Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9456082/14 Témák: 18954 Tagok: 112652 Legújabb tag: Angraf Online: (69/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 1 üzenet

szeszuti


Tagság: 2008-01-13 18:17:08
Tagszám: #54323
Hozzászólások: 1
9. Elküldve: 2008-01-13 18:51:28 [1.]

Miből lett a világegyetem?
"Kezdetben vala az Íge. Az Íge Istennél vala, és Isten vala az Íge." Az Ígét nagy Í-vel kell írni, mert személyről van szó, és hosszú Í-vel, megkülönböztetendő a nyelvtani igétől. Egy kiterjedés nélküli (nulla dimenziós), transzcendens (nem anyagi), megnyilvánulatlan (omnipotens) időforrás, létező okforrás (Énok), a Mandu. Ő az, Aki minden további létező és teremtett dolog legelső oka. Ő maga nem teremtetett, hanem öröktől fogva van. Az idők kezdete előtt is vagyon és az idők végezete után is leend. Mivel megnyilvánulatlan, nagyon nehéz róla bármit is mondanunk, mert önmagában lévő, páratlan, mással összehasonlíthatatlan. Ő az Első Egyetlen.

Hogyan keletkezett a világegyetem?
Amikor a Mandu elkezd megnyilvánulni, furcsa mód 10 darab, egymás számára létező okforrásként jelenik meg az őskáoszban, az idők kezdetén. Ők az Istenek, a Binduk, az Énokok. A kezdeti interakcióik, kölcsönhatásaik alakítják ki az őskáoszt, a tértelen, csak ősidőből álló létezési eseményteret, ami a végtelenségig tágul, alapjául szolgálva minden későbbi teremtésnek.
Az őskáosz feneketlen mélységében két okforrás megfelelő sebességű és irányú találkozása szüli, hozza létre (szerencsés módon) a téridőt, a térszerán nevű időhurkot (nagyon rövid idővisszacsatolást). Ez a két okforrás az Ősatya (Öregidő Isten) és az Ősanya (Nagy Anya). A téridő (monász, Fiú) a "hely" az őskáoszban, egy spirálgömbszerűen csavarodó, 5+1 egymásba ágyazott hullámteret tartalmazó időzóna. Forrását Mindenhatónak is nevezzük, hullámterét pedig univerzumnak (világtojásnak).
Ebben jönnek létre a fotinók (fénykvantumok), az anyagi részecskék (különböző méretű neutronok) és a lelkek (isteni, emberi, állati, növényi). A neutronok a fotinók gerjesztő hatása miatt elbomlanak protonokra és elektronokra, így keletkeznek az atomok, kémiai elemek, majd belőlük a molekulák. A lelkek struktúrálisan hasonlók a neutronokhoz, de jóval nagyobbak és bonyolultabb belső szerkezetük, információ tároló rendszerük van.
Az univerzumban annak egész létezése folyamán (szüntelenül) keletkezik és elbomlik (megszűnik) a fény, az anyag és a lelkek. Mindezen létezők időszálakkal kötődnek a teremtőjükhöz, végsősoron az első (központi) térszeránon keresztül az Ősatyához és az Ősanyához. Az időszálakon keresztül minden létező rendszer időtlenül gyors, azonnali információs kapcsolatban van egymással. Az időszálak egy dimenziós univerzumát nevezzük Életfának vagy Világfának.
Az univerzum folyamatosan keletkezik a közepén, és kifelé árad gömbszerűen (a fehér lyukakból, amiket az égen csillagoknak látunk), majd egy határtávolságon túl minden megsemmisül. Itt van a világbuborékunk fala, a Nagy Vonzó, egy tömör (koromfekete) neutronpáncél. Gyakorlatilag egy labdaszerű, óriás fekete lyuk belsejében élünk, ahol a galaxisok kifelé repülnek a fal vonzása miatt. Minden ami odaér, palacsintává lapul a felszínén és megsemmisül.
A téridőt az univerzum célirányos fejlesztése során a Mindenható kibővítette előbb egy, majd mégegy hipertérrel. Így három párhuzamos téri rendszer létezik egymásba ágyazottan, egy közös átjáródimenzióval, vagyis az egész 15+1 dimenziós. Az egyes forrásrendszerek több dimenziószintet léteztetnek önmagukban, 1-től 5-ig. Az egészet legfelül átfogja egy 6. dimenzió is, az istenek világa, ahol már nincs anyag csak fény.
forrás: http://esemenyhorizont.uw.hu/


Téma: A világmindenség keletkezése.Saját elméletek a dologról. Fórum: Tudomány
[válaszok erre: #10 #11 #12]
Zöldfülű
szeszuti adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 1
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.004345178604126 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail