ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Utolsó módosítás: 2013.02.18.

I. Adatkezelési tájékoztató tartalma

 1. A Netboard Bt. (1115 Budapest, Kelenföldi út 20-28., cégjegyzékszám: 01-06-610700), a továbbiakban "Szolgáltató, Adatkezelő", tiszteletben tartja az Ön saját adataihoz fűződő jogait és mindent megtesz az adatvédelmi törvények előírásainak betartása érdekében. Az Adatkezelési tájékoztató célja, hogy ismertessük Önnel, milyen módon használjuk fel a birtokunkban lévő személyes adatait és hogyan tudja módosítani vagy törölni a kezelt adatait.

 2. Jelen adatkezelési tájékoztató hatálya a http://www.netboard.hu weblapon és aldomainjein történő adatkezelésre terjed ki, mely elérhető a http://www.netboard.hu/adatvedelem.htm internet címen.

 3. Az adatkezelési tájékoztató módosításai a fenti honlapon történő közzététellel lépnek hatályba.

II. A kezelt adatok

 1. A http://www.netboard.hu oldal szolgáltatásainak egyes elemei csak regisztrációval vehetők igénybe. (pl.: zárt fórumok, felhasználói profil)

 2. A regisztráció során rögzítésre kerül a Felhasználó neve, E-mail címe, valamint számítógépének aktuális IP címe, melyeket az Adatkezelő az alább közölt célból visszavonásig kezel.

 3. Az e-mail címe, IP címe más számára nem látható, Felhasználói neve a taglistában nyilvános lesz. A regisztrációt követően szabadon dönthet, hogy megadja-e további adatait.

 4. A weblap megtekintése során rögzítjük az Ön számítógépének aktuális IP-címét, a felhasznált szoftverkörnyezetet, a dátumot és a letöltött oldalak címét, melyeket elektronikus formátumban tárolunk a szerverünkön.

 5. Oldal letöltései során ellenőrző fájlt (cookiet) kaphat weboldalunktól, melynek elfogadását megtagadhatja (a böngészőprogramban letiltható), azonban egyes szolgáltatásaink csak a cookiek engedélyezésével vehetőek igénybe.

 6. Fórum hozzászólásokhoz rögzítésre kerül a beküldő felhasználói neve, számítógépének aktuális IP címe.

III. Az adatkezelés célja:

 1. A honlap látogatása során rögzített adatokat a visszaélések megakadályozása érdekében, valamint statisztikai célból rögzítjük a szolgáltatásaink minőségének javítása érdekében.

 2. Minden egyéb adatot a szolgáltatások működtetése (fórum használat, privát üzenet küldés biztosítása), illetve a felhasználók azonosítása érdekében rögzítünk.

 3. A regisztrációt követően szabadon megadott adatok (pl. ICQ, AIM elérés, stb...) rögzítésének célja a közösségépítés.

 4. A fórum hozzászólásokhoz történő IP rögzítés célja a visszaélések megakadályozása, valamint a felelős hozzászólások biztosítása.

IV. Az adatkezelés időtartama:

 1. Az Ön által megadott adatok esetén a hozzájárulás visszavonásáig.

 2. A látogatás során rögzített adatokat 30 napig tároljuk, ezt követően csak feldolgozott, összesített formában, mint látogatottsági statisztika őrizzük meg.

V. Az adatokhoz hozzáférők köre:

 1. A látogatás során rögzített adatokhoz az Adatkezelő fér hozzá.

 2. A regisztrációkor megadott e-mail címéhez csak az Adatkezelő, a hozzászólásokhoz rögzített IP címekhez az Adatkezelő, a hozzászólást tartalmazó fórum adminisztrátora és annak moderátorai férnek hozzá.

 3. Amennyiben a regisztráció során vagy azt követően kérte felvételét Felhasználói csoportba, akkor az e-mail címéhez, valamint a csoportba történő jelentkezés során használt IP címéhez a Csoport adminisztrátora és az általa kijelölt csoport moderátorok férnek hozzá.

VI. Az adatkezelés visszavonása

 1. Jogában áll személyes adatai kezelését indoklás nélkül megtagadni, illetve a regisztráció során tett hozzájáruló nyilatkozatait visszavonni.

 2. A viszavonás az oldalra történő bejelentkezést követően a Profil menüpontban végezhető el a Felhasználói fiókjának megszüntetése linken keresztül, melynek során személyes adatai (Felhasználói neve, e-mail címe, önként megadott adatok, felhasználói profil) törlésre kerülnek. Csoportlistákban, taglistában többé nem lesz látható.

 3. A fórumba küldött hozzászólások nem személyes adatok, ezek a rendszerben maradnak, megtekinthetőek lesznek, viszont a beküldő nevénél a Leíratkozott felhasználó lesz olvasható, így korábbi felhasználói fiókjával nem lesznek összefüggésbe hozhatóak.