Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455498/34 Témák: 18953 Tagok: 112634 Legújabb tag: Valenbrun Online: (75/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 22 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 547 üzenet

Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35853. Elküldve: 2008-07-30 10:25:19 [1.]

utoljara valaszolnek a felvetesekre, aztan igerem, nem irok tobbet. akarod moderalod ezt is.

kezdetnek szeretnem elmondani, hogy VALOBAN epito jellegu, csapat epito hozzaszolasnak indult az egesz dolog. az, hogy ki min haborodik fel a vegsokig, es mennyire nem tudja kezelni a kritikat, arrol nem en tehetek. szerintem sem Andi, sem Te, sem Arpi fel percig nem gondolkodott el rajta, hogy igazam van-e a legkisebb mertekben, persze, lehet, hogy a vegeredmeny ugyan ez, de en azert szamolni szoktam, mielott valakit orditva felhivok.

olyan nincs, hogy egy embernek mindig igaza legyen. tehat Andinak sem lehet mindig mindenben igaza, barmennyire is szeretnetek. most pusztan emberekrol, jellemekrol beszelek, legtavolabbrol sem a kutyamentesrol mar.

hogy en "rarepultem" egybol ket naptara... bocsi, lett volna itt bent szep szines nyomtatom ingyen, es lelaminaltatom 200 forintert a lapot, nem kuldok 2770 forintot ismet... gondoltam veszek EGYET, nem kettot, hogy igy is segitsem a kutyakat.
minden allatvedo egyesuletre jellemzo, hogy ha barki is kritizalni meri oket, az nem tetszik. negativ kritika szoba sem johet. persze nem vagyunk egyformak, van, aki birja, epul tole, van, aki nem.
van, aki ennek ellenere szivvel lelekkel partolja oket, van, akinek egy ilyentol elmegy a kedve az egesztol.

elnezest, hogy nem szemelyesen mondtam el Andinak a felveteseimet. MIKOR? bocsi, nem szoktunk olyan gyakran talalkozgatni. valoban neha fel szoktam hivni ha valami problemara, tanacsra van szuksegem, de gondoltam, van olyan koztunk a viszony, hogy ezt megtehetem! sajnalom, ha ezzel a terhere voltam.
nem talaltam meg legtavolabbol sem az "osszes" bajommal, kb. havonta egyszer hivtam fel, mellesleg nyugodtan kozolhette volna, hogy neki ez terhere van, hidd el, nem tettem volna tobbszor.
nem kerultem meg Andit, sot szo sem volt Andirol, hanem a BBT-rol!!!!!
ez igenis igy hangzott el, a telefonommal rogzitettem a beszelgetest, ugyhogy nyugodtan vissza hallgathatja akarki.
en epp egy nagy betegsegen vagyok epphogy tul, es hidd el, hogy nem idegesitem magam ilyenen, hogy erre igy reagaljak. mellesleg Andi kb. szohoz jutni sem hagyott, mellesleg epp egy 9 honapos kisbabaval vasaroltam a Brandonban, talan nem fogok ott mellette elkezdeni orditani en is..
megnyugodhatsz Te is, es Andi is, hogy nem fogom semmilyen formaban, semmilyen okbol keresni, sem ot, sem Teged!
en Katitiol azt az informaciot kaptam, hogy o soha egy fillert sem kapott az ideiglenes befogadasert! sajnalom, hogy ezt igy le kell irjam, de Kati, mondd, ha nem igy van.

Shila. Shilat nem a Havannan talaltatok, hanem a Lakatoson. azert vallaltam be a kutyat, mert hozzam a Lakatos kozel van (volt). Max vitte oda a rakosborzasztoi panzioba, ahova erte mentem, tehat gondolom emlekszik meg legalabb halvanyan a sztorira. A kutyan latszott, hogy lakas kutya, es gondoltam, hogy jarok vele a Lakatosra setalni, es hatha hazatalal, illetve felismeri valaki, mert latszott, hogy nem volt rossz helye a kutyanak addig sem. utolag tudtam meg, hogy a kutyat lattak elotte Vecsesen is, jo nagyot koborolhatott. SZO NEM VOLT ARROL, hogy nem vallaltatok volna be a kutyat! Andi hivott fel, es kerdezte meg, hogy bevallalom-e! hogy en ugy gondoltam, nem birom????? ezt honnan vetted? a kutya vegig nalunk volt! szo sem volt menhelyrol! ahogy Suzyt is megoldottam! Shilaval sem volt gond, csak az, hogy Sonyval nem lehetett egyutt levinni, es kicsit jelentett csak gondot a napi 6 seta, de segitseggel ugyan, de megoldottam. EGY GRAMM tapot nem kaptam a kutyahoz! kicsi gondok vannak a memoriaddal. vagy ha adtal tapot, hova hozta, ki hozta, hova mentem erte, milyen tap volt?

a kutya azert volt 30ezer forintba, mert nem keveset kocsikaztunk vele, hiszen setalni nem lehetett a Lakatosig - benzin. kapott antibiotikumot, mert hugyuti gyulladasa volt. kapott enni, kapott oltast, es bekescsabara kerult vegul, ismet nem keves benzin. kapott vitamint, kapott porazt, nyakorvet. a kutya kb. 3 honapig nalunk volt. alaphelyzetben is kerul ennyibe egy kutya, ha csak eteted!!!! foleg egy ekkora!

nem erdekel, hogy ki ocsarol kit. az sem, hogy a lelencet ki ocsarolja. nekem ebbol az egeszbol elegem van.

rendben van, nem is volt szandekomban semmilyen rendezvenyen megjelenni. sem reszt venni semmiben sem. kerdezem tovabba, valaszt ugyan nem varok... most en ki lettem TÉVE a BBT-bol azert, mert ra mertem vilagitan par, szamomra homalyos pontra az egyesulet munkajaban? itt nem lehet kerdezni? akinek nem tetszik valami, az huss?? mi ez, onkenyuralom, turannosz? demokracia van vilagszerte, a bbt-ben pedig normalis hangnemben nem lehet elmondani valakinek a velemenyet? :)

azt hiszem, reszemrol ennyi. a helyedben, Andi befolyasa nelkul elgondolkodnek a legutolso mondatomon.

ne probalj engem egy kocsog szarkevero embernek beallitani es befeketiteni mindenki elott, bar a csorda modjara a Ti elveiteket es velemenyeteket vallo emberek velemenye hidegen hagy. szerintem a mostani "csapatbol" en ismerlek Titeket a legregebben. lattam mi zajlik. hogy mindenkit eluldoztetek a fajtamentesbol, akinek egy kicsit is nem tetszett valami. nem akarok nevekbe meg tortenetekbe belemenni, de miert, HOL vannak a kezdeti tagok? miert en vagyok itt kb. a legregebbi bullos tag? vagyis most mar en sem...
nem kell valaszolni sem, vagyis nyugodtan valaszolj, de en mar nem fogok, nekem az egeszsegem tobbet jelent, mint hogy par beszukult agyu embert gyozkodjek arrol, hogy talan nem tokeletesek, es nem minden ugy jo, ahogy annyira akarjak!
tovabbi SZEBB napot icon50.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #35854 #35855 #35863] [előzmény: (35848) Grübedli, 2008-07-30 02:10:46]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35702. Elküldve: 2008-07-28 20:10:55 [2.]

most szerinted valoban ez a koszonet az alapveto problema? nem esetleg a tobbi resze, amit leirtam?
valoban koszonet illet mindenkit, aki barmit is tesz. ha nem erted, hogy ezt milyen kornyezetben ertem, felesleges magyarazni.
teszem azt veszel valamit a boltban. meg szoktad koszonni, nem? pedig magadnak veszel valamit... akkor miert koszonod meg? mert kaptal valamit, es ennyi jar. legalabbis szerintem... de mindjart felhivom anyamat hogy miert nevelt felre.
az utolagos koszonetet pedig elfogadom es jol esik, KOSZONOM! icon33.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[előzmény: (35701) -bullybarát-, 2008-07-28 20:04:10]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35698. Elküldve: 2008-07-28 19:20:33 [3.]

mar ne is haragudj Arpi, DE a minimenhelynek akarhanyszor kuldok penzt, kapok koszono emailt!
a BBT-nek eddig barmit adtam, soha nem kaptam koszonetet sem. ossze sem tudom szamolni, hany ezer forintrol van szo, de persze nem is lenyeges, hiszen, mint Andi is kozolte velem a telefonban, en nem adok eleget ahhoz, hogy szova tegyem. ugy latszik, nem csak nekem szamit, hogy mennyi az annyi! ha mar ilyen kontextusban szoba kerul, hogy esetleg "keves"... mellesleg ha egy csovesnek adok 50 forintot is megkoszoni. lehet, hogy velem van a gond, de ha kapok valamit, akar mas neveben is meg szoktam koszonni. bocsanat, engem igy nevelt az anyukam, meg ugy is, hogy ne b@sszam ra masra a telefont. bar az illemtankonyv szerint annak a felnek illik befejezni a beszelgetest, aki kezdemenyezte, azert megsem tartom normalisnak, a ma delutani Anditol fogadott telefon hivast.

a kovetkezok hangzottak el, mint az elobb is utaltam.
"Te nem kuldtel annyi penzt, hogy kozod legyen barmilyen elszamolashoz. xy meg yz ennyit meg ennyit kuldott, te meg "csak" ennyit (ezt a csakot azert ugy koszi)"
"Te nem tartozol a fajtamentok koze, mert nem lehet a hasznodat venni. nem tudsz rehabolni sem szallitani."
ezt is ugy koszi.
en lennek a legboldogabb, ha mindezt meg tudnam tenni, de annyit teszek, amennyit tudok! es a legkisebb erofeszites, amit az ember onzetlenul tesz a kutyakert, szerintem koszonet jar! nem csak nekem, mindenkinek.

az, hogy ki mibol fizeti a villanyszamlat, nem bennem merult fel. en tudom, hogy mibol fizetem az enyemet, aki mashogy van vele, az magaba nezegessen.
nem volt a "segitsegem" feltetele soha sem a "koszonom" DE amikor konkretan a Katinak kuldtem penzt a Zorro kezelesere, tudomasom szerint Kati egy fillert nem kapott a BBT-tol.

most Kati le lett irva, mert nem egy BBT kutya van nala, hanem lelences. ugy tudom, Kati nem a BBT alkalmazottja, o ezert penzt nem kap, maganemberkent azt rehabol, akit akar! nehogymar ezert beszamolassal tartozzon feletek. mellesleg teszem hozza, hogy amikor volt nalam BBTs kutya, kb. 30ezer forintomba volt a kutya, es osszesen 4ezer forintot kaptam.
mielott barki felre ertene, nem vadolok senkit semmivel, de hogy van akkor ez? csupan kivancsisagbol megkerdezem. bar tudom, a valasz anyazas lesz.

szinten elhangzott a telefon beszelgetes soran, hogy a "Sonynak semmilyen nyavalyajara nem vagyok innentol kezdve kivancsi" ezen csak rohogni tudok. Sony tehet mindenrol :) utalom a gazdajat utalom a kutyat is. a torzskonyvet ne kuldjem vissza, es tagadjam le, hogy Thunder Bolts kutya?
mellesleg nem ertem, hogy a beszelgetes miert nem itt, a forumon zajlott. erre is van penz, csucsidoben orditani a telefonban, ha epp arra szottyan kedvunk. ideiglenesnek segiteni nincs.

fontosnak tartom meg leirni, hogy hozzam Suzy a lelenctol ugy kerult, hogy max ide hozta nekem anyatej potloval, tappal, konzervvel, ketreccel, betadinnal, fecsivel, gezlappal, pokroccal, porazzal nyakorvvel sorolni tudnam MINDENNEL. naponta felhivott, hogy hogy van a kutya, kell-e valamit segiteni. minden anyagi vonzatot a lelenc allt es ha jol tudom, all a mai napig. igy is lehet csinalni? lehet, hogy Kati mondjuk ezert nem akar mar BBT-s kutyat rehabolni?
a szemelyes ellentetek jo, hogy a kutyak rovasara mennek?
nehez egy kicsit is elismerni masnak a "munkajat", mint ahogy en tobbszor is elismertem, es megkoszontem Nektek, hogy segitettetek, es ilyen kutyat vehettem Toletek? sajnalom, hogy ilyen teren csalodnom kellett Bennetek, de egy ilyen mondat utan, hogy innentol kezdve a Sonyrol hallani sem akartok, nem tudok mast mondani.
talan ha papirokkal egyutt leadom az illatosra, akkor nem hozza ki a BBT, mert az anyja nem kuldott eleg penzt????? vagy mert egy kerdesre valaszolva meg merte mondani a velemenyet, hogy mi nem tetszik neki?

az a velemenyem, hogy ilyenkor aztan zajlik itt az elet! lehet, hogy valakinek az az eletcelja, hogy folytonosan azt keresse es talalja, hogy ki hogyan akar neki betenni, talan nem veletlenul?
nem hiszem, hogy ez a stilus a kutyak elonyere valik.
es hogy egy ilyen hasznos segitseggel, mint Kati, igy kene banni. en a neveben is kikerem magamnak. meg a sajat nevemben is.



Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #35699 #35700 #35701] [előzmény: (35679) -bullybarát-, 2008-07-28 17:02:47]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35669. Elküldve: 2008-07-28 16:24:38 [4.]

semmi ilyenrol szo sem volt, hogy aki "csak plakatozik" vagy barmi, az ne lenne csapattag, vagy hogy nevezzuk, mellesleg ezt nem en vagyok hivatott eldonteni.

igen, valami ilyesmi otletem volt, DE olyan formaban, hogy akit TI hivtok! szemelyesen! azert mert lehetoseget lattok benne, hogy tudna segiteni. vagy barmit ra lehetne bizni, meg lehetne kerni.
tudod mint pl. egy balesetnel ha valaki elrikkantja magat, hogy "valakiii hivja a mentoket" akkor tuti senki sem fogja. de ha ramutatsz valakire, hogy TE hivd a mentoket, megteszi.

szamtalan dologban szemely szerint erzem ugy, hogy tudtam volna segiteni. kiserni szallitasnal, plakatolni, telefonalni, nyomtatni, akarmi. soha nem hangzott el, hogy TE ermi tudnal segiteni? persze nem lehet mindenkit vegig kerdezgetni, de valami jobb menete csak lehetne a dolgoknak.

csak azt latom, hogy Te mennyire leterhelt vagy, az Ildi mennyire leterhelt, pedig szerintem sokan vagyunk itt, akik tudnank es szeretnenk hatekonyan segiteni, bar rehabolni meg szallitani kevesen tudunk... (tudnak)

az eloadasra nem megyek, mert lehetetlen idopontban van, nem erdekel es nem adok ki azert penzt ami egyaltalan nem erdekel. mellesleg kint van a halal f@szan. nem konkretan erre gondoltam. amugy szerintem keves embernek van 5 oraja erre, nekem pl. nincs.

en nem emlekszem ezekre az alap szabalyokra, instrukciokra. vonatkozik a bullterrier barati tarsasag vagy fajtamento egyesulet tagjaira barmilyen szabaly? nem talalkoztam ezzel....

mellesleg engem szemely szerint, mint egy egyesulet tagja, ha mar egyesuletrol beszelunk, erdekelne az anyagi oldala is. mibol mit mennyiert. szerintem egy egyesulet vagy tarsasag eseten ehhez minden tagnak koze van.
nem keves penzt kuldtem mar a "tarsasagnak" es meg egy koszonomot sem kaptam soha.

most en nem akarok vitat generalni, barkit magamra haragitani, de sz@rdobalas helyett (foleg szarkeveres helyett, akinek nem inge, ne vegye magara - reszemrol tiszta a lelkem aki engem ismer tudja, hogy ami a szivemen - a szamon...) mindenki nezzen magaba egy kicsit! es fel percet aldozzon ra, hogy lehet valami igazsag abban, amit a masik mond.

konyvelot is tudtam volna, aki ingyen elvegzi a munkat. senki sem szolt, hogy KENE. kicsit jobban is be lehetne vonni a tarsasagot a munkaba, es nem beleszakadni.

lattam, h eliel is irta, hogy barmilyen fuvart bevallal. akkor miert Ildi rohangal egyedul a csovesekkel? miert nem lett megkerve, hogy segitsen? ha meg lett es nem volt ra ideje, akkor sorry, de nem latom a csapatmunkat! ez a velemenyem es bocsanat, ha barkit is megbantanek vele, mert ez nem volt szandekom, csak hogy kicsit tisztabban lassunk.

mellesleg a Roxy ugy utan szerintem csoda, hogy Katinak nem kellett pszichologushoz jarni honapokig, es hogy meg vallalt kutyat. nekem le a kalappal elotte, es megmondom az sem tetszett, hogy "ki lett teve a fajtamentok kozul" ugymond...

nekem ennyi.


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #35679] [előzmény: (35631) Andrea, 2008-07-27 23:00:31]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35622. Elküldve: 2008-07-27 19:37:02 [5.]

sohajtos smile


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35619. Elküldve: 2008-07-27 18:33:39 [6.]

Kati, sajnos nem tudtam elmenni a dokihoz.

Andi, a naptart koszi.
nem tudtam, hogy Kati kiszallt a bullterrier mentesbol... miert? mult heten talalkoztunk, es nem volt semmi ilyenrol szo.

most Suzy nala van, szerintem nagyobb szazalekban azert, mert megkertem ra, ugyan en vallaltam be a szarost, de nalam nem maradt meg.. ezt ugye irtam. Kati nekem is, es a lelencnek is nagy szivesseget tett ezzel, foleg Suzynak. szerintem, aki ilyen szinten csinalta a bullterrier mentest, mint Kati, ertem ez alatt, hogy szivvel lelekkel, penzt idot energiat nem sajnalva, csak ugy "kiszall" belole. felreertes ne essek, szo nincs arrol, hogy barki mas munkajat leszolnam, csak Katit ismerem a legjobban innen..

nekem lenne egy otletem. lehet, hogy hulyeseg, es az "alapito tagok" leszoljak DE a minin is egyszer volt egy gyules, amikor osszejottek a vezetoseg altal arra erdemesnek itelt tagok, es megbeszeltuk, hogy hogyan kene a dolgoknak folyni, kinek mi a banata, ki miben tudna segiteni, ebbol ki mit tudna elfogadni. szerintem egy ilyen gyules itt is jo lenne. ha a forumrol senki nem melto arra, hogy osszedugja a fejet Andival vagy Grubivel, akkor szerintem valami nagyon rosszul van....

koszi a kerdeseket amugy Sony laba picit szebb, hogy most itthon vagyok es hokon b@szom ha nyalja plussz vegre nem kell a nedves dzsuvaban gyalogolnia... icon50.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #35620 #35631]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35608. Elküldve: 2008-07-27 08:50:40 [7.]

icon27.gif lehet ilyet is? icon25.gif

kepzeljetek, ugy alakult, hogy az utobbi napokban sikerult Sonyt sotetben levinnem. mint tudjatok, (vagy nem) Sony esti setaja telen 4-5 korul zajlik, nyaron 5-6 korul. ugyanis reggel igy is ugy kell kirugdalnom az agybol 8-9 korul icon31.gif
naszoval levittem este, es iszonyatosan meg kell vedeni anyat szerinte. minden letezo emberre, aki egy kicsit nem volt szimpi (titkon egyet ertettem) gyomorbol morgott. persze raszoltam mert ugyan nekem is vannak emberek, akiket csak ugy ranezesre rugnek, na ezek azok voltak, de azert belul olyan buszke voltam ra h meg a szeltol is probal ovni.

Kati, GRATUUULAAA!!!! jovo heten mennek.. csak valahogy szervezettebben :) icon29.gif

Sony laba a melyponton. megyunk ma grubi anyuval orvos bacsihoz (nenihez?) hatha mond valami okosat... ez a rohadt eso nagyon betett neki. lehet nem kajat fogok neki venni, hanem immunrendszert. ezt sajnos jol elb@sztam kiskoraban asszem... na ilyet is lehet, ha minden szarra antibiotikumozod a kutyat, mert az a legegyszerubb ugye, gazdinak is, orvosnak is, aztan nem reagal semmire. pedig 3 eve odafigyelek nagyon ra, es csak akkor hagyom adni neki, ha mar nagyon nagyon muszaj. akkor is inkabb penicilin mentest.
tegnap mehettunk volna VEGRE uszni de nem mertem elvinni a rittyos laba miatt ugyhogy most nagyon szomoru vagyok. icon50.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #35610] [előzmény: (35606) T.Anna, 2008-07-27 06:56:32]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35607. Elküldve: 2008-07-27 08:44:56 [8.]

miert KELL azt a kutyat megnyugtatni hadd eljen mar egy kicsit :) nem ertem komolyan... na azt hiszem, nekem is ez volt az utolso valaszom.
amugy www.4tappancs.hu - a kutyadnak, ha gondod van vele, hogynem akar pihenni
neked meg pszichologia.lap.hu icon50.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[előzmény: (35580) ancsapancsa, 2008-07-26 23:47:51]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35574. Elküldve: 2008-07-26 23:16:28 [9.]

oooojaj icon21.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35564. Elküldve: 2008-07-26 22:29:44 [10.]

a tappal kapcsolatban nekem az a velemenyem, hogy megiscsak hosszu kiserletek soran fejlesztettek ki a kutyak szuksegletei alapjan. persze nem feltetlenul a felkapott tapokra gondolok (RC, Euk.) amikkel sosem etettem, de minosegi, szuper premium tapra. szerintem a kutyan latod, hogy jo-e neki, amit epp eszik. ha szep a szore, egeszsegesen csillog, nem hullik, szep a szeklete, nem szelel folyton, nem hany, ranezesre kompakt a kutya, akkor jo a tap. ez lehet, hogy a 20. tap lesz, ami jo.
en biztos, hogy nem adnek hazi kajat a kutyanak. lehet, hogy 10 eve meg ugy volt, de akkor mobilunk sem volt.
szerintem a kutya etetes legkenyelmesebb es legoptimalisabb modja a tapetetes.
olyan nalunk nincs, hogy a kutya nem eszi meg. ha nem eszi meg, nem kap mast. sony egy teljes hetig nem evett, mire megette, azota eszi. ez egy kulon tortenet. de hogy a kutya kenye kedve szerint egyen, nem egy jo nevelesi alapelv.
azt kap amit jonak latok, ha nem kell, igy jart.
nem kell aggodni hogy ehenhal. vagy hogy sovany. majd meghizik. amugy se jo ha kover. sony fel evesen pont ezert 26 kilorol 22re fogyott. de azota nincs taplalasi gondunk.


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #35565 #35567]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35561. Elküldve: 2008-07-26 22:05:39 [11.]

igen, nema gyereknek anyja veri vagy hogy mondjak...
DE
mindenkepp kell, hogy legyenek SAJAT elveid ancsa, es sajat nezeted, hogy mit hogyan szeretnel csinalni, es mit szeretnel a kutyabol, ha felno, es ezt hogyan szeretned elerni.
egy bullterriernek nem az oltasa es a fereghajtasa, meg a kajaja a legfontosabb. nekem furcsa, hogy a jellemerol, es, hogy milyen temperamentumu, meg egy szo sem esett, vagy ha igen, elenyeszo....
senki nem akar senkit bantani, csak mi sem vagyunk egyformak, van, aki igy mondja el a velemenyet, van, aki ugy.

de ahogy a baratnomnek is szoktam mondani: ha hulye vagy fiam, ugy is fognak veled banni. icon50.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #35563]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35536. Elküldve: 2008-07-26 16:57:58 [12.]

mar megbocsass, van egyaltalan ezzel a kiskutyaval kapcsolatban valami, ami oromet okoz? az ilyen "szulok" gyerekei, kutyai lesznek mindig a legsatnyabbak es a legszocializalatlanabb.
nem kell azt a kutyat felteni!!!!!!!! nem beteg, egeszseges! persze van a gyomorcsavarodasnak kb. minimalis eselye. ezzel az erovel nem megyek ki a korutra mert hatha elb@sz egy auto...
NEM HAJLANDO? KENYSZERITENI? uristen mit csinaltok ti ezzel a kutyaval?????
ha ennyire aggodsz, probald meg az "aktiv" ebrenlet vegen etetni. nekem Sony a mai napig eves utan a legaktivabb. baromi aktivan ugral az agyon es porog a sajat tengelye korul. es meg el. erdekes. lehet hogy egy orvosi csoda.


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #35537] [előzmény: (35535) ancsapancsa, 2008-07-26 16:43:41]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35532. Elküldve: 2008-07-26 15:53:04 [13.]

szia Anna,
mikor nalam volt Suzy, ugye o is tobb ferget uritett, mint szekletet, en is meg voltam ijedve, hogy mennyire kaphatjuk el. tobb orvost is megkerdeztem, mind azt mondta, hogy kb.olyan szinten kaphatod el az orsoferget, hogy a fertozott kutya szekletet eszed, illetve vegbel nyilasat nyalogatod.
tobb orvosnal is jartam, es nem volt hajlando egyik sem "csak ugy" felirni a vermoxot. ugyhogy kellett csinaltatnom szeklet vizsgalatot magamnak. negativ lett, pedig en sem figyeltem oda kifejezetten arra, hogy ne pusziljam meg, ne hagyjam, hogy puszit adjon, kezet mossak utana stb.... ugyhogy sem Sony, sem en nem kaptuk el, plussz meg az az x ember, aki erintkezett kutyaval.
azt se felejtsuk el, hogy nap mint nap kerulhetunk kontaktusba ferges kutyakkal, maximum nem tudjuk roluk, csak ha mar kezelve vannak.

az orsofereg sulyos hasmenest, hanyast, szedulest, eros szedulest, lazat, fejfajast is okoz, ugyhogy egyertelmuek a tunetek, addig meg felesleges parazni.

ancsa, ha felsz, akkor, miutan lezajlott a kolyok feregtelenitese, keszittess egy szeklet vizsgalatot. anelkul semmilyen fereg hajtot nem fognak felirni. icon50.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #35533 #35535] [előzmény: (35522) T.Anna, 2008-07-26 13:58:24]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35453. Elküldve: 2008-07-25 21:40:23 [14.]

icon72.gif icon72.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[előzmény: (35447) ancsapancsa, 2008-07-25 21:13:14]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35423. Elküldve: 2008-07-25 17:57:58 [15.]

en ket hete elkuldtem a penzt, megerkezett?

Sony udvozli baltat. beragasztottam a laban az egyik kifakadt, spriccelve verzo holyagot, ket percig nem neztem ra, es nem volt sehol a kotes icon18.gif

ancsa, ha fergesen oltjak a kutyat, en ugy tudom, hogy nem hatasos az oltas. elszor a fereghajtast kellett volna vegig csinalni. meg harom-negyszeri fereghajtasra is lehet ferges, es 10 naponta lehet fereghajtani ujbol es ujbol. a kovetkezo oltast mindenkepp csak ez utan adassatok be... szerintem, bar szoljatok, ha rosszul tudom..


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #35426] [előzmény: (35412) Grübedli, 2008-07-25 12:09:19]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35409. Elküldve: 2008-07-25 10:30:26 [16.]

eleg fura 4 honapos bully 6 kilosan...
nem kaptam valaszt a naptar kerdesre....


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[előzmény: (35387) ancsapancsa, 2008-07-24 22:55:55]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35380. Elküldve: 2008-07-24 22:36:55 [17.]

Sony epp kikandikalt a takaro alol. megmutattam neki az uj kutya kepet, es mondtam neki, hogy drukkoljon, amugy meg becsulje meg es viselje jol magat. nyogott egyet es visszamaszott. most elegedetten cuppog. tudjatok amikor epphogy kidugja a nyelve hegyet es cuppant egyet hat en ebbe a hangba szerelmes vagyok. azt hiszem ertette, hogy mi a stajsz. icon50.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[előzmény: (35378) Ermira, 2008-07-24 22:33:20]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35378. Elküldve: 2008-07-24 22:33:20 [18.]

icon15.gif ééééédes maszat csak maradj eletben icon70.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #35380] [előzmény: (35377) Grübedli, 2008-07-24 22:30:33]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35333. Elküldve: 2008-07-24 17:41:15 [19.]

batorkodnek megkerdezni hogy mikorra varhato hogy megerkezik a naptar? icon50.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
35261. Elküldve: 2008-07-23 20:07:40 [20.]

nem kell ennyire tulreagalni ezt a kiskutya temat. nem is ertem, olyan, mintha ancsa, meg nem lett volna kutyad...
en is tartottam attol, hogy felenk lesz a kutya, ha csak 3 honaposan viszem le, de nem akartam kockaztatni DE nyugodtan vidd le olben, hogy szokja a zajokat, setalj vele egy kort ugy, hogy tartod es nem teszed le, stb. ezt akar minden nap egyszer megteheted. mellesleg nem hiszem, hogy tobb baci lenne a belvarosban, mint mashol. es azert felnott egeszseges kutyaktol felteni egy kolykot baromsag mar bocs. szerinted a cipotalpadon nem viszel haza olyan GYILKOS BAKTERIUMOT amit egy oltott kutya bevihet??? ez mar nekem is sok... icon72.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #35262]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
34934. Elküldve: 2008-07-20 09:06:45 [21.]

Szia ancsa,
- az oltasok (ha meg nincs neki egy sem) parvo - kombinalt - parvo - kombinalt, utana egy veszettseg elleni ez az alap. ezekt kethetente kaphatja a kutya, de az allatorvos ugyis elmondja neked. elvileg ha nagyon ovatos akarsz lenni, csak az utolso oltas utan lehet levinni. mellesleg hogy lehet, hogy 3 honaposan nincs oltasa? en 2 honaposan hoztam el a sonyt es mar ket oltasa megvolt... 3 honapos korara teljesen oltva volt.
- nekunk kolyokkorban a purina pro plan valt be a legjobban, valamint a chikopee, ez nem is horror aru, viszont csak a eukanuba nagykerben lehet kapni vagy kiallitason, vagy asszem a dogshop hazhoz is szallit.
- 4 szer eszik egy nap
- barmit ehet ami nem disznohus es nem csont, szerintem. a bullik nagyon szeretnek ugyis mindent, zoldseget, gyumolcsot, tejtermeket. icon50.gif
hol fog lakni a kis bully?


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #34936] [előzmény: (34925) ancsapancsa, 2008-07-19 23:12:46]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
34822. Elküldve: 2008-07-18 21:02:09 [22.]

lehet h nem kene ilyen gyorsan masik bully utan nezned, hiszen ha mindben jingot keresed, nem fogod megtalalni icon72.gif
en pl ugy vagyok vele, hogy ha nem lesz mar a sony, utana biztos nem kell nekem masik bullterrier, mert nagyon rossz lenne, hogy nem olyan, mint o! nem is kene mas kutya szerintem jo ideig.. remelem meg sokaig velem marad a kis bianka utod icon32.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #34828] [előzmény: (34779) ancsapancsa, 2008-07-17 22:22:36]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
34386. Elküldve: 2008-07-09 16:33:12 [23.]

nekem van


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[előzmény: (34385) Bajuszné, 2008-07-09 16:19:15]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
34382. Elküldve: 2008-07-09 15:56:45 [24.]

lejátsszaaaaaaa
HALÁLI icon50.gif icon70.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
[válaszok erre: #34383] [előzmény: (34378) Bajuszné, 2008-07-09 15:00:03]
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Ermira



Tagság: 2004-07-08 09:13:58
Tagszám: #11374
Hozzászólások: 547
34308. Elküldve: 2008-07-07 18:16:30 [25.]

elvira
Sony is nagyon ki van fordulva magabol. a lepcsohazban pisil, ami eddig nem volt szokasa, es szinte csak vegetal a kutya. enni meg inni kel fel. setalni rohadtul nincs kedve. nekem sincs mondjuk... nem tudom mi van ezekkel az ebekkel. Sonyert most egy kicsit aggodom. olyan mint egy 15 eves. pedig csak 5...

nem megy valaki szuka kutyaval pest kornyeken uszni?? aki esetleg minket is elvinne? annyira hianyzik mar a tokosnek egy kis uszas.. de sehova nem tudom kocsi nelkul elvinni.. ha valaki esetleg megy es elvinne minket is plííííz icon78.gif


Téma: Hétköznapjaink Fórum: Bullterier Baráti Társaság
Törzstag
Ermira adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 547
    / 22 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.025588989257812 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail