Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9456639/0 Témák: 18961 Tagok: 112668 Legújabb tag: sztl Online: (47/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 13 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 301 üzenet

zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44057. Elküldve: 2019-08-02 20:49:02 [126.]

Péntek...

Szerencsére az eső akkor jött, amikor mi már mentünk!

De kezdjük az elején... mire Andi Patríciat és engem elfuvarozott a menhelyre, Pál Laci már frissen és fiatalosan tevékenykedett az udvaron. Maja is vígan vágtázott és rótta köreit az udvaron, majd később sétálni indult Lacival.

Délelőtti segítségként egy kis időre meglátogatott minket Viki és az etetés idejére pedig Móni toppant be váratlanul hozzánk. Kriszti egy egész kis csapatot hozott magával ma látogatóba, így aztán végül több kutyusunk is kijutott sétálni. 😍

Az időjárás miatt kicsit nyugtalanok voltak bundásaink: Lajoska és Sissy ma többször is összekapott, ezért Sissy orrára újabb felületi sérülések kerültek. Zseléék és pécsi kölykök is többször összezördültek, a pécsi gyerekek elég keményen nyomják, többször rájuk kellett szólni.

Nekik reggel is adtunk enni junior tápot, mivel még babák. No, meg nagyon falánkok is, az ebédet is úgy habzsolták, hogy attól féltem megfulladnak evés közben. 😮

Nasi és Báró ellentétben a kölykökkel nem nagyon akartak enni, csak kerengtek a kennelben, így aztán tőlük ki is hoztuk az edényeket. Báró, Nasi, Xéna és Max egyébként nagyon jó időjós lenne, mert előre jelzik az eső és vihar közeledtét.

A délelőtt folyamán egy férfi érkezett kutyanézőbe, akinek végül Nasi rabolta el szívét. Pál Lacival együtt elmentek egy próbasétára, ahol kutyalányunk szépen együttműködött a gazdijelölttel. Nasi Nógrád megyébe költözne, ezért esetleges örökbe adása gondos előkészítést igényel.

Laci tovább dolgozott az udvar felé néző kennelek csatornaszerelésén, illetve a kőház belső falát megerősítette az ajtónál, amit öreg Barikánk elődeihez híven szintén bontani kezdett.

Andi Patríciával kifertőtlenítette és előkészítette a kőházat a nemsokára vidékről érkező hat kölyöknek, amiket egy dobozba tettek ki lelketlen emberek.

Így Barikánk most beköltözött Vadóc régi kenneljébe, ahol egyelőre továbbra is karanténban van, de talán érdekesebb lesz számára majd az élet. Először ugyan megriadt a nagy kutyaugatástól, de simogatásoknak és a biztatásoknak köszönhetően később óvatos farkcsóválással körbejárta új helyét. Régi dolgait átköltöztettük vele, így a nagy macit is beültettük a házba, ahova etetés után szépen be is vonult pihenni. 👍

Köszönjük a segítséget Patinak, Vikinek, Móninak és Lacinak! 😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44056. Elküldve: 2019-07-26 20:19:52 [127.]

Péntek... ☀️

A mai napunkat négyesben kezdtük Andival, Patríciával és Lacival.

Később nagy örömünkre csatlakozott hozzánk Tóth Viki, Hanna és Vivien is.

Ahogy már Edina is megírta az örömhírt, Louishoz gazdijelöltek érkeztek saját kutyusukkal, hogy megnézzük hogyan viszonyulnak egymáshoz. Louis leendő társa kiköpött Buksi, így azon viccelődtünk, hogy talán leányzónk észre sem veszi, hogy egy másik legényke udvarol neki.

Az ismerkedés tökéletesen sikerült, először az udvaron kergetőztek egymással, majd közös sétára indultak a gazdijelöltekkel. Videót is készítettem róluk, de a technika ördöge megtréfált és sehogy sem sikerült ide feltennem. Bocsi!

Louis hétfőn cuccol az új gazdihoz, aminek lehet, hogy Buksink nem örül majd, mert nagyon szomorúan vonyított, amikor barátját kivettük mellőle egy kis időre. Remélem, ő is hamar gazdira talál, mert nagyon tüneményes blöki, tele-tele szeretettel.

Hála mai segítőinknek sok kutyánk sétált, ki-ki vérmérséklete szerint, mert nagyon meleg és párás volt az idő. A bent maradt bundásaink is inkább elhasaltak a kifutóban vagy pancsoltak, így töltötték a szabadidejüket.

A karanténos kutyusokhoz pedig felváltva ült be valaki, hogy ők se maradjanak ki a kényeztetésből.

Egy látogatónk volt, aki Lilit és Zsikét vitte el sétálni.

Patrícia ma főleg szorgos kistündérként a takarításban segédkezett, Laci pedig szokásához híven folyamatosan barkácsolt, főleg a leendő ereszcsatorna elő megmunkálásán szorgoskodott. 👨‍🔧

Szerencsére a vihar akkor érkezett meg, amikor már kész voltunk az etetéssel és a rendrakással is, így nem zavarta meg kutyáink napirendjét. Annál is inkább, mert a dörgést meghallva Max, Xéna, Báró, Kacor, Zsebi, Lajka, Sissy és Lili nagyon gyorsan behúzta a csíkot a kutyaházba, így védve magukat az égzengéstől.

Mi viszont bőrig áztunk amíg Andi autójáig értünk, de talán még jól is esett a nagy hőség után.

Köszönjük Vikinek, Patinak, Vivinek, Hannának és Lacinak a segítséget. 😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44053. Elküldve: 2019-07-12 21:31:54 [128.]

Péntek... ⛅️

Andi fél kilenckor vett fel minket Pál Lacival a Laky saroknál az autójával és siettünk a menhelyre, mivel ma újabb csapat gyerek érkezett látogatóba az M&M lovasiskolából. 🐴

Természetesen ők sem érkeztek üres kézzel, mert száraz tápot, sok konzervet és még több jutalomfalatot hoztak a kutyáknak. Mivel a gyerekek most a fiatalabb korosztályból kerültek ki, így inkább a nyugisabb kutyusokat vitték ki sétálni. Az első körben Csoki, Mangó, Léna, Rami, Tarka, Barka, Pálma és Csöpi indult el, majd a második fordulóban Zsike, Lili, Kaján, Zsebi és Kacor volt a kiválasztott.

Persze most is voltak olyan gyerekek, aki a sétáltatás helyett inkább a takarításban akartak segíteni és bár a seprű túl nagy volt apró kezükben, azért hősiesen megküzdöttek vele.

Mai nagy segítségünk Szedlák Réka volt és Liza is kilátogatott egy rövid időre hozzánk. Így Réka, Liza, Laci és Andi közreműködésével sétálhatott még Maja, Ricsi, Joci, Plexi, Danny, Báró és Nasi is.

A gyerekeken kívül egy látogatónk volt ma, aki kutyanézőbe érkezett. Idős kutyája mellé szeretett volna egy kan kutyát választani, de végül Mia mellett döntött, így hétfőn újra ellátogat majd a menhelyre a sajátjával egy kis ismerkedésre.

A faházban lévő új kutyulink egy tündér, a nap nagy részét az ágyában fekve töltötte és onnan leskelődött kifele. A takarítás alatt aztán azt sem tudta, hogy bújjon az emberhez, nagyon kedves, szeretetre éhes gombócka.

Lili étvágya továbbra sem a legjobb, igaz kézből azért eleszegeti a kaját, sok türelem kell hozzá. A száraz kaja kevésbé, inkább a konzerv ízlik neki jobban. Így van ezzel Zsike is, mert etetéskor a rizs konzervvel keverve hamar kifogyott a táljából. 😜

Laci először megszerelte a fűnyíró kerekeit, majd lenyírta a kifutóban a füvet.

Három körül befutottak a Barbi által jelzett "Szurkolók" is és 40 zacskó 10 kilós kiszerelésben száraz tésztát hoztak a menhelynek. 👍 A nagy részét a megbeszéltek szerint a rongyosba, a maradékot pedig a kinti konyha Salgó polcára raktuk fel.

Rékának, Lizának és Lacinak köszönjük a segítséget! 😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44051. Elküldve: 2019-07-05 20:43:55 [129.]

Péntek... 🌞

A mai reggelt a szokásos felállásban kezdtük, Andi, Pál Laci, Patrícia és én. Nemsokkal később csatlakozott hozzánk Zsófi , Hanna és Vivien is.

Sétáltatóink is voltak ma egy anyuka a lányával (holnap is jönnek), adományként két 4 kilós Royal Canin tápot hoztak, illetve Lénát és Ramit rendszeresen látogató család, akik szintén 1 nagy zsák táppal állítottak be.

Ők természetesen idős házaspárunkat invitálták meg egy kis sétára, amit most öregjeink egyáltalán nem vettek rossz néven és nem fordultak vissza az első kanyarnál.

Ilyen felállásban aztán több kutyánk is kijutott sétálni még a nagy meleg előtt, így: Maja, Joci, Tarka, Barka, Bori, Lili, Zsike, Plexi, Danny, Lajka, Pauláék hármasa, Max, Xéna, Léna, Rami, Sissy, Csoki és Mangó.

Janka nem igazán bírja az egyedüllétet, hiányoznak neki a tesók és ezt elég hangosan a tudtunkra is adta, mert be nem állt a szája egész délelőtt. Kivéve akkor, amikor a takarítás folyt nála, illetve amikor Hannáék beültek hozzá egy jó nagy dédelgetésre. Az étvágya sem az igazi így, hogy nem kell harcolni a kajáért. Remélem, ő is hamar elkel majd, mert egyébként egy tüneményes, bújós kölyök, agyon lehet ölelgetni és ezt nagyon élvezi is. 😍

Mia is rá-rázendített időnként, így ő is kapott dadát Zsófi személyében, aki közben ki is takarított nála, miután természetesen ápolgatta lelkét, sok-sok simi kíséretében.

Tarka nagyon elemében volt ma, ő is elég rendesen ugatta a szomszédokat azon a kis résen, ahol átlátott a másik kennelbe. Délutánra be is rekedt őnagysága, egy hang sem jött ki a torkán. Tarka - Barka - Bori hármas és Kajánék hármasa sem nagyon remekelt ma az evésben.

Pedig ma megfőztük nekik a tegnap adományként kapott csirkefarhátat is. Tarkáék csak húst kaptak feltétnek, amit persze lekajáltak a táp tetejéről, a többit gondosan otthagyva. 😁

Nasi továbbra is hol három, hol négy lábon közlekedik, gondolom épp hogyan sikerül rálépni a sérült lábára.

Andi és Patrícia lekezelte Lois, Roy és Zago fülecskéit a gyulladás miatt. A délelőtt folyamán meglátogatott minket egy idős úr, aki rögtön beleszeretett Zagoba. Andi elmondta neki, hogy a kutya egyelőre még karanténban van, de felírta az adatokat és betette a tagok oldalra is.

Pál Lacink természetesen ma sem maradt tétlen, először megsétáltatta "szerelmét" Maját 😜, majd Zsófival Maxet és Xénát vitték ki egy jó nagy tekergésre. Visszaérkezve neki kezdett a kinti konyha/rongyos faházának levezető ereszcsatorna helyének előkészítéséhez. A terep megtisztítása miatt több útban lévő vasat pakolt át, ami nem volt egyszerű munka. A jövő héten neki lát majd az ereszcsatorna szereléséhez, aminek eredményeként a tetőről lefolyó víz a föld alatt lévő csatornába folyik majd be. Így eső esetén nem a faház oldalában áll meg majd a víz, sártengerré változtatva a bejáratot. (Bocs Laci, javíts ki, ha nem megfelelő szakszavakkal írtam le a dolgot!)

Andi etetés után fertőtlenítővel alaposan fellocsolta a kinti és benti udvart, illetve etetés előtt még Helláék kenneljét is.

A medencéből kiöntöttük a használt vizet és feltöltöttük holnapra.

Köszönjük Patinak, Zsófinak, Vivinek, Hannának és Lacinak a mai segítséget! 😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44048. Elküldve: 2019-05-24 21:22:49 [130.]

Péntek...

Ahogy Andi már megírta, a mai napunk sajnos Piszke körül forgott.
Kutyuskánk mostanában nagyon soványka lett, sokat hányt, hiába kapta a minőségi tápot kajcsira. Edina is jelezte, hogy Piszinek tegnap megrogyott a lába és furcsán tartotta a fejét, illetve hányt is még azelőtt, hogy odaadta volna neki az ételt.
Így Andi reggel vele kezdett és a kennel feltérképezése után, mert közben hasmenése is lett, elindult vele az orvoshoz.
A többit már tudjátok, sajnos kutyuskánkat nem kényezteti a sors, a röntgen kimutatta, hogy nyelőcső-tágulata van, ami miatt most még különlegesebb elbánást igényel a táplálás szempontjából is. A lényeg, hogy Piszke hercegnőnknél csak akkor jut le a gyomorba a kaja, ha ülve vagy támaszkodva állva eszik, mert abban a pillanatban, hogy lehajtja a fejét, visszajön az étel. 😢

Báróék kenneljének rendbe tételét Patrícia vállalta magára. Most nem volt elég a sima takarítás náluk, hanem a házak tetejét, illetve a házak belső falát is le kellett mosni Piszke hasmenése miatt. Csak az elhasznált szalma kiszedésében kellett segítenem, egyébként Pati felnőtt módjára minden egyéb teendőt felelősségteljesen elvégzett. 😍

László Pal az orvoshoz szállításban segédkezett, majd szintén Báróék kenneljét vette kezelésbe, mert sok kiálló szöget talált a házakban/on, valamint újra szegelte a napozásra használt, linóval letakart kutyaól tetejét is, hogy biztonságos legyen a kutyák számára.

Nagy segítségünkre volt még Gál Niki, aki a takarításban vállalt oroszlánrészt, illetve Zsófi és Kundra Móni, akik pedig kutyáink sétáltatásával könnyítették meg a munkánkat Patríciával kiegészítve. Móni etetés után összesöpörte a lehullott faleveleket a belső udvarban.

A kacsatojásokat mind megfőztük a biztonság kedvéért, úgy adtuk ma kutyusoknak, nagyon ízlett nekik. A maradékot hűtőben találjátok, de azért túl sokáig nem őrizgessük, nehogy megromoljanak.

Karaknak otthonról hoztam megfőzve cs.mellet, mivel most mást nem ehet. Van még holnapra is egy zacskóban a hűtőben, illetve Andi is vesz még hozzá, hogy vasárnapra is legyen bőven. Felkockázva kapta és elég bánatosan nézett ránk, miután kiürült a tányérja, pedig igyekeztem szép adagot adni neki, hogy ne maradjon éhen.
A gyógyszereit megkapta, reggel és hazajövetel előtt az antibiotikumot, illetve az Edina által gondosan már előre fecskendőbe felszívottat az ebédjére, a sárga porral együtt. A használati utasítást, ha esetleg valaki megkavarodna, megtaláljátok a konyhapulton a gyógyszerek mellett külön-külön két papírra leírva. Köszi Edina a gondoskodást! 😍

A mai sűrű nap után Nikinek, Zsófinak, Móninak, Patríciának, Lacinak és Balogh Annának nagyon köszönjük a segítséget!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44047. Elküldve: 2019-05-21 19:56:35 [131.]

Keddi beszámoló Era2 nevében:

Era ma reggel 8-kor kezdett a menhelyen, mi pedig Judittal 9-kor csatlakoztunk hozzá.
Egy látogatónk volt Plexi-Laci bácsi személyében, aki természetesen Plexit vitte el sétálni.

Era bent pörgött ezerrel, mi pedig a kutyákat vittük egymás után sétálni. Hogy azért neki is legyen egy kis pihenője, egy kutyasétáltatás erejéig leváltottuk. 😀
Mai sétálóink Maja, Ricsi, Nasi, Karak, Cakkos, Plexi, Csillag, Sissy, Piszke, Báró, Csoki és Mangó volt. A többiekkel szokás szerint a kifutóban játszottunk, fociztunk.

Dél körül megérkezett Edina egy nagy szállítmány forgáccsal, illetve hozott még alul-tasakos kajcsit a kölyköknek. Pihenésképpen pedig felkapta Piszke vödröcskéjét és gyorsan lemosta "Narnia hercegnőjének" hátsó fertályát, majd be is kente annak rendje és módja szerint. 👍
Köszi a segítséget Edina ! 😍

Szerencsénk volt az időjárással, mert amikor bezártuk a kaput magunk után és beültünk az autóba, pont akkor szakadt le az ég nagy dörgés közepette. ⛈
Így aztán a kellemes, napfényes délelőtt után, végül bundásaink és mi is ma kivételesen megúsztuk a menetrend szerinti esőt. 😜



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44045. Elküldve: 2019-05-17 22:20:21 [132.]

Péntek...

Mai gondozó társam Pál Laci volt, mivel Andi éppen megérdemelt szabadságát tölti a messzi távolban. Jó pihenést kívánunk Andi, de azért nagyon hiányzott a vidámságod és az ebből fakadó viccelődések és a közös röhögések! 😘 Természetesen Piszke is sok puszit küld "Anyájának"!

Szerencsére mégsem maradtunk magunkra, mert először Lili, majd Zsolt és végül Kundra Móni is csatlakozott hozzánk. Amíg Lili, Móni és Zsolt fáradhatatlanul sétáltatták kutyáinkat, addig Laci neki állt a már előre eltervezett, illetve menet közben adódott javításoknak, én pedig a kennelekben és a konyhában szorgoskodtam.

Laci először megerősítette Maja és a kölyköket elválasztó falat, mivel mindkét érintett fél erős bontási munkába kezdett az utóbbi időben. 🤭 Lehet, hogy Majában felébredtek a kicsik nyifogását hallva az anyai érzések (?), mert amikor a kennelben van, már nem kifelé ugat a többieknek, hanem a falnak, amerre a kölyköket sejti. A babákra is hatással lehet Maja kaffogása, mert ők meg másik oldalról kezdték meg a bontást. Így Laci egyik részről ráccsal, a kőházban pedig egy OSB lappal erősítette meg a falat.
Ezután neki látott Rufiék kerítésének megjavításához, az esetleges balesetek megelőzése érdekében. Miután végzett újabb nagy munkába fogott és a kinti konyha veranda részén kitört és hiányzó ablaküvegeket szintén méretre vágott OSB lappal pótolta, hogy ne vágjon be az eső és ne ázzanak el az itt tárolt dolgok.

A kölykök egyébként reggelre bezárták magukat a mobilkennelbe, illetve az egyik barna gyerkőc kinn ragadt, míg a többiek bent sipákoltak. Elrágták azt a bőrszíjat, amivel az ajtó ki volt kötve és így az rájuk csukódott. Persze, ennek volt előnye is, mert így csak egy kölyköt kellett a többi mellé betuszkolni, amíg folyt a takarítás, illetve a faljavítás náluk. Most bálamadzaggal kötöttük ki az ajtót, jó magasan, remélhetőleg ezt majd nem érik el.

Csillag és Sissy kalapja fenn maradt a fejükön reggelre is, bár Csillag elég sokat verdesi a rácshoz, amikor a többiek kinn tombolnak a kifutóban. Hiperaktív leányzónkat kétszer engedtük ki, mivel a faház elég szűkös számára. Sissy megadóan viseli sorsát, bár a kalpag miatt elég nehezen tud inni és az etetésnél is segítségre volt szüksége, hogy hozzáférjen a táljához.

Segítőinknek köszönhetően sok kutyánk sétált ma: Maja, Ricsi, Joci, Nasi, Karak, Cakkos, Plexi, Foxi, Pálma, Paula, Léna, Rami, Csoki és Mangó.

Foxikánkra nemsokkal zárás előtt érdeklődők, két hölgy érkezett, a honlapunkról nézték ki maguknak. Törpe schnauzerük volt eddig, de sajnos nemrég elpusztult. Sétálni már nem adtam ki, ezért az egyik üres kennelben barátkoztak egy kicsit vele, miközben kikérdeztek az örökbe adás folyamatáról. A késői látogatás miatt javasoltam nekik, hogy holnap is látogassanak ki hozzá egy hosszabb ismerkedésre. Mivel Foxi is jár kutyasuliba, Edinával egyeztetve fél tizenkettő felé fognak kijönni a menhelyre, hogy elvigyék sétálni (Bognár Virág). Drukkoljunk kis Ugribugrinknak, hogy ő is gazdisodjon végre!
Foxi egyik hátsó lábán egyébként friss sérülést találtunk és egyben ezen a részen szőrhiányt is. Nem harci sebesülésnek nézett ki, hanem inkább olyannak, mintha saját magának rágná. Valószínű, hogy allergiás lehet a valamelyik tápra, lekezeltük a sebet, jó lenne neki inkább hipóállérgén tápot adni a továbbiakban.

Móni velünk maradt végig, segített az etetésnél, majd Lacit és engem kifuvarozott a Laky sarokra a buszhoz, megkímélve minket a gyaloglástól. 👍

Köszönjük Lilinek, Móninak és Zsoltnak, hogy velünk töltötték a mai napot.😍


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44044. Elküldve: 2019-05-14 22:39:08 [133.]

Kedd...

Eljött ez a nap is, amikor Szöllősi Erika (hívónevén: Era2 😄) a betanulás után ma végleg átvette tőlünk a gondozói posztot. Így aztán Judit és én "idigondozóból' visszavedlettünk segítő önkéntesekké és ezentúl keddenként Era2 várja sok szeretettel az önkénteseket maga mellé.

Hogy mégis miért én írok megint?
Hát, mert Era2 egyelőre még nem tagja a "fészbukosok" népes társaságának, ezért megkért arra, hogy még utoljára írjam meg helyette a beszámolót.

Az időjáráshoz nincs mit hozzáfűznöm és bár tudom, hogy a májusi eső aranyat ér és most nagy szükség van rá, azért kutyáink és mi sem élveztük annyira a mai időt.
Pláne, hogy megint jócskán lehűlt a levegő, reggel csak 8 fok volt a menhelyen. Bár tudjuk, hogy csöppségeinknél a kakamennyiség arányában elég szagos a levegő, mégis becsuktunk náluk ablakot, ajtót is eljövetelünkkor. Hisz azt mondja a mondás is, hogy "ahol büdös van, ott meleg is", így mi ezt az elvet követtük ma kis sípolóinknál. 😜
Egyébként újabb érdeklődők érkeztek ma egy apuka és kislánya személyében a kölykökre. Rövid szemlélődés után, valamint Csilla Völgyi telefonos útmutatásai alapján úgy néz ki, hogy a másik barna babánk is elkel, mégpedig Ében. A kapcsolattartást és a terepszemlét a leendő gazdikkal a továbbiakban Csilla intézi.

Más látogatónk ma nem volt, így amíg Era2 bent tevékenykedett, addig mi Judittal szorgalmasan sétáltattuk bundásainkat, játszottunk velük a kifutóban, majd mikor a végére értünk, besegítettünk a mosogatásban és az etetésnél.
Judit finom ebédet rittyentett otthon kutyuskáinknak, amit kihozott, így ma nem kellett a főzéssel törődni. Csak kiporciózni, szétosztani, majd örömmel nézni, hogyan nyalják üresre a tálkáikat védenceink. 😍

Piszkéék apró darabokra szaggatták a kutyaházba betett linót. Mivel így nehezebb kitakarítani az óljukat, szó szerint bebújva és egyenként kiszedve a nem odavalót, náluk kivételesen visszaszalmáztuk a házakat. Emiatt volt benn egyébként a régi helyükön is, mert ezt egyszerűbb és higiénikusabb kicserélni. Piszke visszakapta az ágyikóját is, amit nagy elégedettséggel fogadott és rögtön be is avatta. Szintén ebben a kennelben, leengedtük a forgácsnál lévő molinót, mivel a feltekert molinó visszavezette a esővizet a forgácsra és teljesen eláztatta. Kicserélni már nem volt időnk, így ezt meghagytuk a holnapiaknak. Bocsi! 😘

Rufiéknál ismét sártengerré változott a kennel, Era2 megpróbálta kiseperni a vizet amennyire lehetett. Illetve megreparáltuk a kennelrácsot belülről, mert a Pál Laci által feltett deszkák elengedtek a sok ugrálástól. Persze, ez nem sikerült teljesen, ezért kérünk Laci, hogy majd meózd le te is lécci!

Edina ma gazdihoz szállította mindenki nagy örömére rettegő leánykánkat, Idát. A gazdijelölteket megismerve és a helyszínen készült fotókat látva, sokat szenvedett Idánk szerető, békés otthonra lel majd itt, drukkolunk neki nagyon.

Végezetül két üzenetet kell átadnom:
az egyiket Lajoska (Lajka) nevében Dórinak, mégpedig, hogy hiányzol neki és már nagyon várja a szombatot + sok-sok puszi (amit most én kaptam meg helyetted).

A másik üzi pedig minden kutyánktól és persze tőlünk is Forró Krisztinek szól abból az alkalomból, hogy megszületett a kisfia. Jó egészséget és sok boldogságot kívánunk mindannyiuknak, remélve azt, hogy Levente érkezésével újabb kis önkéntes csatlakozik majd menhelyi csapatunkhoz!

Szép álmokat Mindenkinek!🌙



Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44041. Elküldve: 2019-05-07 23:16:30 [134.]

Éjjeli beszámoló a keddi napról 🌙


Judittal és Era2-vel 9-kor kezdtünk a menhelyen. Az idő kegyes volt velünk és kutyáinkkal is, így aztán hosszú sétákra indulhattunk ma velük és a kifutóban is több időt tölthettek szaladgálással, játékkal.

Szerencsére a tegnapi eső miatt keletkezett tavacskák mára eltűntek, csak Rufiék kenneljében árulkodott egy kisebb tócsa a tegnapi állapotokról.

Sissi úgy néz ki, hogy a gyógyulás útjára lépett, a kenneljében már normális állagú terméket találtunk 👍 és jó hangulatban indult Judittal egy kis sétára. A diétás kaja ellen sem volt kifogása, az utolsó morzsáig elfogyasztotta.

Ma több látogatónk is volt, akik célzottan egy-egy kutyához érkeztek sétáltatásra, barátkozásra. Így Cakkosunk gazdijelöltjei, Ida gazdijelöltjei és Laci bácsi, aki Plexit vitte el sétálni.
Idánkhoz érkezett házaspár, mivel Kisbetojink még nem sétaképes, természetesen a faházba ültek be és ott kényeztették finom virslifalatkákkal és simogatásokkal kiszemeltjüket. Minél előbb szeretnék Idát összeismertetni öreg kutyusukkal, amit kihoznának a menhelyre. A bemutatkozást e hét csütörtökjére, de ha esik az eső, akkor a jövő hét hétfőjére tervezik. Ida gazdi jelöltjeinek az adatait, elérhetőségét bevezettük a füzetbe.

Morcikánk nagyon unatkozik egyedül a kennelben, aminek főleg ivóedényei látják kárát, mivel szegény rongybékáját már kivégezte. Hiába cseréltük ki a megcincált műanyag vödrét egy nehezebb fémfazékra, addig-addig dolgozott azon is, amíg abból is sikerült a vizet kiborítania. 🤭 Morci nagyon boldog volt, amikor Judit a sétára levette végre róla a kalapot, amit persze utána rögtön visszakapott, hogy ne bántsa a sebét.

Pálma is elég bánatos, amióta társa gazdihoz költözött, így Paulával és Foxival együtt engedtük ki a kifutóba, aminek nagyon örült, persze felügyelet mellett. Némi összeszaglászás után szépen elkergetőztek vagy éppen azon versenyeztek, hogy melyikük kap több simogatást tőlünk.😍
Azt terveztük, hogy próbaképpen egy kennelbe költöztetjük őket napközben, de a végén mégsem tettük. A takarításnál kiderült, hogy Pálmának hasmenése van és így egyelőre elkülönítve jobban meg lehet majd figyelni őt. Etetésnél Pálma is diétás kaját kapott, valamint Gács Ági kérésére Karak is, rizs és száraz táp keverékét, némi vízzel átitatva.

Gács Ági délelőtt visszavitte Karakot kontrollra, de sajnos nem jó hírekkel érkezett vissza. Apókánkra újabb műtét vár majd a jövő héten, reméljük utána már rendben lesz minden.

Összefoglalva békésen telt el a mai napunk, persze ez annak is köszönhető volt, hogy nem esett az eső.

Judit, Era2 és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44040. Elküldve: 2019-05-06 20:58:43 [135.]

Hétfőőőőőőő - röviden és agyonázva

Félre ne értse senki, nem szereplési vágyam van a beszámolók írásával, csak Edina és Tóth Évi egyéb elfoglaltsága miatt megkértek, hogy én írjam meg ma.

Mire Turi-Kováts Dóra és én kiértünk a menhelyre Edina már javában szorgoskodott, túl volt Maja és Zsebiék kenneljének takarításán. Nemsokára megérkezett Marika és dél felé Tóth Évi is becsatlakozott hozzánk.

Az időről nincs mit mondani, hisz gondolom mindenki a saját bőrén tapasztalta, legfeljebb annyit, hogy még a bugyink is vizes lett. 😄
A hátsó bejárat felé Rufiék kennelje mellett, akár csónakázni is lehetett volna és sajnos Rufiék udvara sem volt jobb állapotban. Próbáltunk ugyan kifolyót gyártani, hátha elvezeti a vizet, de nem nagy eredménnyel, mert a sártól hamar eldugult.

Kutyuskáink először nagy örömmel szabadultak ki a kennelből, de aztán hamar rájöttek, hogy mégis csak jobb a tető a fejük fölött, ahol nem áznak. Azt hiszem a mai időt csak vízimádó kutyáink, így Max, Hella és Csillag élvezte, a többiek elég gyorsan visszakéredzkedtek a kifutóból és a séták is nyúlfarknyira sikeredtek. Karak, Ricsi, Plexi és Pálma konkrétan a kertészet felé vezető út felénél megfordultak és szó szerint visszavonszoltak a menhelyre, pedig amúgy is csak rövid sétára mentünk volna. Nasit nem zavarta túlzottan az eső, békésen bandukolt és szaglászott. Csillagunk pedig egyenesen lubickolt ebben az időben, alig lehetett hazainvitálni. Ment volna tovább kifáradásig, bár szerintem németjuci csajszink ezt a szót nem ismeri.

Edina és Dóri lefuvarozták Sissit a Minibe kezelésre, kapott még három szurit. Holnap már nem kell vinni, viszont figyelni kell rá, mert még hőemelkedése volt. Ezenkívül péntekig diétáznia kell, száraz táp és rizs + sárga por 1 kávés kanállal a kajára szórva.
Edina elmesélte, hogy Sissi a rendelőben átment őrző-védőbe, mert az ott várakozó négylábú páciensektől mindenáron meg akarta védeni őket, alig hittek a szemüknek. 😮

Hihetetlen, de ebben az időben is volt érdeklődő kutyára, egy idős házaspár, az Illatosról jöttek át hozzánk. Konkrét elképzelésük volt, mégpedig pulit kerestek, mert a nemrég elpusztult kutyusuk is az volt. Miután elmondtuk, hogy jelenleg nincs pulink és más kutya pedig nem érdekelte őket, elbúcsúztak tőlünk.

Remélem, mindent leírtam, ha esetleg kihagytam volna valamit Edina, Évi, Dóri kérlek egészítsétek ki a beszámolót.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44039. Elküldve: 2019-05-03 21:54:49 [136.]

Péntek...

Kozma Mariann már megelőzött képes beszámolójával ❤️ és gondolom Jocink és Linett közös fotója mindenki szívét megmelengette, mint ahogy az enyémet is.

A mai napot Andival, Mariannal és kislányával, illetve Pál Lacival nyomtuk végig.
Kis időre meglátogatott minket Dona, aki először Idával, utána pedig Csillaggal foglalkozott a kifutóban. Ida nagyon élvezte a szabadságot (persze, csak hosszú pórázon), de a kennelbe már csak ölben tudtuk visszavinni, mert nem akart bejönni.
Kajla és félős leánykánk párosa nagyon biztató tűnik, de mivel Idának ma történt meg az ivartalanítása, sajnos szét kellett szakítanunk őket. Ida a műtét után újra visszakerült a faházba.
Idát Bori (köszönjük!) vitte el az orvoshoz és Laci szállította vissza, sőt Laci azt is bevállalta, hogy este visszament a menhelyre, hogy megetesse és megitassa, amikor letelt nála a kiszabott 6 óra. 😍

Laci ezenkívül megreparálta a menhelyes autó hátsó lámpáját, mivel lógott, illetve a nem záródó ajtót. Valamint a szalmás ajtaját is átalakítottá kiakaszthatósra, hogy ne csapódjon ránk, ha dolgunk van benne.

Caki gazdi jelöltjei is kilátogattak kedvencükhöz, Cakkos már annyira kötődik hozzájuk, hogy alig bírtuk visszatessékelni a kennelbe, mert ment volna utánuk. Így aztán "Gazdiapu" bekísérte őt és megdédelgette, megígérve neki, hogy holnap újra találkozni fognak.

Kölyköcskéinket ma már könnyebb volt tisztába tenni, mert amíg Andi takarított náluk rájuk zárta a mobilkennelt, így nem kellett attól félni, hogy rájuk lép az ember. Az étvágyuk nem a legjobb, a konzerv jobban ízlik nekik, mint a babatáp. A takaróikat kicseréltük szárazra, mert elég rendesen csurgatnak rá, igaz a kakik szerencsére mind a kövön landolnak. 😜

Pálma, Paula és a foxik összeboronálása nagyon jól sikerült, főleg Pálma elégedett új társával, egész délelőtt békésen játszottak a kennelben.

Mai sétálóink: Maja, Morci, Nasi, Karak, Ricsi, Plexi, Csillag, Paula, Pálma, Fixi-Foxi, Sissi, Cakkos, Zara és Joci.

Karak nem eszi a szárazat, talán az egy hetes kímélő diéta után ez még túl kemény neki. Így ma még az utolsó főtt csirkemellet adtuk neki oda kis darabokra tépkedve, amit jó étvággyal el is fogyasztott.

Köszönjük Kozma Mariannak, Linettnek (tiszteletbeli kis főnökasszonyunknak ❤️) és Lacinak a sok segítséget! 👍

Andi és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44038. Elküldve: 2019-05-03 21:52:35 [137.]

Gaby beszámolója:

Csütörtök

Reggel kilenckor egyszerre kezdett megszokott kis csapatunk, Edina, László, Dóra, Maja, és én.
Maja(kutya) kiengedése után következett a bűzbarlang, apró kutya kennel takarítása, fertőtlenítése. Olyan cuki kis "sípot nyelt" népség. :D
Laci megbuherálta a rácsukat, hogy ne tudjanak kibújni.
Délelőtt jött egy kedves család, a kölykök után érdeklődni, ahogy meglátták a kis sípolókat, beléjük is szerettek rögtön.
Kiválasztották Édest, akit ma Edina Krisztivel, el is vittek a megadott címre... no, de előtte, Edina, Laci elvitték a csipet-csapatot oltatni, chip-eltetni, oltási könyvek rendben!
Ági is kijött a menhelyre, és vitte Morcit ivartalaníttatni. Szegényke nagyon utálja a gallérját, remélem nem cincálja le magától reggelre. Ági, miután visszaértek a rendelőből, foglalkozott Szöszivel, nagyon eltökélten. :) Sikerült rávarázsolnia egy hámot, és pórázon kivinni a kifutóba. Hogy mennyit haladtak, azt nem igazán tudtam figyelemmel követni, mert közben tálaltam, takarítottam, mosogattam. Kérlek Ági, ha olvasod a beszámolót, hozzászólásban esetleg részletezd a Szöszi fejleményeket! :)
Maja, Dóri, Laci, sok-sok kutyát megsétáltatott. Maja kivitte Sissit, elmondása szerint nagyon szépen sétált. Rettenetesen kedves kutya! <3
Edina Dórival kiszedték a kapcsokat a műtött pocakokból.
Foxi és Maxi ügyesen hagyták magukat, Paula, kissé nehezebb eset volt, de a küzdelem után minden rendben vele.
Dona is meglátogatta Csillagot, sétáltak is együtt, és hozott neki játékot ajándékba. :) Szerencsések voltak a kutyik, mert szinte mindenki sétált!
Nem tudom, hogy Karakunk ehet-e már tápot, meg mást, mert olyan tányért hoztam ki tőle, amibe jó sok beleszáradt tápmaradék volt, de mivel nem láttam kiírva, hogy ehetne mást, én ma továbbra is csak színhúst adtam neki, felkockázva. Még talán holnapra is maradt egy kis adag a hűtőben.

Nagy köszönet a mai igencsak mozgalmas, és rettenetesen fárasztó (számomra legalábbis) nap résztvevői csapatának!
<3

Mindenkinek jó pihenést! :)


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44037. Elküldve: 2019-05-03 21:51:36 [138.]

Újfalusi Kriszta beszámolója:

Szerda...

Itt van május elseje! Énekszó... :-) :-D

Jó kis mozgalmas napunk volt ma, hiszen az ünnepnapnak köszönhetően rengetegen látogattak ki a menhelyre. Konkrétan szinte mindenki sétált, jó páran még dupláztak is. Öröm volt látni, hogy teljesen lefáradt a csapat.

Barbi Halász, Bognár Virág és én alkottuk a mai csapatot. Virágnak külön extra köszönet, hogy velünk töltötte ezt a napot a menhelyen. Ha ő nincs, akkor a mai látogatók őszinte, kedves mosoly helyett csak kínos vigyort láttak volna az arcunkon. ;-) Na jó, azért még így is előfordult az utóbbi. :-)

Nézzük csak kik is voltak a sétáltató családokon kívül: Jöttek Caki jövendőbeli gazdik (a szokásos, rengeteg, tanító jutifalattal) és Morci gazdijelöltek. Morciért jövő héten szerdán reggel jönnek a gazdik és a XVI. kerületbe lakásba költöztetik. Jött egy pár, akik egy fb-s gyűjtés eredményét, azaz rengeteg száraztápot hoztak, köztük jó minőségű puppy kajákat is. Bárót és Piszit jól megsétáltatták és utána a lány - Mayával együtt - modellt állt az adomány kaja fotózásához. A képet csatolom!

Mai első összeköltözőink a karanténból frissen szabadult Ida és Lajka voltak. Hihetetlenül cukin "kergették" egymást, Ida úgy viselkedett, mintha nem is ő lenne az a nem rég még a forgácsban, a falra matricaként felsimuló, rettegő kutya. Minden oké, de a külön kajáltatás az ő esetükben szerintem erősen indokolt. :-) Aztán szétszedtük a Foxi-Maxi és a Pálma-Paula párost, létrehozva a sokkal egészségesebb szuka-kan párosításokat. Így Pálma Maxival, Paula pedig Foxival költözött össze. Barbi ötlete nagyon hasznosnak bizonyult, ugyanis az egyébként állandóan kiabáló Foxi-Maxi páros tagjai teljesen elcsendesedtek, az új csajaikkal voltak elfoglalva. Maxi-Pálma játékról van videóm is, csatolom.

Mondjuk - és most jön az igazán jó hír - Maxinak nem sok ideje lesz összemelegedni Pálmával, mert most pénteken már gazdihoz is költözhet a XVII. kerületbe. Ma kiválasztotta őt egy fiatal lány, aki mellett innentől lakásban "tengetheti" a további életét. ♥

A kölökcsapat nagyon cuki és egyben iszonyúan büdös, valamint rém hangos is. Ehhez is van egy videóm. ;-) Szolgálati közlemény, illetve kérés: Kérjük, hogy lehetőség szerint minél kevesebb pokróc, paplan és miegymás kerüljön be hozzájuk, mert ezzel csak egy célt lehet elérni. Mégpedig azt, hogy a másnapi gondozónak ezeket az összepisilt, összekakilt, brutál büdös cuccokat mind-mind ki kelljen hurcolnia a kennelből. Köszönjük!

Míg Caki a gazdikkal sétált az egyedül maradt Zarát Ricsivel együtt engedtük ki és nagyon jók voltak együtt. Infó a jövőre, ha már nem lesz nálunk Caki: Zara-Ricsi páros istenien működne.

Van ez az "Ez meglőtte, az hazavitte" mondóka. Akkor ennek fényében mesélem tovább a történéseket. Patrícia és barátnője a Rét utcában találtak egy kutyát, akit behoztak a menhelyre. Virág felismerte, hogy volt már nálunk korábban. Én lefotóztam és elküldtem Csilláéknak. Csilla és Viki hosszas nyomozás után megtalálták a gazdi címét. Barbi elment a címre és aztán a kutyát jól hazavitte. :-)

Valószínűleg van sok dolog, amit kihagytam a beszámolóból, de sajnos most más nem jut eszembe a mai napról. Csajok! Egészítsetek ki lesz ha van még valami fontos, említésre méltó történés! Mindenkinek szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44036. Elküldve: 2019-04-30 21:50:26 [139.]

Kedd röviden...

Judittal és Era2-vel kezdtük a mai napot a menhelyen.

Először a kölyköket vettük kezelésbe, mert rendesen aknásítva volt a kőház kisebb-nagyobb plecsnikkel, amiben nagy lelkesen tapicskoltak. Viszont használják a forgácsot is, mert ott is találtunk nyomokat bőven. 😄 Az ágyakból ki kellett cserélni az összes takarót, mert nagyon pisisek voltak, kaptak helyette friss szárazat.

Mai segítségünk Kundra Móni 😍 és egy Vali nevű hölgy volt, aki tegnap jött ki először a menhelyre. Neki Sissi rabolta el a szívét, még külön ebédet is hozott kedvencének. Sajnos, befogadni már nem tudja, mert 4 kutyusa van otthon.

Mai sétálóink Maja, Rufi, Joci, Morci, Nasi, Karak, Ricsi, Lajka, Sissi, Caki, Zara, Csoki és Mangó volt és meglátogatott még minket Dona, aki Csillagot és Plexi-Laci bácsi, aki természetesen Plexit sétáltatta meg.

Egy házaspár adományt hozott az apróságoknak nedves és száraz kaja formájában.
Dél körül befutott Edina is, persze nem üres kézzel: több zsák forgácsot, valamint puppy tápot és konzervet hozott a kölyköknek. ❤️

Szösz jobb szeme ma már nyitva volt, de jól látszik, hogy gyulladt, amit persze közelebbről megvizsgálni az ő esetében lehetetlen. 🤔

Karak jóízűen befalta a husikáját (még három adag van a hűtőben, amit Edina főzött meg tegnap) és megkapta reggel és hazainduláskor is gyógyszerét.

A vizet elzártuk az aknában, mert annyira csöpög most már a csap, hogy az éjszaka folyamán teljesen megtelt az a tejes láda, amit a hétfői csapat alátett, hogy ne vesszen kárba víz.

Judit és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44034. Elküldve: 2019-04-22 21:19:09 [140.]

Húsvét hétfőőőőőő, ahogy Tóth Évi szokta írni

A szokásos párosban Judittal kezdtük a napot kilenckor a menhelyen.
Gyors terepszemle után megállapítottuk, hogy Paulánk kalapja palásként terül a hátára, a kötése a kennel kövén és valami meghatározhatatlan lóg a hasából kifelé. Bár nem volt elesett, sőt folyamatosan ugatta a többieket, Judittal mégis úgy döntöttünk, hogy inkább lássa orvos, hogy mégis mi a csoda lóg ki belőle. Így Judit kocsiba pattant vele és levitte a Minivetbe. Ott megállapították, hogy szombat óta csúnyább lett a sebe, de már nem kötözték be, mivel holnap úgyis újra kell műteni szegényt. 😥
Mivel benti részen a folyamatos ingerekre reagálva egy percig nem maradt nyugton, kitettük a megüresedett kőházba. Ott a kalapját sem tudja sehova beakasztani és kivittük neki az ágyacskáját, amiben kényelmesen tud pihenni.

Amíg Judit az orvosnál volt, addig én neki estem a takarításnak, de nem sokára megérkeztek Csordás Csabáék, akik először Fixi - Foxit, majd Cakit és Zarát vitték ki. Velük aztán beindult a látogatók hadjárata, volt aki sétáltatni jött, volt aki kutyát keresett és érkezett egy "biciklis" család is, akik szeretnének kijárni sétáltatni majd és ennek módja és rendje után érdeklődtek.

Judit visszaérkezése után a látogatóknak nem kiadható kutyusainkat kezdte sétáltatni és befutott Tóth Éva is a barátnőjével felmentő seregként. ❤️
Éva rögtön bekapcsolódott a takarításba, aminek köszönhetően én is kijutottam Nasival egy kis tekergésre. Ezalatt Éva barátnője (bocsánat nem tudom a nevét) először Lénát, Ramit és Morcit kényeztette a kenneljükben, majd a kifutóban focistáinkkal: Csillaggal, Lajkával és Rufusszal labdázott, persze nem egyszerre. 😜

Cakkoskánknak ma jó dolga volt, mert kijöttek a gazdijelöltjei is. Már örül, amikor meglátja őket és otthonosan ballag ki velük a menhelyről.
Fixi - Foxi is duplázott sétából, imádják őket, igazi sztárok. Jó lenne, ha most már gazdijelöltek is akadnának rájuk végre.

Lajkának elmúlt a dudor a szeme alól, valószínű ezek szerint, hogy valami megcsíphette őt.

Ida a faházban is a forgácsban gubbaszt többnyire, bár már érdeklődik a kinti élet után, odaáll a rácshoz és nézi a többieket a kifutóban. Viszont, ha ember közelít felé, akkor visszahúzódik a csigaházába.

Réka anyukája még reggel kiszaladt hozzánk és hozott M-es és L -es méretű gumikesztyűket, aminek nagyon örültünk, mert az S-es méret mindenki kezére kicsi volt, így nem tudtuk használni. 😄

Xéna és Piszke megkapta gyógyszerét, illetve Xénát ma még diétáztattuk.

Éva, Judit és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44033. Elküldve: 2019-04-22 21:17:14 [141.]

Bognár Virág beszámolója:

Vasárnap 🐰🐣

Nagy Krisztinával mentünk reggel, később jött Réka is, hármasban nyomtuk a napot, de nagyon jó volt.
Idát atraktuk Repce helyére. Sokszor már a rácsnál álldogált, onnan leste a többieket. 😍
Kriszta felszerelt napellenzőket ahova nagyon süt a nap a hálós molinókból. 😘
Hozott három gyékény függönyt, egyet rakott a kórházra, egyet a faházra, egyet a konyha ajtóra.
Kőház kitakarítva.
Egy bácsi hozott húsvétra a kutyáknak két fazék frissen főtt farhatat. Holnapi adag a hűtőben!
Nem sokan jöttek sétáltatni ma sem, de volt Maja bácsi és Caki családja. Holnap is jönnek, lehet, hogy csak dél körül, de számítsatok rajuk.
Csikos P jól van, csak szomorú, hogy egyedül van.
Fekete P-nek viszont csúnya a hasa, lejött a ragtapasz, átkötöttük, közben éreztem, hogy dagadt a sebe. Vittem ki Meloxidynt, Macinak azt adták műtét utánra fájdalom és gyulladás csökkentőnek. Szerintem P is kaphatna holnap.🤔
Réka Anyukája hozott egy csomó làbzsàkot.😘
Kriszta és Réka sok kutyát megsétáltatott, a többiek az udvaron duhajkodtak.
Morci még mindíg szomorú, nem szeret egyedül lenni.😶
Csilla Völgyi, légy szíves, vedd fel Rékát az önkéntesbe, mert nagyon jól érezte magát, szeretne szombatonként jönni. Andrea Telek tudja a vezeték nevét. 😁
Mindenkinek boldog nyulat, kedden elutazom három napra, de jövő hét szombaton megyek.😍😘


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44032. Elküldve: 2019-04-22 21:15:51 [142.]

Bognár Virág beszámolója:

Nagyszombat🐇🐣

Reggel Andrea Telek levitte Xénat dokihoz, Era segítségével. Kapott gyógyszert, 4 napig kell napi egy.
Később megint orvoshoz ment, most a fekete műtött P-vel, mert felszakadt a hasán a seb. Kedden újra műtét, lehet, hogy a belső varratok is szétjöttek. Betettük Vadi helyére.
Ebből kiderült, hogy Erikáék eljöttek Vadiért. 😁
Laci gyorsan megsétáltatta Maxot, mert már nagyon hiányzik nekik a menhely. Ugyhogy Era meg beállt takaritani.😁
Jöttek reggel Morcihoz háztűznézőbe. Május 6-an vinnék, mert elutaznak egy hétre. Szeretnék, ha az ivartalanítást megoldanák addig, természetesen fizetik.
Rece-ficehez is jött a gazdi jelölt, nagyon édesen adta elő magát, úgyhogy délután ki is vittük Csömörre. Annyira boldog volt!😁
Kedden ők viszik orvoshoz, mindent intéznek.
Nem sokan voltak sètàltatni, Cakihoz jöttek a gazdik, jönnek holnap is.
Képeket Nagy Krisztina csatolja mindenről.
Kint volt ma Anna Bálint és Kriszta is, ezer köszönet. 😘
Réka egész délelőtt bent ült Idánál, de teljes görcsben van szegény. Holnap átrakom Repce helyére, ott nincs annyira elzárva.
Köszönöm a részvételt Andi, Patricia, Anna, Kriszta, Era.
Kriszta Nagy veled holnap folyt. köv. 😍😘


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44031. Elküldve: 2019-04-19 20:23:40 [143.]

Nagypéntek - nagyszerű csapattal 👍❤️

Reggel világcsavargónkat Lacit 😜 és engem, Andi várt a Weekend busz Laky sarki végállomásánál, hogy lábainkat megkímélve, elfuvarozzon minket a menhelyre.

Hármasban kezdtük a napot, de hamarosan népes társaság vett körül minket, mert először az M&M Lovasiskola 🐴gyerekei érkeztek meg Anna vezetésével, majd nemsokára csatlakozott hozzánk Niki, Lili, Marci és végül Móni.
A lovassulisokkal kapcsolatban ismét meg kell jegyeznem, hogy újra és újra meglepnek minket azzal, hogy mennyire felelősségteljesen viselkednek, odafigyelve egymásra és a kutyákra. Ezért is fogadjuk mindig nagy örömmel őket, ha látogatóba érkeznek hozzánk, mert tudjuk, hogy ezekben a gyerekekben teljesen megbízhatunk, nem kell aggódnunk a bundásaink miatt.

Kutyáinknak nagyon szuper dolguk volt, mert egymás után mehettek sétálni ebben a gyönyörű időben.
Léna, Rami, Xéna, Csillag és Szösz kivételével ma mindenki volt sétálni, a bent maradók pedig a kifutó örömeit élvezték Laci közreműködésével.
Sőt, a nagy érdeklődésre való tekintettel, mozgékonyabb kutyáink kétszer is fordultak, így Joci, Ricsi, Morci, Vadóc, Fixi és Foxi.
Paula és Pálma a műtét miatt, csak egy rövidke sétát tettek, de ők is nagyon élvezték még kalapban is a mozgást.

Látogatóink is voltak: Caki leendő gazdái jöttek és vitték ki sétálni választottjukat, illetve két hölgy, akik adománnyal felpakolva érkeztek, majd Fixit és Foxit fárasztották le le egy kiadós sétával.

A sétáltatóknak köszönhetően a takarítás is könnyen ment, már csak azért is, mert Niki boszorkányos gyorsasággal esett neki a kenneleknek és Anna is besegített. Így minden kutyánkat tiszta kennel várta visszaérkezésekor. ❤️

Andi még reggel elvitte Xénát az újabb infúzióra. Xéna láthatóan jobban érzi már magát és a diétás kajáját is jó étvággyal elfogyasztotta (rizs és hús). Holnap is kell még vinni az orvoshoz, ezt majd Andi intézi.

Vadóckától ma mindenki érzékeny búcsút vett, mivel holnap Erikához és Lacihoz költözik és náluk kezdi el új gazdis életét.😍

Eddie is beugrott hozzánk gazdáival, aláírták az örökbefogadási szerződést és pénzadományt is kaptunk tőlük. Még mindig nagyon kajla és egyáltalán nem zavarta a menhely légköre, kitörő örömmel üdvözölt bennünket tömérdek kutyapuszi kíséretében, mi meg persze cserébe agyonölelgettük őt.😄

Rettegő Idánkhoz a kőházba először Réka, az egyik nagylány a lovasiskolából, majd később Andi ült be, hogy jutifalatokkal és simogatással próbálja oldani félelmét. Még mindig hasmenése van, de mivel továbbra is a forgácsot használja fekhelynek, Niki alaposan felmosta a követ nála. Természetesen Repce sem maradt ki a kényeztetésből, ő is megkapta a neki járó simiket és foglalkozást takarítás közben.

Maja Helláék kennelje körüli ugrálásban megkarcolta a pofiját, így Laci alaposan körbevizsgálta, majd kijavította a kennelrács kiálló éles részeit.

Lajka jobb oldali szeme alatt egy dudor található, amit próbáltunk közelebbről megvizsgálni, de Lajkánk nem igazán örült ennek az akciónknak, valószínű érzékeny lehet neki. Mi inkább csípésre tippelünk (elég sok a darázs a menhely körül), ami feldagadt. Figyelni kell rá, nehogy elgennyesedjen.

Edinának és kis csapatának köszönjük, hogy előkészítették nekünk a mai ebédet, megkönnyítve a dolgunkat. Kutyáinknak nagyon ízlett a kaja, egy-két helyen volt csak maradék, a többség fényesre nyalta a tányérját.

Végezetül szeretnénk megköszönni mai segítőinknek Nikinek, Móninak, Lilinek, Lacinak, Marcinak a munkáját és természetesen az M&M Lovasiskola gyerkőceinek is a segítséget. 😍😍😍

Andi és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44029. Elküldve: 2019-04-16 20:28:08 [144.]

Kedd...

Judittal nyitottuk a menhelyet ma reggel kilenckor, kutyuskáink ugató kórusának kíséretében.
Judit első dolga ilyenkor, hogy finom kolbászkarikákkal hálálja meg bundásainknak az üdvözlő köszöntést. 🐶

Repce érdeklődve figyelte érkezésünket, majd a rácson keresztül nagy örömünkre hagyta, hogy ujjunkkal megbirizgáljuk bóbitáját és hátát. Napközben is leste a többieket a kifutóban, de azt még nem szereti, ha valamelyik kutya közelít a rácshoz. Ilyenkor felhúzza az ínyét és fogacskáit mutogatva jelzi, hogy még nem akar barátkozni. Napközben egyik pótmamája, Mezei Dóri is kiugrott hozzá látogatóba és két simi között kitakarította a helyét is. ❤️

Sajnos, másik karanténos kutyusunkról az oldódás még nem mondható el, továbbra is nagyon fél szegénykém. Bár hagyja magát simogatni, de közben olyan kicsire húzza össze magát, amennyire lehet. Én már azt is jó jelnek tekintettem, hogy takarítás közben az elé rakott ételt eszegetni kezdte és nem csak akkor evett, amikor kijöttem tőle. Mivel az ideje nagy részét a forgácsban kuporogva tölti, ezért a kicsi és nagy dolgát inkább a kőre végzi. Alaposan felmostam nála, mert egy picit hasmenéses a széklete és több forgácsot szórtam alá, ha már a WC-t nézte ki fekvőhelyének.

Morcika nagyot sétált Judittal vigasztalásul, mert még mindig nagyon bánatos kisbarátja távozása miatt. A bőrlabdáját ma reggelre apró fecnikre szaggatta, a fémvödre pedig kilyukadt, így azt egy lábosra cseréltük, mert a műanyag vödröket szintén megrágja. 😄

Szösz ma vicces kedvében volt, mert először nem akart kijönni a kennelből, majd utána nem akart visszamenni, hiába sétáltattuk ide-oda Jocit csalétekként. Szegény Joci biztos nem értette, hogy miért vezetgetjük pórázon a kennelből ki és vissza, miközben hangosan kurjongatjuk Szösz nevét. 🤣

Mai segítőnk Kundra Mónika volt ❤️ (köszönjük!) és kijött hozzánk Era2, jövendőbeli gondozónk is továbbképezni magát.
Meglepetés vendégünk Laci (Plexi) bácsi volt. Öröm volt látni, ahogy a sok hetes kihagyás után Plexivel üdvözölték egymást. Laci bácsinak a gerincével volt gondja, ezért nem tudott jönni kedvenc kutyájához látogatóba.
Fixi - Foxihoz is érkeztek hódolók, egy anyuka és kislánya kifejezetten hozzájuk jöttek sétáltatásra. Majdnem két órát voltak el a lurkókkal, így "örökmozgóinknak" visszaérkezésükkor még ugatni sem volt kedvük, csak csendben elnyúltak a kennelben és szunyókáltak. 😜

Mai sétálóink Maja, Joci, Morcika, Nasi, Karak, Pálma - Paula, Ricsi, Lajka, Fixi-Foxi, Vadóc, Cakkos, Zara, Csoki és Mangó volt.

A nagy mélyhűtőt kiürítettük és kihúztuk, mert megfőztük amit még találtunk az alján. A megmaradt főzött rizst és húslét betettük a konyhai kis hűtőbe.

Egy fiatal pár 400 grammos konzerveket és száraz tápot hozott adományként a menhelynek.

Karaknál folytatni kell a reggeli gyógyszerelést, holnapra Gács Ági hozza az utánpótlást, mert már csak két tabletta maradt a dobozban. Az antibiotikumot már nem neki kell adni.
Piszke gyógyszerét kiadagoltuk a tároló dobozba.

Judit és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #44030]
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44027. Elküldve: 2019-04-12 21:52:49 [145.]

Péntek...

Andival kezdtünk reggel, ami eléggé hűvöske volt az elmúlt napokhoz képest. Később egy kicsit melegedett az idő, de azért végig elbírtuk magunkon a meleg cuccot a takarítás mellett.

Mai segítségünk Kozma Mariann volt, vicces fotóit már azóta láthattátok felrakva az oldalra és Dona is kijött Csillagot megsétáltatni.
Dona azt kéri, hogy Csillagnak ne adjunk a kennelbe kislabdákat, sőt az udvaron is csak nagyobb méretűeket dobáljunk neki, mert, ha túlpörgeti magát könnyen lenyelheti. (Ő már sajnos látott ilyet).

Első dolgunk a reggeli gyógyszerek beadása után, természetesen Repce meglesése volt a faházban. Gyanakodva figyelt minket tisztes távolságból, de ha eljöttünk a rácstól, akkor odajött és ki-kikukucskált, időnként hangos vonyításba kezdett. Készítettünk neki egy finom reggelit és belecsempésztük a féreghajtóját, a kaját felfalta és ugyanilyen jó étvággyal evett a déli etetésnél is. Megsimogatni nem lehetett, annyira tartózkodó, hogy nem akartuk egyelőre ezzel is terhelni. Így nem tudtuk ellenőrizni, hogy van-e még benne kullancs, mert tegnap Dóri és Szévi sokat találták benne. Emiatt figyelni kell rá, remélhetőleg nem volt egyik sem fertőző.

A kőházas kutyus továbbra is nagyon félős, bár most már egy icipicit meg lehet simogatni. Sokat kucorog a forgácsban, de használja az ágyát is. Éjszakára egy kicsit behajtottuk nála az ajtót, mivel most eléggé lehűlt a levegő.

Báró, bár egy kicsit zavarodott a gallér miatt, nem amortizálta le reggelre. Az evés és az ivás kicsit nehezen megy neki, de nagyon ügyesen megoldja.

Andival négy kennelben megcsináltuk a tavaszi nagytakarítást, fertőtlenítéssel egybekötve: Csillagnál, Plexinél, Pauláéknál, valamint Kajlánál. A névtáblákon piros filctollal ezt jeleztük is, így ezekkel már nem kell foglalkozni vasárnap. A házakból direkt nem szedtük ki a még bennlévő szalmát, ha teljesen felmelegedik az idő, akkor mi vállaljuk majd az eltávolításukat.
Plexit és Kajlát Edináék felcserélték, mert Plexi nagyon nem jött ki Báróval az egymás melletti kennelben.
Előkészítettünk cserére néhány jobb állapotú ólat is Cakiékhoz, de sajnos Piszke orvoshoz szállítása miatt ezt már nem tudtuk a megcsinálni. Egyelőre a kinti faház mellé raktuk le őket, így már ezeket legalább nem kell majd kibányászni a kupacból.

A nagytakarításhoz a konténer megérkezett és lerakták a szokott helyére.

Piszkét Andi levitte az orvoshoz, mert láthatóan rosszul érezte magát és ezenkívül átlátszó, nyákos hányásokkal volt teli a kennelje. Az első diagnózis szerint felső légúti megbetegedése van, kapott infúziót, amit holnap meg kell ismételni. Andi ruhát is adott rá, mert a melegen tartását másképp most nem lehetett megoldani.

Mariann Maját, Karak apót, Lajkát, Bárót, Vadóckát, Andi pedig Fixit és Foxit vitte sétálni.
A többiek pedig a kifutóban játszottak, szaladgáltak.

Andi és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44026. Elküldve: 2019-04-09 21:07:28 [146.]

Kedd...

Judittal kezdtük a mai napot, de nem maradtunk sokáig magunkban, mert nemsokára csatlakozott hozzánk Kozma Mariann segítségként. Kicsit később megérkezett új gondozójelöltünk Era2 és legújabb önkéntesünk Zsolt is.

Era2 és Zsolt tovább ismerkedett a menhelyi élet rejtelmeivel, kutyáink szokásaival, a róluk szóló apró történetekkel és természetesen sétáltatás közben bundásaink jellemével is.
Mariann, Judit és én pedig felváltva takarítottunk, főztünk, mosogattunk, sétáltattunk vagy játszottunk a kifutóban a kutyákkal.

Mai népes létszámunknak köszönhetően hosszabb sétán vett részt Maja, Rufusz, Joci, Báró, Nasi, Lajka, két tacskólányunk, Plexi, Fixi és Foxi, Vadóc, Cakkos, Zara, Csoki és Mangó.

Karaknak ma nem volt kedve sétálni, így elég hamar visszafordította a menhely felé Erát. 😜 Az étvágya már jobb volt, bár eléggé fájhat még a szája, mert nagyon óvatosan vette fel és rágta meg a falatokat. Karak gyógyszerelése megkezdődött, Edina javaslatára mi is a szalámiba "oltva" adtuk be neki a szuszpenziót, hogy biztosan megegye.

Donna ma sajnos nem tudott jönni Csillaghoz, így Zsolt vitte ki pórázon a kifutóba sétálni. Az emberekkel nagyon barátságos, reméljük a kutyákkal való egyenlőre ellenséges viszonya később majd megváltozik.

A kőházban jelenleg karanténban lévő, tegnap érkezett új kutyus nagyon félős, agressziót nem tapasztunk nála. Egyenlőre a mobilkennelben kuksolva figyelte a takarítást, csak a szemével követte a tevékenységet. Neki is kifertőtlenítettünk egy vödröt, lapátot és seprűt, amit a kőház fala mellett találtok meg.

Morciék egyre jobban oldódnak, Morci imád labdázni, Zafír pedig egyfolytában simogattatja magát. 😊
Zafír ma nem akart enni, pedig bepróbálkoztunk nála csak konzervvel, majd párizsival is, de egyiket sem fogadta el. Reméljük, étvágytalanság csak átmeneti és holnap már újra enni fog .

Barbival ismét kint járt a forgatócsoport, mai sztárjaink Maja, Max és a frissen érkezett félős kutyusunk volt.

Judit etetés után ismét lemosta a szekrényajtókat a konyhában, majd feltakarított az irodában is.

Mariannak és Zsoltnak köszönjük a segítséget. ❤️

Judit és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44024. Elküldve: 2019-04-05 20:22:30 [147.]

Péntek... 🌼

Az időjárás ma ismét kegyes volt velünk, mert a beharangozott eső nem érkezett meg addig, amíg ma kinn voltunk.
Így aztán megint egy nagyon kellemes napot tölthettünk kutyuskáinkkal, annál is inkább, mert ismét csatlakozott hozzánk Niki, Jennifer és Marcsi is segítségként.
Egy új önkéntes jelölt is érkezett ma, méghozzá egy legény, aki hetente legalább háromszor, hétköznap szeretne kijönni majd a menhelyre, ahogy munkája megengedi, kutyát sétáltatni és kennelt takarítani. Zsoltnak hívják, mindent elmeséltünk neki a menhely életéről, reméljük előbb-utóbb mindenki találkozni fog vele.

Marcsi a Bach terápia útmutatásait követve hozott Szöszkénknek cseppeket, hátha így jobban fog oldódni és végre valahára ráadhatunk majd egy nyakörvet. Az oldatot tartalmazó üvegcse "Szösz" felirattal a pulton található a gyógyszerek mellett és naponta öt cseppet kell tenni a kennelben lévő vizesvödörbe.
Természetesen Jocinak sem fog ártani, így ő is nyugodtan ihat belőle, sőt! Barbi is beugrott ma hozzánk, pontosabban Szöszhöz egy kis dédelgetés erejéig, hogy a fenti terápiát lelkileg is megtámogassa nála.
Egyébként Joci és Szösz nagyon jó párost alkotnak. Azt hiszem régi álmuk teljesült az összebútorozással, mert már Szösz menhelyre költözése elején gyengébb érzelmi szálak szövődtek köztük a rácson keresztül. ❤️ Szerelem ide, szerelem oda, azért az etetésüket külön ejtettük meg.

Morci és Zafír is jól megvan együtt, bár Zafír ma már jól rákaffogott kenneltársára, miután nem hagyta egy percre sem megpihenni. A kenneljük reggel egy kissé viharvert volt, mivel tovább folytatták az egyik kutyaház szigetelésének bontását, illetve a vizes vödrüket is áthelyezték máshova, persze a vizet gondosan kiöntve belőle.
A műanyag vödör helyett egy fémvödröt tettünk be, bízva abban, hogy ez talán nem lesz olyan vonzó rágcsálás szempontjából számukra.
A kiengedésnél simán kiszaladtak a kifutóba, de beengedésnél inkább pórázzal próbáltuk behozni őket, ami Morcinak azért nem annyira tetszett. Sajnos, le is csúszott a nyakörv róla, amit aztán nem sikerült visszavarázsolni rá, így ne keressétek rajta. Zafíréknál, ha nincs kinn velük valaki, akkor a nagykaput érdemes eltorlaszolni, mert próbálkozik kidugni a fejecskéjét a kapu alatt, bár nem hiszem, hogy sikerrel járna, de azért nem árt az óvatosság. Sétálni még nem mertük kivinni őket egyelőre.

Tacskólányainkat Jenni és Niki hámmal felszerelve sétálni vitte. Mondjuk elég hamar vissza is jöttek😀, mert Paula és Pálma még nem igazán érti a pórázon való közlekedés technikáját, így ez még gyakorlást igényel némi jutifalattal megtámogatva.

Hella és Rufi barátkozik új hellyel, bár most nagyobb terük van a futkározásra, ettől függetlenül nagy örömmel vették birtokba a kifutót, amikor kiengedtük őket. A visszaút már egy egy kicsit nehézkes volt, mert Rufi ugyan simán visszatrappolt, de Hellát a végén csak pórázzal tudtuk visszavinni a kennelbe egy kis fogócskázás után, amit szerintem Őnagysága nagyon élvezett.
Egyébként Maja nagy örömmel vette tudomásul, hogy újra van kivel összeugatni a rácson keresztül, így az ajtó eltorlaszolását nem árt továbbra is folytatni.

Mivel Niki imád kennelt takarítani 👍, Andi és én is kikapcsolódásként kijutottunk kutyát sétáltatni. A mai népes társaságunknak köszönhetően Maja, Joci, Piszke, Báró, Nasi, Karak apó, Lajka, Paula, Pálma, Plexi, Ricsi, Fixi és Foxi, illetve Vadócka volt sétálni, sőt a kifutóban szaladgáló kutyáinknak is mindig akadt "embertársasága", hogy labdázzon és játsszon velük.

Joci és Piszke megkapta a gyógyszerét, Karakot pedig délután Gács Ági fuvarozta le a Laurához az újra sebesedő szája miatt.

A hűtőben van rizs és hús is megfőzve, reméljük ízleni fog a kutyáknak.

Köszönjük Nikinek, Jenninek, Marcsinak és Zsoltnak a mai segítséget! 😍😍😍

Pál Lacinak pedig üzenjük a távolból, hogy érezze nagyon jól magát bármerre jár, de reméljük, hogy azért hiányoznak neki a kutyáink, beleértve a mi szerény társaságunkat is. 😜

Andi és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44020. Elküldve: 2019-04-02 21:07:04 [148.]

Kedd...

Két megszokott csapattársam Judit és Forró Kriszti már előre jelezték, hogy ma sajnos nem tudnak jönni családi elfoglaltságuk miatt a menhelyre.
Mégsem maradtam magamra, mert Andi és Kozma Mariann rögtön bevállalták, hogy beugranak helyettesként, amit ezúton is nagyon köszönök nekik. 💕💕💕

Mariann volt a főfotósunk, így már azóta biztos mindenki látta a mai kutya-híradónkat. 👍
Andi készített Zafírról is fotót (lásd később), mert hófehér tündérkénket, ma sikerült kitessékelni egyelőre pórázon a kifutóba, ahol láthatóan jól érezte magát.

Morcink pedig ma már labdázott is és hívásra azonnal odaszaladt hozzánk egy jó kis pocaksimire. Ahogy Edina is írta, kajával simán vissza lehet hívni a helyére, sőt a labda után is bement a faházba, amikor bedobtuk neki.

Fixit és Foxit Andi vitte ki sétára a menhelyen kívülre, amit nagyon élveztek ők is, meg Andi is. 😜 Holnap nekik is lejárt volna a karanténjuk, de kénytelenek voltunk beköltöztetni őket a belső üres kennelbe, egy új kutya érkezése miatt. Itt úgy néz ki jobban is érzik magukat, mert utána már nem ugattak egyfolytában, mint kint a kőházban.

Az új kutyát egy házaspár találta Mogyoród környékén, felvették az autójukba és Kerepesen (ott laknak) elvitték az állatorvoshoz, de nem volt benne chip. Kb. 5-6 hónap körüli leányzó és valószínűleg szánhúzó fajta, nem kizárt, hogy fajtatiszta.
A megtalálók nem merték hazavinni, mert otthon egy felnőtt staffordshire terrierjük van, így elhozták hozzánk.
A kutya fotóját és videóját már Mariann feltette, így ti is láthatjátok: álomszép, barátságos kölyök, hatalmas tappancsokkal.
Közben benézett hozzánk Balogh Anna, hogy megmutassa nekünk a frissen kozmetikázott Mohát, de végül két kutyával távozott, mert felajánlotta, hogy az újonnan talált kölyköt is elviszi ideiglenesbe magához, addig amíg nem jelentkezik a gazdi, illetve jelentkezés híján nem akarja örökbe fogadni valaki. Köszönjük a segítségét! 😍
Anna szerint a kutyaformáját tekintve a fajtája valószínűleg akita.

A házaspár, akik megtalálták a kölyköt már posztoltak a kutyáról a fészen, de megígérték, hogy nekünk is átküldik, hogy mi is fel tudjuk majd tenni az oldalunkra. Miután átvettük a kutyát, nemsokkal utána visszajöttek és egy 15 kilós Chappi száraz tápot hoztak a menhelynek.

Szöszt sajnos nekünk sem sikerült kivarázsolni a kennelből, pedig csaliként bevetettük nála Karakot, hátha egy másik kutya után kiszalad. Úgy látszik Karak nem a zsánere, mert így sem sikerült kicsalogatni Őnagyságát. Így aztán Mariann ült be hozzá egy kis dédelgetésre, nem kevés kockázott párizsival felszerelkezve.

Andi megvizsgálta Karak száját, mert mostanában romlott az étvágya és sajnos újra sebes, így megint vinni kell majd Laurához, ahogy kérte is, ha megint tapasztaljuk a tüneteket.

A csajoknak köszönhetően Maja, Joci, Fixi és Foxi, Nasi, Lajka, Plexi, Ricsi, Vadóc, Caki és Zara voltak ma sétálni.

Jocinak, mivel elfogyott az Augmentin tabletta, szuszpenzió formájában kell beadni a gyógyszert. Edina kiszámolta, hogy napi 2 x 5 ml (fecskendő a dobozban) + 1 szem Quamatel tabletta. Még van elkészített keverék, de már odaraktuk a következő adagot is, az még természetesen nincs bekeverve.
Piszkének is kell még adni a napi 1 tbl. Quamatelt, azt is kiadagoltuk a gyógyszeres dobozába.

Kutyáink a fentiektől eltekintve jól vannak és nagyon élvezték a szép időt, mind a kifutóban, mind séta közben, mi meg pláne. 😃

Edina nagyon köszönjük a mára elkészítette finom ebédet, bundásaink valóban megnyalták utána a mancsukat. ❤️

icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44017. Elküldve: 2019-03-29 21:04:16 [149.]

Péntek...

A szokásos kettes formációban indultunk Andival ma is, de aztán nagy örömünkre szorgos segítőink érkeztek: Kozma Mariann, Zsófi és Jennifer, akik aztán fáradhatatlanul sétáltatták kutyáinkat egymás után: így Maját, Jocit, Nasit, Piszkét, Bárót, Karakot, Lajkát, Ricsit, Plexit, Vadóckát, Cakit, Zarát, Csokit és Mangót.

Jenni később a tegnap érkezett hófehér Zafírhoz csüccsent be, hogy kicsit oldja félénkségét, de egyelőre a pórázt nem sikerült rátenni és kivinni a kifutóba sétálni. Zafírnak megvan minden oltása, így nem kell karanténban tartani.

Zsófi pedig Morci lelkét ápolgatta. Morci sem karanténos, de egyelőre még rajta sincs nyakörv, így a faházból szemlélte napközben menhely életét. Zsófi "szelídítése" annyira hatásos volt, hogy az etetés utáni dédelgetés közben egyszer csak a hátára feküdt és nagy meglepetésemre megengedte, hogy a pocakját is megsimogassam. 😄 Az étvágya nem az igazi még, de reméljük, hogy előbb-utóbb az is megjön majd.

Mariann kedvencét, Cakit is elvitte sétálni. Szerencsére Caki kezdi ismét élvezni a séta örömeit, igaz néha egy kis jutifalattal kell ösztönözni, hogy tovább ballagjon. 😜

A délelőtt folyamán beugrott hozzánk Edina és Bea is, mivel ők vitték Fixit és Foxit a következő oltásukra a Minivetbe. A két kis foxi karanténja jövő hét csütörtökig tart még.
Edina nem érkezett üres kézzel, mert jól felpakolta a menhelyes autót forgáccsal, ami nagyon jól jött, mert teljesen kifogytunk belőle. Bea pedig a orvos után velünk maradt és besegített nekünk. Bea kiszúrta, hogy Szösz megpróbálja Eddie nyakörvét lerágni, ezért két sípolós játékot adott be nekik, amivel aztán kifáradásig szórakoztatták magukat, meg persze minket is.

A jó hír, hogy Pauláék karanténja lejárt, így a két tacskólányka nagy örömmel vette birtokba a kifutót, egyelőre felügyelet mellett és a kajával simán visszahívhatóak voltak a kenneljükbe. 👍

Két érdeklődő volt kutyára: egy úr, akiről búcsúzáskor kiderült, hogy Edina szomszédja, így a továbbiakban majd ő fog foglalkozni vele, ha valóban komoly lesz a szándéka az örökbe fogadásra. A másik egy házaspár volt, akiknek nemrég ütötte el a kutyáját egy autó, ők Pauláékat nézték meg, de egyelőre még csak tájékozódtak, bár nagyon tetszett nekik mindkettő.

Köszönjük a mai segítséget Zsófinak, Mariannak, Jenninek és Beának + képes beszámolót kutyáinkról. ❤️

Andi és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #44018]
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44016. Elküldve: 2019-03-26 19:33:51 [150.]

Kedd...

Judittal kezdtük a mai napot, de később csatlakozott hozzánk Forró Kriszti és Andi is. ❤️

Judit fáradhatatlanul sétáltatta kutyáinkat, ami ma nem is volt olyan egyszerű, mert hatalmas teherautók váltották egymást a földúton, a fenti lovarda melletti telekről szállították el sittet folyamatosan.
Juditnak köszönhetően ma sétált Maja, Joci, Karak, Plexi, Ricsi, Vadócka, Csoki és Mangó. Kriszti öreg házaspárunkat Lénát és Ramit, Andi Lajkát, én meg Nasit vittem ki bóklászni.
Így aztán elmondhatjuk, hogy ma mindenkinek jutott egy kis takarítás, mosogatás, az érdeklődőknek kutyamutogatás és jutalomképpen egy kis örömteli kutyasétáltatás is. 😄

Kutyáink ma elég nyugtalanok voltak, kisebb torzsalkodás alakult ki a kenneleken belül Kaján és Kacor, Szösz és Eddie, Xéna és Max, illetve Zara és Cakkos között is. Persze ezek nem voltak komolyak, inkább csak amolyan odakaffantások. Lehet, hogy ahogy minket is, a kutyákat is megzavarta az időjárásváltozás és az újra gőzerővel fújó szél, ami abba maradhatna már végleg. 😁
Persze a séták és a kifutóban való labdázás és rohangászás után lenyugodtak a kedélyek és etetés után már békésen sziesztázott mindenki.

A faházban lévő új kutyánkat Edina tanácsára nem engedtük ki, hanem először rácson keresztül, majd később bemerészkedve próbáltuk szelídíteni. Reggel még morogva fogadott minket ágyacskájában csücsülve, ahova a műanyag vizes vödrét is begyűjtötte magának. A vödör helyett egy lábast raktunk be neki, mert a vödröt az éjszaka folyamán megrágcsálta. Utoljára hagytuk a takarításnál, így amikor bementem hozzá az étellel, már nem morgott és amíg óvatosan felsepertem nála, neki kezdett az evésnek, bár azért fél szemmel figyelte, hogy mit csinálok.
A forgács üres volt, csak a kövön egy helyen találtam pisi nyomot nála. Remélem, holnap már több takarítani való lesz nála. 😜
Később visszamentem és beültem hozzá, hogy lássam mit reagál rá. Csak beszéltem hozzá csendben, amire először tétova farkcsóválással reagált, majd szépen lassan odaoldalgott hozzám és végig szaglászott. Amikor hozzám dőlt, úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom egy simogatással, amiből aztán több is lett, mert láthatóan jól esett neki, bár látszik rajta, hogy nem volt elkényeztetve ilyen téren. Nyakörvet nem tettem rá, mert örültem, hogy egyáltalán elfogadott és engedte magát simogatni, első lépésként már ez is biztatónak tűnik.

Nasinak szépen javul a pofácskája, Edina által kiadagolt antibiotikum egyik felét reggel, a másik felét hazainduláskor adtuk oda neki. Piszke szintén megkapta a gyógyszerét.

A konténeresek ma sem jelentkeztek.

Judit, Kriszti, Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 301
    / 13 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.033030033111572 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail