Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9456120/52 Témák: 18954 Tagok: 112653 Legújabb tag: Natthank Online: (74/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 7 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 162 üzenet

böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
414. Elküldve: 2008-08-04 07:55:40 [1.]

Bernáth: Mélyponton a hazai foglalkoztatottság
Gyurcsány a hibás?
2008.08.03 11:50



MNO
A foglalkoztatottság területén tapasztalható mélypont oka a kormány és Gyurcsány Ferenc hibás gazdaságpolitikája – mondta Bernáth Ildikó vasárnap Budapesten.

• Történelmi mélyponton a cseh munkanélküliség

Mélyponton van a foglalkoztatottság, hiszen – a KSH legfrissebb adatai szerint – a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva 74 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma, míg a munkanélküliek száma 22 ezerrel növekedett – fejtette ki az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának fideszes alelnöke vasárnap újságírók előtt.

Bernáth Ildikó rámutatott: a kialakult helyzet oka Gyurcsány Ferenc és a kormány hibás gazdaságpolitikája, azok a hazugságok, amelyeket már két kampány során hallhattak a választók. Bernáth szerint addig, amíg nem lesz olyan gazdaságpolitika, amely a hazai kis- és középvállalkozásokat hozza helyzetbe, nem lehet pozitív változásra számítani.

(MTI)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #417] [előzmény: (413) böszme fletó, 2008-07-26 08:13:42]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
413. Elküldve: 2008-07-26 08:13:42 [2.]

Fidesz: A kormány azonnal tegyen le adóemelési szándékáról!
2008.07.25 15:23



MNO
A Fidesz határozottan felszólítja a kormányt, hogy ne titokban, ne zárt ajtók mögött szövögessék terveiket, hanem álljanak a nyilvánosság elé, és azonnal tegyenek le adóemelési szándékukról” – fogalmazott Szijjártó Péter pénteken újságírók előtt.


Sajtóinformációk szerint ismételten leleplezte magát a kormány – jelentette ki Szijjártó Péter. A Népszabadság pénteki száma szerint szigorú titoktartás mellett tanácskoznak a kormány érintett miniszterei és az MSZP-frakció, illetve a munkacsoport vezetői az adórendszer átalakításának lehetőségeiről.

A differenciált áfaemelés is szóba került, de végleges forgatókönyv egyelőre nincs. A Fidesz szóvivője ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc korábban már félrevezette az országot, mikor nem mondták el a valós gazdasági helyzetet. Ennek eredménye pedig – folytatta – egy minden eddiginél mélyebb szociális válság lett – írja a párt hivatalos weboldala. Mint fogalmazott, a kormány titkos találkozókon újabb adóemelést tervezget, ám ez a lehető legrosszabb lépés, ami a hazai gazdaságot és az adófizetők helyzetét tovább rontaná.

A fideszes honatya magyarázatképp kifejtette: a világgazdasági folyamatok elején járunk, további áremelkedések várhatók, ezért egyetlen kormány sem gondolkodik adóemelésen, kizárólag a kisebbségi Gyurcsány-kormány. Hozzátette azt is, hogy a Fidesz és a KDNP éppen ezért nyújtott be adó- és járulékcsökkentési javaslatot, mert az árcsökkenést eredményezne. „A Fidesz határozottan felszólítja a kormányt, hogy ne titokban, ne zárt ajtók mögött szövögessék terveiket, hanem álljanak a nyilvánosság elé, és azonnal tegyenek le adóemelési szándékukról” – húzta alá Szijjártó Péter, arra emlékeztetve, hogy 2005. szeptember 24-én Gyurcsány Ferenc még úgy fogalmazott, az áfa nem a szegény emberek adója, mert ez az adónem mindenkit sújt.



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #414] [előzmény: (411) böszme fletó, 2008-07-23 17:18:23]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
411. Elküldve: 2008-07-23 17:18:23 [3.]

Tárki: továbbra is nagy fölénnyel vezet a Fidesz a szocialisták előtt2008.07.23 17:04



MNO
Egy most vasárnapi választáson továbbra is csak az MSZP és a Fidesz jutna be a parlamentbe, az SZDSZ és az MDF nem - olvasható a Tárki júliusi felmérésének összegzésében. Júniushoz képest nőtt a Fidesz támogatottsága, míg a szocialistáké csökkent.

• Századvég–Forsense: erősödött júliusban a Fidesz

A Tárki szerdán publikált felmérése megállapítja, hogy a Fidesz támogatottsága a felnőtt lakosság körében júliusban 33 százalék - a júniusi 32-höz és a májusi 35-höz képest. Az MSZP tábora - szintén a teljes lakosságon belül - július hónapban 16 százaléknyi, szemben a júniusi 17 és a májusi 14 százalékos támogatottsággal. A Tárki kutatása megállapította, hogy a pártválasztók körében a Fidesz 31 százalékponttal vezet az MSZP előtt.

Fidesz:MSZP 61:29

Az adatok alapján a szocialista párt szavazóinak elkötelezettsége nőtt az elmúlt hónapokban: a biztos szavazó pártválasztókon belül a szocialista párt támogatottsága jelenleg 29 százalékon áll (júniusban 27 százalék volt ez az arány), míg a Fideszé ebben a hónapban 61 százalék, amely megegyezik a júniusban mért adatokkal. Az MSZP támogatottsága a tavaszi mélyponthoz képest azért javult, mert az idősek, a budapestiek és a felsőfokú végzettségűek körében az elmúlt hónapokban valamelyest nőtt a népszerűsége a kutatás szerint. Ez azonban nem változtat azon, hogy a Fidesz jelentősen vezet a kormánypárt előtt - tették hozzá.

Parlamenten kívül a két kis párt

A kutatás rámutatott arra is, hogy az SZDSZ támogatottsága a teljes felnőtt lakosság körében 2, a pártválasztók között pedig 4 százalék - csakúgy, mint az MDF tábora. A biztos szavazó pártválasztókon belül az SZDSZ 2, az MDF pedig 3 százalékos támogatottsággal rendelkezik. A többi politikai párt támogatottsága továbbra is alig mérhető - jegyzik meg.

Egy most vasárnapi választáson - folytatták - a szavazásra jogosultak 52 százaléka venne részt biztosan a júniusi 57-tel szemben.

A Tárki július 2-a és 18-a között végezte az adatfelvételt, amely ezer ember megkérdezésén alapult, akik a 18 éves és idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentálták.

(MTI)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #413] [előzmény: (409) böszme fletó, 2008-07-23 12:07:49]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
409. Elküldve: 2008-07-23 12:07:49 [4.]

Orbán: Fontos az erdélyi pártok közötti megegyezés + évértékelő videó + Képgaléria
2008.07.23 10:55



MNO
Orbán Viktor és Tőkés László egyaránt fontosnak tartja, hogy megegyezés szülessen Erdélyben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Magyar Polgári Párt (MPP) között az RMDSZ által tett javaslatról; erről a két politikus szerdai, budapesti találkozója után beszélt újságíróknak.

„Biztatom az erdélyi magyar feleket (...) tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a megállapodás létrejöjjön, és az erdélyi magyar közösség politikai képviseletének súlya a parlamenti választást követően tovább erősödjék” – fogalmazott a Fidesz elnöke.

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke azt mondta: azt javasolják az MPP-nek, hogy kiindulási alapként fogadja el az RMDSZ megállapodástervezetét, és tárgyaljon a választási együttműködés kialakításáról. Az RMDSZ „belső koalícióra” vonatkozó ajánlata szerint a Markó Béla által vezetett párt az őszi parlamenti választások előtt bejutó helyeket biztosítana saját jelöltlistáin az MPP-nek, miközben a párt politikusai megtarthatják önállóságukat.

(MTI)



Kapcsolódó cikkek
Tekintse meg a hírTV felvételét Orbán Viktor tusnádfürdői nemzetpolitikai évértékelő beszédéről.


Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #411]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
407. Elküldve: 2008-07-17 12:31:56 [5.]

A Fidesz felelősségre vonást sürget a MÁV Cargo ügyében
Répássy: A Gyurcsány-kormány veszteséget okozott az országnak

2008.07.17 11:10



MNO
A felelősök megnevezését és felelősségre vonásukat követeli a Fidesz a MÁV Cargo eladásának ügyében. Répássy Róbert csütörtöki sajtótájékoztatóján mindehhez hozzátette: a társaság eladásakor az ország érdekével ellentétesen döntöttek, mert a cég nyereséget termelt, és képes volt Magyarország stratégiai pozíciójának erősítésére.

A Gyurcsány-kormány stratégiai veszteséget okozott az országnak a MÁV Cargo eladásával – értékelte Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az üzletről készített állami számvevőszéki (ÁSZ) jelentést csütörtökön Budapesten, a cég központja előtt tartott sajtótájékoztatón. A Fidesz követeli, hogy nevezzék meg a MÁV Cargo eladásáról szóló döntés felelőseit, és történjen meg az érintettek felelősségre vonása – jelentette ki Répássy Róbert. Hozzátette: a MÁV Cargo eladásakor az ország érdekével ellentétesen döntöttek, mert a cég nyereséget termelt, és képes volt Magyarország stratégiai pozíciójának erősítésére.


Répássy szerint az eladás indokolhatatlanságát az ÁSZ-jelentés is bizonyítja. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentés szerint a kormány kijátszotta a törvényeket, ugyanis a parlament akaratával ellentétes döntést hozott, mert az Országgyűlés azt szerette volna, ha a MÁV egésze továbbra is állami tulajdonban marad.

Arra az újságírói kérdésre, hogy milyen további lépéseket szándékozik tenni a Fidesz az ügyben, Répássy Róbert azt mondta, az a minimum, hogy az illetékes parlamenti bizottságnak meg kell tárgyalnia a jelentést, és az abban foglalt javaslatokat számon kell kérni a kormányon.

Az Állami Számvevőszék kedden a MÁV-ról közzétett jelentésében többek között megállapította, hogy a MÁV Cargo Zrt. értékesítésénél nem érvényesült a tartós állami tulajdonra vonatkozó jogalkotói szándék, az aláírt szerződés a MÁV Zrt. számára indokolatlan kötelezettségeket tartalmaz, a vevő által vállalt kötelezettségek aggályosak és több ponton célszerűtlenek a magyar államra nézve.

(MTI)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[előzmény: (406) böszme fletó, 2008-07-14 10:09:58]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
406. Elküldve: 2008-07-14 10:09:58 [6.]

Leszerelés: lakóparképítők a tisztképzőben
Izraeli–hollandiai hátterű kivitelezők építkezhetnek a nagy múltú intézmény helyén
2008.07.14 00:03



Magyar Nemzet
Lakóparkok, szállodák épülhetnek a honvédség nagy múltú tisztképző egyetemének egykori Üllői úti objektumában, ha a főváros hozzájárul a terület átminősítéséhez. Az ingatlanegyüttest a honvédelmi tárca eladta a balliberális vezetésű IX. kerületi önkormányzatnak, amely az 5,6 milliárd forintos vételár nagy részének kifizetése fejében túladta a tulajdon kilencven százalékát egy izraeli– hollandiai hátterű lakóparképítőkkel dolgozó csoportnak.


(Részletek a Magyar Nemzet 2008. július 14-i számában)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #407] [előzmény: (405) böszme fletó, 2008-07-14 08:02:56]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
405. Elküldve: 2008-07-14 08:02:56 [7.]

Lehangoló az EU-egyenleg
A „brüsszeli pénzeső” nem hoz annyit, mint amennyit a Gyurcsány-csomag elvett

2008.07.14 06:01



Magyar Nemzet
Bár Bajnai Gordon gazdasági miniszter és az általa felügyelt Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) évek óta nyolcezermilliárdos uniós támogatással kampányol, a valóságban a támogatások tényleges egyenlege ennél jóval kisebb. Az NFÜ közlése szerint 2007 és 2013 között 26,2 milliárd eurós forrást kap hazánk, amely még 245 forintos euróárfolyammal kalkulálva is csak 6420 milliárd forint. Az egyenlegből még 1646 milliárd foritnyi tagdíjbefizetésünket is le kell vonni.


(Részletek a Magyar Nemzet 2008. július 14-i számában)




Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #406] [előzmény: (404) böszme fletó, 2008-07-05 08:56:38]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
404. Elküldve: 2008-07-05 08:56:38 [8.]

Gyurcsány nem tud különbséget tenni a lazac és a sertéshús között
Navracsics: A kormány nem érdekelt a lakosság megvédésében

2008.07.04 17:25



MNO
Gyurcsány Ferenc nyilvánvalóan nem érdekelt abban, hogy megvédje a lakosságot az energiaárak és az élelmiszerárak növekedésének hatásától – jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteken Budapesten.

• Gyurcsány rendkívüli számtanórát tartott és kampányt indít

Az ellenzéki képviselő, aki a miniszterelnök sajtótájékoztatójára reagált, úgy fogalmazott: „minden várakozásunkat alulmúlta az a teljesítmény, amit Gyurcsány Ferenc pénteken, a déli órákban mutatott, azt is mondhatjuk, hogy lehangoló volt Gyurcsány álláspontja”. A kormányfő olyan gyakran cseréli politikai és ideológiai álláspontját, mint más az ingét, „néha szociálisan érzékeny demagógként, néha pedig kérlelhetetlen lelkű technokrata reformerként mutatkozik” – jelentette ki. Felhívta a figyelmet arra, hogy Európa legtöbb országában ismerik az élelmiszerek többlépcsős áfáját. Vagyis az alapvető és a nem alapvető élelmiszerek között az áfa tekintetében is különbséget tesznek – magyarázta.

Az alapvető élelmiszerekkel kapcsolatban megjegyezte azt is: a kormány következetesen nem tud különbséget tenni a lazac és a sertéshús között. Hozzátette: a kormány a Fidesz javaslatát következetesen úgy kívánja értelmezni, hogy a párt az összes élelmiszer áfáját akarja leszállítani – mondta. Navracsics hangsúlyozta azt is: csak az energiahordozók árának emelkedéséből a költségvetésnek körülbelül 30 milliárd forint többletbevétele van. A Fidesz javaslatának hatására összesen 24 milliárd forint bevételkiesése lenne a költségvetésnek – tette hozzá.

„Gyurcsány Ferenc nyilvánvalóan nem érdekelt abban, hogy megvédje a lakosságot az energiaárak és az élelmiszerárak növekedésének hatásától” – közölte az ellenzéki politikus, majd hozzátette: nem érdekelt, mert ez többletbevételt jelent a költségvetés számára, és ezt a többletbevételt a miniszterelnök „agitációs propagandacélokra akarja használni a jövőben is”. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc nem tudja kezelni az élelmiszerár-emelkedést – jelentette ki Navracsics.

(MTI)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #405 #425] [előzmény: (403) böszme fletó, 2008-06-23 18:54:13]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
403. Elküldve: 2008-06-23 18:54:13 [9.]

A „hősi halál” nem az SZDSZ stílusa
Fodor túlélésre játszik? • A törpepárt visszaballaghat a kormányba
2008.06.23 18:08



Lippai Roland

Utat keres, pozicionálja pártját – erre a megállapításra jutottak az MNO által megkérdezett politológusok Fodor Gábor utóbbi időkben alakított „műsorával” kapcsolatosan. Gyurcsány nélküli kormánnyal még létrejöhet egy új koalíció – véli Gyulai Attila. Kiszelly Zoltán szerint ha nem sikerül kieszközölni az előre hozott választásokat, 2010-ben bajba kerülhet a jobboldal. Felvetődhet a kérdés: az MDF-re a trójai faló szerepét osztották?




Fodor Gábor keresi a lehetőségeket – így jellemezte Kiszelly Zoltán az SZDSZ elnökének utóbbi napokban véghezvitt ügyködését. Köztudott: múlt hét szombaton Fodor Orbán Viktor Fidesz-elnökkel tárgyalt az országban kialakult helyzetről, ugyanakkor a legfontosabbnak tekintett kérdésben – az előre hozott választások ügye –, nem jutott közös nevezőre a két politikus. Orbán az ország válságának megoldását egy előre hozott választásban látja, míg Fodor inkább szakértői kormányban gondolkodik. Nem véletlen, mint Kiszelly elmondta, a Fidesz maximum „egy hősi halált ígérhet” a pártnak, hiszen igen kicsi az esély arra, hogy az SZDSZ 2010-es esztendőt megelőzően kormányra tudna kerülni, sőt maga az ellenzéki szerep is kétséges; az alig egy-két százalékon lavírozó törpepárt talán az Országgyűlésbe se jutna be. Ezt látják az SZDSZ vezető politikusai is, ezért az ügyvivők és maga a párt sem támogatja ezt az opciót.

A politológus úgy véli, hogy még mindig lehetséges a megegyezés az MSZP-vel egy új program mentén – amely nagy valószínűséggel új személyeket is jelenthet. „Aki időt nyer, életet nyer” – fogalmaz Kiszelly Zoltán. A kérdés az, van-e olyan új program, ami mellé odaállhat „egy új ember is”. Mindemellett Kiszelly úgy gondolja, ha ebben az évben nem sikerül megállapodni egy idő előtti voksolásról, akkor 2010-ben „baj lehet”, már ami a jobboldali kormányzást illeti. Eleve a parlament feloszlatásához szükség van az MDF-re is, ám nekik (ahogy az MSZP–SZDSZ-tandemnek sem) ebben semmilyen érdekük nincsen – mivel nem biztos a parlamenti küszöb átlépése.

Az MDF lehet a baloldal trójai falova?

Ugyanakkor e pártok arra számítanak, hogy 2010-ig a Fidesz veszít támogatásából, „ők erősödnek”, aminek következtében (ha az SZDSZ és az MDF is bejut a parlamentbe) hármas koalíció jöhet létre, megakadályozva a jobboldal kormányra kerülését. Kérdésünkre a politológus azt mondta: az MDF körül megint ott mozog a Tisztelet Társasága, ami e csoportnak mandátumokat eredményezhet. Így az MDF megkaphatja a felkérést balról, amit el is fogadhatnak, hiszen „minden párt szeretne kormányra kerülni”.

Látványos konfliktusokra készülhetünk

A Fodor Gábor által folytatott tárgyalássorozat az SZDSZ pozícióinak, külső határainak rögzítéséről szól – fogalmazott az MNO-nak Gyulai Attila. Mint a Policital Capital igazgatóhelyettese elmondta, „ez egyszerre szól arról, hogy egyenlő távolság alakuljon ki a többi politikai szereplőhöz képest – közeledés a Fideszhez, távolodás az MSZP-től és a kormánytól –, valamint arról, hogy az SZDSZ politikai cselekvőképessége, meghatározó szerepe erősödjön”. Az SZDSZ tisztújítási kampányában elhangzottak, illetve az azóta tett nyilatkozatok után a párt és az új elnök szempontjából nehezen lenne megmagyarázható egy Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségével újrakötött koalíció, de miniszterelnök-cserével ez továbbra sem kizárt – erre is utal a szakértői kormány támogatásának felvetése – hívja fel a figyelmet az elemző, aki szerint, amennyiben nem alakul újabb koalíció, a kisebbségi kormány támogatását az SZDSZ részéről azok a témák határozzák majd meg, amelyek mentén Fodor újraépítené pártját: ezekben a témákban látványos konfliktusok alakulhatnak ki az MSZP-vel, hiszen a liberálisok ezzel képesek felmutatni saját, a szocialistáktól különböző politikájukat.

Gyulai Attila úgy véli: az SZDSZ szempontjából a kisebbségi kormány külső támogatása azonban mindenképpen nehezen megoldható politikai helyzetet teremt, hiszen sohasem az éppen megszavazott, konkrét szakpolitikai álláspontokról, hanem Gyurcsány külső támogatásáról lesz szó, a pártot így pedig lefoglalja az ezzel szembeni védekezés, ami éppen az újrapozicionálást akadályozza.



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #404] [előzmény: (402) böszme fletó, 2008-06-23 13:09:24]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
402. Elküldve: 2008-06-23 13:09:24 [10.]

http://tdyweb.wbteam.com/Melymagyar0622.htm


Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #403] [előzmény: (401) böszme fletó, 2008-06-17 08:20:57]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
401. Elküldve: 2008-06-17 08:20:57 [11.]

Orbán: A parlamentet egyszerű többséggel fel lehet oszlatni

„A parlamentet egyszerű többséggel fel lehet oszlatni, és akkor új fejezetet nyithatunk” - fogalmazott Orbán Viktor az SZDSZ és a Fidesz esetleges együttműködése kapcsán hétfőn egy internetes hírportálnak. Az olvasók kérdéseire válaszolva Orbán Viktor arról is írt, hogy megítélése szerint az SZDSZ korábban „lejáratta magát”.

A pártfinanszírozást firtató kérdésre a Fidesz elnöke kijelentette, hogy „a szigorú és takarékos szabályozás híve”. Már a parlament asztalán fekszik Navracsics Tibor előterjesztése, amely szerint a Fidesz kormányra kerülése esetén a parlament létszámát a mai 386-ról 200-ra csökkentenék - tette hozzá. „Általában a hivatásos politikusok - beleértve az önkormányzati tisztségviselők világát is – létszámának megfelezésének vagyok híve.” - fogalmazott.

A Fidesz elnökének több száz kérdés érkezett a másfél órás online beszélgetésen, ebből több mint ötven megválaszolására jutott idő - olvasható az origo internetes portál hétfő esti közleményében.

(FH)




Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #402] [előzmény: (400) böszme fletó, 2008-06-14 11:04:47]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
400. Elküldve: 2008-06-14 11:04:47 [12.]

Orbán: Megállapodások összességén alapuló kormányprogram kell
2008.06.14 10:19



MNO
Megbukott az a gyakorlat, hogy szakértők állítanak össze programokat – fogalmazott Orbán Viktor a köztelevízió esti műsorában. Másfajta programra van szükség az eddig megszokottaknál, olyanra, amely megállapodások összessége – mondta. A Fidesz felfogása szerint a pénzügyi válság, a pénzügyi nehézségek nem okok, hanem következmények. Az exminiszterelnök úgy véli, hogy a bajok eredője nem a költségvetési hiány, hanem az alacsony foglalkoztatás.

• Orbán: Nyilvánvaló bűncselekmények történtek + Videó

Orbán Viktor szerint egy következő kormányzás esetén az eddig Magyarországon megszokottaktól eltérő kormányprogramra van szükség; erről a Fidesz elnöke a közszolgálati televíziónak adott pénteki, késő esti interjúban beszélt. „Magyarországon egy egészen másfajta kormányprogramot kell összerakni. Az én szándékaim szerint (a kormányprogram) szerkezete is egészen más lesz, (...) egy bizonyos középtávú válságkezelő program érdekében kötött megállapodások összessége” – fogalmazott Orbán Viktor Az este című műsorban. Úgy vélte: megbukott az a gyakorlat, hogy szakértők állítanak össze egy programot, és a választók arra szavaznak. A Fidesz elnöke pártja eltérő gondolkodásmódját a gazdaságpolitikában azzal jellemezte, hogy bár szerintük is csökkenteni kell az állami kiadásokat, ám a rossz gazdasági helyzet megoldásának nem ez a kulcskérdése.

A Fidesz felfogása szerint a pénzügyi válság, a pénzügyi nehézségek nem okok, hanem következmények. A bajok eredője nem a költségvetési hiány, hanem az alacsony foglalkoztatás. Közölte: ma Nyugaton is az a legfőbb vita, hogy a bajok okát a pénzügyi rendszerben megjelölő neoliberálisok gazdaságfilozófiai gondolkodása érvényes-e, vagy ennek valamilyen korrekcióját kell végrehajtani. Mint Orbán Viktor mondta, a bajok gyökerét a reálgazdaság állapotában kell keresni. A Fidesz elnöke úgy látja, az ország helyzetében nem várható jelentős változás, hiszen a kormány vezetői „lélekben már feladták”, hogy a számukra még hátralévő két évben érdemi változásokat tudjanak elérni. Az adócsökkentéssel kapcsolatos felvetésre a politikus azt mondta: azokkal ért egyet, akik azt mondják, hogy önmagában az adócsökkentés nem old meg mindent, más eszközökre is szükség van.

Orbán Viktor megemlítette a Befektetési Tanács jelentését, amelyben a Járai Zsigmond vezette testület az adócsökkentés mellé korrupcióellenes, valamint egy a bürokráciát visszaszorító csomagot, a különböző foglalkoztatási formák ösztönzését is javasolta.

(MTI)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #401] [előzmény: (399) böszme fletó, 2008-06-14 10:27:35]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
399. Elküldve: 2008-06-14 10:27:35 [13.]


Nem lesz Fidesz–SZDSZ-koalíció, sem kétharmados többség

Kizárta az SZDSZ-szel való koalíció lehetőségét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, de az előre hozott választásban szeretne megállapodni Fodor Gábor pártelnökkel – az ellenzéki pártvezető erről a Tv2-nek adott interjúiban beszélt. Az előre hozott választás után Orbán elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz és az SZDSZ tárgyi kérdésekben együttműködjön.




Orbán Viktor (Fotó: Hegedűs Márta)
Indokolatlannak tartja az SZDSZ elnökének az előre hozott választásokhoz szabott feltételeit Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. A feltételek egyike, hogy az új kormány ne módosíthassa az alkotmányt. A Tv2-nek az Ybl Palotában csütörtökön tartott értékelőjében és a péntek reggeli nyilatkozatában a pártelnök azt mondta, hogy ma egyik párt sem tudná megszerezni az alkotmánymódosításhoz szükséges, kétharmados többséget. Bár ez a Fidesz esetében nincs kizárva, de a "csoda kategóriába tartozik". Orbán kizárta az esetleges koalíciót a liberális párttal, de nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egy időközi választás után bizonyos tárgyi kérdésekben – például az adócsökkentésben – együttműködjön a két párt. Orbán megismételte korábbi kijelentését, miszerint a Fidesz hatalomra kerülése esetén egy válságkezelő kormány állna fel, amelynek az lenne a feladata, hogy rövid idő alatt elhárítsa a válságot. A Fidesz elnöke jelezte, hogy már vannak jelöltek a különböző posztokra, de nevekről nem beszélt. Az ellenzéki párt tervei között említette a radikális adó- és járulékcsökkentést, új egyezség megkötését a gazdasági élet szereplőivel, illetve a nyugdíjasokkal. "Ajánlatot tettem a nyugdíjasoknak, hogy támogassák a gazdaságpolitikánkat, és garantáljuk, hogy a válságkezelés egy-két éves periódusa alatt sem veszítenek reálértékükből a nyugdíjak" – mondta Orbán.

A Fidesz elnöke beszélt a segélyek kifizetését feltételekhez kötő monoki kezdeményezésről is. A pártelnök emlékeztetett rá, hogy hasonló irányba tartó döntéseket a polgári kormány is hozott, amikor a gyermekek iskolába járásához kötötte a családi pótlék kifizetését. A Fidesz elnöke szerint ilyen ügyekben nem lehet Budapestről megmondani, jó-e vagy rossz a helyi döntés. "Ha a Fidesz kormányra kerül, akkor új egyezséget akar kötni az önkormányzatokkal is" – mondta.

A Kéri László politológus által szervezett zártkörű rendezvényen mondott, majd kiszivárgott kijelentései kapcsán Orbán azt mondta: sokat gondolkodott azon, hogy Kéri keze benne van-e a kiszivárogtatásban, de aztán elvetette ezt a lehetőséget. Elmondta: ha elmegy egy ilyen rendezvényre, ahol a meghívó leteszi a nagyesküt, hogy soha semmi nem szivárog ki, ő akkor is "úgy él", hogy amit mond, azt felveszik, lehallgatják, és később felhasználhatják ellene.

(MH)





Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #400] [előzmény: (398) böszme fletó, 2008-06-12 09:03:33]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
398. Elküldve: 2008-06-12 09:03:33 [14.]

Navracsics: Az előrehozott választás az SZDSZ érdeke is lehet
2008.06.12 08:22



MNO
Navracsics Tibor szerint ha az SZDSZ képes félretenni pártérdekeit, akkor megállapodás jöhet létre a Fidesz és a liberálisok között az előre hozott választások ügyében, egy külső SZDSZ-es támogatással működő kisebbségi kabinet viszont a kormányzati politika „hibernálását” jelenti.

A Fidesz frakcióvezetője úgy vélte, az SZDSZ új elnöke, Fodor Gábor előtt nehéz döntések állnak a közeljövőben, hiszen a kisebbségi kormányzás, az adócsökkentés és a szociális rendszer átalakításáról is állást kell foglalnia, ráadásul egy olyan párt élén, ahol több mint egy éve patthelyzet van.

Navracsics Tibor szerint elemzők és SZDSZ-esek is jórészt azt valószínűsítik, hogy a párt nem megy vissza a koalícióba, de megállapodik az MSZP-vel három-négy pontban, amelyet támogat. A fideszes politikus úgy látja, ez a forgatókönyv a kormányzati politika „hibernálását” jelenti, hiszen az év második felében csak abban a három-négy pontban történhetnek lépések, de ez is „nagyon törékeny egyensúly lesz”, mert Fodornak nem csak az MSZP-vel való viszonyra, hanem a saját pártján belüli viszonyokra is ügyelnie kell.

Abban az esetben, ha nem lesznek előre hozott választások, a labilitás tartós tényezője lesz a magyar politikának - jelentette ki Navracsics Tibor. Szerinte „nem kellene akkora tabut csinálni az előre hozott választásokból”, mert egy demokráciában a stabilitás mellett a rugalmasság legalább olyan fontos erény. Ma úgy tűnik, hogy a hatalmi aspirációk miatt a rugalmasság helyett a merevség lesz, ami a stabilitást is nehezíti - mondta.

Az előrehozott választás nem lenne az SZDSZ érdekei ellen

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz és az SZDSZ megállapodhat-e a parlament feloszlatásában, az előre hozott választásokban, a politikus azt mondta, ha az SZDSZ félreteszi pártérdekeit, és amellett van, hogy Magyarország minél hamarabb megkezdje a kilábalást a válságból, akkor megállapodás születhet ebben a kérdésben. Navracsics Tibor szerint nem biztos, hogy az előrehozott választás az SZDSZ érdekei ellen lenne, ez a kitörést is jelentheti a liberálisoknak, míg esetleg másfél év múlva, kedvezőtlenebb népszerűségi állapotok közepette, „ha a megosztottság az SZDSZ-en belül tartóssá válik”, rosszabb eredmény is előfordulhat.

Fodor Gábor megválasztása után arról beszélt, hogy az SZDSZ csak akkor támogathatja az előre hozott választást, ha a pártok megállapodnak, hogy következő kormány nem módosíthatja az alkotmányt, a választási és az állampolgárságról szóló törvényeket, valamint arra is utalt, hogy a Fidesz környékén készülnek tervek, miként kellene átalakítani a magyar közjogi berendezkedést. Navracsics Tibor erre úgy reagált: az SZDSZ semmit sem hányhat a Fidesz szemére ebben a tekintetben, hiszen „éppen az MSZP és a SZDSZ élt vissza a kétharmados többséggel 1994 őszén, amikor az önkormányzati választások előtt a kétfordulós rendszert egyfordulóssá alakította”. Másrészt - folytatta - senki nem tud megnevezni a magyar közjogi berendezkedés átalakítását célzó fideszes elképzelést. Mint mondta Stumpf Istvánnak, a Századvég politikai műhely vezetőjének, az Orbán-kormány volt kancelláriaminiszterének nyilatkozata - amely a köztársasági elnök jogkörének erősítéséről szólt - nem a Fidesz álláspontja.

Navracsics: Nehéz kétharmados többséget szerezni

A frakcióvezető szerint ugyan sokan „fenyegetőznek” azzal, hogy a Fidesznek kétharmados többsége lenne a következő választáson, ő maga ezt nem gondolja. Kifejtette: egy matematikailag „kvázi kétpárti választási rendszerben” nehéz ezt elérni, mert olyan elsöprő többséget kellene produkálni, amely éles választási helyzetben szinte lehetetlen. Felhívta a figyelmet arra, hogy 1994-ben a baloldalon csak az MSZP volt, a liberális és a konzervatív tábor pedig széttagolódott, így ekkor öt-hat párt között oszlottak meg az egyéni választókerületekben a második helyek és a töredékszavazatok. Most viszont a legtöbb egyéni választókerületben ha a Fidesz győz, az MSZP jön be a második helyre és fordítva, vagyis nagyon nehéz kétharmados többséget elérni.

A kormányfő személyéről a választópolgároknak kell dönteni

Arra a kérdésre, hogy ha az SZDSZ mégis ragaszkodna az előbb említett megállapodáshoz a parlament feloszlatásáért „cserébe”, Navracsics Tibor azt mondta, tárgyalni kell arról, Fodor Gábor egészen pontosan mire gondol, mert „ez így globálisan kijelentve” csak a Fidesz elleni félelemkeltésre jó. A frakcióvezető egy konstruktív bizalmatlansági indítvány esélyeiről úgy vélekedett, hogy a négy ellenzéki frakció jelenleg nem tudna megállapodni egy közös miniszterelnök-jelöltben, de a kormányfő személyéről amúgy is a választópolgároknak kell dönteni. A politikus, aki a Fidesz tavaly bemutatott programjáért felelős, arról is beszélt, hogy a választások után szükséges 1,5-2 éves válságkezelő kormány programja az Erős Magyarország alapprogram elképzeléseit szolgálná, de a „finombeállításokon”, amelyek az aktuális gazdasági-költségvetési adatoktól függenek, szakértői csoportok dolgoznak az alapprogram szellemében.
A frakcióvezető a parlament tavaszi ülésszakát értékelve úgy vélte, a kisebbségi kormányzás óta jelentősebb törvényjavaslatokkal a kabinet nem tudott előállni. Emlékeztetett arra, hogy május 1. óta négyszer szavazott le a Ház interpellációra adott választ. Arra a kérdésre, hogy a Fidesz mennyire használta ki a kisebbségi kormányzásból adódó parlamenti lehetőségeit, a frakcióvezető összességében elégedettségét fejezte ki, szerinte a félév során nagyon jó teljesítményt nyújtott a frakció, hiszen rá tudta kényszeríteni az MSZP-t, hogy vonja vissza az egészségbiztosítási törvényt. Megjegyezte: a Tibettel kapcsolatos határozatért „fáj a szíve”, ha ott is sikerült volna többséget biztosítani, akkor maradéktalanul elégedett lenne.

(MTI)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #399] [előzmény: (397) böszme fletó, 2008-06-11 07:33:21]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
397. Elküldve: 2008-06-11 07:33:21 [15.]

Orbán: A sikeres gazdasághoz a közbizalom újjáépítésére van szükség

A szociális-gazdasági válság megoldását hozza előre az előre hozott választás, és a Fidesznek van programja, ami a tekintélyes adócsökkentés programja. Ezt mondta Orbán Viktor azután, hogy Szapáry György volt jegybankalelnök társaságában találkozott a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Budapesten tartózkodó küldöttségének vezetőivel. Az ellenzéki párt képviselői meghallgatták az IMF Magyarországról szóló megállapításait és javaslatait, és ismertették elképzeléseiket.

Orbán elmondta, hogy Magyarországnak a sikeres gazdasághoz a közbizalom újjáépítésére van szüksége, és a válság megoldására a jelenlegi kormány már képtelen. A Fidesz célja, hogy megállapodást köt a társadalmi-üzleti élet minden nagyobb csoportjával, és ezek középpontjában az egymillió új munkahely létrehozása áll 10 év alatt. Az adócsökkentésben csak annak van értelme, amit a gazdaság szereplői is elfogadnak, és, főleg, amit aztán be is fizetnek - hangsúlyozta Orbán.

Szapáry György azt hangsúlyozta, hogy már most meg kell szerezni a nemzetközi intézmények bizalmát a következő kormány iránt. A korábban az IMF-nél is dolgozott Szapáry ezért elfogadta Orbán Viktor felkérését, hogy - mint a pártelnök fogalmazott - "jószolgálati nagykövetként" kapcsolatot tartson nemzetközi szervezetekkel, már a kormányzásra készülődés jegyében. Annak érdekében, hogy a lerombolt közbizalmat mielőbb helyreállítsák - mondta Orbán.

Az IMF küldöttsége délelőtt a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank képviselőivel találkozott. Idei "országjelentése" a szigorú költségvetési politika folytatását várja Magyarországtól. Szakértői szerint adócsökkentésre csak akkor van mód, ha azzal egyidőben lefaragják a kiadásokat is. Arra intik a magyar kormányt, hogy a többlet-adóbevételt kizárólag az államadósság csökkentésére fordítsa. Az adórendszerben a munkát tehelő elvonást csökkenteni, a fogyasztási és vagyonadót pedig növelni kell az IMF szerint. A valutaalap a szociális kiadásokat még inkább rászorultsági alapra helyezné, és a reformok folytatására biztatja a kormányt, például az egészségügyben.

FH



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #398] [előzmény: (396) böszme fletó, 2008-06-11 07:21:18]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
396. Elküldve: 2008-06-11 07:21:18 [16.]

[color=orange]Orbán programja: előre hozott választás, újjáépített közbizalom[/color]2008.06.10 17:28



MNO
A kialakult válságot csak akkor lehet jól kezelni, ha van közbizalom; a Fidesz készül a kormányzásra és arra, hogy az ország lerombolt hitelességét visszaállítsa – jelentette ki Orbán Viktor kedden, miután Budapesten találkozott a Nemzetközi Valutalap képviselőivel. Az előre hozott választás előre hozott megoldást jelent Magyarország válságára – tette hozzá a Fidesz vezetője.


„Az előre hozott választás azt jelenti Magyarország számára, hogy a mostani szociális és gazdasági válság megoldását is előre hozzuk” – mondta a pártelnök. Orbán Viktort azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kétnapos dobogókői kormánykonzultáció előtt újságíróknak azt mondta, Orbán Viktornak és pártjának az érdeke, hogy előre hozott választás legyen, azonban Magyarországnak nem, különösen, amikor a legnagyobb ellenzéki párt nem ad programot.

Orbán szerint viszont a szocialista párt képtelen arra, hogy komoly, megbízható kormányzati programot adjon, ezért „az előre hozott választás előre hozott megoldást jelent Magyarország számára”. A Fidesz elnöke azt mondta, a szocialisták tisztességtelen helyzetbe sodorták az országot, feladták a válságkezelés reményét, csak túlélni akarnak, a helyzet azonban magától nem fog megoldódni.

„Hagyjunk neki egy kis időt”

A Fidesz elnöke – aki hétfőn levélben hívta tárgyalásra Fodor Gábort – a találkozóra vonatkozó kérdésre azt mondta, még csak három napja, hogy Fodort az SZDSZ elnökévé választották, „hagyjunk neki egy kis időt, nyilván válaszol, és tető alá hozza a találkozót, amit elsőként talán ő kezdeményezett a nyilvánosság előtt”. Orbán Viktor szintén kérdésre azt mondta, ha a címzett hozzájárul, nincs akadálya annak, hogy nyilvánosságra hozzák a Fodor Gábornak írt levelét.

Mint ismert, a Fidesz vezetője hétfőn beszélt újságíróknak arról, hogy levélben tárgyalásra hívta az SZDSZ új elnökét. Orbán Viktor azt mondta, az MSZP-t kivéve mindenkinek érdeke – beleértve az SZDSZ-t is –, hogy minél hamarabb döntésképes kormánya legyen az országnak, ez pedig előre hozott választások nélkül nem megy. Hozzátette: előre hozott választások akkor lehetségesek Magyarországon, ha a parlament a jelen lévő képviselők több mint felének igen szavazatával feloszlatja önmagát. A legnagyobb ellenzéki párt elnöke azt mondta, hogy ebben a tárgyban írt levelet Fodor Gábornak, az SZDSZ új elnökének, „aki, ha úgy gondolja, ismerteti majd a levél tartalmát”.

A válságot csak közbizalommal lehet kezelni

Orbán Viktor szerint a kialakult válságot csak akkor lehet jól kezelni, ha van közbizalom; a párt elnöke hozzátette: a Fidesz készül a kormányzásra, illetve arra, hogy az ország lerombolt hitelességét visszaállítsa, s megteremtse a közbizalmat. Orbán úgy fogalmazott: „Programunk egyszerű és világos, újjáépítjük a közbizalmat, a megsemmisült szavahihetőséget a külföldi gazdasági szervezetek, befektetők és a magyar vállalkozások, illetve a magyar társadalmi csoportok előtt.” Kifejtette: a közbizalom helyreállításának része a megállapodások kötése is. Orbán Viktor szerint olyan megállapodások kellenek, amelyek garanciát adnak a válságkezelés menetére a külföldi és a belföldi csoportok számára.

10 év alatt egymillió új munkahely

A pártelnök beszámolt róla: a vállalatokkal már megkezdték a tárgyalásokat arról, hogy a következő 10 évben 1 millió új munkahelyet teremtenek. Ez és a közbizalom helyreállítása a feltétele ugyanis annak, hogy stabil nyugdíj-, egészségügyi, oktatási, adó- és társadalmi rendszer alakuljon ki. Orbán úgy vélte, hogy a következő kormány legnagyobb, legnehezebb feladata a megsemmisült szavahihetőség visszaállítása lesz. Ezt a munkát azonban késő elkezdeni akkor, amikor kormányra kerül a Fidesz. Emlékeztetett rá: a Fidesz felkérte Szapáry Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnökét arra, hogy tartson kapcsolatot a nemzetközi gazdasági szervezetekkel, így az IMF-fel, s jószolgálati nagykövetként képviselje a párt közbizalom-helyreállító programját.

Megbízható gazdaságpolitikában gondolkodik a Fidesz

A nagykövet feladata az is, hogy már most segítsen a Fidesznek a megfelelő nemzetközi támogatottság megszerzésében, illetve képviselje azt, hogy a párt megbízható gazdaságpolitikában gondolkodik. Szapáry György, aki szintén részt vett az IMF képviselőivel való találkozón, ezzel kapcsolatban kifejtette: úgy érzi, a nemzetközi szervezetek megadják a szükséges támogatást, hiszen látják, hogy a Fidesz megbízható gazdaságpolitikában gondolkodik.




Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #397 #421] [előzmény: (395) böszme fletó, 2008-06-06 08:41:06]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
395. Elküldve: 2008-06-06 08:41:06 [17.]

Kormánynegyedre elfolyó milliárdok

Az eddig elköltött 8,5 milliárd mellett további 3,8 milliárd forintot különített el erre az esztendőre a Gyurcsány-kormány a hamvába holt kormányzati negyed projekt lezárásával kapcsolatos teendőkre. Ez derül ki a Kormányszóvivői Iroda Magyar Nemzet kérdéseire küldött válaszaiból.

Vagyis hiába nem épül meg a luxusnegyed, az adófizetőknek az mégis csaknem 12 milliárd forintját emészti föl. (Érdekes, ez a szám még a Fidesz becslését is túlszárnyalja, hiszen az ellenzéki párt néhány nappal ezelőtti sajtótájékoztatóján „csak” tízmilliárdos összköltséggel számolt.) És hogy mi mindenre megy el az erre az évre elkülönített 3,8 milliárdos keret? Például egymilliárd forintot fizet ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a MÁV-nak a Nyugati pályaudvarnál megvásárolt telekért.

Részletek a Magyar Nemzet 2008. június 6-i számában.



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #396] [előzmény: (394) böszme fletó, 2008-06-06 08:36:25]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
394. Elküldve: 2008-06-06 08:36:25 [18.]

Ősszel meglesz az előrehozott választás, és ezt már nem csak az ellenzék akarja hanem az üzletiélet is, ami lehet, hogy még jobban számít.


Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #395] [előzmény: (393) Mafla, 2008-06-05 18:00:52]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
392. Elküldve: 2008-06-03 14:06:57 [19.]

Hanyatló európai szocializmus
A német nyelvterület sajtószemléje

2008.06.03 11:27



Keresztes Lajos

A legfontosabb európai balközép pártok eurovíziós dalfesztivált játszanak, és ugyanott végeznek, mint országaik énekesei: egészen hátul. Nem bízik az SPD saját apparatcsikjaiban.




Der Spiegel (spiegel.de)

Carsten Volkery Az SPD szuperstratégákat keres választási kampányára című cikkében ismerteti a válságban lévő szociáldemokraták győzelmi elképzeléseit. A kampányközpont élén hármas fogat fog állni. Hubertus Heil pártigazgató mellett Martin Gorholt választmányi elnök, valamint egy eddig ismeretlen „stratégiai koordinátor” fogja vezetni a csapatokat. A külső kampányvezető meghívása a bizalmatlanság jele Heil és Gorholt képességeivel szemben – írja a baloldali német hírmagazinban.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (faz.net)

Nils Minkmar Szocializmus – zéró pont című cikkében elemzi az európai szocialista pártok hanyatlásának okait. A legfontosabb európai balközép pártok eurovíziós dalfesztivált játszanak, és ugyanott végeznek, mint országaik énekesei: egészen hátul. A konzervatív német napilap felidézi, hogy a brit Munkáspárt a választásokon és a közvélemény-kutatásokban elérte a második világháború utáni történetének legrosszabb eredményeit, míg Gordon Brown személyesen olyan népszerűtlen, mint John Major utolsó hónapjaiban. Mint a Downing Streetről hallatszik, most a polgárokat kell megszólítani a suttogó propagandával. Franciaországban Ségolène Royal ugyan személyében némileg profitál a Sarkozyvel szembeni csalódottságból, pártjában azonban mindenki harcol mindenki ellen és küzd ellene is. Németországban Kurt Beck rossz népszerűségi adatokat kap. Nagyon utat tévesztettek, s nemcsak Willy Brandt ideje óta, hanem nagyjából tíz éve, amikor Bill Clinton, Tony Blair, Lionel Jospin és Gerhard Schröder személyében öntudatos, de újító szellemű baloldali-liberális politikusok jutottak hatalomra. Ma már egyikük sem politizál abból a csapatból, mely az ezredforduló idején országát irányította.



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[előzmény: (391) böszme fletó, 2008-05-30 08:06:14]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
391. Elküldve: 2008-05-30 08:06:14 [20.]

MSZP-s lejáratókampány Orbán Viktor ellen
Nagyszabású médialejárató kampányt indított az MSZP Orbán Viktor ellen. A kisebbségben kormányzó szocialista párt a Népszabadságban egész oldalas fizetett hirdetésben és internetes oldalak nyitó lapján közli a félrevezető, Orbán Viktornak tulajdonított mondatokat.

A Fidesz elnökének zárt körben elhangzott beszédét a balliberális sajtó szivárogtatta ki. Kéri László, az előadás szervezője azt állítja: Orbán Viktor nem ezeket mondta a beszélgetésen.

Maga a Fidesz elnöke is cáfolta a balliberális sajtóban neki tulajdonított mondatokat. Elmondta: a Fidesz kormányra kerülése esetén nem csökkenti, hanem az infláció mértékével emeli a nyugdíjakat. Nem állítanak le egyetlen állami beruházást sem, csak felülvizsgálják a kormány pazarló költekezését - tette hozzá a pártelnök.

(hírTV)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #392] [előzmény: (390) böszme fletó, 2008-05-28 10:31:36]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
390. Elküldve: 2008-05-28 10:31:36 [21.]

Orbán: Egymillió új munkahely jöhet létre tíz év alatt +
„Mi azt kérjük a szocialistáktól, menjetek el, és mindenkinek jobb lesz”2008.05.27 16:53



MNO
A Fidesz új egyezséget ajánl az üzleti élet szereplőinek, amelynek eredményeképpen tíz év alatt egymillió új legális munkahely jöhet létre – erről Orbán Viktor pártelnök beszélt újságíróknak, miután kedden tárgyalt a „Megállapodást a jövőnkért” kiáltványt aláíró gazdasági szervezetek képviselőivel.

• Orbán Viktorral konzultál 16 gazdasági érdekképviselet
• Gyurcsány mindenkivel egyeztetne


A magam és a Fidesz részéről új egyezséget ajánlottam a magyar üzleti élet jelen lévő képviselőinek. Gazdaságpolitikai programunk középpontjában az a gondolat áll, hogy tíz év alatt hozzunk létre egymillió új legális munkahelyet - mondta Orbán Viktor, aki Matolcsy György volt gazdasági miniszterrel és Varga Mihállyal, a Fidesz gazdasági kabinetvezetőjével, volt pénzügyminiszterrel együtt vett részt a több mint kétórás megbeszélésen.

Orbán Viktor szerint jó esély van arra, hogy a választásokat követően komoly megállapodások jöjjenek létre a parlament, a politika és az üzleti élet képviselői között. Mint mondta, a Fidesz arra fog törekedni, hogy egy ilyen megállapodás középpontjában a munkahelyteremtés álljon. A pártelnök az MTI-nek azt mondta, hogy a Fidesz elutasítja a megszorítás politikáját, és a növekedés politikáját állítja középpontba.

Kérdésre válaszolva kijelentette: a gazdasági növekedés megindulásához az kell, hogy a jelenlegi kormány távozzon, „minél hamarabb, annál jobb”. Hangsúlyozta: Magyarországon a sikeres kormányzáshoz szükséges közbizalom megszűnt, a bizalom újraépítésének egyetlen módja pedig az előrehozott választás. Programunk első pontja úgy hangzik, menjetek el és utána lehet az országot rendbe tenni. Mi azt kérjük a szocialistáktól, menjetek el és mindenkinek jobb lesz - fogalmazott.

Orbán Viktortól azt is megkérdezték, esett-e szó a korábban zárt körben tett beszédének egyes részleteiről, így a nagyberuházásokról, a nyugdíjak ügyéről és a szociális kérdésekről. A pártelnök erre azt mondta, ezek a kérdések is előkerültek, de nem ezek álltak a középpontban. Mint mondta, Magyarországon a versenyképességet ösztönözni akaró gazdaságpolitika nem kerülhet összetűzésbe a nyugdíjasok szociális biztonságával, ezért a nyugdíjak reálértékét meg kell tartani. A nagyberuházások kapcsán Orbán Viktor kijelentette: minden beruházásra szükség van, de csak értelmes és az ország érdekeit szolgáló árakon. A szociális kérdésekről a pártelnök azt mondta, hogy az egészségügyi és az oktatási alapellátás, valamint a közigazgatás és a közbiztonság megszervezése állami feladat, ezt az állam nem háríthatja át a piaci élet szereplőire.

A megbeszélés után Parragh László,a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt, hogy a szakképzés területén minden politikai erő részvételével létrejövő konszenzus pár éven belül meghozhatja az eredményt a munkahelyteremtésben. A „Megállapodást a jövőnként” kiáltványt aláíró 22 szervezet - köztük az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Befektetői Tanács, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Agrárkamara - 2006 áprilisában több napilapban közzétett kiáltványban kisebb és hatékonyabb államot, régiós elven működő önkormányzati rendszert, versenyképesebb, átláthatóbb és egyszerűbb adórendszert és szolgáltató egészségügyet szorgalmazott.

(MTI)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #391] [előzmény: (389) böszme fletó, 2008-05-28 10:29:07]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
389. Elküldve: 2008-05-28 10:29:07 [22.]

j!
Komcsiknak sosem hittem, így kérdéses! :)


Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #390] [előzmény: (388) J., 2008-05-27 13:24:54]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
387. Elküldve: 2008-05-27 12:43:20 [23.]

Nézőpont: ha EP-választás lenne, 17–4-re verné a Fidesz az MSZP-t
2008.05.27 08:22



MNO
Ha most vasárnap lennének az európai parlamenti választások, a Fidesz 17, az MSZP 4, az MDF 1 mandátumot szerezne, az SZDSZ a vidéki önkormányzatok után brüsszeli képviseletét is elvesztené – ezt mutatja a Nézőpont Intézet májusi közvélemény-kutatása alapján készített modellszámítás.

Egy évvel a tényleges EP-választás előtt még természetesen semmi sem dőlt el, a kutatási eredmény azonban figyelmeztető jel lehet az egykori koalíciós pártok számára. A Nézőpont Intézet 2008. április 29. és május 14. között 1000 fő személyes megkérdezésével közvélemény-kutatást készített. Az országos reprezentatív felmérés – többek között – a válaszadók pártpreferenciáját („Ha most vasárnap lennének a választások, Ön melyik pártra szavazna?”) és EP-választási részvételi hajlandóságát („Részt venne Ön az európai parlamenti választáson?”) volt hivatott felmérni.

Fidesz–MSZP: 43–16

A teljes népesség körében a Fidesz 43, az MSZP 16, az MDF 4, az SZDSZ 3 százalékot érne el. Míg azonban egy „most vasárnapi” országgyűlési választáson a megkérdezettek 51 százaléka ígéri biztosra részvételét, az EP-választáson csak a válaszadók 33 százaléka járulna biztosan urnához. A különbség csak első látásra meglepő, a 2004-es európai parlamenti választás részvételi aránya is jelentősen elmaradt az országgyűlési választásokétól, azon a választók 38,5 százaléka jelent csupán meg.

Az EP-választási részvételüket biztosra ígérő állampolgárok pártpreferenciája némileg eltér a teljes minta és az országgyűlési választásokon részvételüket ígérők pártválasztásától. Eszerint a Fidesz 58,8, az MSZP 14,2, az MDF 5,2 és az SZDSZ 2,2 százalékot kapna. Elmondható, hogy a volt koalíció szavazói kevésbé tartják fontosnak részvételüket. Ugyanakkor a biztos részvételt ígérők majdnem 20 százaléka nem döntötte még el, hogy kire szavazna, vagy titkolja pártpreferenciáját. A reprezentatív és országos közvélemény-kutatás 8 millió választásra jogosult állampolgárral számolva azt mutatta ki, hogy a Fidesz 1 552 000, az MSZP 392 000, az MDF 128 000 és az SZDSZ 56 000 szavazatot gyűjtene be.

A magyar európai parlamenti választási rendszer országos listás, 5 százalékos küszöböt határoz meg, ez alapján egy „most vasárnapi” EP-választáson csak a Fidesz, az MSZP és az MDF szerezne mandátumot. A szavazatukat eltitkolók nem jelentéktelen tábora miatt az SZDSZ mandátumszerzése sem eleve esélytelen.

Gyurcsányról szólhat az EP-választás

Az MSZP elmúlt időszakban stabilizálódott népszerűség-csökkenése kihat a párt szavazóbázisának részvételi hajlandóságára is. Ha a kormányzó pártnak nem sikerül mozgósítania szavazóit, az EP-választásokon az öt évvel ezelőttinél is nagyobb vereséget szenvedhet el. Közismert, hogy az uniós kérdésekben mért általános tájékozatlanság miatt a választók nagyrészt a magyar belpolitika napirendje, illetve a mostani pártpreferenciájuk szerint szavaznak majd. Nagy valószínűséggel a pártok EP-kampányának fókuszában nem európai uniós szakpolitikák fognak állni, hanem a magyar belpolitika (a népszavazáshoz hasonlóan akár Gyurcsány-ellenes szavazássá is változhat az EP-választás).

Az uniós keretköltségvetés 2009-es felülvizsgálata, az egyre többek által sürgetett agrárreform, valamint az uniós biztos szimbolikus posztjának kérdése azonban megjelenhet a magyar kampányban is. Igaz, idei davosi nyilatkozatával Gyurcsány Ferenc már a két témát összetársította. Az európai agrárkérdésben tett nyilatkozatának a magyar belpolitikában is komoly visszhangja volt. Egy a mostani erőviszonyoknak megfelelő EP-választási eredmény politikai hatásai kiszámíthatatlanok, hiszen egy sokkal kisebb vereség 2004-ben miniszterelnök-váltáshoz vezetett a kormányoldalon.

(nezopontintezet.hu)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[előzmény: (386) böszme fletó, 2008-05-27 12:42:01]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
386. Elküldve: 2008-05-27 12:42:01 [24.]

Orbán Viktorral konzultál 16 gazdasági érdekképviselet
2008.05.27 07:43



MNO

Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével folytatják kedden konzultációs sorozatukat a Megállapodást a jövőnkért! kiáltványt aláíró gazdasági szervezetek.

• A „Megállapodást a jövőnkért!” aláírói Orbánnal és Dáviddal találkoznak




A 2006-ban megfogalmazott kiáltvány aláírói – köztük az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Joint Venture Szövetség vagy a Magyar Agrárkamara – korábban már konzultáltak Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, az MSZP elnökével. Orbán Viktorral szervezett találkozójuk után szerdán Dávid Ibolyával, az MDF elnökével folytatnak megbeszélést.

Az AmCham tájékoztatása szerint Orbán Viktor és Dávid Ibolya várhatóan beszélni fog pártjának gazdaságpolitikai elképzeléseiről, viszonyukról a reformokhoz, az adórendszer átalakításához, a társadalmi párbeszédhez és a gazdaság körüli struktúrák átalakításához, illetve bepillantást enged az adóreformmal kapcsolatos elképzeléseikbe.

Az eseményen a huszonkét aláíró szervezet mindegyike képviselteti magát egy-egy fővel.

A 2006. április 24-én több napilapban közzétett kiáltványban 16 érdekképviselet kisebb és hatékonyabb államot, új, régiós elven működő, lényegesen kisebb önkormányzati rendszert, versenyképesebb, átláthatóbb és egyszerűbb adórendszert és szolgáltató egészségügyet szorgalmazott. A kiáltvány megjelenését követően további szervezetek is csatlakoztak az eredeti 16 szervezethez.

(mti)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #387] [előzmény: (385) böszme fletó, 2008-05-25 06:27:50]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
385. Elküldve: 2008-05-25 06:27:50 [25.]

Orbán Viktor Székelyföldre látogat
2008.05.24 15:54



MNO
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vasárnap Székelyföldre látogat. A pártelnök székelyföldi látogatása során Sepsiszentgyörgyön részt vesz Kovács István unitárius lelkész igehirdetésén, majd Csíkszeredán, a Polgári Magyarországért Alapítvány által szervezett, Egyház, közösségépítés, autonómia című konferencián szólal fel – olvasható a Fidesz-frakció sajtóosztályának közleményében.

Mint írják, Orbán Viktor megtiszteltetésnek tartja, hogy Csíkszereda polgármestere a napokban Pro Urbe díjjal tüntette ki őt, azonban a díjat az önkormányzati választások után veszi csak át, „elkerülendő (...) az ügy kampánytémává válását”.

A Fidesz elnökének székelyföldi programja Székelyudvarhelyen fejeződik be, ahol beszédet mond a millenniumi emlékoszlop avatási ünnepségén. Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke egy csütörtökön megjelent interjújában beszélt arról, hogy Orbán Viktor május 25-én az MPP vendége lesz Erdélyben.

Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke csütörtöki, budapesti sajtóértekezletén annak a véleményének adott hangot, nem helyes, hogy fideszes politikusok az MPP mellett kampányolnak Erdélyben a helyhatósági választások előtt.

Fontos, hogy hogyan vélekednek a magyarországi politikusok, de nekünk kell eldöntenünk, hogy merre megyünk, mert a mi életünkről van szó, és ennek a következményeit is mi viseljük. Az RMDSZ nem kért sem magyarországi, sem európai politikust, hogy kampányoljon a párt mellett – hangsúlyozta Markó Béla. Romániában június elsején rendezik meg a helyhatósági választások első fordulóját. A második fordulóra június 15-én kerül sor.

(MTI)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #386] [előzmény: (382) böszme fletó, 2008-05-18 13:12:57]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 162
    / 7 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.030416011810303 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail