Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Új üzenetek :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9270660/40 Témák: 17596 Tagok: 109070 Legújabb tag: Kutya13 Online: (61/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 8 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 199 üzenet
 44084. zizegő  |   Válasz erre 2019-09-13 21:39:52 [1.] 
Péntek és 13...🐾 😜

Nem ijedtünk meg tőle, sőt...

Bár voltak adományozók, sétáltatók és csupán csak érdeklődök a menhely élete iránt, mégis egy szuper napot tudhatunk magunk mögött.

Andival megint kettecskén indítottuk a napot, majd felmentő seregként egy személyben megérkezett Gál Niki hozzánk, hogy oldja magányosságunkat és besegítsen nekünk. 😍

Két legény is meglepett minket a délelőtt folyamán, Gergő és egy vadi új 50 órás diákönkéntes is, Sebi.

Sebi Budakalászról biciklizett ki hozzánk 😮 és amikor megkérdeztük, hogy miért pont Csömörre, azt válaszolta, hogy a mi menhelyünk volt az iskola által megadott lehetőségek közül a legszimpatikusabb neki. Rögtön megkedveltük a fiút! 😄

A két fiú bemelegítésként rögtön megkapta, mivel Gergő már tapasztalt sétáltató a Sissy - Max párost, hogy jól lefárasszák két hiperaktív kutyánkat. Ez sikerült is nekik, mert a patakig vitték két pancsoló bajnokunkat, így aztán visszaérkezéskor mindkét kutya rögtön eldőlt a kennelben és csendesen szemlélődött az etetésig.

Ma kinézett hozzánk Széna/Plexi bácsi is, aki most Bogit vitte el sétálni és nagyon elégedett volt új sétapartnerével, gondolom Bogi is ezen a véleményen lehetett, bár ő nem mondta. 🙂

Adományokat is kaptunk, így Forró Kriszti miután olvasta a beírást egy nagy zsák jó minőségű kölyöktáppal érkezett (köszönjük!!!) és természetesen magával hozta kisfiát Levit, így végre láthattuk "igaziból" is, nemcsak fényképen. 😍

Krisztin kívül egy fiatal pár is hozott száraz tápot nagy és kis termetű kutyáinkra is gondolva, illetve egy karton nagy konzervet és szalámit. Nem kutyát kerestek, csak a fiú édesapja Csömörön él, tőle hallottak a menhelyről és kíváncsiak voltak hogyan zajlik itt az élet. Körbe néztek, meghallgatták a kutyák történetét, megsimogatták a kíváncsiskodó bundásaink fejét és a búcsúzáskor jelezték, hogy legközelebb sétáltatni is jönnek majd.

Pankát még tegnap Era átköltöztette Lajka mellől Bogiékhoz, mert ideje nagy részét a kutyaházba bebújva töltötte, mivel Lajoskánk szépen mondva egyáltalán nem hagyta érvényesülni.

Bogiék mellett lenyugodott, bár az etetésük így elég kaotikus volt, mert mindenki a másikét akarta megenni és mivel Panka és Pircsi még kölyöktápot kap, nem árt benn maradni náluk ilyenkor.

Max és Sissy szigorúan külön evett és figyelni kell Helláéknál is, mert Rufi időnként morcosan viselkedik mostanában.

A "Durcis" kennelben ma Andi volt a gardedám, ugyan Fődurcink ki nem szállt az öléből, azért a két másik törpének is jutott szeretet, no és az etetésnél is finom falatkákkal kényeztette őket.

Niki az "A" betűs kölykök kenneljét rakta rendbe és persze ők sem maradtak ki a dédelgetésből. Versenyeztek is rendesen Niki kegyeiért, hogy minél több simit bevasaljanak tőle.

Aggódó énem ismét elő tört belőlem (gondolom, ezen már senki nem lepődik meg 😜) és a kölyköcskéknek puha fészket készítettem az egyik kutyaházba, amit boldogan vettek birtokba. Igaz, a nappalok még melegek, de az éjszakák már egyre hűvösebbek, legyen hova bekuckózni nekik, ha fáznak. Egyébként sok felnőtt kutyánk példát vehetne róluk, mert csak a forgácsba végzik el dolgukat, öröm náluk a takarítás.

Részemről Csocsival próbáltam kapcsolatba lépni, több-kevesebb sikerrel, ami a videón is látszik. Mivel harci tacsink ideje nagy részét továbbra is a kutyaház tetején tölti kurta lábai ellenére, tovább építettem és stabilizáltam neki a "lépcsőjét", hogy ne történjen baleset. Elég magányos szegényke abban a hátsó kennelben, de jó lenne, ha ő is beljebb kerülhetne!

Húúúúúúúúúú, most látom, hogy megint hosszúra nyúlt a beszámolóm, szóval gyorsan befejezem, de még valami.

A szokásos fertőtlenítésen kívül Andi kifertőtlenítette az összes jelenleg üres kennelt, a kőházat és a faházat is a berendezéssel együtt, mivel nemsokára új kutyák érkeznek a menhelyre. No, és természetesen nem hagyta ki az udvart sem. 👍

Köszönjük a mai segítséget Nikinek, Gergőnek és Sebinek!😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44083. zizegő  |   Válasz erre 2019-09-12 22:26:59 [2.] 
Szöllösi Erika beszámolója:

CSÜTÖRTÖK

Sziasztok!
A mai napot valahogy úgy jellemezném hogy nagyon jó.
Mariann és Erzsink segítséget köszönöm.
Masni gazdinál!!
A lehető legjobb idő volt ami létezik.
Voltunk sétálni Maja, Csoki, Mangó, Szöszi, Joccc, Nasi, Durszinea, Bogi és Pircsi.

Igazán kellemes szép pörgős nap volt.

Sziasztok!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44082. zizegő  |   Válasz erre 2019-09-12 22:24:31 [3.] 
Halász Barbi beszámolója:

Szerda

Ma csodalatos időben Krisztinával egy csodás, igazi kényelmesen kutyázós, de tevékeny napot zártunk kettecskén.
Főbb történések.
Sissi összecuccolt Mexszel.
Hatalmasakat játszanak ,bent sincs gond a kennelben, kivéve természetesen, ha kaja időre kerül a sor, Sissi behárpiásodik.
Szigorúan külön etetés javasolt, de jutival szépen visszazárhatóak.
A két "A" betűs manó bekerült a kennelsorra, lássanak már valamit a világból!
Nagyon elvezik a szellős otthont és a szép kilátást.
Pircsi es Bogi szobatársak lettek, igaz csak szombatig. Bogi talált egy sípolós játékot valahol, a nap nagy részében azzal nyomatta. Addig sem nyalja az osb-t szegény drágaság.☹
Az egyedül maradt siheder - talán Panka - brutálisan el van kenődve. Egész nap szűköl és minden kutyától fél. Végül Lajkával összeköltöztettük és kezd oldódni. Már játszottak egy kicsit a kennelben is.
Végig Vectraztuk és féreg hajtottuk az egész bandát!
Kivéve természetesen a 4 kutyaegeret.😎
Őket majd valaki hozzáértő...
A nap végén fésülgettem Hellát, sétáltattuk Szöszéket és elvittük Barkát gazdihoz.
Köszönöm a részvételt Kriszti!❤👄
Puszipacsi🐾


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44081. zizegő  |   Válasz erre 2019-09-12 22:15:15 [4.] 
Szöllösi Erika beszámolója

KEDD

Sziasztok.
A mai nap simulékony és probléma mentes volt. Sajna megint tök egyedüli egységben forgolódtam saját magammal. De a jó hír hogy volt gazdijelölt nézelődni és Barkát szeretné. Csilla, remélem sikerült elküldenem a pontos címet. A most már három Durci- Duli-Fuli nagyon szépen ettek csak taktikázni kell velük. Durcinak kint, a másik két őrző-védő a házban egy tálból.

Hát ennyi a mai nap. Sziasztok.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44079. zizegő  |   Válasz erre 2019-09-06 23:14:42 [5.] 
Péntek...

Andival ketten indítottuk a napot a menhelyen, amihez kellemes napsütéses idő társult.

Pál Laci jelenleg szép autókkal és a posztjai alapján bájos leányzókkal 😜 tölti az idejét külföldön, így ma hiányzott a társaságból.

Andi rögtön neki indult a kutyáinkkal sétálni, én pedig bent tevékenykedtem. Egy ideig csendben tettünk-vettünk, amikor először Juhász Zsófi, majd Kozma Mariann is feltűnt a színen, így aztán négyesben rögtön pörgősebb lett az életünk és persze a kutyáké is.

Barika és Bandi szomorúan fogadtak reggel minket a kennelben a kalapkájukkal a fejükön, nem úgy Pircsink, mert őt még ez sem tartotta vissza a bolondos ugrálástól. Úgy verte a faház oldalát, hogy először is őt engedtük ki az udvarra egy kis futkározásra, majd később Zsófi könnyű sétára vitte kajla kisasszonyunkat. Bandi a kalap ellenére valahogy leszedte a kötést a sebéről, mert a takarításnál megtaláltam. A sebét nem bántotta.

A sétákra és az etetésre levettük róluk a fejfedőt, de utána mindhárman szigorúan visszakapták, aminek nem örültek túlzottan.

Csocsi a kinti kennelben már nem ugat egyfolytában, a seprűtől viszont nagyon tart, úgy látszik kaphatott vele ott, ahonnan elhoztuk. Szerencsére szépen használja a forgácsot, így nem kellett sokat takarítani nála. Ebédre konzervet adtam neki, mert a tegnapi száraz tápos kajája megint ott volt a tálban, meg sem kóstolta. Tudom, nem kellene kivételezni kutyáinkkal, de úgy gondolom, hogy nála talán a tele pocak érzése is hozzá segít majd a bizalom fejlesztéséhez. 😀 Legalábbis remélem!

Az "A" betűs kölykök bár a számuk most már háromra csökkent, még mindig rengeteg vizet isznak, üres volt az itatójuk reggelre. Az étvágyuk jó és a végtermékekkel sincs semmi baj.👌

A lányok dél körül hazaindultak, de rögtön váltotta őket egy fiatalember, aki másnapokon már járt kinn a menhelyen, nem biztos, de ha jól tudom Gergő a becsületes neve. Sétáltatni érkezett és mivel volt még egy kis időnk az etetésig, Rufi rajongóként (végre!!!) először őt, majd Jocit, végül még Maját is elvitte sétálni, mert szerinte kérte a szemével, hogy vigye ki őt is.😂

Maja nagyon boldog volt, hisz így, ma neki kétszer is kijutott a sétából, el is fáradt rendesen.

Ramikánk lábacskái nincsenek túl jó állapotban, náluk nem kísérleteztünk a sétával, Lénával együtt csak a kifutóba engedtük ki őket bóklászni.

Zsebi, Kacor és Kaján viszont Andinak és Zsófinak köszönhetően jó nagyot sétálhattak a környéken.

A nap méltó befejezése volt, hogy Bognár Virággal gazdihoz szállítottuk Archie-t próbaidőre.

Ezúton köszönjük Zsófinak, Mariannak és Gergőnek a segítségét! 😍

Jó éjszakát Mindenkinek! 🌙


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44078. zizegő  |   Válasz erre 2019-09-06 23:12:41 [6.] 
Halász Barbi beszámolója:

Szerda.

A mai gyönyörűségesen szép napot édes hármasban töltöttük kedves sporttársaimmal. Majdnem végig, mert egy röpke setire kilátogatott hozzánk Marci és Lili, természetesen Ricsiékkel andalogtak.😍
Szevi is setizett, Majával, Nasival és Mangóékkal,c sak azt nem hívhatjuk andalgásnak.😁
Én fordultam párat a műtöttekkel, két alomkutya került sorra, Pircsi és Bandi.❤❤❤
Egyszerűen mindkettő fantasztikus,szerencsések a leendő gazdik. Titokban sírtam is kicsit, miközben Bandit puszilgattam...😞
Az új vérebek elég nevetséges külsővel rendelkeznek. Legalábbis számomra. A kinti szuper vérebhez természetesen Szevi ment be, előszór ismerkedni majd aztán takarítani. Előszór ugatta, de takarításnál már meg sem mert mukkanni. Szevi kisugárzása hatott.😂
A 3 siheder rendesen szétszedte a vatelines takarót, ami bent volt náluk, az egyik hányt is egy kis tölteléket. Kiszedtük. Továbbra is oltári hangosak, és egész nap gyötrik egymást. Ezt csinálják a szomszédaik is, Jamesbondék. Brutálisak.
Durcika társ híján egész nap a nála levő kabátot rágicsálta.
Szegény Bogi meg állandóan az osb lapot nyalja....olyan szomorú látvány.☹
Legszívesebben elküldeném videón a volt gazdájának, a hárfaművésznőnek.
Hellát elkaptam és kicsit kikefélgettem a szőrét, láthatóan nagyon tetszett neki. Ezentúl mindig ki fogok menni hozzá és megpróbálom kizökkenteni abból az őrült rohanásból. Cuki volt.
Kriszti összekészítette holnapra az oltani valókat, Mikivel lefixáltak.
Főztem rizst, jó sok maradt is.
Eltemettem egy kis mókuskát az avar alá, az út közepén volt halottan. 😢Szerintem elütötte valaki szegénykét.😡😠
Az idő ennél csodásabb nem lehetett volna.
Mindenkinek nagyon köszönöm a részvételt!
Puszipacsi.🐾


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44077. zizegő  |   Válasz erre 2019-09-06 22:58:42 [7.] 
Szölösi Erika beszámolója:

KEDD

Sziasztok.
Amilyen a mai nap volt sajna kicsit olyan a hangulat. KONKRÉTAN vizenyős!! Mariannal (köszönöm) ketten probálkoztunk a szinte folyamatos esőben.De mint mindig minden megoldható.
Tehát sok sztori nem alakult ki.
Azért még séta így is volt.
Akik sétáltak Maja Bari Max Nasi Durci .
Egyszóval a nap kicsit lapos volt.
Remélem holnap jobb lesz.
Sziasztok.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44076. zizegő  |   Válasz erre 2019-09-06 22:57:54 [8.] 
Hétfőőőőőőőőőőőőőőőő

Edina szabadságon van, Tóth Évi pedig megkért, hogy ma én írjam a beszámolót, szóval megint itt vagyok 😜.

Annak ellenére, hogy igazándiból azt hittem Tóth Évin kívül ma nem igen lesz velem senki, szerencsére tévedtem.

Velünk volt Paksy Ágika, Kundra Mónika, sőt még Pál Laci is beugrott elutazása előtt hozzánk.

Így aztán nekik köszönhetően kutyuskáink mégsem szorultak be csak a menhelyi kifutóba, hanem többen is sétálhattak.

Újfalusi Kriszti is kiszaladt a menhelyre és elvitte Csillagot csípőszűrésre. Csillag elég bágyadt volt még a visszaérkezéskor, így külön kennelbe tettük. Mire indultunk haza addigra már a régi Csillag lett, így kapott enni, majd visszaköltözött imádott Ricsikéjéhez, nagyon örültek egymásnak.

Másik szerelmespárunk esetében Durcikánk heves küzdelme Bandi kegyeinek megszerzéséért ma viszonzásra lelt. Mi viszont emiatt arra következtetésre jutottunk, hogy Durci tüzelni kezdett. 😁 Így kénytelenek voltunk mielőtt a nász beteljesedik, szétszakítani őket és Bandit másik kennelbe költöztetni.

Barka nagyon örült új lakótársának, örömében körbeugrálta és hízelgett neki, de mivel Bandink szívét addigra a kistöpszli csajunk már elrabolta, egy idő után feladta és továbbiakban békében feküdtek a kennel két oldalán.

Bízom benne, hogy Barka étvágya így talán visszatér, mert a tegnapi kaja érintetlenül volt ott a tálkájában reggel és a maihoz sem nyúlt hozzá. Igaz, mostanában Tarka mellett sem nagyon evett, bármivel is kínáltuk. 🙁

Mini harci ebeink rendbetételét Tóth Évi vállalta magára, Süti és Picur már kézből esznek 👍, de Csocsinak még fenntartásai vannak az emberekkel szemben. Évi ötlete, hogy a kutyaház mögé tegyünk majd autógumit, holnap megvalósul, mert így nem tud majd elbújni mögé, ha valaki bemegy a kennelbe. Egyébként "vadtacsinknak" is inkább csak a szája jár, a szeretetteljes törődés meggyőzi majd őt is arról, hogy nem minden ember rossz és gonosz.

A délelőtt folyamán még mindig nagyon meleg volt, ez főleg idős kutyáinkat viselte meg, de szerencsére délutánra már feltámadt a szél és hozott egy kis enyhülést. 💨

Nagyon köszönöm Ágikának, Évinek, Móninak és Lacinak a segítséget! 👌


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44075. zizegő  |   Válasz erre 2019-09-06 22:55:30 [9.] 
Vasárnap Erika és Laci Nap

Ma nagyon sok látogató, sétáltató volt, biztosan kihasználták az iskola előtti utolsó napot :)
Gazdijelöltek, akik érdeklődtek, konkrétan nem döntötték ott, de azóta telefonon visszaszólt egy család, akik Pircsi mellett döntöttek, jövő hét végén mehet is 🥰
Bea elvitte az egyik A babát gazdihoz, így még 3an ketesnek Gazdit, 1 lány 2 fiú.
Kutyusok jól vannak. Nasi megismerkedett Maxszel a kifutóban, de sajnos úgy tűnik sok volt neki a vehemencia, így egyedül maradt. Miniterminátorokat, tacsit és pincsereket is gond nélkül takarították ki, kis kajával hívogatták is őket, persze félnek, de úgy tűnik napról napra jobb a helyzet :) .
Durcikánk ma nagyon jó kedvű volt, Erika szerint bármit meg engedett volna, én ha kint vagyok sokat dajkálom és ahogy látom a fotókon más is, szerintem nála ennek nagy eredménye van, de azért még kapkodós, de nem harapós (tegnapi sétánál is egyszer odafordult, de tudták az instrukciókat, így nem történt semmi).
Tegnapi maradék husit megfőzte és odaadta Era.
A tegnapi csoportról egy videót csatolok a mai naphoz.
További szép estét!

Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44074. zizegő  |   Válasz erre 2019-09-06 22:54:35 [10.] 
Bognár Virág beszámolója:

Szombat🌞
Reggel kiszaladtunk a piacra Gabriella Ráczcal, hogy ma friss, főtt csirke legyen az ebéd. Gabi vett 20 kg farhàtat, ami maradt azt betettük a fagyasztóba, még két adag van. Köszi Gabi!😘
Fél 9-kor Krisztina és Bea kicuccolt a rendezvényre, vitték Bandit és két kicsit az A alomból.
Megérkezett Csilla és Erzsi is, meg egy kis késéssel a mai dm csapat. Eltévedtek, másik úton mentek , először egy kitenyésztőnél kötöttek ki.😁
Akit csak lehetett, vittek sètàlni, mindenki lógó nyelvvel ért vissza. Kutya is, ember is.🌡
Köszönjük, hogy jöttek!😍
Volt két 50 órás segítőnk is, egy testvérpár, sétáltattak, takarítottak, szeretgettek. Ahogy kell! 😁
Pálma leendő családja is kilátogatott egy kis sétára, ismerkedésre. Már nagyon várják, a gazdi, a Nagymama jövő héten jön haza.
Mivel Pálma nem szeret egyedül lenni, olyan bánatos volt, átköltözött Bogiekhoz.
Közben kiválasztotta egy idősebb pár Tarkát, akit Csillàèk el is vittek Szilasligetre délután.
Most Barka van egyedül, ő a szomorú. 🤔
Nasit átraktam Kacorèk régi helyére, mert az a hátsó kenel nagyon meleg.
De Nasi sem a régi, pedig egész nap szeretgették, sètàlni is volt.😓
4 után Csillàèk még a D-ket is elvitték a gazdikhoz, üres a faház, csak holnap rendbe kell tenni. Erika Kunné!😘
A tacsi bujdokol a ház mögött, nagyon félős, a hangját hallani, de, ha oda megyünk, akkor elbújik.
A fekete pincsernek be nem áll a szája! Kis pukkancs. De azért kíváncsi mind a kettő, jönnek a rácshoz ismerkedni.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44073. zizegő  |   Válasz erre 2019-08-30 22:43:44 [11.] 
Péntek...
Hármasban kezdtünk Andival és Pál Lacival a mai napon.
A konyhába való belépéskor, rögtön Lacinak akadt dolga, mert a mosogató alatti vízvezeték bekötése (bocsi, ha nem használok szakszavakat) elengedett és elég szépen fröcskölt belőle a víz. A gyors elzárása az aknában, a konyhaszekrény jócskán elázott alsó részének kipakolása után, Laci neki állt megoldani a problémát. Sikerült ideiglenesen orvosolnia, de jó lenne egy vízvezeték szerelő is, aki a megfelelő szerszámokkal véglegesíti.
A kinti csap (piros) elzárójának is átszakadt a menete, ezt már Laci nem tudta megcsinálni alkatrész híján, bár még elzárható, de ki tudja meddig?
Lacink ezenkívül még megerősítette a "négyes" sarokkenneljének ajtaját, mert folyamatosan kidugdosták a kölykök a fejüket a lyukon, a téglát kilökve. Pihenésképpen pedig tovább kereste az az "inkák kincsét" az udvaron 😜, komolyra fordítva a szót árkot ás, hogy a nagyobb esők után Rufuszék és a klotyó felé ne álljon meg a víz, hanem kifolyhasson a kerítésen kívülre.
Még javában folytak a javítási munkálatok a konyhában, amikor megérkeztek az M&M lovassuli gyerekei Balogh Anna vezetésével. Így aztán menhelyünk igazi méhkassá változott. A kutyák ugattak, a gyerekek zsongtak, szóval amolyan olasz családi hangulat alakult ki pillanatok alatt.
No, nem tartott sokáig a hangzavar, mivel a gyerekek a már tőlük megszokott módon, feladatukat komolyan véve, rendezetten egymás után kimasíroztak sétálni a méretüknek és temperamentumuknak megfelelő kutyával.
A gyerkőcökkel szinte egy időben befutottak diáksegítőink is, Kata, Fecó és Kolos, majd Kozma Mariann is megérkezett.
A népes csapatnak köszönhetően Léna, Rami, Szösz, Joci, Hella és Rufi kivételével minden kutyuskánk sétált. Még Kacor, Zsebi és Kaján is útra kelt mai segítőinknek köszönhetően.
Természetesen a benn maradtak sem voltak elhanyagolva, nekik is akadtak játszópajtásaik a kifutóban és bőven idejük is arra, hogy kitombolják magukat ki-ki vérmérséklete szerint.
A gyerekek ismét rengeteg adománnyal érkeztek és akiknek végül nem jutott kutya sétára, azok szó nélkül kapták a seprűt és a lapátot, majd neki álltak takarítani. 👍
Ma "megőrzésre" visszaérkezett a gazdik nyaralásának idejére Zselé és Zafír (alias James és Bond). A megbeszéltek szerint Zsike volt kenneljébe költöztek. A gazdik könnyes szemmel búcsúztak el kedvenceiktől és a két kutya is megilletődve álldogált még sokáig a kenneljükben, hiába zajlott körülöttük az élet. Zselé rengeteget nőtt és mintha komolyodott is volna, bár lehet, hogy ez pár nap múlva már nem lesz annyira jellemző rá .
A saját nyakörvük maradt rajtuk, de a gazdik elmondása szerint hámmal jártak sétálni velük.
Mivel ma érkeztek, inkább az udvarra engedtük ki őket futkározni és Kata invitálta az egyelőre két megszeppent legénykét egy nagy labdázásra. Az étvágyuk jó volt, így remélhetőleg hamar feloldódnak majd.
Nasi is elég csendes még, de Mariann rögtön a szárnyai alá vette és egy hatalmasat sétált vele, majd benn maradt az etetésnél is, mert a készülődő vihar miatt nem akart enni.
Barikáról a séta és a kaja idejére levettük a kalapot, de utána visszakapta, mert piszkálja a sebét.
A három tegnap érkezett, rossz tartási körülmények közül mentett egyenlőre elég "vadkutyáink" nagyon zavarodottak, bizalmatlanok. A folyamatos összezördülések és az ember ellen falkában támadó kutyákat végül Andi és Anna szétültette. A két kisebb testű kutyus bekerült a belső körbe, a harmadik tacskóformájú falkavezérként működő pedig a kinti kennelben maradt. Délutánra csendesedett a helyzet, de a morgás és ugatás mellett egyelőre kitartanak, ha közeledtünk feléjük.
Persze örömhírünk is van: Daisy és Darwin, illetve a kőházban lakó legfiatalabb kölykök közül Archie gazdisodott. Nemsokára megkezdik próbaidejüket a gazdijelölteknél.
A négyes csapatból pedig Janka indult ma útnak, de ezt már Barbi Halászbeszámolójából tudjátok.
Kriszta is meglátogatott ma minket, hogy Pircsiről Andi segítségével művészi fotókat készítsen a mielőbbi gazdisodás reményében.
A táboros gyerekek és diáksegítőink távozása után, pánikszerűen kezdtünk neki az etetésnek, mert nagyon úgy nézett ki, hogy ránk szakad az ég.
Max, Nasi és Kacorék már alig akartak az ételhez nyúlni, így Laci Maxet, Mariann Nasit, Andi pedig Kacorékat nyugtatta, hogy eszegessenek egy pár falatot. A többiekkel nem volt gond, faltak, mint a gép. Nem is csodálom, mert Ildinek köszönhetően fincsi csirkenyesedék került ma a tálakba feltétként kutyáinknak. Köszi Ildi!
Természetesen a kölykök a szokásos tápot kapták, szájméretüknek megfelelően.
A vihar végül szerencsére nem érkezett meg, így Andi végezetül alaposan kifertőtlenítette Rufi és Hella kenneljét, mert ott is rengeteg a légy és nagyon csípik őket, főleg Hella fülét.
Kezdődik az iskola, így Edinához hasonlóan a pénteki csapat is nagyon köszöni diákönkénteseinek az egész nyári munkájukat. Sokan megígérték, hogy suli idő alatt is jönnek majd a menhelyre, de már csak szombaton, vasárnap és egyéb ünnepnapokon, mert kedvet kaptak a "kutyázáshoz" és végül is ez a lényeg.
Hosszúra nyúlt beszámolóm végén Andi és én köszönjük Kozma Mariannak, Lacinak, Katának, Kolosnak, Fecónak, Balogh Annának és kis csapatának a mai segítséget.

Andi és Marianna


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44072. zizegő  |   Válasz erre 2019-08-30 22:40:21 [12.] 
Csütörtök

Edina beszámolója:

Csak sikerült kihagynom valamit, Hkcs ma olyan figyelmetlen volt, hogy nem szólt a többieknek hogy ne kapjak kaját mert gazdához megyek. Ezért jól megetettek, de csak mert olyan vékony vagyok😂😂Erzsi én nem emlékszem hánytam a kocsidban? Ha igen akkor neharagudj, Hkcs tehet róla 😘😘

Szép jó estét mindenkinek itt Zsike ❤
Gondoltam beugrom még egy beszámoló erejéig, mert ma át cuccoltam probaidőre a gazdijelőltjeimhez 😁Erzsi meg Csilla elszállítottak 😘

Ma nem csak én voltam ilyen szerencsés hanem Amida is, ezért a törpék már csak 5en vannak. Ne tévesszen meg senkit a rövid lábú tacsi forma Adolf, nem azért szélesebb mint hosszabb mert megette a tesót, hanem egyszerűen bélpoklos 😂😂Lehet érdemes felügyelni az etetést, mert nagyon ijesztő kaja után 😂

Csilla ahogy már beírta, levitték Déziéket és Lolka-Bolka csapatot ja nem Lolka nincs,Tutyi, Bolka, Janka, Panka csapatot dokihoz 😁 Köszönjük 😀

Mire visszaértek olyan felfodulás volt, hogy még Bolkáék kennelét sem sikerült kitakarítani, igaz Csilla mit csinált ez a sok sok ember ha még erre sem volt idejük ? Lusta banda ülj le 1-es 😂😂
Na nem baj az a lényeg, hogy miután tele volt a kennel, így 5 ember kellett a takarításhoz 😁 Mivel sok ügyes segítő volt ezt meglehetett oldani simán 😍

Mai ügyes csapat Gaby Turi-Kováts, Maja Turi-Kováts, Dóra Turi-Kováts / Hkcs örömére sok volt ma a Tury - Kovats 😍❤/Anna Bálint, Eszter Mocsonoky és két barátja, Lili Herman, Márton Gáspár, Julcsi, László Pal, Kolos és Fecó 😍😍Huuuuu ezt össze szedni sem volt könnyű, mire nem jó a fénykép mankónak 😂😂

Persze a felsorolásnak itt még nincs vége mert 9.30 ra megérkeztek a lovastáborosaink Katalin Vass, Rita /és szégyelem, de a harmadik hölgyemény nevét nemtudom/ kiséretében:( :( de ezt nézzétek el nekem mégis csak egy kutya vagyok nemtudok ennyi nevet megjegyezni 😁
Kata légyszi segíííííts 😁

Sok sok kutyánkat megsétáltattak az apró gyermekekből álló vagány lovasok 😍😍 és össze vissza szeretgették őket ❤ és persze sok sok adományt is kaptunk 😍😍köszönjük 😘😘

A képen lévő szalmakalapos hölgyemény szívét, viszont Bolkánk elrabolta, ezért már a négyekből nem csak Jankánk hanem Bolkánk is gazdijelőltes ❤❤❤

BOLKA FOGLALT 😁😁

Ritához költözés időpontja 09.09. 9 óra , na jó a kilenc óra csak vicc, de a többi igaz 😂😂

Hkcs intézi ha visszajött a nyaralásból, ugyanis van pofája jövőhéten nyaralni menni.
Helyettesíteni hétfőn és csütörtökön Marianna Nagy fogja 😍😍köszi Mariann 😘😘

Viszont ha visszajött sajnos már csak hétfőnként lesz kint a menhelyen, így lett Hkcs ből csak H 😂😂 bocsánat csak sok munkája lesz, de mindenkit szépen kér, hogy segítsétek Era2 -őt is, mert ő lesz helyette 😁

Természetesen hétfőnként ugyan úgy mint eddig, vár mindenkit szeretettel 😘😍

A fiatal segítőinek akiknek már jövőhéten suli lesz, üzeni, várja őket a szünetekben, meg persze néha suli helyett, de ezt nem tőlem hallottátok 😂😂 és természetesen nagyon nagyon köszöni, hogy egész nyáron kitartóan segítettétek a munkáját.❤❤😍 Fogtok neki nagyon hiányozni 😍😍😍

Mint láttátok megérkezett Szévi közreműködésével három új kutyánk 😀 Hkcs reménykedik egy hét alatt szocializálódnak picit, ha nem hétfőnként Tévi tiéd a banda😂😂😂

Hkcs titkon reménykedik, hogy lassan térd fölötti kutyáink is lesznek, légyszi légyszi, ha kell térden állva képes könyörögni 😂😂

Nasinkat ma mindenki agyon ajnározta, aki persze fürdött a népszerűségben, ahogy a képeken is látszik 😁😁

Nem vagyok biztos abban, hogy semmit nem hagytam ki, de majd kiderül. Így most viszont én voltam az utolsó aki csütörtöki beszámolót írt 😘 ezért elég terjedelmesre sikerült, el ne aludjatok míg olvassátok 😂😂
Hétfőnként azért még egy egy társam néha jelentkezik csak hogy nehogy megússzátok 😍😍😍

Jó éjt mindenkinek 😍😘😘

Ui: ja fontos, még Lois is le lett papirozva, de legalább arról már láttatok képeket ❤❤❤❤


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44071. zizegő  |   Válasz erre 2019-08-30 22:38:51 [13.] 
Szerda

Barbi beszámolója:

A mai nap a szokasos mederben ,2 kedves sporttarsammal telt. Fullasztoan meleg volt,mi ketten Krisztinaval nem is nagyon talaltuk a helyunket. Meglehetosen dekoncentraltan tettuk amit tudtunk,Éva minimum 3x annyit porgottt es dolgozott mint mi. Koszonjuk Éva !😍
Meg 2 diakfiu volt a segitsegunkre,ugyesek voltak,es nagyon sok kutyat setiztettek a meleg ellenere.
Barika mutodott,jol van,Plexi regi kenneljeben labadozik.
A 4 maszkos pofinak az a kinti kennel nagyon szukos ,budos es meleg volt,igy bekoltoztek a sarokkennelbe. Lenyegesen komfortosabb.
Brutal ehenkoraszok.😁
A ket kis D betus is ubercuki,es a kis manocsapat is jol van,jo az etvagya mindenkinek.
Mint lattatok,Kriszti rendbe tette az irodat,vigyazzunk ra!
Semmi extra egyeb nem tortent.
Delutan meg visszamentem gazdijeloltekkel akik ugye a 4ekbol a nagykislanyt valasztottak.
Puszipacsi.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44070. zizegő  |   Válasz erre 2019-08-30 22:37:55 [14.] 
Kedd

Szölösi Erika beszámolója:

Sziasztok kedd jelentkezik

Jó pörgős napunk volt. Ketten nyomtuk Mariannal(köszönöm).
10órától mint a felpörgetett búgócsiga ment a hajrá egészen 12ig. Volt 3 diákunk nagyon gondoskodóan foglalkoztak a gyönyörű gyerekekkel. (Igen nekik kell majd pecsételni)jó nagyokat sétáltattak.
Akik sétáltak Maja TariBari (2szer)SzisziLajka Pircsiék Max CsokisMango RicsiCsillag PálmaBari és a Durcicsapat.
Szóval HUUUUUU!!!!Majdnem mindenki.
Legyen szép nyári nap mindenkinek. Sziasztok.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44069. zizegő  |   Válasz erre 2019-08-30 22:36:10 [15.] 
Hétfőőőőőőő

Tóth Évi beszámolója:

Mai csapat: Marika, Paksy Ágika, Niki + Beni, Bálint Anna, Dóri, Réka, Anna és jó magam, de később.

Termész4etesen ekkora létszám mellett sok kutyánk sétált, kifutóban játszottak és még a fű is le lett nyírva.

Sétáltak: Bari/Pálma; Zsike; Bandi/Durci; Maja; Tarka/Barka; Lajka/Sziszi; (hogy helyes? Sissy) Pircsi/Bogi; Csokli/Mango

többiek nagyot játszottak a külsőben.

"A" babáknak hasmenésük van továbbra is, nem nagyon esznek.

A 2 csapat, Darwin és Daisy, valamint a 4-ek csapata, jól ettek> Nem kell féreghajtót kapniuk.

Minden egyéb rutinfeladat elvégezve, Marika főzött egy csomó tésztát, hűtőbe rakva. Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem a palackot is lecserélték, mert szó volt róla, de nem figyeltem a csajokat.

Ha valamit kifelejtettem vagy helytelenül ír

tam, Edina kérlek javíts ki. 😍😍😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44068. zizegő  |   Válasz erre 2019-08-25 23:18:44 [16.] 
Vasárnap...

Ismét én, mint Szöllösi Erika magyar hangja. Era telefonja elromlott, így megkért, hogy írjak egy pár szót a mai napról helyette.

Ma gyalogolós napunk volt Erával, ő Mázlikával otthonról, én meg a Laky saroktól ballagtam be a menhelyre. Egy kis fáziskéséssel, végül is mindketten 9-kor már kinn voltunk.

Bár vasárnap volt és felkészültünk a látogatók rohamára, úgy fél 11-ig senki a menhely közelébe nem jött. No, de aztán csőstül egyszerre, alig győztük kiadogatni a kutyusokat a sétáltatóknak. Ma olyan családok érkeztek hozzánk, akiknek nincs otthon kutyájuk, így inkább a kisebb testű és nyugisabb, öreg kutyuskáink sétáltak. Dél körül már el is tűnt mindenki, mert siettek haza ebédelni.

A látogatókkal együtt két diáklány is érkezett, akik segítettek takarítani és dédelgetni a kifutóba kiengedett kutyákat.

Zsike leendő gazdiasszonykája is kijött, hogy megszeretgesse választottjukat. A séta ugyan nem sikerült tökéletesre, de utána beült hozzá a kennelbe és később az udvarra is kimentek együtt egy közös játékra.

A látogatóktól kaptunk újabb nyakörveket (az irodába tettük őket), konzerveket, tésztát és száraz tápot.

A hölgy aki kölcsönkérte a csapdánkat a rókafogásra, ma visszahozta, köszönetképpen tőle is kaptunk adományt.

A három csipet csapatunk jól van, a kakit leszámítva, de a száraz tápot a faházas kettős kivételével reggel és délben is jó étvággyal felszippantották. Darwin és Daisy jó kedvű és játékos, de ők csak turkáltak a kajában.

Az "A" betűs kölykökhöz végül nem érkeztek meg a gazdijelöltek, legalábbis amíg mi kinn voltunk.

Barka egyáltalán nem nyúlt az ételhez, inkább elfeküdt és mély álomban szenderült, amíg Tarka evett. Reméljük, csak elfáradt a sétában, illetve a meleg miatt nem volt étvágya.

Bogi és Pircsi párosa jól működik, egyáltalán nem féltékenyek egymásra, azért az etetésnél még benn maradtunk náluk. Annál is inkább, mivel Pircsi még junior tápot kap, amire viszont öreg Boginknak nincs szüksége.

Miután kutyáink megkezdték a jól megérdemelt csendes pihenőjüket, mi is felkerekedtünk Erával, hogy haza induljunk. Ismét gyalog természetesen, ami ebben az időben inkább egy sivatagi túrára hasonlított. 😁 Szegény Mázlinak is térdig lógott a nyelve útközben.

Era azt javasolta, hogy ne menjek vissza a Laky sarokra, hanem inkább tartsak vele a Rét utcán, mert ott közelebb van a buszmegálló. Megsúgom nektek, nincs közelebb, sőt!

Így esett, hogy végül is volt szerencsém majdnem hazáig kísérni Erát, de legalább megismerkedtem Csömör ezen részével is és az ebben az utcában elő összes kutyával.

Szép estét kívánok Mindenkinek! 🌙


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44067. zizegő  |   Válasz erre 2019-08-25 23:13:15 [17.] 
Péntek...

Hármasban kezdtük a napot, Patrícia ma hiányzott közülünk.

Andi és Laci a megérkezés után rögtön neki estek a kinti konyhában és a rongyosban elfekvő szalámik átnézésének és selejtezésének. Az utóbbi napokban, akik jártak ezekben a helyiségekben, biztos éreztek a már parfümillatnak épp nem nevezhető ott kerengő szagokat. Andi és Laci alaposan átnézett mindent, majd a szelektálás után mind a rongyos, mind a kinti konyha a verandával együtt fertőtlenítésre került.

A jól végzett, de nem éppen kellemes meló után Andi elindult az orvosi rendelőbe Darwinnal és Daisyvel, két legújabb apróságunkkal általános vizsgálatra. Az új kölyköcskék a férgeket és bolhákat leszámítva jól vannak, mindkét élősködő irtása megkezdődött náluk és pár nap múlva sor kerülhet az első oltásukra. Addig természetesen szigorú karantén alatt vannak.

Laci sem tétlenkedett természetesen, tovább folytatta az ereszcsatorna "gyártását", már majdnem elkészült vele. 👏

Mai segítőink Kozma Mariann, Hermann Lili, Gáspár Márton és Balogh Anna, valamint tiszteletbeli "kis főnökünk" Mariann kislánya, Linett volt. 😍

Anna hozta saját kutyuskáját Pécsi Pircsi nagy örömére, mivel arra időre amíg Anna velünk volt, az ő kenneljében lett elszállásolva a vendégkutya.

Mai örömhírünk, hogy Buksikánk elkelt. Kiválasztotta őt egy négytagú család, kertes házba kerül majd, kinti-benti tartással. Két kisfiú lesz a játszópajtása, drukkoljunk neki, hogy a próbaidő letelte után végre ő is otthonra találjon. 🤞

Bogi kutya egyelőre nem nagyon érti, hogy mi történik vele, miért is került vissza a menhelyre. Néha Sissyvel összeugatnak, de többnyire a kutyaház bontásával vagy a rács harapdálásával tölti az idejét. Természetesen jól megdédelgettük és egy rövidke sétát is tehetett a menhelyen kívül, hogy egy kis időre eltereljük a figyelmét bánatáról.

A négyes kölyökcsapat elég szépen nyomja, szinte be nem áll a szájuk egész nap. Köztük azért megy a harc rendesen, sajnos ennek a legkisebb issza meg gyakran a levét, többször rájuk kellett szólni napközben. A fő imposztor, az egyik ordasszínű egyébként nagyon okos, mert amikor rendre utasítjuk hátrébb vonul és leülve figyel ránk, szerintem tökéletesen érti, hogy most rosszat csinált. 😃

Zsikénk új szokást vett fel az új kennelben, a csendes megfigyelőből időnként a "halottsirató asszony" szerepére vált, amivel természetesen a frászt hozzá ránk, mert azt hisszük, hogy beszorult valahova. Amikor kétségbe esve odarohanunk hozzá, majdhogy nem vigyorogva, boldog farkcsóválással fogad minket. 😁

Kutyáink étvágya változó, mostanában Zsebi, Kaján, Kacor, Csoki és Mangó ízlését nehéz eltalálni, de az is lehet, hogy csak a hőség miatt finnyáskodnak. A kicsik sem igen díjazzák a száraz tápot, így ma inkább konzervet kaptak, amit jóízűen elfogyasztottak.

A két új kölyök megkapta a napi féreghajtóját, Lénáék pedig a szokásos gyógyszerüket.

A Charlmil krémnek csak a dobozát találtuk meg a konyhában, a krémet sajnos nem. Így ma nem tudtuk kutyuskáink fülét lekezelni a legyek ellen. Aki esetleg tud a hollétéről valamit, kérjük jelezze merre található! 🙏

Végezetül köszönjük Mariannak, Linettnek, Lilinek, Marcinak, Annának és Lacinak a segítséget! 👍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44066. zizegő  |   Válasz erre 2019-08-25 23:10:52 [18.] 
Szombat :)

Csilla beszámolója:

Virág vezetésével Viktória vel és Erzsi vel vittük 4en a mai napot.
Látogatónk volt bőven, ma főleg kisgyermekes családok jöttek, sétáltattak, érdeklődtek, beszélgettek, néha mindannyiunknak cikázott a szeme mi történik, mert nem minden szülő volt a toppon :D .
NAP HÍRE Zsike Gazdijelöltes, egyelőre lakásba, későbbi kertes házas költözéssel, 3 gyerkőc mellé kerül. Azt hiszem mindenki ámúlt volna, ahogy mi is, mert konkrétan kiszúrta a családot és hízelgett nekik, barátkozott azonnal. Kis séta után a kennelben is ismerkedtek ott tudtam fotózni, videózni, eszméletlen aranyos volt a gyerekekkel. Nagyon drukkolok, hogy a lakásban tartás sétákkal bejöjjön neki, amihez egy könnyítés van, hogy anyuka otthon van ;) . Csütörtök reggel visszük Erzsivel, mert ott apu is szabin lesz és így 4 napot az egész családdal tölthet :) .
Érdeklődő gazdijelölt még volt kölykökre, ők lehet h holnap is kimennek Erának már elmondtam a tudnivalókat. Illetve egy család érdeklődött még, akik kennelben tartottak és úgy keresnek kutyát, őket természetesen elküldtem, de előtte elbeszélgettem velük a dologról.
Bogi összeköltözött Pircsivel, aranyosak, az öreglány sokkal jobban érzi magát abban a kennelben.
Kriszti ahogy már láttátok elvitte Buksit gazdihoz, Dona pedig délután foglalkozásra Csillagot.
Fotóztunk ma minden kölyköt és Viki rendbe tette kutyusaink emlékhelyét, ahol a holnapi videóhoz csináltunk egy kis felvételt. Persze a táblákat is átírta. Virág reggel vett friss, finom farháttal kenyeztette a kutyusokat ebédre.
Kaptunk nagy zsák jó minőségű száraztápot kölyköknek és felnőtteknek is, az ott felejtődött a belsőben.

További szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44065. zizegő  |   Válasz erre 2019-08-23 23:31:09 [19.] 
Péntek...

Hármasban kezdtük a napot, Patrícia ma hiányzott közülünk.

Andi és Laci a megérkezés után rögtön neki estek a kinti konyhában és a rongyosban elfekvő szalámik átnézésének és selejtezésének. Az utóbbi napokban, akik jártak ezekben a helyiségekben, biztos éreztek a már parfümillatnak épp nem nevezhető ott kerengő szagokat. Andi és Laci alaposan átnézett mindent, majd a szelektálás után mind a rongyos, mind a kinti konyha a verandával együtt fertőtlenítésre került.

A jól végzett, de nem éppen kellemes meló után Andi elindult az orvosi rendelőbe Darwinnal és Daisyvel, két legújabb apróságunkkal általános vizsgálatra. Az új kölyköcskék a férgeket és bolhákat leszámítva jól vannak, mindkét élősködő irtása megkezdődött náluk és pár nap múlva sor kerülhet az első oltásukra. Addig természetesen szigorú karantén alatt vannak.

Laci sem tétlenkedett természetesen, tovább folytatta az ereszcsatorna "gyártását", már majdnem elkészült vele. 👏

Mai segítőink Kozma Mariann, Lili, Marci és Balogh Anna, valamint tiszteletbeli "kis főnökünk" Mariann kislánya, Linett volt. 😍

Anna hozta saját kutyuskáját Pécsi Pircsi nagy örömére, mivel arra időre amíg Anna velünk volt, az ő kenneljében lett elszállásolva a vendégkutya.

Mai örömhírünk, hogy Buksikánk elkelt. Kiválasztotta őt egy négytagú család, kertes házba kerül majd, kinti-benti tartással. Két kisfiú lesz a játszópajtása, drukkoljunk neki, hogy a próbaidő letelte után végre ő is otthonra találjon.

Bogi kutya egyelőre nem nagyon érti, hogy mi történik vele, miért is került vissza a menhelyre. Néha Sissyvel összeugatnak, de többnyire a kutyaház bontásával vagy a rács harapdálásával tölti az idejét. Természetesen jól megdédelgettük és egy rövidke sétát is tehetett a menhelyen kívül, hogy egy kis időre eltereljük a figyelmét bánatáról.

A négyes kölyökcsapat elég szépen nyomja, szinte be nem áll a szájuk egész nap. Köztük azért megy a harc rendesen, sajnos ennek a legkisebb issza meg gyakran a levét, többször rájuk kellett szólni napközben. A fő imposztor, az egyik ordasszínű egyébként nagyon okos, mert amikor rendre utasítjuk hátrébb vonul és leülve figyel ránk, szerintem tökéletesen érti, hogy most rosszat csinált. 😃

Zsikénk új szokást vett fel az új kennelben, a csendes megfigyelőből időnként a "halottsirató asszony" szerepére vált, amivel természetesen a frászt hozzá ránk, mert azt hisszük, hogy beszorult valahova. Amikor kétségbe esve odarohanunk hozzá, majdhogy nem vigyorogva, boldog farkcsóválással fogad minket. 😁

Kutyáink étvágya változó, mostanában Zsebi, Kaján, Kacor, Csoki és Mangó ízlését nehéz eltalálni, de az is lehet, hogy csak a hőség miatt finnyáskodnak. A kicsik sem igen díjazzák a száraz tápot, így ma inkább konzervet kaptak, amit jóízűen elfogyasztottak.

A két új kölyök megkapta a napi féreghajtóját, Lénáék pedig a szokásos gyógyszerüket.

A Charlmil krémnek csak a dobozát találtuk meg a konyhában, a krémet sajnos nem. Így ma nem tudtuk kutyuskáink fülét lekezelni a legyek ellen. Aki esetleg tud a hollétéről valamit, kérjük jelezze merre található! 🙏

Végezetül köszönjük Mariannak, Linettnek, Lilinek, Marcinak, Annának és Lacinak a segítséget! 👍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44064. zizegő  |   Válasz erre 2019-08-23 23:28:53 [20.] 
Csütörtök

Edina beszámolója:

Szép délutánt minden kedves olvasónknak, itt Dézi és Darwin 😍

Gondolom, most mindenkinél forognak és csikorognak a fogas kerekek, hogy ki a csodák is lehetünk mi 😁
Nem kell megijedni azért nem jut eszetekbe kik vagyunk, mert még nem ismertek minket 😍 Ugyanis váratlanul ma kerültünk be a menhelyre ;( Kistarcsai út végén a földúton ültünk egy bokorban :( a változatosság kedvéért férgesek vagyunk.....kaptunk féreghajtót......fél tablettát.....holnap visznek minket megmutatni a Minivetbe.Faházba lettünk elszállásolva.

Mai csapatot alkották : Anna Bálint, László Pal, Julcsi, Johanna, Botond, Bora és Hkcs 😀

A tegnapi apuka kisfiával és barátjával ma is volt, elvitték Tarkát, Barkát sétálni, akik akkor már másodszor sétáltak 😁

Dona már reggel jött Csillaghoz és elvitte délelőtti programra, majd délután pedig oktatásra 😍😍
Dona nagyon szépen köszönjük, hogy ennyit foglalkozol vele 😘
Ráfér nagyon, mert rosszul viseli a kennel tartást :(

Janka, Pankáéknak holnap már nem kell féreghajtó, csak 2hét múlva ismétlés.

12.45 re megérkezett Bogi, Pircsi és Lajkáék közti kennelbe került. Gazditól sok ígéretet kaptunk, meglátjuk!

Minden kedves segítő sürgött, forgott, valaki a konyában, valaki sétáltatás közben 😍😍😙😙😘

Beának köszönhetően hétvégén meg lesz csinâlva a menhelyesnek hátsó ajtó zára. Laci, Anna, Hkcs hazafelé elment a Bea által lebeszélt helyre, ott megnézték milyen alkatrészt kell beszerezni, Bea beszerzi holnap, hétvégén megcsinálják 😍 Köszi Bea ❤❤

Mindenkinek további kellemes napot kívánunk 😘😘😘


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44063. zizegő  |   Válasz erre 2019-08-23 23:28:03 [21.] 
Szerda

Kriszta beszámolója:

Durciarc elrettentő, félelemkeltő, pitbull beállásával nyitom a szerdai beszámolót. :-)

A mai napon nagy megtiszteltetés ért, csatlakozhattam a tarcsai különítményhez. Úgy is mondhatnám, hogy XVI. kerületi outsiderként zokszó nélkül bevettek a csapatba. Éva Szabó, Andrea Telek csók nektek!!!🥰 Többnyire hármasban telt a napunk, csak pár látogatónk volt. Egy idősebb pár unokákkal érkezett hozzánk (unokáknál lakik Joker - ha még emlékeztek rá ;-) ) és kistestű kutyust kerestek maguknak. Esetleg Durci esélyes lehet náluk, de még gondolkodnak. Egy apuka jött kisfiával, ők Tarka-Barkát vitték el egy hosszabb sétára. Andika is rótta a köröket: Zsike, Bandi, Durci, Maya és Max sétáltak vele. Kaptunk nyakörv és jutifalat adományt is. A nyakörveket betettem az irodába a fiókba, jutik a konyhában landoltak. Szévi rendesen beleállt a rizs főzésbe, olyannyira, hogy még a holnapi csapatnak is tudtunk betenni a hűtőbe. Léna, Rami gyógyszerét megkapta, az új négyes pedig a féreghajtókat. Mindenki jól van, semmilyen egetrengető, extra esemény nem történt ma. A széllel az idő is kellemesebbé vált, szóval egy szavunk sem lehetett ma. Mondjuk annyi, hogy Barbi, azért hiányoztál! :-)

Menhely után gazdihoz fuvaroztam Ribizlit, akit sajnos nagy csalódásomra nem fognak Ribinek becézni :-), ugyanis a már örökbeadott beagle kutyánk után a Lois nevet kapta. Szóltam nekik a köldöksérvről, ha addig nem okoz problémát, akkor majd ivartalanításnál intézik. Szimpatikus pár, két kisgyerek, hatalmas kert és a lakásban egy külön kis rezidencia várta őt. Szerintem jó helyre került. Ennyi fért a mai beszámolóba, mindenkinek szép estét kívánok!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44062. zizegő  |   Válasz erre 2019-08-23 23:26:31 [22.] 
Keddi beszámoló Era2 helyett, aki már útban van Mázlikával együtt a Balaton felé és ezért megkért, hogy én referáljak a mai napról.

Hőség volt mai is, de azt hiszem ezzel nem mondok nagy újságot senkinek. Sokáig azt hittük, hogy csak ketten leszünk Erával, de aztán befutott segítségnek Bártfai Erzsi, akinek nagyon megörültünk. Ugyan most kicsit megcsappant bundásaink létszáma, de a három karanténos kennel lelassítja a takarítási folyamatot.

Így Erzsivel még a nagy forróság előtt útnak indultunk a kutyákkal, de nem jutottunk túl messzire, mert nagyon hamar visszafordítottak minket a menhely felé🤣. Úgy látszik, ez az időjárás már nekik is sok volt.

Már lemondtunk a látogatókról is, amikor fél 12 felé szállingózni kezdtek, két házaspár és egy magányos hölgy volt a mai választékban 😃. Kaptunk színes műanyag nyakörveket a kicsiknek és nagyobbacskáknak, illetve egy 10 kilós száraz tápot.

Az egyik pár az "A" betűs babák miatt érkezett, mivel látták róluk a videót, de még egyelőre csak tájékozódni akartak. Csöppségeink ma kicsit lehangoltak és étvágytalanok voltak, nagy szunyókálásban telt az egész napjuk. Mivel nem a szokott tolongás volt az ajtónál, így belülről egyenként felemelve mutattam be a kölyköket nekik. Az egyik barna leányzó tetszett a legjobban, de még gondolkoznak rajta. Elmondtam nekik, hogy előfordulhat, hogy ez a kicsi már nem lesz meg, ha újra jönnek, de azt mondták nem baj, mert végül is mindegyik kölyök nagyon tetszik nekik.

Apróságaink rengeteg vizet isznak, a lábaskájuk és a műanyag itatójuk is szinte üres volt reggelre, így még egy edényt tettünk be nekik, hogy tudjanak eleget inni.

Sétáltatásra már csak Sissy és Lajka, illetve Zsike maradt a látogatóknak. Zsike úgy megmakacsolta magát, hogy végül Erzsi ment el kísérőnek, hogy egyáltalán kijussanak a menhelyről. Sissy és Lajka először nagyon lelkes volt, de aztán ők is hamar visszafelé vettek az irányt a sétáltatók elmondása szerint. Visszaérkezéskor Sissy beleállt a vödörbe és úgy hűtötte magát, Lajka pedig a frissen feltöltött fürdőmedencéjükből lefetyelt.

Az új négyes karanténos csapatnak sem volt túl nagy étvágya, a féreghajtót megkapták, a székletük még nem tökéletes, viszont a hangjuk annál jobban. Be nem állt a szájuk egész nap. 😁

Mangónál nem találtunk semmit, de a kajáját egyáltalán nem ette meg, otthagyta. Rövid sétán voltak Erzsivel, séta közben minden rendben volt.

Léna farkincáját a kirágott részen lekezeltük Sudocremmel, ma nem láttuk, hogy tovább rágta volna magát. A fülét is bekentük, mert kikezdték a legyek, ugyanezt tettük Ramival, Hellával és Rufusszal is. Figyelni kell majd a többi hegyes fülűre is, mert elég agresszívak a legyek, még minket is csíptek rendesen. A kenőcsőt elől hagytuk a Lénáék és a kikészített féreghajtó doboza mellett, hogy ne kelljen keresgélni.

Maját átköltöztettük egy másik kennelbe, mert annyira felturbózta magát azzal, hogy hol Max felé, hol Ramiék felé ugrált, hogy a sétára már nem maradt ereje. Kiérve a menhelyről még az erdei úton elfeküdt és ott pihegett, hempergett, míg nagy nehezen rá tudtam venni, hogy legalább a rétig elmenjünk. Így most jelenleg Zsike volt kenneljébe tettük, mert az árnyékosabb is és jelenleg nincs közvetlen szomszédja, aki miatt hergelné saját magát folyamatosan. Viszont látja a menhely egy részét, no meg minket is, ahogy teszünk-veszünk. Igaz, most a kapu mellett van, de sokkal nagyobb a helye és elég jól tűrte az előtte elhaladókat, csak annyit ugatott, mint amennyit a többiek szoktak, amikor sétára indul valamelyik. Etetés után pedig csendben nézelődött kifelé, majd befeküdt a házába pihenni.

Vicces volt, ahogy Durcikánk először szópárbajra akarta hívni Maját, de aztán a nap további részében már csak akkor ugattak, ha éppen valaki kifelé ment a kapun. Majával vigyázni kell, mert ő is hajalmos a túlmelegedésre, mint annak idején Dózia, emlékszem, de sokszor le kellett hűteni annak idején séta után, ha nagyon meleg volt.

Era2 nevében köszönöm Erzsinek, hogy kijött hozzánk és velünk töltötte a mai napot, szívesen látjuk máskor is! 😍👍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44059. zizegő  |   Válasz erre 2019-08-09 22:12:45 [23.] 
Péntek...

Ma mozgalmas, látogatós napunk volt, ja és nagyon meleg! 🌞

A lovastábor gyerekei Balogh Anna vezetésével már kora reggel megjelentek a menhelyen és ki-ki elvitte a megszokott kutyusát egy kis külön foglalkozásra, sétára. 😍

Mai segítőink két diáklány Léna és Kati, valamint Lili és Marci volt. Rajtuk kívül még meglátogatott bennünket "Széna/Karak" bácsi, aki Plexit vitte el sétálni és egy apuka három gyerkőcével, így aztán szinte minden kutyánk sétált és a kennelben való dédelgetésből is bőven kijutott a karanténos bundásainknak.

Délután kikukkantott hozzánk Barbi is, egy kis Szöszi sétáltatásra, végül Gács Ági érkezett meg, aki magával hozta Danny gazdijelöltjei, hogy tovább ismerkedjenek választottjukkal.

Pál Laci ma kivételesen a menhelyes autóval érkezett, mert kolbászadományt hozott kutyáinknak. Andival neki álltak és kipakoltak, illetve elrakták a hűtőbe a muníciót. Laci egy újabb fordulóval kicserélte a már üres gázpalackokat, Andi pedig neki állt a friss ebéd készítésének, amit tappancsosaink nagyon értékeltek az egyhangú szalámis koszt után. 😜

Motkánykánk nagyon élvezi Bandi társaságát, bár Bandi többnyire egykedvűen tűri, hogy apróságunk a hátára másszon. 😂

Vendég mopszlijaink a faházban reggel először még gyanakodva figyeltek a rács mögül minket, de aztán Léna és Kati szeretgetésének köszönhetően teljesen feloldódtak. Akkor indultak be aztán csak igazán, amikor a két leányzó felkantározva és pórázon megsétáltatta őket az udvaron. Annyira jól érezték magukat, hogy alig tudtuk visszatessékelni a két kis kaffogót a faházba. Ebédre konzervet kaptak, amit jó étvággyal el is fogyasztottak.

Kölyköcskéinknek is kezd visszatérni az étvágya, bár ezzel arányosan a kaka mennyisége is nő, de becsületükre legyen mondva, hogy a forgácsot is használják rendesen. Sajnos, náluk csak úgy zsonganak a legyek, a helyzet azért egy alapos, fertőtlenítős felmosás után jelentősen javul.

Délután bejelentés érkezett hozzánk, hogy találtak egy westie kutyust az autók között rohangászva. Behozták a menhelyre és mivel szerencsére volt benne chip, így beazonosítva a gazdi fél óra múlva már haza is vihette Bodza nevű kutyusát.

Köszönjük Lilinek, Marcinak, Lacinak, Lénának és Katinak a segítségét, no és persze a M&M Lovasiskola gyerekeinek is a mai közreműködést! 👍😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44057. zizegő  |   Válasz erre 2019-08-02 20:49:02 [24.] 
Péntek...

Szerencsére az eső akkor jött, amikor mi már mentünk!

De kezdjük az elején... mire Andi Patríciat és engem elfuvarozott a menhelyre, Pál Laci már frissen és fiatalosan tevékenykedett az udvaron. Maja is vígan vágtázott és rótta köreit az udvaron, majd később sétálni indult Lacival.

Délelőtti segítségként egy kis időre meglátogatott minket Viki és az etetés idejére pedig Móni toppant be váratlanul hozzánk. Kriszti egy egész kis csapatot hozott magával ma látogatóba, így aztán végül több kutyusunk is kijutott sétálni. 😍

Az időjárás miatt kicsit nyugtalanok voltak bundásaink: Lajoska és Sissy ma többször is összekapott, ezért Sissy orrára újabb felületi sérülések kerültek. Zseléék és pécsi kölykök is többször összezördültek, a pécsi gyerekek elég keményen nyomják, többször rájuk kellett szólni.

Nekik reggel is adtunk enni junior tápot, mivel még babák. No, meg nagyon falánkok is, az ebédet is úgy habzsolták, hogy attól féltem megfulladnak evés közben. 😮

Nasi és Báró ellentétben a kölykökkel nem nagyon akartak enni, csak kerengtek a kennelben, így aztán tőlük ki is hoztuk az edényeket. Báró, Nasi, Xéna és Max egyébként nagyon jó időjós lenne, mert előre jelzik az eső és vihar közeledtét.

A délelőtt folyamán egy férfi érkezett kutyanézőbe, akinek végül Nasi rabolta el szívét. Pál Lacival együtt elmentek egy próbasétára, ahol kutyalányunk szépen együttműködött a gazdijelölttel. Nasi Nógrád megyébe költözne, ezért esetleges örökbe adása gondos előkészítést igényel.

Laci tovább dolgozott az udvar felé néző kennelek csatornaszerelésén, illetve a kőház belső falát megerősítette az ajtónál, amit öreg Barikánk elődeihez híven szintén bontani kezdett.

Andi Patríciával kifertőtlenítette és előkészítette a kőházat a nemsokára vidékről érkező hat kölyöknek, amiket egy dobozba tettek ki lelketlen emberek.

Így Barikánk most beköltözött Vadóc régi kenneljébe, ahol egyelőre továbbra is karanténban van, de talán érdekesebb lesz számára majd az élet. Először ugyan megriadt a nagy kutyaugatástól, de simogatásoknak és a biztatásoknak köszönhetően később óvatos farkcsóválással körbejárta új helyét. Régi dolgait átköltöztettük vele, így a nagy macit is beültettük a házba, ahova etetés után szépen be is vonult pihenni. 👍

Köszönjük a segítséget Patinak, Vikinek, Móninak és Lacinak! 😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44056. zizegő  |   Válasz erre 2019-07-26 20:19:52 [25.] 
Péntek... ☀️

A mai napunkat négyesben kezdtük Andival, Patríciával és Lacival.

Később nagy örömünkre csatlakozott hozzánk Tóth Viki, Hanna és Vivien is.

Ahogy már Edina is megírta az örömhírt, Louishoz gazdijelöltek érkeztek saját kutyusukkal, hogy megnézzük hogyan viszonyulnak egymáshoz. Louis leendő társa kiköpött Buksi, így azon viccelődtünk, hogy talán leányzónk észre sem veszi, hogy egy másik legényke udvarol neki.

Az ismerkedés tökéletesen sikerült, először az udvaron kergetőztek egymással, majd közös sétára indultak a gazdijelöltekkel. Videót is készítettem róluk, de a technika ördöge megtréfált és sehogy sem sikerült ide feltennem. Bocsi!

Louis hétfőn cuccol az új gazdihoz, aminek lehet, hogy Buksink nem örül majd, mert nagyon szomorúan vonyított, amikor barátját kivettük mellőle egy kis időre. Remélem, ő is hamar gazdira talál, mert nagyon tüneményes blöki, tele-tele szeretettel.

Hála mai segítőinknek sok kutyánk sétált, ki-ki vérmérséklete szerint, mert nagyon meleg és párás volt az idő. A bent maradt bundásaink is inkább elhasaltak a kifutóban vagy pancsoltak, így töltötték a szabadidejüket.

A karanténos kutyusokhoz pedig felváltva ült be valaki, hogy ők se maradjanak ki a kényeztetésből.

Egy látogatónk volt, aki Lilit és Zsikét vitte el sétálni.

Patrícia ma főleg szorgos kistündérként a takarításban segédkezett, Laci pedig szokásához híven folyamatosan barkácsolt, főleg a leendő ereszcsatorna elő megmunkálásán szorgoskodott. 👨‍🔧

Szerencsére a vihar akkor érkezett meg, amikor már kész voltunk az etetéssel és a rendrakással is, így nem zavarta meg kutyáink napirendjét. Annál is inkább, mert a dörgést meghallva Max, Xéna, Báró, Kacor, Zsebi, Lajka, Sissy és Lili nagyon gyorsan behúzta a csíkot a kutyaházba, így védve magukat az égzengéstől.

Mi viszont bőrig áztunk amíg Andi autójáig értünk, de talán még jól is esett a nagy hőség után.

Köszönjük Vikinek, Patinak, Vivinek, Hannának és Lacinak a segítséget. 😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 Találatok száma: 199
    / 8 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.024744987487793 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail