Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455787/2 Témák: 18953 Tagok: 112643 Legújabb tag: FlorianMich Online: (83/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 625 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 15620 üzenet

Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43874. Elküldve: 2018-09-21 20:46:25 [51.]

Akkor péntek...

Sajnos, ma nélkülöznünk kellett Főnökasszonyunkat 😉❤️, mert beteg lett. Jobbulást kívánunk Ildi Pregitzer neked és a gyerkőcöknek is! ❤️

Először hármasban kezdtük a napot Andrea Telek és László Pallal, majd később csatlakozott csapatunkhoz Nikolett Gál is.

A mai legfontosabb történésünk az új kutyáink érkezésén kívül, hogy sajnos tönkre ment a csapnak az az elzáró része, ami a slagcsatlakozó elzárója. Laci kénytelen volt elzárni a főcsapot és hogy tovább tudjunk a nap folyamán működni, egy régi slagdarabot rakott fel a hosszú helyére, hogy tudjunk vizet venni és ne spriccelje a ház oldalát a víz.
A csapot viszont így csak a főcsap nyitásával és zárásával lehet működtetni, a hosszú rúd segítségével, ami így elég nehézkes, de László Pal eszköz és alkatrész híján csak ennyit tudott tenni értünk, amiért persze nagyon hálásak vagyunk.

A holnapi csapat, ha nem érkezik addig segítség a javításra, sajnos csak így tud majd vizet venni.

... és akkor most vidámabb témák 😊😊😊

Andika hozta magával a reggel talált kölyköket, nagyon tündériek, de már van hangjuk rendesen. A rongyosba raktuk őket, amíg délután nem érkezett meg értük Krisztina Ujfalusi és haza szállítmányozta őket magukhoz. Reméljük, csendes lesz az éjszakátok Kriszta 😉.

Velük egy időben érkezett meg az új kutyusunk Miskolcról, egy csinos németjuci keverék legény, nagyon jó természettel megáldva így első látásra. Bújós, simizhető, semmi arrogancia nincs benne. Plexi régi helyére került, simán be lehetett vezetni pórázon, bár egy kicsit megriadt a nagy ugatástól, de szépen elfoglalta a helyét. Az ebédjét jó étvággyal befalta, majd néha-néha beleugatva kórusba, többnyire csendesen szemlélődött. Egyelőre nincs nyakörv rajta, ha esetleg valaki talál holnap rávalót, akkor tegye meg - előre is köszi. A nevét Andika kiírta a kennelajtóra, bocsi én már elfelejtettem azóta.

Edina kérésére megpróbáltuk Cakkost és Bessyt együtt sétáltatni, de nem vezetett eredményre. Bár először Cakkos elindult volt menyasszonya után és örült is neki, de hamar vissza kellett fordulni vele, így aztán a kifutóba engedtük ki őket együtt, addig Andi elvitte Plexit sétálni, hogy neki is jó napja legyen.

Sétált még Cipó bácsi, Nelly, Piszke és Báró, Dolphy, Vadócka és próbasétán volt Nikivel Frida is. Fridát esetleg pótmamaként lehetne Zipzárékhoz csatlakoztatni, ha Topi gazdihoz kerül. Hasonló természetű, mint Uzsi mami és cicijéből ítélve már többször lehettek kölykei. No, persze ez csak egy ötlet a részünkről.

A többiek a kifutóban tomboltak, Gyömbért és Ricsit akkor engedtük ki, mikor Piszke sétálni volt, így sikerült elkerülni, hogy kennelrácson keresztül acsarkodjanak.
Laci már megnézte, hogy milyen megoldás lehetne arra, hogy Gyömbér lába ne kerüljön közvetlen kapcsolatba Piszike szájával, de még nincs megcsinálva, így továbbra is vigyázni kell rájuk.

Plexi pofikája újabb sebbel gyarapodott, úgy látom náluk Bessy az úr a háznál, reméljük, Plexi nem fogja megunni az asszony zsörtölődését.

Edina köszönjük a finomságokat ❤️❤️❤️, amit főztél nekünk, a kutyusok is nagyon örültek neki és egy-két kivétellel tisztára nyalták a tányérkájukat.

A faházban lévő öreg tacsi egyelőre kennel tisztának tűnik, mert csak egy pisit találtunk, azt is a fekvőhelyén. Így Niki pórázon egy kicsit körbesétáltatta az udvaron, amíg kitakarítottam nála. Nagyon kedves kutyus, bár még tartózkodó és nem szereti a hirtelen mozdulatokat. Érdekes módon akkor evett inkább, ha valaki beült hozzá, úgy látszik akkor jobban ízlik neki a kaja. 😊

A kőházban lévő páros közül a kicsi (Szöszmösz?) szívesen veszi, ha simogatják, bár még reszket közben. Sajnos, enni nem akart, egy pár falatot fogadott el csak kézből.
A nagyobbik kutyusnak viszont jó étvágya van, ami azért volt szerencsés, mert amíg evett simán lehetett takarítani és így meg tudtam igazítani a fekvőhelyét is, amiről azonban egész nap nem kelt fel. Egyáltalán nem barátkozik és egyelőre simogatni sem ajánlatos. Egyébként nagyon szépen használják a forgácsot mindketten.

A kiskölyök kutyus a hátsó kennelben, viszont rendesen lakberendezett és pottyantott mindenhova 😂, volt mit takarítani és kapargatni utána. Nagyon barátságos, de állandóan bepisil, amikor simogatja az ember. A kajáját pillanatok alatt befalja és hálás minden kedves szóért, dédelgetésért.
Őt és kőházban lévő párost nem engedtük ki az udvarra, csak kennelben foglalkoztunk velük.

Cipó bácsi nem tud enni a lámpaernyőtől, így etetéskor levettük róla és tettünk be neki lábaskában vizet, mert most nem tud inni a nagy vödörből. Lábast tettünk be szintén ivóedénynek Szöszmöszhöz is, mert a vödröt ő sem éri fel, szóval azok nem kajás edények.

Andi cseppentett mindenkinek a fülébe, akinek kellett. Léna megint kezd vakarózni, lehet, hogy érdes lenne megint cseppet tenni rá, eltelt az 1 hónap és múltkori után abba hagyta a vakarózást.

Hogy hű legyek magamhoz 😜, a holnaptól várható erős lehűlés miatt a kistestű és rövid szőrű kutyák házába pokrócot tettem, remélem ezt ők is respektálják majd és nem csinálnak rendetlenséget majd, amiért persze majd nyugodtan lehet engem szidni, legfeljebb gyakran fogok csuklani.

A hűtőben hagytunk rizst és húst is, ha esetleg nem elég, akkor finom kis kolbászkák vannak a mélyhűtőben, ami hamar megfő.

Mindenkinek szép estét kívánok!
4 ember látta



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43875] [előzmény: (43873) rbedina, 2018-09-20 23:50:02]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43869. Elküldve: 2018-09-17 10:12:24 [52.]

Vasárnapi híradó :)

Ma is mozgalmas napunk volt!
Reggel 8-kor találkoztunk jó páran a menhelyen és kezdődött a pakolás, kutyusok kivétele, kis pisi séta és a szerveződés ki kivel hogyan menjen :) Az eredeti felállás szerint Ricsi, Gyömbér, Effy, Cipó, Mucika, Perdita, Napsi illetve Nelly jöttek volna, de utóbbi az előkészítő séta alatt úgy ment mindenkire fejhangon ugatva, hogy maradnia kellett és helyette Bessy lett a befutó. Így a sok vállalkozó szellemű önkéntesnek köszönhetően 8 kutyussal érkeztünk a helyszínre <3
Mikor mi indultunk már, utoljára Barbival, jöttek is szembe Erikáék és megkezdték a szokásos gondozói napjukat, bár kicsit kevesebb kutyussal.
Függetlenül attól, hogy kiírtam igazi látogatás nincs, csak-csak érkeztek a sétáltatók, így sok kutyusunk ma is sétált. Chip olvasásra is érkezett egy spániel, akihez elvileg mentek is és vitték vissza a gazdihoz. Erika lenyírta a füvet a belsőben, Laci pedig megcsinálta a tálaló tetején a bádogot és a kennelek reteszeit ahol kellett. Reményeik szerint az iroda szigetelése, festése is napokon belül meglesz, ami nagyon klassz lenne :) Kutyusokkal rendben volt minden. Cerka csak séta után köhigcsélt, de amikor mi visszaértünk, sajnos akkor is hallottuk, ráadásul Cakkos is elkezdett köhögni :( .
16 óráig maradtunk a rendezvényen, onnan visszaérve a velünk lévő kutyusok kaptak enni, mert végülis a többiek ettek a szokásos időben. Ekkor érkezett vissza GÁgi és Bori, akik Oreóval és Fridával voltak dokinál és olyannyira jól megvoltak, hogy be is kerültek exRufi kennelbe együtt. Szerintem a kis dalospacsirta nyugodtabb lesz a bájos Frida mellett.
Mindezek után Barbival, Krisztivel és Vikivel megvártunk még Mátészalkáról egy ketrecből érkezett-bevállalt új kutyusunkat, aki olyan EffyBessy keveredés és nagyon édes. Szegény csupa nyál és kis hányás volt, annyira nem bírja a kocsit, de bár félős nem szalad el az ember elől. Egyelőre karanténban van, a zöld kennelben a kőház mellett. Nekem a Szasza név jutott eszembe róla, ha Nektek is tetszik lehetne.. Jön azt hiszem holnap még egy kutyapár, az egyik ivartalanítva lesz azonnal, mert magas vemhes - ő kerül a kőházba, és kis társa aki megint egy közkedvenc cukimuki lesz ha rendbe hozzuk, egyelőre külön a faházba kerüljön.
A rendezvényen meglátogatták TopiMucit a gazdijelöltek és keddhez egy hétre cuccol a kisasszony Zuglóba, lakásba!

Faantasztikus volt a hétvége csupa-csupa kutyázás, ami lefáraszt, de feltölt <3 Remélem Mindenki jól érezte magát aki bármiben részt vett 😘

A fotókon új kutyusunk Szasza (ha lehet :) )


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43868) Szabó Éva, 2018-09-17 10:08:20]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43868. Elküldve: 2018-09-17 10:08:20 [53.]

Szombati Dream Team, avagy 3 csaj meg egy kicsi :D

Ma átvettem a beszámoló írást Erától, mert koncerten sietett és remélem jól szórakozik :) . Így sajnos nélkülöznünk kell humoros beírását, nem is próbálom hozni a formáját, csak egy szokványos összefoglaló marad ma Nektek :) .

Viktória, Día Era jómaganm és a „kicsi” a keresztlányom Réka voltunk ma az alapcsapat, de sétáltató is volt bőven, rutinos és több elsőlalkalmas is, ennek köszönhetően majd minden kutyus sétált, de aki nem az extra kifutó időt és szeretgetést kapott bent. 4 ördögfióka is el volt ma kényeztetve beülés és kifutózás ügyben is, fantasztikus volt látnom, hogy mennyit változnak, nehéz esetek, de mégis fejlődnek. Persze róluk is készült videó, nem is egy, de ezt majd a napokban megmutatom ;) . Sajnos Cerka ma nagyon elkezdett köhögni és bár miniben, de nekem nagyon hasonlít Dolphi köhögésére – lehet, hogy elkapta ő is? :(

Effyre jöttek gazdijelöltek, de amennyiben nem szólnak vissza reggelig, marad a gazdikereső státusza és visszük holnap, ha visszajeleznek, akkor megbeszéljük mi legyen. Egyelőre nem írtak. Volt még gazdijelölt, akiknél láthatóan csak gyerekcipőben jár az elgondolás, hogy kutyájuk legyen, leginkább a 10 év körüli gyerek szeretne és legkevésbé apuka.

Ahogy írtam már Cipóka befogói is kint voltak, ők a XVI. kerületben mentenek kutyát, hagytak kint papírkákat magukról, lehet őket hívni chipolvasás ügyben éjszaka is! majd Éva elküldöm az elérhetőségeiket, mert lehet hozzájuk irányítani kerületi ügyeket. Felajánlották a segítségüket ha kocsival kell intézni valamit, de egyébként már voltak nálunk, adományt is hoztak, Állatmentés van az autójuk oldalára matricázva nagy betűkkel.

Hozott egy lány rendezvényről megmaradt nagyon guszta, friss óriás kiflis szendvicseket, így ma szabályt szegtünk a kenyérrel nem etetjük a kutyákat téren, mert ezt a finom sonkás, sajtos stb.. szendrót bizony odaadtuk a rizses csirkemellel amit múltkor kaptunk a kutyusoknak. Nem panaszkodtak ;)

Edina délután ment Rufihoz, nagyon drukkolok remélem minden rendben van és ő ma már gazdinál alszik!

Blökikére ma jelentkeztek!!! Bernadett, aki a kislányaival szokott kijárni, írt, hogy megszületett a családi döntés és szeretnék örökbe fogadni :) Holnap így őt már nem visszük és kedden mennek a menhelyre megbeszélni a részleteket.

Kicsit előkészültünk a holnapi napra, így talán reggel nem leszünk olyan fejetlenségben.
Remélem minden eszembe jutott :) Ha nem majd holnap beírjuk :)
Találkozunk reggel sokatokkal – előre is köszönöm, hogy ilyen sokan megyünk és sok kutyust ki tudunk vinni!

Csak hogy ne hiányozzon, lesifotó Eráról és egyik kedvencéről <3
Jó éjt Mindenkinek!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43869] [előzmény: (43867) Szabó Éva, 2018-09-15 20:28:37]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43867. Elküldve: 2018-09-15 20:28:37 [54.]


Péntek
Marianna, Andrea, László <3 <3 <3 társaságában jó kis nap volt a tegnapi. Sok kutyánk sétált: Vadi, Dolphi, Joci, Perdi, CipóBácsi, Nelly, Ricsi, Gyömbér, Piszke, Báró és Rúfia is volt búcsúsétán. :) Főztünk egy csomó finom húst és vettünk ki mára dobozos kész-kaját: Rizs-natúrszelet, a pulton van, ami remélem mára kiolvadt és akkor tudjátok adni, nem kell főzni ;) hagytunk hozzá a Mariann által hozott rizsből is 2 kg-t. A délelőtt folyamán Nikolett is csatlakozott hozzánk. Lehet, hogy állandó pénteki csapattag lesz? ;) <3 Edina pedig a Norvégiában élő barátnőjével jött el hozzánk, így végül Bárót ő sétáltatta, akivel épp akkor készültem kimenni azaz "repülni", amikor megérkeztek. :D De Edina besegített és végül Báró nála maradt én meg Andi barátnőjét szórakoztattam. ;)
Krisztina is kijött Robival, az Oreoról készült szuper fotókat már láttátok. Barbi 3 körül vitte gazdihoz mindannyiunk egyik kedvencét Bonbont. <3
Kicsivel később érkeztek a "Liza Csömöri - féle" kutyaházak. Nagyon szuperek, Andi csinált róluk képet is azt hiszem. Mivel kennelekbe rakni már nem volt energiánk 4 órakor, egyelőre letakartuk őket.
Jött egy hölgy, aki hozott "ételmaradékot", állítólag minden hétfőn szokott hozni. Nem tudom máskor milyen minőségű az adomány, de ezúttal fagyasztott-penészes moslék volt a zacskóban: paradicsomos-tészta, valami leves, kenyér, mákos kalács és felvágott összefagyva, ami ráadásul penészes volt. Ha nem lett volna az akkor sem gondolom, hogy ilyennel etessük a kutyákat, én mindenképp kidobtam volna de... Ha előbb nézem meg mit rejt a csomag biztosan megkérem, hogy ezzel ne fáradjon a jövőben. Ha hétfőnként normális dolgokat hoz az más, de ha ilyet, akkor szerintem nem kellene udvariasságból átvenni. :(
Bessy és Plexi egyre helyesebb házaspár. Miután Bessyt etetés után hazaengedtük hatalmasat játszottak, Bessy puszilgatta Plexit, aki az agressziónak a legcsekélyebb jelét se mutatta már, amikor a kutyák kimentek előtte sétálni. íme a bizonyíték, hogy nem kell az első összemorgásnál szétszedni párokat! ;)
Joci is imádat. Mielőtt kivittük őket sétálni Lacival a kifutóban játszottunk velük, hogy Perdi kicsit lefáradjon és könnyebben tanulja a pórázfegyelmet. Joci sokszor szaladt oda hozzám simiért, már-már bújt a bull fejével. <3 Oreo kemény kiscsaj kajánál simán védte be az ételét Blekitől és láttátok, hogy Robi fejét is "leugatta" :D Rami egyik metszőfoga valószínűleg szuvas, de csak a kifutóban engedi megnézni. Légyszi Ti is nézzetek rá! A kis sánta pulit áttettük a faházba, hogy ne legyen kizárva a menhelyi életből. Nagyon aranyos, szeretetéhes kislány, de figyelni kell, hogy egyen. Melegnek éreztük, lázat mértünk, hőemelkedése volt, sokat is iszik, de nem levert, jó a hangulata. Aki vasárnap visszaviszi a Minibe ezt esetleg megemlítheti.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43868]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43859. Elküldve: 2018-09-10 20:30:14 [55.]

Vasárnapi híradó :)
Ma Erika & Laci voltak a menhelyen, sok sétáltatóval, ami biztosan a szép őszi időnek is köszönhető, így sokan meg lettek mozgatva menhelyen kívül és tápadománnyal is jócskán gazdagodtunk :) Krisztina és egy férfi is vitt ki 1-1 házikót a kutyusainknak. Gazdijelöltek is voltak, de konkrét elhatározás egyenlőre nem született, kinézték Bessyt, Napsit és Zeuszt, de van egy saját 7 hónap körüli kutyus aki mellé szeretnék, járnak vele suliba is, ezért elvileg a héten majd kijönnek vele és megnézik kivel jönne ki. Jár ki egy 50 órás kislány aki Bonbonnal szemezik, ezért ma apukája is kijött megnézni, de szintén nem született végleges döntés szeretnék-e, ha igen jelzik. Kutyusokkal minden rendben, csak Dolphi köhög még mindig és ma taknyos is volt, lehet át kéne gondolni az ő estében mégis azt az antibiotikum kúrát, gazdijelöltjei ma nem voltak nála. Nellyt nézzétek még meg, amikor eszik, mert Erikáék szerint olyan mintha nem tudna rendesen nyelni és emiatt rendesen enni (nem azért mert árt ha kicsit lead, csak nehogy valami nyelőcső probléma legyen). Gyógyszert már csak Napsi szed!
Tegnap megújult a csap lefolyója, teljes csőcsere volt és betonozás, ahogy be is írták, az emésztőjét is kiszivattyúzták LaciErika.
Az iroda ma kapott ereszcsatornát, holnap a villanyszerelést is megcsinálják és jöhet a szigetelés. Ha ez megvan le kell festeni és a régi házat is lehetne újra kezelni. Köszönjük minden résztvevőnek utólag és előre is! Remélem mielőbb "szolgálatba állíthatjuk" az irodánkat :)


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43858) Szabó Éva, 2018-09-08 19:53:20]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43858. Elküldve: 2018-09-08 19:53:20 [56.]

Szombat: Krisztina , Andrea 😍 és a gyerkőcök :) Igazi nő uralom volt 🤣
Andi reggel héttől irányította a faházikós fiukat! Nagyon szuper lett! 😘
Mire kiértem Kriszti már túl volt a gyógyszerezésen :)
A konyhában annyi légy volt, hogy úgy döntöttem valamit gyorsan tenni kell, így elszaladtam a Gazdaboltba, ahol adományként megkaptuk a légypapírokat! Na mit gondoltok ki rakta fel őket :D nyilván Andika! Köszi!
Én nagyon örültem a sulinak ;) a fiatalság ma nekünk segített. :D Annyian sétáltak, hogy nem győzünk takarítani Krisztivel. Nem is tudom felsorolni ;)
Akik nem sétáltak biztosan (Léna, Rami, Perdi, Joci), azokkal a kifutóban sokáig játszottunk. A csipet csapatot Rózival édesgettük kint, és képzeljétek Rami labdázott Pattival.😍
Cerka és Cipi néha odaszaladt simiért és úgy meglepődtek, hogy ez milyen jó.
Andi elvitte Piszkét a minibe, mert nagyon fájlalta a fülét. Cseppeket kapott.
Kriszti szerelem be esett, majd meglátjátok kibe. ;)
A kiscsajok keresztelőt tartottak ;), a futtatóban hagyott kutyus az Oreo nevet kapta és fantasztikus névtáblát hozzá.
Ebéd menü: husi, májkrém, rizs, tészta, pirított kenyér kocka. Köszi csajok - Ildi Andrea - jót főztetek! 😘 A speciális étrendűek a saját tápjukat kapták, a nyámnyogókat Patti kényeztette. 😍
Kriszti nem tudta olyan gyorsan készíteni a tányérokat, amennyi gyerkőc állt sorba a kajaosztáshoz segíteni :D Ugye értitek 🤣
És még mindig nincs vége ;) az elkészült házikó belsejét a lányok felseperték, Andival letakarítottuk az íróasztalt és bevittük a házikóba, hogy biztonságba legyen.
Bessy titkosan suliban volt ;) mi meg megfürdettük Bonbont, amíg Kriszti mosogatott és a konyhát rendbe tette.
Mikor eljöttünk még Erika és Laci próbálta megoldani a lefolyó - emésztő problémát!
Elsőre ennyi jutott eszembe, Andi - Kriszti egészítsétek ki, ha valamit kihagytam. ;)
Képekkel külön jövök! :)


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43859] [előzmény: (43857) Szabó Éva, 2018-09-08 19:52:20]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43857. Elküldve: 2018-09-08 19:52:20 [57.]

Péntek
Reggel csak László Pal Laciért mentem a 16.kerbe, mert a húst még csüt. elhozta Krisztina Ujfalusi - köszönöm <3 - miután a néni pánikszerűen telefonált, hogy ajajaj, menjünk, mert 1 mázsát kapott és nem tudja eltenni. ;)
Kezdésnek Andrea Telek Andikával elmentünk gázpalackot cserélni, de csak az üreset, hogy addig a másikon főjön a hús. A másikban is kevés van, majd azt is kellene cserélni, ha kiürül. :)
Tegnap én átadtam magam a kutyáknak hála a lányoknak, akik pörögtek a takarítással, fertőtlenítéssel Marianna Nagy szélvészasszonnyal az élen. ;) <3
Kivittem Vadit, Jocit, Nyafit, Cipót, Nellyt; Laci pedig Cakit, Rúfiát és Perdit. Andika is Csoki/Mangót; aztán a később érkező Nikolett Gál Nikivel a TopiMuci/Cipi/Cerka/Blöki kvartettet. Becsatlakozott Lili Herman és Márton Gáspár Marci, akik Lajka/Napsit, Plexi/Bessyt , Zeusz/Zara párost sétáltatták. Kint voltak Dolphi gazdijelöltjei is elvitték a drága óriást, és egy anyuka két kislánnyal, akiknek köszönhetően Blöki duplázott. Egészen nyári volt a hangulat, olyan sok kutyusunk sétált. :)
Ebédre Edina Radnainé Béki főzött nekünk húst, meg maradt rizs, amit még kiegészítettünk, mert Mariann hozott otthonról négy kilót elkészítve <3. Ebből hagytunk mára is, illetve főztünk még egy csomó csirkenyesit. Elég sok kutyánk sovány sajnos, Cakit kétszer etettük, délelőtt Barfos kajval aztán ebédelt, de Zeuszék és Joci is extra adagot kapott. Bonbonnak ne adjatok felnőtt tápot, nem eszi meg. Ott volt a tegnapi kaja is szépen kitúrva a tányérból. Mi reggelire májkrémes rizst adtunk neki, aztán ebédre főtt hússal etettem kézből. Igaz, hogy jobban kedvelem a méretes kutyákat, de ez a kicsi "sz@r" , ez valami fantasztikusan édes. Beültem hozzá, kiszedte a hajgumit a hajamból azzal játszott, a karomat ölelgette, úgy nézek ki, mint akit 10 macska támadott meg. Nelly szintén egy hatalmas fazon. Azzal a testképpel amivel rendelkezik folyamatosan mosolyt csal az arcra. :D Földszintes németjuhászként lehetne őt hirdetni. :D
Nyafi gyönyörű, Dominófeeling, igaz van egy nagyon pici zsemleszínű folt a szemöldökénél. Helyből nyakba ugrik előlről/hátulról karmol és harapdál - engem állon - de nem vészes. Nyilván azért "felejtették" a kifutóban mert nem tudtak (meg nem is akartak) bánni vele. Nagyon értelmes, figyel, tanítható. Dolphit pónilónak nézte, jól megmondta neki a magáét, persze tisztes távolból. De mindenre és mindenkire érdeklődő. Tünemény.
Vadika nem köhögött egyszer sem a sétán és Dolphi sem vészes, igaz olyan hangzavar volt egész nap, hogy ha köhögtek volna se halljuk. :)
Bessy-Plexi néha egymásnak esnek, ha komolyabb kutya megy ki a kapun a kenneljük előtt, de nem gondolnám,hogy emiatt szét kell szedni őket, Plexi láthatóan jobban érzi magát, hogy végre társa van. Külön etetés fontos, ennyi. Nyafi házának alja kissé rohadni kezdett, ezért tettünk alá egy trepnit.
A faházépítők meg sajnos nem jöttek se reggel, se később.

Azt hiszem ennyike. Mindenkinek köszönjük segítséget, részvételt! <3 Jó volt ennyien lenni, főleg, hogy nem számítottam rá! Niki gyereeeee máskor is!! Ja azért csillog minden lábas/fazék, mert Niki mosogatott! 😘😘


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43858] [előzmény: (43856) rbedina, 2018-09-06 22:46:23]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
833. Elküldve: 2018-09-03 20:17:47 [58.]

Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!

[válaszok erre: #834] [előzmény: (832) Szabó Éva, 2018-09-02 20:10:55]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
832. Elküldve: 2018-09-02 20:10:55 [59.]

Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!

[válaszok erre: #833] [előzmény: (831) Szabó Éva, 2018-08-29 14:37:01]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43852. Elküldve: 2018-09-01 20:11:07 [60.]

2018.09.01. Pörgős szombat

Mozgalmas szombatunkat a szokásos Dream-Teammel + Csilla keresztlànyával Rèkàval kezdtük. Útközben kaptuk az infot, hogy Rufit ès Kajánt elvittèk Edináèk suliba+ a reggeli gyógyszerosztást is lerendeztèk, meg Beàval mèg a csapdát is behoztàk amièrt külön köszönet.
Nagy nehèzsèg szàmomra mindig a beszámolókban az àltalatok megszokott emberek ès kutyák listázása, de megpróbàlom ismèt.
Velünk egyszerre èrkezett Nagy Kriszti önkèntesünk, de Pál Laci bácsi màr javában tevèkenykedett ès megjött a kèt lovas kislány is Vivien ès Hanna. Majd nagy örömünkre Teleki Andi is csatlakozott hozzánk. Kèsőbb Bea is befutott egy zsák forgáccsal a hóna alatt.
Nagyon sokan sètàltak ezàltal, hogy ennyien kijöttetek ma szerencsére..;)
Nèv szerint;
Piszke, Bàró, Plexi, Cipó, Effy, Blacky, Cakkos, Ricsi, Gyömbèr, Lèna, Rami, Zeusz, Zara, Csoki, Mango, Cerka, Cèrna, Topimuci.
Jött egy család, akikkel Csilla kommunikált ès Arnoldra vetettek szemet. Ki is vittèk sètálni, de majd ő ìrja, hogy mit beszèltek ès miben maradtak.
Olyan gyorsan pörögtek a kutyák szerencsère, hogy nem tudtam elèg gyors lenni a takarìtàsban, de igyekeztem azèrt, persze nagy segìtsègemre voltak ebben is a csajok..;)
Bea a lányokkal rendbe tette a felszerelèseket, úgyhogy most könnyen lehet pórázt, hàmot, nyakörvet találni.
Viki vadiúj laminàlt tàblácskàkat hozott ès szerelt. Közben Eszter ès Anna is visszajött a suliból a kèt iskolással. Pörögtek az esemènyek ès ezàltal a kutyák is rendesen.
Bea ès Csilla elvittèk Nektárt próbaidőre majd utàna elmentek mèg Timit lepapìrozni.
Ide úgy volt, hogy együtt megyünk, de mivel a vègère 4-en maradtunk a menhelyen Andival, Vikivel, Rèkával ès menetközben iszonyú dörgès közepette leszakadt az èg a menhely felett, aminek következtèben bőrig àztunk, ìgy mi màr nem csatlakoztunk Timi vèglegesìtèsèhez sajnos.
Ma próbáltuk a menüből kihagyni a tápot, mivel nem tudjuk, hogy mitől van hasmenèsük ès első körben erre gyanakszunk. Kèrlek figyeljètek ti is.
Vannak nagyon sovàny kutyáink most ès nemcsak azokból, akik gyógyszerezès alatt àllnak.;(
Ők dupla adagot kaptak, hàtha...
Viszont, ha a kaja is csak àtmegy rajtuk, akkor nincs mitől megerősödniük.
Dolfi màra màr nagyon csúnyán köhögött, de úgy vettem èszre, hogy Perdita màr javult.
Lajka ès Cipó elèggé megijedt a dörgèstől..., pedig a kis öreg addig vègig panaszkodott.
Csilla is Bea is ès a lányok is próbálták Cerkát ès Cèrnàt èdesgetni..;)
Az új kis karanténos Bonbon iszonyat cuki ès nagyon kis minike... Valóban jóval kisebb, mint gondoltam volna.
Joci ma nagyon frusztrált volt. Nem tudom, hogy a vihar miatt vagy egyèb dolog nyomasztotta-e, de bìzom benne, hogy csak a vihar tette őt feszülttè ès szètszórttá, mert pont ők voltak a dühöngőben az eső előtt.
Mindenkinek nagy köszönet ès puszipacsi, akik ma is hozzájárultak a menhely èletèhez ès a kutyák napját bearanyozták a segìtsègükkel!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43851) Szabó Éva, 2018-09-01 20:10:12]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43851. Elküldve: 2018-09-01 20:10:12 [61.]

Péntek
Reggel Andrea Telek Andika és Marianna Nagy Mariann a menhelyen várták a Balogh Anna Annát és nemtudomtaggelni Katát ;) :D meg a 31(!) lovastáboros csemetét. Én szokás szerint késöbb értem ki, elvittem a kölköket anyuhoz a városba és visszafelé felszedtem László Pal Lacit és a HÚST! Ami ma nem volt csak két csomag, de ez olyan jó cucc, hogy nem szabad ott hagyni. ;)
Mire kiértünk Andiék már elindultak a komplett "kutyakollekcióval" a patakhoz. Csilla Völgyi és Krisztina Ujfalusi is a menhelyen voltak. Fotózni jöttek, a szuper képeket Kriszti már fel is tette 😍.
Mariann ezerrel pörgött a kennelekben, én nekifogtam főzni és Lacival becsatlakoztunk a takarításba.
De hamar el is akadtunk, mert a fertőtlenítő pont máig bírta, eldugult a vízkő miatt. Laci "le is tolt" minket, hogy nem tartottuk karban a cuccot ;) majd elkezdte megoldani a problémát. :) Végül sikerült is, jobb a pisztoly mint újkorában, mi meg tudjuk, hogy időnként szét kell szedni és ecetbe áztatni a csövet.

Közben megérkezett Vivien Csintalan Vivi és Hanna Phineas Hanna akik sétáltatható kutya nem lévén, beszálltak a takarításba, főzésbe. <3 Márton Gáspár Marci is végig velünk volt. A sétáltatáson/kutyaszeretgetésen kívül megszerelték Andival Lajka/Báró kennel között a leesett elválasztófalat és Lacival hármasban jelzés értékű kerítést rögtönöznek az emésztőgödör köré, hogy nehogy valaki beleessen.
Jött egy anyuka két kissráccal sétáltatni, akik Báró közül tudtak választani ;), de őt is csak akkor tudtam kiadni, amikor Krisztáék visszajöttek a fotózásból, hiszen egy értelmes póráz nem maradt a menhelyen, annyira minden kutya a patakparton kirándult :) (Plexi/Joci/Pipi kivételével) de Plexit Laci kivitte később, Perdit nem is akartuk a köhögés miatt, Jocit meg én terveztem be, de sajnos a séta terv maradt, mert annyira pörgés volt. Cserébe rengeteget kifutózott, labdázott, remélem lemozgott, amennyire lehet. :(

Köhögés: Perdi már egy hete köhög, de ma már Dolphi is nagyon és du. Ricsi is elkezdte, ill Caki is kuffogot párszor. Mivel a kennelköhögésre antibiotikum adható, de se hamarabb nem gyógyul a kutya se nem a fertőzést nem állítja meg így lázmérés (melynek eredménye hála negatív) után úgy döntöttünk, nem csinálunk semmit, mert nincs értelme. Sajnos esélyes, hogy mindenki el fogja kapni, bár amit lehetett megtettünk: fertőtlenítés, (nyakörvek, pórázok is lefújva! ) kifutóban nem adtunk vizet, hogy ne igyanak egymás után stb.
Edina Radnainé Béki köszi a segítséget a diagnosztizálásban! :) <3

Dolphi gazdijelöltek ismét eljöttek, már saját póráza, nyakörve van Dolphinak, és annyira örül nekik, hogy boldogság :) Még sajnos várni kell kicsit a költözéssel, de nagyon megéri, szuper helyre mehet a drága Bandzsa, kinti-benti kutyusnak 900nm-es kerttel, egy nagyon helyes fiatal párhoz, 3 hónapos bébivel :) Költözésig is jönnek minden héten Érdről.

Tegnapi rizst/husit köszönettel megetettük ma, főztünk még hozzá a kínai torttelliniből, szerintem szuper cucc, a kutyusok imádták, Éva Szabó SzÉvi, mi szívesen főzünk ilyet máskor is! :) Holnapra is főztünk rizst és húst is Día Laura Era, rizst hűtögettem sokat, remélem minden friss és finom lesz, hűtőben van.

Lovastáborosoktól rengeteg adományt kaptunk ismét, köszönjük szépen! <3 Csilla le is fotózta, adományosba beírtuk.

A lefolyó sajnos megint teljesen eldugult, annyira, hogy a szivattyúval se lehetett segíteni a problémán. Hála két kis kubikusnak Vivinek és Hannának, akik árkot ástak a csaptól az emésztőig, nem lett sártenger, és holnapra valószínűleg "magától" javul a helyzet, de sajnos egyre hamarabb fog most már naponta eldugulni a lefolyó valószínűleg.
Műtöttkék jól vannak, gyógyszert reggel megkapták az illetékesek. Ja és Bonbon és Cipó gigaédesek. <3 <3 A kistestűek kenneljeit egy kicsit komfortosítottuk, mert a reggelek már csípősek. :)

Fiatalok! Nektek minden gondozó nevében nagyon köszönjük az egész nyáron át tartó kitartó segítséget. Hiányozni fogtok! Gyertek, ha tudtok suli mellett (nem helyett ;) ) bármikor! <3

Szép hétvégét Mindenkinek! :)


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43852] [előzmény: (43850) rbedina, 2018-08-30 21:10:27]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
831. Elküldve: 2018-08-29 14:37:01 [62.]

Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!

[válaszok erre: #832] [előzmény: (830) Szabó Éva, 2018-08-02 07:52:55]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43847. Elküldve: 2018-08-27 16:32:34 [63.]

08.27. Itt van az ősz, itt van újra...

Milyen nap is van? Hètfő? Najó... ma nem sokkollak le titeket sok olvasnivalóval..:D
Új hèt, új nap, új reggel, új lendület...
Màr akinek... nyilvàn nem nekem:D
Az úgy kezdődött....
Reggel elaludtam, ìgy a megbeszèlt f9-es kezdès helyett azonnal riadóval kezdtem ès elkezdődött az újratervezès funkció.;) 9-re módosìtással. Paksy Ági volt ma az angyalom és segìtőm, akinek nagyon köszönök mindent.
Annyira nem voltam a helyzet magaslatán mèg a korai óràkban, h Blökit Hamunak nèztem.. De tênyleg!! Fel is hìvtam Barbit megkèrdezni, h mi van a gyógyszeradagjával.... pffff Úgyhogy szólìtsatok csak Memory nèninek nyugodtan ès bármit kèrdezzetek tőlem bátran.;)
Amúgy nem az ên hibám!! Simán rádobom a fodrászra..:D azaz a kutyakozmira ès üzenem neki a köszönöm ês a puszi utàn, h nem èr ugyanolyan formára vàgni ugyanolyan mèretű ès hasonló szìnű kutyákat!!❤ Merthogy a szemem is olyan pocsèk mint a hosszútávú menoriám...:D
A fiataloknak meg azt üzenem, h sose öregedjetek meg, mert amikor egy reggel megvilágosodik " a hamut, mamunak mondja" népies rigmus valódi èrtelme, na az màr nem elhanyagolható, de legalább visszafordìthatatlan😆
Jött egy anyuka 3 gyerekkel, mert àllìtólag a kìvánságok hete van ês az egyik kislánynak ez volt a kìvánsága, h kijöjjenek ide...
Na ők egyből beleszerettek a Hamunak nèzett Blökibe meg Topánka Muciba meg Cèrnàba ès cukiztak velük..:D Persze tökèletesen megèrtem, h mièrt. El is vittèk sêtàlni a triumvirátust. Ezerrel paráztam persze nehogy Cèrna is úgy járjon mint a tesója stb., de Ágika nagyon okosan felajánlotta, h Vadival elmegy velük, ìgy azèrt kicsit alàbb hagyott a remegèsem. A lènyeg, h szerencsèsen jó nagyot sètáltak ès utána mèg Csoki-Mangó párost is kivittèk kicsit:D
Nem kellett listáznom, mert konkrétan ma ennyien sétáltak csupán az ajtókon túl... A többieknek ma csak a dühöngő jutott.:D Csendes nyugodt nap volt, amit csak az új kis remegős karanténos kutyi sírása tört meg.
Nem ette meg a tegnapi kajàjàt ìgy Ági ma kèzből pàrizsival falatkàztatta, ami nyilvàn jobban tetszett neki.
Ha tènyleg a kìvánságok hete van, akkor èn azt kìvánom, szerintem sokunkkal együtt, h sikerüljön Cerkát bevadàszni vhogy ès a ma èjszakàt már ne ott kelljen magànyosan töltenie...
Úgyhogy see you later Palotàn..;)


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43846) Szabó Éva, 2018-08-26 16:56:01]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43846. Elküldve: 2018-08-26 16:56:01 [64.]

Vasárnap
Végre egy kellemes, hűvös vasárnap!!! ♥

Fantasztikus volt a mai idő, már hetek óta vágytam rá, hogy egy picit fázzak és ha úgy adódik akkor akár el is ázzak. :-) Kutyáink is élvezték a lehűlést, bár kicsit úgy tűnt mintha megérezve a frontot némiképp bekattantak volna. Folyamatos őrült ugatással kísérték a napi történéseket és pár összepattanás is volt a már jól bevált, megszokott párosok között. Bessy és Cakkos kajánál ugrott össze, Arnold és Lajka meg csak úgy, a hecc és a szórakozás kedvéért. Persze semmi komoly, de tényleg érezhető volt, hogy támadt némi kis zavar az erőben. :-) A sarki Cipi, Blöki és TopiMuci kennelből érkező hangok pedig egyszerűen olyanok voltak, mintha az idegeinken hegedültek volna. Persze nagyon cukik, de azért na! Mex szívet tépő sírását és a faházban lévő új kis bújós, extra cuki tacsimix (nem tudom van-e már neve, de Marci ma Nektárra keresztelte) hisztijét Dolfi ellentmondást nem tűrő, non-stop kaját követelő ugatása egészítette ki. Szóval bár a mai napunkat csendesnek egyáltalán nem nevezhetem, de annál inkább szórakoztatónak és eseménydúsnak.
Judittal Juliska Veszelka kezdtünk reggel, akinek újabb hatalmas köszönet a mai napért! Megérkezett Marci Márton Gáspár, aki egész nap vitte a kutyáinkat, rengetegen sétáltak a jóvoltából. Plexibácsi is meglátogatta védencét, valamint Dóri Mezei Dóra Szaff is kivitte a Topi, Blöki párost. Megjött Bea Váraljai és Balogh Anna , akik Lédikét fuvarozták vidékre gazdihoz. Bea gondolom majd jön a képekkel! Nagy drukk Lédinek! Befutottak Csilla tesójáék is, ők Effyt és Blekit, valamint Lénát és Ramit vitték sétálni. Összességében elmondható, hogy Kacorékat és Jociékat, na meg az új jövevényt leszámítva ma mindenki sétált. A sétáltatóknak köszönhetően olyan jól haladtunk, hogy 1/2 12-re készen voltunk, így elkezdtük kutyáinkat újra kiengedni a kifutóba. Először nem értették, hogy mi ez a bónusz szabadság, de érhető módon nagyon örültek a duplázásnak. László Pal az egész napot velünk töltötte, ahol kellett segített. Sétáltatott, vizet vezetett el, kést élezett, asszisztált a kajáltatásban és még sorolhatnám. Köszönjük szépen!
Főtt hússal töltött tészta és szín husi darabok (némi száraztáppal kiegészítve) volt ma a menü. Mindenkinél üresek lettek a tálak, kivéve Nektárt. Ő sajnos nem nagyon akar enni. Beültem hozzá és kézből megevett némi husit és konzervet, de a nagy részét ott hagyta.
A műszak leteltével visszaérkezett Bea is a "Lédigazdihozköltözik" projektből és hozott adományt az új gazdiktól. Tészta, rizs, konzerv, fagyasztott hús volt a zacskóban. Mindent elpakoltam.
Remélem nem felejtettem el semmit sem leírni. Az összes mai résztvevőnek nagy-nagy köszönet a segítségért! ♥


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43847] [előzmény: (43845) Szabó Éva, 2018-08-24 21:43:44]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43845. Elküldve: 2018-08-24 21:43:44 [65.]

Ildi Pregitzer
31 perce
PÉNTEK
Marianna Nagy Mariannal végre kiegészülve a szokásos csapat kezdett ma a menhelyen: Andrea Telek és László Pal ill. ma Gerhát Patrícia Pati is velünk volt. És ennyi. :( Bár még nem volt kellemes hűvös idő, kezdődik az ősz, és a nyári szünettel vége a "jó világnak" a mindenkutyánksétált beszámolóknak. Sajna. Hiányoztak a lányok-fiúk! :)
Reggel elmentem Laciért meg a húsért a 16.ker-be. Mire kiértünk Mariann és Andi már serénykedett, Pati pedig Vadócot sétáltatta. Aztán telefonált Erika, hogy látták Ceruzát így Andi Patríciával el is hagyott minket. A legnagyobb esélye annak volt, hogy hozzájuk megy oda közülünk, így Balogh Anna-val és Katával kiegészülve - akik rengeteget foglalkoztak bekerülésük óta a fosti fiúkkal - kutyabefogásra indultak. Sajnos a befogás nem sikerült, pedig még Cipiért is visszajöttek, de a részleteket majd Andi vagy valaki résztvevő biztos megírja.
A menhelyen közben nem állt meg az élet, Mariann és Laci kitartóan sétáltatott, én takarítottam, főztem. Lajka, Piszke, Báró, Mex, Gyömbi, Rúfia, Joci, Vadi, Léda, Ricsi és Plexibácsinak köszönhetően a foltosnyelvű shar pei-mixünk sétálhatott.
Gyömbér és Mex helyet cseréltek, hogy Mex be tudjon menni egy nagyobb házba. A gallérját reggel megint egyik kutyaházban találtuk kiterítve, de egész nap nem piszkálta magát, nem is tettük rá vissza.
Perdi nem sétált, mert szegény nagyon köhög és nagyon le is van fogyva, láthatóan veszett a súlyából egy hét alatt. Holnap ha úgy látjátok, valami ilyenkor szokásos gyógyszert jó volna adni neki (kennelköhögés?).
Jut eszembe: a gyógyszereket megkapták a szívférgesek reggel 9kor.
Minden kennelt kifertőtlenítettem és fincsi húst főztünk a tegnapi rizs-tészta mellé. Erika Kunné holnapra kivettünk húst olvadni (fehér törölközővel letakarva a konyhapulton van és a hűtőben is van még főtt színhús, amit holnap oda kellene már adni.
A lefolyó eldugult... teljesen. Laci addig ügyeskedte a slaggot végig a csövön, hogy most újra lefolyik a víz, de megszakértette a "rendszert" és nem mondott biztatókat. Tudom, hogy máskor is volt már ilyen. De talán kellene kezdeni valamit ezzel a problémával. (?)
Kicsitacsilány a faházban egész nap sírt szegénykém. Sokat szeretgettük, ő is igazi ölbekutya, bújik puszil nyomja a fejét. És nem eszik... mindennel kínáltuk de semmi nem kellett neki. :(
Már hazafelé készülődtünk amikor hívott a 16-ker-es húsos néni, hogy bocsi-bocsi, de most hoztak egy rakás húst, nem tudja hova tenni. Hát visszamentem még egyszer, Laci is jött velem szerencsére, mert kb 25 kg csirkemellnyesit szállítmányoztunk még ki a reggeli 4 nagy csomag mellé :)
Ha már visszamentem belestem kicsitacsilányhoz, aki továbbra se nyúlt a kajához. :( Szóval rá meg Perdi köhögésére volna jó figyelni.
És még valami: Erika Kunné Dolphi gazdijelöltek hívtak, holnap délelőtt is mennek, kérlek majd nekik "tartalékold" a "kis" bandzsát.
Jó éjt!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43846] [előzmény: (43844) K.Barbi, 2018-08-22 21:22:25]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43842. Elküldve: 2018-08-20 19:18:10 [66.]

vasárnap

Mai nap is a meleg elenére sokan jöttek sétáltatni így igen sokan még a meleg elött sétáltak,voltak Dolfinál is egy nagy sétára elvitték nagyon kedvesek de sajna csak novemberbe költöznek saját házba de addig jönek ozzá.
Mütött kutyusaink rendben viselték a kalapot evéshez levettük.
Gyogyszereket megkapták reggel és beraktam keddig az adagot úgy láttam addig van kiírva,de a Májvédő elfogyott de keddig bevan rakva.
Lacibácsi is csatlakozott igaz már nagyon késön ért ki mert unokázot.
Kaptunk adományt Marian gyüjtötte beraktam a fiókba 9000ft ot.
Egy házaspár hozot felfujható gallérokat meg maradék tápot.
Hétföre föztünk husit lehütve beraktuk a hütőbe.
Forgács az nagyon kevés van,
Mindenkinél jól felocsoltunk,hogy egy kicsit jobb legyen a klima.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43841) Szabó Éva, 2018-08-19 10:52:53]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43841. Elküldve: 2018-08-19 10:52:53 [67.]

2018.08.18.

Szombat reggel a megszokott vasárnapi időben érkeztünk 10h-ra a Dream-Teammel és Patrival, akit felvettünk még útközben.
Mire odaértünk már várt Zsófi és a barátnője, akik a kezdeti lendülettel beleálltak a sétáltatásba.
Kijött Réka is, aki Patrival alkotott párosként voltak ma a segítségünkre.
Így jópáran kijutottak még a kánikula előtt, akik meg nem, azok a dühöngőben vezethették le a felesleges energiájukat. Képtelen vagyok a pontos név szerinti felsorolásra, de ha az emlékezetem nem csal, akkor Dolphi, Perdi, Blacky, Gyömbér, Mex, Effy, Mazsi, Napsi, Cakkos, Bessy, Csoki, Mango,Vadóc voltak a menhelyen kívül... Lehet, h valakit kihagytam...:D
Három jó hírt tartogatok nektek, úgyhogy figyeljetek!
Első:
Csilla beszélt Gyurival (Gubanc gazdival), hogy mivel megvolt a második orvosi felülvizsgálat is, amire vártak, ezért jövőhéten, ha megjöttek a nyaralásból, akkor haza viszik végre Napsit, azaz költözik hozzájuk és megkezdheti a boldog gazdis időszakát!
A csajok vettek ki kacsafarhátat holnapra és maradt egy kondér rizs is.
Viki átírta ismételten az összes táblát, így azok megint naprakészek.:)
Jött egy család, akik kertes házba kerestek egy kinti kutyát a két öreg tacskóméretű kutyáik mellé, aki jelez is esetleg, mivel azok már nem látnak és nem hallanak túl jól, így leginkább csak végigalusszák a napokat már.
Első választásuk Lajkára esett, de mivel ő jelenleg kezelés alatt áll, ezért továbbnézelődtek és Timi kis ferde orrába szeretett bele az unoka. Mert úgy állt fel a család, hogy nagymama, akiknél lakna a kutya, fia, menye, unokája..
A lényeg, hogy Timike pillanatok alatt levette az egész családot a lábukról, így Ő nyerte meg általuk a mai napot és ezáltal egy lehetséges új, valódi otthont, aminek a próbaideje ma kezdetét is vette, mivel summa-summárom, hogy ne szaporítsam feleslegesen a szót délután el is vittük hozzájuk.
A lényeg a második jó hírem:
Timike mától Kerepesen megkezdte a próbaidejét egy igazán barátságos, szerető családnál, akik gyermeki izgalommal várták már a délutánt, hogy megérkezzen és ő is tagja lehessen a családnak. Hirtelen kapott egy kertet, két kis öreg fickót is, akik a jelenlététől megfiatalodva, árnyékként, lelkesen követték és egy komplett családot. Ezáltal ő ma már szabadon töltheti az éjszakáját, amit gondolom max. Rufusz vesz zokon, aki maga maradt a menhely kennelében jelenleg. Mi mindannyian úgy láttuk, hogy nagyon jó helyre cukizta be magát a kis féloldalas németjuhász lánykánk. Új gazdájainak pont ez a kis furcsasága, ami nem fajta jelleg, tetszett meg és külön ezt emelték ki, mint szexepiljét.
Üzenem azoknak a csajoknak, akik valamelyik testrészükkel elégedetlenek, hogy mindig van valaki, akinek pont azért fogsz tetszeni, ami nem a legtökéletesebb vagy nem illik bele a standardbe...:D
Lásd a mai élő példánkat Timike coaching képviseletében.:D
Drukkoljunk, hogy ez a tündérmese is valóság legyen és ez a nap valóban az legyen, amikor hazatalálhatott ma ő is.:)
Cipi összeköltözött Blökivel, mert van még egy jó hírem mára azaz a harmadik....
Tádádám...
Volt még egy utunk, méghozzá Palotára. Elvittük Cerkát is ma az új gazdijához, akik már voltak nála és többen találkozhattatok is velük. Ő pont az ellenkezője, mert ő egyedüli kutyusként egy tízemeletes ház 10.emeletére költözött. Természetesen neki nehezebb lesz alkalmazkodnia, természetéből adódóan is, mivel ide egyedül ment, tesó nélkül és egy lakótelep nyilván az összes hozadékával számára teljesen idegen és ismeretlen terep. De az első akadályt gyönyörűen vette, ahogy sétáltunk a ház felé, nagyon ügyes volt. Magához képest mondhatni bátor. A lépcsőház kapujáig iszonyat hősiesen megtette azt a néhány lépcsőfokot, de persze a lift az már hirtelen nem volt barátja. Ennek ellenére a lakásban, ahol már várták kis fekhellyel, játékokkal és nagy szeretettel számunkra is meglepő módon, ő nagyképűen az új kanapét vette birtokba, mintha mindig is azon feküdt volna...:D
Hiába.., ha valaki kék vérrel születik, akkor mindegy, hogy a külcsín mit takar és hogy miféle kereszteződések történtek menet közben, az első adandó alkalommal ez zsigeri szinten mutatkozik meg és vénából tudja, hogy mi az ami jár neki.
Remélem, hogy megszokja és megtanulja nagyon hamar, hogy az emberi kéz, akitől enni kap és simogatást, ölelést és szeretetet és így, hogy ő lesz ott a kiskirályfi egyre nagyobb bizalommal lesz a világ felé és ő is igazi boldog gazdis kutya lehet egy egész kutyaéletre. Persze hozzá sok türelem és idő kell, de ezt mind tudják és vállalják, úgyhogy itt is kérek sok drukkot, hogy ne legyen többé szüksége a kis csigaházára, hanem kinyíljon és bízzon.
Ezek után azt hiszem, hogy írnom sem kell, de azért leírom persze, hogy csodás napunk volt ma is.
Köszönet mindenkinek, aki részese volt és végül, de nem utolsó sorban Csillának és Vikinek! A profi fotókat majd tőlük kapjátok.:D
Ennyi volt a móka mára,
zárul Era móka tára...
Aludjatok jól gyerekek!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43842] [előzmény: (43840) Szabó Éva, 2018-08-16 22:03:48]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43840. Elküldve: 2018-08-16 22:03:48 [68.]

Csütörtök :)

Megpróbálkozom egy épkézláb beszámolót kreálni, remélem nem unjátok majd halálra! ;)

Ma Ilikével, Majával 9-re értünk ki a menhelyre, valahogy P. Lacival sikeresen elkerültük egymást a busz végállomáson, így ő szegény gyalogosan érkezett nem sokkal utánunk. Persze meg sem kottyant a "dzsungelvadásznak" ez a táv a tűző napon, mondjuk én konkrétan belehaltam volna. :D
Reggel minden szívférges kutyi szépen bevette a gyógyszerét, aztán jött a köszöngetős, szeretgetős, jó reggelt kör, és megkezdtük a napi rutint. Zsófi anyukájával, öccsével érkezett, jó pár kutyát sikerült kivinniük sétálni, még a forróság előtt. Zsófi öccse megállapította, hogy Dolphival olyan sétálni, mintha gyúrt volna. Legjobb edzés! :) Köszönjük nekik! <3
Bringával megérkeztek a "kislányok" Viviék, szeretgették, sétáltatták a Cérnákat, és Gyömbit, Ricsikét, Lédát, Zeuszt, Zarát, erre emlékszem, de mivel a "konyhában" trutyiztam a kutyaebédet, nem láttam pontosan, ki-kivel sétált. Köszi lányok, a sok sétáskutyi nevében. Maja, mint a gép takarította a kenneleket, csak úgy égett a munka a keze alatt! (én vérem) :D
Kijött Eszter Napsugárhoz, masszírozta, szeretgette, Napsugár átadta magát a gyönyörnek, kicsit irigyeltem is őt, mivel rám férne egy kiadós masszázs. :P Eszter egy angyal, remélem akkor is találkozom majd vele, ha Napsi gazdihoz kerül.
Liza, Szonja is befutott, sétáltattak, de ha megöltök sem tudom hirtelen, hogy kiket, mert fejjel a rizses bödönből, továbbra sem láttam mindent. Nekik is köszönjük.:) Laci szorgoskodott jobbra-balra, egyre jobban beilleszkedik az ezermester Lacibánk a menhely életébe .Pl. megolajozta a kennel zsanérokat. Szeretik Őt a kutyik, és Ő is a kutyákat. :) Dicséretes dolog még tőle, hogy összelapátolta a menhelyre vezető kis úton a kutyakakit, nehogy belelépjen a tisztelt sétáltató, és bazi nagy szerencséje legyen. :D Minden kutya sétált a segítők jóvoltából, kivéve plexit, és akiknek nem szabad. Kifutóban pancsoltak, játszottak a többiek, Perdi, szokásához híven többször átúszta a medencét, aztán persze ránk ugrott. Nem ő volna, ha ezt a kis játékát nem adná elő minden alkalommal. :D
Ilike végezte a dolgát, ahogy mindig is szokta. :)
HKCS hiányoztál, de lásd be, lassan utoléri a tanítvány a mesterét, ezzel persze szerényen magamra céloztam! :D :D
(na jó, nem) :D
Husi holnapra megfőzve, rízs a hűtőben.
Remélem nem hagytam ki semmi lényegeset.

Nagyon jó csapatot alkottunk szerintem, pörgött a munka, szuper volt a hangulat, mint mindig. Mindenkinek köszönet, aki a hőségben is helytállt ma! <3


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43841] [előzmény: (43839) K.Barbi, 2018-08-15 22:27:17]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43836. Elküldve: 2018-08-11 20:58:31 [69.]

SZOMBAT
Ma végül két napi-gondozó is lett, az egyik írni tud a másik olvasni. 😂😂 Én vagyok az egyik... ;)
Sokat most mégse fogok pötyögni, mert egyrészt nagyon sokan eljöttetek Patrícia bulijára, amiért Andival nagyon hálásak vagyunk, másrészt én abban a hitben voltam ma, hogy BarbaraŐfőgondózósága mint feljebbvaló szeretné majd összefoglalni a nap eseményeit, így kevésbé figyeltem pl. arra, hogy kimindenki sétált.
Szóval. Az úgy volt, hogy a mai napot hivatalosan senki nem vállalta, de aztán mégis lettünk hárman. :) Merthát Andrea Telek Andika nem azt érdemli, hogy Pati bulijának szervezése és előkészítése mellett - ami miatt adott volt, hogy ő kint lesz ma - még tökegyedül gondozza a védenceket, miközben még kutyasuliba se mennek ma.
Barbi már reggel 9re becsatlakozott Andihoz én még el kellett menjek a húsért a 16.kerbe, így később érkeztem. Pati mit sem sejtve a suliban. Jött Anna Bálint és Kata&Anna a lovardából sétáltatni. <3 Pál Laci és Pati "lovis barinői" - (idéztem) is velünk voltak. Laci sok apróságot megcsinált megint a füzetbe írt listáról, meg adhoc, de konkrétumot sajna kábé egyet tudok >> leszedte Zeuszék wc-je mögül a molinót. :) A kislányok kutyákat szeretgettek.
Barbi főzött egy csomó rizst plusz ment a takarítás, előkészületek/díszítés. Én Vadival voltam kint majd Annával kivittük Jocit és Perdit egy jó hosszú sétára. De a többieknek köszönhetően sétált még Arnold, Lajka, Csoki, Mangó, Léna, Rami, Mex, Napsi, Majd később a buli után Mezei Dóra Szaff és Marianna Nagy kivitték Lédát és Ricsit. Ha kihagytam valakit, bocsi kutyák! ;)
11 után elkezdett seregleni az ünneplő tömeg, tényleg mindenkinek köszönet, aki eljött, ajándékot hozott, sütit/tortát sütött! <3 Azt hiszem sikerült Patit boldoggá tenni, emlékezni fog erre a napra. A hangulat szuper volt, a torták/sütik meg nyámi!! Nem sok maradt, de holnapra azért van Nektek egy kis kóstoló Edina Radnainé Béki a hűtőben, Ilike dobozában! A kutyákra meg egy nagy fazék rizs vár.
Ildiko Csiki-ék hoztak egy csomó hámot/pórázt/kutyafelszerelést és tápot. Köszönjük! Beírtuk az adománylapra. :)
Kutya-költöztetés-újraházasítás is zajlott ma. Perdi visszatért volt férjéhez, Jocihoz és a külső nagy kennelbe költöztek. Lédáék bejöttek Rúfuszék mellé a sarokba, Dolphi pedig most egyedül lakik Báróék helyén (asszem nem is érti ;) ) míg Báróék shiftelődtek vissza a sarokba. Effy a Szurikhoz cuccolt. Itt nem felhőtlen a viszony, de Effy kezd kinyílni, nap végén már ügyesen helyretette az egyik fiút. Mazsi-Bleki-Blöki a bejáratnál teljesen jól elvannak, de a bozontost külön etessétek, mert társa rámegy kaja közben, és lehetőleg valami húst vagy nedveset kapjon, mert azt meg is eszi.
Topánka/Muci pedig ma már gazdinál alszik. Barbi/Csilla vitték őt a buli után. Lassan mindenki elköszönt, Gaby Turi-Kováts-ék maradtak még segíteni az etetésnél, aztán ők is hazamentek lassan. A legvégére Andival, Mariannal, Lacival és persze az ünnepelttel maradtunk. Eltakarítottunk mindent, a buli után, még pakolásztunk, mosogattunk, kutyát szeretgettünk, jövő pénteki feladatokat egyeztettünk, végül fél 5kor magukra hagytuk a védenceket. Jó kis nap volt! :) Isten éltessen Gerhát Patrícia!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43835) Szabó Éva, 2018-08-10 21:25:14]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43835. Elküldve: 2018-08-10 21:25:14 [70.]

Péntek
Ma Andrea Telek Andikával <3 nyomtunk ketten (Roki & Terhes Bt. 😂) , hiányoztál Marianna Nagy, reméljük nemsokára újra tudsz jönni!
Köszönjük még Zsófi Juhásznak is a sok sétáltatást, ill. a két lánynak reggel, őket sajnos nem tudom név szerint említeni... Plexibácsi szintén kilátogatott hozzánk, ezúttal Cakkosbácsiként is segítve munkánkat. ;) GácsÁgi is jött délután. Visszahozta Jocit, aki gyönyörű lett, végre nem sovány. Ő is maradt még segíteni egy kicsit. <3 Kezdésnek kivitte Jocit és Perdit sétálni.
Rajtuk kívül sétáltak még, Léna/Rami, Csoki/Mangó, Vadi, Plexi, Mazsi/Lajka, Cakkos/Bessy és Mex. Mivel kevés lehetőségünk volt igyekeztünk a szívférges kutyusokat kiadni kíméletes sétára a többiek a kifutóban játszottak. Gyógyszert reggel mindenki megkapta. Kennelek fertőtlenítést is megcsináltuk, medencék vízét cseréltük. Piszke belekakál a házakba, ezt lehet nem tudtátok, de akkor most írom. Fontos lenne mindig megnézni a kutyaházakat abban a kennelben, ahol ő éppen lakik. Most Mex van Pipi régi helyén, ahol mindkét házban volt kaka rendesen. Már nincs. De kérlek az új helyén is mindig csekkoljuk, szedjük ki. Itt egyszerűbb is lesz, mert felnyitható tetejű mindkét ház. :)
Blöki/Bleki nagyon édesek. A kifutóban Effyvel barátkoztattuk őket. Szerették egymást, Effy egy idő után unta a 2 fiú közeledését, de nagyon helyesek voltak. A kis bozontos fiút megfürdettük és Andi legalább a nagyja összefilcesedett páncéltól megszabadította. Olyan édesen tűrte a vizet meg a fodrászkodást végig az ölemben, mint egy kisbaba. <3 Ha profi kezekbe kerül biztos ő is olyan szép lesz mint Hamu vagy Csipesz (Pázsit). Szerencsétlen kiskutya egyébként nagyon sovány, gerince/bordái kint. :( Mivel kajánál a társa szépen ráment kiszedtük a kennelből és húsival jól megetettük külön, aztán betettük Mazsihoz, akivel nagyon szuperül elvannak. Mazsiból kiszedtük a maradék két kapcsot, a többit val.szeg ő oldotta meg és a kalapot se kell már viselje. Bozontos Blöki társát (Bleki?) pedig majd Effyvel lehetne összetenni később, ő egyébként most a kisházban, mert Jocit visszatettük a régi helyére.
Pipi-Báró hihetetlen édesek, Pipi egész megváltozott, egy csomót vigyorog. Olyan jó, hogy nincs egyedül. <3
Tegnapi rizs-húshoz főztünk még egy kis májat meg csirkelábat/nyakat ill, holnapra is nyesit farhátat. A 16.ker-be mentem volna reggel a húsért, de csak délutánra hozták a hölgyhöz, így holnap reggel hozom majd el. Ennyike. Jóéjt! :)




Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43836] [előzmény: (43834) rbedina, 2018-08-09 21:40:36]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43830. Elküldve: 2018-08-05 20:26:00 [71.]

Vasárnap

Grill pipi dream team (by Viki)

Reggel a szokásos Dream-Teammel èrkeztünk azaz Vikivel, Csillával és két kis keresztlánnyal.
Jött a mostanában rendszeressè vált fiatalemberünk, akinek szégyenszemre még mindig nem tudom a nevét és egy lány, akivel pont ugyanígy vagyok. Ők kivitték még korán Bárót, Zeuszt, Zarát ès Bessyt de csak az árnyèkos útra.
A kislányok meg Csilla Cèrnázgattak meg Topánkát szeretgettèk plusz Mazsikát.
Kikefélték menet közben Ramit és Lénát is.
Báró ès Piszke az ifjú pár ma is jó sokat randizott. Kifutóban ès kennelben egyaránt. Nagy az összhang, de etetésre külön választottuk őket.
Cakkos is csajozhatott Bessyvel ámbár annyira nem volt meghatva ettől a legetőségtől.
Jött egy néni a lányával, aki Topánkára vetett szemet. Van kert ès sétálni is vinné. Szerintünk arany élete lenne a kis zsebibabának.
Csilláék kivitték Napsit a bukszusba egy picit meg Gyömbèrt meg Vadibont még.
Jöttek Mimózához is és el is vitték próbaidőre. Drukkolunk neki.;)
Effyke még maradt magában hátul, de Csilla kihozta szeretgetni ès szoktatni a külvilághoz.
Viki a kennelek mögött végig kigazolt mindent, h szellősebbek legyenek azok is. Csilla füvet nyìrt. Slaggoztunk, hűtöttünk, dagonyáztattunk ès dagonyáztunk mi is.
Mindenki futkoràszott, ha máshol nem is, de a dühöngőben mindenképpen.
Visszahoztak egy nagy szállítóboxot, ami kölcsönben volt.
Jó dolgom volt ismèt etetésnél mert le volt főzve egy kondér rizs+ farhát+csirke sètálóka.., amit kivétel nélkül minden kutyagyerek dìjazott és boldogan ropogtatták is.
A fotók, amik többet mondanak minden általam leìrt szónál is érkeznek majd a csajok által.
Köszi csajok!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43829) rbedina, 2018-08-04 23:23:19]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43828. Elküldve: 2018-08-04 10:00:08 [72.]

Péntek
Tegnap Andrea Telek Mariann Marianna Nagy és és 3 fiatal volt a segítségemre. Marci és Lili - azt hiszem ;) és Vivi, aki tényleg szinte egész nap velünk volt. Plexibácsi is eljött. Sok kutyán sétált még a meleg előtt. A műtötteken, Szurikon, Léda/Ricsin és Pipin kívül szerintem mindenki. Talán még Kajánék nem.
Mezei Dóra Szaff elhozta a Mariann által felajánlott szuper szállítóboxot (amit el is vitt a pasi, akinek Barbi kölcsönbe ígérte) és ha már ott voltak kislányával megkértük őket vigyék el Mimózát a Minimbe oltás/chipre, amit nagyon köszönünk Nekik! <3 Adatokat küldöm majd az illetékeseknek.
Effyvel kezdtünk, minden rendben vele, eszik-iszik és az egyik kutyaházat használja wc-nek. Kifutóban is kint volt Dóráék megszeretgették.
Többiek is jól vannak, az Edina által csüt. főzött menüt ették, mi pedig mára főztünk ebédet, amit a hűtőben hagytunk (hús, rizs). Mindenhol kifertőtlenítettünk. Gyömbért megpróbáltuk Plexivel, de Gyömbérnek nem tetszett Plexi. Szó szerint le akarta harapni a fejét. Egy vödör víz kizökkentette őket. Plexi a bal szeme alatt picit megsérült, de nem komolyan. Ettől függetlenül nem volt haszontalan a próbálkozás annyiban, hogy láttunk Plexi mennyit változott. Nem támadott vissza. Egy másik lánnyal meg lehetne őt próbálni. Gyömbér lelke a látszat ellenére val.szeg romokban, 4 hónap gazdás lét után, amin nem csodálkoznék. Csüt. Lajkával verekedett és elég barátságtalan a kennelje előtt elhaladókkal is. Lehet, hogy egyelőre békén kellene hagyni, de hosszú távon jobb volna mellé egy határozott pasi, mert azért van mit alakítani a a fajtársaival való viszonyán.
Etetés környékén jött még egy hölgy a kisfiával, hogy körülnéznének, örökbefogadni nem tudnak mert 3 kutyájuk van, de szívesen segítenének. Elmondtam nekik milyen lehetőségek vannak.
Kellemes hétvégét Mindenkinek! :)


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43827) Szabó Éva, 2018-08-02 20:38:52]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43827. Elküldve: 2018-08-02 20:38:52 [73.]

CSÜTÖRTÖK

Elég korán kezdtünk ma Edinával,mert délután kettőtől már indult a másik dolgozójába.Fél nyolcra kiérve,már várt bennünket egy egész kis csapat Kerepesről.Zsófi,Móni,Mariann,majd Pál Laci is megérkezett és sorban jött a fiatalság sétáltatni.
Elkezdődtek a rutinfeladatok,sok,sok üres kennellel.Az esőnek végig lógott a lába,de azért a karanténosokon kívül mindenki sétált.
Bozsonyik Veronika telefonált,hogy lenne egy kutyaházfelajánlásuk nekünk,így hamar elmentem érte.Nagyon szépen köszönjük!Szuper házikó!
Mire visszaértem,Edina szólt,hogy meglett Szabi kutya gazdája,aki egyébként a Galiba nevet viseli.Ha jól emlékszem a dörgéstől ijedt meg,azért menekült el.Kaptunk a gazdától 5.000,-ft.Adatokat beírom a tagokhoz.
A műtöttek jó egészségi állapotban vártak reggel minket.Hamupipőke volt egy kicsit maga alatt,ezért Anna Bálint hosszas telefonálgatás után meggyőzte a nagymamáját,hogy ennek a királykisasszonynak nem a menhelyen kell lábadoznia,ezért hazavitte ideiglenesbe.Nagyon köszönjük Annának és családjának a lehetőséget!
Közben folytak tovább a rutindolgok,főztünk is közben.Báró megkapta az advocet cseppeket.
Jött egy telefon Szabó Évitől,hogy Kerepesen találtak egy kb hathetes kölyökkutyát.Hamarosan be is hozta a fiatalember,akinek elmondása szerint otthon három sharpei kutyája és egy mosómedvéje is van,szóval teltház.
Edina telefonálgatásba kezdett és közös csapatmunkával,akinek a résztvevői Andrea Telek,Ildi Pregitzer és Borink,akinek a teljes nevét sajnos még nem tudom,megoldották a feladatot.A lényeg,hogy a kis cunást Bori hazavitte ideiglenesbe.Mit mondjak többen drukkoltak a jelenlévők közül,hogy összejöjjön az ideiglenes,mert sokan már azon törtük a fejünket,otthon hogy fogjuk eldugni,csak hazavihessük,ne maradjon ez a kis tökmag egyedül bent a menhelyen.Azt hiszem Marci és Lili a Tücsök nevet adták neki.
Tehát a mai nap mérlege mínusz három eb.🤗 Kistarcsai teamnek annyit szeretnék még üzenni,hogy kezdésnél Effynél kezdjetek,kinti betonos kennel.Nem bántotta a sebét,mert a tapasz még rajta volt ma,de nem akart kijönni a házból egyáltalán és enni sem evett sokat.Lajka és Gyömbér csúnyán összeugrottak ma,Edina slaggal tudta csak szétszedni őket.Gyömbért különültettük.Báró délutánra megunta Piszke udvarlását,nagyon cuki egyébként Piszke,de nem mertük őket együtt hagyni.Persze ti is próbálkozzatok holnap,aztán majd meglátjátok.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43828] [előzmény: (43826) K.Barbi, 2018-08-01 20:41:38]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
830. Elküldve: 2018-08-02 07:52:55 [74.]

Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!

[válaszok erre: #831] [előzmény: (829) Szabó Éva, 2018-07-29 14:32:47]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szabó Éva



Tagság: 2006-05-23 09:17:39
Tagszám: #30853
Hozzászólások: 15620
43824. Elküldve: 2018-07-29 20:58:20 [75.]

SZOMBAT.
REGGEL ELMENTÜNK A HUSIÉRT MAJD VISSZAFELE HIVOT Huba gazdi Kolotild,hogy egy nagytestű kutya hozzájuk szegödőtt és hubát meg akarja kukcizni ezt egy darabig türte de utána már nem nagyon élveszte,mivel látszott a kutyán,hogy egy ideje az utcán van és nics jó állapotban így becsalták a kutya futattóba még megyünk csp olvasni,de mondta elég nagytestű és az a nyálcsorgató tipus kimentünk a husival magunhoz vettűk a csp olvasót és mentünk de csp nem volt benn.
A hátsó ülésre bepréseltük de mivel nem nagyon volt nyugott igy hátra ültem vele,szóval bevittük,ivaros kan bent már megnyugodott kapott féreghajtót meg 2szer enni elég sovány a hátsó lábával van valami kicsit sántit lehet elcsapta egy kocsi,ma már simán kiment a kifutóba nagyon élvezte a sok simit meg megszabaditottuk valamennyi csimboktól.

MEGTALÁLÁS.XVI KER KÖRVASUTSOR.
Báró a gyogyszereit megkapta,
Timihez jöttek de nem lett szerencsés mert két pici gyerek mellé kerülne és eléggé szeleburdi ezért jönnek még körbenézni máskor mert nem nagyon volt bent kutya a menhelyen.

Vasárnap
reggel már özönlöttek a látogatok sétáltatni amig hüvösebb van annyian jöttek,hogy minden kiadható kutyusunk sétált,aki bent maradt az sokat játszott a kifutóban.
Gubanc gazdi ma jött Napsugárhoz elvitték haza összprobálni a kis családdal,minden szuperül sikerült élvezték a dolgot nagyon Bea többet tudott vele beszélni de nekem is mondta napsugarat nagyon szeretnék de a Petivel egy tüzetesebb konzultálást beszéljünk meg van e valami teendő vele és kell e müteni mert azt szeretné,hogy ha segit rajta akkor tegyünk meg érte mindent természetesen a műtétet ő fizetné.
Kaptunk adományt is bekönyveltem.
Pompi gazdik is voltak áradoznak pompiról,örökbeadásit megirtuk kaptunk 30000ft adományt is töllük.
Minden kutyusunk jól elfáradt enni is alig volt kedvük a melegben na persze voltak kivételek akik felporszivozták rögtön.
Hamuka a ronyosba lakik az új kutyus miatt,probáltam berakni cérna családhoz hárman nyolc fele bujdokoltak igy vissza raktam a ronyosba.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[előzmény: (43823) Szabó Éva, 2018-07-28 12:50:42]
Kiváló dolgozó
Szabó Éva adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 15620
    / 625 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.033344984054565 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail