Pszichológus Budapest

Királyné Szentkuti Katalin pszichológus
E-mail: [email protected]
Tel.: 0620-299-3886

Konzultáció felnőtteknek

Tanácsadás vagy konzultáció?

Magyarországon a köztudatban a tanácsadás szó terjedt el inkább, de én szívesebben használom a konzultáció kifejezést, mert ez utóbbi jobban mutatja, hogy a folyamatban két egyenrangú fél vesz részt. Hiszen semmi esetre sem arról van szó, hogy a pszichológus megmondja a „tutit”, és mint egy mindent tudó bölcs, valamilyen magaslatról Tanácsokat oszt. Nem vagyok guru, nem látok bele a másik ember fejébe, és sajnos varázspálcám sincs, amivel minden problémát egy pöccintéssel meg tudnék oldani.

Szakember vagyok, aki idestova több mint 10 éve foglalkozik mind a saját, mind mások lelki működésével. Gyermekkoromtól kezdve rengeteget olvasok, mindig is nagyon érdekeltek a különböző történetek, illetve az emberi viselkedés. Számomra minden ember egy izgalmas könyv, kíváncsisággal tölt el a másik ember gondolatvilága, élettapasztalata. Ez a kíváncsiság, ez a figyelmi fókusz, a szakmai tapasztalatok és tanulmányok teszik lehetővé azt, hogy egy konzultációs folyamat során meglátásaimmal, ötleteimmel segítsem a hozzám fordulót életének egy-egy (talán nehezebb) szakaszában. A saját problémáit megoldani, azokon dolgozni, őszintének lenni önmagához azonban nem tudok helyette, éppen ezért a konzultáció folyamatát egy olyan közös munkának tekintem, amiben mindkét fél aktív módon működik közre: a pszichológus a szakmai tudását, teljes figyelmét nyújtja, a kliens pedig az őszinteségét, a változtatni akarását, motiváltságát.

Milyen problémákkal fordulhat hozzám?

Életvezetési, párkapcsolati (egyéni vagy párokkal folytatott konzultáció), önismereti, munkahelyi (pl. konfliktuskezelés, munkahelyi bántalmazás, munka-magánélet egyensúlya) kérdésekben forduljon hozzám bizalommal.

Pszichológus Budapest

Linkek

Kövessen

Pszichológus Budapest

Királyné Szentkuti Katalin
Napszikra Életvezetési és Terápiás Stúdió
1063 Budapest, Bajnok u.1. fsz.3. (kapucsengő: 14)
Telefon: 0620 299-3886
[email protected]

PSZICHOLÓGUS BUDAPEST Királyné Szentkuti Katalin © 2015 | Minden jog fenntartva. | Tárhelyszolgáltató: Netboard Bt.