Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9456621/34 Témák: 18961 Tagok: 112668 Legújabb tag: sztl Online: (49/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 217 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 5406 üzenet

Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
272. Elküldve: 2022-05-15 12:08:11 [1576.]

Tárgyilagosan az ukrán-orosz konfliktusról - 2022.május 13-i közlésből

A katonai helyzet Ukrajnában


1.rész: A háborúba vezető út
2.rész: A háború
3.rész: Összegzés
https://www.thepostil.com/the-military-situation-in-the-ukraine/
-
Video összefoglalás: A katonai helyzet Ukrajnában

...
"Myrotvorets" ("béketeremtő(?))
A "Myrotvorets" sötét honlapon(dark website) orosz kémek, papok és mások szerepelnek, akiket "fenyegetésnek tartanak Ukrajnára".
Miközben a feszültség az esetleges oroszországi invázió közepette eléri a forrpontot,
a "Myrotvorets" nevű orwelli adatbázisba egyre több név kerül fel, akiket azzal vádolnak, hogy veszélyt jelentenek Ukrajnára.
https://www.mirror.co.uk/news/world-news/dark-website-lists-russian-spies-26051893




Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
3. Elküldve: 2022-05-15 11:38:46 [1577.]

6EKDOGLOq3cMT9ZqWICQJKl2puRW04EXqfKniB-jDmhdWIFWEsst2owgJX9EAbkJ72mLLUhS7W_mVnsrEpxwPif_.jpg


Téma: Vélemények? Fórum: Oktatás
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
271. Elküldve: 2022-05-15 11:33:32 [1578.]

PI2ytV1NjfoUnIYOjrGFjJIYhT0At63F_G19Z-DmJRi9TCPq6XYnqgvmdDDUWSthmqHl9BGzkbiOK7FIocSUJ2QN.jpg

Zelensky talált egy milliárd dollárt és egy villát Miamiban

2022. február 23. A nyomozók kolosszális vagyontárgyakat találtak az elszegényedett Ukrajna elnökénél . Fotó: REUTERS A gyakran szenzációs információkat közreadó Nezygar Telegram csatorna információkat közölt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénzügyi helyzetéről, aki fáradhatatlanul könyörög nyugati partnereiért különféle ügyekért. fajta anyagi segítség. Mint kiderült, maga Zelenszkij segíthet a hétköznapi ukránoknak, és feltöltheti a Nezalezhnaya költségvetését. Ha például 1,2 milliárd dollárt utal át az államkasszába. Ez az összeg van Zelensky számláján a Dresdner Bank Lateinamerika Costa Rica-i fiókjában.

iIpHhQj1gjZbYJRi3Vr_B4fOK1TfxJkMBbziDW9gDCpNSqTru6h8ppUeVolxVmLRUYO7Rvny8i8wCAMv59f9K2wI.jpg

És, mint kiderült, havi részletekben halmozódott fel, amelyek Ukrajna elnökének számlájára három „filantróptól” érkeznek: Rinat Akhmetov ukrán oligarcháktól (a First Union Banktól), Viktor Pincsuktól (Deutsche Bank számlákkal) és természetesen Igor Kolomoisky (ő inkább a genfi Banque Nationale de Parisból küld transzfereket).

A nyomozóknak nemcsak a Costa Rica-i Zelenszkij-számlán lévő készpénzbevételek időzítésével és mennyiségével sikerült megismerkedniük, hanem az ukrán elnök egyes kiadásaival is. Így az Egyesült Államokban lévő számlájáról 34 millió dollárt utaltak át egy villa megvásárlására Miamiban. A Graff brit ékszerház mintegy 80 000 dollárt kapott, ami szerénynek tűnik az ingatlanköltések kapcsán.

A Zelenszkij-apparátus vezetőjének, Andrij Yermaknak szintén tisztességes összege van ugyanabban a bankban; a számláján lévő egyenleg most 56 millió dollár. Jacenyuk volt ukrán miniszterelnök is jelentős összegeket tart ott.

Az is kiderült, hogy Szvetlana Tikhanovskaja dollármilliókat tartott ugyanabban a bankban. Csaknem 5 millió dollárból tavaly decemberben négy és fél milliót utalt át Costa Ricából a brit fővárosban található másik bankba.

A kutatók most a nyugati kormányok részvételére kívánnak fényt deríteni ezekben a tranzakciókban, amelyek az elmúlt években még a filléres pénzátutalásokat is különös gonddal figyelték.


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2083. Elküldve: 2022-05-15 08:45:55 [1579.]


Lenne tenger, ha vóna tenger… de nincs tenger, mert elvették…


289033_fiume1.jpg

Az egész világon felgyorsult a hülyeség-járvány terjedése. Ennek az oka nem csak a háború, hanem az az őrült káosz, amit az USA és fizetett csatlósai idéznek elő, „felsőbb parancsra”. Új világrendről fecsegnek, de ennek az új világrendnek a lényegéről senki nem beszél. Ismerjük az új világrendeket és trendeket, azt az embertelen és gyilkos próbálkozássorozatot, amely történelmi léptékben rövid idő alatt zajlott és zajlik, a nagy francia gyilkosságsorozattól máig. Nevezhetjük sátáni világnak, gonosznak, embertelennek… a lényeg ugyanaz: rabolni.

Rabolni lelket, szellemet, testet, pénzt, életet. Mindent, mindenkitől. Voltaképpen ennek a folyamatnak a neve: kapitalizmus. S amíg egyetlen, jól körülírható embercsoport élt ezzel a szellemiséggel, addig nem is volt nagy baj. Ám, az általuk generált háborúk, majd a lelki kényszerrel és a legrosszabb emberi tulajdonságokkal visszaélő nemzetközi pénzhatalom maga mellé állította, a minden társadalomban fellelhető aljanépet, háttérbe szorítva a nemzeti, keresztény értelmiséget, kiterjesztette a világra minden aberrációját, kegyetlenségét, kapzsiságát, az embertelenségét és istentagadását. Megszüntette az erkölcsi kontrollt az államok fölött, s mára szabadjára engedte, sőt törvényileg kötelezővé tette az eddig csak a perverz történetekből ismert viselkedésformákat, aberrált szexuális igényeket, s tette ezt úgy, hogy a gyermeki lelket, a gyermek életét sem kíméli. Rothadt és romlott világban élünk, s ebben a világban kényszerül irányítani, vezetni – a nemzet felhatalmazásával – a magyar kormány.

A feladat nem könnyű, hiszen itt is megtalálta a világkormány társadalom legalját, és ez a söpredék minden erejét beveti, hogy meghálálja a hazaárulás, a nemzetellenesség bérét. A parlament, sokszor a külvárosi piac olajpadlós kocsmájánál ocsmányabb stílusú felszólalásoktól hangos és a bulgarica bovis még ma is úgy nyilatkozik bizonyos liberál-bolsevik televíziókban, mintha nem buktak volna meg április 3-án.

Nincs ez másképpen a magát nemzetinek valló ellenzéki padsorokban sem, ahol a bukott szélsőjobbos párt maradéka próbálja elhitetni magáról – teljesen hülyének nézve a magyar társadalmat –, hogy ők majd a világ hatalmasságaival szembe szállva megvédik a fehér fajt, a kereszténységet, a magyarságot, és mindent… S hangoztatják ezt egy olyan országgyűlésben, amelyben a nemzeti és keresztény erők szavazata alapján a nemzet érdekeiért vérrel verejtékezve küzdenek az ország vezetői. Tehát, elérte a magyar parlamentet is az a káosz, amelyben épp haldokolni látszik Európa.

És ehhez jönnek még mintegy ráadásként a szándékos félreértések, az utódállamok félelmei, amelyek teljesen indokolatlanok, de mert háború van, bármi is előfordulhat. Így legutóbb a horvát kormány rezzent meg, amikor a gáz és olajembargó ügyében a magyar miniszterelnök megpróbálta elmagyarázni, hogy miért is lehetetlen számunkra az őrült uniós elgondolást végrehajtani, azaz, miért nem lehetséges leállítani az orosz gáz és olajimportot. Ha lenne tengerünk, akkor könnyebb volna megoldást találni az uniós elgondolásra, de nincs tengerünk, mert elvették. A miniszterelnök egyetlen szóval sem említette az egyébként barátinak számító Horvátországot, csupán történelmi tényt említett.

És láss csodát: a horvátok összerezzentek, pedig semmi okuk nincs erre. A tény, tény marad, hiszen Szent László óta az a terület, megmenekítve a nagy uralkodó által a keleti ortodoxiától, Magyarország része volt 1920. június 4-ig. Ha tetszik ez a mai horvát vezetésnek, ha nem. Ha ilyen esetben minden utódállam beráncigálná a magyar nagykövetet, akkor a követségeinket át kellene helyezni az utódállamok külügyminisztériumaihoz, esetleg egy konténert kéne állítani ezeknek a bejáratához közel, hogy ne kellejen annyit futkosnia szegény magyar nagyköveteknek, napjában háromszor. Hiszen sem Brassónk nincsen, sem Kassánk sem, sem Fraknónk, sem Szatmárnémetink, sem Kézdivásárhelyünk, de még a 11 magyar királyt koronázó egykori Pozsonyunkat is elvették, nem beszélve Nagyszombatról, Szabadkáról vagy Beregszászról.

Úgy tűnik tehát, hogy a magyar történelem emlegetése lassan bűnnek számít akkor is, ha semmilyen hátsó gondolat nem kíséri egy gazdasági magyarázatban ennek az említését. Mindazonáltal érdekes, hogy ebben az esetben a horvátok összerezzentek. Ezt megszoktuk az oláhok és a tótok esetében, de a horvátok részéről ez több mint furcsa. Olyasmi ez, mintha a kismartoni Esterházy-kastély emlegetéséért bécsi nagykövetünket berángatnák a labancok a külügyminisztériumukba. Az ember nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen. Mert ilyen ócska, primitív világ még nem volt.

Pedig, élhetnénk békében, nyugalomban, a nemzeti érdekeket és a közös régiós érdekeket szolgálva, egy olyan Európai Unióban, amelyről a belépésünk előtt beszéltek… – bár a magam részéről már akkor sem hittem ebben az új, már akkor nagyképű és minket, magyarokat lenéző liberális konglomerátumban. „Közös lónak túros a háta”… mondja a régi közmondás.

A legutóbb rápróbált liberális, elefántra való horvát nyereg azonban, véresre is sértette ama bizonyos közös ló hátát… de legalább ők emlékeztettek a valóságra akkor, amikor nekünk eszünkbe sem jutott: volt tengerünk, amit ők – a mai gazdáik által – kaptak meg, meglopva a közös, büszke történelmet, meglopva és megalázva a Zrínyiek emlékét, meglopva minket, magyarokat és meglopva önmagukat is. Ugyanis beálltak az öngyilkos, európai magyargyűlölők szánalmas sorába…

Stoffán György





Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
270. Elküldve: 2022-05-14 21:37:46 [1580.]

lavrov.webp

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy az egész világ érezni fogja a Nyugat Oroszország elleni hibrid háborújának következményeit.


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
12. Elküldve: 2022-05-14 21:34:07 [1581.]

Falcon_Solar-3.jpg

Bejárta a világsajtót a magyar napelemes repülő terve


Téma: Praktikus dolgok Fórum: Tudomány
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2082. Elküldve: 2022-05-14 21:03:49 [1582.]

Kiírták, hogy a magyarokat nem látják szívesen az Adrián.

wKTZYP_0l_Hbaqo-ijVSZgZQ_GaWuU0Q2jjv3SuU2TjxKlhDW2D789KoAZZQ5-m5UcqqdgiE6wStcBTpPF7KRO4v.jpg

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy bejegyzésre az Instagramon, amelyben egy horvát étterem táblája látható, amelyre az van írva, hogy magyarokat nem szolgálnak ki. Azt is kiírták, hogy a magyarokat nem látják szívesen az Adrián.

Megkerestük a Trpanjban található éttermet, hogy mi az oka annak, hogy ezt írták a táblájukra. Válaszul csak egy linket küldtek, illetve Orbán Viktor és Hernádi Zsolt nevét említették. A hivatkozott cikkben arról ír a Slobodna Dalmacija, hogy az étterem vezetője Orbán múlt heti nyilatkozatára reagálva döntött így. Az étterem tulajdonosa később jelezte nekünk, hogy az Instagram törölte a posztját, de a fotót elküldte:

Mint ismeretes, a magyar miniszterelnök múlt hét pénteken a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta, hogy „Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle.” Kedden bekérették a horvát külügyminisztériumba Magyarország zágrábi nagykövetét, hogy adjon magyarázatot Orbán kijelentésére.

Kiírták, hogy a magyarokat nem látják szívesen az Adrián.

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy bejegyzésre az Instagramon, amelyben egy horvát étterem táblája látható, amelyre az van írva, hogy magyarokat nem szolgálnak ki. Azt is kiírták, hogy a magyarokat nem látják szívesen az Adrián.

Megkerestük a Trpanjban található éttermet, hogy mi az oka annak, hogy ezt írták a táblájukra. Válaszul csak egy linket küldtek, illetve Orbán Viktor és Hernádi Zsolt nevét említették. A hivatkozott cikkben arról ír a Slobodna Dalmacija, hogy az étterem vezetője Orbán múlt heti nyilatkozatára reagálva döntött így. Az étterem tulajdonosa később jelezte nekünk, hogy az Instagram törölte a posztját, de a fotót elküldte:

Mint ismeretes, a magyar miniszterelnök múlt hét pénteken a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta, hogy „Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle.” Kedden bekérették a horvát külügyminisztériumba Magyarország zágrábi nagykövetét, hogy adjon magyarázatot Orbán kijelentésére.

/Úgy látszik már a horvátok is belehülyültek a jenki és liberális agymosásba és történelem hamisításba./





Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
269. Elküldve: 2022-05-14 17:52:16 [1583.]

7bzqco7ua5m2hohyeisspqbd64-1.jpg

Putyin a finn elnöknek: hiba lenne feladni a semlegességet


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
268. Elküldve: 2022-05-14 16:04:22 [1584.]

43251116-09430fba69b2d85d03ccd649838ea240-wm.jpg

Az oroszok üzentek: a halálos Sátánnal tíz másodpercen belül atomcsapást mérnek


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2081. Elküldve: 2022-05-14 08:45:55 [1585.]

Kezdődik: megpróbálják Sorosék lekapcsolni portálunkat


Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
267. Elküldve: 2022-05-14 08:34:50 [1586.]

1647010580-x2u3nigUn_md.jpg

Orosz tábornok: több ország is benne volt a katonai célú biológiai kutatásokban Ukrajnában

Nemcsak az Egyesült Államoknak, hanem Németországnak és Lengyelországnak is voltak katonai célú biológiai projektjei Ukrajnában - jelentette ki Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugárzás-, vegyi- és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka szerdán kamerák előtt nyilatkozva.


2022. május 12. 06:42

Kirillov szerint Berlin 2013-ban indított el egy független nemzeti biológiai biztonsági programot, amelyben 12 ország, köztük Ukrajna is részt vesz. Német részről a projektbe a fegyveres erők müncheni mikrobiológiai intézetét, a berlini Robert Koch Intézetet, a greifswaldi Löffler Intézetet és a hamburgi Nocht Trópusi Medicina Intézetet vonták be.

Az orosz haderő által Ukrajnában lefoglalt dokumentumokból a tábornok szerint az derül ki, hogy Ukrajna-szerte csak 2016 és 2019 között három és félezer szérummintát vettek a Bundeswehr mikrobiológiai intézetének epidemiológusai. A tábornok kijelentette, hogy a német hadseregnek alárendelt intézmények bevonása bizonyítja az ukrán laboratóriumokban végzett biológiai kutatások katonai irányultságát.

Kirillov azt állította: a Lengyel Állatorvosi Intézet a Pentagonnal leszerződött amerikai Battelle Intézettel közösen vett részt a veszettség vírusának járványügyi veszélyei és terjedése felmérésére irányuló kutatásban Ukrajnában. Emellett lengyel finanszírozást kapott a lvivi orvosi egyetem, amelynek járványügyi és higiéniai intézete amerikai katonai biológiai projektekben vesz részt és 2002 óta foglalkozik kettős rendeltetésű anyagokkal és technológiákkal foglalkozó szakemberek átképzésével.

Kirillov egyebek között azt is állította, hogy az Egyesült Államok ukrajnai katonai-biológiai tevékenységének "ideológusai" az amerikai Demokrata Párt vezető körei, amelyek érvelése szerint az amerikai végrehajtó hatalom segítségével megteremtették a jogi kereteit a katonai célú biológiai kutatások szövetségi költségvetési finanszírozásának. Mint mondta, ezekbe demokrata ellenőrzésű nemkormányzati szervezeteket vontak be, köztük a Clinton és a Rockefeller család, valamint a Soros György és a Hunter Biden befektetési alapjait.

A rendszerbe, mint mondta, becsatlakoztattak olyan nagy gyógyszeripari vállalatokat, mint a Pfizer, a Moderna, a Merck és az amerikai hadsereggel kapcsolatban álló Gilead. Azt állította, hogy amerikai szakértők a nemzetközi biztonsági előírások megkerülésével teszteltek új gyógyszereket, komolyan csökkentve az érintett vállalatok kutatási költségeit.

Hozzátette, hogy szerinte a demokrata ellenőrzés alatt álló nem kormányzati és biotechnológiai szervezetek bevonása és azok bevételeinek növekedése rejtett kampányfinanszírozási eszközökhöz juttatták a párt vezetőit. A kutatásokba ukrán kormányzati szervezeteket is bevontak, az illegális tevékenység elleplezésére, valamint a terepen végrehajtott és a klinikai kísérletek lefolytatására és a szükséges bioanyagok beszerzésre.

"Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma ilyen módon egy nemzetközi ellenőrzés alá gyakorlatilag nem eső kísérleti helyszínt és transznacionális vállalatok csúcstechnológiai kapacitásait felhasználva bővítette ki jelentősen kutatási lehetőségeit nemcsak a biológiai fegyverek létrehozása területén, hanem az antibiotikum-rezisztenciáról és az szóló információk megszerzésében is, hogy konkrét régiók lakosságában megvan-e bizonyos betegségek ellenanyaga" - mondta a tábornok.

A tábornok azt állította, hogy Moszkva által a "különleges hadműveletnek" nevezett háború során az orosz hadsereg olyan dokumentumokhoz jutott, amelyek arra utalnak, hogy 2020-ban szándékosan alkalmaztak egy multidrog-rezisztens tuberkulózis kórokozót a luhanszki "népköztársasághoz" tartozó Szlavjanoszerbszk körzetében élők megfertőzésére. Sztyepove faluban, mint mondta, a tbc kórokozójával megfertőzött hamis bankjegyeket osztottak szét gyerekeknek azzal a megfontolással, hogy mosatlan kézzel fogják majd meg az ételt.

Mint mondta, a bakteriológiai kutatások megerősítették az izolált baktériumok rezisztenciáját az első- és másodvonalbeli tuberkulózisellenes gyógyszerekkel szemben, vagyis azt, hogy az általuk okozott betegséget sokkal nehezebb kezelni, és a kezelés költségei sokkal magasabbak.

Kirillov a fennmaradt dokumentációra hivatkozva azt mondta, hogy 2014 óta Mariupolban volt a kolera kórokozói begyűjtésének és passzportálásának regionális központja, ahonnan a kiválasztott törzseket a kijevi Közegészségügyi Központnak küldték, amely ezeket az Egyesült Államokba továbbította. A tábornok arról is beszámolt, hogy a mariupoli biolaboratóriumokban a sietségben meg nem semmisített anyagokat foglaltak le.

A tábornok mindemellett arra figyelmeztetett, hogy az orosz védelmi tárca információi értelmében Ukrajnában a "szíriai forgatókönyv" szerinti provokációkat készítenek elő, annak érdekében, hogy az orosz fegyveres erőket tömegpusztító fegyverek bevetésével vádolják meg.

Azokra az érvekre reagálva, amelyek szerint nem folyt katonai célú biológiai kutatás Ukrajnában, Kirillov rámutatott, hogy míg az egészségügy számára az olyan betegségek kutatása jelentett volna társadalmi prioritást, mint a HIV-fertőzés, a gyermekbénulás, a kanyaró, a hepatitis, az amerikaiaknak inkább a kolera, a tularémia, a pestis és a hantavírusok tanulmányozása volt fontos.

Elmondta továbbá, hogy az orosz erők április végéig 13 darab, 30 literes tartállyal felszerelt, biológiai anyagok permetezésére alkalmas drónt találtak Ukrajnában. Kirillov szerint a lefoglalt dokumentumok előzetes elemzése arra enged következtetni, hogy Ukrajna biológiai fegyverek összetevőinek kifejlesztéséhez és új gyógyszerminták teszteléséhez lehetett "kísérleti terep".



Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
115. Elküldve: 2022-05-13 22:49:17 [1587.]

MAGYARADÁS / Létkérdések / Magyar-udmurt család Bikfalván


Téma: A nyelvünkről. Fórum: Kultúra
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2080. Elküldve: 2022-05-13 19:50:46 [1588.]

Magyarországnak pont annyi szankciót kellene kivetnie Oroszországra Ukrajna megtámadásáért, mint amennyit az USA-ra vetett ki Irak megtámadásáért


Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
266. Elküldve: 2022-05-13 17:21:53 [1589.]

Szívlapát és Kalasnyikov

]63dDXRB34AdICDmi7ibmCPJdvaibjFWEgAD0jYyQlUmy6cHWh8HZbDOqJWDKOZ0K3aBy6WXMgOqKgysZiUBccWud.jpg

Az orosz háborús gőzhenger lassan, de biztosan halad előre a déli és a keleti fronton. Látszik a taktikaváltás. Csak az elfoglalandó területekre koncentrálnak Donyeck és Luhanszk térségében, eközben a cirkálórakéták lövik ki a nyugati fegyverszállítmányokat Odessza kikötőjében és repülőterén. Kétségtelen, hogy a modern amerikai technika komoly károkat okozott az Orosz Föderáció hadseregének. A török Bayraktar drónok és az USA-ból érkezett Javelin páncéltörők sok ezer orosz katona életébe kerültek. A haditechnika viszont a fronton fogyóban van, az oroszok ennek egy részét elpusztították és folyamatos támadásokat hajtanak végre az ukrán vasutak ellen is, mivel az utánpótlást jórészt az szállítja a frontvonalakra.

A nyugati önkéntesek bevetése sem volt sikersztori. Sokan arról panaszkodtak, hogy az ukrán tisztek nem tudtak mit kezdeni velük. Volt, aki egy szobát bérelt magának és várta, hogy bevessék, ám ez nem történt meg. Mások a régi, már szinte használhatatlan fegyverekre panaszkodtak. A legtöbb külföldi harcos hamar el is hagyta Ukrajnát, mivel nem látta értelmét a maradásnak. A Wali fedőnevű, kanadai mesterlövész az ukrán katonák fegyelmezetlenségéről mesélt miután hazatért. Egyszer kis híján ő is meghalt, mivel két ukrán katona kiment a bunkerből, hogy dohányozzanak. Kiszúrta őket egy orosz tank és odalőtt egy repeszgránátot. A két katona meghalt, Wali a fedezék védelmének köszönheti életét.

Láthatóan fogynak az ukrán katonák is, mivel már a területvédelmi erőket is bevetik. Ők igazából egy polgárőrség jellegű szervezet, akik nem kaptak katonai kiképzést, hanem jórészt objektumvédelmi feladatokat láttak el Ukrajna megyéiben.
Az ukrán parlament törvényt módosított, amely lehetővé teszi, hogy a területvédelmi erőket a frontvonalon is bevessék. A törvénymódosításról még május 3-án szavaztak, teljes sajtócsend mellett, vagy legalábbis a szavazás nem érte el az a főként a harci cselekményekre és diplomáciai csatározásokra koncentráló európai sajtó ingerküszöbét. A szervezet egyik tagja elmondta, hogy nincsenek harcászatra kiképezve és csupán egy lapátból és egy gépkarabélyból áll a felszerelésük.

Zelenszkij, ukrán elnök, nem kíméli a saját katonáit. Megtiltotta az Azovstal gyárkomplexumban rekedt 900 harcosnak a megadást. Az üzem alatti bunkerben menedéket keresett civilek már biztonságban vannak, így az orosz csapatok nehézfegyverekkel támadják a bunkerrendszert. Putyin elnök, május 9-i beszédében csak a háború jogosságáról beszélt, ám a végéről nem. Lehet, hogy időre játszik, hogy az neki dolgozik, hogy a nyugat egyszer csak belefárad a fegyverszállításba és meggyengülve a saját maga által kreált szankcióktól nem tudja tovább támogatni Kijevet. Ez akár be is jöhet. Németország 60%-os áremelést jelentett be a szupermarketekben, a dízel literje a 900 forintot súrolja és az idei fűtési szezon egy horror lesz a német családoknak. Morálisan talán győzni fog a nyugat, de gazdaságilag nagyon nem.

Forrás...


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2079. Elküldve: 2022-05-13 17:06:53 [1590.]

Amerika szerint az oroszok háztartási gépek alkatrészeit építik bele fegyverekbe

Mondja ezt az USA aki 2011-óta nem volt képes embert küldeni az űrbe....
Vagyis igen de azokat is orosz űrhajókkal..
Ezen felül eddig, az általuk hirdetett embargót kijátszva, ( amit másokra rá kényszerítettek) az oroszoktól vásárolták az űrrepülőjük motorjait és turbináit.


Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2078. Elküldve: 2022-05-13 12:35:42 [1591.]

aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q1ZmVkOGVmNDEwZjRmODJhMjdiNGMwNGE1OWE4M2Q0.jpg

Ez a szankció lesz a végső


Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
265. Elküldve: 2022-05-13 07:49:38 [1592.]

bjZ2rx8xGB0AABl0hvKNtyIo9FmSVThevKopxy7a9o2Mm3A2iLzDup71NOYwN7i4KYN0w4wc4PVCHGUb0nW7y9Wl.jpg


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
264. Elküldve: 2022-05-12 20:28:15 [1593.]

1647426781-5924494-1647426669-2178597kherson-region.jpg

Az ukrán Herszon vezetése arra kérik Putyint, hogy csatolja Oroszországhoz a régiót


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2077. Elküldve: 2022-05-12 14:19:58 [1594.]

Zöld dolog!



Érdemes beszélgetni sokat.....


Ma esti gondolkodó
"Nemrég egy szupermarketben vásároltam, amikor a fiatal pénztáros hölgy azt javasolta nekem, hogy inkább a saját táskáimat használjam, mert a műanyag zacskó nem környezetbarát. Bocsánatot kértem, és elmondtam neki, hogy "az én időmben nem volt még ez a "zöld" dolog.

A hölgy azt válaszolta, hogy "azért van ma ezzel problémánk, mert az Önök generációja nem törődött eléggé azzal, hogy a környezetet megóvja a jövő nemzedékének".

Elgondolkodtam. Annak idején tényleg nem volt még ez a "zöld" dolog. De akkor mink volt helyette? Nos, leírom, hogy mire emlékszem.

Annak idején visszavittük a tejesüvegeket, üdítősüvegeket és sörösüvegeket a boltba. A boltból visszakerültek az üzembe, ahol mosás és sterilizálás után újratöltötték őket. Így voltak mindig újrahasznosítva. De ez a "zöld" dolog még nem létezett az én időmben.

A lépcsőn gyalog jártunk, mert nem volt mozgólépcső minden boltban és irodaházban. Gyalog mentünk a boltba, nem pattantunk be a 300 lóerős verdánkba, valahányszor volt valami elintéznivalónk kétsaroknyira. De a pénztáros hölgynek igaza volt, ez a "zöld" dolog még nem létezett az én időmben.

Annak idején kimostuk a gyerekpelenkát, mert nem volt még eldobható pelenka. A ruhát szárítókötélen szárítottuk, nem pedig egy 240 voltot zabáló masinában. A szél- és a napenergia szárította a ruhákat a mi időnkben. A gyerekek a testvéreiktől örökölt ruhákban jártak, nem kaptak mindig vadonatúj göncöket. De a pénztáros hölgynek igaza volt, ez a "zöld" dolog még nem létezett az én időmben.

Annak idején egy tévé volt egy háztartásban, nem pedig szobánként. A konyhában kézzel kavartuk az ételt, mert nem volt elektromos gépünk, ami mindent megcsinált volna helyettünk. Ha törékeny tárgyat akartunk postán küldeni, régi újságpapírokba csomagoltuk, hogy megvédjük, nem pedig buborékfóliába.

Annak idején nem használtunk benzinmotoros fűnyírót. A füvet emberi erővel hajtott tologatós fűnyíróval nyírtuk. A munka jelentette számunkra a testmozgást, ezért nem kellett fitnesztermekbe járnunk, hogy árammal működő futópadon fussunk. De a pénztáros hölgynek igaza volt, ez a "zöld" dolog még nem létezett az én időmben.

Ivókútból ittunk, ha szomjasak voltunk, nem vettünk műanyag palackos vizet, valahányszor inni akartunk. A tollakat újratöltöttük tintával, ahelyett, hogy mindig új tollat vettünk volna. A borotvában csak a pengét cseréltük, nem dobtuk el a teljes borotvát csak azért, mert a pengéje életlen lett. De ez a "zöld" dolog még nem létezett az én időmben.

Annak idején az emberek buszra szálltak, a gyerekek biciklivel vagy gyalog mentek iskolába, és nem használták az anyukájukat 24 órás taxi szolgálatként. Egy szobában egyetlen konnektor volt. Nem volt szükségünk egy rakás konnektorra, hogy több tucat készüléknek áramot biztosítsunk. És nem volt szükségünk számítógépes kütyüre és az űrben keringő műholdaktól érkező jelekre ahhoz, hogy megtaláljuk a legközelebbi pizzériát.

Hát nem szomorú, hogy a mostani generáció arra panaszkodik, hogy mi öregek milyen pazarlók voltunk, csak mert ez a "zöld" dolog még nem létezett annak idején?


Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2076. Elküldve: 2022-05-12 08:54:13 [1595.]

EU = elmeroggyantak gyülekezete


Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
263. Elküldve: 2022-05-12 08:48:09 [1596.]

Vlagyimir Putyin orosz elnök beszéde a Győzelem napján!


Téma: Kitörhet a Harmadik Világháború Fórum: Hadsereg
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2075. Elküldve: 2022-05-11 21:20:27 [1597.]

oJIk3ubC__KLGmw5f-r4q-t1uLnC_iL8Kv0U0yNPH59d5wvdGg1eD7w6_Tx9KwMPzri7-KSHDhEXS6mmDZJKTfv-.jpg


A 24 uniós tagállam fővárosában fizetendő lakossági földgázárak átlaga áprilisban 12,69 eurócent/kWh volt, ami négy és félszerese a magyar árnak. Súlyos tény, hogy az év első hónapjához képest Londonban csaknem 90%-kal, Bécsben 40%-kal, Rómában közel negyedével növekedett a lakossági földgáz ára.
Ha bevezetnék a brüsszeli energetikai szankciókat, ez a - már így is drasztikus - áremelkedési folyamat további lendületet kapna.
Ez ép elég ok arra, hogy észnél legyünk, és ne fogadjunk el olyan terveket, amelyek ránk nagyobb terheket raknának, mint Oroszországra.



Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2074. Elküldve: 2022-05-11 18:34:57 [1598.]


If2oQ9wdJ4Sbj6SE7Rw7ui9O8LJHnpE_5ql3YEGnRTkKEuzhV0Vw3T0n5jE-TC30pKkXCORl-adeROtdwn03-YWl.jpg


Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
2073. Elküldve: 2022-05-11 18:29:24 [1599.]

Menczer: "Miniszterelnök úr egy történelmi tényt említett”


Tovább >>


Téma: Közéleti kérdések Fórum: Politika
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Topi-50


Tagság: 2006-06-13 16:29:32
Tagszám: #31643
Hozzászólások: 5406
55. Elküldve: 2022-05-11 07:11:33 [1600.]

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia 40 éves jubileumi előadása


Téma: Zenede Fórum: Kultúra
Kiváló dolgozó
Topi-50 adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 5406
    / 217 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.026317119598389 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail