Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9456703/3 Témák: 18961 Tagok: 112669 Legújabb tag: blzsolt Online: (34/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 7 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 162 üzenet

böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
382. Elküldve: 2008-05-18 13:12:57 [26.]

A baloldal fél az előre hozott választásoktól
A német nyelvterület sajtószemléje

2008.05.17 11:17



Keresztes Lajos
A Die Presse tudósít arról, hogy a magyar kormány retteg az ellenzék kétharmados győzelmétől. A napilap másik cikkében Gyurcsány Ferenc pozsonyi látogatásának elmaradásával foglalkozik. A Süddeutsche Zeitung ismerteti a legfrissebb fegyverkereskedelmi jelentést.


Die Presse (diepresse.com)

A konzervatív osztrák napilapban Peter Bognár A baloldal fél az előre hozott választásoktól című cikkében elemzi a magyarországi belpolitikai válságot. A parlamenti baloldalnak e napokban remeg a térde a félelemtől. Nem csoda: ha ma lennének választások, az Orbán Viktor vezette jobboldali Fidesz kétharmadot kapna a parlamentben. Ez azt jelentené, hogy Orbán elméletileg az alkotmányt és akár az államformát is módosíthatná. A Gyurcsány Ferenc vezette kisebbségi kormány megalakulása óta mind hangosabb a magyar médiában az előre hozott választások követelése. Ez rémálom a szocialistáknak, hiszen alig tíz százalékot kapnának, míg az SZDSZ kihullana a parlamentből. A szerző szerint a magyar jobboldal számára az előre hozott választások kapóra jönnének.

A napilap Verbális kardcsörtetés Magyarország és Szlovákia között című másik cikkében ismerteti Gyurcsány Ferenc pozsonyi látogatása elmaradásának okait. A kétoldalú kapcsolatok Jan Slota, a nacionalista vezér legújabb magyarellenes nyilatkozata miatt még mélyebb válságba süllyedtek. A pozsonyi külügyminisztérium „sajnálattal” vette tudomásul, hogy a júniusra tervezett Fico–Gyurcsány-találkozó elmarad. „Nem látjuk okát ennek a lépésnek”, nyilatkozta Jan Skoda, a külügyminisztérium szóvivője pénteken.

„Ezzel a döntéssel Magyarország ismét visszautasította a veszélyeztetett magyarországi szlovák kisebbségről, valamint a (szélsőjobboldali) Magyar Gárda nacionalizmusáról és rasszizmusáról folytatandó szakszerű párbeszéd céljából kinyújtott kezet”, mondta Skoda. A találkozó megszervezésével megbízott Dusan Caplovic miniszterelnök-helyettes kijelentette, bízik abban, hogy a kétoldalú kapcsolatokban győzedelmeskedik a „józan ész”. A minisztérium jelezte, Szlovákia bármikor hajlandó a találkozóra, amennyiben Budapest érdeklődést mutat. Budapest azután mondta le a találkozót, miután Jan Slota, a kormányzó Szlovák Nemzeti Párt (SNS), vezetője Szent Istvánt egy pozsonyi sajtótájékoztatón „lovasbohócnak” nevezte.

Süddeutsche Zeitung (sueddeutsche.de)

A baloldali napilapban Hans Leyendecker Egy csipetnyi háború című cikkében foglalkozik a 2006-os év fegyverkereskedelmi adatait összefoglaló, csütörtökön publikált jelentéssel. Több mint 200 Leopard I és Leopard II páncélost, 99 darab M 113-as csapatszállító járművet, nagyszámú mozsár- és tarackágyút, levegő-föld rakétát, valamint 209-es típusú tengeralattjárót értékesített Németország. Az adatok szerint Németország volt 2006-ban a harmadik legnagyobb fegyverexportőr állam. Világbajnok az Egyesült Államok, a második Oroszország. A Bonni Nemzetközi Konverziós Központ (BICC) csütörtökön publikált adatai szerint 2005-höz képest 20 százalékkal 7,7 milliárd eurósra emelkedett a német fegyverexport.



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #385] [előzmény: (380) böszme fletó, 2008-05-15 09:43:24]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
380. Elküldve: 2008-05-15 09:43:24 [27.]

A Fidesz jövő kedden megkezdi a választási felkészülést?
2008.05.14 20:47



MNO
A Fidesz jövő kedden megkezdi a választásokra való felkészülést - közölte szerda esti híradójában a magyar közszolgálati televízió.

A televízió információi szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a fideszes választókerületi elnökök, a fideszes megyei elnökök és polgármesterek mellett a párt parlamenti frakcióját, illetve több ellenzéki képviselőt is meghív a választási felkészüléssel foglalkozó tanácskozásra.

(MTI)


Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #382] [előzmény: (379) böszme fletó, 2008-05-06 11:59:11]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
379. Elküldve: 2008-05-06 11:59:11 [28.]

Gyurcsány nem csak miniszterelnöknek, házigazdának is alkalmatlan?2008.05.06 11:40



MNO
Navracsics Tibor a Jobbklikk blogoldalán reagált Dobrev Klára azon megjegyzésére, hogy egyszer már vacsorázott náluk. A politikus írásában felidézte az estét, ahol Gyurcsány többek között szélsőjobboldali pártnak nevezte a Fideszt, valamint hogy folyamatosan elveszítette önuralmát.

Dobrev Klára Navracsics Tibor személyével takarózva próbálja férje erősen gyengélkedő hitelességét és népszerűtlenségét javítani. Bár részletesen nem mondta el, az Indexen nemrég megjelent interjúban hivatkozik egy vacsorára, ahol a Fidesz–MPSZ frakcióvezetője volt a vendég, mintegy jelezve, hogy a férje korántsem szalonképtelen. „Pedig igen, kedves Klára. Szalonképtelen” – jegyzi meg Navracsics a Jobbklikken megjelent blogbejegyzésében. És erről első alkalommal éppen akkor győződött meg, amikor ott járt. Most már – ha előrántották a feledés homályából – érdemes elmesélni a történetet – írja a Fidesz frakcióvezetője.

2003 elején kereste meg egykori hallgatója, Szigetvári Viktor – aki csak TDK-dolgozatot írt hozzá –, hogy Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter miniszterelnök tanácsadója szeretne találkozni vele, Orbán Viktor kabinetfőnökével. Azt üzente, ha nem bánja, vendégül látják egy vacsorára, hogy beszélgessenek és megismerkedjenek egymással. Gyurcsány Ferencet akkor már sokan emlegették úgy, mint a jövő MSZP-jének vezető politikusát, ezért aztán kíváncsi volt rá, és igent mondott a meghívásra – tudósít a történtekről Navracsics.

Amikor megérkezett, Gyurcsány közölte, hogy a találkozónak semmilyen konkrét célja nincs, pusztán abnormálisnak tartja, hogy a kormány és a legnagyobb ellenzéki párt háttéremberei között még minimális beszélő viszony sincs, ezért jó lenne, ha megismerkednének, hogy amennyiben valami történik, és a másik oldallal fel kell venni a kapcsolatot, tudjunk kihez fordulni. Ezzel a céllal Navracsics egyetértett – örült is neki, hogy konkrét ügybe nem akarnak belehúzni – majd megkezdődött a beszélgetés.

Az este általános belpolitikai csevegéssel indult, azonban ahogyan haladtak előre, Gyurcsány mindinkább elveszítette önuralmát, és egyre kevésbé viselkedett házigazdához méltóan. A dialógus monológgá kezdett válni, a támadó hangnemben feltett – azóta már a parlamentből mindenki számára ismert – számonkérő kérdések egyre gyakoribbak és agresszívebbek lettek. A hangulat kínossá vált. Különösen akkor, amikor – akkoriban még szokatlan, azóta már tőle megszokott módon – „leszélsőjobboldalizta” a Fideszt – így idézi fel emlékeit az ellenzéki politikus.

Navracsics ekkor kikérte magának a házigazdához méltatlan viselkedést. Dobrev Klára közbelépett, és igazi háziasszonyhoz méltóan próbálta csitítani férjét, és oldani a kialakult, rendkívül kínos hangulatot. Ezt követően – érthető okokból – viszonylag hamar véget is ért az este – írja Navracsics.

Amikor 2004 őszén Gyurcsány miniszterelnök lett, a Fidesz frakcióvezetőjének eszébe jutott az az este. Ugyanazokat a személyiségjegyeket látja azóta rajta miniszterelnökként, amelyeket akkor, azon az estén. Ahogyan házigazdának méltatlan volt, ugyanúgy méltatlan miniszterelnöknek is – zárja bejegyzését Navracsics Tibor.



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #380] [előzmény: (378) böszme fletó, 2008-05-06 08:55:25]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
378. Elküldve: 2008-05-06 08:55:25 [29.]

Horváth, Kóka, Gyurcsány a legnépszerűtlenebb
2008.05.06 06:28



MNO
Alig változott a politikusok megítélése az elmúlt egy hónapban a Szonda Ipsos felmérése szerint, kivéve Kóka Jánosét: a szabad demokraták elnöke április nagy vesztese, miután mutatója 5 százalékpontot esett.


Az SZDSZ csalással megválasztott elnöke a közvélemény-kutató listájának utolsó előtti, a 21. helyén áll 20 százalékpontos eredménnyel. Őt már csak az egykori egészségügyi miniszter, a szabad demokrata Horváth Ágnes (16) követi, aki 3 százalékpontos népszerűség-csökkenést szenvedett el. Gyurcsány Ferenc (25) a lista huszadik helyén áll, indexe áprilisban egy százalékponttal alacsonyabb a márciusinál.

Nagy átrendeződés nem tapasztalható a listán, azt továbbra is Sólyom László (52) vezeti, a márciusban a második helyre feljövő Orbán Viktor (48) tartja pozícióját, harmadik Szili Katalin (45), negyedik Dávid Ibolya (44).

Egy százalékponttal népszerűbb lett a hatodik helyen álló volt zöldminiszter, Fodor Gábor (42), az őt követő Navracsics Tibor (42) fideszes frakcióvezető, illetve a korábbi sereghajtó pozíciójából a lista immár tizedik helyéig felkúszó Kövér László (36), a Fidesz választmányi elnöke. A lista második felét jórészt kormányzati politikusok foglalják el, akik mutatója stagnált, vagy egy százalékponttal változott az elmúlt hónapban.

(nol.hu, hirado.hu, MNO)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #379] [előzmény: (377) böszme fletó, 2008-04-30 12:46:11]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
377. Elküldve: 2008-04-30 12:46:11 [30.]

Bogár: Az SZDSZ bukása pozitív fejlemény

Az SZDSZ bukása és pusztulása a magyar társadalom jövője szempontjából döntő jelentőségű és pozitív fejlemény – jelentette ki Bogár László a Magyar Nemzet Online-nak. A közgazdászprofesszor úgy véli: attól, hogy az SZDSZ-t visszavonja a globális hatalom és a népszavazással az emberek nemet mondtak a törpepártra, képesek lehetnek arra, hogy mint rákos sejtek áttéteket képezzenek más pártokban.

Bogár László a Magyar Nemzet Online-nak adott interjújában kijelentette: Orbán Viktorra vár az a feladat, hogy egy átfogó nemzetstratégia mentén kísérletet tegyen arra, hogy a magyar társadalom visszaforduljon a végzetes lepusztulási lejtőn.

- Mindenki láthatta már a népszavazás előtt is – ha a már ismert eredmény alakul ki –, vagyis a maximális becslésekhez közeli, vagy még azt is túlszárnyaló részvétel és azon belül elsöprő a többsége az igeneknek, az azt jelenti majd: nem csak egyszerűen a kormány bukik meg, hanem ezzel együtt a rendszer is. Sőt, bizonyos értelemben nem csak a rendszerváltás rendszere, hanem az egész elmúlt hatvan éves szisztéma is. Ennek az első része önmagát szocializmusnak nevezte, a második pedig magát kapitalizmusként definiálja, ám tulajdonképpen mindkettő a globális kapitalizmus eszköze volt a tradicionális paraszti társadalmak megsemmisítésére, majd a globalitásnak megfelelő konzumidiótává, vagyis engedelmes munka- és fogyasztóerő-állatok gigantikus csordáivá történő átalakítására. A jelenlegi bukást legalább három történelmi rétegben kell tehát szemlélnünk. Az első, a leginkább látható szintje a bukásnak lényegében viszonylag rövid idő alatt megtörtént.

Mint fogalmazott, a bukás első fázisa lezajlott. Azt kell eldönteni, valójában minek is lássuk mindezt. Elindult egy bomlási folyamat, amely még csak az első rétegénél tart, mert formálisan maga a kormány sem szűnt még meg. Ez lenne az első állomás, majd a rendszerváltás rendszere, és az elmúlt hatvan év korrekciója követezhetne. A kormány szétbomlása már megindult. A kérdés az, hogy valójában mi történik ebben a bomlási folyamatban. Az MSZP mindig is egy bonyolult politikai holding volt, amelyben legalább egy tucatnyi politikai párt van. Ám a kezdetektől fogva a „belső” SZDSZ volt a meghatározó, főleg amióta Gyurcsány miniszterelnök, majd pártelnök lett. Az SZDSZ-es hálózat uralma a döntő fontosságú ebben az „összefogásban”.

- Tehát ebben a szétválásban azt ismerték fel: ha formálisan is együtt maradnak, vagyis látványosan érzékelhető kettőjük koalíciója (tehát a külső SZDSZ és az MSZP-ben lévő belső SZDSZ összefogása) akkor ez negatív szinergiát okoz. Ha együtt maradnak, akkor biztos: együttesen kisebb lesz, kisebb marad, sőt folyamatosan csökken a kimeneti teljesítmény, mintha különválnának. Ha különmennek, ahogy ez meg is történt, nagyobb lesz a retorikai szabadság. Mindkét fél több lehetőséget kap arra, hogy visszaszívja azokat a szimpatizánsokat, akiket éppen emiatt az „intim liaison” miatt veszített el – ítéli meg Bogár László közgazdász.

(A teljes interjút elolvashatja a Magyar Nemzet Online oldalán.)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #378] [előzmény: (376) htimi, 2008-04-30 12:09:25]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
375. Elküldve: 2008-04-30 08:08:08 [31.]

Erős adócsökkentésre, járulékmérséklésre készül a Fidesz
2008.04.30 08:02



MNO
Lapértesülés szerint a családi jellegű, egykulcsos jövedelemadózás lesz a Fidesz készülő gazdasági programjának egyik hangsúlyos, új eleme.

Az ellenzéki párt különféle műhelyeiben most formálódik, és a tervek szerint szeptemberre készül el a párt vitairatának gazdasági fejezete – olvasható a lapban. A lap úgy tudja, hogy a Fidesz továbbra sem pártolná az egységes, minden adónemre kiterjedő egykulcsos adóztatást; azaz csak az szja-ban szűnne meg a három kulcs, a helyét egyetlen – 15, 18 vagy 20 százalékos – adómérték venné át; az adóalap pedig csökkenthető lenne a gyermekek számával.

A csomagban a járulékmérséklés is szerepel – ezzel kapcsolatban azonban részleteket még nem tudott meg a lap, s csak annyi információt kaptak az ellenzéki párttól, hogy „erős adócsökkentésre” készülnek, ha kormányra kerülnek. A programírást megelőző tanácskozások egy része már lezajlott. Az egyiket Járai Zsigmond volt MNB-elnök vezette, ebben a körben külföldi befektetőkkel konzultált az ellenzéki párt – emlékeztetett a szerdai Világgazdaság.

(Világgazdaság)

Így legyen!!!


Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[előzmény: (374) böszme fletó, 2008-04-27 19:56:23]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
374. Elküldve: 2008-04-27 19:56:23 [32.]

Döntöttek: az SZDSZ kilép a koalícióból + Képriport +Videó
Vége a „házasságnak” • Kóka örül, hogy Fodor is ringbe száll

2008.04.27 16:50



MNO
A csendes „válásban” érdekeltek, és nem érdekük a kormány bukása – mondta a csalással megválasztott Kóka János az SZDSZ rendkívüli küldöttgyűlése után, ahol arról döntöttek, hogy az alig egy-két százalékon álló kis párt április 30-ával kilép a koalícióból. Gyurcsány Ferenc állítólag ott lesz az SZDSZ képviselőcsoportjának hétfői ülésén.

• Gyurcsány: Köszönöm, hogy együtt kormányozhattunk
• Gyurcsány már a kormányátalakításról egyeztet?
• Tekintse meg a HírTV felvételét!
• Vállalja az elnökséget – Fodor: Ha mellémálltok, új fejezetet kezdhetünk

Társadalmi támogatottsága után immár parlamenti többségét is végérvényesen elveszítette a Gyurcsány-kormány – reagált közleményében Szijjártó Péter. A Fidesz szóvivője azt írja, hogy a Fidesz részéről Navracsics Tibor frakcióvezető hétfőn az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásban értékeli a kisebbségi kormányzás folytán kialakult politikai válsághelyzetet.
A tisztázatlan jogi helyzetű SZDSZ április 30-ával kilép a koalícióból, erről vasárnap döntöttek a párt küldöttei a szabad demokraták rendkívüli küldöttgyűlésén, Budaörsön. A kilépésre 434 küldött szavazott igennel, 53-an nemmel, míg 32-en tartózkodtak.

Az SZDSZ küldötteinek elsöprő többsége úgy foglalt állást, hogy nem tudnak ebben a koalícióban maradni és 84 százalékos többséggel az önálló, konstruktív liberális alternatíva mellett foglaltak állást – mondta Kóka a rendkívüli küldöttgyűlés után tartott sajtótájékoztatóján vasárnap. A politikus hozzátette, a békés, csendes „válásban” érdekeltek és nem érdekük a kormány bukása. Kóka beszélt arról is, hogy számára nem volt kérdés, hogy megméretteti-e magát az SZDSZ elnökválasztásán és örömmel hallja, hogy Fodor Gábor is el akar indulni.
Bővebben

Félelem

Gyurcsány Ferenc hétfőn részt vesz az SZDSZ képviselőcsoportjának ülésén – jelentette be Kóka János az küldöttgyűlésén mondott zárszavában. Az SZDSZ elnöke elmondta, szombaton beszélt telefonon a miniszterelnökkel, és meghívta a testület ülésére, ahogy Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezetőt is. Tájékoztatása szerint egy héttel később ő megy el az MSZP frakcióülésére, hogy megköszönje az együttműködést, és beszéljen arról, hogy mit jelent az SZDSZ számára a konstruktív ellenzékiség. Horn Gábor is megszólalt: az SZDSZ történelmi feladatának nevezte annak megakadályozását, hogy egy esetleges előrehozott parlamenti választáson a Fidesz kétharmados többséget szerezzen.
Bővebben

Kútba esett szeptember elseje

Nem szavazták meg az SZDSZ vasárnapi budaörsi rendkívüli küldöttgyűlésén azt a Szentkuti Károly Győr-Moson-Sopron megyei elnökének és három másik szabad demokrata politikus által benyújtott javaslatot, amely arról szólt, hogy a párt csak szeptember 1-jén lépjen ki a koalícióból.

Az SZDSZ Győr-Moson-Sopron megyei küldöttei nem szavazzák meg a koalícióból való kilépést – jelentette be Szentkuti Károly, a párt megyei szervezetének elnöke még a voksolást megelőzően, hangsúlyozva, ha a liberálisok mégis kilépnek, új koalíciós megállapodást kell kötni, amelyben személyi, programbeli és stílusbeli változások is szükségesek. Szabadai Viktor, fővárosi választmányi elnök arról beszélt, hogy meg kell találni azt a közös nevezőt, amelyben a legtöbben értenek egyet.
Bővebben

Az MSZP nevében Nyakó István úgy reagált, hogy az SZDSZ ma is az MSZP partnere és minden bizonnyal az lesz a jövőben is, ezt nem befolyásolja, hogy a két párt kormányon belül vagy kívül működik együtt.
Bővebben

Gyurcsány kérjen bizalmi szavazást

A Magyar Demokrata Fórum úgy látja: azzal, hogy az SZDSZ rendkívüli küldöttgyűlése formálisan is a koalícióból való kilépés mellett döntött, lezárult a koalíciós színjáték első, igen hosszúra nyúlt felvonása – írja közleményében az MDF elnöke. Dávid Ibolya később úgy folytatja, hogy az MDF a parlament hétfői ülésén arra fogja kérni a miniszterelnököt, hogy kezdeményezzen bizalmi szavazást a személyéről, hiszen csakis így derülhet ki: van-e esély arra, hogy az ország számára értelmes módon lehessen kormányozni az elkövetkezendő két évben – áll a közleményben.

(MTI)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #375]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
372. Elküldve: 2008-04-18 10:36:25 [33.]

Gráf József veheti át Gyurcsány helyét?

Pártszavazással akarja leváltani Gyurcsány Ferencet az MSZP néhány alapító tagja. Komáromi István, a pécsi alapszervezet titkára több társával együtt tisztújító kongresszus összehívását, a pártelnöki és miniszterelnöki poszt szétválasztását, valamint új program elfogadását kezdeményezi.



Mint a Lánchíd Rádiónak fogalmazott, súlyos és élesen megosztott a jelenlegi politikai helyzet. „Jelenleg a párt társadalmi támogatottsága a mélypontra zuhant.” Komáromi elmondta, hogy nem lenne szabad egy személynek betöltenie a pártelnöki és a miniszterelnöki posztot. „Gyurcsánynak a párttal kellene foglalkoznia, mert eddig nulla teljesítménye volt e tekintetben” – nyilatkozta Komáromi.

Szerinte egy olyan karizmatikus személyiség kellene miniszterelnöknek, aki a „trendet” megváltoztatná, akivel az MSZP akár még győzhet is 2010-ben. A Lánchíd Rádió kérdésére Komáromi közölte, hogy ők Gráf Józsefet szeretnék, „mert ő képes lenne a társadalmi nyugalmat visszahozni az országba”. Tudomása szerint az MSZP prominens tagjai közül többen is vannak, akik támogatnák Gráfot, azonban ők a saját egzisztenciájuk miatt szólni sem mernek. Komáromi bízik benne, hogy tisztújító kezdeményezésük sikeres lesz, melyhez az MSZP alapszabályzata szerint a tagság 10 százalékának támogatása kell.

A témáról bővebben a Lapzártában 21.30-tól, a műsort pénteken 6.30-kor és 13.30-kor ismételjük.

(Lánchíd Rádió)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[előzmény: (371) böszme fletó, 2008-04-18 08:25:44]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
371. Elküldve: 2008-04-18 08:25:44 [34.]

Szia!
Részben igazad van szerintem.
Kell a párbeszéd, de gy. f.-nek a nagy sikerű öszödi lebukása után egyértelműen le kellet volna mondania. Amíg ez a "bohóckodás" folytatódik addig marad a banánköztársaság is.


Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #372] [előzmény: (370) mogyo, 2008-04-15 20:54:38]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
366. Elküldve: 2008-04-04 00:58:23 [35.]

VészjelzésKristóf Attila
2008.04.04 00:01



Magyar Nemzet
A játék most már vérre megy. De nem a politikusok vérére: ha tovább tart a pártérdekek által motivált huzavona, az ország vérzik el. Nemcsak Gyurcsány és Kóka távozásáról van szó tehát, hanem arról, hogy az MSZP és az SZDSZ kormányzati, ideológiai és erkölcsi ténykedése - minden elfogulatlan szakértő szerint - katasztrofális helyzetbe hozta a magyar társadalmat, amely valószínűleg nagyobb traumát él át, és súlyosabb válságban van, mint a létező szocializmus végóráiban.

Immár nem publicisztikai és PR-fogásokról van szó. Amikor veszélyes betegségről, már-már agóniáról beszélünk, és haladéktalan, mondhatni azonnali beavatkozást sürgetünk, nem csupán egy ellenzéki véleménynek adunk hangot.

Az első lépés azonban mégiscsak az, hogy Gyurcsánynak most nyomtalanul és nyomorultul el kell tűnnie a magyar politikai életből, nyomorúságával hírül adva, hogy van még némi méltányosság, igazság és méltóság nemzeti lelkületünkben. A bukott és egyértelműen elmarasztalt miniszterelnököt a lemondásban és távozásban követniük kell a szocialisták parlamenti képviselőinek, a szabad demokraták jelenlegi korifeusainak, akik ,,addig-addig játszadoztak, cicáztak", míg önmagukat tették elviselhetetlenné és lehetetlenné. Továbbá: ha Dávid Ibolyának szándékában áll megőriznie méltóságát, a nyilvánosság előtt őszintén el kell törölnie azt az egyenlőségjelet, amelyet - egy életidegen stratégia szellemében - hajlamos volt Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor, az MSZP és a Fidesz neve közé tenni. Ez persze mellékkörülmény, némi időszerűséget az kölcsönöz neki, hogy az MDF népszerű elnök asszonya a tények súlya alatt kissé meggörnyedve, de meg nem roppanva, az utóbbi időkben elsősorban Gyurcsány bírálatára összpontosít.

Ebbe a szomorú tárgykörbe tartozik Fodor Gábor azon közlése, hogy az SZDSZ-nek újra kell gondolnia a Fideszhez való viszonyát. Ez azt is bizonyítja, hogy a politikában semmi sem lehetetlen, még egy füst alatt az előre- és hátrabukfenc sem.

Abból, amit eddig elmondtam, logikusan következik, hogy előre hozott választásokra van szükség. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ebben az irányban bármifajta agresszív lépést a Fidesznek kellene megtennie. Hiszen immár az egész magyar liberális értelmiség és a szocialisták eszesebb fele is tisztában van azzal, hogy a helyzet valamely nyögvenyelős kisebbségi kormányzással vagy akár a koalíció újratákolásával nem megoldható. Ez a magyar értelmiség az úgynevezett véleményformálók és liberális baloldali szakmai tekintélyek becsületbeli és mentálhigiénés ügye, nem beszélve magyar és nemzetközi üzleti körökről, nagyvállalkozókról, pénzügyi hatalmasságokról: a továbbtántorgást el kell kerülni.

Ugyanis az ország érdekeivel együtt minden érdek veszélyben forog, a kár, amit Medgyessy, Gyurcsány, az SZDSZ és MSZP hibás politikája okozott, egy háború csapásaival ér fel. S itt szükséges közölnünk: bár hatalom nélkül nincs eredményes cselekvés, elsősorban nem a hatalom megszerzéséről vagy újraelosztásáról van szó. Az előre hozott választások nyilván a Fidesz elsöprő győzelmét eredményezik, ez azonban nem jelenti azt, hogy a polgári szövetségnek nem lesz szüksége minden eddiginél nagyobb társadalmi támogatásra és összefogásra. A hatalom csak ezzel együtt teljes. Szögezzük le: mindenképpen nehéz idők jönnek, minden erkölcsi és intellektuális erőre szükség van most, hogy gazdaságunk és életünk visszatérjen a normális kerékvágásba. Hangsúlyozzuk: a jövőért nemcsak a Fidesz felelős, hanem az egész magyar politikai és gazdasági elit, értelmiség, szakember, az üzleti és pénzügyi világ főszereplői. Együtt kell egy megbízható, dolgos, sikeres országot megteremtenünk. Az első lépés: Gyurcsánynak távoznia kell.



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[előzmény: (365) böszme fletó, 2008-04-03 13:20:13]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
365. Elküldve: 2008-04-03 13:20:13 [36.]

A piac kétharmados Fidesz-többséget is jónak tartana
2008.04.03 09:28



MNO
A kormányválság kapcsán kirajzolódó lehetséges forgatókönyvek közül a piaci elemzők és a kereskedők egyértelműen az előre hozott választások bekövetkeztét tartanák a legjobbnak – derül ki a Portfolio.hu felméréséből. Egyesek még a kétharmados Fidesz-többséget is jónak tartanák. Ugyanakkor a megkérdezett piaci szereplők arra számítanak, hogy ez nem következik be. Inkább kisebbségi kormányzást valószínűsítenek

Első lépésként politikai konszenzuson alapuló kiadás-lefaragásra van szükség, hozzá kell nyúlni a számos esetben indokolatlan, alanyi jogon járó szociális kiadásokhoz, másrészt az adórendszer reformja, járulékcsökkentés és a minimálbér adókedvezményének eltörlése megkerülhetetlen lépés - nyilatkozta az ecoline.hu-nak Duronelly Péter, a Budapest Alapekezelő befektetési igazgatója. Az adó- és járulékcsökkentés lenne az egyik kulcsa, hogy a konvergenciaprogramot tartani tudja Magyarország – tette hozzá.
A Portfolio.hu négy lehetséges forgatókönyv alapján szondázta a piacot: I. A koalíciós pártok egy hónapon belül megegyeznek és egyelőre Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is maradhat. II. A koalíciós pártok egy hónapon belül megegyeznek, új miniszterelnökkel folytatódik a kormányzás 2010-ig. III. Kisebbségi kormányzás: az MSZP kívülről szerez támogatókat. IV. Előrehozott választások.

Az elemzőknek, kereskedőknek feltett kérdések között szerepelt többek között, hogy szerintük melyik forgatókönyv a legesélyesebb, s hogy középtávú gazdasági stabilitás szempontjából melyiket tartaná a legkedvezőbb kimenetnek?

Kisebbségi kormányzást valószínűsítenek

A piac egyre biztosabb a kisebbségi kormányzás megvalósulásában. Tízes skálán 7 pontot adtak ennek bekövetkeztére a megkérdezettek. Jelenleg a koalíció „gyurcsánytalanításának" kimenetét (vagyis SZDSZ és az MSZP színfalak mögötti kiegyezését) nagyon valószínűtlennek látják a megkérdezettek. Legkevésbé mégis az előre hozott választások megvalósulásában hisznek a közgazdászok, amit a politikai szakértők helyzetértékelése is alátámaszt.

Előre hozott választásokat szeretnének, akár kétharmados Fidesz többséggel

A felmérésben részt vevő 22 válaszoló közül 13-an az előre hozott választásokat látják a legjobb megoldásnak a kínálkozó lehetőségek közül. Hatan a kisebbségi kormányzást vélik a legelőnyösebbnek, a maradék válaszok megoszlottak a többi forgatókönyv között. (Ezekre jellemzően a külföldi elemzők szavaztak.)

„Az első három opció azzal járna, hogy két évig már semmi komolyabb intézkedés nem várható a hosszú távú stabilitás és növekedés irányába, ami újabb elvesztegetett időt jelentene. Magyarország számára ez megengedhetetlen luxus egy olyan helyzetben, amikor a régiós versenyben és növekedésben teljesen lemaradtunk, ezért akár egy előrehozott választás is jobb lehet. Ha a Fidesz hajlandóságot mutatna egy hasonló kiigazításra, a lehető legjobb opció a minél hamarabbi előrehozott választás és kétharmados Fidesz győzelem lenne, mivel egyrészt egy ilyen helyzetben még akár az úgynevezett és annyira áhított (és reménytelennek tűnő) kiegyezésre sem lenne szükség, alaptörvényeket is könnyen módosíthatnak, és nem kellene a népszerűségi listákkal sem foglalkozni” – fogalmazta meg sarkos véleményét az egyik elemző, ami akár konszenzusos álláspontnak is tekinthető.

Ugyanakkor a bizonytalanság is jelen van a piacon. Több elemző is felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz kormányzati és ellenzéki teljesítménye sem egyértelmű. A nagy elosztórendszerek átalakításába a Fidesz sem kezdett bele, ugyanakkor az államháztartási hiány alattuk volt a legkisebb, és úgy csináltak lassú szigorítást, hogy ez nem volt különösebben beszédtéma.

A kisebbségi kormányzás forgatókönyvének biztosra vétele abban is látszik, hogy ez esetben egyik piacon sem számítanak reakcióra az elemzők. Ez nem csak a kockázatok beárazása miatt van, hanem azért is, mert ezt a kimenetet sem tartják katasztrofálisnak. Összességében a jelenlegi helyzet folytatódását látják benne a szakértők, de a külső támogatás kényszere miatt akár kisebb is lehet a választások előtti költekezés, mint a koalíció fennmaradása esetén.

(portfolio.hu)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #366 #370]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
362. Elküldve: 2008-03-31 20:20:14 [37.]

Az SZDSZ kilép a koalícióból

Gyurcsány Ferenc szombati beszédével felmondta a koalíciós megállapodást, így az SZDSZ üt úgy döntött, nem akarnak koalíciós szerepet vállalni a jelenlegi kormányban. A liberális miniszterek április 30-i hatállyal mondanak le.

Április 30-ával kilép az SZDSZ a koalícióból - közölte Kóka János az SZDSZ ügyvivőinek válságtanácskozása után. Az ügyvivők egyhangú döntést hoztak a kilépésről, amiért Gyurcsány Ferenc tehető felelőssé - mondta az SZDSZ elnöke. A miniszterelnök ugyanis szombaton egyoldalúan döntött Horváth Ágnesről.

Az SZDSZ elnöke szerint nem a miniszter személyéről van szó, hanem a koalíciós szerződésről. Az esetleges kisebbségi kormányzásra vonatkozó kérdésre Kóka elviekben igent mondott, de ennek hosszabb jövőt nem jósolt. Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány nélkül elképzelhető-e a koalíció, az SZDSZ elnöke kitérő választ adott, de végül kijelentette, hogy a miniszterelnök menesztése után maradhat a koalíció.

Kedden délután 2 órakor koalíciós egyeztetést tartanak, ahol az SZDSZ ismerteti az MSZP-vel az állásfoglalását – nyilatkozta Kóka János, aki közölte, hogy az SZDSZ kilép a koalícióból.

Tárgyalni akarnak arról is, technikailag hogyan bonyolítható le a miniszterek zökkenőmentes kilépése, mert az átadással nem akarnak zavart okozni. Ezen a megbeszélésen kerül majd szóba, hogy konstruktív ellenzékként támogatni tudják-e a kormány munkáját.

Kóka arra is célzott, hogy nem kizárt: egy Gyurcsány Ferenc nélküli MSZP-vel együtt tudnának kormányozni.

(hírTV)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #363] [előzmény: (361) Ellenzék, 2008-03-31 18:36:47]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
360. Elküldve: 2008-03-31 14:10:11 [38.]

KDNP: a miniszterelnöknek is mennie kell
2008.03.31 11:20



MNO
„Gyurcsány Ferencnek kellene mennie elöl és mutatnia az utat Horváth Ágnes számára” – jelentette ki a KDNP szóvivője. Halász Zsuzsa elmondta, a kereszténydemokraták egyetértenek a miniszterelnök döntésével, hogy menesztette Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, ugyanakkor a KDNP szerint ennek már régóta meg kellett volna történnie.

A KDNP egyetért Horváth Ágnes menesztésével, de úgy véli, a miniszterelnöknek is mennie kell – hangsúlyozta Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője hétfőn az MTI-nek. A Fidesz várhatóan a parlamenti ülésen fejti ki álláspontját. Mint mondta, a kereszténydemokraták egyetértenek a miniszterelnök döntésével, hogy menesztette Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, ugyanakkor a KDNP szerint ennek már régóta meg kellett volna történnie. Halász Zsuzsa hozzátette: a sorrend azonban nem jó, „Gyurcsány Ferencnek kellene mennie elöl és mutatnia az utat Horváth Ágnes számára”.

A Fidesz várhatóan a hétfőn egy órakor kezdődő parlamenti ülésen reagál majd a történtekre.

Horváth Ágnest április 30-val menti fel egészségügyi miniszteri posztjáról a miniszterelnök – ezt Daróczi Dávid kormányszóvivő jelentette be azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc és az egészségügyi miniszter négyszemközti egyeztetést folytatott a kormányfő parlamenti dolgozószobájában hétfőn reggel. A kormányszóvivő hangsúlyozta: az egészségügy átalakítását folytatni kell, a cél az, hogy az emberek jobb szolgáltatást kapjanak, és növekedjen a biztonság. Közölte: a miniszterelnök azt kéri a kormánypártoktól, hogy április 30-ig állapodjanak meg az egészségügy átalakításának további tennivalóiról és a menetrendről is. Hozzátette, hogy Horváth Ágnes utódjáról a kormánypártok egyeztetnek majd.

(MTI)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[előzmény: (359) böszme fletó, 2008-03-31 13:57:47]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
359. Elküldve: 2008-03-31 13:57:47 [39.]


Der Standard: Gyurcsány menti a bőrét

A Der Standard című osztrák napilap szerint Gyurcsány Ferenc a saját bőrét menti azzal, hogy a visszalépett a magánbiztosítók bevonásától az egészségbiztosítási rendszerbe. Az MSZP-SZDSZ-koalíció pedig utolsó óráit éli.

A liberális lap elemzője szerint az MSZP-ben uralkodó pánik oka nem a népszavazáson elszenvedett vereség, hanem annak mértéke. A Neue Zürcher Zeitung szintén átfogó elemzést közölt a magyar kormányválságról. A svájci lap szerint egy új választás kiírása a Fidesz elsöprő győzelmét hozná.




Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #360]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
331. Elküldve: 2008-03-25 22:08:48 [40.]

MSZP-frakció: nincs döntés az egészségbiztosítási reformról

Nem alakult ki többségi álláspont az egészségbiztosítási reform átalakításával kapcsolatban az MSZP-frakció keddi informális egyeztetésen. Egyelőre az tűnik biztosnak, hogy a szocialista képviselők többsége ragaszkodik a magántőke kivonásához a rendszerből - értesült a Független Hírügynökség.

Hivatalosan csak annyit árult el Varju László frakcióigazgató, hogy folyik a gondolkodás, még azt sem vetették el, hogy visszavonják a törvényt és várhatóan a párt szombati országos pártértekezletéig sem születik végleges döntés.

Az eredeti tervek szerint a szocialista képviselők kedden döntöttek volna az egészségbiztosítási reform finomításairól, ez azonban mégsem történt meg.

A Független Hírügynökség információi szerint több lehetőség is szóba került, a legvalószínűbbnek az látszik, hogy a magántőke kikerül a leendő pénztárakból. Emellett ugyanakkor felmerült, hogy a 22 (18 megyei és 4 Budapest és környéki) pénztár helyett 7 regionális pénztárat hoznak létre.

Az egészségügyi reformról legközelebb szerdán egyeztetnek az MSZP és az SZDSZ képviselői, a szocialista frakció jövő hétfői ülésén foglalkozik legközelebb a kérdéssel.

FH



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
330. Elküldve: 2008-03-25 22:05:40 [41.]

Népszavazás: Sólyom szerint a kormánynak pótolnia kell a kieső bevételeket

Sólyom László köztársasági elnök kedden aláírta a 2008. március 9-i országos népszavazáson hozott döntések végrehajtásáról szóló törvényt.

Az államfő az aláírással egyidejűleg felhívta az Országgyűlés figyelmét, hogy a népszavazás eredménye alapján a vizitdíjat és a kórházi napidíjat 2009. január 1-től kell eltörölni; az Országgyűlés ennek ellenére mindkét díjat korábban is eltörölheti, ez azonban jogilag független a népszavazás eredményétől. Sólyom László közleménye szerint a népszavazást nem is lehetett volna megtartani, ha a kérdések alapján már ebben az évben el kellett volna törölni a díjakat.

Az államfő szerint ha az Országgyűlés szabad elhatározásából, a népszavazási kérdőíveken szereplő időpontnál korábban - tehát már ez év április 1-étől - megszünteti a fizetési kötelezettségeket, akkor felelős azért, hogy döntésének egyúttal a pénzügyi következményeit is rendezze, mind az egészségügyben, mind pedig a felsőoktatásban.

(HavariaPress)





A cikket az alábbi címen találja a HírTV portálján:




Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
327. Elküldve: 2008-03-25 10:08:03 [42.]

Gyurcsány: Egyedül nem tudom végigcsinálni
A szocialisták 2009 júniusáig nem váltják le a kormányfőt
2008.03.24 14:11



MNO
A népszavazási kudarc ellenére kitart az MSZP Gyurcsány Ferenc mellett és nem váltja le a jövő évi európai parlamenti választásokig, vagyis jövő nyárig - erről döntöttek a párt balatonszemesi válságtanácskozásán – értesült az Info Rádió. A megbeszélésen Gyurcsány azt is közölte: egyedül nem tudja végigcsinálni a következő két évet.


2009 júniusáig, az európai parlamenti választásokig az MSZP nem váltja le Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt - az Info Rádió értesülései szerint egyebek mellett ez derült ki a szocialista párt balatonszemesi elnökségi ülésén.

A szocialista frakció nemcsak a kormányprogramot, de a kormányfőt is támogatja, igaz csak úgy, ha az MSZP nagyobb beleszólást kap a reformok alakulásába – adta hírül az Info Rádió. Pénteken ugyanis többen jelezték: elegük van Gyurcsány Ferenc magánakcióiból. A miniszterelnök pedig közölte: egyedül nem tudja végigcsinálni a következő két évet.

Az MSZP szombatra kétezer fős pártértekezletet hívott össze. Ezen valószínűleg már nem lesz téma a kormányprogram, de tárgyalnak az egészségbiztosítási reform jövőjéről, az SZDSZ-en belül kialakult legitimitási válságról és az MSZP helyi szervezeteinek megerősítéséről is. A pártértekezlet előtti napon, pénteken összeül az MSZP elnöksége, ott dől el véglegesen, milyen javaslatokkal állnak a párttagok elé.

A több-biztosítós modellről szóló népszavazás kapcsán a koalíció egyes értesülések szerint folyamatosan gyártja a referendum elkerüléséhez szükséges javaslatokat, leginkább olyan hibrid egészségbiztosítási modelleket dolgoznak ki, amelyekben megmarad a magántőke és az állami felelősségvállalás is.

(inforadio.hu, hírTV)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
322. Elküldve: 2008-03-19 12:32:48 [43.]

Szia!
Az a lényeg, hogy GYŐZTÜNK!!! icon32.gif


Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #324] [előzmény: (321) conan3, 2008-03-18 16:30:01]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
319. Elküldve: 2008-03-16 07:35:17 [44.]

http://www.indavideo.hu/video/Gyurcsany_untergangja


Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
313. Elküldve: 2008-03-13 13:16:34 [45.]

Gyurcsány bűnrészes emberölés kísérletében? Feljelentést tett a CJB
2008.03.13 13:00



MNO
Büntetőfeljelentést tett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészségen a Civil Jogász Bizottság. A szervezet a 2006-os őszi eseményekhez kapcsolódóan a kormányfőt gyülekezési szabadság megsértése bűntettében és sok ember életét veszélyeztető emberölés kísérletében bűnrészesként vonná felelősségre.

A bizottság felhívta a figyelmet a mindenkori magyar miniszterelnök felelősségére. Mint elmondták: ennek jegyében többen – például gróf Batthyány Lajos is – a mártírhalált is vállalták. Gyurcsány szerintük ezért nem teheti meg, hogy nem vállalja a felelősséget. A Civil Jogász Bizottság abban bízik, hogy a március 15-i nemzeti ünnepen a rendőrség nem korlátozza majd az állampolgárok kétharmados törvényben lefektetett gyülekezési jogát.

(hírTV)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #321]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
306. Elküldve: 2008-03-10 17:50:51 [46.]

BBC: A népszavazás Gyurcsány személyes vereségét hozta
2008.03.10 17:18



MNO
„Meglepően nagy vereséget szenvedett el Gyurcsány Ferenc” a vizitdíj, a kórházi napidíj, és a tandíj eltörlésére irányuló népszavazáson – írja a New York Times. Az International Herald Tribune szerint a referendum az ellenzék győzelmét hozta, a BBC arra emlékeztet, hogy a Fidesz ezúttal több embert ért el, a Bloomberg pedig azt írja: a magyarok Gyurcsány távozását akarják.

New York Times

A magyar kormány „meglepően nagy vereséget szenvedett el” a vizitdíj, a kórházi napidíj, és a tandíj eltörlésére irányuló népszavazáson – írja a New York Times. A referendumról és annak gazdasági hátteréről tudósító cikk szerzője elemzőkre hivatkozva azt írja: a Gyurcsány-kormányra mért „megsemmisítő vereség” akár azzal is járhat, hogy a kabinet akár 2010-es országgyűlési választások előtt távozhat. Az írásban megtalálható az is, hogy a népszavazással eltörölt díjakat azért vezette be a szocialista-szabad demokrata koalíció, hogy csökkentse az „Európában legmagasabb” államháztartási hiányt. „Az ezekből származó bevétel és a magyar gazdasági növekedés azonban igen csekély, ezért ezeknek a díjaknak aligha lett volna erőteljes hatásuk ezen a téren” -írja az amerikai lap.

International Herald Tribune

Elsöprően szavaztak a magyarok a vizitdíj, a kórházi napidíj, és a tandíj eltörléséről – írja az International Herald Tribune. A lap meglátása szerint ez a „jobb-közép ellenzék győzelmét és a gazdasági reformokkal próbálkozó szocialista-vezetésű kormány vereségét hozta. A cikk szerzője elemzőkre hivatkozva azt írja: a népszavazás a 2006-os zavargások után túl későn, a 2010-es országgyűlési választások előtt pedig túl korán jött ahhoz, hogy érdemben gyengíthesse Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki pozícióját.

BBC

Az angol közszolgálati rádió és televízió, a BBC honlapja pedig arra emlékeztet: az eredmény azt bizonyítja, hogy a Fidesz kezdeményezése a legnagyobb ellenzéki párt szavazóbázisánál jóval több embert elért: 3,2 millióan mondtak igent március 9-én, míg a legutóbbi választásokon 2,3 millióan adták le voksukat a Fideszre. A vasárnapi ügydöntő referendum drámai kudarc a szocialista-liberális kormány, és személyes vereség Gyurcsány Ferenc számára” - áll a BBC hírében. A közszolgálati médium a részvételi arányt „meglepően magasnak” tartja, valamint megjegyzi: így nagyobb súlya lehet a népszavazás eredményének.

Bloomberg

Csökkentek annak az esélyei, hogy Gyurcsány Ferenc a székében maradjon – kommentálja a népszavazás eredményét a Bloomberg. Az amerikai hírügynökség megjegyzi: a közvélemény-kutatások többsége rendszerint arról számol be, hogy a magyarok Gyurcsány távozását akarják, aki különösen népszerűtlen lett.



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[előzmény: (305) Cindurka, 2008-03-10 14:28:01]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
304. Elküldve: 2008-03-10 09:20:05 [47.]

Horn: A választók azt mondták, Feri, menj a p..csába!
2008.03.10 09:09



MNO
Saját koalíciós partnere sem hiszi el Gyurcsány Ferenc értelmezését az elbukott népszavazásról. Horn Gábor, a koalíciós egyeztetésért felelős államtitkár és egyben az SZDSZ kampányfőnöke meglehetősen egyértelmű szavakkal utalt arra, hogy a választók Gyurcsány Ferenc politikájáról mondtak véleményt a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről.


Kóka János és Horn Gábor az SZDSZ kampánysátrában nézte Gyurcsány Ferenc beszédét, amelyben a népszavazás eredményét értékelte a szocialista pártelnök. Gyurcsány éppen annál a résznél járt, amikor a választók motivációit elemezte. Mint mondta, voltak, akik azt mondták, hogy nem akarják a 300 forintos vizitdíjat fizetni, s ezért voksoltak.

Horn Gábor, a koalíciós egyeztetésért felelős SZDSZ-es államtitkár erre megjegyezte:

„Nem azt mondták, Feri, hanem azt, hogy menj a p...csába! Valljuk be!”

A Hír Televízió kamerája felvette a beszélgetést, nézze meg Ön is!

(Hír Televízió)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[előzmény: (301) böszme fletó, 2008-03-04 18:08:40]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
301. Elküldve: 2008-03-04 18:08:40 [48.]

Elkábított tehénként mennek Gyurcsányék a népszavazásra?
Cseh lapvélemény: A szocialisták saját létüket kockáztatják

2008.03.04 12:30



MNO
Levágás előtt elkábított tehénhez hasonlítja a referendum előtt a magyar kormányt a Hospodárské Noviny című mértékadó cseh lap.


A népszavazás előtti magyarországi helyzettel foglalkozik keddi közép-európai jegyzetében a Hospodárské Noviny című mértékadó cseh politikai és gazdasági napilap.

„Mint egy levágás előtt elkábított tehén, úgy megy Gyurcsány Ferenc kormánya az orvosi vizitdíjakról és a főiskolai tandíjról szóló vasárnapi népszavazásra. Másként ugyanis nehéz megmagyarázni azt a helyzetet, amikor a kormánypárt és a miniszterelnök a népszerűségi listák legaljára csúsznak, de közben egy tapodtat sem engednek (álláspontjukból)” – írja a lapban Martin Ehl, a magyar problémákkal is gyakran foglalkozó külpolitikai rovatvezető.

Rámutat: a posztkommunisták nem vagdalkoznak maguk körül, s nem követelik a másfél éve bevezetett reform- és megszorító intézkedések visszavonását. A szocialisták az eladósodás és a kisebbik liberális koalíciós partner nyomására így a gyakorlatban jobboldali programot valósítanak meg, és a saját létüket kockáztatják.

Az ellenzéki Fidesznek, amely a reformokról szóló népszavazást keresztülvitte, viszont a kormány bírálatán kívül nincs más politikája. A Fidesz által javasolt populista lépések inkább illenének egy baloldali, mint egy magát konzervatívnak minősítő párthoz. „Orbán, mint mindig, most is elfelejtette megmondani, hogy a (kormány által bevezetett) takarékossági intézkedések, a privatizáció, a tandíj és az orvosi vizitdíj helyett, amelyek célja a mélyen eladósodott magyar gazdaság rendbetétele, ő és pártja mit is tennének” – jegyzi meg a szerző.

„A magyarok egyszerűen különlegesek – és nem csak nyelvükkel. Mindig mást kell csinálniuk, mint szomszédaiknak. Amikor a szocializmus válságban volt, a magyaroknak ott volt a saját fogyasztói gulyáskommunizmusuk. Most, amikor Közép-Európa többi állama rekordokat döntöget a gazdasági növekedésben, a budapesti GKI gazdasági intézet úgy látja: jó lesz, ha a magyar GDP az idei első negyedévben egyáltalán pluszban lesz” – zárja írását Martin Ehl.

(MTI)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #304] [előzmény: (299) böszme fletó, 2008-02-27 14:12:13]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
299. Elküldve: 2008-02-27 14:12:13 [49.]

Fidesz: Gyurcsány ne írja alá a Déli Áramlatról szóló szerződést!2008.02.27 13:35



MNO
A Fidesz azt kérte a házbizottságtól és a frakcióktól, hogy közösen kezdeményezzék: Gyurcsány Ferenc ne írja alá a Déli Áramlatról szóló szerződést csütörtökön Moszkvában – közölte Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója azt követően, hogy Mandur László, az Országyűlés alelnöke bejelentette: nem hívják össze a parlament rendkívüli ülését. Répássy hozzátette: a frakciók csütörtökre ígértek választ ez ügyben.


Nem hívják össze az Országgyűlés rendkívüli ülését a Déli Áramlat gázvezetékről szóló orosz-magyar megállapodás aláírása miatt. Ezt Mandur László, az Országgyűlés alelnöke jelentette be szerdán, a házbizottság rendkívüli ülése után.

Elmondta: a testület ülésén nem volt egyetértés a kérdésben, ezért a külföldön tartózkodó házelnököt helyettesítve nem hívja össze a rendkívüli plenáris ülést. Hozzátette: az ülés kezdeményezésétől számítva 48 órát kell hagyni a napirend kiküldésére és annak megismerésére. Ráadásul a határozatképességet sem tudnák garantálni a frakciók.

Répássy Róbert (Fidesz) erre úgy reagált: a szabályok nem ilyen merevek, egyetértéssel ettől el lehetne térni. Répássy hozzátette: a frakciók csütörtökre ígértek választ ez ügyben. Mint mondta: az a lehetőség is fennáll, hogy a miniszterelnök parlamenti ratifikációhoz kötve írja alá a szerződést. Ezt megerősítve Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: „Parlamenti jóváhagyás hiányában arra szólítjuk fel Gyurcsány Ferencet, hogy a holnapi napon semmiképpen ne írja alá a Déli Áramlatról szóló szerződést, mivel Magyarországnak sorsát hosszú távon befolyásoló dokumentumról van szó” – fogalmazott.

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja azt az eljárást, amit a kormány folytat a Déli Áramlat ügyében – vélekedett a politikus, hozzátéve: ez a gyakorlat ellentétes a jogállamiság legalapvetőbb normáival, és a régi időket idézi. Mint mondta, a kormány az elmúlt hetekben titkos tárgyalásokat folytatott a Déli Áramlatról, amiről semmilyen tájékoztatást nem adott. A politikus szerint a hétfőn megkötött előzetes megállapodás „puccsszerű megállapodásnak tekinthető”. Répássy hozzátette: a frakciók csütörtökre ígértek választ ez ügyben.

A Fideszben él az aggodalom

Németh Zsolt elmondta: elfogadhatatlannak tartja, hogy semmiféle háttérszámítást nem bocsátottak az ellenzék rendelkezésére, és azt sem teszi lehetővé a kormány, hogy a szerződéstervezet szövegét zárt ülésen áttekinthessék. Közölte: nyitottak arra, hogy akár a Déli Áramlat kérdésében is megegyezzenek, ám ez az eljárás, amit a kormány folytat, ezt nem teszi lehetővé. Németh Zsolt – kérdésre válaszolva – azt mondta: szerinte ebben az ügyben fontos a sorrendiség, így a Fidesz az európai vezeték megépítésének adna prioritást, ami – mint hangsúlyozta – nem zárja ki, hogy egy jó feltételekkel megkötött másik vezeték is megépülhessen Magyarországon.

Németh Zsolt kifogásolta, hogy a bizottsági ülésen sem hangzott el, hogy a kormány előnybe részesítené a közös európai energiapolitikát az orosz törekvésekkel szemben. A politikus szerint a kormány úgy tesz, mintha nem lenne nagyon komoly ellentét a két gázvezeték között. A Fideszben él az az aggodalom, hogy alááshatja a közös európai energiapolitikát és a Nabucco gázvezetéket a Déli Áramlat – közölte.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy ha Gyurcsány Ferenc aláírja a szerződést, akkor mit tesznek, a fideszes politikus közölte: kaptak ígéretet arra, hogy nyilvánosságra hozzák a szerződést, így majd áttanulmányozzák a dokumentumot, és ezt követően eldöntik, az aggodalmaik mennyire megalapozottak.

Váratlanul nem tudják összehívni őket

Göndör István szerint a Déli Áramlatról szóló magyar-orosz megállapodás ügyében hisztériakeltés zajlik, a Fideszt a politikai nyilatkoztat tétel után az már nem érdekelte, hogy lesz-e rendkívüli parlamenti ülés. A szocialista frakcióvezető-helyettes a házbizottság szerdai ülése után azt mondta, a képviselőknek hetekre előre lekötött programjaik vannak, váratlanul nem tudják összehívni őket.

Jogos az ellenzék igénye

Gusztos Péter szerint az SZDSZ kész lenne részt venni rendkívüli parlamenti ülésen, mert jogosnak tartják azt az ellenzéki igényt, hogy az Országgyűlés összeüljön egy ilyen jelentőségű szerződés aláírása előtt. Az SZDSZ frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta: a Déli Áramlatról szóló megállapodás aláírását nem egyszerűen energiapolitikai kérdésnek, hanem kiemelt jelentőségű biztonságpolitikai és geostratégiai ügynek tekintik.

(mti)



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #301] [előzmény: (297) böszme fletó, 2008-02-22 06:12:06]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


böszme fletó


Tagság: 2007-08-04 19:44:47
Tagszám: #47714
Hozzászólások: 162
297. Elküldve: 2008-02-22 06:12:06 [50.]

Gyurcsány a „Fletó-ajtón” surrant be Kaposvárott
Hangos sípolással, bekiabálásokkal fogadták a miniszterelnököt

2008.02.21 20:03



MNO

Hangos sípolással, bekiabálásokkal fogadták Gyurcsány Ferencet csütörtök kora este Kaposvárott. A miniszterelnök az oldalsó bejáraton érkezett a Dorottya Hotelbe, hogy ne kelljen találkoznia az ellene demonstrálókkal.

Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza – ezen spártai sírfelirat felidézésével kezdte mondandóját Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtök délután a kaposvári választói fórumon. Ugyanezt a mondatot idézte a kormányfő az MSZP és az SZDSZ közös kampányzáróján 2006-ban.

A miniszterelnök a találkozón azt mondta: a háziorvosok biztosan nemmel szavaznak a vizitdíjra március 9-én, mert nem akarják elveszíteni azt a 180-200 ezer forintnyi bevételt, amit ez jelent. Gyurcsány Ferenc meggyőző érvek helyett ismét politikai riválisával foglalkozott. Azt mondta: Orbán Viktor gondolatai és szándékai is zavarosak.

A kaposvári hotelbe az oldalsó bejáraton érkezett a miniszterelnök, hogy ne kelljen találkoznia a kiabáló, fütyülő tüntetőkkel. A demonstrálók közül többen szidták a kormányfő védelmére nagy számban kivezényelt rendőröket. Őket a helyszínen azonnal igazoltatták.


(MTI, Hír TV



Téma: Gyurcsány takarodj! Fórum: Politika
[válaszok erre: #298 #299] [előzmény: (296) böszme fletó, 2008-02-21 08:02:09]
Haladó
böszme fletó adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 162
    / 7 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.031255960464478 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail