Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455959/78 Témák: 18953 Tagok: 112648 Legújabb tag: [email protected] Online: (97/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 238 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 5944 üzenet

T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43937. Elküldve: 2018-12-10 23:59:13 [51.]

Hétfőőőőőő

A mai napot Paksy Ági, Edina és én tudtuk le. Ágika nonstop sétáltatott. Sétáltak Karak, Plexi, Széna, Taku, Bettike, Csoki és Mangó. Aki nem sétált nagyot játszott a külsőben.
Gyorsan dolgoztunk, mert nem volt túl jó idő, nagyon nagy szél volt. Látogatónk is volt, apa és felnőtt lánya, egy kutyát néztk ki maguknak, de menet közben úgy alakult, hogy talán még egy kutyi érdekelné őket, visszajönnek. Edina kalauzolta őket, ő többet tud erről a látogatásról. Kaptunk Tőlük száraz kaját és paplan huzatokat . Mindent helyére rakott Edina, füzetbe beírta a táp adományt.
Sokat játszottunk a kutyákkal a külsőben. SzöszMöszék jókat futottak, majd padra leülve jutifalattokat a kezemből ették. Szépen alakul Szöszi.
Kőházban a két kiskutya hűűűűűha tanulgattam a nevüket, de talán Jessy és Leila? először bizalmatlanok voltak, majd a trepnire leülve mind a ketten az ölembe másztak. Szétszedtek egy párnát, tele volt a töltelékkel a mobil kennell, összeszedtem, kidobtam.
A faház kiskutyáihoz is bementem, a WC-t szépen használják, nagyon aranyossak és szépek.
Joci 2x volt kint, Edina focizott vele.
1/2 4-kor jöttünk el, kissé átfagyva.
Elhoztam egy zsák szemetet, nem mind a mienk volt. Megbeszéltük, hogy mindenki elviszi magával. Edina elvitte a szelektivet én meg a többi szemetet. Vizet elzárrtuk>

Többet most nem mesélek, mert Edina lesz holnap is.
Jó éjszakát Nektek, bocsi a késői beszámolóért.
Pusszancs.

icon43.gif icon43.gif icon43.gif icon74.gif icon74.gif icon74.gif icon74.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43932. Elküldve: 2018-12-03 22:39:43 [52.]

Hétfőőőőő!

Marikával és Erikával érkeztem 10,00 órára a menhelyre. Otgt várt bebocsátásra Váraljai Bea és Pregi Ildi, kulcsot nem hoztak, és nem tudták, hogy mi 10,00 órára jövünk. Vitték volna Dolfit gazdihoz, de áttették a szállítást szerdára. Ildi elment Bea kivitte sétálni Jocót. a Feltett képek alapján igazán nagyot sétáltak.
Egyébként nem volt rossz idő, nem volt olyan hideg, mint eddig.
Majához is jött az idősebb Úr(aki behozta hozzánk), kimentek egy jó nagyot sétálni Sajnos más nem sétált, de a kifutóban tudtak rohangálni.
Következett egy igen nagy problémat, Erika észrevette, hogy Frodó nem tud kaksizni, Marikával próbálták kiszedni a szorulást, de nem sikerült, ezért szólt, hogy menjünk a dokihoz, . Marika maradt volna egyedül, ,de Erika tudott beszélni Pregi Ildivel és ő eljött értük, és bevitte a dokihoz. Ildi is beírta a dokit, hogy ott mi történt, Mi meg Marikával, takarítottunk és etettünk.
Holnap, azaz kedden ismét el kell vinni, mert még szükség van tisztogatásra. Paraffin olajos vizet kapott, fájdalomcsillapítót, szurit. Kis faházba tettük, hogy nyugalomban lehessen.
Azt hittük, hogy nyugis napunk lesz, hát nem igy történt.
Vizet elzártuk.
Szépen elcsendesedtek védenceink, jólakottan szundítottak a kitakarított kennelükben.
Dolgozom tovább Jó éjszakát Nektek.
Barbinak jobbulást, Veled érzek, mert tudom, milyen fájdalmat kell megélned


icon50.gif icon50.gif icon32.gif icon32.gif icon50.gif icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43928. Elküldve: 2018-11-26 20:23:46 [53.]

Hétfőőőőőőő

Mire kiértem Marikával (11 óra) Edina már, majdnem minden belső kennellel megvolt. A gyorsaságot az is indikálta, hogy Paksy Ági és Eszter megállás nélkül vitték sétálni kutyáinkat.

Sétált Zeusz, Karak, Plexi, Széna. Cakkos, Vadi, Gyömbér, Léna/Rami, Csoki/Mango. Edinát megkértem sorolja fel neveket, de a géphez nem hoztam magammal, igy remélem, hogy nem maradt ki senki.

Amiket vásároltam részben az irodába raktam, részben a szekrényt tömtem meg.
Akik nem sétáltak a szemerkélő eső ellenére is nagyot futkostak a külsőben.

Mivel kevés kennel maradta takarítáysra igy sok időm maradt kutyáink kényeztetésére. Elsőre beültem Szösz/Mösz pároshoz. Szöszi fantasztikus jól halad, ahhoz, hogy elfogadja a simogatást. Természetesen ez is Möszi hatása. Azt sem tudta a kis szőrmók, hogy hízelegjen, akkor mindig Szöszi is odajött, simizhettem, a fejét a nyakát vakargattam, de a lába az tabu, amint hozzáértem beszaladt a házba. na tényleg haladunk.
Kaptak juti falatot, mindenki szépen elvette a kezemből, Zeusz úgy döntött a jutifalat mellé bekapja a kezemet, nem harapott csak finoman jelezte, hogy neki kéne még egy kis finomság.
Kis faház: a behajtott ajtó mögött egy tündéri kiskutya Katica, nem sokat evett a kajából, kezembe vettem és kivittem sétáltunk egy kicsit, majd Edina hozta a legkisebb hámot és próbáltam vele sétálni, haladtunk is cikk-cakkban, de sokat megállt meg volt illetődve, ezért újból ölbe kaptam és ment a helyére.
Zara nagyon jól van Edina lefotózta, gyógyszerét Erika holnap reggelre tudja hozni, Edinával megbeszéltem, hogy mielőtt megy a menhelyre idejön hozzám a gyógyszerért.
Perdi/Jocó másodsor is ki lett engedve, Perdi hozta a formáját a fejem tetejéig felugrott, de számítottam rá, igy nem döntött fel. Jocival labdáztam.
Edina megírta az örökbeadásit Eszterrel, Napsika elkelt, élj boldog gazdis életet.

Azon a hétfőn, amikor Edinával vagyok, kicsit lazábban irom a beszámolót, mert Edina is mindent tud, ami velünk történt ma.
Voltak kutyanézőben Edina beszélt velük, de azt hiszem már be is írta a csoportba.

Dolgozom egy kicsit még aztán icon43.gif icon74.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43924. Elküldve: 2018-11-19 22:20:44 [54.]

Hétfőőőő!

Ma csak ketten voltunk Erával, tudtam, hogy igyekeznünk kell.
Az idő nem kedvezett, végig szemerkélt az eső.
Konzerv, száraz és meleg vízzel nyakon öntve, mindenki tisztára takarította tálkáját.
Tudatok Veletek egy jó hírt és egy rossz hírt, Melyik legyen előbb??
Jó hír: Erika ismerősei hoztak egy teherautónyi forgácsot és megnyugtattak minket használjuk nyugodtan, mert lesz utánpótlás. Tele lett a szalmatároló, és a két kis ház közötti tárolónk is. Elé barkácsoltunk egy molinot, hogy ne vizesedjenek, ha jön komolyabb csapadék. A zsákokban 85 %-ban forgács és van egy kevéske fürészpor is. Azt felhasználhatjuk ha jegesedik az út, vagy akármire.
Köszönjük szépen
icon32.gif icon32.gif
Rossz hír: Gyömbéréket kiengedtük a kifutóba, rohangáltak , majd takarítás után jöttek volna a helyükre, Era szól, hogy borzasztóan vérzik a bal első lába, ahová lépett szegényke, komoly vérplecsnik maradtak. Nyilván nem hagytuk, azonnal kosiba ültünk, menhely bezárva és két törülközővel betekerte Era a lábát, hogy ne vérezze össze a kocsimat, szerencsénk volt azonnal fogadtak, látták, hogy ömlik a vér a lábából. Ildikó doktornő lekezelte, kapott antibiotikumot és fájdalomcsillapítót. El kellett különíteni, csak a rongyosba tudtuk berakni és vigyázni kellett, hogy ne legyen vizes a kötés, ezért Era az ölében vitte a kocsiból a rongyosba. Behajtottam az ajtót amikor eljöttünk. Era betett egy ágyat és betettünk egy ládában forgácsot. Remélem minden rendben lesz.
Holnap vissza kell vinni, igazából akkor tudják megnézni mekkora a sérülés.

El tudja valaki vinni??? Elkélne a segítség Edinának, annál is inkább, mert a gázpalackot sem tudtam kicserélni és az is Edinára vár.

Na most kutyáinkról is egy pár szót:
Mikor kiértem akkora már balról indulva eljutott Plexiék kenneléig. Jött Plexi bácsi elvitte védencét egy jó nagy sétára, mikor visszajöttek még elvitte sétálni Szénát a pulikát is. Sajnos többi kutgyánk nem sétált, viszont nagyon futkostak és játszottak a kifutóban.
Rajzos Alízról levettük a gallért, amig kiment a kifutóba, felügyelettel és visszajövetelkor még a kaját is gallér nélkül fogyaszthatta, de egy kissé nehézkes volt visszarakni a gallért én is utálnám, de azért sikerült. Sokat nyüszögött, de nem vehetjükl le a gallért a lányok tudják mikor szabadulhat meg a gallértól.
TÖbbi védencünkkel minden rendben volt, tényleg nagyokat játszottak a kifutóban, labdáztam velük, már aki hajlandó labdázni. Möszi és Szöszi olyan nagy örömmel rohangálnak. Szöszi féltékenyed odaszalad az emberhez, ha Möszit gyömöszölöm, hátulról megbök. Teljesen olyan a közeledése, mint Dominó volt.
Perdi/Jocó szintén nagy bodogan szaladt ki, Perdi akkorát ugrott, hogy Erának majdnem kiütötte a fogát, de csak majdnem szerencsére.
Maja nagyon rendesen viselkedett, szófogadóan ment vissza a kennelbe, nem rohan gált oda a kennel ajtókhoz örjöngve. Szerintem lassan, de biztatóan javul a természete.
Jót dolgoztunk Erával, köszönöm szépen.




icon32.gif icon32.gif icon32.gif icon50.gif icon50.gif icon50.gif icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43920. Elküldve: 2018-11-13 00:38:51 [55.]

Hétfőőőőőőő

Régen nem voltunk ennyire kevesen rosszabb az idő, nincs suliszünet.
MArika, Edina és én.
Plexi sétált Plexibácsival.
Nagyon nagyot játszottunk a kifutóban a kutyákkal.
Beültem Szösz/Mösz-höz annyira aranyosak voltak. Möszi egy mókamester és Szöszi is egyre közelebb jött hozzám. Alakul.
Új kutyánk a fekete pulika, mondta a magáét egész nap.
Minden rendbe ment, azaz a nagy mókamester Möszi ült az ajtó előtt és olyan hangot adott ki, hogy a frászt hozta ránk, azt hittük, hogy horror volt a külsőben, Edina, másodpercek alatt futott ki a Cipiék kenneléből, amit éppen takaritotunk, hogy meglássa mi történt. Én az ijedtségtől alig bírtam megmozdulni. Már azon járt az eszem, hogyan futunk orvoshoz s sérült kutyával, amikor jön Edina és mondja, hogy a világon semmi nem történt. Möszi sikított a közelében sem volt senki, de lehet hogy egy újabb operaénekesünk van?
Edina holnap biztosan aranyos beszámolóval fog minket megörvendeztetni én mos befejezem mondókámat.

icon32.gif icon32.gif icon32.gif icon50.gif icon50.gif icon50.gif icon43.gif icon74.gif icon74.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43917. Elküldve: 2018-11-05 18:49:01 [56.]

Hétfőőőőőő

Mai napon Marika, Paksy Ági Era és én, tehát a szokásos csapat alkotta a személyzetet.
Era 8 órára ment, mert igéretet kaptunk, hogy jönnek az emésztővel kapcsolatos tereprendezésre. Sajnos 10,30 órára érkeztek, és azt mondták, hogy nem tudták, hogy 8 óra volt megbeszélve. no comment......
Pál Laci is várta őket, a munkálatok megbeszélése érdekében, de el kellett mennie, igy nem tudta őket megvárni.
Külön külön érkeztünk, Ágika is korán ment igy több kutyánkat megsétáltatott, takarított. Sétáltak Lajkáék, Karak, Gyömbér,Taku (eljövetel előtt Era bement Takuhoz, mert nagyon csendes volt, megsimizte és talált a fején egy kullancsot, melyet én kivettem és megsemmisitettem.) Ediná kérlek figyeld őt holnap, hogyan viselkedik.
Dolfihoz jöttek a jöverndőbeli gazdik, jó nagyot sétáltak ők is.
Többi ebzetek nagyot játszottak a külsőben.
Szösz/Mösz annyira felszabadultan rohangáltak, hogy jó volt őket nézni, Era legugolt és Szöszi odament hozzá jutifalatot elvette,de még simit nem engedélyezett.
Bettike abban a kennelben nem fog soha felengedni, annyira elzárt rész és egyedül van. Sajnálom, hogy nem kerül be, ahol látná a többi kutyát, két plecsni volt a kennelben.
Cérna ki sem ment a kennelből, nem bágyadt, a kennelben, amikor takarítottam szokásához híven rohangált, nem tudom mi baja lehet, eddig mindig kirohant a többiekkel.
Maja rácsa elé raktam egy paravánt, igy kilátott és a kutyák nem mentek hozzá, de látott mindent, ha elkezdett ugatni rászóltam és abba hagyta. Amikor kiengedtük nagyon rendeske volt, koicsit hisztizett Mösziék előtt, de rászóltam és abbahagyta. Nagyon sok pisi volt a házban, Era felmosott fertőtlenítős vizzel, de elég nehezen ment, mert kézzel kellett kicsavarni a felmosót, kerestük hol van a csavaró-kosár és megtaláltunk 3 db-ot a konténerben. A narancssárgát visszaraktam a vödörre, óvatosan lehet kicsavarni vele a felmosót. Én nem tudom, hogy törik el, nekem itthon évek óta van! Maja szépen fejlődik, kiengedéskor örömmel szaladgált, dobtam neki játékot, szaladt utána, de vissza nem hozta, majd arra is sor kerül. Era hozta a kajáját és simán bement.
Marika nem tudta bekapcsolni a zsámolyt (közöttünk csak ő tudja bekapcsolni. Gáz van, szikra nem volt szerinte)
Azt hiszem minden fontosat megemlítettem, ha még eszembe jut valami, akkor ismét jelentkezem.



icon32.gif icon32.gif icon32.gif icon43.gif dolgozni


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43912. Elküldve: 2018-10-29 20:42:03 [57.]

Hétfőőőőőőő

Marika, Paksy Ági Edina és én, tehát a szokásos csapat. És volt két kislányunk, akik nagyon gyakorlottak, ismernek minden kutyát , lelkesen sétáltattak. Vivien és .....bocsi nevét nem tudom barátnője, ők is sokat sétáltak, Csoki/Mangó, Vadi, Cérnáék 4-en, két kicsi feket ördög, majd a séták után beültek babázni a két kicsivel.
Ágika sétált Léna/rami, Taku, Karak, Cakkos, remélem nem hagytam ki senkit, ha igen sebaj a lényeg, hogy sétáltak.
Möszi és Szöszi újra együtt, Szöszi szépen gyógyul, kint voltak együtt, majd megtorpantak a bemenetelnél, azt hitték megint szétválasztjuk őket, de amikor látták, hogy együtt mennek be, akkor Szöszi, aki eddig nem ette meg a kajáját, szépen megette a maradékot a kezemből megetettem, elfogadta. Fejét 1x-2x meg tudtam simizni. Nem morgott. Lesz ez még jobb is!!!!!!!!!
Maja komoly két plecsni volt a kis faházba, Mielőtt kiengedtük, Jociék kennelajtaját eltakartam, Mösziéket is, Bettike nem jött elő, őt nem kellett félteni. De semmi gond nem volt, amikor akart acsarkodni rákiáltottam, hogy "fejezd be "és csend. Mikor végeztem az alapos takaritással gondoltam kajára bemegy, de rá sem hederített, akkor felraktam pórázra és szépen bevezettem a házba, lehet, hogy elfáradt már kint, de nem rántott el. Nagyon sokat dicsértem, amikor mellém jött a lábamnak dőlt.
Mielőtt eljöttünk még egyszer kiengedtük Jociékat nagyot labdáztam Jocival Perdita meg egy kigyószerűséggel rohangált. Amikor Joci odament Maja ajtajához, ami elé raktam egy akadályt, amit ott is hagytam a fejecske látszik csak ki, igy mindent lát, de gond nem lehet, mert nem tudna kinyúlni és kintről sem férnek hozzá. ha ugattak rájuk szóltam abbahagyták.
Azt sajnálom, hogy Oreoék kenneléből a kutyaházat hátra raktátok, mert nagyon szerettek üldögélni mind a ketten rajta.
Mindent vettem, amit kértetek, csak vizforralót nem, mert abban maradtunk, hogy az egyenlőre nem kell.
Ennyi volt a mesém mára, mert még dolgozom egy kicsi icon32.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43907. Elküldve: 2018-10-24 21:50:33 [58.]

Halász Barbinak Kívánok Nagyon Boldog Születésnapot sokat-sokat!

23620.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43905. Elküldve: 2018-10-23 01:27:22 [59.]

Hétfőőőőő

Ezer bocsi, mert amint megjöttem leültem dolgozni és teljesen kiment a fejemből a beszámoló a mai napról.
Sokan voltunk, minden kutyuskánk sétált, természetesen most is volt, aki 2x.
Sorolnám a mai személyzetet, Paksy Ági, Era, Viki, Csilla.
Csilla fogadta a látogatókat, adta ki a kutyákat, Viki takarított, rendezkedett, alig hagyott takarítani valót.
Era takarított, majd etetett. Csilláék, lefotózták a négy kicsi ördögöt, sokat változtak, persze "komolyodnak" pórázzal mentek ki a fotózáshoz, na nem a séta útra, hanem a külső kennelbe.
Joci és Perdi is nagyot sétált Erával és Annával.
SzöszMösz-ék hez beültem, sokat változott már Szöszi, de még nem az igazi. Csilla is probálta a nyakörvet felrakni, de abban a pillanatban, amikor észrevesz Szöszi odébbáll. Na az is menni fog. Olyan futás levágtak a külsőben, hogy csoda. Szöszi bohóckodott, jüó volt látni.
Kis tacsika Betti? nem akar barátkozni, szegénykém sokat lehetett az utcán? bánthatták?
Többiekről most nem irok, mert minden ment a maga utján, rutinszerűen.
Rizs van azt hiszem és Era kivett főznivalót a mélyhűtőből.
Gyógyszert kapott, akinek kellett adni.
Gyors irományom annyi volt, megyek aludni. Jó éjszakát.


icon50.gif icon50.gif icon50.gif icon50.gif icon43.gif icon74.gif icon74.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43900. Elküldve: 2018-10-15 20:47:54 [60.]

Hétfőőőőő!

A mai napon Marika Paksy Ági, Edina és én, tehát a szokásos csapatunk munkálkodott.
Mire én érkeztem a külső kennelek készen voltak, majd Ági szorgalmasan sétáltatta kutyáinkat, mi takarítottunk.
Ujfalussy Kriszti csodás képeket készitett Edinával Gombóc és Gyömbér kutyáinkról. Képeket már Kriszti fel is pakolta szuperek lettek, mint mindig.
A fekete sereg nagyon éhesen várta Edinát, első adag kajának nekiestek, mint a haramiák, persze a második adagtól sem idegenkedtek icon53.gif
Joci és Perdita 2x lett kiengedve. Jocit én sovinak láttam, gondolom Edina több kaját adott neki, hogy hízzon egy kicsit.
Möszi/Szöszi voltak kint, de előttem, igy nem tudom, hogy ment be Szöszi, de gondolom, ugy ahogy tegnap, mint ahogy jó kutyához illik. Beültem hozzájuk 2x is, Szöszi nagyon szépen enged a merevségéből, mindannyian türelemmel szelidítjük és hitetjük el vele, hogy az ember barát is tud lenni.
Uj kis szőrmók a faházban annyit pisilt, hogy fel kellett mosni a követ, pórázhzal kivittem a külsőbe, amig Edina felmosott, majd szépen visszamentünk, nyakörv és póráz a rácsra felakasztva.
Belső kennelek egymás után tiszták lettek, kutyák akik nem sétáltak jó nagyot játszottak a külsőben.
Barbi telefonált, hogy jönnek az ÁNTSZ-től Vadóc miatt, Edina gondolom beirja, mert mi Marikával jöttünk ki a kapunk, amikor megérkeztek kb 8-an - helyszini gyakorlat gondolom a hallgatóknak - egyébként mindent rendben találtak.
Edina szervizelte Piszkét. Véres széklet egy kennelben sem volt.
Még dolgozom egy keveset, jó éjszakát kívánok Nektek!
icon50.gif icon50.gif icon50.gif icon50.gif icon32.gif icon32.gif icon50.gif icon50.gif icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43899. Elküldve: 2018-10-15 20:11:48 [61.]

Rózsától kértem segítséget és tanácsot, melyet meg is kapok biztos vagyok benne.
Cicák története: egy jövevény szépséges tricolor nőstény cica, bemutatott nekem két picur cicát, adtam nekik enni, szépen növekedtek, de a mama és ők is, amint megláttak elbújtak és fújtak rám. Eltűntek (őszinte leszek, gondoltam húúú de jó egy gonddal kevesebb), de a két pici cica, kicsit "korosodva" megjelent a széna padlás folytatásában az iroda tetején, ők ott laknak jelenleg is a kajájukat oda rakom fel a fiuka Samu a neve annyira kezes, simogatható, de még nem tudom megemelni, kézbe venni, a lányka Lukrécia még mindig nem fogadta el a simogatást, pedig nagyon szeretném őket megfogni és ivartalanításra vinni.
Egyszer csak megjelent megint a mama cica (egyébként nem tudom hova tartozik, kié, gazdás vagy gazdátlan?) kapott ő is enni természetesen, Teltek a napok, majd megjelent egy pici cica. Biztos voltam benne, hogy több kölyök lehet a széna padláson. Igy is volt, gyönyörű 4 kiscica. Elég nehéz oda felmásznom, de kapnak ennivalót ők is mint a mamájuk félnek nagyon, amint meglátnak elszaladnak, azaz egyik kiscica a kajás tálhoz már oda jön és ma megsimogathattam. Nem örült neki igazán, de nem szaladt el, persze ez evés közben történt.
Szeretnénk a mama cicát valahogy megfogni és ivartalaníttatni, mert nem szeretnék több almot. Én is rakok fel képet róluk, de Ujfalusy Krisztit megkértem, hogy fotózza le a cicákat és keresünk nekik gazdit.
Persze ehhez meg kell őket szelidíteni, ami nem kis feladat.
Nem maradhatnak állandóan a tetőn, ugyanis nem jöhetnek le a Dobbermann/ Mogyoró nem barátjuk a cicáknak, de még az uszkárom/Málna is őrjöng és ugrál, ha meglátja őket.
Ötleteket szívesen fogadok, de amit Rózsa tanácsol, azt maximálisan elfogadom, mert ő már közel 100 cicán segített, ivartalanításban, gazdi keresésben.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43898) Rózsa22, 2018-10-15 07:42:55]
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43891. Elküldve: 2018-10-08 22:03:23 [62.]

Hérfőőőőőőőőőőőő!

A jó idő ellenére a szokásos 4 fős "személyzet " volt ma a menhelyen. Nem volt látogatónk.
Takszövibe kellett kezdenem, mert be kellett adni egy nyomit,melyet a pályázatra kell elküldenünk. ÁGikával útközben találkoztam már javában sétáltatott.
Fekete ördögök már megkapták első kajás tálcájukat, Ágika sétált, Vadóccal, Csoki /Mangóval Napsival, Léna/ Ramival, Gombóccal, Edina sétált Plexi/Bessy párossal, Gyömbérékkel és . Ha még sétált valamelyik négylábú a kétlábúval, azt írjátok be pls.
Aki nem sétált jó nagyot szaladgálhatott a külsőben . Edina szervizelte Piszkét.
Mindenki elfogyasztotta fincsi ebédjét,
Nagy örömömre szolgált a kis öregecske németjuc, mert odajött tetszett neki, hogy simiztem. Jól evett és nagyot ivott, majd elégülten befeküdt a házába.
Beültem Cérnáékhoz, nem jöttek hozzám csak Szasza, valszeg nem vagyok az eseték a Cérnáknak.
Volt arra is idő, hogy Szöszi/Möszi lakosztályába is beültem. Möszivel nagyot játszottam és látszott hogy Szöszi hezitál, jönne is mellém, meg nem is, kinyujtotta a nyakát, mint egy zsiráf és szagolgatta a kezemet, majd nyalogatta. Szépen enged a "merevségéből" Akkor voltak kiengedve Joci és Perdita, akik odajöttek az ajtóhoz Szöszi érdeklődéssel figyelte őket. Nagyon örültem, hogy már érdekli a környezete.
Amikor Edina ment Gyömbérékkel sétálni és elhaladt Jociék mellett, örült kutyasikítást hallottam, Edina kiabált, hogy szaladjak hátra, segíteni Jocinak szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint a baj, mert Joci lába beakadt az ajtó melletti oldalrácsba és nem tudta kihúzni. Rohantam oda, de addigra már ügyesen kiszedte a lábát, megnézte Edina, nem volt sérülése. Kicsit meghúzhatta, mert egy kicsit sántított, de hamar kiheverte az ijedtséget.
Oreot nagyon nehezen tudtuk becserkészni, hogy be menjen a kennelbe, külön kellett őket etetni, és az a betyár kutya nem akart bemenni, szaladgált, bujkált előlem, annyira vicces voltg, Marika meg a kennelbe bezárta magát és onnan nézte Oreo és én közöttem lezajló bújocskát, mérges lettem és pórázra raktam, úgy sikerült betessékelnem a kennelbe.
Jó éjt én még dolgozom egy kicsit.
icon70.gif icon70.gif icon32.gif icon32.gif icon50.gif icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43883. Elküldve: 2018-10-01 19:35:15 [63.]

Hétfőőőőőőőőőőőő

Marika Paksy Ági Edina és én a mai személyzet. Amikor mentem a menhelyre felvettem Marikát és telefonált a járási hatósági állatorvos, hogy a megbeszéltek szerint jönnek ellenőrizni , csak elakadtak, beálltak a buszvégállomás parkolójába oda mentem és jöttek utábnam a menhelyre. Körbevezettem őket, tetszettek a kennelek, a kutyáink, majd beült a doktornő az Irodába, iróasztal, szék, lámpa nagyon büszke voltam, hogy ilyen körülmények között irhatja meg a jegyzőkönyvet.
Ágival sétált Vadóc, Léna/Rami, Csoki/Mangó, majd Edina és Ági kivitték együtt Gyömbért és Ricsit? valamint Zarát és Zeuszt. Dona sétált Cakkossal és még sétált Nelly is, a többiek jó nagyot futkostak a kifutóban.

B betűsek nagyon szépek élőben is, és már nem azonnal bújnak el.
A fekete sereg már majdnem szuperul viselkednek, a lényeg, hogy nagyon jól esznek és utána azonnal mennek a WC-re, amit a többségük használ, egy/kettő renitens négylábú van közöttük. Annyira cukik, amikor kajáltak, elvégzik dolgukat és mennek együtt összekucorodva az ágyba alukálni icon22.gif icon22.gif icon22.gif

Piszke a nevére írt száraz tápot kapta.

Ja és azt elfelejtettem, hogy az állatorvos hölgy ellenőrzésre jött, de kaptunk egy kölyök 3 kg-os száraz tápot ajándékba ,hogy nem akart jönni üres kézzel. Köszönjük szépen, de nem irtam be a kartonra, bocsi Edina lécci pótold holnap.

Beültem a kőházba Szösz/Mösz mellé, Möszi már teljesen "Kinyílt" Imádja a simit, hanyatt dobja magát, bohóckodik. Möszi simogatása közben időnként átsimogattam Szöszire, szagolgatta a kezemet, de nem vette rossz néven a simogatást.
Azt hiszem mindent írtam, amit szerettem volna, ha kimaradt vmi kérlek Edina egészítsd ki a beszámolómat. köszike.


icon32.gif icon32.gif icon32.gif icon50.gif icon50.gif icon50.gif icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43877. Elküldve: 2018-09-24 19:35:54 [64.]

Hétfőőőőő!

Hideg, borongós időnk volt, a nagy meleg után, "nagy hideg". Létszámunk nagyon kicsinyke Paksy Ági, Era és én, Sétáltatás igy nem volt, viszont szervezés igen. Barbi kérésére át kellett szállítmányozni a nyolcakat a külső kennelbe, hol Szasza volt. Szasza bekerült Cérnáékhoz, jól meg vannak nincs kiközösítés.
Elkészítettük a kennelt a két házat jól beszalmáztam, a házak mögött a réseket elbarikádoztam, hogy ne tudjanak bemenni a kicsikék, a két ház közé egy nagy ágyat raktunk, pihe-puha paplannal. Szóval készen állt a kennel a kicsik fogadására, deeeeee ki kellett volna a kis faházból szedni őket, hááát ha SÍva istennők lettünk volt ( szokás 4, 6, 8, 10 vagy akár 32 karral ábrázoln) akkor talán meg tudtuk volna őket regulázni, én okosan egy magas ládát odavittel, hogy abba tegyük őket, nem volt gond, hogy kiugorjanak, akkor eldöntöttük, hogy kettesével transferáljuk őket. OK ez megtörtén és telj4esen felelőtlenül mond a hárman a kennelbe szorultunk, elneveztem a sisserhadot, nadrágszaggató, kajafaló csapatnak. és mindamellett nagyon aranyosak, de a tű fogaival harapdál és a körmeivel az arcodat is megcsikarja, bekapja az orrodat, de még ha csak egy/kettő/három ebadta lenne de nyolc.Nehezen Era és Ági kijutottak következtem volna én, de nem sikerült hamarjában.majd amikor sikerült, akkor az ajtó alsó részébe beakadt a foga valamelyik kicsikének, visított, na kezdtünk keresgélni valamit, amit belülről az ajtóra rakunk, hogy ne tudjanak az éles szúrós részekhez odaférni. többfélével próbálkoztunk, de nem volt semmilysen szerszám, ezért ERA szuper ötletével a kaputól hozott két nagy téglát, azt raktuk az ajtóhoz belülről, igy a közvetlen veszély elhárult. Kérem ne vegyétek el a téglákat, mi át tudjuk lépni, ők is felmásznak a tetejére és slisszolnának kifelé, de azért arra van érkezése az embernek, hogy vissza tessékeljük őket. Nem egyszerű az ellátásuk, de remélem ez lassan változni fog. Enni rendkívül jól esznek és sorban járulnak a forgácsos WC-be, na nem mindenki, de többségében. Viz van egy kis vödörben de raktunk be egy edénybe is vizet.
Mit tettük dolgunkat tovább, majd oda settenkedtem a kennelhez és mind a nyolca az ágyikóba szépen, csendbe összebújva szunyokáltak, észre sem vettek, csináltam képeket majd felrakom a facén. Az etetést még egyszer eljövetel előtt megtettük.
Tacsika a rongyosból bekerült a picik helyére a kis faházba. Elég nagyok a cicijei, mostanában születhettek kicsinyei?
SzöszMöszék tényleg szépen használják a WC-t, jól ettek, de Szöszi ma mórozus volt, nem engedett magához, Möszike állja a simizést, de azért még remeg, ha meg érinted.
Berta és Jóci nagyot labdáztak velem a kifutóban, Simon Éva hozott ágytakarókat, és más textiliát, amíg pakoltam ki a rongyosba a dobozból kiváncsiskodtak mindketten.
Bentiekkel minden rendben, Piszkét Era szervizelte.
Konzerv nem volt, a hús jeges volt nem tudtunk főzni. Most Era hagyott a konyhai hűtőben husit kiolvadásra és meg lehet holnap főzni. Száraztáp, risz és meleg viz combó, azért mindenki kinyalta a tányérját.
Azt hiszem nem hagytam ki semmi, kezdek dolgozni.
Bizony, bizony kihagytam vmit, azt, hogy felvittem az igért irodaszéket és beállítottam az irodába.

icon32.gif icon32.gif icon32.gif icon50.gif icon50.gif icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43870. Elküldve: 2018-09-18 00:19:29 [65.]

Hétfőőőőőő!

Bocsánat a késői beszámoló miatt, de bele kellett vetnem magamat a munkába, amint haza érkeztem és most tudom csak megirni kicsinyke beszámolómat.
Marika, Edina és én adtuk a személyzetet kutyáink napi ellátásában. Hűűűű milyen hivatalosan fejeztem ki magamat.
Váraljai Bea is kint volt a menhelyen, szigetelte az uj faházat.
Megérkeett Papamaci fuvarozásával Szöszi és Mőszi, műtétek után.Félidős vemhes volt s.o.s meg kellett műteni. Még kicsit kábán, de azonnal elfoglalták a helyüket a kőházban. Beültem ismerkedni velük, a kicsi fiúka Möszi engedte magát simogatni, Szöszi az első simizésre összerezzent, de később rezzenéstelenül hagyta a simizést. Remélem szépen fognak gyógyulni. Kérés felénk, hogy ne válasszuk őket szét, mert Szöszi nagyon ragaszkodik kis barátjához és nélküle agresszív lehet. Ezt nem én mondom, hanem Papamaci akivel egy napja voltak és aki vitte műteni őket.
Óvatosan kell bánni Szöszivel, morgott rám egy kicsit, de csak egyszer, remélem hamar megenyhül felénk.

Edina kivitte Cakkost sétálni a többiekkel hosszan játszottunk a külsőben.

A négyekhez beültem , ki nem maradhatott volna - Blöki azonnal az ölembe ült, Cipi (nagyobb tesó) kerülgetett, kerülgetett majd mellém ült és folyamatosan simiztem, Topimuci odaszaladt időnként hozzánk egy simiért, de inkább őrizte a kennelt. Cipi (kicsi teso, lehet hogy pont forditva a nevek????) nem jött hozzám ő mindig távol ült le tőlünk. Nem erőltettem, majd odajön hozzám.

Kaján, Kacor és Zsebi vmint Napsi és Lajka egyszerre mentek ki. természetesen Zsebi továbbra is húzogatja Nóziját Napsira, de őt ez egyáltalán nem zavarta, vígan labdázott velem. Zsebi nagy sértődötten bement a szalmásba - egyébként ez számomra rejtély, mert be volt kötözve az ajtó és csak segítséggel tudott kijönni - és onnan a legmagasab b részről ugatott kifelé. Meglepő volt számomra, hogy mind a hárman odajöttek hozzám és megsimogathattam őket, eddig ez még soha nem történt meg. Sokat változtak.

Dolfi fülét Edina kitisztította és kérése, hogy minden nap ezt a gondozók tegyék meg. (fülcsepp és törlés bocska Edina mondta )

Piszke popóját Edina lekezelte, amint a kesztyűt felveszi és a törlőket Piszke mélykuszásba megy vagy bújocskát játszik, de Edina azért elkövette a tervezett műveletet.

Plexi/Bessy páros is boldogan futott ki a külsőbe, de Bessyt elkaptuk és Edina kiszedte a maradék kapcsokat, én tartottam, hát nem volt egyszerű, de sikerrel jártunk.
Szasza nagyon cuki kutya, remélem abból az általam utált kennelből hamarosan bekerül a belső kennelek egyikébe.
Komolyan készülök a beszámoló bekirására, minden alkalommal kennelenként felirom a neveket, mert az agyamat már kikezdték a P betűsok, Pázsit és a többiek, következtek a C betűsok és most a Szöszi, Möszi, Szasza, azér nem mondhatjátok, hogy nem igyekszem a nevekkel.

Jó éjszakát aki még most olvas és jó reggelt, akik holnap olvasnak.

Ölelés mindenkinek.
Nem tett Smileyeket, mert ha átmásolom a facéra ott csak számokat lehet látni.





Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43864. Elküldve: 2018-09-14 20:05:38 [66.]

Óriási örömmel irom az alábbiakat:

A szívem majd kiesett, mig kerestem a Szervezetünket, utána meg az állam esett le szupeeeeeeeeeeeeer. Köszönjük mindenkinek!!!!!!!

CSÖMÖRI Állatvédó Civil Szervezet

5 683 029 Ft 1 185 fő felajánlásával

icon77.gif icon78.gif icon79.gif icon80.gif icon42.gif icon41.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43865 #43866]
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43860. Elküldve: 2018-09-10 22:29:15 [67.]

Héfőőőőő!

Ma hárman voltunk Marika, Era és én. Diákok sajnos nem voltak, nem volt Paksy Ági sem, igy a kutyák sajnos nem sétáltak, azonban sokat voltak a kifutóban, labdáztunk velük, jó nagyokat szaladgáltak.
Beultem Cipiékhez, Blöki és Topi/Muci mind a ketten bújos, szeretetre vágyó kiskutyák. Cipi és Cérna kezdetben idegenkednek, majd ők is odajöttek mellém és jó sokat simiztem őket is. Amikor kiengedtük őket, először a hosszú pórázon vittem őket ki, de később elengedtem őket, hát mint a villám nagy futkosással hálálták meg a szabadságot, egy szőrme játékkal a szájában elől Cipi futott és utánuk futott a csapat, de úgy, hogy alig tudtam videózni őket, mert örökké kifutottak a képből, de majd igyekszem felrakni. Simán kajával be lehet őket csalni a kennelbe.
Beültem még Bon-Bon hoz is aki állandóan fedez lábat, kezet, párnát, mindent, majd hanyatt dobja magát és simizhető. Résen kell lenni a ki/be járásnál, mert nagyon ki akarna jönni.
Az új kiskutyához is bementem a kőházba, nem olvastam róla előzőleg. semmi nem volt beirva, igy nem tudom, hogy mi van a hátsó lábával, amit felhúzva tart, időnként rálép, de nagyon kedves, imádta ha simiztem, nevet kapott már?
Ma "beülős" napom volt, mert Báró/Piszke kennelébe is beültem szeretgetni őket egy kicsit.
Többi kedvenceinkkel labdáztam, Zeusz imádja a focilabdákat, de nem akarja visszaadni, őrzi nagyon , dobálja magának, majd nagyot fút a labdával a szájában.
Sokat játszottam Jocóval és Perditával is.
Nagyon jól ettek, mosogatás úgy történt, ahogy eddig mindig Marika vailingban mosogatott mindig és most is.
Főzött Marika holnapra finom husit anyira jó illata volt, ettől olyan éhes lettem, alig vártam, hogy hazaérjek és ebédezzek.
Befejezem rövidke és nem olyan szines beszámolómat, amint kedvenceink számolnak be a történtekről, amit nagyon szeretek olvasni, de én nem vagyok olyan ügyeske.

icon32.gif icon32.gif icon32.gif icon50.gif icon50.gif icon50.gif icon70.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43853. Elküldve: 2018-09-03 22:22:53 [68.]

Hétfőőőőő!

Tudtuk, hogy suli kezdéssel eltünnek a mi kedves fiataljaink, de nem baj nagyon sokat segitettek egész nyáron, ismételten nagy köszönet a látogatásaikért. Jövőre váunk Benneteket, de akinek kedve és ideje van a hétvégeken is szivesen látjuk..
A mai nap Edina, Ági és én tevékenykedtünk, alkottuk a "személyzetet", hogy kutyáinkat maximálisan kiszolgáljuk.

Edina kezdte a külső kennelekkel, majd mikor én megérfkeztem nyomattuk a belső kenneleket.
Sétáltak Ági jóvoltából: Napsugár, Csoki/Mangó, Vadócka, Cakkos, Cipó, Plexi. Áginak óriási köszönet, igen nagy teljesitmény.

Bessy jól van, jól viseli a gallért, és mellette van a kőházban egy csodásan aranyos kis barna tünemény Bon-bon, szerintem uszkár, picike aranyos, hazahoznám

icon22.gif icon22.gif icon22.gif

Hát kissé beljebb haladva ott is vannak olyan kedvenceink akiket szintén hazahoznék, dehát lehetetlen, hogy minden cukit becsomagoljak és hazahozzak-. Bleki tündér lett megfodrászolva, köszönjük Simon Évinek.

Apropó Simon Évi, átadtuk neki, amit egy állatszerető embernek vitt szárazkaját, tésztát adományként tőlünk, köszönjük a fuvarozást. icon70.gif
Jaj mig eszembe van Edina anyukájától kaptunk 5 doboz Augmentint/1000 Kérdésünk Edinával, hogy mikor lehet kezdeni a gyógyszerezést Dolfinál és Vadócnál, mert köhögnek, Dolfi egyfolytában?????
Mig Ági sétált a kutyákkal, addig a többieket jóval hosszabb ideig kint tudtak a külsőben szaladgálni, játszani, és igy gyorsan ment a takaritás.
Azt még elfelejtettem, hogy szakadó esőben indultam ki a menhelyre, vittem magammal mindent, esőkabátot, váltó ruhát - mert volt már részesem egyszer/kétszer úgy megázni fehérneműig és csurom vizesen jöttem haza- most rákészülve, hogy ne igy legyen, erre eső megállt és kisütött a Nap, úgy látszik mindig ezt kéne csinálnom, ilyen esős időben.

Új kutyánk Szösz, nem jöttek érte 15,00 óráig voltunk a menhelyen. Nagyon nyugodt igazán kedves kutya, Cakkos a mellette lévő kennelben mini kutyának látszik, pedig ő sem egy öleb . Látttam a villanydrótot, amit Erikáék leszedtek róla, olyan kábel, mint a TV-khez van jó hosszú, hogy a bánatba tekeredhetett szegénykére. Csak halkan jegyzem meg, hogy hamar találnánk neki gazdit, ha lemondanának róla, mert szépen kifodrászolva egy csoda szép kutya lenne belőle, majd meglátjuk!

Utoljára a négyek bandája ment ki a kifutóba, Cérna és Cakkos hosszú piros pórázon, Blöki és Topi szabadon, jókat futkároztak-. Leültem a trepnire fogtam a két hosszú porázt. Blöki és Topi jöttek simizésre, leültek mellém, majd egy idő után Cérna és Cipi is odajött simizhettem őket, Cipi ráült a lábamra. Annyira boldog voltam, mert eddig csak futottak előlem. Szépen szelidülnek meg és szeretni fogják a simogatást, szeretgetést.
Eddig tartott a beszámolóm, kivánok jó éjszakát a kései olvasóknak és Szép napot, annak aki holnap olvassa a beirásomat.

icon50.gif icon50.gif icon50.gif icon32.gif icon32.gif icon32.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43843. Elküldve: 2018-08-20 23:09:20 [69.]

Hétfőőőőőő

Bocsánat, aki most nem tudja olvasni, de előbb nem értem rá a kutyahíradó irásával.
Marika és én voltunk a mai napra beosztva, de nagyon nagy köszönet Váraljai Beának, mert jött segiteni .
Jött még hozzánk Krisztina és leánykája Anna, és Eszter a gyógymasszőr.
Már várt minket a menhely előtt (bemutatkoztunk, de nem értettem teljesen nevét az Úrnak), ő Gubi gazdija és jöttek Napsiért. Remélem nagyon jól fogja érezni magát aranyos kiskutya. icon22.gif
Eszter, Bea, Kriszti és Anna rották a köröket, amig nem lett az idő olyan mintha "pékségben" lettünk volna.
Sétáltak Dolphi, Max,Ricsi, Vadóc, Léna/Rami, Csoki/Mangó, Cippőzár és Maffin, Joci és Perdita, Cakkos azt hizem mindenkit felsoroltam.
Bleki gallérját Bea megcsinálta, mert mint egy palást lógott szegénykémen.
Gyógyszerét mindenki megkapta, egyszerű volt mert előre az adagolókba lettek berakva.
A főzést is köszönjük, Marika otthon megfőzte a rizst, igy nagyon finomat ettek kutyáink, minden megettek tányérokat "elmosogatták".
Bőven fellocsoltam minden kennelt, Nagyon nagy csendben zártunk, majdnem 4 óráig sikeredett kedvenceinkkel lenni.
Valaki lerakott nagyon sok tenisz labdát, egy párat Bea kirakott a játékok közé a többit gondolom berakta a rongyosba.
Nagyon spóroltunk a forgáccsal, kevés van.
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok :)

icon74.gif icon74.gif icon74.gif icon74.gif icon74.gif icon74.gif icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43838. Elküldve: 2018-08-13 20:00:35 [70.]

Hétfőőőőőő

Era és Paksi Ági ma korán mentek, igy mire én kiértem a menhelyre, sok-sok kennel ki lett takaritva és sétáltak sokan is.
Era, Ági és én alkottuk ma a csapatot.
Sétáltak, Gyömbér, Napsugár, timi, Vadóc, Ramiék, Zeusz és Zara, Csoki/Mangó, Mazsi.
Minden kennelben fellocsoltunk .
Arnold és Lajka között volt egy kis villongás, valamint Cakkos és Bessy között is.
Izgultak már a kajáért, mert látták, hogy Era hordja ki a tálakat.
Mi Marikával úgy etetünk, hogy kifutó, vagy séta után bemennek a tiszta kennelbe meg kapják az elemózsiát, nincs örjöngés, mert tele a pocak és utána csak pihi van.
Era rendbe rakta Piszkét, feltöltötte a medencét.
Bea Váraljai hozott forgácsot.
Növényeket meglocsoltam.
Erika és Laci jöttek szerszémaikért és egy kicsit maradtak segiteni, köszönjük
Blöki egy nagyon aranyos kikutya, mennyi idős, tudunk róla vmit?
Mazsi kár hogy abban az undok kennelben van (kinti) egész délelőtt sirdogált.
Joci és Perdita volt kint utoljára, Perdita hozta a szokásos formáját, beugrott a kádba, majd utána rám ugrott sáros és vizes lettem, és ezt többször elkövette, iiiiiimádom.
Kérésem, egy/ rövid időre még ne mondjatok biztosat Blökire, ha szeretné vki örökbe fogadni, mert talán tetszene Csorba E barátosnémnak, de még bizonytalan, ma küldöm neki a képeket.

icon32.gif icon32.gif icon32.gif icon50.gif icon50.gif icon43.gif dolgozni.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43831. Elküldve: 2018-08-06 23:18:52 [71.]

Hétfőőőőőő
Ma is voltunk egy páran, égett a kezünk alatt a munka.
Csapatunk: Marika, Edina,Gabi, Maja az ő leánykája, és 5 leányzó, akik nagyon ügyesen sétáltatták kutyáinkat.
Természetesen csak azok sétáltak, akiknek szabadott sétálni, de azért igy is kedveceink fele sétált. a többiek a kifutóban játszottak, természetesen Piszke a csinoska Báróval együtt mentek ki.
Ági sok időt töltött a kis félénk Effyvel, majd én is bementem hozzá azzal a kék védő papuiccsal, amiben megsült a lábam, de kitartóan simiztük a házban a kis félős, és előbb kézből, majd a tálkáját beraktuk a házba és szépen evett.
Lédi és Ricsi is nagyot játszogattak a kifutóban.
Annyira jó, hogy erősen slagozhatunk a ke nnelekben szépen lehűltek és a vizes köveken szívesen terültek el hüsőlni kutyáink.
Dolfival és Perditával labdáztam, de nem sokat futkostak inkább szívesen mentek a kennelükbe, de előtte Perdita még csobbant egyet és ahogy kijött a vizből, azzal a lendülettel rám ugrott, sáros, vizes lettem, mintha sárfürdőt vettem volna. Nem mondom, hogy abban a pillanatban is imádtam!
Holnap Edina remélem többet ir, mint most én és sokkal színesebben.
Eszméletlen meleg volt nem is nyüzsiztek kutyáink.

icon32.gif icon50.gif icon32.gif icon50.gif icon32.gif icon50.gif icon43.gif dolgozni


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43819. Elküldve: 2018-07-23 19:50:46 [72.]

Hétfőőőőőőő,

Megfogadtam, hogy nem kezdem az idővel, de muszáj, olyat éltünk át Edinával amit én sok-sok éveim ellenére még nem.
A végével kell kezdenem, mindent körbenéztünk, mindent rendben találtunk, a távolból már hallottunk mennydörgést, de arra nem gondoltunk, hogy ilyen hamar a menhelyre érkezik a dézsából kiöntött viz. icon21.gif icon11.gif
Gyorsan zártuk a kapikat és mire a kocsiba beültünk már szakadt az eső, én mentem elől (de én gyerekkorom óta kicsit félek a vihartól, villámtól) kifordulok a fák közül, láto, Edina jön utánam, olyan sötét volt, mintha este lett volna és olyan pára, , mintha köd lett volna. elég nagy jégdarabok zuhogtak a kocsira. Látom, hogy Edina nem fordul ki a földútra, gondolkodtam visszatolatok, de annyira párás volt az ablak, hogy nem láttam, gondoltam felhívom, hogy azért áll mert vmi baj van? Nem kapcsolt a telom, mivel annyira nagy jégdarabok estek, törtek a faágak, igy kénytelen voltam elindulni. Cseng a telom, felveszem Edina:? mondom miért álltál vmi baj van. Válasz nem ő azért állt meg, mert én álltam és nem akarta, hogy összecsússzunk icon53.gif icon53.gif Értitek, ő állt azért mert én álltam és én álltam azért, mert ő állt icon53.gif icon53.gif
Hát igen nem voltam egyedül a majré ült mellettem és az nagy úr! icon11.gif icon11.gif

Nos akkor a mai nap, Edina, Paksy Ági, Forró Kriszti és én, de volt segítőnk két kislány, (bocsi a nevüket nem tudom) nagyon ügyesek, sétáltattak nagyon sokat és takaritottak is, kint volt Evelin a barátosném lánya, aki ,már járt nálunk 50 órás segitőnek, most jött, azt hiszem következő hétfőn is jön, ő is szorgalmasan sétáltatott.velünk volt Lili, aki szintén sétáltatott, de Báróval, amikor bejöttek meghúzta kezét a póráz és fájlalta Lili, hideg vizes borogatást tettünk rá, enyhült a fájdalma.
Edina a napot azzal kezdte, hogy a Széchenyi utcában talált kis kutyához ment, Takács Rózsa már keresett nála chipet, de nem volt. elütötte az autó, fájlalta a popóját és hátsó lábát, Edina bevitte magával a menhelyre, majd Forró Kriszti levitte Péterékhez, röntgenezték, de bővebben erről Edina vagy Kriszti tudna irni. Azt tudom, kapott szurit ezért oltási könyvet is, chip-et is kapott regizve a Szervezetünk nevére. Tüzel, nagyon nyugodt, aranyos, remélhetőleg ránk talál a gazdája.

BÁRÓ-- sétált, gyógyszere szerdáig van, de már azt hiszem Barbi beszerzi a továbbiakat, mert receptet irattak.

Együtt ment ki a kifutóba Kaján, Zsebi , Kacor, Arnold, Lajka és Gyömbérf.
Gyömbért nagyon utálja Zsebi, morog rá és kergeti, hogy tudjanak együtt kint rohangálni, Evelin kint volt velük végig, kezében a kavicsos kannával, de nem kellett használni. Etetéskor Zsebiékhez én álltam be, Gyömbér kint evett az udvaron, Arnoldékhoz Edina állt be.
icon32.gif icon32.gif
Piszke, Evelin kivitte szájkosárra sétálni, ahogy bementem hozzá felszerszámozni, annyira boldog volt, majdnem a fejemig ugrált, alig tudtam rárakni a pórázat és a szájkosarat.
icon22.gif icon22.gif
Bessy és Cakkos, mindketten sétáltak, de mielőtt eljöttünk "szétültettük" őket, mert Cakkos állandóan fedezte Bessy, aki már elveszitette a "zaklatás" miatt a türelmét és morogni kezdett, hogy megelőzzük a bajt igy bekerült Bessy Arnoldék régi kennelébe. icon37.gif icon37.gif
Napsugár sétált és kapott masszirozást attól a hölgytől akit a felsorolásból kifelejtettem. Köszönjük.
Timi-Rufus a kifutóban játszottak, majd a kislányok kivitték őket is sétálni

Dolfi és Perdi nagyot sétáltak icon22.gif

Vadóc Paksy Ágival a szokásos "partnerével" sétált.

Léna és Rami nagyon sokat voltak kint a kifóban,

Zara és ZEusz sétáltak

Csoki és Mangó sétáltak

Ricsi és Láda sétáltak.

A vendég kutyát (Kunné Erika vitte be tegnap) elvitte a gazdája.

icon50.gif icon50.gif icon50.gif icon32.gif icon32.gif icon32.gif icon43.gif dolgozni


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43813. Elküldve: 2018-07-18 19:16:46 [73.]

Évek óta a szalma behordása az én feladatom, melyet szívesen vállalok. Köszönöm Nektek a segitséget, nagyon ügyesen és gyorsan végeztünk. A bálák rakodásában részt vett Ilike, SzÉvi, Barbi, És Orsi a családjával. Még egyszer nagyon köszönöm. :) :)


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43814]
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43812. Elküldve: 2018-07-16 18:58:36 [74.]

Hétfőőőőőőőő

Ma Marika, Era, Paksy Ági csoporttal dolgoztunk kutyáink kényelméért.

Sajnálatos hír, hogy visszahozták Pogit, és minden játékot, ágyacskát, párnával, konzervet, stb. Nagyon szimpatikus pár vállalta volna Pogit, de csak egy hétvégét tudtak együtt tölteni és dolgozni kellett nekik menni és Pogit nem lehet egyedül hagyni egyenlőre.Megilletődve búcsúztak Pogitól, szerintem felelősségteljes fiatalok, mert rájöttek, hogy nem tudják vállalni a kutyát és rövid időn belül visszacuccolt, nem kötődött még annyira hozzájuk. icon15.gif icon15.gif
Uzsi gazdi is kint volt barátnőjével elmondta, hogy milyen aranyos kutya Uzsika, könnyen tanul, még terápiás kutya is válhat belőle, Ők is sétáltattak kutyákat.
Volt egy kedves család is velük találkoztunk a Gyermeknapon is, szeretik a kutyákat papa, mama és két gyerkőc.
Volt két kislányunk is akik szintén sétáltattak kutyákat többek között a Cérna gyerekeket is kivitték.
És velünk volt Réka, aki mindent tud a menhelyről, ismeri a kutyákat, és ő gondozásba vette a kis Roccot. Enni evett a kiskutya, de Era kérésére Erikáék és SzÉvi miután elhozták a menhelyessel a betonkeverőt, elvitték a Minibe a kiskutyát, mert lázas volt, kapott 12 napos antibiotikum szurit.

Sétáltak, na most figyeljetek, (felirtam minden nevet) Zara, Csoki/Mangó,Pázsit.Vadóc, Dolfi/Perdita, Napsugár, Piszke (szájkosárral) Cérna/Ceruza, Báró, Bessy, Simi,. icon22.gif icon22.gif

Mivel ennyi kutyánk sétált, szédítő gyorsasággal kellett takarítanunk a kenneleket, szinte mindenki fogta a seprűt és lapátot, slagot.

Bessy és Zara nagyon szépen sétált, és hamar beilleszkedtek a csapatba, úgy látom jól érzik magukat, csak sajnálom, hogy Bessy a külső kennelben van, mert az egy utálatos kennel (részemről) icon53.gif

Uzsi gazdiéktól kaptunk adományként finom husokat.
Minden adományt Era felírta a gyűjtólapra.

Azt hiszem mindent, amit akartam közöltem Veletek, mostmár icon43.gif dolgozni.

icon32.gif icon50.gif icon32.gif icon50.gif icon43.gif icon43.gif icon32.gif icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


T.Éva



Tagság: 2004-12-21 13:26:13
Tagszám: #14595
Hozzászólások: 5944
43811. Elküldve: 2018-07-15 23:16:26 [75.]

FONTOS KÖZLEMÉNY!!!!!!!
Halló, hallo ma délután eljött hozzám Bódis Úr , aki évek óta rendszeresen adományozza nekünk a szalmát.
Be van bálázva, nagyjából azon a területen, ahol tavaly pakoltuk fel. Javasolta, hogy keddig hozzuk el, mert szerdán jön az eső, ha megázik, akkor bepenészedik, Ha nem sikerül keddig összeverbuválni a csapatot, akik tavaly is jöttek, akkor nagy baj van, mert a helyet ki kellene takaritani. fel kell pakolni az után futóra és utána bepakolni> Nagyon nem jó az időpont az tuti, 20án negyedéves áfa bevallásom van. de a szalmát muszáj behordani a földekről. Most láttam az időjárás előrejelzést, valószinűleg szerdán elkezd esni az eső és hétvégéig naponta esik, hétvégén megint jó idő, tehát tényleg csak a kedd marad, Holnap kell visszaszólnom, mert ha nem hozzuk el akkor neki kell behordani, mert nem hagyja tönkre menni a bálákat. Sajnos minden egy hónappal előbb kerül aratásra, Tehát kérem okvetlenül a jelentkezéseteket, hogyan tudjuk megoldani és kivel. Ha sikerülne legalább két fuvart behordani kedden akkor már az 86 bála lenne, lehet hogy nem is kell több és az biztonságban lenne az esőtől.
FONTOS tudnom,hogy kedden tudunk-e behordani, mert nekem az utánfutót ki kell pakolnom és elő kell készítenem.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Kiváló dolgozó
T.Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 5944
    / 238 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.033858060836792 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail