja bele a nyakát a bolsevista medve karmaiba.

A szabadságharc visszhangja azonban külföldön váratlanul igen kedvezőtlenné fordul a szovjet számára. Bent az országban a hős magyarok megbénítják a kommunista párt és a szovjet fegyveres alakulatainak erejét. Külföldön égig csap a lelkesedés.

Valamit tenni kell. Kapóra jön a szociáldemokraták bécsi kongresszusa. Előkerül a politikai molyvédő zsákból a legöregebb, legravaszabb moly, Kéthly Anna. Két-három nap alatt óriási propagandát csapnak körülötte s azután kiküldik Bécsbe, hogy fordítsa meg Nyugat hangulatát és hangolja Nyugatot a szabadságharc ellen."
*****


Évtizedek óta nem kaptam senkitől választ arra az 1956-os élményemre, amit nagyszüleim kunszentmiklósi Bösztörön lévő tanyáján ( Bösztör nem volt mindig puszta, csak miután a TSZ kisajátította és műveletlenül hagyta) tapasztaltam. Ide másolom a részletet a Tiborca történetének első fejezetéből:

"Posta és "üzenet" azon a nyáron az égből jött. Pontosabban: amint a mezőn legeltettem az állatokat, halk motorzúgáshoz hasonló zaj után bálák, vagy bála-szerű csomagok hullottak a földre, meg rengeteg papír. Ezek a papírok tőlem elég távol keringtek a levegőben. Ott kellett hagynom az állatokat, hogy egyet elkapjak. Alig kezdtem el silabizálni a szöveget, ott termettek ángyikáék és erővel elvették tőlem a "röplapot", mondván:
- "Ez nem gyeröknek való!".

Ettől kezdve nagyon nyugtalan időszak következett. A család tette a dolgát, mintha mi sem történt volna, de nagybátyám is - aki addig nagyon türelmes, nyugodt volt - vibrált a nyugtalanságtól. Hatalmas vihar előtti csend vett körül bennünket..."

(Részlet Tiborca történetének I. f. 4. r-ből)


http://www.gemenc.hu/sajtoklub/Vasarnapi_kalendarium_061203.mp3A lyukas zászlómat teszem ki minden nemzetinek nevezett ünnepen mindaddig, míg az 1956-os forradalom és szabadságharc véres- és a legkegyetlenebb megtorlásának elkövetői nincsenek elszámoltatva!!!


A fenti listán szereplő személyek az 1956-ban, a harcok során meghalt hősök, akikről semmit nem tud a kerületünk lakossága, mert olyan történelemtanároknak nevezettek „oktatták” még gyermekeimet is, akik a mai napig ellenforradalomnak tartják a szabadságharccá kiteljesedett gigászi harcunkat. E hatalmas harcunkkal példát mutatva a világnak, csak Ausztráliban érhettünk el hatalmas eredményeket, mert ott a forradalmunk hatására, végérvényesen és véglegesen megszüntették, és felszámolták az egész kontinensre kiterjedő kommunista szervezeteket és pártokat .
Ezzel a harccal teljesen magunkra maradva, el kellett viselnünk a világ egyik legnagyobb hadseregének megszállását. Ezen megszálló hadsereg által biztosított iszonyatos testi-lelki megtorlás következett, melynek következtében „…a tízezrével elfogott hazafiak 20 körme alá 10-10 gombostűt vertek, s azután gumibottal összes körmeiket leverték, lemanikűrözték. Vagy az áldozatot seprűnyélre kötve, talpával felfelé fordítva, talpait órákon át gumibottal addig csépelték, míg kétszeresére dagadt, aztán arra kényszerítették, hogy vödör hideg vízben áztassa lábait. Vagy az áldozatról lehúzták harisnyáit, szájába nyomták, hogy ne tudjon ordítani, még egy gázálarcot is kötöttek rá hangfogónak, azután hozzáfogtak a legkülönfélébb 'munkához': nemi szervét gumibottal cafatokra verték, vagy vékony üvegcsövet nyomtak bele, és vaskalapáccsal addig verték, míg az üvegcső apró szilánkonként belepréselődött. Az ilyen áldozat két év múlva is sírt, ahányszor örökké gennyező nemi szervén vizelnie kellett. (Rosenberg Ibolya vezette be ezt a kínzási módszert.) Vagy az áldozat nemi szervét íróasztal fióknyílásba tördelték. Vagy az áldozat nemi szervére 2-3 gumiforrasztó sallert kötöttek, meggyújtották és így a nemi szervet teljesen leégették. (Dr. Farkas Ferenc ügyvéden kipróbált módszer, azután általános.)

Ha nő volt az áldozat, akkor nemi szervét addig döfködték gumibotokkal, míg véresen kifordult, és az áldozat hónapokon belül szörnyű kínok között meghalt.

Vagy az áldozatot hátrafektetve lekötötték, hasára vaslábos alá patkányt kötöttek, a másik vaslábosba föléje égő parazsat tettek, és így a patkányt arra késztették, hogy az áldozat hasán keresztülfúrja magát és elmeneküljön a megsüléstől. (Dr. Böhm Ferencen kipróbált módszer.) De a leggyakoribb az volt, hogy az áldozatot nagyon sokan megrohanták, földre gyömöszölték és végtagjaira állva, gumibotokkal csoportokban váltva egymást, órákon keresztül addig csépelték, míg egész teste, feje csupa seb és vér volt. Ilyen kínzások közben egyedül a budapesti központjukban, az Andrássy út 60-ban naponként legalább 30-40 halt borzalmas mártírhalált.”

Itt szeretném felhívni a figyelmet a budapesti Szabó Dezső Nemzeti Kamaraszínházban, 2004-ben – Usztics Mátyás rendezésében – bemutatott: a Daráló című színdarabra!!! Ebben azon konstruktőr beszél arról a daráló-szerkezetről, amit a halálra vert- és kínzottak tetemeinek eltüntetésére LEDARÁLÁSÁRA készített el!!! Vasárnapi Újságban beszél erről Usztics Mátyás 2004. október 24-én:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:-jfcraW0530J:www.gemenc.hu/sajtoklub/VU_tab.htm+Usztics+M%C3%A1ty%C3%A1s+A+dar%C3%A1l%C3%B3+c.+sz%C3%ADndarab&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Róluk nem készült kimutatás sem. Én is csak nagymamámról tudtam meg utólag, hogy még hosszú évek múlva is azért siratta titokban Bóna Zsigmond nevű fiát…mert még keresnie sem volt szabad! Még beszélni sem beszélhetett róla! Azonban, a véres kezű megtorlók nagyon is jól tudják, hogy kikről, miről kell elhallgatni az igazságot!!! Ez is rettenetes, de ha belegondol valaki abba a tragédiába, hogy a mártírok utódaira is a mai napig számkivetettség és megbélyegzettség a sorsuk, akkor rájöhetne milyen rettenetes annak az üldözöttnek, negatívan diszkrimináltnak, akinek sejtése sincs róla, hogy minden rossz miért történik vele? Miért ölik meg magzatjait, miért lehet őt büntetlenül megerőszakolni és … Megírtam a Tiborca történetében… egy ilyen nehéz sorsú asszony életét.

„Aki életben maradt, gondolkodás nélkül aláírta az általuk előre megfogalmazott jegyzőkönyvet, mert számára a mielőbbi felakasztás megváltást jelentett a borzalmas kínzásoktól. Ha a 'népügyészségen' eszébe jutott a kínzásokra hivatkozva vallomását visszavonni, vagy ezt a csőcseléknek is legaljából összeszedett népbíróság előtt merészelte megtenni, akkor nyomban visszaadták 'pótnyomozás'- ra a politikai rendőrségre, ahol újabb borzalmas kínzások után vállalta önmaga ellen a hamis vallomást, hogy végre felakasszák..."

Itt érzem a testemben-lelkemben – a szörnyű kegyetlenkedésekkel megkínzottak - testi-leki fájdalmát!!! Hallom elfojtott jajukat és zokog a lelkem minden nap és annak minden órájában...

Vádolom az összes hatalmon lévő politikai erőt, amiért még mindig parlamenti- és önkormányzati képviselők lehetnek annak a rettenetes diktatúrának utódpártjainak tagjai, illetve jelöltjei és képviselői!!!

Tudja meg mindenki, hogy milyen szenvedéseken ment keresztül a családom és azt is, hogy a mai napig rettegésben kell élnem!!! Mert itt ahol én lakom még mindig élet-halál urai azok, akiket a környezetemben élők ismét megválasztottak. Tudja meg mindenki, hogy számomra nem ért véget az üldöztetés, amit kiterjesztenek mindenkire, aki kitüntet figyelmével, szeretetével, vagy akár rokonszenvével. Tudja meg mindenki, hogy még mindig teljes egzisztenciális kiszolgáltatottságban tengetem napjaimat, mert háziőrizetté vált évtizedek óta - a kínkeservesen fölépített - otthonom, ahonnan nem költözhetek el sehova, mert ... már oly sokan meghaltak azok közül, akikkel felvettem a kapcsolatot és akik megtiszteltek figyelmükkel, szeretetükkel.

Tönkretették az én életemet is és még mindig tehetetlenül végig kell néznem hogyan teszik tönkre a gyerekeimét is!!!

Még mindig mindennapos programom a szeretteimért való rettegés, pedig valósággal úgy élek, v. tengődök, mint egy száműzött.

Házi őrizetté vált a kínkeservesen felépített otthonom!!!

És senki nem tesz semmit!!!

Bp. 2010. nov. 9.

Bona Mária

Kedves Mária!

Hosszú életet kívánok neked. Erre szükséged van, ha arra vársz, hogy a bűnösök elnyerik büntetésüket.

Engedelmeddel felidézem egy régi emlékemet.

Főügyész voltam, amikor felkeresett egy bíró, akinek a testvérét nyomorékká lőtték a tiszakécskei "repülőtámadásnál". Felvettem a panaszt. Konkretizálni akartam azonnal a hallottakat. Rádumáltam az MTV debreceni csoportját, hogy "rangrejtve" egy tényfeltáró riportot készíthessek. Egy fél nap alatt mindent tudtam, amit akkor tudni lehetett. Még a MIG-15-ös repülőgép gépágyújának néhány töltényhüvelyét is sikerült elhoznom. Beszéltem az öreg plébánossal, aki templomi zászlókat és terítőket adott a sebkötözéshez, stb.

Szabályos feljelentést tettem a Szegedi Katonai ügyészségen. Ott évekig fektették az ügyet.

De nem is ez a jellemző. A jellemző az, hogy mint főügyész faxot írtam Für Lajos (volt III/III-as) honvédelmi miniszternek. Megírtam, amit tudtam és azt javasoltam, hogy a légisortűz következő évfordulóján a magyar légierő gépe repüljön a kivégzőhely, azaz a főtér fölé (18 halott és száznál több sebesült volt a téren) és dobjon le egy kegyeleti koszorút.

Ez az emberforma **** - nem válaszolt... Ez a szellem, ami máig sem változott!

Ezért kívánok reményeidhez hosszú életet.

Gyula.

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 77. petronius  |   Válasz erre2010-10-25 08:22:05 [2.] 
Budapesti vállalkozásomhoz fő és mellékállásban társakat keresek.
Feltételek:
-legalább középfokú végzettség
-Magyarországi bejelentett lakcím.

Felhasználói szintű számítógépes ismeretek előny.

Rövid önéletrajzot tartalmazó jelentkezési igényt az alábbi E-mail címre kérem küldeni:
mfmk@pannonmail.hu
[válaszok erre: #78]
 47. jános bácsi  |   Válasz erre2010-08-15 08:18:20 [3.] 
Nem igaz, hogy akkora barom vagy, hogy a sound topicot teleszemeteled a hülye póker hirdetéseddel
[válaszok erre: #48] [előzmény: (46) bondjames, 2010-08-14 23:34:22]
 44. jános bácsi  |   Válasz erre2010-08-04 18:45:40 [4.] 
o
[válaszok erre: #45] [előzmény: (43) bellucci, 2010-07-26 20:04:55]
 2. 1T  |   Válasz erre2004-09-05 12:56:39 [5.] 
 1. annabella  |   Válasz erre2003-03-28 08:44:07 [6.] 
állást keresek budapest belterületén,reggeli

(7,8,9.órai) kezdéssel
érdekelne kézbesitői,raktári,irattári,irodai

kisegitő,eladói,vagy(bármilyen) könnyű betanitott
(segéd vagy fizikai munka)6-8órás munkaidőben

(ügynöki,erotikus,kizárt.)

(TÉMANYITÓ)
 állást keresek!!!! (üzenet: 6, Sound)
 
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.0070359706878662 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail