Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Új üzenetek :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9300465/67 Témák: 17706 Tagok: 109419 Legújabb tag: CantataProfana Online: (132/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 11 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 267 üzenet
 44173. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-28 21:46:13 [1.] 
Andi és Marianna napja:

Péntek...

Szokásos hármasunk, Andi, Pál Laci és én. 🙂

Az idő kegyes volt hozzánk, ugyan fújt megint a szél, de legalább az eső nem esett, szóval nem volt okunk panaszra.

Sétáltatók nem voltak, csak egy pár érkezett kutyanézőbe, de még nem sikerült dönteniük. Holnap kihozzák a kisfiúkat is, mert szeretnék megnézni, hogy reagál a gyerek az általuk kinézett kutyákra.

Lőrinckénkhez ismét jött a forgató csoport, így jó dolga volt megint, mert az egész délelőttjét a szabadban töltötte.

Laci elvitte sétálni Rétest, Boglyát, Csokit és Mangót. Andi pedig Nasit, Stellát, Hellát, Petrát, Kópét, Bogi bigit és Lénát. Lénát azért próbálta elvinni, mert a kifutóban sem mozog sokat, ott is előbb-utóbb lefekszik. Sajnos, már a nagy kapunál megfordult és igyekezett vissza a kenneljébe, így a séta kudarcba fulladt.

Lénáéknál a nagy matracot ki kellett cserélni, mert tiszta pisi volt (?), így most egy másikat tettünk be hozzájuk, hogy Lénának legyen mire feküdnie napközben. Amit kivettünk tőle, betettük az iroda és a konyha közötti résbe, hogy száradjon és ott az eső sem éri. Kérlek, de dobjátok ki onnan, mert még szükség lesz rá!

Sajnos, megint több fosósunk van, így Miki, Sissy, Kópé és Nasi is. Nekik diétás kaját adtunk és Bolust is kaptak.

Az etetésnél ügyelni kell Lajkáéknál és Mikiéknél, mert a két fiú simán elzavarja a csajokat a kajától.

Andi egy kicsit rendbe hozta a budi tetejét, mert a kátránypapírból készült tető elengedte magát. A hiányzó részt ideiglenesen egy paladarabbal pótolta, hogy ne essen be az eső.

Léna és Hella megkapta a gyógyszerét, madarak pedig a magjaikat.

Napi örömhírünk, hogy ma újabb két kölyök tölti az éjszakát gazdiknál, őket Kriszta és Csilla szállította el új lakóhelyükre. 😍

Szép estét Mindenkinek!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44172. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-28 21:44:06 [2.] 
Szöllösi Era napja:

Csütörtök

A mai csapat Mariann és Szilvi.
Reggel már a Szőlő utcában
indítottam, mert egy kedves ismerősöm adott száraz adományt. Szili megint levette a kalapot, úgy döntöttem nem is rakok rá. Figyeltem egész nap, sokkal nyugodtabb volt és nem piszkálta a sebét. Volt egy kedves házaspár, akik sétáltattak, így párban is mentek kutyusok. Történt néhány változás. Stellát külön raktam, mert mivel Kalácsuk tüzel, folyamatosan piszkálta. Kalácshoz átraktam Mókást és a másik kicsit, aki a párja lenne. Tündériek voltak. Anyucit és Mikit összeköltöztettem.
Megtörtént a konténer csere is.
Akik sétáltak Hella, Szili, Stella, Sissi, Björn, Boglya, Csoki, Mangó, Léna, Miki, Nasi, Petra és Kópé.

Sziasztok!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44171. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-28 21:36:09 [3.] 
Halász Barbi napja:

Szerda

A mai csudálatos napot Krisztinával ❤nyomtuk végig a túlélésért küzdve. Ő derék fájdalmakkal, én kezdődő koronavírussal. Végtagfajdalom, fejfájás, hidegrázás...
A betervezett szívféreg szűrést hamar offoltuk,a dr. nő sem tiltakozott...
Jött egy új segítség, Gábor, aki kutyakiképzőnek tanul és szeretne rendszeresen jönni hét közben. Hát, ha ez az idő sem tántorította el, akkor azt hiszem hihetünk neki.
Elvitte Nasit, Hellát, Szilit.
Köszönjük neki!
Lőrinc sebe szép, beköltözött Táncosékhoz, ennek örömére Boglya egész nap ugatja.
Miki és Anyuci kergetőztek egyet a kifutóban, jó páros, de már késő volt, így nem bútoroztattuk őket össze. Majd holnap.
Szilin megint nem volt kalap, elég piros is a sebe, ma úgy rákötöttem, hogy remélem nem tudja leszedni.
Amúgy mindenki jól van, a tálak tisztára lettek nyalva.
Vettem magot, rizst és gázt. 😎
Jóccakát, puszi pacsi ! 🐾


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44170. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-28 21:31:22 [4.] 
Szöllösi Era napja:

Kedd

A mai csapat Judit és Szilvi az anyukájával. Gyönyörű időnk volt. Bárcsak már maradna. Sok érdekes dolog ma nem történt velünk, nagyon jó hangulatos napunk volt. Az az még is, mert kinézett hozzánk Menő v. Mókás gazdi jelölt, mert ő nagyon szerelmes még egy másik feketébe, csak az asszonnyal kell még egyezkedni. Viszont mindkettőt kivitte sétálni. Kalácsunk tényleg egyre ügyesebb nagyon büszke vagyok rá. És tüzel a nagy lány. Ebben a gyönyörű időben sok séta is volt,
Hella, Szili, Jony, Boglárka, Stella, két kicsi, Csoki, Mangó, Anyuci és Nasi, de ő megint csak keveset😍😁

Sziasztok!Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44168. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-24 19:54:35 [5.] 
Vasárnap az őrület napja... Erika és Laci túlélte 😘

Örökbe fogadós hétvége!

Ma eluralkodott a látogató áradat a menhelyen, 10 óra magasságában a fele látogatót a kifutóba kellett terelni, hogy a belsőbe legyen annyi hely, hogy legalább ki lehessen venni a kennelből a kutyákat kiadni sétálni. Ezen, ha így folytatódik úrrá kell lenni, mert se a kutyáknak, se Erikáéknak és a látogatóknak se jó. Kitalálunk valamit, most egyelőre, mivel így minden kutya folyamatosan sétál, elsőre annyi változik ( Éva), hogy a látogatás/sétáltatás 9-12 ig, az örökbefogadás érdeklődés kutyákra 12 -14 ig lesz. Ma gazdijelölt is volt, aki nem tudta megnézni normálisan a felnőtt kutyákat a rengeteg séta miatt. Bea is látta ha jól tudom az embertömeget, mert volt kint sétáltatni :) . Még amellett se volt elég idő mindenkivel rendesen beszélni, hogy Ildikó és Éva is besegített kicsit, 5 diák mellett. Meglátjuk , milyenek lesznek a vasárnapok és ha így folytatódik más rendszerű látogatást vezetünk be.

Mai napon Pihe kutyus talált gazdira, aki egy berni pásztor mellé fog költözni :) , érdeklődtek még Rétesre, egy kedves családdal sokat sétált, elvileg jönnek vissza hozzá. 2 gazdijelölt csak délután tudott kijönni, ezért Krisztinával kimentünk és megmutattuk a kicsiket (kettőt meg gyorsan fotóztunk is, őket betette már Kriszti) és kiválasztódott Dunakavics, aki egy Jack Russel társa lesz illetve egy igazán érett, két pici gyerekes család várja nagy szeretettel Duplacsokit <3 .

Tegnapi érdeklődők még reggel visszaszóltak és szeretnék Menőt örökbe fogadni, így ő is gazdijelöltes.

Summázva igen eredményes gazdikereső hétvégén vagyunk túl, a kölykök közül összesen 4 Madre gyerek és a most faházban lévő Gengszter és Csipet maradt.

Kalács ma többször is megmutatta magát az őrület ellenére és a diákot is megszagolgatta , aki takarított nála :D Az etetésnél Stella kint evett, ő pedig szépen kijött és megette a kajáját.

Kuglóf ma visszajött Annától, sajnos nála a falka annyira elviszi, hogy vele nem kommunikál. Köszönjük Anna, hogy gondoztad őt és az ivartalanítást is elintézted 😘, mindent megtettél amit tudtál :) . Most Kuglóf egyedül került egy felnyitható házas kennelbe és Ági ki fog járni hozzá minden nap. Ma délután kijöttek Borival, mert Szilárd megint leamortizálta a kalapot és másikat hoztak illetve így kivitte Kugit sétálni. Kugi így egyedül elkezdett figyelni, a kifutóba Kriszti kezébe adta és simán sétált vele, megsimogatta, odasétáltak hozzánk a gazdijelöltekkel beszéltem és nem akart elszaladni, van remény, de neki nem jó ha egy másik kutya ad biztonságot!

Na jó hosszúra nyúlt az írás, de sok minden történt :) .

További szép estét kívánok 1-1 fotóval a gazdis kölykeinkről :) .
Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44167. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-23 18:41:03 [6.] 
Virág napja:

Szombat☀️
Nekünk mindíg szerencsénk van az időjárással. 😁
Mai csapat Szőllősy Era, Csilla Völgyi, Viktória Bozsik és meglepetésként Réka Szedlák , meg Anyukája Zsuzsanna.😍😘
Ma megint a költözések napja volt.
ÉdesKrèmes Lakjához, Csoki, Mangó pedig Lènàhoz cuccolt.
Nasi beköltözött a kapu melletti kenelbe, ahol boldogan foglalta el a ház tetejét és élvezte a napsütést. 😁😍
Johnyt kint hagytam BigiBogi mellett hétvégére. Hátha valaki szerelmes lesz belé, mint ahogy én. ♥️
Hétfő délután visszahozom, csak Bori leviszi uh-ra, végre kiderül, mi baja a szívének. 🤞
Sokan voltak érdeklődök a kicsikre, sétáltatók és adományt is kaptunk.
Három baba talált gazdira, akiket Csillával holnap el is viszünk. MiniPiri, pici barna foltos és a roti fejű Dóri baba. Nem tudom a nevét. 😂
Pörgős nap volt, köszönöm mindenkinek a részvételt. 😘
Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44166. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-21 21:16:54 [7.] 
Andi és Marianna napja:

Péntek...

A mai napot kettecskén kezdtük és fejeztük is be: Andi és én.

Az időjárás? 💨

Ma volt minden, bolond szél magában, majd szél esővel, időnként havas esővel kombinálva. Természetesen mire hazafelé indultunk, a napocska azért előbújt búcsúzóul nekünk. 😁

A zord idő ellenére voltak látogatóink. Egy fiatal pár, akik először jártak nálunk, megismerkedtek menhelyünk életével, majd elvitték Csokit és Mangót sétálni, mivel még nem gyakorlott kutyások. Nem kizárt, hogy esetleg később örökbe fogadást is terveznek, mert ennek a menetéről is érdeklődtek, de egyelőre sétáltatni járnak majd ki hozzánk.

Egy másik pár szomorúan hozta ki pár napja elpusztult öreg kutyusuk műanyag ágyacskáját, pokrócait, pórázát, nyakörvét, játékait, gyógyszereit és némi szenior tápot adományként, amit köszönettel átvettünk. 😢

Karcsi és Andi is kiszaladt hozzánk, ők természetesen először pártfogoltjukat Kópét és vele együtt Petrát, majd Milkyt és Rufit, végül még Mikit is elvitték sétálni.

A fentieken kívül Nasi, Anyuci, Hella és Bogi bigi sétált még ebben a kellemes időben. 😜

Stellához is érkeztek vendégek a saját kutyusukkal, hogy megnézzék, hogyan viszonyul egymáshoz a két bundás.

A videóból és fotókból már láthattátok, hogy a találkozás szerencsésen alakult, így Stella gazdijelöltes lett.

Telek Andi elvitte a kedden talált fekete kölyköt a Minibe, ami Barbi javaslatára Csipet névre keresztelődött. Kapott oltást, chipet, féreghajtót és egy a nevére szóló oltási könyvet. Az adatokat bevezettem az orvosi könyvbe. Két hét múlva kell vinni a következő oltásra.

A Madre gyerekeknek nagyon jó az étvágyuk, éhes farkasként vetik magukat a kajára. A faházas kölykök is jól esznek, ez viszont nem mondható el a kőházban lévő "boci" babákra és Pihére sem. A tegnapi ételből jócskán maradt és a reggelit sem nagyon eszegették. A déli etetéskor még találtunk egy fél junior konzervet, amit hozzá kevertünk a száraz tápjukhoz, bár nem habzsoltak, de legalább ettek belőle.

Pihe egy kicsit terrorizálja őket, főleg a fekete-fehér tarka minikét, bár az meg morog rá közben. Nagyon viccesen néznek ki így együtt, mint Dávid és Góliát. 🤣

Hasmenése csak Sissynek volt, így ő kapott még Bolust, Miki, Hella és Léna pedig a megszokott gyógyszerét.

Andi elment egy teli gázpalackért, mert az egyik teljesen üres volt, a másikkal meg épp meg tudtuk főzni a mai menüt.

A nap végén Andival igyekeztünk egy kis rendet rakni, a faház és kennelsor közötti részen, ahol jelenleg a felhalmozott zsákok vannak, bezacskóztunk mindent, hogy rendesebben nézzen ki ez a rész is.

Szép estét Mindenkinek! 🌙


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44165. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-21 21:15:22 [8.] 
Szöllösi Era napja:

Csütörtök

Ma Szilvivel voltunk édes kettesben. Nagyon örülök neki mert àllandò segítőm lett és nagyon ügyes. Ma Sissi és Björn kezdte a napot a kifutóban eszelőset játszottak, úgyhogy ma össze is bútoroztak. Ami pont jó is volt, mert így lett helye az új kutyusunknak. Szegény nagyon megvolt ijedve, így ölbe kellett behozni. Később már barátkozott és eszegetett is. Nagyon kis cuki. A betonosban azt hiszem Rétes, már annyi süti név van, hogy nem tudom követni. Nagyon szépen sétál. Biztos, hogy gazdis volt. A most már 6-os csapat, Zsebiék, Kajàn, Bogiék és Lölöke nagyon nagy kergetőzést művelt, csak Zsebi nem tolerálta.
A nap érdekessége Csoki volt, szinte szerelmesen udvarolt Rétesnek. Könyörögnöm kellett, hogy bejöjjön. Kalácsunk nálam nagyon jól viseli a kint létet, remélem másoknál is oldódni fog.
A kicsik jól vannak, már irdatlan balhét produkálnak.
Akik sétáltak ma Hella, Szili, Stella, Boglya, Miki, Rétes.

Sziasztok!
Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44164. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-21 21:09:16 [9.] 
Halász Barbi napja:

Szerda

A mai nap a szokásos hármasunk tevékenykedett,de jott meglepetés vendégünk is! Edina !😍 Nagyon örültünk ,köszönjük a segítséget!
Setiztettek Szevivel párat,pl.Nasit és Szilit,a kifutóban össze is engedtük őket. Én is mentem kettőt az egyiket Kaláccsal... Jájj....No,nem egy nagy élmény, de erőltetni kell. Dupla védelemben vittem,csak rutinosnak adható.
Osszeprobaltuk björn t és Sissit,teljesen jól működnek.👍
Björn nagyon cuki és nagyon szép!🥰
Sajnos Lajka nem áll rá a jobb hátsó lábára egyáltalán. Ha nem javul 1-2 napon belül,dokihoz kell vinni. Én reménykedem hogy csak egy csúnya rándulás.
Mikinek lekentük a sebét és Lőrincnek is.
Erika, Erika, Marianna
légyszi Kópét szigorúan külön etessétek. Én ma reggel és du is külön adtam neki enni,jól beáztatott tápot konzervet rizst, szépen megette. Pétra már gurulni tud lassan csak,tuti ő ette meg mindig.
Lőrincről a kalapot 1 percre sem lehet levenni.
Adtam rá ruhát ami védi a sebét.
Szevi kihozta a két kiskutyát akiket Kistarcsán tálaltak . Jobb híján a faházba kerültek.
Most ott is öten vannak már,illetve már csak négyen mert Minipannit gazdihoz vittük ma este Beával. 🥰 Koszi Bea!😘Csucsszuper helyre tette a kis fokhagymát!😊
A betonosban levő staffikat Rétesnek neveztük el utalva a megtalálási helyére.
Nagyon édes kutya,tökéletesen sétál de egész nap tutul szegény. 🙄
Mindenki jól evett(csak Csokiéknak nem tetszett a senior menu) és utána pihenőre -tért
Foztem egy csomo mindent holnapra .
Mindenkinek nagyon köszönöm a részvételt! ❤❤❤❤
Puszipacsi 🐾


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44163. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-21 21:03:12 [10.] 
Hétfőőőőőő

Jelenlévők: Marika, Szöllősi Era és én később.
2 db locsolókannát vásároltam a gazdaboltban és a PRIMA-ban 3 seprűt.
Egy olyan volt mint amit a multkor vetttem nem volt több még a raktárban sem) és 2 db csajos söprűt, remélem azzal is jó lesz dolgozni. Láttam, hogy lett szép szines más seprűnk is.
Tehát most van jó pár seprű, lehet dolgozni.
Szolgálati közlemény: a konténer fullban teli van, a ponyvát felhajtottuk, hogy a közepébe öntsük a vödröket, igy már sztem nem nagyon fér még oda "anyag"
Nem volt Ágika és Pál Laci sem, . Egy család volt sétált Nasi és még két védencünk.(név elszállt a fejemből) A kifutókban nagyon sokat futkostak a kutyák,.
Marika finomat főzött, elmondásuk szerint holnapra még van egy kis gáz, de nagyon kevés, üres lesz a palack.
Era kihozta Kalácsot jól meg van, időnként előjött a házból, még szoknia kell a környezetet.
Gyógyszerét megkapta mindegyik kutyuskánk.
Era leviszi a kicsiket chipre, oltásokra és Lőrincet kapocsszedésre, gondolom beírja a történteket.
Jó éjt!


"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44162. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-21 21:02:32 [11.] 
Erika & Laci napja:

Vasárnap 👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👦‍👦👨‍👩‍👧‍👧👩‍👩‍👦‍👦👩‍👩‍👧‍👧stb.. :D

A mai napon rengeteg család látogatott menhelyünkre, kész gyereksereg volt kint. Ezért minden kutyusunk sétált és a most már szokásos hétvégi módon van aki többször is. Erika és Laci segítségére volt ma is Ildikó és András, sőt ma Erikáék fia Peti is csatlakozott :) .

Minivetes tesók voltak ma kapósak, egyikőjüket ki is választották, akinek fekete csík van a hátán, ő egyeztetéssel költözhet Érdre, másik picit kinézte egy rendszeres sétáltató apa+kislánya, ők most az ő esetében első számú gazdijelöltek vasárnapig, amikor 100%-ot mondanak.

Milkihez sajnos nem jött vissza családostul a tegnapi férfi, de reméljük csak a nap nem volt neki alkalmas mégsem és jelentkezik.

Virág kivitte, de aztán nap végén mégis hazavitte Jonnyt.

A bekerült új kutyus a betonosban maradt. Nagyon kedves.

Csapot megcsinálták, van tartalék is, kennel kapu visszatéve új zsanérokkal, az irodába nyakörv tartó és sarokpolc felfúrva és belülről is lett egy retesze. Köszönjük Laci! - Erika add át légyszíves :) .

További szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44161. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-21 21:01:12 [12.] 
Bognár Virág napja:

Szombat🌞

A legtöbb dolgot már tudjátok, mivel a mai csapat sok képet töltött fel.😁
Reggel a kapuban várt Patrícia és három barátnője, akik sétàltattak és segítettek egész nap. ❤️
Era behozta Kalácsot, akit Stella vett a szárnyai alá, hogy megtanuljon boldog kutya módon élni.
Rufi megkapta Milkyt lakótàrsnak, örült az új nőnek.😁
Én bevittem Johnyt, aki BigliBogihoz költözött. Ketten nagyon kelendőek, többször is sétàltak.
Nasi üzeni Balogh Annànak és Ákosnak, hogy jövő héten is várja őket.😀😘
Erika Kunné holnap 9-kor jönnek Milkyhez gazdi jelöltek!
Johnyt ma még haza hoztam, reggel leviszem oltásra, utána viszem ki .😭
Jó csapattal, jó időben, jó kis nap volt.😁😘❤️


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44159. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-14 20:44:33 [13.] 
Andi és Marianna napja:

Péntek...

Andi Pál Laci és én.

Laci még elvitte imádott Dolfiját utoljára sétálni és ahogy visszaért, már megérkeztek Balogh Annaék, hogy Maxet és Dolfit próbaidőre költöztessék Isaszegre.
Két laklink nagyon izgatott volt és mindketten úgy ugrottak be a kocsiba, mintha minden nap így utaznának valahova. Búcsúzóul persze még jól megölelgettük őket, mi pedig nyálas búcsúpuszit kaptunk tőlük cserébe. 😍 Mindenki nagyon szorítson nekik, mert nagyon megérdemelnék ők is, hogy végre végleges otthonra leljenek. 🙏

Dolfiék távozása után elkezdtük a napi rutin munkánkat.
Lőrinchez megint jött a forgatócsoport, így szinte az egész délelőttjét a szabadban töltötte a kalapja nélkül, aminek biztos nagyon örült. Mondjuk a kalap visszarakása rá, nem volt egy egyszerű mutatvány, pedig azt hittem, hogy ennyi "meló" után talán elfáradt, de nem... 😁

Csilla és Kriszta új kölykeinket vitték ki egymás után sztárfotózásra, mint ahogy azt már dokumentálták is az önkéntes oldalon. Kicsit tartok is tőle, hogy a Madre gyerekek egy kicsit háttérbe szorulnak majd most az újak miatt, hiába gyönyörűek és elevenek, de fekete színűek.

A kőházas kicsik már befogadták Pihét, a tegnap bekerült új kölykünket, mivel helyhiány miatt hozzájuk lett elszállásolva. Ma már rendesen bandáztak, sőt együtt feküdtek a berakott kutyaágyban.

A barna babák a faházban még mindig küzdenek a száraz táppal, de a konzerv nagyon ízlik nekik.

Henna kiköltözött a kinti betonosba, mert ő holnap szintén megkezdi próbaidejét a gazdiknál. A költözésnek másik oka is volt, mivel Szili és vele együtt ma Miki is ivartalanítva lett, amit Gács Ági intézett. Köszi Ági!

Emiatt egy kis kennelcserére volt szükség, hogy mindkét kutya egyedül lábadozzon a műtét után.

Kópé és Petra nagyon jó párost alkotnak, kaja után egy házba kucorodnak be és úgy szundikálnak. A kenneljüket is nagyon szeretik, más helyen nem érezték jól magukat.

Hella és Léna megkapta a gyógyszerét, de Hella egyre jobban sántít. Megnéztem a lábait, hogy esetleg nem lépett-e bele valamibe, de nem találtam semmi különöset.

Szerintem, most rövidebb sétákra kellene vinni, hogy kíméljük egy kicsit.

Laci, Andi köszi a pénteket!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44158. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-14 20:42:08 [14.] 
Szöllösi Era napja:

Csütörtök

Ma ketten tevékenykedtünk Szilvivel, volt is mit csinálni, de mikor nem.
Az idő nagyon szupi volt, jó lenne, ha ilyen maradna .
A nap úgy indult, hogy megint talált kutyusért mentem reggel, ami a Pihe nevet kapta. Bekerült a kôházba a foltos kölykök mellé. Hát, tünemény, jobban félt mint a 3 pici.
Volt ma Dolfiék gazdija is és Dolfival sétáltak egy jót. Viszont a nap nagy híre, hogy jött egy házaspár, akikkel legalább 1 órát beszélgettünk és srác teljesen szerelmes lett a mi drága Hellánkba. Sok dolgot még tisztázni kell, úgyhogy szombaton megint jönnek.
Akik sétáltak ma: Hella, Dolfi, Milki, Petra, Kópé.

Sziasztok!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44157. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-14 20:34:58 [15.] 
Szöllösi Era napja:

Kedd

Hát az biztos, hogy ma nem én voltam a leghegyesebb ceruza a tolltartóban. Mariannal már 8 kor mentünk, mert tudtuk, hogy rengeteg dolgunk lesz. Sissy, Maxi péntekig megint egy kenelben. A Sissyét totál kitakarítottuk, mert a Madre gyerekek kiköltöztek a kőházból. A kőház kifertőtlenítve a 3 új pindurinak. Közben érkezett egy talált kutyus is, chipje volt, de a gazda nem volt elérhető. A kinti betonosban szállásoltuk el, amíg nem jönnek érte. A szél ma mindent szétvitt, még a ponyvákat is letépte. Hát, volt mit csinálni. Már csak Sissy kapott Bolust, de már ô is kezd rendbe jönni. Léna Milgammaját megkapta, de lehet, hogy kaphatna Donát is.
Hellànak nagyon fáj a làbikója, ő is kapott Milgammát. A sok teendő miatt, sajna csak Nasi, Hella, Dolfi és Miki sétált.
A hatosfogat nagyon élvezi a kint létet, úgy néznek ki, mint a szurikáta család. Nagyon mókásak.

Sziasztok!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44156. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-14 20:25:50 [16.] 
Hétfőőőőőő
Mai csapat: Marika, Paksy Ági, Pál Laci, Erika Szöllősi és én.
Volt még egy anyuka nagylányával, ők is sétáltattak.
Egész nyugis napunk volt.
Sétáltak Táncos, Hella, Lőrinc, Dolfi, Milky, Max, Sissy, Miky, Rufi, Stella.
Kaptunk - hűtő kiűrítés miatt - becsomagolt, szövegezve, hogy mi a tartalma a zacsinak húsokat. Köszönjük szépen.
Madaraknak minden tartót feltöltöttünk.
Henna, Pumukli, Sissy kaksi rendbe.
Léna megkapta a Milgammát.
Kicsik rendben vannak
A két pici a faházban a trepni alól másztak ki reggel, de napközben szokták a helyet, mert szépen ettek és bementek a mobil kennelbe. nagyon kis szép babák, hat hetesek a kisérő levél szerint.
Jó éjszakát!

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik" Ghandi


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44155. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-14 20:25:11 [17.] 
Vasárnap

Szokásos vasárnapi gondozó házaspárunk Erika és Laci vitték a mai napot is. Volt sírás, nevetés, döbbenet..

Madret hazavitte családja :) , ami azért is volt jó, mert Táncos ment is a helyére, hiszen ahogy már olvashattátok a Minivet előtt kosárban otthagyott 2 babalány Minipiri és Minipanni kerütek a faházba. Köszönjük Erika a közreműködést, hogy Lőrincet visszavitted és a két kicsit behoztad. Lőrinc egyébként jól van, nagyon figyeljetek, hogy a kalap legyen rajta, mert ha nincs semmi gond a sebével, akkor már csak jövő hét vasárnap kell vinni kapocsszedésre.

A sírás abból adódott, hogy a majorszigligeti elágazásnál az úton találtak egy elütött kiskutyát, akihez kimentek chipet olvasni Erikáék, de nem volt benne vagy sérült és nem olvasható, szegény elég nagy ütést kapott, segíteni már ne lehetett rajta 😢 A kint lévő önkéntesek, diákok elbúcsúztak tőle, a menhelynél eltemették 😢🖤 . Felteszem az oldalra, csináltak róla pár képet, mert egyébként, egy ápolt szuka kutyus volt és többeknek rémlik is , hogy kerestek ilyen kutyust.

Szokásos sétáltatók is jöttek, mindenki csavaroghatott ma. Boglár a beagle a kennelére feltett hámmal biztonságosan sétál, ma először Laci, de utána még két sétáltató is kivitte.

Boglya jól elvan az új falkájában, de etetésre kivették Erikáék és külön szépen evett.

Kapott Léna egy nagy zsák spéci tápot egy támogatójától, a konyhában van, illetve kaptunk sok rizst az a tűzhelyben van.

Csapnak a kallantyúja megint letört, lehet most is használni, de jövő hét végén hoz és tesz fel Laci más fajtát rá.

Remélem mindent tolmácsoltam, további szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44153. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-07 21:00:29 [18.] 
Andi és Marianna napja:

Péntek...

A szokásos pénteki hármas: Andi, Pál Laci és én.

Andi érkezés után rögtön indult a Minibe Lölökénkkel (Lőrinc) kontrollra. Ahhoz képest, hogy több öltéssel foltozták össze kis pernahajderünket, mászókedve továbbra sem lanyhult, bár azért most sokkal kevesebbet ugrált a kenneljében, mint szokott.

Pál Laci pedig azzal kezdte a napot, hogy jó nyomozóként átvizsgálta a kerítést és minden kiálló részt a kifutóban, hátha kiderül, hogy Lölö hol sérült meg. Egyelőre ez rejtély, mert semmi nyomra nem akadt.

Táncos táncos kedve sem lanyhult, ivartalanítás ide, ivartalanítás oda, kisebb kihagyásokkal ropta szokásos táncát a faházban. Farkas éhes volt és szomjas, ő is és Lölöke is, hisz tegnapi műtétjeik miatt kimaradt a kaja és a pia náluk.

Kántor helye nem maradt sokáig üresen, mert egy fiatalember a csömöri felüljárónál egy fel-le szaladgáló kutyát és rögtön behozta hozzánk chip olvasásra. A barátságos, fehér színű, barna foltos bundásban nem találtunk azonosítót, így jelenleg a kinti betonos kennel lakója lett, remélve, hogy a gazdi keresi majd és megtalálja nálunk. Egy eléggé bő nyakörv volt rajta és nem néz ki elhanyagoltnak. A száraz tápos kaja nem nyerte el tetszését. Megkínáltuk más finomsággal, ami jobban ízlett neki, talán ő is házi koszton élt eddig.

A nagy örömünket már hírül adtam egy videó kíséretében, amit már biztos mindenki látott. Két nagy mamlaszunk Max és Dolfi gazdijelöltes lett, együtt költöznek majd vidékre, ahol bőven lesz helyük a szaladgálásra. Jól működtek együtt, mind a sétánál, mind a kifutóban és mindketten macska kompatibilisek, ami fontos szempont volt a kiválasztásnál.

Köszönet Balogh Anna, hogy levezényelted az egészet és általad eddig esélytelen Max kutyánk és a már másodszorra is visszakerült, egyébként végtelenül jó természetű Dolfikánk is jó helyre kerül majd. 😍

Madre vasárnapig ismét a menhely vendége lett, mert gazdái elutaztak. Fájdalmas volt a búcsú, a gazdik hoztak
száraz tápot adományként és Madre pokróckáját is, amivel gondosan belülről körbe bélelték a kutyaházat neki, hogy érezze az illatukat. Én meg jól beszalmáztam a kis hölgynek, hogy ne fázzon a popója, hisz az elmúlt hetet már szobakutyaként töltötte.

A gazdik távozása után Madre ismét szuggerálni kezdte imádott gondozóját, Telek Andit. 🙂 Persze Andi nem tudott ellenállni a könyörgő szemeknek, így sok dédelgetésben és természetesen finom falatokban volt része, ezzel ápolgatta nebáncsvirágunk lelkét.

Bogi beagle rengeteget változott, már nem vicsorog, így aztán jó nagy sétát tett Andi kíséretében ő is.

Mai sétálóink: Boglya, Miki, Csoki, Mangó, Max, Milky, Bogi beagle, Dolfi, Hella, Madre és Nasi.

Köszi Andi és Laci, hogy ma is velem voltatok!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44152. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-07 20:58:22 [19.] 
Szöllösi Era napja:

Csütörtök

Erikát elengedtük pihenni, ma elég eseménydús napja volt, ezért beírok helyette.

Mai nap jó hírét már betettem, hogy Kántor hazakerült <3 .

Mai nap rossz híre, hogy Lőrinc a kifutóban valahol sérülést szerzett, ezért a mellkasán lett egy nagy seb, amit össze is varrtak neki. Holnap vissza kell vinni antibiotikumra. Egy kisebb kennelbe került bentre. Berakok egy fotót a sebéről.

Táncos volt ma ivartalanításon, chipet is kapott, oltással került be, de chipje nem volt. A faházba került.

Milky a fentiek miatt most a sarokkennelt egyedül bitorolja.

Szilvinek köszönjük a segítséget, ma is sokat sétáltatott és ügyelt is amíg Era Lölővel dokinál volt. Mai orvosi dolgokban segített még Ági és Bori, köszönjük nekik is :) .


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44151. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-07 20:56:48 [20.] 
Halász Barbi napja:

dies mercurii

Reggel az ablakon kitekintve barátságosabb volt a látvány,mint előző nap,bár a szél azért meg mérges volt.
Szerencsére újra együtt lehettem hű társaimmal ,hárman nyomtuk le a napot.❤
Csatlakozott kicsit egy kedves házaspár is,kivittek pár kutyust setizni.
Szeva is rótta a mezőt,általa is jópáran kutyagoltak. Együtt is mentünk, Dolfit és Sacit ismertettük.
Összeköltöztettük Boglyát Mikivel,jórészt elvannak egymás mellett,Boglya nem kiabál egész nap legalább.
Kántort kivittem én egy kis körre,de előtte Lénával ismertettuk.
Egyfolytában rágja a farkat,borzasztó. Szerintem a bal fülével is van valami,sokat razza a fejet.🙄
Az kiderült,hogy szerintem nagyon jot tenne neki egy társ,Lénával rögtön játszani akart,ő is nagyon csóvált neki,csak szegény öreg reumás teste nem -bírja már a hevesebb játékot.😢
Mindenesetre kellene próbálkozni,talán Hella vagy Milky jöhet szóba.
Legújabb Bogi nagyon cuki,nekünk nem morgott,kint a kifutóban sokat dögönyöztem simiztem,adtam rá hámot,így Szevi őt is megsétiztette. Kriszti szerint lehetne Blondie. Kicsit sok már a Bogiból....
Erika jól meghizlaltátok !😬
Milky hasán meg rajta volt a ragtapasz,leszedtük . Szép a sebe de azért a kalapot meg rajta hagytuk. Imádja a kis faházat,folyton vissza akar menni.😊
Kicsiknél olyan ammónia gáz volt,hogy a kilincsen fojt lecsapodva,mikor kinyitottam az ajtót. Brutális..Kicsit nyitva hagytam az ablakot náluk,most nincs olyan hideg,mert szerintem ez a szag már káros az egészségre.😳
Mindössze 2 kg rizst tálaltam,azt főztem meg tésztával. Holnapra is ,meg a húst is.
A madaraknak a mag ott van a nagy fahaz teraszán műanyag vödörben .
Jó kis nap volt,flottul ment minden,és végre együtt voltunk a barátaimmal.🤩
Köszönöm a részvételt nekik!🥰
Puszipacsi🐾


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44150. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-04 17:56:15 [21.] 
Szöllösi Era napja:

KEDD

Mai segítők: Judit és Marianna volt.

Az időjárás?

Először "carrá" áztunk, majd amikor örülni kezdtünk, hogy elállt az eső, jött a szél! 😲

Szél??? Inkább orkán, kisebb súlyú kutyáinkkal akár sárkányt is eregethettünk volna Narniában. 😜

No, de semmi gond, így legalább megszáradt rajtunk a ruha, mire véget ért a nap és elindultunk hazafelé. 😁

Kutyáink sem lelkesedtek túlzottan a sétáért, sem az udvaron való rohangászásért, így elég hamar visszatért mindenki a kenneljébe, csak egy-két vízálló bundásunkat nem zavart a mai cudar idő.

A hűtőből előszedett finom husikából jó kis leves készült és ki-ki jelenlegi kakaminősége szerint kapta meg a mai menüjét rizzsel vagy Juditunk által otthon előre elkészített cs.májas tésztával kiegészítve.

Etetés után már annyira elszabadult a pokol, hogy minden kutyánk behúzódott a házába, szemmel láthatóan zavarta őket viharos erejű szél.

A hátsó fronton egy-két csapkodó molinót megpróbáltunk lekötözni és újra támasztani a palákkal, remélve, hogy úgy is maradnak holnapig és igyekeztünk minden mozdíthatót elpakolni, hogy lehetőleg ne kelljenek majd szárnyra az éjszaka folyamán. 🙏

SZIASZTOK!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44149. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-04 17:54:34 [22.] 
Tóth Évi és Szöllösi Era napja:

Hétfőőőőőőő

Bocsi megint ilyen későn irogatok gondolom csak reggel látjátok, akkor jó reggelt kívánok szép keddi napot.
A mai napon megtörtént a nagy váltás, Edina, kivált a gondozói csoportból, de mint önkéntes továbbra is velünk lesz, aminek örülök. Ma már aktíválta magát, elvitte a két kis kutya babát (mneveket nem tudok, majd gondolom Edina beírja, de lehet már be is irta. Azért irom ezt, mert én mindig a netboard ( régi infos oldalunk) oldalon irom a beszámolót, hogy az is lássa, aki nincs a csoportunkban, de érdekli a menhelyes életünk-.
Résztvevők a mai napon Marika Szöllős Era, Pál Laci és jómagam később csatlakoztam a csoporthoz.
A vásárolt cjuccokat, kávé, tejpor, ecet, papirtörlő, szemeteszsák, a helyére pakoltuk, söprűt és locsolókannát még nem vettem, a héten azt is elkövetem.
A mai napon is szorgalmasak voltak a résztvevők, mert mire felértem, már kevés kennel volt taqkarítatlanul.
Marika a csodaszép husokat a konyhai hűtőbe rakta, főzött a mai napra rizst és azt hiszem holnapra is, de Era tudja, mert ő lesz holnap is.
Madaraknak elfogyott a kajájuk.
Bori levitte Sacit orvoshoz szurira
Pál Lacival sétáltak: Nasi, Hella, Anyuci,Kántor, Saci és Dolfi .
Kántor állandóan rágja a farkát.
Gyógyszerét mindenki megkapta.
Azt hiszem ennyi amit szerettem volna leírni. Jó éjt.Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44148. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-04 17:53:29 [23.] 
Vasárnap Erika és Laci Nap 🌞

Mai nap főbb hírei:
- Szokásos sok sétáltató, látogató volt ma is.
- Szöszikénk megkezdte próbaidejét új családjában, Éva szomszédságában :) Hát azt gondolom sokan nem is hittük, hogy eljön ez a nap is ❤
- Henna gazdijelöltek voltak ma kint a saját kutyusukkal, az összepróbálás simán ment. Jövőhét szombaton még jönnek, de akár aznap költözhet is majd Henna, az ivartalanítást ők bevállalják.
- Boglár (legyen ez a neve mert ő is Bogi 😁 ) a beagle aki Erikáéknál volt Gazdikereső kutyus, ma bekerült, reméljük eddigi fajtársaihoz hasonlóan gyorsan beleszeret valaki.
- Zsámolyt meggyógyították, most használható.
- Rutin dolgok rendben mentek.

Szöszi régebbi fotóját csatolom :) .

További szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44147. zizegő  |   Válasz erre 2020-02-04 17:52:01 [24.] 
Virág napja:

Szombat☀️

Ma Szőllősy Eràval nyomtuk ketten, aki hősiesen helyt állt egész nap a vírus ellenére 😘
Szokás szerint reggel korán mentem, így összeszedtem a szalmát a kenelek elől, az udvaron. 4 talicskával vittem ki!😁
Sacihoz jöttek Baltazárral, akik Petrát már megnézték. Sacinak nem jött be. Petrát elvitték sètàlni, hozta a szokásos cuki formáját, de Baltazár nem túl lelkes. Kicsit depisnek tűnik még, mivel nemrég vesztette el a társàt. Továbbiakat Barbival egyeztetik.
Hennához is jottek kutyával gazdi jelöltek, holnap 10-re jönnek sètàlni. Erika Kunné!
Nasit kicsit átrendeztem, a kicsi házat kihoztam, a helyére raktam a forgácsot, elől kényelmesebben tud nézelődni a raklapról. De egy lapos tető nagyon hianyzik neki. 😂
Kijött Anna Bálint, Tuba Kriszta , elvitték sètàlni Dolfit, Maxot, sSissyt, Lajkat, Boglyast, Hellát. Próbáltuk Sacit is sétáltatni, nyakörvből kiszedte a fejét, de hámmal szépen megy.
Sok sétáltató volt, ezért mindenki sétált, aki hadra fogható. 😁
Sissyt külön raktam, mert hìzò kúràra van szüksége, mint Hellának. Amíg lehet, maradjon külön. Maxnak kereshetünk másik társat. 🤔
Kántor is kiköltözött Boglyas helyére. Jól van, élvezte a napsütést és nézelődött.
Kaptunk egy hölgytől Milgammat és kifejezetten ízületi fájdalmakra gyógyszert. A nemrég meghalt kutyusáé volt.😦
Milgammat elkezdtem adni Lénának és Hellának! A gyógyszer a hűtőben, nem volt időm (és szemüvegem) elolvasni az adagolást.
Macit és Lacit Bori elvitte haza.
Kicsiknek már két tepsi kaja kell. Egy nem elég, illetve nem is férnek oda. A kisebbek lemaradnak.
A forgácsot körbe raktuk téglával, így is oda mennek, de nem hordják szét az egész házban. 😁
Pumukli még nyammog a kaján, ma alig evett. Külön főzni nem tudunk neki, így, ha éhes lesz, enni fog.
Milky jól van, kétszer volt az udvaron. Egyébként nyugodtan tesz-vesz, kalappal a fején, a házban. 😁


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 44145. zizegő  |   Válasz erre 2020-01-31 19:31:28 [25.] 
Andi és Marianna napja:

Péntek...

Megszokott hármasunk Telek Andi, Pál Laci és én esőben kezdtük a mai napot. Végül kegyes volt az időjárás hozzánk, mert rövid időn belül elállt az eső és csak akkor kezdte újra amikor hazafelé vettük az irányt Andival.

Laci rögtön sétára indult kutyáinkkal, Andi pedig reggeli testmozgásként először a kinti szalmabálából felszórta Rufiék kenneljét, mert az eső miatt ismét nagy sár volt náluk. Bár ezzel az erővel az egész kinti-benti udvart fel lehetne szórni, mert tiszta dagonya az egész. Így aztán azok a kutyák is sárosak lettek, akik ma csak az udvarra jutottak ki. Persze, nap végére mi sem maradtunk tiszták természetesen, jutott a latyakból ránk is bőven. 😁

Karcsi és párja, Andi ma ismét kilátogattak védencükhöz Pumihoz (Pumukli) és Petrával együtt elvitték sétálni. Ezután Szöszit és Mikit kapták pórázvégre és velük is tettek egy kört Narniában.

Rajtuk kívül Telek Andinak és Lacinak köszönhetően 😍 Kántor, Csoki, Mangó, Dolfi, Hella, Nasi, Anyuci, Saci és Laci is kijutottak tekeregni. Andi szerint Kántor biztos járt kutyasuliba, mert folyamatosan igazodik a lábához és nagyon fegyelmezetten sétál.

Szili és Henna séta híján kétszer lett kiengedve az udvarra Szilire való tekintettel, illetve Milky is. Milkyt eléggé zavarja a búra a fején, a vödrét elhúztam a faltól, hogy könnyebben tudjon inni a kalap miatt.

A kölykökhöz betettem egy alacsonyabb vödröt is, hogy a mélynövésűék is tudjanak eleget inni, mert rendesen fogy náluk a víz.

Mátka gazdi aláírta az örökbe fogadási szerződést, az íróasztalon hagytam a mi példányunkat.

Kántor kapott 2 tabletta Bolust, mert megint volt a kenneljében híg széklet. Vittem ki egy üveggel, a gyógyszeres szekrényben megtaláljátok, ha esetleg még szükség lenne rá.

Szép estét kívánok Mindenkinek!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
 Találatok száma: 267
    / 11 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.019207954406738 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail