Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Új üzenetek :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9293838/138 Témák: 17689 Tagok: 109357 Legújabb tag: Pániklaci Online: (84/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 11 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 255 üzenet
 44159. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-14 20:44:33 [1.] 
Andi és Marianna napja:

Péntek...

Andi Pál Laci és én.

Laci még elvitte imádott Dolfiját utoljára sétálni és ahogy visszaért, már megérkeztek Balogh Annaék, hogy Maxet és Dolfit próbaidőre költöztessék Isaszegre.
Két laklink nagyon izgatott volt és mindketten úgy ugrottak be a kocsiba, mintha minden nap így utaznának valahova. Búcsúzóul persze még jól megölelgettük őket, mi pedig nyálas búcsúpuszit kaptunk tőlük cserébe. 😍 Mindenki nagyon szorítson nekik, mert nagyon megérdemelnék ők is, hogy végre végleges otthonra leljenek. 🙏

Dolfiék távozása után elkezdtük a napi rutin munkánkat.
Lőrinchez megint jött a forgatócsoport, így szinte az egész délelőttjét a szabadban töltötte a kalapja nélkül, aminek biztos nagyon örült. Mondjuk a kalap visszarakása rá, nem volt egy egyszerű mutatvány, pedig azt hittem, hogy ennyi "meló" után talán elfáradt, de nem... 😁

Csilla és Kriszta új kölykeinket vitték ki egymás után sztárfotózásra, mint ahogy azt már dokumentálták is az önkéntes oldalon. Kicsit tartok is tőle, hogy a Madre gyerekek egy kicsit háttérbe szorulnak majd most az újak miatt, hiába gyönyörűek és elevenek, de fekete színűek.

A kőházas kicsik már befogadták Pihét, a tegnap bekerült új kölykünket, mivel helyhiány miatt hozzájuk lett elszállásolva. Ma már rendesen bandáztak, sőt együtt feküdtek a berakott kutyaágyban.

A barna babák a faházban még mindig küzdenek a száraz táppal, de a konzerv nagyon ízlik nekik.

Henna kiköltözött a kinti betonosba, mert ő holnap szintén megkezdi próbaidejét a gazdiknál. A költözésnek másik oka is volt, mivel Szili és vele együtt ma Miki is ivartalanítva lett, amit Gács Ági intézett. Köszi Ági!

Emiatt egy kis kennelcserére volt szükség, hogy mindkét kutya egyedül lábadozzon a műtét után.

Kópé és Petra nagyon jó párost alkotnak, kaja után egy házba kucorodnak be és úgy szundikálnak. A kenneljüket is nagyon szeretik, más helyen nem érezték jól magukat.

Hella és Léna megkapta a gyógyszerét, de Hella egyre jobban sántít. Megnéztem a lábait, hogy esetleg nem lépett-e bele valamibe, de nem találtam semmi különöset.

Szerintem, most rövidebb sétákra kellene vinni, hogy kíméljük egy kicsit.

Laci, Andi köszi a pénteket!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44158. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-14 20:42:08 [2.] 
Szöllösi Era napja:

Csütörtök

Ma ketten tevékenykedtünk Szilvivel, volt is mit csinálni, de mikor nem.
Az idő nagyon szupi volt, jó lenne, ha ilyen maradna .
A nap úgy indult, hogy megint talált kutyusért mentem reggel, ami a Pihe nevet kapta. Bekerült a kôházba a foltos kölykök mellé. Hát, tünemény, jobban félt mint a 3 pici.
Volt ma Dolfiék gazdija is és Dolfival sétáltak egy jót. Viszont a nap nagy híre, hogy jött egy házaspár, akikkel legalább 1 órát beszélgettünk és srác teljesen szerelmes lett a mi drága Hellánkba. Sok dolgot még tisztázni kell, úgyhogy szombaton megint jönnek.
Akik sétáltak ma: Hella, Dolfi, Milki, Petra, Kópé.

Sziasztok!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44157. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-14 20:34:58 [3.] 
Szöllösi Era napja:

Kedd

Hát az biztos, hogy ma nem én voltam a leghegyesebb ceruza a tolltartóban. Mariannal már 8 kor mentünk, mert tudtuk, hogy rengeteg dolgunk lesz. Sissy, Maxi péntekig megint egy kenelben. A Sissyét totál kitakarítottuk, mert a Madre gyerekek kiköltöztek a kőházból. A kőház kifertőtlenítve a 3 új pindurinak. Közben érkezett egy talált kutyus is, chipje volt, de a gazda nem volt elérhető. A kinti betonosban szállásoltuk el, amíg nem jönnek érte. A szél ma mindent szétvitt, még a ponyvákat is letépte. Hát, volt mit csinálni. Már csak Sissy kapott Bolust, de már ô is kezd rendbe jönni. Léna Milgammaját megkapta, de lehet, hogy kaphatna Donát is.
Hellànak nagyon fáj a làbikója, ő is kapott Milgammát. A sok teendő miatt, sajna csak Nasi, Hella, Dolfi és Miki sétált.
A hatosfogat nagyon élvezi a kint létet, úgy néznek ki, mint a szurikáta család. Nagyon mókásak.

Sziasztok!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44156. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-14 20:25:50 [4.] 
Hétfőőőőőő
Mai csapat: Marika, Paksy Ági, Pál Laci, Erika Szöllősi és én.
Volt még egy anyuka nagylányával, ők is sétáltattak.
Egész nyugis napunk volt.
Sétáltak Táncos, Hella, Lőrinc, Dolfi, Milky, Max, Sissy, Miky, Rufi, Stella.
Kaptunk - hűtő kiűrítés miatt - becsomagolt, szövegezve, hogy mi a tartalma a zacsinak húsokat. Köszönjük szépen.
Madaraknak minden tartót feltöltöttünk.
Henna, Pumukli, Sissy kaksi rendbe.
Léna megkapta a Milgammát.
Kicsik rendben vannak
A két pici a faházban a trepni alól másztak ki reggel, de napközben szokták a helyet, mert szépen ettek és bementek a mobil kennelbe. nagyon kis szép babák, hat hetesek a kisérő levél szerint.
Jó éjszakát!

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik" Ghandi


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44155. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-14 20:25:11 [5.] 
Vasárnap

Szokásos vasárnapi gondozó házaspárunk Erika és Laci vitték a mai napot is. Volt sírás, nevetés, döbbenet..

Madret hazavitte családja :) , ami azért is volt jó, mert Táncos ment is a helyére, hiszen ahogy már olvashattátok a Minivet előtt kosárban otthagyott 2 babalány Minipiri és Minipanni kerütek a faházba. Köszönjük Erika a közreműködést, hogy Lőrincet visszavitted és a két kicsit behoztad. Lőrinc egyébként jól van, nagyon figyeljetek, hogy a kalap legyen rajta, mert ha nincs semmi gond a sebével, akkor már csak jövő hét vasárnap kell vinni kapocsszedésre.

A sírás abból adódott, hogy a majorszigligeti elágazásnál az úton találtak egy elütött kiskutyát, akihez kimentek chipet olvasni Erikáék, de nem volt benne vagy sérült és nem olvasható, szegény elég nagy ütést kapott, segíteni már ne lehetett rajta 😢 A kint lévő önkéntesek, diákok elbúcsúztak tőle, a menhelynél eltemették 😢🖤 . Felteszem az oldalra, csináltak róla pár képet, mert egyébként, egy ápolt szuka kutyus volt és többeknek rémlik is , hogy kerestek ilyen kutyust.

Szokásos sétáltatók is jöttek, mindenki csavaroghatott ma. Boglár a beagle a kennelére feltett hámmal biztonságosan sétál, ma először Laci, de utána még két sétáltató is kivitte.

Boglya jól elvan az új falkájában, de etetésre kivették Erikáék és külön szépen evett.

Kapott Léna egy nagy zsák spéci tápot egy támogatójától, a konyhában van, illetve kaptunk sok rizst az a tűzhelyben van.

Csapnak a kallantyúja megint letört, lehet most is használni, de jövő hét végén hoz és tesz fel Laci más fajtát rá.

Remélem mindent tolmácsoltam, további szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44153. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-07 21:00:29 [6.] 
Andi és Marianna napja:

Péntek...

A szokásos pénteki hármas: Andi, Pál Laci és én.

Andi érkezés után rögtön indult a Minibe Lölökénkkel (Lőrinc) kontrollra. Ahhoz képest, hogy több öltéssel foltozták össze kis pernahajderünket, mászókedve továbbra sem lanyhult, bár azért most sokkal kevesebbet ugrált a kenneljében, mint szokott.

Pál Laci pedig azzal kezdte a napot, hogy jó nyomozóként átvizsgálta a kerítést és minden kiálló részt a kifutóban, hátha kiderül, hogy Lölö hol sérült meg. Egyelőre ez rejtély, mert semmi nyomra nem akadt.

Táncos táncos kedve sem lanyhult, ivartalanítás ide, ivartalanítás oda, kisebb kihagyásokkal ropta szokásos táncát a faházban. Farkas éhes volt és szomjas, ő is és Lölöke is, hisz tegnapi műtétjeik miatt kimaradt a kaja és a pia náluk.

Kántor helye nem maradt sokáig üresen, mert egy fiatalember a csömöri felüljárónál egy fel-le szaladgáló kutyát és rögtön behozta hozzánk chip olvasásra. A barátságos, fehér színű, barna foltos bundásban nem találtunk azonosítót, így jelenleg a kinti betonos kennel lakója lett, remélve, hogy a gazdi keresi majd és megtalálja nálunk. Egy eléggé bő nyakörv volt rajta és nem néz ki elhanyagoltnak. A száraz tápos kaja nem nyerte el tetszését. Megkínáltuk más finomsággal, ami jobban ízlett neki, talán ő is házi koszton élt eddig.

A nagy örömünket már hírül adtam egy videó kíséretében, amit már biztos mindenki látott. Két nagy mamlaszunk Max és Dolfi gazdijelöltes lett, együtt költöznek majd vidékre, ahol bőven lesz helyük a szaladgálásra. Jól működtek együtt, mind a sétánál, mind a kifutóban és mindketten macska kompatibilisek, ami fontos szempont volt a kiválasztásnál.

Köszönet Balogh Anna, hogy levezényelted az egészet és általad eddig esélytelen Max kutyánk és a már másodszorra is visszakerült, egyébként végtelenül jó természetű Dolfikánk is jó helyre kerül majd. 😍

Madre vasárnapig ismét a menhely vendége lett, mert gazdái elutaztak. Fájdalmas volt a búcsú, a gazdik hoztak
száraz tápot adományként és Madre pokróckáját is, amivel gondosan belülről körbe bélelték a kutyaházat neki, hogy érezze az illatukat. Én meg jól beszalmáztam a kis hölgynek, hogy ne fázzon a popója, hisz az elmúlt hetet már szobakutyaként töltötte.

A gazdik távozása után Madre ismét szuggerálni kezdte imádott gondozóját, Telek Andit. 🙂 Persze Andi nem tudott ellenállni a könyörgő szemeknek, így sok dédelgetésben és természetesen finom falatokban volt része, ezzel ápolgatta nebáncsvirágunk lelkét.

Bogi beagle rengeteget változott, már nem vicsorog, így aztán jó nagy sétát tett Andi kíséretében ő is.

Mai sétálóink: Boglya, Miki, Csoki, Mangó, Max, Milky, Bogi beagle, Dolfi, Hella, Madre és Nasi.

Köszi Andi és Laci, hogy ma is velem voltatok!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44152. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-07 20:58:22 [7.] 
Szöllösi Era napja:

Csütörtök

Erikát elengedtük pihenni, ma elég eseménydús napja volt, ezért beírok helyette.

Mai nap jó hírét már betettem, hogy Kántor hazakerült <3 .

Mai nap rossz híre, hogy Lőrinc a kifutóban valahol sérülést szerzett, ezért a mellkasán lett egy nagy seb, amit össze is varrtak neki. Holnap vissza kell vinni antibiotikumra. Egy kisebb kennelbe került bentre. Berakok egy fotót a sebéről.

Táncos volt ma ivartalanításon, chipet is kapott, oltással került be, de chipje nem volt. A faházba került.

Milky a fentiek miatt most a sarokkennelt egyedül bitorolja.

Szilvinek köszönjük a segítséget, ma is sokat sétáltatott és ügyelt is amíg Era Lölővel dokinál volt. Mai orvosi dolgokban segített még Ági és Bori, köszönjük nekik is :) .


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44151. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-07 20:56:48 [8.] 
Halász Barbi napja:

dies mercurii

Reggel az ablakon kitekintve barátságosabb volt a látvány,mint előző nap,bár a szél azért meg mérges volt.
Szerencsére újra együtt lehettem hű társaimmal ,hárman nyomtuk le a napot.❤
Csatlakozott kicsit egy kedves házaspár is,kivittek pár kutyust setizni.
Szeva is rótta a mezőt,általa is jópáran kutyagoltak. Együtt is mentünk, Dolfit és Sacit ismertettük.
Összeköltöztettük Boglyát Mikivel,jórészt elvannak egymás mellett,Boglya nem kiabál egész nap legalább.
Kántort kivittem én egy kis körre,de előtte Lénával ismertettuk.
Egyfolytában rágja a farkat,borzasztó. Szerintem a bal fülével is van valami,sokat razza a fejet.🙄
Az kiderült,hogy szerintem nagyon jot tenne neki egy társ,Lénával rögtön játszani akart,ő is nagyon csóvált neki,csak szegény öreg reumás teste nem -bírja már a hevesebb játékot.😢
Mindenesetre kellene próbálkozni,talán Hella vagy Milky jöhet szóba.
Legújabb Bogi nagyon cuki,nekünk nem morgott,kint a kifutóban sokat dögönyöztem simiztem,adtam rá hámot,így Szevi őt is megsétiztette. Kriszti szerint lehetne Blondie. Kicsit sok már a Bogiból....
Erika jól meghizlaltátok !😬
Milky hasán meg rajta volt a ragtapasz,leszedtük . Szép a sebe de azért a kalapot meg rajta hagytuk. Imádja a kis faházat,folyton vissza akar menni.😊
Kicsiknél olyan ammónia gáz volt,hogy a kilincsen fojt lecsapodva,mikor kinyitottam az ajtót. Brutális..Kicsit nyitva hagytam az ablakot náluk,most nincs olyan hideg,mert szerintem ez a szag már káros az egészségre.😳
Mindössze 2 kg rizst tálaltam,azt főztem meg tésztával. Holnapra is ,meg a húst is.
A madaraknak a mag ott van a nagy fahaz teraszán műanyag vödörben .
Jó kis nap volt,flottul ment minden,és végre együtt voltunk a barátaimmal.🤩
Köszönöm a részvételt nekik!🥰
Puszipacsi🐾


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44150. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-04 17:56:15 [9.] 
Szöllösi Era napja:

KEDD

Mai segítők: Judit és Marianna volt.

Az időjárás?

Először "carrá" áztunk, majd amikor örülni kezdtünk, hogy elállt az eső, jött a szél! 😲

Szél??? Inkább orkán, kisebb súlyú kutyáinkkal akár sárkányt is eregethettünk volna Narniában. 😜

No, de semmi gond, így legalább megszáradt rajtunk a ruha, mire véget ért a nap és elindultunk hazafelé. 😁

Kutyáink sem lelkesedtek túlzottan a sétáért, sem az udvaron való rohangászásért, így elég hamar visszatért mindenki a kenneljébe, csak egy-két vízálló bundásunkat nem zavart a mai cudar idő.

A hűtőből előszedett finom husikából jó kis leves készült és ki-ki jelenlegi kakaminősége szerint kapta meg a mai menüjét rizzsel vagy Juditunk által otthon előre elkészített cs.májas tésztával kiegészítve.

Etetés után már annyira elszabadult a pokol, hogy minden kutyánk behúzódott a házába, szemmel láthatóan zavarta őket viharos erejű szél.

A hátsó fronton egy-két csapkodó molinót megpróbáltunk lekötözni és újra támasztani a palákkal, remélve, hogy úgy is maradnak holnapig és igyekeztünk minden mozdíthatót elpakolni, hogy lehetőleg ne kelljenek majd szárnyra az éjszaka folyamán. 🙏

SZIASZTOK!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44149. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-04 17:54:34 [10.] 
Tóth Évi és Szöllösi Era napja:

Hétfőőőőőőő

Bocsi megint ilyen későn irogatok gondolom csak reggel látjátok, akkor jó reggelt kívánok szép keddi napot.
A mai napon megtörtént a nagy váltás, Edina, kivált a gondozói csoportból, de mint önkéntes továbbra is velünk lesz, aminek örülök. Ma már aktíválta magát, elvitte a két kis kutya babát (mneveket nem tudok, majd gondolom Edina beírja, de lehet már be is irta. Azért irom ezt, mert én mindig a netboard ( régi infos oldalunk) oldalon irom a beszámolót, hogy az is lássa, aki nincs a csoportunkban, de érdekli a menhelyes életünk-.
Résztvevők a mai napon Marika Szöllős Era, Pál Laci és jómagam később csatlakoztam a csoporthoz.
A vásárolt cjuccokat, kávé, tejpor, ecet, papirtörlő, szemeteszsák, a helyére pakoltuk, söprűt és locsolókannát még nem vettem, a héten azt is elkövetem.
A mai napon is szorgalmasak voltak a résztvevők, mert mire felértem, már kevés kennel volt taqkarítatlanul.
Marika a csodaszép husokat a konyhai hűtőbe rakta, főzött a mai napra rizst és azt hiszem holnapra is, de Era tudja, mert ő lesz holnap is.
Madaraknak elfogyott a kajájuk.
Bori levitte Sacit orvoshoz szurira
Pál Lacival sétáltak: Nasi, Hella, Anyuci,Kántor, Saci és Dolfi .
Kántor állandóan rágja a farkát.
Gyógyszerét mindenki megkapta.
Azt hiszem ennyi amit szerettem volna leírni. Jó éjt.Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44148. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-04 17:53:29 [11.] 
Vasárnap Erika és Laci Nap 🌞

Mai nap főbb hírei:
- Szokásos sok sétáltató, látogató volt ma is.
- Szöszikénk megkezdte próbaidejét új családjában, Éva szomszédságában :) Hát azt gondolom sokan nem is hittük, hogy eljön ez a nap is ❤
- Henna gazdijelöltek voltak ma kint a saját kutyusukkal, az összepróbálás simán ment. Jövőhét szombaton még jönnek, de akár aznap költözhet is majd Henna, az ivartalanítást ők bevállalják.
- Boglár (legyen ez a neve mert ő is Bogi 😁 ) a beagle aki Erikáéknál volt Gazdikereső kutyus, ma bekerült, reméljük eddigi fajtársaihoz hasonlóan gyorsan beleszeret valaki.
- Zsámolyt meggyógyították, most használható.
- Rutin dolgok rendben mentek.

Szöszi régebbi fotóját csatolom :) .

További szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44147. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-04 17:52:01 [12.] 
Virág napja:

Szombat☀️

Ma Szőllősy Eràval nyomtuk ketten, aki hősiesen helyt állt egész nap a vírus ellenére 😘
Szokás szerint reggel korán mentem, így összeszedtem a szalmát a kenelek elől, az udvaron. 4 talicskával vittem ki!😁
Sacihoz jöttek Baltazárral, akik Petrát már megnézték. Sacinak nem jött be. Petrát elvitték sètàlni, hozta a szokásos cuki formáját, de Baltazár nem túl lelkes. Kicsit depisnek tűnik még, mivel nemrég vesztette el a társàt. Továbbiakat Barbival egyeztetik.
Hennához is jottek kutyával gazdi jelöltek, holnap 10-re jönnek sètàlni. Erika Kunné!
Nasit kicsit átrendeztem, a kicsi házat kihoztam, a helyére raktam a forgácsot, elől kényelmesebben tud nézelődni a raklapról. De egy lapos tető nagyon hianyzik neki. 😂
Kijött Anna Bálint, Tuba Kriszta , elvitték sètàlni Dolfit, Maxot, sSissyt, Lajkat, Boglyast, Hellát. Próbáltuk Sacit is sétáltatni, nyakörvből kiszedte a fejét, de hámmal szépen megy.
Sok sétáltató volt, ezért mindenki sétált, aki hadra fogható. 😁
Sissyt külön raktam, mert hìzò kúràra van szüksége, mint Hellának. Amíg lehet, maradjon külön. Maxnak kereshetünk másik társat. 🤔
Kántor is kiköltözött Boglyas helyére. Jól van, élvezte a napsütést és nézelődött.
Kaptunk egy hölgytől Milgammat és kifejezetten ízületi fájdalmakra gyógyszert. A nemrég meghalt kutyusáé volt.😦
Milgammat elkezdtem adni Lénának és Hellának! A gyógyszer a hűtőben, nem volt időm (és szemüvegem) elolvasni az adagolást.
Macit és Lacit Bori elvitte haza.
Kicsiknek már két tepsi kaja kell. Egy nem elég, illetve nem is férnek oda. A kisebbek lemaradnak.
A forgácsot körbe raktuk téglával, így is oda mennek, de nem hordják szét az egész házban. 😁
Pumukli még nyammog a kaján, ma alig evett. Külön főzni nem tudunk neki, így, ha éhes lesz, enni fog.
Milky jól van, kétszer volt az udvaron. Egyébként nyugodtan tesz-vesz, kalappal a fején, a házban. 😁


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44145. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-31 19:31:28 [13.] 
Andi és Marianna napja:

Péntek...

Megszokott hármasunk Telek Andi, Pál Laci és én esőben kezdtük a mai napot. Végül kegyes volt az időjárás hozzánk, mert rövid időn belül elállt az eső és csak akkor kezdte újra amikor hazafelé vettük az irányt Andival.

Laci rögtön sétára indult kutyáinkkal, Andi pedig reggeli testmozgásként először a kinti szalmabálából felszórta Rufiék kenneljét, mert az eső miatt ismét nagy sár volt náluk. Bár ezzel az erővel az egész kinti-benti udvart fel lehetne szórni, mert tiszta dagonya az egész. Így aztán azok a kutyák is sárosak lettek, akik ma csak az udvarra jutottak ki. Persze, nap végére mi sem maradtunk tiszták természetesen, jutott a latyakból ránk is bőven. 😁

Karcsi és párja, Andi ma ismét kilátogattak védencükhöz Pumihoz (Pumukli) és Petrával együtt elvitték sétálni. Ezután Szöszit és Mikit kapták pórázvégre és velük is tettek egy kört Narniában.

Rajtuk kívül Telek Andinak és Lacinak köszönhetően 😍 Kántor, Csoki, Mangó, Dolfi, Hella, Nasi, Anyuci, Saci és Laci is kijutottak tekeregni. Andi szerint Kántor biztos járt kutyasuliba, mert folyamatosan igazodik a lábához és nagyon fegyelmezetten sétál.

Szili és Henna séta híján kétszer lett kiengedve az udvarra Szilire való tekintettel, illetve Milky is. Milkyt eléggé zavarja a búra a fején, a vödrét elhúztam a faltól, hogy könnyebben tudjon inni a kalap miatt.

A kölykökhöz betettem egy alacsonyabb vödröt is, hogy a mélynövésűék is tudjanak eleget inni, mert rendesen fogy náluk a víz.

Mátka gazdi aláírta az örökbe fogadási szerződést, az íróasztalon hagytam a mi példányunkat.

Kántor kapott 2 tabletta Bolust, mert megint volt a kenneljében híg széklet. Vittem ki egy üveggel, a gyógyszeres szekrényben megtaláljátok, ha esetleg még szükség lenne rá.

Szép estét kívánok Mindenkinek!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44144. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-31 19:27:35 [14.] 
Szöllösi Era napja:

Csütörtök

Ma Szilvi segédkezett nekem. Köszönöm, szükségvolt rá.

Két gazdi jelölt is volt ma.
Az egyik Petrához jött már saját kutyussal, ami úgy néz ki, hogy nagyon jól sikerült. A hétvégén még megnézzük Sacival is. A kutyus választ majd párt magának.

A másik befutó Henna vagy Anyuci, de Henna jobban tetszett nekik. Kertesbe menne egy 4 éves kan németjuhász mellé. Szombaton ők is kijönnek a kutyussal összenézni őket. Nagyon szimpatikusak voltak.

Àgi elvitte Milkyt ivartalanítani, szegénykém kicsit bágyadt volt utána, a faházban lett elszállásolva.
A kölykök eszelősek, már a mobilkennelbe is alig lehet berakni őket. Mire beteszek hármat, egy kiugrik. A frász kerülgetett nehogy valamelyik megsérüljön. Egyedül nehéz őket kordában tartani.

Voltak Szöszi gazdijelöltje is és jó nagyot sétáltak, Szöszi nagyon szereti őket. Már kimondottan bújik hozzájuk.

Az etetés probléma mentes volt ma. Nagyon jó kedvű volt mindenki és az idő is kegyes volt hozzánk.

Akik sétáltak: Szili, Henna, Hella, Dolfi, Lőrinc, Táncos és Szöszi.

Ja, és Dolfi belsőépítész lett, olyan szépen kipárnázta magának a kennel alját.Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44143. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-30 15:33:36 [15.] 
Barbi napja:

Streda.

Ma reggel mikor kinéztem az ablakon hálát adtam,hogy milyen szerencsém van.
Bár a szokásos barátaimnak egyéb elfoglaltságuk volt ,más barátaim siettek a segítségemre.
Csilla, Viktória és Erzsi! ❤❤❤
Mondhatom,flottul ment minden.
Erzsi sok kutyust megsétiztetett,plusz még egy önkéntes lány is volt,aki Hellát és Kántort vitte ki.
A forgatócsoport is jött Lölőkéhez, jó sokáig foglalkoztak vele,csak az eső zavarta haza őket,ami igazan nagyon hiányzott...😕
Mi Csillával próbálkoztunk némi párosításokat eszközölni,mert sem Szilárdnak sem Boglyának nem tesz jót a magány. (Igazából senki kutya fiának nem tesz jót,ezert kell próbálkozni folyton)
Szilárd Hennával tálalta meg az összhangot,teljesen kicserélődött, nem buslakodik már.
Szerettük volna figyelni őket,így nem Henna helyére hanem Dolfi kenneljebe cuccoltak,es forditva.
Dolfi mintha így egy kicsit kevesebbet gurgulázna.... Mintha...🙃
Boglya mindenkinek neki ugrott,abszolút nincs kutyákkal azocializalva,egyedül Lajka ❤ viselte el a kis furiat,így összebútoroztak,és rohamos javulás állt be nála. Anyucival már úgysem olyan nagy már a szerelem.
Bogi már az összes hazat szétrágta,tettünk be két újabbat nekik.
Hoztam 2 gázpalackot,de a zsámoly nem működik. Úgyhogy a gáztűzhelyen főztem a rizst.
A kicsik brutálisak,vissza tettem a szobakennelt,mert nem volt bent,elképzelni nem tudom,hogy anélkül hogy lehet rendesen kitakaritani náluk.
Kiszedtem pár undorító takarót, rongyot is tőlük.
Kántor az előzetes hírek ellenére jól evett és a kakija is szép volt.🙂
Bori féle sharpik dönölűek!🤩
Minden résztvevőnek nagyon köszönöm🥰😍😘
Puszipacsi🐾


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44142. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-30 15:32:14 [16.] 
Era napja:

Kedd

Ma Szilvi jött segíteni 👌
Sajna, sok jót nem tudok mondani a mai napról.
Egész nap hóban és jeges esőben voltunk. Senkinek semmi hangulata nem volt. Akik sétáltak, hamar megjöttek, akik a kifutóban voltak, szinte rögtön a kapuban ültek. Csak a kicsik voltak élénkek. Mindenki rendben volt és mindent megevett.
Akik sétáltak: Hella, Szili, Henna, Milki, Boglya, Dolfi.Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44140. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-27 16:50:29 [17.] 
Vasárnapi Hírek!

Erika és Laci levezényelték ma is a sok látogatót, sétáltatót :) .

Főbb hírek:

- Madre megkezdte próbaidejét 😍, Laci lement velük a cicateszt primán sikerült, szóval ma már a meleg lakásban alszik mamácskánk. 2 hét múlva egy utazás miatt visszajön 3 napra, de addig otthon vannak vele, megpróbáljuk az ivartalanítását akkorra időzíteni. Megbeszélem ezt még velük.

-Bozontot is meglátogatták Erikáék a nap után, minden rendben a kismackóval.

-Bori ideiglenesen pár napra bevitte a shar pei keverék mamát és fiát, Saci-Lacit, akik a művészbejáró mellé kerültek, ahol Madre volt. Nem szabad semmi rongyot betenni mert mindent rágnak, szétszednek. Kifutóba kiengedhetőek, sétát hagyjuk.

-Szöszi gazdijelöltek is voltak, még jövőhét csütörtökön kimennek hozzá, aztán vasárnap költözhet.

-A kifutóba egy új kutyaházba volt valami szivacs, amit részben kiszedtek és szétkaptak a kifutóba a kutyák,volt mit takarítani :D Bogink pedig megint lebontotta az egyik ház elejét.

-50 órás diákok átpakolták a hűtőket és így került elő még kölyök táp illetve rizs. Az álló fagyasztót kihúzták, mert üres lett, szóval kezd fogyni a főznivaló is.

-Irodában és konyhában is tett egy kis rendet Erika, már elég nagy volt a káosz.

További szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44139. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-27 16:49:42 [18.] 
Bognár Virág napja:

Szombat☁️

Szőllősy Eràval ma ketten nyomtuk, de simán ment minden.
Volt egy pár látogató, meg 50 órás diák is, igy sokan sétáltak. Dolfi szokás szerint duplázott. 🤣
Mèg Kàntor is sétált, minden rendben volt.
A párok a kifutóban tombolhattak, elég sokáig volt kint mindenki.
Nasi duzzogva ül a raklapon, mindenkinek háttal. Nem lát ki rendesen, nincs lapos háza. Nyugodt, de nem érzi ott jól magát.
Csilla és Kriszta elvitte a babákat oltásra, meg fotózásra így könnyű volt náluk is takarítani. 😁
Petra és Pumukli összeköltözött, csak étetésnél kell bent maradni.
Mindenki jól van, gyógyszereket megkapta, akinek kellett.
Erika Kunné holnapra főztem rizst is, husit is.
Madret nagyon szeretné a család, akik Kajánékat szokták sétáltatni, de kell egy cicateszt! XVI-ba menne kertes házba, kanapé kutyának. Elvitték sètàlni, de végig ölben kellett cipelni, mert állandóan felkönyörögte magát. 😁
Holnap jönnek hozzá megint.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44138. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-24 21:21:37 [19.] 
Andi és Mariann napja:

Péntek...

Szilivel kezdtük a mai napot, megkapta a gyógyszerét és utána kiengedtük az udvarra futkározni. A sétánál ő volt az utolsó, így remélhetőleg jól kiürült a hólyagja, bár ma már én is találtam egy kis pisit a forgácsban. Remélem, az antibiotikum kúra meghozza a hatását és gyorsan kigyógyul a hólyaggyulladásból.

Telek Andi és Pál Laci rögtön megkezdték kutyáink sétáltatását, amibe egy rövid időre becsatlakozott Gál Niki is, aki új sípolós csirkét hozott Dolfikánknak ajándékba.

Don örökbe fogadójától, Anettől kaptunk egy szigetelt kutyaházat és szőnyeget is. Andi fel is szabdalta rögtön a szőnyeget és lecserélte azon kutyáinknál a trepnik beborítását, ahol már nagyon elhasznált volt.

Nasinál előbbre hoztuk a dobogót a rácshoz, mert így jobban kilát, mint régi helyén a házról. Napközben többnyire úriasszony módjára üldögél rajta, kivéve a kiengedéseknél és onnan figyeli a menhely életét.

Pumuklit menhelyünk két régi gondozója, Karcsi és Andi vitte el orvoshoz, hogy megkapja a második oltását. Visszaérkezéskor Karcsi új mozgásérzékelő lámpát szerelt fel a faházra, mert a régi nem működött rendesen.

Lőrincéknél figyelni kell, mert Lőrinc megeszi Táncos kajáját, amiből kisebb villongás is kerekedhet. Táncos egyébként szívesebben eszik, ha áll mellette valaki. 😜

Rufit és Stellát is jobb külön etetni, mert Rufi nagyon félti a a tálját.

Kántor hasmenése egy kicsit javult, tegnap és ma is kapott Bolust etetéskor. Kántor továbbra is étvágytalan, a diétás kajából a húst kieszegeti, de főleg kézből fogadja el. A kedve viszont jó, nagyon ember centrikus kutya.

Madre kinézte magának Telek Andit 🥰, bármerre ment bánatos boci szemekkel követte minden mozdulatát. Olyan szomorúan ücsörgött a kennelben, hogy mi sem tudtuk megállni, hogy ne ragadjunk le időről időre mellette egy kis dédelgetésre. Remélem, ezzel a "vigyél haza és simogassál" pofikával, ő is hamar gazdira talál majd.

Lénáék dobozát feltöltöttük szenzi táppal, de mind nem fért bele, így ott hagytuk a tetején a maradékot.

Köszi Mindenkinek a segítséget! 😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44137. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-24 21:19:37 [20.] 
Szerda - Tarcsa Nap!

Rövid, gyors beszámoló a mai napról: a tarcsai különítmény, azaz Szévi, Andika, Dóri + én alkottuk a mai csapatot. A lányoknak köszönhetően rengetegen sétáltak. Nasi, Madre, Hella, Szili, Henna, Milky, Táncos, Boglya, Csoki és Mangó is hosszú kört tettek. Szöszi gazdijelöltek ma ismét voltak, legalább 1 órán keresztül sétáltak. Vasárnap újra jönnek! Lölönek volt a legaktívabb napja, ugyanis ma folytatódott az Eb Tv felvétele és a stáb két órán keresztül Narniában forgatott Lőrinckével. Hullára fáradt. :-) Úgy néz ki Táncosnak kérője akadt, de még semmi sem biztos, jönnek még hozzá látogatóba. Egy srác hozott négy nagy zsák forgácsot, betettük a szalmásba. Andika főzött tésztát, amit a tegnap megfőzött husis cuccal együtt tett a száraztápra. Senkitől sem érkezett panasz a menüre. :-) Talán Kántor az egyedüli kivétel. Nem igazán akar enni, a tegnapi kajája is szinte érintetlen volt a kennelben. Andika kézből etette hússal, abból azért valamennyit megevett. Barbival megbeszéltek alapján megérkezett Pumukli (Pumi). 7 év körüli ivaros kan kutya, meg van szeppenve, de kedves, barátságos. Chipje a nevünkön, állatorvos ellenőrizte, hogy a korábbi években már voltak oltásai, de most még csak egy veszettsége van. Pénteken jönnek a megtalálói és leviszik a minibe kombi oltásra. Nasi kennelébe került, Nasi pedig átköltözött a Dolfi melletti üres kennelbe. Jó kis pörgős napunk volt ma, jó csapattal, jó hangulatban. Mondjuk nekem csak az fáj, hogy miután ma több alkalommal sem láttam meg, amit kerestem és úgy amúgy majdnem kiszúrta a szememet, rájöttem: baj van, ráléptem az útra, ez már visszafordíthatatlan.... Szévásodok... :-D Köszönet minden mai résztvevőnek!!!!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44136. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-24 21:18:58 [21.] 
Era napja:

Kedd

Mit is mondjak? A mai nap dermesztően hideg volt.
Szilvi segédkezett nekem így ma volt séta. A kis madarak nagyon éhesek szinte mindent kiettek. Kérek mindenkit, ebben a hidegben még jobban figyeljen rájuk. Napi kezdés. A hűtő. Az összes hús kiolvadt, a konyha közepéig állt a vér. Jó kis takarító napom volt. Mindent ami volt, megfőztem, úgyhogy holnap azt legalább nem kell. Kicsik jól vannak, egyre durvábban esznek. Hát, Kántor nem úgy, még mindig pisi a széklet. Az étvágya jó és nagyon játékos.
Akik ma sétáltak: Hella, Szili, Hanna, Milki, Boglya, Dolfi, Nasi.

Ui: Szerintem a junior táp, ami most van túl nagy a kicsiknek.

Szép estét mindenkinek, sziasztok!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44135. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-24 21:13:29 [22.] 
Hétfőőőőő

kiszolgáló személyzet: Marika, Pál Laci, Edina és jómagam a vége felé.

Talán én is azzal kezde ném, hovgy enyhült az idő, csak a dér olvadt és csöpögött a fáról, na de minden nem lehet szuper.
A kicsik a kőházban egy siserhad, szépen, gyönyörűen fejlődnek, ,köszönhető a gondozók lelkiismeretes munkája következtében. Kellett volna egy kicsit szellőztetni, mert amikor Edina a második kör kajáját berakta, hááááát nem parfüm illat csapott meg, Enyhe volt az idő nem fáztak volna meg. Ez csak a végén jutott eszembe. Nagyon jó étvágyuk van 1 perc alatt felfalták kajájukat.
Zárás előtt jött GácsÁgi és vitte Petrát dokihoz, előtte jó nagyot sétáltak. Köszi Ági
Sétált Lacival Dolfi, Hella, Milky, Henna és Boglyas
Edinával Nasi ellátogatott Narniába
(ez volt a kis puskámon irva, hát én is igy irtam, de fogalmam sincs, hogy hol is van Narnia,??????
Kántor a tegnapi kajájához hozá sem nyúlt, ment a hasa. Kedves jó volt, Délután evett husit pici szárazzal. Kapott Sárga port és 2 db Boluist.
Aki nm sétált, jó sokáig maradhattak a kifutóban egy játékra.

Jó éjt!

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44134. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-24 21:13:03 [23.] 
Vasárnapi Erika és Laci Napja!

A szokásos vasárnapi látogatókon, sétáltatáson kívül a mai nap rutin dolgai is rendben mentek. Laci megjavította Dolfi kennelének ajtaját, így visszamehetett a helyére a gurgulázó toporgó óriásunk :) .

Kutyusok jól vannak. Régi sétáltatóink közül van egy érdeklődő Madrera, de még beszélünk velünk, nincs befoglalva. Szöszi Gazdijelöltek is voltak választottjuknál, szerdán is mennek, aztán költözhetne is próbaidőre.

A mai nap meglepetése és fő híre, hogy kettő óra előtt megjelentek egy pöttöm jegesmacival a menhelyen, aki az utcán csapódott egy hölgyhöz, ezért hívtak minket és hozták chipolvasásra a kicsit a menhelyre, ami persze nem volt benne és koszos-büdi is volt a kölyök. Mivel a menhelyen semmi alkalmas hely ahova be tudták volna tenni, Erikáék elvitték a Minivetbe és hazavitték idibe. Mikidoki szerint 8-10 hetes komondorra hajazó vagy az kisfiú.Bozont lett, fel is fogom tenni Gazdikeresőnek, ha bárkit érdekel doki szerinti tipp alapján közepes-nagytestűre várható. Fotók, videók róla


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44133. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-24 21:12:23 [24.] 
Virág napja:

Szombat⛅
Azt hittem 8-tól 10-ig magányos leszek, de nagy örömömre egyszer csak betoppant Réka Szedlák és Zsuzsanna Szokolai.😍
Később jött Erzsi Bartfai, Csilla, Viki is, így már minden ment, mint a karikacsapás.
Era meghozta a "talált" kutyaházat és levitte dokihoz Mikit, Szilit és az új nj-t. A Kántor nevet kapta.😁 Nagyon cuki, pórázon sètàlni nem tud, de nem agresszív.
Szilinek ultrahangra kell mennie, addig semmi biztosat nem tudnak mondani.
Egyébként feladta az elveit és elvégezte a dolgát a kenelben éjszaka.
Táncos és Lőrinc összeköltözött, Hennának majd keresünk másik párt, de az ivartalanítás még úgyis előtte van.
Voltak 50 órás diákok és sétáltatók is, igy mindenki sétált, volt, aki kétszer is. Pl Nasi!😁😍
Először Réka vitte el, majd egy fiatal pár, akik véglegesíteni jöttek Mirzàt.
Kicsit kèrette magát Nasi, de a jutifalatok reményében hajlandó volt sètàlni. 😂
Dolfi egész nap toporog, sípol, dünnyög, csak valaki adjon egy falat kaját. 😂
Ezért többször elküldtem sètàlni, hátha fogy is egy kicsit.😁🤔
Jó nap volt, köszi mindenkinek. 😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44131. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-17 19:47:48 [25.] 
Marianna és Andi napja:

Péntek... reggeli kezdés -5 fokkal ❄️

Egy szösszenet beszámolóm elejére, ami nap végén történt meg velem. Miközben hazafelé tartottam a metrón, erősen éreztem magamon a kutyaszagot, amit azért nem értettem, mert levettem a menhelyes ruhát hazainduláskor. Itthon jöttem csak rá, hogy amikor a kölykök között próbáltam a "kiválasztott" chipjét ellenőrizni, a rosszcsontok természetesen a fejemen is ugráltak közben. Hiába öltöztem át kint, a hajamból áradt a kaka, forgács és még ki tudja minek a szaga méghozzá elég rendesen. Lehet, hogy ezért nézett olyan sandán rám a mellettem ülő hölgy?

No, de kezdjük is el a mai napot! Méghozzá jó hírrel, a kölykök közül egy másik barna színű is elkelt ma, mégpedig Mátka a legkisebb. Így hamarosan ő is megkezdheti a próbaidejét a gazdiknál, már alig várják. 😊

Az első kiszabadulónk Szili volt, mert most már biztos, hogy kennel tiszta, hisz bent egyáltalán nem piszkít. Körbe is pisilte az egész udvart örömében. Valószínű, hogy lakásban élhetett, amíg nem került ki az utcára. Igaz, neki mindig akad sétáltatója, de így nem kell tartogatni addig is, amíg nem kerül rá a sor.

Andi és Pál Laci egymásután vitték ki a kutyákat sétálni, így sétált Dolfi, Nasi, Madre, Hella, Milky, Boglya, Max, Sissy, Stella.

Dél körül Gergő is befutott, aki elvitte először Szilit, majd természetesen imádott Rufiáját sétálni.

Léna ma elfogadta az ebédet, igaz egy kicsit megbolondítottuk a száraz táp - rizs menüjét, a valaki által hozott malachússal. 😜

Sissy széklete ugyan nem tökéletes, de már legalább nem folyik. Este új kutya érkezik a menhelyre, ezért ma visszaköltözött Max mellé a régi helyére. Most viszont Lőrinckénél találtam nagy plecsniket és mivel Henna most külön van tőle, így egyértelmű volt a dolog.

Petra a faházban elkezdte belülről bontani a rácsra felszerelt dróthálót. Ő még nem jöhet ki sétálni, ezért Andi beült hozzá dédelgetni, ami nagyon tetszett neki. Nem is volt morgás egyáltalán. 😍

Andi közben megreparálta valamennyire a dróthálót is, hogy nehogy felsértse magát vele. A vizét beljebb tettem az ajtótól, mert csontra befagyott. A rések és megvetemedett ajtó miatt nagyon hideg van a faházban.

A többieknél is jeges volt a víz, de kézzel betörhető, kivéve Lénáéknál, ahol szintén ez volt a helyzet. Náluk nem lehet szalmázni, így kibélelni sem tudjuk a gumikereket, hogy védje a vödröt.

Andinak még sikerült kölyöktápot bányászni a felnőtt tápok közül, ami megint fogytán volt. Így most feltöltötte az edényüket, viszont mivel most már mindent átnézett, több juniorunk nincs kint. A mostani táp nagyobb szemű, de jól beáztatva, biztos ez is elfogy náluk, pláne, hogy jó minőségű.

Gergő segítségével a Dolfis kennelsort kívülről megerősítettük, mert a molinó egy nagy részen felhasadt és vehemensebb kutyáink mögé bújva veszekedtek a többiekkel. Szükség megoldásként palalapokkal takartuk be lyukakat. Andi ki is kötözte és kövekkel megtámasztottuk, remélhetőleg kitartanak egy ideig.

Köszönet minden mai résztvevőnek a segítségért!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 Találatok száma: 255
    / 11 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.019099950790405 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail