Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Új üzenetek :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9395350/57 Témák: 18185 Tagok: 111005 Legújabb tag: sahozoli Online: (69/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 2 üzenet
 1365. Cickaany  |   Válasz erre 2010-10-06 17:33:29 [1.] 
TOVÁBBÍTOM:

Némi összefoglalás Devecserből:
Tegnap 1 óra körül felvettem a kapcsolatot Lakos Györggyel, aki társaival együtt 3 autóval úton volt Devecser felé. Mivel még elég messze voltak, ezért bementem a devecseri önkormányzathoz, ahol úgy tudtam már egy-két állatmentő jelentkezett, hogy ha sor kerül rá, rájuk lehet számítani. Akkor találkoztam Mariannal, aki egy devecseri fiatal lány és idáig (okt. 5-én 13 óráig) a párjával együtt járták az utcákat, feljegyezték, hogy hol vannak mentésre váró kutyák, illetve két kistestűt már be is szállítottak az önkormányzat udvarába, ahol ideiglenes állatmegörzőt alakítottak ki. Elég megrázó ez most mindenki számára, de az elpusztult állatok látványa talán még erősebben megrázza az állatbarátokat, így nem csoda, hogy igen nehéz most ott a mentés.
Aztán megérkezett egy újabb segítő, így négyen indultunk el egy rövid felderítésre. Hamarosan megérkeztek a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesület 2 tagja, akik orvosi felszereléssel is rendelkeztek, illetve később Lakos Györgyék is. Így már egész nagy csapattal, szétszórtan indultunk el menteni.
Az önkormányzat udvarában lévő két kistestűt egy nagyon kedves pár elvitte, ugyanis a közelben laktak és lehetőségük volt megfürdetni őket (ez az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk). Ezenkívül 2 kistestűt mentettünk egy cseréprakásról; egy, a plébániára bemenekült kutyus már igen rossz állapotban volt, de végül nem lett elaltatva; egy sokkos állapotban lévő kuvaszt is összeszedtünk a gazdájától, aki nem tudta most intézni az állatorvosi ellátást; egy nagytestű kutyát befogtunk és bevittük az önkormányzat udvarára, ő szemmel láthatólag egész jól volt; ezen kívül Lakosék is gyűjtöttek kutyákat, de azt nem tudom ilyen részletesen, csak annyit, hogy ott is megtelt a 3 autó. Talán ma átjutnak páran Kolontárra is, ahol ha minden igaz, még nem történt szervezett állatmentés.
Az állatok az iszaptól vörös színűek, egyeseknek égési sérüléseik is vannak ált. lábtájékon, sajnos sokuk megvakult.
Aki segíteni szeretne a helyszínen (bármi úton-módon is jut el ide, akkor keresse Mariannt, aki a szükséghelyzetben a devecserieket képviseli. Telefonszáma: 06202388666.)
Úgy vélem itt most nem pénzre, hanem kezekre, autókra, orvosi felszerelésre és befogadó helyekre lenne szükség elsősorban. És bíztatok mindenkit, aki félelmet érez magában és úgy van vele, hogy el is jönne meg nem is, majd úgy is megy más, az inkább döntsön, higgye el, nem fogja megbánni! Én azt hittem, hogy ez olyan feladat, ami meghaladja a képességeimet , de az első megmentett kutya után már nem érdelet. Ha kicsit is, de segíthettem. Szóval bíztatok mindenkit, hogy akár egy vagy két órára is jön el ide, hozzon gumicsizmát meg gumikesztyűt,keresse Mariannt és segítsen!
Illetve a net előtt ülők abban tudnak segíteni, ha minél több helyen közzéteszik ezt az üzenetet!
Köszönjük a segítséget!Téma: [SZERVEZETEK] HEROSZ Budapesti Állatotthon Fórum: Kutya
 1346. Cickaany  |   Válasz erre 2010-09-20 11:40:21 [2.] 
Szisztok!
Nagyon örülök, hogy Fuszekli gazdás lett!!!!!! Remélem, jó helye lesz!!!
Walter papa nagyon cuki a labdájával, látszik, hogy szeretik!
Quimby is jól van, igazi lakáskutya vált belőle, csak a farka ügyéből kell elpakkolni mindent!
A macsekkal is jól kijönnek!

Csatolt kép - 13602805.pic


Téma: [SZERVEZETEK] HEROSZ Budapesti Állatotthon Fórum: Kutya
 Találatok száma: 2
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.0050640106201172 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail