Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Új üzenetek :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9394750/24 Témák: 18177 Tagok: 110988 Legújabb tag: davidjohn6366 Online: (75/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 21 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 511 üzenet
 654. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-12-18 23:23:57 [1.] 
"Zárszóként, és csak úgy érintőlegesen a témához még annyit, hogy sem a Faszbúkot, sem semmi hasonló lúzermágnes hülyelájkolós-szarságmegosztós-önlejáratós baromságot én nem használok. Egyrészt mert messze nem ízlésem szerint valók, másrészt meg majd bolond leszek akár szűkebb, akár tágabb értelmezésű magánügyeimet közszemlére tenni.
Ilyen tekintetben remekül elboldogulok én offlájn is. "
Ezzel így vagyok én is, eszembe sem jutott eddig Face kirakatba bejelentkezni és sajnálom azokat aki ezt teszik. Ami a többit illeti nem szoktam betojni, csak dühít, hogy jogi biztosítom arról biztosít, nem lesz képes megvédeni senkit, ha a véleményének hangot adva, majd atrocitás éri. Informatikai ismereteidhez, pedig ezúton szeretnék gratulálni.


Téma: Sztrájk Fórum: M3
[előzmény: (653) dulifuli, 2012-12-18 12:23:30]
 651. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-12-17 01:25:10 [2.] 
Azon túl, hogy mélységesen egyetértek a véleményeddel(nem először) figyelmedbe ajánlom ezt a jogi biztosítónk által küldött szösszenetet: "Facebook: oszd meg, de előtte gondolkodj!
A mai kor már elképzelhetetlen internet és különböző közösségi oldalak nélkül. A blogok és a közösségi oldalakon történő közzétételek során megnyílik a lehetőség, hogy rengeteg idegen embert engedünk be a privát szféránkba. Ha felelőtlenül tesszük közzé adatainkat, könnyen lehetővé válhat az is, hogy azzal visszaéljenek, illetve az, hogy bárki számára ellenőrizhetővé váljuk. Éppen ezért legyünk tudatos internethasználók: csak korlátozott mértékben osszuk meg a velünk történt eseményeket, vagy véleményünket.

Ez nemcsak a magánéletünk során fontos, hanem bizony a munkavégzésünk során is. Ki ne látott volna ugyanis olyan bejegyzést egy közösségi oldalon, ahol a felhasználó éppen a munkahelyét, vagy a főnökét szidja, akár nyomdafestéket nem tűrő módon? Ez egy veszélyes játék, ugyanis, ha a főnökünk, vagy kollégánk szintén ismerőseink, könnyen olvashatják ezen bejegyzéseinket. És egy-egy ilyen megnyilvánulásnak, a munkáltatót rossz színben feltüntető kommentnek bizony, akár a munkaviszony azonnali hatállyal történő megszüntetése is eredménye lehet, mi több, a munkáltató még kártérítéssel is élhet.

Ugyanis a hatályos munkajogi szabályok értelmében nem csak a munkáltató köteles a munkavállaló személyhez fűződő jogait tiszteletben tartani, hanem a munkavállaló is köteles ennek eleget tenni munkáltató irányába. Tehát ennek körében a munkavállalótól csak olyan nyilatkozat megtétele vagy adat közlése kérhető, amely a személyhez fűződő jogát nem sérti és ami a munkaviszony szempontjából lényeges. A munkáltató továbbá akkor korlátozhatja a munkavállaló személyhez fűződő jogait, ha a korlátozás a munkaviszony rendeltetésével közvetlenül van összefüggésben és feltétlenül szükséges. Itt is fontos követelmény az arányosság. Így fordulhat elő az, hogy bizonyos internet tartalmakat nem lehet munkahelyen böngészni, vagy az is, hogy a munkavégzés helye (például bolt, vagy iroda) bekamerázott. Természetesen alapvető követelmény, hogy erről a munkáltató előzetesen tájékoztassa a munkavállalóját.

A munkavállalónak szintén kötelezettsége a munkáltató személyhez fűződő jogainak a betartása, mely akár a jó hírnévhez való jogot is magában foglalja. Tehát, ha a munkavállaló negatív színben tünteti fel a munkáltatóját, és ezzel lebukik, a munkáltató azonnali hatállyal felmondhat az ilyen munkavállalónak. Ugyanis ilyen esetben elképzelhető az is, hogy a komment elér egy olyan fokot, mely miatt a munkavállaló a munkaviszonyból eredő lényeges kötelezettségét megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsított ezzel a bejegyezéssel, mely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. De ezzel még nem szűnhet meg a további következmény alkalmazása. Ugyanis, ha a munkáltató bizonyítani tudja, hogy a bejegyzés miatt őt kár érte – például megcsappant a forgalma, akkor a kártérítési igényét is minden bizonnyal elő fogja terjeszteni a volt munkavállalójával szemben.

Felmerül a kérdés, hogy ha a munkavállaló a közösségi oldalon nem a munkáltatójáról nyilatkozik lealacsonyító módon, hanem saját magáról tesz közzé kínos, mi több, lejárató fotókat, kommenteket, akkor vajon járhat-e ez a fentiekben részletezett elbocsátással?

Igen, könnyen előfordulhat ez! Hisz’ gondoljuk csak bele, hogy a munkáltatót az üzlettársak és ügyfelek is többek között a munkavállalói alapján minősítik. Egy-egy adatlapon pedig sokan nem restek munkahelyüket név szerint is megnevezni. Gyakori, hogy a munkatársak is „ismerősi” kapcsolatban állnak az illetővel. Ebből elég logikusan következik az, hogy a magáról könnyelmű fotót közzétevő felhasználóról zökkenőmentesen ki lehessen deríteni a munkahelyét. Így ezzel a felhasználó nemcsak saját magáról állíthat ki szegénységi bizonyítványt, hanem munkáltatóját is lejárathatja.

Mivel nagyon érzékeny területről van szó, melynek valóban komoly következményei lehetnek, ezért javasolt minden esetben meggondoltan közzétenni a megjegyzéseket a világhálón.
dr. Burján Zsuzsanna"
Mit bizonyít mindez? Azt, hogy látszatdemokráciában élünk, ahol a szólás és véleménynyilvánítás, csak írott malaszt, ahol a paragrafus csavargatók a mindenkori vezetés kénye-kedvére kiszolgáltatják a polgárokat, a munkavállalókat.


Téma: Sztrájk Fórum: M3
[válaszok erre: #652 #653] [előzmény: (648) dulifuli, 2012-12-06 12:39:25]
 645. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-12-05 20:10:59 [3.] 
Erre szoktam volt mondani: "szar idők, szar emberek." Csak így röviden, tömören.


Téma: Sztrájk Fórum: M3
[előzmény: (644) Alvóügynök:), 2012-12-04 16:40:42]
 2184. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-09-11 21:34:57 [4.] 
Mintha az egy tál lencse, meg valami lélek eladás esete forogna fenn, vagy tévedek?


Téma: Sajtószemle Fórum: M3
[válaszok erre: #2185] [előzmény: (2183) dulifuli, 2012-09-06 13:05:21]
 950. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-07-30 13:02:00 [5.] 
Tegnap kalandos utazással jutottunk haza a Szentendréről Kispestre. Volánbusszal HÉV-ig száraz bőrrel, kezdeti siker. HÉV 20h 03 kor elrajtolt, majd két perc múlva a tomboló viharban, mint a biztonság stabil hajója az özönvízszerű esőben a prérin óvatosan, megnyugtatóan zakatolt. Pomáz előtt korrekt utastájékoztatás mellet kis várakozás az átjárónál. Csak tippelni merem, mit látott, vagy nem láthatott a vezető a fülkében, így gondolom az ellen vonatot emiatt várta be. Pomázt elhagyva újabb üzenet: Szentistván telepnél fa dőlt a sínekre, várakozás kb. 15 perc. Semmi gond nyugiban ültünk a szerelvényen, miközben csóri vezető valamiért a hátsó vezető fülkébe ment, majd ronggyá ázva ismét előre. A 15 percnyi állás után kb. 20 perces késéssel, épségben érkeztünk be a Batthyány tére. Na irány M2-sel a Deák tér, de átszállás után újabb nem túl örömteli tájékoztatást kapunk, 21h 25-kor az M3- ason, kimarad a Határ-út megálló. Újratervezés, semmi gond Ecseri-úttól nekünk jó lesz a 3-as villamos. M3-ason viszont egész úton tájékoztatás zéró, így dilemma tárgya, kiszálljunk e az Ecseri- úton. Biztos ami biztos mi azért kiszállunk. Döntésünk jutalma egy újabb csavar, nem jár a tuja, viszont jön a pótlóbusz. Ilyen keserves, kalandos utazás után eszembe sincs, hogy fejeket követeljek, csak azt nem értem, hogy a kezdeti korrekt utastájékoztatás az É-D-i Metróra történt átszállás után miért omlott össze? Hol van ebben a BKK felelőssége? A HÉV, és az M2 viszont ötöst érdemelnek!


Téma: Illetékes elvtársnak Fórum: M3
[válaszok erre: #951]
 949. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-07-24 09:14:21 [6.] 
Mintha korábban már találkoztam volna ezzel a vezetői megközelítéssel, még Antall Attila idejében. Ha lenne a tarsolyomban valami tuti jó munkahely máris élnék a felkínált lehetőséggel, őszintén válaszolnék a kérdésekre, amiben - tartok tőle - Bolla úrnak nem lenne nagy öröme. Sajnos egyelőre nem tehetem, mert nekem is jönnek ám a sárga csekkek. Azért annyit ígérhetek, egyszer még eljöhet az ideje, hogy kíváncsiságát kielégítsem, addig is legyen türelemmel.


Téma: Illetékes elvtársnak Fórum: M3
[előzmény: (948) Kingweb, 2012-07-17 14:42:23]
 2181. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-06-29 02:47:25 [7.] 
Szerintem egy munkaszerződést szíve joga a cégnek nem meghosszabbítani, és még csak meg sem kell indokolni. Azt, hogy ezt sárdobálással körítve így megtették, az a döntést hozókat minősíti. Azt ugyanis, hogy valaki netán a munkából elkésik nem főben járó vétség, mutassanak valakit, aki még nem járt így. Ugyan ez a véleményem a sebességtúllépésről is. Mentem már 22-es busszal, amelyik 70-es tempóval döngetett a Budakeszi úton lefelé. Láttam olyan sofőrt is aki könyvet olvasott vezetés közben, ami azért nem semmi! Kicsinyes (hosszú)bosszú ami itt történt, ennyi az egész, "csak" közben elvesztette valaki a munkahelyét. Maradjunk tehát annyiban, hogy bármikor, bárkire rá lehet így szállni, ha az a cél, hogy ki lehessen rúgni.


Téma: Sajtószemle Fórum: M3
[előzmény: (2180) Kingweb, 2012-06-22 13:18:20]
 2366. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-06-29 02:28:05 [8.] 
Két lehetőség között lehet manapság választani: nyalni, vagy nyelni, kinek, kinek gusztusa szerint.


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[előzmény: (2365) dulifuli, 2012-06-22 00:43:26]
 2364. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-06-20 14:15:20 [9.] 
Baráti kézfogáson túl jó páran semmit sem kaptunk. Aki pénzt is kapott az sem volt túl boldog. Az egyéb ilyenkor szokásos eszem, iszom már a múlté. Volt egyébként köztünk 30, 35, 40 éves törzstag is! Erről jutott eszembe, hogy otthon elővegyem nagyapám hajdan volt 40 éves törzsgárdatagsági, és nyugdíjas búcsúztatásáról készült fényképeket. A MÁV Landlerájban a kisöregnek, aki "csak" egy mezei bognár volt külön kis ünnepséget rendeztek a munkatársai körében a nagy műhelyben transzparanssel, ahol egy vicces karikatúrával ajándékozták meg, majd a cég ebédlőjében pezsgővel fehérasztal mellett, köszönték meg neki, a végig dolgozott 40 évet.


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[válaszok erre: #2365] [előzmény: (2363) speaker77, 2012-06-15 16:14:58]
 2362. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-06-15 10:52:42 [10.] 
Ma kiosztották a törzsgárda okleveleket. Azoknak a szerencséseknek akiknek március 1.-évvel fordult a jubileumi éve anyagilag is el lettek ismerve, akik később jöttek, csak oklevelet kaptak kézhez. Szégyen gyalázat, hogy így becsülnek meg bennünket, mondtam átvétel közben főnökömnek. Köszönjük cégvezetésünknek, Tarlósnak, és a szakszervezetnek.


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[válaszok erre: #2363]
 2361. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-05-25 10:58:19 [11.] 
"Az hagyján, hogy KSZ-ben el lehet térni lefelé is, mert esetleg van rá mód a tárgyalás során, hogy valahol, valamilyen formában egy negatív elmozdulásért cserébe kapsz pozitívat máshol," Amit majd később egy tollvonással elvehetnek, és a negatívnak örülhetsz. Na kösz ebből nem kérek, még gondolat szintjén sem!
"A szörnyű az, hogy egyéni munkaszerződésben is el lehet térni,"
Igen nekünk szörnyű lehet, nem úgy mint azoknak a vezetőknek, akik annó egyéni munkaszerződésükben kialkudtak maguknak a KSZ-en felül különböző apanázsokat, megspékelve horribilis összegű végkielégítésekkel. Én mindenesetre annyiban híve lennék olyan egyéni munkaszerződésnek, melyben érvényesülne az iskolai végzettségtől , és szakmá(k)tól kezdve a gyakorlati idő, a végzett munka minősége


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[előzmény: (2357) médmfsz, 2012-05-15 10:44:56]
 2360. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-05-25 10:37:36 [12.] 
Szia! Köszönöm a tájékoztatót. Én azóta nem vagyok szakszervezeti tag amióta az érdekképviselet nem lépett fel az ellen, hogy a SPAR, és a CBA el tudta érni, hogy megkínáljanak minket az előnytelen tikettjeivel. Mostanra megoldódott ez a problémám is, semmilyen tikettünk nem lett. Az eseményeket követve az akkori döntésemet azóta sem bántam meg, de azért figyelek hátha lesz még a támogatásomra méltó szakszervezet a valamikori jövőben. Mindettől függetlenül úgy döntöttem, újra vodás leszek, a régi számom (vissza)hordozására lépést tettem.


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[előzmény: (2359) Kingweb, 2012-05-24 19:37:21]
 2358. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-05-24 12:59:35 [13.] 
Többen kaptunk a Vodafone választására buzdító SMS-eket. A szakszervezet által elért kedvezményekkel azok is élhetnek akik nem tagjai a szakszervezetnek? Nem mintha befolyásolna a váltásban, de volt aki így értelmezte kérdést, tényleg így van e?


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[válaszok erre: #2359]
 2355. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-05-09 10:35:26 [14.] 
A KSZ tárgyalásokról, és annak várható áldásairól van már valakinek híre? Állítólag lehetnek benne keményebb dolgok, mit a Munka Törvénykönyvében!?


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[válaszok erre: #2356]
 32. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-05-09 10:28:28 [15.] 
"Inkább jogerős vesztésig viszik, hogy többet fizethessenek."
Tudod, a stílus maga az ember, na meg a cég vezetése. Az mindenesetre taktikailag neked kedvez, hogy Te hajlandó vagy a megegyezésre, de hát láthatja a kedves bíró(nő), sajnos ők nem engednek.
Nálunk is hasonló a helyzet, mert egy FCSM vezér csak nem enged, ráadásul azt a 3.14csát fogadták fel ellenünk ügyvégnek, aki annak idején Abának a 20 millás búcsúajándék pénzének összekaparására,- az akácos fénymásolóinak számolgatásához - kreált két vajdasági munkanélküli nevére egy fiktív céget. A nő egyébként nem nagy penge, csak jó gyomra, vagy ki tudja mije van, hogy vevő az ilyen mocskos ügyletekhez. "Szerencsénkre" a párom volt kolléganője is perli őket, hasonló ügyben, és nem kispályás az ügyvédje, aki aztán már az első tárgyalásukon a nőcit csúnyán arcra ejtette.


Téma: Per4 Fórum: M3
[előzmény: (31) Kingweb, 2012-05-08 12:52:34]
 30. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-05-08 10:46:07 [16.] 
Szia! A keresetmódosítással, "leszállítással" vigyázni kell, mert utána már az eredeti követeléshez nem lehet visszatáncolni ! (szerintem)
A munkaügyi Bíróságon egyébként nagy lehet a kupi, mert már többször előfordult, hogy elfelejtették a következő tárgyalásra az idézésünket megküldeni. A bírónő nem győz sűrűn elnézést kérni, az ügy meg tovább húzódik.


Téma: Per4 Fórum: M3
[válaszok erre: #31] [előzmény: (25) Kingweb, 2011-02-07 14:43:17]
 29. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-05-08 10:37:43 [17.] 
Köszi! Nem dobott fel egyik történet sem, de még említeném az önkormányzati gengsztereket. Ők is a korrupcióból élnek, nem is szerényen.
Nálunk Kispesten azért van - egyes betelepült újgazdagok által- olyan szétbarmolt állapotban az egyébként műemléki védettségű Wekerle telep, mert néhány építéshatósági korrupt tetű úgy kezeli a rábízott körzetet, mintha a saját hitbizománya lenne. Ha netán a visszaéléseiket a felettes hatóságuknak jelzed, semmi esély nincs rá, hogy elmarasztalják őket.


Téma: Per4 Fórum: M3
[előzmény: (28) perry, 2012-05-08 08:42:02]
 2361. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-04-03 10:34:57 [18.] 
OK! Úgy legyen! Ámen.


Téma: P É N Z O S Z T Á S Fórum: M3
[előzmény: (2360) médmfsz, 2012-03-25 16:11:33]
 2175. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-03-19 10:15:35 [19.] 
"Ingerencia fennállta esetén kommentálási lehetőség. (Persze regisztrációhoz kötött, én még lusta voltam rá idáig. )"
Az írás jó, de elfelejti felsorolni az Aba óta virágzó pofátlan korrupciót, ami szintén lezüllesztette ezt a vállalatot. Ami a csődöt illeti, biztos, hogy eljátszottak a gondolattal a jelenlegi országrontó, de nem merik, meglépni, nem tehetik, így csak lebegtetik annak érdekében, hogy a fővárost, és a cég dolgozóit még jobban ki tudják zsigerelni. Ha majd sikerül az utolsó forintot is még kizsebelni, majd idelökik a hiányzó zsét.Téma: Sajtószemle Fórum: M3
[előzmény: (2174) dulifuli, 2012-03-14 21:56:11]
 2359. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-03-13 09:28:35 [20.] 
Arról hallott e valaki, hogy számíthatunk e idén valamennyi béremelésre? Miután anyagilag mínuszba mentünk a KSZ felmondásával, talán megpróbálhatná a szakszervezet, bruttósítva beépíttetni az év végi "pulykapénzünket", ezzel csökkentve veszteségeinket.


Téma: P É N Z O S Z T Á S Fórum: M3
[válaszok erre: #2360]
 2339. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-03-07 08:19:20 [21.] 
"A humánügyi osztály tájélkoztatása az, hogy a besegítő dolgozó csak 80 óra besegítés után jogosult a bérlet szelvényre."
Javasolnám ennek az osztálynak az antihumánügyi osztály elnevezést, mert az jobban rá illene.


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[előzmény: (2329) sentinel2, 2012-03-02 11:27:06]
 2338. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-03-07 08:13:51 [22.] 
Igen, erre szoktam mondani, hogy a pék sem a közértben veszi meg magának, és a családjának a kenyeret, vagy a zsömlét. Ezt mondtam akkor is hajdanában, amikor rám szólt a góré, mert házi használatra fusiztam valamit. Ez persze már azé a múlté, amikor a munkás cafetériája az volt, hogy néha fusizhatott valamit.


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[előzmény: (2337) Nyugdijas03, 2012-03-06 14:04:25]
 2336. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-03-05 00:32:12 [23.] 
"Ez (gondolom) csak azoknak szívás, akik közig.határon túli körzetből (pl. Szentendre, Ráckeve, stb.) járnak be, mert a kiegészítő megvétele már saját zsebre fog menni..."
Talán mégsem így lesz, mert nekik 85%-os térítést is kell, majd adni a helyközi bérlet után is, sőt az új közlekedési törvény, ha nyáron életbe lép, akkor a helyi, és helyközi bérletek 85%-os térítésére fogja az összes munkáltatót kötelezni, így a BKV-t is. Ha ez valóban létrejönne, már nem is lesz akkora tétje az ingyenjegyeknek, legfeljebb a nem dolgozó családtagok esetében jelenthet veszteséget, persze azért sok kicsi, sokra megy.


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[válaszok erre: #2337] [előzmény: (2328) LoviGabi, 2012-03-02 10:28:02]
 2327. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-03-02 08:53:23 [24.] 
"Ha besegítek akkor saját pénzemen mehetek dolgozni. "
A kutyák szájából kirántott kinézetű faxon, ha jól értem, azt írják, hogy a besegítő dolgozónak megtéríti a cég a bérletet, csak előtte vegye meg.


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[válaszok erre: #2328] [előzmény: (2317) sentinel2, 2012-02-27 16:39:49]
 2326. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre 2012-03-02 08:43:18 [25.] 
Még frissebb: febr 29.-i dátumú faxon ideköpték az illetékesek, hogy a dolgozók bérlete telepbelépővel érvényes, a családtagok vegyenek bérletet. A határidő, és a stílus maga a BKV vezető ember. Nem is vártam ezektől az agyhalottaktól többet, de azért kérdezem: hány hét kellett ahhoz, hogy az utolsó pillanatra kiizzadják magukból ezt az óriási ötletet? Véleményem szerint, normális, emberi határidőn belüli intézkedés számukra- szokás szerint- ismeretlen, és úgy látszik megkövetelhetetlen.


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[előzmény: (2316) perry, 2012-02-27 15:33:13]
 Találatok száma: 511
    / 21 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.016641855239868 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail