Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455959/78 Témák: 18953 Tagok: 112648 Legújabb tag: [email protected] Online: (86/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 13 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 301 üzenet

zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44014. Elküldve: 2019-03-19 20:48:34 [151.]

Kedd...

Judittal kettesben kezdtünk neki a mai napnak. Judit rögtön neki állt a sétáltatásnak, majd később cseréltünk, hogy mindkettőnknek jusson egy kis kikapcsolódás takarítás mellett. 😜

Szerencsére az idő kedvezett nekünk, mert végre nem széllel szemben kellett dolgoznunk és sétáltatnunk.
Sajnos, Kajánék kenneljének tetejéről végül levált az a korhadt fadarab, ami lelógott, így most egy jó nagy rés keletkezett a két oldali palarész illeszkedésénél.

A délelőtt folyamán megérkezett egyszemélyes felmentő seregként Kundra Móni, akinek nagyon megörültünk, mert nagyon jól jött a segítsége. ❤️
Móni a kutyasétáltatás után Lajkával még egy jó nagyot focizott is a kifutóban, hogy egy kicsit felvidítsa. Sajnos, focizsonglőrünk két hét próbaidő után visszakerült a gondozásunkba. Lajka stafírungja között talált pórázt és hámot felakasztottuk a kenneljének a rácsára.

Mai sétálóink: Maja, Joci, Nasi, Lajka, Ricsi, Plexi, Rufi, Vadóc, Caki és Zara volt. Judit bevállalta még Hellát is, de aztán bevallotta, hogy elég alaposan megizzasztotta séta közben ordaslányunk. 😁

A konyhai hűtőből megfőztük a vasárnap kapott adományt, mivel kezdett felengedni, így fejedelmi ebédben volt részük kutyuskáinknak. Üresre is nyalták tányérkájukat, Kacort kivéve, most ő volt soron az étvágytalanságban, végül nyammogva mégis neki állt az evésnek.

Eddie átvette a leghangosabban ugató kutya tisztjét Zarától 😁, csata sorba állítva Szöszt is, így aztán ketten elég fülsiketítően egyfolytában nyomták, bármelyik kutya is volt kint a kifutóban.

Fitoskánk elrabolta Csokink szívét, öregurunk alig akart visszatérni a kenneljébe, olyan szerelembe esett. 🥰 A kapuból bánatosan nézett vissza szíve hölgye felé, látszott rajta, hogy nem igen akaródzik elválni tőle.

A gázpalack kiürült, szerencsénkre pont meg tudtuk főzni rajta a kaját, addig kitartott. A másik palack tele van, de a cserére nem mertünk vállalkozni gyakorlat híján.

Judit visszahozta a kimosott törölközőket, a konyhában hagytuk 2 kiló fekete szotyi társaságában, az etetőket feltöltöttük.

Látogató és érdeklődő nem volt ma, Móninak nagyon köszönjük a segítséget. 😍

Judit és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44012. Elküldve: 2019-03-12 20:59:16 [152.]

Kedd

9 órakor kezdtünk a menhelyen Judittal, mert Forró Kriszti ma vitte vissza a kis Ninát kontrollra a Minivetbe a lábával, így nem tudott jönni. Szerencsére Nina, a sok-sok baj után úgy néz ki, hogy a gyógyulás útjára lépett és már gazdijelöltje is van.

Edina és Bea gazdihoz vitte Petrát, a kinti kennelbe lévő három kutyus közül az egyik feketét. A képes beszámolót Bea jóvoltából már mindenki láthatta, jó helyre került ez a kutyánk is. ❤️
Edina kiváltotta Léna új gyógyszerét és kiadagolta a gyógyszeres dobozba, illetve felírt mindent a táblára.
Léna és Caki a reggeli gyógyszereket megkapta, az estieket Gács Ági adja be majd.

A délelőtt folyamán három látogatónk volt, egy úr a fiával kutyát sétáltatni és egy másik úr pedig kutyanézőbe jött hozzánk. Csömörön dolgozik, így ajánlották neki a menhelyet és Beával is beszélt telefonon. Nagy testű, felnőtt kutyát keres kertes házba, de a kört jelentősen leszűkítette, hogy három cica is él velük, az öreg kutyájuk ősszel pusztult el. Így végül Xénát javasoltuk neki, mert róla már tudjuk, hogy macska kompatibilis. Tetszett neki Xéna, de azt mondta, hogy nem akar egyedül dönteni, ezért a feleségét is elhozza valamelyik nap magával.

Mai sétálóink Maja, Joci, Nasi, Karak, Ricsi, Níla és a vele egy kennelben lévő társa, Vadóc, Léna, Rami, Csoki és Mangó volt.

Mivel jelenleg három karanténos kennelünk van, ezért Judittal még két vödröt, seprűt, lapátot fertőtlenítettünk ki, hogy mindegyiknek sajátja legyen és ne keveredjen a többivel. Értelemszerűen a kennelek mellett találjátok őket felakasztva, ha a szél is úgy akarja. 😁

A lebegő molinókat ismét megerősítettük, egy-két helyen rögzítettük is a rácshoz, így talán már a helyükön maradnak végre.

A karanténos kutyáink nagyon ki vannak éhezve a szeretetre, a takarításuk és etetésük után bent maradtunk náluk egy kis dédelgetésre. A faházban lévő új blöki is egy tündérgombóc, ahogy Judit mondta: nem szép ugyan, de nagyon aranyos... Rendesen tüzel a kisasszony, össze-vissza pöttyözte a követ, így nála fel is kellett törölni.

A nap végén befejezésül tetőfedésbe kezdtünk Judittal, mert a szalmás tetejét megrongálta a szél. Egy darabon hiányzott a pala a tetőről és mivel nem szerettük volna, hogy az esetleges eső miatt elázzanak a bálák, pótoltuk. Kisebb darabokkal takartuk be, mert egy nagyobbat nem tudtuk volna feltornázni a magasba. Ideiglenesen reméljük ez is kitart majd, de azért nem ártana megmutatni a kenneljavítást végző szakembereknek is, amikor újra jönnek dolgozni.

Judit és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44009. Elküldve: 2019-03-08 18:59:20 [153.]

Péntek a régi csapattagokkal ❤️

Ma szuper napunk volt Andival, mert Zsófi és Laci mellett Viki és Niki is kijött hozzánk. Így megint együtt volt a régi teljes pénteki csapat, csak Ildi hiányzott közülünk.
Volt egy diáklányunk is Hajdú Róz személyében, aki már máskor is járt nálunk a menhelyen.

Laci Nőnap alkalmából finom karamellás cukorkával köszöntött minket, a többiekét betettük az irodába a párnák tetejére. Laci kéri, hogy mivel nem tud mindenkivel személyesen találkozni, ott megtalálja a részét. 🍭🍡

Ekkora segítség mellett majdnem minden kutyánk volt sétálni: Maja, Joci, Piszke, Báró, Nasi, Karak, Xéna, Max, Níla, Ricsi, Plexi, Rufi, Vadócka, Cakkos, Zara, Csoki és Mangó, no meg a takarítás is sokkal könnyebben ment így.
Andi kihasználva a helyzetet és a kellemes időjárást kifertőtlenítette Niki segítségével az összes kennelt újra.

Ma Morristól vettünk érzékeny búcsút, mivel ő is megkezdte a próbaidejét a gazdiknál, ahova Barbi és Csilla szállította el a délelőtt folyamán. ❤️

A két kis terrier nagyon cukker a kőházban. A karantén miatt nem engedtük ki őket, így Róz (ilyen furcsa neve van 😮) természetesen beöltözve beült hozzájuk játszani, amit nagyon élveztek. Az étvágyuk tökéletes, mindent beflamóztak és nem volt összetűzés sem, szépen cserélgették a helyüket és a táljaikat evés közben. Lefertőtlenítettünk egy seprűt a takarításhoz a karantén miatt és neki támasztottuk a kőház oldalának.

A kinti kennelben lakó hármas is nagyon igényli a törődést, muszáj takarítás közben folyamatosan simogatni őket. Ahogy Krisztina Forró is írta, valóban csökkent az étvágyuk, bár az is lehet, hogy inkább válogatnak, mert a finomabb falatkákat kieszegették a tálból, a rizs, száraz táp pedig maradt az alján. 😜

A gyógyszereket mindenki megkapta. Sajnos elfogyott az összes szalámi, így egy kicsit körülményesebb volt a beadás a delikvenseknek. Jó lenne ilyen esetekre tartalékolni a szalámiból, mert Áginak és nekünk is könnyebb lenne a tablettákat beadni a kutyáknak, mint a konzervvel.

Xénánál és Maxnél nem találtunk semmi rendellenességet kaki téren, Plexinek van megint egy kis hasmenése.

A munkások nem érkeztek meg amíg kinn voltunk, így a megbeszéltek szerint nem lakatoltuk be a nagykaput.

Köszönjük a segítséget Zsófinak, Vikinek, Nikinek, Lacinak! Jó volt újra együtt! ❤️❤️❤️

A holnapi napra kellemes időt és jó kutyagolást kívánunk az összes résztvevőnek!🐕🐩

Andi és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #44010]
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44006. Elküldve: 2019-03-05 23:18:23 [154.]

Kedd a szokásos széllel

A mai napot kettesben Judittal kezdtük és folytattuk is, mert Forró Kriszti ma nem tudott jönni.

A nap folyamán két érdeklődő volt kölykökre, 8-10 hónapos, középtermetű kutyákat kerestek. Az egyik egy idősebb úr volt, aki kacsatojást is hozott ajándékba a kutyáknak. Azért kölyköt keres, mert van egy cicájuk és szeretnék, ha össze tudnák szoktatni őket. Nemrég pusztult el a 12 éves kutyájuk, Kistarcsán élnek, kertes házban.
A másik érdeklődő keverék, középtermetű, fiú kutyát szeretne. Először Betti méretűre gondolt, de aztán mikor Zarát mutattam neki, hátha beleszeret, azt mondta, hogy ilyen méretű kutyus is megfelelne. Ő Rákosszentmihályra vinné, szintén kertes házba, nincs se macskájuk, se másik kutyájuk.

Ajánlottam a most bekerült kutyákat is, de bizonytalanságot láttam rajtuk, ezért megadtam az elérhetőséginket, hogy figyeljék a fészbuk oldalunkat, illetve a honlapunkat, hátha találnak majd maguknak megfelelőt.

Más látogatónk nem volt ma, így Judit ingajáratban sétáltatta "egyke" kutyáinkat, hogy a többiek minél több időt tudjanak a kifutóban tölteni. Azt hiszem Juditnak ma nemcsak a lába, hanem a karja is erősödött 😜, mert elvitte tekeregni Maját, Jocit, Nasit, Karakot, Ricsit, Rufit, Vadócot, Csokit, Mangót és a kis Nílát is. Joci a séta előtt jó nagyot labdázott a kifutóban, ahová pórázzal vittük ki és így nem volt senkivel affér.

Nílát ki kellett vennünk Plexitől, mert Plexi a többiek kifutóba való kiengedésénél többször is elég agresszíven ment rá, főleg a nyakára. Níla fülét-farkát behúzva vinnyogott, így betettük az üres kis kennelbe. Mivel folyamatosan reszketett és a rácsra tapadt, Judit elvitte sétálni, mert kíváncsiak voltunk, hogy kint hogy viselkedik.
Szépen sétált pórázon és vidáman trappolt egész úton, így úgy gondoltuk, hogy egyelőre a menhelyi hangzavar miatt van ennyire betojva. Nagyon ragaszkodik az emberhez, alig lehet kijönni tőle a kennelből. Etetésnél nem ette meg a kajáját, csak riadtan kapkodta a fejét ide-oda. Rájöttünk, hogy a csapkodó molinóktól retteg, mivel a kenneljavítás után csak le lettek engedve, de nincsenek egymáshoz és a rácshoz rögzítve. A viharos szél miatt, hiába szorítottuk le a palákkal, újra és újra kiszabadultak. Így Judittal úgy döntöttünk, hogy éjszakára beköltöztetjük a faházba, mert ott védettebb helyen van, reméljük, hogy ott majd elfogyasztja az ételét is.

Ricsi akrobatikus tornamutatványokat végez a kenneljében, akkorákat ugrik, hogy majdnem eléri a tetejét. Nasi volt ilyen örökbe fogadása előtt, most viszont elég nyugodtan viselkedik, csak néha-néha áll le acsarkodni az udvaron futkosókkal a rácson keresztül.

Cakkos sokkal nyugodtabb lett, amióta a sarki kennelben van, nem kereng, mint régen, nyugodtan szemlélődik a kutyaház tetején fekve. Zara viszont egész nap nyomja, igaz látni nem lehet, csak hallani, a kennel hátsó részéből ugat folyamatosan.

Az új hármas csapat a karanténban nagyon barátságos, egymást taposva tolonganak a simogatásért. A kajánál nem volt morgás, a két fekete folyamatosan cserélgette a tányért, a barna nem közösködött velük. A nagyobbik feketében a nyakánál találtam még egy hatalmas kullancsot, a többiben nem éreztem, de úgy látszik jobb lesz többször átkurkászni őket a biztonság kedvéért. A kedvük jó volt, sőt csapatban ugatták azt a kutyát, amelyik a kenneljükhöz szaladt veszekedni, pl. Maját. Majának úgy látszik tök mindegy, hogy ki van a ebben a kennelben, kiengedésnél első útja odavezet kaffogni. A kennelajtó sarkánál a védőháló elengedett, így az ott lévő lyukon a barna kutyus rendszeresen kidugta a orrát, ezért jobbnak láttuk, ha náluk is tovább használjuk a torlaszt, a baleset elkerülése végett.

Hála Kun Lacinak, aki megszerelte a csapot, hogy a slagot fröcskölés nélkül is tudjuk használni, ma elkezdtük a kennelek fertőtlenítését.

Caki megkapta a gyógyszerét, mindenki a vitaminadagját, Piszke pedig Ági ❤️ által elkészített diétás kajcsiját.

Egérpiszkot és egértetemet ma nem találtunk sehol, így talán hatásosnak tűnik az irtás.

Judit és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #44007]
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44003. Elküldve: 2019-03-01 20:16:26 [155.]

Péntek, áprilisi bolondos időjárással ☁️💨☀️☔️

Fél kilenckor kezdtünk a menhelyen Andrea Telekkel, de nem sokáig maradtunk magunkban, mert megérkezett Zsófi és Laci segítségnek.

Mayát engedtük ki először az udvarra, persze első útja rögtön Jociékhoz vezetett és megkezdte szokásos ugatós futókörét körülöttük. Én ma vettem észre először, hogy ahol ide-odarohan a kennel körül, már teljesen utat koptatott magának a talajon. Nem lehetett elcsalni onnan, így Zsófi pórázt ragadott és elvitte sétálni, hogy kizökkentsük végre ebből az eszeveszett futkosásából.

Amíg Maya sétált, megérkezett Niki és Marcsi is. Bár a Lányok és Laci is jelezték, hogy nem tudnak sokáig maradni, de kutyuskáinknak ma nagyon jó dolga volt, mert Mayán kívül Lajka, Ricsi, Nasi, Karak, Plexi, Rufi, Vadóc, Léna, Rami, Cakkos, Zara, Csoki és Mangó is voltak sétálni. 😍😍😍

Örömhírünk, hogy Rajzos Alíz ma megkezdte próbaidejét a gazdiknál, ahova Barbi Halász fuvarozta el.
Jocinak csak később tűnt fel, hogy asszonykája eltűnt mellőle, ők igazán jó párost alkottak egymással. Reméljük, előbb-utóbb Jociért is eljön az álomgazdi, megérdemelné már ő is, hogy valaki beleszeressen.

Ma egy kicsit morcosabbak voltak kutyáink, Max Xénával, Morris pedig Hellával torzsalkodott folyamatosan a kennelben. Sőt még báránylelkű Kacorunk is rámordult Kajánra, ami szokatlan volt tőle. A kifutóban ma több idő jutott a benn maradt kutyáknak, hála lelkes kutyasétálóinknak, így aztán etetésre sikerült mindenkinek kirohangászni magából a felgyülemlett feszkót.

Andi délelőtt visszavitte Karakot kontrollra Laurához. Karak állapota nagy mértékben javult, sebei szépen begyógyultak. Egyelőre további kezelést nem igényel, csak akkor kell visszavinni, ha újra tapasztaljuk nála a tüneteket.

Zsófi velünk maradt végig, a sétáltatás után segített az etetésnél, összetakarított az udvaron és visszaszerelte a már kész kennelekre a festés miatt leszedett ismertető táblákat.

Miután kutyuskáink megkezdték ebéd utáni jól megérdemelt sziesztájukat, Andi előbányászta a slagot és neki állt a külső, belső udvar fertőtlenítésének. Sajnos, az új csaptelephez nem illeszkedik a locsolócső régi csatlakozója, így jócskán fröcsköl ki mellette a víz. Jó lenne erre a problémára mielőbbi megoldást találni, mert a jó idő beálltával újra lehetne és kellene is rendszeresen fertőtleníteni, de egyelőre ez így elég nehézkes.

Lajka, Caki és Léna megkapta a gyógyszerét és minden kutyánk megelőzésképpen a vitamin adagját. A vitaminos doboz a gáztűzhely tetejére van kikészítve.

Köszönjük Zsófinak, Marcsinak, Nikinek és Lacinak a mai segítséget! ❤️

Andi és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #44005]
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44002. Elküldve: 2019-03-01 20:13:58 [156.]


Turi-Kováts Gaby beszámolója:

Csütörtök

Igazi gyönyörű, tavaszi napban volt ma részünk. 9 órakor kezdtük a napot Edinával, Dóra lányommal. Mire kiértünk, Laci már kinyitotta a menhelyet, kiengedte Maját. A karbantartók, is megérkeztek, kezdődött a munka. Edina hatékony szervezésének köszönhetően elképesztő gyorsasággal haladtunk. László Pal, jómagam és Dóri is, sorban vittük a kutyákat sétálni, Edina takarított, etetett, meg tette, amit még tennie kellett.
Délben megérkezett Bea Váraljai, egy 8 hetes, kutyikával, amit a tónál talált egy horgász, szerencsére chip volt benne, így Bea kitartó nyomozása, után sikerült a gazdit megtalálni. Gimnazista lány.
Ez cukorfalat kissé akadályoztatta a munkát, mivel folyamatosan valamelyikünk ölében, karjában szundikált. :) Megbeszélték, hogy a címre kiviszik a kiskutyát (iszonyú cuki, gyönyörű!) és kicsit utánanéznek, hogy került a csömöri tóhoz a 16.kerből ez az apróság...
Kérlek Bea majd írd le kommentbe, mit derítettetek ki.
Mindenki megkapta a szükséges gyógyszerét, a vektrát Joci, Alízka.
Edina, Bea elmentek még örökbe adni Csillit, és Zeuszt. :)

Edinával Misike lemondási, és örökbe adási papírjait előkészítettük. Szombaton megyek Kislétára, elhozom Misikét,
és még aznap indul új gazdájához, Szegedre. Kinti-benti kutya lesz, szerető családban. <3

Ha valamit kihagytam, kérlek egészítsétek ki.

Jó pihenést mindenkinek én a magam részéről jól elfáradtam ma. :)


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44001. Elküldve: 2019-03-01 20:12:06 [157.]

Csilla beszámolója:

Szerdai ☀️

Barbival nyomtuk le a mai napot, Orsival kiegészülve, mivel a szokásos szerdai társalkodónők Kriszti és SzÉva megérdemelt síeléssel töltik éppen az idejüket :)

Kutyusaink általánosságban jól vannak, fontosabb híreink:
- Új párosunk lett Ricsi és Lajka személyében, akikről már láthattatok egy ismerkedési videót. Tulajdonképpen borítékolható volt, hogy ez a két fiú jó haver lesz. Etetésnél beálltam, de kb egyszerre végeztek és nem volt semmi.
- Gazdijelöltek is jöttek és kiválasztották Alízt, aki tulajdonképpen bármikor költözhet próbaidőre, kertes házba, kinti benti kutyaként, bár elsőre inkább kintit akartak, de megmondtuk, hogy Alíz egy családi kutya őt be kell engedni és végülis nem okoz próblémát a dolog mert őt szeretnék :) van apuka - anyuka- kisgyerek és egy nagypapa mindig otthon.
- Körbe vectráztuk a csapatot, aki kimaradt Szöszi, bár döbbenetes mennyire tudja Barbi simogatni, masszírozni, de mégsem akartuk sokkolni és elrontani a jó viszonyt, ezért inkább nem erőszakoskodtunk vele, illetve Joci és Alíz , nekik ki van készítve Edina rakd rájuk légyszi, és írd be az orvosi füzetbe, mert az elmaradt, köszi
- Ricsi sebét megnéztük, mivel nem lett visszavíve azóta sem az orvoshoz, de úgy tűnik szépen összeforrt és egyébként nagyon jól érzi magát

Ennyi jutott eszembe hirtelen - remélem minden lényeges :)
További szép estét kívánok Rufival :)


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
44000. Elküldve: 2019-02-26 21:14:05 [158.]

Kedd

Úgy látszik vonzom a szelet, mert a pénteki nap után a kedd is szelesre sikeredett.

Judittal 9-kor érkeztünk a menhelyre és rögtön meg is állapítottuk, hogy túl öltöztünk, mert kellemesen sütött a nap és tavaszias volt az idő. ☀️ A szél feltámadása után, azért már ez az érzésünk elmúlt. 💨

Először Plexit engedtük ki a faházból, hogy kifussa magát az udvaron, majd gyorsan neki ugrottunk Maxék kenneljének kitakarításához és visszarendezéséhez, hogy vissza tudjanak költözni a helyükre. Aztán Széna volt kenneljével tettük ugyanezt, mert oda meg Nasi költözött ideiglenesen és Rufi is eggyel odébb ment, hogy tovább tudják javítani a kenneleket a munkások.

Ma Juditunk volt a szélvész kisasszony, pörgött-forgott, mint a ringlispil. Alaposan fel kellett kötnöm a bugyogómat, hogy követni tudjam a tempóját.😆 Juditnak még arra is volt energiája a végén, hogy lemossa az alsó konyhaszekrények ajtaját, ami valljuk be őszintén már elég szutykos volt.

Később befutott Kriszti is ❤️, akire ma nem is számítottunk, mivel jelenleg ő gondoskodik idimamiként a frissen műtött shar-pei kölyökkutyáról, aminek szilánkosra volt törve az egyik lábacskája. Persze azért nagyon örültünk, hogy kijött hozzánk.

Mai sétálóink: Nasi, Ricsi, Karak, Vadóc, Lajka, Csoki és Mangó volt.

Délutánra véglegesen elkészült Karak, Plexi és Maxék kennelje is, így mindenki visszaköltözhetett az eredeti helyére. Nasi és Rufi is visszacuccolt, mert ugyan náluk még majd lesz munka, de holnap nem jönnek a munkások.

A szerdai csapatnak főztünk rizst, a gyógyszereket beadtuk az illetékeseknek és vízcsapot bebugyoláltuk törölközővel, mert bár melegszik az idő, de biztos, ami biztos.

Szép estét Mindenkinek!

Judit, Kriszti, Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43999. Elküldve: 2019-02-26 21:12:12 [159.]

Hétfő - rbedina beszámolója:

Sziasztok én Rufi ugatom el nektek röviden mi is történt ma menhelyünkön :)

Sajnos Tévi ma sem tudott meglátogatni minket, mert még lábadozik, és így kényszer pihenőjét tölti.😘😍 Elég veszélyesek vagyunk számára, örömünkben tuti fel löknénk és bal kézzel nem tudna még védekezni sem. Reméljük minél hamarabb meggyógyul és újra köreinkben üdvözölhetjük <3

Marika, Bea Váraljai és HKCS voltak ma szolgálatban :)

9.45 kor megérkeztek mestereink is és szorgoskodtak egész nap :) Már Karak kennelével is végeztek. Plexy a faházban éjszakázik. Mexék mellettem lévő kennelben vannak. Több mint valószínű holnap én, Vadi és Lénáék cuccolunk át majd máshova :)

Reggel megérkezett Karak napközbeni kennelalbérlője Héra is <3 Így öregapónk ma sem árválkodott szerencsére egyedül.

Sétálni ma csak Vadi volt Bea jóvoltából :)

Lénával kapcsolatos dolgokat Bea majd beírja :)

Zsófi kihozott Scotty leendő gazdijaitól adományt, 18 kg rizst és 18 db nagy konzervet, köszönjük szépen <3

Betty a mini kutya házból húzogatta a pofiját és mutogatta a foga fehérjét Szöszinek. Mintha Szöszi el akarná tőle venni azt a szuper helyet. Vicces volt, mert Szöszinek kb. a mellső lába fér be abba a házba :)

Én egy nagyot labdáztam a kifutóban, de természetesen közben folyamatosan szemmel tartottam, hogy valaki tuti nem fogyasztja el közben az ebédemet :)

Marika feltöltötte a madáretetőket !

Vadin kívül mindenki nagyot futkosott, játszott a kifutóban :)

Ennyi fért bele rövid mesémbe, mindenkinek jó éjszakát és jó pihenést :)




Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43998. Elküldve: 2019-02-26 21:09:34 [160.]

Vasárnapi Erika & Laci nap :)

Ma is segítőként Gábor és kislánya Csenge erősítette a csapatot. Sokan látogatták meg a kutyusokat, jövendőbeli gazdijelöltek és sétáltatók is, így mindenki meg lett mozgatva menhelyen kívül is, akit lehet, van aki többször is. Gyógyszerét megkapta akinek kellett.

Rocky ma Gazdihoz költözött :)
Ma voltak kint, szerelem lett és Erikáék el is vitték próbaidőre Kerepesre. Kertes ház, kinti-benti kutyaként, de van szigetelt ház és nyári konyha is. Gazdipapi most ment nyugdíjba, tehát mindig otthon van, unoka kisfiú, akivel együtt választották Rockyt a közelben lakik és már fogadáskor nagyot labdázott vele.
Majd bejelentkeznek, most nem nagyon sikerült a megörökítés, egy röpke videót tudok csatolni Erika jóvoltából.
Drukk Rocky 🤞

További szép estét!


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43997. Elküldve: 2019-02-26 21:08:34 [161.]

Bognár Virág írta:

Szombat😍
Hideg volt!💨
Reggel még a csap is befagyott, de szerencsére hajszárítóval Patricia ki tudta olvasztani. Jött a barátnője, Sári is, nagyon sokat segitettek. És termeszetesen Andrea Telek!😘😘
Anna Bálint és a barátja sétáltattak, Nasi, Ricsi, Joci, Aliz. Ezer köszönet!😍
Gondolom a hideg miatt nem volt olyan sok látogató, de azért sétált Karak, Héra, Rami, Léna, Csoki, Mangó, Taku, Betti. Ricsit egy második körre is elvitték, akiket Bea említtetett.
Széna bácsi is jött, nagyon örült, hogy sikerült gazdihoz kerülnie Szénának. Azért meg jönni fog, keres másik védencet. Most Karakot ès Hérát vitték, mert itt volt a lánya is.
Mikor visszaértek Andika levitte Hérát dokihoz, aztán már le is adta Annának. A kis öreg olyan tanácstalan volt, hogy hova lett a szerelme.😁😍
Alizt ki kéne hozni, mert többen is őt szerették volna, de nem tudtam kiadni, kutyák voltak a futtatóban.
Ezért végül Annaek vitték el, Jocival együtt.
Andika Piszkèzett, a lányok Vadiztak, szóval mindenki boldog volt.😁


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43996. Elküldve: 2019-02-22 21:18:59 [162.]

Ismét szeles péntek...

A mai napot Andival 9 órakor kezdtük. Nemsokkal később befutott Zsófi és Pál Laci is, akik magukra vállalták Széna kutyusunk gazdihoz szállítását. Zsófi fényképes beszámolóját látva, reméljük, hogy öreg pulilányunk is otthonra talált és békében töltheti majd idős napjait. Drukkoljunk neki!

Laciékkal egy időben megérkeztek a munkások is a kenneljavításra. 4 kennelt kellett kiüríteni, így egy kicsit sakkoztunk, de végül sikerült megoldani a dolgot.

Kutyuskáink elég jól vették az akadályokat az ide-odaköltözéssel, csak Xéna és Max zavarodott meg, hogy a kifutói rohangászásból nem mehettek vissza rögtön megszokott helyükre.
Főleg Xéna volt megrettenve az új helyzettől és az idegen emberektől, így először bejönni nem akart az udvarról még pórázzal sem, aztán meg az ideiglenes kennelből nem tudtuk kicsalni, hogy visszarakjuk a régi helyére. Csak az emberek távozása után sikerült kiédesgetni finom falatkákkal, mert nem akartunk erőszakoskodni vele, ne legyen még stresszesebb.
Plexi a munkálatok idejére a faházba költözött, végül a nap végére mindenki visszakerült a saját helyére és rögtön be is húzódtak házaikba pihenni.
Így ma elkészült Plexi, Széna volt, Max és Xéna, valamint Karak kenneljének javítása. A festésük még hátra van, így hétfőn ismét ezt a négy kennelt kell majd kiüríteni.

Ma nem voltak látogatóink, így a rendezkedés szüneteiben Andika indult el néhány kutyuskánkkal sétálni. Karak, Héra, Ricsi és Plexi volt ma a befutó. Dél körül visszaért Laci Zsófival és látva, hogy kicsit csúszásban vagyunk, mielőtt hazaindultak volna, gyorsan pórázra kapták Vadóckát és Rufit és elvitték őket sétálni. 1000 puszi érte nekik, no meg persze Széna szállításért is. ❤️

Az idő kegyes volt ma velünk, mert végül is a szél elfújta 💨 a gyülekező fekete felhőket, így a beígért délutáni eső végül elmaradt.

A molinókat a kész kenneleknél újra visszaengedtük, mert az erős szél láthatóan zavarta a kutyákat. Nincsenek ugyan egymáshoz erősítve, mert arra már nem maradt időnk, de a Andi a palákkal jól leszorította és megtámogatta, hogy ne csapkodja őket a szél.

Maját kétszer engedtük ki a kifutóba, mivel többiekéhez képest eléggé kicsi és elszeparált a kennelje, így neki is nagy szüksége van a mozgásra, hogy kitombolja magát.😜

Andi megmentette egy cinke életét azzal, hogy felszedte a földről és biztonságos helyre, a nagy madáretetőbe ültette. Később örömmel vettük észre, hogy ott magához tért és elrepült. 😍

A reggeli gyógyszereiket Lajka és Cakkos megkapta, Léna pedig a kiírt napi adagját. Piszkénél és Bárónál megtörtént a féreghajtás. Sajnos, időhiányában Ricsit mi sem tudtuk visszavinni kontrollra, de szépen gyógyul a sebe.

Andi és Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43995. Elküldve: 2019-02-19 20:25:12 [163.]

Kedd

Krisztivel és Judittal együtt kezdtük a mai napot, később csatlakozott hozzánk Bea is.

Első teendőként Piszkét és Bárót engedtük ki a kifutóba, hogy Piszkétől értékes rakományt gyűjtsünk be, mivel ez tegnap nem sikerült megfelelő mennyiségben. A kutyapásztor Judit volt és az eredményt örömrivalgással fogadtuk😜, így aztán a teletöltött tégelyt Kriszti Ricsivel együtt elszállítmányozta a Minibe.
Bea Lénát vitte szintén vizsgálatra, Lénát holnap kell visszavinni ultrahangra, Ricsit pedig csütörtökön kontrollra.

Eközben mi tovább tüsténkedtünk Judittal, majd újabb segítségünk érkezett annak az Anyukának a személyében, aki mindig hordózóban hozza a hátán a kisfiát. Ők Bettikét és Szénát vitték el sétálni.

Sajnos Betti, a tacskólányunk családi okok miatt visszakerült a menhelyre. Gazdinénije sírva ölelgette Bettit, Betti pedig őt, én meg mindkettőt, a szívem szakadt meg értük.😭 Nehéz volt az elválás, bár az indokot is megértettem. Betti a távozás után szomorúan kuksolt a kenneljében, először nem is akart sétálni menni, de aztán mégis sikerült rávenni őt.

Bea visszaérkezve a rendelőből először Ricsit, majd Maját végül Nasit invitálta egy kis mozgásra.❤️ Főleg Majának örültünk nagyon, mert Maja udvari léte Jociék kennelje körüli ugatásban merül ki, így most mást is láthatott a világból.

Kriszti pedig a rendelő után Csokival és Mangóval indult útnak, majd elmosta az edényeket az etetéshez.

A fentieken kívül még Karak - Héra páros, Vadóc és Plexi sétáltak. Judit szerette volna még elvinni Ramit is, amíg Léna az orvosnál járt, de Rami a párja nélkül csak a kifutóba volt hajlandó kimenni, sétálni nem.

Héra kezd beilleszkedni a menhelyi életbe, mert már nem ül megilletődve és fogadja Karak udvarlását, hanem a háztetején ugrálva incselkedik a szomszédos kennel lakóival. Öregurunk nem örül ennek annyira és bánatosan követi szemével szíve hölgyét, ahogy ide-odapattog a kennelben.

Széna a faházban ismét kezd kennel tiszta lenni, mert csak kevés pisit találtunk a forgácsban és ahogy kiengedtük az udvarra, kirontva végezte el kis és nagy dolgát egy szempillantás alatt. Mivel a nagy dolog eléggé híg formában távozott belőle, adtunk neki Bolust és diétás kaját kapott ebédre, majd figyelni kell rá, hogyan alakul tovább az állapota. A kedve és az étvágya jó volt.

Lajka, Cakkos és Karak reggel megkapták a gyógyszereiket, hála Edinának, áttekinthetővé vált az adagolásuk.

A kinti konyhában átpakoltunk a kis hűtőből a nagy hűtőbe, így a kicsit áramtalanítottuk.

Az időnk gyönyörű volt, nem kellett már úgy beöltözni, mint a michelin babáknak, sokkal könnyebben ment a munka.

Beának köszönjük a segítséget! ❤️

Jó éjszakát Mindenkinek! 🌙

Judit, Kriszti, Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43993. Elküldve: 2019-02-15 21:52:13 [164.]

Péntek

Mivel is kezdhetném beszámolómat, mint azzal a jó hírrel, hogy Zeuszkánk és Bessykénk ma megkezdte a próbaidejét a gazdiknál. Drukkoljunk nekik! ❤️

A napot fél kilenckor kezdtük Andival és később csatlakozott hozzánk Pál Laci és Kozma Mariann is.
Köszönjük, hogy velünk voltak, mert ma megkezdődött a kennelek vasrészeinek javítása, festése és ezért a kutyák sétáltatásával nagy segítségünkre voltak.
Mai sétálóink: Karak, Széna, Díva, Plexi, Zara, Vadóc, Csoki, Mangó, Bessy és Cakkos volt.

Miután Edina Zeusszal elindult új lakhelyére, egy kis átcsoportosítást kellett csinálnunk, mert Helláék kenneljét is fel kellett szabadítanunk ahhoz, hogy a szakemberek a három legrosszabb állapotban lévő kennelben el tudják kezdeni a munkát.
Így Szénát kiköltöztettük a faházba, a helyére Zara cuccolt be és Zaráék helyére pedig ideiglenesen Hella és Morris, amíg a munka folyt. Helláékat végül a nap végén visszaraktuk a régi kenneljükbe, mert Hella nem érezte jól magát a másik helyen, hiányzott neki a megszokott dobogója. Morris ugyan feltalálta magát és fel-leugrált a házak tetején, de Hella fájós lábával ezt nem tudta megtenni, ezért bánatosan ücsörgött a kennelajtó előtt. Hétfőn még ki kell majd költözniük egy kis időre a kenneljükből, mert a festés még hátra van, de aztán mehetnek vissza újra.

Széna sem értette először, hogy került a faházba, de aztán a séta után békésen üldögélve és napozva nézte hogyan szaladgálnak a kutyák a kifutóban. Az ágyacskáját és a pokrócát azért bevittük neki, hogy legyen ismerős szag is az új helyen. Hazainduláskor az ajtót nem csuktuk rá teljesen, nagyobb rést hagytunk neki, hogy ne legyen teljesen sötétben.
Ahogy szoktuk, a kinti kenneleseket etetés előtt még egyszer kiengedtük, így Széna is nagyon élvezte az udvaron való szöszmötölést.

Zara az új helyen is hozta a formáját, folyamatosan mondta a magáét, csak akkor volt csend, amikor elvitték sétálni.

Díva kapott reggelit is, mivel tegnap volt az ivartalanítása és emiatt nem ehetett egész nap. Jelenleg a kőházban lakik. A lámpaernyőtől annyira megzavarodott, hogy még a szokottnál is kajlább volt. Kerge lányunk holnap szintén gazdihoz költözik, így utoljára még jól megölelgettük.

Ma Héra mamát is kihozták a menhelyre, hogy könnyebben gazdira leljen majd. Héra kölykei mind gazdisodtak, így már csak ő várja a csodát. Napközben Karakkal osztotta meg a kennelt, persze idigazdija Anna, mint jó anyuka délután érte jött és hazavitte.
Karak egész megfiatalodott Héra jelenlétében, nem tolakodóan, de egyfolytában udvarolt neki. Héra igazi úri hölgy módjára tartózkodóan viselkedett és békésen tűrte Apókánk közeledését.

A zajtól ma egy kicsit megilletődtek kutyáink, néha még ugatni is elfelejtettek. Sokuk kíváncsian figyelték a munkálatokat, de például Vadi, Csoki és Mangó inkább a házukba bújtak és onnan leskelődtek kifelé.

Kihasználva segítőink jelenlétét, Andival végre betemettük földdel Jociék által ásott lyukakat, kíváncsi leszek, hogy meddig fog tartani majd! 😜

Szép estét Mindenkinek!

Andi és Mariann icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43990. Elküldve: 2019-02-12 20:55:16 [165.]

Kedd

A napi beszámolót egy idézettel kezdeném a Micimackóból: "Kijelentem, hogy véleményem szerint, csuda egy ronda idő van odakint. A lényeg az, hogy ilyenkor se veszítsük el a jókedvünket! Tehát, boldog viharnapot Mindenkinek!"

Mi tagadás? Tényleg! Viharos szél, napsütés, aztán dél körül egy kis hóesés, ma mindenből jutott egy kicsi részünkre. 💨⛅️❄️

Így aztán a idézet utasítását követve Judit, Kriszti és jómagam vidáman kezdtünk neki a mai napnak a menhelyen.
Igaz, ekkora szélben takarítani nem is olyan egyszerű, mert amit egy helyre összesöpörtünk, az fél perc múlva már nem ott volt és kezdhettük újra az egészet.
Ma megállapítottuk, hogy a leghuzatosabb kennel Piszkééké, a többi kennelt szerencsére jól védi a kifeszített molinó.

Jociék tovább túrták az alagutakat a kenneljükben. Lehet, hogy ők már igen, csak még mi nem tudjuk, hogy hol van a kincs elásva?
Pénteken, azt hiszem muszáj lesz egy kis tereprendezést csinálnunk náluk, addig is vigyázzon mindenki a bokájára.

Dívát áttettük Takuék üres kenneljébe, mert a kenneleket elválasztó rács még mindig laza és Morissék időnként olyan erővel döngették, hogy nem láttuk biztonságosnak.

Edina telefonált, hogy valakinek leolvadt a mélyhűtője és szívesen átadná bennlévőket a menhelynek. Judit és Kriszti ment el az adományért, amit utána betettünk a nagy és az álló mélyhűtőbe, beüzemelve mindkettőt. Átlátszó zacskóba csomagoltuk át cuccot, hogy látni lehessen mi van benne.

A fenti szállítás miatt kutyáink nagy része a kifutóban tombolta ki magát. Mai sétálóink Karak, Széna, Plexi, Díva, Csoki és Mangó volt.
Judit jelezte, hogy Csoki séta közben furcsán köhög, mintha nem kapna az orrán rendesen levegőt. Aki sétálni viszi, kérem figyelje közben, rosszabbodás esetén nem ártana megmutatni az orvosnak.

Köszönjük a hétfői csapatnak a megfőzött rizst, cserébe mi is főztünk a holnapiaknak, a főzőzsámolyon hagytuk a nagy fazékban.

Karak megkapta a gyógyszerét, aminek adagolásában Edina súgott nekünk, de aztán én meg elfelejtettem felírni a táblára, bocsi! A nyitott dobozban van a használatban lévő, bár valószínű, hogy újat kell majd keverni belőle, mive nem sok maradt az üvegben. Edina kérlek, írd meg a "tagok csoportba", hogy többiek is tudják majd az adagolást és a szuszpenzió hígítási arányát is. Köszi! ❤️

Szép estét Mindenkinek!

Judit, Kriszti, Marianna icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43991]
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43986. Elküldve: 2019-02-08 21:34:02 [166.]

Péntek... ⛅️

Elmondhatjuk, hogy nagyon szerencsések voltunk ma Andival, mert három segítőnk is akadt, Mariann, Zsófi és Marcsi személyében.
Laci is meglátogatott minket egy villanásnyira, de aztán elautózott, mert ő szállította Szuszit ivartalanításra, a hazaszállítást pedig Zsófi vállalta magára.

Mariann ismét rengeteg adománnyal érkezett, 30 kg rizst, 8 rúd szalámit és 2 rúd májkrémet hozott kutyuskáinknak.😍 Köszönjük szépen!
A délelőtt folyamán érkezett egy fiatalember, aki még 12 kg rizst hozott szintén adományként.

A lányok lábukat nem kímélve egymás után vitték sétálni Bessyt, Cakkost, Karakot, Szénát, Dívát, Takut, Gyömbért, Rufuszt, Vadóckát, Zeuszt, Zarát, Csokit, Mangót, Piszkét és Bárót.

Plexi jobb mellső lábán a régi seb kiújult és fájhat is neki, mert Laci elmondása szerint nem nagyon akart sétálni. elég hamar visszafordult a menhely felé. Betadinnal lekezeltük a sebet, amit folytatni kellene mindennap, hogy ne gyulladjon be neki újra.

Karak ízületeire is jó hatással lehet a gyulladásgátló, amit a felírtak neki, mert azóta sokkal könnyebben mozog és sétál. Az Augmentin tabletta lassan elfogy, de adományként kaptunk Augmentin szuszpenziót, így ezzel kell majd folytatni a kezelést. Andi megkérdezi a Minivetben a szuszpenzió adagolásmódját, ami fel lesz majd írva a táblára, hogy mindenki tudja.

Marcsi ismét megpróbálta Szöszt megszelídíteni, így megint beült hozzá a kennelbe és jutifalatokkal próbálta elnyerni a bizalmát.
Szöszt egyébként bemutattuk Takunak, mivel most mindketten egyedül vannak. Arra gondoltunk, hogy Taku méretben és szőrösségében 😄 hasonlít Szösz régi társára Möszre, hátha jó páros lennének.
A kifutóban először egymásra sem néztek, aztán egy idő után kölcsönös szaglászás után, nagy farkcsóválással üdvözölték egymást. Sőt, amikor Taku odajött hozzánk egy kis simogatásra, Szösz is legyőzte tartózkodását és ő is odasompolygott mellénk, igaz simogatni már nem hagyta magát.
Ezen felbuzdulva Takut beraktuk Szösz mellé megfigyelésre. Taku viszont ebből a kennelből jól rálátott Gyömbiékre, Vadócra és Ramiékra és ettől kezdve egyfolytában azokat ugatta, szinte ráragadva a rácsra. Szöszt valószínűleg zavarhatta a folyamatos zajongása, mert ezután bevonult az egyik kutyaházba és onnan lesett kifelé.
Az etetésre végül Takut visszaraktuk a régi helyére, bár nem tartjuk reménytelennek az összeszoktatásukat, mert egymás felé nem mutattak agresszivitást.

Jociék alagutakat kezdtek ásni a kenneljükben, köztük egy jókorát a ház bejáratánál.😲 Ezért, hogy takarítás közben nehogy belelépjen valaki és megsérüljön, ideiglenesen letakartuk egy darab furnérlemezzel a gödröt. Ha felenged a föld, akkor majd fel kell tölteni a lyukakat, mert az legbiztosabb.

Virágnak holnapra főztünk rizst, a szalámikat a hűtőbe raktuk, a kapott rizst pedig a kinti konyhába.

Nagyon köszönjük Zsófinak, Mariannak, Marcsinak és Lacinak a mai segítséget. ❤️

Andi és Mariann icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43987]
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43984. Elküldve: 2019-02-05 23:18:27 [167.]

Kedd

Mire reggel kiértem a menhelyre Laci már bőszen tevékenykedett, pl. kiecetezte a vízforralókat, mert nagyon vízkövesek voltak. Megfuttatta Maját és terepet rendezett a menhelyen kívül. Köszönjük Laci, hogy kisegítettél ma minket! ❤️

Nemsokára megérkezett Kriszta is és neki kezdtünk a napnak. Kismamánk úgy pörgött, mint a búgócsiga: kutyát sétáltatott, mosogatott, kutyakakit gyűjtött a kifutóban 😄 és etetett. Egy kicsit aggódtam is érte, de megnyugtatott, hogy jól van, vigyáz ő magára.

Chilivel kezdeném a beszámolót, hát tényleg nagyon cukker kiskutya. Edináék varázsolták rá egy nyakörvet, így ma már pórázon szigorúan a menhelyen belül Kriszta megsétáltatta. A nyakörv még egy kicsit nagy neki, így könnyen átcsúszik a fején. A séta nagy része ölelgetésből állt, hol a kutya ölelgette Krisztát, hol pedig fordítva. A lényeg, hogy mindkét fél nagyon élvezte ezt a tevékenységet.

Chilinek nem nagyon ízlik a Darling Junior táp, a tegnapi kajcsiból elég sok megmaradt, így reggel egy patét kapott rizzsel összekeverve, amit jó étvággyal elfogyasztott. A patét az irodában találjátok egy zacskóban. Úgy néz ki, hogy tündér babánknak a konzerv sokkal jobban ízlik.
A kőházba való visszatessékelése nem ment zökkenőmentesen, végül ölben kellett bevinni Őnagyságát, mert állandóan a hátára penderült és sehogy sem akart a lábacskáin a helyére menni.

Bettike Simon Évának köszönhetően ma gazdihoz költözött, de előtte még Éva megkozmetikázta tacskólányunkat, hogy illatosan érkezzen új lakhelyére. Betti úgy hagyta el menhelyet, hogy hátra se nézett, de azért búcsúzóul megölelgettem egy kicsit.
Taku bánatosan bámult Betti után, nem értette, hogy ő miért nem mehet. A kajánál azért megkönnyebbült szerintem, mert nem kellett fél szemmel harcos amazon társát szemmel tartani, hogy mikor támad rá váratlanul. Végre nyugodtan étkezhetett, majd elégedetten vonult be szalmavackába aludni.

Mai sétálóink Karak, Széna, Plexi, Díva, Taku, Csoki és Mangó volt, a többiek a kifutóban szaladgáltak.

Míg Chili kint sírdogált a kőházban, addig a belső részben Díva tette ugyanezt. Nem igazán érzi jól magát egyedül és mindenáron próbálja felhívni magára a figyelmet, hogy foglalkozzunk vele. Miután Kriszta jól megsétáltatta, már csendesebb lett és a kutyaház tetetőjéről szemlélte a világot.

Plexi és Morris felfedezték, hogy a kenneljük legfelső sarkában a házak tetején ágaskodva, mégis csak látják egymást, így újra kezdődött a "Ki az erősebb és nagyobb szájú" játék köztük. Mivel Hella nem tud felugrani a kutyaházra, szerencsére kimaradt a buliból és inkább a dobogóján fekve figyelte ténykedésünket.

Marika tegnap megfőzte nekünk a rizst, így úri dolgunk volt, mert ezzel nem kellett foglalkoznunk, köszönjük szépen. ❤️

Bessy és Cakkos nagy meglepetésemre együtt fészkelték be magukat a kutyaházba etetés után. Jó volt ilyen egyetértésben látni őket.

Karak reggel egy kis kajcsival és hazaindulás előtt megkapta a gyógyszerét.

A etetés után magamra maradtam a menhelyen, mert ma kivételesen Krisztának is programja volt. Furcsa volt így egyedül és mivel kutyuskáink már békésen pihentek, így nemcsak láthattam énekesmadarainkat, hanem hallhattam végre is. Gyönyörűen daloltak, remélem arról, hogy nemsokára itt tavasz és vele megérkezik a jó idő is. 🌸

Szép álmokat Mindenkinek ! 🌙

Mariann icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43980. Elküldve: 2019-02-01 21:16:46 [168.]

Péntek...

Első jó hírünk, hogy Borika befogadta idibe a tegnap gyepiről érkezett és a kőházba elszállásolt kutyuskát, így most már két kutya is van nála ideiglenesbe. A kutyát Andi szállította el Borikához. Lepedőbe csavarva vitte ki az autóhoz, a kutya útközben nagyon rendesen viselkedett, szépen összegömbölyödött a hátsó ülésen és rögtön álomba szenderült. 😊

Mai segítőink Marcsi, Bella gazdi, Mariann és Laci volt. Andival nagyon megörültünk nekik mikor megérkeztek, mert így sok kutya tudott sétálni és persze mi is jobban haladtunk a munkákkal.

A Lányoknak és Lacinak köszönhetően Széna, Plexi, Vadóc, Csoki, Mangó, Rocky, Lajka, Vadóc, Bessy, Gyömbér, Rufi, Zeusz és Zara volt ma kimenős a menhelyről.

Laci mielőtt hazaindult fűteni még összeszedte a kerítésen kívüli kutyagumikat, amik közben előtűntek az olvadó hóból.
Marcsi Szöszihez, Mariann pedig Széna pulinkhoz ült be egy kis plusz kényeztetésre a kennelbe levezetésként a sétáltatás után.
Mindhármuknak nagyon köszönjük, hogy velünk töltötték a délelőttöt, nagy segítségünkre voltak. ❤️❤️❤️

Bár enyhe volt az idő ma, azért még a menhelyen és környékén tartja magát a hó. Az átjáró kapunál beszórtuk a földet fűrészporral, mert ott eléggé csúszkáltunk és talán a holnapiak is jó hasznát veszik reggel.

Díva nagyon élvezi a szabadságot, jó látni, hogy most már teljesen jól van. Persze, továbbra is folyamatosan ugrál ránk, rászólunk, de közben magunkban örülünk, hogy ilyen vidámnak látjuk.
Egy kicsit meg is viccelt minket, mert egyszer csak azt vettük észre, hogy a faház - kőház és a kennelek közötti elkerített részről, belülről néz kifelé hozzánk. Nem értettük, hogy került oda, de aztán kiderült a turpisság. A kiskapu zsanérok felőli része alul meglazult és kíváncsiságból átbújt a résen. Ott állt tanácstalanul nézegetve és várva, hogy kiszabadítsuk szorult helyzetéből. Valamennyire visszarángattuk a helyére a kapu alsó részét, de azért javításra szorul.

Hella a kifutóban megtáltosodik, mintha nem is fájna a lába, úgy vágtat Maja és Jociék kennelje között fel-le, hol egyiket, hol másikat ingerelve egy kis veszekedésre. Morris hivatalból száguld utána, bár a fején látszik, hogy nem érti miért futkosnak ide-oda, de hűségesen követi házisárkányát. A labdázás rájuk is jó hatással van, főleg Morrisra, mert itt már legalább látja értelmét a futkosásnak. 😉

Max és Xéna úgy ront ki a kennelből, mint a forgószél, jobb félre állni az útjukból, mert különben elsodornának. Szerencsére egyenesen kifele mennek a kifutóba és nem kell körbe-körbe kergetni őket a faházak körül. A kajla úrfi és a higgadt asszonyság nagyon jól passzolnak és jó hatással is vannak egymásra.

Széna magán dünnyögősébe ma Taku is becsatlakozott, persze ez csak akkor volt hallható, amikor valamiért véletlenül abbamaradt a folyamatos kutyaugatás. Időnként csodálkozva kapjuk fel a fejünket, hogy miért lett hirtelen olyan nagy csend. Persze ez nem tart sokáig, újra elkezdődik a hangzavar, aminek egyhangúságát Szöszi időnkénti vonyítása töri meg.
Jó lenne tudni, hogy ilyenkor mit akar szétkürtölni a világnak, bár lehet, hogy ő is csak egy kis csendet szeretne. 🤣

A kinti mélyhűtőbe betettem a "csirkés nénimtől" kapott húsos cs.mellcsontot, mivel egyelőre diétáznak a kutyáink.
Andika ráírta a zacskókra könnyítésül, hogy mi található benne.

A nagy fazékban maradt rizs holnapra és hagytunk vizet a főzőzsámolyon egy másikban melegítésre.

A forgáccsal takarékosan bántunk, hogy tovább kitartson, mert Edina csak három zsák forgácsot tudott hozni hétfőn.

Békés estét és jó éjszakát Mindenkinek!

Mariann icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43981]
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43977. Elküldve: 2019-01-29 21:18:08 [169.]

Napsütötte kedd ☀️

Ma Edina főnökasszonyunk távolléte miatt hárman serénykedtünk a menhelyen: Judit, Forró Kriszta és én.

Edina gondos mami módjára a tegnapi kaotikus időjárás ellenére, munkája után még kicserélte mindkét üres gázpalackot telire és forgácsért is elment, hogy ma mi ne szenvedjünk semmiben hiányt. Millió pusszantás érte neki! 💕

Töredelmesen bevalljuk, hogy végül a gázpalack beüzemelésére gyáva módon egyikünk sem mert vállalkozni (soha nem csináltunk még ilyet), így ezt meghagytuk a szerdai csapatnak, hátha ők ügyesebbek. Bocsiiiiiiiiiiiiiiiii!

Hogy a táp és a konzi mellé még adjunk valami kiegészítőt kutyusainknak, Judit fincsi tésztát főzött otthon, én meg egy kis főtt rizst hoztam nekik.

Díva nagy örömünkre nagyon aktív volt már. Olyannyira, hogy végül csak úgy lehetett takarítani tőle, hogy kizártuk a faházból, mert különben az ember fején ugrált, de szó szerint. A faháztól csak akkor távolodik el, ha mi is vele megyünk, így aztán sikerült egy kis rohangászásra csábítani az udvaron. Nagyon emberközpontú, igazándiból levakarhatatlan és folyamatos simogatást igényel. Leendő gazdijának részemről inkább egy polipot 🐙 tudnék elképzelni, mert akkor nyolc karral egyszerre tudná ölelgetni, simogatni és labdát dobni a kisasszonynak.
Napközben nyitva hagytuk neki már a faajtót, hogy a több napos elzártság után újra barátkozzon a külvilággal. Bár elég békés természetű, azért egy-két kutyával nem szimpatizált, ilyenkor mókás módon húzogatta felfelé a száját, valóban kimutatva a foga fehérjét.

Judit sétára invitálta Karakot, Plexti, Szénát, Takut, Bettit, Vadibont, Csokit és Mangót. Kismamánk, Kriszta pedig a mosogatott, játszott a kifutóban kutyáinkkal, kifésülte Rami és Karak bundáját, majd Judittal összefogva rendbe tették Piszke és Széna hátsófelét, hogy ott is ragyogjanak. 👌
Piszke éjszaka megint levette a ruciját, amit Kriszta visszaadott rá, mert nem volt piszkos. Holnap lehet, hogy már tiszta kell majd rá.

Rocky is a gyógyulás útjára lépett, jókat rohangászott a kifutóban Lajkával és az étvágya is jó volt.

Caki és Bessy alig várja, hogy kiszabaduljon a kennelből, de aztán Cakkos lecövekel a kapunál és még a labda sem csábítja el onnan. Bessy elrohangászik magában, fő szórakozása, hogy Jocit hergeli, de így legalább lefutja a köreit. Sajnos ma nem volt rá kapacitás, hogy Cakit sétálni vigyük, mert akkor legalább kénytelen mozogni. No, de majd legközelebb!

Max elég vadul játszik, imád labdázni, de közben majdnem felöklel visszaérkezéskor és hajlamos az ember fél kezét bekapni, ha nem dobja el idejében a labdát. Elég erős a fogása és nagyon kajla, nem árt az óvatosság nála.
Xéna inkább simogatásra, dédelgetésre vágyik, ha az ember kinn van velük az udvaron, amit Max nem nagyon tűr, ilyenkor ő is odafurakszik és harapdálja Xénát, hogy menjen odébb.

Szerencsére az időjárás kegyes volt velünk, így jól haladtunk, a kutyák is nyugodtak voltak, miután visszakerültek a kennelbe. Az etetés után szokás szerint néma csend honolt a menhelyen, mert kutyáink megkezdték jól megérdemelt sziesztájukat a napi munkájuk után.

Míg Judit és Kriszta elmosogatott, rendet rakott, addig én feltöltöttem a madárkák etetőjét, azt hiszem én jártam jobban.😜

A mosogatóban egy fazékban félig főtt rizs van, gondolom a gázpalack kiürülése miatt, nem tudták befejezni a főzését.
A kinti konyhában visszadugtuk a nagy mélyhűtőt, hogy ne olvadjon fel teljesen, mert még van benne használható kaja és most enyhébb az idő.

Szép estét Mindenkinek, Tóth Évi Málna kutyusának mielőbbi gyógyulást kívánunk! ❤️

Mariann icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43975. Elküldve: 2019-01-25 21:24:54 [170.]

Péntek hidegen, de beígért havazás nélkül ❄️

Azért éjszaka egy kevéske esett, így miközben a menhely felé ballagtam a Laky saroktól, nyomolvasással szórakoztattam magam útközben. Patanyomokat találtam, először csak egy őzét, aztán csatlakozhatott a társa is hozzá, mert sokáig két nyom haladt egymás mellett.
Ahogy ráfordultam a menhelyhez vezető erdei útra, pedig még nem is láthattak, felhangzott kutyakórusunk üdvözlő ugatása. Fel nem foghatom, honnan tudták, hogy jövök, de nagyon jól esett mondhatom.

Pár perccel később befutott Andi és Pál Laci is. Lacinak nagyon örültünk Andival, mert igaz máskor is, de ma különösen nagy segítségünkre volt a menhelyes autó vezetésében és kutyáink szállításában. ❤️

Később még egy segítőnk érkezett Karazsi Marcsi személyében, aki rögtön kézbe fogva a pórázt sétára invitálta kutyáinkat. Mai kóborlóink Karak, Széna, Plexi, Vadócka, Taku, Betti, Csoki és Mangó volt.

Marcsinak köszönhetjük a riasztó beszerelését a menhelyre, de ma sem érkezett üres kézzel: adományként egy vadi új olajradiátort kaptunk tőle, amivel fűteni tudunk, ha esetleg a karanténban lévő kutyáinknak szüksége lenne rá. Köszönjük szépen! ❤️

Barbi is meglátogatott minket, 15 kiló fekete szotyit hozott tollas barátainknak, a fehér szekrényben a teraszon megtaláljátok.

Laci és Marcsi dél körül elbúcsúzott tőlünk, köszönjük a segítségüket. ❤️

Plexi és Hella ma tovább folytatta veszekedést, így Andival kitaláltuk, hogy megszüntetjük a "kukucskálót" a két kennel között. Igaz, Plexi azóta a kutyaházak bontása helyett inkább tűzről pattant szomszédasszonyával volt elfoglalva, viszont akkora vehemenciával döngették két oldalról a kennelek közötti elválasztó rácsot, hogy rengett az egész. Úgy gondoltuk, hogy a folytonos dobbantás sem a rácsnak, sem Hella fájós lábainak nem tesz jót, ezért egy kisebb furnérlemez darabbal betakartuk a rést, amivel sikerült megszüntetni a folyamatos acsarkodást a két fél között.

Azon kutyáink, amik ma nem jutottak el sétálni, szokás szerint a kifutóban játszottak. Sokan a társaikkal is elvannak, akár még magukban is elrohangásznak, de Cakkos, Xéna, Rufi, Zeusz és még Szösz is, nagyon igényli az emberi társaságot, mert különben képesek a kaput őrizni ücsörögve, mozgás helyett. Így aztán velük felváltva játszottunk Andival, hogy lefárasszuk őket. Szösz esetében persze ez úgy zajlik, hogy mi megállunk és ő kezd körbe-körbe szaladgálni és ugatni minket. Remélem, nemsokára nála is megtörik a jég és végre hozzá is érhetünk egy simogatás erejéig.

Etetés után szokás szerint nagy csönd lett a menhelyen, tappancsosaink nagy része behúzódott a házába vagy békés játékba kezdett társával.
Mi pedig egy gyors rendrakás után, kicsit átfagyva egy dolgos nap után, hazaindultunk Andival.

Mariann icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43971. Elküldve: 2019-01-22 18:38:02 [171.]

Edina megkért, hogy kivételesen én ugassam el valamelyik kutya helyett a mai, vagyis a keddi beszámolót. 😜
Valószínű nem lesz annyira élvezetes, de nézzétek el nekem!

Nyitásra megérkezett Judit is, Edina hűséges segítője és Plexi (Laci) bácsi is beugrott egy kis Plexi sétáltatásra. Kismamánk, Edina másik hűséges segítője, Kriszta ma nem tudott jönni.

Kutyuskáink ma egy kicsit nyugtalanabbak voltak, Gyömbér/Rufi hozta a szokásos formáját, de Cakkos is kénytelen volt nyughatatlan párját, Bessyt rendre utasítani, amikor már nem bírta cérnával az ugrálását.
Hella és Plexi pedig felfedezték azt a keskeny kis rést a kennelrácsot takaró furnérlapon, amelyen keresztül valószínűleg válogatott csúnyaságokat kiabáltak egymásnak egész délelőtt. 😟 Nem tudom, meddig bírja a furnérlap, de lehet, hogy holnap már szükség lesz egy kis megerősítésre.

Látogatóink is voltak, két barátnő (bocsánat, de nevüket nem tudom), egy 20 kilós tápot hoztak a kutyáknak és természetesen sétáltattak is. Igaz, Léna és Rami megviccelte őket, mert egyszer csak megfordultak és hiába kapacitálták öreg párosunkat további sétára, kérhetetlenül visszavezették őket a menhelyre.
Edina megnyugtatta a Lányokat, hogy ne vegyék magukra, ez nem nekik szól, egyszerűen Lénának és Raminak ma csak ennyi mozgásra volt kedve.
Vigasztalásul megkapták Zeuszt és Zarát egy sportos sétára, majd levezetésként Takut és Bettit vihették ki egy kis békés bóklászásra.

A fenti kutyusokon kívül még sétálni volt: Karak, Rufi, Gyömbér, Széna és Vadócka, a többiek pedig a kifutóban tombolták ki magukat.

Dél körül megérkezett Balogh Anna, aki ideiglenesen magához költöztette Héra mamát a kölykökkel együtt, hogy melegben legyenek ebben nem túl barátságos időben. Klassz kis kecót készített a kutyáknak otthon, ezúton is nagyon köszönjük neki a segítséget! 😍😍😍

A konténer teljesen megtelt, a nagy mosogatószeres flakon kiürült, a maradékot átöntöttük belőle a kicsibe.

A hűtőszekrényeket mindenhol kihúztuk, hogy ne fogyasszák az áramot és ne terheljék feleslegesen a villanyvezetéket. Persze, azért figyelni kell, hogy ne olvadjanak le teljesen.

Szép estét kívánok Mindenkinek! icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43972]
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43969. Elküldve: 2019-01-18 20:26:16 [172.]

Sárral, széllel bélelt péntek, de szerencsére eső nélkül 💨

Telek Andival és Tóth Vikivel kezdtük a mai napot, szintén cuppogó sárban, mint a szerdai és csütörtöki csapat ezen a héten. A föld nem tudja beinni az olvadó hó levét, így a külső és belső udvar nagy része annyira sáros, hogy nem ajánlatos gumicsizma nélkül kijönni a menhelyre.

Sár ide, sár oda, mi annak örültünk a legjobban, hogy a jeges szél elfújta a felhőket és a meteorológia által beígért eső elmaradt.✌️

Mai segítségünk Marcsi volt, Andi barátnője és így azért több kutya is sétálhatott a sáros udvar helyett. Piszke, Báró, Cakkos, Bessy, Karak, Széna, Plexi, Taku, Betti, Vadócka, Csoki és Mangó.
Viki megpróbálta ugyan sétára invitálni Dívát is, de a kisasszony továbbra sem akart eltávolodni a faház közvetlen közeléből, sőt az ember közeléből sem. Így aztán elég vicces kitakarítani őt, mert mindig pont ott ugrál, ahol nem kellene és ha lehajolsz, akkor rögtön akkora szeretettel ölel át és bújik hozzád, hogy felborultok mind a ketten.
Díva igazi szeretetgombóc, remélem, hamar gazdira talál majd.😍

Héra mama és kölykök este bulizhattak 🎊, mert a mobilkennel az oldalán feküdt, amikor reggel rájuk nyitottuk az ajtót.
Mivel kerekei vannak és így valóban elég mobil, visszatettük a trepnit újra mellé (bocsi!), mert az beszorítja a falhoz és így nem tud elmozdulni. A trepni alatti lyukakat szalmával tömtük be és az egyéb réseket is, nehogy baleset történjen.
A kölykök is szépen használják a forgácsot, de úgy látszik a pisi hamarabb csurran ki, mert a pokrócot és szalmát is ki kellett cserélni náluk.
Kisikáltunk nekik egy nagyobb műanyag ágyat és betettük azt is, mert úgy vettük észre, a másikat a kis család kezdi kinőni, így kényelmesebben elférnek.
A kapott plédeket jó ötlet volt a zsákban hagyni, mert sajnos a rongyosban átnedvesedik minden, így legalább száraz cuccost tudtunk alájuk tenni.

Max és Xéna nagyon jól érzik magukat az új kenneljükben, bár Max ma is még Plexihez akart bemenni először, de némi gondolkodás és egy kis jutifalattal megerősítve "újra tervezett".
A kennelből kivettük a Plexitől ott maradt trepnit és szőnyeget, mivel Xéna komoly lakberendezésbe kezdett, vagyis a szőnyegből nem sok maradt. 😉
Visszakapták Maxét megerősítve, a kutyaházakhoz tolva, hogy stabilabb legyen. Reméljük ez már jobban fog tetszeni nekik.

Zeuszéknál úgy látszik bevált a vödörcsere, mert amióta fémvödör van náluk, nincs kiöntve a víz. Egyébként azt vettük észre, ha Zaráék kinn vannak a kifutóban, sokkal csendesebb a belső rész, nem ugatnak annyit a kutyák. Úgy látszik, Zara a hangadó az ugató kórusban. 🐶🐕🐩

Léna jó asszony módjára szorgalmasan szellőzteti a kutyaházba berakott szőnyeget és pokrócot, aminek viszont Rami annyira nem örül, mert ő viszont szeret meleg helyen, puha dolgokon pihenni.
Kérlek benneteket, hogy a múlt héten csereként berakott gyerekmintás szőnyeget terítsétek vissza a házukba, mert azt elvileg odaszántuk, a bárányszőrre hasonló takaróval együtt, hogyha már náluk nem lehet szalmázni az allergia miatt. A kennelkövön úgyis van szőnyeg és egy régebbi pokróc is, amire rá tudnak feküdni. ❤️

Piszke tiszta ruháit a konyhában a hűtő oldalára egy műanyag szatyorban találjátok felakasztva, mert így szárazon maradnak és nem nedvesednek át ebben az időben. Andika tett ki zacskót a használt ruháknak is, amit majd hazavisz kimosni.

A teli gázpalackot Andi átcserélte, mert a másik kifogyott.
Egy házaspár adományként, 3 kg száraz tápot és pár konzervet hozott a kölyköknek, illetve kb. 1-1 kg cs.farhátat és csirkenyakat + 3 kg csirkemájat is. Nem fagyasztott áru volt, így gyorsan megfőztük holnapra Virágnak és maradt egy kevéske rizs is még csütörtökről. A főtt kaját a hűtőbe tettük, a rizst a pulton hagytuk.

A gyógyszereket megkapták az illetékesek. Karak szeme alatti nehezen gyógyuló sebet bekentük Tetrán szemkenőccsel, ami nem igazán tetszett neki, kicsit küzdelmes volt a művelet.😜 Elég csak vékonyan bekenni, mert kicsi a tubus és nem sok van benne, jó lenne belőle utánpótlás.

Bettiéknél nem találtunk plecsniket, így Takunak ma nem adtunk Bolust, reméljük holnap sem lesz gond nála.

A szombati csapatnak jó munkát és kevés latyakot kívánunk, szép estét Mindenkinek!⭐️🌙

Mariann icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43970]
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43962. Elküldve: 2019-01-11 21:27:56 [173.]

Brrrrrrr... vacogós péntek ☃️

A reggel azzal kezdődött, hogy befagyott a nagykapun a retesz 😲, de nem fogott ki rajtam, mert volt nálam jégoldó. ✌️
Ugyan ezt játszottam el a művészbejárónál is, csak ott a lakat is megmakacsolta magát, de aztán sikerült ott is megoldani a helyzetet. No, de nem is csodálom, hisz érkezéskor mínusz 5 fokot mutatott a hőmérő. ❄️

Nem sokkal utánam megérkezett Telek Andi és Pál Laci is, így hármasban kezdtünk neki a mai napnak. Hála Edinának, hogy hagyott nekünk vizet a főzőzsámolyon egy fazékban, mert rögtön elkezdtük a vízmelegítést, a vízforralókat is bevetve, hogy a kutyák minél hamarabb langyos vízhez jussanak.

Laci pedig neki állt megzsírozni a reteszeket a kapukon, majd folytatta a kennelajtók zárjaival. Így talán holnap könnyebb lesz majd kinyitni őket. A zsírozás után egy szem férfink tovább serénykedett és leellenőrizte a kerítést belülről, illetve az udvar felé néző kennelek rácsát, hogy nem áll-e ki hegyes vég valahol, mert az utóbbi időben két kutya is megsértette a mancsát emiatt. Ahol talált ilyet, ott visszahajtotta a végeket, hogy ne okozzanak további balesetet.

Szerencsére segítségünk is érkezett a "lovas lányok" Vass Katalin, Balogh Anna és Katus személyében, akik most gyerekek nélkül jöttek kutyasétáltatásra.❤️
Nekik köszönhetően, amíg mi Andival a befagyott vizes vödrökkel, a betonra fagyott kutyagumikkal, illetve a jéggé dermedt forgács felszedésével küzdöttünk, több kutyánk is sétálhatott. 😁
Mai tekergőink: Karak, Jenny, Plexi, Széna a puli, Zeusz, Zara, Piszke, Báró, Csoki, Mangó, Léna és Rami volt, a többiek szokás szerint kinn tomboltak a kifutóban. Kivéve Cakkost és Bessyt, ők hűségesen őrizték a kaput, míg végül Lacinak sikerült egy kis játékra csábítani őket.

A Lányok és Laci délig tudtak velünk maradni, nagyon köszönjük a segítségüket! ❤️❤️❤️

A kőházba új lakók érkeztek: egy teljesen fekete színű kutyamama, a neve Héra és hat különböző színű kiskölyke, mondanom sem kell, hogy tüneményesek.
Egyelőre karanténban vannak, nem jöhetnek ki az udvarra. Nem volt könnyű tisztába tenni a társaságot, mert a kicsik, mint egy zsák bolha nyüzsögtek, az ember azt sem tudta, hova tegye a lábát vagy egyáltalán letegye-e valahova. Végül a mobilkennel elejét megemeltük annyira, hogy a kicsiket belepakolva, már csak mamakutyát kellett kerülgetni. Héra nagyon kedves, simogatható és jól is esik neki láthatóan. A kicsik még szopiznak, de már önállóan is esznek, vagyis inkább falnak, pillanatok alatt pusztították el reggelit és az ebédet is mamijukkal egyetemben.
A kölykök tegnap kaptak féreghajtót, a mamának pedig ma adtuk be, majd figyelni kell a székletüket.
Andi és Anna egyenként lefényképezte a babákat és a neműket is megnézték, fotókat később láthattok majd róluk.
Szálláshelyüket igyekeztünk komfortossá tenni, a kőre egy kis szalmát és forgácsot is szórtunk, mert csúszott és talán így könnyebb is lesz takarítani utánuk. Egy lábasban vizet is tettünk a műanyag vödör mellé, hátha a kicsik is akarnak inni, nemcsak az anyjuk.

Szösz - Müzli, illetve Plexi - Jenny páros jól működnek együtt, nem tapasztunk ellentétet köztük. Etetésnél azért beálltunk a kennelbe a biztonság kedvéért. Müzli nagyon komótosan eszik, csak győzze kivárni az ember.
VérBetty, ahogy Edina nevezte el tacskólányunkat 😉, viszont főleg a kajánál eléggé zaklatja Cipzárunkat, így figyelni kell őket, mert különben Cipzár könnyen éhen maradhat.

Max - Xéna és Hella - Morris kennelje közötti elválasztó rács annyira megrendült, hogy jobbnak láttuk Xénáékat Max régi kenneljébe visszaköltöztetni. Andival átcipeltük Xéna kedvenc házikóját is, miközben sírva röhögtünk egymáson kínunkban, mert a házon nagyon nem volt fogás és ráadásul a teteje is állandóan felnyílt.
Egy burleszk film főszerepeit simán eljátszhattuk volna, ha eközben valaki felvette volna videóra gigászi küzdelmünket.
Így most két egyforma házikója lett az egyébként szintén tökéletesen összeillő párnak, remélem ők is elégedettek ezzel.
Az elválasztó rács egyébként komolyabb javítást igényel, már nem elég a gyors kötözővel való rögzítés, fémbilincsek kellenének rá.

A csirkés nénim kb. 20 kiló húsos cs. mellcsonttal lepett meg tegnap, így ma megfőztük azt is, holnapra is maradt a fazékban Virágnak + rizs a hűtőben.

Léna és Rami plédjeit kicseréltük, mert már nagyon nedvesek, koszosak és büdösek voltak, mivel Léna allergiája miatt náluk nem lehet szalmázni.
Sajnos, már csak két pléd féleség maradt a "rongyosban", pedig most jó lenne több, mert a hideg miatt Lénáéknál és kölyköknél is valószínű, hogy többször kell majd cserélni.

A kölyköknek pedig jó lenne junior konzerv, mert száraz táp van, de konzervet szívesebben eszik rizzsel összekeverve.

Plexinek adtunk Lactív pluszt, hogy a pocakja helyre álljon az antibiotikum kúra után. Napi 2 tablettát kell beadni neki, kedden viszem neki az utánpótlást, most csak ennyit találtam itthon.

Rami, Hella és Karak megkapta a Milgammát, főleg Raminál érzékelhető a hatás, mert már van kedve sétálni és nem cövekel le pár méter után.

Pál Laci, időjósunk szerint jövő hét közepétől már plusz fokok lesznek (HURRÁ!!!), szóval addig kitartást kívánok minden Gondozónak, Önkéntesnek és természetesen kutyuskáinknak is, utána már könnyebb lesz.

Jó éjszakát Mindenkinek! 🌙

Mariann
icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
[válaszok erre: #43963]
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43717. Elküldve: 2018-04-03 07:41:06 [174.]

Semmi baj Éva, jobb volt így, mert féltem, hogy menet közben leáll az autód és akkor messzebbről kell bevontatni.
Akkor ezek szerint a kipufogó volt a baj.

Mi amúgy is így terveztük a hazamenetelt, köszi, hogy el akartál vinni minket a kék buszig.

Ezután a kellemes nap után, befejezéseként jót napozgattunk egy padon a buszra várva. icon32.gif icon50.gif


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zizegő


Tagság: 2010-02-05 20:53:00
Tagszám: #82060
Hozzászólások: 301
43591. Elküldve: 2018-01-29 20:14:52 [175.]

Kedden Kriszta és Judit helyettesíti Edinát.


Téma: [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők Fórum: Kutya
Törzstag
zizegő adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 301
    / 13 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.032320976257324 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail